Vaega o le IVF i le maʻisuka

O le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻalavelave ogaoga i le amataga o le maitaga ma le toe fanauina o le tamaititi. In vitro fertilization poʻo le IVF mo le maʻisuka malosi (DM) o se faiga masani. O lenei maʻi e le o se mea e solia ai le faʻamalosia o se fafine. Ae e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i sauniuni mo le faʻatinoga, ona oʻo mai ai lea o le lelei.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faia IVF mo le maʻisuka?

Aʻo leʻi fuafuaina mo le faʻavaeina e ala i le IVF, e taua tele le totogiina atoatoa o mea o loʻo iai nei i le gaosiga o le gaʻo.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Soʻo se gasegase masani ao maitaga e mafai ona lamatia mo le fafine maʻitaga ma le fomaʻi. O le maʻisuka e le o se faʻalavelave. Talu ai ona o le maʻisuka e le o aofia ai i le lisi o faʻasalaga mo le IVF, o le faʻamalositinoina o le tina faʻamoemoe o loʻo i ai se faʻamautinoaga e le solia. O le maʻisuka faʻasalaga o loʻo aʻafia ai le mea moni e faʻapea e le mafai ona maua e fanau i le lumanaʻi ni fanau. IVF e na o le pau lea o le auala e maʻitaga ai. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le le atoatoa i le gaosiga o le gaʻo. Afai e ulufale se fafine i totonu o le in vitro fertilization protocol, ona pasi lea o suʻega, maua se ultrasound o le fatugaʻo, o se ECG, asiasi atu i tagata tomai faapitoa.

Faʻapitoa o le faʻaogaina o mea

Aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona faia e le paaga se suʻega faafomaʻi. A maeʻa lena, o le a filifilia e le fomaʻi togafitiga o le homone, lea o le a faʻaleleia ai fuamoa. E oʻo i le taimi ua faʻatulagaina ai le faʻatonuga, sili atu iunite o le a matua i totonu o le tino o le tino nai lo le natura masani. I le faʻaaogaina o le ultrasound, e siakiina e le fomaʻi le fua o le matuuga o le fuamoa. O lea la o loʻo i ai le faʻamalosia o le superovulation.

Ona aveese lea o fuamoa. Fai lenei mea aʻo lei alu le iunite le folliki. Ua faʻaopopoina se taifau faapitoa i totonu o le vaʻa, ma le fomaʻi, o loʻo pulea le faiga e faʻaaoga ai le ultrasound, aveese le fuamoa o loʻo manaʻomia. O le taimi lena ua matua atoatoa ai i latou. O le faʻatinoga o loʻo faia i luga o se nofoaga i fafo atu, ma mo lenei mea e leai se mea e tatau ona faʻamalōlōina patino le tagata maʻi.

O tamaʻi susu e totoina i totonu o le fafine.

Afai e le lava le biomaterial, o le a faaopoopoina mai i le suʻesuʻega poʻo le epididymis. O le isi, o se fuainumera tele o siama sperm o loʻo tuʻuina i totonu o le fuamoa. O le tasi oi latou o le a faʻafefeteina o ia. I le laasaga o le faʻasologa o le pepe, o le a tuu i totonu o le matua (pe a uma aso e 4). E oʻo atu i le 3 embryos e totoina i le taimi. A maeʻa le 14 aso, ona faia lea o se suʻega o le maitaga ma o le a latou iloa pe ua maʻitaga le fafine pe leai foi. IVF ua manatu e saogalemu mo tamaitai. O taumafaiga faifaipea e mafai ona faia i le tele o taimi.

E taua tele le fuaina o le kulukose toto, aua o le IVF o se maʻi e maua i le maʻisuka - glycemia e mafai ona oso.

Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e taua mo se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e pulea ai le suka ma le hemoglobin glyc. O le aveina o fualaau oona oona e faateleina ai le inisalini e tusa ma le 30%. A o leʻi oʻo i le tulafono a le ECG, e taua mo se tagata gasegase i le T2DM le tuʻuina o lo latou mamafa ma ia totogi mo le gaʻo gaʻo. E mulimulitaʻi se fafine i se mea taumafa mo lenei taimi, faʻafeiloaʻi lelei mo taaloga.

Faatagaina le faʻatagaina

E taua tele le faʻaalia o faʻamaoniga o le tulaga o le fafine maʻitaga ma le fetus e masani lava. Faatasi ai ma se maualuga o le glycogemoglobin i le taimi o le maitaga ma i vaiaso muamua o le maitaga, o le a le mafai ona saʻo lelei le totoina o totoga a le tamaititi. E taʻitaʻia ai faʻafitauli o le faʻaleleia o tama. O le maualuga o le hemoglobin glycated i le maʻi o loʻo pulea i le maualuga o le 0.1% le sili atu nai lo le maualuga pito i luga. O le glycemia anapogi e tumau ile 5.1 mmol / L ma le 7 mmol / L pe a uma taumafa. E le tatau i le urinalysis ona fuafuaina tino o ketone. O le maualuga o le toto maualuga e le sili atu i le 130/80 mm RT. Art.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Maʻisuka ma IVF

IVF i le maʻisuka o se faasologa o togafitiga faafomaʻi e faʻatatau i le faʻamautuina o le faʻasalaga faʻasalalau i tagata mamai e maua i le maʻisuka, mo le faʻateleina o le iniseti.

Afai e te le mulimulitai i fua uma ua faʻatulagaina pe a maeʻa IVF manuia, o faʻafitauli e pei o le:

  1. Faʻailogaina
  2. O le faʻaaliga i le fetus o faʻamaʻi,
  3. O le faateleina o le toto maualuga (eclampsia), lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le fafine maʻitaga ma le pepe ile manava.

Ituaiga 2 maʻisuka ma le IVF

Faʻalogo mo le maʻisuka ituaiga 2 - ua faʻamaonia pe a faʻamautu le mamafa o le maʻi, ma faʻamaonia le gaosiga o le carbohydrate. E masani lava o le maʻisuka e mafua ai le le fiafia o le ovaries, e tatau foi ona amanaia e le fomaʻi, le filifilia o se fuafuaga e faaosofia ai le faʻaogaina o le ovulation.

IVF mo le maʻisuka ituaiga 2 ua mafai nei ona o le alualu i luma na faia i vailaau. E le mafai ai e tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona le fiafia e avea ma matua.

Faatasi ai ma lenei ituaiga, a o maitaga, e tatau i se fafine maʻitaga ona lafoaia uma fualaau e maualalo ai le toto suka. O se sui e tutusa lava le togafitiga o inisalini ma togafitiga. O se fafine maʻitaga e matauina i le taimi e tasi e se fomai tipitipi ma se endocrinologist. O le ituaiga o faʻasologa o le inisalini e fuafuaina i le taimi o le mataituina o le fafine maʻitaga, o le faagasologa o togafitiga o meaʻai e faʻafetaui foi. E ala ile suʻega ma le toto. Afai ei ai se vavaeese mai le masani, ona mafai loa lea ona tuʻu le fafine ua maʻitaga i le falemaʻi seia oʻo i le fanau mai. Faʻalagolago i faʻamaumauga o auiliiliga ma le manuia o le tamaititi ma le tina o loʻo faʻamoemoe.

Tapulaa ma foliga o le IVF fuafuaina i le maʻisuka

Aʻo leʻi i ai le in vitro fertilization, o le tina o loʻo faʻamoemoe, o loʻo maʻi i le maʻisuka, e tatau ona lelei lona tino. O lona mamafa o le tino e tatau ona latalata i le lelei. Ia mautinoa e mafai ona vave vave ma toetoe lava o le tulaga o le masini e fetuunai ma tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i totonu o taʻaloga masani.

I se tusi. O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe fuafua e fananau mai e tatau ona aʻoaʻoina le auala e pulea ai le glycemia ma inisalini. Faʻaaogaina fualaau o suka poʻo fualaau faʻasaina aʻo maitaga, e faʻasaina, o a latou gaioiga e ulu atu i le placenta ma mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le atinaʻeina o le fetus.

O le tina faʻamoemoe o le a iai le 3 masina e faʻaalia ai ona tomai i le pulea lelei o le fomaʻi, lea o le a faia ai isi suʻega, suʻega ma feutagaiga ma tagata tomai faʻapitoa. Ma, o le togafitiga faapitoa o le togafitiga o le a faamatalaina, o le mea muamua e mafai ai ona fufulu le fuainumera o fuamoa, ona poloka ai lea o le galuega a ovaries ma le pituitary gland, mo le gaosiga manuia o, o se tulafono, lua embryos.

E taua. I le taimi o le togafitiga o le hormone e faaosofia ai le superovulation, o le fua o le inisalini tui e faateleina i le 30%.

O aʻafiaga i le gaioiga aʻo faagasolo le laʻasaga o le maʻisuka

O se fafine maʻi suka e le tatau ona "faʻaʻoleʻole" ma faʻasesēina le fomaʻi.

I le taimi o le maitaga, faʻavavevaveina, le pulea lelei le maʻisuka e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia:

  • malformations ma / poʻo le gasegase o le maʻetuka masusu,
  • faʻanoanoa po o le amataga,
  • vaevaega o le tikeri o le gestosis,
  • gasegase o le tino, afaina o le hypertensive, aveeseina o le retina ma lino o le tino (system polyneuropathy) i le tina.

Mo faʻamatalaga. E le o se faʻanofo le fetus, ae o le edema ma le gaʻo i totonu o se pepe e leʻi fananau mai ma le maʻi o le maʻisuka e matua leai se afaina, e mafua ai faʻafitauli o le manava ma le toto, ma e lamatia ai le vave tuʻuina atu poʻo le oti.

O le mea lea, ao lei amataina togafitiga o le IVF protocol, o siaki e siakiina e tatau ona fetaui ma mea nei:

  • o le maualuga o le hemoglobin glycated (HbA1c) e lalo ifo i le 6.2%,
  • anapogi glycemia - e le maualuga atu nai lo le 5.1 mmol / l,
  • glycemia pe a uma ona 'ai - itiiti ifo i le 7 mmol / l,
  • faʻataʻitaʻiga - aunoa ma le i ai o tino o le ketone,
  • Hiona - i le va o le 110-130 i le 70-90 (maualuga ma le maualuga).
  • Loto o le fatu - mai le 60 i le 80 pa / min.

Faʻailoga i le faʻatinoga

E tusa lava pe lelei le puleaina o le maʻisuka, o le tuʻufaʻatasia i isi maʻi faʻaleaga e mafai ona avea ma se faʻalavelave i se faiga IVF.

O nei faamaʻi e aofia ai:

  • IHD, maualuga maualuga maualuga,
  • maʻisuka microangiopathy,
  • retinopathy
  • gastroenteropathy
  • tuberculosis
  • nephropathy, ketoacidosis,
  • o le avanoa e maua ai Rhesus faʻapitoa,
  • faʻataʻitaʻiga muamua o maʻitaga na misia po o faʻasolosolo faʻasolo o pepe.

Mataʻituina le maʻisuka i le maea ai o IVF

I le tulaga o le faamanuiaina o le IVF i le maʻisuka, ao faagasolo le maitaga, o le a manaʻomia e se fafine:

  • i aso taʻitasi ma siaki faifai pea le kulukose ma se glucometer po o le pamu,
  • mataʻituina lou toto toto
  • faia suʻesuʻega o faʻamaʻi i tino o le ketone,
  • foaʻi toto e le aunoa mo le hemoglobin glyc,
  • ia pulea lou lava mamafa ma le mamafa o le tino o le tamaititi, ma matauina se taumafataga maualalo maualalo mo tagata ua maitaga, ma auai i togafitiga faʻapitoa faapitoa.

Puipuia o le maʻisuka

E ui lava i le mea moni e faʻapea e leai se faʻamautinoaga e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 1 i se tamaititi, i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu, e tatau ona matauina faatonuga nei:

  1. Aloese mai faʻamaʻi viral ma intrauterine i se mea sili e mafai ona mafai ao tauaveina le fomaʻi.
  2. Faʻaavanoa ona taofi na faʻalavelave pipisi e pei o caries poʻo sinusitis.
  3. Faʻesea mea taumafa ma le kulimi, vailaʻau ma faʻasao mai le meaʻai.
  4. Ia mautinoa e aofia ai oloa poʻo supplements o Omega-3 ma Omega-6 i gaʻo o le vaiaso.
  5. Faʻaitiitia le faʻavaveina o le gaʻo.
  6. Mulimuli mulimuli i le taimi ole tui.
  7. I le tulaga o se malulu po o se tamaititi o loʻo i ai le maʻi, aua e te mafaufau ia oe lava.
  8. Tina susu ile pepe mo le itiiti ifo i le 1.5 tausaga.
  9. I le amataga o le tausaga muamua o le olaga, ia aofia ai fuatini o susu susu ma fualaau oona e aofia ai meaai a tamaiti.
  10. Vaavaai lau fua masani o le vitamin D.

Ma i le faaiuga o lenei tusiga, matou te ofoina atu se vitio e faʻamatalaina ai le puipuia o faʻafitauli faigata i le taimi o maitaga i fafine e maua i le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1. O le tele o fautuaga mai ai o le a aoga mo fafine maʻitaga e iai le maʻisuka ituaiga 2.

Maʻisuka Infertility

I tane ma fafine, o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le leai o se fanau. O le fomai e afaina ona o suiga i tulaga o hormonal, faaleagaina i toto toto ma neura.

O le maualalo o le maʻisuka i tagata e mafai ona faʻaalia e mafuaʻaga nei:

  • Vasculogenous erectile le afaina. Mo le faʻavaeina o le penis, o lona toto e manaʻomia. I totonu o le maʻisuka, o suiga i le totoina o le toto, e faʻalavelaveina ai le toto, e afaina ai vaʻa toto i papa atherosclerotic. E faʻalavelaveina le faʻavae. O se taunuuga, o le feusuaiga e le mafai, lea e mafua mai i le le malamalama.
  • Faʻafouina le ejaculation. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e aʻafia ai neura. O le faʻamalosivale o le gasegase ma le vevela e le afaina. O le leo o lana sphincter ua faaitiitia. O le iʻuga, i le taimi o le faʻasolosolo, e le ulu le sperm i le vaʻa o le fafine, ae i totonu o le vevela o le tamaloa.
  • Totoina o le maualuga o le sperm. I tane e maua i le maʻisuka, e masani ona maua le tele o spermatozoa ma DNA vaevaeina. Latou te le talafeagai mo le faʻasoaina o le fuamoa. O le maualuga o le testosterone e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka, lea e aʻafia ai foi le lelei o le sperm ma le ono mafai ona tupu.

I fafine, o le le fanau mai i le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le soliga o le gaosiga o le fuamoa. O le faʻafitauli o le faʻavaeina o le pepe i totonu o le matua e faʻaititia. E masani lava, o lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le polycystic ovary syndrome, o le isi mafuaaga masani o le fausiaina o le fausiaina.

Tuua Lau Faamatalaga