Dermatitis togafitiga mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aliali mai i le ogaoga o faʻafitauli o le tino i tagata. E iai se aafiaga le lelei i gaioiga uma o le tagata maʻi, ma mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli matautia.

O le aʻafiaga tele o lenei maʻi o le soifua maloloina o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga e pei o dermatitis. E atiina ae o se taunuuga o le solia o le metabolism o gaʻo ma le faateleina o le toto toto, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o mea leaga i mea uma o le tino, e aofia ai le paʻu.

O nei mea e faʻalavelaveina ai le fausaga masani o le paʻu, e mafua ai le tele o suiga i siama ma le epidermis o le paʻu, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o lauulu ma afu afu. Faʻatasi ma le polyneuropathy (faʻaleagaina o le namu), micro-ma macroangiopathies (o le toto o toto toto toto o le fatu) ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino, o le a avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu.

Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le dermatitis i togafitiga o le maʻisuka o lenei maʻi ma lona puipuiga.

Ituaiga o Dermatitis

Ua leva ona maua o le dermatitis ma le maʻisuka e vavalalata vavalalata. E masani lava, o foliga mai o dermatitis o le faailoga muamua lea o le atinaʻe o le maʻisuka. I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, e mafai ona faʻaalia e pei o le paʻu vevela vevela ma le faʻamalolo pea, faʻapea foʻi ma le toe foʻi vave o faʻamaʻi paʻu e pei o le candidiasis ma le pyoderma.

O foliga mai o le dermatitis i tagata ua leva ona maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaalia ai se faʻalavelave o le gasegase o le maʻi poʻo togafitiga le talafeagai. I lenei tulaga, o le paʻu o le tagata maʻi e matua faigata lava ma e le aoga, o le a tele naua, ma o le tele foi o sana e mafai ona fausia i le itu o alofilima ma lima.

Dermatitis e masani ona afaina ai le mailei, ma mafua ai le pa'ū mataʻutia. E le gata i lea, latou te aafia ai le tulaga o fao, ma mafua ai lo latou leaga ma le mafiafia.

Dermatitis i le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega autu se tolu:

  1. Peraimeri. O loʻo faia i le fesootaʻi ma le soliga o le metabolism o gaʻo ma le solia o le faʻalavelave o le gataifale ma le totoga. E aofia ai faʻamatalaga o le maʻisuka, le xanthomatosis o le maʻisuka, lipoid necrobiosis ma le maʻisuka.
  2. Maualuga O nei ituaiga o dermatitis e tupu mai ona o se faʻamaʻi pipisi i siama poʻo le siama. Faatasi ai ma i latou, o le candidiasis, pyoderma, suauu, kapitika ma le phlegone e sili ona taatele,
  3. Allergic ma le itu. O nei dermatitis e aliali mai i le tagata gasegase i le itu o aʻafiaga o aʻafiaga poʻo faʻamaʻi aʻafia i fualaau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. o lea atonu e na o se allergy i le maʻisuka.

O taunuʻuga lelei ia, urticaria, toxidermia, lipodystrophy o le misiʻi.

Neurodermatitis. O lenei paʻu o le paʻu e mafai ona matauina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka e oʻo lava i le amataga o le faʻamaʻi. Neurodermatitis poo, e pei ona taua ai, o le dermatitis, e masani ona avea ma se tasi o faailoga muamua e faailoa ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e masani ona fesoasoani e iloa ai le maʻisuka, lea e maua mai i se foliga le tumau.

Faʻatasi ma le neurodermatitis, e maua ai e se tagata le vevela tigaina, lea e masani lava ona maua i totonu o le manava, uʻu, papa, thivae ma luga. I lenei tulaga, e iloa ai e se tagata le malosi sili ona malosi i le amataga o le maʻi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, e faasolosolo lava ina mou atu.

Maʻisuka erythema. O lenei faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o lanu piniki mumu, lea e masani lava ona fausia i vaega lalata o le paʻu, pei o mata, neck ma lima. Erythema e tele lava ina aʻafia ai tagata matutua (40 tausaga ma luga atu) o loʻo mafatia i le maʻisuka mo se taimi puupuu.

Erythematous spots, e pei o se tulafono, e lava le lapoa, lapotopoto ma foliga manino. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le maʻi e masani ona le afaina pe tigaina. I se tulaga e le masani ai, e mafai e tagata gasegase ona faitio i se lagona ootia i vaega ua aafia o le paʻu.

O lenei maʻi paʻu e faʻaalia i se ala pupuu, e le silia le 2-3 aso. A maeʻa ona pasi ese lea e aunoa ma se togafitiga faapitoa.

Faʻamaʻi pipisi. O le tele lava o taimi, o maʻi e maua i le maʻisuka e faʻapupulaina le pyoderma - purulentlamula o le paʻu na mafua mai le pyococci, staphylococci ma le streptococci. I le taimi muamua, e aliali mai o ia lava i le foliga o se faʻavevesi, e aofia ai nai laumei pustular.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le tagata maʻi e ono aafia i ni tiga sili atu ma ogaoga o le paʻu, e pei o le folliculitis, hydradenitis, furunculosis ma le carbunculosis. O ia tulaga e matua lamatia lava mo le maʻi suka ma mafai foi ona avea ma se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi.

Ona o le maualuga maualuga o le suka o le toto, purulent inflammations i le maʻisuka faʻamalo mo se taimi umi lava ma faʻaauau ai le soona inu lautele o le tino. O faʻamaʻi pipili o vae e sili ona matautia, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le gau.

Tali atu i le Allergic. E masani lava i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tele siama o le paʻu o loʻo mataʻituina, o le tino o le faʻafoʻi atu i vailaʻau eseese, e aofia ai fofo o inisalini. E mafai e le maʻisuka ona atiaʻe ituaiga o faʻamaʻi pipisi, ae o le tuufaatasiga o faamaʻi e pei o le urticaria ma le maʻisuka ua sili ona taatele.

O Urticaria e foliga mai o se paʻu mata, lea e mafai ona i ai le tele mai nai millimeters i le tele senitimita. O Urticaria e faʻaalia i le mumu tele o le paʻu ma le vevela malosi.

Urticaria ma le maʻisuka, o le ata lea o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, e mafai ona faia se laʻasaga masani ma atiina ae i le tele o vaiaso ma masina.

O le faavae mo togafitiga o soʻo se dermatitis i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le toto suka ma tausia i totonu o taʻaloga masani. Mo lenei mea, e taua tele mo se tagata maʻi i le maʻisuka e mulimuli i se togafitiga faapitoa o le soifua maloloina, lea e aofia ai le le atoatoa mai le taumafa o meaʻai uma e maualuga i gaʻo ma gaʻo.

A maeʻa ni nai aso o le mulimuli i se taumafataga, o le a lagona e le tagata maʻi ni faʻaleleia taua: o le a faʻaitiitia le malosi, o le a faʻaitiitia le paʻu, o le a paʻu le paʻu ma o le a toe faʻalelei atili ma e mafai ona ola. E mafai ona tupu i nisi taimi i fafine ei ai le maʻisuka i se nofoaga vavalalata, ae o le isi lea uiga o faʻaaliga.

Togafitiga o neurodermatitis - mo lenei mea ua fautuaina e faʻaaogaina se suāuʻu corticosteroid, lea e faʻamalieina lelei ai le tosoina ma fesoasoani ai e vave ona feagai ma lenei maʻi. I le maʻisuka, o mea nei e faʻaaogaina sili ona lelei:

O le faʻataʻitaʻiga o le urticaria, e tatau ona faʻaaoga e le tagata maʻi vailaʻau antihistamines, lea o loʻo maua uma i foliga o suauu ma papa. O sui e sili atu ona aʻafia ai tagata e aʻafia ai:

E tatau ona togafitia le pyoderma ma le maʻisuka atoa. I lenei faʻamaʻi, e leai se mea e tatau ona e faʻafefe ai le vaega o loʻo pagatia o le paʻu, aua e mafai ona afaina ai le pala.

E taua le matauina o le tumama ma fufulu ou lima i le fasimoli i taimi uma e mafai ai. E tatau foi ona tausia le tino ma faʻamamaina i aso taʻitasi ma se omomi sosolo i totonu o le vai mafanafana. O vaega o le paʻu ola maloloina e latalata i le leona e tatau ona masani ona togafitia i vaifofo nei:

  • 0.1% vaifofo o le potassium i le taimi,
  • 1 - 2% vaifofo o le vai salicylic,
  • 1 - 2% vaifofo o le apocidic acid.

Ina ia togafitia le purulentila ia te ia lava, e mafai ona e faʻaaoga vailaau siama e pei ole:

  1. Fucortsin,
  2. Methylene blue solution,
  3. Faʻamatalaga mataʻutia lanu meamata
  4. Ava oona o chlorophyllipt.

I le faaopoopo atu, mo le faʻaalia i le lotoifale i le vaega o loʻo pagatia o le paʻu, ua fautuaina e faʻaaogaina nei mea faʻapipiʻi antibacterial:

  • Gioxizonova,
  • Lincomycin
  • Erythromycin
  • Ichthyol,
  • Visinavsky o suauu.

E faʻapea foʻi mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina pastes ma aʻafiaga faʻapitoa, e taʻua o le lincomycin poʻo le erythromycin.

Afai o le togafitiga i le lotoifale o pyoderma e le o maua ai le mea e manaʻo i ai ma ua amata ona faasolo ina leaga le tulaga o le maʻi, e tatau ona faʻamalosia le togafitiga antibacterial. Mo lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina fualaau o vailaʻau, lea e mafai ona faia faʻaluaina ma i le tulaga o injections i le intramuscular.

O taunuuga aupito sili i le togafitiga o pullenal skinl inflammations e maua mai i vailaʻau o la latou kulupu, e aofia ai:

Ina ia faʻafeteina le malosi o le tino i le tagata maʻi, e fautuaina e amata ona faia ni faʻamaʻi faʻamalosi e taulai patino i le faʻafefeteina o pyococci, staphylococci ma streptococci:

  1. y-globulin
  2. Toxophylacoccal toxoid,
  3. Antifagin.

Mo le malosi atoa o le tino, e mafai ona faʻaaoga sauniuniga mo le televitamin faʻaonapo nei.

E tele togafitiga faʻamalosia tagata mo le dermatitis o loʻo tuʻuina atu i le vitio i lenei tusiga.

Mafuaaga

Seborrheic dermatitis o le paʻu e masani ona aafia ai le tupulaga talavou ma tupulaga talavou i lalo o le 25-27 tausaga. O lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i le faʻagasoloina o mata o loʻo i luga o foliga, ma se fesuiaiga o le vailaʻau o le sebum.

O le valea o le seborrheic dermatitis i luga o foliga e mafai ona iloa i lanu mumu ma le mama. I le fesoʻotaʻi atu i ai, o le faʻamatalaga e pei o le eczema faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina.

O nei mea uma ma le isi e fautua mai ai se faagasologa masani o le inflammatory, i lenei tulaga e aofia ai le vaega o foliga. "Scenarios" e le faʻasalaina pe a salalau atu i le sikula.

O le maʻisuka na mafua ai le le atoatoa o le gaioiga o le gaʻo i le tino o le tagata. O sea solia e mafua ai le faateleina o le toto ma le urine. O le togafitiga o togafitiga e mafua ai suiga i totoga, siama ma le epidermis o le paʻu. O mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le neurodermatitis i le maʻisuka e aofia ai:

  • le lelei o le tino puipuia,
  • le faaputuputuina o mea afaina i totoga ma gaʻo,
  • faʻafitauli o le autoimmune
  • genis predisposition
  • afaina i vailaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi faʻavae,
  • le atoatoa le puleaina o le toto toto ma le maʻisuka ua faavaeina.

Neurodermatitis poʻo le dermatitis atopic e atiaʻe i le amataga o le maʻisuka. O lea togafitiga o le faailoga muamua lea o le faateleina o le kulukose toto. O lona i ai e fesoasoani e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻi.

Faailoga ma faailoga o faʻamaʻi pipisi

O le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le setete o toto toto, lea e mafua ai le tafe toto i lalo o le paʻu ma le mucous membranes.

I fafine, o le paʻu o le paʻu o le maʻi e mafai ona faapenei:

  • faʻafiafiaga o foliga o foliga,
  • faʻasusu pea
  • vevela paʻu
  • siama,
  • siama faʻamaʻi ma fomaʻi,
  • microcrack i luga o paʻu mucous,
  • solia o le microflora o le vaalele.

I tagata, o le paʻu o le paʻu o le maʻisuka e mafai ona faapenei:

  • faʻailoga o le paʻu o le tino,
  • furunculosis,
  • afaina i luga o le paʻu o vae ma le gutu
  • vevela paʻu,
  • telegese le faʻamalolo manuʻa
  • siama.

O le tele lava o taimi, o tamaiti e maua i le maʻisuka e afaina mai ituaiga o paʻu:

  • pyoderma,
  • faʻasolosolo,
  • ichthyosis,
  • neurodermatitis
  • suamalie ma le paʻu o le paʻu,
  • pustular formations,
  • vevela paʻu.

E uiga i le faamai ma ona faailoga

Solitulafono matuia o mea uma o le gasegase o foliga o le maʻisuka e mafua ai suiga faʻaleaganuʻu i le tele o totoga ma gaʻo o le tino. E aofia ai, pe a oʻo mai i le paʻu.

I le taimi nei, e sili atu ma le 30 ituaiga o paʻu paʻu ua iloa e oʻo lava i le aspartame e le mafai ona taulimaina. E vaevaeina i latou e muamua atu i le maʻisuka ma i latou e feteʻenaʻi ma lona talaaga.

O se tasi o nei faʻaaliga o le dermatitis, e uiga i ona faʻaaliga uma o le a faamatalaina i lalo.

Dermatitis i maʻisuka taʻitasi ua amataina, o se taunuuga o le soliga o faiga faʻava-o-tino i le tino. E le gata i lea, ei ai lona aʻafiaga ogaoga:

  • solia o le microcirculation, lea e mafai ona faaleleia e xylitol,
  • faaitiitia uiga puipuia o le paʻu, lea e sili atu ona vaivai.

Solitulafono matuia o mea uma o le gasegase o foliga o le maʻisuka e mafua ai suiga faʻaleaganuʻu i le tele o totoga ma gaʻo o le tino. E aofia ai, pe a oʻo mai i le paʻu.

I le taimi nei, e sili atu ma le 30 ituaiga o paʻu paʻu ua iloa e oʻo lava i le aspartame e le mafai ona taulimaina. E vaevaeina i latou e muamua atu i le maʻisuka ma i latou e feteʻenaʻi ma lona talaaga.

O se tasi o nei faʻaaliga o le dermatitis, e uiga i ona faʻaaliga uma o le a faamatalaina i lalo.

  • solia o le microcirculation, lea e mafai ona faaleleia e xylitol,
  • faaitiitia uiga puipuia o le paʻu, lea e sili atu ona vaivai.

O faʻamaʻi uma o le paʻu ua vaʻaia i ni vaega se lua.

  • paʻu o le paʻu e mafua mai i faʻafitauli o le maʻi suka, aemaise lava, neuro-ma le faʻavevesi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le maʻisuka.
  • maʻisuka xanthomatosis,
  • maʻisuka dermatopathies,
  • maʻi o le maʻisuka.
  • toxidermy,
  • urticaria
  • afsimatous reactions.

    Liona o le paʻu e mafua mai i le maʻisuka, o se tulafono, umi se taimi, e faʻaalia i faʻalavelave faifai pea. Togafitiga ma le suʻesuʻega o tala faʻamataʻu o le galuega lea a se dermatologist ma endocrinologist.

    O aʻafiaga o neurodermatitis i le maʻisuka e faʻaalia e ala i le faifai malie le atinaʻe. Faatasi ai ma le atinaʻeina o sea maʻi, e masani ona lagona e se tagata le vevela tigaina, faʻalauteleina i le vaega o le taua, genital, thivae ma le manava. O le faʻaleagaina o faagasologa e aofia ai laasaga nei:

    1. Faʻasalaina o vaʻa laiti ma tioata sikuea e tupu.
    2. O le paʻu e sili ona manaia, vevesi, o isi taimi e mumū.
    3. Ua faʻaititia le toʻasū ma le faʻaogaina masani o le paʻu.
    4. I luga o le maualuga o le suka, o mamanu o loʻo i luga aʻe o le epidermis.
    5. E matua ogaoga le sasaina.
    6. i le mea o loʻo faʻaaogaina ai foliga, afu ma manuʻa.
    7. O le CNS ua faʻalavelaveina.
    8. E i ai se suiga i le maualuga o le lagona o vaega ua afaina.
    9. O le tulaga lautele o se tagata ua faatiga:
      • o loʻo i ai se malepe
      • vevela o le tino
      • musika, sooga ma le ulu tiga.

    O le faateleina o le suka o le toto ma le gasegase o maʻi i nisi vaega e mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi faʻamaʻi:

    • mumu ma le fulafula,
    • tamaʻi papilifi laiti,
    • mu ma le tiga pe a paʻi,
    • ogaoga faigata.

    I le tulaga pe a le o iloa e le tagata gasegase lona siama o le maʻisuka, e le mafai ona iloa le eczema o se faʻamaoniga tuusao. I lenei tulaga, o le dermatosis e foliga mai e le o se faailoga faapitoa o le faamai, ae o se faailoilo o le manaomia o se suesuega auiliili ona o masalosaloga.

    E faʻapefea ona tupu aʻe se paʻu paʻu ma le maualuga o le toto?

    E taua le maitauina o le maualuga o le faaleagaina i le epidermis ma le malosi o faʻaaliga e tele lava ina faalagolago i le tulaga o le maʻisuka. I le faʻaalia o le eczema e uiga i le talaaga o lenei faʻamaʻi, e le faigata ona matauina le eseʻesega o le paʻu o le paʻu.

    O uiga taʻitoʻatasi o le tino ma le fua o le alualu i luma o maʻi e masani lava ona galue e pei o le fuafuaina o itu i le soliga o le metabolic process in epithelial tissues.

    Auala e togafitia

    E faʻapefea ma pe faʻapefea ona fesoasoani i le faʻamamaina o le maʻisuka?

    O le tulafono muamua o le faʻamautuina o le suka o le toto, o lona uiga, o se togafitiga atoatoa o le maʻi maualalo.

    A maeʻa e aunoa ma isi faailoga i fafo, o fautuaga nei e mafai ona fesoasoani:

    • aua le tagofia le taele vevela e faʻamamago le paʻu,
    • faʻaaogā se kulimi faʻamamaina i le tino atoa i le taimi lava e uma ai le faʻamamaina o le paʻu pe a fufulu, sei vagana ai avanoa vavalalata,
    • aloese mai le suavai oona ma mea manogi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le hypoallergenic oloa poʻo sauniuniga faʻapitoa faapitoa mo togafitiga o le paʻu mo le maʻisuka,
    • matau le taumafa talafeagai, aloese mai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi faigofie.

    O le tausiga o le paʻu mo le maʻisuka e aofia ai foi nei tulafono:

    • faʻaaoga se fasimoli e le faʻaituau, faʻamama lelei ma faʻamamago le paʻu o le paʻu e aunoa ma le afaina,
    • solo lemu le vaega o avanoa avanoa, aloese mai le soona inu o vae,
    • aloese mai le manua i le paʻu, pusa o le gaosiga o le gaosiga, o le gaʻo pe a tausia ni fao,
    • faʻaaogā na o totini papa ma totini,
    • afai e mafai, ia fai ni seevae matala e mafai ai ona faʻamalosi vae,
    • afai o iai soʻo se mea ua faaleagaina, faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

    Paʻu tumau le paʻu e masani ona malepe ma mafai ona pisia. I le lumanaʻi, e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, pe a afaina mea e tupu, e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto ma gaioiga lautele o le nerve (e pei o, Berlition), e mafai e se endocrinologist ona faatonu mai le faʻamalolo o oga. O mea pito sili ona aoga mo le maʻisuka:

    • Bepanten, Pantoderm, D-Panthenol: faʻamago, vaʻa, abrasions,
    • Methyluracil, Stisamet: faʻamaʻi manuʻa, maʻi maʻi o le maʻisuka,
    • Reparef: faʻatasi ai ma manuʻa o le purulenti, maʻi o le gaʻo,
    • Solcoseryl: gel - mo vaʻa fou, susu susu, suauʻu - mo faʻamago, faʻamaʻi manuʻa,
    • Ebermin: o se vailaau sili ona aoga mo maʻi pipili.

    Togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le maʻi suka e salalau tele vave ma afaina ai le paʻu paʻu paʻu. O le faʻalavelave toto ma le innervation e maua ai tulaga mo le necrosis o meaola ma le faʻavaeina o le gangrene. Togafitiga mo lenei tulaga e masani lava o le taotoga.

    Faʻaleagaina o le paʻu ile inisalini

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aliali mai i le ogaoga o faʻafitauli o le tino i tagata. E iai se aafiaga le lelei i gaioiga uma o le tagata maʻi, ma mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli matautia.

    O le aʻafiaga tele o lenei maʻi o le soifua maloloina o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga e pei o dermatitis. E atiina ae o se taunuuga o le solia o le metabolism o gaʻo ma le faateleina o le toto toto, lea e fesoasoani i le faaputuputuina o mea leaga i mea uma o le tino, e aofia ai le paʻu.

    O nei mea e faʻalavelaveina ai le fausaga masani o le paʻu, e mafua ai le tele o suiga i siama ma le epidermis o le paʻu, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o lauulu ma afu afu. Faʻatasi ma le polyneuropathy (faʻaleagaina o le namu), micro-ma macroangiopathies (o le toto o toto toto toto o le fatu) ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le tino, o le a avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu.

    Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le dermatitis i togafitiga o le maʻisuka o lenei maʻi ma lona puipuiga.

    Dermatitis e faʻatasi ma le maʻisuka e mafai ona tele ituaiga. O nei mea e aʻafia ai e pei o sematic dermatitis poʻo se faʻavasegaga o le faʻamaʻi. O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le muamua o pepa ua tuʻuina atu e tatau ona avea o se faʻafitauli le tumau. E tāua le mafaufau e faʻapitoina, faʻapea foʻi ma se uiga e maua ai le maʻisuka.

    Seborrheic dermatitis i luga o foliga o se faʻamaʻi pipisi o le paʻu e mafua mai i le malulu ma le mumu o le paʻu i luga o foliga. E tusa ai ma fuainumera, e sili atu le maʻi o tamaloloa nai lo tamaitai, ma o le faʻamaʻi e mafai foi ona tupu i pepe ma tamaiti.

    Tomai Faʻaleaga

    Dermatitis o se mumu o le paʻu na mafua ona o le tuusaʻoina o le ita poʻo le aʻafiaga o le tele o mea taua. O le le fiafia i totonu o ni nai aso talu ona faʻaumatia mea le lelei. E fesoʻotaʻi ma le lanu mumu o laugutu, o le dermatitis e taʻua o cheilitis, ma e fesootaʻi ma le atigi gutu - stomatitis.

    Aute dermatitis o loʻo faʻaalia i le maʻi erythema, edema, foliga mai o vesicles, paʻu o le tino poʻo le necrosis ma le fausiaina o maʻi suka ma maʻila.

    I le taimi nei, o vailaau aloaia e leai ni togafitiga lelei mo le maʻisuka dermopathy. Ua maua e fomaʻi le faʻamautuina o le faʻaleagaina o loʻo faia i le ala le tumau o le maʻisuka.

  • fua o le tino
  • mafaufauga hemoglobin glyc.
  • lapopoʻa tele o sauniuniga vascular (e oʻo lava i fua masani o suka),
  • lipolic acid
  • vitamini B.

    Afai ei ai ni moli, e tatalaina ma gaosia.

    I le masaniga o le dermatitis, vai mafana mafanafana ma mea manogi manogi, corticosteroid, ona faʻaaogaina lea o le ointments. Togafitiga o le tele o mu ma le malulu o loʻo faʻatinoina i matagaluega faapitoa.

    Togafitiga o le dermatitis i fafine maʻitaga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e tusa ai ma ana pepa ma fautuaga. Faʻalagolago i le ituaiga o dermatitis ma le tulaga lautele o le fafine maʻitaga, o le antihistamines ma sedatives e masani ona faatonuina.

    O loʻo tuʻuina atu i le tapenapenaga i luga o le lapopoa - tagata e fai ma sui o le antipruritic, kulimi ma le calamine ma le corticosteroid ointments.

    O le fomai o le a fautuaina le tina faamoemoeina e mulimuli i se taumafa malosi - teena le gaʻo, suamalie, mea vevela, suamalie, vailaau, preservatives, meaʻai fafo. O togafitiga e mautinoa lava o le a faia i le talaaga o le le aofia ai o se mafuaaga e mafua ai le dermatitis, ma o lenei mea mo fafine maʻitaga e masani lava o fagafao, pefu, tusi tuai, ie lalaga, vailaʻau o fale poʻo mea teuteu.

    O le faʻamaoniga o le faigofie o le dermatitis o le faailoaina lea o se mea taua.

    Le faʻamautuina o le siama o le dermatitis allergic, o se emenesis e taua tele, e pei foi o le siakiina o meaola o le paʻu, lea e taua tele i le faailoaina o mea e maua ai le tino.

    E mafai ona faʻaaoga suʻesuʻega suʻesuʻe i le potu suʻesuʻe: tali faʻafomaʻi ma vailaʻau maʻoti.

  • dermatitis e atiaʻe pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma mea oona i le taimi o se vaitaimi faʻapitoa e tatau ai mo le atinaʻeina o lagona,
  • allergic contact dermatitis e faʻatasi ma faʻamaoniga o le eczema: microvesiculation, polymorphism moni, o se uiga o le toe faʻafoʻi, o le tufatufaina o se redberry,

    O le dermatitis allergic ua ese mai le eczema.

    Faʻatau togafitiga

    O le faʻavae mo le togafitiga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka o le taui lea o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo.

    O faʻamaʻi pipisi o le paʻu e puipuia ai lona faʻamautuina, o le mea lea, pe afai oi ai, e tatau ona faʻamalosia pe fetuunai le togafitiga hypoglycemic. E le gata i lea, e manaomia e le tagata gasegase le mataʻituina lelei le glycemia.

    O le mea moni, o faʻamaʻi paʻu e leai se togafitiga faapitoa, faʻalavelave ninii, vitamini, injections i totonu o le insulin, Heparin ma corticosteroids e mafai ona faʻatulagaina.

    O maʻi suka e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa o latou paʻu ma le tulaga e puipuia ai le afaina o le paʻu. E fautuaina i latou:

    • Fai le siaki masani o le toto suka
    • inu le itiiti ifo i le 1,5 lita o le vai mama i aso uma,
    • ia faʻaauau ona faʻaaogā vai faʻafefe vai e faʻaaogā ai suavai,
    • puipuia le paʻu mai le maualuga ma le maualalo o le vevela, faʻapea foʻi ma soʻo,
    • Fai suʻe suʻe aso uma
    • mataʻituina lau meaai,
    • i le tulaga o tipi, mumu, mao, valaau, vave togafitia ia vaega ua afaina i vailaau oona,
    • faʻamaonia faiga faʻavae i le tino,
    • mo togafitiga a le tagata lava ia o mea manogi e leai ni mea manogi e le afaina ai, faʻanoanoa ma paʻu paʻu,
    • mataʻituina le paʻu paʻu o vae ma faʻaeteete lelei o latou soifua maloloina, aemaise i le va o tamatamai vae,
    • lavalava e le tatau ona afaina pe pipiʻi le paʻu, e aofia ai ie masani,

    Fofoina o le faafitauli i le faʻaaogaina o togafitiga faʻalotu

    Ina ia faatumauina se tulaga masani o le paʻu, e mafai ona maua e tagata maʻisuka togafitiga faʻatoʻaga.

    O le taele o le taele e fautuaina ma le faaopoopoina o se manoa po o se ufi, togafitiga o vaega mumū ma se teuteuga o buds birch, solo le paʻu ma le sua o le aloe fou.

    I le tulaga o le vevela, e mafai ona faʻaaogaina i fafo fafo se teuteuga o lau mint ma le St. John's wort. E tatau ona faʻaaogaina faʻapitoa i se tulaga mafanafana, solo i vaega mumū o le paʻu.

    O le Eczema ma le maʻisuka na mafua ai le leaga o le tulaga o le tulaga masani o le tino, ae faapea foi le soifua o le tagata maʻi. O togafitiga o faʻamaʻi pipisi e manaomia ai se auala faʻalelei maeʻa.

    O fafo i fafo atu i nofoaga ua aafia i fualaau faasaina o le a sili ona aumaia ai se aafiaga puupuu, o le a sili ona leaga o le a leai se aoga. O le mea lea, i le tagofia o togafitiga o dermatosis, o le faamamafa autu e tatau ona i ai i le faʻaitiitia o le toto toto.

    E masani lava, o faʻamuamua o le maʻisuka e le manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. Afai e tumau le tulaga o le maʻi, o le a masani ona toesea ia faailoga.

    Togafitiga o faʻamatalaga faʻapitoa e manaʻomia ai le tofiaina o togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamaʻi ma antibacterial.

    Puipuia faʻamaʻi

    Afai o se vevela poʻo ni manua e aliali mai i luga o le paʻu, e manaʻomia se asiasiga faanatinati i se tagata faʻatau.

    O le fomaʻi o fomaʻi e faʻatatau tonu lava i le aoga o le faʻasaʻoina o le metabolism ma le tulaga lautele o le maʻi e maua i le maʻisuka.

    O le fomaʻi mo le maʻisuka dermatoses e faʻalagolago i le tele o le tagata maʻi e sauni e tau ai le faʻamaʻi ma toe faʻafouina le metabolism.

    Faʻasa i luga o le paʻu ma le suamalie: faʻapefea ona togafitia?

    Ianuari 23rd. Alexandra Bondareva

    Mafuaaga o le vevela vevela

    O se mea faʻanatinati faʻatasi ma se mea na tupu pe a ma le tasi i totonu taʻitasi.

    O le tigaina o le paʻu e matua faaleagaina ai le lelei o le olaga, e tau atu ai i le atuatuvale, faalavelave i le moe ma le gafatia le mafai ona galue. O le paʻu o le paʻu e te manaʻo ai e toso, ma o lenei mea e oʻo atu ai i le vevela, suppuration, e mafai ai e le siama ona ulu atu i le toto.

    E le o se faʻamaʻi le afaina, e naʻo se tasi o faʻamaoniga o se maʻi paʻu poʻo le le lelei o totoga i totonu.

    E faʻapefea ona faʻaalia le faʻavevesi

    O ituaiga o vevela i luga o le tino o le tagata e masani ona masani ai:

  • I le ituaiga o lanu. I lenei tulaga, e le mafai ona oso aʻe luga o le paʻu i luga aʻe o le paʻu, ae o loʻo i luga o le tulaga lava e tasi.
  • Paʻu. O oso e oso i luga atu o le maualuga o le paʻu, o latou foliga e faigata ma foliga tutusa.
  • Faʻamau O lenei vavao ua tumu i le vai.
  • Nodules.
  • Mea leaga.

    Faʻaiʻuga o le faʻavevelaina o aʻa

    O mafuaʻaga o se vevesi faʻatasi ai ma le gaosiga e mafai ona:

  • Alu i maʻi, meaai, faʻafeiloaʻi ma se mea e mafua ai se tali malosi.
  • Laʻau mai iniseti (namu, pi, lapisi, pusi).
  • Paʻu faʻamaʻi (scabies, lice, eseese dermatitis, vevela vevela, lichen planus, eczema ma isi).
  • Natu maʻi.
  • Faamai pipisi.

    Sei o tatou mafaufau ia i latou taitoatasi i nisi auiliiliga.

    O le faapipiiina o le paʻu ma se faʻavevesi e mafai ona mafua ona o le le faapalepale i se vaega o oloa poʻo vailaau faʻasaina, faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi o le paʻu (kulimi, manogi, masini fai tagamea ma isi).

    Laititi laititi po o le mea e afaina ai, fulafula i luga o le paʻu, vevela mamafa.

    • Taumafai e aua le faʻamaʻapeʻaʻi nofoaga mava
    • Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia e lau fomaʻi.
    • E mafai ona e faʻaaogaina se paluga faʻatasi ai ma le suamalie faʻamalolo i le vai.
    • Faʻatasi ai ma se vaega tele o fulufulu - faʻafeʻeleʻele ma se vaifofo o le susu.

    Lubricate le gaʻo i se suāuʻu faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, Fenistil - gel).

    E manaʻomia se faʻatalanoaga ma se tagata faʻamuamua. Aemaise lava pe afai:

  • E le alu ese le faʻavave i totonu o nai aso.
  • O le vevela e sili atu i le afa o le tino.
  • E mafua ai le le mautonu.
  • I le faʻaopopo atu i le vevela, o isi faʻamaoniga o loʻo iai: vaivai, fiva, fesuiaiga o le urini poʻo le ogaumu.

    Tasi ituaiga o allergy. O nisi taimi e taua ai o le urticaria ona o lona tutusa ma se vevela mai se afi mumu. O se gasegase (e oʻo atu i le 30 aso) ma le taimi masani (silia ma le 30 aso).

  • O le tele lava o taimi e faʻaalia ai ia lava i le foliga o se mumu lanumumu mumu, e le masani ona fai - i foliga o paʻu.
  • Afai e te popole tele, ma e iai sau tamaʻi vevesi, e fautuaina e ave se pa.
  • I soʻo se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aemaise lava pe afai e le alu ese le vevela ma le vevela i totonu o nai aso.

    Faamai pipisi

    O le sasaina o se mea vevesi o se faailoga lea o se maʻi pipisi.

    O le tele lava o taimi, e aliali mai le vevela i le tino, e aofia ai le ulu ma vae. O le tino i luga o vae o se tagata matua e avea ma tasi o faailoga autu o le tele o faamai. O le mea lea, afai e maua ai ni meaʻai, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Ma a foliga mai o le vevesi, o le a ia iloa ma faatonu togafitiga.

    E faʻapefea ona ou faʻamāmāina le sasaina?

    I soʻo se tulaga, afai e le alu ese le vevela ma le faanatinati i totonu o le vaiaso, aua e te mafaufau i ai, talanoa i se tagata suʻesuʻe.

    Faʻalogo i tamaiti. Togafitiga ma faʻamaoniga.

    Le auala e taulimaina ai siama i se tamaititi ma o le togafitiga e sili ona aoga - o le a tatou mafaufau i metotia masani faʻaonaponei ma isi metotia e mafai ona faʻaaogaina e togafitia vave ai siama, e aunoa ma ni aʻafiaga o le soifua maloloina. Afai ua lata ona moe lau pepe, popole ma ita mo le leai o se mafuaʻaga, ma i le taimi lava lea e tasi i minute uma lava, o lona uiga e iai ona paʻu. Aua e te fefe, e mautinoa e leʻi sau mai le fesootaʻi ma manu. E foliga mai na aveina o ia e le tamaititi pe a talanoa ma isi tamaiti i le malae taalo poo le aʻoga (aoga).

    E faʻafefea ona tupu mai le paʻu i tamaiti ma o a mea e matauina? O le siama e ulu i totonu o le epithelium ma amata ona fai ni nai fuaitau i totonu o le tino (tagai i le ata o Scabies lalo). A mavae le lua vaiaso, ua uma ona vaaia le fualaau atoa, o le mea autu o le sosolo lea o le paʻu, lea e faʻateleina i le po. O le tamaititi e afaina i taimi uma ma manua e aliali mai i le tele o faʻamaʻi pipisi. I tamaiti, ei ai siama, o nisi taimi ei ai ni piniki piniki po o ni vailaau tino. Latou te i ai i le va o tamatamailima, i luga o paʻu o lima, i tua ma le manava, i luga foi o le pito. I pepe, e mafai foi ona latou tupu i foliga. E afaina pepe ona o le faaleagaina o le fao.

    E faʻapefea ona faʻaalia e le paʻu ma o a faailoga o lenei maʻi e tatau ona e gauai i ai muamua? O le pepe e momoe i le po, e tusa ai ma foliga o lagona, e tagi tele o ia ma ua matua vaivai, o loʻo i ai faafitauli i le fia ai. E le alu naʻo ia siaki, e tatau ona e alu i togafitiga. Ae e tatau ona e faʻamalo lelei le siaki ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le aiga atoa. E leai se mea e fefe ai, o le togafitiga o siama e naʻo le nuʻu. O meainu, fofo, faʻaauau o loʻo faʻamatalaina mo le tamaititi. E masani ona fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le "Benzyl benzoate" poʻo le "Spregal", ae o le antihistamines e manaʻomia atili. E leʻi mafai ona e faia e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi. I tausaga talu ai nei, o faʻamaʻaloga i tamaiti ua avea ma faʻamaʻi masani ma togafitiga e mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai isi metotia pe afai e le mafai ona faʻatau togafitiga faʻaonapo nei. Mafaufau i mea sili ona lauiloa.

    Lubricate le mea na afaina ai ma le tumau o le palu (2 lobes) ma le sulfur (1 lobe). A maeʻa i luga i le taeao ma le afiafi ao lei alu i le moega, e tatau ona e sufuluina le suauʻu i totonu o le paʻu. O mea e aofia ai: paluu, fasimoli lanumeamata, sulfur i le paʻu (vaega taʻitasi o le afa o le sipuni sipuni), ma le 1 teaspoon o le tar (na o le paʻu). Faʻafefiloi mea uma seʻia oʻo ina lanu

    Ina ia saunia le isi suauu, ave le birch tar (faʻamamaina, vai) i se voluma e tusa ma le 200 kalama, ma sasaa le masini i se fagu vai, e tatau ona lapoa. Ma le isi, amata ona faʻafefiloi mea uma seia oʻo ina pogisa le vai i se lanu umi. Faʻamama le vai palapala ma faʻatumu le va taʻavale i vai mama. O le faagasologa e toe fai mai i le 7 i le 10 taimi, seia oʻo ina maua se paʻepaʻe paʻepaʻe ma le tele o le meli. Smear nofoaga na pisia.Scabies i se tamaititi Photo

    I lalo ifo o le a matou taʻuina atu auiliiliga pe faʻapefea ona lelei togafitiga o faʻamaʻi i tamaiti, o a mea e iloa ai e taua le gauai atu i ai poʻo a foi faailoga autu o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi i se tamaititi. O le ae iloa foi po o le fea o togafitiga faʻalapotopotoga e sili ona faʻaaogaina pe a oʻo mai ni faʻalavelave i se tamaitiiti, ina ia mafai ai ona faʻamalolo vave le maʻi ma aunoa ma ni faʻafitauli.

    O lenei ua e iloa le auala e togafitia ai siama ma o a faailoga o lenei faamai e manino le faailoaina o le i ai o le paʻu i totonu o le palapala faʻapipiʻi. Ua e faamasani i auala aupito sili ona taua o nei tagata o le togafitia ma le puipuia o le paʻu i tamaiti.

    Scabies - mafuaaga ma auala o faʻamaʻi

    Scabies, o mafuaʻaga e faʻaleagaina, o lona uiga o siama, o se faʻamaʻi pipisi tele lea e mafai e se tasi ona puʻeina. O le tagata maʻi o le faʻamaʻi ua faʻaofiina i totonu o le paʻu i totonu o nofoaga e sili ona vaivai ma faʻamalosi - i totonu o le paʻu, faʻafefete, i luga o paʻu o lima, i lalo o tulivae, i le va o tamatamailima. Ae mo faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi lata mai ma le tagata maʻi e le lava. Ina ia mafai ai e le 'au ona aʻe, e 20 mai i le 30 minute. O se mite, lea e lauiloa foi, e mafai ona ulu atu i le tino o tamaiti i auala nei:

    • faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga tuusaʻo faʻatasi ma se tagata maʻi i faʻalavelave, i le po (pe a momoe matua ma tamaiti),
    • faʻafesoʻotaʻi mea a le tagata maʻi,
    • i nofoaga faitele
    • i aoga aoga ma aʻoga ile aoga.

    Scabies in children - symptoms

    E mafai e matua faʻalogo ona vave maua ni faailo o siama i tamaiti, ae o le faafitauli o nisi o uiga o isi faʻamatalaga o le paʻu: o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le tele o maʻi pipisi. E matua faigata lava ona malamalama tutoʻatasi na amata ai ona afaina i tamaiti. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi i se fomaʻi. O ona uiga autu o:

    • sasaa i le leva o le afiafi ma le po, pe a amata le vaitaimi o le faʻafouina o iniseti microscopic,
    • o faailoga muamua o siama i tamaiti e oo atu i le ono masina o tagi, popole i le po, o foliga e pei o le urticaria, e foliga tutusa ma le eczema,
    • siama i tamaiti matutua atu o se liona o avanoa avanoa ma paʻu o ituaiga eseese i le tino atoa sei vagana ai ulu,
    • o se vevela mumu-lanu piniki ma siama i tamaiti o loʻo i ai ni vaʻaiga laiti vai i le ogatotonu,
    • ma le faʻaleagaina tele, o vailaau o le moa i lalo o le paʻu e mafai ona iloa, pe a fai o le vevela i le taimi o paʻu i tamaiti o le nofoaga lea e oʻo mai ai parasite i luga.

    E faʻafefea ona amata mai le fefe i tamaiti

    I le tolu-tausaga le matua, e faigofie lava ona maua le maʻi pe a oʻo i le foliga o uluaʻi faailoga o paʻu i tamaiti. I tamaiti e itiiti ifo nai lo lenei tausaga, e tatau ona matauina le mafuaʻaga o le vevela. Muamua, o le paʻu i le va o tamatamailima e aafia, ona tupu ai lea o le vevela i le pito i lalo, papa, i totonu o le itutino. O tamaiti e lelei ona tausia i tulaga o le tumama e itiiti ifo le afaina i le gasegase, ma oi latou o loʻo solia lenei tulafono ua vaʻaia moni lava ma lanu. A maeʻa ona aliali mai muamua, o le vevela ma le vevela o le paʻu e aliali mai i le po, e oʻo atu i le faʻamaʻi lona lua.

    O le a se mea e foliga foliga mataʻutia i tamaiti?

    Ona o le salalau lautele o le faʻamaʻi, e manaʻomia ai e matua ona iloa pe faʻapefea ona faʻaalia mai le lapisi i tamaiti, pe foliga mai. Talu ai o le siaki o loʻo suʻeina le paʻu sili ona manaia, o le mea muamua e tatau ona e gauai atu i paʻu o tulivae ma tulivae, o le vaeluaga o tamatamailima. O le paʻu iina o le a mago, amata ona paʻu ma pala. O pimples i luga o le tino e eseese la latou lapoa ma se fao, lea, pe a uu, e fai ai se pusa.

    E faʻapefea ona fuafua siama i se tamaititi?

    Ina ia faʻaalia le siama i le tamaitiiti, e manaʻomia se fefaʻasagaʻi faʻatasi ma se tagata suʻesuʻe. I le taimi lea, e suʻe e le fomaʻi le tino o le maʻi i le faʻamoemoe o le vaʻaia o siaki i totonu o le paʻu, lea e masani lava ona iloa e mata le lavalava. Mo le sili atu le faʻatuatuaina, o nofoaga o faʻamaʻi e faʻafefiloi ma le iodine poʻo isi meainu o le aniline e faʻaalia ai se mamanu sosoʻo o le gaioiga. A maeʻa lena mea, latou te suʻeina mai le nofoaga ua afaina. Tamaiti laiti e mafai ona ofoina atu e pupu le papule ma se nila e aveese mai ai le parasite ma suʻesuʻega o meaola ninii.

    E faʻafefea ona togafitia faʻamaʻi i tamaiti?

    I le tele o mataupu, o le togafitiga o siama i tamaiti e faia i le fale. E le itiiti ifo ile vaiaso e manaʻomia ai le toe faʻaleleia atoatoa. E le manaʻomia le malologa ma a maeʻa le 7 aso e mafai ona e alu e savali. Ina ia mafai ai ona togafitia lelei tamaiti laiti ile tino maloloina, o kulimi eseese, o suauʻu ma mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina. Faatasi ai ma lona tulaga, o le tamaititi e togafitia i se falemaʻi, ae o ia tulaga e seasea lava.

    Suauu scabies mo tamaiti

    E faigofie ona togafitia faʻamaʻi i tamaiti laiti. E tāua le tausisi i tulafono faʻapitoa mo togafitiga o le paʻu. Ona o le mea moni o loʻo faʻaaogaina pusa pisapisao i le afiafi, e tatau foi ona tolopoina uma gaioiga o gaioiga seia oʻo i le afiafi. Muamua lava, e tatau ona faʻamamā le tino o le pepe i se solo taele, vai ma se fasimoli, ona faʻaaoga lea o vailaau faʻasaʻo ua faatonuina e le fomaʻi. O vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamaʻi:

    1. Failau poʻo le faʻamalosi Benzyl benzoate. E faʻaaogaina le vailaʻau i le paʻu i le aso muamua ma le fa (sei vagana ai foliga ma ulu). I le taimi o togafitiga faafomaʻi, e fautuaina e taofi se vaitaimi e 12 itula e aunoa ma se vai. O lenei fualaau faasaina ua manatu o se tasi o sili ona aoga ma sili ona taugofie. E mafai ona faʻaaoga mo pepe mai 2-3 tausaga. E le gata i lea, o se suiga i aso taitasi o le moega ma laei e manaʻomia.
    2. Permethrin o se vailaau mo tamaiti mai le 1 tausaga le matua, lea o loʻo avanoa i le tele o ituaiga o fualaau. E le afaina i le tamaititi.
    3. O le suauu suauu e faʻaaoga i le talavou ma e leai se tulaga talafeagai mo pepe e itiiti ifo i le 3 tausaga.

    Scabies - metotia masani o togafitiga

    Mo i latou e le faʻatagaina fualaau eseese, o le fofo mo siama mo tamaiti e mafai ona suia i togafitiga faʻamalologa a tagata. E tatau ona faʻaaogaina i le 7 aso ao leʻi faʻaumatia atoa le siaki.

    Vaʻai foi: Tausia sematride dermatitis

    Le faʻaaogaina o vaega e aafia ai le faʻafefiloi o:

    • fulu le efuefu uliuli ma le kefir / cream cream i le fua faatatau o le 1: 3,
    • i luga o se sipuniti o le paʻu eleelea, tar, sulfur,
    • sapalai tagamea, aniani ma le kalaka, mai se paluga kuka ua latou faia se fasimoli fale ma fufuluina.

    Vaʻavave vave ma le faʻatuai ona toe faʻafoʻiina le gasegase

    Mo le tele o tausaga le tauivi ma le ALLERGY e aunoa ma se taumafaiga?

    Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o allergies i le faia i aso uma ...

    Ina ia mafai ona tali le fesili e uiga i le mafuaaga o allergies, e tatau ona e alu ifo i lalo i le lalolagi o le puipuiga o le tino ma malamalama i ituaiga ma togafiti o gasegase o le tino.

    O gaioiga lata mai o le hypersensitivity reactions (GST) e mafua mai i gaioioiga a le tino i luga o siama e ulufale ai. A maeʻa le fegalegaleaiga o le mea e afaina ai ma mole mole IgE, IgM, IgG i ni nai minute mulimuli ane, ona amata ai lea o se faʻafitauli o le pathological, e oʻo atu ai i le vasodilation, o le faateleina o lo latou lumenia. Ona o lenei mea, o se tagata na muai oso i se allergy e atiina ae le suamalie, afu, fula o le paʻu ma mucous membranes, bronchospasm.

    Ituaiga ituaiga o gaioioiga o le CTS

    O tali a le Allergic ua vaevaeina i ni ituaiga eseese, e le na o le faalagolago i le saoasaoa o le faʻaaliga, ae na tuʻuina atu ai foi le faiga o lenei faiga faʻaleaga.

    Pusa I mea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le tino e tupu pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi faifaipea ma se mea e oso ai. I le fonotaga muamua ma soʻo se mea e faʻaleagaina ai, o le gaosiga o kulupu o le immunoglobulins E e faʻapipiʻi i le basophi ma mast mast occurs. Afai e toe faʻafeiloaʻi se tagata i se mea e avea ma se mea e maua ai le tino, o le faʻaleagaina o nei siama e tupu i le faʻasaʻolotoina o se aofaiga tele o se tagata faʻamaʻi maʻi e pei o le histamine. O le auala lenei o sulu, faʻalavelave anaphylactic, mafua mai i fegalegaleaiga ma mea oona, mea e faʻaleleia ai le aiga allergens.

    I le atinaʻeina o le eleʻele II hypersensitivity reactions, o se matafaioi tāua e faia e le cytotoxic activity o le faʻaopoopoga o le tino, e oʻo atu ai i le faʻaumatia o suauu pathogenic. O le sao tonu lea o le tele o faʻamaʻi pipisi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, siama, mimisia gravis, ma le ituaiga II o le maʻisuka. Lapataiga o le hypersensitivity III III ma le auai o faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai fomaʻi ma antigens.

    O lea ituaiga o togafitiga e taʻitaʻia ai le faʻafouina o le faʻaopoopoga o le tino, le tuʻuina atu o faʻalavelave puipuia i luga o paʻu, puipui o le vaa ma le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei o le vasculitis, le nephis, le ogāsega.

    Faʻasologa o Tausiga o le Puleaina o le Avea ma le Puleaina o Tagata (HRT)

    O faailoga muamua o le tuai o le gasegase o le hypersensitivity e aliali mai naʻo le 24 itula talu ona faʻafesoʻotaʻi ma le allergen. O lenei faiga faʻaleagaina e le o fesoʻotaʻi ma le antibody activity ma e mafua ona o le auai o le T-lymphocytes. O ia ituaiga o mea e mafua ai le afaina e mafua ona o le aafia i siama, protozoal, fungal, antigens viral, helminths, drugs.

    O se faʻataʻitaʻiga manino o se teteega faʻafefe o le suega o le tuberculin poʻo le suʻega a Mantoux, pe afai, i le tali atu i le faʻaofiina o le tuberculin, o le mumu ma le fulafula e masani lava ona matauina i le aso lona lua poʻo le tolu pe a uma le suʻega.

    O le faʻaalia o faailo o faʻamaʻi o le tino e tatau ona avea o se mafuaʻaga e alu ai i le fomaʻi, i le taimi e te manaʻomia e taʻu manino atu ai le umi o le allergy ma faʻafesoʻotaʻi ma le a le mea e mafua ai.

  • Tuua Lau Faamatalaga