Atoris: faatonuga mo le faʻaaoga, analogues ma iloiloga, tau i falemaʻi o Rusia

Atorvastatin o se tasi o lipid-lowering drugs mai le vaega o statins. O le autu autu o le gaioiga o le taofia lea o le gaoioiga a le HMG-CoA reductase (o le enzyme e mafai ai ona liua le HMG-CoA i le mevalonic acid). O lenei suiga o se tasi lea o uluai laʻasaga o le filifili o le faʻasologa o le cholesterol i le tino. Pe a faʻasolosolo le tapenaina o Chs, o loʻo i ai le faʻatupulaia o le faʻafoʻiina o le LDL e taliaina (lipoproteins le maualalo) i totonu o le ate ma i totonu o mea faʻapipiʻi. A maeʻa faʻamaʻi le LDL particles e le namu, ona aveeseina lea mai le plasma o le toto, ma mafua ai ona paʻu i le maualuga o le LDL-C i le toto.

Ole aʻafiaga o le atorvastatin o le antiatherosclerotic e tupu ona o lona aafiaga ile vaega toto ma puipui o le toto. Atorvastatin e taofiofi le faʻapipiʻi o isoprenoids, o mea ia o le tuputupu aʻe o siama o le totonugalemu o totonu o toto toto. Ona o le aafiaga o le fualaau faasaina, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le faʻalauteleina o le toto o le toto, o le faʻaititia o le maualuga o le LDL-C, Apo-B (apolipoprotein B) ma le TG (triglycerides), o le faateleina i le maualuga o le HDL-C (lipoproteins maualuga) ma Apo-A (apolipoprotein A).

O le togafitiga o le atorvastatin e faʻaalia i le faʻaitiitia o le viscosity o le plasma toto ma le gaioiga o nisi faʻasalaga faʻasalalau ma mea faʻasolosolo. O le iʻuga, e faʻaleleia totoga o le hemodynamics ma o le setete o le faʻasologa o mea e faʻaleleia. O HMG-CoA retaaseta e aafia ai foi le metabolism o macrophages, taofia ai lo latou faatoaagaina ma taofia le malepe o atherosclerotic plate.

O le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa e matauina, e fai ma tulafono, pe a uma le 2 vaiaso o togafitiga, e oʻo ile maualuga ile 4 vaiaso ile faʻaaogaina o Atoris.

I le faʻaaogaina o le 80 mg o Ator i aso taitasi, o le ono mafai ona faʻaititia le 16%, ma o le lamatiaga o le toe faʻaleleia ona o angina e faʻatasi ai ma faailoilo o le myocardial e 26% le itiiti ifo.

Pharmacokinetics

O le Atorvastatin e maualuga lona malosi (e tusa ma le 80% o le fualaau e afaina mai le gastrointestinal tract). Le maualuga o le absorption ma le plasma concentration i le toto i le fua faatatau i le fualaau. Taimi taimi e oʻo ai Cmax (maualuga le maualuga o le vailaʻau) - mai le 1 i le 2 itula. I tamaitai, o lenei faailoga e 20% le maualuga, ma o le AUC (o le eria i lalo o le faasologa o le "concentration-time") e 10% lalo. I le itupa ma le matua, o eseesega i vaega o vailaau mo togafitiga e le taua ma e le manaomia ni suiga o fualaau.

Faʻasolosolo o le ate ole Tmax (taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻatonuga) e 16 taimi maualuga nai lo le masani. O le taumafataga o le a faaitiitia ai le umi ma le fua o le absorption o le atorvastatin (e 9% ma le 25%, faasolosolo), ae o le paʻu o le maualuga o le LDL-C e talitutusa ma lena ma Ator e aunoa ma se meaai.

O le Atorvastatin e maualalo le bioavailability (12%), o le aʻafiaga o le bioavailability o le gaoioiga faʻalavelave e faasaga i le HMG-CoA reductase e 30% (ona o le metabolism i le mucous membrane o le gastrointestinal tract and the effect of the "primary passage" through the liver).

Vo (tufatufaina atu) o atorvastatin ave avega 381 lita. E sili atu i le 98% o le vailaʻau e fusifusia i masini plasma. Atorvastatin e le mafai ona ulu atu i le tui o le toto-faiʻai. O le gasegase e masani ona tupu i lalo o le aafiaga ole cytochrome ole CYP3A4 isoenzyme P450 i le ate. O le iʻuga, ua maua ai metabolite faʻataʻitaʻi (para-mathothodroxylated metabolites, oloa o le oxidation), o le tala mo le tusa ma le 70% o le gaoioiga faʻalavelave e faasaga i le HMG-CoA reductase i luga o se vaitau 20-30 itula.

T1/2 (afa-ola) o le atorvastatin e 14 itula. E mafua mai i le talo (e leʻo faʻaalia le afaina o le intestinal-hepatic, faatasi ai ma le faʻamaʻiloga e le o faʻamalosi). E tusa ma le 46% o le atorvastatin e mafua mai i le iniseti, e itiiti ifo i le 2% mai fatugaʻo.

Faʻasolosolo i le ate (e tusa ai ma le Igilisi Child-Pugh - vasega B), o le faʻateleina o le atorvastatin e faʻatupulaʻia tele (Cmax - pe a ma le 16 taimi, AUC - e tusa ma le 11 taimi).

Contraindications

  • maʻitaga
  • lactation
  • lalo o le 18 tausaga
  • afaina o le ate (faʻamaʻaloga masani o le hepatitis, o le cirrhosis, le gase o le ate),
  • afaina o maso skeletal
  • lapatose inlerance, lactase deficiency, galactose / glucose Malabsorption syndrome,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona faʻatalanoaina Atoris ma le faʻaeteete i le tulaga o faʻamaʻi ate i le talafaasolopito ma le ava malosi.

Faatonuga mo le faaaogaina Atoris: metotia ma metotia

O fualaau Atoris o loʻo faʻaalia i le taimi e tasi, e tusa lava po oa taumafataga.

I le taimi muamua ma ao faagasolo togafitiga, e tatau ona mulimulitaia se meaai e maua ai le lipid faatapulaa.

E le faʻaogaina le Ator i le fomai tamaiti, o tagata matutua matutua e faatonuina 10 mg i le aso mo le 4 vaiaso. Afai o le togafitiga o le togafitiga pe a uma le uluaʻi vasega e le o matauina, e faavae i luga o le lipid profile, o le fuainumera o aso taitasi e faateleina i le 20 -80 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o Ator e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga o itu:

  • mai le faʻaogaina o meaʻai: faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleagaina, leai o le fiaʻai, pancreatitis, faʻafefe o le talo, vomiting, faʻamaʻi pipitaka, tiga i totonu o le vaega pito i luma, flatulence,
  • mai le faʻalavelave o le tino: faʻavavevave, paʻuʻesega, faʻalavelave o le faʻavevela ma le moe moe, gasegase o le neuropathy, maʻi vevela,
  • mai le maskloskeletal system: gasegase, vaivaiga o le musika, myopathy, tiga musika, myositis,
  • mai le cardiovascular system: arrhythmia, palpitations, phlebitis, vasodilation, faʻateleina le toto,
  • afaina o le tino: alopecia, urticaria, sosolo, vevela i luga o le paʻu, Quincke's edema.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Ator? Faʻamatala le fualaau faasaina i mataupu nei:

  • mo le togafitiga o tagata gasegase i le vaega muamua (ituaiga 2a ma le 2b) ma le hyperlipidemia ua fefiloi.
  • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maua mai le hypercholesterolemia faʻatasi ma le faʻateleina: cholesterol i le lautele, lipoprotein cholesterol lautele, triglyceride poo apolipoprotein B.

Faatonuga mo le faaaogaina Atoris, fua

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga.

O le laʻau fautuaina muamua e 1 le papa o Atoris 10 mg i aso uma. E tusa ai ma faatonuga, o le vailaau o le vailaau e eseese mai le 10 mg i le 80 mg i le aso, ma ua filifilia e amanaia le laasaga muamua o le LDL-C, o le faamoemoega o togafitiga ma le togafitiga o le tagata lava ia. O le fua saʻo o le vailaau e filifilia e le fomaʻi aoga, ma mafaufau i iuga o le suʻega ma le muamua o le cholesterol.

I le amataga o le togafitiga ma / poo le taimi o le faateleina o le fualaau, e tatau ona mataʻituina le lipid plasma lipine i soo se 2-4 vaiaso ma fetuutuunai le fualaau e tusa ai.

I le matua (heterozygous hereditary and polygenic) hypercholesterolemia (type IIa) ma le hyperlipidemia ua fefiloi (ituaiga IIb), togafitiga e amata i le tui muamua ua fautuaina, lea e faateleina pe a mavae le 4 vaiaso e faalagolago i le tali a le tagata maʻi. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 80 mg.

Mo tagata matutua ma gasegase e leai se aoga, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

I tagata gasegase ma le gase galuega, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻaloina o fualaau mai le tino.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le tofiaina o Ator e mafai ona tuʻu mai faatasi ma aʻafiaga nei:

  • Mai le psyche: atuatuvale, faʻalavelave moe, e aofia ai le siʻomaga ma le moe.
  • Mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻafitauli o le maʻi, anaphylaxis (e aofia ai le faʻalavelave anaphylactic).
  • Faʻafitauli o le mafaufau: hyperglycemia, hypoglycemia, mea mamafa, anorexia, maʻi o le maʻisuka.
  • Mai le gafa ma le mammary glands: feusuaʻiga feusuaʻiga, vaivaiga, gynecomastia.
  • Mai le faʻaogaina o le tino: maʻi tiga, paʻuʻese, faʻavalea, mimili, dysgeusia, amnesia, neuropathy lautele.
  • Mai le faʻalavelave faʻalavelave: faʻalavelave faʻafomaʻi faʻafomaʻi, tiga ma faʻaʻamuʻi, maunu.
  • Iniseti ma faʻaleagaga: nasopharyngitis, siama o le urinary tract.
  • Mai le toto totoʻa ma le tino o le tino: thrombocytopenia.
  • Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: faʻapouliuligia le faʻaaliga, faʻaletino vaaia.
  • Mai le cardiovascular system: stroke.
  • I le vaega o le totoga o le suʻega: tinitus, faʻalogo le faʻalogo.
  • Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: lagona, faʻamaʻapeʻa, dyspepsia, taoto, manava, vomiting, tiga i le pito i luga ma le pito i lalo, paʻu, pancreatitis.
  • Mai le faiga o le hepatobiliary: faʻamaʻi pipisi, cholestasis, toilalo ole ate.
  • I luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: urticaria, fulafula o le paʻu, mimiti, alopecia, angioedema, mimiti dermatitis, erythema tele, Stevens-Johnson syndrome, faʻamaʻi pipisi epidermal, tendon rupture.
  • Mai i le maskloskeletal system: myalgia, arthralgia, tiga i vae, musele maso, fulafula soofaatasi, tiga toe, tiga o le ua, vaivaiga o musika, myopathy, myositis, rhabdomyolysis, tendopathy (o nisi taimi e faigata ai i le gau o le tendon).
  • Taʻaloga masani: malaise, asthenia, tiga o le fatafata, edema lautele, vaivai, fiva.

Contraindications

Atoris ua solia i mataupu nei:

  • tasi le le faapalepale i vaega o fualaau faasaina,
  • galactosemia,
  • malabsorption o le kulukose galactose,
  • lactose deficiency,
  • gasegase o le fatu gase,
  • skeletal muscle pathology,
  • maʻitaga
  • susu
  • tausaga e oʻo atu i le 10 tausaga.

E tatau ona ave le faʻaeteete i le ava malosi, o le ate. O lenei vaega e aofia ai foi tagata o latou galuega faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le avetaʻavale taavale ma faʻalavelave faʻapitoa.

Faʻasalaga

I le tulaga o se tulaga maualuga, o le mea e tatau ai ma le lagolago e tatau ona faia. E taua le pulea o le ate ma le CPK galuega i le toto toto. O le siama e le aoga. E leai se vaifofo faapitoa.

Atoris analogs, tau i falemaʻi

Afai e manaʻomia, e mafai ona suia Ator i se mea tutusa o le mea galue malosi - o fualaau nei:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Ator, o le tau ma faʻamatalaga o vailaau faʻatasi ma le tutusa o aʻafiaga e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Le tau i falemaʻi Rusia: Atoris tablets 10 mg 30 pcs. - mai le 337 i le 394 rubles, 20 mg 30pcs - mai le 474 i le 503 rubles.

Teu i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. E lua tausaga le ola o le taligalu. I falemaʻi, o loʻo faʻatauina e ala i le faʻauluina.

E tele iloiloga e uiga ia Ator, e pei ona fai mai le toatele o le tau maualuga o le fualaau faasaina ua tauamiotonuina e ala i lona aoga ma le faapalepale. E matauina i le taimi o togafitiga, e tatau ona mulimulitaia faatonuga a le fomaʻi e uiga i meaʻai ma gaoioiga faʻale-tino, ma pe a filifilia ma fetuutuunai le fualaau, e tatau ona amanaʻia le maualuga o lipoproteins maualalo. E tusa ai ma nisi o tagata faaaoga, o le vailaʻau e leai sona faʻamalositino talafeagai ma e le lelei le faapalepale, e mafua ai le faʻaalia o le faʻaalia.

5 iloiloga mo "Atoris"

o loʻu tama o loʻo faigaluega mo le lua tausaga e aunoa ma se malolo pe a maeʻa se fatu fatuga - e leai ni ona aʻafiaga, o mea uma e taʻitasi

O le fualaau faasaina e manaia tele, ma e itiiti lona aafiaga. O laʻu cholesterol e 6.2-6.7.
E masani ona ou inu Atoris ma se 20 mg. O lenei o le cholesterol e mautu mai le 3.5 i le 3.9. Ou te le mulimuli i meaai.

O se fesoasoani lelei i le faʻaaogaina o mea leaga, e aunoa ma ni aʻafiaga o le itu ma leai se mea, ae tatau ona mataitu le cholesterol.

Ou te inu i vaiaso e lua ia Ator pe mafai ona momoe.

Sa faatonuina au i le fualaau faasaina ona o ED. Ou te taliaina i aso uma, o le a ou alu e suʻe suʻega vave. Mo le fausia, ua ou aveina Sildenafil-SZ.

O le a le fesoasoani i Atoris papa mai? - faʻamatalaga

O Atoris o loʻo faʻaalia mo le tele o faʻamaʻi o le vateatea ma aʻafiaga e aʻafia ai:

  • hypercholesterolemia,
  • hyperlipidemia,
  • dyslipidemia, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • faʻaleagaga faʻaleagaina o faʻamaʻi o le fatu,
  • taʻavale
  • le tupu mai o le angina pectoris.

O le vailaʻau faʻaaogaina foi e faʻaaoga lelei i togafitiga faʻapitoa i le tulaga o le atinaʻe o le maʻisuka, hyperlipidemia.

Atoris analogues, lisi o fualaau faasaina

Atoris analogues o vailaʻau nei:

Taua - o faatonuga mo le faʻaaogaina o Atoris, tau ma iloiloga e le faʻaaogaina i analogues ma e le mafai ona faʻaaoga e fai ma taʻiala mo le faʻaaogaina o vailaau oona foliga tutusa pe faʻamalosia. O togafitiga uma e tatau ona faia e se fomaʻi. Pe a suia le Atosa ma se tutusa, e taua le feutagai ma se fomaʻi, atonu e te manaʻomia le suia o le togafitiga, onosaʻi, ma isi mea faapena.

O iloiloga a fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o Ator e matua lelei lava - o maʻi e matauina se faʻaleleia atili o lo latou tulaga o le soifua maloloina mo se taimi umi, tusa lava pe a uma le tolopoina o le fualaau faasaina. O le fualaau faasaina e mafua mai i le lipid-lowering drugs ma e tatau ona ave naʻo pei ona faatonuina e se fomaʻi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Atoris o loʻo maua i Slovenia i ni pepa e iai se atigipusa e tatau ona faia i le tautala. O fua o Ator 10, 20, 30 ma le 40 mg e paʻepaʻe ma sinasina (o foliga faʻalelei e masani lava mo vailaau e 60 ma le 80 mg, e le maua i le maketi a Rusia).

I totonu o afifi o le 30 po o le 90 tootoo, faʻapea foi ma faʻamaoniga aloaia faʻavae mo le faʻaaogaina.

Atorvastatin (igoa faavaomalo - Atorvastatinum) o le elemene autu autu lea i le vailaau Atoris (INN i le Latina - Atoris). O le fomaʻi atoa o aafiaga o vailaau faʻamalosi e maua ai le faiga o le Atorvastatin i ituaiga eseese - 10, 20, 30, 40 mg (atato o Atoris 60 ma le 80 mg ua resitalaina i nisi o atunuu).

Faʻataʻitaʻiga uiga

O le fesoasoani a Ator i le tuʻuina atu o nei vailaʻau faʻamalositino:

  • Fesoasoani e faʻaitiitia le viscosity o le toto, faʻamaonia le faagasologa o le totoina o le toto.
  • Fesoasoani e puipuia le malepe o atherosclerotic plate.
  • Faʻaitiitia le cholesterol-low density lipoproteins, triglycerides.
  • Faateleina mea o loʻo maua i le lipoprotein cholesterol maualuga.
  • E i ai sona aʻafiaga-atherosclerotic - e afaina ai le puipui o toto toto.

O le togafitiga o Atoris e atiae pe a maeʻa le 2 vaiaso o le masani ona faaaoga fualaau, o le maualuga o le aoga o fualaau faasaina - ina ua maeʻa le 1 masina.

O le a le mea na faatonuina e Ator?

O fualaau oona e fesoasoani i mataupu nei:

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Ator e eseese lava e fuafua i le tele o mea o loʻo i ai atorvastatin tablets.

Atoris 10 mg ma Ator 20 mg:

  • ulutala muamua o ituaiga IIa ma le IIb e tusa ai ma le fesuiaiga a Fredrickson, e aofia ai le polygenic hypercholesterolemia, hyperlipidemia ua fefiloi, hypertelazygous familial hypercholesterolemia, i lalo ifo o le cholesterol, apolipoprotein B, LDL cholesterol, triglycerides i le toto,
  • aiga o le hypercholesterolemia, mo le tuuitiitia o le cholesterol, apolipoprotein B, LDL cholesterol, o se faaopoopoga i togafitiga o togafitiga ma isi togafitiga e leai ni fualaau o togafitiga.

Ator 30, 40, 60, 80 mg:

  • matua hypercholesterolemia (aiga e le aiga ma aiga heterozygous ituaiga II hypercholesterolemia e tusa ai ma le faavasegaina o Fredrickson,
  • afaina (tuufaatasia) hyperlipidemia o ituaiga IIa ma le IIb e tusa ai ma le faavasegaina o Fredrickson,
  • type III dysbetalipoproteinemia e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson (faʻaopopo i le togafitiga o meaʻai),
  • ituaiga masani o le aiga masani IV hypertriglyceridemia e tusa ai ma le faavasegaina o Fredrickson,
  • aiga faʻafeiloaʻi hypercholesterolemia, e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga o meaʻai ma isi togafitiga e le faʻaaogaina fualaau o togafitiga.

O fua uma o Ator ua faatonuina:

  • mo le faʻamoemoe o le puipuia muamua o pathocord cardiovascular i tagata mamaʻi e aunoa ma le faʻaalia o maʻi fatu fatu, ae faʻamalosia le atinaʻeina ona o aʻafiaga o loʻo i ai nei, e aofia ai le matua pe a ma le 55 tausaga, maualuga maualuga o le toto, faalagolago i le nicotine, maʻisuka maualuga, HDL cholesterol plasma, genis predisposition ,
  • ma le faʻamoemoe o le puipuiga lona lua o pathomasis cardiovascular i tagata mamaʻi na maua i le maʻi fatu fatu, e faʻaitiitia ai faʻafitauli, e aofia ai le faʻalavelave faʻataʻavale o le myocardial, soifuaga faʻafuaseʻi, le faʻamaʻi, toe falemaʻi e fesoʻotaʻi ma le angina pectoris ma le manaʻoga mo le toe faʻafouina.

Taʻiala fomaʻi mo le faʻaaogaina

I le ave o Atoris, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i mataupu faavae o se meaʻai i le lipid-lowering during the whole period of therapy.

O tagata gasegase oona e fautuaina mai mea nei: aʻo lei amata ona faʻaaoga Atoris, e tatau i se tasi ona taumafai e faʻafaigofie le tulaga o le cholesterol e ala i le faʻaogaina o le tino ma le togafitiga o le mafuaʻaga autu o le maʻi.

Ou te ave Atoris i totonu, e tusa lava po o le a le mea e 'ai. Ole fua muamua ole 10 mg.

E pei ona tatau ai, e mafai ona faateleina le tui i le 80 mg. O le fua saʻo o le vailaau e filifilia e le fomaʻi aoga, ma mafaufau i iuga o le suʻega ma le muamua o le cholesterol.

O se tasi o aso taitasi o fualaau faasaina ua fautuaina, sili atu i le taimi e tasi. E le tatau ona fetuʻunaʻi le atinaʻe muamua atu nai lo le 1 le masina talu ona amata le faʻaaogaina o vailaʻau.

I taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o lipids i le plasma toto. E tatau ona faia le faʻatinoga ia le itiiti ifo ma le tasi i le 2-4 vaiaso.

E le manaʻomia le faʻavasegaga mo tagata mamaʻi matutua.

O le Atoris e faʻaaogaina e avea ma elemene fesoasoani o togafitiga faʻatasi ma isi metotia o togafitiga (plasmapheresis). E mafai foʻi ona faʻaaogaina le vailaʻau e avea ma vaega autū o togafitiga pe afai e leai ni togafitiga faʻapitoa e togafitiga ai ma vailaʻau.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Atoris ua solia i le maʻitaga ma le lactating tina.

O le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo tamaitai o le tausaga faatoa fananau mai pe afai o le tulaga o le maʻitaga e maualalo tele, ma ua logoina le tagata maʻi e uiga i le ono lamatia o le pepe. O tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaogaina auala talafeagai mo le faʻasaina i taimi o togafitiga. Afai o loʻo fuafua e se fafine se maʻitaga, e tatau ona taofi le ave o Atoris ia le itiiti ifo ma le masina ao le i fuafuaina lona maʻitaga.

Afai e tatau ai, o le tofiga o Ator e tatau ona filifili i le faamutaina o le susu.

E faʻapefea ona ave tamaiti?

O suʻesuʻega o le aoga o Ator ma le saogalemu o lona faʻaaogaina i tamaiti e leʻi faʻatautaia, lea na faʻaseseina ai Atoris seia oʻo i le 18 tausaga.

  1. Anvistat
  2. Atocord
  3. Atomax
  4. Atorvastatin
  5. Atovastatin calcium,
  6. Atorvox
  7. Vazator
  8. Lipona
  9. Lipoford
  10. Liprimar
  11. Liptonorm,
  12. TG-tor
  13. Torvazin
  14. Torvacard
  15. Tulip.

Pe a filifilia ni analogues, e tatau ona manatua o faatonuga mo le faʻaaogaina o Ator, o le tau ma iloiloga o fualaau o lenei ituaiga e le faʻaaogaina. O le sui o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina pe a maeʻa fautuaga a se fomaʻi.

Liprimar poo Ator - o le fea e sili atu?

E pei ona i ai i le tulaga o le Torvacard, Liprimar o se synonym mo Atoris, o lona uiga, o loo i ai le mea tutusa e pei o le atorvastatin e avea o se eletise malosi. O vailaʻau uma o loʻo i ai faʻamaoniga e tasi, foliga o le faʻaaogaina, faʻamaʻi, faʻaleagaina itu, ma isi.

Faʻaaogā o liprimar toe faia faʻasologa o Ator sei vagana ai le 30 mg tablets. O le kamupani kamupani Liprimara - Pfizer (Aialani), lea o ia lava e talanoa i le maualuga o le oloa.

E taua le iloa o Liprimar o le uluai fualaau o le atorvastatin, ma o isi mea uma, e aofia ai Ator, o ona generies.

Torvakard poʻo Atoris - o le fea e sili atu?

E tatau ona maitauina o fualaau oona uma e aofia ai le atorvastatin e avea o se mea galue malosi, ma o le mea lea ua i ai foi aafiaga tutusa faafomaʻi. Atoris na faia e Krka (Slovenia), ma le Torvacard e Zentiva (Czech Republic).

O nei kamupanī gaosi oloa e lauiloa ma maua ai se talaaga lelei, ma o nei fualaau e toetoe lava a le lelei. Pau lava le eseesega i le va o le Torvacard o le fua lea o ana pusa, lea e maualuga 40 mg, ae o nisi tulaga faʻaleagaina e manaʻomia ai ni tui o le atorvastatin 80 mg, lea e ono mafua ai le faigata ona ave pepa.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o Atoris, e tatau i le tagata maʻi ona faʻataʻitaʻiina se taumafa masani o le hypocholesterolemic, lea e tatau ona ia mulimulitai i ai i le taimi atoa o togafitiga.

A faʻaaoga Atoris, e mafai ona maitauina le faateleina o le gasegase o le gasegase transaminase. O lenei siitaga e masani ona laʻititi ma e leai se aoga taua. Ae peitaʻi, e talafeagai le siakiina pea o faʻamatalaga o le galue o le ate aʻo leʻi togafitiga, 6 vaiaso ma le 12 vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina ma pe a uma ona faʻateleina le fualaau. O togafitiga e tatau ona faamutaina i le faateleina o le AST ma le ALT e sili atu ma le 3 taimi e faatatau ile VGN.

Atorvastatin atonu e mafua ai le faateleina o le gaoioiga a le CPK ma aminotransferases.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e tatau ona latou vave feiloaʻi i se fomaʻi pe afai e tupu le tiga poʻo le vaivaiga maso. Ae maise lava pe afai o nei faʻaʻailoga eo mai faatasi ma le malaise ma le fiva.

Faatasi ai ma togafitiga ma Ator, o le atinaʻeina o le myopathy e mafai, lea e iai taimi e faʻatasi ai ma le rhabdomyolysis, e oʻo atu ai i le faalētonu tele. O le aʻafiaga o lenei faʻalavelave faʻapupula aʻo ave se tasi poʻo le sili atu foi o vailaʻau nei faʻatasi ai ma Ator: fibrates, acidic nicotinic, cyclosporine, nefazodone, nisi o vailaau faʻasaʻi, azole antifoni, ma le initaneti protease HIV.

I faʻamatalaga o le myopathy, e fautuaina ai le fuafuaina ole plasma o CPK. Faʻateleina le 10 pasene i le VGN o le KFK, o togafitiga faʻatasi ma Ator e tatau ona faʻagata.

E i ai lipoti o le atinaʻeina o fasicoitis iona ma le faʻaaogaina o le atorvastatin, e ui lava i lea, o le fesoʻotaʻiga ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai, ae e le o faamaonia, e le o iloa le tala.

Faʻasalaga

E leai se faʻamaoniga o se mea maualuga.

I le tulaga o se tulaga maualuga, lagolagoina ma togafiti faʻatusa. Mataʻituina ma le tausiga o galuega taua a le tino, puipuia o le faʻaopopo atili o le Atoris (faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le malala, gasegase oona), mataʻituina o le ate ma le gaoioiga o le creatin phosphokinase i le toto toto e manaʻomia.

O le siama e le aoga. E leai se vaifofo faapitoa.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o Ator (10 mg) ma le diltiazem (sili atu ma le 200 mg), o le faateleina o le maualuga o le Atoris i le plasma toto e mafai ona matauina.

O le aʻafiaga o faʻafitauli e tupu pe a faʻaogaina le Ator i fibrates, acidic nicotinic, antibiotic, agents antifungal.

O le aoga o Ator ua faaitiitia i le faaaogaina tutusa o Rifampicin ma Phenytoin.

Faʻatasi le faʻaaogaina o sauniuniga faʻataʻitaʻi, lea e aofia ai le alumini ma le magnesium, o le faʻaitiitia o le maualuga o le Atoris i le plasma toto e matauina.

O le aveina o Atoris ma le sua o le vine e mafai ona faateleina le maualuga o le vailaʻau i le plasma toto. O tagata maʻi e ave Atoris e tatau ona manatua o le inuina o le vine vine i se voluma e silia ma le 1 lita i le aso e le taliaina.

O a iloiloga o loʻo talanoa ai?

E tele iloiloga e uiga ia Ator, e pei ona fai mai le toatele o le tau maualuga o le fualaau faasaina ua tauamiotonuina e ala i lona aoga ma le faapalepale. E matauina i le taimi o togafitiga, e tatau ona mulimulitaia faatonuga a le fomaʻi e uiga i meaʻai ma gaoioiga faʻale-tino, ma pe a filifilia ma fetuutuunai le fualaau, e tatau ona amanaʻia le maualuga o lipoproteins maualalo.

E tusa ai ma nisi o tagata faaaoga, o le vailaʻau e leai sona faʻamalositino talafeagai ma e le lelei le faapalepale, e mafua ai le faʻaalia o le faʻaalia.

Faʻamatalaga mo Atoris

E tele iloiloga o Atoris. E toatele e matauina o le maualuga o le tau o fualaau faasaina e tauamiotonuina e ala i lona aoga ma le faapalepale. E matauina i le taimi o togafitiga, e tatau ona mulimulitaia faatonuga a le fomaʻi e uiga i meaʻai ma gaoioiga faʻale-tino, ma pe a filifilia ma fetuutuunai le fualaau, e tatau ona amanaʻia le maualuga o lipoproteins maualalo. E tusa ai ma nisi o tagata faaaoga, e le o iai le malosi o le togafitiga o Atoris ma e le lelei le faapalepale, ma e mafua ai le ogaoga o mea na tutupu.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

I luga o le faavae o le gaioiga o le atorvastatin, na faia ai le fualaau faasaina Atoris. O le a le mea e fesoasoani? E faaitiitia ai le tele o lipids i totonu o le toto. Ona o le gaioiga a le atorvastatin, o le gaoioiga o le GMA reductase ua faʻaitiitia ma ua faʻamaonia le synthesis o le cholesterol. O le tau aofaʻi o le mea mulimuli i le plasma e faʻaititia tele ona o le faateleina o le aofaʻi o le faʻaaliga i luga ole tino o le ate ma le faateleina i le fusifusia o lipoproteins.

"Atoris" ei ai foi lona aafiaga antisclerotic i luga o toto toto. O le gaioiga malosi e taofia ai le gaosia o meaola. E faʻaleleia foi vasodilation. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona maua muamua iuga pe a maeʻa le lua vaiaso. Ma a maeʻa le fa vaiaso, ona tupu loa lea o le maualuga.

E tusa ma le 80% o le gaioiga galue o loʻo faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai. A maeʻa le 2 itula, o le maualuga o le atorvastatin i le tino e oo atu i lona pito maualuga. E taua le iloa o tamaitai i lenei fuainumera e 20% le maualuga nai lo alii. O le faʻatagaga e oʻo atu i le 30 itula. Ae o le faʻamaʻaloina o le vailaʻau e amata ina ua mavae le 14 itula. O le vaega autu o loʻo faʻasalalau i le talo. O le 40-46% totoe na totoe mai le tino e ala i le inumaga ma le urethra.

I le tele o mataupu, e filifili fomaʻi e faʻamaonia se fualaau faasaina pei o Atoris. O faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina e faapenei:

  • matua hypercholesterolemia,
  • gasegase fefiloi,
  • familial hypercholesterolemia,
  • dysbetalipoproteinemia,
  • fatu ma vascular o faamai e mafua mai i le dyslipidemia,
  • puipuiga o maʻi fatu fatu, fatu fatu ma angina pectoris,
  • puipuiga lona lua o aʻafiaga e le manaomia o le maʻi cardiovascular.

O le tele o le faʻasaʻo

E le o tagata gasegase e mafai ona faʻaaoga fualaau Atoris. O faʻamaoniga e pei ona taʻua i lalo:

  • o gasegase o le ate o loʻo i luga o le tulaga o le faʻavavevave,
  • afaina o le hepatitis
  • foia le ate
  • maʻitaga ma susu susu,
  • cirrhosis o le ate
  • faʻateleina le faʻaleagaina o le hepatic,
  • lagona lelei i le vaega galue poʻo se tali atu i se mea e le afaina ai,
  • maʻi faʻavae maso
  • tausaga e 18 tausaga
  • lactase le faapalepale po o lona le atoatoa,
  • gasegase o le fatu fatu
  • galactose malabsorption.

Faʻasalaga tele, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i tagata gasegase e iai faʻamaʻi:

  • ava malosi
  • ogaoga faʻafitauli i eletise,
  • faʻafitauli faʻapitoa
  • faamai pipisi
  • toto maualuga
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • faʻaleagaina o meaola
  • televise taotoga taotoga,
  • manuʻa tuga.

Auala e ave ai fualaau faasaina

Ina ia mafai ona maua se faʻamaoniga aloaia, e taua le ave saʻo "Atoris". O le faʻatonuga e aofia ai faʻamatalaga:

  • I nai aso aʻo leʻi amataina le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i se taumafataga, lea e mafua ai le faaitiitia o le tele o lipids. O lenei taumafa e tatau ona tausisia i le vaitaimi atoa o togafitiga.
  • O fualaau Atoris e ave e tusa lava pe o le a le taimi o taumafataga.
  • E faʻatatau i le faʻamuamua o le LDL-C e faʻatonuina e ala i suʻesuʻega, o le 10-80 mg o le vailaʻau i le aso e mafai ona faʻatulagaina. O lenei aofaiga e faʻaaoga i le taimi e tasi.
  • E fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina "Atoris" i aso uma i le taimi e tasi.
  • O le suia o le metotia e le fautuaina muamua atu nai lo le 4 vaiaso talu ona amata le fualaau faasaina. E na o le taimi lava lea e mafai ai ona tatou iloiloina lelei le togafiti o togafitiga ma fetuutuunai togafitiga.

Umi o le taimi o le ulufale

Mai maʻi e mafai ona e faalogoina ni manatu eseese e uiga i le umi e ave ai Atoris. Fai mai tagata popoto pe afai ei ai se tulaga lamatia o se fatu fatu, ona tatau loa lea ona faaaoga le fualaau faasaina i se tulaga faifaipea (o lona uiga, o le ola atoa). I le taimi lava e tasi, e le fautuaina le faia o ni malologa, aua o fualaau oona e le i fuafuaina e le fuafuaina mo le pulega. E tusa lava pe i ai o latou aʻafiaga i le tulaga o le soifua manuia faaletino, e tatau ona e faia se filifiliga i le va o le mafanafana ma le ola. Faʻaitiitia o le faʻaitiitia poʻo le faʻasolosolo e mafai ona mafai pe a fai o aʻafiaga i itu e le mafai ona faʻafitia.

O nisi tagata gasegase e auai i faafiafiaga a le amateur ma ave fualaau oona i le onorvastatin i isi aso uma. E le mafai ona taʻua lenei mea e sili atu nai lo "tala faʻasolopito." Afai e fautuaina oe e le fomaʻi o se fuafuaga, e tatau ona e masalosalo i lona tomai. E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamaonia ai le aoga o se faiga o le faʻamalositinoina o faʻamalositino.

Atoris togafitiga: aʻafiaga itu

E ui lava i aoga uma o le fualaau faasaina ua fesiligia, i nisi tulaga o loʻo i ai se faʻafitauli i le manuia. O le mea lea, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ua fautuaina e ave Atoris. O aʻafiaga e mafai ona faapenei:

  • O nisi taimi e gaoioi ai le tino atuatuvale i le tagofia o lenei fualaau faasaina ma le lelava ma le vevela. O le Asthenia, maʻi tigaina ma le faʻafitauli faʻalagona e mafai foi. E seasea lava o le moe, mafaufau le mafaufau, atuatuvale ma le le fiafia.
  • O aʻafiaga e mafai foʻi ona tupu mai i aʻafiaga. Tinnitus ma se vaega o le leiloloa o le faalogo, mata matagogo, se vaaiga sese o le tofo, po o se toilalo atoatoa o lagona o le tofo o nisi taimi e matauina ai.
  • Atoris e mafai ona mafua ai faafitauli i le polokalame cardiovascular. O suʻega o maʻi e aofia ai faʻamatalaga e uiga i tiga i totonu o le pusa, fatu faʻamaʻaloga, toto maualuga, arrhythmias, angina pectoris. E mafai ona faʻamaonia.
  • A o ave le fualaau faasaina, o le a sili atu ona vaivai le manava o le tino. O vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina ai le niumonia, rhinitis, osofaiga a le maʻisa. E ono foliga mai foi o mai i taimi masani.
  • O le tele o aʻafiaga i le itu e matauina mai le faʻaogaina o meaʻai. O tagata maʻi e masani ona lipotia le fatu ma le manava o le manava, taʻavale, manava manava, afaina. O se vailaau e mafai ona mafua ai se malosi malosi o le manava po o lona toesea. Masalo o le fausiaina o maʻi pipili, gastritis, pancreatitis. I se tulaga e le masani ai, o le gasegase saʻo e matauina.
  • I le faʻaaogaina umi o le vailaau faʻasaina o loʻo fesiligia, o faʻafitauli i le masukuletelet system e mafai ona tupu. O le tele lava o taimi, e lipotia mai le gasegase o maʻi, o le myositis, o le gasegase ma le gaʻo o le maso.
  • O le tino o le tino e faateleina ai le lamatiaga o faamaʻi pipisi, faafitauli i le urination (tuai po o le enuresis), nephritis, gaioiga o feusuaiga, gasegase vavalalata.
  • Tagata faʻamaʻi e ave Atoris papa mo se taimi umi logoina lauulu lauulu ma le afu tele. O aʻafiaga le lelei i foliga o paʻu, paʻu, urticaria.E seasea ona maua i le fulafula o foliga.
  • A o ave le fualaau faasaina, e mafai ona maua se siʻitia laʻititi o le mamafa o le tino.

Atoris togafitiga: analogues

O le vailaau oona ua fesiligia e tele naua mea e suitulaga i le tino. E faʻatatau i le kamupanī, o le tau atonu e sili atu pe maualalo ifo nai lo Atoris. O analog:

  • "Torvacard" - pei o le vailaʻau o loʻo fesiligia, o loʻo i ai se mea taua e pei o le atorvastatin. E ui lava i le mea moni e toetoe lava o se faʻatusatusaga atoatoa, ae o le malosi o le faʻapitoa o lona pulega e laʻititi maualuga atu. Ae o le tau e tusa ma le tolu taimi sili atu ona taugata nai lo le mea faigaluega na fesiligia.
  • Liprimar o se faʻatusiga tutasi o Atoris. O lenei mea e mafai ona iloa e le gata i le vailaʻau faʻasolosolo, ae faʻapea foi i faʻamaoniga, faʻamaʻi ma faʻamalosia ile falemaʻi.
  • "Sinator" - o se faʻatusatusaga atoatoa lea o le vailaau faʻasaina ua fesiligia. Talu ai e leai ni suʻesuʻega na faia e tusa ai ma le saogalemu ma le aoga o togafitiga mo tamaiti, ua na o le au matutua e faʻataunuʻuina.
  • "Rosuvastatin" o le vailaau faaiu mulimuli lea. E sili atu le aoga nai lo le atorvastatin, ma e itiiti foʻi aʻafiaga i itu.
  • "Torvakard" e toetoe lava a tutusa le tutusa o "Atoris". E le o le mea lea o le fea o fualaau oona e sili atu. E taua tele ia mea uma e lua e gaosia e kamupani faʻapitoa faʻamaʻi.
  • "Simvastitatin" o se fualaau faasaina o le tupulaga ua mavae. I le avea ai o se tulafono, e toetoe lava a le faʻamaonia mai e fomaʻi, talu ai e itiiti le aoga nai lo Ator ma e le ogatasi lelei ma isi fualaau. O le mea e masani ai, e faia e tagata na togafitia mo se taimi umi, faʻapea foʻi ma tagata o loʻo faʻatagaina fualaau oona i se tulaga masani.

Tali lelei

O suʻega a tagata maʻi o le a fesoasoani e iloilo le aoga o le fualaau o le Atoris. Mai ia i latou e mafai ona e faalogo i ni tali lelei faapea:

  • pe a ma le masina talu ona amata le fualaau faasaina, o le maualuga o le cholesterol e matua faʻaitiitia ma faʻamautu,
  • e leai ni aʻafiaga faʻapitoa,
  • tau taugofie e faʻatusatusa i nisi o analogues,
  • o le fualaau faasaina ua gaosia e se kamupani iloga, ma o le mea lea e mafai ai ona e mautinoa o le gaosiga o loʻo pulea, ma o le tulaga lelei e ausia tulaga faʻataunuʻu a Europa.

Manatunatuga le lelei

E na o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina e mafai ona ave le fualaau faasaina "Atoris". O suʻega a le tagata maʻi o le a fesoa- soani ia malamalama i itu le lelei o togafitiga ma lenei meafaigaluega:

  • ina ua uma le tagofia o le fualaau faasaina o oʻu maso ua matuai tiga lava,
  • pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e vave lava ona tulaʻi le cholesterol (faʻaopopo atu, o le faailoga e maualuga atu nai lo le togafitiga),
  • o se paʻu paʻu e foliga mai,
  • vaivai tele le faateleina ao tago i le fualaau faasaina,
  • mataʻituina e le fomaʻi.

Faaiuga

Atoris o se tasi o le tele o fualaau oona e faavae i le atorvastatin lea ua fuafua e tuuitiitia le cholesterol toto. E le gata i lea, e gaoioi i luga o le teuina o mea leaga e ono mafai ona faaputuputu muamua. O fualaau fou uma o lenei vaega e aliali mai i luga o le maketi, ma le malosi e tauva ma isi. I soʻo se tulaga, o le fomaʻi e tatau ona filifilia le vailaʻau.

Atoris papa, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

Faatonuga mo le faʻaaogaina Atoris faʻamaonia e muamua aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma lona faʻaaogaina, faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i meaailea o le a maua lipid lowering i totonu o le toto. O le meaai e tatau ona mulimulitaia i le taimi atoa o togafitiga. Aʻo leʻi amata ona e ave Atoris, e tatau ona e taumafai e ausia le pule hypercholesterolemiae ala i le faia faamalositino ma paleni mamafa i tagata gasegase gasegase faapena foi i togafitiga faʻamaʻi taua.

O fualaau Atoris e faia i le tautala (tautala), pe a uma le 'ai po o luga o se manava leai. E fautuaina le amataina o le togafitiga i aso taitasi o le 10 mg, mulimuli ane, e fuafua i le aoga o le tui muamua ma afai e tatau ona faateleina, o le a maualuga atu le fualaau - 20 mg, 40 mg, ma faapena foi i luga atu i le 80 mg. Atoris, i vailaʻau taʻitasi, e faʻaalu i le aso, i le taimi lava lea o le aso, faigofie mo le maʻi. O le togafitiga faʻapitoa e mataituina pe a maeʻa le lua vaiaso o faʻaaogaina le fualaau faasaina, faatasi ai ma le atinaʻeina o lona aoga maualuga pe a mavae le fa vaiaso. I lenei itu, o le fuaina o fualaau o Ator e le o muamua atu nai lo lona fa vaiaso, ona o le amanaia o le aoga o le tui muamua. Ole maualuga ole fua ole aso o Atoris e 80 mg.

Mo togafitiga afaina hyperlipidemia IIb ituaiga ma muamua(polygenicma faʻatoʻateleina o le heterozygous) hypercholesterolemiaItuaiga IIa, latou te fautuaina le aveina o le Atoris i le 10 mg, faatasi ai ma le faateleina o le tino pe a uma le fa vaiaso, e fuafua i le aoga o le fua muamua ma le lagona o tagata taitoatasi.

Mo togafitiga o le hypercholesterolemia homozygous, e faʻatatau i le mamafa o ona faʻaaliga, o le filifilia o uluai atopaʻu e faʻatinoina taʻitoʻatasi, i le lautele e pei o isi ituaiga hyperlipidemia.

I le tele o tagata gasegase o le hypercholesterolemia homozygous o le aoga sili ona lelei o Ator e matauina i se aso tasi o le 80 mg.

Atoris ua faatonuina e avea o se togafitiga faaopoopo i isi metotia o togafitiga (mo se faataitaiga, plasmapheresis) poʻo le faʻasologa autu, pe afai e le mafai ona faia togafitiga ma isi metotia.

O maʻi e maua i fatuga o fatugaʻo ma i le matua latou te le manaʻomia le faʻavasegaina o fualaau faasaina.

Maʻi ma afaina ate o le tofiga o Ator e mafai ona faia ma se faʻaeteetega tele, talu ai i lenei tulaga o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaumatiaga atorvastatin fafo atu o le tino. O le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a le fale suesue ma faailoga o falemaʻi ma i le tulaga o se faʻaopoopoga taua elemene o le resaminase faʻatasi ai ma se faʻaititia o le faʻaititia poʻo le faʻamavae atoa o le vailaʻau.

Fegalegaleaiga

Faʻaaoga faʻatasi atorvastatinma faʻamaʻi (Clarithromycin, Erythromycin, Quinupristine / dalfopristine), NefazodonInhibitors protease HIV (Ritonavir, Indinavir), vailaau faʻamaʻi (Ketoconazole, Itraconazole, Fluconazole) poʻo Cyclosporinee mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le toto atorvastatinma mafua ai myopathiesma isi rhabdomyolysisma atinaʻe toe le manuia.

Faʻaoga faʻatasi ma Ator nicotinic acid ma fibratesi le lipid lowing doses (sili atu ma le 1 g / aso), faapea foi ma le 40 mg atorvastatinma le 240 mg Diltiazemae mafua ai foi ona faateleina le toto atorvastatin.

Faʻaopoopoina le faʻaogaina o Ator ma Rifampicinma Phenytoinfaaitiitia lona aoga.

Anetusi(faʻamalolo aluminium hydroxides ma magnesium) faʻaititia mea uma atorvastatini totonu o le toto.

Faʻaopoopoina Ator ma Colestipole faʻaitiitia ai foi le faʻatonuga atorvastatini le toto e 25%, ae o loʻo i ai sona malosi sili atu, pe a faatusatusa ma Ator naʻo ia.

Talu ai ona o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone, o le lapataiga e manaʻomia ao faʻasalalau ai le Ator i fualaau oona lea e faʻaititia ai le maualuga o hormones o le toto (steroid) Spironolactone, Ketoconazole, Cimetidine).

Tagata gasegase e mauaina Atoris i se fuataga e 80 mg ma Digoxine tatau ona mataʻituina e le aunoa, aua o lenei tuufaatasiga e mafua ai le faateleina o le toto toto Digoxin, e tusa ma le 20%.

Atorvastatine mafai ona faʻaleleia le faʻafefe faʻaiuga tautala (Ethinyl estradiol, Norethindrone) ma, e tusa ai ma lea mea, o lo latou faʻaauau i le plasma, lea e ono manaʻomia ai le tofiaina o se isi togafitiga.

Le faʻaaogaina o Ator ma Warfarin, i le amataga o le faʻaaogaina, e mafai ona faʻamalosia le aafiaga o le mulimuli i le fesoʻotaʻiga o le toto (faʻaitiitia le PV). O lenei aafiaga e faʻaleleiina pe a mavae le 15 aso o le faʻasologa faʻatasi.

Atorvastatine leai sona aʻafiaga taua i kineta Terfenadine ma Phenazone.

Faʻaaogaina masani o le 10 mg Amlodipinema le 80 mg atorvastatine le afaina ai i le pharmacokinetics o le mulimuli i le paleni.

O mataupu o aoaoga ua faamatalaina. rhabdomyolysisi tagata gasegase na latou aveina Atoris ma le taimi lava lea fusidic acid.

Atoris talosaga ma estrogenma vailaau faʻasaina, i totonu o le faʻavae o le fesuiaiga o togafitiga, e leʻi faʻaalia faailoga o fegalegaleaiga le manaʻomia.

O le sua o le vine, i le aofaiga o le 1.2 lita i le aso, i le taimi o le togafitiga ma Ator e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le plasma content o le fualaau faasaina, ma o le mea lea, e tatau ona faatapulaaina lona taumafaina.

Analogs a Atoris

O nei analogs o loʻo faʻatusalia e fualaau faasaina latalata i ai i la latou faiga o gaioiga. O analogues sili ona taatele o:

O le tau o analogues e eseese ma e faalagolago i le kamupanī, o le tele o mea o lo o gaosia ma le numera o papa. O fualaau Simvastatin10 mg Numera 28 e mafai ona faatauina mo le 250-300 rubles, ma Crestor10 mg Numera 28 mo le 1500-1700 rubles.

Atoris tau, o fea e faʻatau ai

I totonu o falemaʻi a Rusia, o le tau o le fualaau faasaina e tele naua, mo se faataitaiga, o le tau o Ator 10 mg Numera 30 e mafai ona eseese i le 400-600 rubles, o le tau o Ator 20 mg Numera 30 mai le 450 i le 1000 rubles, 40 mg tablets Numera 30 mai le 500 i le 1000 rubles.

E mafai ona e faʻatau papaa i Iukureini i le averesi: 10 mg Numera 30 - 140 hryvnia, 20 mg Numera 30 - 180 hryvnia, 60 mg Numera 30 - 300 hryvnia.

Tuua Lau Faamatalaga