Ketone tino i urine i tamaiti

Ketone (acetone) tino - o se igoa lautele mo se vaega o mea e aofia ai le beta-hydroxybutyrate, acetone ma le acetoacetate.

Acetone, e le pei o le isi lua, e le o se punaoa malosi ma e le mafai ona faʻamaina i le tino.

Ketones o ni meaola faʻamalosi, o lo latou faʻaleleia i totonu o le tino e taʻitaʻia ai i le fesuiaiga i le hydrogen index (pH) i le faʻamaʻi. O le faateleina i le maualuga o le ketones i totonu o le toto ua taua o le hypermetonemia, ma o le "acidification" o le tino i lenei tulaga ua taua o le ketoacidosis. I lenei tulaga, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave.

O le tuufaatasiga o tino o le ketone i se tamaitiiti e faateleina i tulaga nei:

  • anapogi
  • faaumiumi le malosi o gaoioiga faaletino,
  • o se taumafataga e iai le tele o gaʻo ma le leai o ni gaʻo,
  • maʻisuka malosi.

O le faʻaopoopoga o mea o le acetoacetate e fesoasoani i le faʻagasoloina o le faʻaogaina o le acetone - o se vailaʻau oona. O gaʻo uma ma gaʻo e afaina mai i lenei mea, ae o le mea sili lava - o le tino popole.

I totonu o le tino, o auala puipuia e mafua mai, ma o le taunuuga o lea mea o loo i ai se vaega patino o ketones ua alu ese i le urine.

O se tulaga lea e taua ai le tino o le tino i le urine e taua o le ketonuria. O Ketones o loʻo i totonu foi o le ea - o le auala lenei ua faʻaumatia ai le tino.

O le a le masani masani o tino o le ketone mo tamaiti?

E masani lava, o ketones i le faanatinati o se tagata o soo se matua e le tatau ona fuafuaina. O le i ai o tino o le acetone i le urine e fuafuaina e le suʻega ole fua faʻatatau. O le tele o ketones e tupu i le taimi o le matelaina, diabetic ma le nondiabetic ketoacidosis.

Ina ia iloilo le maualuga o ketones i le urine a se tamaititi i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina faailoga faʻapitoa ma tofotofoina papama (Ketostix, Chemstrip K, Uriket-1 ma isi). E tatau ona manatuaina o nei suʻega taitasi ua mamanuina e fuafua ai se vailaau faapitoa. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Acetest e faʻaaogaina e iloa ai le acetone, Ketostix - acetoacetic acid.

O ata vaaia o Uriket-1 fasipepa o le 0.0-16.0 mmol / L. O le taunuuga e iloiloina i le tasi le minute pe a uma ona faʻauʻu le sone savili i le urine mo le 2-3 sekone. O le lanu o le fasipepa e faatusatusa i le fua ua fuafuaina e le gaosi oloa. Lanu paʻepaʻe (o le leai o se paʻu itiiti) o loʻo taʻu mai ai le leai o se acone i le urine (0.0 mmol / L), o se lanu piniki samasama e tutusa ma le taua o le 0.5 mmol / L, o se lanu sili ona malosi - mai le 1.5 i le 16 mmol / L.

O a mafuaaga o le faʻaalia o tino o le ketone i le urine a se tamaititi?

O Ketoneuria e maua i le maʻisuka, fiaai, maualalo poʻo le leai o meaʻai gaʻo, vailaina ma le manava.

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka o ituaiga taatele ia o le maʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona maua i tamaiti ma talavou, e ui o le maʻi e mafai ona faʻaalia i soo se taimi.

O le maʻisuka o le Selfimmune e mafua mai i le faʻaumatiaina o peta beta, o le i ai o autoantibodies, le atoatoa o le insulin, o se gasegase ogaoga ma se uiga o le ketoacidosis. O le maʻisuka faʻamaʻi e sili atu ona tupu i tagata e le o Caucasoid.

O le maʻisuka ituaiga 2 e seasea lava i tamaiti. O le faʻamaʻi e maua i lenei tausaga ua natia pe leai foi ni faʻaaliga. Ae ui i lea, o faʻamaʻi pipisi ma faʻalavelave matuia e mafai ona faʻaosoosoina ai le maualuga o le acetone.

O le i ai o ketones i le urine o se tamaititi o loʻo taʻu mai ai le faʻateleina o le maʻisuka e mafua mai i le le lava o le inisalini. Ketonuria i tamaiti foi e tupu i siama pipisi pipisi e tupu mai i febrile ma pyretic fiva, ma le fiaai, aemaise lava i tamaiti laiti.

Ketonuria o se natura o le maʻisuka e aliali mai i tamaiti o loʻo i ai se ituaiga o mamanu o le faavae e pei o le neuro-arthritic diathesis (NAD). O lenei tulaga o se maʻi gasegase o le gasegase, lea e faʻaalia i le tulaga o le hyper-excitability, allergic and other manifestations.

O le NAD o loʻo matauina i le 2-5% o tamaiti, o lona uiga, e matua itiiti lava nai lo isi ituaiga o diathesis. O le faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻatasi ma le tele o mea taua. Faʻamatalaga mai fafo e aofia ai le faʻaaogaina o polotini (o meaʻai e) a se fafine maʻitaga poʻo se tamaititi.

I tamaiti faʻatasi ma le NAD, o loʻo faʻalavelaveina faiga o le gataifale, ma o se taunuuga o se faalavelave faʻafuaseʻi o le acetone e tutupu i lea taimi ma lea taimi.

O le maʻi o le acetoneemic vomiting in children is characterized e foliga mai o le acetone mai le gutu i le leai o hyperglycemia, ketonuria, acidosis.

O lea vomiting ua tusia i tamaiti e lua i le sefulu tausaga (e masani lava i teine) ma ua mou atu atoa pe a tupu mai le tamaititi. O le gasegase o le mafaufau ma le mafaufau, gaioiga faaletino, meaai le atoatoa e ono mafua ai le vomina.

Vomiting e amata faʻafuaseʻi poʻo le maeʻa foi o se faasologa o faʻasalalauga: le faʻamaʻavale, maʻi vevela, le lava le fiaʻai, foafosis, le mautonu. Vomiting e ogatasi ma le fiainu, fia inu, inu oona, puupuu le manava, tachycardia. Vomit ma le manava manogi pei o le acetone. O le suʻega mo le i ai o ketones i le urine e lelei. O lenei tulaga e mou atu i le tasi i le lua aso.

Afai e faia se suʻesuʻega, o le natura o le ketoacidosis ua faʻamoemoeina - maʻisuka poʻo le le maʻisuka. O mea taua o le ketoacidosis e le o le maʻisuka o le leai lea o se tala o le maʻisuka, hypoglycemia ma se tulaga sili atu ona lelei o le maʻi.

Mo le fuafuaina o le hyper-and hypoglycemic coma, o le suʻesuʻe vave o ketones o loʻo faʻatinoina, lea e faʻavae i luga o le mea moni e faapea o le hyperketonemia, o tino o le acetone e faʻateleina i le urine. Mo lenei mea, o se lanu lanu e faia i luga o le acetone i le urine. I le taimi muamua, o le siama na faia i se manava manaia leaga, e toe faamanatu mai ai apu apu.

Peraimeri (o le faʻamatalaga e le mailoa poʻo le faʻasalaga)

O le maʻi maʻi o le Peraimeri e faʻaalia ma le le paleni (faʻalautele le matelaina o le fiaai, faʻaleagaina le gaʻo). O lenei ituaiga o le maʻi o se faailoga o le NAD ma o se vailaʻau o le vomiting o le acetoneemic.

O le mea taua e mafua mai ai, o le tino o le faavae (o lona uiga, NAD). I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina o soʻo se mea vevela, taumafa paleni, aʻafiaga ma le faʻalogo i luga o le malosi o le gataifale (e oʻo lava i tamaiti e aunoa ma le NAD) e mafai ona mafua ai le vomiting.

Maualuga (faʻaleagaina)

O le maʻi lona lua ua faia e tetee atu i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le hormonal, faʻamaʻi pipisi, ma faʻaleagaina ma tumutumu o le fatugalemu o le tino. O le Ketoacidosis e mafai ona aliali mai i le amataga o le taimi o le faʻasalalauga (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a mavae le faʻasalaga o tonesils).

O nisi saienitisi e faaeteete e uiga i le ketoacidosis o le maʻisuka e avea o se ituaiga o gasegase o le acetoneemic. O lenei manatu e faʻavae i luga o le mea moni o le muamua e fesoʻotai ma isi mafuaaga (le lava o le inisalini) ma e manaʻomia se togafitiga ese.

E taua tele mo le tamaititi ona fuafua le uiga muamua poʻo le lua o le ketoacidosis. I le faʻamautinoaina o le maʻi o le acetoneemic, e tatau ona faʻamautu se mea e tatau ai, ona o togafitiga togafitiga e faalagolago i lenei. E tatau ona vaʻavaʻai faʻamaʻi pipisi maʻi, CNS maʻi ma maʻi.

O le a le mea e fai pe a faʻaalia fua o le suʻega o le 4.0 mmol / l?

O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le matuia o le agavaʻa. Afai o le acetone i le urine e le o iai mo le taimi muamua, ma iloa e matua le mafuaaga o le solia, e mafai ona faia togafitiga i le fale. E tatau ona e valaʻau i se fomaʻi tamaititi ma ia faʻamaunuuina lona tofiga.

Afai e aliali mai muamua faailoga o le acetoneemia ma le acetonuria, e tatau ona valaʻau i se avetaʻavale, talu ai ona o le tulaga o le tamaititi atonu e ono manaomia ai le togafiti.

Aisea e manogi ai le urine?

O tino o le ketone ua sili atu i le urine - o lea o le uiga masani o le manogi manogi. E pei o lea, o le iniseti e le manogi i le acetone, o le manogi e sili atu pei o le amonia po o fua. E le gata i lea, o le manogi e sau mai le gutu ma pei o le manogi o apu apu. Afai e aliali mai nei faailoga, e tatau ona siakiina le urine e faʻaaoga ai se faailoilo.

O le a le faʻalavelave faʻapitoa?

O le faʻafitauli o le acetonemic o se faʻaaliga matuia o le maʻi o le dysmetabolic. O lenei tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le atuatuvale, SARS, faʻamalosia le fafagaina, faʻaleagaina o aano o manufasi ma meaʻai gaʻo ma le leai o ni gaʻo, sukalati, mamafa tele.

Faʻaaliga faʻapitoa:

  • faafuasei ona amata
  • tiga o le tino
  • faʻaumatia
  • faailoga o le faamalolo
  • manava malosi
  • faʻaleagaina o le hemodynamic.

E faapefea ona togafitia?

Togafitiga mo le ketonuria e le o le maʻisuka e faigata tele. I le 12 itula muamua, o le fiaai, o loʻo taʻuina mai, o loʻo faʻaaogaina le faʻaleleia o meaʻai. Mo le vaivai vaivai, ave Rehydron.

E mafai ona e tuʻuina atu i lau tama le vai mafolafola alkaline. O le vai e tatau ona tuʻuina sina mea itiiti, ae masani (i le 20 minute uma ma se sipuni suamalie). I le avea ai o se mea faʻapitoa, E talafeagai le motumotu (sili ona lelei i le tulaga o le taofiga).

O loʻo tuʻuina atu i le tamaititi ni faʻamuʻi (Polysorb, Smecta). A maeʻa ona faʻasua le vomiting, ona faʻamatalaina lea o enzymes (Pancreatinum).

E le o mea uma, e mafai ona soli le tamaititi i le fale, e pei o le vomiting le mafai ona taofia lenei mea. Faʻasolosolo i le vevela tele, faʻamalosia togafitiga e faia ile falemaʻi.

Meaʻai ma meaʻai

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le gasegase o le gasegase, o meaʻai e nofo ai i se nofoaga taua. I le aso muamua e le fafagaina le tamaititi. Aʻo faʻamuta le vomiting, o loʻo faʻamatalaina se meaʻai mama ma meaʻai gaʻo ma gaʻo. E taua le matauina o se mea inu ava.

Faʻasalaga ole gaʻo, falai, soʻo, mea manogi, sooga, ulaula, meaʻai vevela, suamalie, falaoamata ma nisi o fualaau faisua (sorrel, radish, peʻa lanumeamata).

E mafai ona e tuʻuina le pata i le vai poʻo le vai susu (1: 1), o le moa (secondary), o le pata pateta, o meaʻai susu, meaʻai, Maria kuki, apu kulumu, iʻa faifaʻaili.

A o talavou, ua mavae atu faalavelave. E tatau i mātua ona manatua o le avanoa talafeagai i togafitiga faafomaʻi ma le faʻalogo i fautuaga a fomaʻi e fesoasoani i le saoasaoa vave o se osofaʻiga ma le puipuia o faʻalavelave.

O a ketones i le urine ma o le a la latou masani?

Ketones o mea ia e tolu o le afa o le ola o protein (ketogenic amino acids) e faʻapipiʻi i le ate. E aofia ai:

  • beta hydroxybutyric acid,
  • acetoacetic acid
  • acetone.

Ua faia i le taimi o le faʻamaʻiina o gaʻo ma le faʻamalolo o le malosi. Aisea ua taua ai nei vailaau i le aufaasālalau? Aua o le mea lea ua liua: i totonu o le ate, ua faʻaaogaina, ma vave ona alu ese mai le tino, e aunoa ma le afaina ai.

Faatasi ai ma le masani ai o le metabolism i totonu o se tagata matua ma se tamaitiiti, o le maualuga o le maualuga o tino o le ketone e matua maualalo ma e le o fuafuaina e le masani masani ile suʻesuʻega. O le aso masani o le 20-50 mg. O a ketones urinary? Afai latou te faʻateleina ma maua i totonu, ona faia lea o togafitiga faʻapitoa i le tino e fesootaʻi atu i faʻafitauli o le gasegase i le tasi tikeri poo le isi.

O le toilalo i le fua faatatau o le gaʻo gaʻo e mafua ai le faateleina o tino o le ketone i le urine o se tamaititi. O le a le uiga o lenei mea? I lenei tulaga, ua faateleina le ketones i le fua faatatau i le faateleina o le fua faatatau o le gaosiga o gaʻo. Ae o le ate e leai se taimi e faʻatautaia ai, lea e oʻo atu ai i lo latou faʻapipiʻiina i le toto, mai le mea e ulufale atu ai konesones i le urine. O lenei tulaga e taua o le ketonuria poʻo le acetonuria.

I tagata matutua, o ia tulaga e masani ona tupu i le matelaina po o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Tamaiti i le amataga o le aʻoga ma aʻoga mai le tasi i le 12 tausaga le matua o loʻo lamatia. I totonu ia i latou, o le ketonuria e mafai ona atiina ae ma se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le masini system, system digestive (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi o viral vailaʻau poʻo le faʻamaʻi pipisi).

O nei ma isi faʻamaʻi, e aofia ai le puipuia o le tino, e oʻo atu ai i le glycogen deficiency. O le kulukose lea e faʻapupula i le ate. A maeʻa ona faʻaalu e le tino mea uma e teuina, o le fua faatatau o le gaosia o gaʻo e faateleina, lea e mafua ai le faateleina o ketones.

A i ai i le auʻiliʻiliga, o aʻafiaga o tino o le ketone i le urine e le o se solitulafono matuia?

  • Gaioiga masani faifai pea, lea e mafua ai le vave faʻaaogaina o le glycogen.
  • I tamaiti, o faleteesi glycogen e laiti, ma o le malosi o le eletise e maualuga ona o le gaioiga ma le maualuga. O le siʻitia o tau o le malosi e fesoʻotai ma le gaioiga faaletino e taʻitaʻi atu ai i se faʻaopoopoga o ketones i le urine.

Laʻu mafuaʻaga mo le faateleina o ketones

O le iloa o tino ketone i le urine e le masani. Aemaise lava i tamaiti ma fafine maʻitaga. O nisi taimi e mafai ona faateleina le ketonesi ona o le leai o ni meaʻai gaʻo, ae masani lava o mafuaʻaga e sili atu ona ogaoga.

E mafai ona:

  • le mautonu i le gaosia o le inisalini,
  • afaina o le tino
  • foia le ate
  • afaina
  • ogaoga o popolega faalemafaufau,
  • toe faʻaleleia o taimi,
  • le i ai o vailaau faʻamaʻi vailaʻau ma siama.

Afai e lua pe sili atu taimi o le tamaititi o loʻo i ai i le suʻega, o le faateleina o le ketones o loʻo mataituina, o se taimi lenei e faʻatalanoa ai se tagata tomai faapitoa ma faia se suʻesuʻega atoa e faʻatuina ai se faʻamaʻi ma se faʻamaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E tele auala e tofotofo ai tino o le ketone i le faanatinati o se tamaititi. I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o suʻesuʻega. E aofia ai:

  • Lange suega,
  • Sample Lestrade,
  • faataitaiga faataitai o Rothera,
  • suega faaletulafono.

O nei metotia uma o loʻo faia i totonu o suʻesuʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia mataʻituina le tulaga o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, i le taimi o le maitaga, poʻo le faʻamalamalama ma vaʻesea le siama.
Ae o le sili ona lauiloa o faʻamatalaga manino poʻo suʻesuʻega i fale mo acetone. O lo latou lelei, o le masalosaloga muamua lea o le maʻi o le acetonium poʻo le ketoacidosis, e mafai ona e vave iloa i le fale ma amata togafitiga.

Ina ia mafai ona faia se faʻamatalaga auiliili, e te le manaʻomia ona e mulimulitaia soo se tulafono faapitoa ma meaʻai. Ma mo suʻesuʻega, e te manaʻomia na o nai mataua o le mimi.

Totogi

Ina ia mafai ai ona faʻaalia iuga, e le manaʻomia le malamalama faʻapitoa. O faʻamaumauga o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia e lua faʻataʻitaʻiga "lelei" poʻo "le lelei".

Tulaga faʻatulagaina talafeagai:

  • "Minus" - leaga,
  • "Sili" - seisi mea lelei
  • "2 faaopoopo" ma "3 faaopoopo" - lelei,
  • "4 faʻaopoopo" - faʻamalosi lelei.

Suesuega o suʻesuʻega i le potu suʻesuʻe e mafai ona faʻaalia ai e le gata o se faʻaopoopoga i tino o le ketone, ae o le i ai foi o le kulukose, lea e sili ona matautia. Urine glucose e masani ona faʻaalia le ketoacidosis, lea e mafai ona mafua ai le maʻi suka ona o le le lava o le inisalini.

O nisi taimi e mafai ona mataituina ai uiga o le hyperuponuria, ae o le suʻega i le taimi e tasi e faʻaalia ai se "leaga" iʻuga. I lenei tulaga, e sili atu le pasia o suʻega falesuesue poʻo le vave faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo fesoasoani faafomaʻi.

Aisea ua lamatia ai le ketonesuria?

O le faateleina o le tino o tino o le ketone e fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻalavelave o le acetone, lea e faʻaalia i le maualuga o le vevela o le tino, vevela, vomiting, faʻavalava ma le faʻamalolo.

E le gata i lea, o tino o le ketone o se mea malosi malosi e faʻamalolo ai. O le mea lea, e mafai ona faigofie ona latou ulu atu i vailaau faʻasolosolo i le membrane membranes o sela, ma faʻaumatia mea mama, e aofia ai le faiʻai.
E masani lava pe a uma ona 'ai i le taimi o se faʻalavelave o le gasegase, o le tino e mafua ai le aofia ai o se puipuiga - vomiting, ina ia mafai ai ona faʻateleina le faateleina o ketones.

O tino pepe Ketone e le gata o se mea malosi e faʻamalolo ai meaola, ae o le malosi foi o le toxin e mafua ai le faʻamalasea, o se taunuuga e mafai ai ona faʻalavelave uma galuega taua a le tino.
O le mafuaʻaga lea i le taimi o le faʻalavelave, o le galuega e sili ona taua o le mulimuli i se taumafa malosi, e faʻamamaina ai le tamaititi e le gata i le kulukose, ae faʻapea foi ma fofo o loʻo i ai sima ma isi elemene.

Ituaiga ma faailoga o le faʻalavelave o le gasegase

E lua ituaiga o faʻatoʻaga o le acetonemic syndrome: matātā ma le lua.Maualuga o se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina, le mafaia o le ate, hémolytic anemia, hypoglycemia ma le tele o isi.

O le Peraimeri o se mea faʻaalia o le tino lea e mafai ona iloa muamua i le tausaga muamua o le olaga o se tamaititi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai e tamaiti e pei o le neuro-arthritic ua le talafeagai le faavae o le tino.

I tamaiti e i ai se ituaiga o anomaly, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le hyperuponemia e faʻafia ona faʻateleina i se tulaga lamatia o le atiina ae i le acidosis.
O le a le mea e ese mai ai i le neuro-arthritic anomaly:

  • le lelei le moe mai le fanau mai, maualuga le vaivai ma le le mautonu, o le tino o le tino ua vave ona faaitiitia ona o le tele o faagasologa o le fiafia i luga o faiga e taofia ai,
  • leai o le oxalic acid i le tino,
  • le atoatoa o nisi o enzymes o le ate,
  • le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo,
  • malfunctions i le faiga o le endocrine e fesootaʻi ma le metabolism,
  • e le o se mea e afaina ai.

I nisi o tamaiti, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o faʻamaʻi poʻo le vevela, e mafai ona tupu faʻafuaseʻi le faʻalavelave o le acetone, faʻafuaseʻi ona pasi ese ma leai se faʻasologa, e le toe faia lava. Atonu o se tali a le tamaitiiti lenei i le atuatuvale o le mafaufau poo le popolega i le taimi o le maea ai.

O le ata o le faʻalavelave e faʻaalia i le fiva, toe fai (o nisi taimi e le mafai ona faʻaogaina) vomiting, inu oona, faʻamaʻavaʻa, vaivaiga, gase lautele, tiga tiga i totonu o le manava, o le i ai o le manogi o le acetone mai le gutu, e mafai ona matauina le hypoglycemia. Ketones i le urine o se tamaitiiti ma le toto ua matua faateleina. E masani lava i le taimi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le toto paʻepaʻe, neutrophils, sel mumu mumu ma le ESR e le tele ni mea e tulaʻi mai.

I tagata matutua, o le aʻafiaga o le acetone ona o le malosi o le puipuiga ma le atoatoa o faiga masani e sili atu ona faigofie.

Faʻailoga

Ina ia fuafua le aofaʻi o le acetone i le urini a se tamaititi, e tatau ona faʻaaoga suʻesuʻega falesuesue o le urine. E sili atu ona faʻatuatuaina taunuʻuga e maua i le suʻesuʻeina o le vaega o le taeao. O le aofaʻi o numera o ketone e faʻatinoina e ala i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma reagents.

O ituaiga uma o suʻega o suʻesuʻega i le falesuesue o loʻo i ai le faʻatusatusaga tutusa:

  1. "-" - suʻesuʻega le lelei, e leai ni tino o le ketone i le urine.
  2. "+" - o le auiliiliga e vaivai, o se foliga filemu o le ketonuria.
  3. "2+" ma le "3+" - o le auʻiliʻiliga e lelei, o le ketonuria faʻalelei.
  4. "4+" - o le urine e aofia ai le tele o tino o le ketone, ketoacidosis.

E mafai foi e matua ona faʻaaoga faʻamalosi faapitoa faʻatau atu i falemaʻi. O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e lauiloa ona e vave ona faia ma e le manaʻomia ai le faʻafesoʻotaʻiina o se fomaʻi.

E mafai ona faʻaaogā faʻamaumauga o suʻega i luga o le urine fou ua aoina e le silia i le 2 itula talu ai. A maeʻa ona faʻauʻu mo ni nai sekone, latou suia le lanu, faʻaalia le tikeri o ketonuria. O le taunuʻuga e tatau ona faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi i fasi pepa suʻega.

O se faailoga le tuusao o le ketonuria o se suiga i le suesuega o le toto. Iʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega falesuesue, e mafai ona mataʻituina le maualuga o le urea ma le creatinine. I le suega lautele o le toto, o le faateleina i le faailoga o le hematocrit o nisi taimi e iloa ai.

I le togafitiga o le ketonuria, e matua fautuaina lava e togafitia le maʻi maualalo. O le tamaititi ua faʻaalia le moe, e tatau i matua ona maua ni tulaga mafanafana. O tamaiti e mafatia i le ketonuria ua faʻasalaina i le ogaoga o le malosi o le tino ma lagona faʻalagona.

O togafitiga Ketonuria e aofia ai le oti. Ua faailoaina atu i tamaiti le taumafataga ma le faateleina o le tele o carbohydrates ma proteins, faapea foi ma le tele o le gaʻo. O meaai e tatau ona masani ai - a itiiti ifo i le 6-7 taimi ile aso. I le i ai o le maʻisuka, o tui inisalini e faʻamaonia.

Ina ia faʻavaveina le aveeseina o tino o le ketone mai le tino, o loʻo faʻamamaina ai le ita. I le faaopoopoga ia i latou, e mafai ona faʻaaoga faʻatala. E le gata i lea, o le vave faʻaitiitia o le acetone e mafua ai le inu malosi. I le leai o ni faʻasalaga, e tatau ona tuʻuina atu i le lauti suamalie.

Faatasi ai ma le ogaoga o le ketonuria, e fautuaina ai le togafitiga. O loʻo faia i totonu o se falemaʻi, e faʻataga ai oe e faʻateʻa ese ketones i le toto. O le tele o taimi, o le togafitiga e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai fofo o salts ma glucose.

Ketoacidosis e togafitiga i lalo o togafitiga mamafa. Ina ia faʻamaonia le paleni o le acid-base, o loʻo faʻaalia ai tamaiti o togafitiga e aofia ai salts, glucose, ma albumin.

I le taimi nei o vailaau i le i ai o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu i fofo o loʻo i ai le sorbitol. O lenei ava malosi e maua ai le tino, e tusa lava po o le inisalini.

Faʻaiʻuga

O tino o Ketone e i ai sona aafiaga faʻaaloalo i le tino o le tamaititi. Latou te taofia le gaioiga o totoga uma. O le tele o taimi, o fatugaʻo, loto ma le faiʻai e mafatia i le faateleina o le acetone i le toto. O tino Ketone e taʻitaʻia ai foi i le faʻamalaina.

Ona o le faateleina o le numera o tino ketone, o le soliga o le tuufaatasiga o le toto o le toto ua matauina. O le leai o le konisini ma le potassium e mafai ona taʻitaʻia ai faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu ma maso skeletal - arrhythmias, paresis ma le paralysis.

Ketoacidosis faʻalavelave ai le gaioiga o gaʻo. Faʻasaga i tua o le faateleina o le acetone, o le faaitiitia o le mafai gaosia o loʻo mataituina. Ona o le faamatalaina, o isi mea leaga e faʻapipiʻi i le tino o le tamaititi. O le ketoacidosis faʻalautele e mafai ona osofaʻia ai se faʻafitauli matuia tele.

I le ketoacidosis ogaoga, e matauina le edema o le cerebral. E tuʻuina mai ma le leai o se mafaufau, faʻasalaga o mafaufauga, manava manaia. O le edema cerebral e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaogaina o le tino ma le oti.

Puipuiga

O le faavae mo le puipuia o le ketonuria o se taumafa paleni. E tatau ona i ai le aofaʻi o le porotini ma gaʻo i le taumafa a le tamaititi. E tatau ona tuʻuina atu i ai le faʻamanuiaina o aano o manu, iʻa, meaʻai, falaoa paʻu, meaʻai susu. E le gata i lea, o le taumafa a le tamaititi e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau aina ma vine.

Ina ia puipuia le faateleina o le acetone i le toto ma le urine, e fautuaina matua e mataituina le meaai a le tamaititi. E tatau i tamaiti ona 'ai meaai pe a ma le 5 taimi i le aso, e le tatau ona faatagaina le umi umi o le anapogi.

E mafai ona tupu Ketonuria i le tali atu i mafatiaga faaletino ma faalelagona. E le tatau i mātua ona tuʻuina atu avega mamafa i le tino o le tamaititi. E tatau ona i ai i le fanau se pule masani o le aso, le umi o le moe lea e le itiiti ifo i le 8 itula. E le fautuaina e ave le tamaititi i ni nai lio ma vaega.

Fesoasoani Muamua

Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga o le acetone i le urine, e taua le iloa o le a le mea e fai ma le a le mea e fai. O faʻataʻitaʻiga sao talafeagai e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le gasegase o le acetonemic pe taofi ona faailoga ile taimi.

Faatasi ai ma se tali vaivai ma le lelei i tino, e le o taimi uma e tatau ai ona alu i le falemaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona e faia uma gaoioiga tatau i le fale.

E taua tele le tausisi i se taumafa malosi. O le meaai e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalolilo faigofie e maualalo le gaʻo. Faʻasologa o mea taumafa i vaega laiti, i le leai o se manaʻoga i se tagata maʻi, e mafai ona faʻamavae atoa (i le aso muamua pe lua aso).

O le galala e matua taua tele - toe faʻaleleia o vai ma masima, aemaise lava i vomiting. Afai o le vomiting e le gafatia, o le a leai se suavai. I lenei tulaga, o le injections ua faia e poloka ai le gag reflex.

E mafai ona e inuina le tagata maʻi ile tea vaivai ma le suka e faʻavae i luga o le mineral non-carbonated water with a high content of alkalis, a solution o Regidron. Ae o le mea sili ona taua o le faaopoopoina o le kulukose.

E tatau ona e inu i se vaega, ina ia aua neʻi faʻaleagaina ai le vomiting. O le vai e tatau ona tutusa ma le vevela o le tino poʻo le maualalo ile tele tikeri. O lea e vave tele ona gauai atu.

O le mumusu e inupia ma le le mafai ona faʻaleagaina i se tamaititi e tusa lava pe itiiti le faʻaopoopoga o tino o le ketone i le urine o ni faatonuga tuusaʻo mo le valaauina o se falemaʻi.

I totonu o le falemaʻi, o le tagata gasegase e faʻapipiʻiina i se vailaau glucose, o le a faʻaitiitia ai le inu o le tino ma faia isi togafitiga fualaau e faʻamoemoe e toe faʻafoʻi atoatoa.

Faʻamataʻu lelei taunuuga lelei ole suega vave, e le tatau ona e lamatia lou ola maloloina. O le mea lea, e manaʻomia lou vave alu i le falemaʻi.

O faʻalavelave faʻamaʻi i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi tutusa e le tatau ona taofia na o latou. E taua tele le faʻafesoʻotai o se fomaʻi, e le gata ina faʻasaʻo se osofaʻiga, ae ia mataʻituina le tulaga ma toe iloilo le taumafataga. Talu ai o faʻalavelave i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le acidosis, latou te faʻaalia ai foi le leaga o le maʻi.

O le maualuga o le maualuga o tino o le ketone i le faanatinati o tagata matutua ma tamaiti o se logo mataʻutia. E tusa lava pe foliga mai e le taua tele le mafuaʻaga o lo latou alualu i luma, e le tatau ona e le amanaiaina. O se mea lea e le naʻo le toe mafaufauina o mea taumafa, lea, masalo, o loʻo i ai le le lava o le gaʻo. Ae o se taimi foi mo se auiliiliga auiliili, aemaise lava i le i ai o isi faailoga ma tulaga e le masani ai.

O le a le uiga o tino ketone i le urine i totonu o se tamaititi

Ole siakiina o tino o le ketone i le auiliiliga o le urine e siakiina e iloa ai le acetone. E mafai ona faia i totonu o le tino mo mafuaaga eseese. O nisi taimi o le acetone o se taunuuga o le masani masani o le physiological processes, ae o nisi taimi e mafai ona talanoa e uiga i le i ai o faʻamaʻi e leʻi faʻaalia e manaomia ai nisi faʻamautinoaga.

Faʻailoga o ketones i le urini e taʻu mai ai e manaʻomia e le tamaititi se suʻesuʻega faafomaʻi faaopoopo. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau suʻesuʻega - o le kulukose o le toto, le maualuga o le toto toto ma le ESR.

Auala e iloa ai le acetone i le urine

E le manaʻomia le faʻaauau pea ona uia le sailiga mo suʻesuʻega a le falesuesue. E mafai e matua ona fai ni suʻega faʻapitoa i le fale e vave ona faʻaalia le mea e manaʻomia. O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e sili ona faʻaaogaina pe'ā iai ni faailo o le acetone. O le iloaina vave o togafitiga e sili ona faafaigofie togafitiga ma faapuupuu lona taimi.

Norm ma le maualuga o tino o le ketone

O vaega o suʻega e fesoasoani e faʻataʻitaʻi ai suʻesuʻega muamua, ma le saʻo lelei o le numera o tino o le ketone e mafai ona naʻo tulaga suʻesuʻe. Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le tagata tomai faapitoa e suʻe le tulaga o le soifua maloloina o le tamaititi.

A maeʻa le suʻesuʻega, tuʻuina atu i matua le iuga. Ina ia fuafuaina le tele o le aofaʻi o tino o le ketone e sili atu i le masani, e mafai ona e faʻamatalaga nei:

  • "+" - o loʻo i ai mea e vavaeeseina, ae laiti ma toetoe lava a le taua. O le faʻasalaga o tino o le ketone e tusa ma le 0.5-1.5 mmol / L.
  • "++" - o feeseeseaiga e toetoe lava i le va o le mamafa. O le faʻatonuga e 4-10 Mmol / L.
  • "+++" - soliga e manaʻomia ai faʻamaʻi falemai vave o le tamaititi ma le amataga o togafitiga talafeagai. O le faailo ua faailoa mai ai ua pasia le faailoga o le 10mol / L.

O le suʻeina o se suʻega suʻesuʻe e fuafua ai le faʻaogaina o le tino o le ketone e tatau pe afai ei ai ni faailo o le acetone. Mo faʻamatalaga talafeagai, faʻalogo lelei i le tulaga ma le manuia o le pepe i le ao ma le po.

Mafuaaga o le acetone i le urine

O le acetone i le urine e mafai ona avea ma se faʻaaliga o uiga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O le acetone o le tino e fesoʻotai ma le atinaʻe masani o le tamaititi. Na te le fai mai ei ai ni faʻamaʻi. E masani lava i tamaiti, e naʻo le taimi lava e aliali mai ai ma e mou ese atu e aunoa ma ni aʻafiaga.

O le gaosiga o le acetone e seasea ona tupu. E masani lava o lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le soliga o galuega felagolagomaʻi o totoga i totonu, lea e mafai ona lamatia mo le soifua maloloina o le tamaititi.

Tamaiti o aʻoga aoga poʻo aoga matutua e feagai ma le acetone ona o le vaivai o le carbon metabolism. Atonu foi ona o se faaletonu o le kulukose i totonu o le tino ma o le tele o pene fualaʻau e maua i le taumafataga.

O mea e manaʻomia i le physiological o le acetone e aʻafia ai le atuatuvale ma lagona faʻafuaseʻi. O lenei mea e mafai ona tuʻuina atu ma le maualuga o tau o le malosi, faʻafefe o lagona. O tino o Ketone na mafua ona o lenei mea ua faʻateleina i le urine, e pei ona faʻaalia ai suʻesuʻega suʻesuʻe. E masani ona muamua lenei mea i le tele o le mafaufau ma le faaletino, ituaiga eseese o le maualuluga, tumau i le susulu o le la, le vaitaimi pe a uma le taotoga.

Faailoga o le acetone

O le faʻailoga muamua e tatau ona faʻaalia ai matua o le manogi o le acetone i le faʻavave. I le mulimuli ai i lenei mea, e tatau ona e vaʻai i isi faailoga o le acetone, atonu e ono:

  • gagging pe a uma ona 'ai pe inu,
  • le lava le fiaʻai ona o le faateleina o le nausea,
  • manava le manava
  • seasea malaga i le faletaele,
  • pale ma le paʻu paʻu
  • laulau mago
  • vaivaiga lautele ma malaise,
  • afaina, lea e sosoo ai ma le gasegase tele,
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Afai e pasi e le tamaititi le suʻega o le toto i le vaitau lenei, e tatau ona mataala le fomaʻi. E masani lava, o se tagata tomai faapitoa e faatonuina se faasologa o suʻega faaopoopo e faia ai le faʻamaonia saʻo.

Le matautia o le acetone

O le maualuga o tino o le ketone i le urini e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona mafua ai le inupia o le tino atoa. O lenei, i le isi itu, e faaosofia ai se suiga i le faagaoioia o faiga o okeni. I le tutusa ai ma lenei mea, o le tamaititi ua faʻasauāina e ala i le malosi faifai pea ma le faʻaogaina o le vomiting, lea e faʻafefe ai le faʻamalolo o le tino.

O aʻafiaga o le faʻamalalaina e matua faʻalavelave - i le le maua o togafitiga faafomaʻi, o le gaʻo ma e oʻo lava i se mea oti e mafai.

Suʻega faʻataʻitaʻi

Ole togafitiga ole acetonymy e tatau ile lalo ole vaavaaiga a se tamaititi. E aofia ai le tagofia o vailaau o loʻo faʻamatalaina i le faʻamaumauga, faʻapea foi ma le mulimuli i fautuaga nei:

  • Aumai i lau tama le tele o le vai - a itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita i le aso. Afai ei ai lona fesuisuiaʻi tumau, e tatau ona e inuina i le afa itula. E pei o se vaiinu, vai alkaline ma le lanu meamata ma lemoni e talafeagai.
  • Mulimuli i le taumafa na faatonuina e le tamaititi. A aunoa ma le faasaʻoina o meaʻai, o le togafitiga manuia e le mafai.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e mafai e le fomaʻi ona taitaia le faʻamamaina o le faamama, pe a manaʻomia. Ae ui i lea, o lona manaoga e mafua mai i le mafuaʻaga na mafua ai le enetemia. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo taoto i faʻamatalaga faʻaalia, diathesis, poʻo le faʻapalapalaina, e le manaʻomia se enema.

O le tele o le masani o tino o le ketone e mafai ona avea ma se faʻataʻitaʻiga matautia e faʻaalia ai maʻi tuga i le tino o le tamaititi, o le mea lea, e tatau ona faʻamautinoa le mafuaʻaga o lenei mea vave i le vave e mafai ai. O togafitiga faʻapitoa na amata ma o le usitai lelei i fautuaga a le fomaʻi o le a fesoasoani e aloese ai i taunuuga leaga o le suiga.

O a tino o le ketone ma o le a le latou masani i le urine i tamaiti?

O le ate ole tagata o se falemaʻi vailaʻau moni lea e faʻasolosolo ma faʻapipiʻi ai mea eseese. Ketones o se tasi lea o nei oloa gaosi.

O le tele o ia mea na mafua mai ona o le gau o gaʻo mai meaʻai poʻo le tino o le tino. Ketones e aofia ai:

Pe a fuafuaina le ketones i le faanatinati o se tamaititi, o le a taialaina fomaʻi i tulaga nei: 0 - leaga (leai se togafitiga e manaʻomia), 0.5-1.5 mmol / L - mūlū (faasaʻoina o le meaai e tatau ai), 4 mmol / L - ala (manaʻomia le fesoasoani fomaʻi). O faʻamoemoega e sili atu i le 4 mmol / L e maualuga (togafitiga ile falemaʻi manaʻomia).

O tino o le Ketone o loʻo aʻafia i le tino, ae o lo latou gauai i le toto toto o se tagata soifua maloloina e matua leai se aoga e leai sona aʻafiaga.E masani lava, e le sili atu i le 1-2 mg% o tino o le ketone o loʻo faʻasaga i totonu o le toto, latou te ulu i fatugaʻo, fausaga o muscle ma le faiʻai ma o loʻo faʻaaoga iina, taʻalo i le vaega o mea malolosi. O le faaleagaina o acetones o se faasologa faasolosolo o vailaau oona, o lona taunuuga mulimuli o le vai ma le carbon dioxide.

E faʻaaogaina e le tino le kalola na faʻasaolotoina i le taimi o le pala, ona o le tele o le malosi e manaʻomia mo le tele o gaioiga faʻasolosolo. O le faʻavaeina o tino o le ketone o se faʻalogona o le tino ma faʻaauau pea ona tupu. Ua maitauina i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua e sili atu le malosi o le kososis nai lo tagata matutua. O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le mafuaʻaga autu o le faʻamalosia o le faʻamalosi i fanau. O le tino o se tamaititi e sili atu lona malosi nai lo le matua. O loʻo i ai tamaiti i le faagasologa o le tuputupu ae ma le faʻatulagaina, ma i se tulaga lautele, o le tamaititi e sili atu ona malosi ma faʻaoga tele.

O lenei mea e mafua ai le faʻaaogaina o gaʻo mai meaʻai gaʻo mai le tino o le tamaititi ma e tatau ona faʻaaogaina gaʻo o se isi punaoa. Maʻa, talepe, liliu i tino o le ketone. O le mea lava e tasi e tupu i tagata matutua pe a latou oʻo i le malosi o le tino pe mulimuli i se taumafataga maualalo mo le mamafa o le mamafa.

O le faateleina o le maualuga o le tino o le ketone i totonu o le toto (sili atu ma le 20 mg%) e taua o le acetoneemia ma atiina ae i nisi o tuutuuga eo faatasi ma se suiga i le metabolism. O le mafuaʻaga o le acetoneemia e mafai ona: o le solia o le gaosiga o le gaʻo (o le maʻisuka), faʻalauteleina o le matelaina, mamafa tele o le tino, gasegase tumau o le gaʻo, gasegase o le enzyme, maʻi o le ate, popole.

Faatasi ai ma nei soliga, e tele ni tino o le ketone ua faia e leai se taimi e gaoioi ai e le tino, ma mafua ai le tele o le sao i le toto. Acetones e le o ni mea e le mautonu: o le faaputuputu i le toto, latou te fesuiaʻi le pH i le itu aloaʻia, lea e tau atu i le atinaeina malie o le acidosis.

Mafuaaga o ketones i le urine

O le masani masani o tino o acetone i le plasma toto e le sili atu i le 1-2 mg%. I le tele o tulaga faʻapitoa, o le faateleina o le faʻatupulaia, ma, oʻo atu i se mata o le 10-15 mg%, o le acetone e ulufale i le urine. O le mea lea, e taumafai le tino e faʻaumatia nei mea e afaina ai. O foliga vaaia o tino o le ketone i le urine o se faailo lea e taʻu mai ai ua vaivai le metabolism. I le faʻaopoopoga i le urini, e faʻaogaina foi e le tino isi metotia o le aveeseina o le acetone: e ala i le afu o le afu - i le afu - ma i totonu o mama - i le ea.

Ketones o loʻo galue i le tino e avea ma soʻo malosi faʻamalolo, o faʻamaʻi saoloto e maua i totonu o latou tino e faʻafeiloaʻi ma siama, faʻaleagaina. O aʻafiaga o nei vailaʻau i luga o le faiʻai e matua afaina lava. O se faʻaopoopoga o lo latou faʻatupulaʻi i le toto e faasolosolo malie lava ma pasi faasolosolo i se faasologa o laʻasaga sosoo, o ia mea uma ei ai ana lava faʻamaoniga patino.

Faʻavasegaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi

O le vaega muamua o le faateleina o le toto acetone ua taua o le kososis. O faʻamatalaga nei o uiga ia:

  • matagogo
  • faateleina le galala
  • faateleina elemene,
  • lagona o vaivaiga
  • paleni mamafa
  • manogi o le acetone i luga o le ea,
  • o le foliga mai o le acetone i le urine.

O le maʻi o le maʻi i lenei vaitau ua faamalieina, ma o faitioga e ono toesea. E le o matua uma e mafai ona gauai atu i le foliga mai o se manogi manogi mai le gutu o le tamaititi, e pei o le manogi o apu apu po o le pateta pateta.

Afai e le togafitia, o loʻo alu le setete o le kososis ma alu i le tulaga o le ketoacidosis. O faʻamaoniga o lenei maʻi e sili atu ona lautele ma, e faaopoopo atu i faʻamaoniga puipuia o le kososis, e aofia ai:

  • taoto ma vili
  • faʻailoa le leai o se malosi,
  • e masani ona manava ma manava
  • tiga o le manava
  • faailoga o le faamalolo.

Ketoacidosis o le maʻisuka (e afua mai i le solia o le gaosiga o le carbohydrate mafua ona o le leai o insulin) ma le tagata e le o le maʻisuka (e mafua mai i le malosi faaletino, popole poʻo uiga o mea taumafa ua 'aina). Afai ole tagata maʻi e le fesoasoani i le taimi, ona faʻaitiitia lea o le malosi faʻaagaga o le tino ma o le vaega o le ketoacidosis - o le maʻisuka - seti. Faailoga o lenei laasaga:

  • maualuga maualuga o le acetone i le toto ma le urine,
  • malosi manogi o le acetone mai le gutu ma mai le paʻu,
  • auega, manava malosi,
  • faʻamaʻi
  • leai se mafaufau.

O le a le mea matautia?

O se maualuga maualuga o tino o le ketone e taʻitaʻia ai le toto ma le atinaʻe o le acidosis. Talu ai o le tele o gasegase i totonu o le tino e manaʻomia ai se pH, o lona suiga tele i le vaega o le tino e faʻaleagaina ai le tele o metabolic processes. E sili atu le matautia o le faateleina o lo latou sao i le maʻisuka, o le leai o togafitiga i lenei tulaga e mafai ona taitai atu ai i le fesuiaiga o le faagasologa agai i le tulaga ua taatele ma le atinaeina o faafitauli. O taunuuga o le ketoacidosis ogaoga:

  • cerebral edema,
  • hypokalemia
  • hypoglycemia,
  • toe le manuia
  • faʻamalosi mai le loto.

Le faiga o le fausia o tino o le ketone i le tino

Kino Ketone (ketones) aofia ai vailaʻau e pei o acetone, acetoacetate, hydroxybutyric acid. I le lautele, o nei mea o se punavai o le malosi mo sela. Talu ai ona o nei mea e faʻaleagaina, e faigofie ona ulu i totonu o le tino, mo se faataitaiga, urine.

O tino Ketone e faia mai acetyl CoA. O lenei vailaʻau ua faia i le taimi o le metabolism o gaʻo gaʻo. E masani lava, o se vaega itiiti o tino ketone o loʻo i totonu o le toto.

I tagata matutua ma tamaiti

O le suʻesuʻeina o ketones i le urine e mafai ona mafua mai i mea e pei o matelaina ma le maʻisuka. Glucose o le punavai autu o le malosi. Pe a anapogi, e le toe sau le kulukose mai meaʻai, o le mea lea o loʻo sailia e le tino nisi auala e faʻaopoopoina ai le malosi.

O tino pepe Ketone i totonu o le tamaʻi uila e masani lava ona maua le lelei.

I le maʻisuka, o loʻo i ai se le atoatoa o le inisalini, lea e faʻamalosia ai le faʻafeiloaʻi o le kulukose i totonu o nila mo le malosi. E tusa ai ma le leai o le inisalini, e le ulu atu le kulukose i le masini. Ma o le malosi e maua mai i le oxidising body ketone.

E pei ona faʻamatalaina muamua, o tino ketone o se punavai o le malosi. I tagata matutua, e mafai foi ona latou gaosia pe a le 'ai meaai ma le malosi o le tino e le tutusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o oe o loʻo i luga o se meaʻai maualalo, o lona uiga, e te maua le kulukose, ae le lava. Ma le isi, o loʻo e punouai pea i le faʻatupulaia o le gaioiga faʻaletino (e mou atu mo le tele o itula i le potu tele). O le tele o meaʻai gaʻo ua faʻaumatia e le lava mo lou tino, ma amata amata ona gaosia le ketones. O le mea lea, e taua le paleni le aofaʻi o le porotini, gaʻo ma gaʻo i le meaʻai.

I fafine maʻitaga

O loʻo i ai se faʻamaoniga e faapea, i fafine maʻitaga, o le i ai o tino o le ketone i le muamua masina muamua i le urine o le faailoga muamua lea o le toxicosis. O tino pepe Ketone mai le urine e tatau ona mou atu i le lumanaʻi. Ae ui i lea, o le iloa o le ketonuria i vaega mulimuli ane o loʻo fautua mai ai le atinaʻe o togafitiga i fafine maʻitaga, lea e manaʻomia ai nisi suʻesuʻega.

E taua le mataʻituina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto ma le urine, talu ai o latou oona, mafua ai le atinaʻe o ketoacidosis. O lenei mea i le lumanaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o le faatinoga o le fatu, faʻaleleia o le tino, toto toto. O le mea lea, e taua le aua nei misi le ketonuria ma taofia le atinaʻeina o faʻafitauli matuia i le taimi.

O le tino masani o tino o le ketone ma le acetone

I tamaiti ma tagata matutua, e masani lava e le tatau ona iloa tino ketone. A fuaina i le aso o le urine, o le faʻasalaga o tino o le ketone e le sili atu ma le 50 mg.

Ava hydroxybutyric (65 - 70%) e sili atu ona tele i le urine. I le nofoaga lona lua o le acetoacetate (tusa ma le 30%). Ma le sili atu o le acetone ua faʻateleina i le faʻavave - 3%.

E i ai le faʻalagolago i le maualuga o tino o le ketone i le toto ma le urine. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto i le 1.0 mmol / l, o "faailoga" o ketones ua lauiloa i le urine. I le oʻo atu i le ketoneemia e oʻo atu i le 1.5 mmol / l - taua ketonuria.

Sauniuni mo se suʻega o le urine

O le sauniuniga mo le suʻeina o le urine mo le ketones e tutusa ma le suʻega masani.

E taua le le faʻaaogaina o oloa e suia ai le lanu o le urine (beets). Vaʻai lau fomaʻi e uiga i vailaʻau o loʻo e ave. Masalo o nisi oi latou e mafai ona aafia ai tulaga o le urine.

O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, aloese mai le atuatuvale. O faʻamalositino gaoioiga faʻale-tino e mafai foi ona afaina ai le iuga. O le taele po o le sauna e le fautuaina.

  1. E tatau ona aoina le inisini i totonu o se pusa e leai ni mea. O i latou e le mananao e faʻalavelave i ipu fagu o meaʻai pepe e tatau ona iloa o loʻo tuʻuina atu pusa faapitoa i le fale talavai.
  2. E taua le faʻatinoina o le faletaele o le tino i fafo. O le averesi o le uumi o le taeao e tatau ona aoina i totonu o se atigipusa, talu ai e sili atu ona faʻasoa pe a maeʻa le moe ma sili atu ona atagia ai le faʻagasolo i totonu o le tino.
  3. Mo pepe e le pulea le gaioiga o le urination, e faigofie ona faʻaaogaina urinal. Latou te pipii i le tino, ma a maeʻa le aoina o le urine, e sasaa mea i totonu o se pusa tioata ma ave i le fale suesue.
  4. Urine pe a uma le aoina e tatau ona tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 2 itula.

Faʻapefea ona faia le auʻiliʻiliga

O le suʻesuʻeina o tino o le ketone i le urine e tele lava ina faia faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga masani.

E mafai ona faia faʻamatalaga masani i le tele o auala:

  • semi-quantitatively - faʻataʻitaʻiga faʻamalositino suʻesuʻega. I le faʻatusatusaga vaaia faʻatasi ai ma le fua o le faailoga, o se faaiuga ua faia,
  • tele - o suʻega suʻega o loʻo tuʻuina i le suʻega o le urinary, lea e saʻo le fuafuaina o mea o loʻo i totonu o le vailaʻau.

O vaega faapitoa e avanoa e iloa ai ketones i le urine.

O le auala e pei ona taua i lalo: o se fasi siaki ua faʻapipiʻiina i le urine mo ni nai sekone, e pei ona faʻamatalaina i faatonuga na oʻo mai i le vaega o suʻega. Ona alu ai lea mo sina taimi (i se sekone), ina ia tali atu ai i faailoga. Ona faʻatusatusaina lea i le fua o le visa poʻo le faʻasolosolo fuamoa e faʻaaoga mo nei faʻamoemoega.

I le avea ai o se tulafono, e faigata ona faia se mea sese i ia ituaiga manipisi. E seasea ona mafua mai ona o le soliga o tulaga o le teuina o vaega o suʻega poo le le tausia o le ola ola, o le a le saʻo ia taunuuga.

Pe a faʻatonuina ketones urine

E tusa ai ma le faigamalo a le MHI, e mafai ona e faia se suʻega faʻamalosi e aunoa ma se totogi i le faʻalapotopotoga faʻapitoa o loʻo e faʻapipiʻiina. E mafai foi ona e alu i se nofoaga autu faafomai. Fautuaina ia tuʻuina atu i ai se suʻega o le urinary, ona oʻo loa lea i le saʻo.

E mafai ona e suʻeina le mauaina o le suʻega ile valaʻau ile falemaʻi.

O se suʻega masani o le urine e mafai ona faʻatauina ai oe mai le 200 i le 400 ropu pe'ā faʻaaogā faʻataʻitaʻiga. Afai e manaʻomia, suʻesuʻega microscopic o le urine, e mafai ona faʻaititia le tau.

Faaiuga

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e manino lava o ketones i le urine o se suʻesuʻega faʻamaonia taua mo eseese faʻafitauli faʻapitoa i le tino. Ketones ei ai sona aafiaga leaga i le tino, o la latou iloa i tamaiti, tagata matutua ma fafine maʻitaga e le tatau ona faʻatagaina e feʻaveaʻi. E taua le suʻeina o le mafuaʻaga o suiga faʻaleagaina ma amata togafitiga ile taimi.

Meaʻai faapitoa

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai a se tamaititi ua maua le acetone i lana urine? Vaega o le taumafa mo le ketoacidosis:

  • meaai i vaega vaevae i vaitaimi o 2-3 itula,
  • tuufaatasiga faigofie o ipu ma se numera itiiti o vaega,
  • taofi uma meaʻai falai,
  • o ipu e saunia e ala i le gaoi, tao tao poʻo le kuka,
  • 'aiga o le afiafi e tatau ona mama ma le sili atu i le 6-7 i le afiafi,
  • i le po, ua tuʻuina atu i le tamaititi se ipu tioata e leai sona gaʻo,
  • se maualuga maualuga o le fiber ma le maualalo o le gaʻo,
  • aano ma aano e tunu i le ituaiga o meaʻai gaʻo, meaʻai, aano o manufasi.

Meaʻai gaʻo, iʻa, meaʻai susu, meaʻai falai, musipolo, fualaau suamalie ma fualaau 'aina, tamato, sorrel, meaʻai e leai se meaʻai. Soda faasaina ma ituaiga uma o meaai anapogi.

O le taua tele i le ketoacidosis o le inu ava. E faʻamalosia ai le masima vai masima i totonu o le tino, fesoasoani e aveese ketones ma toe faʻaleleia tulaga taua o le pH. O fomaʻi fautuaina e tausisi i tulafono nei: tuʻuina uma ava i se mafanafana (36-37 tikeri), pe a vili, inu meainu 10-15 ml i le tautua, meainu e tatau ona manaia lelei. Fautuaina meainu ma vaiinu:

  • 40% fofo o le kulukose
  • fuga vine (1 sipuni i le ipu vai),
  • fualaau aina suamalie mamago,
  • vai e faʻafefe ai le suamalie ma aʻafiaga faʻapitoa (Essentuki N4, Borjomi),
  • toe faʻamamaina (Rehydron).

Tuua Lau Faamatalaga