O le a le sili atu o le losap poʻo le amlodipine

O le maualuga o le toto maualuga (BP) o le masani lea o togafitiga ma o se tasi o mafuaʻaga autu o le oti i le lalolagi nei. I lenei itu, e taua le mataʻituina pea o le toto toto e ala i le faaaogaina o fualaau faasaina. O le tuufaatasiga o le amlodipine faatasi ai ma le losartan o se tasi lea o mea sili ona lelei i le taimi nei e faaitiitia ai le toto.

Amlodipine ma losartan i totonu oi latou lava o mea gaosi.

O loʻo maua uma taitoatasi ma avea o se vaega o popo faʻatasi o le ituaiga "Lortenza", "Amzaar", "Lozap AM".

Faʻatinoga o gaioiga

  • O le faiga o le gaioiga o le losartan e fesoʻotaʻi ma le poloka o faʻataʻitaʻiga angiotensin II. O le Angiotensin II o se vasoconstrictor mamana ma, talu ai ona o le faʻaitiitia o le lumenia o le gaʻo, ua mafua ai le faateleina o le toto. Ole pupuni o le faʻaleleia e puipuia ai lona aʻafiaga i luga o le lapisi lapisi ma e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toto maualuga, o le faʻaitiitia o le mamafa i le fatu, ma le faʻaitiitia o le maualuga o le mamafa i capillaries o le fatugaʻo. E le gata i lea, o le losartan e taofia ai le faasaolotoina o le aldosterone - o se mea e uunaia ai le faatumauina o vai ma sodium i totonu o le tino, lea e fesoasoani foi e faaitiitia le numera o le toto.
  • Amlodipine fesoasoani e faʻapipiʻi afuaʻau e ala i le puipuia o kiona calcium mai le ulu atu i siama maso. O le faateleina o le totoina o toto toto e fesoasoani i le maualalo o le toto, faaitiitia le avega i luga o le fatu, faaleleia le toto i le myocardium, ma faaitiitia le faaitiitia o le angina oso (tiga i tua o le sternum i taimi o faamalositino).

Faʻatasi, o nei vailaʻau e lua e le gata ina oʻo ai i le faʻaitiitia o le mamafa, ae, i le faʻaaoga faifai pea, e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻamoemoe o le olaga i tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le faʻaaogaina o le amlodipine faʻatasi ma le losartan o loʻo faʻaalia mo le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le tulaga o le toilalo o togafitiga faʻatasi ma le tasi fualaau.

Contraindications

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ua solia i le mataupu o:

  • O lo latou le faapalepale,
  • Aveina o le Alkisiren e tetee atu i le talaaga o le maʻisuka poo le faʻaaogaina o le tino,
  • Faʻafitauli matuia,
  • Faʻaleagaina le masani ona alu ese le toto mai le loto (vavalalata o le aorta poʻo lona valve),
  • Faʻavavevave o le toilalo o le fatu,
  • Faailoga iloga i le toto maualuga,
  • Tina ma le lactation
  • Tausaga i le 18 tausaga.

Folasaga faʻasalalau ma tau

Totogi mo fualaau faʻasaina ma le losartan ma le amlodipine e faapenei:

  • Lozap AM:
    • 5 mg amlodipine + 50 mg losartan, 30 pcs. - 47 itu
    • 5 mg + 100 mg, 30 pcs. - 550 r
  • Lortenza:
    • 5 mg + 50 mg, 30 pcs. - 295 r
    • 5 mg + 100 mg, 30 pcs. - 375 r
    • 10 mg + 50 mg, 30 pcs. - 375 r
    • 10 mg + 100 mg, 30 pcs. - 385 itu.

Losartan poo Amlodipine - o le fea e sili atu?

Afai e leai ni faafitauli ma fatugaʻo, ona faʻaitiitia lea o le mamafa, e sili atu le filifili losartan. A leai, amata togafitiga ma Amlodipine. Ae ui i lea, e tusa ai ma fautuaga faʻavaomalo o loʻo i ai nei, e sili atu ona lelei le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le tuʻufaʻatasia o fualaau e lua. O se tasi o mea aupito sili ona malosi, faatasi ai ma sina numera itiiti o le faʻasaʻoina ma aʻafiaga, o se faʻasigaga o fomaʻi (Losartan, Valsartan, Candesartan) ma faʻatalaupapa o le calcium (Amlodipine, Lacidipine, Lercanidipine). O le inhibitors ACE (Lisinopril, Perindopril) faʻatasi ai ma se poloka poloka alalaupapa e mafai ona faʻaaoga tutusa. O le mea lea, o se faʻatusatusaga i totonu oi latou lava o nei vailaʻau e le talafeagai.

Losartan ma Amlodipine - o se tuufaatasiga faʻatasi

O le fesili i le auala e ave ai nei vailaʻau e lua e faʻalagolago lava i le tagata maʻi. I soʻo se tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tuʻufaʻatasiga o fualaau faasaina, ia e aofia ai vailaʻau faʻasaina i le taimi e tasi - o le a faafaigofieina ai le soifua o le tagata maʻi ma o le a le taʻitaʻia ai le tulaga "i le taeao e tatau ona e inuina se luʻu o fualaau". E mafai ona e filifilia se fualaau faasaina mo oe lava e faavae i numera o le toto maualuga ma se tau e taliaina. I le taimi nei, e mafai ona e maua le tele o analogues o le a fesoasoani ia ausia le sili ona lelei i le togafitiga o le toto. Aemaise lava, o le tuufaatasiga o Amlodipine ma Losartan o loo avanoa i lalo o igoa "Lortenza", "Amzaar", "Lozap AM", "Amlotop Forte". O le vailaʻau e ave 1 le laulau 1 taimi i le aso. Afai o le fulafula i luga o vae o se popolega, ona tatau lea ona e filifilia na papaa e itiiti ifo le Amlodipine ma sili atu nai lo Losartan. I isi tulaga, o vailaʻau uma e filifilia taitoatasi, e amata i nai tootoo, ma mafaufau i le faʻafoʻi o le toto maualuga o numera i le ave o fualaau.

I le faʻaopoopoga, o ituaiga ituaiga uma e maua mai le atiata o le ACE pe faʻapitoa foi i vaega eseese faʻatasi ai ma se meaola o le calcium channel, se diuretic (Indapamide, Hypothiazide) ma / poʻo le statin (Atorvastatin, Rosuvastatin). O le tele o ituaiga laupepa, lea e aofia ai le 3 i le 4 mea gaosi, e mafai ona faafaigofieina ai le ola o gasegase maualuga ma filifili le fualaau sili ona lelei.

Uiga o Lozap

O le augatupulaga mulimuli lea o fualaau faasaina. O le elemene aoga o le losartan potassium. O le togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻalavelave o le fusifusia o faʻamaʻi receptors angiotensin 2. E le o se inhibitor ACE. O loʻo i ai se aʻafiaga e le faʻaalia. Talu ai ona o lenei mea, o Lozap o loʻo i ai faʻamaʻi togafitiga nei:

  • faaitiitia le toto o le adrenaline ma le aldosterone,
  • faʻaitiitia le mamafa
  • e puipuia le faʻamalosia ma le faʻateleina o le myocardium,
  • faʻateleina le teteʻe o tagata ei ai maʻi fatu i le tino.

E maua i le pepa o paʻepaʻe paʻepaʻe ma se vaevaega vaevaega e 12.5, 50 ma le 100 mg. O le faʻaogaina o le vailaʻau ma lona metabolite galue i totonu o le toto e tupu ile 1 le itula talu ona maeʻa le pulega.

E faapefea ona galue le amlodipine?

O le vaega autu o le vailaʻau o se vailaau o le igoa e tasi. O vailaau e puipuia ai le tafe o ions o le calcium i le myocardium ma sulu vaivai maso. E i ai se aafiaga tuusao i musele o toto toto. O fale faʻafomaʻi o Amplodipine o loʻo taua i lalo:

  • faʻaitiitia le mamafa o le suʻesuʻega myocardial i angina pectoris,
  • faʻalauteleina le telefoni,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • e faʻaitiitia ai le sapalai i le fatu,
  • faateleina le faʻasaina o le okesene i le myocardium.

O le iʻuga, e sili atu le lelei o le fatu, ma o le a le mafai ona taofia le angina pectoris. O le togafitiga faʻapitoa e matauina i totonu ole 6-10 itula.

O le Amplodipine e faʻaitiitia ai le ogaoga o le myocardial ischemia ma angina pectoris.

Folasaga faʻapitoa - fuamoa ma se atigi 5 ma le 10 mg.

Aafiaga faʻatasi o Lozapa ma Amlodipine

O vailaʻau uma e lua o loʻo i ai se tulaga faʻaleagaina. O le Amplodipine e faʻafefea toto toto ma faʻaitiitia ai le malosi o le toto. Lozap e puipuia ai le maualuga o le toto ma puipuia ai le lamatiaga o le atiina ae o pathoces cardiovascular. O le mea lea, o le faʻaaoga faʻaaogaina o nei laʻau e vave faʻaitiitia le toto toto.

Faʻafefea ona ave Lozap ma Amlodipine?

E tatau i le fomaʻi ona faatonu togafiti togafiti togafitiga ma le siakiina o maʻalaʻau pe'ā uma ona matauina ma suʻe suʻega a le tagata maʻi. O le fua fautuaina ua faatagaina e ave e tusa lava po o le a le taumafataga i le vai.

O le polokalame mo le tagofia o vailaʻau e tusa ai ma faatonuga:

  • mai le mamafa: Amlodipine (5 mg) + Lozap (50 mg) i le aso,
  • mo le fatu fatu: 5 mg o le Amlodipine ma le 12.5 mg o Lozap i le aso.

E mafai ona faʻateleina le tui e le fomaʻi e faalagolago i le tulaga ma le matuia o le faʻafitauli o le maʻi.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaoga faʻatasi, e mafai ona tutupu tali leaga nei:

  • vavao
  • ogaoga tiga
  • moe i le moe
  • Tachycardia
  • vaivai,
  • afaina
  • puupuu le manava
  • afaina o le paʻu, Quincke's edema,
  • faʻaauau faifaipea
  • anaphylactic shock.

A oʻo mai nei uiga, e tatau ona tolopoina fualaau ma saili fautuaga faʻapitoa. I le iloiloina o le tulaga, o le a mafai ona ia faʻaitiitia le metotia poʻo le pikiina o analogues.

Le manatu o fomaʻi

Kristina, 42 tausaga, tausi maʻi, Nizhny Novgorod

O vailaʻau faʻasolosolo e vave ona gauai. Latou te faʻalagolago le tasi i le isi, faʻaleleia o latou faʻamalologa. O le aoga o la latou pulega soofaatasi e maualuga atu nai lo le monotherapy. Faʻasolosolo lelei o le ate ma le creatinine concentration o le 20 ml / min. Ou te le fautuaina e faaaoga fualaau faasaina. Ma le faʻaeteete, ou te fautuaina atu foi i tagata matutua ma i taimi o le le tumau o le galuega o le cardiovascular system.

Svetlana, 46 tausaga, cardiorematologist, Kazan

O le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaʻau e maua ai le maualuga e sili atu nai lo le placebo. Ona oa latou meatotino faʻapitoa, o le maualuga o le toto maualuga ua vave faʻaitiitia ma o aʻafiaga o le atiaeina o isi fatu ma maʻi faʻamaʻi pipisi e puipuia. Afai e te inuina fualaau ma le sao saʻo, ona faʻaititia le faʻagasolo o mea leaga.

Patient Reviews

Stepan, 50 tausaga, St. Petersburg

Ua ou mafatia i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga mo se taimi umi. E mafai ona faʻamautuina le tulaga na o le pulega tutusa a Lozap ma Amlodipine. E tasi le itula pe a uma ona ave fualaau i totonu, e faʻamuta le ulu o le ulu ma toe faʻafouina le fatu. Ou te inu nei vailaau e tusa ai ma le faasologa ua faatonuina e le fomai. O le taunuuga e sili ona lelei.

Ekaterina, 49 tausaga, Omsk

O loʻu tina e 73 ona tausaga, o le mamafa na amata ona siitia i le 140/80. O fualaau na faʻamaoniaina muamua e le toe fesoasoani. Na faatonuina e le fomaʻi e faʻatasi faatasi Lozap ma Amlodipine. Sa taufaafefe le ave o fualaau faasaina 2 i le taimi e tasi, ae e aoga. O sina taimi i le maea ai ona faaleleia le tulaga o le tina. O nei ua na o nei vailaau e faasaoina ai.

Uiga o losartan

O le vailaʻau faʻasaʻi o se tagata e faʻaaogā faʻamalosi o le 'angiotensin II receptors. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le vailaau oona malosi losartan pati ma vaega o ausilali: lactose, suauu maso, talc.

  1. Faʻasalaga i le vaega o meaʻai. O le taunuʻuga e maua i le 6 itula i le maeʻa ai o le pulega, e oʻo atu i le 24 itula. E mafua mai i le gaʻo ma gaʻo.
  2. Faʻaauau le faʻasolosolo o le suavai, faʻaititia le vasoconstriction ma taofia le taofiga o le sodium i le tino.
  3. Faateleina le tetee o le tino i gaioiga faaletino.
  4. E taofia le lamatiaga o le fatu pe a uma le fatu.

  • loto vaivai
  • toto maualuga
  • afaina o mea oona.

E mafai ona faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau faʻasaina, faʻateleina o latou aafiaga o vailaʻau. E le fautuaina se kulupu tuʻufaʻatasia ma sauniuniga faʻasaʻi.

I le taimi o le maitaga, e tatau ona faamuta le fualaau faasaina ona o le maualuga o le lamatiaga mo le atinaʻe ma le taua o le atinaeina o le tamaititi. I le vaitau o le susu, e tatau foi ona e teena le faʻaaogaina o vailaau poʻo oe e taofi le fafaga.

O Losartan e faʻaaogaina e togafitia ai le fatu o le fatu, maualuga le maualuga, le mautonu o mea e fai.

Amlodipine faatinoga

O le vailaau oona e mafua mai i le dihydropyridine ma ua i ai sona aafiaga faanatinati ma le mama. O se tuufaatasiga le sao o le isomer e mafai ona taofia ai le ulu atu o le calcium i totonu o siama ma myocardial. O se taunuuga o le malolo o maso masei o vaa, o le faaitiitia o le toto maualuga e tupu.

O le gaioiga malosi o le amlodipine fualaau e faaleleia atili ai le tafe toto i fatugaʻo, faʻalauteleina ai laʻau o le coronary artery ma myocardial arterioles.

O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le tele o osofaiga o le angina, faʻapupulaina ai le tafe o le okesene i totonu o puipui ma fusi o le myocardium, ma puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻiina o mea maʻa. O le togafitiga e tupu pe a mavae le 3 itula ma e tumau mo se aso.

E faʻapefea ona ave le losartan ma le amlodipine faatasi?

O vailaʻau e ave faʻafofoga 1 taimi i le aso, 1 papalama o le 5 mg ma le 50 mg, tusa lava pe o le a le meaʻai. O nisi taimi e mafai ona faateleina le fualaau ile aso i le 5 mg ma le 100 mg. Faʻatasi ai ma le faʻaletonu o le fatu, o le togafitiga fautuaina i le amataga o togafitiga e 1/4 le papalama 1 taimi i le aso. O tagata taʻitoʻatasi o loʻo tagofia fualaau oona e mafai ona faʻataʻitaʻiina se tuufaatasiga tuufaatasi o vailaʻau faʻatasi ma aitema tutusa.

Faʻamaumauga ma faʻataʻitaʻiga o gaioiga

O vailaʻau o loʻo faʻaalia i mea e le masani ai. Latou te faʻalagolago le tasi i le isi, ma faʻaleleia atili ai le aafiaga faʻapitoa. Fesoasoani i le faʻalauteleina o toto toto ma faʻaitiitia le puipui o le taumatau tauagavale (faʻasolosolo tupuga ona o le tele o oso i le toto). O le tuufaatasiga o vailaʻau e lelei le faʻaleleia. Ua faia le metabolism i le ate.

Ona o le mea moni o le losartan ei ai sona aafiaga i le RAAS ma e oʻo atu ai i le faʻasaina o le antigenogenesis II, ma o le amlodipine o se mea e poloka ai le tele o alavai o le calcium, o loʻo sili ona matauina le faʻaaogaina o le gasegase.

O le vailaau e mafua mai i le dihydropyridine ma o se tuufaatasiga o le sologa lelei o le isomers e sili ona aoga. E taofia ai le ulu atu o le calcium i totonu o siakono meocardial. O le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafua mai ona o le malologa o musele malie o vaʻa. I lenei tulaga, e leai se aʻafiaga leaga i le faʻamalosia o loʻuocardial poʻo le atrioventicular conduction.

O le aʻafia i totonu o le tino, o le amlodipine e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tafe toto i fatuga ma faʻaitiitia le teteʻe mai le vaʻaia.

Le faiga o le gaioiga o le amlodipine

Na faia e tagata faapitoa ni suʻesuʻega ma latou iloa ai e le afaina ai le faʻaleaogaina o le tino, faapea foi ma le toto lipid concentrations i tagata gasegase o le fatu (i le foliga masani). A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, lea e faʻavae i luga o lenei vaega, e tupu le aafiaga pe a uma 2-3 itula ma tumau mo se aso.

O le vailaau e faʻaaogaina i le faʻamalosi o le angiotensin receptors. E poloka poloka poloka leitio AT-1. Fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaleagaina o vasoconstriction ma puipuia ai le malosi ma le taofiga o le sodium i le tino. E faʻaaogaina i le togafitiga o le toilalo o le fatu, maualuga o le toto, faʻafitauli o le ischemic. O le mea e puipuia ai le alualu i luma o le fatu o le fatu pe a maeʻa le infarction myocardial.

E taʻitaʻia ai foʻi le faʻateleina o le faʻapalepale. O le aʻafiaga o le tagofiaina o fualaau faʻataʻitaʻi e tupu pe a mavae le 5-6 itula O lona pa'ū e tupu ile 24 itula. O Losartan o loʻo faʻaogaina i totoga o le gastrointestinal tract. E mafua mai i le gaʻo ma gaʻo.

Fesoʻotaiga

Faʻatasi, losartan ma le amlodipine e masani lava ona faʻatulagaina, talu ai o sea faʻasigaga e sili atu ona faʻalauiloa ona aʻafia, ona o le faʻaitiitia o le teteʻe faʻalautele.

Talu ai latou te aʻafia ai le toto i luga o auala eseese, o a latou gaioiga e faʻaleleia ma o le mea e manaʻomia e oʻo mai vave tele. O lenei tuufaatasiga ua manatu e matua saogalemu lava mo tagata mamaʻi.

Tuufaatasia o fualaau faasaina (e pei ona taua mulimuli ane o le LP), e aofia ai vaega uma e lua, faaleleia atili le aoga o togafitiga togafitiga i le siama o le toilalo o le fatu (fatu fatu), angina pectoris, infarction cerebral ma le hypertrophy cardiac. Faʻatasi le faʻaaogaina, o le aʻafiaga o le faʻaalia o aʻafiaga le lelei o le tino i togafitiga togafitiga e faʻaititia tele.

O le a le mea sili atu ona lelei?

Talu ai ona o mea uma e lua o loʻo i ai ni mea e le masani ai, e tele lava ina mafaufau tagata e mafaufau i ai. O le mea moni, o le taliina e faigata. O le mea moni e faapea oi latou o ni vaega eseese ma saofagā i le faʻamautuina o le toto maualuga, ma faia ai se isi itu.

O nei vailaʻau e faʻaaogaina ina ia maua ai le maualuga o le lelei. Latou te faʻaleleia mea a le tasi ma faʻateleina le faagasologa faʻamalolo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Lozap? O lenei vailaʻau e faʻaaogaina mo ia maʻi:

  • maualuga le toto maualuga
  • o le fatu vaivai tumau,
  • ina ia puipuia ai fatu ma vascular disorders, aemaise lava i tagata e mafatia i le maualuga o le toto.

O le mea moni, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le toto maualuga mo le maualuga.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O vailaʻau faʻapitoa e maua i foliga o laupepa, o loʻo ufiufi i se atigi fausaga. O le gaioiga malosi o lenei vailaʻau o le losartan potassium. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani:

Lozap ua faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. O le tau o le fualaau faasaina i Rusia o le 240 rubles. O le tau Ukrainian o Lozap e 110 UAH.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Faʻafefea ona ave saʻo Lozap? Afai e afaina se tagata i le maualuga o le totoga, ona tatau loa lea ona 1 le laulau i le aso. O le umi o togafitiga e le tatau ona silia ma le 6 masina. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2 pusa, pe afai e le ausia le mea e manaʻo ai.

E faʻapefea ona ave le fualaau mo le fatu o le fatu o se natura masani? O fua o aso taitasi mo ia tagata gasegase e 1 le vaega o le laulau, lea e vaevaeina i le 4. Ole umi o togafitiga e le tatau ona silia ma le 3 vaiaso.

Faʻafefea ona ave Lozap: taeao po o le afiafi? E le taua le taua, ae o le tele o gasegase maualuga e sili atu ona faʻaaoga Lozap pusa i le taeao. E fesoasoani i le lagona lelei i le gasologa o le aso.

E taua le manatua! E tatau ona fufulu le papa maa i le tele o vai e aunoa ma le tatuʻu! Faʻafetai i lenei mea, o le fualaau oona o le ai ai sona aafiaga i le vave e mafai ai.

Lozap ma le ava malosi: faʻatasi

O le tele o gasegase tuga e le iloa se mea taua i le inuina o le ava e tutusa ma le tagofia o lenei fualaau faasaina, e faavae i luga o latou lava aafiaga. Ae pe saogalemu moni lava? E le tatau ona galo e iai le ethanol i totonu o le toto i le aso atoa. O lona uiga pe a uma ona ave le vailaʻau, e tali atu i le ava malosi. O lenei tulaga e faʻaalia i se faʻaitiitia ma le malosi o le faʻaitiitia o le toto. O le tagata maʻi e amata ona iloa ia faailoga:

  • ogaoga vevela,
  • vaivaiga lautele o le tino,
  • ogaoga faʻalavelave, e masani ona oʻo atu ai i le vomiting,
  • mativa le lelei
  • faamafanafanaina pito i luga ma pito i lalo.

O le toʻatele o tagata o loʻo faʻaaogaina lenei fualaau faʻatauina lenei tulaga i le inu ava malosi. O le mea moni, o le taunuuga lenei o le fegalegaleaiga o le ethanol ma le mea oona o le vailaʻau i totonu o le toto. O le mea lea, o le inuina o le ava i le taimi o togafitiga ma Lozap o se mea e le talafeagai.

O aʻafiaga o fualaau faasaina

E masani lava, o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e le mafua ai soʻo se faʻafitauli faapitoa. Ae o le faʻaaogaina tele, o lona uiga, faatasi ai ma le maualuga, o ia maʻi e mafai ona matauina:

  1. Mai le itu o le faʻalavelave popole: migraine, vavave, faʻalavelave moe, tofo faʻamalositino, ma le faʻalogologo.
  2. Mai le manava o le tino: bronchitis, rhinitis ma isi faʻamaʻi o le respiratory system.
  3. Mai le gastrointestinal tract: tiga i totonu o le manava, manava poʻo le manava, gasegase malulu, o nisi taimi ma le vomiting, fiainu.
  4. Mai le maskotakeletal system: tiga i le pito i lalo, vae, gaogao. I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu mai le gasegase.
  5. Mai le cardiovascular system: vaʻavaʻaveʻa, fatu faʻamaʻi, angina pectoris, anemia.
  6. Mai le gaosiga o le tino: faafitauli ma le gafatia i alii, galuega le atoatoa o le tino.

O faafitauli o le soifua maloloina i luga ua matauina i mataupu e le masani ai.

E taua le manatua! E manaʻomia le tausisia o faatonuga mo le faʻaaoga, faʻapea foʻi ma tofiga a le fomaʻi aoga! O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai aafiaga le lelei.

Lozap ma Lozap faʻatasi: faʻapefea ona eseese

Lozap Plus o se vailaʻau tuʻufaʻatasia lea ei ai le tele o ituaiga o gaioiga. O le eseesega tele o lenei mea faigaluega o loʻo aofia ai le tele o vaega taua. O le Lozap masani e na o le 1 le gaioiga galue. E ese foi i latou i le tau: Lozap plus e 2 taimi sili atu ona taugata nai lo se fualaau faasaina masani.

Prestarium poʻo Lozap

O le Prestarium e masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi tuga, faʻapea foʻi ma le gaioiga o le gaioioiga o le cardiovascular system. O se vailaau aoga i le taimi o le toe faʻaleleia o le taimi pe a maeʻa le fatu. E tele aʻafiaga aʻafiaga, ae aʻafia i le toto maualuga. O se faʻasologa taugofie.

Lozap poʻo Noliprel

O le tuufaatasiga o Noliprel e aofia ai vaega taua e lua e iai le aafiaga tutusa. O le mea lea, e le gata ina faʻamamāina ai le faʻamaoniga, ae o loʻo i ai foi sona aoga aoga i le cardiovascular system.

Aʻo leʻi filifilia se auala maʻoti e togafitia ai le maualuga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, e pei ona tuʻuina atu e vailaʻau faʻapona fou le tele o vailaʻau.

O le fea o fualaau "Amlodipine" poʻo le "Lorista" e sili atu ona faigata, talu ai e aofia i latou i vailaʻau faʻasaina eseese ma e masani ona faʻamatalaina i le faigata mo le togafitiga o le maualuga poʻo le faʻasaʻo maualuga. Ae o loʻo i ai se eseesega taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aafiaga o le Amlodipine e televave, o le mea lea, e talafeagai le vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maualuga o le toto maualuga, ao aoga o Lorista e aoga mo se taimi umi. Ae ina ia mafai ona faatusatusa uma vailaau, e tatau ona e mafaufau i faamatalaga e uiga ia i latou i auiliiliga.

E tutusa lelei nei fualaau faʻamaʻi?

"Amlodipine" ma le "Lorista", e pei ona taua mai i le faʻamatalaga o loʻo i luga, o vailaau mai kulupu eseese o fualaau faʻasaina. E faʻaitiitia le faʻamalosia e alalaupapa o le kalama o le Calcium e ala i le faʻalauteleina o laʻau, o lona uiga, i le faʻaitiitia o le tetee. O nei vailaʻau e puipuia ai le toto mai le fausiaina ma taofi le atinaʻe o le atherosclerosis, faʻateleina le faʻatinoina o le tino, ma faʻaalia ai se lelei i tagata matutua. I le isi itu, o le gaioiga o fomaʻi e poloka ai atigipusa mo angiotensin II ma e le faatagaina ai le hormone e mafua ai le maualuga o le maualuga. E aofia i le togafitiga o le maualuga o le totoga o le receptor Angiotensin II, e le mafua ai le maʻi vaivai ma le tosoina o le maʻi, e aoga mo le maualuga o le toto maualuga. O le mea lea, e le mafai e se tasi ona fai mai o sauniuniga faʻamatalaina e tali tutusa, ona o le sili ona lelei o le gaioiga ma le eseesega i le taunuʻuga ua ausia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faateleina o le mamafa o le toto o le sili atu i le 140 i le 90 mm RT ua manatu e le pulea. Art., Ma afai o le mamafa e 160 i le 90 mm RT. Art. ma luga atu, o le tofiaina o fualaau faʻasaina e talafeagai. "Amlodipine" e masani ona faʻaaoga i tagata matutua ma gasegase atherosclerosis, arrhythmias, angina pectoris. Lorista o le fualaau faasaina o filifiliga i tagata gasegase e maualuga le lamatiaga mo gasegase fatu ma le maʻisuka. E taua le matauina o le monotherapy e aoga i na o le amataga o le maualuga o le toto. O le mea lea, e masani lava i togafitiga, o faʻapotopotoga o vailaʻau eseese mai kulupu eseese e faʻaaogaina. E le gata i lea, o lenei auala e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le aʻafiaga o fualaau oona ma aʻafia uma ai auala e faʻavaeina ai le toto maualuga.

O le fea vailaʻau e sili atu ona lelei, Amlodipine poʻo Lorista?

E tusa ai ma se fuaga o tagata gasegase na ave uma fualaau faasaina, ua vave ona galue vave Amlodipine, o le mamafa e paʻu i numera talafeagai ma nofo tumau pe a uma le fua muamua, ae le o ni nai aso, e pei o Lorista. O nei vailaʻau e lelei tele fesoʻotaʻiga, ma o le tele o taimi e faʻasoa faʻatasi ai mo le togafitiga o le maualuga poʻo le ogaoga o le maualuga o le toto, maualuga le maualuga o le maualuga. Ae ia iloiloina atoa le ata o le falemaʻi, ia mafaufau i aʻafiaga o le itu, faiga o gaioiga o fualaau oona, uiga taʻitasi o le tagata maʻi, na o se fomai e mafai. O le mea lea, o vailaʻau e tatau lava ona malilie faatasi ma se fomaʻi maʻi poʻo se cardiologist.

Lugaga i le initaneti

I le tele o tausaga talu ai, o le numera o tagata ua maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system ua tupu tele. O le faateleina o le popole ua avea ma se vaega masani o le olaga. O le iʻuga o le atuatuvale, o le maualuga o le toto, o le fatu, ma isi tulaga le lelei ua tupu tele. Ina ia faʻatautaia i latou, o loʻo faʻatinoina e le au vailaau mo togafitiga fou ma faʻaleleia meafaigaluega. O se tasi oi latou o Lozap. E pei o le tele o vailaau, o loʻo i ai ni faʻasagaga e tatau ona matauina. Ae o le a le fesoʻotaʻiga o le vailaau faʻasaina ma le ava malosi, ma e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fetaui lelei o Lozap ma le ava malosi?

Faʻavae ma le faʻamoemoe o le vailaʻau

Lozap o loʻo maua i Czech Republic ma Slovakia. O le vailaʻau o loʻo maua i le ituaiga o mea e tufatufa faʻasolosolo i luga o le biconvex, e ufiufi i se atigi paʻepaʻe.

Lozap o le augatupulaga aupito lata mai o fualaau faasaina. O le togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻalavelave o le fusifusia o faʻamaʻi receptors angiotensin 2. O le mea autu autu o le potassium losartan. I le avea ma ausilali - mannitol, magnesium stearate, crospovedin ma isi.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tasi i le aso. E leai ni mea e manaʻomia mo le 'ai, ona o le mea moni e leai ni mataupu tusitusia o aʻafiaga i le fua o le absorption ma le faʻamalositino o le malosi na maua e i latou.

Ole vailaʻau e le o faʻatau atu, e manaʻomia se faʻatauga e faʻatau ai. E tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C, puipuia mai le susulu o le la. O le ola ola o le fualaau faasaina ua 2 tausaga.

O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi e iai mea nei:

  • E mafai ona faʻaitiitia le toto o le adrenaline ma hormones aldosterone.
  • Faʻaitiitia le mamafa i le pulmonary circulation.
  • Atiina ae se aʻafiaga.
  • Puipuia le faʻateleina ma le faʻateleina o le myocardium.
  • Faʻateleina le teteʻeina o tagata ei ai fatuga faʻafitauli i le tino.

O le maualuga o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le mamafa e tupu i le 6 itula i le maea ai o se fualaau toʻatasi o le vailaʻau. A maeʻa lena mea, i le gasologa o le aso o le a faasolosolo malie ona faʻaitiitia. Faatasi ai ma le faʻaleleia lelei o le fualaau faasaina, o le maualuga o le paʻu o le toto e tupu i le 3-6 vaiaso pe a uma le fua muamua.

O le soona tagofia o fualaau faasaina mai le gastrointestinal tract e vave ona tupu. I le avea ai o se tulafono, e tusa ma le 33% o vailaau o loʻo gauaiina e le tino. O lona faʻaauau i le plasma toto e oʻo atu ile maualuga o lona taua i totonu o le itula talu ona ave le pulu. O le tele numera o metabolites e faia pe a mavae le 3-4 itula. O le fualaau faasaina e mafua mai i le iniseti (toetoe 60%) ma le urine (tusa o le 35%) mo le 2-9 itula.

Lozap ua faʻaalia mo le tofiga:

  • Faʻaauau pea le maualuga o le toto maualuga.
  • Faʻasologa o le fatu o le fatu. I nei tulaga, o le vailaʻau ua faatonuina e avea o se vaega o se togafitiga atoatoa pe afai ua maua le tagata maʻi e le gauai i vaega o isi vailaʻau, pe ua le toe aoga.
  • Mo le puipuia o faamaʻi cardiovascular (e aofia ai le paʻu).
  • I le tulaga o le nephropathy ma le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

e aofia ai ↑ Faʻailoga ma faʻasagaga itu

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le vailaʻau e iai ona lava tapulaʻa i le tofiga, e le mafai ona faia i mataupu:

O le faʻamasinoina e ala i suʻesuʻega faʻapitoa, i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau faasaina, o aʻafiaga aʻafia e masani lava e le tupu. Afai o loʻo iloa pea i latou, ona oʻo lea i se natura puupuu. O le mea lea, e leai se manaʻoga faapitoa e faalēaogāina vailaau ma faʻalavelave faʻamaʻi.

Mai lea taimi i lea taimi, o tulaga nei e mafai ona matauina:

  • O le vaivai, ulu o le ulu, o nisi taimi o le vevela, faʻalavelave moe, maʻi vaivai vaivai. Fomaʻi na faamaumauina i lalo ifo o le 1% o tagata gasegase o foliga mai o le momoe, le mafaufau mama, faʻalogo, faʻavasegaina o le mafaufau, o le mafaufau faʻapitoa i mafaufau, ma migraines.
  • I se tulaga e le masani ai, o le bronchitis poʻo le rhinitis e mafai ona atiaʻe, ma o foliga o le maualuga o le tino ile maʻi pipisi.
  • Faʻafefe o meaʻai (manava manava poʻo le faʻavaivai), tiga o le manava, vomiting, gutu malogo.
  • Paʻa i tua, tauau ma ona vae, e mafai ona tupu ai le faʻavevesi. E i ai foʻi tulaga o le faʻavavevaveina o le gasegase.
  • Lozap e mafai ona faʻaleagaina le malosi, faʻalavelaveina le gaioiga galue.
  • O nai faʻataʻitaʻiga e aofia ai foʻi le faʻateleina o le salu, faʻamaʻi o le tino.

O le maualuga o se fualaau faasaina e mafai ona faamatalaina i:

  • O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto.
  • Le foliga mai o le tachycardia.
  • Bracardia (faʻaititia o le loto e faʻamalosi i le 30-40 lu / min.).

Mo le aveeseina o nei mea faʻalavelave, e faʻaaogaina ai le diuresis (faʻateleina o le urination faʻatasi ma le faʻaoga tutusa o vai mama ma togafitiga), togafitiga faʻamaʻi.

e aofia ai ↑ Fesootaiga ma le ava malosi: faʻasalalauga faafitauli

O nisi tagata gasegase latou te le iloa se mea sese i le ave o fualaau ma inu ava malosi i le taimi lava e tasi. Faʻavae i luga o latou lava poto masani, latou te finau e mafai ona e faʻaaogaina pe a le vave, ona le itiiti ifo lea i le aso.

Ae ui i lea, e tatau ona tatou manatua o le vailaʻau pe a uma ona faʻaogaina i totonu o le toto mo se aso, ma ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga tau togafitiga e tatau ona faia mo se taimi umi. O lona uiga o lenei vaitaimi o le a tali atu i le ava malosi. E le gata i lea, afai o ni tagata gasegase sa laki ma e leai ni taunuuga leaga, e le faapea o isi tagata o le a laki foi. O le mea lea, faʻasolosolo i luga o fesoʻotaiga, ma sili atu ona fautuaina, e le taumateina.

Lozap, faapea foi ma Lozap Plus, e tutusa lelei ma ia, o fualaau faasaina, o lona uiga, fualaau faasaina e fuafua e faaitiitia ai le toto maualuga. O lo latou tulaga ese i le umi o le faʻaaogaina, o lona uiga, o vailaʻau o loʻo galue malosi e masani ona i totonu o le toto ma maua ai se togafitiga. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete ina ia mataʻituina le puipuia o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona feteenai ma ia ma tuʻuina atu ai se tulaga le mautonu.

O lenei mea e sili atu ona taua i le ava malosi, lea e maua i totonu o meainu malosi uma, faapea foi ma vailaau ma vailaʻau. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona faʻaaoga Lozap poʻo Lozap Plus faʻamalosi i le taimi lava e tasi e pei o le ava malosi e le naʻo latou o le a faʻafiafiaina se mea e tupu.

E iloa lelei pe a uma ona oʻo i totonu o le toto, o le ava malosi e faʻateleina ai le faʻalauteleina o toto toto. Ma afai o le gaioiga malosi o le vailaʻau ua uma ona iai i totonu o le tino, o le ava malosi e mafai ona faʻaleagaina lona aʻafiaga. O le vave faʻalauteleina o vaʻa toto o le a tupu, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaititia o le tino vascular ma le malosi o le faʻaitiitia o le toto. O le mamafa atonu e paʻu tele, o lona tulaga o le a maualalo tele.

  • Tesea
  • Faavaivai faafuasei
  • Nausea
  • Faʻasalaga le lelei
  • Feteʻenaʻi o vae.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o faʻalavelave masani, lea e mafua ai le le lava o le toto e tafe atu i le faiʻai, e le faʻamaloloina. E tupu uma i le taimi e suia ai le tulaga o le tino, ma le umi o le tulaga i le tasi nofoaga.

Pe a fegalegaleai ma le ava malosi, e mafai ona faʻateleina aafiaga o le adrenomimetic: o le faʻasaʻolotoina o le hormonone adrenaline o le a tupu. O lenei mea o le a faʻaosoosoina ai le fatu o le fatu, o le faateleina o le toto maualuga, ma faʻaititia ai foi le gau o le glycogen, lea o le a faateleina ai le suka toto. E le gata i lea, o le ai ai le faʻamaina o le mea o loʻo i ai meaʻai.

O le aʻafiaga o le ava malosi e mafai foi ona aʻafia ai le urination. O le a faateleina, lea o le a faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina ma le umi o lona aafiaga i le tino.

O faatonuga mo le fualaau faasaina e fai mai e tatau ona faia ma le faʻaeteete e tagata ei ai le cirrhosis, talu ai o le faʻamaualuga o le mea galue i totonu o le okeni e faʻaititia ai ma le manino. O le mea lea, o le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunai i lalo. O le inu o le ava malosi, e faaopoopo atu i ona lava aʻafiaga i le tino, e fesoasoani i le faaputuputuina o le vailaau faasaina.E faigofie lava ona vaʻai pe o le a le leaga o taunuuga mo le soifua maloloina, ma e oʻo lava ile ola.

E tatau foi ona e ave le fualaau faasaina ma le lapataiga i tagata e maua i le fatu fatu fatu. I le taimi o togafitiga, e tatau ona siakiina e le aunoa le mea o le potassium i totonu o le tino. Muamua lava, e faatatau lea i tagata matutua.

Faʻapitoa Lozap Plus

I falemaʻi ei ai foi se mea fou fou - Lozap Plus. E maua mai e tagata lava e tasi. O aiaiga mo le puleaina, gaioiga o fualaau faasaina, teuina ma le ola e tutusa. E mafai ona e faʻamalamalamaina papalama Lozap Plus i fafo, o loʻo ufiufiina ile lanu eseese - lanu.

O le vailaʻau o Lozap Plus e faʻaopopo i le potassium losartan, o le mea lona lua o loʻo galue malosi o le hydrochlorothiazide, lea ei ai lona aʻafiaga. O nei mea uma e faʻamalosia e faʻamalosia ai le tasi ma le isi, ma maua ai le tele o aʻafiaga i le faʻaitiitia o le mamafa nai lo le uiga muamua.

Ona o le gaioioiga, hydrochlorothiazide:

  • Faʻaitiitia le tele o le uric acid i le plasma toto.
  • Faateleina le aafiaga o le renin.
  • Faʻaitiitia le aofaʻi o le potassium.

Ona o le i ai o le hydrochlorothiazide, o loʻo i ai tulaga faaopoopo mo le faʻaaogaina o le Lozap Plus: ua solia i le malosi (leai o le urine) ma le hypovolemia.

I le tele o tausaga ua tuanaʻi, o le numera o tagata e maua i le fatu ma le maualuga o le toto maualuga ua matua faateleina. O se tasi o mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o se taimi faigata o le olaga. Ina ia mafai ona feagai ma popolega popole, o auala eseese e faʻaaogaina: mai le ava malosi i taaloga sili. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e matua faigata lava ona tuufaatasia le togafitiga ma le ava malosi. Ava malosi, ona o ia lava o se malosi malosi i le tino, suia ai le faʻaogaina o le vailaʻau i totonu o le tino, ma mafai ona tuʻuina atu se taunuuga le mafaamatalaina. Le mea pito sili ona leaga e mafai ona - faʻaumatia le taimi faʻaalu i togafitiga.

Lozap ua faʻamavaeina o vailaʻau faʻasaina. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vailaau, toto maualuga, faapea foi ma le hypertrophy i le itu tauagavale, ua togafitia. O le vailaʻau e lelei ona tuʻuina e le tino, lea e mafai ai ona faʻaaoga e togafitia ituaiga eseese o tagata gasegase.

I nai tausaga talu ai, o le numera o tagata ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, e pei o le cardiovascular system, ua matua tupu tele. O le aʻafiaga, i aso nei, o se vaega masani o le olaga. O auala fou ua atiaʻe e foia ai ituaiga faʻamaʻi. O le fualaau faasaina Lozap o loo i luga o lenei lisi. E pei o le tele o vailaau, o loʻo i ai ni faʻasagaga e tatau ona matauina.

Togafitiga uiga

Ina ia mautinoa le maualuga o le togafitiga, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga togafitiga masani e tusa ai ma faatonuga. Afai o le tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga, ona faʻaaogaina lea o le vailaʻau faʻalua i le aso. O se tasi fualaau o le fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi.

Afai o togafitiga maualuga e togafitia faʻatasi ma togafitiga, o lona uiga e tatau ona ave le vailaau faʻatasi i le aso, faʻapea foi le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi. Afai o le gasegase e le tumau le fatu fatu, ona faʻaaogaina lea o le fualaau faasaina e faʻaaoga ai se togafitiga faʻapitoa, lea e manaʻomia ai se faʻaosooso malie i le fualaau.

Afai o le togafitiga o le proteinuria o le maʻisuka e faia i le tuufaatasiga, ona faia loa lea o le togafitiga o vailaʻau e faʻatatau ai uiga taʻitasi. O le averesi o aso taʻitasi o loʻo faʻatulaga e le fomaʻi. Afai e tatau ai, ia faateleina. I tulaga taʻitasi, o le togafitiga e tatau ona atiaʻe e le fomaʻi, e faalagolago i le ogaoga o togafitiga.

Afai e faʻaititia le toto o le tagata mamaʻi, ona tatau loa lea ona faia le togafitiga o vailaʻau i se taimi sili atu ona lelei. O se faʻaititia o le vailaʻau o le vailaau faʻatau e tatau ona faʻatino pe afai o le maʻi poʻo le gasegase o le ate. Faʻatasi ma le maʻisuka ma faʻamaʻi tumau o gaʻo e pei o le ate ma fatugaʻo, togafitiga e tatau ona faia ma le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

I le tele o tulaga, o le tino o le tagata na te faʻafefeteina le vailaʻau lelei aʻo tago i isi vailaʻau. O lenei mea e mafai ai se togafitiga atoatoa o le maualuga. Afai e faʻaaogaina le fluconazole poʻo le rifampicin i lenei lava vailaʻau, ona ono matauina ai lea o se faʻaitiitia o le aofai o ana mea gaosi. A maeʻa ona tuʻuina atu vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻi mo le 5 tausaga.

Lisi o fualaau oona o lo oi ai nei mea

O le tuufaatasiga o nei vailaau e mulimulitaia ai fualaau faasaina i le taimi e tasi, lea ei ai se masini faapena o gaioiga i le tino ma saofaga i le faatulagaina o le toto. Atonu latou te eseese mai le tasi i le isi i le lisi o vaega faaopoopo ma tau.

O mea uma e lua e mafai ona iloa i vailaʻau nei: Amozartan, Lortenza, Lozap AM, Amzaar. Ole vailaʻau ua lisiina atu i tagata gasegase ile atinaʻe ole maʻi fatu.

O tagata atamamai e mafaufau i Lortensa, Amzaar, ma Lozap AM o le sili ona aoga o vailaau tuʻufaʻatasia o loʻo i ai nei. O fualaau e faʻamautu ai le toto maualuga ma taofia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Ua faatonuina i latou mo maʻi o latou togafitiga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O fualaau oona e sili atu ona lelei nai lo le monotherapy. E ui lava i le mea moni o fualaau oona e tutusa lelei, o loʻo faʻamalamalamaina e le tele o foliga ma e iai ni feeseeseaiga itiiti.

O le vailaʻau tuʻufaʻatasia o loʻo faʻatau atu i se ituaiga o laupepa ma eseese inumaga.

O le lanu o laulau e faalagolago ile atinaʻe:

  • 5 mg + 50 mg. E tasi le api e aofia ai le 6.94 mg o le amlodipine besylate ma le 163.55 mg o losartan (malamalama lanu enaena),
  • 10 mg + 50 mg. O le fua faatatau o vaega taua i le 1 papalama o le 13.88 mg o le amlodipine ma le 163.55 mg o losartan (brown-red),
  • 5 mg + 100 mg (6.94 mg / 327.1 mg, papa piniki),
  • 10 mg + 100 mg: 13.88 mg / 327.1 mg (paʻepaʻe ma sina lanu samasama).

O le aʻafia i totonu o le tino, o vaega taua o papa maʻa amata ona gaoioi. E toʻesea le toto toto, ma o le lona lua o loʻo i ai se aafiaga ile RAAS. O se taunuuga, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le toto maualuga. O le tau faʻatatau e 300 rubles.

O le vailaau faʻasaina o loʻo avanoa foi i le ituaiga o laupepa mo le faʻaaogaina tautala, o lona lanu e faalagolago i le tuufaatasiga. E tasi le papaʻe paʻepaʻe e 50 mg o le losartan ma le 5 mg o le amlodipine. O se papa lanu piniki e aofia ai le 5 mg o le amlodipine ma le 100 mg o losartan. O le sauniuniga e aofia ai vaega fesoasoani: sodium carboxymethyl starch, microcrystalline cellulose, dioxide, magnesium stearate, hypromellose, talc. O laumei e ufiufi ata.

Amzaar faatonuina le algorithm

O le fualaau faasaina ua i ai sona aafiaga taufaaleaga. O loʻo faʻamatalaina mo tagata maʻi ei ai faʻaʻailoga o le maualuga o le toto. O le tau o le fualaau faasaina e 590 rupu.

I totonu o falemaʻi a Rusia, o loʻo faʻatau atu i ni pepa. O loʻo maua foi lenei meafaigaluega i ni eseesega eseese:

  • 5 mg ma le 50 mg
  • 5 mg ma le 100 mg.

O le lisi o vaega faaopoopo e aofia ai: microcrystalline cellulose, dioxide titanium, mannitol, crospovidone, magnesium stearate.

O le sui tuʻufaʻatasia o le kulupu o vailaʻau e poloka ai alalaupapa calcium ma avea ai o angiotensin taligata. O le aʻafia i totonu o le tino, o vailaʻau faʻasaina e fesoasoani e faʻaitiitia ai aafiaga o le vasoconstrictive ma puipuia ai le calcium mai le ulu atu i sela.

O le faʻaitiitia o le mamafa e le afaina ai le fatu. O le tau masani e 350-600 rubles, e fuafua i le tui.

Faailoga ma le faʻailoga

Ua fautuaina e tagata faapitoa i latou e le talafeagai mo le monotherapy. O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua atiae i luga o nei faavae o le maualuga o le toto maualuga i tagata gasegase:

  • maʻisuka
  • hyperthyroidism
  • vavalalata o laʻau o fatugaʻo,
  • atherosclerosis.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e faamasani ia oe lava i le faʻailogaina:

  • ate / fatu fatu failure,
  • ogaoga maualuga o le maualuga,
  • hypersensitivity i mea aoga,
  • Tachycardia
  • bradycardia
  • o le i ai o le vevese o le gutu o le aorta.

I le tele o lapataiga, e mafai ona faʻatagaina le inuina o vailaʻau, faʻamautinoa le togafitiga na faʻatuina e le fomaʻi, mo tagata mamaʻi e maua i le hyperkalemia, mimiti, i le maeʻa ai o le faʻaumatia o le myocardial.

O le maʻitaga o se faʻalavelave foi lea. E mafua ona o le faʻafuaseʻi o faʻalavelave i le atinaʻe o le tamaititi. Afai ua togafitia se fafine ma maua e uiga i le maitaga, e tatau ona taofi vave le taliaina.

E le fautuaina e ave vailaau i le taimi o le susu. Sa faia e le au atamamai ni suʻesuʻega e aofia ai meaola ma iloa ai o le tele o vaega o le vailaau oona e gaosia i le susu. Ina ia le afaina ai le ola maloloina o se tamaititi faatoa fanau mai, e tatau ona e lafoaia le togafitiga o nei togafitiga.

I tamaiti aoga, e leai se faʻamatalaga e uiga i le saogalemu o mea e faʻaaogaina e tamaiti i lalo ifo o le matua o latou matua. I lenei itu, o vailaʻau e faʻamaonia i tagata e silia i le 18 tausaga.

Aveina o le Lozap ma le Ava malosi

O le tele o tagata gasegase e talitonu o le inu ava malosi e le afaina ai i latou i le vaitau o togafitiga fualaau. Ae, o le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau ona faia i le maeʻa ai o le aso talu ona tuʻuina le pepa. I lenei tulaga, e tatau ona iloa e tagata maʻi o le aafiaga o le fualaau faasaina pe a maeʻa ona matauina i le gasologa o le aso. Ina ia mautinoa le lelei atoatoa o le togafitiga, e tatau ona faia togafitiga i se vasega. O le mafuaaga lena e le fetaui ai Lozap ma le ava malosi.

I le vaitau o le faʻatulagaina o fualaau faasaina ma le ava malosi, o le a matauina a latou tali le lelei. E tusa ai ma le iloiloga o nisi o tagata gasegase e uiga i le fualaau faasaina, e mafai ona faʻamasinoina, i le vaitau o le faʻatulagaga tutusa o fualaau faasaina ma le ava malosi latou te leʻi matauina ai ni mea e le manaʻomia. I lenei tulaga, na latou tauva. O nai faataitaiga e le maua ai le aia tatau e fai mai ai o le inu ava malosi ma se fualaau faasaina e fautuaina.

Lozap o se vailaʻau faʻasaina. O le mafuaaga lena ma lona fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto maualuga. O le tulaga ese o le vailaau e tatau ona faia mo se taimi uumi. O lona aafiaga o le a naʻo pe afai o vaega o le vailaʻau o loʻo i ai i totonu o le toto. O le fegalegaleaiga o le ava malosi ma le ava malosi e leʻi lava le suʻesuʻeina, o lea o le tali atu a le tino i lenei auala e mafai ona matua le mautonu.

A uma ona ulufale atu le ava i le toto, o le toto toto e afaina. Afai ei ai ni vailaʻau faʻamalosi i le tino o fualaau faasaina, o le ava malosi o le faʻalavelaveina lea o lana gaioiga. O se taunuuga o lenei mea, o le a faʻavave ona faʻalauteleina vaa, ma o le a faʻaitiitia le faʻavave o le tino. Faʻatasi ai ma lenei talosaga, o le toto maualuga e mafai ona faʻaititia.

O le fetaui lelei o Lozap ma le ava malosi e mafai ona maua e le gata i suʻesuʻega faʻapitoa, ae faʻapea foi fomaʻi. Fai mai tagata popoto o le faʻaaogaina o le vailaau faʻatasi i le taimi e tasi ma le ava malosi e matua faʻasaina.

Fegalegaleaiga ma isi auala

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le losartan ma le amlodipine ma fualaau faʻasaina ma meatotino faʻaleagaina, o le aʻafiaga e ono faʻaleleia. O se taunuuga o lenei mea, o se toso malosi ma le malosi o le toto maualuga ua faamauina, lea e mafua ai le le toʻa i le tagata maʻi. O le mea lea, aua le faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalositino na o oe.

O le Amlodipine e faasaina e faʻaopoopo i:

  • beta-blockers (faʻaititia le ono aʻafiaga o faʻalavelave faʻafitauli ole fatu),
  • malosi faʻalavelave (taʻitaʻia i le faateleina o le faʻaogaina o se vailaʻau i totonu o le toto),
  • quinidine ma amiodarone (faʻaleagaina le aafiaga o ionotropic).

O Losartan e le faʻaaogaina faʻatasi ma:

  • paluga faʻamalolo-faʻasaina togafitiga (e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le faʻasalaga o le potassium),
  • fluconazole (faʻapupula le aofaʻi o le vailaʻau i le toto),
  • rifampinum (ei ai sona aafiaga leaga i le aoga o fualaau faasaina).

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, e tatau ona logoina le fomaʻi i le feiloaiga muamua.

Analogs ma iloiloga o fomaʻi ma tagata gasegase

I nisi tulaga, e tatau ona sui le fualaau faasaina. E manaʻomia e le fomaʻi filifilia se vailaau tutusa lea e sili atu ona fetaui mo le tagata maʻi. I totonu oi latou lava, o analogues e mafai ona ese e le gata i le tau, ae faapena foi i le lisi o mea faaopoopo faaopoopo.

O sui pito sili ona aoga o:

  1. Reserpine (papa, 390-400 rubles). E faavae ile reserpine. E i ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto. Faʻatasi i le vaega o tagata faʻalogo. Faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o le renin, fua o le fatu.
  2. Raunatin (100-110 rubles). O loʻo i ai i le maʻalaʻau le vaega galue - o le alkaloid o Rauwolfia. LP o loʻo faʻaalia i meatotino faʻatau, o loʻo i ai le aʻafiaga o le tino.

O le tele o tagata gasegase na faʻaaogaina fualaau faasaina ma nei mea na faamalieina i le iuga.

Ua matauina e le au atamamai e fetaui lelei mea o le tasi i le isi, o lea ua faatelevaveina ma faaleleia ai le aafiaga. E talafeagai mo maʻi o le litaea tausaga.

Amlodipine ma losartan o mea ia e fausia ai se tuufaatasiga ma se maualuga maualuga o le aoga. Fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le aʻafia ai o le tino.

Faaaogaina Lozap Plus

O le falemaʻi o vailaʻau faʻaonaponei ua faʻaalia e ala i le i ai o se fualaau faʻasaina fou Lozap Plus. I tulaga o lona aafiaga ma le faiga o le faasaolotoga, e foliga tutusa ma le uluai fualaau faasaina. E mafai ona e iloa lelei na o foliga vaaia. O le tuufaatasiga o lenei vailaʻau e aofia ai vaega taua e lua - potassium losartan ma hydrochlorothiazide, lea e iloa ai le i ai o se aafiaga diuretic. O nei faʻalapotopotoga o loʻo faʻamalosia lelei le gaioiga a le tasi ma le isi, lea e atagia lelei i le togafitiga o le maualuga.

O le fualaau faasaina e mafua mai i le i ai o se aafiaga o le diuretic, lea e tau atu i le faateleina o le gaioiga o le gaoioiga a le uric acid i le plasma toto. I le taimi e faʻaaoga ai fualaau, o le faateleina o le aʻafiaga o le renin ma le faʻaitiitia o le aofaʻi o le potassium e faia. O vailaʻau faʻaleaganuʻu e matua faʻasaina le faʻaaoga mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le hypovolemia. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le malosi.

Talu ai nei, ua i ai le faateleina o le numera o tagata o loʻo atiaʻe faʻamaʻi fatu, ma o le faateleina o le toto maualuga ua maua foi. O le tele o taimi, o nei tulaga faʻaleagaina e matauina ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma o se vaʻaiga oʻooʻo o le olaga.

Ina ia mafai ona faʻaitiitia le popole o tagata e faʻaaogaina auala eseese - inu ava malosi, gaoioiga i fafo, taʻavale taaloga. Peitai, e tatau i se tagata ona manatua o le faaaogaina o le ava malosi ma le togafitiga tutusa i vailaau e matua faasaina. E mafua ona o le ava malosi ei ai sona aafiaga faʻaleaga. A o faagasolo lana pulega, ua mataituina se suiga i le maualuga o le fualaau oona i totonu o le tino, lea e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafaamatalaina. O le aʻafiaga pito sili ona leaga o ia togafitiga o le le lava lea o lona aoga.

Ole taʻa toto o se tasi lea o faailo sili ona taua pe a suʻe se tagata maʻi. E tele tagata e masani ona popole e uiga i ona oso, lea e aumaia ai le tele o lagona le lelei ma faalavelave i le masani ai. O le mea lea, o loʻo vaʻavaʻai tagata uma mo le auala aupito sili ona lelei e faʻaalia ai le faʻamautuina o le mamafa. O se tasi o nei metotia o Lozap, o faatonuga mo le faʻaaogaina, lea e tatau ona suʻesuʻeina auiliili, ma ia malamalama foi pe o le a le mamafa e tatau ona faia.

Faatonuga mo le faaaogaina Lozap

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

E lua ituaiga o vailaau faafomai i luga o le maketi tau falemaʻi - Lozap (JSC Saneka Pharmaceuticals, Slovakia) ma Lozap Plus (Zentiva LLC, Czech Republic).

O le a le eseesega?

"Lozap" o se tasi fualaau faasaina o losartan. O Losartan o se tagata e faʻaaogaina le gaioiga e na o le faʻaaogaina o le receptors angiotensin II.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Angiotensin II - o le hormone ma le lomitusi - faateleina le toto maualuga - aafiaga, na gaosia mai le angiotensin I i lalo o le aafiaga a le ACE enzyme. E naʻo le vasoconstriction, faʻateleina le faʻaaogaina o ionite soda i totonu o fatugaʻo, faaosofia ai le gaosia o le hormonone aldosterone, ma o se vaega o le tino o le hormonone RAAS, o se pule faatonutonu o le toto ma le maualuga o le felafoaʻi vai (toto, lymph) i le tino.

O Losartan o laʻasaga uma o aafiaga o le angiotensin II, faʻaitiitia le mamafa, e tusa lava poo le a le setete o le RAAS system.

O le fualaau faasaina "Lozap Plus", e faaopoopo atu i le losartan, e aofia ai le diuretic component hydrochlorothiazide, o le diuretic thiazide ma le saluretic (faaleleia o le excretion o le sodium ma le chlorine e gaʻo) gaioiga. O Losartan e taofia ai le vasoconstriction ma faaitiitia ai le muscle uta o le fatu, ma o le hydrochlorothiazide e aveeseina le tele o le vai mai le tino, faaleleia atili ai le malosi o le fualaau faasaina.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O pusa e avanoa i totonu o se atigi.

O le faatusatusa o le tuufaatasia o fualaau faasaina o loo faaalia i luga o le laulau.

UlutalaLosartan mgHydrochlorothiazide, mgTagata faʻatau
I soo se ituaigaEse
Lozap12,5leaimicrocrystalline cellulose,

silikoni dioxide, crospovidone, Sepifilm 752 teu, talc, beckon (E421), macrogol 6000
50, 0

(ma le laina vaeluaina)

(ma le laina vaeluaina)

Lozap Plus50,012,5Mea lava e tasitosoina (E421), sodium croscarmellose, hypromelilose, macrogol 6000, povidone, talc, emulsion simitononi, dioxide, mafiafia E104, E124
100,0

(ma le laina vaeluaina)

25Mea lava e tasilactose monohydrate, suauu ma sana, Opadry 20A52184 samasama, Vaitafe Alumini (E 104), uʻamea uʻamea E 172

  • faʻaauauina pea le maualuga o le toto maualuga i luga atu o le 140/90 mm RT. Art. pe a uma ona le amanaʻia tulaga taua uma e faʻaosoina ai (maualuga le maualuga) i tagata matutua ma tamaiti mai le 6 tausaga,
  • faʻafitauli matuia i tagata matutua ei ai le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga II o le maʻisuka i le urine o le sili atu i le 500 mg / aso (i le togafitiga faʻapitoa o le maualuga),
  • o le gasegase tumau o le fatu i tagata gasegase e sili atu i le 60 tausaga, i le tulaga o teteʻe i le aveina o le atiata ACE,
  • o le lamatiaga o le fatu ma oso i tagata matutua ma le maualuga o le toto ma le faalauteleina o le taumatau tauagavale o le fatu, ua faamaonia e ECG.

Le leai o se aoga o le monotherapy ma le losartan poo le hydrochlorothiazide, o le leai o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faailoilo mamafa. E le faʻaaogaina e avea o se auala autu o le faʻaitiitia o le toto.

  • tasi le le faapalepale i losartan po o soo se tasi o mea faʻalavelave,
  • iloagofie le ate
  • maʻitaga poʻo lana fuafuaga. O le Losartan ei ai sona tulaga tauatorogenic e mafua ai le faʻaleagaina o le pepe, e le faʻaaogaina mo le susu,
  • Faʻafoega faʻapitoa o vailaʻau o loʻo aofia ai aliskiren mo le maʻisuka ma / poʻo le faʻasolosolo i luga o le maʻisuka (fufulu filiga e sili atu i le 60 ml / min).

Lozap faaopoopo, faʻaopoopoga faaopoopo:

  • le faapalepale i sulfonamides (hydrochlorothiazide - sulfonamide),
  • vavaeese mai le masani o le homeostasis electrolyte - hypokalemia, hypercalcemia, hyponatremia (faʻafefete),
  • osofaʻi (faʻavaeina o le urine i totonu o le vevela),
  • cholestasis (faʻaitiitiga po o le mutaʻaga o le pulelaulela), faʻalavelave pilia,
  • sili atu i le uric acid i le toto poʻo le faʻaʻailo,
  • creative clearance (CC) itiiti ifo i le 30 ml / min,
  • tausaga e 18 tausaga.

Taaloga "Lozap"

I le maualuga o le maualuga, 50 mg i le aso ua faʻataʻitaʻiina i le 1 papalama, ma le leai o se aoga, ae ma le faapalepale lelei, o le a faʻaleleia le fua ile 100 mg i le aso. E sili atu le maualuga o le tausiga pe a mavae le 3-6 vaiaso o le pulega. O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faaopoopoina i togafitiga. Tamaiti laiti mai le 6 tausaga le matutua ua faatonuina i se aso tasi le 25 mg. Afai o se tagata matua e itiiti ifo i le 50 kilokalama, e ono mafai ona tuʻuina muamua ia te ia le fua o le 25 mg.

I maʻi e maua ai le maʻisuka + i le urine sili atu i le 500 mg / aso), Lozap i le upusite i luga e mafai ona faʻapipiʻiina faʻatasi ma togafitiga, poloka (calcium channel, α- or β-receptors), inisalini ma isi ituaiga o suka .

Afai ei ai le faaletonu o le fatu, o le fualaau faasaina muamua e ave i le 12.5 mg i le aso, faʻaopoopo i vaiaso taitasi se fuasei e oo atu i le 50 mg i le aso, pe a tuʻuina lelei e faʻafefe.

I tagata gasegase ma le faateleina i le tauagavale tauagavale o le fatu, o le fua muamua e 50 mg i le aso. Faʻatasi ai ma le le lava o le faʻaitiitia o le toto ma le leai o aʻafiaga o le itu, e fautuaina e faʻaopopo se vaega laitiiti o le hydrochlorothiazide pe faaopoopo le "Lozap" i le 100 mg i le aso.

Totogi "Lozap Plus"

O le muamua masani o le 50 mg i aso taʻitasi. Afai o le faʻaitiitia o le toto maualuga e le lava, e mafai ona faʻaaoga 100 mg i le aso. O le togafitiga e oʻo i le maualuga pe a uma le 3-4 vaiaso mai le amataga o le pulega.

Mo tagata gasegase maualuga o le matutua ma senile tausaga, e le manaʻomia se suiga ole fomaʻi. Suesuega i le aoga o fualaau faasaina i tamaiti e leʻi faʻatautaia, o lea e leʻo faʻamatalaina ai lenei vailaʻau. Tagata faʻamaʻi pipisi (CC) sili atu i le 30 ml / minute, e le manaʻomia se faʻasologa muamua o fualaau. I le CC e itiiti ifo ma le 30, e le o faʻamaonia le fualaau faasaina.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le sologa lelei o losartan, o loʻo matauina mea nei:

  • faaitiitia le mamafa i lalo ifo o tafaoga masani,
  • saoasaoa po o, i se isi itu, o le faʻaitiitia o le fatu.

Faatasi ai ma le maualuga o le hypochlortiazide, o le tele o le gau o le tino ma le fesuiaiga i le paleni eletise o le tino ua tupu, o se taunuuga lea ua matauina ai mea nei:

  • arrhythmias, faateia,
  • musele maso, faʻanoanoa, fenumiai,
  • taoto, vomia, fia inu.

O le mea lea, o se vailaau tuʻufaʻatasiga e sili atu ona lamatia i lenei tulaga. E leai se vailaau faʻapitoa mo losartan, e le o faʻamalosia e le fomaʻi. O le hypochlorothiazide ua aveesea e le hemodialysis, ae o le tikeri o lona aveeseina e lei faavaeina.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona vave faʻamamaina le manava, ave le mu o le gaʻo i se fua o le itiiti ifo ma le 1 le papa mo 10 kilokalama o le mamafa o le tino. E le gata i lea, o le togafitiga o se faailoga, e faʻamoemoe i le tausisia o faʻamaoniga e mafai ona talia, toe faʻaleleia le tele o le vai manaʻomia ma toe faʻafoisia le paleni o eletise.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai o losartan:

  • uila, vavalo (1% pe sili atu),
  • tiga o le ulu, moe i le moe po o, i se isi itu, moe (pe tusa ma le 1%),
  • maso maso, tele taimi o le povi (1% pe sili atu),
  • angina pectoris, tachycardia (tusa ma le 1%),
  • manatu taufaasese, e aofia ai le faʻamalosi,
  • tiga i le tino, dyspepsia, faamalosi (sili atu ma le 1%),
  • fulafula o le mucosa maso (sili atu ma le 1%), tale,
  • vaivaiga lautele
  • o le tupuga o le le fiafia,
  • afaina o le tino, e aofia ai le Quumeke's edema,
  • suiga i le toto (anemia, hemolysis, thrombocytopenia),
  • faaitiitia po o le leiloa o le fiaai,
  • faʻamalamalamaina o urates i totonu o masini o le tino (gout),
  • afaina o le ate,
  • faʻaitiitia le faʻamalosi o le tino, vaivai.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai o le hydrochlorothiazide (e masani ona faʻaalia i le maualuga):

  • faʻafitauli o le hematological (agranulocytosis, anemia aplastic ma hemolytic, leukopenia, purpura, thrombocytopenia, neutropenia),
  • allergies, e aofia ai le faʻalavelave anaphylactic,
  • ole gasegase ma le eletise ole eletise (faateleina le suka ma / poo urea ma / poʻo le lipids i le toto, le lava o le magnesium poʻo le konatela, liona sili atu o calcium),
  • tigā, ita,
  • faʻanoanoa vaaia
  • vasculitis (fulafula lautele),
  • tiga faʻafuaseʻi
  • afaina o gaogao, o le ita o le mucosa gastric,
  • hypochloremic alkalosis (o le toesea o anionini chlorine e tauia e aniona bicarbonate),
  • cholestasis intrahepatic, cholecystitis, pancreatite,
  • o le foliga mai o le suka i totonu o le mimi, vavalalata interstitial, faʻasolosolo i le tino,
  • faateleina le gaosiga o le paʻu,
  • erectile afaina, le lelei,
  • faanoanoaga

O le lisi o aʻafiaga e ono aʻafia ai e matua manaia lava. E tatau ona maitauina o le tulaga o lo latou atinaʻe e seasea ona sili atu i le 1% ma o le tele lava o ia mea e mafai ona faʻamalosia pe a faʻamalo le vailaʻau. Ae ui i lea, o le togafitiga ma losartan poo losartan ma le hydrochlorothiazide e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai, afai e te lagona le le lelei, e tatau, e aunoa ma le faatuai, talanoa lau fomaʻi.

Fegalegaleaiga "Lozap" ma isi vailaau:

  • "Rifampicin", "Fluconazole", o fualaau e le o le steroidal anti-inflammatory can reduce the antihypertensive effect of losartan,
  • losartan e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaitiitia o le mamafa o le togafitiga, o faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, angiotensin-converging inhibitors inhibitors (Captopril, Enalapril),
  • Faatasi ai ma le faʻafoega faʻapitoa o sauniuniga faʻapalapala, faʻamaʻi-faʻamalolo faʻasolosolo, o le hyperkalemia e mafai ona atiaʻe.

Pe a ave le "Lozap Plus" ona o le hydrochlorothiazide, o vailaʻau nei e faaopoopo atu i vailaau ua tusia:

  • siaki, gasegase narcotic, ava malosi - faateleina le ono mafai ma le mamafa o le manatu masani (faatasi ai ma se suiga matuia i le tulaga o le tino - moli o le la, vavala,
  • hypoglycemic drugs, inisalini - atonu e manaʻomia ai le fetuunaiga o fua,
  • o vailaʻau faʻamalosi uma e faʻamalosia faʻatasi,
  • colestyramine - e taofia ai le faʻaleleia o le vaega o le diuretic,
  • corticosteroids, hormonone adrenocorticotropic - faʻaleleia le sosolo o le eletise, e masani lava o le potassium,
  • mimilo maso - e ono faʻaleleia a latou gaioiga,
  • togafitiga - launiumami (sauniuniga o masini litaota) e mafai ona mafua ai le inu o le lithium,
  • e le mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosia o fualaau faʻamaʻi-fomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le excretion o le sodium i le urine.

O tufuga eseese e maua mai le tele o vailaʻau faʻatasi ma le mea lava lea e tasi, na o tagata taʻitasi e mafai ona eseese. Lalo o nisi nei:

  • "Lakalata", "Brozaar", "Vazotens", "Lorista", "Lortazan-Richter", "Lakea" - analogues o "Lozap", "
  • "Blocktran GT", "Vazotens N", "Gizaar", "Lozarel faaopoopo", "Lorista N", "Lortazan - N Richter" o analogues o "Lozap plus".

O tali a tagata e sili atu le tali lelei: afai o le "Lozap" e le faʻamalosi i totonu o tulaga talafeagai, "Lozap plus" e faʻasaʻo le tulaga. Faʻasalaga o aʻafiaga itu e seasea.

Lozap ma hypertension: tulafono mo le faʻaaogaina o vailaʻau

O le lozap o le faʻafouga fou o vailaʻau faʻamalosi. Ole maualuga ole toto maualuga - toto maualuga, ole taimi ole 3 fua ole masani ole 140/90 mm Hg. Art. o le a sili atu.

O le lamatiaga o lenei faamai o loo i ai i le mea moni e faapea e masani ona leai ni faailoga i fafo, ae o le faasolosolo malie lava o le mamafa o le mamafa e avea o se vaega mo le faateleina o puipui o toto toto. ona tafe ai lea o le vaa ma i mataupu masani masani e tau atu i osofaʻiga o le fatu po o taia.

Ua tuʻuina atu le fualaau faasaina i le maketi tau vailaau faʻamalosi i le foliga o laumei e lata i le paʻepaʻe i milligrams i le 12.5, 50 ma le 100. O se vailaʻau lautele e faʻaititia ai le malosi atoa o le toto toto, toto toto, adrenaline ma isi faʻalavelave faʻaleagaina.

O se sui sili ona aoga e mafai ona mafua ona o le tagata e taliaina le mea na mafua ai le maualuga o le toto maualuga - angiotensin II. Faʻapitoa i le vaega autu o le faʻaalia - losartanine. Potassium losartan e galue malosi, magnesium stearate, faʻapea ma le mannitol, ma isi mea faapena o ausilali.

Vaega o fualaau faasaina

O le Lozap o se mea iloga - e faigofie ona faʻaitiitia ma faʻapitoa i le tino ona faʻaitiitia le mamafa i tulaga masani, e puipuia ai tafaoga, fatu fatuga ma isi mea le lelei. Faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina, o le faapaleniina o le ola o tagata mamaʻi e maua i le maualuga o le toto e mafai ona ausia. Mo se vailaau, losap, o faatonuga mo le faʻaaogaina e aofia ai uma faʻamaoniga ma le tele o faʻasolega, lea e matua taua foi le iloa ma le amanaʻiaina.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga i le maea ai o le tagofia o le vailaʻau o le a matauina pe a mavae le 6 itula ma o le a faasolosolo malie malie ile aso. O le togafitiga pito sili ona sili ona lelei e tupu pe'ā maeʻa togafitiga mo le itiiti ifo ma le 3 vaiaso. O le bioavisi o le fualaau faasaina e maualalo, lea e taʻu mai ai o le taumafa o le a leai sona aafiaga faapitoa.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le fualaau faasaina e mafai ai ona maua se faʻaititia i se numera o puipuiga faapitoa e aofia ai i le faiga o le faʻamalosi. O le faʻatupulaia o le polotini i le urine, faʻapea foʻi ma palatini o le plasma i le toto, faʻaititia.

Faailoga mo le tagofia o fualaau faasaina

E i ai le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina pe a faʻamaonia se mea e pei o le antihypertensive oloa. Mo le faʻamoemoe o togafitiga faafomaʻi, o lapisi o loʻo i ai faʻamaumauga autu nei mo le faʻaaogaina:

  • O le maualuga o le maualuga o le toto (maualuga o le toto) - o se faʻamaʻi masani o foliga masani, e mafua ai le faateleina o le toto. Atonu e le o faʻatasi ma faʻamaoniga faʻapitoa, sei vagana ai le faʻailoga ma le vevela, ae afai o togafitiga lē lelei e masani ona oʻo atu ai i le sasa, o le fatu, faʻafitauli o le vaʻai ma isi faʻalavelave.
  • Faʻasolosolo o le faaletonu o le fatu - Lozap o loʻo faʻatulagaina faʻatasi ma fualaau faʻasaina pe a le lava le lelei poʻo pe a le talia e se tagata le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i uiga iloga - puupuu le manava, vaivai tele, fulafula, leai se malosi, ma isi).
  • Proteinuria, faapea foi ma le hypercreatininemia, faatasi ai ma le togafitia o le nephropathy o le maʻisuka - faaleagaina faalelalolagi, faafitauli ma tubules ma isi elemene elemene i le maʻisuka o le lona lua. O nei faafitauli e ono aʻafia ma le maualuga o le toto.

I le faaopoopo atu i nei mea faʻalavelave, o le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ei ai se isi faʻamaoniga mo le faʻaaogaina - o se faʻaitiitia o le taufaʻamataʻu o faʻamaʻi o le fatu cardiovascular, e aofia ai le paʻu. Faʻaitiitia le lamatiaga o le maliu mo tagata mamaʻi na maua i le gasegase o le ventricular agavale. O le lamatiaga o le olaga nei mo i latou e maua i le maualuga o le toto maualuga ua faaitiitia foi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻaaloalo ma le faʻamaualuga

Lisi i faatonuga mo le faʻaogaina o nisi faʻamaoniga faʻamaoni ma aiga. Faʻasalaga - faia atoatoa ma talanoa e uiga i le mea moni e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le i ai o nei faʻasolega i soo se auala. Faʻailoga matuia mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau:

  1. O le le atoatoa ma le aoga o le lapisi e oo i le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina, talu mai lenei vaitau, mo le tele o vaega, e leai ni faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le lapisi,
  2. O le gasegase o le gase galue - e leai ni togafitiga talafeagai mo togafitiga o tagata mamaʻi ei ai le taua e tusa ai ma le fua ole Child-Pugh i luga aʻe o le 9,
  3. Tina ma le lactation
  4. I le tulaga o le maʻisuka, faʻapea foi ma le le atoatoa, pe a le pasi ifo le toto toto (clearance) e toetoe a itiiti ifo nai lo le 60 ml i le minute e tasi, e le mafai ona faʻaopoopoina le faʻapipiʻiina i le mea e tasi,
  5. O le tagata lava ia e faʻalauteleina le malamalama i vaega taʻitasi o le vailaʻau.

O faʻamaoniga e pa'ū i totonu o le vaega e fesoʻotai atu o ni numera ia e le o fautuaina le meafaigaluega, ae o le faaiuga mulimuli na faia e le fomaʻi.E masani lava, o faʻasagaga faʻatasi e le tumau i le natura ma o le taimi lava e faʻamavae ai e le tagata maʻi ia solitulafono e tutusa, o le a mafai ona ia ave lapisi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le ituaiga ituaiga o aʻoaʻoga faʻaleagaina e aofia ai mea nei:

  1. Tuʻufaʻatasiga faʻamaonia - pe a oʻo ifo le toto maualuga i se tapulaa e iloagofie i se tagata. E le fautuaina le tosina o le toto ina ia faaitiitia i lalo o le tapulaa aupito sili ona lelei, e pei o le 110/70 mm Hg, ae o le taumatega o lenei faailoga e maualalo ifo i le 15-20%.
  2. Loto o le fatu, lea o loʻo tuʻuina atu ma le toilalo ogaoga.
  3. O le Hyperkalamia o se tulaga faʻaleagaina lea e mafua ai le maualuga o le paluga o le toto.

  1. Maʻi maʻi fatu lilo.
  2. Loto o le fatu i se tulaga masani masani 4 vasega aoga.
  3. Maʻi Cerebrovascular - o se faʻalapotopotoga tele o faʻamaʻi e aafia ai le tino o le tino, faiʻai, mafua mai i maʻi faʻapitoa i vaʻa vaʻaia.
  4. Auai i se ituaiga uliuli,
  5. Tausaga mai le 75 tausaga ma isi.

Faʻatulagaga o le faʻalauiloaina, absorption ma le faʻamalosi

O le Angiotensin II o se vailaʻau faʻamalosi malosi ma o se gaioio malosi e fesootaʻi ma le system renin-angiotensin-aldosterone. O le fesoʻotaʻiga autu lea o le pathophysiological i le alualu i luma o le toto maualuga.

O le vaega e mafai ona faia i se faiga filifilia e iai se fesoʻotaʻiga ma le atigipusa AT o loʻo i totonu o vaʻaiga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma vaʻa gaosi ma le tele o isi. I le faaopoopo atu i ai, o se mea e faaosofia ai le atinaʻeina o sela maso muso.

A maeʻa ona ave laupepa, e faʻaleleia lelei, ma o le gaioiga galue e maua ai se lisi atoa o metabolic processes i le ate ma fai ai se metabolite malosi. E tusa ma le 14% o le fua o loʻo faʻatonuina o losartan o le a liua i se gaosiga malosi, e tusa lava po o le a le vaʻaia poʻo le auala i totonu o le pulega.

E le mafai e Lozap ona ulu i papupuni masani e puipui ai le faiʻai. O le bioavailability o le vailaau e maualalo, o lona uiga o le taumafa o le a leai se aafiaga faapitoa. A uma ona ave le paʻu e tusa ma le 4% o le fualaau o le a faʻamalosi i le lava lava fomu e faʻaaoga ai fatugaʻo. E tusa ma le 6% o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo i le tino o se tagata gasegase malosi.

O vaega o le pharmacokinetics e faʻatatau i le tulaga o se vaega o tagata gasegase e pei ona taua i lalo:

  • O tagata maʻi i le matua - mo tagata, o le faʻamaualuga o fualaau faasaina, faapea foi ma le gaosiga o le gataifale, o le a le eseese tele e tusa ai ma faailoga, e pei o tamaʻi tamaʻi maʻi,
  • Male ma le fafine feusuaiga - sa i ai le faateleina i le faaluaina o le saturation o le losartan i le plasma toto mo fafine maʻi, ae o se eseesega manino e leai sona aoga faʻapitoa,
  • Tagata e leai se tino faigaluega galuega - o tagata e mafatia i le inu o le inu o le cirrhosis o le ate ma le maualuga o le 5 ma toetoe lava 2 taimi sili atu nai lo mataupu maloloina,
  • Tagata mamaʻi e leai se aoga - o le a leai se eseesega tele i le faʻamasinoga o losartan.

Tau ma faʻamatalaga tutusa o fualaau faasaina

I le lapoz, o le tau e fesuisuiai e fuafua i le tagata gaosi oloa, faapea foi ma le numera o laupepa i totonu o le pusa ma pe fia milikalama i luga o laulau taʻitasi. O Czech Czech (Zentiva) e tusa ma le 300-350 rubles. mo le 30 pcs. ma 750-800 rubles. i le pa o le 90 pcs. E tele analogues o le Rusia ma le atunuʻu fafo, e aofia ai mea nei:

  • Lorista
  • Losartan
  • Lakea
  • Losartan Richter (Polani),
  • Plocktran ma le tele o isi.

Lorista o se vailaau ua fautuaina mo le togafitiga o le le atoatoa o le fatu ma isi faailoga ua faʻaalia mo lapisi vailaʻau. Lakea o se fualaau faasaina e iai le aoga aoga mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, faapea foi ma le puipuia lelei o le atinae o le le atoatoa.

Losartan - faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu, puipuia o gaʻo i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka. O loʻo faia i Maketonia (Alkaloid JSC), Rusia (Ozone LLC, Vertex CJSC, Canonpharma, ma isi), Isaraelu (Teva). 30 laulau i totonu o se atopau e mafai ona e faʻatau mai le 100 i le 300 rubles.

O le plocktran o se vailaʻau lea e aofia i le togafitiga mo le faaletonu o le fatu i se faiga masani. O loʻo gaosia e kamupani kamupanī Rusia Leksredstva ma Pharmstandard. I falemaʻi e mafai ona faʻatau i se tau o le 150-300 rubles. faʻalagolago i le kamupanī ma le numera o mg i le 1 papa (12.5 poʻo le 50 mg).

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E pei o le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o vai inu faʻatasi ma isi e mafai ona taʻitaʻia ai i se faʻaititia po o le faʻaopoopoga o aʻafiaga, faʻapea foʻi aʻafiaga e aʻafia ai. Afai e te inuina fualaau faʻatasi ma isi beta-radar, o le a matua faʻaleleia atili le aafiaga o le isi.

Faʻatasi ai ma togafitiga, o aʻafiaga o fualaau faʻasaina o le a faʻaleleia. O le faʻaaogāina faʻatasi i fualaau faʻatau e pei o digoxin, warfarin poʻo cimetidine e leai sona aʻafiaga. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻatasi ma togafitiga o le faʻamalolo o le potassium-e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o hyperkalemia.

Aveina o fualaau faasaina i le taimi o le susu poʻo le maʻitaga

E le fautuaina e ave le losap i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, ma faʻasoleina i le lona lua ma le tolu piliona. O faʻamatalaga e uiga i le suʻesuʻega e uiga i le faʻafoega o meaʻai i le uluaʻi masina o le maʻitaga e fai ma faʻasagaga, ae o le lamatiaga i le fetus e leʻo faʻamavaeina. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faaauauina o togafitiga talafeagai, peitaʻi, afai o le maʻi o loʻo i le tulaga o le fuafuaina o le maʻitaga, e tatau ona tuʻuina atu i se isi ituaiga o togafitiga.

Afai o se mea e le maua ona o nisi mafuaaga i le 2 vaiaso, o le a manaʻomia se suʻesuʻega ultrasound mo le fomaʻi e mataʻituina ai le gaioiga o fatugaʻo, faʻapea foʻi le tulaga o ponaivi. Tina e le o iai i le maitaga e mafai ona i ai tamaiti e maualuga le lamatia o le atinaʻeina o tuinanau i tua ma le faʻaeteete manaʻomia togafitiga faafomaʻi masani.

Tuua Lau Faamatalaga