Auala e togafitia ai le cerebral arteriosclerosis i le fale

O le atherosclerosis Cerebral o se faʻalavelave matautia lea e tupu i tagata gasegase o se vaitausaga matutua. O le maʻi ua amata ona solia le polotini ma le lipid metabolism, o le teuina o ni atherosclerotic plate e poloka ai le toto i totonu o vaʻa o le mafaufau. Le leai o se togafitiga e mafua ai le vevela, tele o le tiga o le ita, mafaufauga mafaufauga, ma le taʻavale. I le faʻaopopo atu i togafitiga faʻapitoa masani tau togafitiga, o loʻo i ai togafitiga faʻalapotopotoga, o le filifiliga e aʻafia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻi, o le maualuga o faʻamaoniga ma le manuia o ia togafitiga.

E mafai ona togafitia i le atherosclerosis o vaʻalaʻau faʻapitoa ma togafitiga faʻatoʻaga ma pe faapefea ona manuia?

O le lamatiaga o le cerebral atherosclerosis o loʻo taoto i le maualuga o le aʻafiaga o le faʻaogaina o le cerebral circulation. O faʻalavelave e fesootaʻi ma lenei mea e oʻo atu ai i le "faʻalavelave faʻaleagaina": faʻagaloina, o le faʻaitiitia o le taimi puupuu, mafaufauga mo se taimi umi, solia o le avanoa faʻapitoa ma le taimi, o le amio le mafaufau o le psyche. Puipuia aʻafiaga o le faʻamaʻi taimi talafeagai e togafitia ai le faʻamautuina o le lipid metabolism ma le toto, totoga o le cerebral. E taua le manatuaina o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona fesoasoani i na o le amataga o le maʻi.

Pe a filifilia nisi togafitiga faafomaʻi, ia amanaʻia e faapea:

  • le aoga o togafitiga o togalaau e maualalo ifo nai lo togafitiga,
  • pe a faʻaaogaina se faʻafefiloi o laʻau, ei ai le maualuga o le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ona o le le faʻamaonia poʻo le faʻamaʻi,
  • o gaioiga ma mea e maua mai le ava malosi po o le ava malosi ua solia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ate, gastritis, esophagitis, ulutala peptic,
  • o le faʻamautuina o le mamafa o le tino ma le metabolism e tāua i le togafitiga o le atherosclerosis,
  • filifili togafitiga o laʻau, faʻalogo lelei i vaega o loʻo sili atu ona aoga i le faʻafitauli o le tino ma le maualuga o le cholesterol,
  • e faaopoopo atu i le togafitiga o togalaau, o tagata gasegase uma e faʻaalia se taumafataga ma le faʻasaina o le gaʻo ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi,
  • e aunoa ma se suʻesuʻega e se fomaʻi e le mafai ona iloiloina le manuia o togafitiga filifilia
  • pe afai o togafitiga ma isi fualaau faasaina e le lava le aoga, o le atherosclerosis faifaipea ma le afaina atoa o le vaa e oo atu ai i le le atoatoa o le taofiofia o le circulatory, stroke.

O a metotia o togafitiga faʻaleaganuʻu e aoga?

Mo le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis i le fale, e tatau ona amanaia a latou ituaiga o gaioiga i le filifilia o togafiti. O le sili atu ona fautuaina o le phyto-collections faatasi ai ma le lipid-lowering effect, lea e faaitiitia ai le fatuina o lipoproteins lamatia, faatelevave le metabolism ma aveese le cholesterol mai le tino. Latou te fesoasoani i le faaleleia atili o le gasegase o gaʻo vao, lea e faʻaitiitia ai faʻaaliga o vasospasm ma faʻateleina ai lo latou leo, puipuia le faʻamaʻi pipisi o toto, o loʻo i ai vailaʻau ma vailaʻau minerale i le tuufaatasiga.

O suʻega sili ona lauiloa o:

  1. O le sipuni o le kulimi suamalie, le moa, laulaʻau ma strawberries o loʻo sasaa i totonu o le 400 ml o le vai kuka, ma faʻaosoosoina mo le 60-90 minute ma faʻapipiʻiina. O le mea e mafua mai ai ua onā i totonu o se tioata i le aso mo le lua i le tolu vaiaso. A maeʻa le malologa o aso e lima, e toe faia le vasega pe a manaʻomia.
  2. Sasaa se sipunipuni o laʻau mamago o le burdock ma le dill ma le 300 ml o vai inu, tuʻu mo le itula. Faatau i le aso. O le vasega e oʻo atu i le fitu aso.
  3. 5-10 g o laʻau mamago o coltsfoot, hawthorn, mint ma le lemon balm sasaa 500 ml o le vai inu, tuu ai mo le 2-3 itula. A maeʻa ona fafagaina, tuʻu le afa afa i luma o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi mo le vaiaso. A mavae se malologa o aso e lima, toe fai le kosi.
  4. O le sipuniti o fualaau mamago o strawberries ma rose sipuni, mite leaves ma le lemon balm sasaa 400 ml o vai inu ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le afa itula. A maeʻa, inu 150 ml aʻo leʻi 'ai. E fautuaina e ave le fitu i le sefulu aso.
  5. Mo se teuteuga, faʻafefiloi sipuni sipuni o vine vao, vine vao, lingonberries, laʻau mumu ma lemongrass, sasaa 4 ipu vai mafanafana ma faʻapipiʻi mo le 10-20 minute ile vevela vevela. Ona faʻasolo atu lea i le isi 20 minute. ma aʻa. Inu se vaiinu o le 50-100 ml i le taligalu ao leʻi 'aʻai pe a maeʻa mo le 10-15 aso. A mavae se vaiaso malolo, toe fai.

Ole tele ole totogifuapauina e fautuaina e faʻaauau pea le togafitiga. Ina ia saunia se vai inu suamalie, ave le vaega tutusa o mea malogo (10 g), sasaa 300-400 ml o le vai inu, vevela ile vevela vevela ma tuu mo le 1-2 itula i se nofoaga mafanafana. O le vasega o le faʻatagaina o le lua i le fa vaiaso mo le ono masina ma faʻalavelave. Faaaoga vaega nei:

  1. Laʻau mūmū mūmū, lingonberries, uʻamea mauga faatasi ai ma laulaʻau o le saito vao ma le mint.
  2. Fuga o le mai, elecampane vao ma le mint ma le lemongrass.
  3. Tulu, mususu, yarrow ma le mint ma le pamu lemoni.
  4. Palu vine vine, vine, ma vine.
  5. Oregano, elecampane rhizomes ma le moa lemon.
  6. Lua laʻau laiti o le kākale, o le sua ma le sua o le lemoni e tasi.
  7. Laʻau Toto Malu.
  8. O le sua o le lemoni e tasi, o le sipuni o le meli ma le suauʻu olive.
  9. Paina suamalie suamalie, suamalie lemon.
  10. Laʻau ma vine suamalie.

E le gata i lea, o gaʻo mo cerebreral arteriosclerosis e faʻaaogaina mo le sauniuni o le ava malosi. Ava malosi, faʻaaogaina o se solvent, faʻaaogaina mea uma e sili ona aoga mai mea tau laau. Mo vaifofo taʻitasi, e lua laulau punetini o le falemaʻi ua faʻamagoina galala ua sasaa atu i le 300-500 ml o le 40% ava malosi po o le vodka, e tumau mo se vaiaso i se nofoaga malulu ma malulu.

E le pei o le faʻafefe o vai, e le manaʻomia ona e inuina le tele o le suavai, na o le 5-15 drops o le mea ua saunia saunia ua lava. Ona o le aʻafiaga o le alcohol alcohol i luga o le mucosa gastrointestinal, ua faʻapipiʻi atu ai le mamafa i se ipu vai malulu.

Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa mo le sauniuniga o se tasi o mea inu ava malosi:

  • fugalaau fugalaau mama,
  • popo o sophora Iapani,
  • vailaʻau malolo malolo,
  • faʻailoga ma laulaʻau o le pusa puaa,
  • aʻa ma lau o elecampane.

I le avea ai o se isi auala i togafitiga o le atherosclerosis, o nisi meaʻai e faʻaaogaina. O faufautua o Naturopathic e fautua mai ia ituaiga o fualaau:

  1. Ina ia saunia se mea teuteu o le hasarela, o le soloina o le rhizomes ua mama i luga o se fuʻu lelei, sasaa le 2 lita o le vai inu ma tumau ai i le 40 minute. A uma le filiga, e inu se vai mafanafana i le 30-50 ml aʻo leʻi 'ai mo le 2-4 vaiaso.
  2. O se fala e tutusa e saunia mai laulaʻau ma fatuga o le pasili ma le pi.
  3. I le taua e faasaga i le atherosclerosis, e aoga le keleni - o faʻafefiloi e faʻapipiʻi i meaʻai, poʻo le suamalie e maua mai i se sipuni o le meli ma faʻauʻu ao leʻi 'ai mo le masina.
  4. Faʻamaonia le metabolism fesoasoani i le suavai mai le pulu, faʻafefiloi ma se sipuni o le meli ma le sua o le lemon.
  5. Ina ia puipuia le atherosclerosis, e aoga tele le inu o sua suamalie fou mai vine o fuamoa, lingonberry poo le kranisi.
  6. Mai meaʻai e faʻaaoga ai kelp, beets, salades of radish and carrots.
  7. E fautuaina e aofia ai salati lanumeamata ma kapisi fou i meaai.
  8. O oloa gaosi ua filifilia i mea maualalo maualalo (e oʻo i le 10%).
  9. Meaʻai gaʻo e sui i iʻa masima.
  10. Laʻau matamata lanumeamata ma le togalaau.

Mo togafitiga o togalaau e taʻitaʻi atu ai i ni taunuuga lelei, e togafitia i latou mo se taimi umi (sili atu i le lua i le fa masina). Ae peitaʻi, o le faʻaaogaina o mea laiti ma teuteuga e faʻaalia ai aʻafiaga o aʻafiaga, talu ai o le faʻaaoga soo o vine ma laau e afaina ai le maualuga o le sua oona, lea e faʻaalia ai lava ia:

  • le toʻa i totonu o le manava po o le fatu,
  • sili atu le faigata o gastritis,
  • manua, manava,
  • leaga le tofo i lou gutu
  • paʻu oona,
  • taoto, mamafa i le lua o le manava.

O gaioiga ma faʻamatalaga mo le ava malosi ua solia:

  • fafine i le maʻitaga
  • tamaiti
  • faatasi ai ma le toto vaivai,
  • hypertensive vegetative-dystonia vascular,
  • faamai o le gastrointestinal tract,
  • togafiti o le ate.

O a tulaga e le mafai ona toe faʻaaogaina isi vailaʻau?

Togafitiga ma isi metotia ua manatu o le togafitiga autu pe faaopoopo, e faʻaleleia atili ai le aafiaga o le tagofia o fualaau. Pe a filifilia se fuafuaga mo le fesoasoani i se maʻi i le cerebral atherosclerosis, o le maualuga o le faaleagaina o gaʻo o le cerebral, faʻaitiiti, ma le poloka. A aunoa ma suʻesuʻega suʻesuʻega ma suʻesuʻega o vaʻa o le ulu, e le mafai ona fuafuaina le tulaga o le maʻi. I le amataga o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolo e talafeagai.

Faʻasolo togafitiga faʻalaʻau mo:

  1. Le vaega lona lua o le faamai, pe a oʻo mai uluaʻi faailoga - ulu tiga, susu, galo.
  2. O le vaega lona tolu, pe afai o le mafaufau e faʻalavelaveina, faʻaititia le mafaufau, o le a oʻo mai vaega o vaivaiga i lima ma vae.
  3. O le tulaga alualu i luma, pe a oʻo ina faʻalauteleina le dementia o le tino, e faʻalavelave le mafaufau.
  4. Faʻaletonu le mautonu, setete, faʻanoanoa faifaipea, tagi.
  5. Faailoga muamua o le ogaoga o le cerebral (microstroke), ma le gasegase o le afi, o le maʻi poʻo le paresis o lima ma vae.

I ia tulaga, e manaʻomia togafitiga i se falemaʻi faʻafesoʻotaʻi poʻo le lautele o le falemai i fualaau. O vailaʻau nei o loʻo faʻataʻitaʻiina: vailaau faʻasaina (puipuia o pusi toto), vailaʻau faʻamaʻi, fualaʻau lipid-lowering (e faʻaleleia ai le gaʻo gaʻo ma le cholesterol synthesis), vailaau antihypertensive (faʻaitiitia o le toto). I se paʻu ma se lamatiaga i le soifuaga o le tagata maʻi, ua faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa faʻapomaʻi.

Togafitiga o le cerebral atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e naʻo le amataga o le maʻi. Talu ai ona o le maualuga o aʻafiaga o aʻafiaga (faasolosolo faasolosolo faasolosolo i le gaioiga o le cerebral, o le atinaʻe o le senia dementia, dementia, le lamatiaga o le paʻu), e le fautuaina e fomai le toe foi atu i isi vailaau. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o togafitiga o togafiti ua faʻamatalaina i le faʻaopoopoga i le fualaau faasaina, e faʻaleleia ai le aʻafiaga ma faʻateleina le faʻamautuina o le metabolism, gaʻo ma le cholesterol. Ae ui i lea, o le faavae o togafitiga o fualaau faasaina e tusa ai ma togafitiga togafitiga masani ona talia i vailaau.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Le taimi e togafitia ai i le fale

O le togafitiga faʻaleagaina i le taua e faasaga i le atherosclerosis e faʻamalosiina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foʻi togafitiga faʻaleaganuʻu. O ia togafitiga e faʻavae i luga o mea totino o laau toto ma mea taumafa e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻamafanafanaina le tino o le tino, ma faʻamautinoa le maualuga o le cholesterol i le toto.

E mafai ona taunuʻu lelei pe'ā amata le togafitiga i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e ui lava e le i tupu ni faʻamaʻi ogaoga.

E mafai e se fomaʻi ona faʻatonuina ia togafitiga i le leai o ni faʻamatalaga faʻalauiloa i vaʻa o le faiʻai. Faafetai ia i latou, e mafai ona e faʻamalosia le aʻafiaga o le tagofia o fualaau faasaina. Le faʻaleleia o le togafitiga o togafitiga, oloa ma laau totō e faʻaaogaina e iai mea e faʻamalosi ai le faʻamalosi, antispasmodic, anticoagulant, vasodilating ma aʻafia i le tino.

E taua tele le filifilia e le fomaʻi togafitiga faʻaleaganuʻu, talu ai o se faiga e le saʻo ai togafitiga e mafai ona faʻaosoina ai se faʻalavelave sili atu o maʻi o loʻo iai pe mafua ai ni faʻafitauli fou o le soifua maloloina. E oo lava i afaina e le afaina e mafai ona mafua ai le colitis, urolithiasis ma le gallstone, maʻi o le tino ma isi faaletonu.

Lelei malosi mo le atherosclerosis

O se vaega tāua o togafitiga o le faʻamaʻi o se meaʻai talafeagai. E masani ona fautuaina se taumafataga o le faʻamalosi, e faʻaaogaina i le faʻamautuina o le cholesterol, faʻaitiitia le mamafa ma le tausisia o le maualuga o le suka.

E le mafai ona matua teena meaʻai o loʻo i ai le cholesterol, talu ai o lenei mea e talafeagai mo le masaniga masani a le tino.

E taua tele le faʻaaogaina e se tagata o le fiber, lea o le a aveesea uma ai elemene sili atu.

O meaʻai a le tagata maʻi e tatau ona eseese ma paleni. O le mamafa e manaʻomia ai meaai maualalo-kalori. E taua le mulimuli i nei fautuaga:

  1. O le lua vaetolu o le taumafataga e tatau ona aofia ai mea taumafa.
  2. I le taimi o taumafataga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona 'ai fualaau aina mata ma fualaau faisua.
  3. E tatau ona lafoai meaʻai faʻamamaina ma faʻamalosi pe faʻaaogaina le faʻaaoga.
  4. E tatau ona faʻamalosia le palatini. E tatau ona maua mai i iʻa, iʻa, moa ma le vevela aano o manu.
  5. Nai lo o meaola manu, e lelei tele le faʻaaogaina o le suauʻu manogi.
  6. E tatau ona e 'ai faʻalua, i ni vaega laiti 5 taimi i le aso.

I le faagasologa o le togafitia o le atherosclerosis, e tatau i se tagata ona aloese mai nisi meaai:

  • manu papaʻa manuʻai margarine
  • sausage, sausages, offal, aemaise o gaʻo ma le ate,
  • gaʻo gaʻo
  • palu, ulaula meaʻai, mayonnaise ma soʻo se isi lava sau,
  • oloa gaosi susu ma le gaʻo gaʻofale i luga ifo o le 40%.

O meaai e le tatau ona matua faʻamalosi, talu ai ona o le atherosclerosis o vaʻaia, o se taunuuga o le tele o tapulaʻa, faʻafefe o le atuatuvale, lea o le a faʻaleagaina ai le ala o le maʻi. O meaai e le tatau ona sili atu nai lo le masani.

Laʻau maloloina

I le fale, e mafai foi ona togafitia togafitiga o le cerebral arteriosclerosis ma togafitiga. O otaota e faʻaaogaina e avea o se auala faaopoopo e faʻatele ai le aʻafiaga o vailaʻau.

Ae e le tatau ona e faʻaaogaina na o le tasi le laau, aua afai e te gauai atu i le masini o le atinaʻeina o le maʻi, e mafai ona e malamalama o nisi o laau aoga o le a fesoasoani e taulimaina le faʻamaʻi, o:

  • saofaga i le faʻaleleia o le gataifale lipidism,
  • faateleina le lumenisi vascular,
  • fesoasoani e aloese ai mai le vaʻaia o toto toto,
  • puipuia le atiina ae o le okesene o matelaina,
  • faaitiitia le toto
  • lagona le muso o le fatu
  • maua se lagona filemu
  • saturate le tino ma vitamini ma minerale.

Mai lenei mea e mafai ona tatou faʻamaonia e faʻaleleia le tulaga e te manaʻomia e faʻaaoga ai na o fualaau o televave ole totoga mai nisi o laau.

Tupulaga puipuia

O togalaau vao o se mea sili ona lelei ma aoga i le togafitiga ua faatonuina. Ina ia aloese mai le atinaʻe o le atherosclerosis, e fautuaina e faʻaopopo se vaega laʻititi i lau lauti:

  • aʻa faʻamalosi ma elecampane ma chicory,
  • gaugau fuga nifo, fugalaau ma fualaau faila,
  • alaga i luga o upega, moa, laʻau o birch ma vao o vao,
  • vaega eletise o le strawberries, patamati lemoni, totogo totogo ma fualaau suamalie.

I le lauti e te manaʻomia e faʻaopoopoina e sili atu ma le tolu kalama o le faʻafefiloi poʻo le sipuni se lua. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tofo o le vaiinu, faʻamaeʻaina i vaega taua. O le la e tatau ona tuʻuina atu mo le kuata o le itula. Ina ia faʻavaivaia, o le aofai o lauti e faʻaitiitia.

O nei vailaau togafitiga o le a fesoasoani e faaleleia atili le faagaioia o totoga ma mamanu.

O teuteuga, mea faʻapitoa ma mea laiti

I le tau faasaga i le atherosclerosis, mo le puipuia o faʻalavelave, ua fautuaina e saunia vailaʻau mai laau. E tatau ona e faia lenei mea i aso uma, talu ai o vailaʻau e vave faʻaitiitia.

O nisi oi latou e mafai ona teuina mo ni nai aso, ae i se nofoaga malulu, pogisa. Afai e saunia le tuufaatasiga i luga o le faavae o le ava po o le vodka, ona mafai lea ona teuina mo se taimi umi.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o vaʻa o le faiʻai, ia faʻaaoga fua nei:

  1. Saunia se teuteuga o le hamarela. O le aʻa o le laau o le eleele ma sasaa i le tolu lita o vai. O le faʻafefiloi e kuka ma tausia i luga o le vevela vevela mo le 20 minute. O le vailaʻau e faʻamafanafanaina, faʻamamaina ma inu i le afa afa i le taeao, aoauli ma le afiafi.
  2. Mo le sauniuni o le faatumu o le plantain, o le sipuni sipuni o laʻau mamago ua sasaa i le vai e kuka ai le suavai ma faʻaauau pea mo le kuata o le itula. O se ipu tioata e faʻaaogaina i sina siva afa itula ao lei faia se taumafataga.
  3. O le toto i totonu o vaʻa ua aveʻesea e se mea teuteu ma faʻapipiʻiina ai meaʻai, calendula, suauu ma sana fualaau suamalie. O vaega uma e ave i le aofaiga tutusa, sasaa se ipu vai inu ma tumau. Latou te faʻaaogaina vailaʻau i le selau kalama tolu taimi i le aso.
  4. Ave ni vaega se lua o le laumei ma le birch, faaopoopo i aʻa o le tulu ma fua o le hawthorn. Ua sasaa le vailaʻau i vai inu, faʻaauau ma inu i le kuata kuata 3-4 taimi i le aso.
  5. E tolu laulau puneteni o le oats atoa e nutimomoia ma sasaa i se ipu vodka. Ua faatagaina i latou e tutu mo le tele o vaiaso, a maeʻa ona faʻamamaina. Latou te faʻaaoga togafitiga 30 faʻafefe i le taeao ma le afiafi, afa itula ao lei faia se taumafataga.
  6. Ua saunia se falala mai le aʻa. Ina ia faia lenei, 200 g o le laau ua sasaa atu i le 0.5 l o le vai malulu ma tuu lemu lemu seia oʻo i le suauu o oloa, ma kuka mo le lua itula. Ua faʻamago ma faʻamago le vailaʻau, latou te inu 3 punetimini aʻo leʻi 'aʻai i le 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ile masina. A maeʻa lena, fai se malologa mo le 3 masina ma, pe a manaʻomia, toe fai le kosi.
  7. Faatasi ai ma le fesoasoani o ulu ulu o le mumu lanu mumu, latou te faʻaitiitia ai le taofiofi ma le vevela o le toto. O loʻo faʻaosoosoina pea i totonu o se fagu lita, faʻaopoopo le 0.5 l vodka mo le lua vaiaso. Ave le vailaau mo se sipuni sipuni i le moega mo le tolu masina. A uma lena, latou te malolo mo le lua vaiaso.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻaogaina, teuteu ma meaʻai i uluai laasaga o le atinaʻe, e mafai ona taofi le faʻaleagaina o vaʻa o le faiʻai. Aua nei faʻagataina oe i le faʻaaogaina o se tasi laau.

E sili atu le tuʻufaʻatasia ma faʻafetaui le faaaogaina o fualaau eseese. Ona mafai lea ona e ausia se lelei sili atu.

Togafitiga o Sua

Ina ia faʻavavevave le malepelepe ma le faʻaleagaina o tupe teu o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, vailaʻau oona, B, C ma le PP ma minerale e tatau ona i ai i le tino. E mafai ona e maua se numera tele o vaega talafeagai mai sua o fualaau faisua. Mo la latou sauniuniga, e mafai ona e faʻaaogaina le uka, seleni, beets, pateta, kāloti, aniani, kapisi.

Mo le faʻamamaina sili ona manuia o vaʻa o le faiʻai, o nei meainu e tatau ona faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. O togafitiga faapena e leai ni aʻafiaga, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina sua mo le umi e te manaʻo ai.

Honey, garlic ma isi oloa

O togafitiga faʻapitoa mo le cerebral arteriosclerosis e aofia ai vailaʻau e faʻavae i luga o le meli. O lenei oloa o le beekeeping e aofia ai le tele o vaega o vailaʻau ma minerale, faaleleia atili ai le tafe toto i totonu o vaa. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le tino, e te manaʻomia:

  1. Faʻafefiloi le meli natura, se sipuniti o le suamoni ma le suāuʻu manogi. Faaaoga lenei paluga e fautuaina i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le taʻele ile vai. O le umi ole togafitiga e tele vaiaso.
  2. Somi le sua mai lau o le plantain ma se pulou auro ma tuu i totonu o se vai vai taele. A uma le paluga o paluga, ona faʻafefiloi lea i le tasi ma le meli. Ave le vailaau i ni nai sipuni i le tasi aso i le aso pe a uma ona 'ai.
  3. O vailaau masani i le tau faasaga i le atherosclerosis o le sua o le sipuni ma le meli. Oona ei ai le tele o vitamini ma oloa faʻalauiloa e fesoasoani i le faʻaumatia o meaola ninii. Mo le mauaina o vailaau e tatau ona e togiina ai le sua mai le suka. O le aofaiga o se sipuni sipuni e faʻafefiloi ma se ipu malamalama o le meli ma faʻafefiloi lelei. E tatau ona e ave vailaau mo se sipuni vavao 60 minute aʻo leʻi 'ai po o ni nai itula talu ona' ai. O le umi o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu masina. A uma lena, malolo mo le lua vaiaso ma toe fai le togafitiga. O le tele o tagata mamaʻi oe na tali atu i lenei faʻataʻitaʻiga ua latou faʻaleleia le moe, e ono le afaina ai le ulu.

Ina ia foia le atherosclerosis, o isi mea aoga e faʻaaogaina foi, e aofia ai le kele. O fua o loʻo mulimuli mai e lauiloa:

  1. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga faʻale-aganuʻu, ua saunia se vailaʻau ma le suauu suauʻu ma le kalaka. E te manaʻomia se ulu laʻititi o le keleka. O le uʻamea ua nutililiiina ma tuʻuina i totonu o se pusa faʻapitoa, lea e faʻapipiʻiina ai se ipu vailaʻau fuālaʻau. O le vailaʻau tuʻuina i totonu o se nofoaga malulu mo se aso. O le faʻafefiloi e faʻaaogāina i le sipuniti, aʻo leʻi faʻafefiloi ma se sipuni sipuni o le sua o le lemoni. O le umi o togafitiga e tusa ma le tolu masina. Latou te inu i vailaau i le taeao, i le aoauli ma le afiafi ao le i ai meaai mo le 30 minute. O lenei vailaau e fesoasoani e ausia ai taunuuga lelei i le tau faasaga i suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa, faapea foi ma masini vasas. O le tele o tagata maʻi e lagona le fesoasoani tele pe a uma ona latou gaosia le suauu.
  2. O le lanu mata ua lauiloa mo lona aoga. Ina ia faia lenei mea, ave le 350 kalama o le kalama, ma vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi i se sipuni laupapa i totonu o se pesini e le o masini. A maeʻa lena mea, e aveesea uma fila ma telegogo mai le paluga, mulimuli ane e le sili atu i le lua selau kalama le siliva. I le faaopoopo ai i ai le 96% o le ava malosi ile 200 ml. O le faʻafefiloi e tatau ona tuʻu i se nofoaga malulu i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 12 aso. I le aso muamua o togafitiga, e tatau ona e faʻaaoga se mataua o le tincture, faaopoopo i le susu i le taeao, ave le 2 pata i le aoauli, ma le 3 i le afiafi 20 minute aʻo leʻi 'ai. E mafai ona liligi le vailaʻau i le tele o vai. I aso na sosoo ai, ua faʻatupulaʻia le aofaiga o le tinomi i le 3 mataua i le aso. E taua tele le ausia o le 25 fuga i le aso. I lenei vailaau, o le vailaʻau e onosaʻi faatolu i le aso seʻia maeʻa. Ae e taua le manatua e le o faʻatagaina togafitiga faʻapitoa mo tagata uma. E le fautuaina le meafaigaluega e faʻaaogaina mo tagata o loʻo mafatia i maʻi fatu fatu ma epilepsy, faʻapea foʻi ma le taimi o le maʻitaga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina nei fua, e tatau ona e talanoa i lau fomaʻi i lenei filifiliga.

E le mafai ona faʻaumatia atoa ia faʻamalalalala i totonu o vaʻa ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ae o nei metotia e faʻaleleia ai le lelei i auala masani.

Aromatherapy mo le atherosclerosis

I le tau faasaga i le atherosclerosis, o metotia e faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes, faʻateleina mea o loʻo iai i antioxidants i le tino, ona o lo latou leai o se fesoasoani i le atinaʻeina o suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa.

O se tasi o auala sili ona saogalemu ma sili ona lelei e tau ai le faʻamaʻi o le aromatherapy. O le faia o lenei mea, faʻaaoga lemoni, fualaau, bergamot, cypress, moli, laurel, lavender, eucalyptus, pine ma le mint. Faʻaaoga foʻi le suauu o le tamaʻi penitala, rosemary, basil, rose, laurel, juniper, oregano, ylang-ylang.

E mafai ona e taulimaina suiga faʻaleagaina i totonu o vaa pe afai e te faʻafefiloi le tolu laulaʻau o le suauu lemoni ma le lua bergamot, o le aofaiga lava lea o le lavender ma le suauu moli.

Faaaogaina o lenei paluga:

  1. Massage le kola o le ua, tua, vae pito i lalo. O le mea lea, togafitiga e aoga mo le tolu vaiaso, pe a maea le lua vaiaso.
  2. Faʻamama mea manogi. Ina ia faia lenei mea, ia faaopoopo le 10 pata o le faʻafefiloi o suauʻu i le mafanafana mafanafana. Fai le faʻagasologa i isi aso uma. I le aotelega, e 15 sauniga e manaʻomia, a maeʻa ona latou malolo mo le masina.
  3. Faʻaaogā molī manogi. Mo le tasi auala e faʻaalu ai le 8 pata o le suauu. E tasi le vasega e aofia ai le 14 sauniga.
  4. Ole suāsusu taua e mafai ona faʻaaoga ile inhalers. Latou te faʻamaunuʻuina le suauu malulu, lea e faia 5 taimi i le aso mo le masina. O se auala sili ona faigofie ma lelei e faʻafefe ai le faʻamaʻi.

I le taimi o le faʻaaogaina o suauu manogi, e tatau ona e manatuaina le ono mafai ona iai se mea e faʻafefe ai i nisi o esters, o le mea lea e tatau ona faʻaeteete ae aua le faʻaleagaina lenei togafitiga.

Recipe Academic Amosov

Ina ia faʻaleleia le tulaga o toto toto ma faʻamalosia uma totoga ma mamanu uma, na sau ai Academic Amosov ma se vailaʻau faapitoa o le gaʻo. E fautuaina foi i tagata gasegase pe a maeʻa taotoga, ina ia maeʻa le taimi o le toe faaleleia. O lenei meafaigaluega o le a aoga e oʻo lava i tagata e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina.

Ina ia saunia le vailaau vailaau, faʻaaoga le afa kilokalama o vine vine, apikolini mamago, fig, palu, meli, lua ipu tioata ma lemoni. Le maua o vailaʻau:

  1. O vaega uma o loʻo faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se mea e teu ai manu poʻo le nutimomoia i se mea e gaosi ai meaai. I le tuufaatasiga faaopoopo 500 g o le meli.
  2. O mea e faʻaaogaina e faʻafefiloi lelei seia oʻo ina sulu ma faʻapipiʻi i fagu tioata.
  3. Ina ia faʻamamaina le tino ma vitamini ma minerale, ia faʻaaoga se sipuni sipuni i le taeao, i le aoauli ma i le afiafi ile afa itula ao lei 'ai.

O le tuufaatasiga o lenei paluga o se aofaiga tele lea o vaega talafeagai mo le tino. E mafai ona faʻaaogaina e tamaiti aʻoga, tagata taʻalo, tagata matutua ma i latou o loʻo feagai pea ma faʻafitauli faaletino ma mafaufau.

O le mea lea, faatasi ai ma le i ai o le atherosclerotic o vaʻa o le faiʻai, e le afaina ai lenei fatuga.

Gaoioiga faaletino

E mafai ona aveese faʻamalama i luga o vaʻa ma togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaoga ai faʻatinoga mo le tino ma le mafaufau.

E tatau i tagata uma ona malamalama o se olaga le mama o se tulaga lamatia matautia. O amioga leaga, aemaise lava le nicotine, e tatau foi ona taofia. E mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto, ma tuʻu ai ni mea laiti i luga ia i latou, lea e vave ona ufiufi i tupe mama.

I lalo o le aafiaga o lenei vailaʻau, o vaʻa e faʻalavelave ai le spasm, ona o le faʻalavelave o le toto. O nei mea e faʻateleina ai le tulaga i le atherosclerosis ma faʻateleina ai le atinaʻeina o le okesene i le faiai.

O le tino i le taimi o togafitiga o le faamaʻi e taua tele. Latou te fesoasoani e faʻamautu le tafe o le okesene i le tino. O foliga vaaia o paʻu i luga o puipui o toto toto ua manatu o se faafitauli faʻainisinia, ae o le tafe o le toto i totoga ma tisipenisi e mafua mai i isi auala.

O se vaega taua i lenei mea e faia e le toto maualuga, lea e fatuina e le muso o le fatu. E le gata i lea, o le toto e faʻaosofia e le galuega a isi maso. Latou te malilie i le taimi o le fegasoloʻiga, faʻamalosi i luga o toto toto ma mafua ai ona latou tuleia le toto.

Talu ai ona e leai ni maso i totonu o le faiʻai, o le tafe o le toto i ai e naʻo le galuega a le loto e fuafuaina. Ae ona o suiga o le matua i tausaga o le matua, ua vaivai ma itiiti ifo le okesene ua amata ona tafe atu i totonu o le faiʻai.

O le mea lea, o le tele o neurologists e finau faapea o le gaioiga faaletino e fesoasoani i le gaoioi o le toto. E tele seti o faʻatinoga mo musele o le taualuga o le tauau i luga. Latou te fesoasoani e aloese mai le hypoxia.

O lenei aʻafiaga e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o aʻoga amata ma le faʻaleleia ma le fesuiaiga o lima ma tauʻau, liliu o le ua, ma ni nai mea laiti i le ituaiga o papatells. O ia aʻoaʻoga faʻapitoa e iloa e tagata uma talu mai aʻoga faaletino i aʻoga.

O le faʻaauau pea ona faia o nei faʻatinoga, o le tele o tagata latou te iloa se faʻaleleia lelei i le manuia. Latou te faʻaumatia ulugalii, le mautonu, faaleleia le mafaufau. O nei avega e mafai foʻi ona 'alofia esega faʻalavelave i totonu o le faiʻai.

E le gata i lea, ina ia faʻaleleia le tulaga o le faiʻai, e fautuaina ina ia tele ina maua i le ea fou. E fautuaina le savali i pa paka nai lo luga o auala o loʻo eleelea le ea e ala i le fufulu vevela. E sili ona taua tele na ituaiga o vaʻai aʻo lei alu i le moega.

Aʻoaʻoga faʻavae

O le mafaufau o le mafaufau e fesoasoani foi. O loʻo i ai se manatu e faʻapea, o fafine e fiafia i le tiliva e le o feagai ma le teteʻe. Mo le puipuiga, e fautuaina foi e suesue solo.

Ina ia mafai e le faiʻai ona faʻaauau le taʻavale, e manaʻomia se toleniga faifaipea. O le mea lea, o tagata e aafia i le mafaufau o le mafaufau o loʻo tumau pea se mafaufau manino seia oʻo i le matua.

E aoga e le gata ina taulotoina solo. Mo le faʻaleleia o tomai faʻapitoa, e mafai ona e faia le fofoina o paso, taaalo i le faʻalelei, aʻoaʻoina o gagana mai fafo, aoina o paso.

O le i ai o se mea e fiafia i ai e taua foi le taua. O le taina, usu pese ma isi gaoioiga foafoa e fesoasoani e aloese mai le atiina ae o maʻi o le faiʻai.

Faaiuga

I le faagasologa o le togafitia o le atherosclerosis o le faiʻai, latou te togafitia ai togafitiga faʻatoʻaga. E faʻaaogaina faʻatasi ma metotia masani. E masani lava, e fautuaina e fomaʻi teuteuga, infusions ma vailaau mai laau toto. E taua foi le mulimuli i se mea e 'ai, faʻasaina meaai leaga, nicotine.

O galuega faaletino ma faalemafaufau e manaʻomia foi. Ina ia taofia le atinaʻeina o le faamai, e aoga le faʻaaogaina o sua o fualaau faisua ma le faʻafefiloi o fualaau mamago e tusa ai ma le faʻamatalaga a le tagata tomai faapitoa Amosov.

Laʻau toto

Fofo faʻapitoa mo le atherosclerosis o vavalaʻau mo togafitiga ma puipuiga:

  1. Dioscorea Caucasian. Ole faʻaitiitia o le toto ma le faʻaitiitia o le toto, e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaitiitia ai le toto, e faʻamaonia ai le numera o faʻaiuga i le minute. E fautuaina le saunia o le meaʻai i luga o le ava: e tatau ona e ave le 50 g o le laau ma sasaa le 0.5 l 40% o le ava malosi i le vai. E tatau ona inu le 30 pa'ū faʻatolu i le aso.
  2. Gingko. E faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga o meaai faʻalauiloa. O le laau e faʻaleleia le microcirculation i le toto. Faʻapipiʻi i luga o le vai poʻo le ava malosi. Auala e kuka ai: ave le 50 g o le laau ma faʻaopopo i le 0.5 l 40% o le ava malosi. E tatau ona e faʻamalosi mo le 14 aso. Auala e ave: 10-15 e faʻafefe 3 taimi i le aso, fautuaina aʻo leʻi faia taumafataga.
    E ui lava i le masani ai o tagata, o le American Food and Drug Administration e le aofia ai lenei laau i lana lisi o vailaau saogalemu.
  3. Sophora Japanese. E maualalo ai le toto. Auala e kuka ai: ave le 50-100 g o le laau ma faʻaopopo i le lita o vodka. Faʻamalosia 2-3 vaiaso. Faʻaalu 3 taimi i le aso, tasi le sipuni ao leʻi faia se taumafataga.
  4. Aoina mai No 38 mo le atherosclerosis o vaʻa o le faiʻai, fatu ma vae. Faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa: faʻamalosia o puipui puipui, faaleleia atili o le microcirculation o le faiai, faaleleia o mea tau mafaufau: manatua, mafaufau ma mafaufau.
  5. Skullcap Baikal. E faʻaitiitia ai le toto, faʻaitiitia le toto toto ma faʻasaʻo le spasm vascular. E te le manaʻomia ona kukaina - ua faʻatau atu e pei o se faʻamaʻi vai i falemaʻi. Auala e ave: 3-4 taimi i le aso, 20 pa'ū mo 4-5 masina.

Toto fualaau

E faʻafefea ona togafitia i togalaau ma togafitiga faafomaʻi? Ave: hawthorn 3 vaega, thyme 2 vaega, rose rose 1 vaega, motherwort 1 vaega. O le numera o vaega o le fua faatatau lea i le va o togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e maualuga le vaega 1 - 10 g, ona manaʻomia lea e le hawthorn le 30 g (3 vaega). Faʻafefiloi meaʻai ma faʻaopopo i le 0.5 lita o le vai inu ma alu mo le 60 minute. Auala e ave: 50 ml 3-4 taimi i le aso.

O mataupu faavae o se taumafataga maloloina e:

  1. Taumafa masani i vaega laiti (4 i le 6 taimi i le aso). O nai vaega laiti e sili atu ona gauai ma e le mamafa le fua o meaʻai.
  2. O le taumafa i aso taʻitasi o mea inu gaʻo faigofie e faʻaititia, o le maualuga o masima, falai, meaʻai vevela ma mea manogi ua faʻaititia.
  3. E pei o fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faaopoopo i le meaai.
  4. E le aofia ai le ava malosi, sugar ma sugary sodas.

Meaʻai mo le atherosclerosis o toto toto:

  • O le tele o le gaʻo e faʻaititia e le itiiti ifo i le 1/3 o meaʻai muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o lau meaai i aso uma e 200 kalama i le aso, o lea e tatau ona e le sili atu i le 130 kalama.
  • E leai se meaʻai e gaʻo, e leai se gaʻo gaʻo ma le vaisipolo e fautuaina i ai, ae le sili atu i le 150 kalama i le aso.
  • E sili atu i le 2 fuamoa ua gaosia i le vaiaso e le fautuaina.
  • E leai ni meaʻai susu. Nai lo lena, e tatau ona e faʻaaogaina le susu gaʻo susu 2 ipu i le aso ma sina kalu falaoamata.
  • E tatau i le aso ona 'aina le itiiti ifo o le 0.5 kilokalama o fualaau faisua fou ma le aisa.

Mea e le fautuaina mo le atherosclerosis:

  1. gaʻo mayonnaise
  2. saisi, meaʻai ulaula,
  3. faʻasalaga,
  4. koko tao
  5. sukalati
  6. mea mumu ma le gaʻo.

O faʻataʻitaʻiga masani e talia mo le cerebral atherosclerosis?

O le atherosclerosis o laʻau o le faiʻai o se liona o le methiolum (o le pito i totonu o puipui o toto toto o le toto) faatasi ai ma paʻu o le cholesterol. E mafua mai ona o le maualuga o le cholesterol leaga (LDL) i totonu o le toto. I le gasologa o le faamai, o nei tupe teu i foliga o lipid strips ma tubercles e amata ona faateleina, "tupu" i sela mamafoni, faaputuputu ai masini thrombotic ma elemene tetele, e mafua ai le solia o le toto. O le mea lea, e tupu ai le vevela - vavalalata o le vaa.

Pe a faʻavaeina le gaioiga i le vaega o plexuses o le mafaufau, o faʻafitauli e mafai ona sili ona ogaoga - i le matua, pe tusa ma le 30% o mataupu, o le gasegase o le gasegase le mama e faigata i se paʻu. E le gata i lea, o le atherosclerotic leions o vaʻavave o loʻo i ai le maualuga o le alualu i luma ma le malosi o le vasega. O le mea lea, e tatau ona amata togafitiga i le uluaʻi faailoga.

Auala e togafitia i le fale vaa e ala i faiga le saʻo? Ma e mafai ea e lenei mea ona faʻatagaina se faʻagasolo faafomaʻi? Ioe, faatasi ai ma le atherosclerosis o vavalaʻau, o togafitiga ma isi metotia e faatagaina. Ae e le tatau ona i ai i se faʻataʻitaʻiga se tasi - naʻo se faʻaopoopoga filifiliga i le vaega autu o vailaau ma faʻatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi o loʻo auai. O le tele o suʻega a tagata e aofia ai i le manatu o se taumafataga o le cholesterol ma o lea o le a talafeagai lelei.

O nisi o oloa, laau totō ma a latou faʻatasi ma le tasi ma le isi o loʻo i ai mea aoga faʻaleagaga. O le mea lea, faatasi ai ma le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai, oa latou mea gaogao o le a fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosi i le faʻamalositino, faʻateleina vaʻa toto ma faʻasaʻo le atuatuvale.

Faʻailoga lauiloa faʻapitoa mo le atherosclerosis o vaʻa o le ulu

Mo le togafitiga o le sclerosis o arteries o le faiʻai, e tatau ona faaopoopo ni ipu mai mea taumafa ei ai le maualuga o meaʻai o vitamini - acid ascorbic ma le nicotinic, vaega B i le taumafataga. O le tele o ia mea e mafai ona maua i fua fou, fualaau aina, otaota. O vaega o ituaiga o laau ma ituaiga o laau na matauina i se taimi ua leva ma na faavae ai le faavae o togafitiga a tagata. O lo latou aoga e tofotofoina e ala i le poto masani ma le taimi.

Laʻau ma teas

E le o se mea faalilolilo e mafai e le lauti ona faʻapuupuu le faʻaititia o le toto maualuga o ipu maloloina. Ae peitai, ei ai se itu lelei i lenei, lea e mafai ona aoga i le atherosclerosis o le faiʻai. E aofia ai i le mea moni e faapea, o le siitia o le mamafa o le tino e toetoe lava a le taua ma e le mafai ona afaina ai le tino. Ma mo vaʻa - o se aʻoaʻoga sili lea ona lelei, aua o le taimi nei o lo latou siʻufofoga ma mea e ola ai, o le a mafai ona tali atu i le taimi i se tulaga sili atu ona ogaoga, faʻavave i le toto.

O le tea collections e faʻavae i luga o vailaʻau mago o strawberries, fugalaau ma currants curgone ua sili ona aoga. O nei vine o loʻo i ai le tele o elemene ma elemene e manaʻomia mo le masani ai o le faiʻai ma le tino atoa.

Tino ma teuteuga

O teuteuga ma mea faʻaleagaina e mafai foi ona aoga i le cerebral atherosclerosis. E i ai a latou mea e teteʻe ai, vasodilating (vasodilating) ma aʻafiaga.

O le sili ona lelei ma le taimi-tofotofoina o fua nei:

  • Hawthorn. Ina ia saunia le tincture, tatou te manaomia se tasi sipuni tele o le hawthorn ma le tasi ipu vai inu. E tusa ma le 30 minute, e tatau ona faʻaosoosoina le mea e tatau ai. E tatau ona ave muamua aʻo leʻi 'ai ma i le taimi e momoe ai.
  • Togalaau. O fua o lenei laau e tatau ona tipi, palu, ona sasaa lea o se ipu vai ma pe tusa ma le 20 fuga o vodka.
  • Thyme. O lenei laau ua lelei foi ona faatuina mo le atherosclerosis o le faiʻai. Faʻaopopo le lima kalama o lau thyme i le afa lita o vai ua tunu. Ua tapuni le fagu ma pe a mavae le 40 minute ua sauni le mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina
  • Oats. Lafoaʻi o oona e sasaa mai i se ipu vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo le tasi le aso faakalena, ona faʻasaina lea. O le mea e tatau ai ona faʻafefiloi e tatau ona inu i se tasi tioata i se manava leʻo O le vasega o le faʻatagaina e oʻo ile lua vaiaso. E taua le maitauina o sea ituaiga o se mea e pala, o lea e tatau ai ona e fafagaina i aso uma.

Poto ma isi fualaau suamalie

O suavai suamalie o le tasi o punavai autu o vitamini ma minerale. I le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai, e tatau ai mo le faʻavaveina o le tino ma le toe faʻafouina o lona malosi e faʻafesoʻotaʻi ai maʻi.

O le suamalie suamalie o le pateta o le vailaau pito sili lea ona aoga i le vai. Na te faʻamautuina le totoga o le tino, ei ai lona aafiaga antispasmodic ma anti-inflammatory. Saunia e pei ona taua i lalo:

  • E tatau ona taina le kuka i le fatu. O le fufulu mama e le talafeagai - na ona fufulu i lalo o le vai tafe. Mai le paluga o le falala na faʻapipiʻi, e tatau ona e togi le sua. E tatau ona e inuina i le taimi lava lena, aua o lenei fua e vave vave ona leiloa ona aoga aoga.

E faaopoopo atu i pateta, o sua mai kukama, peaches, radishes ma citrus fruits (mai lemoni ma le moli) e i ai se aafiaga lelei i le atherosclerosis o le faiai. Ina ia faʻamaeʻaina le aʻafiaga, e mafai ona faʻaaogaina ia sua suamalie i fualaau aina fou ma lau fualaʻau - e te maua se ituaiga o meaai maloloina lelei.

Aloe ma Matua

O le tina o se laau o loʻo faʻaalia ai se gaioiga faʻaaogaina o le antiatherosclerotic. Ae maise lava i le faaleagaina o le faiʻai ma le gaʻo. E lua faʻaaogaina autu mo lenei oloa. I le tulaga muamua, o se fasi vaega itiiti o se laau, 2-3 mm i le lapopoa, ua tuu i lalo o le laulaufaiva ma ave i ai.

I le tulaga lona lua, e mafai ona faʻaalu i le aloe sua. O le a avea le 5 kalama o le mummy balm, lea e faaopoopo i le 150 mililiters o le sua o le aloe fou. Aumai le paluga i le 1 sipuni i taeao uma ma afiafi. O se togafitiga mo le 14 aso fesoasoani i le faʻamamaina o vaʻa o le faiʻai.

Horseradish aʻa

Mo lenei fua, tatou te manaʻomia 250-300 g o aʻa o le suka. E manaʻomia ona fufulu i le vai taʻavale, faʻafefe, tuʻu i se atigipusa ma faʻaopopo i le tolu lita o vai. A maeʻa lena, tuʻu le apa i luga o le afi ma aumai i se vevela. Cook mo le luasefulu minute. A faʻamalulu le susu, e sasaa atu i totonu o se koneteina tioata ma tapuni faʻatasi ma se tapuni.

E tatau ona e ave le afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e oʻo atu i le tolu vaiaso.

Sea kale

I le faaleagaina ai o laʻau o le faiʻai, o meaʻai e faʻavae i luga o le sami e aoga tele. O lenei laau e mafai ona 'aina se tasi o pulu ao leʻi faia se taumafataga, pe mafai foi ona e inu vai inu.

Ina ia faia lenei mea, ave i le sefulu kalama o laʻau mamago o le sami, i le tutusa tutusa - lau launika, tinawort, fomomile fugalaau, se manoa ma le paʻu buckthorn. A maeʻa lena, e oo atu i le 15 g o le hawthorn ma le chokeberry ua faaopoopo i le paluga. O le sipuni o le faʻapipiʻiina o loʻo tosoina i totonu o le ipu vai inu. A maeʻa le susu, e tatau ona fufulu. Faatau 3 r / aso.

Le fua o le polofesa Nikolai Amosov

Academic Nikolai Mikhailovich Amosov na tuutoina le tele o galuega faasaienisi i le togafitiga o vaʻa o le ulu ma le ua. Na ia faamatalaina foi lana lava fua mo le tauina o le atherosclerotic faagasologa i totonu o le faiʻai.

Mo le faia o le paʻu o Amosov, e te manaʻomia se ipu tioata paʻu, pei o le suamalie vine ma le meli. O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi ma le sua o le lemoni. Ia faʻafefete i le tolu taimi i le aso, lua punetini.

Isi fuaitau mai "tinamatua"

Mo le puipuiga ma le togafitiga o le cerebral atherosclerosis, e tatau ona faaopoopo nisi o oloa i le taumafataga, e le gata ina maualalo ai le cholesterol toto, ae o le a mafua ai foi le malepelepe o papa o le atheromatous i totonu o vaa. O metotia lelei ma taugofie tagata faʻalauiloa o ni fualaʻau e faʻavae i luga o clover, garlic, honey, hawthorn, dill, aʻa, o cherries ma strawberries.

Manatu faaletino ma le mafaufau

O vailaʻau ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le atherosclerosis o vavalaʻau e sili atu ona aoga pe afai e pipisi le tagata maʻi i le hypocholesterol nutrition and modifies the lifestyle. O le a le suiga o le olaga? Muamua lava, e le tatau ona vavae ese le le atoatoa o le tino. O faʻatinoga masani i taʻaloga, faamalositino ma isi togafitiga faaletino e fesoasoani i le tino e toe faʻaleleia.

O mafaufauga o mafaufauga e mafai ai e oe ona faʻaauau ma atiina ae le leo o le tino popole - o le sili atu ona malosi, o le tele o le taʻavale toto i totonu o le faiʻai. O le mea lea, ona o se avega sili atu ona mamafa, ua vave ona faamamaina vaa. E le gata i lea, o suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ona atiina ae tomai faʻapitoa, manatua, mafaufau ma taofi le atinaʻeina o le vevela tele.

Faʻatasi ma metotia faafomai

Aʻo leʻi togafitia togafitiga o vavalaʻau, faʻaaogaina ma vailaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e tatau ona pasia suega ma maua fautuaga mai se fomaʻi. E na o se fomaʻi e filifilia taitoatasi le vailaau o vailaʻau ma vailaʻau e filifili ai, suʻesuʻe le tagata maʻi mo le faʻasaʻoina, fatuga o fatugaʻo, ma faʻamaʻo saʻo uma vaega o togafitiga. O le vailaau e fesoasoani e taofi ai faailoga, ma togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga o le a fesoasoani i le tino e toe faʻafoʻi galuega ma le mafai ona faʻafitia le faʻamaʻi.

I le faaleagaina o le cerebrovascular sclerosis, o le mea autu o le amata togafitiga ile taimi ma vave. Pe a oʻo mai uluaʻi valaʻau ma masalosaloga o le faaletonu o le cholesterol, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se fomaʻi. O le vave ona faia o laʻasaga, o le sili atu ona lelei i isi faʻasologa.

Tuua Lau Faamatalaga