Sugar 5

O le sugar sugar 4.5 e masani pe leai? Afai o sea suka o loʻo i totonu o se tagata matua poʻo se tamaititi, pe o le masani lenei ma le mea e fai? Tagaʻi atili.


O ai e: O le a le uiga o le sugar level 4.5 o lona uiga:Le mea e fai:Le masani o le suka:
Anapogi i tagata matutua i lalo ifo o le 60 tausaga NormE lelei mea uma.3.3 - 5.5
A uma ona 'ai i tagata matutua i lalo o le 60 tausaga TuʻuVaʻai se fomaʻi.5.6 - 6.6
I luga o se manava gaogao mai le 60 i le 90 tausaga TuʻuVaʻai se fomaʻi.4.6 - 6.4
Anapogi mo le 90 tausaga NormE lelei mea uma.4.2 - 6.7
Anapogi i tamaiti ei lalo o le 1 le tausaga FaalauiloainaVaʻai se fomaʻi.2.8 - 4.4
Anapogi i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga E lelei mea uma.3.3 - 5.0
O le anapogi i tamaiti mai le 5 tausaga le matua ma le tupulaga talavou E lelei mea uma.3.3 - 5.5

O le masani o le suka o le toto mai se tamatamai lima i luga o se manava gaogao i tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l.

Afai o se tagata matua poʻo se talavou ei ai le suka toto o le 4.5, o lona uiga o le masani lea. Sugar e masani, ae e le tatau ona e malolo. Taumafa i le taumatau. E te fuaina le cholesterol?

O le toto toto toto 5.4: o le mea masani pe leai?

O le suka o le 5.4 iunite e foliga mai o se faailo masani o le kulukose i le tino o le tagata, ma e taʻu mai ai le atoatoaga o le gaioiga o le pancreas, o le masani o le kulukose i le maualuga o le tino.

O le fua o le suka i le tino e le faʻalagolago i le itupa o se tagata, o le mea lea e ave i le taua tutusa mo alii ma tamaitai. Faatasi ai ma lenei mea, e i ai sina eseesega eseese o fuainumera e faalagolago i le tausaga o se tagata.

I le 12-60 tausaga le matua, o tulaga taua masani o sugar sugar e aofia ai le 3.3 i le 5.5 iunite (e masani ona taofi sugar i le 4.4-4.8 mmol / l). I le 60-90 tausaga, o le maualuga o le suka e oʻo i le 6.4 iunite.

O lea, seʻi o tatou mafaufau po o le a se suʻesuʻega ua faia e fuafua ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata? E faʻapefea ona faʻaleleia le maʻisuka (ituaiga taitasi uma), ma o a faʻafitauli e mafai ona i ai?

Research Decryption

O le suʻi suka e mafai ai e oe ona iloa le sao atoatoa o le kulukose i totonu o le tino o le tagata o loʻo salalau i totonu o le toto. O se faʻataʻitaʻiga masani mo le suka e tupu i luga o se manava gaogao, ma o le vai ola e ave mai se tamatamailima pe mai se vein.

Afai o le toto sampling na faia mai se tamatamailima, ona maua lea o tulaga faatauaina masani mai le 3.3 i le 5.5 iunite, ma o lenei tulaga masani ua taliaina mo alii ma tamaitai, o lona uiga, e le faalagolago i le itupa o le tagata.

Aʻo suʻesuʻeina le toto oona, ona faʻateleina lea o fuainumera e 12%, ma o le masani o le pito i luga o le suka e aliali mai i le tulaga o le 6.1 iunite.

Afai o le suʻega suʻe na faʻaalia se fua mai i le 6.0 i le 6.9 iunite, o nei laasaga o laina o loʻo faailoa mai ai le atinaʻeina o se setete. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga o loʻo iai nisi fautuaga i meaʻai ma gaoioiga faʻapitoa e puipuia ai le faateleina o le suka i le lumanaʻi.

Afai o le suʻi suʻe e sili atu i le 7.0 iunite, o lona uiga o lenei faailoilo e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. E tusa ai ma le suʻega o le toto, e matua le saʻo lava le faia o se siama, o le mea lea ua fautuaina ai nisi faʻataʻitaʻiga:

  • Glucose toleni test.
  • O le hemoglobin glycated.

O le suʻeina o le suʻa e mafai ai ona e siakiina le maualuga o le suka i le taimi muamua ma le maeʻa o taumafataga, faʻapea foi ma le iloa pe o le a le maualuga o le kulukosese o le tagata e faʻasolosolo i le tulaga manaomia.

Pe a lua itula pe a uma le taumafataga, o le taunuuga e sili atu i le 11.1 mmol / l, ona maua ai lea o le maʻisuka. Fluctuations in glucose mai le 7.8 i le 11.1 iunite e faailoa mai ai se setete o le vailaau, ma o se faailoilo e itiiti ifo i le 7.8 o loʻo faʻaalia ai le glycemia masani.

O le hemoglobin glycosylated: o le aano o le auʻiliʻiliga, faʻavaeina

O le hemoglobin glycosylated e foliga mai o le vaega o le hemoglobin e fesootaʻi ma le suka i le toto o le tagata, ma o lenei tulaga taua e fuaina i le pasene. O le sili atu o le suka i totonu o le toto, o le tele o le hemoglobin o le a glycosylated.

O lenei suʻesuʻega e foliga mai o se suega e sili ona taua pe a iai se masalosaloga o le maʻisuka poʻo se vailaau faʻateʻa. O le auʻiliʻiliga faʻaalia saʻo le maualuga o le suka i totonu o le toto i le 90 aso talu ai.

Afai o se tulaga masani o le ola olaola e manaomia ai ni tulafono patino, pe faapefea ona le 'ai le 10 itula aʻo lei faia le suesuega, teena le inuina o vailaau ma isi mea, ona le maua ai lea o ia tulaga i le auiliiliga mo le hemoglobin glyc.

O tulaga lelei o le suʻesuʻega o loʻo taua i lalo:

  1. E mafai ona e suʻeina i soo se taimi, ae le o luga o se manava gaogao.
  2. Pe a faatusatusa i se suega o le toto toto masani, o le hemoglobin glycosylated e sili atu ona sao ma mafai ona iloa le maʻi i le amataga.
  3. O le suʻesuʻega e televavave pe a faʻatusatusa i se suʻega o le gasegase o le kullukose e tele itula.
  4. Ole auiliiliga e mafai ai ona e faʻatulagaina le tikeri ole taui mo le "maʻi", lea e mafai ai ona fetuunai togafitiga fualaau.
  5. O faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega e le aʻafia i mea taumafa, malulu ma faʻamaʻi, faʻaletonu lagona, tulaga faʻaletino.

O lea la, aisea tatou te manaʻomia ai se suʻega mo le hemoglobin glycosylated? Muamua, o lenei suʻesuʻega o le a sili atu ona iloa ai le maʻisuka poʻo le maʻisuka i le vave amata. Lona lua, o lenei suʻesuʻega o loʻo maua ai faʻamatalaga e uiga i le tele o le maʻi e pulea ai lona maʻi.

E pei ona taua i luga, o le auiliiliga o auiliiliga o loʻo tuʻuina atu i le pasene, ma o le decryption o loʻo taua i lalo:

  • E itiiti ifo i le 5.7%. O le suʻega o loʻo faʻaalia ai le gaosiga o le gaʻo o le carbohydrate, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi e faʻaititia i le leai.
  • O se taunuuga o le 5.7 i le 6% o loʻo faʻaalia ai e vave lava ona talanoa e uiga i le maʻisuka, ae o le a mafai ona faʻatupulaia lona atinaʻe. Ma i ia fua faatatau, ua oʻo i le taimi e iloilo ai au meaʻai.
  • Iʻuga o le 6.1-6.4%, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maualuga o le lamatiaga o le atinaʻeina o togafitiga, o le mea lea, o meaʻai talafeagai lelei ma gaoioiga sili ona lelei e vave fautuaina.
  • Afai o le suʻesuʻega e 6.5% poʻo le taunuuga e maualuga atu nai lo lenei tau, ona maua ai lea o le maʻisuka.

E ui lava i le tele o tulaga lelei o lenei suʻesuʻega, e i ai nisi mea le lelei. O lenei suʻega e le o faia i totonu o fomaʻi uma, ma, mo nisi tagata gasegase, o le tau o le suʻesuʻega atonu e foliga maualuga.

I le tulaga lautele, ole toto ole suka i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 5.5 iunite, pe a uma le utaina o le suka e le tatau ona sili atu i le 7.8 mmol / l, ma le hemoglobin glycated e le tatau ona sili atu i le 5.7%.

O na taunuuga e taʻu mai ai le masaniga o le gaioiga.

Ituaiga 1 maʻisuka, faʻapefea ona atiina ae?

O loʻo iloa i le tele o mataupu, o ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka ua maua, e le tele lava o ona ituaiga eseese - Lada ma Modi maʻi suka.

I le ituaiga muamua o togafitiga, o le faateleina o le kulukose concentration e faavae i luga o le le atoatoa o le inisalini i le tino o le tagata. O le ituaiga muamua o le maʻi e foliga mai o se faamaʻi autoimmune, e mafua ai ona faʻaumatia ia sela o le pancreas e maua ai le inisalini hormone.

I le taimi nei, e leai ni mafuaʻaga tonu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le ituaiga muamua o faʻamaʻi masani. E talitonuina o le faʻatoʻateleina o se vaega faʻavae.

I le tele o tulaga o le faʻaleagaina, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi o se natura viral e amataina ai le gaioiga o le autoimmune i le tino o le tagata. O le mea e sili ai, o le maʻi maualalo o se vailaau faʻasolosolo, lea, i lalo o le aʻafiaga o nisi tulaga le lelei, e faʻatele ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e maua i tamaiti laiti, talavou, ma le tele lava taimi pe a uma le 40 tausaga. I le avea ai o se tulafono, o le ata o le falemaʻi e faʻapitoa, o loʻo faʻagasolo le alualu i luma o togafitiga.

O le faʻavae o togafitiga o le faʻaofiina lea o le inisalini, lea e tatau ona faia i aso uma i lona olaga atoa. O le mea e leaga ai, o le maʻi e le mafai ona faʻaleleia, o le mea autu o togafitiga o le taui lea mo le maʻi.

O le maʻisuka 1 ituaiga o le maʻisuka mo le tusa ma le 5-7% o mataupu uma o le maʻisuka, ma o lona uiga o le alualu i luma vave, o se maualuga maualuga o le atiaeina o faafitauli, e aofia ai ma le le mafaaseseina.

Ituaiga 2 maʻisuka ma lona masini e tupu ai

O le faiga o le atinaʻeina o le ituaiga o togafitiga lona lua e faavae i luga o le puipuiga o sela i le insulin. Ole aofaiga ole inisalini e mafai ona faasalalauina i le tino o le tagata, ae e le noatia i le suka ile maualuga ole tino, e mafua ai ona amata le maualuga o le toto toto nai lo le tapulaa faatagaina.

O lenei ituaiga o maʻi e faatatau i faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻalapotopotoga faʻapitoa, o le faʻatinoina o lea mea ona o le leaga o aʻafiaga o le tele o itu. O nei mea e aofia ai le mamafa o le mamafa, le lelei o meaai paleni, faʻalavelave faʻalavelave, inu ava malosi, ma ulaula.

I le tele o faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e maua i tagata e sili atu i le 40 tausaga le matua, ma o le matua, e ono mafai ona tupu le maʻi.

Vaega o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2:

  1. O faʻasolosolo e faasolosolo malie le alualu i luma, talu ai o se vaitaimi uumi e totogi ai le faamai i le faateleina o le maualuga o le homone i le tino.
  2. I le aluga o taimi, ua matauina ai le faaitiitia o le lagona o sela i le hormone, o le toesea o gaioiga totogi o le tino o le tagata ua iloa.

O faailoga masani o le maʻisuka o le faateleina lea o le mamafa o le urini i aso taitasi, o se lagona faifai pea o le fia inu, faateleina le fiaai. I le faʻaopopo atu i nei faʻamaoniga e tolu, o le ata o le falemaʻi e mafai ona faʻaalia mai i se fusi atoa o faʻamatalaga e le manino:

  • Moega o le moe, o le momoe e masani ona tupu (aemaise lava pe'ā uma ona 'ai).
  • O le vaivai tele, faaititia le faatinoga.
  • Tigāʻau, vavao, leai se faʻaleagaina.
  • Lalagaina ma le suamalie o le paʻu, mucous membranes.
  • Hyperemia o le paʻu, ma o lenei faailoga e sili atu lona faʻaalia i luga o le paʻu o foliga.
  • Paʻa i vae.
  • O osofaiga o le gaoioi, vomiting.
  • Faʻalavelave masani ma malulu.

O le lamatiaga o le maualuga maualuga o le suka e taoto i le mea moni o le glucose maualuga e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave lea e fesoasoani i le le atoatoa o le gaioiga o totoga ma tino.

Faataitaiga o loʻo faʻaalia ai o le faʻateleina o le maʻisuka o se tulaga matautia lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le faiʻai, le atoatoa, ma le oti.

Toa maualuga ma faʻafitauli

E pei ona taʻua i luga, o le toto toto o le 5.4 iunite o se faailoga masani, e faʻaalia ai le atoatoa o le faʻatinoga o le pancreas. Afai e matauina le vavalalata agai i luga, o le a mafai ona faateleina le faʻalavelave faʻafitauli.

O le mea lea, o ni faafitauli faʻafitauli e tulaʻi mai i mataupu e faʻamauina ai le tulaga o le hyperglycemic, o loʻo faʻaalia i le taua o le kulukose. I le isi itu, o le maualuga maualuga o suka e mafua ai le atinaʻega o faafitauli masani.

O se faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻaalia i le atinaʻeina o se coma, ona o loʻo i ai se maʻi CNS e mafua mai i le le mautonu o le popole, e oʻo i le leiloa o le mafaufau, faʻavaivaia o mafaufauga.

O togafitiga faafomaʻi ua faaalia ai o faafitauli matuia e masani ona tupu e faasaga i le talaaga o le ituaiga muamua o le suka suka. Ae ui i lea, o le coma e faigata i nisi mea:

  1. O le gaioiga mamafa o se faʻamaʻi pipisi.
  2. Taʻaloga, faʻalavelave ogaoga, faʻalavelave.
  3. Vaʻaia o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  4. Tusa le saʻo.
  5. Ave ni vailaʻau.

E tatau ona maitauina o le tele o mataupu i le tele o mataupu o loʻo agaʻigaʻi i luma lemu, ae mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula, aso. Ma o latou uma lava e mafua mai i le maualuga o le soifua faaletino.

I le faaiuga, e tatau ona faapea o le sugar sugar e eseese i le 3.3-5.5 iunite, ma o le fua faatatau o le 5.4 mmol / l o le masani. Afai e tulaʻi le glucose, e talafeagai auala e faʻaitiitia ai, i le faasologa, ina ia puipuia ai faʻafitauli.

O se tagata atamai mai le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le maualuga o le glycemia levels.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Suauu toto ao suʻe suʻega toto. E faitau le toto i tagata matutua ma tamaiti

O le suka toto e taua tele i le tino. Aʻo faʻaalia e lona faʻailoga, e faʻapena ona tupu faʻasolosolo faiga faʻavae i le tino o le tagata. Ae ui i lea, o lona faateleina po o le faaitiitia o le maualuga e mafai ona faailoa mai ai le tele o maʻi. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e taua le mulimuli i fautuaga e uiga i sauniuniga mo foai toto.

Glucose e maua ai meaʻai mo sela, o le mea lea e mafai ai ona faʻatagaina meaai e avea ma calories talafeagai. Afai o le tagata suʻesuʻe na te faʻamalosi ma le loto i ai i le gaʻo gaʻo, e ave e le tino le kulukose mai le ate o faʻasao e fai ma glycogen.

O le tuʻuina atu o le toto mo le suka o se tala lauiloa, aua e tele sugars i le tino o le tagata - fructose, sucrose, maltose. O le a le tele o le mea e manaʻomia mo le sili ona lelei o faʻaoga uma ma totoga o loʻo fuafuaina e le tele o mea:

  • tausaga
  • i aso uma
  • 'ai
  • le aofaiga o gaoioiga faaletino ma gaoioiga i le aso,
  • faʻafitauli faigata.

O le faʻaitiitia poʻo le faateleina o le kulūkose e faʻatatau i le insulin maʻi pancreatic. Afai e le mafai e le pancreas ona feagai ma le fausiaina o le inisalini, ua leiloloa le masini faatonutonu. Muamua, o le tagata gasegase e maua i le faʻafitauli o le tino, pe a maeʻa ona amata ona mafatia ia totoga i totonu.

O le suʻega toto mo le suka e tatau ona pasi atu i tagata uma ua oʻo i le faʻaletonu o le soifua maloloina ma faʻafitauli faʻavaivaia.

O le suka o le toto e masani ona faʻaalia ai se tapulaa maualalo ma maualuga, e ese mo tagata matutua ma tamaiti, e pei o alii ma tamaitai, e leai ni eseesega. O le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai tulaga faatonuina e tusa ai ma le matua o mataupu.

Agavaʻa tausagaO fua o le kulukose toto (mmol / L)
tamaiti ei lalo o le 14 tausagamai le 2.8 i le 5.6
tamaitai ma alii mai le 14 i le 59 tausagamai le 4.1 i le 5.9
i le matua matua o le 60 tausagamai le 4.6 i le 6.4

Afai o tatou talanoa e uiga i le fuaina o le toto toto i matua laiti, pepe laiti, ona taliaina lea o le masani i le tele o faailoga mai le 3.3 i le 5.6. O fafine maʻitaga o se vaega e tasi o tagata gasegase e tatau ona masani ona faia lenei suʻesuʻega taua.

E masani lava mo tina faʻamoemoe o loʻo avea ma faailoga mai le 3.3 i le 6.6 mmol / L. Afai o le glucose concentrations e faigofie i le faateleina o le faateleina o le maʻisuka, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona mataʻituina le malosi i faailoilo.

Pe a faia se suʻesuʻega e fuafua ai le suka o le toto mai se vein, e tatau ona e malamalama e le gata o le maualuga o le kulukose e taua, ae faʻapena foi le mafai e le tino ona ufiufi le vailaʻau. Mo le fuafuaina o lenei mea, ave se suʻega faigofie-fua faʻatusatusa i le maeʻa ai ma le aso atoa.

Aso umaO le masani o le suka o le toto (mmol / l)
2: 00-4.00 (po)mai le 3.9 ma sili atu
i luga o se manava gaogao i le taeaomai le 3.9 i le 5.8
itula o le aoauli ao lei faia le malologamai le 3.9 i le 6.1
ao lei faia le taumafatagamai le 3.9 i le 6.1
tasi le itula pe a uma ona 'aie oo i le 8.9
2 itula talu ona 'aie oʻo i le 6.7

O le anapogi o le suka toto mai le vein i le taeao e sili atu nai lo le 6.1 mmol / L i le tele o tulaga e faailoa ai le maʻisuka. Ina ia mautinoa le sao atoatoa o le siama, o suʻega faaopoopo e faʻatonuina i le tagata maʻi:

  • tasi le taimi e te manaʻomia e foai atu ai le toto mo le suka,
  • glucose toleni
  • auʻiliʻili mo le hemoglobin glycosylated - o loʻo faʻaalia ai iuga sili ona saʻo.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO.

Suʻe suʻe toto toto

O le suʻega toto mo le suka o loʻo faia i totonu o le falemaʻi, ae 3 auala mo le fuafuaina o kulūkose e masani ona taatele i le taimi lava lea:

  • glucose oxidase
  • orthotoluidine,
  • Hagedorn-Jensen tekinolosi.

O le toto foaʻi talafeagai mo le suka i luga o se manava gaogao mai se vein poʻo mai se tamatamailima, e manaʻomia e lē faʻaumatia e le tagata gasegase mo le 8 itula, ao inu le vai. O le a se isi mea e tatau ona e manatuaina pe a sauniuni mo le faʻapipiʻi toto? E faʻatagaina le vave alu, e le mafai ona e inu ava malosi ma suamalie mo se aso.

O le masani lea e manatu lelei ai le toto mo le suka mai le vein e sili ona lelei mo se tagata matua e tutusa ma tulaga taua mai le 3.5 i le 6.1 mmol / L, lea e 12% sili atu nai lo le masani mo le toto mai le tamatamailima - 3.3-5.5 mmol / l E taua foi le ave atoa o le toto ma le glucose plasma.

Ina ia maua le maʻisuka, o le pito i luga o le maualuga o le toto suka ua masani ona faʻaaogaina mo se taimi umi:

  • mai se tamailima ma se vein - 5.6 mmol / l,
  • i plasma - 6.1 mmol / L.

Afai o le tagata maʻi e silia i le 60 tausaga, o le faasaʻoina o tulaga faatauaina faatauaina e faia i le itu o le siitia o le tusa ma le 0.056 tausaga. Afai o le tagata maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, mo le fuafuaina o le tagata lava ia ma le toe fetuutuunaiga o le suka i soo se taimi o le aso, e tatau ona faʻatau se glucometer e faʻaaoga i le fale.

O afea e maua ai le maʻisuka?

Preditebetes o se tulaga lea e maua ai e le tagata maʻi le faasinou i le range o le 5.6-6.0 mmol / l, pe afai e sili atu le tapulaa aupito maualuga, o le maʻisuka e tuʻuina i se tagata matua ma le tamaʻitaʻi. O nisi taimi, pe afai e masalosalo, e talafeagai le faia o se faʻafitauli faigata i le kulukose, lea o loʻo faia i lalo:

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi ...

E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi lava le mea latou te fai mai ai: "Ave insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga.

O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

  1. I le avea ai o se faailo muamua, o le anapogi o le toto sampling ua faamaumauina.
  2. Ma, i le 200 ml o le vai, 75 kalama o le kulukose e tatau ona palu, e tatau ona onā le vaifofo. Afai o le suʻega e faia e se tamaititi ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o le fuataga e fuafua e tusa ai ma le fua faʻatatau 1.75 i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

  • O le samasamaina o toto mai le vein e faia i le 30 minute, 1 le itula, 2 itula.
  • I le taimi lava e tasi, o le tulafono faavae o le suʻesuʻega e tatau ona mataituina: i le aso o le suʻega, ulaula, inu ava ma le faia o faʻamalositino e le faatagaina.

    O le suʻega faufautua poʻo le gastroenterologist e faʻasalaina taunuʻuga o le suʻega: o le kulūkose e tatau ona na o le masani pe faʻaititia ao le i aveina le siva.

    Afai o le faapalepale e le lelei, o suʻesuʻega faʻavaomalo e faʻaalia ai le 11.1 mmol / L i le plasma ma le 10.0 i le toto na aveesea mai se vein. A mavae le 2 itula, o le tau e tumau pea i luga o le masani, o lona uiga o le faʻaaogaina o le kulukose e tumau pea i totonu o le toto ma le plasma.

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na maua ai se taunuuga taua o Diagen.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Diagen na maua se aafiaga malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
    maua se tui TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻamatalaga sese o le Diagen ua sili atu ona faʻaauau.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

    Suauu toto 5.7: o le mea masani lenei pe leai?

    Suga 7 5 - o le a le uiga? O le kulukose o se tasi lea o meaʻai taua mo le tino. E tuʻuina atu i se tagata se malosiaga talafeagai, lea e faʻaaluina i le tele o galuega o mea masini ma tino.

    Ae le o lona uiga o le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e mafai ona avea ma auala o le malosi e le uma. Nai lo lena, o le a naʻo le faʻapupulaina o le kulukose ma e taʻitaʻia ai i le maʻisuka. Ina ia pulea ma puipuia le tino mai mafatiaga, e taua le iloa o le fua suka.

    Afai ua uma ona faʻateleina, ona tatau lea ona faia fuafuaga uma e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi.

    Sugar Levels and Features

    O faʻamaoniga o maualuga o le suka mo tagata taʻitasi e mafai ona mama aʻiaʻi. E faʻalagolago i le tele o mea, e aofia ai le i ai o le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona mafaufau i le masani mo vaega taʻitasi.

    Fautuaina Avanoa Lautele mo Taumaʻa Suamalie:

    • pepe faatoa fananau mai - 2.9-4.4,
    • tamaiti ei lalo o le 15 tausaga - 3.0-5.5,
    • tagata matutua soifua maloloina i lalo o le 50 tausaga - 4.6-5.5,
    • ina ua mavae le 60 tausaga - 5-6.5,
    • ituaiga 1 maʻisuka - 4.5-7,
    • ma le maʻisuka ituaiga 2 - 4.5-7.

    E mafai ona fuaina le maualuga o suāuʻu i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai. O loʻo faʻatinoina foi se suʻesuʻega o le faapalepale o le kulukose. E masani lava, pe a uma se taumafataga, e maualuga le kulūkose, ae faasolosolo malie ona toe foi i le masani. I luga o se manava gaogao, o faailoga atonu e masani pe i lona pito i lalo.

    Afai e tatau ai, o le tagata ua faatonuina se suega masani o le kulukose ma suesuega faaopoopo. I lenei tulaga, o se siaki masani e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

    E naʻo le maeʻa lenei mea e mafai ona faia suʻesuʻega o totoe. E siakiina le maualuga o le suka i le maeʻa ai o le taumafataga pe a uma le 2 itula, ma o le solia o le faapalepale e faia pe a maeʻa le fua o le kulukose.

    Ae i le tulaga pe a maualuga le maualuga o le suka i le maualuga o le 6.7, ona le faia lea o lenei suʻega.

    O vai inu vai inu vai inu vai ma ua ia faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga 4 taimi ma le 30 minute.

    I se tulaga masani, i totonu o se tagata pe a uma le 30 minute, o le kulukose o le a faateleina i le 7.8 mmol / L. I mataupu o le faʻapalepale faʻafitauli, o le a faʻaalia le 11, ma afai o loʻo maua e se tagata le maʻisuka, o le a sili atu lona maualuga.

    O le a le mea e mafaufau i le faateleina o le suka

    Afai o le suka toto e 7 pe sili atu, e ono mafatia le tagata mai le maʻisuka. O lea faʻatelega e mafai ona vave tutupu pe'ā uma ona 'ai i tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi, ma i nisi foi i luga o se manava leai.

    O le mea lea, e le fautuaina e 'ai se mea faigofie i le taeao, lea e vave paʻu ma ulufale i le toto, faʻateleina le maualuga o le suka i totonu e tusa lava pe o tagata soifua maloloina nai lo le masani.

    Ae ui i lea, o nei faailo e le tumau mo se taimi umi ma i totonu o ni nai minute e amata ai ona faasolosolo malie malie.

    I le soifua maloloina, o le suka e masani lava e le mafai ona 7 5, e totoe i le maualuga e oʻo atu i le 6.7 tusa lava pe a uma ona 'ai le suamalie. Ae o tagata gasegase maua i le maʻisuka pe a maeʻa se taumafataga e mafai ona iloa ai le maualuga o le kulukose e oʻo atu i le 8 mmol / L.

    Ae o lenei mea ua manatu e toetoe lava o le masani mo i latou, aua o ni nai itula mulimuli ane, o le aofaʻi o le suka e amata ona faasolosolo lalo ifo i le masani.

    E tupu i nisi o tagata lenei maualuga pe a uma ona 'ai le 11 mmol / L, o le meaʻai e tumau pea ona avea ma mea e sili ona taua i aʻafiaga o faʻamaʻi.

    Mo tagata e maua i le maʻisuka ma faʻalavelave faifai pea le faateleina o le suka, e fautuaina oe mulimuli i fautuaga o le a fesoasoani e tausia le ola maloloina ma le ola.

    Lava mo lenei:

    1. Mulimuli i se taumafataga talafeagai.
    2. Fua le suka toto i taimi uma.
    3. Fai fua talafeagai pe a fai e maualuga le faʻatupulaia.

    I le taimi lava e tasi, o le faia o oe lava ia e mafai ona matua aʻafia i taunuuga matautia. I lenei tulaga, o le a fesoasoani le fomai fesoasoani. Ua fautuaina tagata maʻi e le sili atu i le maualuga o le kulukose o le sili atu ma le 6 mmol / L. E moni lava lenei mea pe afai o le meaai e maualalo-kapoti ma o le siama o le suka e tupu i aso uma.

    O le maʻisuka ituaiga 2 e taatele. Mo le tele o tausaga, o loʻo nofo se tagata i se setete o vailaʻau, lea e le faʻamalolo ma e le gauai atu ia te ia. E faasolosolo ona avea o ia ma maʻi suka, pe a le mafai ona e maitauina. E foliga mai o le tele o tagata ma le 40-45 tausaga. E maua i le toetoe 90% o tagata gasegase.

    O le maʻisuka ituaiga 1 e maua i le totoe o le 10% o tagata ma amata ai ona faʻaalia o ia lava ao leʻi oʻo i le 30 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona tupu ona o le le lelei o meaai ma le mamafa. I lenei tulaga, o le ituaiga 1 e manatu o le autoimmune. Ae e le faaitiitia lo latou tulaga lamatia.

    O le Hyperglycemia e le mafai ona faʻaaliina ia lava.

    Ae o nisi taimi e mafai ona e matauina ia faailoga:

    • mucous mata membranes
    • vevela paʻu
    • vaivai, moe,
    • faʻamaʻi le lelei o faʻamalolo
    • e masani ona tupu mai faʻamaʻi fatu.

    O nisi atonu ei ai se manava manaia o le acetone, vave le manava, ma le faʻalagonaina o le faʻalapotopotoga. Afai e te le faia fua, o le faateleina o le suka e lamatia ai ma faʻafitauli. I lenei tulaga, e mafai e le maʻi ona aafia i faʻamaʻi o totoga eseese. E masani lava o le faʻalavelave e aʻafia i fatugaʻo, vaʻa toto, faʻaoga o le tino.

    E le gata i lea, o le vaaiga a le tagata e faʻaleagaina, e faigofie lava ona oso i le fatu poʻo le taʻavale. Ona o le faʻaogaina o toto toto, o faafitauli ma pito i lalo e le masani ai. Ona o le faaleagaina i totonu o toto toto, latou te faʻamalosi, lea e faʻapupula ai le konisini i totonu. O lenei faafitauli e taʻua o le angiopathy. O ia lea na mafua ai faafitauli i totoga eseese, lea e pito latalata i vaʻavaʻa.

    Afai e le faia e se tagata se mea e faʻaitiitia ai le suka i mea masani, ona mafai lea ona faʻaauau pea le faʻapupula, e oʻo atu ai i le tauaso, le toe gaogao, ma oʻo lava i le vavaeina o pito.

    O le mafuaaga lena e le tatau ai ona e le amanaia le kulukose toto nai lo le 6 mmol / L. I le uma, o le maualuga o le maualuga o le suka, o le saoasaoa lea o le faʻaumatia i totonu o vaa. O le mea lea, o le tupu mai o le ketoacidosis o le maʻisuka poo le hypoglycemic coma, lea e matua lamatia ai le ola o le maʻi.

    Afai e le tatau ona fiu se suega o le toto toto i le 5.7 mmol / L, ae ia galue malosi i totonu o latou lava soifua maloloina

    I le olaga i aso faisoo, o le faaupuga e masani ona faʻaaoga - o se auʻiliʻili mo le suka o le toto. O se faʻamatalaga sese lea. E leai se suka i totonu o le toto. Ua liua i le tino o le tagata i le kullukose, lea e taua tele mo le gasegase i le tino.

    Soo se suʻega suka e aofia ai le fuaina o le kulukose i totonu o le toto. I totonu o le tino, o le kulukose o se mea malosi mo gaʻo uma. Afai o le suka toto 5.7 o le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona malamalama lelei i ai?

    Glucose concentration e fuaina i mmol / L. Afai i le suʻega 5.7 mmol / l, o le mea lea o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le faʻatupulaia. E ui o le tele o le kulukose i totonu o le toto e tele lona faalagolago i le taimi o le auiliiliga. O le a manino lenei mea mai le laulau.

    Tulaga faʻamaoniaOʻuga o le suʻega mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka mmol / lFua faʻamatalaga mo le ola maloloina moli / L
    I le taeao i luga o se manava gaogao5.0 – 7.23.9 – 5.0
    A uma le taumafataga ile 1 - 2 itulaE oo i le 10.0Le silia ma le 5.5
    HbA1C hemoglobinlalo ifo o le 6.5 - 7.04.6 – 5.4

    Glycemia poʻo le toto suka

    O le faʻatatauga o le toto o le kulukose toto e vaevaeina i vaega autu e tolu:

    1. Hypoglycemia - maualalo mea,
    2. Mea masani masani
    3. Hyperglycemia - mea maualuga.

    I le hypoglycemia, o le le lava o le kulukose e mafua ai ona le lelei le soifua maloloina.

    Le leai o se mea malosi i le toto e lagona e le tino mo le tele o mafuaʻaga:

    • Maʻi
    • Manatu faaletino pe faalelagona,
    • Faʻasalaga o le faasologa o meaʻai,
    • Faʻaititia le faʻaogaina o kalori.

    Ae o le mea muamua lava, o le le lava o le kulukose e aʻafia ai le gaioiga o le tino. O se tagata e foliga mai e leai se afaina, o le mea e fai, o le leai o se malamalama, oʻo atu i se paʻu.

    O le Hyperglycemia e tuʻuina atu i osofaʻiga o le gasegase ogaoga e le taofiofia, o le masani ona fai, o le susu, le vaivai ma le moe.

    O le Hyperglycemia o loʻo i ai ni faʻamaoniga talitutusa e tutusa lelei ma le hypoglycemia: faʻaletonu le vaʻaia, paleni o lagona, faʻaitiitia le manava ma le loloto. E masani lava, faʻamaunuʻu manogi o le acetone.

    O le Hyperglycemia e masani ona faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

    O le kulukose maualuga e faʻaitiitia ai le malosi o le tino e tau ai manuʻa epithelial. O le faamalologa e manaʻomia se taimi uumi ma faigata. O lagona le lelei i totonu o vae e foliga mai, e tutusa ma le tingling, o foliga mai o pulumu fuʻa, le gaioiga o pepe iniseti.

    Meaʻai talafeagai

    O le aafiaga o le kinnamon i luga o le galuega o sela e matauina. Afai o aso uma e te faaopoopo ai le afa afa o le kinnamona i le meaai, ona faʻaopopoina lea o le faʻamatalaga o le inisalini e siama. O lenei faagasologa e faʻamalosia ai le liua o faasiliga i le malosi.

    O taunuʻuga lelei e mataituina i le gataifale. O le salmon, elelele ma sardines e faateleina le gaioiga gaioiga i totonu o le tino ona o le i ai o omega-3 gaʻo gaʻo.

    Green vegetables, tomatoes, berries, apples and other vegetation lea e matua taua lava le ogatotonu ole quercetin ile faʻaaoga faifaipea faʻaititia le atinaʻe o le maʻisuka.

    E le mafai ona e le amanaiaina le sukalati pouliuli. E mafai foi ona faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini.

    O le faʻaopopoina o fiber i le meaai e tausisia ai le maualuga o le kulukose ma fesoasoani e aloese ai mai oso.

    O le kulukose maualuga e mafai ona faaititia e ala i le faamalositino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi ma filifili se taaloga patino. Ae o nei mea uma, e le tatau i se tasi ona galo ona ave vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

    Fua o le kulukose self

    O tagata maloloina e foaʻiina toto i le ono masina mo suʻega suʻe e avea ma se puipuiga. O lenei vaitau ua manatu e lava e tausia ai le tulaga i lalo o le puleaina. Ae mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona fai se fuataga o fuataga e sili atu i le tele-e oo atu i le lima taimi i le aso.

    Mo le faia o ia suega i totonu o se fomaʻi, e tatau i le tasi ona nofo ai i totonu poʻo le nofo lata ane. Ae o le oʻo mai o le telefoni feaveaʻi e matua faʻafaigofieina olaga o tagata mamaʻi.

    Glucose toto

    O ia manaʻoga faʻapitoa e faʻatumuina e le glucometer satelite. Ina ia faia se suʻesuʻega faʻapitoa i lenei masini, e tasi lava le mataʻu o le toto. O le iuga o loʻo faʻaalia ile faʻaaliga mo le 20 minute. O taunuʻuga na maua mai e teu i le mafaufau o le masini, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona matauina le faagasologa o le suia o le faʻamasinoga i luga o se vaitaimi o le 60 fuataga.

    O le pusa glucometer e aofia ai ma le 25 suega o fasipepa ma le numera tutusa o meafaigaluega mo le tuʻia o le paʻu. O le masini e faʻamalosia e masini ua fausia, lea e lava mo faʻamatalaga 2000. O le tele o fuataga, e le maualalo i le saʻo i suʻesuʻega, e mai le 0.6 i le 35 mmol / l.

    O le a le anapogi o le suʻe toto

    I vailaau faʻasoifua maloloina, o le taumafataga o le sugar e ese le eseesega mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le toʻatele o tagata. O maʻi gasegase e maualuga lona maualuga. I vailaau, o taumafaiga ua faia e pulea ai le suka i le maʻisuka e sili atu le faʻatusatusaina iʻuga lelei.

    I aso nei, o le maʻisuka o le sasa lea e faitau miliona tagatanuu i le salafa o le lalolagi o loo tauivi.O le taimi na tuʻuina atu ai suʻega o le ki i le manuia, e le gata ina faʻamalolo, ae ia puipuia ai foi lenei maʻi ogaoga.

    O mea e tatau ona e iloa e uiga i le masani

    Aua nei galo o le le lava o le suka i totonu o le toto e le afaina ai le tino, faapea foi ma le tele o lona suka. O le kulūkose o le toto e masani ona suia i le aso atoa. A maeʻa ona 'ai, e mafai ona latou tuputupu aʻe malosi, e tele ni itula, e toe faʻavaivai ai le suka i tulaga masani.

    O le fua o le suka i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e faalagolago i le faʻafitauli faaletino ma le mafaufau. E manaʻomia e tagata uma le mataʻituina o le kulukose ma mataʻituina lenei mea i le tele e mafai ai.

    E ui lava i le mea moni e faapea, afai e siaki le maualuga o le suka, o le masani ma faʻataʻitaʻiga e le faalagolago i le itupa. Eseesega feusuaiga e tutusa lava le faiga. I le taimi lava e tasi, o le tino o le tino e iloga i le faalagolago o le absorption o le tino i luga o le suka.

    O tamaʻitaʻi fafine e faʻafeiloaʻi ai le hormones mai le tino. Ona o lea mea, o le tagata e sili atu lona natura nai lo se tamaitai. O le mamafa o le mamafa e masani lava ona vaaia i fafine ei ai maʻi le mautonu ona o le maualuga o le hormonal.

    Ona o lenei mea, o faailoga e sili atu nai lo le masani masani, e tusa lava po o itula o taumafa.

    Latou te tuʻuina atu le toto mo le suka i luga o se manava gaogao, aua e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o le maualuga o kulukose o le toto e mafai ona faʻatupulaia ona o kalori. O totoga taʻitasi e faʻaalia i se fua faatatau o tali o meaʻai.

    O le masani o le suka toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao e 3.3-5.5 Mmol / L. O faʻataʻitaʻiga e le faalagolago i le itupa, ae faalagolago i tausaga:

    • I le pepe mai 2 aso i le 4.3 vaiaso, o le kulukose e 2.8-4.4 iunite.
    • Mai le 4.3 vaiaso i le 14 tausaga - mai le 3.3 i le 5.6 iunite.
    • 14 tausaga - 60 tausaga - o se faailoga mai le 4.1 i le 5.9 iunite.
    • Mai le 60 i le 90 tausaga - mai le 4.6 i le 6.4 iunite.
    • Luga 90 tausaga - mai le 4.2 i le 6.7 iunite.

    O le fua o le suka i le toto oona i luga o se manava gaogao ma le plasma capillary e faateleina i le 12% ma ei ai faailoga o le 3.5-6.1 mmol (mg / 100 ml).

    I nisi o tulaga, o le sugar sugar e sili atu le maualuga nai lo le 'ai. E ui o le tele o taimi e faʻaalia le faailo pe a uma ona 'ai i le 7 iunite.

    Suiga-Faʻaitiitia le Puipuiga

    O le masani o le suka i le taeao e maua, pe afai e te faʻalogo i nisi o fautuaga:

    1. Faʻafeiloaʻi ituaiga uma o fualaau faisua, sili ona lelei.
    2. O le ulaula ma inu ava malosi e faasaina.
    3. Faʻaauau le siaki masani o le kulūkose ma le toto.
    4. E matua afaina ai le suka i le maʻisuka i luga o se manava gaogao, sua mai le sauerkraut ma togafitiga o vailaau e pei o tifelion, sage, ma le vaipuni.
    5. Vaavaai i meaʻai talafeagai, faʻatinoga lelei ma paleni mafaufau.
    6. E le faatagaina le anapogi; o le le lava o le suka e mafai ona mafua ona o le le paleni.
    7. Faʻafei le lauti i luga o laʻau launiu, vao ma laumei.
    8. Aua le ofuina ni laei malulu.
    9. Taumamafa i le meaʻai, faʻaaogaina se tele o fualaau faisua, ma le maualalo o gaʻo ma gaʻo.
    10. Aloese mai tulaga faigata ma feteenaiga.
    11. Paʻu o le mamafa, e tusa ai ma se fuafuaga ua atiaʻe ma se fomaʻi.
    12. Mo le lagolagoina o le toto, fufuluina le tino atoa ma le vai mafanafana ma se fasimoli malu, vai mafanafana.
    13. Afai o le suka pe a uma ona 'ai e laʻititi ifo nai lo se manava gaogao, e mafai ona e' ai se mea suamalie. Atonu o se faailoga lea o se faaitiitia o le faailo.
    14. Faʻaaoga lelei le toleniga faaletino.
    15. E sili atu le aua le 'ai le suka, suamalie, meli, sipuni, meainu ma le suka.

    Vaega o le gaʻo susu

    O le tele o taimi, aʻo leʻi maʻitaga, o suʻega a se fafine e sili ona lelei. A maeʻaeʻa, e tatau ona iai suiga. O lenei mea e sili atu ona popole i le gaʻo gaʻo.

    O le masani o le suka toto i fafine maʻitaga o loʻo i ai eseesega mai tulaga faʻatulagaina ua faʻaaogaina i vailaau. E ui o laʻititi. Afai e maualuga le suka i le 5 iunite. - Ua maeʻa ona manatu o le maʻisuka i fafine maʻitaga. Afai a maeʻa se faʻafitauli faʻafitauli pe a uma le 1 itula 10 iunite.

    , ma ina ua mavae le 2 itula - 8.6 iunite, ua faamaonia le siama.

    O le masani o le suka i fafine maʻitaga i luga o se manava gaogao mai se vein e 5 foi iunite. O le hypoglycemia e le itiiti ifo le lamatia. E tuʻufaʻatasia ma le malaise masani, totogo, gatete i le tino, afu malulu ma migraine ..

    O le faailo e ono itiiti ifo i le 2.7 iunite.

    O nei mataupu uma e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le tamaititi, o le mea lea, latou te fautuaina le gauai faapitoa i suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega ma suʻesuʻeina lelei fautuaga a le fomaʻi.

    Toto masani toto toto i tagata matutua

    O le suʻega o le toto mo le maualuga o le suʻe o se suʻega suʻega lea e faʻamaonia i soʻo se tagata i le taimi o se suʻega suʻesuʻe. Tuʻu atu lenei auʻiliʻiliga e le gata mo se suʻega masani o se tagata maʻi na oʻo i le falemaʻi, ae faʻapea foi mo le suʻega o okeni i le nofoaga o endocrinology, taotoga, togafitiga lautele. Ua faia le auiliiliga ina ia:

    • saili le tulaga o le metabolism gaʻo,
    • saili faʻamatalaga lautele,
    • faʻamaonia pe teena le iai o le maʻisuka,
    • ia iloa fua o kulukose i tagata.

    Afai o le maualuga o le suka e i ai se eseesega mai le masani, ona mafai lea ona faia se suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated ma le gasegase (faʻapitoa ile lua itula mo se faʻataʻitaʻiga ma le suga).

    O le a le maualuga o fua faʻatatau e manatu e masani?

    E mafai ona e maua le iuga o le auʻiliʻiliga i se aso mai le taimi o le sampling samples. Afai o se suʻesuʻega faanatinati o loʻo faʻamaonia i le falemaʻi (faailogaina "cito!", O lona uiga o le "anapogi"), ona saunia lea o le suʻega i ni nai minute.

    Tulaga maualuga o le suka i le toto i se tagata matua mai le 3.88 i le 6.38 mmol i le lita. Afai o le faailo e sili atu i le tapulaa pito i luga o le masani, ona masani lea o le faʻaalia o le atinaʻe o le hyperglycemia poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

    O se tulaga lea e leai ai le kulukose e taʻua o le hypoglycemia. O faʻataʻitaʻiga maualalo, faʻapea foʻi ma le maualuga, e mafai ona faʻaalia ai e le gata o le faʻamaʻi, ae faʻapea foi ma nisi o faʻataʻitaʻiga.

    O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o le a matauina pe'ā uma ona 'ai, ma o le laʻititi ifo o loʻo taʻu mai ai le umi o le anapogi.

    O le hypoglycemia mo taimi pupuu e mafai foi ona tupu i le maʻisuka o le na tui talu ai nei le inisalini.

    I pepe faatoa fananau mai, o le masani e mai le 2.8 i le 4.4 mmol i le lita, ma i tamaiti matutua mai le 3.3 i le 5.5 mmol i le lita.

    LaʻasagaTagata gasegaseTagata soifua maloloina
    Sutra taliga anapogi i nila i le lita6.5 – 8.53.88 – 6.38
    Sugar 1-2 itula pe a uma ona 'aiE oo i le 10.0E leai se maualuga e sili atu nai lo le 6
    Hemoglobin Glycosylated (HbA1C,%)E oo i le 6.6 - 7Le sili atu nai lo le 4.5 - 5.4

    O mea taua uma e pei ona taua i luga e masani lava ona tutusa i totonu ole fale suʻesuʻe ile fale suʻesuʻe, ae o nisi o faʻamatalaga faasino e mafai ona eseese i totonu o falemaʻi eseese, ona e mafai ona ese faailoga o faʻamaʻi. O le mea lea, o le tulaga masani o tulaga faatauaina, muamua lava, o le a faalagolago i le fale suesue.

    I fafine maʻitaga, o se fuainumera e 3.3-6.6 mmol / L e manatu e masani. O se faʻaopoopoga o le tau e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se maʻi maʻisuka tumau.

    O le aofaʻi o suka e sui i se tagata i le ao, pe a uma ona 'ai.

    I le setete o prediabetes, o le glucose e tusa ma le 5.5-7 mmol / L, i tagata ei ai le faʻamaʻi ma i le amataga o lona atinaʻe, o le faʻamaʻi e eseese mai le 7 i le 11 mmol / L.

    E tatau ona faia se suʻega o le kulukose toto mo tagata uma e sili atu ma le 40 o loʻo mamafa tele, faʻamaʻi ate, ma fafine maʻitaga.

    O le a le taimi e manatu ai le saʻo ole palakalafa?

    Faʻamatalaga taufaasese pepelo ma le fesuiaʻiga o filifiliga e mafua mai i le le lelei o sauniuniga a se tagata mo suʻesuʻega suʻesuʻega.

    • Ia mautinoa e naʻo le toto naʻo le taeao i luga o se manava gaogao. O se maualuga maualuga e mafai ona tupu pe a mavae le atuatuvale o le atuatuvale poʻo le faʻavaivaia faʻaletino faaletino.
    • I tulaga ogaoga, e amata ona galue malosi ma faʻamalosi faʻamalosolo faʻasalalau, ona o le tele o le kulukose e faʻasaʻoloto mai le ate, lea e ulu atu i le toto. Ole suʻeina o ituaiga o vailaʻau e masani ona mafua ai le toto maualuga.
    • O nisi o togafitiga (togafitiga), hormones thyroid, estrogens, glucocorticosteroids, o nisi ituaiga o analgesics e le o le steroidal e faateleina ai le maualuga o le suka. O le mea lea, afai e masani ona ave e se tagata fualaau faʻamalosi pe faatoa maeʻa ona faia aʻo leʻi suʻeina, ona tatau loa lea ona logoina e le fomaʻi. Afai e leai se mea e faʻalavelave ai i le suʻeina ma sauniuni mo ia, ona vavaeese lea mai le masani i le filifiliina o tau e manaʻomia ai suʻega faaopoopo.

    O le a le mea e tatau ona tatau ai mo le toto totogia?

    Ina ia maua le sao sili ona saʻo, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete mo suʻega. Le faia o lenei mea:

    • le aso ao leʻi oʻo i suʻega e manaʻomia e taofi le inu ava malosi,
    • i le taeao ao leʻi tuʻuina atu, e faʻatagaina e faʻaaogā naʻo vai mama, ma valu pe sefulu lua itula ao lei fuaina le faailo, e tatau ona e faʻamaʻaʻaina le faʻaaogaina o meaʻai,
    • e le faasaina le fufuluina o ou nifo i le taeao, aua o le toothpaste e aofia ai le monosaccharide (glucose), lea e ulu atu i le mucosa i le tino ma e mafai ona suia le maualuga o le tau na mauaina (e toaitiiti tagata e malamalama i lenei tulafono),
    • aua le faʻafefeteina le suimui sutra.

    O le toto sampling e faia mai le tamatamailima. E mafai ona e suʻeina au faailo i le fale, ae manaʻomia ai se glucometer. O le taunuuga e masani ona le saʻo ona o le suʻega o siaki faʻatasi ma reagents, pe a fegalegaleai ma le ea, e fai sina faʻamaʻiina, ma e faʻaseseina ai le taunuuga.

    Mafuaʻaga o High Monosaccharide

    O mafuaaga o le toto maualuga e aofia ai:

    1. 'ai meaai ao leʻi tuʻuina atu,
    2. lagona, atuatuvale, mafatia faaletino,
    3. faʻamaʻi o le pituitary gland, gland adrenal, pine paʻu, lauroid gland,
    4. epilepsy
    5. faamai o le pancreas ma le fualaau aina,
    6. ave togafitiga (inisalini, adrenaline, estrogen, thyroxine, diuretics, corticosteroids, glucocorticosteroids, acidic nicotinic, indomethacin),
    7. carbon monoxide poisoning,
    8. atinaʻe o le maʻisuka.

    Faʻamaumauga o Low Monosaccharide

    O le faʻaitiitia o mea e mafai ona masani ona faʻaalia:

    1. se lagona malosi o le fiaaai
    2. ogaoga o le ava malosi,
    3. faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (faʻasolosolo pancreatitis, iniseti, aʻafiaga o loʻo i ai taimi e atiaʻe pe a uma le taotoga i le manava),
    4. ogaoga o le solia o metabolic processes i le tino o le tagata,
    5. maʻi o le ate (oona, cirrhosis),
    6. faʻaitiitia le ituaiga o meaʻai,
    7. tumutumu veveus i le paʻu,
    8. faʻalavelave i le gaioiga o vaʻa toto,
    9. faʻamaʻi o le faʻalavelave tutotonu ma le vaʻaia o le tino, fasipolo,
    10. sarcoidosis
    11. vailaau mataʻutia ma le vailaau oona poo le chloroform,
    12. i le i ai o le hyperglycemia, o le hypoglycemia e atiina ae pe a maeʻa le tumutumu o inisalini oona ma le suka. E le gata i lea, o le maʻisuka o le ai ai le hypoglycemia ma le vomia pe a uma ona 'ai pe tatau foi ona faʻailoa meaai.

    Faailoga autu o le faateleina o le kulukose i le tino

    O le faateleina o mea o le monosaccharide i le tino e masani ona aofia ai le atinae o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Faailoga o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

    1. malosi ma le galala fiainu, e mafai e le tagata maʻi ona inu e tusa ma le lima lita o le vai i le aso,
    2. o se tagata e matua malosi lona malosi o le acetone mai lona gutu
    3. e lagona e se tagata se lagona faifaipea o le fiaaai, e tele ni mea e 'ai, ae e le gata i lea, e matua manifinifi lava,
    4. ona o le tele o le ava ua onā, ua tupu aʻe ai polyuria, o se manaʻoga faifai pea e faʻaaoga mea o loʻo i totonu o le vevela, aemaise i le po,
    5. soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e le faʻamalolo lelei,
    6. o le paʻu i luga o le tino e masani lava ona vevela, o se anufe po o le furunculosis e foliga mai o taimi uma.

    O le tele o taimi, o le ituaiga muamua o le maʻisuka e amata ona tupu i totonu o ni nai vaiaso talu ona mavae se gasegase viral talu ai nei (misela, rubella, flu) poʻo le atuatuvale le mautonu.

    E tusa ai ma fuainumera, o le kuata o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 latou te le matauina ni uiga o se togafitiga matautia.

    E masani lava ona tupu le maʻi i le gaʻo hyperglycemic, ma e na o le taimi lava e maua ai i le maʻisuka ituaiga 1 i le falemaʻi.

    Faailoga o le atiaʻe o le hyperglycemia o le ituaiga lona lua

    O lenei faʻamaʻi e amataina i ni laʻasaga i ni nai tausaga. E masani ona afaina ai tagata latalata i le matua. O le tagata gasegase o loʻo feagai pea ma le faʻaleagaina o le soifua manuia, o se tulaga vaivai, o manuʻa i luga o le tino e malolo ai, o le vaʻai ua faʻaitiitia, o le mafaufau e mafatia. E toaitiiti tagata e manatu o le atinaʻe lea o le hyperglycemia, o le mea lea, e masani ona togafitia e fomaʻi i tagata mamaʻi i se faalavelave. Faailoga o loʻo i lalo:

    1. Manatu o le mafaufau, vaaiga le mautonu, vaivai.
    2. Paʻu o le paʻu: faʻavalea, anufe, manua manuʻa le manuia.
    3. Tele galala + malosi.
    4. O fafine ei ai le gasegase masani, lea e faigata ona togafitia.
    5. I le taimi o le faamaʻi, o le a amata ona paʻu mamafa le tagata.
    6. O loʻo i ai le maivi i luga o vae, vae, e tiga le savali, o oʻu vae e le mautonu, ma lagona le tingling.
    7. I le afa o tagata gasegase, o le togafitiga e le afaina.
    8. E masani lava, o le hyperglycemia e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi fatu, fatuga faʻafuaseʻi poʻo le fatu, osofaʻiga o le vaʻai.

    Tuua Lau Faamatalaga