Glucose i totonu o le toto: o le masani i tamaitai, i alii, i le matua, o mafuaʻaga o le maualuga pe maualalo le suka, pe faʻapefea ona faʻamaopoopo lona maualuga i le toto

Glucose (suka), o lona tausisia o le masani - o le faailoga lea e iloa ai i totonu o le tino ona gaioiga uma ona totoga ma ona tino.

Pe o le a tonu le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le masani mo tamaitai i le matua, o se laulau ma se faatusatusaga ma faailoga mo alii o le a talanoaina mulimuli ane.

Matou te suʻesuʻeina foʻi mafuaʻaga e faʻaosofia ai le faʻatupulaia ma le faʻaitiitia, pe faʻapefea ona faʻasalalau lona maualuga.

Le masani o le suka i tamaitai

O le toto sampling ma suʻesuʻega falesuesue e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino o loʻo faia i luga o se manava gaogao, sili atu i le taeao.

E leai se mea e tatau ona suia tele a oe lava meaai ile afiafi o le suʻega.

O le masani o le kulukose i fafine e 3.3 - 5.5 micromol / l.

Ole suiga o tausaga i fafine o le 50 tausaga e tuua a latou faʻamatalaga i faʻamatalaga lautele o le kulukose, lona maualuga i le toto.

Afai tatou te mafaufau i le laulau tali tutusa o faailo o le kulukose ua tuufaatasia e fomaʻi, ona masani ai lea o le suka:

  • i le 50 ma le oʻo i le 60 tausaga - 3.8 - 5.9 micromol / l.
  • i fafine pe a ma le 60 tausaga - e oʻo atu i le 90 tausaga - o le masani e 4.2 - 6.4 micromol / l.
  • i le 90 tausaga o le matua - o le masani e 4.6 ma e oo i le 6.9 micromol / l.

Le masani o le kulukose i alii

O le masani o le kulukose i le toto i tane e sau mai le 3.9 i le 5.6 micromol / l. Aʻo leʻi suʻeina le tagata gasegase e leʻi 'ai mo le 7-8 itula, pe a uma ona 'ai - o le masani e ese mai i le 4.1 - 8.2 micromol / l.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le toto, ole taimi e filifilia ai le toto, e aunoa ma se faʻamatalaga i mea taumafa, o le a eseese le fuainumera mai le 4.1 i le 7.1 micromol / l.

Talu ai ona o le matua, o tulaga masani i tagata e mafai ona faapenei:

  • pe afai o se tamaloa mai le 15 tausaga i le 50 tausaga, o le suka i le toto e eseese mai le 4.1 i le 5.9 micromol / l.
  • suauu toto i tagata pe a uma le 50 tausaga - e oʻo i le 60 - i totonu masani mai le 4.4 i le 6.2 micromol / l.
  • mo se tagata e sili atu i le 60 tausaga - o le masani o le tulaga mai le 4.6 - i le 6.4 micromol / l.

E taua le manatuaina o faailoilo uma lava e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le mea e ave ai e le suʻega fale suesue le biomaterial mai.

O le maualuga o le suka i le toto i tagata matutua e ono fesuiaʻi e fuafua i le mea na ave ai le toto.

I lenei tulaga, o taunuuga o suega suʻesuʻe suʻesuʻega o le a eseese ma atonu e eseese e 12%. E sili atu le saʻo o taunuʻuga o loʻo faʻaalia i le suʻesuʻeina o le toto vevela.

Mafuaaga o le Hyperglycemia

O le Hyperglycemia (o le faateleina o le kulukose i le toto toto) o se faailoga matautia o le tino e uiga i faamai matuia o tutupu i totonu.

O le maualuga o le maualuga o le kulukose e mafai ona aafia i le atuatuvale, ulaula, mea le talafeagai ma le le talafeagai, ma le popole faaletino.

Afai o le faateleina o le suka e umi, o mafuaaga atonu e:

  • faʻamaʻi o le vevela vevela ma grenua,
  • pituitary tumo
  • epilepsy
  • le ala o le suʻeina o fualaau
  • faamai o le gastrointestinal tract and pancreas, tao tao,
  • carbon monoxide poisoning
  • o le atinaʻe o le maʻisuka o le a faʻaalia foi o ia o se uiga leaga o le hyperglycemia.

Faatasi ai ma isi mea, o le maualuga o le suka i totonu o le tino e ono mafua ai le soona inu lautele o le tino, e oo lava i le oti.

A oʻo ina sili atu le maualuga o le faʻamaoniga o le suka o le toto - e le tatau ona e popole, na o le fetuunai o lau lava meaai, aveese mea e afaina mai ai, fetuutuunai lau lava moe ma le popole (mafaufau, faaletino) pulega, ma maua ai le maualuga o le kulukose i mea masani.

Faailoga o le Hyperglycemia

I le tulaga o le faʻaleagaina o le ate, o le sili atu o le suka i totonu o le toto e alu i totonu o le toto, mafua ai le hyperglycemia.

I lenei tulaga, e taʻu mai e fomaʻi ia ituaiga o faailoga taua, e faailoa ai le maualuga o le suka o le toto:

  1. Muamua, o le sili atu o le suka i totonu o le toto o le a aʻafia ai le faʻaaliga ma le tulaga o mata - afai e le toe aumaia le kulukose o le maʻi i le tulaga masani i le taimi, o le tagata maʻi o le a atiina ae le vaʻa ma le faʻaleagaina mulimuli ane o le retina, faiga faʻavae. O se taunuuga - vaʻaia poʻo le tauaso atoa.
  2. Suiga i le tulaga ma le gaioiga o fatugaʻo. O fatugaʻo, e pei o le tino autu o le polokalama urinary, o le muamua lea e faʻafefeteina ma mafatia mai le toto maualuga o le suka.
  3. O le tulaga lautele o lima ma vae o loʻo suia - o se lagona faifaipea o le malulu ma le mataʻutia, o le atinaʻeina o gangrene ma faʻasalaga e le faʻamalolo.

O se tagata gasegase e iai le tele o le suka o le toto o le a afaina i le galala ma le galala masani, le fiaai pea, uunaia le alu i le faletaele, aemaise ile po. I se tagata maʻi i le atinaʻeina o le ituaiga lona lua o le hyperglycemia, o le mafaufau e faʻavaivaia, o le paʻu ma falesa fao e aafia ai le afu fao, i fafine - o le faʻasolosolo masani, ituaiga o gaʻo.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia (o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto) e le taatele i tagata gasegase i le taimi o le suʻega nai lo le hyperglycemia, ae aʻafia ai foʻi le tino.

O mafuaʻaga nei e ono faʻaosofia ai le hypoglycemia:

  • anapogi ma le ava ava malosi, oona o le tino ma le mamafa o metala ma mea oona, lea e aʻafia uma mai fafo ma tasi i totonu o le tino,
  • faʻamaʻi e aafia ai le gastrointestinal tract - pancreatitis poʻo le enteritis, o le gaʻo. O nei mea uma e aʻafia ai le malosi o le tino e gaosia ai le suka, e mafua ai se paʻu i le tulaga sili ona leaga,
  • toilalo i metabolic metabolic processes, faafitauli o le ate - cirrhosis poo se vaega patino o lona gaʻo,
  • afaina, faafitauli o le mamafa ma neoplasms mamaʻi e aafia ai le pancreas,
  • faafitauli i le vaʻaia o le toto, vaʻaia ma vaʻa toto, vailaau mataʻutia ma vailaau, vailaʻau, vevela mamafa.

Po o le a lava mafuaaga e mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto, e fautuaina e fomai e te ave i taimi uma lole mama, o le paʻu sukalati.

Faailoga o le hypoglycemia

O le faailoga muamua o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ua faʻateleina, vaivai le tumau, e tusa lava pe itiiti le malosi faaletino.

O le fia inu ma le faʻasauā amioga, o le atuatuvale o faailoga foi ia o le kulukose toto maualalo.

O lenei lisi e faaopoopo i ai mea nei:

  1. O le gasegase tumau, e tusa lava pe lava le tele o le moe o le tagata maʻi, e toatele e ono manatu sese i lenei mea i se suiga i tulaga o le tau, ae o se faailoga lea e faailoa ai le hypoglycemia.
  2. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le migraine ma faʻavavevave faifaipea, faʻavalea (syncope) o faʻamaoniga autu foi ia o le hypoglycemia.
  3. Vaʻaia o le vaʻai ma fatu palpitations (tachycardia o le fatu), o se lagona sili o le fiaaai, e tusa lava pe maeʻa le tele o le taeao o le aoauli.

I le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le galuega a le tagata maʻi, o le a mafai ona sui, faʻamalosia pe faʻalauiloa atili. E tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina se suʻega o le suʻega, e tusa ai ma taunuʻuga o le a faʻataʻitaʻiina ai togafitiga.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le maualuga o le suka i le toto, masani ma vavae ese mai ai, ua faʻamatalaina o le faʻaaogaina o se glucometer - o se masini feaveaʻi e mafai ona e faia ai se auʻiliʻiliga i le fale.

Ae ui i lea, o loʻo faaalia ai le le maualalo o taunuuga o le kulukose ma o lea e sili atu ona lelei le faia o se suʻega toto i totonu o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega a le fomaʻi.

Ina ia saʻo ma faʻatuatuaina le maualuga o le suka o le toto, e faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe mo suʻesuʻega o kulukose.

E le gata i lea, ua fautuaina e fomaʻi se auiliiliga e iloa ai le faapalepale o le kulukose ma se suesuega mo le hemoglobin glycated.

Pe a suʻesuʻeina le faapalepale o le kulukose, faʻalogo ile inisalini ma mafai e le tino ona iloa o loʻo maua.

E faʻafefea ona totoina ma faʻaititia le toto suka.

E tusa ai ma le tuʻuina atu o le faʻaitiitia o le suka o le toto ma ona maualuga maualuga, e tatau i le tagata maʻi ona usitaia ia fautuaga:

  1. Mulimuli i taumafa ma mea taumafa na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi - aveese faʻamalo, honey, sugar and pastry, faʻaitiitia le taumafaina o meaʻai gaʻo ma falai, pipi ma mea ulaula.
  2. O le tele o le suavai o loʻo faʻaaogāina e le tagata maʻi o se mea manaʻomia muamua mo le faʻasaina o le suka toto. E sili pe a fai o le vai mama, susu-susu po o le laʻau teas, ae o le kofe e sili ona faʻaitiitia.

Faʻaaogā togafitiga faʻataʻitaʻi - totogi toto mai laau e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le mea lea, o le faasolosolo ma le pala, o isi laau - o totogifuapauina e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Faʻatasi ai ma lenei tulaga - faʻaleleia, mafaufau i le tulaga lautele o le maʻi, gaioiga faaletino, toe faʻaleleia o le pancreas, ma faʻaitiitia ai tulaga faigata.

Ina ia faateleina le suka i totonu o le toto, ua lava mo le tagata maʻi ona mulimuli i ni nai fautuaga faigofie:

  1. Taumafai laitiiti, ae masani ma o le a fesoasoani lea e faʻamautu ai le kulūkose i le tino.
  2. Faʻaititia le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo i le meaʻai - falaoa ma mea suamalie, paluga, ma le tele o mea taumafa e maualuga i fiber ma faʻalavelave i le fausaga.
  3. Taofi le ulaula ma aua nei inu ava malosi, aemaise lava i luga o se manava gaogao ma mautinoa ia 'ai le taeao.

O le maualuga o le suka i le toto i tagata matutua e ono fesuisuiai, ae e le tatau ona e le amanaiaina ni suiga.

O nei fautuaga uma e faigofie ma i totonu o le malosi o tagata maʻi taitasi - o le soifua maloloina o tagata uma e tatau ona sili atu nai lo leaga ma le pulega sese.

Aua e te faatalale i na tulafono faigofie - o le a aafia atoa ai le tino atoa ma le suka.

Tuua Lau Faamatalaga