Kukama ma tamato i totonu o le pancreatitis taumafataga

A aunoa ma fualaau faisua, e le lava le taumafa a tagata. Ae ui i lea, o le faʻaaoga o kukama fou ma tamato mo nisi o maʻi o le pancreas e tatau ona matua faʻaeteete.

Komepiiti e aoga tele mo le tino. O lenei fualaau faisua e aofia ai le tele o le natura o le natura, lea e manaʻomia e sulu o le tino o le tagata. O le tulaga ese o le kukama juice o le, i le faaopoopo atu i le maualuga o le vai, o loʻo aofia ai le tele o siosʻo eseese, vitamini ma vaega o minerale. E le gata i lea, o nei mea e taua mo le tino o le tagata o loʻo i totonu o le kukama juice i le fua saʻo. O le 'ai o kukama o se auala sili lea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi o le tino.

I faʻamaʻi masani o le pancreas, o tulaga e masani ona tulaʻi mai e aʻafia ai ma se faʻaitiitia i le faʻaogaina o macro ma microelements i le toto. I kukama, e tele galala aoga e aoga mo sene o o tatou tino. O lea la, oi latou o:

O nei vaega uma e fesoasoani i le faʻaleleia atili o gaioiga e tutupu i siamupini o le tino. O vaega taua o loʻo i totonu o kukama e fesoasoani foi i le faaleleia atili o metabolic processes. Komepika ua saʻo le mafaufauina o se fualaau taumafa, ona o lo oi ai ni nai kaloti - 14 kcal i le 100 kalama.

Mo le masani ai o meaʻai, e manaʻomia e le tino le fiva taumafa. E mafai ona maua i meaʻai eseese, ae mafai ona maua i le tele o fualaauʻai ma fualaau. O kukama o se punavai foi o fiva, lea e tatau ai mo le tino o le tagata ona faia se otaota masani. Ae ui i lea, o le fiber i kukama e le "faigata" i lona fausaga ma o le mea lea e le mafai ai ona faʻaleagaina le puipui o le vaini.

I le pancreatitis, e taua le faʻamautinoa o le tele o meaʻai e maua i le fiber e le tele. O le taumafaina o le tele o filo o mea taumafa e mafai ona oo atu ai i le tiga o le manava ma mafua ai le tele o nofoa masani. O le maualuga maualuga o le fiber e maua i le kukumba peel.

O le mafuaaga lena e tatau ai i tagata o loʻo mafatia i maʻi masani o le pancreas ona 'ai ai kukama fou e aunoa ma le paʻu. O le a fesoasoani lea i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli leaga.

O kalaku ei ai mea e mafai ona aafia ai le tuufaatasiga o le talo. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o nei fualaau faisua, o le talo e itiiti le visa. O ia suiga i le vailaʻau faʻasolosolo ma le tele o le pulelaulela e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le fausia o maʻa eseese. O le siaki o le siaki atoa o loʻo faaleleia. O le mea lea, o le talo, o loʻo i ai le masani, e mafai ona tafe lelei i luga o le talo, lea e fesoasoani i le faʻasalalauina o le faʻaogaina o mea uma.

Kukama o fualaau faisua ia e mafai ona suia ai faailoga o le paleni o le acid-base i le tino. I faʻamaʻi faʻamaʻi, o nei faailo e tele lava ina fesuiaʻi i le itu alofilima. O le faʻaogaina o kukama e fesoasoani i le suiga i le toto pH, lea e aʻafia ai le aoga o le tino atoa i lona atoaga.

O tagata e mafatia i le pancreatitis masani mo se taimi umi, ia maitauina o le tele o taimi latou te maua ai ni faʻafitauli i potu masani. O faʻamaʻi o le pancreas e masani ona iai faatasi ma se suiga i le tele o le nofoa - atonu e masani ona masani i le taimi muamua, ona amata loa lea o le tusiputi. I nisi tulaga, o se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e atiina ae ai suiga o le manava ma le faʻailoga.

O le masani ai o le gaioiga o le iniseti i le pancreatitis e masani ai e matua faigata lava. O le togafitiga o le faamaʻi e faatapulaaina ai le taumafaina o fualaau aina, aemaise lava o mea e masani ai, lea e na o le faateleina ai o le tulaga. O le faʻaopopoina o sina kukama i le taumafataga e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaioiga o le gaioiga o le atigipusa tele. E fesoasoani lea i le faʻasaʻoina o le nofoa, ma o se auala lelei foi e faʻaitiitia ai le mau.

O fualaau toto fou e mafai foi ona maua ai le tele o manuia i le tino. O nei fualaau faisua e aofia ai le tele o vitamini ma mea gaosi. O le mea lea, o tamato e mauʻoa i le potassium - o se mea taua e mautinoa ai le atoatoa o le galueaina o sela. O le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le pasela i totonu o le toto e oʻo atu ai i foliga o faʻamaʻi matautia.

Faʻaaogaina i tamato ma mea e gaosia ai le carotenoids - o vailaʻau malolosi malolosi. Ua matauina e saienitisi o le masani ona taumafa o tamato e fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o le tele o faamai. E talitonu foi e mafai e tamato ona faʻaitiitia le atinaʻe o le kanesa.

O Tomatoes o se puna foi o fiva laau. E tasi i le tino, e fesoasoani e faʻamamaina le puipui o meaʻai.

O fualaau faisua o loʻo i totonu o nei fualaau faisua e fesoasoani e faʻaleleia ai otaota, e aʻafia ai gaioiga gastric.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le pancreas ua faʻalavelaveina. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea moni o suiga uma o le faʻaogaina o suiga. O le mamafa o le avega i le okeni e mafai ona faaosofia ai foliga o se osofaiga o le tiga, lea e sili ona leaga ai le manuia o se tagata maʻi.

O faʻamaʻi taʻitasi e iai ona uiga. O le lamatiaga o togafitiga masani o le, i le avea ai o se tulafono, e atiina ae i vaitau taimi o le leaga o le soifua manuia. O ia faʻasalaga e masani lava ona tutupu i ni mea sese i le falemaʻi ua fautuaina.

O fualaau faisua e tatau ona aofia i totonu o meaai i aso uma o soo se tagata. E le gata i lea, o se vaega o fualaau faisua e tatau ona sau fou, matagofie. I lenei tulaga, e maua e sela o le tino se aofaiga talafeagai o macro-ma microelements e talafeagai mo la latou galuega.

Pancreatitis o se togafitiga e manaʻomia ai se faʻapitoa faapitoa. O tagata ua maua i le popo pancreatitis ua latou iloa o le a faamalosia i latou e mulimuli i se taumafataga i o latou olaga i le lumanaʻi. O sese i meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi leaga ma oʻo ai foi i se faʻavavega fou.

Faatasi ai ma se foliga masani o pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga kukama fou. Ae peitai, e tatau ona manatua e uiga i le tele o le taumafaina o fualaʻau. E le tatau ona e taumafa i kukama i tagata oe, ona o le i ai o pancreatitis, ua i ai se uiga e masani ona masani ai. Pe a 'ai nei fualaau faisua, e tatau ona latou manatuaina o le fiber o loʻo i totonu o le pulupama pipi e mafai ona faʻavaveina le faʻamalositino o le intestinal, lea o le a fesoasoani i foliga o manava.

O le faʻamaoni faʻamaoni i le faia o kukama o le i ai o allergies ma le le faapalepale i nei fualaʻau. I lenei tulaga, e le mafai ona e 'ai i kukama, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o tulaga faʻalavelave matautia i falemaʻi e mafai ona manaʻomia ai femalagaiga faʻafuaseʻi i se fomaʻi.

O fualaau toto fou e mafai ona osofaʻi ai se pancreatitis. I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi leaga, ua fautuaina e fomaʻi e faapea, o latou gasegase o loʻo mafatia i maʻi o le pancreatic maʻi e 'aina tumato sei vagana ai tulaga tulaga ese.

I lenei tulaga, ia mautinoa ia manatua le tele o fualaʻau 'aina.

E le gata i lea, mo tagata e mafatia i le pancreatitis masani, e sili atu le filifilia o tamato na maua ai togafitiga vevela. Ae ui i lea, a maeʻa ona faʻaaogaina tumato o le vevela, o loʻo tumau pea le aʻafiaga o le tiga i le itu tauagavale. O faʻamatalaga e uiga i tagata e mafatia i pancreatitis eseese. O le mea lea, a uma ona 'ai e tusa lava pe itiiti sina totogo fou, o le a faʻapupulaina e se tasi le tiga i le manava ma le manava, ma o le isi na te faʻaliliu malie nei fualaau faisua. O gaioiga a le tino i oloa eseese, e aofia ai tamato, o le tagata lava ia.

O le mea lea, e le mafai ona taʻua tomato fualaau faisua, lea e mafai ona saogalemu atoatoa e tagata e mafatia i le pancreatitis. O le mafuaaga lena Aʻo leʻi aofia ai fualaau faisua i luga o le lisi, e sili atu le faʻafesoʻotai muamua o se fomaʻi.

Vaega o le faʻaoga

E tatau i fomai ona faatonuina se meaai maloloina mo tagata uma e maua i le pancreatitis. O lona uiga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o mea taumafa a le tagata e eseese i le taimi o le faʻavavevave ma i vaitau o le vafealoai.

O le mulimuli i le togafitiga faʻasoifua maloloina e tatau ona faʻamaoni, talu ai o le tele lava o mea sese i le taumafataga e mafua ai le faʻaalia o faʻaleagaga leaga ma le faʻaleagaina lelei.

Fafagaina Kukama

Kukama - o se fualaau fualaau taumafa, o le faʻatoʻaga lea na faia e tagata talu mai aso anamua. Matou te alolofa ia te ia mo lona tofo lelei, lea ua tuufaatasia ma le tele o mea taua. E ui i le mea moni o le kukama e 95% le vai, o lona faʻaaogaina i aso uma tatou te maua ai suauu tatau, e faʻaleleia ai le manaʻo ma le faʻamalamalamaina o meaʻai mai le paʻu o le intestinal.

I totonu o le pancreatitis

E ui lava i le tele o mea lelei, e mafai e kukama ona afaina ai se tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le mea moni o le faʻaopoopoga i suauu o minerale, vitamini ma le vai, o nei fualaau faisua o loʻo i ai fiva felanulanuaʻi, lea e faʻalavelave ma afaina ai le gaʻoina. O le mea lea, e aoga le tuʻuina atu o kukama i taimi o le faʻavavevaveina o le mumū o le mumū.

I le pancreatitis e le masani ai

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e mafai ma e tatau ona faaaofia le fualaʻau, ae faasolosolo malie. Talu ai ona o le fiva malosi o loʻo i ai i totonu o le pele, a maeʻa faʻaaogaina, e tatau ona faʻamamaina le kukama. E taua le faʻalauiloaina o le fualaau faisua malie, e amata i nai vaega laiti. A mavae le 1 masina, iloilo le iuga. Afai e lelei le faapalepale, ona mafai lea ona e faʻaleleia le 'ai i le kukama e tasi i le aso.

O le tino o le kukama o loʻo faʻamamaina i luga o se mea lelei poʻo se mea e faʻaaogaina mo le lelei atili, ae e mafai foi ona tipi i ni fasi keke. E faaopoopo atu i se salalaʻau fualaau aina poʻo le faʻaaogaina o se falaoa laʻau mo aano o manufasi. O se manatu lelei le 'ai o le kukama i le taimi o le aoauli, faʻamalo le taumafataga ma isi fualaau faisua fou (logo logo, kāloti, beets).

Taua! Ia fiafia i kukama fale ua tupu e aunoa ma le alualu i luma o le alualu i luma, vailaau e tineia ai manu faalafua ma isi vailaau. Talu ai ona o nei fualaau faisua e iai le tele o vai i le tuufaatasiga, o meaola uma e faʻapipiʻi e le gata i luga o le pele, ae "faʻafefe" foi i totonu o le pusa. O le faʻaaogaina o na kukama e afaina ai le pancreas, lea e faʻateleina ai le ala o pancreatitis.

Kama mapu ma pani mo pancreatitis. Tatou te fiafia uma i meaaoga. O la matou laulau fiafia e leai se mea e aunoa ma ni paluga vevela pe tipi. Ae peitai, o tagata gasegase ma pancreatitis e tatau ona lafoai nei ipu. I la latou tuufaatasiga o loʻo i ai ni mea faʻamalosi e faʻaleagaina ai le mucous membrane o le vaega o meaʻai (sua citric, garlic, leaf bay, pepa, vinika). O le faʻaaogaina o nei ipu o le a mafua ai le osofaʻiga o le tiga pe mafua ai foi se isi tulaga faigata o le pancreatitis.

E aoga le 'ai o kukama

E masani lava o lenei vaega o le lisi o loʻo i ai se aoga aoga i le soifua maloloina:

  • ona o le maualuga o le vai (95%), o toxins ua aveesea mai le tino,
  • faʻaaoga masani e faʻaolaina ai le mea e gaosi ai meaʻai,
  • foliga o le tuufaatasiga o le enzyme e saofagā i le fafagaina o meaʻai a manu,
  • O le kulimi fuamoa o le a fesoasoani e faʻaumatia nisi ituaiga o maʻi gallstone, lea e puipuia ai osofaʻiga o pancreatitis.

Ae o tagata gasegase e tatau ona aofia ma le loto i ai se vaega i le taumafataga, ma i totonu o le vaega laititi, lafoai atoa. A o faagasolo lenei vaitaimi, e faʻamalosia le manaʻomia o mea taumafa paleni, e oʻo i le matelaina. I aso muamua pe a maeʻa se osofaiga, o le tagata maʻi e mafai ona faʻatulagaina taualumaga e faʻatatau i le taofiofia o le enzymatics, ma faʻaaogaina ai vailaau faʻamaonia i totonu ole tino.

I totonu o le 25 aso, o le teenaina o kukama e tatau ona atoatoa, ona o le suavai ma le suavai-suavai o le a avea ma faavae o meaʻai. E mafai ona e toe foʻi atu i le faʻaaogaina o le fualaau faisua i ni nai masina, ma e tatau ona faʻamapulaʻa vaega.

Tulafono faavae

Afai e te filifili e faʻasalalau kukama fou i pancreatitis i totonu o le meaai, faʻalogo i le lelei: e tatau ona matua, sili atu le tupu-tupu, ola aʻe e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau. E le fautuaina e faʻatau vave fualaau aina, aua e foliga mai o le a faʻafefeteina i le palapala.

Talu ai o le peel e mauʻoa i le fiva, e fautuaina e aveese, ma olo le oloa i totonu o se mamae e toe faʻafoʻisia lelei ai le membrane mucous o le toto toto. E tatau ona e 'ai se ipu i se vaega itiiti, aua o vai e faʻapipiʻi uma toxins ma meaʻai. 1 fualaau itiiti po o le ½ o le umi e lava e saunia ai se vaega faatagaina, ma aua nei teu i luga: o le nonofo umi i totonu o le pusaaisa o le a afaina ai meatotino o paluga pateta.

O le 'ai o kukama i le tele o mea e mafai ona faatagaina e tusa ai ma le faʻasalalauga a se fomaʻi, talu ai ona o faiga masani e pei o se taumafataga e mafai ona aoga. O se tulaga tāua o le a faʻaleleia le siosiomaga, aua o le masani masani i aso uma e mafai ona oʻo atu i le tele o kilokalama, ma i le i ai o paluga, o le a tali atu le tino i le tiga.

Taua: o le mea e faʻaaogaina e faaopoopo i le taumafataga faatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Tomato i luga o le lisi

E masani lava, o fomaʻi e taʻua tomato e aoga mo tulaga nei:

  • latou te faʻaleleia le 'ai ma faʻafefeteina le gaogao,
  • masani masani o le a aveesea ai siama leaga e solia ai le microflora o le intestinal,
  • fiber o loʻo i totonu o le tino aveesea le cholesterol, faʻaititia le lamatiaga o le pancreatitis.

I le foliga laititi ma le faʻaaogaina o tamato, e tatau ona e faʻatali, aua a maeʻa le osofaʻiga i vaiaso e tatau ona pasia. Afai e vaivai le faʻamaʻi, ona faʻalauteleina lea o lisi o meaai faatagaina, ae mafai ona 'aina faʻatoʻa ma pancreatitis pe afai ua ausia tulaga uma:

  • e fafagaina pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale,
  • talo muamua aʻo leʻi faʻaaogaina, pe a maeʻa le meaʻai ua nutimomoia i totonu o masini pateta.

Ua faasolosolo malie le faasolosolo o le fesoasoani, ma o le muamua meaai 1 tbsp ua lava. l Afai e le tali mai le tino i se tulaga e sili atu ona faigata, ona masani ai lea ona maua i le aso le 1 tamaʻitaʻi fetaui i le aso, ae le tatau ona faʻaaogaina lenei vaega o le lisi.

Nuances Taua

Ma o le manao e 'ai tamato e le faʻaosoosoina se osofaiga fou, e tatau ona e mulimuli i tulafono:

  • O le a tali mai le pancreas pe afai e togafitia fualaʻau ma vailaʻau. A maua e le tagata gasegase poʻo le aiga le avanoa e asiasi ai i le nuʻu, o fualaau aina i le lotoifale o le a faʻamalieina i le aoga, ae e taua le taimi e faʻatau ai i le supermarket.
  • Teu le ketchup ma le patate tomato e faasaina.
  • E le tatau ona lafoaʻi faʻataʻitaʻiga le lelei atoatoa poʻo faʻamaonia foi, aua o le a latou afaina pe a maeʻa togafitiga vevela.
  • E leai se masima o le patato e aunoa ma le masima (200 ml i le aso) e mafai ona aofia ai i totonu o le meaʻai.
  • O fuamati mapolo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o kāloti poʻo zucini e aoga.

A oʻo i le faʻasolosolo le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaogaina le pati tamato i le fale pe a kuka. O le faia o lenei mea, o tamato papago e pasia i totonu o se meaʻai, faʻasalaina muamua, ma le mea e maua ai le vai i luga o le vevela vevela. A maeʻa le 5 itula, o le a mafiafia, ma o le a saunia le suauu e leai se mea e leai ni mea e faʻaaoga.

Taua: o le faʻalauiloaina o se tamato i totonu o le lisi e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faifai malie, ae afai e te mulimuli i fautuaga, o loʻo i ai se aoga aoga i le okeni ua aʻafia ma faʻamaluluina le mumū o lona membrane mucous.

Faʻaaofia pulu i le taumafataga

E mafai ona 'ai tamato ma pancreatitis poʻo le fiafia i kukama pe afai e faʻaaogaina i le masima pe faʻapipiʻi? E maua e fomaʻi se tali le lelei, aua pe a kuka i lenei tulaga, o vaega nei e faʻaaogaina:

  • vineta ma citric acid,
  • masima, pepa,
  • bayi lau, kerika ma isi mea manogi.

O le a ono afaina ai se tagata soifua maloloina, aua o le pancreas o le a vave ona faateleina le gaoioiga elekene. E oo lava i se gasegase tumau, o le a mafua ai se osofaiga, o lona uiga o le teenaina o ia togafitiga e tatau ona atoatoa. E le gata i lea, o ipu e leai se aoga o mea aoga, aua o mea aoga e mou atu i le faagasologa o le faʻafefe.

E mafai e se tagata maʻi i le pancreatitis ona 'ai i kukama fou ma tamato? O le tali e faʻalagolago i foliga o le faʻamaʻi, talu ai i totonu o le laasaga tele o nei oloa e le aofia mai le lisi. Afai e te le amanaʻiaina le fautuaga a se fomaʻi ma e le aveeseina ia vaega mai le meaʻai, ona oʻo lea o enzymes i le gaioiga malosi ma faaleagaina ai le tino, ma o le faoa faamalosi e sili atu ona masani. I se tulaga masani, o le tagata maʻi e faatagaina e taumafa i tamato ma kukama i ni tapulaa faatapulaaina, faia faasaʻoga mo fautuaga i luga o la latou sauniuniga.

Faʻaleaga

O le mea lea, i le vaitaimi o le maʻi, o le tele o ipu eseese e le aofia mai le taumafataga. O mea manogi uma, meaʻai ma meaʻai vevela e matua faʻasaina. O fualaau faisua fou e gata foi.

A maeʻa le taimi ogaoga o le faʻamaʻi, faatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaʻi leaga, ua mou atu, ua faatagaina e faasolosolo malie le aofia o fualaau faisua i le lisi. Ae ui i lea, i le taimi muamua e mafai ona e 'ai na o mea na vevela. O fua fou e mafai ona faatupuina ai le tiga i totonu o le manava, faapea foi ma le faateteleina o le tulaga. I le vaitaimi o le pancreatitis, soʻo se fualaau faisua, e aofia ai kukama ma tamato, e lelei tele le tuʻuese. E tatau lea mea ina ia "lauina" le pancreas, ma tuu atu i le tino le taimi e toe faʻaleleia ai.

E sili le lelei o le faʻalauiloaina o fualaau faisua fou i totonu o le taumafataga ina ua maeʻa le faʻamaʻiina o le maʻi i le sili atu i le 7-10 aso talu ona le manuia le soifua maloloina. O le meaai aupito sili ona mamafa i le vaitaimi o le faʻamalosiaga o loʻo faʻatulagaina i le tolu aso muamua talu ona amata le faʻamaoniga. A maeʻa le taimi lenei, e faasolosolo malie le faʻalauteleina o le taumafataga.

Tausaga masani

O le taumafataga mo le pancreatitis o le faʻamoemoe lea e faʻaitiitia mai le taumafa meaʻai uma e mafai ona faʻaalia le foliga mai o se faʻataʻitaʻiga fou o le maʻi. E mafai ona aina fualaʻau mo le pancreatitis e masani ai, ae peitai, i lalo o le tele o tulafono.

O lea la, e le tatau ona e 'ai i kukama i ni aofaiga tetele. A maeʻa le isi faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, o nei fualaau faisua e tatau ona faʻaofiina ma le agaʻi i le lisi. Ole fua muamua ole faʻatagaina ole sili atu nai lo le sipuni.

A maeʻa ona tuʻuina atu kukama i le lisi, e tatau ona iloilo le tulaga lautele. Afai e leai ni faʻafitauli leaga, o le numera o fualaau faisua e mafai ona faʻatupulaʻia malie. E le aoga le 'ai e sili atu i le 100-150 kalama o kukama fou i aso taitasi mo tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o faʻamaoniga e faʻaleagaina.

Tomatoes ma le pancreatitis masani e sili atu le lelei e le 'ai i aso uma. O faʻamalosi o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona faʻaalia ai foliga o se osofaiga o le tiga i totonu o le manava.

E lelei tele le 'aiina o tamato e aunoa ma se paʻu.

Tuua Lau Faamatalaga