Pancreatic tumors

Pancreatic cancer - o le neoplasm leaga e mafua mai i le epithelium o le glandular tissue poʻo le papacreatic ducts.

Pancreatic cancer
ICD-10F 25 25.
ICD-10-KMC25.0, C25.1 ma C25.2
ICD-9157 157
ICD-9-KM157.1, 157.8, 157.0 ma le 157.2
Omim260350
Faamai9510
Medlineplus000236
eMedicinemed / 1712
MeshD010190

O le aʻafia o le kanesa o le pancreatic ua faʻalauteleina i tausaga taʻitasi. O lenei faʻamaʻi o le ono o le taatele o le kanesa i le va o tagata matutua. E afaina ai le matutua, tutusa lava alii ma tamaitai. I le Iunaite Setete, o le kanesa o le pancreatic o loʻo i ai i le taimi lona fa i le mafuaaga o le maliu o le kanesa. E tusa ai ma se uluai suʻesuʻega a le American Cancer Society, i le 2015, o lenei tumutumu o le a iloa i le 48,960 tagata, ma e 40 560 tagata gasegase o le a maliliu. O le lamatiaga o le kanesa i tagata nofo uma o le Iunaite Setete i le taimi o le olaga e 1.5%.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo le kanesa o pancreatic o:

O faʻamaʻi faʻamaʻi e aofia ai:

E masani lava, o le tumo e afaina ai le ulu o le gland (50-60% o mataupu), o le tino (10%), o le siʻusiʻu (5-8% o mataupu). E iai foi le leona atoatoa o le pancreas - 20-35% o mataupu. O le tumutumu o se pupuʻu pipili e aunoa ma ni tuaoi manino; i le vaega, e paepae pe samasama samasama.

O se gene na maua talu ai nei e afaina ai foliga o suauu pancreatic masani, lea e mafai ona aafia i le atinaʻeina o le kanesa. E tusa ai ma se suʻesuʻega na lolomiina i le tusi o Nature Communications, o le gene gene is le P1 protein kinase gene (PKD1). O le faia i luga, o le a mafai ona taofia le tuputupu ae o le paʻu. PKD1 - pulea le tuputupu ae o le toto ma metasisi. I le taimi nei, o loʻo pisi le au suʻesuʻe i le faia o se pupuni o le PKD1 ina ia mafai ona toe tofotofoina.

O se suesuega na faia i le Langon Medical Center i le Iunivesite o Niu Ioka na maua ai le kanesa o le pancreatic o le 59% sili atu ona atiae i tagata mamaʻi i le microorganism i le gutu Porphyromonas gingivalis. E le gata i lea, o le lamatiaga o le faʻamaʻi e faalua pe maualuga pe a iloa le maʻi Aggregatibacter actinomycetemcomitans. O loʻo suʻesuʻeina se suʻega suʻesuʻeina o le a mafai ai ona fuafua le atiaʻe o le kanesa o le pancreatic.

I le aotelega, e 5 ituaiga o faʻasolopito o le kanesa o pancreatic:

  • Adenocarcinoma
  • Umika o le cellcinoma masima
  • Cystadenocarcinoma
  • Carcinoma cellula taulaʻau
  • Tesema e le faʻaalia

O le monetarycinoma sili ona taatele na matauina i le 80% o mataupu o le kanesa o pancreatic.

Laʻau o Lymphogenic o le kanesa o pancreatic e 4 vaega. I le taimi muamua, e afaina ai le tino o le lymph (e lata ane i le ulu o le pancreas), i le lona lua - retropiloric ma le hepatoduodenal, ona fai ai lea o le Celiac ma le maualuga o le lymph mesenteric and in the fourth stage - retroperitoneal (paraaortic) lymph.

O gasegase hematogenous e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o mea mamao mamao i le ate, mama, fatugaʻo, ponaivi.

I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai se faʻaaogaina o le totoina o siama tumo i luga o le paʻu.

O le faʻavasegaina o le TNM faʻapitoa e faʻaaoga i na o le exocrine carcinomes pancreatic ma le maʻi neuroendocrin pancreatic, e aofia ai mea e gaʻo ai le tino.

T - tumutumu muamua

  • Tx - le tumutumu muamua e le mafai ona iloiloina
  • T0 - leai o faʻamatalaga i luga o le tumutumu muamua
  • Tis - carcinoma i tulaga
  • T1 - o le tino e le sili atu ma le 2 cm i le pito sili ona telē i totonu o le paʻu
  • T2 - o le vevela e sili atu i le 2 cm i le tele pito i totonu o le paʻu
  • T3 - o le paʻu e alu atu i tala atu o le pancreas, ae e le afaina ai le potu celiac poʻo le maualuga o le faʻasolo
  • T4 - o se tumutumu e tupu i totonu o le potu celiac poʻo le maualuga o le uaea mesenteric

Tis e aofia ai le pancreatic intraepithelial neoplasia III.

N - faʻapitoa o le lymph

  • Nx - E le mafai ona iloiloina ni fomaʻi o le lymph faʻapitonuʻu.
  • N0 - leai se mea e faʻaleagaina i laina faʻapitoa o le lymph
  • N1 - o loʻo i ai ni mea faʻaleagaina i laina faʻapitoa o le lymph

Faamatalaga: Vailaau faʻapitonuʻu o le lymph e fai ma faʻasologa o faʻasalalauga, lea e mafai ona vaevaeina e pei ona taua i lalo:

pona faʻavaelocalization
Maualugaluga aʻe o le ulu ma le tino
Lalolalo ifo o le ulu ma le tino
I lumamuaʻi pancreatic-duodenal, pyloric (na o ulutala ulu) ma feʻau vavalalata
Toeposterior, pacreatic-duodenal posterior, lymphsodes of the common common bile duct and proximal mesenteric
Spleenlaʻau o le faitotoa o le vavae ma le siʻusiʻu o le pancreas (na o tumutumu o le tino ma le siʻu)
Celiacna o le ulu ulu

M - mamao mamao

  • M0 - e leai se mamao mamao,
  • M1 - o loʻo i ai mamao mamao.

laasagafaitioga Tfaitioga Nfaitioga M
Vaega 0TisN0M0
Vaega IAT1N0M0
Vaega IBT2N0M0
Vaega IIAT3N0M0
Vaega IIBT1, T2, T3N1M0
Vaega IIIT4Soo se NM0
Vaega IVSoʻo se TSoo se NM1

O faʻaʻailoga o le kanesa o le pancreatic e masani lava e leʻo faʻamaonia ma e leʻo faʻaalia, e fesootaʻi ma le tele o mea e iloa ai le paʻu i le tele o taimi o le faagasologa. Faʻatasi ai ma faʻamaoniga, o le faʻamalosi o le jaundice e masani lava ona i ai i le taimi o le germination poʻo le faʻamalosi o le talo.

Afai e aʻafia le ulu i le ulu, ona faʻaalia lea o ia lava e pei o le Courvoisier syndrome: i luga o le palpation o le taumatau pito i luga o le manava, o le galet vevela e faʻalauteleina ona o le mamafa ole pipi. O le kanesa o le tino ma le siʻusiʻu o le pancreas e tuʻuina mai ma le tiga o le tiga, lea e susulu i le pito i lalo ma faalagolago i le tulaga o le tino. O le faʻamaʻiina e le tumutumu o le manava ma le sosolo o le mea na mafua ai le faʻaleagaina o latou tulaga. I le lumanaʻi, o le gaioiga o le gland ma isi totoga o le vaega o loʻo i ai meaʻai e faʻalavelaveina. O le toto na mafai ona tupu mai totoga afaina.

O le kanesa o le Pancreatic e iai foi ma faʻamaoniga e masani ai o maʻi o le maʻi: o le iniseti o le kanesa, faʻaitiitia le manava ma le mamafa o le tino, vaivaiga lautele, fiva, ma isi.

Faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻasinomaga suʻesuʻega faʻasolosolo ma faʻatautaia le faʻatalanoaga faʻatasi ma bolus faʻatusatusa le faʻaleleia. O nei metotia e mafai ai ona tatou vaʻaia e le gata o le faʻateleina o le tumutumu muamua o le paʻu, ae ia suʻesuʻeina foi le i ai o metastases, faʻasalaga faʻamaʻi. I le faʻaopoopoga, o metotia X-ray e faʻaaoga e tusa ai ma faʻamatalaga, e pei o le suʻeina o le manava ma le duodenum ma le barium sulfate (e iloilo ai le i ai o le faʻaogaina o faaletonu ona o le tumutumu o le tumutumu), faʻataʻitaʻiga retrograde cholangiopancreatorygraphy (ia suʻesuʻe le faʻaogaina o le pulelele ma le faʻamaʻi pipisi, le faʻamaonia). Mo togafitiga faʻataʻitaʻi, e mafai ona faʻaaoga se laparotomy ma se biopsy.

I le faaopoopo atu i metotia e fuafua ai uiga faʻaanatura o le faʻavaeina o le pancreas, o loʻo i ai metotia e mafai ona fuafua e le tagata lava ia le faʻasologa o le maʻi. O se tasi o nei metotia o le faʻamautuina lea o matrix enlarging in blood.

Endoscopic Ultrasound Faʻamata

O le taua o le alualu i luma i le siamaina o le kanesa o le pancreatic i se amataga vave o le faʻamaonia (endoscopic ultrasound). E le pei o le masaniga masani, o se fomaʻi uʻamea faʻatasi ma se ataata vitio ma se suʻega ultrasound e faʻaaogaina mo le faʻamalosi, lea e mafai ona faʻapipiʻi saʻo i totonu o le inumaga ile faiaʻoga suʻesuʻega. O le faʻamalositino e foia ai le faʻafitauli o le manino o le gagana e tulai mai pe a suʻeina totoga loloto ma le auala transdermal. I le kanesa o le pancreatic, endoscopic ultrasound e mafai ai ona e faia se faʻamaʻi i le 90-95% o mataupu faamanino i se taimi vave.

Jack Andraki Tester Edit

I le amataga o le 2012, na faia ai e Jack Andraka, o se tamaititi e 15 tausaga le matua mai le Aoga Maualuga o North County, i le taulaga a Baltimore o Glen Burnie, Maryland, ISA, le suʻega o le kanesa lea e mafai ona iloa ai le pancreatic, lung, ma le kanesa testicular uluaʻi amataga e ala i le suʻesuʻeina o le toto poʻo le mimilo. O le suʻega faʻamaonia ua faia i luga o le faavae o pepa mo le faʻataʻitaʻiga o suʻega o le maʻisuka.

E tusa ai ma le tusitala, e faavae i luga o fua faatatau le saʻo, o le metotia e sili atu i le faaselau taimi vave, o le sefulu i le afe o taimi sili atu le taugofie (o le suʻe pepa mo tau o le tele o mea e sili atu nai lo le 3 sene), ma e faitau selau taimi e sili atu ona maaleale nai lo metotia sa i ai suʻega. O le sao o faʻamatalaga amata atonu e 90% pe sili atu foi. O le atinaʻega ma suʻesuʻega a le tagata suʻesuʻe na mafua mai i le maliu mai le kanesa o le pancreatic o se uo vavalalata a le tama tama.

Mo lana atinaʻe fou, na maua ai e Jack Andraca le $ 75,000 fesoasoani ia Me 2012 i le Tauvaga a Tamaiti Aoga ma le Science Achievement Competition, lea e faia i tausaga taʻitasi i Amerika (Intel ISEF 2012). O le fesoasoani na faʻatupeina e le Intel. Ia Ianuari 2014, na lomia ai se tusiga i le mekasini a Forbes lea na fesiligia ai le auala na tofotofoina ai Jack Andrak.

  • Taofiaga faʻapitoa (e tusa ai ma faʻamaoniga, i le leai o se mea e fai - i le 10-15% o mataupu)
  • Radiotherapy (faʻatasi ma le taotoga)
  • Chemotherapy
  • O le faʻasologa o togafitiga
  • Fomaʻi faʻapitoa (faʻamaʻi, etc.)
  • Virotherapy
  • Faʻasalalauga e le mafai ona faʻafesuiaiga (Nanorear)

O auala o taotoga, o le pancreatoduodenal resection e sili ona taatele i le kanesa o pancreatic (Tausiga o le tutuli), lea e aofia ai le aveeseina o le ulu o le pancreas ma se fulu, o se vaega o le duodenum, o le vaega o le manava ma le gall vladderi i laina faʻapitoa o le lymph. O le tui i le taotoga o le salalau lea o le paʻu i vaʻa tetele latalata ane ma le i ai o mea mamao mamao.

O togafitiga faʻapitoa, e taʻua o le adjuvant therapy, ua tuʻuina atu i tagata gasegase e leai ni faʻaaliga o faʻafitauli o toega, ae o loʻo i ai le avanoa e tumau ai le tino o le tino i le tino, lea, pe a le togafitia, e mafai ona mafua ai le toe foʻi mai ma le oti.

E le lelei le tulaga. O togafitiga faʻaonaponei faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia ai le soifua maloloina faaletino e oʻo atu i le 5%. Ae ui i lea, o le soifuaga o le soifua maloloina pe a mavae le taotoga e 15-19 masina, ma le lima tausaga le ola e itiiti ifo ma le 20%. Afai e le mafai ona faʻaaogaina atoa le paʻu, toe faʻafoʻi toetoe lava o taimi uma, i le gasegase togafitiga ma le toe faʻafoʻi o le faʻamoemoega o le ola e 3-4 taimi le umi nai lo tagata e le o faagaoioia. O le tulaga o loʻo i ai nei o vailaʻau e le faatagaina mo togafitiga lelei o le kanesa o le pancreatic ma e taulai tonu lava i togafitiga faʻapitoa. I nisi tulaga, o se aoga aoga e maua mai e ala i togafitiga faʻafefe. O le 5-tausaga o le ola i le maea ai o togafitiga faafomaʻi e 8-45%, lea e avea ai ma se tasi o faʻamaʻi sili ona matautia.

Faamatalaga lautele

O paʻu pancreatic e mafai ona fausia uma i le endocrine ma i le vaega o le exocrine, ae o le exocrine neoplasms e sili ona taua. Faatasi ai ma i latou, o gasegase leaga e manumalo, i le 90% o mataupu o loʻo faʻatusalia e le pancreatic duct adenocarcinoma. O le toto o le Benign e seasea tupu, e masani lava ona tupu mai i sela e maua ai ni enzymes digestive, faapea foi ma le faapipiiina o alavai (cystadenoma). Tumama e faia i laumei Langerhans (o le endocrine vaega o le pancreas) e mafai ona soona gaoioi pe leai foi. O le tino o gasegase malosi o loʻo i ai le falemaʻi sili ona lelei, ao latou gaosia le tele o meaola e ola i le biologically active and causes a "hormonal storm" in the body. O suʻesuʻega i le vaega o pancreatic oncopathology e faʻamaonia ai o le tino o lenei okeni i fafine e faalua ona faaluaina i totonu o tane, ma o le mea pito i luga e tupu i le 35-50 tausaga.

Faʻavasegaina o le susu o le pancreatic

O neoplasms e mafua mai i lo latou tupuaga ua vaeluaina (vavalalata) ma leaga (e le faʻafefe). I le faʻaopoopoga, o tino o le pancreatic o loʻo faʻavasegaina e tusa ai ma le faʻasalalauga, fausaga o le talafaasolopito, faaletonu o galuega. E mafai ona i ai se neoplasm pancreatic i le ulu, tino, siʻusiʻu, motu o Langerhans, ala, poʻo le nofoaga o le pona tumo e le mafai ona faʻamaonia.

E tusa ai ma le fausaga o le talafaasolopito, i le 80% o mataupu, o le paʻu o le pancreatic e mafua mai i le epithelial origin (mai i le acinar ma le endocrine cell, lectal epithelium, le malamalama pe afifiina foi), tissues e le epithelial, toto ma vailaau o le lymps e mafai ona avea ma punavai, ma e mafai foi ona maua i le neoplasms le origin of dysontogenetic and metastatic.

O ituaiga o maʻi o le epithelial genesis o loʻo taʻua i lalo: mai i vailaʻau o le acinar (benign - adenomas, maʻi mumua) - o le epithelium (benign - cystadenomas, malignant - adenocarcinoma, scirr, squamous and anaplastic cancer).

O le paʻu o le endocrine pancreatic e mafai ona sau mai sela o teineiti o Langerhans (insulinomas, gastrinomas, vipomas) poʻo le faʻasalalau (carcinoid). E tusa ai ma le tulaga o le eseʻesega o le cell, e mafai ona maua i le maualuga, maualuluga, ma le maualalo-eseʻesega, o le toto o le endocrino o le mea na tupuga mai ma le manino, mucocarcinoids, ituaiga o le kanesa, talatini tumo (hyperplasia ma le ectopy o lapatitis endocrin pancreatic, polyendocrine neoplasia syndrome).

O le faʻavasegaina o tino o le pancreatic tumutumu e aofia ai tulaga nei: leai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, le faʻamaonia le tulaga o galuega, faʻaleagaina o le pancreatic: o le faʻasologa o le tino, hyperfunction (hypoglycemia ma hyperglycemia, supéchlorhydria, diarrhea, syndrome Zollinger-Ellison ma le gastrinoma, syndrome Werner-Morrison ma polyandocardia neoplasia, hypersecretion of serotonin).

O le tele lava o taimi e faʻamalamalamaina ai le tino o le toto, le lymphoid ma le non-epithelial tumors o le pancreas, cystadenocarcinomas, o le gasegase ma le kanesa o le acinar - o mea vavalalata o nei neoplasms o loʻo faamatalaina. O le manava o le tino e masani lava ona amata lelei mai i mea ola maloloina, e le sili atu nai lo le 0.3% o neoplasms pancreatic uma, i le tolu oi latou e fa o loo fai ma sui o le insulinoma. O le natura matautia o le natura o neoplasms e mafai ona fuafua e naʻo le i ai o metastases o le hematogenous (masani ona faʻasolo i le tino). Malifa neoplasms o le teugatupe mo 90% o le tino o le pancreatic tumors ma le 80% o le pancreatobiliary zone.

Faailoga o maʻi o le pancreatic

O le tele o tumutumu o le pancreatic e le mafai ona faʻaalia i latou mo le tele o tausaga. Afai ua aliali mai se falemai o le neoplasm, o mea moni nei e tautalagia mo se maʻi o le tumo genesis: o le leai o se talafaasolopito o le kanesa o le pancreatic i luga o se laina, le leai o se falemai o le faamaʻi ma faailoga o le inu o le tuma, ma le faagesegese o le neoplasm.

Adenomas o le amataga o le pancreatic e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa; e masani lava ona iloa faʻafuaseʻi i le taimi o taotoga poʻo le autopsy.Cystadenomas ma cystadenocarcinomas e mafai ona oʻo atu i lapopoʻa tetele ma ona o lenei mea o loʻo faʻaalia ma faʻalauiloaina e ala ile puipui o le abdomina tua. I le taimi lava e tasi, ua toesea le ata o le falemaʻi mo se taimi umi ma ua aliali mai i vaega mulimuli ane, pe a amata ona aʻafia le tumutumu o le auala masani ma le gasegase o le pepe, togafiti, vaʻa lata ane ma neura.

O le fale sili ona mataʻutia o le gasegase oona: o le maualuga o le inisalini maualuga i le taimi o le insulinoma e oʻo atu ai i le hypoglycemia, o le gastrinoma o loʻo faʻaalia i le atinaʻe o le syndrome o Sollinger-Ellison (maʻi o le peptic, hypersecretion o le gastric juice, maʻi leaga o le maʻi), vodomas e faʻaalia e le maʻi o Werner-Morrison (diarrhea) , chlorhydria), carcinoid - hyperserotoninemia ma le maʻi o le carcinoid (faʻavevela vevela o le moaopao, manava manava, gasegase o le tino, le atoatoa O lenei masini loto taumatau).

O le falemaʻi o maʻi mama o pancreatic ducts e masani lava ona na o taimi ua leva o le maʻi, e maua uma ai faʻalauiloa lautele ma faailoilo o le faaleagaina o totoga vavalalata. Faailoga masani e fesootaʻi ma le inu oona: tiga o le manava o le tino i le pito i tua, paʻu o le mamafa, asthenia, anemia, leai se manaʻo. O le faamatuuina o le paʻu i totonu o totoga o loo siomia ai ma gasegase e iloagofie ai lava ia ma faailoga o le faaleagaina o nei totoga (tupuga ma le gasegase vascular, jaundice ma le exocrine pancreatic le atoatoa ma le faalavelaveina o le pule masani o le bile ma le pule masani, faailoga o le faaleagaina o le manava, ma isi).

Faʻamatalaga o maʻi o le pancreatic

Mo suʻesuʻega taimi ma faʻamaoni tonu o le ituaiga o paʻu o le pancreatic, faʻamaopoopoina galuega a le gastroenterologist, fomai tipitipi ma endoscopist e manaʻomia. A aunoa ma le faʻaaogaina o auala faaonaponei o le faʻaaliina o ata ma le faʻasologa o vailaʻau o neoplasms, ua toetoe lava a le mafai ona iloa se tumutumu pancreatic. E tatau ona manatuaina e oʻo lava i togafitiga faʻaonaponei faʻaonapo nei ma metotia e le mafai ona taliina i taimi uma le fesili e uiga i le natura o le okeni, ma o le suʻesuʻega a le fomaʻi e taua tele i le faʻamaonia o neclasms pancreatic.

O le faaleagaina i le pancreas o le a faailoaina e na suesuega e pei o se suesuega o le toto o meaola, o se kopi, o se suʻesuʻega o le pule faalilolilo o fualaau oona ma le esophagogastroduodenoscopy. O le isi laasaga o le tofiaina lea o auala e le o osofaia ai auala e pei o le gasolosolo ma le teu o foliga, pancreatocholangiography resonance, maguma resonance imaging of the pancreas, calculation ofgraphygraphy of the biliary tract. A maeʻa ona suʻeina se paʻu i le pancreatic tissues (o le tele o le neoplasm e ono fesuiaʻi mai le 2 mm i le 200 mm), o le maualuga o homons ma metabolites (adrenaline, norepinephrine, serotonin, cortisol, gastrin, peptide vasoactive, insulin, glucagon, pancreatic ma le C-peptide ua fuafuaina i le toto) , somatostatin, ma isi) ma faailoga o le toto (CA19-9, CA 50, CA 242, CEA).

O le faamaninoina o le natura o le leona, o faiga osofaʻiga e faʻaaogaina foi: endoscopic retrograde cholangiopanatagraphy, celiacography ma le ave o le toto mai vevela pancreatic ma le fuafuaina o hormones i totonu, cholangiography transhepatic choc, pancreatic puncture biopsy, laparoscopy. O le tele o suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia ai se maʻi o le pancreatic o loʻo fautua mai ai o le faʻamautinoaina o lenei tulaga e matua faigata, ma e le i maua se suʻesuʻega faʻaletausaga suʻesuʻega.

E tatau ona ese le tino o le paʻu o le pancreatic i le pancreatitis, o le pancreatic cysts, o le tino o le toto toe o le tino ma le toto, ma le gasegase ole gasegase poo le duodenum, o le gasegase tele o le vaa, echinococcosis ma le cysticercosis ma le faʻaleagaina o le sonoa o le hepatopanreatic.

Pomreatic tumo togafitiga

Togafitiga o vailaau oona e naʻo le taotoga: vaʻaia o le pancreas resection, ulu pancreatic head resection, pancreatoduodenal resection, tumutumu o le tino. A maeʻa le taotoga, e faia se suʻesuʻega faʻaleagaga faʻamalosia e faamanino ai le ituaiga o neoplasm.

I ni neoplasms leaga, o le itu autu o togafitiga ua filifilia e faavae i luga o le tulaga o le falemaʻi. Afai o se tagata maʻi ei ai se kanesa ogaoga poo se kanesa o loʻo faʻaleagaina i luga o le ulu o le pancreas, o le pancreatoduodenal resection e faia ma le puipuia o le manava pyloric. I gastrinomas, o le gastrectomomy, o le vailaau filifilia, ma le pancreatoduodenal resection e masani lava ona faia, ae ui i lea, e mafua ai ona finau le gastroenterologists ma fomai tipitipi e uiga i le aoga ma le aoga o nei fesoasoani taoto.

O togafitiga faʻapitoa o tumutumu o pancreatic e mafai ona aofia ai le faʻamalolo ma le polychemotherapy (faʻatasi ai ma le maualuga o le faʻaopoopoga o le gaioiga, faʻasolosolo malosi o hormones, maliliega ma metastasis o le neoplasm). O togafitiga faʻapitoa o neoplasms mama e taulai i le toe faʻafoʻiina o le paʻu o talo ma le pancreatic juice, faʻateʻaina le gaioiga o le mu i le biliary trak, ma le faʻaleleia o le lelei o le ola o le tagata maʻi. Mo faʻamoemoega faʻapitoa, o gaoioiga nei e faʻatinoina: vaʻaia fafo o le alalaupapa e tusa ai ma Kerr ma Halsted, vaʻaia faʻapitoa o le alavai, cholecystectomy, suʻesuʻega endoscopic o le tumutumu o le tumutumu o pepeti o le talo, le faʻamalosi o le pipili, ma isi.

O togafitiga faasao o le tino o le neuroendocrine e maualalo i le gaosia o le hormonone, o se faʻamatalaga e le mafaamatalaina o le hypersecretion o endocrine e aofia ai se tuufaatasiga o sandostatin ma omeprazole. I le togafitiga o se paʻu e pei o le gastrinoma, o se tuufaatasiga o H2 o poloka poloka o masini resaminate o histamine, o mea e faʻamalosia ai le tino ma le popo o le pamu e faʻaaogaina.

Faʻasalaga ma le puipuiga o maʻi o le pancreatic

O le faʻamalositino mo maʻi mama o le pancreas e matuā le lelei lava, e fesoʻotaʻi ma a latou auala asymptomatic ma le tuai ona faʻamaonia. O le aveesea o le tino i le vevela e mafai ona naʻo le sefulu o tagata maʻi, o maʻi uma lona lua e toe foi mai, ma i le 95%, o mea mamao mamao e maua i le 12 masina talu ona taʻalo. O le tuufaatasia o le togafitiga e le sili atu ona faaleleia ai le fua faatatau o le ola: e le sili atu ma le 5% o tagata mamaʻi na maua i le tino o le pancreatic zone e tumau pea mo le lima tausaga.

O le fomaʻi mo le paʻu o le paʻu o le tino e lelei tele - i le iva o tagata e toasefulu e mafai ona maua se fofo atoatoa. I le faʻaopoopoga, o le faʻaleagaina o neoplasms o lenei localization e seasea maua. E leai se faʻamaʻi faʻapitoa o paʻu o le pancreatic, peitaʻi, o le usitai i se soifua maloloina lelei, meaʻai lelei, ma le lava o le malolo e faʻaitiitia ai le ono mafai ona fausia ni neoplasms i le tino.

Tuua Lau Faamatalaga