Moink Balls - Moo Faʻafeiloaʻi Oink

Telonius Sfir Monk (English Thelonious Sphere Monk, 1917-1982) - o se ta piano piano ma se fatu pese, e sili ona lauiloa o se tasi o tagata na faavaeina faavae. I lana galuega na ia tausisia ai le uluai faiga, o se mua-garde ma anamua.

O lona uiga o le taʻalo e le masani ai mo le jazz: o le musika sa "vaʻaia", e tumu i le tele o osofaʻiga. Ae ui i lea, o ana mea e pei o le Mid Midnight, Ruby My Dear, 52th Street Theme ma le tele o isi na avea ma kusiva jazz ma mulimuli ane faia e le tele o musika.

Laititi ma le Autalavou Faʻataʻa

Na fanau Telonius Monk i le aso 10 o Oketopa, 1917, i le aiga o Barbara Monk (nee Batts) ma Telonius Monk, o ia o le tama lona lua (o le tuafafine o Monk o Marion, e lua ona tausaga na matua atu ia te ia, o lona tuagane laitiiti e igoa ia Toma).

O le musika lava ia i taimi eseese na taʻua o aso eseese o lona fanau mai, e peiseai na faavaeina i le 1968, ina ua maua e le faitio Leonard Fazer le uluai pepa fanau. I lenei pepa, o lona igoa ua tusia o "Thelonius Monk Jr." O le igoa ogatotonu, o Sefir, na foliga mai na ia faʻaaogaina ia te ia lava e faʻaaloalogia lona tama matua.

I le tolu o ona tausaga, na siitia ai le musika ma lona aiga i Niu Ioka, Manhattan. I totonu o le potu i 243 West 63rd Sto le mea na latou nofo ai, na ola ai o ia i le tele o lona soifuaga - muamua ma lona tina, tuagane ma tuagane (na tuua e lona tama le aiga i se taimi e leʻi leva ona siitia ma toe foi atu i le Papa Papa), ona sosoo ai lea ma lona faletua ma lana fanau. O Barbara Monk na faamalosia e galue i le tele o galuega i le taimi e tasi e fafaga ai lana fanau, ae ese mai faigata o mea tau tupe, leai se mea faigata i le tamaitiiti: o le tulaga lelei i totonu o le aiga e lelei, sa aoga lelei i le aoga (e ui lava na i ai ni faafitauli e fesootai ma ana uo), ae sili lona fiafia i le fisiki ma numera.

Mo le taimi muamua, na nofo i lalo Telonius i le ono o ona tausaga. O taimi taʻitasi, na ia faia lesona, ae leʻi mauaina se aʻoaʻoga musika faʻapitoa, ma e laʻititi lona manatu i aʻoaʻoga maualuga i le lautele. O ana tupua na ia mafaufau ia Duke Ellington, James P. Johnson ma isi ta piano ta piano o le taimi.

I le 1940, na ia maua ai le tulaga o le ta piano i le lauiloa a le Minton's Playhouse. I lenei galuega, e na o le $ 17 i le vaiaso na maua ai e Monk le vaiaso, ae na fiafia i le faaleleia o Kenny Clark: Na latou atiina ae a latou lava taʻaloga, faʻamalosia le tuufaatasiga, e vevela i luga o le au fai togafiti na mananao e taʻalo faatasi ma i latou. I le 1942, na amata ai ona tulai mai Dizzy Gillespie ma Charlie Parker i totonu o le kalapu, o le na nono mai le telefoni ma le mamanu a Monk ma avea ma taʻutaʻua aloaia o le bebop, lea na maua ai le lauiloa ma le manuia tau pisinisi i le 1944. I le lava 44, na tuua ai e Monk le Minton's Playhouse, ae le o le mauaina o le aloaia o tagata lautele.

Early Records (1944-1954) Faʻamata

I le 1944, na ia faia lana uluai studio na pueina faatasi ma le Coleman Hawkins quartet. O Hawkins o le uluai musika lauiloa e talitonu i le taleni a le talavou Telonius Monk, ma na mulimuli ane totogi o ia mo lana valaaulia e auai i tusitusiga 1957 faatasi ma John Coltrane.

I le 1947, e lua mea taua na tutupu mo Monk. O le suiga o lana galuega na sau: ia Aokuso na ia sainia se konekalama mo le lima tausaga ma le Blue Note Recording Studio ma faia ai lana uluai potu studio tuusao.

Na suia foi suiga i lona lava olaga: o le tausaga lenei na ia faaipoipo ai ia Nellie Smith, o le sa ia iloaina mai le 15 tausaga, o lenei mea na matua aafia ai le olaga o le au musika: o lona faletua na te tausia lelei o ia ma lagolagoina o ia. Ina ua mavae le 2 tausaga, sa fanau mai le la tama tama o Telonius Sfir Jr. (i lona laitiiti na igoa ia Toot e faamamalu le vaa taaalo o Walt Disney ma sa tuuina atu e lona tama le taaloga "Little Rootie Tootie" ia te ia. faaigoa ia T. S. Monk), ma i le 1953 - le afafine o Barbara (igoa o le aiga - "Boo boo").

O galuega a Monk e le o tele le manuia i tagata lautele: e toatele na manatu i lana uluai faiga o le faafiafiaga ina ia fiafia. Na ia inuina le tele o mariuana ma tagofia fualaau faasaina (na amata lenei ao galue o ia i le Minton's Playhouse, lea na manatu ai o se ituaiga o olaga e pei o le masani).

I le 1948, na molia muamua Monk i se solitulafono: na ia mauaina le mariuana. Mo le tausaga, na faʻaumatia ai lana kāpeti cabaret (o se tusi faamaonia e mafai ai e oe ona tautatala i ofisa o loʻo galue i le ava malosi), ma o le mea moni na le maua ai lana tupe maua. I le 1951, na tupu ai se fouvale fou: i totonu o le taavale lea na maua ai le pianist o Bad Powell ma le lua le iloa, na maua ai le heroin, na puʻea le tagata musika, ma na aveesea lona cabaret mo le ono tausaga, o lea na le mafai ona ia faatinoina i le tasi kalapu i Niu Ioka. O lenei mea na avea ma se mea moni na tupu ia Monk: e tatau ona fiafia o ia i faafiafiaga i fale tifaga ma konaseti i fafo atu o le aai. I se faaopoopoga, Blue Note lafoaʻi le konekarate ma le tagata musika, ma ina ua toe faafouina, e leʻi i ai le manuia faapisinisi.

I le 1952, na maeʻa loa le konekarate, ma sa amata ona galue Monk i Prestige Records. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tele faʻamaumauga na faia: o fegalegaleaiga ma le saxophonist Sonny Rollins, le taʻavale Art Blakey ma le pu sili o le Miles Davis.

I le 1953, na feiloai ai Monk ma le Baroness Pannonika de Koenigsvarter, le afafine o le failautusi Nathaniel Charles Rothschild, o le na lagolagoina le au musika jazz. Sa ia tuuina atu se fesoasoani taua ia te ia ma Charlie Parker ina ua le mafai e le toalua ona faatino i totonu o le cabaret. O le Baroness na tumau pea o se uo vavalalata a Monk seia oo i le faaiuga o lona olaga. O le autu o Monk "Pannonica" ua tuuto atu ia te ia.

Le Jazz Baroness Movie - Thelonius ma Pannonica Faʻaliliu

I le 2009, na faʻatautaia ai e le tama a le afafine o Pannonic Hannah Rothschild le pepa faʻataʻatia e uiga i le tala fiafia o Telonius Monk ma Pannonic Rothschild, The Baroness of Jazz. I le isi itu, o se teine ​​na fanau mai i totonu o tamaoaiga o aiga o Europa, oe na masani ona asia e le tupu ma fuainumera. Ma i le isi itu, o se tagata musika Amerika-Amerika tauagafau ae sili ona talenia na ola ae i luga o se faatoaga i le itu i saute. O le ata e aofia ai ma faʻamatala auʻiliʻili le talaaga o la latou vaʻaiga, e aofia ai le fonotaga muamua lava - o se taimi faigata i le maeʻa ai o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, le aso o le vavao. O le toatele o uo ma aiga o latou uma na matauina o la latou mafutaga sa loloto le manaia ma e matua taua lava. O le olaga patino o le heroine sa le i faatulagaina lelei foi, lea na mafua ai ona oo ia te ia ni lagona ogaoga faalelagona. O le tane a Rothschild sa fiafia lava i musika ma sa na o le inoino i le jazz. O Pannonika na fausiaina lenei musika, ma maua i totonu o se punavai tumau o le olioli ma musumusuga.

Faʻataʻitaʻiga ata ma faʻatalatalanoaga ma tagata o latou aiga, uo, tagata faitio jazz ma a latou uo i le ata tifaga. O tagata lauiloa i totonu o le faavaa, o Sonny Rollins, Quincy Jones, Telonius Monk Jr., Roy Haines, Curtis Fuller, ma le Duchess o Devonshire ma Hollywood taitai Clint Eastwood.

Na taʻua e le alii lauiloa lauiloa o Archie Shepp, o le Duchess o Rothschild o se tamaitai na sili atu i lona taimi.

I le Riverside Studios ma Columbia Records Faʻaliliu

I le 1955, na maliu ai le paaga a Monk ma lana uo o Charlie Parker. O lenei mea faanoanoa na tosina atu ai le mafaufau o tagata lautele i le lalolagi o le jazz, ma o papatusi a Telonius Monk na amata ona sili atu le tau.

Na ia sainia se konekarate ma Riverside, o lona pule, o Orrin Kipnews, na ia talitonuina le tagata musika fiafia e faamaumauina malie le jazz i lona faaliliuga. O le mea lea na fatuina ai le album "Thelonious Monk Plays Duke Ellington," lea na talisapaia e Duke Ellington ma mafai ai ona fafaguina tagata lautele i Telonius Monk, ae peitai o lenei album e le o talisapaiaina e le au faitioga e manatu o se tasi lea o lipine vaivai o le musika.

I le 1956, na valaaulia ai e le CBS ia Monk e auai i le Jazz Stars, ma sa ia tosina atu i ai lona mafaufau ma le ofoofogia e aunoa ma le punou o ona tamatamai lima e ala i le kiina o ki. I le tausaga lava lea, masalo o le lauiloa lauiloa o le fai musika na tusia - "Maea Fuga" (faatasi ai ma le auai o le Sonod Rollins saxophonist). O le ulutala autu o le album sa matua faigata lava ma e le o se tasi o mea na faamaumauina na lelei, ma o se taunuuga, o le album na aofia ai se kopi na faapipiiina mai le tele o faamaumauga na le faamanuiaina. I le 1957, o taumafaiga a le Baroness de Koenigsvarter ma Harry Colombi, o le pule fou o Monk, na mafai e le tagata musika ona toe faafoi atu le pepa cabaret. E lei pine ae amata ona galue i le Five Spot Jazz Club i le ulu o le quartet na ia fatuina. I le taimi muamua, na taaalo John Coltrane ma ia, ae i le faaiuga o le 1958, na suitulaga ai Johnny Griffin, sosoo ai ma Charlie Rouse (Peretania) Rusia. , lea na tumau i le au mo le 12 tausaga. I le tausaga lava lea e tasi, na tupu ai se isi fouvalega, na toe faia foi le faamasinoga mo le umiaina o fualaau faasaina ma ua le maua ai le avanoa e taaalo ai i kalapu mo le 2 tausaga. I le 1959, na toetoe a alu atu o ia i se falemaʻi o le mafaufau ona o ana amioga mataga ma uiga ese, ae na faasolosolo lava i le fesoasoani a lona faletua, na mafai ai ona toe foi i le masani. O ana musika (faatasi ai ma Art Blakey) sa aofia i le lipine o le ata "Disappearing Women" ("Des Femmes Disparaissent") na taitaia e Edouard Molinaro, Monk, na ausia pea le lauiloa. I le 1963, sa aofia ai i le aufaitau a le Down Beat magazine. "I le Jazz Hall of Fame (e fia iloa e le o aofia ai o ia i lenei lisi e tusa ai ma faitioga), o le 1964 Times Time magazine sa ofoina atu se mataupu atoa ia te ia, o se ata o Monk mo le faavaa na faia e Boris Chaliapin (atalii o le tagata lauiloa lauiloa). O le mekasini na tatau ona tatala i le aso 29 o Novema, 1963, ae o Lyndon Johnson, o le na filifilia e avea ma peresitene o le Iunaite Setete ina ua mavae le fasioti tagata a Kennedy, na faaalia i luga o le faavaa ae le o Monk, ma o le faasaoloto na tuai. Na taʻua e le mekasini le mea moni e faapea, o le tagata musika o le faʻaaoga sese o le ava ma fualaau faasaina.

I le taimi lea, na sainia ai e Monk se konekarate ma Columbia Records, ae o ana galuega fou na leiloa lo latou uluai fatuga: na fausia uma i luga o le fuafuaga lava e tasi ma foliga tutusa le tasi. O le tuusaunoaga o lana album mulimuli lea na faamaumauina i lenei potu - "Lalolalo".

Na popole le CBS i le musika ina ia faʻatuina se album ma pese o le vaega "The Beatles" i a latou lava faʻaliliuga, ia faʻafouina lana galuega, ae na teena e Monk. I le 1971, sa auai o ia i le taamilosaga a le lalolagi "Jazz Giants", i le taimi lava na ia faamaumauina ai lana album mulimuli i vaega e tolu i se tamai potu "Black Lion".

Faʻaopoopoina le Ola ma le Oti

Ina ua mavae le 1971, e toetoe lava a leai se mea na faia e le musika, ae na aluese mai le vaaiga i le ogatotonu o le 70 tausaga. O lana tala fou na pueina i le Novema 1971 i luga o le igoa Black Lion Records, lata ane i le faaiuga o se taamilosaga a le lalolagi ma Giants Of Jazz, o se vaega na aofia ai Dizzy Gillespie, Kai Winding, Sonny Stitt, Al McKibbon ma Art Blakey. O Bassist McKibbon, o le na iloa Monk mo le silia ma le 20 tausaga ma taaalo faatasi ma ia i lana asiasiga mulimuli i le 1971, na ia manatuaina: "E na o upu e lua na fai mai ai Monk e uiga i ni upu se lua, ou te fai atu, na o ni nai upu. Talofa lelei, "O le a le taimi?" - leai se mea. Aisea ou te le iloa ai. "

O le isi itu o Monk ua faʻaalia ia i matou i le talaaga o Coltrane, na tusia e Lewis Porter (John Coltrane: His Life and Music). Fai mai coltrane: "Monk o le itu tonu lava lea o Miles (Davis). O loʻo ia talanoa e uiga i musika i taimi uma, ma e finagalo o ia ia e malamalama i ai, afai e te fesili faʻafuaseʻi ia te ia, o le a ia faʻaaluina itula uma e faʻamatalaina ai. talafeagai. " Fai mai Blakey o Monk tutusa ma le puleaina o siaki ma togafiti.

Na ia tuuina lana solo mulimuli i le taumafanafana o le 1976. A o faasolo ina malosi lona soifua maloloina, na faaitiitia e Monk lona fesootaiga ma le lalolagi i fafo. Na nofo o ia i Wihocken, New Jersey, i le fale o Pannonic de Koenigswarter, lea na ia tausia muamua ai le maʻi maʻi a Charlie Parker. Na ola Monk, e leai sona fiafia i soʻo se musika po o se olaga lautele. O Pannonica, e pei o le faletua o Monka Nelly, sa faatasi ma ia seia oo i le aso mulimuli. I le aso 17 o Fepuari, 1982, na maliu ai Telonius Monk i le paʻu ma na tanu i le fanuatanu o Faircliffe i Hartsdale, Niu Ioka. Na ia mauaina ni faailoga iloga se lua pe a maeʻa lana galuega: i le 1993 na ia maua ai le Grammy Award mo lana saofaga i musika, ma o le 2006 na ia maua ai le Pulitzer Prize i le vaega o musika.

I le 1986, faafetai i le aiga o Monk, faatasi ai ma le auai o Maria Fischer, na faavaeina le Telonius Monk Institute of Jazz - o se faalapotopotoga e le o ni tupe mama e tuufaatasia e mafai ai e le au taaalo jazz talavou mai le salafa o le lalolagi ona aoao mai taitai iloga. Na fesoasoani foi le Inisetiute, e ala i faiga faapaaga ma UNESCO, e faavaeina ma faamanatuina le aso muamua o le International Jazz Day i le aso 30 Aperila, 2012, lea ua faamanatuina i tausaga taitasi.

I le 1988, o le pepa "Lelonious Monk: Straight, No Chaser" na faʻasaʻolotoina (o le tufuga o Clint Eastwood), lea na talanoa ai le aiga o Monk ma ana paaga e uiga i lona soifuaga ma lana galuega. I lenei ata, o le amio ese a Monk e mafua ona o lona mafaufau. Na fai mai lona atalii e le iloa o ia e nisi taimi. Na ia lipotia foi na faʻataʻi ile falemai i le tele o taimi e fesoʻotaʻi ma se maʻi le mautonu faʻafuaseʻi lea na mamafa ile 60 tausaga. E leai ni faʻamatalaga lautele poʻo ni faʻamaʻi, ae e iloa o Monk e masani ona le mautonu mo 2-3 aso, ona savali ai lea mo ni aso, mulimuli ane na ia tu ma taofi le talanoa. Na fautuaina e fomaʻi togafitiga electroconvulsive, ae na le malilie le aiga i lenei mea. Ona faatonuina lea o ia i vailaau antipsychotic ma sauniuniga mo lithium. Fai mai se tasi o fomai o Monk na le amanaiaina i le taimi o lona falemai, ma o fualaau faasaina e mafai ona faaleagaina ai lona faiʻai.

  • A maeʻa itula i Minton's (1943)
  • Taaloga o le Modern Music: Volume 1 (1947—1948)
  • Gagana o Musika Fou: Volume 2 (1947—1952)
  • Lelo monk trio (1952)
  • Monk (1953)
  • Manulele moa ma tamaʻi tama (1953)
  • Leloloa Monk Plays Duke Ellington (1955)
  • O le taʻutaʻua taʻutaʻua monike (1956)
  • Faʻaiʻuga matagofie (1957)
  • Faʻalumalo ia te ia lava (1957)
  • Lemoni monk ma john coltrane (1957)
  • Art Blakey's Jazz Messengers with Thelonious Monk (1957)
  • Monk's Music (1957)
  • Ua feiloai Mulligan i le patele (1957)
  • Lelonisi Monk Quartet ma John Coltrane i Carnegie Hall (1957)
  • Blues Five Spot (1958)
  • Faʻasalaga i galuega (1958)
  • Misterioso (1958)
  • O le au popoto i le taulaga (1959)
  • 5 e Monk ile 5 (1958)
  • Faʻasalaga naʻo ia i le francisco (1958)
  • O tagata popoto ma le au jazz (1959)
  • Leloloa monike i le blackhawk (1960)
  • Monk i Farani (1961)
  • Monk mo lana miti (1962)
  • Cross cross (1962)
  • Aperila i Pale (1963)
  • Monk i Tokyo (1963)
  • Miles & Monk i Newport (1963)
  • Big Band ma le Quartet i Faʻatasiga (1963)
  • O le taimi a Monk (1964)
  • Monk (album) (1964)
  • Solo monk (1964)
  • Ola i le club club (1964)
  • Ola i le aʻoga jazz (1964)
  • Faasao, Leai (1966)
  • Lalolalo (1967)
  • Monk's Blues (1968)
  • O le london collection (1971)
  • Monk's Classic Recordings (1983)

O Telonius o se igoa e seasea maua, sei vagana ai le musika, lona tama ma lona atalii, e leai se tasi o tagata talafaasolopito e tauaveina. O lenei igoa ua taua o se isi faaliliuga o le igoa o Filoso, le atalii o Mercury, i le Ovid's Metamorphoses.

O le lalolagi o se igoa tauvalaau na faia e Thelonius lava ia. E feteenai lenei ma le faaupuga Square, e pei o tagata i lona talavou na taʻua o le mafaufau e le mautonu.

I le mamalu o Telonius Monk na faaigoaina:

  • Asteroid 11091 Telonius.
  • O le tala o le faasologa o le faasologa o le "Simpsons", o se tamaititi i le West Springfield Elementary School, o se tagata e le mavavaeeseina le atamai e fiafia ia Lisa Simpson.
  • Peleti malosi ale "Brother Thelonious" faʻatoʻaga "North Coast Brewing Company" (Fort Bragg, Kalefonia). E lua tala mai pusa taitasi na faʻatau atu i le Telonius Monk Jazz Institute.
  • Na faʻaaogaina e Farrell Williams le pseudonym mo sina taimi Thelonius p i le faʻafeiloaʻiga i Monk.
  • O le sefulutolu o le faʻatagaina tele o le WordPress blogging platform version 3.0, faʻasao ia Iuni 17, 2010
  • Fale faʻamaumauga o Musika Lauiloa i Vilnius, Lithuania.

O le igoa o Telonius Monk ma le igoa o ona fatuga o loo taʻua soo i le solo e Andrei Polyakov "Amerika".

I le faaPeretania le Knack ... ma le Auala e Maua ai (1965), o se tasi o tagata o loʻo taua i nisi taimi o lana aoina o musika na te alofa tele ia Telonius Monk.

Monk e masani lava ona ofuina pulou eseese na ia aoina i le lalolagi atoa: pulou siva, pulou paluga, pulou kangaroo, pulou tulimanu, le pale paleni ma pala. Ae na alu atu le tala i se pulou siliva e sili ona fiafia i ai ma se moli mumu mai Initonesia.

I faʻatagaina o le ata "Jazz on a Summer Summer" (1960), o le igoa Monka ua faʻaalia sese (aunoa ma le "o") - Thelonius.E ui o le tagata fiafia e fiafia Monk i soo se auala lava, i lenei kiriata-o le konaseti e tautala lona lua i se au maimoa laʻitiiti, ae o ana uo lauiloa e tautatala ia te ia. E le gata i lea, o se vaega tele o le faʻasalalauga ua faʻavevesiina e se leo tele na faamaumauina ma faʻamatalaga lautele e uiga i le tau ma le tausamiga.

Tala Tala

E amata uma lava i le mea moni e faapea o Klogg o le na lele i le vateatea o loʻo pa'ū i luga o se paneta paneta ua taua o Iznak, e nofoia e iniseti iniseti (Uʻamea tumatumu - manuki ma uluulu nai lo ulu). I le taimi lava e tasi, e leʻi pa'ū Klogg i se mea, ae saʻo i luga o le taʻitaʻi, lea na fefe ai le faitau aofaʻi o tagata. O le faʻaaogaina o lea tulaga, na ia taʻitaʻia ai le amataga, ma taʻutaʻu atu ia Monkey Klogg, ma faʻatonuina tagata uma e fausia le Evil Engine No. 9 (o se faʻasinoga i le Engine Engine Engine Nine Nine Lullaby) e faʻaumatia ai le le mautonu. O Kleimen, i totonu o ulutala gaogao, e tasi le tagatanuu lotofuatiaifo, o le mea na faia Jerry O. Na ia auina mai se masini atamai e le aumaia le tamalii o Neverhud, Kleimen, i le paneta Iznak. Ina ua taunuu, na maua mai e Kleimen mai Jerry O o le aʻa o Kleimen o le siʻusiʻu o le Evil Tram ina ua uma ona faʻatoʻilaloina Clogg, o le leaga o Tram e faʻaumatia ao le i oʻo i le le mautonu, ma ua oso ese e Clayman, ae e le oʻo i le le faʻaaloalo pe leai foi.

Taʻaloga Taʻavale

O le taaloga i lenei vaega ua suia e le 2D platformer. O le tagata taalo e pulea le Claiman, o lē e tatau ona tamoe solo i le tulaga ma oso i luga o ulu o iniseti. O le sini autū i le tulaga o se telefoni feaveaʻi, lea e ave ai le tatou toa i le isi laasaga.

O nisi o laʻasaga eo mai faatasi ma vitiō poʻo tau o le pule.

Faʻamatalaga Faanatinati

  • Pelu o le Clay - polo palasitino. Afai e te aoina le 100 o ia mea, ona tuʻuina atu lea o Kleimen i le 1 le ola.
  • Halo - O se ponesi e mafai ai ona e ola pe a maeʻa se tasi o mea leaga.
  • Pulu - se pupuni e mafai ona e fana i fili i se laina sao.
  • Swirly q - se sosoʻo. Afai e te aoina 1 pe sili atu foi o nei mea, ona oʻo lea i le pito i luga o le maualuga e mafai ona e alu i le pasese.
  • Le ulu o Kleimen - ola. Ina ua maua le faaleagaina, ua maliu Clayman ma ua faaitiitia lona ola.
  • Ulue ulu O le ulu lanumeamata o Clayman. A faʻaaogaina, e faia ai se lanu lanumeamata lanumeamata o Clayman. O Normal Clayman e tuusao i le mea, ma e tatau ona taalo le tagata taaalo mo se taimi le tumau. Afai e oti le clone, ona faʻafoʻi lea o le toe faafoi ile Clayman masani. Afai o le uila e ola i totonu o ni nai sekone, ona avea lea ma Clayman masani. Pese aoga i luga o tulaga ma mea faʻalavelave. Valaauina e le ki L2.
  • Phoenix lima - auupega manulele. E vaneina e Clayman se manulele e osofaia le fili sili ona lata ane. Valaauina e le ki L1.
  • 1970 tausaga - o se pasese e seasea. E na o le 3 oi latou i le taaloga. Afai e te mauaina ma aoina uma, e mafai ona e alu i le tulaga faalilolilo faalilolilo.
  • Faʻanoanoa i le hamster - puipuiga ole ponesi. Fausia ni taʻavale se tolu e faʻataʻamilo i Clayman. O hamster uma, taia se fili, ua mou atu.
  • Faʻaitiitia ma Faʻalautele - o se pasese e faʻaitiitia ai Kleimen i le tele pe afai o se fua masani, ma faʻalautele pe a faʻaititia.
  • Universe enema - O se polo e faʻaumatia uma fili i luga o le lau. E faʻaaoga e le kī R1.
  • Super soie - le ulu o Willy Trombone. Aoina uma ponesi i luga o le lau. Valaʻau e le kī R2.

Faaleleia le Laasaga

O le taaloga e 17 vaega masani ma 3 mea faalilolilo.

  • Nofoaga faasaienisi - Laasaga muamua o le 3 vaega. I le laulau, e na o ni manulele masani ma ni ulu e fai ma polo. I le taimi mulimuli, e iai foʻi mea eletise e manaʻomia ona oso i luga.
  • Nofoaga o musa - O le tulaga lona lua o le 2 vaega. O le manulele o manuki ma manuki ei ai le ulu o le ulu e foliga mai i luga o le maualuga: o le manuki e tupu aʻe i le manuki ma a maeʻa le lua, ona sau lea o le ulu ile ulu ma amata lele agai atu i Clayman. A maeʻa le tatalaina o le potu ponesi, e le mafai ona e alu i le telefoni feaveaʻi, ae alu i luma ma tatala le mea lilo. A leai, o le a auina atu oe i le taua ma le pule - Shriney Guard.
    • Fale leoleo - uluai pule. E matua malamalama lava: e tatau ona e oso i luga o lona ulu pe a tu o ia.
    • O le Amazing Drivy Finn - tulaga faalilolilo. I lenei laasaga, e tatau ona e tietie i se faʻaigisa i luga o le vai, aloʻese mai pomu. Afai e te maliu pe oʻo atu i le faʻasologa, o le a vave loa ona e siitia atu i le tulaga ma le pule.
  • Vailaʻau malosi - Tulaga lona tolu o tolu laasaga. O le maualuga e faia i le faiga o polo uʻamea i luga o se lanu moana. I le tulaga e foliga mai o le ulu-iniseti ma apaʻau. E masani lava o loʻo i ai ni faʻavae o afi mumu.
  • Sno - le fa o le paka aisa i le 3 vaega (pe ae alu i le telefoni mumu, ona 4). I le laulau ei ai manuki ma fana e paʻu polo polo kiona. Snowballs foi e foliga mai: afai e te pauu i luga, o le a oso Clayman.
  • Kulukonisi Faʻailoga Hot Dogs - Tulaga lona lima i le fale gaosi vevela vevela. O le maualuga e sili atu i le faʻaaogaina o vai e tafe ai le vai: e tafe vai i lalo (Kleimen e oti), o le musika o le tafe e taʻalo i tua, ma o paipa e faʻaaogaina e fai ma faʻavae. O Clayman e faʻalavelaveina e ulupulu-laupepa ma ato faʻamau ma toe faʻalanu-ulu i fana. E le gata i lea, o nisi o manoa e oso mai i nisi o paipa.
    • Joe ulu ulu - le pule lona lua. E tatau ona e aloese mai ona mata ma faʻailoga, i le taimi tonu e oso ai luga o le ulu o le pule.
  • Tulaga Maualuluga o le Fefe - ono tulaga i ao. Faʻaitiitiga ma tagata lautele e faʻaalia iinei. I le tulaga mo Clayman, ei ai le tulaga lamatia o le abis, tamai manulele (pe a fai e laʻititi Clayman) ma osooso i lalo.
  • Ynt oti toga - fitu lona maualuga i le vaomatua. E foliga mai i luga o le laumei i luga o le maualuga: masani ma le faʻalauiloa. O manu e le mafai ona fasiotia e ala i le oso i luga o le ulu. I le tulaga, e tatau ona siitia Clayman ma Gl> Iznak Edit

    O le paneta o ulupoo-ulu na faia e Arwen ma o loʻo tu saʻo i lalo o le le mautonu, lea na fesoasoani ai ia Klogg ia sao i le pito lelei o le taaloga "The Neverhood".

    Uluai LP (1957)

    1. "'Umi M> Tagata faigaluega

    • Orrin Keepnews - tufuga, pepa faila
    • Jack Higgins - tusiata faamaumauga
    • Robert Parent - ata pue
    • Paul Bacon - faʻataʻitaʻiga ata

    Mo le faʻasalalauga CD (1987)

    • Phil De Lancie - pulefaʻatonu numera
    • Peter Grant - mamanu

    KAPUINA O LE KAPENI O LE KAPENI O LE KAPENI (Premium Organic Lump Charcoal)

    O le faʻaaogaina o le malala maualuga e taua tele mo le tofoina o ipu kuka, faʻapea foʻi ma le ausiaina ma le tausia o le vevela manaʻomia

    O le faʻaaogaina o le malala maualuga e taua tele mo le tofo i ipu kuka, faʻapea foʻi ma le ausia ma le tausia o le vevela manaʻomia. Big Green Egg coal e 80% o le oak ma le 20% o le kulini - o se tuufaatasiga sili lenei! Maamala tele e sili atu le uumi ma e alu ese mai le pefu.

    Faʻatupeina i taga o le 4.5 ma le 9 kilokalama.

Telonius Sfir Monk
Leloloa le moa

Monk i Expo 67 i Montreal (mai le Faletusi o Archival Canadian)
Faamatalaga Faʻamatalaga
Igoa atoaTelonius Monk Jr
Aso fanauOketopa 10, 1917 (1917-10-10)
Nofoaga o le fanau maiRocky Mount, North Carolina, ISA
Aso o le maliuFepuari 17, 1982 (1982-02-17) (64 tausaga)
Nofoaga o le oti
  • Wihoken, Hudson, New Jersey, ISA
Tanu
  • Faircliff
AtunuʻuISA ISA
Tomaita piano ma le fatu pese
O mea faigaluegapiano ma piano jazz
Genresjazz
FaailogaBlue Note, Prestige Records, Riverside Records, Columbia
Faailoga
FaataitaigaMea e leai.Tau
9 kgCP2 990 RUR
4,5 kilokalamaCP101 550 suʻe.

SAUNOAGA FAALETUPE LEA (convEGGtor®)

Sela convEGGtor O se vevela vevela e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi saʻo o oloa ma le vevela mai le ogaumu.

Sela convEGGtor O se vevela vevela e puipuia ai le faʻafesoʻotaʻi saʻo o oloa ma le vevela mai le ogaumu. Faafetai i lenei mea, o le gaosiga o le gaosiga i le "ogaumu Rusia" ua faia. O se auala sili lea e kuka ai ituaiga uma o pusa, pata, oloa faʻapitoa, faʻapitoa i le maualalo o le vevela i totonu o se ogaumu Dutch

FaataitaigaMea e leai.Tau
XXLargePSXXL51 990 RUR
XlargePsxl21 390 RUR
TelePSL12 970 RUR
TelePSM11 790 RUR
LaititiPss8 990 RUR
MiniPst6 690 suʻe.
Minimax116604 / PSMX28 990 RUR

FUAFUAINA O LE TAMAITI MUAMUA (Faitau vave le Thermometer Digital)

E mafai ona faʻaaogaina le masini mataʻituina numera numera e vave ona iloa ai le vevela lelei i totonu o aano o manu ua saunia, iʻa po o moa.

E mafai ona faʻaaogaina le masini mataʻituina numera numera e vave ona iloa ai le vevela lelei i totonu o aano o manu ua saunia, iʻa po o moa. O lenei mea e mafai ai e oe ona faigofie ma saogalemu le mautinoa o le kuka lelei. Tuu le silasila silasila i le ogatotonu o le oloa ma, i le vaʻai i le LCD tetele, o le ae iloa le vevela i totonu. E mafai ona faʻaaoga le thermometer televave vave i le vevela e oo atu i le 232 ° C, ma faʻafuaseʻi lava ona alu ese pe a maeʻa le vaitaimi e le toaga mo le lima minute.

FaataitaigaMea e leai.Tau
PT10015 990 RUR

FAʻASAʻIINA O LE LOTELE IRON (Faʻataʻetaʻi Goa)

O se fagu uʻamea e tuʻuina atu ai au meaʻai e pei o se fuga faʻalanu faʻapitoa faatasi ai ma se mamanu mataʻina matagofie mo meaai e pei o fualaau faisua, aano o manufasi ma moa

O se mea e gaosia ai le uʻamea e maua ai au mea taumafa o se tofo felanulanuaʻi faʻatasi ma se mamanu mataʻina matagofie mo meaai e pei o fualaʻau, aano o manufasi ma moa.

O lenei avanoa e avanoa mo le Mini, MiniMax, Laiti, Medium, ma le Tele.

FaataitaigaMea e leai.Tau
Tele18CI11 990 RUR
Tele15CI8 890 RUR
Laititi
13CI

7 970 RUR
Minimax
Mini10CI6 960 RUR

PALETI FATAU FAʻAMATALAGA (Faʻasoʻoto Faʻasaʻo Pan)

Lapoʻa faʻapitoa o le aoina o gaʻo

E mafai ona faʻaaogā se apa faʻasalafa mo le aoina o gaʻo (35 x 26 cm) e pei o se pani poʻo se pepa e tao ai, faʻatasi ma le leai foi o se vai. O le paleta e faigofie ona fai ma le fausaga V mo le fagaina o moa ma le tele o aano o manufasi. O loʻo i ai se faʻapipiʻi le non-stick, e faigofie ai ona mama.

FaataitaigaMea e leai.Tau


1173973 420 solo.

Tagata o loʻo i luga o le Kino

O e uu mo saito, lea e mafai ai ona e 'ai i ni vevela vevela vevela e aunoa ma le mu.

O se mea fou na e faʻatali mo: mea e teu ai saito e mafai ona e faʻaaogaina e 'ai ai taliga vela vevela e aunoa ma le faʻamamaina o oe lava. O le tagata o loʻo i ai sana meaʻai e lua e nonoa ma le manulele, e faigofie ai ona uu lima o lou lima ma faʻamaeʻa ou tamatamailima. Olioli i lona tino sili ona lelei. 8 pcs i se seti.

FaataitaigaMea e leai.Tau
1173351 610 RUB

Faʻataʻitaʻiina o le Faʻataʻitaʻiga o le Faʻataʻitaʻiga (Faʻasalaga Muamua o Faʻasinomaga Long Long Handle 3-Tool)

Pulu, pulumu ma tongs

Pusa, vaʻavae ma tongs O lenei pusa meafaigaluega e taua tele mo le saogalemu ma le faʻamalosia o le tuʻuina atu ma le liliu o oloa ile EGG. O le seti e faia i le uamea le mafiafia, e faʻapipiʻiina i manulele matagofie, faafetai i le mea e faigofie ona faʻaaogaina.

Mo meatballs

  • 500 g suauu eleele,
  • 1 sipuni ulu
  • 2 cloves o le kalama,
  • 1 sipuniti o paprika lanu piniki malo,
  • 1/2 teaspoon cumin (kumuni),
  • 1/2 teaspoon ula masima,
  • 1/4 teaspoon nutmeg,
  • pepa e tofo
  • 100 g cheddar cheese,
  • 30 fasi keke,
  • 15 toothpicks.
  • 2 'ulu o le silo,
  • 5 cloves o le kalama,
  • 1 ata chili
  • 1 sipunipuni o le suāuʻu olive mo le faʻavelaina,
  • 1 sipunipuni o le pati tamato,
  • 500 g tamato ua tafe i totonu o se sieve,
  • 5 sipuni tele o le soya soya,
  • 5 sipuni tele o le sauuga sili ona lelei,
  • 1 sipunipuni o le erythritis,
  • 1 sipunipuni o le paprika matagofie matagofie,
  • 1/2 teaspoon ula masima,
  • 1 sipuniti o paprika lanu piniki malo,
  • pepa e tofo.

O le aofaʻi o meaʻai mo lenei fua o le maualalo-carb e mo le 15 meaʻai.

Sauniuniga o mea aoga o le a pe tusa o le 20 minute, kuka ai le sauuga - isi 15 minute ma tao - 30 minute.

Taumafa tau taumafa

O fua faʻatatau o mea taumafa e faʻatusatusa ma o loʻo faʻaalia i le 100 g o se meaʻai maualalo-carb.

kcalkjCarbohydratesFatsSquirrels
1335584.4 g8.4 g10.7 g

Auala fai kuka

Sei o tatou faia muamua ni meaʻai. Tulimanu o aniani ma ni fagu se lua o le kālati, ia tipiina lelei i totonu o ni pusa ma faʻaopopo i le lafumanu. Vaʻai le fasi meaʻai ma le paprika, fafie, ulaula ulaula, nutmisi kuka ma le pepa e tofo ai. Faʻafefiloi lelei ma ou lima.

Lave le ogaumu i le 160 ° C i le auala faʻafefe poʻo 180 ° C i le maualuga ma lalo ifo o le faʻaogaina o le afi.

Otioti le cheddar i ni poloka pe tusa ma le 1 cm le lapoa ma fai ni fasi keke. Aumai ni fasi meaʻai i lou lima ma fai se moa i totonu. Tuu se pusa falala i totonu o lenei lua, ona ia tosoina lea o se polo mai le meaʻai moa ina ia ufitia ai le sisi i itu uma.

Cheddar Meatball

Ave se fasi keke ma afifi se polo o aano o manu. Ave le fasi keke lona lua ma toe afifi le sofipolo ina ia afifi uma i le puaa. Fai tutusa lava 14 isi taimi.

Tuu fasi meaʻai i luga o se laupepa lalagaina i le tao tao ma tuʻu i le ogaumu mo le 20 minute.

Meatballs sauni e alu i le ogaumu

O lenei sei tatou faia le saumalie. Pela 2 aniani ma 5 cloves o le kālati, tipi i totonu o kupita. Fufuluina pepa tili, aveese fatu ma kuka lelei. I totonu o sina tamaʻi vevela, vevela se sipuni sipuni o le suāuʻu olive, falai le aniani i totonu.

A faʻamalifiina le riki, faʻapipiʻi le kākalo ma le pepa tila ma faʻapipiʻi laitiiti. Ona faʻaopopo lea o le paʻu o le kulati, faʻamalamalama lelei ma sasaa uma tamato na fufulu i totonu o se sieve. Faʻaopopo sau sau soya, sauʻai e sili ona lelei, erythritol ma isi taimi, faʻafefiloi lelei ma kuka mo ni nai minute ma sina laumei. Ona aveese lea o le sau mai le ogaumu ma fufuluina i le lima o le lima.

Aveese meaʻai mai le ogaumu, faʻapipiʻi le nifo nifo i totonu taʻitasi ma faʻafeu i se sauuga fou saunia. Ona tuu lea i luga o se fasi pepa tao tao ma tao i le ogaumu mo le isi 10 minute.

Faʻafeu ai aano o manu i totonu o le sau

Auauna atu i aano o manufasi ma le totoe o sauʻai. E le gata i le vevela ma le malulu, e tutusa lava le lelei. Le fiafia tele.

Tuua Lau Faamatalaga