Faʻaaogaina ma sui o le suka mo le tausiga o tina tausimai - e mafai pe leai?

E tele mafuaʻaga e teena ai e tamaitai i le vaitau o le lactaga le suka ma faʻaaoga ona sui. O loʻo popole se tasi e uiga i le soifua maloloina o le pepe, o le isi e sili atu i le isi senetimita, ma o nisi ua faʻafitia i le manuia mo mafuaʻaga tau soifua maloloina.

O le a le stevia?

"Le mutia manaia" ua leva ona maua e tagata Paraguayan ma Pasila. E faʻaaogaina e le gata o se mea manogi, ae faʻapea foʻi mo togafitiga faafomaʻi. E sili atu ma le 200 ituaiga o laau toto ua lauiloa, ae ua tupu le laʻau meli o le stevia mo le faaaogaina tele.

I le faavae o le mutia manaia, o meaʻai ma oloa mo le maʻisuka ma le mamafa o tagata e faia.

Faafetai i steviosides ma rebaudiosides o stevia, o se vaega o le laau, o le 200-400 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e le oi ai ni calories. O lea la, o oloa stevia ua faailoaina mo:

Faamanuiaga mo se tina tausimai

E leai se faʻamaʻi faapitoa i le faʻaaogaina o le stevia i le taimi o le susu. Pe a faʻalauiloa le oloa i totonu o le meaai, e tatau ona mataitu le tulaga o le tamaititi. I le faailoga muamua o se allergy, o le ae tuulafoaia lenei mea suamalie.

I le faaopoopo atu i ai, o le stevia e mafai ona suamalie e le gata i meaʻai na faʻaumatia e se tamaitai tausi maʻi, ae o susu foi susu. Aʻo fai susu, e taua le manatua o se meaʻai suamalie e faia i le paʻu poʻo le laupepa, faʻaogaina togafitiga faʻasoifua, ma atonu e le aoga mo pepe.

Afai o se fafine e leai se faʻamaʻi e faʻasaina le faʻaaogaina o suka, ona le aoga lea o le faʻaaogaina o se suauu. Ae o le filifilia o se isi mea i le sologa manuia, e tatau ona tuʻuina atu i fua o fualaau. Faatasi ai ma suamalie suamalie, e le mafai e le tino o le pepe ona gafatia.

O le isi mea o le taimi e le mafai ona e faia e aunoa ma se suamalie mo tina tausi maʻi. O Stevia e toetoe lava leai ni calories, o le mea lea e fesoasoani ai lenei suamalie i fafine e sili atu le mamafa i le taua. I le taimi lava e tasi, suamalie:

  • faʻamaonia le faʻafefeteina,
  • faamāmā le fatu vaivai,
  • e faʻaitiitia ai le maualuga ole maualuga o le uric acid, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi ma le fatu fatu.

I le maualuga o le toto maualuga, o le stevia e fesoasoani e faʻasaʻoina ai, faʻamalosi puipui o toto toto ma faateleina ai le toto.

O le faʻaaogaina muamua o fualaau toto o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le stevia o loʻo faia i ituaiga eseese:

  • i le foliga o se mea na afaina ai se laau ua tosina ma inu nai lo le lauti,
  • pei o le siva, faʻamavaeina o le suavai e faʻaititia i sina aofaiga i le taimi o taumafataga pe mafai foi ona e faʻafefe i le vai,
  • i le faiga o laupepa e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga le lelei

Aʻo leʻi faʻaaogaina le stevia, e manaʻomia e matua tausi maʻi ona feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le aʻafiaga i luga o le tino o le mea totino i luga o le tino atonu e le lelei i taimi uma.

O le suamalie e mafai ona mafua ai mea e oso ai allergies, ma talu ai ona o lona aafiaga e le afaina ai, e le mafai ona ave ma le masalosalo.

E taua le mafaufau o le tele o le faʻaaogaina o le stevia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto ma le faʻasaina o le hypoglycemia. E le gata i lea, o le tino o nisi tagata e le taliaina lenei laau. Faʻamuta vave ona ave le suamalie pe afai:

  • taʻavale
  • vavao
  • gasegase maso
  • tiga o musika.

Afai o se tausimai tausi maʻi e masani ona iai faʻamaʻi pipisi e manaʻomia ai fualaau faʻavaomalo, ona tatau ai lea ona iloa pe ua tuʻufaʻatasia ma stevia.

O le faʻaaogaina o se suauu i le taimi lava e tasi e pei o vailaau e maualalo ai le kulukose o le toto, faʻamaonia ai le maualuga o le lithium ma le maualuga o le toto maualuga ua manino ona faʻasaina.

O fea e mafai ona ou faʻatau ai stevia?

E ui lava i le mea moni o le stevia ua faʻaaoga e fai ma sui mo le suka mo se taimi umi lava, e le mafai ona mafua i oloa o loʻo faʻaaogaina. O suʻega mo stevioside i faleoloa laiti ma vailaʻau faʻataʻitaʻi laiti atonu o le a le manuia. Ae i luga o fata o hypermarkets e ono lelei. O le mea lava lea e tasi mo le tele o filifili o falemaʻi ma vaega faapitoa o oloa gaosi mo le maʻisuka.

Afai o le sailiga e le i maua ai se taunuuga lelei, o le stevia i soo se ituaiga ma le voluma e faigofie ona oka e ala i luga o faleoloa i le initaneti.

O le a le ituaiga faʻamalolo e te filifilia mo se tausisoifua?

O Stevia e masani lava o se vaega o mea taumafa mea e gaosia ai meaai. Ae, i le avea ai o se tulafono, o le suamalie o loʻo faʻaaogaina i fomu nei.

O lenei fomu e matua faigofie lava ma mafai ai ona e pulea le metotia moomia. E vave ona solo le suamalie i le vai. Afai e tatau ai, e mafai ona liu laumei i le paʻu, e mafai ona faigofie ona pala i se sipuni. Ma afai o loʻo e fuafuaina se asiasiga i au uo, e faigofie ona ave faʻatasi ma oe le Stevia packaging.

Ina ia maua, ia faʻaaogaina se vaega o le laau, lea e faasolosolo ona kuka. Ole maualuga o le stevia i le siva e matua maualuga lava, o lona uiga o le pito i tua o lenei fomu e masani ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i oloa o lo o pa'ū ifo.

Toeitiiti lava o le tino lelei o le pito i tua. O le sili lea o le ituaiga o mea suamalie. O le mea lea, mo mea inu ma le kukaina, o se vaega itiiti o le suauu e manaʻomia.

A uma ona gaosia ni taga o le mutia o le meli, e maua ai se suamalie suamalie ma suamalie, lea o loʻo faʻamaonia mo maʻi oona ma mo le mamafa o le mamafa. Faatasi ai ma se faʻamau tiga, o le a fesoasoani le lauti i le faʻaitiitia o lagona tiga ma o le a fesoasoani i le faamalologa.

Mo se tina tausimai, e sili ona lelei le faʻaaoga o le stevia i lau. O lenei ituaiga o mea manogi e le o togafitigaina. Ua aoina le laau, mago ma afifiina. E le gata i lea, o le vao teas e sili atu ona faʻalautele ma na o le 30-40 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O le mea lea, latou te gaoioi lemu i le tino, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma mea e afaina ai.

Recipes for desserts and drinks with stevia nai lo le suka

Afai e te mulimuli i se meaʻai ma le pulea o calorie e ulu atu i le tino, e te manao moni lava i nisi o taimi e te alofa ia oe lava i se mea suamalie. E le gata i lea, o le tele o mea lelei e le gata ina maua ai le fiafia, ae e fesoasoani foi i le gaosia o hormonia faapitoa e tatau ai mo le masani ai o le galue o le faiʻai.

Kuki kuki

O le suiina o le suka i se mea suamalie e mafai ona fai ai keke siliva lelei. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi se ipu malamalama o le masani ma le tunu ma lua punetini o le manogi suamalie. I le mea e tupu mai ai, faʻafefiloi le fuamoa ma le 2 sipuni tele ole suāuʻu manogi. Ona itiiti ifo lea nai lo se sipuni lapoʻa ole paʻu o le uʻamea sasaa, se sipuni o le paʻu o le paʻu, vanillin ma le oona o le lemoni e tasi. O mea uma lava ua maeʻa fefiloi. E le tatau ona paʻu le paluga i ou lima, o lea afai e aliali mai o le tatala, e tatau ona e faʻaopopo sina vai poʻo susu. O pulu lafoaʻi mai le masini e mafua ai, faʻapipiʻi i luga o se laupepa o loʻo ufiufi i le paʻu ma paʻu sina mea e fai ai ni falaoa paʻu. O lenei meaai e taoina mo le 20 minute i le 170-180 tikeri.

Kuki oatama

Faatasi ai ma stevia, e mafai foi ona e kukaina kuki e sili ona e fiafia i ai. Mo le 1.5 ipu o le oatmeal, e te manaʻomia 1-2 vaimuni o le stevioside i le paʻu po o le sipuni, o se faʻi ma se lima o fua mamago (apricots mago ma pulu). O fasi keke, fualaau mamago ma faʻi e muamua ona vavae ese ma fefiloi ma le faaopoopo o le suauu. I luga o le mauaina o le masini vai, e tatau ona faʻaopopo i ai ni mea e sili atu ona nutimomoia. O paluga paluga o loʻo tuʻuina i luga o se laupepa ma lafo i le ogaumu, faʻapipiʻi i le 160-180 tikeri mo na o le 10-12 minute.

E le pei o le suka, o le stevia e le mafua ai le fia inu, o lea e maua mai ai mea inu suamalie lelei. Mai lau o le laau, ua maua ai le lauti lelei. Ina ia saunia, e te manaʻomia le 1 teaspoon o le mutia e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu le vai inu. E mafai ona e vavaeina stevia ma le afa teaspoon o laʻau lauti masani poʻo le lanu meamata.

Ina ia saunia se vai e sili atu ona faigata, e tatau ona e kuka le 700 ml o le vai ma faapuna i totonu mo le 10 minute tolu maila o le ipu tioata. Ua faʻamamaina le vai. Ona faaopoopo lea o le vanilla, o se sipuni sipuni o le sipuni ma se kuata teaspoon o le eletise. O le vai inu e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa ma inu ai.

Suauu suamalie suamalie - o le a le leaga e suitulaga i le suka ma o iai se mea aoga?

Saccharin, cyclamate, aspartame, acesulfame potassium, sucrasite, neotam, sucralose - O nei mea uma o sui gaosi gaosi. E le o aʻafiaina e le tino ma e le o faʻatusalia soʻo se tau aogā.

Ae e tatau ona e malamalama o le suamalie suamalie e maua i totonu o le tino carbohydrate reflexe le o maua i le suamalie. O le mea lea, pe a ave ni mea suamalie nai lo le suka, o le a le aoga le taumafa mo le paʻu o le mamafa, pei o lea, o le tino o le a manaʻomia ai nisi gaʻo gaʻo ma faaopoopo atu taumafa.

O tagata atamamai faʻapitoa e mafaufau i mea aupito lamatia sucarlose ma le neotam. Ae e taua le iloa o le suʻesuʻega o nei mea faaopoopo e lava le taimi e le mafai ona pasia e iloa ai o latou aafiaga atoatoa i le tino.

O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaau gaosi i le taimi o maitaga ma le susu.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faifaipea o suamalie suamalie, na faʻaalia ai e faapea:

  • aspartame - ei ai mea e maua ai le tino, mea e mafua ai meaʻai, faʻalavelave, maʻi tiga, palpitations ma le gaʻo. E le mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase i le phenylketonuria.
  • saccharin - O se punavai o meaola oona e mafua ai le kanesa ma e afaina ai le manava.
  • sucracite - ei ai le elemene oona i lona tuufaatasiga, o le mea lea ua manatu ai e afaina i le tino.
  • cyclamate - Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, ae mafai ona mafua ai le toilalo. E le mafai ona faia e le maʻitaga ma le lactating women.
  • thaumatin - e ono aʻafia ai le paleni o hormonal.

Mea suamalie faalenatura - e leai se afaina: aitalafu o tala

O nei mea e mafai ona manuia ai se tagata, e ui lava i calories e le o lalo ifo o le suka masani. E matua gaogaoina uma lava e le tino ma saturate i le malosi. E mafai ona faʻaaogaina e oʻo lava i le maʻisuka.

Fructose, sorbitol, xylitol, stevia - o igoa nei e sili ona lauiloa mo mea suamalie masani i le maketi a Rusia. I le auala, o le meli lauiloa o se suamalie masani, ae e le mafai ona faʻaaogaina mo ituaiga uma o le maʻisuka.

  • Fructose e mafai ona maua i le maʻisuka, ma ona o lona suamalie suamalie, e faʻaitiitia ai le aofaʻi o suka. Ole maualuga o tui e mafai ona mafua ai ni fatu ma faafitauli.
  • Sorbitol - o loʻo aofia ai i le mauga ma le apricots. Fesoasoani i le galuega o le manava ma faʻatuai meaʻai. O le faʻaaoga faifaipea ma le sili atu o le faʻasologa o aso taitasi e mafai ona oʻo atu ai i le gastrointestinal upsets ma le gaʻo.
  • Xylitol - e faatagaina i le maʻisuka, faʻavaveina se metabolism ma faʻaleleia se tulaga o nifo. I mea maualuga, e mafai ona mafua ai le pala.
  • Stevia - Faʻafeiloaʻi mo meaai paʻu o mea mamafa. E mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka.

E sui se suka i le taimi o se taumafataga? E mafai e se mea manogi ona fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa?

Talanoa e uiga i suauu suamalie , ona mautinoa lea - o le a latou le fesoasoani. Na o latou faʻaosofia le hypoglycemia ma fatuina se lagona o le fiaaai.

O le mea moni o le suamalie e leai se meaʻai e "faʻafememeaʻi" le faiʻai o le tagata, auina atu ia te ia se "faailo manaia" e uiga i le manaʻoga e faʻamalosi le inisalini e mumu ai le suka, ma mafua ai maualuga le maualuga o le inisalini toto, ma maualuga le maualuga o le suka. O le manuia lenei o le suamalie mo le maʻisuka, ae le itiiti ifo mo se tagata soifua maloloina.

Afai o le isi taumafataga e sosoo ai, o loʻo iai pea i totonu o le manava ia mea inu gaʻo gaioiga malosi e faia. I lenei tulaga, ua tuʻuina atu le kulukose, lea teuina i gaʻo«.

I le taimi lava e tasi suamalie masani (xylitol, sorbitol ma le fructose), e feteenai ma talitonuga masani, e iai maualuga le kalori maualuga ma matua le atoatoa i le taumafataga.

O le mea lea, i se taumafataga mo le paʻu o le mamafa e sili atu ona faʻaogaina low calorie stevia, lea e 30 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e leai ni mea leaga. E mafai ona ola Stevia i le fale, e pei o se fale toto, pe faatau mai ni vailaʻau vavave o le stevia i le fale talavai.

Tuua Lau Faamatalaga