Glibenclamide (Glibenclamide)

Glibenclamide
Vaega o vailaʻau
IUPAC5-chloro-N-(4-N- (cyclohexylcarbamoyl) sulfamoylphenethyl) -2-methoxybenzamide
Fua faʻatatauF23H28Cln3O5S
Molar tele494.004 g / mol
Faʻasologa10238-21-8
PubChem3488
DrugbankAPRD00233
Faʻavasegaga
ATXA10BB01
Pharmacokinetics
Plasma Protein BindingTele
MetabolismFofo hydroxylation (CYP2C9-vavalalata)
O le afa-ola.10 itula
FaʻatonuToto ma le ate
Faiga Faʻafofo
pills
Auala o le pulega
totonu
Isi igoa
Maninil

Glibenclamide (syn. Antibet, Apoglyburide, Gene glib, Gilemal, Glibamide, Glibenclamide Teva, Gliburide, Glucobene, Daonil, Dianti, Maninil, Euglycon) O se sui o le lona lua o augatupulaga o le sulfonylurea, o se tasi o fualaau e sili ona lauiloa ma suʻesuʻeina i le suka, lea e masani ona faʻaaogaina i le tele o atunuu o le lalolagi o se faʻamaoniga ma faamaonia o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 ma le le lelei o suiga o olaga.

E ui i le tulai mai o sauniuniga fou o le sulfonylurea ma le faaleleia o uiga, e pei foi o fualaau faasaina ma isi faiga o gaioiga, ua vave tele ona faamutaina le talafaasolopito o glibenclamide - i suesuega ma suʻesuʻega, o lenei vailaau e le gata o se faailoga mo le iloiloga o le aoga o fualaau fou ma togafitiga faafomaʻi, aoga aoga aoga.

Agalelei ma le saogalemu

O le auala autu o le gaioiga a le glibenclamide, e pei o isi sui o sauniuniga sulfonylurea, ua lelei ona suʻesuʻeina i le maualuga o le talipupuni molioo. Glibenclamide poloka poloka vaʻaia o le potassium (C-K--ATP), faʻalauiloa ile memblas plasma o peta beta o le pancreas. O le faamutaina o le alu ese mai le masini eletise e oo atu ai i le vevelaina o le membrane ma le afaina o ions Ca 2+ e ala mai i alalaupapa o le calcium faalagolago. O le faateleina o le intracellular calcium content through activation of calcium / calmodulin-dependant protein kinase II e faaosofia ai le exocytosis o granul secretory ma le inisalini, ma o le taunuuga lea e ulu atu ai le hormone i totonu o le vai intercellular ma le toto. O le tulaga le tutusa o sauniuniga o sulfonylurea mo suauu-beta-cell e fuafua ai a latou gaioiga eseese o le suka. Glibenclamide ei ai le sili ona maualuga o le afaina mo suauu sulfonylurea i luga o vela beta ma le aafiaga sili ona lauiloa o le suka i totonu o sauniuniga sulfonylurea.

O le aʻafiaga o le faaosofiaina o le inisalini faʻatautaia tuusao e faalagolago i le fua o le glibenclamide e ave ma e faʻaalia i le hyperglycemia ma i le normoglycemia poʻo le hypoglycemia.

O le vaega atoa o sauniuniga o sulfonylurea, i le tasi tikeri po o le isi, ei ai aafiaga lautele (extra-pancreatic), lea e faateleina ai le lagona o le tino lautele, o le gaʻo ma le musika, i le gaioiga o le inisalini ma faʻaleleia atili le kulūkose i sela.

Faʻaaogaina ma le faʻasaʻoina saogalemu |Contraindications

O le gasegase i le sulfonylurea, ma le sulfonamide, o le maʻisuka o le maʻisuka, le ketoacidosis o le maʻisuka, o le maʻisuka muamua ma le coma, o le maʻisuka faamalosi mo faamaʻi pipisi, manua, mu, taotoga, gasegase ogaoga o le tino ma le ate, le maitaga, fafagaina o susu.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

I le 1 le laulau. vailaʻau faufautua e iai le 1.75 mg, 3.5 mg poʻo le 5 mg o le eletise gaosi, o le glibenclamide.

E i ai foi i vailaau faʻapitoa:

  • Povidone
  • Lactose Monohydrate
  • O le maso
  • Magnesium stearate
  • Ponceau 4R.

O laumei e lapotopoto, lanu piniki i le lanu, e ono i ai se mea e palu ai. O loʻo iai le vailaʻau i totonu o se pusa tioata e aofia ai pusa 120, o loʻo faʻaopoopoina se tusi faʻaoga faʻaoga.

Faamalologa meatotino

E taua le matauina o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o le vailaʻau faʻatasi ma le igoa o le vaega galue. O fualaau faasaina ei ai le aafiaga o le hypoglycemiga i tagata taitoatasi e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ma i tagata maloloina atoatoa. O le faiga o le gaioiga e faʻavae i luga o le faʻateleina o le inisalini e siama-ß o le pancreas ona o lona malosi faʻaosofia. O lea aafiaga e faalagolago, muamua lava, i luga o le maualuga o le kulukose i le tulaga o loo i ai i sē β.

A maeʻa ona ave le pulu, o le gaioiga gasegase e vave lava ma e toetoe lava a uma ona tagofia. Faatasi ai ma se taumafataga, e leai se faaitiitia tele o le fua o le absorption o le glibenclamide. O le faailoilo o fesoʻotaʻiga ma pamu plasma e 98%. O le maualuga o le faʻalauteleina o se vailaʻau i le siama e matauina pe a mavae le 2.5 itula. O le faaitiitia i le maualuga o le glibenclamide e faamaumauina pe a uma le 8-10 itula ma e faalagolago i le fualaau o le fualaau faasaina ua ave e le tagata maʻi. O le afa-ola e faʻaumatia ai e tusa ma le 7 itula.

Fesuiaʻiga o le glibenclamide i gasegase o le ate, ua fausia ai metabolites, lea e toetoe lava a le aafia i le gaosiga o le suka o le mea galue. O le faʻamalositino o oloa gaosia i le gataifale e faia i le urine, faapea foi ma le talo i tutusa tutusa, o le faaiʻuga faaiu o metabolites e matauina pe a mavae le 45-72 itula.

I tagata ei ai le gaʻo le gaioiga o le gaioiga, ua tolopo le excretion o glibenclamide ua tusia. I tagata gasegase e afaina i le le atoatoa, o le faʻamalosi o le gasegase o le metabolites tuusao i totonu o le urine e faʻateleina ai le totogi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

Tau: mai le 56 i le 131 rubles.

O fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina i le tagata lava ia e mafaufau i tausaga o le maʻi, glycemia, faapea foi le ogaoga o le faagasologa o le faamai. E fautuaina e ave fualaau aina i luga o se manava gaogao pe maeʻa foi le 2 itula talu ona 'ai.

E masani lava, o le fua faatatau o aso taitasi e eseese i le 2.5 mg - 15 mg. O le tele o le faʻaaogaina o fualaau oona e 1-3 p. i le aso atoa.

O le mauaina o se 15 mg ma le maualuga i aso taitasi ua faatonuina e seasea ona tupu, e le tele naua ai le malosi o le fualaau faasaina o le hypoglycemic. E fautuaina tagata matutua e amata togafitiga i le 1 mg i le aso.

Ole fesuiaiga mai se tasi fualaau faasaina i se isi poo se suiga ia latou tui e tatau ona faia ile vaavaaiga a se fomaʻi.

Sauniuniga saogalemu

O le togafiti togafitiga e tatau ona faia i lalo o le siaki masani o le toto ma le urine.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e musu e inu le ava malosi, talu ai o le atinaʻeina o le hypoglycemia, faʻapea foʻi ma faʻaaliga faʻapipiʻi, e le faʻateʻaina.

A oʻo mai faailoga o le hypoglycemia, o le a tatau ona totogi mo le leai o le kulukose e ala i le faʻafofoga tautala o dextrose. I le tulaga o se tulaga e le iloa, o le dextrose o loʻo faia faʻatasi ma le loto i ai. Ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi, e taua le faʻatamaoaigaina o le taumafa ma gaʻo.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

O fualaau oona e maua ai le gaioiga o le tino, ethionamide, fluoroquinolones, o le MAO ma le ACE, H2-blockers, NSAIDs, tetracycline vailaʻau, paracetamol, inisalini, anabolic steroid drugs, cyclophosphamide, beta-adrenergic blockers, clofibrate, reserpilamin, proberpilin, p-group, group allopurinol, paracetamol, ma le chloramphenicol e mafai ona faateleina le mamafa o le hypoglycemia.

O le COCs, o le barbiturates, glucagon, saluretics, sauniuniga e faʻavae i suauu lithium, diazoxide, mea e maua ai le acidic nicotinic, phenothiazines, faʻapea ma fualaau o le adrenomimetic e faʻaititia ai le aafiaga hypoglycemic o glibenclamide.

O lona uiga o le acidify urine e faʻateleina ai le aoga o fualaau faasaina.

Rifampicin e faʻamalosia ai le le faʻaaogaina o le mea galue ma faʻaitiitia ai lona togafiti.

Faʻaiʻuga

O tali nei e mafai ona tupu:

  • CCC ma le faiga hematopoietic: eosinophilia, erythrocytopenia, thrombocytopenia, leukocytopenia, granulocytopenia, o le agavaʻa le agranulocytosis, i nisi tulaga anemia (hemolytic or hypoplastic type)
  • Niu Sila: ulu o le ulu faʻatasi ma le faʻavalea
  • Vailaau mataga: solia o lagona lelei
  • Metabolism: o le atiina ae o le porphyria tupito, proteinuria, faapea foi ma le hypoglycemia
  • Gaʻo gasegase: o le dyspepsia, o le ate, cholestasis
  • Faʻaaliga Allergic: vevela paʻu
  • O isi: fiva, vevela, gaioiga mamafa, faʻataʻoto, ma le atinaʻeina o le gaosiga.

Faʻasalaga

O le hypoglycemia e mafai, lea o loʻo i ai se lagona o le fiaʻai, le faʻafefe, faʻafefeteina le maualuga, faʻalauteleina le fatu, maso o le muso, le mafaufau i le tautala, atuatuvale, ulu o le tino ma le vevela tele, ma le leaga o le vaai.

I tulaga ogaoga, o le 50% o le vaifofo poʻo le 5-10% solution faʻapitoa, e tatau ona faʻaaogaina, o le pulea lelei o le glucagon e mafai. I lenei tulaga, o le a tatau ona taofiofia faailoga o le glycemia, o le eletise, le creatinine, ma le urea.

O le toʻatele o loʻo sāʻili mo synonyms Glibenclamide (analogues) o le ai ai le tutusa lelei o aʻafiaga. Faatasi ai ma ia mea, o Maninil e iloga.

Berlin Chemie, Siamani

Tau mai le 99 i le 191 rubles.

O fualaau faasaina o se mea tutusa o le Glibenclamide, o mea e gaoioi e fetaui lelei, faasologa, ma o le aafiaga i le tino e tutusa. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa laulau.

  • Tau maualalo
  • Faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le retinopathy ma le nephropathy
  • Tausaga umi (silia ma le 12 itula).

  • Talosaga Maua
  • Faʻailoa i le ketoacidosis
  • E mafai ona faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Faamatalaga o le mea galue malosi (INN) Glibenclamide.

Pharmacology: Gaioiga faʻataʻitaʻi - hypoglycemic, hypocholesterolemic.

Faailoilo: O le maʻisuka ituaiga 2 e aʻafia ai ma le le mafai ona totogi le hyperglycemia ma se meaʻai, paʻu mamafa, gaioiga faaletino.

E le gata i lea, o le a le mafai ai ona maua le malosi o le ola maloloina? E le gata i lea, faamaʻi, ma isi mea), hypo- poo hyperthyroidism, gaʻo leʻo ma gaioiga galue, leukopenia, ituaiga 1 maʻisuka maʻi, maʻitaga, fafagaina o susu.

Tina ma le lactation: Faʻailoaina. I le taimi o togafitiga e tatau ona taofi le susu.

Faʻaiʻuga: Mai le itu o le cardiovascular system and blood (hematopoiesis, hemostasis): e seasea lava - thrombocytopenia, granulocytopenia, erythrocytopenia, pancytopenia, eosinophilia, leukocytopenia, agranulocytose (e seasea lava), i nisi tulaga - anemia hypoplastic or hemolytic.

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga faʻapitoa: o le ulu, faʻavavevave, suia i lagona o le tofo.

Mai i le itu o le metabolism: hypoglycemia, proteinuria, tuai o le gaioria tipi.

Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: gaioiga o le ate, cholestasis, dyspepsia.

Faʻatonuga a le Allergic: paʻu o le paʻu (erythema, exfoliative dermatitis).

Isi: fiva, faʻasolosolo, vevesi, maua o le mamafa, faʻataʻitaʻiga.

Fesoʻotaʻiga: Faʻatonuga faʻafomaʻi (azole derivatives), fluoroquinolones, tetracyclines, chloramphenicol (inhibits metabolism), H2-blockers, beta-blockers, inhibitors ACE, NSAIDs, MAO inhibitors, clofibrate, bezafibrat, probenecid, paracetamol, anabolic pentoxifylline, allopurinol, cyclophosphamide, reserpine, sulfonamides, inisalini - ono maua ai le hypoglycemia. O le palakalafa, phenothiazine, diazoxide, glucocorticoid ma hormones thyroid, estrogens, gestagens, glucagon, vailaʻau o le adrenomimetic, suauu lithium, mea e maua mai i le nicotinic ma le saluretics e faʻavaivaia ai le aafiaga o le hypoglycemic. Urine acidifying agents (ammonium chloride, chloride chloride, acid ascorbic i gase tetele) faʻaleleia le aafiaga (faaitiitia le tikeri o le vavaeeseina ma le faateleina o le reabsorption). O se synergist (faʻaopoopoga o aʻafiaga) o mea e leʻo faʻaogaina. Rifampicin faʻateleina le faʻaaogaina ma faʻaitiitia le aoga.

Faʻasalaga: Faʻailoga: hypoglycemia (fiaai, vaivaiga ogaoga, atuatuvale, maʻi vevela, vevela, afu, palpitations, vevesi musika, edema cerebral, tautala le lelei ma le vaʻaia, mafaufau le mama ma le hypoglycemic coma, taunuuga leaga).

Togafitiga: i mataupu laititi - vave faʻaaogaina o suka, tea vevela suamalie, sua oona, sipuni o sana, honey, i mataupu ogaoga - o le faʻavaeina o le 50% glucose solution (50 ml iv ma le totonu), faʻaauau pea iv 5-10% dextrose solution, v / m pulega o glucagon 1-2 mg, diazoxide 200 mg faʻafofoga i le 4 itula poʻo le 30 mg iv mo le 30 minute, ma le cerebral edema - mannitol ma le dexamethasone, mataʻituina o le glycemia (i minute uma 15), naunautaiga pH, urea oona, creatinine, electrolytes.

Tosite ma le pulega: I totonu, e aunoa ma le mumu, fufulu i lalo i sina vai itiiti. Ole suʻega ole aso e filifilia taitoatasi, e fuafua ile tausaga, ogaoga o le maʻisuka, maualuga o le hyperglycemia, ma e masani lava 1.25-20 mg (o le fua muamua o le 2.5-5 mg / aso, o le fua pito i maualuga o le 20-25 mg), o loʻo faʻamatalaina ile tasi, lua, ma le itiiti ifo - tolu inumaga mo le 30-60 minute (ituaiga micronized mo le 10-15 minute) aʻo leʻi oʻo i taumafataga. I le leai o se aoga, o se tuufaatasiga ma biguanides ma insulin e mafai.

Lapataiga: Mo le puipuia o tulaga o le hypoglycemic, e tatau ona mataituina lelei le faʻaaoga masani. Ole faʻatagaina o le faʻaaogaina o meaai e le sili atu i le 1 le itula talu ona faʻaaoga le fualaau faasaina. I le taimi o le filifilia o se fualaau mo le faʻamuamua po o le faʻaaogaina mai se isi vailaʻau faʻamalolo, o le faʻagasologa faifaipea o le tala o le suka o loʻo faʻaalia (tele taimi i le vaiaso). I le faagasologa o togafitiga, e manaʻomia le pulea malosi o le maualuga o le kulukose (hemoglobin glycosylated) i le toto toto (a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 masina). E tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia i le ave o peta-blockers, clonidine, reserpine, guanethidine. I le tulaga o le fesiitaiga i le glibenclamide mai le inisalini i se fuasela o le 40 iunite / aso poʻo le sili atu, i le aso muamua o le afa o le inisalini ma le 5 mg o le glibenclamide o loʻo faʻatulagaina i se fetuunaiga faifaipea o le fua o le mea mulimuli pe a manaʻomia. E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata matutua - latou te amata togafitiga ma le afa afa, lea e suia mulimuli ane e le sili atu i le 2.5 mg / aso ma le vaiaso, faatasi ai ma tulaga lelei. O le togafitiga ma le glibenclamide e manaomia ai le le inuina o le ava (disulfiram-e pei ona mafai), faaumiumi le tumau la ma le tapulaa o meaʻai gaʻo. I le amataga o togafitiga, o gaoioiga e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le tau o le gaioiga e le fautuaina.

Faʻatau: LLC "Kamupani faʻatau falemaʻi" Soifua Maloloina "Ukraine

PBX Code: A10B B01

Faʻaaloalo: Faiga tuʻufaʻatasia. Pills

Tulaga lautele. Faatulagaga:

Igoa faavaomalo ma fomaʻi: glibenclamide, 5-chloro-N-amino-sulfonylphenylethyl-2-methoxybenzamide,
mea faʻapitoa faaletino ma vailaʻau: paʻepaʻe paʻepaʻe, fulafula faʻatalanoa ma se paʻu,
tuufaatasiga: 1 papalama e aofia ai le 5 mg glibenclamide,
meaʻai: mannitol, masini pateta, povidone, sterete calcium.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics O le vailaʻau o le hypoglycemic, o le lona lua o augatupulaga o le sulfonylurea. O le faʻaitiitia o le suka i le vailaʻau e mafua mai i le faʻalavelave faʻapitoa o le pancreatic ma le extrapancreatic action.
O gaioiga o le pancreatic e aofia ai le faʻamalosia o le faʻamalositino o le inisalini e ala i vailaʻau o b-pancreatic, lea e tuʻuina mai faatasi ma le faʻamalosia ma le faʻateleina o le faʻasaʻoina o insulin. O lenei aafiaga e mafua ona o le fegalegaleaiga a glibenclamide ma tagata e taliaina o loo tuufaatasia i totonu o le fausaga o le K + faalagolagoina o laina o le plasma membranes o suauu-b-functioning o le pancreas, depolarization o le membrane cell, activation of channels Ca2 + voltage-gated. E aʻafia ai le faʻasaʻolotoina o le glucagon e ala i siama faʻanoʻo.
Ole aʻafiaga o le tino e aofia ai le faʻalauteleina o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini, faʻasaina le faʻaogaina o le kulukose ma le glycogen i le ate.
O le faateleina o le maualuga o le insulin ma le faʻaitiitia o le kulūkose, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o gaioiga o le hypoglycemic. O le aafiaga o le hypoglycemics e atiae ai le 2 itula i le maea ai o le pulega, e ausia le maualuga pe a uma le 7-8 itula ma e tumau 8-12 itula.
Glibenclamide e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le pancreatic ma le somatostatin gastric (ae le o le glucagon), ei ai lona aafiaga faʻavaomalo talafeagai (ona o le faateleina o le faʻagaogaina o le vai e leai se totogi). Faʻaitiitia le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli uma e le o le insulin-faalagolago (vascular, cardiopathy) ma le soifuaga o le maʻisuka. O loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻamaʻi.


Pharmacokinetics A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ma e toetoe lava a gaogao uma mai le gastrointestinal tract. E mafai ona faʻavave le faʻaaogaina o taumafa faʻatasi.
O le maualuga maualuga o le totoga i le toto pe'ā maeʻa ona maua se toʻatasi se tasi i le 1-2 itula. Faʻaiʻuina o aʻafiaga toto - sili atu i le 98%. E le mafai ona oʻo i totonu o le pa puipui.
O le biotransformed in the fog i ni gasegase e lua e le o gaoioi (pe tusa ma le aofaiga tutusa), o se tasi o ia mea e faʻamalosi e gaʻo, ma le isi i le talo. O le afa-ola faʻasalaga e 6-10 itula. E le oʻo le tino.
Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga o le laʻititi i le tikeri, e leai ni eseesega faʻapitoa i le pharmacokinetics o le vailaʻau faʻasaina, faatasi ai ma le faʻamalolo (creatinine clearance less than 30 ml / min) e mafai ai ona faʻamalosia.

Faʻamatalaga ma pulega:

Tofi i totonu, 20-30 minute aʻo leʻi 'ai, e aunoa ma le faimamago, ma sina vaega ole vai (tusa o le ½ cup).
O fua muamua ma tausiga, o le taimi o le puleaina ma le tufatufaina o le aso ole aso ole seti ua faʻavae taʻitasi i luga o taunuuga o le fuafuaina masani o le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine.
Ole fua muamua o le vailaʻau e 2.5 mg (1/2 papa) 1 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, o le faʻateleina o le suʻega o aso taitasi e faia faʻatasi ma le siakiina faifai pea o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaititia malie le faʻasolosolo faatasi ma le vaeluaga o aso i le 1 vaiaso i le 2.5 mg (1/2 papa) seia oʻo ina ausia se togafitiga faʻasoifua maloloina. O le dose aupito maualuga e 15 mg (3 papa). O le maualuga o luga o le 15 mg / aso e le faateleina ai le mamafa o le aafiaga o le hypoglycemic.
O le fua o aso uma e oʻo atu i le 10 mg (2 papa) e ave 1 le taimi i le aso, ao leʻi faia le taeao. I se maualuga maualuga i aso uma, e fautuaina e vaeluaina i ni atopa se lua i se fua faatatau o le 2: 1, i le taeao ma le afiafi.
I tagata matutua, o togafitiga e amata i le afa afa, lea e sili atu ona faateleina e le sili atu i le 2.5 mg / aso ma se taʻi vaiaso.
Faʻatasi ai ma se suiga i le tino o le tagata maʻi poo le olaga, faʻapea foʻi ma foliga vaaia o mea e mafua ai le tele o le aʻafiaga o le atiaʻe o le hypo- poʻo le hyperglycemia, e tatau ona faia se suiga ole fomaʻi.
Faʻaaogā faʻatasi ma le inisalini. Glibenclamide e faʻatasi ma le inisalini ua faʻamaonia pe a le mafai ona ausia le faʻamautuina o le kulūkose i le toto e ala i le ave le maualuga o le glibenclamide i le monotherapy. E le gata i lea, e tusa ai ma le talaaga o le siama mulimuli o le glibenclamide ua faatonuina i le maʻi, o le togafitiga o le inisalini e amata i lona fua aupito maualalo, faatasi ai ma le faasolosolo faasolosolo malie o le inisalini i lalo o le puleaina o le toto o le kulukose. O togafitiga tuʻufaʻatasia e manaʻomia ai le vaavaaia o togafitiga faafomai. Pe a faʻapipiʻi glibenclamide ma inisalini, e mafai ona faaititia le fua o le mulimuli i le 25-50%.
I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga o tamaiti.

Talosaga Talosaga:

O le vailaʻau e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tulaga o febrile syndrome, faʻamaʻi, maʻi o le thyroid (hypo- or), i tagata matutua ma tagata mamaʻi o loʻo i ai le galuega ole ate.
Faʻatasi ai ma le monotherapy umi (sili atu ma le 5 tausaga), e mafai ona atiaʻe le teteʻega lua.
Mataʻituina suʻesuʻega falesuesue. I le togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine (tele taimi i le vaiaso i le taimi o le fua o le toto), faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated (ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 3 masina), lea o le a mafai ai ona iloa vave le teteʻe muamua poʻo le lua i le fualaau faasaina. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona pulea le ate ma le ata o le toto toto (aemaise lava le numera o platelets ma leukocytes).
Tulaga e manaomia ai le fesiitaiga o le tagata maʻi mai glibenclamide i togafitiga o le inisalini: ogaoga, ogaoga tigaina, taotoga tele, malabsorption o meaai ma fualaau faasaina i totonu o le gastrointestinal tract (faataoto o le intestinal, o le intestinal paresis), gasegase ogaoga ma le fatuga o le faaletonu, e aofia ai .o loʻo i luga o le toto. O le manaʻomia mo se fesiitaiga lē tumau i le inisalini e mafai ona tulaʻi i tulaga faigata (faʻaleagaga, taotoga vaʻaia, faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma fiva).
Tulaga lamatia o le atinaʻe i le amataga o togafitiga ma glibenclamide. I vaiaso muamua o togafitiga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e mafai ona faʻatupulaia (aemaise lava i ni mea e le masani ai pe faʻailoga meaai). O mea nei e mafai ona fesoasoani i lona atinaʻe:
le naunau poʻo (aemaise i le matua) e le lava le tomai o le tagata maʻi e galulue faʻatasi ma se fomaʻi,
taumafa le lelei, faaseʻe meaai, le paleni meaai,
le lafoaʻi i le va o gaioiga faaletino ma le gaʻo,
suiga i meaʻai
inu ava malosi, aemaise lava le le lava o mea taumafa po o le fafagaina o meaai,
ua le atoatoa le aoga,
ogaoga o le ate,
vailaʻau faʻasaina
faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi o le endocrin system e aʻafia ai le gaʻo o le gaʻolaʻau poʻo le faʻasaʻoina o le hypoglycemia (e aofia ai le faʻavaivaia o lauroid function, pituitary poʻo le le lava o le tino),
faʻaoga tutusa o isi vailaau faʻatele (silasila Fesootaiga ma isi vailaʻau).
O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona vaivai poʻo le toesea foi i le taimi o lona atinaʻe faifaipea o tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e faʻavaivai poʻo le maua i le taimi lava lea togafitiga faʻatasi ma b-adrenoreceptor blockers, clonidine, reserpine, guanethidine, poʻo isi sympatholytics.

Ole fualaau faasaina e tatau ona na o na o loʻo faatonuina ma i se taimi tonu o le aso.

O le taimi o le puleaina ma le tufatufaina o fualaau oona i fualaau oona ua fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le aso ole maʻi.
Ole faʻatagaina o se taumafataga e le sili atu i le 1 le itula talu ona ave le vailaʻau.
Ina ia ausia le lelei o le pulea o le glycemia maualuga pe a faatonuina le glibenclamide, e tatau ona mulimuli i se meaai talafeagai, faia o faamalositino ma, pe a tatau ai, faaitiitia le mamafa o le tino. E tatau ona e lafoaia le umi o le faʻaalia i le la ma faʻagata le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.
O mea sese i le puleaina o le glibenclamide (o le le faia o le fualaau e mafua mai i le galo) e le mafai ona faasaʻoina e ala i le mulimuli ane o le puleaina o se fua maualuga. O le fomaʻi ma le gasegase e tatau ona faʻatalanoa muaʻi fua e tatau ona faia i le tulaga o mea sese i le faʻaaogaina o fualaau (faʻamaʻeina o se fualaau, faʻailoga meaai) poʻo ni tulaga e le mafai ai ona ave le vailaʻau i le taimi atofaina.
O le tagata gasegase e tatau ona vave logoina le fomaʻi i le tulaga o se faʻalavelave faʻafuasei o le maualuga tele poʻo le tele o fua o fualaau faasaina.
Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i le glibenclamide mai isi sauniuniga o le sulfonylurea (sei vagana ai le chlorpramide) ma le inisalini (fua o aso taitasi - sili atu i le 40 iunite). Pe a faʻafeiloaʻi le tagata maʻi ile glibenclamide, e fautuaina e faʻapipiʻi malie le fualaau. I le inisalini togafitiga, o le afa o le inisalini ma le 5 mg o glibenclamide o loʻo faʻamaonia i le aso muamua.
Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galue i auala. I le amataga o togafitiga poʻo le faʻaaoga sese o le glibenclamide, o le faaitiitia o le gauai o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le mafaufau o le tagata maʻi ona o le hypo- poo le hyperglycemia e mafai ona maitauina. I ia tulaga, e tatau ona e aloese mai le auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai ma ia vave le gaioiga o le mafaufau.

Faʻafitauli:

Mai le itu o le metabolism. Hypoglycemia, e aofia ai le nocturnal (tiga o le tino, fiaai, vaivai, moe, fia inu, atuatuvalega, fenumiai, tautala ma mea faʻalavelave faʻapitoa, e seasea lava ona tupu - coma). E le gata i lea, o se taunuuga o le faʻaaogaina o manatu faʻaalia, o nisi taimi e mafai ona tupu ai faʻamaoniga nei: malulu, afu malulu,. Ole gasegase i le ava malosi, mea e maua ai le mamafa, dyslipidemia, faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi, pe a maeʻa ona faʻaaogaina - hypothyroidism.
Mai le gastrointestinal tract. O nisi taimi - o le gaioiga, o le lagona o le vaivai poʻo le le faʻavauvau i le mea na tupu, tiga o le manava, leiloloa po o le faateleina o le fiaʻai, e seasea ona tupu - gaioiga o le ate, o le cholestatic jaundice.
Mai le toto totoʻa. E seasea ona maua - hemolytic poʻo aplastic, pancytopenia ,.
Tali atu i le Allergic. Leai - erythema multiforme, exfoliative, photosensitivity. Cross-allergy ma isi sulfonylurea mea e maua ai, sulfonamides ma le thiazide-pei o fualaau faasaina e mafai.
Isi. hypoosmolarity poʻo le faʻamaʻi o le le lava o faʻamalositino o le hormones antidiuretic (faʻavaivai, faʻafefe, foliga, tapuvae ma lima, gaogao, vale, coma), maʻi le tumau.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Amplification gaoioiga hypoglycemic o glibenclamide mafai ona tupu ao le faaaogaina o inisalini po o isi fualaau faasaina hypoglycemic, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, allopurinol, vailaʻau faʻasaina steroids ma homone feusuaʻiga tane, chloramphenicol, cimetidine, coumarin pogai, cyclo-, Trojan ma ifosfamide, fenfluramine, feniramidolom, fibrates, fluoxetine, guanethidine, inhibitors MAO, miconazole, fluconazole, pentoxifylline, phenylbutazone, oxyphenbutazone, azapropano om, Probenecid, salicylates, sulfinpyrazone, tali-faia sulfonamides, tetracyclines, tritokvalinom.
O le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o le hypoglycemie o le glibenclamide e mafai ona faʻaaogaina ma le acetazolamide, o le gataifale, glucocorticosteroids, diazoxide, saluretics, thiazide diuretics, epinephrine (adrenaline) ma isi sympathomimetics, glucagon, laxatives (faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaʻumiva), ma lona suauu nicotinic , estrogens ma progestogens, phenothiazine, phenytoin, rifampicin, hormones thyroid, sate lithium, chlorpromazine.
O le faʻamalosia ma le faʻavaivaia o le aafiaga o le hypoglycemie o le glibenclamide e mafai ona mataituina i le faʻaaogaina faʻatasi ma le tomua o le receptors histamine H2, o le clonidine ma le reserpine, tasi poʻo le faʻasalalauina o le ava malosi.
E tusa ai ma le tala o le ave o le glibenclamide, o le faateleina ma le vaivai o le gaioiga a le mea e mafai ona matauina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le Glibenclamide o se vailaʻau o le hypoglycem oral e fesoʻotaʻi ma faʻamatalaga sulfonylureas. O le faiga o le gaioiga a Glibenclamide e aofia ai le faaosofia o le puleaina o le ß-cell in pancrease ala i le faateleina o le faʻasaʻolotoina o le inisalini O le tele, o le malosi e faʻaalia i le vaega lona lua o le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e faʻapupulaina ai lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini, faʻapea foi lona fesoʻotaʻiga ma sosoʻo taula. E le gata i lea, o le glibenclamide o loʻo faʻaalia i le malosi o le tino ma le faʻaitiitia o mea faʻamaʻi.

I totonu o le tino, o le vave ma le atoatoa o le gaioiga o le vailaau mai le mea o loo i ai fualaau aina. Fesootaiga ma pulu plasma e tusa ma le 95%. o le fualaau faasaina e faia i le ate, e mafua ai le fausiaina o le le toaga. O le faʻaaogaina e mafua mai i le tuufaatasiga o le urine ma le vaega-talo, i le ituaiga o metabolites.

Faatonuga faapitoa

E fautuaina e togafitia ma le faʻaeteete tagata mamai o loʻo maua i le ate ma fatugaʻo, ma faʻamalosia ai tulaga, o le gasegase o le faʻaogaina o grenesland or thyroid coland, ma le ava malosi.

Mo le faagasologa o se togafiti togafitiga atoatoa, o le mataituina ma le totoʻa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le glucose excretion e tatau.

Afai o le hypoglycemia e maua i tagata mamaʻi le malamalama, ona faʻaaogaina lea o le suka poʻo le kulukose. I mataupu o le leiloa o le mafaufau, o le kullukose e faia i se auala vavalalata, ma glucagon - faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻaogaina pe leai foi.

A toe faʻafoʻisia le mafaufau, o le tagata gasegase e vave tuʻuina atu mea taumafa i mea inu gaʻo ina ia alofia ai le faʻasolosolo o le hypoglycemia.

Glibenclamide o se vailaau faʻamaʻi ma mea e maua mai i le tino mai le vasega o le lua o gaioiga o le sulfonylurea. E maua ai foi le malosi o le tino ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis vascular.

Tulaga lautele

O le igoa o le fualaau faasaina Glibenclamide i le faatulagaga faavaomalo i le Latina o Glibenclamide. I fafo atu, o le vailaau o se moli piniki mumu i le tulaga o se pusa ma se laina vavae. O le ufiufi e mafai ona i ai se maameli faʻapipiʻi ma ni faʻalavelave laiti.

Paʻu o loʻo tumu i paʻu e 10 vaega. I totonu o le pusa e tasi e mafai ona oʻo i le 12 ia papatusi.

Glibenclamide ua faʻamalolo e ala i faʻasalaga, teuina i tulaga masani, e aunoa ma le avanoa e tamaiti. O faatonuga na taʻua ai le ola ola o le fualaau faasaina - 5 tausaga. E le tatau ona ave togafitiga ua uma.

O papa taʻitasi e aofia ai le 5 mg o le glibenclamide ma mea faʻapitoa i le lactose monohydrate, masini pateta, magnesium stearate, polyvinylpyrrolidone, E 124.

O fale faʻapitoa falemaʻi ua gaosia ai le suālaʻau:

Launches ma le Health Ukrainian Company Health. Mo Glibenclamide, o le tau i le laina o le falemaʻi Russian o le 270-350 rubles.

Pharmacodynamics o fualaau faasaina

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo. I Glibenclamide, o le faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina o le inisalini e maua mai i vailaʻau β-pancreatic. I le tulaga tutusa, o le faʻaititia o le inisalini o mea lautele e faʻaitiitia ai. E aoga le vailaʻau pe'āfai e lava naʻo gaioio gaʻo agavaʻa i le pancreas e faʻapipiʻi ai le homone oona. Faʻaititia le faʻamaʻi ma le faʻasalalauga.

Faiga o le Pharmacokinetic

Mai le gastrointestinal tract pe a uma le faʻafofoga tautala i luga o se manava gaogao, e vave faʻavave le vailaʻau, e fusifusia i faʻalaʻau toto e 95%. O le suiga o le mea galue malosi i metabolites neutral e faia i le ate. O le faʻaaogaina e pulea e gaʻo ma talo. O le afa-ola mai le toto e mai le tasi ma le afa i le tolu ma le afa itula. Sugar e puleaina se tasi o fualaau oona mo le itiiti ifo ma le 12 itula.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, ua faʻasaina ai le faʻamalosi o fualaau faasaina.Afai o le toilalo o le ate o loʻo faʻaalia i se tulaga vaivai, e le afaina ai le faagasologa o le faʻamalosi o metabolites; i tulaga sili atu ona matuia, e le faʻateʻaina la latou faaputuga.

Synonyms o vaega faʻalogo

Ulu i le ICD-10O upu tutusa o faʻamaʻi e tusa ai ma le ICD-10
E11 E leai se inisalini e faalagolago i le maʻisukaKetesuric maʻisuka
Faʻavaega o le metabolism gaʻo
Le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka
Ituaiga 2 maʻisuka
Ituaiga 2 maʻisuka
O le maʻisuka e le o le insulin
O le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka
O le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka
Faʻafouina insulin
Inisalini faʻasaina le maʻisuka
Coma lectic acid diabetic
Carbohydrate metabolism
Ituaiga 2 maʻisuka
Ituaiga o maʻisuka ituaiga II
O le maʻisuka ua matua i le matua
O le maʻisuka ua leva ona matua
Le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka
Ituaiga 2 maʻisuka
O le maʻisuka ituaiga II

O laulau e papaʻe pe paepae ma sina lanu samasama pe lanu, ploskilindris ma se lamatiaga.

O le vailaau o le hypoglycemic mo le puleaina o le vaega o le sulfonylurea o le tupulaga lona lua.

Glibenclamide o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ni aafiaga faʻapitoa. E maua ai le malosi o le insulin i luga o le muscle ma le ate glucose, ma faʻalavelave ai le lipolysis i le tino o le tino (aafiaga faaopoopo-pancreatic) . Galuega i le vaega lona lua o le faʻaaogaina o le inisalini. E i ai sona aafiaga faʻapomaʻi, e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o mea totino o le toto.

O le tino o le hypoglycemous e atiina ae pe a mavae le 2 itula, e oʻo i le maualuga pe a uma le 7-8 itula ma e 12 itula mulimuli. Ole fualaau faasaina e maua ai le alualu i luma o le tui ile inisalini ma se paʻu malie ole glucose plasma, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o tulaga ole hypoglycemic. O le gaioiga o le glibenclamide e faʻaalia i le faʻasaoina o le endocrin o le pancreas e faʻamaopoopo ai le inisalini.

A faʻaaogaina i le tautala, o le absorption mai le gastrointestinal tract e 48-84%. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga o le 1-2 itula, o le numera o le tufatufaina o le 9-10 lita. Fesootaiga ma pulu plasma e 95-99%. O le bioavailability of glibenclamide e 100%, lea e mafai ai ona e tagofia le fualaau faasaina ao toeitiiti taumafa. E le lelei le pa puipui o le placental. E toetoe lava o le gaʻo atoatoa i totonu o le ate ma le fausiaina o ni gasegase e lua e leai ni galuega, o le tasi o ia mea e faʻamalosi e gaʻo, ma le isi i le talo. O le afa-ola e faʻaumatia ai mai le 3 i le 10-16 itula.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalieina i le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai.

ituaiga 1 maʻisuka

maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka ma le coma,

tulaga i le maea ai o le gasegase,

ogaoga o le ate,

ogaoga faaletonu,

hypersensitivity i glibenclamide ma / poʻo isi sulfonylurea o meaola, sulfonamides, mamanu e aofia ai le sulfonamide vaega i le molecule, ma le probenecide, e pei ona iloa mai e le komisis gaioiga e mafai ona tupu

le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo i le faʻamaʻi pipisi poʻo le tele o taotoga faʻapitoa pe a faʻaalia le inisalini o togafitiga,

faʻalavelave o le intestinal, paresis o le manava,

tuutuuga faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o meaai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia,

maʻitaga ma le taimi o le susu.

Glibenclamide e tatau ona faʻaaoga mo:

fomaʻi faʻamaʻi (faatasi ai ma galuega le lelei),

o mea faʻapitoa o le pituitary i luma poʻo le cortex faʻapitoa,

i tagata matutua ona o le matautia o le atiaʻe o le hypoglycemia.

O le aʻafiaga masani masani i togafitiga o glibenclamide o le hypoglycemia. O lenei tulaga e mafai ona faʻaaogaina se natura faʻasolosolo ma saofagā i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, e oʻo atu i se siama, ola faʻamaʻi maʻi poʻo le maeʻa ona afaina. Faʻatasi ai ma le polyneuropathy o le maʻisuka pe faʻatasi foi ma togafitiga faʻatasi ma togafiti faʻamaʻi (tagai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"), o vailaau masani o le hypoglycemia atonu o le agamalu poʻo le toesea atoa.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona avea ma: faʻasolosolo o fualaau faasaina, faʻamaoniga sese, se meaʻai le lelei, tagata matutua, vomiting, manava, gasegase maualuga, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga, , faʻaaogaina o le ava, faʻapea foʻi fegalegaleaiga ma isi fualaau (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"). O faʻafitauli o le hypoglycemia o: faʻalauteleina o le fiaai, faʻafefeteina le afaina, palpitations, palloruli o le paʻu, paʻu i le gutu, gatete, popolega lautele, maʻi tigaina, maʻi o le moe, popolega moe, lagona o le fefe, le faʻamalosia o le faʻagasologa o gaioiga, faʻafitauli lē tumau mo le neurology (eg. vailaau vaaia ma le tautala, faʻaaliga o paresis poʻo paralysis poʻo mafaufauga vavalalata o lagona). Faatasi ai ma le alualu i luma o le hypoglycemia, atonu o le a leiloa e le tagata maʻi lo latou pulea o ia lava ma le malamalama. E masani lava o le tagata maʻi e susu, paʻu malulu ma se mea e gaogao ai.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o mea nei e mafai:

Faʻafitauli Faigamaʻi Faʻatau: e seasea tupu mai le taotoga, taʻavale, vili, se tofo "metallic" i le gutu, se lagona o le mamafa ma le atoatoa i le manava, tiga o le manava ma le manava. I nisi tulaga, o le siitia le tumau o le gaoioiga o le enzymes o le "ate" (alkaline phosphatase, glutamine-oxalacetic acetic aminotransferase, glutamine-pyruvic aminotransferase) i le toto toto, o le hepatitis ma le jaundice e mafua mai i fualaau faasaina ua faamatalaina.

E seasea ona aliali mai afaina o le paʻu o le tino: vevela, paʻu o le paʻu, urticaria, mūmū o le paʻu, paʻu o Quincke's edema, mea na afaina i totonu o le paʻu, faʻavevesi o le paʻu i luga o le paʻu ma faʻateleina le gaosiga o ata. E seasea lava, o le paʻu o le paʻu e mafai ona avea ma amataga o le atinaʻeina o tulaga ogaoga, faʻatasi ai ma le le lava o le mānava ma le faʻaitiitia o le toto totoga seia oʻo i le amataga o le teʻi, lea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi. O mataupu taʻitasi e faʻamatalaina ogaoga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma paʻu o le paʻu, paʻu faʻatasi, fiva, foliga vaaia o le polotini i le urine ma le jaundice.

Mai le polokalame o le hemopoietic: thrombocytogeny e seasea ona matauina pe seasea leukocytopeia, agranulocytosis. I faʻafitauli tuʻufua, o le anemia o le hemolytic poʻo le pancytopenia e atiina ae.

I isi itu aʻafiaga O loʻo faʻaalia i le vaʻavaʻavaʻavega e aofia ai: le malosi o le toto, o le le tumau le foliga mai o le palatini i le urine, faʻaleagaina o le tino ma le faʻaputu, faʻapea foi ma le gaioiga o le inu ava i le inu, faʻaalia i faʻafitauli o le totoga ma totoga faʻalaulela (faʻafefete-pei tali: vomiting, sensation vevela ile foliga ma le tino luga, tachycardia, dizziness, maʻi tigaina).

I le tulaga o le maualuga, o le atinae o le hypoglycemia e mafai.

Faʻataunuʻu poʻo le faʻaleagaina o le hypoglycemia, kulūkose poo le suka suka o loʻo faʻaalia i le tautala.

I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga (le lava le iloa), o le solution 40% dextrose (glucose) poʻo le glucagon e faia i luga o le vavave, intramuscularly, subcutaneously.

A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai i le gaʻo ina ia alofia ai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia.

O le faʻamalosiina o le aafiaga o le hypoglycemie o Glibenclamide o loʻo matauina i le faʻaaogaina tutusa o inhibitors o le enzyme angiotensin-inhibiting, o mea faʻamalolo.

o isi inhibitors o fualaau faasaina (e fai ma faataitaiga, acarbose, biguanides) ma inisalini, vailaau beta-blockers, quinine, quinolone derivatives, chloramphenicol, para-aminosalicylic acid, pentoxifylline (i le tele o doses administered parenterally), perhexiline, mea pyrazolone, phenylbutazones, phosphamides (eg cyclophosphamide, ifos amide, trofosfamide), probenecid, salicylates, sulfinpirazona, sulphonamides, tetracyclines ma tritokvalina. Urine acidifying agents (ammonium chloride, calcium chloride) faʻaleleia le aʻafiaga o le glibenclamide e ala i le faʻaitiitia o le tikeri o lona vavalalata ma le faʻalauteleina o le resispoption.

O vailaʻau faʻalavelave e faʻasaʻo ai le gaʻo o le ponaivi o le hematopoiesis e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myelosuppression.

Faatasi ai ma le faateleina o le hypoglycemic action, o beta-blockers, clonilip, guanethidine ma reserpine, faapea foi ma fualaau faasaina ma se mea tutotonu o le gaioiga, e mafai ona faavaivaia ai le lagona o muamua o le hypoglycemia.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le glibenclamide e mafai ona faʻaititia i le faʻaaogaina tutusa o launiu, isoniazid, cyclosporine, diazoxide, glucorticostrosroids, glucagon, nicotinates (i le maualuga o doses), phenytoin, phenothiazine, rifampicip, thiazide diuretics, vevela vevela, poloka o le "faʻagesegese" alalaupapa o le calcium, sooga o le sympathomimetic ma suauu lithium.

O le faʻaleagaina o le ava malosi ma le laxatives e mafai ona faʻaleagaina ai le solia o le metabolism.

E mafai ona faʻavaivaia le faʻamaʻi o le receptor H2, i le tasi itu, ma faʻaleleia atili le aafiaga hypoglycemic o Glibenclamide i le isi itu. I nisi tulaga e le masani ai, o le pentamidine e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia faʻaitiitia pe faateleina i le toto glucose concentration. O le aʻafiaga o mea e mafai ona tupu mai, e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia.

Faatasi ai ma le faateleina o aafiaga o le hypoglycemic o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, faapea foi ma fualaau faasaina ma se mea tutotonu o le gaioiga, e mafai ona faavaivaia ai le lagona o le muamua o le hypoglycemia.

Ole fualaau faasaina e tatau ona faia i taimi uma ma, pe a mafai, i le taimi e tasi. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete tulafono o fualaau faasaina ma taumafa.

E tatau i le fomaʻi ona mafaufau ma le totoa i le tofiga o Glibenclamide i tagata gasegase ma le gase ma le gaioiga o galuega, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le thyroid gland, pituitary muamua poʻo le cortex adrenal. O se suiga ole fomaʻi ole Glibenclamide e tatau ile vaʻaia ole tino ma faalelagona, se suiga i meaʻai. O togafitiga faʻapitoa ma gasegase, mumu tele, faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maʻi febrile e ono manaʻomia ai le faʻaumatiaina o vailaʻau o le hypoglycemic oral and administration of insulin.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i mataupu o taumafa ava malosi, NSAID, ma le matelaina.

I le amataga o togafitiga, i le taimi o togafitiga, e le fautuaina tagata maʻi i le atinaʻeina o le hypoglycemia e auai i gaoioiga e manaʻomia ai le gauai atu ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Pe a togafitia tagata maʻi ma le lactase, e tatau ona manatuaina o le vailaʻau e aofia ai le lactose monohydrate.

I le mea pogisa i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O fualaau faasaina antithrombotic, faʻaputu lipid ma hypoglycemictaga.

Faʻaoga ma togafitiga

Glibenclamide e fautuaina mo le faʻaaoga vave pe a uma se taumafataga. O le endocrinologist e fuafua le fualaau e faalagolago i taunuuga o suʻega toto mo le suka, le matua o le maʻi, o le ogaoga o le faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le soifua maloloina lautele.

I le taimi muamua o le faamai, o le masani masani e 2.5-5 mg / aso. Faʻaaoga faʻamaʻi pe a uma le 'aiga o le taeao. Afai e le mafai ona maua se taui atoa mo le glycemia, e mafai e le fomaʻi ona fetuunai le fualaau e ala i le faaopoopoina o le 2.5 mg o le vailaʻau i le mavae ai o le vaiaso. O le fua saʻo (e oo i le 15 mg / aso) e tutusa ma papa e tolu. O le maualuga maualuga o le togi e seasea ona faatonuina, ma e leai se faateleina o le faateleina o le glycemia.

Afai o le maʻisuka ei ai le tino o le tino e itiiti ifo i le 50 kilokalama, o le fua muamua e faʻasolo i le 2.5 mg, e fetaui ma le afa o le laulau. Afai e le sili atu i le lua ni mea e le sili atu i le lua aso, latou te feinu atoa lava i le taeao i le aiga o le taeao, i isi tulaga, e tufatufaina faʻalua le vailaʻau i le taeao ma le afiafi i le 2: 1.

Pe a siitia Glibenclamide ina ua maeʻa togafitiga ma isi fualaau oona, o le a amata le 2.5 mg i le taeao, i le taeao.

I le le lelei tele, e mafai ona e fetuunai masani i vaiaso uma e ala i le faaopoopoina o le 2.5 mg.

I le tulaga o le togafitiga ma isi vailaʻau faufautua e le lelei, o le fua muamua o le a 5 mg i le taeao, pe a uma le taumafataga. Afai e tatau ai, o le fetuunaiga o le 2.5-5 mg i vaiaso taitasi e faatagaina. O le tapulaʻa masani e tumau pea - 15 mg / aso.

Afai o le maualuga o aso taitasi o Glibenclamide, ao matauina se taumafataga maualalo ma le gaosiga o le tino, e le maua ai le 100% o le suka, o le maʻisuka ua siitia atu i se togafitiga o togafitiga. O le vailaʻau autu e faʻapipiʻiina i biguanides, insulin, ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Afai o le gaosiga o le inisalini i le maʻisuka faʻatasi ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, ua le atoatoa le togafitiga, o togafitiga faʻapitoa e le faʻamaonia ai le fua tutusa e pei o le monotherapy ma sauniuniga inisalini.

Afai, mo nisi mafuaaga, ua leiloloa le misia o Glibenclamide mo le silia ma le itula pe lua, e le mafai ona e tagofia fualaau faasaina i le lumanai. O le taeao e sosoo ai, ave se fua faʻatatau, aua le fautuaina le faateleina o le fua.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, o tulaga o le hypoglycemic eseese eseese e mafai, e aofia ai le coma. I le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tasi poʻo le lua 'aiga i le aso, o mea e sili atu, o faafitauli i le ate, o le thyroid gland and kidneys, o taunuuga le talafeagai e mafai foi.

Laʻau ma faigaFaʻaiʻugaUiga masani o faaaliga
CNSFaʻamatalaga faʻaletonu o mea vaaia, pagatiaO nisi taimi
Toto totoThrombocytopenia, erythrocytopenia, leukocytopenia, granulocytopenia, pancytopenia, vasculitis, anemia hemolyticI se tulaga e le masani ai
Fale gasegaseDyspeptic disorders, tofo i le fesuiaiga, solia o le paʻu o le manava, tiga o le manava, afaina o le ate, cholestasis, jaundiceFaʻasalaga
Urinary systemLe tele o diuresisE masani lava
AllergiesO gasegase o le tino, Lyell ma Stevens-Johnson, o gasegasema, exfoliative dermatitis, exanthema, urticariaFaʻasalaga
Isi filifiligaFaʻasalaga vevela, mea mamafaFaʻatasi ma le faʻalauteleina o le faʻaoga

Mataupu o le Faatoilaloina o Glibenclamide

O le faʻaaogaina faʻaaogāina o mea taumafa e sili ona maualuga o le vailaʻau e mafua ai le maualuga o le hypoglycemia, lea e lamatia mo le ola o le ua afaina.

O se isi foi taunuuga e mafai ona maua mai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faasaga i le talaaga o meaʻai e le masani ai, faʻaogaina o le tino, le faʻamalosi o vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma Glibenclamide.

Faailoga o se tulaga o le hypoglycemic:

  • Leai le le mautonu
  • Faʻaitiitia le lelei o le moe
  • Le popole
  • Paʻu
  • Faateleina le vevesi
  • Ootia
  • Dyspeptic disorders
  • Vaʻaia
  • Le fefe tele
  • Tachycardia.

E mafai ona faʻaalia i totonu o le mafaufau o le mafaufau ma faafitauli o le endocrin i le le mautonu, malamalama, le gaogao, vaivai le gaioiga o gaioiga, le amanaʻiaina le mafaufau, vavae ese le popole, fefe pe a ave se taavale poʻo le puleaina o mea tonu, faʻalavelave faʻavaivai, faʻamalosi, faafitauli o toto toto ma totoga o le tino, coma.

E le gata i le tino ma i le foliga tutusa o le maualuga, o le hypoglycemia o le a sili atu ona taʻua pe a faatusatusa atu i se tulaga maualuga o uluai augatupulaga sulfanylurea.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o lē ua afaina i se agamalu ma le agavaʻa o le osofaʻiga, e mafai ona vave faʻavaveina meaʻai gaʻo - suamalie, afa ipu tio ma le suka poo le vai (e aunoa ma ni mea suamalie). Afai e le toe lava ia ituaiga, o le kullukose (40%) poʻo le Dextrose (5-10%) e tui i totonu o vein, glucagon (1 mg) e tui i totonu o maso. O le diazoxide e mafai ona tautala tautala. Afai o le tagata na afaina, o le hypoglycemia tautala e mafai ona faasaʻo na o le kulukose, ae le o le oligosaccharides.

Afai o le ua afaina i le hypoglycemia o loo malamalama pea, ua faatonuina le suka mo le faaaogaina i totonu. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, o le glucose e faʻatonutonu iv, glucagon - iv, i / m ma lalo o le paʻu. Afai ua toe foi mai le malamalama, mo le puipuia o le toe foi mai, e tatau ona maua i le maʻisuka meaʻai e faavae i luga o vailaau gaʻo vave.

Le siakiina o le glycemia, pH, creatinine, electrolytes, elemene urea, e mataʻituina pea.

Glibenclamide Drug Interaction Results

O le excretion o glimenclamide e tolopoina, aʻo faʻaleleia lona malosi o le hypoglycemic, azopropanone, miconazole, sauniuni o le ava, oxyphenbutazone, sulfonamide group drugs, phenylbutazone, sulfapyrazonfeniramidol.

O le faʻamaopoopoina o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻasaina o le suka e maua ai le faʻamalosia o le inisalini e faʻaalia ai taunuuga tutusa.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, allopurinol, cimetidine, β-adrenoreceptor blockers, cyclophosphamide, guanethidine, faʻamaʻi faʻamaʻi, mono-oxopase, iniseti, sulfonamides ma gaoioiga faaumiumi, salicylates, tetracyclines, ava malosi, mea o le hypoglycemic base basic e mafai.

Afai o le togafitiga togafitiga e aofia ai le gataifale, chlorpromazine, rifampicin, diazoxide, adrenaline, acetazolamide, isi fualaau oona tiga, glucocorticosteroids, glucagon, indomethacin, diuretics, e aofia ai acetazolamide, nicotinate (i gase tetele), phenothiazines, phenytinoids, gland , salitetics, suauu lithium, gasegase tele o le ava malosi ma le gasegase, o le aʻafiaga o le glimenclamide ua faʻaitiitia.

O le le mafaamatalaina o taunuuga o fegalegaleaiga ma le faaaogaina tutusa o loo faaalia mai e le au H2 receptors.

Tuua Lau Faamatalaga