Laʻau o loʻo maua ai le maʻisuka ituaiga 2: faʻamalolo o meatotino o infusions ma deco deco

I Eleni anamua, sa taʻua le la lale o se laau paia, mai ona lala na lalagaina se pulou o se manumalo, o se manumalo. I aso nei, o se mea manogi lea e manaia le manogi, ona o le iai o le tele o suauu taua, e avea ma se faʻafeiloaʻiga i le kukaina: kuka muamua, aano o aano o manufasi, ipu ipu. I fua o vailaʻau faʻapitoa, ua tuʻuina e avea o se faʻamalologa mo ituaiga faʻamaʻi, faʻalauteleina o le manaʻo, faʻasaʻo le tiga. O le maʻisuka e amata pe a le maua le sua o le pancreatic i le insulin enzyme. Ua tofia o ia i le avea o se taavale mo le tuʻuina atu o le kulūkose i sela, tuʻuina atu ia i latou le malosi, a le o lea e faʻapupula ai, mafua ai le afaina i totoga o tagata. E fesoasoani le leaf leaf i le maʻisuka ma e faʻafefea ona afaina ai le hormonone synthesis?

, , , ,

Le aoga ma le faʻamalolo o meaʻai o le bala bay i le maʻisuka

O le faga e tele mea e manaʻomia, o suauʻu manogi, resins, tannins, mucus, bitterness, organic acids, o loʻo i ai vitamini A, B2, B6, B9, C, elemene: calcium, copper, iron, manganese, zinc. Talu mai le Vaitau Tutotonu, o laʻau togafitiga o le laau na lauiloa. Na faʻaaogaina e taofi ai le feteenaʻiga i le taimi o le galuega, latou te ufiufi le tino i le maʻi pipili, na faʻaaogaina mo le tale, fiva, neuralgia, tiga rūmatika, tuʻituʻa, ma mo manua faʻamalolo. Ona o le lelei o le faʻamaʻiina o meatotino, o le oloa na saunia na fesoasoani i le faʻaaogaina o nofoaga o vailaau iniseti, e pei o se faʻasolosolo i le malaria, cholera, ma o loʻo manatu pea e aoga i le mumū, fomaʻi ma microbes. O le taimi masani o loʻo i ai i meaʻai mo le faʻamaʻi, tonsillitis, viral infections, afaina o le oral vevela, paʻu o le paʻu, sooga, ligaga, meaʻai. I le maʻisuka, e taua tele i le faʻavaveina o le digestibility o meaʻai gaʻo-mauoa, faʻamaonia le gaioiga o le pancreas e maua ai le inisalini, ma faʻaleleia le puipuiga, lea e taua tele aua o le faʻamaʻi e matautia i le tele o faʻafitauli.

E faʻapefea ona faʻaigisi lau laʻau i le maʻisuka?

Mo le sauniuniga o potions, o nisi punavai fautuaina e na o lanu lanumeamata, aua ua mamago le tele o mea e faʻamalolo ai, o isi o loʻo mautinoa le aoga o nei mea uma. E le faigata tele le totoina o se laau ile windowsill ma e fou i le tausaga atoa. E i ai auala eseese o le fatuina o se laulaau launiu mo le maʻisuka, o nisi nei:

  • teuteu o laʻau laʻau - e 10 fasi vaega o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vai (250-300 ml), a maeʻa le lima minute, latou te faʻamalosi mo le isi itula pe lua. O le isi filifiliga - o le vai mai le afi o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, pe a uma le 4-5 itula e mafai ai ona inu,
  • bay leaf infusion - mo le 15 lanu 300 ml o le vai mafanafana ua maeʻa, o le a umi se taimi mo le afu (12-14 itula), e faigofie ona fai lenei mea i le po,
  • O le laʻau e paʻu (e mafai ona e momotu), tuʻu i le pito i lalo o le apa ma tumu i vodka. Ole fua ole vaega ole 1: 5. Ona tapunia loa lea o ipu, tuu i totonu o le kapoti mo le vaiaso, filiga ao le i faaaogaina.

E faʻapefea ona fai le laʻau faʻaiʻu mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, fautuaga

Fautuaga mo le togafitia o le maʻisuka ma le leaf Bay e aofia ai mea nei: afai o le mita e oʻo atu i le 10 mmol / l, ona oʻo lea i le kuata (cup 100 cup) (le 100% g) o le oloa sauni e lava ile 2-3 taimi i le aso, e fuafua ai le taumafataga muamua mo le afa itula. O le maualuga o le kulukose i luga aʻe o lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai se siʻitia i se tasi mea totino i le 200 ml. O le faʻatagaina o le faʻagasologa mo le siakiina pea o le suka, pe a talafeagai ai, ua suia le volume. O le togafitiga e oʻo atu i le tolu masina, ona faia ai lea o se malologa umi. Ava o le ava e faʻaaogaina pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, aua E mafai ona aafia tele ai le kulūkose ma e oʻo lava ina oʻo atu ai i le hypoglycemic coma. O le a le tele o le inu e faalagolago i aafiaga a le tagata lava ia (i le 1-2-sipuni tasi le taimi).

Contraindications

O lau laʻau e le faʻaleagaina e pei ona foliga mai muamua. E mafai ona ia afaina i le le lelei o le toto totoina, oi latou e mafatia i le taʻavale. E le manaʻomia ona maʻitaga, aua e mafai ona mafua ai le vavaeʻese o musika ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻanoanoa. Papatitis ulcer, maʻisuka tele o le a avea foi ma pa puipui i lona faʻaaogaina. O le ava malosi o loʻo faʻasaina i le ava malosi.

, , ,

Le aoga o le laulaau mata i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi

O le taua tele o le laʻau bay o lona manogi manaia. O le oloa e aofia ai se aofaiga tele o suauu taua. O le tofo o lau lago fou e fai si vevela tele, o le mafuaaga lea e le fautuaina ai le kuka umi i le kuka.

E mafai e lenei mea ona vevesi le tofo o le ipu i le lumanaʻi. 5-10 minute ao leʻi oʻo i le iuga o le sauniuni - o le taimi fautuaina lenei e manaʻomia ai le togiina o se faga lau.

Ona o le i ai o taneta, o suauu taua ma le oona i totonu o le faisua, e masani ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi o le ate, o le gastrointestinal tract, e faʻaleleia ai otaota ma faʻalautele ai le manaʻo. Laʻau o le Bay e lauiloa i le avea o se diuretic i faʻamaʻi o sooga ma mea faʻainisinia ma i le maʻisuka ituaiga 2.

O le oloa ua taʻua o se togafitiga masani, o le mafuaʻaga lea na faʻaaoga ai e fufulu lima aʻo leʻi 'ai. Ona o le fale o le faʻamaʻiina o le laʻau faʻaiʻu, o lona faʻaogaina ma mea teuteu e faʻaaogaina e avea o se adjuvant mo faʻamaʻi o le paʻu, stomatitis, psoriasis, faʻamaʻi pipisi, mo le puipuia o le maʻi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o sauniuni o launiu, e mafai ona e faʻaopopoina le malosi o le tino ma le maʻisuka ituaiga 2.

Mo nei ma isi faʻamoemoega, e manaʻomia foʻi le suāuʻu laurala, o le maualuga o lea mea e sili atu le maualuga nai lo le faʻafefete masani poʻo le teuteu. E masani lava, o le suauu taua e faʻaaogaina mo faʻamafanafanaga faʻamafanafanaga ma solo i:

  • faʻaleagaina
  • manuʻa ma faʻamaʻi o sooga,
  • musele.

I faʻamaʻi muamua o le maʻisuka ituaiga 2, o le teuteu o laʻau faʻaiʻu e faʻaaogaina e faʻavasega ai le suka toto. E alu o se sui faʻatasi ma togafitiga masani.

O le i ai o mea vavalaʻau i le faga laʻau e fiafia i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le maʻisuka ituaiga 2; i le mea faigata, e mafai ona faʻaaoga fualaau e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina se laulaʻai matala e fai ma faʻamalosi i le maʻisuka mo le faʻavaivaia o le kulukose. Stevia, o se mea e suia ai le suka masani, ei ai le tutusa lava lona aafiaga.

Tulafono mo le filifilia ma le teuina o laʻau laulaau

Pe a faʻamago, o le faisua lauusiusi e tumau lelei ona faʻamalolo uma, o le mea lea e sili ona faʻaaogaina.

Ae ui i lea, na o le tausaga e tasi e puipuia ai le aoga o laulaau mago, pe a mavae lenei vaitau, e maua ai e le laʻau se mea oona faifai pea. O le a manaʻomia lea i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O i latou oe maua le avanoa e faʻatau ai ma aumaia le faʻaiʻu lau mai nofoaga o lona faʻatupulaia tuusaʻo e le tatau ona misia le avanoa. I totonu o maketi o le taulaga o nofoaga e teu ai meaʻai, e mafai ona e faʻatau se laulaau ma fou, ona e faʻamago ai oe lava ia.

Afai e le mafai lenei mea, ona oʻo lea i le taimi e maua mai ai le laʻau bay, e tatau ona e gauai atu i le aso e afifi ai ma le aso e maeʻa ai. Teu faga laʻau lelei i totonu o se ipu fagu ma se tapuni. O le olaga faʻaleoleo e 1 le tausaga.

O ai e solia le faʻaaogaina o le launiʻai

E ui lava i ona faʻamalologa uma o le faʻamalolo, e le o saogalemu le laʻau bay. O le inuina i le tele o mea e mafai ona i ai sona aʻafiaga i le tino.

Mo fafine maitaga, o le oloa e masani ona solia, aua e mafua ai le faʻaogaina o le vavalalata o le tino ma e mafai ona faʻaosoina ai se faʻanoanoa poo le vave fanau mai. E le mafai ona e 'ai i lau laʻau ma tina tausi maʻi.

O isi faʻailoga e tatau ona togafitia lelei ai lau laʻau bay:

  • faamai o le cardiovascular system,
  • faʻamaʻi fatu
  • le lelei o le toto coagulation.

Mo le faʻamaloloina atoatoa o le maʻisuka i le laʻau bay, ioe, e le mafai.

Faaaogaina o le Bay Leaf mo le ituaiga II Tisuka

O loʻo i lalo nisi o fualaʻau, ma tulafono e mafai ona e togafitia ai le maʻisuka i le laʻau bay, e pei o le faʻaitiitia o le suka i le toto ma togafitiga faʻaleaganuʻu, ua faʻamaonia e le leaf bay. Ae o se mea e faʻaaogaina mo le faʻafefete, e tatau ona e filifilia lau laʻau maualuga.

  • Ina ia saunia le fusi, o le a e manaʻomia 10 laupepa faga.
  • E tatau ona sasaaina i ni ipu tioata se tolu.
  • O laʻau e tatau ona faʻaaogaina mo 2-3 itula, ao manaʻomia le afifiina o le pusa i se ie vaʻaiga.
  • Ave le fua o aso taitasi i le 100 ml i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

O se muai manaʻomia mo lona faʻaaogaina o le siakiina pea o le toto suka. Afai e manaʻomia, faʻaititia le fualaau o le insulin ma le suka.

  • Laʻau lau - 15 lau.
  • Suavai malulu - 300 ml.
  • Liligi le lau i le vai, aumai i se vevela ma faʻavela mo le isi 5 minute.
  • Faatasi ai ma laulaau, sasaa le susu i totonu o se vevela.
  • Faʻamauina mo le 3-4 itula.

O le mea e tupu mai ai e tatau ona matuai inu atoa i le aso i ni vaega laiti. Toe fai le taualumaga mo aso e lua na sosoo ai, mulimuli ane e tatau ona e faia se lua vaiaso, ona faia lea o se isi vasega.

  • Vai - 1 le lita.
  • Cinnamon Stick - 1 pc.
  • Laʻau lauusiusi - 5 fasi vaega.
  • Taʻu le vai, tuu i ai le paina ma le bay bay.
  • Faʻapipiʻi mea uma mo le 15 minute.
  • Faataga le susu e faamaalili.

Ave se teuteuga i totonu o le 3 aso o le 200 ml. O le inupia o le ava malosi i lenei vaitau e faʻasaina. O lenei fua e mafai ona faʻaaoga e fai ma auala e faʻaitiitia ai le mamafa.

Faga o lau laau

O togafitiga o lau o le Bay mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai e oe ona faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, faʻaleleia ai le gaioiga o le endocrin gland.

O loʻo i ai i totonu o laʻau ia mea taua:

  • vitamini
  • gaʻo
  • nisi ituaiga o oona,
  • o suauu taua
  • ese,
  • vailaau oona
  • elemene taua
  • efuefu
  • tannins.

O lau laʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o le vailaau faʻamaʻi, vailaau faʻapitoa o viral respiratory, ona o loʻo iai le antimicrobial, faʻamaʻi-inflammatory, antiviral, ma le afaina o aʻafiaga. E aoga tele le ave o fualaau aina mo le tonsillitis, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi paʻu.

Laʻau o loʻo i ai ni aʻafiaga i luga o le tino:

  • faamalosia o puipuiga
  • faaleleia le metabolism
  • faʻamaoaigaina i vitamini, minerale, phytoncides,
  • faanatinati lalo le taumafaina o gaʻo,
  • puipuiga o le teuina o masima, faʻaleleia fesoʻotaiga vavalalata,
  • fufulu ipu o toxins
  • faʻaleagaina o le tino.

O le faʻaaogaina i le togafitiga o lau laʻau e mafai ai ona e aveesea le tele o vai ma masima mai le tino, faaleleia le tulaga o lauulu, fao, paʻu.

Auala e filifili ai

E aoga tele le filifilia o laʻau mamago. E tatau ona mama ia laʻau o le laʻau, e aunoa ma ni taga. Afai e paʻu le pepa, malepe, ona leaga lea.

E tatau ona e gauai atu i le aso na gaosia, lea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O le suamalie ma mea aoga e aofia ai i le tausaga muamua ina ua maeʻa. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o laʻau e maua ai se oona oona, ma faʻaititia ai le faʻamalolo o meatotino. A maeʻa le aso e muta ai, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o laupepa faʻaiʻu.

Teu i le fale pe a uma ona tatala le afifi i totonu o se koneteina tioata i se vevela e le silia le 20 tikeri.

Maʻi Suka

Aʻo saunia se vailaau vailaʻau, e taua le tausisia o le fua saʻo ina ia i ai le lelei o le gaioiga i le gaioiga o le tino ma le kulukose. E aoga le inu i le tulaga o le toilalo i le endocrine gland, laʻititi i tulaga o le maʻisuka, faʻamalosia o le inisalini. A susunuina, o le laʻau laʻau e tuʻuina atu ai se tofo e aoga tele e manava ai i le maʻisuka. Faaaoga meaʻai i le kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, i le sua, i le suauu fuālaau.

Afai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi (vevela, pulupulu), e maua le mafiafia i le faʻaaogaina o laulaau laʻau, e tatau ona faʻagata le taʻavale. Ina ia faʻaitiitia le aafiaga o le pasesa, e taua le inuina o le vai mama ma 'ai ai meaʻai fila.

I le maʻisuka, e fautuaina e fua le maualuga o le suka i luma ma pe a uma ona faʻaaogaina se vailaau laʻau lauusiusi. Pe a faʻaitiitia le kulūkose, e taua tele le faʻatalanoa o se endocrinologist e faʻafetaui le aofaiga ma le fualaau o fualaau. I nai aso muamua, ia inu i le fua i ni vaega laiti e iloa ai le tali a le tino.

O le umi o togafitiga e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino. E masani lava e mai le 2 vaiaso i le 3 masina. I le faaiuga o le vasega o togafitiga, ave se malologa mo le masina e tasi, a maeʻa ona toe amata lea togafitiga. A o leʻi faʻafefe, ia vevela le susu i sina mea itiiti ma inu i luga o se manava gaogao.

Faʻailoa pepa lau

Ina ia saunia se teuteuga e te manaʻomia:

E sasaa laulaʻau i le vai inu ma tuʻu ai mo le 30 minute. Inu i le faaopoopoina o suamalie poo le meli. O le decoction e faʻaleleia ai le vaega o meaʻai ma faʻaitiitia le toto maualuga, aveesea le manava manava.

Faataitai le faaaogaina o se isi fua mo le suka mai lavrushki. Ina ia saunia 20 laulaau o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu, sasaa vai inu (500 ml), faʻapipiʻi mo le 5-7 minute. Ona sasaa ai lea i totonu o se vevela i lau laau ma tumau i le po atoa. I le taeao, ia 'ai le 3 sipuni vavalaʻau i luma o taʻitasi aiga (3 taimi i le aso).

Faaaoga se isi faiga mo le saunia o se decoction. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatumu 15 pepa i le vai malulu 300 ml, tuʻu i le afi. O le suka e tunu mo le 5 minute, ona tauanau lea mo le 4 itula. Inu le inu i ni vaega laiti i le aso atoa mo le 3 aso. O le isi, e manaʻomia ona e faia se 2 vaiaso malolo, ma afai e tatau ai, ia toe fai togafitiga.

O se laʻau faʻaiʻu (8 pcs) tuʻu i totonu o se atigi pusa, faʻasaina i vai (2 lita). Ona fufulu lea o le kesi ma faʻavela.

Ona tuu ese lea ma faataga le faamaalili ma faʻaaoga mo le 2 vaiaso i se nofoaga malulu. Faaaoga le faʻafefetega o le 100ml i le aso ma le maualuga o le suka e 7 mmol / L, 200 ml ma le suka o le 20 mmol / L.

Fagaʻu o loʻo i ai

Mo le gaosia o le suauu malosi, e tatau ai:

  • 1 ipu olive suauu
  • 20 kalama o laʻau bay.

O laʻau ua nutimomoia i le paʻu o le paʻu ma faʻafefiloi ma le suauu. Mo le 10 aso, faʻaosooso i se nofoaga pogisa. Filu ao lei faʻaaogaina, nofo i se nofoaga malulu.

E faaopoopo atu le suauʻu Lora i meaʻai poʻo vaiinu 10 faʻafefe i le taeao ma le afiafi, inu tele vai. E le tatau ona e aʻafia i le togafitiga o le laurel, e mafai ona e faʻamafanafanaina e faʻaaogā ai le uila. Faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i fafo ma manuʻa faʻamalolo umi, faʻavalava, tuʻimomomo. Faʻaaoga i le nofoaga na afaina 3 taimi i le aso.

Laʻau o le lau ma le afamoni

Laʻau (6 pi) ma le kanonon (1 tsp) e faʻapipiʻi i vai inu. Mo le 15 minute, o le gase o le susu i luga o le vevela vevela.

O le 2-3 minute muamua o le apa e le ufiufiina i se tapuni ina ia faʻaitiitia ai suauu taua e aʻafia ai aʻafiaga. Faʻaaoga se vai inu vailaʻau mo le 5 aso, 100 ml taʻitasi. 2 taimi i le aso, o lona uiga, i le taeao ma le afiafi i tamai sipuni. E faʻaaogaina e faʻamautu ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻamaina o le ava malosi mai lau laʻau e le faʻaumatia i totonu, talu ai o le ava malosi ua faasaina mo le maʻisuka.

Tincture e faʻaaoga mo le faʻaaogaina fafo. Mo le gaosiga, e tatau ona e faʻalautele lau laʻau mamago ma ou lima, tuʻu i totonu o se koneteina tioata. O le ava malosi e faʻafefeteina i le vai ma e sasaa ai lau.O le tincture ua tausia mo le 7 aso i se nofoaga pogisa.

Tuua Lau Faamatalaga