E mafai ona ou susuina le vaitamama mo le pancreatitis?

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata ei ai lona aoga. E le mafai ona manatu e taua, ae o le gastroenterologists fautuaina gastroenterologists e avea ma fuataga faaopoopo. O le vaomalo e masani ona faʻaaoga mo pancreatitis. O lenei laau e iai sona aafiaga aoga i luga o le vaega atoa o le digestive.

Mea aoga o le fale

O se laau e faʻaaogaina ona o mea o loʻo iai i se faʻalavelave o elemene elemene ma vitamini e aoga mo le vaega o meaʻai.

O lona autu autu o le silymarin. O le vailaʻau o loʻo i ai meatotino taua nei:

  • le faʻamalosia
  • antiviral
  • toe faʻaleleia
  • faʻasalaga.

I le faaopoopo atu i le silymarin, o le vaovao susu o loʻo iai le uʻamea, magnesium, vitamini B, amino acids, ma le quercetin. O le lelei o aafiaga o vaega i luga o le tino ua faʻaaoga lelei e fomaʻi e togafitia ai faʻamaʻi eseese.

E faʻaaogaina mo pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le pancreas e faʻaititi ona tele nai lo le hepatitis. Ae o ona aoga aoga e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave.

Ole aoga ole pancreatitis togafitiga e tatau ile:

  • gafatia e faateleina ai le toe faʻafouina o le tino o pancreatic,
  • aoga faʻamalosi aoga
  • meatotino faʻapipiʻi
  • faaosofia o le gaosia o enzymes ma hormones, e aofia ai le inisalini,
  • taofiofia o le faagasologa o le le fiafia,
  • faʻasologa masani o nofoa.

O le toʻatele o tagata gasegase e iloa o le susu o le vaomalo e faʻaaogaina e togafitia ai le hepatitis O le mea lea, o loʻo mafaufau tagata maʻi pe mafai ona ave le vela susu mo pancreatitis. O le laau e i ai sona aʻafiaga i le ate ma le gall vladder and on the pancreas. O lona uiga autū o le gaoioiga faʻamamā. O se paʻu mumū e mafua ai le faaputuputuina o toxins e mafai e le laau ona faigofie ona taulimaina.

I le avea ai o se togafitiga faaopoopo mo pancreatitis, o le vaovao o le susu e aoga tele. E leai se aoga tele o le susu laʻau vavalalata - o le vavalalata vavalalata i le susu vaovao.

Faailoga ma le faʻailoga

O le susu o le laumei e galue malie, o lea e faʻaaogaina mo le faʻavaveina o le pancreatitis, faʻapea foi i le taimi o le faʻamagaloga. E tele faʻasolega mo le faʻaaogaina:

  • faigata tele o cholecystitis,
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • maʻitaga ma lactation,
  • bronchial asthma.

E le fautuaina ina ia togafitia e tagata ei ai taimi e le mautonu ai le tino o le tino, epilepsy. I nei tulaga uma, mo le togafitiga o le pancreas, e sili atu ona sui i isi togafitiga.

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le mafaufau

O le aoga aoga o vaega i luga o le tino ua iloa pe a faia i soo se ituaiga fua faatatau:

O le a le mea e sili ona lelei e ave ai le susu o le vaitui e togafitia ai le pancreas e faalagolago i le tulaga o le maʻi. Na o le togafitiga togafitiga e aoga pe a ave le laʻau susu mo le itiiti ifo ma le 10 aso. Ae e le mafai e le tasi ona inu tele se taimi umi, o se malologa o le itiiti ifo i le masina e ave.

Miliki vaovao pancreatite taumafataga

E faʻaaogaina le falala i le foliga masani o le faamai, sili ona lelei i le taimi o le faamagaloga. O le falala o se paʻu e faia mai fatu mama o se laau. Ave i totonu o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai. E sili atu ona aoga le faimamaina o le paʻu, ona inu ai lea o le tele o vai. Ua faaopoopo foi e pei o le faamasani i meaai. E leai se faiga saʻo o togafitiga - o le taumafataga e faʻaaogaina mo se taimi uumi.

O le suauu manogi le suauu e fautua mai e le tagata gasegase mo le pancreatitis e le masani ai e aunoa ma se faʻamalosia. O lenei meafaigaluega ua faʻaaogaina lelei i vailaau e togafitia ai tagata mamaʻi i le faʻamalosi. O le suāuʻu e i ai sona aafiaga lelei. Ina ia togafitia le pancreas, latou te inuina i luga o le sipuniti ao leʻi 'ai. E tusa ai ma le talaaga o le pancreatitis, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le suauu e 1.5-2 masina, ona fautuaina lea e faʻaalu se tolu masina.

E fautuaina le faʻatau mai o suauu e ala i vailaʻau. O le suauu pipiʻu e faʻamalolo ai meatotino, e tatau ona teuina i se pusa pogisa, puipuia mai le malamalama.

Faʻasalaga o laulaau ma laʻau

Mo le faʻaaoga i le fale, o le faʻaaogaina o le vaovao susu e mafai ona fai i le ituaiga o mutia matutu poʻo aʻa. O teuteuga ma mea faʻaleagaina ua saunia mai ia i latou.

  1. O le aʻa o le laau ua nutimomoia, ua tipi mai le la. E inu le vai i le aso ao leʻi 'ai, inu le 200 ml.
  2. E saunia le afaina mai laulaʻau matutu. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le laulaau, tafe le vai inu. Ua faʻaaoga le mea faigaluega mo le itiiti ifo i le 12 itula. Ona inu ai lea o se ipu malamalama oona i le aso atoa.

E faʻaaogaina togalaau vao i le taimi o le faʻamaʻi tele. I lenei tulaga, o le togafitiga e 7-10 aso. E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e faʻaaoga i le togafitiga o pancreatitis i le faʻamagaloina. O le umi o le faʻatagaina o le 1.5-2 masina.

O fualaau o le vaomago e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaleagafesa e togafitia ai le ate, gall juv, pancreas. O le laau o se vailaʻau sili lea ona lelei mo pancreatitis, e le gata i taimi uma ma e masani ai. Ae o le muai manaomia mo le faʻaaogaina o le vaovao o le togafitiga autu o togafiti.

Mea aoga mo pancreatitis

O fualaau suamalie e aofia ai vitamini - A, B, D, E, acid ascorbic, o se vaega atoa o vaega o minerale - calcium, iron, zinc, chromium, seleni, iodine, bromine ma isi mea.

O Silymarin o se mea faapitoa o loʻo i ai se meatotino faʻasalaga. O le mea e faʻamaonia ai le gaioiga o le ate, faʻaleleia lana galuega. O aʻafiaga lelei i le setete o fualaau oona o vaega ia - oona gaʻo, enzymes, flavonoids, quercetin.

Sa maitauina e saienitisi e faapea o le laau e taua lava e tulaga ese, talu ai e le o se mea e masani ai. E leai se mea tutusa i fualaau faʻalaʻau. O fualaau suamalie mo le pancreas e faʻaaogaina i fesuiaiga eseese - taumafataga, aʻa, suauu, lau, fatu, pu, ma isi.

E mafai ona ou susuina le vaitamama mo le pancreatitis? E le gata e mafai, e fai mai fomai, ae tatau foi. O le vailaʻau o loʻo i ai togafitiga nei:

  • Choleretic,
  • Toto
  • Laxative
  • Sweatshops.

E tusa ai ma le aafiaga tuusao i le mea ua faaleagaina, o le mutia e fesoasoani i le vave faʻafouina ma le toe faʻafouina o le totoga i totonu. O le tuufaatasiga e aofia ai enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina o meaai, ma faʻamalosia ai faʻasolosolo o latou lava enzymes.

O le tuufaatasiga o vaega tulaga ese e fesoasoani e togafitia ai le tele o le ate, ma aveesea ai le tino o mea oona. O le gaosiga masani o enzymes ma hormones, e aofia ai le inisalini, ua toe faʻaleleia, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiae le maʻisuka.

Faʻasaga i tua o le mumu o le pancreatic, susu laʻau vailaʻau vailaʻau e faʻaumatia ai le faʻaogaina o togafitiga, faʻamaonia le faʻatinoina o le okeni, ma tuʻuina atu puipuiga mulimuli ane mai le faaleagaina ona o le aʻafiaga o le aʻafiaga.

Auala e faʻaaoga ai susu susu

Ina ia maua mai fafo o le laau, e fautuaina oe e te saunia togalaau. Le togafitiga o le laʻau vavalaʻau ma le pancreas o loʻo faia i auala eseese - naʻo le laʻau o le susu o loʻo faʻaaoga pe faʻapipiʻiina faatasi ma isi laau.

Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se osofaiga ogaoga o pancreatitis, ona le mafai lea ona e inu vailaau fale. E mafai ona faʻaaogaina le vaovao mo le faʻavavevaveina o foliga masani o le faʻamaʻi (naʻo le lauti vaivai), ma faʻaaogaina foi e avea o se mea faʻapipiʻi.

Faaaoga vaega eseese o le laau. E mafai ona faaopoopo le aʻa i salakeke. E 'aina fou, tunu pe tao. O isi togafitiga e fautuaina ai le faʻaaogaina o le taumafataga - "meaai faʻalauteleina".

E ave muamua aʻo leʻi 'ai, faʻatau ma le totoa. O lenei mea e mafai ai ona e mauaina le numera maualuga o vaega taua. Ona fufulu lea i lalo i le vai manino. O le falaoamata ma fatu o le laau ua faaopoopo i meaai, ua saunia le lauti i luga o latou faavae.

O le togafitiga mo le pancreas o le 30-60 aso, seia oʻo ina faʻamautu le tulaga o le maʻi. A maeʻa le lua vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faia i le 4 taimi i le tausaga mo le masina e tasi.

Fua mo le susu o le vao vaovao:

  1. Faʻafefiloi laʻau mago ma aʻa nutimomoia o le laau i tutusa tutusa. Tasi le sipunipuni 250 ml o vai inu.
  2. Faʻamalosi mo le 12 itula, pe a maeʻa ona faʻavasega.

O se fofo ile fale e faʻatau faatolu i le aso i luga o se manava gaogao. O le dosiga e 70-80 ml i le taimi. O le togafitiga e 1-2 masina. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafataga i taimi o togafitiga.

Milu laʻau tile: sasaa lua teaseti o laʻau tipi ile vai inu i totonu ole 500 ml, faʻamalosi mo le 20 minute. Le faamamaina fafo. Latou te faʻaaogaina le vai naʻo se foliga mafanafana, faʻafefe i le vai: 100 ml o le suka i le 200 ml o le vai. Ole taimi e faʻaaoga ai e 3 taimi i le aso, o le togafitiga e 25-30 aso.

O le kulimi suauu manogi mo le pancreatitis e mafai ona suia ai le taumafataga matutu. O le oloa mai fatu e maua mai i le malulu. O le suauu ua i ai sona aafiaga e tetee i le ita, talu ai ona teuina o puipui o le manava ma le pancreas, i le faasologa, o le malosi malosi o meaai e faaitiitia.

E talitonuina o le suauu e aofia ai se numera tele o vaega aoga, pe a faʻatusatusa atu i le aʻa, aʻa ma lau o susu susu. Tauu le suāuʻu faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai (10 minute) - tasi sipuniti taʻitasi.

E le fautuaina e faʻapupulaina le tui na o oe lava, e taʻitaʻia ai oe i le gasea ma le manulele.

Contraindications thistle

Faʻailoga pancreatiti i le 45% o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi faʻamaʻi, ma o le togafiti o le susu o le vaʻaia pancreas e le fetaui mo tagata uma. O le mutia e iai faʻamaʻiloga.

E le mafai ona faʻafefiloi le falaoa ma le pata o le susu laʻau pe afai o le talafaasolopito o le atuatuvale ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, fomaʻi - o le laau e mafai ona faʻavave ai le manava, faigata le manava.

O le isi faʻasesega o le le faapaleniina o le tui. E faʻaalia ai o ia o se maʻi o meaʻai, faʻalavelave, afaina, ma le faʻaleleia o le kesi. O faʻalogona o le allergic e maua foi - o le paʻu o le paʻu, o le vevela, o le mu, hypremia (seasea tupu).

Pe a matauina faailoga le lelei, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e teena. I le avea ai o se tulafono, o taunuuga o le ave ese ia latou lava i totonu o le 2-4 aso talu ona faalēaogāina, e le manaomia ni togafitiga faʻatau.

E le mafai ona togafitia oe i le vaitamama susu i tulaga nei:

  • Lapatai pancreatiti
  • Appendicitis
  • Vailaʻau faʻateleina ma vitamini i totonu o le tino,
  • Tamaititi taimi,
  • Fafagaina susu
  • O le faʻamaʻi o le maʻa (o le laau e iai sona faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaogaina o maa).

O tausaga o tamaiti o se faʻalavelave faʻatasi. E tele recipes e taʻu mai ai se tapulaa e oʻo atu i le 12 tausaga. O le mea lea, ao lei tuuina atu se mea teuteu / fusi poʻo se lauti i se tamaititi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi faapitoa.

O fualaau oona e faatatau i laau aoga ma "leai se leaga" e fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga o le pancreas, faʻamaonia le faʻaogaina o le gaʻo. O le vaomago e le na o se togafitiga, ae o se puipuiga lelei foi o le pancreatitis.

O mea taua o le vaovao o le susu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le aʻafiaga o le vaovao o vaovao i le tino

O le taua tele o le laau o lona tuufaatasiga, lea e matua talisapaiaina e tusa lava pe faʻaaoga i le aso faʻapitoa faʻale-aganuʻu ma ua faʻaaogaina lautele i le vailaʻau. O le kulimi vao e faʻaaogaina mo le gaosia o mea faʻapitoa, o suauu, mea e faʻaaogaina, mea faʻalaʻau meaʻai.

Soo se tasi o vailaʻau o loʻo i ai mea nei:

O le vaega autu o togafitiga o susu o le silymarin. E i ai mea taua:

  • faamalosi lautele
  • immunomodulatory
  • antiviral
  • puipuiga mea e le gata i le ate, ae o isi foi totoga oona.

I le faʻaopoopoga i le silymarin, o le vaomago susu e aofia ai isi vaega e 200, e aofia ai:

  • gaʻo gaʻo
  • flavonoids
  • quercetin.

I le faaopoopo atu i nei mea, o le vailaʻau vaovao e aofia ai:

  • vitamini (A, D, E, F, K),
  • amino acids (tyramine, histamine),
  • elemene (elemene, iodine, zinc, chromium, seleni, ma isi), aoga mo pancreatitis,
  • meaʻai (iron, potassium, calcium, magnesium),
  • ia lava enzymes e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le pancreas ma toe lau i luga o le laasaga laititi.

Le faiga o le togafitiga o le vaovao o le susu

Ona o le tulaga ese o lona tuufaatasiga, o le vaovao o le vaomalo ua masani ona faaaogaina i vailaau faafomai, e aofia ai le togafitiga o pancreatitis, ma e fesoasoani i:

  • toe faʻafouina tino ua faaleagaina
  • aveeseina o mea oona mai le tino,
  • Faʻasalalauga o le faʻamalosia o le hormone e le pancreas i le taimi o lona mumū,
  • o le tino lava ia o enzymes e faafaigofie ai le faagasologa o otaota, ma ona minerale fesoasoani i le pancreas e maua ai ana lava enzymes,
  • ona o le faʻamautuina o le faʻamalosia o le inisalini, ua faʻaitiitia le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻatasi ma pancreatitis.

O gaioiga malosi o le vaovao o vaovao galue i luga o le paʻu o le cell, puipuia mai siama, vailaʻau vailaʻau, ma mea faʻamalolo.

Faiga o fua o le laau

O le faʻaaogaina o susu susu i le pancreatitis ua fautuaina uma i le faʻamagaloina ma le faʻamalosia. A maeʻa lana faʻatonuga, e tupu le faʻamagaloga tumau. Faʻaaoga e:

  • fualaau mamago, lea e saunia ai se teuteu ma le paʻu - meaʻai,
  • laulaʻau ma aʻa - faʻafefeteina e faia mai ia i latou,
  • uʻu manogi paʻu.

Faaaogaina o lau ma aʻa

O lau ma laʻau o le laau o loʻo faʻasaina ma e faʻaaoga foi e pei o le lauti. Ua inu i luma o meaʻai.

O le fusi ua saunia mai lau mago mama ma mama. O loʻo faʻamauina i le vai inu ma faʻaosoosoina mo le 12 itula. A maeʻa, ona fautuaina lea e inu le 1/3 ipu aʻo leʻi fafaga 3 taimi i le aso.

Milu suauu suauu

O mea taumafa vevela e mafai ona suia ai le suauʻu e togafitia ai le pancreatitis. Ae i nisi tulaga e sili ona lelei le 'ai, pe a iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi. O suauu e mafai foi ona faʻaleleia le galuega o le manava - o loʻo i ai sona aʻafiaga. O le aʻafiaga o le suauʻu e sili atu ona leaga, e talitonuina o le maualuga o vaega o vailaau faʻasaina o loʻo aofia i totonu o le suauu.

Mo le togafitiga o pancreatitis, naʻo le suauʻu manogi ua faʻaaogaina - faʻatasi ai ma lenei togafitiga, o faʻafitauli uma e faʻamalolo ai le laau e tumau pea e le suia.

O le suauu suauu mo pancreatitis e ave i le 1 tbsp. l x 3 r / d 10 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le inu i le sili atu ma le faatolu e le fautuaina, aua o le manava, gaioiga, ma le vailaina e mafai ona tupu.

Milu suauu suauu, e faaopoopo i le togafitia o togafitiga o totoga i totonu, e faʻamanuiaina i fafo mo mumu ma le tele o manuʻa ma maʻi paʻu.

Lavega faʻavae

O loʻo i ai foʻi ni vailaau faʻapitoa e fai ma vailaau faʻasaina. Latou te aofia ai faʻamatalaga ma otooto mai ia mea. O sauniuniga e aofia ai le vaovao o le vaomalo (Legalon, Silibor, Karsil) e itiiti ifo le togafiti i le pancreatitis nai lo le vao mamago (marogo pe fou), ma o togafitiga masani e leʻi faʻapitoaina e maua ai le tele o faʻamanuiaga.

Togafitiga

O le aʻafiaga o le vaovao susu e matua malosi lava e le faʻaaogaina i sauniuniga o laʻau.

O le laʻau manogi i soʻo se metotia o loʻo faia i vasega o le 1-2 masina. E masani lava, pe a uma togafitiga, e maua ai le faʻamagaloga mausali. A maeʻa, ona fai lea o se malologa o ni nai vaiaso. I le lumanaʻi, e faʻaaoga le laau mo le puipuia. O le faʻatagaina o faʻatagaga e faia e tusa ai ma le polokalame i le masina poʻo le masina.

Contraindications mo le faʻaaoga

E ui i le taua ma le aoga o mea tau vailaau, o le vaovao susu o loo i ai ni tuuaiga matuia, e tatau ona manatua ma ia amanaia pe a faatonuina:

  • tausaga e oo atu i le 12 tausaga
  • maʻitaga
  • faanoanoaga ma le epilepsy,
  • bronchial asthma - i le taimi o le togafitiga o le susu vaovao, o le dyspnea e atiina ae i le afa o mataupu,
  • gallstone faamaʻi
  • osofaʻiga faʻapitoa
  • o le le lava o se tasi: masani o se mea e tupu ai le allergy, faatasi ai ma le paʻu o le paʻu, manava manava, gasela (pe afai o lenei tulaga e oʻo i le 2 aso, e tatau ona e taofia le ave),
  • sili atu le pasela ma le maika i totonu o le tino.

E i ai le tele o faʻailogaina, o le mea lea, ao le i faia le vaitui o le susu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma, atonu, e faia ni suʻega, ona o loʻo i ai faʻamaʻi ma faʻafitauli e le mafai ona iloa pe a maeʻa ni metotia suʻesuʻe.

I le 85% o mataupu o le pancreatitis, pe a maeʻa le masina le umi o togafitiga i le vaovao susu, e faʻamaonia le lelei o meaʻai: faʻaitiitia le edema pancreatic, o le tiga e taofi, fiaʻai, ma le mamafa o le tino ua toe faʻaleleia.

I le faʻaaoga tatau o le laau, o faʻamaoniga o pancreatitis pe a uma le va o le vaovao susu, ua faʻaleleia lelei le tulaga, ma maua ai le faʻamagaloga tumau.

Milk Toa ma ona meatotino

O faʻaaliga faavavega o le Milk Thistle ua lauiloa mo se taimi umi. O lenei laʻau olaola mai le aster aiga i le natura e tupu aʻe i Europa i Saute, Pyrenees, North and Central Africa, Balkans, Peretania, North and South America, ma Asia Tutotonu. O le tele o mea lautele e fesoʻotaʻi ma le tele o faʻataʻitaʻiga fetuunaiga o lenei laau. E fesuisuiaʻi i se vevela vevela ma lagona lelei lelei uma i le vaomatua ma pei o se vao vao i agrocenoses. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona tupu e oʻo lava i na itulagi e le o se mea e sili ona lelei i tulaga masani.

I fafo atu, o le vaovao susu e foliga mai o se umi (e oo i le 1.5 m) faʻamaina vao ma fugalalalala, faʻatoʻa togalaau ma fualaau aina. O lenei laau e ese mai le masani masani i le foliga ma lanu o laulaau. I le susu susu, latou te tele atu. O le toe faia o le mamanu o le faʻasalaga, o sene mama e pasi i lau. E faʻafesoʻotaʻi e tagata nei stains ma susu susu. O le vaitui foi ei ai ona lava vailaau togafitiga, lea e ui i lea, e matua eseese lava mai meatotino o le laʻau vaovao, lea e tatau ona amanaia pe a fai e seleseleina mea totino.

Ona o lona manaʻoga e fai ma vailaʻau, o lenei laau toto o loʻo galue malosi i le tele o atunuu Europa ma Asia. I Rusia, o le vaovao susu o loʻo totoina i lona vaega Europa, faʻapea foi i le Caucasus ma Siberia i Sisifo.

O le vaovao faʻamalosi e faʻaleleia le faʻavaeina o le talo ma fesoasoani i lona manava i totonu o le manava. E taʻutaʻua e pei o se malosi malosi o le fofesa. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le ate, faʻasaina, pancreas. E fautuaina faapitoa lava le faia o sauniuniga mai lenei laau mo le hepatitis o soʻo se genesis, liver cirrhosis, ma faʻamaʻi pipisi. O le vailaau faʻasao o lenei laau ua faamaonia foi.

O le tuufaatasiga o le vaovao vaovao e aofia ai:

  • quercetin
  • flavignan
  • gaʻo gaʻo
  • silymarin - o se mea e seasea ona tupu, o le matua puipuia lea o le ate,
  • vitamini - A, E, D, F, PP, K, kulupu B,
  • amino acids (tyramine ma le histamine),
  • uila
  • iodine
  • zinc
  • chrome
  • uʻamea
  • paluka
  • calcium
  • magnesium
  • panicreatic enzymes.

Faafetai i nei meatotino, o le vaovao susu e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o faiga faʻavae o le physiological ma e iai se faʻamalologa faʻaleagaina.

O le faʻaaogaina o susu susu i le pancreatitis e faʻavae i luga o le gafatia o lenei laau e toe faʻafouina ai mea ua afaina ma aveesea toxins.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, o le vaovao susu e togafitia:

  • inumaga (faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma faʻamaonia lona microflora),
  • fatu ma toto (tuʻuina atu ia i latou le tele o le potassium ma le magnesium),
  • toso
  • thyroid gland (ona o le maualuga iodine content),
  • respiratory system
  • totoga o faʻaaliga (ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale),
  • suauu masani
  • sooga ma le tui.

Faitau e uiga i suiga eseese ile pancreas ma le ate iinei.

O le faʻaaogaina o le vaovao susu e mafai ai e oe ona faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis, maualuga o le toto, fatu fatuga ma le sasa. Ona o le tele o lona minerale, e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o le anemia, maʻisuka. O lenei laau e fautuaina mo tamaitai i le taimi o le susu e faʻaleleia le lactation.

Ona o le faʻamautuina o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaitiitia o le maualuga o le inisua, fufulu o le tino o toxins ma faʻamaoaigaina i minerale, masani ona masani ona faʻaaogaina le vaitui o le susu i le tau e faasaga i le mamafa.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le vaovao faʻamaʻi mo faʻamaʻi pipisi e faʻavae i luga o le i ai o flavonoids, flavonolignans, zinc ma manganese i ona fatu. O le tuufaatasiga o nei mea e mafai ai e oe ona taofi le tiga ma fesoasoani i le malosi o le faiga o le le fiafia. E le gata i lea, o le i ai o le kopa, carotenoids ma le vaitamini E e fesoasoani i le faʻafouina o le faagasologa o le faia o le filatini fibrillar, lea e aofia ai cartilage faʻapitoa, taga, membranes ma ligaments. O le gaosiga o le collagen e puipuia ai se tagata mai le atinaʻeina o osteochondrosis ma isi faʻamaʻi o le tuilala. Ona o le i ai o le calcium ma le manganese, o le ponaivi o le tino e toe ola pe a mavae se manua.

O fualaau oona ua faatonuina i tagata o loʻo i lalo o faʻamalositisi ma togafitiga o le chemotherapy, oe na mafatia i mea oona, ava malosi, nicotine ma le inuina o fualaau faasaina, ma taotoga ogaoga. E aoga le aveina i nisi taimi i tagata o loʻo nonofo i megacities ua afaina ma tagata faigaluega o gaioiga leaga. O le susu o le vaomalo o le kosi i nei tulaga, e taulaʻi i le aveesea o toxins mai le tino ma le puipuia o le ate mai le faaleagaina.

O le lauiloa o le susu o le vaovao i togafitiga o faʻamaʻi o le ate ma le pancreas e fesoʻotaʻi atu e le gata i lona fomaʻi. O le mea moni o lenei meafaigaluega e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia le galuega o le ate. O se ate maloloina e puipuia le tino mai toxins, o aʻafiaga o pathogens, e maua ai le faʻaogaina atoatoa, lea e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o meaʻai, vitamini ma elemene.

O le afaina o le pancreas e le gata ina faaitiitia ai le malosi o le fualaau oona, ae suia ai foi le tala o le tino, ma mafua ai le lamatia o le maʻisuka. O le vaomago e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le amio saʻo o mea faʻapitoa ma faʻaleleia ana galuega o se endocrin gland.

Auala e faʻaaoga ai susu susu

Toeitiiti o vaega uma o lenei laau e faʻaaoga mo meaai. O ona aʻa e mafai ona falaiina, kuka pe 'aina faʻatoʻa. Ae o le lanu lanumeamata e tatau ona susu ae lei faʻaaogaina ina ia faʻaitiitia ai le susu o le vaovao. O fugalaau e mafai ona faʻamago ma faʻaaogaina e avea o se taimi e faʻatau ai, pe mafai foʻi ona 'aina le fou.

Mo togafitiga faafomaʻi, o fatu ma aʻa o le laau e faʻaaoga tele.

O le vaega o vailaau mo togafitiga e maua ai e le au faʻatau oloa le tele o laʻau susu: sauniuniga o gaʻo, paluga falaoamata, falaoa, ava malosi, laʻau tila, syrup.

Faʻaaoga masani o falaoamata poo le taumafataga: 3 taimi i le aso, 1 sipuni ao leʻi 'aʻai. E tatau ona fufulu le oloa ma fufulu ile vai. O le togafitiga e tusa ma le 2 masina. A o tausia le manaʻoga e faalautele le togafitiga o le vaovao, o le vasega e toe faia pe a uma le malologa o le 3-4 vaiaso.

O le pancreatitis ma le hepatitis i le gaioiga laititi, faapea foi ma le gastritis ma le maʻi o le maʻi, e sili atu le suāuʻu suauʻu manogi. E teuina le mucous membrane o le manava ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o soʻo se meaʻai i le feagai ai ma faiga faʻalavelave matuia. E manaʻomia lou inuina o le suāuu aʻo leʻi 'ai, ae le sili atu i le 3 taimi i le aso.

I le faʻaopoopoga i fatu, mo togafitiga togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga aʻa i lau. E tatau ona faʻamago ma faʻapala i le paʻu. E tatau ona e faʻaaogaina sea paʻu e pei o se faʻafefeteina. O le sipuni sipuni o le paʻu e sasaa mai i le vai inu (0.5 l) ma faʻamalosi i se nofoaga mafanafana pe a ma le 10-12 itula. O le fufuluina o le afu o loʻo faʻamamaina ma ave 50-80 g 3 taimi i le aso.

Talu ai o le susu o le vaomalo e aofia ai le tele o vitamini E, lea e taua o le vailaʻau o le talavou, e faʻaaogaina i faiga faʻafefiloi o se fufulu.

Contraindications i le togafiti o le vaovao

O lenei laau e taua tele e le gata mo ona vailaau faafomai ma meaʻai, ae faapea foi mo le mea moni e toetoe lava a leai se faʻailoga.

E le tatau ona e faʻaogaina lenei laau i:

  • togafitiga o tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • maʻitaga i soo se laasaga
  • tasi le le faapalepale,
  • popolega faaletonu
  • tulaga atuatuvale
  • epilepsy
  • faʻavavevaveina o le vela bronchial,
  • cholelithiasis, talu ai o le vaovao susu o loʻo i ai se meatotino malosi malosi, lea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaogaina o maa,
  • faʻavavevaveina o pancreatitis ma le faʻaalia o le manaʻoga mo se taumafa paleni,
  • gasegase gasegase (e le tatau ona fenumiai ma le iniseti),
  • se faʻamautuina o le sili atu o fuamoa ma le potassium i totonu o le tino.

O lenei vailaʻau ua manatu e aoga tele ma e le afaina ona o le faʻaaogaina masani e le manaʻomia se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi faapitoa. Afai e maua e le tagata maʻi se numera o isi vailaʻau, e tatau ona faʻamaopoopo le faʻaaogaina o le susu o le vaitui ma se tagata poto faapitoa.

Toa i vailaau

I aso nei, o le vaovao susu o se vailaʻau faʻamalositino e faʻaaoga aloaia i le tele o atunuu, e aofia ai Rusia, ma faʻafetai uma i le lelei tele o vailaʻau faʻasolosolo o le laau, o lona uiga o se mea e seasea ona taʻua silymarin mafai ona puipuia malu le ate mai aʻafiaga le lelei o mea oona i le tino.

E le gata i lea, o le vaovao o le vaomago o se vaega lea o vailaʻau faʻapitoa e pei o Silibor, Silimar, Legalon ma Karsil. O fualaau oona o le vasega o le hepatoprotectors e faʻaaogaina e avea ma sui lelei i le togafitiga o le mumu tigaina ma le tumau, faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le ate.

Milu talatala i le gynnecology

I le kenekolo, e faʻaaogaina ai le vaovao susu ona o le maualuga maualuga o le vaitamini E i totonu o le laau, lea e mautinoa ai le faʻatonutonuina o le faʻaleleia ma le endocrine i tane ma fafine. E le gata i lea, o le vitamini E o se vailaʻau mamana malosi lea e puipuia ai le atinaʻeina o faigamalo. E le gata i lea, o le vaitui o le susu e aofia ai le tele o isi vailaʻau gaʻo gaʻo ma elemene e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le mumū ma le vave faʻamalolo o manua ma le tafia.

I le togafitiga o le vavaitis o le menopausal vavaitis faatasi ai ma le vevelaina, e fautuaina ia shower i le susu vaovao i aso uma: mo se faataitaiga, 3 ml o le suauu e tui i totonu o le va i le po e faʻaaoga ai se tuila e aunoa ma se nila. A maeʻa le faʻaofiina o le suāuʻu, e tatau ona taoto i tua o ou vae ma punou i tulivae mo le 5 i le 7 minute. O le tosoina e faia mo le 12 aso.

I le togafitiga o le gasegase o le tino, faapea foi ma le trichomonas colpitis, e faaaoga ai se fofo, mo le sauniuniga lea e tatau ona fefiloi ai le suauu suauu manogi le 50 ml o le suauu manogi i le 0.5 tsp. tea lauti. O le iʻuga o le faʻafefiloi o suāuʻu o le faʻaluaina e tusa ai ma le polokalame o loʻo i luga. O le togafitiga e 12 taualumaga.

Ina ia faʻamalieina le afaina ma puipuia le kanesa, e fautuaina e inu leuti mai le susu.

Milu vao

O fualaau o le vaomatua (e masani lava o le suauʻu) e masani ona faʻaaogaina i le cosmetology, talu ai o lenei faʻatoʻaga ua faʻamaoaigaina ma se faʻalavelave atoa o vitamini, minerale ma mea e aʻafia ai le paʻu.
Le aʻafiaga o le laʻau o le susu i luga o le paʻu:

  • aveesea o le mumu,
  • faalauiloaina vave le faamaloloina o manuʻa,
  • toe faʻaleleia o tino ma toe faʻafouina,
  • paʻu o le paʻu
  • fulufulu sulu
  • faaleleia atili
  • faʻalauteleina galuega puipui o le paʻu (o loʻo matou talanoa e uiga i le puipuia o le paʻu mai le vevesi, mafiafia, ma aʻafiaga le lelei ole ray o le ultraviolet),
  • saoasaoa o le toto toto i totonu o le paʻu.

E le o se mea e ofo ai le faʻaaogaina lautele o laʻau o le vaomatua i togafitiga o:
  • afaina o le paʻu o le tino,
  • siama,
  • vitiligo
  • mu
  • dermatitis
  • psoriasis
  • faʻamaʻi

Faʻaaogāina masani o susu vavalalata sauniuniga faʻaleleia le paʻu o le paʻu, faʻateleina lona talavou, soifua maloloina ma le matagofie mo se taimi umi.

Taua! E mafai ona faʻaaogaina fualaau vela (decoctions, infusions, taumafataga ma le paʻu) i se ituaiga o paʻu, talu ai o lenei mea totino, e toetoe lava a leai se faʻamaʻi, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o vitaminini, faʻafouina, meaʻai ma le faʻamamaina o le paʻu.

E tatau ona maitauina i le aso, e tele fomaʻi ua faʻaaoga lelei le vaitamama susu e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o maʻi paʻu, talu ai e masani lava o faʻamatalaga faʻamaʻi faʻamaonia e faʻaalia ai le gaioiga o le ate.

Soa vao

E masani lava o le mafuaʻaga o le foliga mai o le siama o se maʻi ole gasegase ma faafitauli i le gaioiga o le ate, o lea pe a togafitia le siama, e taua tele le le faʻaitiitia o le vevela, ae o le mafuaaga autu foi o ona foliga. Ma o le vaovao o le susu o le a fesoasoani i lenei mea, aveese le toxins mai le tino ma faʻasaʻo le metabolism.

O le susu o le vaovao ua ave i le foliga o se paʻu mamago mai fatu o se laau toto, 1 lepp taitasi. faatolu i le aso, solo i lalo i le vai mafanafana.

Ina ia faʻamalieina le mimiti, faʻaaoga faʻamafanafanaga mai le susu suauu manogi: faʻaʻataʻitaʻiga, e faʻamamaina le kulimi i le suauʻu mafanafana ma faʻaaogaina ile foliga mo le 5 i le 10 minute (e mafai ona e lūlūina ou foliga ile suauʻu vevela vevela, lea e totoe mo le afa itula, a uma ona fufuluina ile vai mafanafana).

E aoga e pei o le tatuʻu ma le susu o le palataisi mai fatugogo ma faʻaeteete ma le faʻaeteete fatu fatu o se laau. I le taumafataga, e pei o le suauʻu, o loʻo i ai vaega aoga e fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga o le paʻu.

Milk Thistle mai le vaitau matutua

O le tele o taimi, o mafuaʻaga o vaitau matutua:

  • soliga i totonu o le galuega o sulu maualuluga ma fanua,
  • ate ma faʻamaʻi pipisi
  • faaumiumi ona oona o le tino ona o le aafia i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, toxins, faʻamalolo saoloto,
  • Vitamin C ole leai
  • susu o le mafaufau (e pei o le pituitary gland),
  • faʻaaoga umi o vailaʻau maʻoti.

O le vaomatua o le vao na te tauivi lelei i le tele o mafuaaga nei:
  • e faʻafoeina ai lauulu ma paluga faʻafetai faafetai i gaʻo taua o loʻo i totonu o le laau, flavonoids, saponins,
  • aveese mea leaga mai le tino,
  • totogi mo le leai o le vitamini C,
  • faʻaitiitia aʻafiaga leaga o fualaau.

O le faʻafefiloi o susu susu ma vaʻalaʻau o le a fesoasoani e toe faʻafoisia foliga maloloina ma foliga matagofie i le paʻu, mo sauniuniga e te manaʻomia 4 tbsp. o le mea muamua ma le 5 ml o le lona lua. E faʻafefeteina faʻamaʻi pe paʻu le paʻu i se meafaigaluega faalua i le aso. O le taunuuga o le a vaaia pe a maeʻa le 1.5 - 2 vaiaso.

Taua! E fautuaina ina ia faia le masusu masks i afiafi, talu mai ia i latou e le manaomia le nofo i le la.
E sili atu i luga o le matutua

Milk Thistle for Psoriasis

Faʻatasi ai ma psoriasis, faʻapipiʻi mūmū mūmū mūmū, faʻapipiʻi luga aʻe o le paʻu, ua faia i luga o le paʻu o le tagata maʻi. I lenei tulaga, o foliga vaaia o papa o loʻo i ai faatasi ma le paʻu o le paʻu ma le vevela. Le faʻaitiitia (ma i nisi o tulaga e faʻaaogaina atoa) peʻe ma le suamalie, susu vela sauniuni, lea e mafai ona faʻaaogaina i fafo ma tautala, fesoasoani.

O le tele o tagata e faaaoga i le phytotherapists e faʻaaogaina le vaovao vaovao mo psoriasis, talu ai o le galuega o le ate ua faʻalauteleina le mamafa i le taimi o le vevela o le maʻi.

I le avea ai o se sui o fafo, e faʻaaogaina le suauʻu suauu manogi, lea e tatau ona faʻaoga 2 i le 3 taimi i le aso mo le 30 minute i luga o le paʻu na afaina.

Mo le faʻaaogaina i totonu, e faʻaalia ai se vailaʻau vao, e tolu taimi i le aso mo le masina. E mafai foi ona e susu le susu laʻau paʻu.

I le taimi o suʻega faʻapitoa, na maua ai e 75 pasene o tagata gasegase e gaosia susu vavalalata i le masina na toetoe lava atoa le vaifofo mo le psoriasis, ae o le isi 25 pasene totoe na i ai le taua tele o le faʻamaʻi.
Sili Atu e uiga i Psoriasis

Milu vao tuitui i luga o le mafaufau

O fualaau suamalie sauniuni ua maua la latou talosaga i le puipuiga ma le togafitiga o le kanesa, aua o lenei laau o se vailaau mamana e aveesea ai mea leaga mai le tino ma faaitiitia ai le aafiaga i le tino.

O le vaomago e tele mea lelei pe a faatusatusa i togafitiga fualaau faasaina:
1. Puipuia le tupu mai o maʻi mama.
2. E mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi.
3. O loʻo faʻaalia i le toesea (po o le itiiti ifo) o aʻafiaga o aʻafiaga.
4. O loʻo i ai isi mea lelei faʻapitoa, ona o lea ua i ai sona aoga aoga i le faagaioiga o le tino i lona atoaga.

O le faʻaauau pea ona fai susu o le vaomalo sauniuniga, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa. O le mea lea, ona o le i ai o vitamini A, C, E, calcium, zinc, seleni ma le foliki acid i le vaitui o le susu, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le kanesa o ia totoga ua matua faʻaititia:

  • kolone
  • manava
  • susu o le susu
  • vevela
  • le prostate.

Na maitauina o le susu o le vevela o sauniuniga e maua ai siama o le anticanrogenic ma ave mo se taimi uumi i vailaau e maua ai le manaoga masani o micronutrients na mafua ai le faʻaititia o tulaga tuusaʻo, faapea foi suiga i totoga eseese. E taua foi le suamalie o le susu e faʻaleleia ai le lelei o le togafitiga o le chemotherapy.

Taua! O le vaomago e le o se panacea mo le kanesa, ae na o se vaega o auala lelei e foia ai lenei faamaʻi matautia, o lea e tatau ai ona e tausisi lelei i fautuaga a le fomaʻi ina ia le afaina ai le tino ua vaivai.

Milu vao

O le vaovao o le vao na i ai sona meatotino faapitoa, e mafua ai le faʻaaogaina o le laau e avea o se mea e faʻamaʻi ai. O le mea moni e faapea, o le vaovao o le vaovao e faʻasaina le faʻavaeina o faʻamalamalamaga i totonu o le tino, lea e faʻaosofia ai le faʻaalia o allergies.

O le aoga aoga i le ate o lenei laau e taua foi, aua e masani lava o faʻamaʻi ate lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o allergies, lea e mou ese atu pe a faʻamautu le galuega a lenei totoga. Pe a ave se sipuni tele e le atoatoa o le susu laʻau paʻu e tolu taimi i le aso, o le a le toe i ai ni faailoga o le allergy i le masina.

Taua! Pe a fai le susu o le vaitui, o le peleti o loʻo i totonu o le toto e tulaʻi mai, o lea e tatau ai ona faia se suʻega toto i le maeʻa o le 10 - 15 aso o togafitiga, lea o le a fesoasoani i le lumanaʻi e faʻafetaui ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi e aofia ai lenei laau.
Tele e uiga i Alu

Milu vao

O le ate o se faamama masani o le tino o le tagata lea e fesoasoani i le aveesea o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻaitiitia mea tau gasegase oona. O lenei tino faalilolilo ole talo, lea e fesoasoani i le malepelepe o gaʻo i mea ma elemene e mulimuli ane faigofie ona uia e le tino.

E le gata i lea, o le ate lea e aofia ai vaega nei:

  • tulafono faatonutonu o le tuufaatasiga o le polotini,
  • gaosiga o hormone,
  • o le soloia o gaʻo gaʻo mafai ona gaosia,
  • le faʻatinoga o le hematopoiesis.

O le mea lea, o le faʻaleagaina o le ate e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino atoa. Mo le puipuia o le ate mai aafiaga leaga o toxins ma isi mea le lelei, ua fautuaina e ave le susu o le vaomalo sauniuni, lea e aofia ai le sifa o le sophmarin, lea e toefuatai ai galuega a le okeni.

Silymarin, fegalegaleai ma le leai o se saʻolotoga, e avea ai i latou ma mea e sili atu le malosi ma sili atu le saogalemu, lea e taofia ai le faaleagaina o fausaga feaveaʻi.

Hepatitis C togafitiga

O fualaau o le vaomatua, o loʻo i ai se aoga aoga i le ate, o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le hepatitis C. E taua le malamalama o le vaovao o le vaomalo o se vaega o togafitiga faʻapitoa, ae le o vailaʻau masani. O lenei laau lelei ma e le afaina ai le tino e aveese mea oona, ma faʻamamaina ai le ate ma puipui ai mai le faʻafanoga.

A maeʻa le hepatitis C (faʻapea foʻi ma le puipuia o lenei faʻamaʻi), o le lauti mai le vaovao o le susu ua faʻaalia, mo sauniuniga e 1 lepp. fatuga poʻo vaega eletise o le laau e sasaa atu le 250 ml o le vai inu, a maeʻa ona faʻaaogaina le oloa mo le 15 minute, ma fufulu mama ma inu vevela i sipuni laiti. O se fofo faapena e ave le ipu e tasi i luga o se manava gaogao faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi (vave ao lei moe). Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona faaopoopo le moa i le lauti.

Milu vao

O le vaovao o le vaovao ua i ai le antioxyidant, diuretic, anti-inflammatory ma antispasmodic meatotino, o le mea lea ua faaaogaina ai i togafitiga o faamaʻi fatu fatu.

O le gaioiga o susu i le fatuga o fatugaʻo:

  • fesoasoani e aveese maʻa fatu
  • faamama le mumu
  • faatulaga le galuega a le tino,
  • fufulu fatuga o mea leaga,
  • toe faʻafoʻi siaki fatugaʻo
  • puipuia le tino mai aʻafiaga leaga o toxins, radicals.

I le pyelonephritis, faʻapea foʻi ma le mumū o le vevela (poʻo le cystitis), o le laʻau o le susu o loʻo taʻuina o se vailaʻau lelei.

O le vaomago o loʻo iai le vailaʻau K, e manaʻomia mo le atoatoa o le gaioiga o fatugaʻo.

Milk Terra

O fualaau oona e faaaoga i le togafitiga o le gallbladder ona o le silymarin o loo i ai i totonu o le laau, lea e le gata ina mafai ona toe faaleleia ai paʻu o le ate, ae faaleleia ai foi metabolic process in them. E le gata i lea, o le silymarin e puipuia le ate mai aʻafiaga o toxins, aʻafiaga o fualaau faasaina ma le ava malosi i le tino.

Taaloga galue i le gallbladder:

  • faʻamaʻalogaina o le alo o le mumū,
  • faʻateleina aʻoga ma le faʻamalosi o le talo,
  • faaleleia atili o meaola oona o le talo,
  • faʻasologa masani o le faʻaogaina o meaʻai ma mea totino,
  • aveeseina o se lagona o le vaivai i le hypochondrium,
  • puipuia le fausia o gallstones,
  • faʻasologa masani o le tuufaatasiga o le talo,
  • aveeseina o le tiga
  • excretion o le cholesterol.

Taua! O le vaovao o le talatala o se vailaʻau faʻasaina o fualaau o fualaau toto, e le afaina ai totoga autu, faapea foi ma tino o le tino o le tagata.

O le faamaʻi

I le maʻi gallstone, o maʻa e fausia i le gallbladder ia lava ma i le talo. O le mafuaaga mo le fausiaina o maa o se tele tele o "cholesterol ma salts" i le tino. E le gata i lea, o maa i totonu o le talo e mafua ona o faʻamaʻi pipisi o le biliary, stagnation o bile, suiga i lona vailaʻau.

Laʻau talatala, lea e fesoasoani e faʻamaʻapeʻa ai maa laiti ma aveeseina ai, faʻaaoga lelei uma nei mafuaʻaga. E taua foi le maua o le susu o le vaomatua o sauniuniga e maua ai le antispasmodic ma le auupega o mea totino, e mafua mai ona o maʻa e le maua ai le tiga.

E ala i le teuteuina o le vaovao vaovao, e ono mafai ona faʻaitiitia le faʻafefete o le talo, faʻaleleia le gaosiga ma le excretion o talo.

30 g o fatu laau e tatau ona sasaa i totonu o le 500 ml o le vai ma tuu i le vevela i luga o le vevela seia oo ina aveese le afa o le vai. Ona faʻafefe lea o le susu mo le isi 15 minute ma faʻamaeʻaina, mulimuli ane e ave i se sipuni siva i le itula mo le 12 itula. O ia togafitiga e faia mo le itiiti ifo i le 10 i le 15 aso.

Mo faamoemoega puipuia, e tatau ona ave faalua i le aso mo le 1 - 1.5 masina le sipunipuni o le susu vavalaʻau pupu lemu, faalua i le aso.
Faʻamatalaga e uiga i le faʻamaʻi

Milu talatala pe a uma le aveeseina gallbladder

I mataupu ole togafitiga o le gallbladder e le maua ai ni taunuuga lelei, latou te faʻaaogaina, lea e iu ai i le tele o faʻafitauli i le gaioiga o le tino.

O lea, o tagata gasegase peʻa uma le taotoga e masani ona popole:

  • tiga i le saʻo saʻo,
  • taʻavale
  • afaina
  • faamalosi (po o fale le tumau),
  • hepatic colic.

E le gata i lea, talu ai ona o le leai o le gallbladder, o le talo e ulufale atu i totonu o le inumaga, e mafua mai ona o le faʻafefeina ma le faʻafefe o gaʻo ua faʻalavelaveina. O fualaau vevela fesoasoani e fesoasoani e faamalosia ai le faiga o le faia ma le excretion of bile, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo, ma faʻamalo faʻamalositiga o le vailaʻau. Ae o le mea autu lava o le susu o le vaovao e fesoasoani e puipuia ai le talo ma le fausiaina o maʻa i le ate, lea e sili ona taua pe a uma le taʻavale e aveese le talo.

E mafai ona avea le vaovao ma vaomalo tutoatasi, ma o se vaega o togafitiga o togalaau ma totoga puipuia, o se tasi lea ua tuuina atu i lalo.

Meaʻai

  • Calendula - 100 g
  • togitogi - 100 g
  • immortelle - 100 g,
  • celandine - 50 g
  • susu sosolo - 50 g
  • rosehip - 200 g.

2 tbsp o le aoina e sasaa mai i le lita o le vai, kuka mo le 20 minute ma faʻamalosi mo le afa itula. Ona faʻamamāina lea o le susu ma faʻaleleia le 150 ml fa faʻafa i le aso, ao le i ai meaai. O ia togafitiga e faia i totonu o le masina.

Togafitiga o cholecystitis

O le susu o le vao talatala ma le saogalemu e aafia ai le tino e pei ona taua i lalo:

  • faʻaleleia le faʻavaeina ma le faʻaaogaina o le talo (o lenei laau e faʻalauteleina ai le pancreatic ma le gaioiga gaosia),
  • e faʻaitiitia ai le vaʻaia o le gallbladder, faapea foi ma le pepa o le biliary,
  • osofaia microbes ma protozoa e mafua ai le mumu o le gallbladder,
  • faʻaumatia maʻa o loʻo i ai ma puipuia le fausia o fou,
  • faamama le mumu.

Taua! Togafitiga o le cholecystitis ma le laʻau vavalalata sauniuniga e faia mo se taimi umi, o lea e le tatau ai ona e faʻamoemoeina se vave aʻafiaga.
E sili atu i le cholecystitis

Milu vao

O le manava, o le ate, ate ma le paʻu vavalalata e fesoʻotai vavalalata, o le mea lea, faʻalavelave i le faʻaogaina o se tasi oi latou e afaina tele ai le gaioiga o isi. O fualaau oona e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o galuega a nei totoga e ala i le faʻamautuina o le metabolism, faʻafouina o le tino ma le faʻamalosiina o siama (mo se faʻataʻitaʻiga, e le faʻamaʻaloina oloa o le gataifale e ala i suauu ua afaina i le taimi, lea e faigata ai ona fafaga fagu).

Le aʻafiaga o le susu i le manava:

  • aveeseina o le malosi o le mumu i le manava,
  • faʻaleleia o otaota,
  • toe faʻafouina o le mucous membranes o le gastrointestinal tract,
  • faʻamaʻaloga o faʻamatalaga vailaʻau.

Gastric uluaʻi togafitiga

O fualaau o le vaomatua e masani lava ona taatele i le togafitia o le manava o le manava, aua o lo o aofia ai ni meaʻai gaʻo ma se faʻamatalaga e tetee ai le ita.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, pe a fai le susu o le suauu suauʻu, o le taimi o le faʻamalolo o maʻi o le manava tumau, faapea le duodenum 12, e faʻaititia e le tasi ma le afa i le lua taimi.

O le susu o le suauʻu manogi e fautuaina e ave faʻatasi le sipuni faʻatoʻa tolu taimi i le aso, mo togafitiga ma mo le puipuia o maʻi pipili ma le talepeina o le manava. O se teuteuga mai aʻa o le laau ua faailoa mai mo le catarrh o le manava.
Faʻateleina i luga o le maʻi paʻua

Toa mo le pancreas

O fualaau suamalie e matua aoga tele mo le pancreas, e pei ona i ai le meaʻai, diuretic, o le diaphotic ma le laxative meatotino, ona o mea leaga e aveesea mai le tino.

O le manaʻoga mo susu susu i le togafitiga o le pancreas e molimauina i le mea moni e faapea, o le tuiina o le laau o se vaega lea o fualaau faasaina e pei o Karsil ma Leganol. Ae i le taimi lava e tasi, o nei fualaau oona e le sili atu ona aoga nai lo le susu o le mutia vao i lona mama (fou pe malogo).

Seleniuma, o se vaega o le laau, e sili ona aoga mo le pancreas, aua e faʻafoeina ai ona gaioiga, e iai mea e puipuia ai le puipuia ma le puipuia o meatotino. Ua faʻamaonia i le naʻo se aso, o tapenapenaga e aofia ai le selenium e mafai ona faʻamalolo ai le mumū o loʻo i totonu o le pancreas.

Taua! O le toilalo i le gaioiga o le pancreas, faʻamaloloina o le inisalini ma le faatonutonuina o le suka toto, e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka. O le mea lea, e taua le faʻamautuina o galuega masani, o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le vaitui.

Milu vao tuitui mo pancreatitis

O le atinaʻeina o se faʻamaʻi e taʻua o pancreatitis e masani lava ona faʻamalosia e ala i le soliina o le paʻu o le talo. O fualaau suamalie sauniuni e aofia ai enzymes lea e fesoasoani e maua ai puipuiga, gaʻo ma gaʻo i totonu o le inumaga e mafai ona toe faʻaleleia ma faʻaleleia le gaosiga o le talo ma lona faʻamalositino, faʻapea foʻi ma le faʻasaina o le lipid metabolism. E le gata i lea, o le vaovao susu e maualalo ai le toto cholesterol (faʻatasi ai ma le pancreatitis, o le maualuga o le cholesterol e maualuga atu i tapulaa faatagaina).

A maeʻa le masina o togafitiga faʻatasi ma susu susu, sauniuni, 85 pasene o tagata gasegase ma pancreatitis o loʻo i ai tulaga lelei nei:
1. Le faʻaitiitia o le tele o le paʻu i totonu o le pancreas.
2. Tuʻu faʻatasi poʻo le faʻaitiitia o le tiga.
3. Taumafa mamafa.

Taua! O le ava malosi e maua mai le suauu susu mo le pancreatitis o loʻo faʻaseseina (faʻafeiloaʻiga tutusa o le susu ma le susu laʻau paʻu). E le gata i lea, i le i ai o gallstones, o pusa o le susu o togalaau o sauniuniga i le amataga o togafitiga e tatau ona faaitiitia e ala i le afa.
Sili Atu e uiga i Pancreatitis

Laʻau vavalaʻau susu

O le ate o se tagata matua e maua mai i le tasi le lita o le talo i le aso e tasi, o le tasi vaega o ia mea e faʻaputuina i le vevela, ma o le isi e ulu atu i le inumaga. O loʻo i totonu o le iniseti o le talo e matua aʻafia i faiga uma o meaʻai, talu ai e faʻamavae ma fesoasoani i meaʻai, vitamini gaʻo, ma le masini calcium ma isi elemene ma vailaʻau. E taua tele le talo mo le manulele, aua e faʻaosofia ai le tui, faʻaitiitia ai le faʻamalosi, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o gaioiga. O le leai o bile e taʻitaʻi atu ai i le faʻalavelave o le manava.

O le vaomago e faʻaleleia ai le gaosiga o le talo, ma faʻamautinoa ai le lelei atoatoa o le gaʻoina o gaʻo, ma, o le mea lea, o le faʻaaoga lelei o vitamini gaʻo.

E taua foi le faamamaina e lenei laau o le iniseti mai toxins ma otaota lamatiaga i tagata, faʻavasegaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaitiitia le faʻateleina o le cholesterol ma faʻafaigofie ai tali o le mai.

Milu vao talatala mo le faʻamalosi

O fualaau o le vaomatua (e pei o le taumafataga ma le suamalie mai lenei laau) faʻamalosia le motumotu o le intestinal, lea na faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻamalosi (faʻaopopo i ai, o le vaovao susu o loʻo i ai sona aafiaga itiiti).

O se aafiaga lelei o le laau i luga o le gaioiga o le dysbiosis ua matauina foi: o le vaovao o vaomalo sauniuni e faatulaga le metabolism.

Mo le togafitiga o le faʻamalosi, e fautuaina e inu susu le vaotuitolu i le aso i se fua o le sipuni se tasi. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, o le suauʻu suauʻu manogi e faʻaaogaina e tutusa ma le taumafataga ua faʻamaoaigaina i fila.
Faʻamatalaga e uiga i le faʻamalosi

Milu vela mo veins varicose

Faʻatasi ma veins varicose, o loʻo faʻaalia mai i foliga o le vevela o vevela, o le tiga o le vae ma le gasegase tumau, susu o le lauti lauti o le a fesoasoani.

Mo le faia o lauti, 1 tsp. fatuga (po o le falaoamata) o le laau e sasaa mai i le tasi ipu malamalama vai. O le tea e faʻaaogaina mo le 15 minute, fufulu ma inu i vevela vevela. E lua mo togafitiga ma faʻasologa faʻasolosolo, o le lauti e tolu taimi i le aso, tasi le tioata ia taʻitasi.

O lenei meafaigaluega e faʻamalosi ai le vascular system, faʻamamaina le toto ma maua ai se aoga aoga ile tino atoa.

I le togafitiga o veins varicose, e mafai ona faʻaaogaina le vaovao susu e le gata i le lauti, ae faʻapea foi i le tulaga o le inu o le ava malosi, suauʻu poʻo le paʻu, lea e mafai ona faʻaopoopo i meaʻai.
Tele faʻamatalaga i veins veinose

Milu vela mo le maʻisuka

O le vaomago e aofia ai le zinc, magnesium, chromium, manganese ma le selenium, lea e maua ai le pancreas ma se atoatoaga o le insulin i le hormone, lea e faia ai le faagasologa o le faatonutonuina o le maualuga o le kulukose o le toto.

O lenei laau ua faamaonia e faaleleia ai le ate i le amataga o le maʻisuka. O lea, o le ate (aemaise lava i le po) e maua ai le lekocogen, o se mea puipuia lea e liua i le kulukose, lea e tatau ona tau ai le maʻisuka ma faateleina le tetee atu i lenei maʻi masani i aso nei.

Ae! E tatau ona manatua e le mafai e le vaitui ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O lenei laau (e masani lava o suauu ma le suauʻu) e faʻaaogaina o se suamalie masani, ona o le faʻaititia o le maualuga o le suka i totonu o le toto.
Sili Atu e uiga i le Maʻisuka

Milu vao

O le suauu manogi o le suauʻu e aofia ai le vaitamini E, lignans, gaʻo gaʻo, magnesium, faʻapea foʻi ma flavonoids, lea, pe a tuʻufaʻatasia, fesoasoani e maualalo le toto.

E le gata i lea, o nei lava mea e aʻafia ai le faʻaleagaina o le cardiovascular ma le totoga atoa, e aofia ai:

  • maualalo le toto cholesterol,
  • faʻamalosi ma faʻateleina le gaosaʻi o puipui o toto toto,
  • faʻamaonia le faʻavaeina o le toto,
  • faaitiitia le lamatiaga o le thrombosis,
  • faamama avega o vaʻa toto,
  • puipuia le foliga mai o ni atherosclerotic matautia i luga o puipui o toto toto.

Milu vao

E pei ona e iloa, toxins, faaputuputu i le ate, fesoasoani i le aoina o isi pauna. O se olaga e le tauagafau ma le le maloloina o mea taumafa, lea e tau atu i maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi, e fesoasoani foi i tupe mama. O le vaomatua e faamamaina atoatoa le ate o toxins, toe faafou ai lelasea, faasalalauina o toxins ma mea oona, lea e fesoasoani e le gata ina aveesea ai le mamafa, ae ia faaleleia ai foi le soifua maloloina o le tino atoa.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o le laʻau vaovao mo le gau o le mamafa:
1. O le le lelei o le vaovao o le vaovao, o se mea moni lava e masani lava e leai ni faʻamaʻi.
2. Puipui le ate mai aafiaga leaga o faʻamalolo saoloto e faʻafetai ai i silymarin antioxidant malosi.
3. Metabolism faʻavavevave.
4. Faʻataunuʻuina o le faʻaogaina o meaʻai: mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia o le meaʻai fuamoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa.
5. Faamalosia le puipuiga o le tino, lea e matua taua lava mo le aveesea o le mamafa, aua o le toe fetuunaiga o le tino e aofia ai se faaitiitia o le puipuiga.
6. Paʻu faʻamalosi. O le mea lea, ole vitamini B ma le vaitamini E fesoasoani i le toe faʻafouina o paʻu e ala i le toe faʻafouina o le tino. I le faagasologa o le leiloloa o le mamafa, o le paʻu o le paʻu, o le faʻalauteleina o laʻau e aliali mai, lea o le a fesoasoani ai le alo o le vaomalo e faʻafefe, faafetai i le matagofie o le paʻu.

Mo le faamoemoe o le leiloa o le mamafa, o le falaoa ma le susu o le suauu suauʻu e faʻaaogaina, lea e tatau ona avea o se fesoasoani mo le aveesea o le mamafa, lea e fesoasoani e faatelevave ai le leiloa o le mamafa.
Faʻamatalaga e uiga i le Loto Paʻu

Pancreatitis Oil

Ole suāuʻu pipiʻu o le vailaau sili ona faigofie ma sili ona vave mo pancreatitis. Ua faia e aunoa ma ni fesoasoani faʻapitoa, sei vagana ai nai meafaigaluega laiti mo le tuiina ma le aoina o suauu.

Ua lava lea e aʻafia ai fatu o le laau ina ia maua ai le oloa saʻo ma se mea e faʻafiafia ai le siosiomaga ma se mea vave vave.

E naʻo na tulaga e le tatau ona faʻaaogaina ai gaʻo lanumeamata i le faavae e faʻavae ai le suauu. O totonu ia i latou e mafai ona e mauaina fatu. O le faʻaosoina o le faagasologa e tupu i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu, pe a le toe totogo le laau. O le taimi nei e tatau ona faasaolotoina mai le mea e le tatau ai, ona alu ese ai lea o fatu o sina susu. A aunoa ma ni meafaigaluega faʻaopopo, o le simaina o le suauu o le a faigata tele.

O le suauʻu suauʻu mo pancreatitis e mafai ona faʻatau i soo se vailaʻau faʻatau. E faʻaalu 3 aso i le aso, aʻo le i 'ai. E leai se sili atu i le 5 minute e tatau ona faʻaleleia i le va o le tagofia o fualaau faʻatau ma le 'ai ina ia faʻaalia le tele o aafiaga i mea aoga.

Milu vao talatala mo le pancreatitis

E mafai ona faʻamaina fatu ile fatu ile paʻu. I le taimi lava e tasi, o le a le faʻaumatia meatotino aoga: o vitamini ma enzymes o le a tumau i le tuufaatasiga o eleele. O otaota vela ua nutimomoia e faʻaaoga ai se faʻalavelave po o se isi auala talafeagai ile tulaga o le paʻu. E mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga mea taumafa, ae sili ona lelei i le auala tutusa e pei o le suauu - tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai, sili atu aʻo leʻi' aʻai taumafa. Mo le faʻaogagofie, o le paʻu e faʻapipiʻi i isi mea gaosiga poʻo le faʻamamaina ile vai.

Faʻaaoga tatau

O le vele o togalaau togafitiga e iai sona aafiaga lelei i tulaga e faʻatino ai e tusa ai ma faʻamaumauga ma faʻamaoniga a le fomaʻi. Afai o togafitiga e faʻasolosolo faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e le mafai ona e fefe - e mafai ona faatagaina, ae naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi.

O lenei faʻalavelave faʻapitoa o le a maua ai se taunuuga faapitoa.

E tusa ai ma le soifua maloloina o le lalolagi ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o mea laiti po o paʻu o lenei laau e mafua ai suiga lelei i le 85% o mataupu, e aofia ai le fesoasoani i toe faʻafoʻi ma faʻamaga, ae na o le faʻalavelave tele o le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o susu susu, o le umi o togafitiga mo pancreatic pancreatitis ua faaitiitia e tusa o le tolu. O se taunuuga lelei lenei, aemaise lava le manatu o togafitiga e le manaʻomia ai tupe tetele, malaga i le falemaʻi poʻo taualumaga tiga.

Milu vao i le taimi o le maitaga

O le vaomago e aofia ai le 400 gaioiga galue, o lona aafiaga i luga o le tamaititi e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. Mo le mafuaʻaga lenei, a oʻo i le taimi o le maitaga, e faʻaaogaina faapitoa lava ia sauniuniga a le fomaʻi e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, o le a fuaina le vailaʻau sili ona lelei o le vailaau faʻasaina, faʻamaonia se togafitiga faapitoa ma faatulaga le taimi sili ona lelei o le ulufale.

O fualaau oona ua faatonuina mo fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le faʻamaʻi, faatasi ai ma le le lava o le manaʻo ma vaivaiga lautele.

Milu vao tuitui mo tamaiti

O fualaau o le vaomago e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi nei i tamaiti:

  • maʻi ate
  • malosi
  • dysbiosis,
  • vitiligo
  • faʻamatalaga.

O le vaovao faʻamalosi e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ma o le mea lea, pe a tatau ai, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻasologa.

O faʻamanuiaga o le susu susu mo tamaiti:

  • vaivai le aafiaga i le ate,
  • leai se vaisu
  • le faʻamautuina o le metabolism
  • faateleina le faʻamalositino o le intestinal,
  • faamalosia o puipuiga
  • itiiti ifo numera o faʻasalaga ma faʻasagaga leaga,
  • le mafai ona faʻaaoga umi,
  • fetaui ma isi ituaiga togafitiga,
  • se vateatea tele o vailaau mo togafitiga.

Contraindications:
1. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
2. Tamaiti i lalo o le tolu tausaga.

Mo tamaiti mai le tolu tausaga, ave le falemaʻi lomiga o le susu laʻau (talisua) afa o le sipuni faalua i le aso i le taimi o taumafataga (faʻafefiloi le falaoa i ipu e le manaʻomia ai togafitiga vevela).

E mafai ona e saunia se teuteuga o fatu i le susu, lea e sasaa ai le sipuni sipuni o mea mata i totonu o se ipu malamalama susu, ona tuʻuina lea o le faʻafefiloi ma aumai i se vevela. O le suka e aveeseina mai le afi o loʻo i ai i le po, ma i le taeao e toe oso mai. O le fualaau oona e ave i le kuata kuata 3-4 taimi i le aso, tasi le itula pe a uma le taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga