Le faʻaaogaina o le suka i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapefea ona faamanuiaina ai le tino?

O le vine laʻau o le aiga mulberry. O loʻo faʻamatalaina lona igoa lona lua - mulberry. Mulberry tuʻuina fua fua suamalie ma se manogi suamalie faapitoa, e masani lava ona faʻaaogaina i vailaʻau.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o mulberry e le faasaina. E mafai ona avea fualaʻau mama ma se meaʻai lelei, aʻo faʻamalie ma faamalieina le manaʻoga mo se mea lelei ma suamalie. Ma o ā faʻamanuiaga ma faʻaleagaina mai i le mafaufau?

Faʻamatalaga aoga: O le Mulberry e oʻo mai i ni mea taua se lua - o le uliuli ma le paʻepaʻe. O le mea mulimuli e le suamalie. Ae i le isi itu, o meaola faʻasaʻo o loʻo aofia ai i totonu o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o vitamini mai isi oloa, faʻasologaina o le digestive tract, ma faʻateleina le faʻamaʻi.

Mulipi i le maʻisuka - o aogā

O le tino o le tagata ei ai vitamini e fesoasoani i le malepe o le kulukose ma le gaosia o hormones. O le vailaʻau B mai le vaega e igoa o riboflavin e faatatau i nei mea.

O mea ia e aofia ai le tele i le tele o mea.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻamaʻi mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi ma teuteuga, ti, fualaau inu, compote poʻo tila. Faʻatasi ma le maʻisuka, toetoe lava o soʻo se vaega o le laau e aoga:

  • Fualaʻau ma tumutumu
  • Lea ma togi
  • Sulu ma aʻa.

O Mulberry e le faʻaumatia ana meatotino i le mago. O le paʻu o le laau e faʻamautuina lelei i se nofoaga matutu mo le tolu tausaga, ma fufulu fugalaau ma vine e mafai ona teuina mo le silia ma le tausaga. O fatuga o le laau, lea o loʻo faʻaaogaina e saunia ai lauti lea e aoga tele mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e teuina mo le silia ma le 12 masina.

E taua le iloa: o faʻamanuiaga o fualaau aina e faʻamautuina i na o le maʻisuka ituaiga 2. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona aofia ai vine i le taumafataga, latou te le afaina, ae e le tatau ona e faʻamoemoeina se faʻamalologa mai ia i latou.

E tusa ai ma ona meatotino, o le mulberry e talitutusa ma le silotilo: o le tofo o le pi e suamalie, ae i le taimi lava lea e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto. O fualaau, o le faavae o le a avea ai lenei laau toto, o ona fua, fugalaau po o se isi vaega, e le o gaosia. Ae o loʻo i ai le tele o suʻega a tagata.

Faʻaaogaina, e mafai ona e saunia se vailaau lelei mo le maʻisuka i le fale. Ma i le taimi lava foi e tasi e faʻateleina ai le lisi faatapulaʻa o le maʻisuka.

Laʻau o le mulberry

O se mea inu faapena o le a faaleleia atili ai le soifua manuia o le maʻisuka ma faʻaleleia ai aʻafiaga o isi fualaau. Fuga e faigofie tele.

  1. O se sipuniti o aʻagogogo ma tipi poʻo aʻa o le laau e tatau ona sasaa i le tasi ipu malamalama vai,
  2. Tuu le faʻafefiloi i luga ole vevela vevela, ia faʻafefe,
  3. Cook mo le luasefulu minute, ona tape ese lea o le vevela,
  4. Ufiufi ipu ma pipisi le susu mo le itiiti ifo ile itula.

O le vai ua faʻamamaina ua fautuaina ina ia faʻatau faatolu i le aso i le afa o le ipu. O le togafitiga e mai i le 4 i le 8 vaiaso.

Ole sua suamalie ma le meli o se vailaʻau

Ma o lenei fua e naʻo le atoatoa i soo se auala. E mafai ona faʻaaogaina paluga e avea o se mea tutoʻatasi ma le manaia i le va o meaai autu, poʻo le faaopoopo i le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi. Toeitiiti lava o se meaʻai. Ae o le togafitiga foi.

E fautuaina e fomaʻi e fai lenei mea:

  • Faʻasala i luga o se ipu vevela fua o vine mama fou.
  • Faʻatasi le mafuaʻaga o le susu ma le palu ma se sipuni sipuni o le meli fugalaau fou.
  • E mafai ona e inu i le paluga i le taimi lava lena, pe a fai o se meaʻai, e te maua ile tasi ipu tioata. Pe i ni vaega pe afai o se mea taumafa mo le 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

Fautuaga: o mea uma, mea teuteu, sua ma teas, saunia ma o tatou lava lima mai mea masani faalenatura, e tatau ona faaaogaina i totonu o le aso. A leai, o le a leiloa a latou meatotino taua ma aumai ai se mea leaga nai lo le manuia.

Laʻau toto mo le maʻisuka

O lenei meafaigaluega ua saunia i le toetoe lava o le auala tutusa e pei o se teuteu o aʻa. Tau lava o le faʻaaogaina o lau laau fou ma lala ma lala.

  • Muamua e tatau ona e saunia mea autu autu. Ua vavae ese laumei ma lala laiti, ua aveese laulaau - e mafai ona tuu e sauni se isi vailaau. O lala lava latou e tipiina i ni vaega e le sili atu i le 3 cm le umi ona tatau lea ona faʻamagolaʻau ile tele o aso i totonu o se potu malulu,
  • Ina ia mafai ona faia se tasi e avea ma se meaʻai, e te manaʻomia le 3-4 laulaʻau mamago. Ua sasaaina i le lua miliuga o le vai malulu ma tuu i le afi,
  • A paʻu le vai, e faʻaitiitia le afi. E tatau ona e saunia le paluga mo le itiiti ifo ma le 10 minute,
  • E aveeseina le susu mai le afi, ufiufi i se tapuni ma faʻaauau pea seia oʻo ina susulu. Ona faʻamamāina lelei lea o le vai e ala i le tele o laʻau o gau.

O le tincture ua onā i ni vaega laiti mo le tasi aso. Faʻaauauina togafitiga e fautuaina mo le itiiti ifo i le tolu vaiaso.

Ona faia ai lea o se malologa mo vaiaso e lua, ma faʻaauau ai togafitiga faʻatasi ai ma le tincture mulumulu.

Laʻau faʻamalaʻau ma le paʻu paʻu

E toaitiiti tagata e iloa o lenei laau e aoga tele i le ituaiga o paʻu e mafai ona faʻaopopo i soʻo se ipu. O lona tofo e le faaituau, ma o mea faʻamalolo e tutusa lelei ma fualaau fou. O le eletise e sili ona aoga i le mafai ona saunia muamua i se vaega tele ona faʻaaogaina mo ni nai tausaga.

E leai se mea e tatau ona faʻaalu ai le taimi e kuka ai, faʻasolosolo ma viliina vailaʻau - na o le fufuluina o le supasiga ma le supa poʻo se ipu meaʻai. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie ona fai le paʻu paʻu ma oe i le auala poʻo le galuega.

Mo le kukaina, o laulaʻau ma tumutumu o le laau e faʻaaogaina. Latou te manaʻomia ona fufuluina, ona tuʻu lea i totonu o se tasi faʻavae i luga o le pepa ma faʻagogo i se nofoaga mafanafana, ae lelei lava. E manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma faʻaaoga meafaitino e fai mai lea taimi i lea taimi. A oʻo mai lau laʻau ma pulupulu, faʻapipiʻi ma ou tamatamai lima.

O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi ua tuʻuina atu i se tioata māgogo poʻo se apa uila ma se tapuni uʻamea. Afai o le eletise e mamae, o le a le aoga ona uiga lelei. E faʻaaogaina e pei o le faʻamalosi i aso uma, o le aso tatau ole 1-1.5 teaspoons.

Mulberry Tea

O le faia o lauti e faigofie lava, ae talu ai e na o laulaau fou e faʻaaoga, o le togafitiga e tatau ona vaʻaia, mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.

  1. Filifili se lima o lau laʻau, fufulu, lulu le vai ma tatu sina meaʻai ma se naifi.
  2. Gagau laulaʻau i totonu o se meaʻai poʻo le vevela ma sasaa le tasi lita o le vai inu. E mafai ona e kukaina le paluga mo le lima minute i totonu o le vai taʻele. Ma e mafai ona e kosi vavalalata, afifi ma faʻamalosi i ni nai itula.
  3. O le lauti faʻamalosi e ala i se suauu lelei, e mafai ona suamalie i le meli.

E tatau ona inu le vai inu i luga o se ipu laitiiti i luga o se manava gaogao, e le muamua i le 30 minute aʻo le i ai. O le mea lautele, o le lauti mo le maʻisuka o se mea e sili ona manaia, ma e le o se mea e sili ona lelei.

Fualaau aina suamalie

O lenei foi mea e sili ona lauiloa, faigofie ma taugofie, o lona aoga na tofotofoina ma faamaonia i le faiga masani.

  • Fufulu ma taofi lua sipuni tele o fualaau,
  • Taʻu se ipu vai, sasaa i totonu o le puree berry,
  • Faʻafesoʻu le paluga mo le 3-4 itula, ona tosina lea ma inu.

O le tincture ua onosaʻi lemu, i tamai sipuni, i le taimi. E mafai ona e faʻatupulaia le tele ma saunia se aofaiga tele o le afu mo le aso atoa. Ae o le tele o mea uma e saʻo pe a uma ona kuka.

E fautuaina e fomaʻi e aua nei faʻafefiloi le meaʻai faʻatasi ma isi meainu, aemaise lava i le lauti masani, ona o loʻo i ai le tele o tannin. Ma o lenei vailaʻau e faʻavaivaia ai le faʻamalolo o meatotino a mulberry.

I le fale, e mafai foi ona e kuka kulimi, tilo ma le faʻaaogaina o le suamalie mo le maʻisuka. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete le mea o le kalori o meaʻai.

Mulipiʻi Maʻisuka

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le oloa e tele lava ina talanoaina e le tele o tagata atamamai. O aoga aoga o vine e taua tele mo le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le mulberry e aofia ai le rasveratrol antioxidant, riboflavin, vitamini. O le pulu paʻu e aofia ai mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa, tocopherol, pyrodoxin, choline, seleni, manganese, potassium, copper, magnesium, iron, phosphorus, sodium, calcium.

O mea aoga i le maʻisuka e maua ai le fesoasoani o le mulberry, o le faaitiitia o le maualuga o le suka suka maua. O se tasi o aafiaga e matauina na o le maʻisuka ituaiga 2. Afai o le maʻisuka e naʻo fua o fualaau aina, o le a taʻitaʻia ai i se faʻaleleia atili i le metabolism. E fesoasoani lenei mea e faʻamautu ai le tino o le tino. Afai ei ai i se tagata se manao e faʻaaoga se mea suamalie, ona mafai lea ona ia suia i le suamalie. Afai e te 'ai pea i taimi uma, o le mea lea e mafai ona faʻaleleia ai le toto i le tulaga o le suka. Faʻafetai i le oloa, o le puipuia o faʻafitauli o maʻi faʻapitoa.

Ua fautuaina tagata maʻi e 'ai fua o le laau. O vailaʻau faʻasaina e saunia mai ie pepa, pulupulu, lala. A faʻaaogaina le oloa i ni fua talafeagai, o le a le afaina ai le tino o le tagata.

Contraindications

O lenei meaʻai e le o se mea manogi, o lea e le afaina ai le mucosa gastric. Ae o ona ponaivi e mafai lava ona faamanualia ai vaega e le afaina, o le mea lea, faatasi ai ma se tulaga faigata o le gastrointestinal pathologies, e le manaomia le faʻaaogaina o se pusa, sei vagana ai i se mamanu mama.

Mulberry, e le pei o isi vine, lea e faʻaitiitia ai le toto maualuga, e mafai, i se isi itu, ona faʻateleina, aemaise i le vevela o le tau. O le mea lea, o tagata gasegase totoga e tatau ona 'ai fua i fua itiiti, puleaina o le toto.

O fualaau suamalie suamalie suamalie e mafai ona lamatia mo le maʻisuka, o lea e tatau ai ona e gauai atu i ituaiga e maualalo ai le suka poo fualaau aina. Ae e taua le mafaufau o fualaau aina e le mafaitaulia i ni aofaiga tele e mafai ona mafua ai le mautinoa, ao fua o fua o le a avea o se mea e leai se aoga.

O le mulipulu o loʻo taua foi o se mea e oso ai le malosi, lea e mafai ona lamatia mo tagata ua muaʻi oʻo i le faʻamaʻi.

O fualaau suamalie e mafai ona taua o le tagata e toʻatasi, aua latou te le fiafia e faʻaopoopoina i isi oloa. E le tatau foi ona e faʻaaogaina i luga o se manava gaogao pe inu vai inu malulu, aua o le le faʻaletonu e mafua mai i le ita ma le gaogao, faʻaalia e le afaina, tiga o le manava, manava.

, , , , ,

Tulaga lautele

Muliki poo mulberry - fua suamalie o lanu paʻepaʻe poʻo le lilac. Latou te foliga mai o fugalaau e ola i luga o laau. E tofo lelei. O nisi taimi e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻafefe ai faʻamaʻi.

E manaʻomia lou vave faʻalogo i le mea moni e le faʻamalolo le maʻisuka. E le mafai ona ia faʻamaonia lelei le faitauina o le kulukose o lona toto. Ona o lenei mea, e le mafai ona avea o se fualaau oona.

Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o le laau e mafua ai le tele o aoga aoga i le tino o le tagata. O vaega autū o mulberry o:

  • Suavai
  • Carbohydrates
  • Organic acids
  • Pectin
  • Vitamini ma minerale tele.

O le pulelaʻau e manaia lona tofo. E mafai ona avea o se meaʻai lelei. O le maualalo o kalori i totonu o le oloa (52 kcal mo le 100 g) e mafai ai e soʻo se tagata maʻi ona faʻaaogaina. E moni lava lenei mea i le i ai o le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o mulberry e sili atu ona faʻamaonia i le maʻisuka ituaiga 2. Pulea Mulberry i le faʻamautuina o faiga faʻavaomalo lautele. O se aafiaga talitutusa e afaina ai le metabolism gaʻo.

O se vaega taua o le laau o le mafai lea ona faʻaaoga mo togafitiga togafitiga o soʻo se tasi o ona vaega:

Talu ai ona o lenei mea, o loʻo i ai le tele o ituaiga o suʻega a tagata. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama e leai se tasi oi latou e maua ai se aafiaga lelei o le hypoglycem.

Faʻaaogaina o mea totino e tele

O le mulumulu i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese. E fautuaina e faʻaaogaina mo le tele o tagata gasegase. O le mea autu o le le lava o le faʻasaʻo. O le faʻamalosia o le gaosiga o le carbohydrate e lua ituaiga.

I le taimi muamua, e tupu ai se faʻafitauli B-cell. Latou te faʻapipiʻi le le lava o le insulin. O lenei mea e mafua ai ona osooso i le maualuga o le kulukose i le toto faatasi ai ma le alualu i luma o faailoga.

Tusa 2 le maʻisuka faʻatupulaia le le lava o le tino i aʻafiaga o se hormone faapitoa. O le malosi faaletino, o se paleni taumafa ma fualaau e mafai ona fetuunai ai le tulaga o le maʻi.

O mea aoga o le togalaau e faʻaalia i se faʻalavelave faʻapitoa i le tino atoa o le maʻi. O autu autu e:

  • Faʻaitiitia le eleʻele i le manava. O vine mulumulu o loʻo ufiufi le membrane mucous o le okeni, fesoasoani e faʻaleleia le soifua manuia o le maʻisuka faatasi ai ma le atinaʻe tutusa o gastritis,
  • Faʻasaʻoina o meatotino faʻaleagaina o le toto. O mulipi o loʻo i ai le tele o uʻamea. E lelei le aʻafiaga o le erythropoiesis, faʻateleina le numera hemoglobin,
  • Faʻasaʻoina o le gaʻo gaʻo. Ona o le aafiaga o le mulberry, o le aofai o le kulukosese i totonu o le masini e faateleina. E taofia e pei o le glycogen. O lenei vaega e faaitiitia ai le toto toto o le suka,
  • Faamalolosia o le tino puipuia. O le mulipulu o se punavai o le vaitamini C. E faʻaleleia ai le malosi o le tino i aʻafiaga o siama ma siama. I le maʻisuka ituaiga 2, o faʻalavelave pipisi e le masani. E mafai e Berry ona faʻaitiitia lo latou faʻaoga,
  • Totoina o le toto. O le potassium ma le magnesium i le tuufaatasiga o le oloa e fesoasoani i le faaitiitia o faailoga i le tonometa. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo se tasi i le ave o fualaau.

O fualaau paʻepaʻe e faʻaaogaina e avea o se tagata faʻamoemoe. E talitonuina o le saunia lelei o lau laʻau e mafai ona faʻaaoga e faʻaosofia ai le malosi o alii.

E i ai ni nai filifiliga eseese mo le sauniuniga o vailaʻau e faʻatatau i luga o le kulupu. O le sili ona lauiloa o le a lisi atu i lalo.

Le tea

O se tasi o mea sili ona faigofie. O mea e aofia ai:

  • Laʻau laʻau
  • 200 ml o vai kuka.

O le faiga o kuka e faigofie lava:

  1. Fufulu ni nai laulaau o le laau i lalo o le vai tafe,
  2. Sasaa vai inu i luga ia i latou,
  3. Faʻamalosi i le 10 minute.

E mafai ona e inuina sea lauti nai lo masani. O le togafitiga e mafai ona oʻo i le 21 aso.

O se mea faigofie ma mataalia e faigofie ona fatu i le fale. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • 2 sipuni tele o fualaau manogi,
  • 200 ml o vai kuka.

O le taualumaga mo le sauniuni o le oloa e faapenei:

  1. Faʻasusu ia fua seia maeʻa,
  2. Sasaa vai inu i luga ia i latou,
  3. Faʻamalosia 2-3 itula,
  4. Filu.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o se vailaʻau i lea taimi i lea aso i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

Sauniuniga saogalemu

O le mulipulu o se mea maloloina e mafai ona 'aina e le maʻisuka. O le mea autu e le faʻaleagaina. O le faʻasologa o le fualaau o le togalaau e 51. E le tatau ona sili atu i le 200 g o togafiti masani ile aso.

Ole faʻamaʻiina o siaki i maʻi ma faafitauli nei:

  • Faiga o le maʻisuka,
  • Lapatai pancreatiti
  • Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

Aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga faʻavae mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi e puipuia ai le atinaʻeina o taunuuga le lelei.

Faʻaaogaina o laau ma faʻamaonia uiga

Mai fualaau uma e faʻamalolo, o fualaau suamalie e suamalie, suamalie maaleale ma maualuga le maualuga o le kulimi. O se laau faʻapitoa e mauoa e le gata i vitamini ma minerale, ae faapena foi i le masini toto.

E manaia lenei mea! I le tele o seneturi ua mavae, na faʻaaogaina ai le mulberry i Saina e fafaga ai anufe anufe, lea, faafetai i se taumafataga faigofie ma faamalieloto, na maua mai ai fila filifilia siliki.

Ua totoina le vao ma ua totoina. O laau olaola masani e oo atu i le tele o mita i le maualuga, ma o ituaiga laau eseese e atiina ae se ituaiga o "tagi". O vine suamalie e mumu-uliuli - sili atu ona faʻamalolo ma lila-paʻepaʻe - ma se suamalie manaia suamalie.

O le tuufaatasiga o le laau ma ona fua e aofia ai:

  1. Vitamini o le kulupu B, B2 e sili ona taua, o loʻo nafa ma le malepe o meaʻai gaʻo ma le paleni o le kulukose o le toto.
  2. Vitamini A, E, PP, C, ma le K.
  3. O ia minerale o le uʻamea, manganese, seleni, copper, magnesium, potassium, calcium, phosphorus ma le sodium.
  4. Pantothenic, faʻapea foʻi ma le gaʻo.
  5. Pyridoxine.
  6. Choline.
  7. Resveratrol antioxidant.

O le mulipulu ei ai se fuainumera maualalo, ma le maualalo o le malosi o fualaau aina suamalie, o lea e le afaina ai le mucosa gastrointestinal ma ua faailoa mai mo le faaaogaina e oo lava mo tagata e maua i le gastrointestinal tract, gastritis, ma le maualuga maualuga. I le taimi lava e tasi, o le berry e mauʻoa i le popo ma mea inu gaʻo faigofie, lea e matua faamalieina ai le fiaai ma saturate le tino.

O le a le aoga mo le mulberry i le lautele ma le maʻisuka

  • O Mulberry ei ai sona faʻamalologa i le mumusu ma le malulu, e fesoasoani ai e faʻamalolo le ulu o le ulu, maua ai se faʻamoemoega ma le antipyretic. O vailaʻau faʻapitoa o le laau ma le vailaʻau E i lona tuufaatasiga e fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina ma faʻavave le toe faʻafouina o mea ola maloloina.
  • O le puletini e aoga foi mo faafitauli ma le mamafa. E matua faʻamalosia ai puipui o toto toto, e fesoasoani i le vevela veins, atony, toto maualuga ma faʻamalosi le muso o le fatu. O vine lanu meamata, e mauʻoa i le uʻamea, o le a sili ona fesoasoani i tagata e maua i le ania.
  • I le talanoa e uiga i aoga mo le maʻisuka, e tatau ona maitauina e le o faʻaosofiaina e le laau le gaosia o le pancreas ma le inisalini, o le mea lea, mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga, o le aoga e aoga e avea ma sui faʻamalosia lautele. Ae mo le maʻisuka e iai le faʻamaʻi 2, o lona gafatia e faʻaitiitia le suka o le toto ma mea uma e aʻafia ai o le a taua tele.
  • O le vitamin B2 e tāua tele i le gaioiga o le gaosiolosi ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina faifaipea o oloa o lona punavai e fesoasoani ai i le maʻisuka ia lagona le lelei ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma isi gaʻo, puipuia ai i latou mai aafiaga faʻaleagaina o le kulukose.
  • O le mulumulu o le ai ai se aafiaga o le diuretic agamalu, e fesoasoani e aveese le masima mai le tino, ma faʻamalolo tigaina faʻatasi. O Berry e mafai ona faʻaolaina mai le mau ma le afaina. O mea faʻaleagaina o le laau e fesoasoani e fufulu ma faʻamalosi ai le paʻu, faʻaleleia atili, puipuia mai faʻasalaga saoloto ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa i le tino.
  • E masani ona faʻaaoga pea le mulberry paʻepaʻi i togafitiga o le tino o le tino ma faʻamaʻi o le prostate. O le otaota e faʻamalolo ai le mumū ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi o le tamaʻitaʻi.
  • Faatasi ai ma isi mea, o laʻau e mauoa i fiber, ma o latou fatuga mamafa e galue i luga o le tino e pei o le lala o le cereal, faamamaina le manava ma le faʻamaoniaina o le gaʻoina, lea o le a aoga i tagata uma, e aofia ai le maʻisuka.
  • Auala e faʻaaogaina ai le maʻisuka i le maʻisuka


    Berries
    O fua o le eleele o loʻo i totonu o paluga pateta, maua ni sua, ola jam. Ae ui i lea, mulberry o se tamaʻi vevela vevela. E masani lava e le o se meaʻai, e le manaʻomia ni mea suamalie ma e manaia lava ia. O le mea lea, o le maʻisuka atonu e fiafia i le tuufaatasia po o le sua mai vine, ma fualaau aina suamalie nai lo le taumafataga.

    Ina ia faasao se fualaau aina suamalie mo se taimi umi, ua malogo. E mafai ona faia lenei mea i se mafanafana, vaʻaia, pei o se ogaumu poʻo se mea eletise eletise. I lenei fomu, o vine e puipuia a latou mea e faʻamalolo ai ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ai se meainu vevela, faaopoopo i le falaoa poʻo le susu susu.

    Lelei e iloa: Mulberry - o ona fua ma laʻau - e le tatau ona faʻafefiloi ma laʻau ti laʻau, talu ai o tannin o loʻo i totonu o le laʻau faʻataʻitaʻia mea faʻamalolo o le meaʻai. O inu mai lenei laau e sili ona lelei e fai e aunoa ma ni mea faaopoopo.

    Mulini Powder
    O le taua tele e fesoasoani i le faʻamaloloina o se faʻaopoopoga o meaʻai paleni o le paʻu omea. Latou te kukaina i le fale, ae e mafai ona e mauaina sea vailaʻau faʻatau. Faʻatau fualaau faʻamalaʻau eletise i se fale talavai - e mafai e tagata faatau faʻatauvaʻa ona ofoina atu mea totino eseese i lalo o le faʻaaliga o se fualaau faʻasaina.

    Ina ia saunia le uʻamea i le fale, e tatau ona e faʻamago le tumutumu, laʻau ma fuālaau fou o le laau. O le mulipulu e masani lava ona mamae, i totonu ma le ogaumu. I lenei tulaga, e sili ona lelei le seti o le vevela i le 40-45 tikeri ma ia le tapunia le faitotoa.

    Greens greens amata amata ona faigofie ona pala. E mafai ona e oloina le vailaʻau i le paʻu i le mea e fai ai le kofe, i totonu o se paluga poʻo le lima. Afai e manaʻo ai, e mafai ona paʻu laulaʻau i se mea e fai ai le paʻu poʻo le mea e mafai ona tuʻuina.

    O lea faʻafefiloi e faʻapipiʻiina i meaai e pei o le faʻavasega. E leai se manogi po o se tofo faʻamalo, ma e le faʻaumatia le ipu. I lenei tulaga, o le uʻamea muliki o le a aumaia ai le tele o aogā i le tino, puleaina o le glycemic index o le toto, puipuia o vaʻa mai le faʻaumatiaga ma maua ai le faʻaaogaina o le antiseptic.

    O faʻamanuiaga o le paʻu o laau, aʻa ma aʻa
    Mai se aʻagogogo poʻo se pito i luga o le paʻu o le uʻamea, ua faia ai se teuteu e faaleleia atili ai le soifua manuia o le maʻisuka. Laʻau faʻapipiʻi poʻo le aʻa e ave ile maualuga ole 1 tsp. i totonu o se ipu vai, faʻaopoopo i le vai inu ma kuka mo le 20 minute, a maeʻa ona latou faʻamalosi e inu i le isi itula ma le afa. Inu se mea teuteu i le afa afa o le 2 po o le 3 i le aso mo le 4 vaiaso.

    O vaovao mamago mama na faʻasaʻolotoina muamua mai laulaʻau ma tipiina i totonu o 3 cm kupita ua faʻamavae e pei o lenei:

    1. 3-4 laau e totogo mai le 450 ml o vai malulu.
    2. Aumai i se mea vevela.
    3. Faaitiitia le vevela ma le vevela pe a ma le 10 minute.
    4. E faʻamalosi pea le susu pe a manaia, ona faʻamamaina lea e ala i le susu ma o latou inu i se vaega itiiti i le aso atoa. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.

    O lea e le foliga mai e leai se tofo o le susu, e mafai ona e faʻaopopoina sina meli po o se fusi.

    Mulberry Tea
    Ina ia faatumauina le tino i se foliga lelei ma le maʻisuka, e fautuaina e inu leuti mai laulaau laititi. O le faia o lenei mea, fufulu ma fufulu greens e sasaa mai i le vai inu i totonu o le vevela ma le agavale mo le tele o itula, poo le laulauina o le laulauina pe a ma le 5 minute i totonu ole vai vai.

    Inu le vai inu mafanafana i le 30 minute ao leʻi 'ai, faʻaauau le vasega mo ni nai vaiaso i le tautotogo po o le mafanafana, pe a maua le avanoa i lau laʻau talavou. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻamagoina le lauti ma le meli masani.

    Ina ia saunia se laʻau suamalie mai laʻau, ave le 2 sipuni tele o le fualaau aina, taofi i totonu o paluga pateta ma sasaa 250 ml o vai kuka. E faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 3-4 itula, a maeʻa ona inu lemu i se tasi o fonotaga. E le aoga le siakiina, talu ai o le aoga aoga o laʻau o le pusa o le a fesoasoani i le faʻaleleiaina lelei ma o le a aoga mo le soifua maloloina. O lea lauti e mafai ona onā i taimi uma, o le ai ai se puipuiga lelei ma le faʻamalosi i le tino, aemaise lava i le maʻisuka.

    E taua le iloa: o vailaʻau uma ua faia i totonu o fale - teuteu, mea e inu ai ma suamalie fou e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 1 aso, pe afai e leai ni lapataiga. Na o se oloa fou e aoga i le tino.

    Tuua Lau Faamatalaga