Hypoglycemia i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2

Manatua lena mea hypoglycemia - O le faʻaitiitia lea o le suka i lalo ifo o le tapulaa maualalo o le masani, o lona uiga, i lalo o le 3.3 mmol / L. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka na te mauaina le insalini poo le suka. A aunoa ma fualaau faasaina, mulimuli i se taumafataga ma faʻaaogaina gaioiga faaletino, e le mafai ona fefe le hypoglycemia.

E vave ona faatupuina le hypoglycemia, faafuasei, ao lagona e le tagata maʻi se vaivaiga mataʻutia, afu, o ona lima e gatete pe o se lagona o le fefe i totonu e mafai ona aliali mai. O le atuatuvale, fefe, ma le palapeti o uiga ia. Atonu e faʻapogisaina i mata, matala. O nisi tagata gasegase e maua le fiaai, o isi e le matauina lenei mea.

I nisi tulaga, afai e le vave aveeseina le hypoglycemia, e mafai ona faʻamalosia ma taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga, pe a pa'ū le tagata maʻi i se mea valea ma e le mafai ona fesoasoani ia te ia lava. O le isi atinaʻe o le hypoglycemia e mafua mai i le hypoglycemic coma - o se tulaga ma le le lava o le malamalama, lea e mafua ai se lamatiaga i le olaga.

O le mea moni, o le hypoglycemia malu e mafai ona alu na o ia lava, e aunoa ma le alu i se tulaga ogaoga ma e tusa lava pe leai se togafitiga, ona i totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai se puipuiga i le tulaga o se paʻu mataʻutia i le maualuga o le suka: o le ate e faʻamalosia ai faleoloa o suka mai glycogen, ma tuʻuina atu i le toto. Ae ui i lea, e le tatau ona faʻamoemoeina - e mafai ona lamatia uma hypoglycemia.

O le fesili e tulai mai i nisi taimi, o lagona e tutusa ma le hypoglycemia o le hypoglycemia? I le faaiuga, e leai se mea patino i nei lagona. O le mea moni, o ai e le masani ona maua vaivaiga, vaivai, lagona faafuasei o le fiaaai? E le gata i lea, i tagata gasegase e televave, o lagona o le hypoglycemia e masani ona tupu pe a oʻo i le maualuga o le maualuga o le suka toto. O lenei mea e fefe ai le tagata gasegase, na te silafiaina se tulaga pei o le hypoglycemia moni.

I le tulaga o le masalosalo, e tatau ona fuafua le maualuga o le suka i le taimi o le lagona o le hypoglycemia, o lona uiga, faʻamaonia. Ae i le taimi lava e tasi, aua nei toso umi tele ma le faʻaogaina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie!

Mafuaaga o le Hypoglycemia

O le Hypoglycemia e atiina ae i se tulaga o iai le aafiaga o fualaau faasaina: inisalini poʻo fualaau - e sili atu. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e sili atu le fualaau o le tasi poʻo le isi, mo se faʻataʻitaʻiga, na faia e le tagata maʻi se mea sese ma faʻaaogaina nisi vaega o inisalini nai lo le mea masani poʻo le faʻafuaseʻi, ona o le galo, na ave faalua papamaa. I le isi itu, o le hypoglycemia e mafai foi ona atiaʻe aʻo ave le fua masani o le fualaau faasaina, pe afai o le maʻi na 'ai meaai ma le le lava o le gaʻo gaʻo pe leai foi, ma ave fualaau faasaina.

O nisi taimi o le hypoglycemia e mafai ona tupu e aunoa ma ni mea sese i le vaega o le maʻi. I nei tulaga, i le avea ai o se tulafono, soo se suiga i le tino e tupu, mo se faataitaiga, o le paʻu o le paʻu e faʻaitiitia, o se taunuuga o le faʻaleleia atili o le inisalini. O ia tulaga e manaʻomia ai le faʻaitiitia o fua o le suka e faʻaitiitia ai le suka.

E lua isi mea e mafai ona faʻaosoina ai pe faʻateleina ai le hypoglycemia.

Muamua, o le gaioiga faaletino. O le galue malosi o maso i ni fua tele e aʻafia ai le suka mai le toto, o se taunuuga o lona maualuga i le toto e amata ona faʻaitiitia. I lalo o tulaga masani, o le tali a se tagata i lenei mea o le a faʻaitiitia ai le tele o le inisalini e gaosia ma o se taunuuga, o le maualuga o le suka o le toto o le a tumau pea i totonu o taʻaloga masani. I se tagata maʻi e maua i le maʻisuka oe na ave i lalo suālaʻau poʻo ua tuiina le inisalini, o loʻo faʻaauau pea o latou aʻafiaga e tusa lava po o le a le aafiaga o le gaioiga faaletino. O se taunuuga, o le suka toto e mafai ona paʻu tele, o lona uiga, o le hypoglycemia e atiina ae.

O le vaega lona lua e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia o le taumafa ava. O le ava malosi e iloa e iai sona aafiaga leaga i le ate. O lona aafiaga e mafua ai le hypoglycemia e fesootai foi ma le ate. I lalo o le faatosinaga o le ava malosi, o le faagasologa o le tuuina atu o le suka mai le fale glycogen i le toto ua poloka i ai, ona o lona maualuga o le toto ua faaitiitia. Afai o le maʻisuka onosaʻi ua ave ni pusa oona poo le inisalini tui, o le hypoglycemia e mafai.

E tatau ona maitauina o le ava malosi, ioe, e le mafai ona faʻaaoga e fai ma auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le maʻisuka. I mea uma, e pei ona faʻamatalaina, e le faʻaitiitia ai le suka toto i le faʻaitiitia o aʻafiaga o loʻo maua i le maʻisuka. E le faʻaleleia le lagona o le inisalini ma e le faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, ma o lona aafiaga i le ate i lona atoaga e matua leaga lava.

Togafitiga o le hypoglycemia

Ina ia faatelevave le maualuga o le toto suka, e tatau ona ave faʻamalosi gaʻo faigofie, o lona uiga, o le maʻi o le maʻisuka masani e aloese mai: suka, meli, sugary (see Ata 19).

Ata 19. Faʻataʻigofie masini gaʻo.

O se taunuuga, pe a mavae ni nai minute, o le maualuga o le suka o le toto o le a amata ona toe foi atu i le masani, ma o le a le pine le mou atu o faailoga o le hypoglycemia.

E taua le iloa le aofaʻi o meaʻai gaʻo e mafai ona aveesea mai le hypoglycemia.

Sugar e tatau ona 'aina le 4-5 fasi' apa, - o se mea itiiti e ono le lava.

Inu fualaau suamalie po o se isi meainu suamalie (lemonade, Pepsi-Cola) 200 ml, o lona uiga, o se ipu malamalama. O fualaau suamalie e mafai ona faʻaaogaina masani e aunoa ma le faaopoopo o suka.

O se tagata maʻi maʻi suka e maua i le suka e tatau ona ave i taimi uma ni vailaʻau faʻamaʻi faigofie e mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma ia!

I lenei itu, o le suka, o se tamai pusa fualaau aina suamalie po o se isi vaiinu suamalie e sili ona faigofie mo le faamamaina o le hypoglycemia.

O le meli e le talafeagai le fua, o mea suamalie e faigata tele ona fai (caramel), pe o iai ni mea e faʻaʻateleina ai le taumafa o gaʻo (sukalati, soya), o le faʻaogaina o nei oloa e le faʻatuatuaina.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le hypoglycemia (faʻaletonu ma le le mafai ona faia ni gaoioiga tutoatasi poʻo le le atoatoa o le iloa - o se hypoglycemic coma), e le mafai e le tagata maʻi ona fesoasoani ia te ia lava, ioe. Talu ai o loʻo manaʻomia le fesoasoani a isi, e fautuaina e logo atu i ē pele ia te oe le ono mafai ona iai sea tulaga.

I le auala, o faailoilo o le hypoglycemia lea e mafai ona matauina i isi o le palemene ma se suiga faafuaseʻi o amioga: o le le fiafia ma le le fiafia, ma isi.

Fesoasoani i le hypoglycemia matautia e pei ona mulimuli mai. Afai e teuina le malamalama, e tatau ona e inuina pe fafagaina le tagata maʻi mama. I le tulaga o le leiloa o le iloa, e le mafai ona faia, e pei ona le mafai e le tagata maʻi ona foloina. Ona tatau lea ona e taoto le tagata maʻi i ona tafatafa, faasaoloto le oral vevela (mo se faataitaiga, mai dentures, meaai) mo le manava e aunoa ma se totogi, ona valaau lea o se avetaʻavale. E tatau ona logoina le fomaʻi e faapea o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le hypoglycemic coma e togafitia i le kulukose oona.

O loʻo i ai foi ni sauniuniga mo le taulaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, GlucagenGipoKit), lea e faʻaaogaina mo le hypoglycemia. Glucagon e faʻatautaia i totonu o le inisetila poʻo se mea faʻapitoa foi ma e mafai ona faʻaaogaina e le gata i fomaʻi, ae faʻapea foi i aiga o loʻo aʻoaʻoina lelei i maʻi maua i le maʻisuka.

E manaʻomia le mataʻituina lelei o le tagata lava ia (i le taimi muamua ma a maeʻa faʻamalositino) ma se sapalai o gaʻo vailaʻau māmā faigofie, i le mea e sili atu nai lo mea masani. Afai ei ai sau gaioiga malosi ma faaumiumi, i le aso nei atonu e manaʻomia le faʻaitiitia o fua o le suka-lowering medicines. Ae o sea filifiliga e le manaomia e ave oe lava, oe manaʻomia le fautuaga a se fomaʻi.

E faigata le tuʻuina atu o faʻamaoniga manino e uiga i le ava malosi, aemaise lava ona o le eseesega o lagona o tagata taitoatasi ma le le mautonu i aafiaga i tulaga eseese. E taua le aua le inu tele fua o le ava malosi. E manatu lelei e saogalemu le 30-40 g o le ava i le vaiaso. I tulaga o meainu malolosi, e pei o vodka, o le a pe a ma le 100 g.

O le ava malosi o le a faʻamavaeina uma i faʻamaʻi ate.

O le hypoglycemia faʻapitoa e manaʻomia ai se asiasiga faʻatulafonoina i se fomaʻi. E mafai ona e toe teuteuina le togafitiga masani: ituaiga ma fua o fualaau o le suka.

I.I. Dedov, E.V. Surkova, A.Yu. Faʻamasino

Faʻapitoa o faʻamatalaga faʻapitoa

I le tulaga lautele, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e le faapitoa le eseese mai le tasi ma le isi, e faʻatatau i ituaiga o faʻamaʻi. Latou te le atinaʻe vave, ae le faʻaitiitia le faʻavaivai. E mafai e se tagata ona lagona na faailoga:

  • vavao
  • vaivaiga
  • faʻateleina le sosolo
  • paʻu
  • popole pe le mautonu,
  • Faʻatauga
  • vaivai
  • fiaaai.

Mafaufau e faapea o le maʻisuka ituaiga 2 e atiae i tagata ogatotonu ma matutua, e faaopoopo atu i faailoga iloga ma le maualalo o le kulukose i totonu o le toto, ei ai a latou faailoga o le neurological. E mafai ona faʻaalia e ia faʻaaliga:

  • faigata i le taumafai e faamaopoopo le gaioiga o lima ma vae (e sili lava ona faigofie),
  • ogaoga osofaiga agai i isi, masalosalo ma le le talitonu,
  • loimata
  • upu le atoatoa
  • faʻailoa lima le gatete
  • faʻalavelave vaaia.

Fesoasoani Muamua e tatau ona faʻamaonia - oe manaʻomia e faʻamautinoa le faʻaaogaina vave o le gaʻo i totonu o le tino. O le lauti suamalie, falaoa paʻepaʻe ma le sipisi, laʻau suamalie poʻo paʻu paʻu e talafeagai lelei mo lenei mea. E taua le tuʻuina atu i le tagata o le malologa ma tuʻuina o ia i luga o se moega lelei. O le potu o loʻo i ai le maʻisuka e tatau ona i ai se malamalama fou ma le malu. Afai i totonu o le 15 minute na te le o lagona lelei pe ua amata ona leaga le faailoga i le taimi muamua, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi lata mai.

Mafuaaga

O le tulaga o le hypoglycemist e masani ona atiae ona o ia tulaga:

  • umi umi o le anapogi (o se malologa i le va o taumafataga mo le silia ma le 6 itula),
  • maualuga gaioiga faaletino,
  • inu ava malosi
  • vaega laiti o meaʻai maulalo
  • se fualaau faasaina le talafeagai i le maualuga o le suka poo le maualuga o le fualaau masani talafeagai,
  • o le faʻatulagaga tutusa o fualaau faʻasaina e feteʻenaʻi ma otaota mo le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin-maʻi.

O vailaʻau i le maualuga o le suka e maualuga lava i fatugaʻo. Afai e le lelei a latou galuega, o le maualuga o le vailaʻau i le plasma toto e tumau pea le maualuga ma faʻaitiitia faʻagesegese. O lenei faaputuputuina o tupe i le tino e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E le mafai ona e tuʻuina saʻo le suka i se maualuga e sili atu nai lo le fautuaga a lau fomaʻi. Faʻatinoina le aveina o le tino i ni tulaga faigata, e mafai ona e afaina ai. O togafitiga o fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka filifilia e le endocrinologist, e faavae i luga o faʻamatalaga faʻamalositino ma faitioga. E faʻamoemoe i le tausisia o le maualuga o le suka, lea e le mafai ona faʻamalosia e faʻaititia atili e aunoa ma le maliega a le fomaʻi. O le taunuuga o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻamausali le hypoglycemia, e le mafai ona faʻatautaia.

O nisi taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pituitary gland poʻo maʻi tuga faʻaleagaina e le fesootai tuusaʻo ma le maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. Ae talu ai ona o lenei faʻamaʻi na afaina uma ai le tino ma le tino, o le tele o faʻasolosolo faʻamalositino ma faʻagasolo lelei le atinaʻeina o lona tulaga.

O le a le talaaga glycemic?

O le talaaga faʻapitoa o se faailo lea e faʻaalia ai suiga i le kulukose o le toto i le aluga o le 24 itula. E mafai ona faʻaalia ai le hypoglycemia e oʻo lava i na laasaga pe a faʻavaivai, e ui lava e seasea lava. O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega e mafai ona avea ma se taimi e sili atu ona pulea e le tagata lava ia le maualuga o le suka toto ma pe afai e ave e le hypoglycemia ia auala tatau i le taimi.

E le gata i lea, o lenei suʻesuʻega e mafai ai e oe ona iloilo le tulaga o le lelei o meaʻai ma togafitiga fualaau. O vailaau le saʻo i vailaʻau e tele lava i le faʻatasi ma se taumafataga e maualalo i lalo o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le atinaʻeina o faʻalavelave faigata. Ma faʻafetai i lenei suʻesuʻega, e mafai ona e fetuʻunaʻi le fuafuaga togafitiga ma meaʻai a le maʻi ile taimi. E fautuaina e faia lenei auiliiliga i ni taimi pupuu i ni taimi pupuu ina ia mafai ai ona iloilo le tulaga o le setete.

Aiseā e mafua ai ona maua le suka i le suka e mafua ai le hypoglycemia?

O le mea e leaga ai, e leai se vailaʻau faʻavaomalo ma faʻaaogaina hypoglycemic mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O nisi oi latou e galue vave, ae e tele aʻafiaga itu. O isi e itiiti ni aʻafiaga e le manaomia, ae o le suka o loʻo faʻaitiitia foi lemu. E i ai vailaau faʻasaina, faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina, e faʻaumatia ai le pancreas. E na o se fomaʻi e mafai ona filifili saʻo fualaau faʻaonapo nei mo le tagata maʻi, lea o le a maua ai le maualuga o le aoga ma le itiiti o le lamatiaga o aʻafiaga.

O se tasi o aʻafiaga e le manaʻomia o le mauaina o vailaʻau maʻoti i lalo o le suka o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic. I se tulaga sili atu, o lenei mea e masani ai mo sulfonylureas ma galu, e ui lava o vailaau filifilia lelei ma le siakiina pea o le kulūkose e puipuia lenei mea. I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka ituaiga 2, endocrinologists e masani ona fautuaina le taumafai e faia e aunoa ma ni fualaau oona, taulaʻi faapitoa i meaʻai, gaioiga faaletino ma le pulea lelei o le soifua manuia. Afai e le alualu i luma le faamai, aʻo tausia le maualuga o le suka i se tulaga talafeagai, ona sosoo ai lea ma togafitiga faafomaʻi, o se tulafono, e leai se aoga.

O le hypoglycemia i le maʻisuka o soo se ituaiga o se tulaga matautia mo le soifua maloloina o le maʻi. Ae i le ituaiga 2 o lenei faʻamaʻi, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻapupula ona o le matua o le maʻi, o le tino vaivai ma le faʻalauteleina o aʻafiaga i le gaʻo. E ui o le hypoglycemia e tele lava ina tupu tele, e taua le aua nei galo le ono mafai ona tupu lenei maʻi ma gauai atu i mea e faʻalavelave ai.

Togafitiga mo le hypoglycemia malu

O le a le isi mea e fai?

Afai o se taimi umi ao leʻi faia le isi taumafataga (mo se faʻataʻitaʻiga, ua tupu aʻe le hypoglycemia i le po), ona maeʻa ai lea o le hypoglycemia, e fautuaina e 'ai le 1 e sili atu lemu le XE (1 fasi falaoa, mo se faʻataʻitaʻiga,
po o ni nai mumu, po o se paʻu muesli).

E le fautuaina le taofi o le hypoglycemia ma sukalati ma lole sukalati, sandwiches ma le pata, sisi, sisi, e pei ona i ai
i totonu o latou gaʻo e faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo.

Togafitiga mo le maualuga o le hypoglycemia

Tulafono mo le faʻamaʻalogaina mai i le hypoglycemia ogaoga:

  • Valaau i se falemaʻi
  • O le togafitiga autu o le faʻaaogaina o le jet administration o le 40-100 ml o se vaifofo 40% kulukose
    seia oʻo ina toe faʻafoʻatoaina le malamalama.

O le a se mea e mafai ona faia aʻo leʻi oʻo mai le au a le falemaʻi?

  • I le hypoglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o meaʻai i le tino poʻo le vai e ala mai i le gutu e faʻasaina
    ona o le lamatiaga o le atiaʻe o le asphyxia (suffocation),
  • Afai o le malamalama ma le gafatia e foloina ua faʻasaoina, ona ufiufi lea o se gel o loʻo i ai le kulukose
    zu, po o le meli,
  • O le filifiliga sili ona lelei i le faʻaofiina o le kulukose i le fale ao leʻi oʻo mai fomaʻi o le faʻaofiina lea
    glucagon.

Glucagon o se hormone pancreatic e faʻasaʻo
glucose mai le ate ma faʻapena ona faʻateleina lona maualuga i le toto.
E mafai ona e faʻatau i le fale talavai.

A maeʻa le faʻafoega o le glucagon, e masani lava ona toe faʻaleleia le mafaufau ile 5-10 minute. Afai e le tupu lenei mea, o le folasaga e mafai ona toe faia. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona faʻaaogaina meaʻai gaʻo e toe faʻafoʻi ai faleoloa glycogen i le ate. Talanoa ma lau fomaʻi le avanoa e maua ai fualaau faasaina ma le auala mo le faʻaaogaina, ina ia mafai ai ona e aʻoaʻoina lelei i latou i latou o loʻo mafai ona faʻatinoina i le lumanaʻi.

Manatua o le gaioiga faaletino e manaʻomia ai se faʻaopoopoga faaopoopo o mea inu gaʻo poʻo le faʻaitiitia o le inisalini. Faitau atili e uiga i lenei mea i le tusiga "gaoioiga faaletino".

Mo le faʻaopopoina o le saogalemu, faʻaaoga pea se fomaʻi / keychain / pini faʻatasi ma au faʻamatalaga ma faʻamatalaga e uiga i lau faʻamaʻi.

E mafai ona e ave se "tusifolau o le maʻisuka maʻi" faʻatasi ma oe, le mea o le a tusia ai e uiga i le faʻamaʻi togafitiga, o se talosaga e vave valaʻau i se 'au taʻavale mimita pe a le talafeagai le amio poʻo le leai o se iloa, numera o le telefoni a lau fomaʻi ma isi tagata e tatau ona faʻamatalaina le mea na tupu.

Faitau tulafono saogalemu, e aofia ai mo le hypoglycemia,
i le maʻisuka ma le ave taavale.

I le gasegase o le faʻamaʻi, e mafai e le maʻi ona atiaʻe le hypoglycemia
kemii (hypoglycemia asymptomatic). O le ae taofi le vave maua muamua, e mafai ona e lagona le lelei e tusa lava pe maualalo le kulukose o le toto i lalo o le 3.9 mmol / L, ma o le a amata ona e iloa na o na o tulaga maualalo ma sili atu ona leaga o le atinaʻeina o le tino. Talanoaina lenei tulaga ma lau fomaʻi: atonu na e toe faʻaleleia togafitiga togafitiga ma togafitiga o suka, e pei i le tulaga o le hypoglycemia e le o amanaiaina, e sili atu le saogalemu le faatumauina o le kulukose toto i se maualuga maualuga.

E manaʻomia tele le gauai ile hypoglycemia i le po, o mafuaʻaga e ono tele ai le inisalini o le basalini ao le i momoe poʻo le manava o le insulin aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, inu ava malosi poʻo le malosi malosi i le aoauli. O le hypoglycemia ua leiloloa e molimauina e le moe, o susu susu, o le ulu o le ulu i le taeao, maualuga maualuga o le kulukose i le toto. Afai e te masalomia le hypoglycemia i le aoauli, ona fua lea o lou kulukose toto i le 2-4 i le taeao. E mafai ona faia lenei mea i taimi uma - faʻa-tasi i le vaiaso, mo se faʻataʻitaʻiga.

Tuua Lau Faamatalaga