Auala e faʻaaoga ai le mita: tulafono faʻavae

O le suka o le toto o se faailoga taua o le masaniga o le tino. Faʻafuaseʻi faʻavavega i le maualuga o le kulukose e taʻitaʻi atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. O se masini faapitoa, o se glucometer, o le a fesoasoani i le pulea o le suka. Faitau pe o le a le ituaiga o glucometers o loʻo i ai, pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei le masini, i tulaga e teu ai faʻamaumauga, ma isi faʻaaliga, faitau i la tatou tusiga.

Ituaiga o glucometers

E tusa ai ma le WHO, e tusa ma le 350 miliona tagata e maua i le maʻisuka. E silia ma le 80% o tagata mamaʻi na maliu mai aʻafiaga na afua mai i le faamai.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le maʻisuka e masani lava ona siaki i tagata gasegase e sili atu i le 30 tausaga. Ae ui i lea, talu ai nei, o le maʻisuka ua sili atu ona laitiiti. Ina ia tau le faʻamaʻi, e tatau ona taofiofia le maualuga o suka mai le tamaitiiti. O le mea lea, e mafai ona iloa maʻi i le taimi ma faia ni auala e puipuia ai.

Faitau atili e uiga i tulaga maualuga o le toto: https://krasnayakrov.ru/analizy-krovi/norma-sahara-v-krovi.html

O meafaigaluega mo le fuaina o le kulukose ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu:

O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai se leo faʻapitoa e faitau leotele. E moni lenei mea mo le faʻaletonu o le vaai, faʻapea foʻi ma tagata matutua.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

  1. Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona e saunia mea uma e te manaʻomia mo le auʻiliʻiliga: o se masini, fasi siaki, ava malosi, cotton, se peni mo le faʻamaʻi.
  2. Ua mulumuluina lima i le fasimoli ma fufulu faʻamago.
  3. Faʻaofi se nila i totonu o le peni ma filifili le loloto o le pupuʻu e manaʻomia (vaevaega 7-8 mo tagata matutua).
  4. Faʻaofi se fasi siaki i le masini.
  5. Faʻasusu le fulufulu o le fulufulu mamoe poʻo le inu i le ava ma tago i le tamatamailima lima o le a tu ai le paʻu.
  6. Faʻamau le auʻau ma le nila i le nofoaga o le puncture ma lolomi le "Amata". O le a faʻafuasei le pasi.
  7. O le faʻaitiitia o le pa'ū o le toto e faʻaaoga i le laasaga o le suʻega. O le taimi mo le tuʻuina atu o le iuga e mai le 3 i le 40 sekone.
  8. I le nofoaga o le puncture, tuʻu le totoa o le cotton seia maeʻa le toto.
  9. A maeʻa ona maua le taunuʻuga, ave le fasi siaki mai le masini ma le lafoaʻi. Ole faʻataʻitaʻiga faʻamau e matua faasaina ona faʻaaoga!

O maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻamoemoeina e le gata i le fesoasoani a se suʻega, ae faʻapea foʻi isi faailoga: https://krasnayakrov.ru/analizy-krovi/povyshennyi-sahar-v-krovi.html

Tausaga o le talosaga e fuafua i le faʻataʻitaʻiga

O nisi o vaega o le faʻaogaina o kulūkū e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga:

  1. O le Accu-Chek Active device (Accu-Chek Active) e fetaui mo soo se matua. E tatau ona tuu i totonu le mita le siaki siaki ina ia i luga le sikuea moli. A maeʻa le mana o le taavale, o le faʻaaliga o le a faʻaalia ai numera 888, lea e suia i se numera tolu-numera. O lona taua e tatau ona fetaui lelei ma fuainumera o loʻo faʻaalia i luga o le pusa faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻi. Ona oʻo mai lea o se mataua o le toto i le faʻaaliga. Ona faatoa mafai loa lea ona amata le suʻesuʻega.
  2. Accu-Chek Performa ("Accu-Chek Perfoma") - pe a uma ona tuʻuina se fasi siaki, e faʻafuaseʻi ona liliu le masini. O le pito i luga o le lipine, valiina i le samasama, e faʻaaogaina i le nofoaga o puncture. I le taimi lea, o le ata o le hourglass o le a faʻaalia i luga o le lau. O lona uiga o le masini o le gaosia o faamatalaga. A maeʻa, o le faʻaaliga o le a faʻaalia le taua o le kulukose.

O faatonuga lautele e tutusa mo toetoe lava o faataitaiga.

Seiloga e faʻaaogaina lelei o le masini e umi se taimi.

O le tele o fua o le suka i le toto

O le tele o fuataga e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi ma ua seti e le fomaʻi auai. I le maʻisuka ituaiga II, e fautuaina e faia se suʻesuʻega 2 taimi i le aso: i le taeao i luga o se manava gaogao ma aʻo leʻi faia le aoauli. I le ituaiga o loʻu maʻisuka, o fua o kulukose e fuaina 3-4 taimi i le aso.

O le maualuga o le suka i le tagata maloloina e mai le 4.1-5.9 mmol / L.

Afai o le faʻamaoniga e matua ese mai le masani ma e le mafai ona faʻasolosolo mo se taimi umi, o suʻesuʻega e faia i le 8 taimi i le aso.

E tatau ona taulai totoa i fua i le taimi o le maitaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi eseese, gaioiga faaletino.

Pe a fuafuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona manatua e mafai e le masini ona tuʻuina atu se sese e oo atu i le 20%.

Mafuaʻaga o Faʻamaumauga Leiloloa

E le mafai ona faʻamaonia ona o le le talafeagai o le faʻaogaina o le masini poʻo ona o ni faaletonu i le mita lava ia. Afai e iai ni faaletonu o le fale, o le a vave ona iloa e le tagata gasegase, aua o le masini e le gata ina tuʻuina atu faʻamatalaga le saʻo, ae galue foi i se taimi le tumau.

Mafuaʻaga mafuaʻaga e faʻaosofia e le tagata maʻi:

  • Vaega o suʻega - afai e teuina lelei (faʻaalia i le malamalama susulu po o le susu), ua maeʻa, o le a le saʻo le iuga. E le gata i lea, o nisi tagata gaosi oloa e manaʻomia le masini ina ia faʻasologaina aʻo leʻi faʻaaogaina, pe afai e le faia, o le a faʻapea foi ona le saʻo le faʻamatalaga. Mo faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le mita, na o a latou lava suʻega suʻega e talafeagai.
  • Toto - o masini taʻitasi e manaʻomia ai le tele o le toto. O le maualuga ma le le lava o mea faigaluega e mafai foi ona aʻafia ai le iuga mulimuli o le suʻesuʻega.
  • O le masini - le lelei le teuina, le lava le tausiga (faʻamalo taimi) faʻaosoosoina mea sese. Vaitaimi, oe manaʻomia le siakiina o le mita mo faitauga saʻo e faʻaaoga ai se vaifofo faapitoa (tuʻuina atu i le masini) ma suʻe suʻega. O le masini e tatau ona siaki tasi i aso uma 7. E mafai ona teuina le fagu vailaau ile 10-12 aso pe a uma ona tatala. O le vai ua tuʻuina i se mea pogisa i le vevela o le potu. O le faʻafefe o le vaifofo e le fautuaina.

Vitio: auala e fuafua ai le sao atoatoa o le mita

O le kulukose o le toto o se taua taua lea e tatau ona iloa e le gata i tagata maʻi maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina. O le glucometer o le a faʻatagaina ai oe e puleaina le suka ma amata togafitiga ile taimi. E tatau ona manatua i le mafaufau e na o le faʻaaoga lelei o le masini o le a faʻaalia ai faʻamaumauga saʻo ma o le a mafai ai ona aloese mai ni faʻafitauli matuia.

Auala e faʻaoga ai le mita, o le taʻiala o le taotoga

I le maketi faʻaonaponei o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e maua ma piki se glucometer mo mea uma lava, e fuafua i mea e te fiafia i ai ma le atotupe. O uiga taua o ia ituaiga masini e le ese tele, ma e mafai foi e se tamaititi ona faʻaaogaina. Le faia o se suʻega mo le maualuga o le kulukose o le toto, faʻatumu i se glucometer e tatau ona:

  • Vaega o suʻega (mea e talafeagai mo le ata filifilia o le masini),
  • Lancets (pupuʻu faʻaaogā).

E taua le teuina saʻo o le masini:

  • aloese mai le mamafa o masini
  • vevela vevela
  • maualuga maualuga ma le susu
  • mataitu le aso e muta ai le suʻega (e le sili atu ma le 3 masina mai le taimi e tatala ai le afifi)

Aua e te paie, ma faitau i faatonuga e sau i taimi uma ma le pusa. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi e mafai ona i ai ona lava uiga e manaʻomia ona e iloa ma mafaufau i ai.

Auala e galue ai le mita

O le taʻiala o le faʻaaogaina o glucometers e vaevaeina ai nei masini i ni ituaiga autu se lua:

Photometric fuaina le toto toto i lalo o le paolo o le fuamini. I le taimi o le auʻiliʻiliga, o le toto, pau i luga o le fasi siaki, faʻapipiʻi i le lanumoana, ma o le masini e fuafua le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto i le paolo lanu. O se faʻatalatalanoaga vavalalata ma le tele o mea sese, ou te taʻu atu ia te oe. E le gata i lea, o ia ituaiga masini e sili ona manaia ma faigata.

O le lomiga elemenekalami o le mita e sili atu le taimi nei. Glucose, alu i totonu o le masini, mafua ai se tali ma le taimi nei, lea o loʻo auiliiliina e se glucometer. O lenei metotia o le fuafuaina o le fua faʻatatau o le suka toto e sili atu ona sao.

E taua le taʻua o se taua taua e pei o le saʻo. A e faʻatau, faʻamolemole fesili mo suʻega suʻega e tolu. Afai o eseesega e ese mai le sili atu i le 10%, e le tatau ona faʻatauina lenei masini. O le mea moni, o le gaosia o masini, aemaise lava masini photometric, sili atu ma le 15% o masini o mea le atoatoa ia ma se mea sese. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le saʻo o glucometers o le a ou tusi i se mea ese.

Ma le isi, o le ae iloa pe faapefea ona fua le suka o le toto ma se glucometer, pe faʻapefea ona faʻaaoga se glucometer e maua ai se faʻataunuuga saʻo.

Fautuaga faʻaaoga lautele

E ui lava i le tele o ituaiga ituaiga o faataitaiga, o le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le masini e toetoe lava leai se eseesega:

  1. O le mita e tatau ona teuina e tusa ai ma faatonuga: o ese mai nofoaga ma le maualuga o le susu, e tatau ona puipuia le masini mai le maualuga ma le maualalo o le vevela.
  2. E tatau ona teuina ni fasi siaki mo le taimi atofaina (o le taimi e teu ai pe a uma ona tatala le pusa e oʻo ile tolu masina).
  3. E tatau ona faʻaeteete ma le faʻaeteete tulafono o le tumama: fufuluina lima aʻo leʻi samasamaina toto, togafitia le nofoaga o le paʻu i luma ma pe a uma le faʻataʻitaʻiga ma se vaifofo oona. E na o le tasi le taimi e faʻaaoga ai nila e faatagaina.
  4. Mo faʻamaʻi, tamatamai lima poʻo se fasi paʻu i luga o le lima o loʻo filifilia.
  5. O le taofiofia toto sampling e ave i le taeao i luga o se manava gaogao.

E faʻapefea ona siaki le sao atoatoa o iuga?

Ina ia siaki pe faapefea ona saʻo lau mita, e tatau ona e:

  • fuaina le kulukose toto 2-3 taimi i se laina. E le tatau ona ese le iʻuga e sili atu ma le 10%,
  • ave faitau i le falemai, ona e alu ai lea ile mita. O le eseesega i le molimau e le tatau ona sili atu i le 20%,
  • fua le maualuga o le kulukose i le falemaʻi, ona faʻataʻitaʻi faatolu lea i luga o se fale. O le mea sese e le sili atu ma le 10%.

Fua o le suka i le toto i se glucometer algorithm

O le algorithm mo le faʻaaogaina o le mita e faigofie.

  1. Ina ia siaki le maualuga o le suka o le toto, e tatau ona e faamama muamua ou lima pe afai e te le oi le fale, ae maise lava le nofoaga o puncture (o le pito sili ona talafeagai o le paʻu o le lima lima o le lima). Ia mautinoa ia faʻatali seʻia maeʻa faʻamaʻapeʻa le ava malosi, poʻo isi faʻamaʻi pipisi. Afai oe i le fale, e le manaʻomia le faʻapalapalaina, e pei o le paʻu. Aua le soloia le nofoaga pupuʻu i se ie susū; o ona vailaau e le afaina ai e matua faaleagaina ai le taunuuga.
  2. Faʻamafanafana ou lima pe a malulu.
  3. E faʻapipiʻi le laasaga i totonu o le mita seia oʻo ina kiliki, ao le masini e tatau ona faʻaalia (pe ana le tupu lenei mea, e tatau ona faia faʻatasi le faʻatonuga).
  4. I le isi itu, o le a amataina se laʻau seʻia oʻo mai se mataua o le toto, lea e faʻaaogaina ai se fasimea. Skip le mataua muamua, aua o loʻo i ai le tele o vai faʻapipiʻi. Faʻamati ifo se matāua, ma aua neʻi faʻafefete i luga o se fasi pepa.

I le taitaia o le kulupu, e tatau ona manatuaina o le suālaʻau masani ao leʻi 'ai e 3.5-5.5 mmol / L, pe'ā uma ona' ai - 7.0-7.8 mmol / L.

I le tulaga o le siʻitia pe faʻaititia le iʻuga, e iai se faʻafitauli o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia, i le faasologa.

Pe a filifilia se glucometer, e tatau foi ona e mafaufau i le manaʻoga mo le siakiina o tino o le ketone i le toto (mo le maʻisuka ituaiga 1). E taua foi le manatua o le tele o glucometers e fuaina le kulukose i le plasma toto, ae le o le atoatoa. O le mea lea, e tatau ona e faʻaogaina se laulau faʻatusatusa o faʻamatalaga.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

E tatau i lau fomaʻi ona taʻu atu ia te oe le taimi ole fua ole kulukose. E masani lava, o ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e 3-4 taimi i le aso, ma faʻatasi ai ma le insulin-tutoatasi, 1-2 taimi. I le tulaga lautele, o le tulafono e galue iinei - o le sili atu foi lea o le sili atu. Ae mo le manuia o le teuina o mea tautupe, o le tele o le maʻisuka e seasea lava fuaina le suka o le toto pe a faʻatau mai ni laupepa ma fasi. I lenei tulaga, o le tulafono "Availicious totogi faalua." A maeʻa mea uma, ma se taui le lelei mo le maʻisuka, ona e faʻaaluina atili lea i luga o togafitiga fualaau o faʻafitauli.

Vitio i le auala e faʻaaoga ai le mita

"'Aʻai ma lanu ..."

Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o glucometers i se fale talavai, e masani ona e mauaina ni masini na gaosia e ABBOTT, Bayer, OneTouch, Accu-Chek ma isi. E ui lava i le mea moni e faapea o le vaega o galuega e tutusa, o nisi eseesega e mafai ona maitauina.

O lea, e faalagolago i le kamupanī, o le taimi o le suʻesuʻega e mafai ona eseese (itiiti - 7 sekone), o le tele o le toto e manaʻomia mo le suʻega (mo tagata matutua ua fautuaina e aloese mai punoʻa tetele), ma o le tulaga o le afifiina o fasi siaki - o suʻega taʻitasi e tatau ona faʻapipiʻi taʻitasi, ae a masani - e mafai ona faʻatau faʻatau i totonu o se mea masani.

O nisi mita o le glucose e i ai vaega taʻitasi:

  • Faʻafefea ona faʻaaoga se glucometer mo tagata maʻi e le lelei le vaai - o loʻo i ai le avanoa e faʻaalia ai le leo o le suka,
  • O nisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le tomai e tauloto ai taunuʻuga mulimuli e 10,
  • O nisi o glucometers e mafai ai e oe ona fua lau kulūkose toto, fetuutuunai mo le taimi (muamua poʻo le maeʻa o taumafataga).

O le mauaina o se glucometer o le a sili atu ona faigofie le ola ai ma le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o se taimi umi mo oe lava ma lou aiga.

Ou te faʻamoemoe ua e fuafua pe faʻapefea ona e faʻaaoga ma fua le suka o le toto i se glucometer, faʻamalamalama mataupu faavae o le glucometer i le taimi o le suʻega. E tāua tele le saʻo lelei o le faagasologa o le fua, pei o le maʻisuka e faia mea sese i taimi uma.

Faʻatele masani i le fuafuaina o le suka o le toto ma se glucometer

  • fuluʻi lima vaivai
  • papaʻu papaʻu
  • tele poʻo sina toto laitiiti mo auiliiliga
  • gaʻoina o se vailaʻau, palapala poʻo vai
  • le teuina lelei o fasi siaki
  • mita le faʻamaonia le mita i le faʻaaogaina o suʻega fou
  • leai se faamamaina ma siaki le saʻo ole masini
  • faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga mo se isi faʻataʻitaʻiga o le glucometer

O lenei ua e iloa tonu le ala e faʻaaoga ai le mita i le fale. Fai lenei mea masani ina ia mafai ona pulea ma vaavaaia lau maʻisuka. Taumamafa lelei ma tausi i faʻasologa uma o fomaʻi.

O le ae mauaina le tele o tala malie ma aoga e uiga i le suka o le toto i lenei vaega.

Tuua Lau Faamatalaga