Pusa 2 i le maʻisuka peini

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrine polokalama lea e le afaina ai le glucose. E tatau i tagata maʻi ona tausisi i nisi o meaʻai paleni, talu ai afai ei ai se soliga o le taumafataga, o loʻo i ai se faʻalavelave faigata. O le mea lea, o loʻo mafaufau tagata maʻi po o le fea o kulupu e sili ona lelei mo le maʻisuka.

O fualaau aina o se mea taatele i la tatou laulau. O le tuʻufaʻatasiga o faleoloa e telē tele ma e matala lautele ou mata ma e faigata tele ona filifili se oloa maoti. Ae o le lisi o meatotino aoga e eseese mo latou.

E matua lelei lava, e mafai ona toe faʻamalosia le malosi ma faamalieina le fiaai mo se taimi umi. O faʻatautaia o kalori mai le 400 i le 700 kcal.

Peanuts, pe oanati, e aofia i le aiga legume. O ia o se tasi o fua masani e masani ai ona 'ai. O faʻamanuiaga o le pipiʻi e faʻamoemoeina e ala i la latou fatuga.

  • O le tele o porotini, lea e faigofie ona ufiufiina e le tino.
  • E aofia ai pe tusa ma le 40% o gaʻo maualuga, e laʻititi pe a faʻatusatusa i isi ituaiga, o lea e sili ai mo se soifua maloloina.
  • O le tuufaatasiga e aofia ai le linoleic acid. E fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto.
  • Tino i vitamini B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C, E.
  • O loʻo aofia ai se tele o minerale taua, e aofia ai le potassium, magnesium, fuluʻi, calcium, sodium, iron ma le zinc.
  • O le tele o vaifofo, ona o lenei mea o loo i ai se aafiaga fou ma le anti-kanesa.
  • O le faʻaaogaina o pinati o loʻo i ai se aoga aoga i le cardiovascular system. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial.
  • O loʻo i ai sona aʻafiaga, o lea e aoga mo cholecystitis.
  • O loʻo i ai ni vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai lagona ma le faʻavaivai.
  • Fesoasoani e faʻasalalau le tala faʻasolopito o tane ma fafine.

Tisuka Peini

O le faʻasologa o le faʻasologa o le 20 iunite, o lenei mea o se mea maualalo maualalo, o lea e mafai ona faʻaogaina ai pinati mo le maʻisuka. E le gata i lea, ua faamaonia e iai mea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O se uiga sili ona taua o le pipi, mo le maʻisuka, o le gafatia e faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular. I le maʻisuka, o le aʻafiaga o le fatu, oso maualuga ma le atherosclerosis ua matua faateleina. Mo lenei mafuaaga, o le taumafaina o pinati e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le faatagaga faatagaina e tusa ma le 50 kalama i le aso. E tatau ona amanaʻia le maualuga o le kalori, 552 kcal mo le 100 kalama, o le mea lea e le tatau ona sili atu i le aso masani. Mo le maʻisuka, e sili atu pe a le 'ai le pata pi pi.

Peanut Harm

Ae ao lei folasia atu pinati i totonu o le taumafataga, e tatau ona e masaniina oe lava i ona faʻailoga ma mea leaga.

  1. Peanuts o se meaʻai malosi, aemaise lava o le paʻu, o le mea lea e tatau ai i tagata o loʻo mafatia ile maʻi ona matua faʻaeteete i le 'aiina o lenei lau.
  2. E manaʻomia ona faʻatapulaʻaina le pipiʻi i le tulaga o le gout.
  3. Afai ei ai ni fatugaʻo fatu, e tatau ona lafoai le pipi.
  4. I le tele o meaʻai, e mafai ona faʻaumatia i sina vaega itiiti.
  5. Faʻesea le oloa mai le taumafataga faʻatasi ai ma se faʻalavelave e fai ai ni fusi toto.

All About Walnuts

Walnuts e tele mea aoga. E aofia ai le tele o vitamini, minerale, antioxidants ma suauu taua. E i ai a latou aʻafiaga, toe faʻaleleia ma faʻaleagaina.

Walnuts o loʻo iai mea e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol. Latou te faʻaleleia le galue o le fatu ma faʻaleleia ai le faia o faiʻai Ona o le maualuga o le iodine, o le gaosia o hormones thyroid e faʻaleleia. Vitamini A ma E faamalosia puipui o toto toto. Ona o le mea o loʻo iai i le uʻamea ma le cobalt, ua tulaʻi ai le hemoglobin.

E aoga foi mo alii, latou te faateleina le malosi ma o le a masani ai le aphrodisiac. O le sima o loʻo i totonu o nei fatu e faʻaleleia ai le motumotu ma le lelei o le sperm.

Maʻi Suka

Walnuts ei ai le aoga aoga i le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ao le maualuga o le kulukose e maualuga lona tuputupu aʻe (glycemic index of 15 iunite). O vailaʻau o loʻo i ai e fesoasoani i le faʻamālōlōina o maʻi pipisi, faʻasaʻo le toto maualuga, ma fesoasoani e toe faʻafouina aʻafi.

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o vailaʻau e aofia ai vailaʻau e faʻaitiitia ai le kulukose toto. Le malosi malosi o le hypoglycemic i ona vaega. O le mea lea, e taua tele i meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ae e tatau ona e manatua e uiga i le maualuga o le kalori (pe a ma le 650 kcal), o le mea lea e le mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina sili atu i le lima ni suʻe i le aso.

Pine pine

O pine pine o se tasi lea o mea sili ona maloloina. E tusa ai ma a latou vailaau oona ma minerale, e sili atu nai lo isi meaola uma. O loʻo aofia ai le toetoe lava o mea taua uma o le amino, lea e nofo ai arginine i se nofoaga faapitoa. Arginine e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamautuina le toto maualuga.

E tele naua antioxidants i pine pine, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa. O le iodine e aofia ai i la latou faʻasologa e faʻaleleia ai le lauroid gland ma tau ai le hypothyroidism. O mea aoga o lenei nut e mafai ona talanoa e uiga i le le muta ...

Aafiaga i le tino

Nisi o se oloa o le teuina umi. Faafetai i se atigi atigi, latou te teuina mea aoga uma mo se taimi umi. O se mea tulaga ese lea e aoga tele mo tagata uma e 'ai. E aofia ai le tele o mea aoga ma vaega talafeagai mo le atoatoaga o galuega a le tino. O ia o se puna o le malosi.

Mea aoga oloa

  1. Vitamin D, E.
  2. Vitamini o le vaega B.
  3. E manaʻomia le fiva mo le faʻaleagaina masani.
  4. Kalaku
  5. Puipuia
  6. Oona gaʻo faʻamalolo.
  7. Le tele o elemene ma macrocells.

O suʻesuʻega faasaienisi ua faʻamaonia e faapea, o le faʻaaogaina o nai aofaiga itiiti i aso taitasi e aumaia ai le tele o aogā.

Aafiaga aoga i le tino

  • auai i le faatulagaina o le suka i totonu o le toto,
  • faʻavaveina le faʻataunuʻuina o gasegase,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o pathoces vascular,
  • faamautu le malosi
  • faʻaititia le aofaiga o le cholesterol i le toto,
  • saofaga i le faʻamautinoaina o le tino,
  • faʻafaigofie le toe faʻaleleia mai le faʻasalaga o le maʻisuka.

E oo lava i le tele o vaega taua ma aoga i le tuufaatasiga ma le tele o meatotino lelei, e tatau i le maʻisuka ona usitai i fautuaga a se tagata fai meaʻai ma ave sina aofaiga. O le masani i aso taʻitasi e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, le mamafa o le kosi, mamafa o le tino, ma le i ai o faʻafitauli. Talu ai o le oloa e maualuga tele i le kalori ma faʻamalosia i mea e le o faʻamamaina, e sili mo le maʻisuka e 'ai i le taeao.

Tasi Maʻi Autu Paʻi

E masani lava, e mafaufau le maʻisuka pe o le a le mea e 'ai ai le pata pipi paʻu. O le falaoamata o le falaoamata tunu e matua le manaomia i le laulau o le maʻisuka. E sili ona lelei le faʻaaoga o le falaoa o le rai, po o le falaoa falaoa falaoa.

E mafai ona e kuka le falaoa - o le auala sili lea ona maua e maua ai se oloa ma se numera aupito itiiti ole iunite falaoa, lea e faʻaaogaina pe a tui le inisalini puupuu ma ultra-puupuu, faʻapea foi le maualalo ole GI. E mafai ona faʻaaoga ituaiga ituaiga o falaoamata - rye, buckwheat, flaxseed, oatmeal ma spelled. O i latou uma e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soʻo se supermarket.

O le pata e leai se sao ole pata pipi e faigofie ona fai. O le mea autu lava o le faʻalauiloaina o le mea o loʻo iai, a leai o le a le aoga le ausia o le mea e manaʻomia e le ipu. E sili ona lelei le 'aiina o se paʻu mo le' aiga o le taeao, e maualuga tele i le kalori, ma o le faʻavavevaveina o calories e fesoʻotaʻi ma gaoioiga faaletino, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. afa kilokalama o paʻu paʻu oona,
  2. afa-sipuniti o masima
  3. tasi sipuni tele o le gaʻoina lelei o le suauʻu olive, sili atu olive,
  4. tasi sipuni tele o le suamalie masani - stevia poʻo le meli (acacia, pine).
  5. vai.

E tatau ona vave matauina e na o ni ituaiga eseese o le meli e tatau ona filifilia e maualalo GI - acacia, linden, eucalyptus poʻo pine. Aua le popole pe aoga le meli mo le maʻisuka aua o se tali mautinoa o le a lelei.

E faʻasaina le naʻo le faʻaaogaina o le faʻamaʻo (candied) oloa o le beekeeping. Afai e faʻaaoga le stevia i le fua, o le a manaʻomia sina laʻititi, ona e sili atu le suamalie nai lo le meli ma le suka.

I le faagasologa o le kuka, e le tatau ona faʻaaoga le vai. E manaʻomia ina ia aumaia le paʻu i le manaʻoga e manaʻomia, aʻo nisi tagata e pei o le paʻu mafiafia ma le vai e le faʻaaogaina i le fua. I lenei tulaga, e tatau ona e faalagolago i mea e te fiafia i ai.

Pepa e tatau ona tuʻu i totonu o le ogaumu mo le lima minute, i le vevela i le 180 C, ona tuʻuina ai lea o pipi ma paluga ma isi mea e tuʻuina i totonu o se mea e faʻafefeteina ai ma aumai ai le tutusa lelei. Faaopopo vai pe a manaomia. E mafai foʻi ona e faʻasalalau le tofo o le paina o le kinamoni. O le kanalini e maualalo ai le toto suka ma maua ai le pata pipi o se mea tulaga ese, e pei ona fai mai le tele o le maʻisuka.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā o pipi.

Contraindications mo le maʻisuka

I le talanoa e uiga i le maʻisuka ma le solo, ioe, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina ia tapulaa autu, lea i lenei tulaga e tele naua. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i se faʻafitauli o le ate, aua o se aofaiga tele o polotini ma gaʻo o loʻo faʻapipiʻi i le oloa.

O le mafuaaga lena e mafai ai e le pipiʻu ona faʻaaogaina se avega taua i le ate. E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le i ai o se faʻafitauli o le maʻi, ona, e pei ona e iloa, o le pipiʻu o se tasi lea o mea e sili atu ona ogaoga.

E le gata i lea, o le seleselega o le a na o le fesoasoani i le faʻaleleia o le aafiaga o le maʻi.

Mo nisi faamaʻi o le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o le laau e le taliaina foi. E tatau ona manatuaina, e ui i lea, o le susu susu e aoga i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O fatuga atoa e na o le ita ai le mucous surface. O le isu e le manaomia foi i le i ai o veins varicose.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le faateleina o faailoilo o le toto coagulation.

O le mea moni o le faʻaaogaina o le oloa e mafua ai ona sili atu le mamafa o le toto, lea e mafai ona faaosofia ai le fausiaina o fusi toto (o loʻo faʻamatala ai foi le faʻasaina mo veins varicose).

E le gata i lea, o le a sese le faʻagaloina o le le talafeagai o le faʻaogaina o pinati e tagata maʻisuka o loʻo i ai le gout, arthrosis ma le mai. E matua leaga lava le faʻaaogaina o le oloa e tamaiti maʻi suka.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o mea e pei o le isinati i le lautele ma le pata pipi ma le pata o le a mafai ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa ina ia faʻateʻaina ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino.

Mo faʻamanuiaga uma o le oloa, e tatau ona e iloiloina nisi o ona foliga. Peanuts ei ai le maualuga o le allergenicity index, o le mea lea, e tatau ona tuʻu i totonu o le taumafataga a se tagata maʻi i le maʻisuka moni mai le tasi saito ma mataʻituina ma le totoʻa suiga o le soifua maloloina.

Peanuts e faʻaosofia ai le faʻafouina o le tino, faʻaleleia le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao. E faʻamautuina tulaga maualuga o le hormonal ma faʻamautuina le toto maualuga, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.

Ae ui i lea, pe faʻapefea ona filifili le oloa e sili ona aoga ma faʻaitiitia le le talafeagai o aʻafiaga pe a faʻaaogaina? E tele ituaiga o pipi ua faʻatau: faʻatau, i taga faʻatasi ma meaʻai e 'ai, falai, pīnati pata.

O laumei mama ma mumu mama ua lauiloa e sili ona aoga. O lapisi e matagofie i foliga ma e le taugata, ae o le tele o le masima i totonu o ia mea e tele taimi e sili atu nai lo tulaga masani mo le maʻisuka, o lona uiga o le leaga e sili atu i le manuia.

Peanut pata o se oloa e le manaomia i le lisi o le maʻisuka ituaiga 2, aua e faʻaleleia ai le manava ma faʻateleina ai le maua o le gaosiga vave, ma faʻafefete foi le paleni o gasegase polyunsaturated, e mafua ai ona faʻavaivaia le puipuiga.

E leai ni faʻamaoniga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o pinati, sei vagana ai faʻamaʻi maʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le 'ai o le pipi puluʻu e aoga, na o oe e manaʻomia le faʻaalu o le aofaiga ma faʻaalia le mataupu e aunoa ma le faʻailoga, ona e lelei mea uma i le faʻaogaina.

E mafai e Walnuts i le maʻi suka

Peanuts i le maʻisuka e le gata ina aoga, ae e afaina foi. Matou te fautuaina oe e aloese mai le kiona i le tulaga o:

  • afaina po o se uiga e maua ai le mamafa,
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai ma mea faʻapipiʻi,
  • taumafataga o le pipi
  • le i ai o le fomaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le tele o mea leaga e le o manaʻomia e mafua mai i le faʻaaogaina o se oloa i ni aofaiga tetele.

E mafai ona ou 'ai ni pipi mo le maʻisuka

O se vaega tāua o le oloa mo le maʻisuka o lona mafai lea ona faʻamamā le tino o toxins ma faʻaleleia ai le le lava o vitamini, minerale, ma meaʻai.

E tusa ai ma saienitisi mai Toronto oe na faia ni suʻega faʻapitoa i le 2011, o se sui o le legume aiga e faʻaleleia atili le taui o le maʻisuka e ala i se taulaʻi faʻatatau e faasaga i le cholesterol leaga.

Ole fuainumera o le oloa e 14 tausaga, ma e maualalo le lamatia o le paʻu o le suka mai nei gaʻo ma gaʻo.

O le a le mea e aoga mo le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina le malosi o le pipiʻau mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faatasi ai ma se taumafataga o le pipi, e mafai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo,
  • E le faʻaleleia le faʻaaogaina o le ate,
  • Fesoasoani i le puleaina o le suka
  • Faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino
  • Faʻamalosia le fatu ma le toto toto, Faʻatulagaina o paini

E tusa ai ma o latou tofo, meatotino ma vailaau, o fatu o se fatu pi e pei o ni fatu, o le mafuaʻaga lea na faʻapipiʻi ai lenei igoa ia i latou. O le faavae o fua o gaʻo ma puipuiga. Carbohydrates - o fili autu o le maʻisuka - ua toetoe lava a toesea iina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaʻo e faʻafefe ai faʻafitauli ole gasegase.

O isi meaʻai pipi e aofia ai:

  1. Tryptophan Amino Acid, lea e puleaina ai le gaosiga o serotonin lelei o le natura.
  2. O le fiva dietis, lea e fatuina ai se siosiomaga lelei mo lactobacilli ma bifidobacteria (latou te toe aumaia le microflora o le intestinal).
  3. Choline ma le vaitamini (aemaise lava le vaega B) toe faʻaleleia mea vaaia, puipuia le atinaʻeina o le retinopathy, ma puipuia le retina mai le vevela ultraviolet radiation. Latou te aoga mo totoga ma totonu o totonu.
  4. Potassium, calcium, phosphorus e faʻamalosi ai le masukoskeletal system.
  5. Tocopherol, seleni, biotin, protein o elemene taua mo le tino.
  6. Polyphenols e fai ma antioxidants (lona fa i le mana): latou te aveesea faʻamalosi saoloto e faʻaopoopoina i le tino o le maʻisuka.
  7. Vitamini E ma C faʻamalosia puipuiga puipuia, faʻatonutonuina le gaioiga o gaʻo ma lipid metabolism.
  8. O le eletise nicotinic aoga e puipuia ai toto toto mai le faaleagaina. Legumes e aofia ai le oleic, linoleic, acid stearic, faʻapea foi le pata pipi, saponins, alkaloids.

O le afa o le tele o peanesi o loʻo i totonu o gaʻo, e tusa ma le lona tolu i proteins ma e naʻo le tasi vaesefulu o gaʻo.

Aoao atili e uiga i paʻu o le maʻisuka, o faʻamaonia ma mea leaga e mafai ona maua i luga o le vitio.

Manatu o le pīni

E sili ona lelei le faʻasolosolo i le faʻanoanoa, le lepela: o le auala lea e umi ai le umi. O fua lelei e lanu lanu; pe a lūlūina, e tatau i le atigi ona faia se leo lemu.

Pe a filifilia ni paʻu, o le ituaiga o gaioiga e tāua tele le taua: o le pati fou, tunu, mago.

  • O kulimi mama ma le tofo o le sipisi po o le puaa e matua manaia lava.Ae o aoga o nei supplements i le maʻisuka e taufaasese: masima i le maʻisuka e fesoasoani e faateleina le toto maualuga, faaputuputu o le edema, e le taʻua ai le tuufaatasiga o vailaau o nei mea faaopoopo.
  • Peanut butter, lea e masani ona faia mai le pipi, e masani lava o se mea maloloina lelei, ae le o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O se oloa gaʻo maualuga o le a fesoasoani ia te oe e vave maua ai le mamafa. E le gata i lea, aflatoxin, lea o loʻo i totonu o le suauʻu, e faʻavaeina le paleni o gasegase polyunsaturated Omega 3 ma Omega 6 ma faʻaleagaina ai le gaioiga o totoga ma suauʻu ua faʻavaivaia i le maʻisuka.

E faʻafefea ona filifili peanesi maualuga, vaʻai i le vitio

Auala e faʻaaoga ai le oloa ma se manuia

Peanuts mo le maʻisuka ituaiga 2, e pei o soʻo se vailaau, e aoga i fua faʻatatau. I le averesi, e mafai e se tagata ona 'ai 30-60 g o le meaʻai i le aso e aunoa ma se afaina. O maʻi suka e tatau ona siakiina ma se fomaʻi, e tele lava lona faalagolago i le tikeri o le suka, le tulaga o le maʻi, ma aʻafiaga faʻapitoa.

E matautia le sili atu i le metotia, ao maua e le fomaʻi le omega-9 fatic acid. I se maualuga maualuga (ma e matua faigata lava ona aveese), e mafai ona faaleagaina ai le faagasologa o le pala ma le gaioiga o le ate ma le fatu.

A faʻamalūina, o faʻamau e taofi o latou faʻamalologa.aemaise lava, ua faʻaititia le faʻaaogaina o le suauu mata. Ae o se seti atoa o vitamini ma minerale e mafai ona maua mai se oloa gaosia. E mafai ona e faʻasusu ni 'au i totonu ole folasisi poʻo se mea e pei o se mea faʻafefete, e faʻaaoga ai se paluga susu, umu, microwave mo le gaosiga.

O se tasi o ituaiga o pinati - peaniani aganuu - ua fesuisuiai i le tau Rusia. O tagata o Amerika i Saute ua ola manuia i le ogatotonu ma le itu i saute o Rusia. Legumes e le lelei i totonu o le togalaau: faatasi ai ma le tausia lelei (fafagaina, veleina, tumutumu) latou te aumaia se seleselega lelei o fualaau aina suamalie.

Mo le puipuiga lelei, o le lelei o oloa e taua. Faatasi ai ma le teuina ma le le faʻaeteete o pinini, o Aspergillus, o se gaʻo afu, e mafai ona gaosia i totonu o le atigi. Afai o se mumu lanumoana e sinasina-paʻepaʻe e aliali mai i le taimi o le peanut peeling, o lona uiga e afaina ai i se malie. O le faʻaaogaina o sea oloa e faigofie.

Pe o le Peanuts Bene Beneficial to All Diabetics?

I totonu o kamupani vaalele a Amerika, o pasese e iai ni taga pipi i luga o vaalele e le faatagaina, ona o le peʻapeʻa pefu e mafai ona mafua ai allergies e faʻalavelave ai le galuega a le mama ma le bronchi. Ma e ui lava o lenei ituaiga o tagata mamaʻi i Amerika e itiiti ifo nai lo le tasi le pasene, latou te pulea lelei le faiga.

E masani ona taliaina faʻamaoniga mo isi vaega ole maʻisuka:

  1. I le tulaga lautele, o puluvao e pei o le ate, ae o lona sili atu e ono afaina ai. O le mea lea, e taua tele le pulea o le fua o le gaʻo ma gaʻo i totonu o nusipepa.
  2. Faatasi ai ma veins varicose ma le thrombophlebitis, e le tatau i se tasi ona aafia i le pipi, aua o loo i ai le meatotino o le toto mafiafia.
  3. Faatasi ai ma le faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, arthrosis, gout), e mafai foi ona faʻaauau le faʻateleina.
  4. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e leai se faʻamatalaga faʻamaonia, talu ai ona o nai tupe faʻaletupe laiti e faʻateleina ai le metabolism. E naʻo le taua le siakiina o le fua, talu ai o le 100 g o oloa e aofia ai le 551 kcal, ma o le tasi falaoa e faʻaaogaina ai le 145 g o nati paʻu.
  5. O faʻamaʻi fiva fiva e mafai ona faʻafefe ai le ufiufi o le manava ma le fatu. Mo faafitauli o le gastrointestinal, ae le o fualaau aina uma, e lelei tele le faʻaaogaina o susu susu.
  6. E tatau i tama ma talavou ona faʻatapulaaina lo latou taumafaina o pinati, aua e mafai ona taofia ai le tamaititi.


I se mea e seasea tupu, pe a uma ona 'ai le pipi, faʻaleagaina aʻafiaga e tupu:

  • O le isu, o le paʻu o le paʻu, o le tale ma isi allergies,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻamalosi o le asthma,
  • Paga o gasegase
  • Taofia le tumau.


Sa talitonu tagata anamua e matua aoga tele le pinati: e aʻafia ai le malosi o le la, masina ma le lalolagi, aʻo fua masani ma fualaau faisua e le oi ai faʻamatalaga faʻamatalaga o le lalolagi. Talitonu i augatuaa pe leai, ae o le maʻisuka ituaiga 2, o meaai tatau lelei o le faavae lea o togafitiga talafeagai.

O le mea lea, pe a faʻaopoopo mea fou i le taumafataga, e taua le feutagai ma se endocrinologist ma siaki i taimi uma lou olaga.

Faitau atili e uiga i le kalori mea o loʻo i ai ma le fusi o le isanati - i lenei vitio

Foafoaga

I nai paʻu, e leai lava ni meaʻai gaʻo, na o mea faigata - e oo atu i le 10%, o latou meaʻai o gaʻo (pe tusa o le 45%) ma le protein (25-26%). E tele foi minerale ma vitamini i nati.

O vailaʻau aoga nei na maua i fatu o le pīni:

  • fiva e manaʻomia mo galuega masani ile manava,
  • fuluʻi ma le calcium, maua ai le musika ma le manava o le ponaivi,
  • Filifiliga lelei
  • niacin, e puipuia ai toto mai vaʻaia,
  • polyphenolic tuufaatasiga lea e uunaia ai le soloia o toxins toxins,
  • seleni, saponins e fesoasoani i lalo o le suka,
  • biotin lea e faatonutonuina ai le gaosiga o le carbohydrate.

I le faaopoopo atu i nei mea tuufaatasia, o le vitamini A, C, D, ma le tocopherol o loo i ai i totonu o pinati.

Totoga mo le maʻisuka

Ina ia aua le soona ola lelei ma aua le mafua ai ni faafitauli e sili atu le mamafa, e tatau i le tausisoʻese ona faʻaaoga peanesi i ni vaega laiti. O lona masani mai le 30 i le 60 g i le aso. O le aofaiga tonu e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi, le maualuga o le suka o le toto, o lona mamafa, tausaga, ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. E taua tele le iloiloina o faafitauli i le gastrointestinal tract, sili atu le mamafa, ma le iai o le maualuga o le toto.

E taua le faʻalauiloaina o pinati i totonu o le meaai i le faasolosolo malie, e amata i ni nai nusipepa. Afai e leai se maʻi, soʻo se isi lava taunuuga le lelei, e mafai ona faʻateleina lona fua.

Ituaiga o Paini mo le 'ai e Maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e afaina pe o le a le ituaiga e 'ai ai le pipi. E mafai ona aofia ai i lau taumafataga, pe a faʻapea e le afaina. E tāua le fou o le oloa, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga o le oona (rancid fat) ma e leai ni mea e fai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona teuina i le pogisa, alu ese mai mea masini afi ma ogaumu. E taua foʻi le faʻamautinoa e le amataina ni fatuga ma moa i ni fatu.

O le filifiliga aupito sili lenei mo le oloa, talu ai o ona vaega taua uma ua faasaoina. E moni lenei mea mo vitamini. Raw nuts o loʻo i ai le tele o enzymes e faʻagasolo ai metabolic processes ma faʻavave ai taumafa faʻafefe vave. E mafai ona e fufuluina ni 'aʻa ma salati poʻo le siʻi kuka. I lona foliga masani, e faʻafefiloi tutusa lelei ma ipu mama ma suamalie. Ae o peanuti mata e mafai ona faʻaosofia ai se mea e sili atu nai lo le pipi pipi. E lelei mo le faigofie o le lomiina o meaʻai ao le i faʻaaogaina le peanuts mo ni nai itula i le vai poʻo le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le sua o le tipolo. E mafai foi ona e fufuluina o nati.

Fried kernels e itiiti ni vaega taua, ae o le manogi ma le tofo o ia ituaiga e sili atu ona logoina, susulu. A faʻamalūina i nati, o le aofaʻi o le susu e faʻaititia, o le mea lea, o le faʻataunuuga o le kalori ua faʻalauteleina. O pīni pīni e lelei e pei o se meaʻai atoatoa. E le gata i lea, ona o le vevela o togafitiga, o le oloa ua gasegase, siama ma ono mafai ona faaleagaina. A faʻamamaina i totonu o pinati, o le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi e maua ai le autalavou e faʻapupula. I lenei fomu, ua faaopoopo lelei ai pinati i meaʻai, meaʻai. O lona faʻaaogaina e mafai ona suia faʻatasi ma kulisi.

E mafai ona e kukaina uma ia fatu o nati ma le oloa e le i lepela i totonu o se pani poʻo le faʻaaogaina o le ogaumu. E sili atu le le faʻaaogaina o le suauu i lenei tulaga, ina ia aua nei faʻaititia le tele o le malosi o le oloa.

Peanuts faʻatasi ma le masima faaopoopo, aemaise lava faʻatau i totonu o se faleoloa ma mea e 'ai ma meaʻai e faʻamalosia, o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga mo le maʻisuka. Nai lo lena, e mafua ai le faatumauina o le tino i totonu o le tino, fula. O le masima o loʻo i totonu o le oloa e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga. E le tatau ona 'ai le pulu paʻu i le maʻisuka.

Peanut butter

Afai e saunia le paʻu pīni e aunoa ma le suka (se maʻisuka faapitoa), faia ile fale, ona mafai lea ona aofia i le taumafataga mo le maʻisuka. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Peanut butter is a prophylactic against disease coronary, atherosclerosis ma isi pathologies o le cardiovascular system. A o leʻi faʻatau pasta, e tatau ona e faitau i lona fatuga: o se mea suamalie o le a matua faaleagaina ai le soifua maloloina ole maʻisuka. Peanut butter foi o loʻo i ai se mea sili atu ona gaʻo gaʻo ma le kalori mea e sili atu nai lo kulini mata.

Aotelega o le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e aafia ai le pancreas. Manua le lelei, faʻasolosolo, afaina i totonu, faʻalavelave popole e faʻaleagaina ai le gaioiga o suauu peta e maua ai le inisalini (o le hormone e faʻatautaia ai gaioiga gasegase). O se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai, lea e aʻafia ai le setete o le soifua maloloina.

E tele ituaiga o maʻisuka:

  • Ituaiga 1 maʻisuka. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu i tupulaga talavou ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic. O ia maʻi e taʻua o le insulin-o loʻo faalagolago. E faʻamalosia i latou e faia ni mea e sui ai le homone i le olaga atoa.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiae i taimi uma i le matua ma le matua i le lotolotoi o le oona. O le pancreas e maua ai le inisalini, ae le lava le aofaiga.
  • O isi ituaiga e le masani ai. O le faamaʻiʻafa i totonu o fafine maʻitaga, faʻafitauli o le pancreatic ona o le lē paleni poʻo le maʻi mimimune.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii i se taumafataga faapitoa, faatapulaʻa meaʻai ma le maualuga o faʻamaʻi.

E mafai e pipi paʻu ona afaina ai le maʻisuka?

E mafai ona aofia ai pinati i le taumafa mo le maʻisuka ma nisi tapulaʻa.

O lenei mea e mafua ona o le maualuga o lona kalori (sili atu ma le 500 kcal i le 100 kalama). O le mafuaaga lena e tatau ai ona le sili atu i le 50-60 kalama o nei fatu i le aso e le tatau ai i tagata mamaʻi.

Lona lua, o le pīnoa o se mea e sili atu ona alu i le allergenic, e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave ogaoga, e seasea lava, ae o le anaphylactic shock ua faamaumauina.

Lona tolu, o pipi ninii e aofia ai le Omega-9 (gaʻo). O le vailaau e aveesea mai le toto o le tagata mo se taimi umi, ma i tulaga maualuga e mafua ai le afaina o le loto ma le ate, faʻagesegese ai le atinaʻeina o le gaioioiga i talavou.

O a faʻamanuiaga o paʻu mo le maʻisuka?

O gasegase gasegase ua faatagaina e 'ai le pipi. O lona aoga i lenei ituaiga o faamaʻi e mafua ona o ona vaega laiti-carb. 100 kalama o oloa e aofia ai:

  • 10 kalama o meaʻai gaʻo,
  • 26 kalama o le protein
  • 45 gm o le gaʻo.

O totoe e aofia ai fiva ma vai. O le kulimi e toetoe lava o vitamini uma ma minerale, o le tele o amino acids.

O le taua o le pipiʻi o se oloa gaosi mo le maʻisuka e faapenei:

  • faamalosia o puipuiga
  • faʻamautuina o le manava,
  • aveese le tosoina o toxins mai le tino,
  • faʻaleleia le faʻafouina o le tino,
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻamaonia le galue o le fatu,
  • aoga aoga i luga o le tino popole.

E faʻapefea ona 'ai le pipi?

I le lalolagi atoa, o se aganuʻu le 'ai o pipi paʻu. E le gata ina faʻaleleia le tofo, ae faʻapena foi ona faateleina le aofaʻi o antioxidants i fua. O tagata e maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia 'ai ni kulimi mama. Filifili ma le faaeteete se oloa. E tatau ona matala ma maua se manogi manaia.

O se maʻi maʻi suka e filifilia e faʻaopoopo i ana mea taumafa ma le pipi, e tatau ona faia malie. E tatau ona e amataina i nai fua. Afai e le afaina ai le soifua maloloina, faasolosolo malie le faateleina o le tautua. E mafai ona e 'ai le pipi i a latou mamanu (e pei o se meaʻai), pe faʻaopopo i salakeke poʻo ipu autu.

O pipi ninii e faʻaleagaina ai le maʻisuka. E televaveina le faʻagasologa o mea faʻapitoa ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

Maʻi Suka

E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faʻaaoga tatauina o fatu mo le faʻamaʻi. E mafai ona aofia i totonu o le lisi i soo se ituaiga: falai, tao tao, mata. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose o le toto ona o le i ai o nisi o elemene o le tuufaatasiga. O fatuga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le puipui lapisi, faʻaitiitia le tulaga lamatia o faʻalavelave.

Vaʻaia ituaiga taitasi pe afai e te mafaufau i uiga, fualaau, ma meatotino o le oloa.

O a ituaiga e sili ona aoga mo lenei maʻi

E tele ituaiga o oloa. E tofu ma vaega taua i le tuufaatasiga ma, i le noatia i le faʻaaogaina o tulaga faatonuina, e manuia ai le tino.

O meatotino ma ituaiga o ituaiga eseese o loʻo faamatalaina i le laulau.

Faʻaaogaina faapitoa lava i foliga masani, e mafai ona e 'aina lanu meamata. Le aoga i aso taitasi e le sili atu ma le 30 kalama i le aso.

  • faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas,
  • faamalosia puipui
  • faaitiitia le aofai o le cholesterol matautia.
IgoaFaʻavaeUiga aoga
LaʻauFiva, mea faʻasaina, vitamini, minerale, iodine, suauu tāua. Punavai o le palatini, gaʻo.
  • vaivai le suka
  • faʻamaonia le faʻaogaina o le meaʻai, e mafai ona faʻatele pe faʻaitiitia le eletise,
  • faʻamaopoopoina le maualuga o le uʻamea i totonu o le toto.
PeanutsVitamini o vaega A, B, E, C, PP. Faʻasologa o elemene: zinc, iron, phosphorus, ma le tele o isi. Punavai o le polotini.
  • penefiti le ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka,
  • O le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e pei o le cholesterol faʻamautuina le gaosiga.
  • faʻailoa mai le tagata o le toʻalua,
  • faʻaauau le faʻaleagaina
  • toe faʻafoʻi le tupu.
AmeneKalaku, fulukalama, fulufulu, potassium, kopa, uʻamea. Gaʻo e le faʻamamafaina.O le foliga oona o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le tele o mea leaga. Ina ia faʻaitiitia lo latou fuainumera, e fautuaina e fulu muamua aʻo leʻi faʻaaoga, pe tao.
CedarPuipuia, siaki elemene, vitamini, minerale, arginine.
HazelnutsVaʻalele, paluka, calcium, minerale.
  • faʻamaonia le faʻatinoina o le polokalama urinary,
  • e aʻafia ai le faʻatinoga o le polokalama cardiovascular.
Pasila nutNesi, B vitamini, seleni, siama.
  • toe faʻafoisia le galuega tauave o le faʻalavelave popole,
  • puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave,
  • saunia faigofie faigofie le digestibility o le kulukose,
  • faʻamamā le tino o mea oona.
PistachiosPuipuia, gaʻo, fiva, mea faʻasaina.
  • faʻaitiitia le atinaʻe o le maʻisuka ma faʻalavelave matuia,
  • faaitiitia le aofaiga o le cholesterol matautia,
  • faaleagaina le gaʻo
  • fufulu le tino o mea oona.

E fautuaina e faʻapea o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka faʻamaʻi o soo se ituaiga e aofia i totonu o le taumafataga.

Paʻu Manu Peanuts

O tagata maʻi ua maua i lenei fomaʻi e le iloa pe a mafai ona maua ni puluvao i le maʻisuka. E le na o le mafai, ae e tatau foi ona aofia ai i au meaai i aso taitasi. Faatasi ai ma lona auai, o le tele o suʻega na faia mo le maʻisuka. E faʻapipiʻi le kulimi i salati, paluga, paluga, 'aina faʻamaʻi, poʻo le falai. Peanut desserts, aemaise lava o le pata pīnati, e lauiloa tele i le oti.

Peanuts i le maʻisuka e tele mea aoga:

  1. Faʻaleleia le faʻaogaina o le tino e ala i le faʻaleleia o le tuputupu aʻe o le cell.
  2. Faʻaitiitia le cholesterol toto.
  3. Paʻu lalo ifo o le kulukose toto.
  4. Fesoasoani e faʻamaonia le galuega o le ate.
  5. Faaitiitia le tuputupu ae o siki e le masani ai le tino.

E fautuaina e tagata poto le taumafa o le pipiʻau i fesuiaiga eseese: tofiti, 'ai, ma tao. O faʻamanuiaga o pipi tiʻai ua faʻamaonia faʻasaienisi.

A faʻaaogaina lenei ituaiga, e tatau ona tausisia e le maʻisuka le masani o aso uma. E taua tele le taua mo tagata mamaʻi e sili atu le mamafa, talu ai o nai pinati o se oloa maualuga-kalori. E le fautuaina le maʻisuka e 'ai le pipi.

Laʻau Lelei mo le maʻi suka

I le togafitiga o le maʻi, o le diabetology fautuaina le faʻaaogaina o ona vaega uma: leaf, sheath, septum, core. Ua fautuaina e tagata tomai e le sili atu i le 80 kalama o oloa i le aso, e le sili atu ma le 40.

O vailaʻau faʻasoifua maloloina, teuteuga, mea faʻapitoa e saunia mai laulaʻau paina.O manogi o loʻo i ai mea faʻapitoa o togafitiga faʻamalolo.

I le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, ua fautuaina e faʻasolosolo se laulaau ma faʻaoga e pei ona taua i lalo:

  • tata le lau
  • 1.5-2 Ata. sipuni sasaa se ipu vai inu,
  • faʻamalosi mo ni nai itula
  • vaevae le tioata i ni vaega se tolu ma inu se itula ao le i ai.

E tele suʻega mo infusions o vailaka viliaka i vodka. Faatasi ai ma le tutoʻatasi tutoʻatasi o vailaʻau faʻasaina, e manaʻomia ona e faʻaeteete ma manino mulimuli i taʻiala o sauniuniga taʻitasi. O le le mafai ona pipii i le fualaau e mafai ona afaina ai le tino.

O fatu o loʻo i ai le tele o vailaau e tatau ai, e mafua ai ona i ai se lelei, e oʻo lava i le togafitiga o le tino. E taua tele mo tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi e amanaʻia ai le auala e sauniuni ai, o le fua ma le faʻafeiloaʻiga faapitoa.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Mea aoga ma leaga

Peanuts o se vaega o le maʻisuka oloa. E le gata i lea, e aoga tele i lenei faʻamaʻi, aua e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, ma faʻaitiitia i tulaga masani.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tele o radical saoloto e faia i totonu o le tino, lea e sili ona afaina ai le soifua maloloina. Pepeese aveese nei faʻaliliuga.

Peanuts faʻaleleia le metabolism - o se meatotino e le manaʻomia mo le ituaiga II tagata maʻisuka o loʻo mamafa tele.

Faatasi ai ma le maʻisuka, faʻamaʻi fatu cardiovascular e le masani ai. Peanuts (ua taʻua o peanuts) faʻaleleia le toto ma faʻaitiitia le toto maualuga ona o lona mama magnesium.

O le filifiliga e amata se ituaiga togafitiga ma ni pipi, pe na o le 'ai i meaai e tatau ona fetuutuunai e tusa ai ma uiga patino o le tino o tagata taitoatasi. E taua lenei mea ona o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo le aveina o lenei oloa:

  • allergies
  • predisposition i le fomaʻi,
  • manava o le manava, aemaise lava i taimi o faigata,
  • afaina.

E le gata i lea, o le taumafataga o le pipiʻi e mafai ona taʻitaʻia ai aʻafiaga eseese, e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi e fesootai ma le maʻisuka. E aofia ai:

  • ogaoga o le sulu, ua faaalia i le faaumiumi o le mau,
  • tiga o le manava
  • tiga o le intestinal
  • o le solia o le tulaga o le tamaititi, togafitiga o le fatu, ona o le i ai o le fatcic acid i le tuufaatasiga, lea i le tele o mea ei ai sona aafiaga matautia i le tino.

Peanuts e tuʻuina atu ai le tino ma le polotini o fualaau toto, lea e aʻafia ai i le fausiaina o maso e aofia i le susunuina o le tino. Ae ui i lea, o le faʻataunuuga o caloric o le oloa ua matua faateleina lea, pe a 'aina i le tele o mea, o le faagasologa e mafai ona oʻo i le itu faʻafeagai, ma o le a tupu mai le atunuʻu ma le faʻaluaina le malosi.

E fautuaina meaʻai fatu pipi, ae le falai.

O le faʻataʻitaʻituina e faʻafefe ai uiga lelei o le kulimi, faʻalautele ai le kalori ma le faʻaaogaina o sea oloa i meaai mo le maʻisuka e na o le saofaga i le faʻalavelave o le tulaga masani.

Peanuts o se oloa taua lea o ana gaoioiga e mafai ona fesoasoani e faaleleia atili ai le tulaga o le maʻisuka, ma fesoasoani foi i le togafitia o le setete. Ae e le mafai ona faʻataʻitaʻi togafitiga faʻatasi ma peanesi. O le faʻaaogaina o lenei oloa e mafua ai pathoces e faʻaitiitia ai le puipuiga, ma e le o aʻafiaga o lenei tulaga, e mafai e faʻamaʻi ona faʻalauteleina lea faʻateleina le hyperglycemia.

O le pisipisi o le suka suka e mafai ona faatagaina i le leai o allergies. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o kulimi e tatau ona lafoaʻia i le i ai o le fomaʻi, maʻi o le manava.

O le tele po o le faʻasolosolo i ai o se tasi foi o mea e teteʻe ai, talu ai o le oloa e aofia ai le tele o kalori. I le maʻisuka malosi, e mafai ona faʻatagaina e 'ai sina nai fatu i le gasologa o le aso.

I lenei tulaga, e mafai ona e aloese mai le mauaina o le mamafa.

Peanuts mo le maʻisuka fesoasoani e taulimaina cholesterol leaga. Afai o le oloa e maua i taimi uma i le meaai a le tagata, ona faʻaleleia lea o lona fatu, e mama ipu ma o le toto maualuga e masani ona masani. Faafetai i lenei mea, e mafai ona matua faʻaleleia atili le tulaga masani o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka malosi.

I le 1407 i Siamani, na afaina uma ai fualaʻau o le saito i le ogaoga o le lāmala. E tasi le aiga Siamani na suia le falaoamata pipi mo le taoina. O le falaoa sa matua suamalie ma lelei lea na mafai ai i le tau malulu e aunoa ma ni faafitauli. "Marzipan" (Mati falaoa) ma o le aso nei o se tasi o meaʻai sili ona fiafia i ai Europa. E faigata ona mafaufau i meaalofa o le natura lea e fetaui ma le tino nai lo le pipi.

Peanuts o fatu ia o se laau legume e foliga tutusa i le tofo ma le vailaʻau. E fautuaina e le 'au fai meaʻai e aofia ai i le taumafa a tagata soifua maloloina ma le maʻisuka.

Peʻa o le meaʻai i meaʻai ma mea elemene e taua mo tagata. 100 kalama e aofia ai:

  • gaʻo 45.2 g
  • polotini 26.3 g
  • carbohydrates 9.9 g.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻailoaina i le solia o le metabolism gaʻo. O le tele o tagata gasegase e talitonu o le maualalo o le faʻamalosia o mataupu o le oloa e faʻaaoga vave ai.

O lenei faamasinoga e leʻo moni. E taua tele le mafaufau i le vailaʻau vailaʻau atoa o se ipu faapitoa. O le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le peanuts i le maʻisuka, e faalagolago lava i uiga o le tino maʻi.

I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona faʻatupulaʻia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Le mafuaʻaga o le le lava o le insulin. Ona o lenei mea, e oo lava i se vaega itiiti o mea inu gaʻo e le o gauaʻi.

Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se mea faʻafefiloi o le hormone. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fetuunai e ala i taumafa ma faamalositino (i le amataga). O le faʻaaogaina o pinati i fua faʻatatau o le a aumaia ai le tele o aogā.

O aʻafiaga aoga o peanesi o:

  • Totoina o le toto toto,
  • Faʻaleleia le manatua ma le gaioiga atoa o le faiʻai,
  • Faamalolosia le faiga o le toe faʻaleleia o meaola ma siama taʻitasi,
  • Le saturation o le tino ma le malosi.

O le faʻamaufaʻailoga ua faʻatuina e faʻavae i luga o le vailaʻau kemikolo o pipi. O loʻo aofia ai le tele o le gaʻo ma le porotini. O le pasene o suauu masii e laʻititi lava. I le faʻaopoopoga i meaʻai faʻapitoa, o le oloa e mauʻoa i vitamini (A, E, D, vaega B) ma minerale (magnesium, fulukalama, potassium ma isi).

O le faʻaaoga lelei o pinati e fesoasoani e faʻamautu ai le gataifale lipid. Ona o lea mea, e ono mafai ona faaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma o le atherosclerosis, lea e aoga tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

Peanuts ma le maʻisuka

O faʻamanuiaga o paʻu mo se "suamalie" faʻamaʻi e taua tele. O le mea moni o le maualalo o le gaosiga o le carbohydrate e le faʻaitiitia ai le kalori o le oloa. I le 100 g nati, e tusa ma le 550 kcal o loʻo i ai. O se vaega itiiti o ia mea e mafai ona fafaga lelei.

Ma le faʻaeteete, e tatau ona faʻaaogāina pinati mo le maʻisuka ma le alualu i luma tutusa o le oona (ituaiga 2 maʻi). O le tele o gaʻo ma le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona mafua ai le le atoatoa o lipids. Ua maeʻa nei ona faia se avega faaopoopo i le ate.

E tatau foi ona e manatua o le paluga o le pipi ma le maʻisuka ituaiga 2, e ono afaina ai le tino. A maeʻa togafitiga vevela, e tele mea aoga e leiloloa.

I lalo o le aafiaga o le vevela i le oloa e faateleina ai le maualuga o le "leaga" cholesterol. O le faʻaopopoina o se mea e faʻaleleia atili ai mea e 'ai poʻo faʻamafanafanaga e faʻateleina ai le tulaga. E le fautuaina ni kulimi mama mo le faʻaaogaina e le maʻisuka.

Faatasi ai ma se "faamai" faamaʻi, o uiga taua e:

  • Glycemic index (GI). I totonu o pinati, e 15,
  • Faʻafiafiaga kalori - 550 kcal.

O mea taumafa ma se GI i lalo ifo o le 50 e saogalemu mo le soifua maloloina o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le afaina o nei meaʻai e mafua mai i le solia o isi metabolic processes. E mafai ona e taumamafa i nai pinati, ae i ni mea laiti.

Faʻailoga ono mafai

Toeitiiti lava o soʻo se mea i le natura e lamatia ai le soifua maloloina o tagata. E faʻalagolago i lona fua. E mafai foʻi ona e afaina i le vai manino. O le aʻafiaga le lelei i le va o le pinati ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo taoto i lona gafatia e aʻafia ai nisi metabolic processes i totonu o le tino.

O fatu o loʻo i ai le tele o le gaʻo ma le porotini. Latou te fesoʻotai atu i mea e le mafai ona vaivai. O lo latou inisinia e taʻitaʻia ai le tele o enzymes. O le mamafa i luga o le ate ma le pancreas e faʻapupula.

O le faʻaleagaina o pinati e oʻo atu ai i le tele o gaioiga o nei totoga, lea e afaina ai le soifua manuia lautele o se tagata. E ono mafai ona ia matauina mea nei:

A oʻo mai nei faailoga, taofi le 'ave o ni fatu. Afai e tatau ai, ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fesoasoani.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ole fua saʻo o le oloa e le mafai ona fuafuaina. O le masani masani e 50 g i le aso. O mea autu e aʻafia ai le aofaʻi o peanuti i le maʻi o le:

  • Vaega o atinaʻe ma le tikeri o faigata o le faʻamaʻi,
  • Uiga taʻitasi o le maʻi. O se matafaioi taua o le faia lea e le gaioiga o le ate, o le i ai o isi pathoces (maualuga maualuga, maʻi gastrointestinal ma tutusa),
  • Le auala e kuka ai nasi.

Soo se mea lava, e oʻo lava i le oloa aupito sili ona taua i totonu o le meaai a le tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mai itu e lua, pe a mafaufau i ona lelei ma aʻafiaga leaga ile tino.

Naʻo le taimi lena o le faafitauli - e mafai ona 'ai le pipi mo le maʻisuka ituaiga 2 - faʻafoʻi ia lava, e fuafua i uiga patino o le tagata.

Soo se ituaiga o maʻi "suamalie" - muamua, lona lua, poʻo le maʻisuka ituaiga, e manaʻomia ai se ituaiga soifuaga faapitoa mai le maʻi. O le pito sili ona taua i lenei mea o loʻo faia e le maʻi.

E tatau ona e iloa auala e filifili ai mea saʻo, faitau calories, mataituina le tausisia o mataupu faavae o meaʻai. E na o le auala lenei o le a faʻamaonia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

A faʻapea o le suʻesuʻega o se maʻisuka-tutoʻatasi tuto o le maʻisuka, o le faʻavae o togafitiga iinei o le mea tonu lava o se mea maualalo-carbohydrate. E tatau ona fuafua lelei. E tatau ona e aofia ai ni meaai patino i lau taumafataga. O le glycemic index (GI) o le matua taua lea e faia ai le filifiliga. O loʻo faʻaali mai ai le faʻaleleia o le suka i le maea ai o le aofia ai o se oloa, o se meainu.

E masani ona fesoasoani fomai i a latou gasegase ia faia meaai saʻo. Pe Mafai Ona Peanuts i le Maʻisuka? E iloa lelei o le peinesi ma le maʻisuka e maua ai se faʻamanuiaga le mautinoa ile maʻi. E tatau ona e iloa le auala e faʻaaoga ai lenei oloa i le ala saʻo, ma o ona uiga taua e faʻaalia i le tele e mafai ai.

Mea aoga aoga

O le igoa lona lua o lenei oloa e lauiloa - peanesi. O le mea moni, e leai lava, talu ai e faasino atu i sui o lemu na faatagaina i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga o peanuts e aofia ai:

  1. gaʻo (e oo i le 50%),
  2. acids (linoleic, stearic, oleic).

Ole lisi lisi ole mea e le saogalemu mo le maʻi, aua e le o iai le cholesterol. Ae peanuts, o lona fuainumera faʻamalieina e na o le 15 iunite, e le o se meaʻai e leai se afaina, e le mafai ona 'aina e aunoa ma se fua.

O le tuufaatasiga o pipiʻi e aofia ai mea aoga e tele. Faatasi ai ma:

  • vitamini o vaega B, C, E,
  • amino acids
  • alkaloids,
  • seleni
  • sodium
  • calcium
  • paluka
  • fumela

O le taua tele i faʻamaʻi endocrine o le vailaʻau C. O le gasegase metabolic i nei maʻi ua faʻavaivaia. O le tele ole ao ole vailaʻau C e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻatupulaia le malosi o le tino i faʻamaʻi ma siama.

O le selenium o se antioxidant lea e faʻagesegeseina le faagasologa o le soifua matua. E faʻamamāina ai le tino o mea leaga. Amino acids e faʻamalosia ai le tino popole. O se taunuuga oa latou gaioiga, o le gaioiga faaletino o le tagata e faʻalauteleina, faateleina le popole, ua moe masani. Tocopherol (vitamini E) faʻatautaia ma le manuia fomaʻi i totonu o le tino, faʻamalosi le faʻamalolo manuʻa.

Alkaloids e faʻasaina le toto maualuga, faʻaitiitia le tiga, galue e pei o se mea e pala, lea e matua taua lava pe a le lelei le faʻaoga o le tino.

E mafai ona e mauaina mai na o mea toto, e aofia ai laumei, i lenei tulaga - peanesi.

Peanuts ma le ituaiga 2 maʻisuka ua sili atu nai lo le fetaui, pe afai o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i lona faʻaaogaina.

Glycemic index

O le taumafa o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai meaai, meainu, GI e le sili atu ma le 50 iunite. O ia meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faigata e le mafua ai le faateleina o le toto suka.

E faaopoopo i le maualalo o le GI, ia mautinoa ia gauai atu i calories, lea e matua taua lava mo le maʻisuka. Afai e te tausisia nei tulafono uma e lua, o le taunuuga i le tulaga o se suauʻu tumau tumau, e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa, o le a le taofia ai oe.

Ua vaevaeina le faasino igoa i vaega e tolu:

  1. maualalo - mai le 0 i le 50 iunite,
  2. ala - mai le 50 i le 69 iunite,
  3. maualuga - mai le 70 iunite.

O gasegase e tatau ona faʻavae i luga o taumafa GI maualalo.

Mea taumafa, mea taumafa ile fua faʻatauaina e mafai ona i ai i luga o le laulau a le tagata maʻi i ni aofaiga laiti e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso. O mea taumafa i le maualuga o le GI e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona vavaeeseina atoa mai le taumafataga.

Manatua, o le faasinomaga o le peanesi e na o le 15 iunite. Ae o le kalori i totonu o lenei oloa e 552 iunite. i le 100 kalama.

Oona, o aʻafiaga o loʻo i ai iinei, e sili atu le vave ona gauaiina e le tino nai lo na o mai mai iʻa ma aano o manu. I le taimi lava lea, o le maualuga o le kalori o le oloa e tuʻuina ai le tagata maʻi i se tino faʻamalosi - ua lava lea e faʻaaogaina mai le 30 i le 50 kalama o le puluini i le aso.

O le maualuga o le tofo o le kulimi e lei iloa - o le toʻatele o tagata e fiafia i ai. Paʻu pipi, ma o le faasinomaga o le faasinomaga e laʻititi maualalo ma e naʻo le 14 iunite, e sili atu le manaʻomia.

I le taimi o le vevela o togafitiga, o nei fatu pi e sili atu ona aoga - latou te faateleina le anotusi o polyphenols (antioxidants).

Ae o le tausisia o le fuataga o le mea autu lea i le faʻaaogaina o lenei oloa, o le 'ai le pulea lelei e mafai ona faʻaosofia ai ni mea le talafeagai. E le tatau ona fuga le pipi i totonu o le pani i le faaopoopoina o le suauu, ona e na o le faʻateleina o lona kalori.

O le kulimi fufulu o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e fai ai meaʻai e faʻataga ai le tele o le suavai i le tioata. A maeʻa lena, o le pipiʻu i le tasi papala o loʻo tuʻuina i luga o se pepa tao, tuu i le ogaumu. E lima minute i le 180 tikeri - ma ua saunia se meaʻai lelei, maloloina.

E ui lava i mea aoga o le pipi, e tatau ona faʻaaogāina i se auala ina ia aua nei mafatia i le mamafa o le mamafa.

Peanuts (o le igoa lona lua o peanesi) e lelei ma aoga i le tino. O le tuufaatasiga o loʻo faʻatusalia mai i meaʻai nei:

  • 50% - gaʻo (linoleic ma oleic acid),
  • e tusa ma le 30% - faʻamalamalamaga faigofie (digestible proteins) (o mea taua ma le leai o mea taua)
  • 10% o loʻo faʻapolopolo mo gaʻo (sugar, fiber dietary, sima).
  • vai - 7%
  • mea elepise - 2%,
  • vitamini - kulupu C, E, B ma le PP,
  • macrocells.

O le tele o meaʻai uma (peanuts o lenei aiga) e aofia ai le magnesium, phosphorus, potassium ma le uʻamea. E ui i le maualuga o le kalori (550 kcal mo le 100 g), e le o iai le cholesterol i lona tuufaatasiga kemikali.

Peanuts ei ai le tele o le gaʻo e faʻatusatusa i isi.Mo se faʻataʻitaʻiga, 100 g o talatini paʻu mo le 45 g o le gaʻo, ao almonds, cashews ma hazelnuts e sili atu ma le 60 g. I le tulaga o le aoga o le caloric, o loʻo i ai foi le tulaga maualalo. Ona o lona maualuga o le protein (sili atu ma le 25 g), ua fautuaina ai pinati mo tagata o loʻo i ai se olaga ola ma taumafai e aveesea le mamafa.

O aoga aoga o le pipiʻu ma aʻafiaga o le 'ai

O pipiʻi faʻalelei e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata. O loʻo taua i lalo nisi o mea aoga o le suauu:

  • Tulaga masani o faagasologa o vaalele.
  • Le faʻamalosiina o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻateleina le mataala ona o mea o loʻo maua i le gaʻo.
  • Tulaga masani o le gaioiga o le gaʻo o le ponaivi hematopoietic, fatu.
  • Faʻaitiitia o le cholesterol toto.
  • Faaleleia atili o le mafaufau ma le leo, lea e fesoasoani i le serotonin i le kulimi.
  • Faaleaogaina o mea leaga mai le tino ona o mea o loo iai i le tele o antioxidants i le fatu.

E uiga i le faʻailogaina mo le faʻaaogaina, o loʻo taua i lalo:

  • faamai o veins ma sooga (aemaise gout ma arthrosis),
  • ituaiga eseese o pancreatitis,
  • afaina o le tino
  • le fatu gaʻo ma le gaʻo vaivai,

Ona o ona mea aoga, ua fautuaina ai pinati mo tagata o vaitausaga eseese ma eseese ituaiga o gaoioiga, ae e le tatau ona e faʻagaloina le faʻaleagaina o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga