Le fualaau mo le leiloa o le mamafa - Glucofage long - iloiloga le lelei

Sa ou aveina Glucophage Long mo le gau o le mamafa mo le sili atu ma le tausaga, ma i le taimi lea ua le gata ina ou leiloa 10 kilokalama (mai le 78 i le 68 kilokalama), ae ua mausali foi i le mamafa ou te manaomia. Ioe, o le a avea ma se faʻaopoopoga e fai mai na o le metformin e "nofosala" o lenei manuia. A aunoa ma ni suiga i le olaga ma meaʻai, o le a mautinoa lava e le mafai ona solo lelei le mamafa. E le tele ni iloiloga i luga o le fesoʻotaiga mai le leiloa o le metformin ma sa ou filifili e faamatala auiliili au mea na tupu.

O a faʻamanuiaga ole leiloa o le mamafa ile Glucofage Long?

E le pei o le tele o meaʻai mo le paʻu o le mamafa, o lona lelei ma le saogalemu e tumau pea i mafaufauga o tagata gaosi oloa - o le aʻafiaga o le metformin i le paʻu o le mamafa ua faʻamaonia ma saienisi faʻatatau i metotia o faʻamaoniga faʻavae,

Faʻamatalaga saʻo e amata ai - ma se laʻititi ifo i le 500 mg ma le faasolosolo malie malie o le fua, o le Glucofage Long e le afaina ai i tagata soifua maloloina,

Ona o le faʻagasolo lemu o le metformin, o le Glucofage Long e mafai ona na o le faatasi i le aso (i le taimi o le taumafataga), e fesoasoani foi e aloese mai aʻafiaga,

Ina ia faatumauina le mamafa o le mamafa, i se tulaga maualalo ole 500 mg, ole Glucofage Long e mafai ona ave mo le itiiti ile olaga. Ma le isi, o faʻamanuiaga o le metformin mo le soifua maloloina ma le faaumiumi o le olaga e le tupu ai masalosaloga i le va o fomai ma saienitisi.

O a ni mea le lelei ma aʻafiaga?

Glucophage O le umi e le o se meaʻai faʻamalosi. Aua e te faatali mo le leiloa vave le leiloa e aunoa ma se taumafaiga. O le paʻu o le mamafa ma le metformin e tupu malie ma faasolosolo malie - mo le gau o le mamafa, "i le taumafanafana," e tatau ona e amata ave metformin i le tautoulu po o le taumalulu.

Metformin e matua itiiti le aoga mo le aveesea o le mamafa e aunoa ma ni suiga i le olaga ma meaʻai. Afai o le taumafa e tele naua calories (aemaise lava gaʻo vailaau vave) ma e te le faʻaaluina le tele - i le tulaga sili ona lelei, o le metformin o le a na o sina mea itiiti lava e faʻaitiitia ai taunuuga o se ituaiga ola - faʻamautinoa le mamafa pe faʻagesegese ai lona alualu i luma. E mautinoa lava e le mafai ona aveesea le mamafa e aunoa ma ni faʻafitauli,

O le aʻafiaga o le metformin e faʻalagolago i le toto, ae e le mafai ona ave ni togi maualuga mo le leiloa o le mamafa e aunoa ma ni faʻamaoniga (ituaiga 2 maʻisuka) ona o le faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga. Mo lenei mafuaʻaga, o le maualuga o le laʻau fautuaina mo le paʻu o le mamafa o le 1500 mg i le aso, ma le lelei, ia faʻaitiitia le lamatiaga o aʻafiaga o le itu - 750-1000 mg. Vaʻaia togafitiga - 500 mg

Pe a ave i luga o tui (sili atu i le 1000 mg) aemaise lava i le amataga o togafitiga, e mafai ona maua aafiaga mai le gastrointestinal tract. I le aluga o taimi, latou te pasi,

E le tatau ona e taumafa lelei i le taimi e alu ai Glucophage Long. (itiiti ifo i le 1300 kcal / aso) ma faʻaititia foʻi le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. I le taimi lava lea e tasi, o "gaʻo gaʻo vave" (aemaise lava meainu suamalie) e mafai ma e tatau ona aveesea mai le meaʻai. Faavavau.

Ua uma ona ave metformin ma e le mafai ona aveesea le mamafa? Faitau e uiga i mafuaʻaga talafeagai iinei.

Faʻafefea ona ou le maua le mamafa i le Glucophage Long

Sa ou taumafai e aveesea le mamafa i le tele o taimi. E moni, ou te leʻi matua gaʻo lava - o laʻu mamafa o le mamafa e 78 kilokalama. Ae ui i lea, na ia lagona le soona fai, ma o loʻu puupuu puupuu o le 170 cm - gaʻo gaʻo e manino lava ona aliali mai i luga o itu + o le tele o gaʻo i luga o sipuni.

O le mea e leaga ai, o le kilokalama na leiloa i le afu e masani lava ona toe foi mai ma vave lava ona toe foi le mamafa i le "masani", lea e talafeagai ma le tino, ae le o aʻu. O le leiloa o le mamafa mo se taimi umi e leʻi galue e tasi lava.

Na ou aoao e uiga i le metformin i le vavae ese mai le autu o le leiloa o le mamafa. E tele atu faʻamatalaga na amata ona faʻaalia i luga o ni nofoaga faʻapitoa faapitoa ma ni faʻatalanoaga e uiga i ona avanoa e le mautonu mo le faateleina o le ola. O tagata faʻatau meaola i le lalolagi atoa ma tagata taʻavale e faʻaaogaina Metformin i aso uma mo le tele o tausaga e faʻatuai ai le faʻaalia o le tele o vaeluaga o tausaga.

I se taimi mulimuli ane, ao ou faitauina ia faatonuga mo Glucofage Long 750 na ou tosina atu ai manatu i le faamatalaga lenei:

A o ave le "Glucofage Long 750", o le tino o le tagata maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le agavaʻa (ua maitauina le leiloa o le mamafa).

O le mafaufau i le autu, na manino ai metformin e aoga tele mo le mamafa o le mamafa. Le itiiti ifo i le faʻaaloalo. A uma, o le a aafia ai le glucose metabolism i luga o itu uma. E faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto, faateleina ai le lagona o le resitara o le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Ma le isi, o le a faʻaitiitia ai le gaosiose gaosia e le ate ma faʻatuai ai le inu o le kulukose i totonu o le manava.

O le mea moni, o le metformin e faʻataʻitaʻiina le matelaina o le gaʻo i le tino ma faʻaleleia ai le malosi o le faʻaaogaina o le kulukose, lea o le a teuina i le gaʻo. E le leaga, a ea?

Ma sa ou filifili i se suʻega ma se isi taumafaiga e aveesea le mamafa. O le mea e lelei ai, i le Glyukofazh Long pharmacies latou te faatauina atu e aunoa ma se taotoga e sili atu le toʻa, ma o le tau e lava lelei (aemaise lava i le talaaga o isi meaʻai faʻalauiloa meaʻai ua faasalalauina i luga o upega tafaʻilagi ma faʻalapotopotoga, mo le mamafa o le mamafa, pei Evalar). Mo le lavea, e mafai ona e faʻatau atili taugofie fale fale - Metformin MV.

Faʻaogaina o le "Glucofage Long" mo le mamafa o le mamafa

Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga o aʻafiaga, na amata ona ou tago i le metformin ma se mea sili ona maualalo. Mo nei faamoemoega, sa ou faatauina mai ai se afifi o le "Glucofage Long 500". Aisea e tutusa ai le metotia metformin? E tele mafuaaga, ae o le autu autu e faigofie. Faʻaaoga i aso taʻitasi i le aso, i le taimi o le taumafataga o le afiafi. E le tatau ona vaeluaina pe galo ia laulau.

Pe a ave muamua le afifi i se fua o le 500 mg i le aso leai se itu aʻafia na matauina. O le mea lea, ina ua maeʻa, sa ou suia lemu ile Glucofage Long 750. I le gasologa o le tausaga, na ou suia foi i le Glucofage Long 1000, lea na faʻaalia ai le mamafa o le gau o le mamafa. Mulimuli ane, na ou toe foi atu i le fua o le 750 mg, e pei o le sili atu ona mafanafana ma matua le mafai ona mafai.

I le tasi taimi, pe tusa o le afa tausaga talu ona amata le metformin mo le mamafa o le mamafa, na ou filifili loa e ave se fua maualuga o le 2000 mg mo sina taimi puupuu. O le mea moni, ou te leʻi fiafia i lagona - o aʻafiaga o mea maualuga o metformin na amata ona lagona lelei. I taimi uma lava, e peisea'ī o fia 'ai, fiailoa, fiaaai. I se tulaga aoao, na ou taofi le suʻega i luma atu o taimi faatulagaina.

I le taimi lava e tasi, afai e le mafai ona aveesea le mamafa i lalo ifo o dosages, e mafai ona e faʻamaʻi le 2000 mg i ni vaega se lua - tasi papatini pe a uma le 'aiga o le afiafi, ma le lua pe a uma le' aiga o le taeao. O aʻafiaga e le manaʻomia i lenei vavaeʻesega e faʻaitiitia tele lava.

Faʻasologa o Glucophage Long Faʻailoga Afiafi

E le o le faapea o le mauaina o le Glucophage Long ua pasi atoa. I se vailaau o le 1000 mg, ao faʻaaogaina se tele o laʻau suamalie ma isi mea taumafa faʻamaʻi faʻamaʻi faigofie, e mafai ona tupu faʻalavelave masini.

Le mafuaʻaga e faigofie - Metformin faʻagesegese le faʻaleleia o le kulukose mai le inumaga, o le mea lea, e maua ai e le microflora le tele o meaʻai. O se taunuuga, afaina, gas ma isi aafiaga le lelei. Peitai, i fua o le itiiti ifo i le 1000 mg. E toetoe lava a ou le fetaiaʻi ma nei aafiaga.

O le isi aʻafiaga faʻapitoa mai le faʻaaogaina o le metformin e sili ona popole i ai alii. O le mea moni o le metformin e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol atoa. E foliga mai e leaga? Ae oo tatou tino e maua ai le testosterone mai cholesterol, ma faasaga i le talaaga o le umi o le metformin i le maualuga, o le maualuga o le testosterone e mafai ona faaitiitia, lea e afaina ai le fua faatatau o le mamafa o le mamafa.

Ae ui i lea, na ou maua se auala e aluese ai mai le tulaga. Muamua, e pei ona ou tusia i luga, i le aluga o taimi, na ou faaitiitia le fua i le 750 mg, ma le lona lua, na amata ona ou aveina iʻa ma tuu i ai le suauu. O nei fuataga na lava lea e foia ai le faafitauli.

Ma o le mea moni o le aʻafiaga autu o Glucophage Long o le paʻu mamafa. E sili atu i lenei i le iloiloga i lalo.

Lisi o Paʻu ma le Faʻasologa Faʻasologa Tausaga mo le tausaga

O le mea moni, o le mamafa o le mamafa i le 10 kilokalama i le na o le aveina o se tasi laulau o le metformin 1000 mg o le a matua faigata lava. O le mea sili o le a sili atu nai lo le tausaga.

O le mea e lelei ai, ua uma ona ou maua le poto masani i le leiloa o le mamafa muamua ma maua se manatu lelei i mea e manaʻomia ona faia e faʻaleleia atili ai le aoga o le Glucofage Long mo le gau o le mamafa:

  • Sa ou taumafai i le mea sili e mafai ona ou teena ai meaʻai gaʻo, aemaise lava i meainu. E le aofia ai le lauti suamalie ma le kofe, lemonade ma le suka ma sua,
  • E taua foi le pulea o le suka i totonu o meaai. Gaosia e le au gaosiga le suka i le tele o mea e oʻo lava i oloa e le faʻasalaina! Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalogo i le aofaiga o suka i le ketchup. E tutusa lava ia mo yoghurts "maloloina". I le tele o ia mea e oo atu i le 16-19 grams o le suka i le 100 kalama o le oloa
  • Sa ou taumafai e faailoa atu nisi "mea faigata" gaʻo i totonu o le meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga paʻu ma fiber e mafai ona faʻaopoopo i le mea moni, o soʻo se ipu, ma o le aʻafiaga e matua lauiloa - e faʻagesegese ai le faʻafefeina o meaʻai ma faʻaʻumiʻumi le lagona o le maofa. Faʻafofoga i meaʻai uma o le saito ma le faʻaaogaina o meaʻai gaosia. E moni lava, faatasi ai ma le fiva faaopoopo e taua foi le aua le faʻaaogaina - o le siama i totonu o le manava e le o malolo ma o le a fiafia e faʻatulaga se fugalaau lelei,
  • Galuega Locomotor - leai se mea e leai. O aso uma lava e tatau ona e alu a itiiti ifo i le 8-10,000 laasaga, e le gata i lea, i se taimi vave. I le faaopoopo atu i ai, sa ou taumafai e lafoaʻi mea tetele ma le maualuga i soo se mea e mafai ai ma faigofie - e oʻo lava i luga o le tasi fogafale i aso uma e te laitiiti, ae faʻaititia le tele o le malosi o le malosi ma saofaga i le paʻu mamafa,

O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani i meaʻai masani o mea taumafa e vave ona e faʻaaogaina (o le mea e sili ona taua o le lafoina atoa o mea inu inu). Ma o le faʻaleleia lelei o le gaioiga o le tino, na mafai ai ona ou ausia se paʻu mamafa o le 10 kilokalama.

O le a le aoga o Glucophage Long? Muamua, i taimi ua mavae e taumafai e aveesea le mamafa, e le mafai ona vave leiloa le 10 kilokalama i le taimi lava lea e tasi, e oʻo lava i le tele o mea e sili atu le taua o taumafa ma avega mamafa. Ona ou toe toesea ai kilokalama. Ma o lenei taimi - leai se mea agalelei! Ua faʻamautu le mamafa ma ua tausia i totonu o le 68-69 mo ni nai masina, e ui lava o le mea moni sa ou toʻafilemu atili ma sili atu ma le sili atu ma le sili atu o le sisiva "faasaina" na amata ona maua i le taumafataga. E moni, e le faʻaaoga lenei mea i meainu.

I loʻu manatu, e leai se mea e tatau ona e faʻamoemoe mai Glucophage Long i soʻo se faʻaosooso vave ma faʻalavelave. "Ia le mamafa le taumafanafana i le taumafanafana" mo ni nai masina na o le aveina metformin o le a mautinoa lava le le galue. O faʻamanuiaga ma le maitauina o faʻamoemoe e na o latou e faia ni nai taumafaiga sili atu nai lo le naʻo le ave o se meaʻai pe a uma le 'aiga o le afiafi.

Afai o suiga i le taumafataga ma le aveina o Metformin e le o taʻitaʻia ai le gau o le mamafa, taumafai e faʻatupulaia le metotia, ae vaevaeina i ni vaega se lua. Mo se faataitaiga, 1000 mg i le taumafataga ma le 500 mg i le taeao o le taeao. Mataʻituina ou lagona, ae ou te le fautuaina tele lenei metotia.

Faʻaaoga faʻamaʻi i taimi uma ma e aunoa ma le faalavelaveina. O le metformin lemu-faʻasaʻo, pe a faʻaaogaina i ni tootoo laiti, e leai ni aʻafiaga ogaoga, ma o lona saofaga i le soifua maloloina ma le paʻu o le leiloa o se mea taua tele. Ma afai e te faʻaopopo suiga talafeagai i le meaʻai ma le olaga i le faʻaaogaina o le Glucofage, o le a le umi ona oʻo mai le aafiaga. O le faʻaitiitia o le mamafa o le a mausalī ma e tumau ai iʻuga tumau.

Manatunatuga le lelei

Sa ou tago i lenei fualaau faasaina mo le 2 vaiaso. Ma o vaiaso uma e lua sa ou maua ai le manava manava. O le mamafa e leʻi faʻaitiitia ai le gram. Ou te le fautuaina atu!

Ou te le fautuaina lenei fualaau faasaina i soo se tasi, pe afai na mafua ona o le maʻisuka ma e naʻo latou lava! O loʻo faʻamatalaina auiliili i faatonuga. Ioe, e mafai ona faʻaaoga e leiloa ai le mamafa, ae pe o le a le tau o se faʻafitauli o le endocrine, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga, faʻalavelave i gaʻo, ate, fatu. E tele isi vailaʻau faʻatau mo le faʻaaogaina e tagata soifua maloloina, latou te saogalemu! Aua e te faʻavaivaia lou soifua maloloina; e leai se faʻaogaina e taua.

O laʻu tala e le ese mai tala a le fiaselau o isi tamaitai oe na faaipoipo teineiti, ma ina ua mavae ni nai tausaga o le olaga faaleaiga ma o le fananau mai o tamaiti ua liua o ni tama. Sa ou aoao mai le mekasini e faapea o se ituaiga o glucophage e 750 tausaga e mafai ona fesoasoani ia te aʻu e aveese ai nisi pauna ma centimita i le puimanava. I le taimi muamua, sa ou matauina ni aafiaga laiti - Sa ou fai si naua, o loʻu ulu ua tiga, e masani ona ou tamoe i le faletaele. Na amata ona ou mafaufau e uiga i le leaga moni o loʻu ola maloloina mai le faʻaaogaina o glucophage pe tusa o le 750 tausaga talu ona ou oʻo i le falemaʻi ma se microinfarction, ma e leʻi i ai lava muamua na ou mafatia i faʻafitauli o le loto. Ina ua uma ona taʻu atu i fomai o loo ou uuina le glucophage mo le 750 tausaga, sa ou faateia i latou, aua o lenei fualaau e faaaoga e togafitia ai le maʻisuka. Sa fautuaina malosi au e vave taofia le tagofia o lenei fualaau faasaina. Ae peitai, o le tele o le faaleagaina o loʻu ola maloloina ua uma ona faia, ona sa ou ola i se microinfarction. E taufaafefe i le mafaufau pe o le a le mea o le a tupu i loʻu aiga ma lau fanau pe afai ou te leʻi maua se fatu fatu. Ou te le fautuaina lenei fualaau faasaina i soo se tasi!

Faʻapitoa:

le maua, aua ave se mea itiiti.

Faʻafitauli:

Lagonaina o le maʻi, pipili.

Ua faatonuina se tagata e mulimuli i le toto e faaitiitia le toto suka. Sa ou faatauina mai. Na vave lapatai mai le fomai afai e te tago i ai ma 'ai meaai, o lona manava o le a 100%. (Mo faamatalaga) Na amata ona ou aveina, ae mo le silia ma le 3 aso ou te le mafaia. Na ou lagona le maʻi mai ia te ia. Na ou sui ia Siofor. O le mea lea, ou te aloese mai le iloiloina o lenei fualaau faasaina.

E saʻo lava le fualaau oona, o le a ou le faatauina, ae ia te au, e sili atu le lelei o le taumafa ma le sili atu le mamafa nai lo le taumafa i mea uma ona e puʻeina lea o fualaau. E leai se manaʻoga e talitonu o loʻo i ai se "mea manaia tele" o le a foia ai faafitauli uma.

Toe iloiloga

Gluklfazh e tatau ona amata tusitusi ma ni togi laiti. O le taimi muamua ou te leʻi iloa. Faʻamolemole - *****. Mataʻu, na i ai i le manava. O le taimi lona lua na ou amata ai i le kuata kuata ma faʻagesegese lemu le fua. I vaiaso e lua, e sui le tino ma toe foʻi mea uma i le masani. Glucfage lemu le matua. O le mea moni lenei ua faamaonia faʻasaienisi i le tele o tausaga o le mataʻituina.

Faʻapitoa:

Faʻafitauli:

Faʻaitiitia le mamafa mamafa o le fesili i taimi uma! Muamua, tatou te 'aʻai i mea e ofoina atu e le au gaosi oloa, ona matou teteʻi ai lea o loʻo maua le tupe mama. Sa ou taumafai mo le tusa ma le sefulu tausaga e toe faʻafoisia muamua le lotogatasi. Ma e le aoga tele.
I le taumafai ai i se fusi

faiga, na sau i le fomaʻi.
Na ou pasia suega ma maua se taimi atofaina.
O se tasi oi latou na metformin. Sa ou filifilia le glucophage umi, aua ou te le mautonu e inu fualaau aina i taimi uma pe a uma ona 'ai.
O le glucophage umi e tasi le tele - ou te faʻaalu i le aso. Na tofia au i le lima selau iunite. Sa ou filifili muamua i se mea faalilolilo mai le fomai e faateleina le fualaau. Ae na ia taofi. E te iloa le faaupuga: "O le vaega o le tino e le faʻamalositino e faʻaumatia!" O lona uiga afai e te le faʻaaogaina le siʻusiʻu, ona e aveesea lea mai oe. Ma o le glucophage e amata ona galue ae le o le pancreas ma le tino atoa e le mafai ona taulimaina le faaaogaina o le gaʻo, ae e fesoasoani i lona faʻaleleia. Ou te le manao i le glucophage umi e avea ma sui mo laʻu lava polokalama. tuu i latou e fesoasoani, ae faʻatasi, ou te le malie. Sa ou filifili e faataitai le lima selau iunite.
Na amata ona paʻu le mamafa mai le vaiaso lona tolu, ma, o se mea lelei lelei o se mea faʻapipiʻi mai le puimanava o loʻo totoe. Ma o se faʻaopoopoga tele lenei, aua o le solia lea e mafua ai le tuu o le gaʻo i luga o le puʻau e mafua ai le popole tele i fomaʻi.
E ala i le feteʻenaʻiga ou te uiga o le nausea. Ae ua uma ona ia alu laitiiti.
Ae o mea lelei e aofia ai le aveina o vailaau i aso taʻitasi. Ou te taliaina ao lei alu i le moega.
Ou te fautuaina.

Faʻapitoa:

Poto talafeagai, tau maualalo, itiiti ifo aʻafiaga nai lo Siofor.

Faʻafitauli:

Laititi le maʻi o le tino

Faatasi ai ma metformin, na amata ai ona ou masani i le 20 o ou tausaga. E le o se fofo tasi ua fuafua e maʻitaga i polycystic ovaries ua fesoasoani. Ok na mafua ai se maitaga, ae na amata ona maisa. Ma o le fomaʻi fou matou te filifili e faʻaaoga le Siofor, na ou tusia foi se toe iloiloga e uiga ia te ia. Faafetai ia te ia, o le duphaston ma le clostulum, na tupu loʻu maitaga ua leva ona faatalitali i ai. Ae i na masina uma e ono na ou inu ai Siofor, sa ou matua leaga tele, na ou misia fualaau, ae na o le aloese mai le galala, gaioiga ma le tausaafia o lagona.
I le taimi nei ua atoa le 1.6 o loʻu afafine, na ou filifili ai e toe amata le metformin, aua e le na o le faavaeina ma e le faatagaina ai oe e amata moe, ae fesoasoani foi e aveesea le mamafa (natura, ma meaai lelei). Na vave ona tulaʻi mai le fesili e le mafai ona ou inu Sifor, ou te le o sauni, mo nei "lagona". Ma ina ua uma ona ou faitau i le tele o iloiloga i luga o le Initaneti, sa ou filifili e sui i le glucophage, ae le faigofie, ae umi. E mafai ona ou fai atu, mo le vaiaso o le aveina, ioe, ei ai faailoga le lelei o le aveina o metformin, o loʻo i ai sina faaletonu o le gaogao, i mea uma lava, ou te lagona lelei.
P: s, ioe, o togafiti uma, faatasi ai ma suiga o fualaau faasaina ma, i le mataupu faavae, o le amataga o lo latou faaaogaina, na ou malilie i laʻu fomaʻi!

O le faagasologa e le o se mea vave, ae i le glucophage ou te leiloa le mamafa. Ua uma nei ona 4 kilokalama. Ma o le faagasologa e agai i luma. Ia, na ia tuʻuina ifo foi le suka mo aʻu, na maualuga, na fai mai foi le fomai e mafai ona i ai ni vailaau.

Tali lelei

Ou te talia Glucophage ma tagata muamua. Lafoaʻi 5 kilokalama. Ae e le o le manatu lenei! O le mea autu o le faʻaitiitia o le suka, o le malosi ua toe foʻi mai i le masani, ma o malosiaga ua oʻo mai i le olaga. Ou te talitonu o lenei fualaau faasaina e le tatau ona faʻaogaina ina ia mafai ai ona paʻu le mamafa. Ma i soo se tulaga lava, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Na leiloa le 10 kilokalama i le glucophage i le 3 masina, ou te manatu o se taunuuga sili ona lelei. Na ou mulimuli i se meaai, ioe

Ou te le popole lava e uiga i isi pauna, na ou le mauaina lava. Ae ui i lea, i le gasologa o tausaga sa amata ona ou matauina o mea ou te fiafia i ai e le manaia le nofo i ou luga i nai tausaga ua mavae. O le mea lea, ina ua fautua mai se uo ou te taumafai i le glucophage e 750 e leiloa ni nai pauna, na ou malie e aunoa ma le faatuai. I mea uma, o se vailaau ua faamaonia, ma e le o se mea faaopoopo meaʻai poʻo se sooupu e le o iloa le amataga. Ou te le toe salamo lava i ai! Ina ua mavae se aso e sefulu aso, na leiloa le 5 kilokalama. Ou te leʻi matauina soʻo se "aʻafiaga"; o laʻu uo, ou te matua faafetai lava, e leʻi faitio foi i se mea. Ou te le toe manaʻomia le mamafa o le mamafa, o lea na ou le toe alu ai, ma e leʻi toe foi mai le kilo. Afai e masalosalo se tasi i aʻu upu, ou te fautuaina oe e feutagai ma se fomaʻi mo ni faʻamaoniga e mafai ona e faia aʻo lei amataina togafitiga. O le mea lea, o le glucophage e 750 tausaga ou te fautuaina ai i latou uma oe mananao e aveesea le mamafa!

Mo aʻu, o Glucophage o loʻo i ai muamua muamua i le faʻavasegaina o auala mo le paʻu o le mamafa, e ui ou te taliaina e le gata ina ia le maua ai le mamafa, ae ou te manaʻomia pea ina ia faʻaitiitia le cholesterol toto. Faʻasaga i tua o le faʻaitiitia o le suka ma le cholesterol, o loʻo mamafa foʻi le mamafa. O se itu sili ona manaia lona aafiaga. Talu ai na amata ona ou aveina le faaopoopoga, ma e tusa ma le lua tausaga, o loʻu mamafa na le gata ina faateleina, ae na faaitiitia foi i le 11 kilokalama. I le taimi nei ua uma ona suia le tino i le aveina o le faaopoopoga, ua toe foi mai uma faailo i le masani, o lea na ou taofia ai le aveesea o le mamafa. I le tautala faapitoa e uiga i kilokalama leiloa, na ou paʻu pe tusa o le 6 kilokalama i le 4 masina, o le 5 totoe na totoe lemu, i le isi ono masina. I le taimi nei, mo le tausaga i le taimi nei, o loʻo mamafa le mamafa ma e lelei tele. Ua uma nei oʻu 53 tausaga, o le tausia o le mamafa o loʻu popolega sili lea. O lenei o loʻu mamafa e tolu ma aʻu Glucophage ou te inu ai pe afai, e tusa ai ma le auʻiliʻiliga, toe oso le cholesterol. Mo le suka na ou faatauina ai se faaopoopoga i luga o se faavae masani ma avea o se prophylaxis. E le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i le saogalemu o Glucofage, e tele faʻasolega, ei ai foi aʻafiaga i faatonuga, ae leai se tasi oi latou na faʻanoanoa ia te aʻu e tusa lava pe tasi i le 2 tausaga o le pulega.

I le amataga, e tatau ona e malamalama o Glucofage Long e le o se meaola-faʻaopoopoga, poʻo se panacea mo le mamafa mamafa. O se vailaau faʻasaʻo atoa lea ua faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka, ma i latou e maualuga le maualuga o le toto suka. O le mea lea, ao leʻi faia oe e oe "faʻatonu" lenei vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia e le afaina ai lou tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, sa i ai se oso maualuga i le suka o le toto, ma o loʻu mamafa sa laʻititi i luga aʻe o le masani, tusa tonu ma le 6 kilokalama. O le endocrinologist na faatonuina Glucophage. E faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lelei, ma e tasi lona itu lelei "itu" - faʻaitiitia le fufuluina o gaʻo. Vaʻai pills 1 taimi i le aso i le taimi o le 'aiga o le afiafi. E leʻi i ai ni aʻafiaga leaga mai le taliaina, e tusa lava pe i se isi itu, o le fiaʻai ua faʻaititia le tele o taimi, e leʻi faʻaaogaina i luga o lauusiusi. Sa ou taumafai e tausisi i se taumafa maualalo-kalori. O laʻu ala na fuafuaina tonu mo le masina, i le vaitaimi lenei, na ou iloa ai ni taunuuga moni e le gata i suesuega o le toto, ae faapena foi i le faʻata. 5 kilokalama na ou le iloa atoa, o voluma ma le fulafula lea na matou o ma aʻu i taimi uma.

O le fualaau faasaina e aoga, ae ia mautinoa ia usitai i faatonuga ma ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Na fesoasoani le glucopifa ia te au i le tele o mea, ma pa'ū ifo i le 10 kilokalama mai ia. Ae o loʻo ou mulimuli pea i se meaʻai maualalo-carb, aua e iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. I le ala, sa ou fiafia i fualaau faisua. E laʻititi foʻi le suāuʻu i le taimi nei, e itiiti lava nai lo le mea (13 iunite - i le taimi nei 6)!

Faʻapitoa:

Faʻafitauli:

Talofa lelei, laʻu au faitau pele!
Ou te fia faasoa atu ia te oe loʻu poto masani ma le faʻaaogaina o meaʻai umi-gaʻo Glucofage umi 500mg. Muamua, ua ou tusia se toe iloiloga e uiga i le fualaau faasaina Glyukofazh (http://otzovik.com/review_2694684.html). Ou te fai atu ia te oe e aua nei fenumiai nei fualaau. Naʻo le Glucofage e tatau ona onā 3 taimi i le aso, ma e tatau ona inu le Glucofage i le tasi taimi i le aso - i le afiafi.
Ou te afaina i le maʻisuka, o lea na faatonuina ai au e le endocrinologist-geneticist ia ou inu le fualaau oona Glucofage i se fua o le 500 mg.
Mafaufau i le fualaau faasaina lava ia.
O pusa e faatauina i totonu o se pusa leaga o le 30 po o le 60 fasi vaega. E masani ona ou aveina le 60 vaega, e sili atu le tamaoaiga.
Tatala le pusa. O loʻo aofia ai le 4 paʻu o papa o fasi pepa e 15 i mataitusi taʻitasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina
Pills e paʻepaʻe, ovale.
Matou te faitau i faatonuga. Faʻatinoga: o le mea galue malosi o le metformin hydrochloride, o mea faʻapitoa o le sukalati soda, hypromelilose 2910, 2208 hypromelilose, cellulose microcrystalline, magnesium stearate.
Faʻailoga mo le faʻaaogaina: ituaiga 2 o le maʻisuka.
O le vailaau faʻasaina e tele faʻasolega. E tatau ona ave ma le faʻaeteete e tagata matutua.
E le mafai ona tuʻuina atu i le ava.
E na o aʻu lava e mafai ona fai atu o le gaioiga o le fualaau faasaina e lava mo se aso, o lea ou te ave ai i lea aso ma lea aso i le taimi o le aiga o le afiafi. Lafoaia i lalo i le vai. E faigofie ona tuʻu le papa maʻa.
I le tulaga lautele, ua faamalieina aʻu. O le tau mo se pusa e 60 pauna e 450 rubles.

Faʻapitoa:

Lelei, leai ni aʻafiaga, masani mo le tau

Faʻafitauli:

Le aso lelei i tagata uma!
O le aso, ou te fia tautala e uiga i le fualaau oona glucophage.
Sa i ai ni faʻalavelave faʻaleagamoni mo le lua tausaga, oona. I le tausaga ua mavae na ou alu ai i le endocrinologist, o Siofor ma Veroshpiron (maualuga le mamafa) na faatonuina.
Na amata lelei lava, ae na amata ona ou maua aʻafiaga mai le Siofor ma na ou togi mea uma.
Ae o lenei tausaga na amata ai ona ou faia se mea, ona o loʻu mamafa na ausia ai se tulaga taua o le 130 kilokalama.
Na ou toe alu i se falemai totogi, i le tagata lava lea e tasi o le finocrinologist. O hormoni uma e masani, sei vagana ai le testosterone. Na ia tuuina mai ia te au se glucophage i le umi muamua o le 500, sosoo ai ma le 750, pe a uma le 1000. Ae o le fualaau e tatau ona faateleina pe afai ou te taliaina lelei. O mea uma lava e lelei, o lea ou te ave le glucophage dong 1000. E leai ni oʻu aʻafiaga, e mafai ona ou tu lelei i le laulau, ou te aveina i le taeao pe a uma le 'aiga o le taeao. Latou te taofia le fiaʻai ma o lea na amata ai ona 'ai sina mea itiiti ma ua uma ona leiloloa le sili atu ma le 10 kilokalama. Ou te faatulagaina pusa i se fale talavai. Ru, na o lo matou aai e le mafai ona maua.
Ua taʻuina mai ia te au e inu i nei fualaau ao leʻi maʻitaga, o le a ou faia)
Faatonuga o le mea moni, pei o se tusi)))
I loʻu manatu, o nei papa e sili atu nai lo le Siofor, ae ou te le fautuaina e aveina i latou e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. Soifua maloloina ia te oe

Faʻapitoa:

Faʻafitauli:

Sa i ai loʻu faaletonu o le hormonal mo se taimi umi lava, lea na mafua ai ona ou aumaia i le maʻisuka, maualuga le inisalini ma le gaʻo. I le taimi muamua, na faatonuina aʻu i le masani o le glucophage, mai ia te ia, o faafitauli i le gastrointestinal tract e tele: o se "metallic" taste, continuous nausea. Sa le mafai ona ou tu i luga ma lafo i fafo. Ina ua mavae ni nai tausaga, na fautuaina e le isi endocrinologist le glucophage, mo aʻu o se faaolataga. O le mea moni e fesoasoani le aveesea o le mamafa e matua moni lava, mo le lua tausaga ua silia ma le 25 kilokalama loʻu leiloa, o le mea moni e le mafai ona e taulai atu i lenei oloa, e tatau ona e mulimuli i se meaai, ae o le taunuuga e lelei i le atoaga. Tau lava o le inu i lenei vailaʻau ina ia ou le fautuaina le leiloa o le mamafa, e tutusa uma lava e le o se mea e fai ai mea taumafa ma e le na o se mea e fai ai meaai, ae o se vailaau matautia. A o leʻi faʻatau, ou te fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi poʻo se endocrinologist.

Na leiloa le 10 kilokalama i le glucophage i le 3 masina, ou te manatu o se taunuuga sili ona lelei. Na ou mulimuli i se meaai, ioe

O loʻo ou tago i lenei fualaau e togafitia ai togafitiga. E aoga, o le suka e faʻaititia i le 5.5 iunite. (masani) ma sili atu le mamafa o le a alu i ai. E faʻaitiitia ai le manaʻo, na mafai ai ona faʻaititia au vaega. Na leiloa le 9 kilokalama i le aofai atoa. Le lagona lelei i le taimi nei.

O se fomai na faatonuina le afa tausaga talu ai le glucophage umi. Ina ua ou mauaina le suka maualuga. Sa latou fai mai "ituaiga 2 maʻisuka." Ua faaitiitia le suāuʻu, ae ua tele foi loʻu mamafa - 15 kilokalama! Tele fualaau faasaina! Ou te lagona lelei tele! O faʻalavelave e uiga i le ata ma vaivaiga ua leai.

Ua ou inu i le glucophage 500 mg, mo le 3 masina i le taimi nei, ou te lei mulimuli i soo se meaʻai, ou te fiafia i sitaili, e le mafai ona ou teena se aso e aunoa ma lena. Ma ua leiloa 6 kilokalama, ou te manatu o se taunuuga lelei lenei. Mafaufau i le taumalulu ou te lelei i le 5, 6 kilokalama, ona leai lea o se mamafa, ma e aunoa ma ni meaʻai ma gaoioiga faaletino.

Na ou tago i lenei fualaau faasaina, ou te manatu na na o le saofaga i loʻu paʻu mamafa. Ua leva lava, ae o loʻo tumau pea le mamafa, e le toe foi mai. E le afaina ai soʻo se itu.

Tau mo le glucophage umi i falemaʻi i Moscow

faʻamalolo faʻamalolo faʻasaoina1000 mg30 pcs≈ 375 paʻu
1000 mg60 pcs.≈ 696.6 rubles
500 mg30 pcs≈ 276 suʻe.
500 mg60 pcs.≈ 429.5 suʻe.
750 mg30 pcs≈ 323.4 rub.
750 mg60 pcs.≈ 523.4 rubles


Fomaʻi toe iloilo e uiga i le glucophage umi

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se ituaiga lelei o metformin faaumiumi. Ou te fautuaina i le kenekolo mo le faaletonu o le hormonal ma le maʻisuka ituaiga 2. Ou te fautuaina na o togafitiga faigata ma se fua paleni, lelei ona filifilia. Ou te le faʻaaogaina o se fualaau e tasi. O aʻafiaga e faʻaitiitia. O le pepa faʻafeiloaʻi e faigofie tele i le aso i le taeao.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Oʻuga lelei i tagata mamai i le amataina o le maʻisuka ituaiga 2, e talafeagai lelei e pei o le monotherapy ma le hemoglobin glyc e maualuga atu nai lo le 6.5%, faʻaauau i se taumafataga ma le faʻasaina o gaʻo meaola, gaʻo, gasegase ole itu e ese mai le "mama" Metformin, tasi aso , lea e taua pe afai o le tagata maʻi e tele vailaʻau e sili ona manaia e ave

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Faigofie ona faʻaoga - e tatau ona ave le fualaau 1 le taimi i le aso. E le mafua ai le hypoglycemia, o lona uiga, o le pa'ū i le maualuga o le suka. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le maʻisuka ma le gaʻo.

Metformin (o le vailaau galue lea o le fualaau faasaina "Glucofage") e ono mafua ai le le toʻa i totonu o le manava ma le maualuga o le nofoa, ae o nei mea o le a mou ese atu ma se faaitiitia i le fualaau.

O se vailaau muamua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E aoga tele faʻatasi ai ma meaʻai ma le faʻasaʻoina o le ola, faʻaopoopo, e fesoasoani i sina faʻaitiitia o le mamafa ma le tele o mea. O le glucopifa o le uluai fualaau o metformin. Ona o le foliga o le "umi" e tuʻuina mai ma le itiiti ifo o aʻafiaga o aʻafiaga. O le faʻaogaina o loʻo maua i le laʻititi laʻititi lemu.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O aʻu, i le avea ai ma fomaʻi-endocrinologist, e masani ona faʻaaogaina lenei fualaau, ae aua le manatu o le vailaau mo le mamafa o le mamafa. I togafitiga faʻapitoa, mulimuli i fautuaga ile meaʻai ma le soifuaga, o aʻu tagata gasegase ma ou ausia taunuuga lelei. O lenei mea e oʻo i le 7 kilokalama i le masina ma le toe faʻafoʻiina o le paleni o le hormonal i le tino.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le tulaga auro i le taua e tetee atu i le faʻamalosia o insulin, ma e aunoa ma se mafuaaga! Lelei o le pulega, sili atu le faapalepale i sauniuniga metformin.

O se itu e seasea faʻaitiitia ai le tulaga o le olaga e seasea ona lava.

O se vailaʻau sili ona lelei, ae leai se togafitiga o fualaau oona, o lona aoga e matua televave, e tusa ai ma le leiloa o le mamafa, o le aʻafiaga e leai se aoga. E tusa ai ma le faʻaitiitia o le glycemia, e aunoa foi ma se taumafataga o le a le aoga. A o tausia le olaga tuai, o le tagata maʻi o le a maualalo (ae manaʻomia!) Faʻaoga puipui.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Ua lelei le lelei o le fualaau. O maʻi e faʻaaogaina, e lelei le totogiina, i nisi tulaga na mafai ai ona faʻaititia le fua o le insulin (sd 2), naʻo le tasi i le aso e tasi, e faigofie. Glucophage Long fesoasoani i nisi o aʻu tagata gasegase e faʻamaonia lo latou mamafa, ma faatasi ai ma lo latou mamafa ma le toto.

O le fualaau faasaina ua lelei ona faapalepale. O aʻafiaga pito i lalo, o lea o le a ou faatonuina ai. Faʻamaonia lelei.

Faʻasologa 3.8 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Glucophage O le umi o se fualaau sili ona lelei. E na o le metformin umi faaumiumi. E mafua ai le tele o aʻafiaga o le aʻa mai le gastrointestinal tract. E aʻafia ai le aʻafia o le lipid metabolism. O le fualaau faasaina e ave 1 le aso i le aso, 2 pusa i le taimi o le taumafataga o le afiafi.

O le fualaau faasaina e sili atu ona faapalepale pe a faatusatusa i le masani "Glucofage."

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le vailaau lava ia, ioe, e sili atu ona lelei, ae e le o se vaifofo mo le gau o le mamafa. Mo e masalosalo, ou te fautua e vaai i faatonuga mo faʻamatalaga e le mafai ona maua ai le mamafa ma le gaʻo. Ae afai e faʻaaoga e pei ona faʻamoemoeina, e leai se tutusa, aua o le vailaʻau e muamua ma faaumiumi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le taimi ma le mamafa o aʻafiaga itu.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Pepa talafeagai, o le papalama e aoga mo le 24 itula, o le taimi o le pulega i lea aso ma lea aso, e seasea aʻafiaga i itu. E lelei le tau. E aoga lelei.

O se piliki tele, e le mafai e tagata uma ona foloina.

Ou te fautuaina mo ituaiga uma o le inisalini: diabetes, polycystic ovary syndrome, syndabolic syndrome, acne.

Faailoga 2.1 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Faʻafeiloaʻi malosi i aʻafiaga o itu.

O le fualaau faasaina o le lelei tele, ioe, e le suia le taumafataga ma faateleina le gaioiga o le afi, ae na o le faaopoopo i ai. E tatau ona faʻaaoga faʻatasi ma isi vailaʻau, e aofia ai tonic o lona uiga (e le o le phytotherapeutic) ma le faateleina o le malosi faaletino ma le gafatia galue. E faigofie le tuuina atu o fautuaga "ia amata ona tamoe ae le 'ai," ae o le taʻavale ma le le' ai e matua faigata lava.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le glucophage umi o se fualaau lelei tele. Ou te fautuaina ia togafitiga faigata i oʻu tagata maʻi ma le maʻi o le ovarycycy ovary ma e aunoa ma le oona. O le fualaau faasaina e faigofie ona faʻaaoga, na o le faatasi i le aso. Faʻamaloloina e gasegase.

O se taimi umi e manaʻomia e maua ai se taunuuga lelei. Taugofie le tau.

Faʻasologa 3.3 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Muamua o sauniuniga metformin i aso taitasi. O aʻafiaga laiti nai lo le metformin maʻa.

E sili atu le taugata nai lo le metformin masani.

O le fualaau lelei lea ou te masani ona fautuaina e lelei le toleniina ma e mafai ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi i le hyperinsulinism, maʻi o le maʻisuka, ma le PCOS.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le kelikaloga o se togafitiga sili mo le manumanu. O lenei vailaau e fesoasoani i tagata gasegase e tau ai le soona, mamafa. "Glucophage" fesoasoani e vave faʻavave le metabolism, faʻaitiitia le maualuga o le insulin.

O nisi taimi o fualaau faasaina "Glucophage" ei ai ona aʻafiaga, e pei o le nausea.

Se vailaʻau tatau e faʻaaogaina uma mo le gau o le mamafa ma mo maʻi maua i le maʻisuka.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O se fualaau lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le faigata mo le gau o le mamafa. Ou te leʻi matauina soʻo se itu. E faaitiitia ai le manava lelei. E tatau ona faʻamalie e le tagata gasegase pepa uma a le fomaʻi, suia suiga o meaʻai, ma faʻateleina le gaioiga o masini.

O se tagata gaosi mea lelei ma talitonuina.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O aʻafiaga pito i lalo e faʻatusatusa i isi faʻatusatusaga o Metformin.

O se vailaau lelei e faʻaleleia ai le lagona o le inisalini, ae e le o se mea taulaitu togafiti. Faʻasaga i tua atu o le "Glucophage long" e taua le mulimuli i se taumafataga 9a, faʻapea foʻi ma faʻalauteleina le faigamalo afi. O le mea e leaga ai, e toʻaitiiti o gasegase o loʻo tausisia ia le itiiti ifo ma le 2 o le 3 fautuaga. Ae o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona alofia.

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

O le manaʻoga e faʻaititia i aso muamua o le faʻaaogaina ona o le faʻaleleia o le gaʻofale gaʻo ma le faʻamautuina o le inisalini gaosiga, lea e mafai ai e tagata gasegase vave ona faʻafetaui i amioga fou e 'ai e faʻasaʻo ai le tino.

Ole umi o le glucophage o se fesoasoani sili lea i le togafitiga o ituaiga o le infanttility o le endocrin ma le faʻamaoniga o le inisalini e tetee atu i le gaʻo.

Faailoga 4.6 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Glucophage o se fesoasoani lelei i le togafitiga o le oona ma le faʻamalosia o le inisalini. E faigata tele mo tagata gasegase i lenei vaega e matauina sina faʻatapulaʻaina i le taimi muamua, ae le o le taua o togafitiga faʻamalosi. E fesoasoani le glucopifa e faʻaleleia ai le glucose metabolism, faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, ma o le mea lea e manaʻo ai i le mafaufau, e lagolago le mafaufau i le maʻi (a uma, o loʻo i ai se talitonuga i le vavega i luga oo tatou ulu). O se auala sili ona faigofie o le faʻamalolo, maua 1 taimi i le aso. O le fua faʻatatau o tau-mea e faʻamalieina.

Suʻega o maʻi i le glucophage umi

Sa ou aveina ma le polycystosis, na faamautinoa mai e le fomai ia te aʻu o le a ou leiloa le mamafa - Ou te le talitonu) I le faaiuga o le vasega na ou leiloa le 4 kg, ua ou fiafia)

Metformin i se ituaiga umi faaumiumi e le mafua ai ni faafitauli pe a ave, e leai se taotoga, poʻo ni isi aʻafiaga mai le manava. Na ou matauina le malosi o le puipuiga, e pei o le metformin i totonu o le tino e maualalo ai le kalori nutrition, o le mamafa o le mamafa e amata i le taimi, na mafai ona ou leiloa le 4 kilokalama.

O aʻu taumafaiga uma e leiloa le mamafa na le aoga seia oʻo ina amata ona ou inuina Glucofage. Na tusia au e loʻu finocrinologist pe a ou liliu atu ia te ia mo se fesoasoani i le lotolotoi o loʻu oona. I loʻu maualuga 160, na ausia loʻu mamafa i le 79 kilokalama. Na ou lagona, ia tuu filemu, aua le toʻa. Sa ou manava le manava, sa faigata ona ou savali, sa ou aʻe foi i le faasitepu mo le afa itula. Ma na amata uma i le sese o le metabolism. Ona i ai lea o le togafitiga o le hormone, ma, faasaga i lenei talaaga, oona. Sa ou malamalama e tatau ona ou faia se mea, e faigata ia te au ona i ai sea mamafa, ae e le mafai ona aveesea loʻu mamafa ma o lea na ou liliu atu ai i se finocrinologist lelei. Ina ua maeʻa le suʻega, na faatonuina aʻu e le fomaʻi i se meaʻai malosi ma Glucophage Long tablets. Fai mai a ia, o lenei vailaʻau e faʻamaopoopoina le metabolism i le tino ma o le a fesoasoani e aveesea le mamafa o le mamafa, ae a e tago i ai, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. Na tusi mai e le fomaʻi ia te au se meaʻai mo le masina ma ua faatonuina Glucofage Long i se fuataga o le 500 mg le afa o le papa mo aso e 10, ona ia fai mai lea ia te au ia faateleina le fualaau ma ave le 1 500 mg papa i le po. Pau lava le mea na ou lagonaina ina ua amata ona ou aveina Glucophage Long o se faaititia itiiti o le fia ai. Ae e leʻi i ai sau taotoga ma le ita ita. Na ou faitauina o lena metformin e mafai ona mafua ai le afaina o meaʻai, ae i Glucofage Long e faʻasaʻolotoina mai le capsule lemu ma oʻo lava i le toto. Faʻafetai i lenei mea, e le o ni mea e faʻaleagaina. I laʻu tulaga, e leai se mea. E tusa ai ma lenei polokalame, sa ou 'aveina le "Glucophage umi" mo le masina ma i lena taimi sa ou togi ai le 9 kilokalama. Ona, mo le isi 3 masina, na ou aveina Glucophage Long. Na faʻatupulaʻia le fualaau e le fomaʻi i le 1000 mg. I lenei taimi, i le aotelega, na maumau 17 pauna. Na fai mai le endocrinologist o le taunuuga e sili ona lelei, e tatau ona e faia se malologa o le 2 masina, ona, afai e tatau ai, toe faaauau le "Glucofage long." Na te le faalēaogā aʻu meaai, ma ou te tausisia ma le faigata. O laʻu sini o le lafoina o le isi kilokalama 10. Faʻailoa mai ia te au le manuia i lenei ala faigata! "Glucophage long" o se fesoasoani lelei i le aveesea o le mamafa. Ou te fautuaina tagata uma o loʻo mamafa tele e taumafai e aveesea le mamafa ma ia.

Sa ou aveina Glucophage Long mo le tusa o le tausaga. Na latou mauaina le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina Metformin i le ituaiga o "Glucophagee Long", e aunoa ma se faaletonu o meaai ma gaoioiga faaletino. E tusa ai ma le auiliiliga, o lenei ua lelei mea uma, ou te matua mulimuli i fautuaga uma a laʻu fomaʻi. Glucophage Long fesoasoani.

Faigofie ona faʻaoga. Faʻaaogaina mo le 2 masina ma ausia le mea e manaʻomia. O le vailaau e le mafua ai ni mea e oso ai. Totonu saogalemu. E leai ni faafitauli i le gastrointestinal tract pe a maeʻa. Ou te fautuaina tagata uma i lenei fualaau faasaina.

Glucopifa fesoasoani e faʻaitiitia le manaʻo. O le taimi lava na amata ai ona ou inuina, sa vave loa ona ou taumafa. Na ia fesoasoani foi ia te au e aveesea le mamafa. Ma o le mea sili ona taua, na toe foi mai le suka i le masani.

Na i ai i le faaiuga a le endocrinologist faitioga o le mamafa tele, na ia tusia ai le "Glucophage Long". Ou te le naʻo le taoina mai le meaai, na ou faia le taumafataga mulimuli i le lua itula ao le i momoe, i le afiafi ou te savali ai i Northic ma ave lenei vailaʻau. Mo le 3 vaiaso, na paʻu 6 kilokalama. E leiloa e le glucophage soʻo se itu. Na ou alu mo se taimi lona lua. Fautuaga a le fomaʻi - faʻaauau pea ona inu nei fualaau aina, tausisia le tulafono filifilia. I luga o supermodels e le tutusa, e oʻo lava i le mamafa o le "tuputupu aʻe-100".

Ou te aveina foi Glucopika e pei ona faatonuina e le endocrinologist. Mo le toeitiiti atoa le tolu masina sa ou aveina i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina ma taofi, tasi le papa i aso taitasi. Na te leʻi mafuaina aʻafiaga mo aʻu, e ui lava o se tasi na tusia mai le gastrointestinal tract o se tali le lelei e mafai. Na fai mai le fomaʻi i le amataga, o le fua saʻo, e le tatau ona tupu aʻafiaga itu. O le mea lea, ou te manatu e saʻo Glyukofazh mo aʻu, pe na ou laki ma le fomaʻi ma na ia saʻo le fuafuaina o le faasologa mo au, ma atonu uma. I loʻu tulaga, mautinoa, e mafai ona ou fai atu o loʻo i ai ni taunuuga mai le mauaina. Suauu toto e masani lava. O le meaai muamua na matua faʻamalosi lava, o lea ua faʻasolosolo lelei le tino, ua maua e le fomaʻi se toomaga. O le mea moni, ou te taumafai e le faʻaleagaina, ae o nisi taimi ou te faatagaina ai aʻu lava se mea manaia - mai le mea ou te mafaia, ioe. O le fomaʻi e le faʻamaonia le Glucofage ma, e pei ona ou malamalama i ai, e foliga mai o le a ia le faʻaaogaina. E pei ona ou malamalama i ai, afai o le maʻisuka, ona faʻaaogaina lea o fualaau faasaina i taimi uma. I se tulaga aoao, ou te le o mafaufau, aua ou te lagona le sili atu nai lo le taimi e te taliaina ai. Ia, ma faʻalelei, ioe, o le tino, pe a mafai ona ou fai atu, e masani lava. Ou te moomoo ia te oe uma le soifua maloloina lelei ma le toto toto lelei!

Sa ou aveina Glucophage Long e pei ona faatonu mai e se fomaʻi mo se vaitaimi uumi. E pei ona ou fai atu, e fesoasoani. Ou te lagona le malosi, lelava ma le vaivai vaivai, o le le mautonu pea i le taimi ua tuanai, ua ou le toe tamoe i le faletaele 5-6 taimi i le po, faanoanoa mo le saʻo. O le mea lea e galue ai fualaau faasaina.

Ou te inu Glucophage-umi i luga o le fautuaga a le endocrinologist e fesootaʻi ma le suʻesuʻega o le faʻamalosia o le inisalini. Na amata ona ia matauina suiga lelei ina ua mavae le vaiaso muamua o le tagofia o fualaau faasaina: ua faaitiitia lona fiaai, ua mou atu le fiafia mo le suamalie. Mo le masina e tasi na leiloloa ai le 8 kilokalama, ae o suiga o mea taumafa ma le faateleina o le gaioiga faaletino na mafua ai foi le gau o le mamafa. I nai aso muamua, sa ou matauina aʻafiaga i le itu o le nofoa le fiafia ma le manava o le manava, ae na vave ona pasi. I se tulaga lautele, ou te fiafia i le fualaau faasaina!

Na amata ona ia faia e pei ona faatonuina e le endocrinologist, amata i le 875 mg, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau i le 1000. O le susuga na i ai i le maʻisuka ituaiga 2, o le faamanuiaga e le i faamaonia ina ua mavae le tele o tausaga o pulega. Ou te matauina na manino lava ou te lei aveesea le mamafa mai ia te ia, ina ua mavae le tausaga o le aveina sa ou maua se angioma (vaeluaina o tamai vaa). O le taimi lava e amata ai ona inu, e foliga mai, o le taʻavale e faavavau, e le mafai ona faalavelave i se mea. E tatau ona e inu i le po, o pulu fualaʻau e leaga ma pipii ai i le faai. O le taimi lava ou te inu ai, ou te mafatia lava mo se taimi umi mai le lagona o se pu i loʻu faai. inisalini e masani mai ai. I le lua tausaga mulimuli ane, na latou filifilia ai le Redulu (atonu latou te manatu na ou 'ai tele). Afai o le a vavalaina e le Atua sina meaʻai i se vaega itiiti, ona tupu ai lea o le manava. Sei vagana ua ou faia tamatamailima e lua i loʻu gutu, o le a le tuua e loʻu meaai loʻu tino. O lea la o loʻo latou totoina le fualaau i le 2000, ou te fefe e inu i ia ituaiga o siama. O le isi aso i le gastroenterologist.

Le aso lelei. Ou te manaʻo e tusi se iloiloga lelei. Na tofia au e ave ma se numera maualuga HOLA. Ina ua mavae le tolu masina o le pulega ile fua ole 750 mg i le taeao ma le afiafi, ua faaitiitia le faasinomaga. O aʻafiaga, naʻo le nausea sa i ai taimi e maitauina ai ma le malosi o le tali atu i sifo.

O le glucophage umi na amata ona ave, aʻo tofia au e le endocrinologist. O le siama na faia o le prediabetes. O faʻamaoniga: o le vaivai, maua vave le mamafa (30 kg i luga aʻe o le 5 tausaga), o le vaeluaga o le pogisa ma faigata. Pe a ou tago i ai, ou te lagona le lelei: E mafai ona ou vaai atu i luga o oʻu lima, e vave ona avea ma masani, ua ou le toe gaʻo, ou te lei aveesea le mamafa, ae, i le isi itu, e le o le mamafa o le mamafa i le taimi muamua (ou te alu i le 2 tausaga, ua matua le lava loʻu manao).

Ua ave e loʻu tuafafine lenei vailaʻau. O ia o se tagata fiaaloa. E pei ona faatonuina e se fomaʻi, sa ou faatauina ma ma le fiafia na le toe maua ai ni kioograms. Tauva tele tauvaga mo lenei oloa. O le taimi nei i le vaiaso o le a leiloa pe a ma le 2 kilokalama. Ua matua faamalieina o ia i lenei taunuuga.

Na faatonuina e le fomai le fualaau faasaina "Glucophage long" i loʻu matua matua, o lona maʻisuka ma, mulimuli ane, o le meaʻai. O le mea moni, e le mafai ona e taʻua o se meaʻai masani o meaai ma tagata uma e manaʻo e aveesea le mamafa faatasi ma ia e le mafai foi ona faia. E oo lava i faatonuga e leai se upu o se vaifofo lea mo le gau o le mamafa. E naʻo le fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o tagata e faalagolago i le insulin ma i latou o loʻo taʻitaʻia se olaga ola solo, ae o se faʻaopoopoga i le taumafataga, ae le suia. O le mamafa o le tina, o le mea moni, sa fai sina fetuunaiga ma le fesoasoani a Glucofage Long. I le ala, e toetoe lava a leai ni aʻafiaga i itu, e le pei o le masani o le "Glucophage".

Na fautuaina e se endocrinologist le aveina o Glucophage i le fesootaʻi ma le mamafa ma le pulea o maualuga o suka. O aʻafiaga mai le gastrointestinal tract o aso muamua ia, ona toe foʻi uma mai lea o mea uma. O se tasi o aʻafiaga na faʻamoemoeina, o le le lava lea o le manaʻoga i le siʻosiʻomaga ma e masani lava o se faʻaitiitia o le manava, ae o le mea moni e leai se mea faʻapitoa na tupu, o le teena e mafai ona naʻo le malosi! I le faʻamuamua, o le gau o le mamafa na tupu, ae e tatau ona e faʻaaogaina pea mo se taimi umi, ae le o vasega. Afai e te le taliaina le faʻafeiloaʻiga, o lona uiga o lou manava ma le manaʻoga mo le sipuni e sili atu le tele naua nai lo le taimi na latou mauaina.

O le glucophage umi na amata ona ave e pei ona faatonuina e le fomaʻi-endocrinologist - o sina laʻititi laʻititi pe a mavae le HB, maualuga le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka (o matua uma e mafatia i lenei maʻi). Sa matuai matataʻu i le tele naua o faʻamaʻiloga ma aʻafiaga, ae na filifili pea. O le vaiaso muamua o le tausea i le taeao ma le malepe i totonu o le nofoa, ae e leʻi umi ae toe foʻi mea uma i le masani. Faateleina le gaioiga afi, taumafa itiiti, aemaise i afiafi. I le sili atu i le 3 masina talu ona taliaina, na faaitiitia le mamafa i le 8 kilokalama (mai le 71 i le 63), atonu ona o se suiga i le ituaiga olaga, atonu e mafua mai i le "Glucophage" (ou te manatu ona o lea). O mea lelei e mafaufau i le faʻaogaina o le aveina - i le aso i le afiafi i le taimi o le taumafataga, o le leaga o le i ai pea o se lisi tele o aʻafiaga.

Short description

Glucophage long (metformin) - o se vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose o le faʻaosoosoina o gaioiga. E faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le o le inisalini e faʻamanuiaina i le leai o se taunuʻuga mai togafitiga o mea taumafa (faʻavae i le mamafa o tagata). E faʻaaoga uma e avea o se vaega o le monotherapy ma o se vaega o togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina. E le afaina i le faʻasaʻolotoina o le inisalini, ae e taua ai le mauaina o inisalini. E faʻaosofia ai le faagasologa o le toe faʻaaogaina o faleoloa glucose e ala i siama. Tuʻu atu le gaosiga o le kulukose e le ate ona o le faʻasaina o le kulūkose mai i le non-carbohydrate ma le malepelepe o le glycogen. E aʻafia ai le faʻafefe o le kulukose i le gastrointestinal tract. A maeʻa ona ave le pulu, o le a faʻagesegese le faʻaaogaina o le mea galue pe a faatusatusa i fomu masani (e le o umi). O le maualuga o le metformin i le toto e oʻo i le itula lona valu, ao auina pepa masani, e oʻo ile maualuga ole maualuga ile 2.5 itula. O le saoasaoa ma le tikeri o le absorption o le Glucofage umi e le afaina i le tele o mea o loʻo i totonu o le digestive tract. O le faʻapipiʻi i totonu o le tino o le metformin umi faʻapitoa e le o matauina. O fualaau o le pharmacokinetic o le fualaau faasaina e fautuaina ai lana pulega i le taimi o le taumafataga o le afiafi. Ole umi o le kelikaloga e mafai ai ona e mautinoa o le vaega malosi e ulu i totonu o le toto i totonu o se taimi atofaina, lea e mafai ai ona e tagofia le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, e le pei o le Glucofage masani, lea e tatau ona 2-3 itula ile aso.

O le glucophage umi e naʻo le metformin faaumiumi e mafai ona faʻaaoga i le aso. O le fualaau faasaina e sili atu ona faapalepale: pe a faʻatusatusa i le masani o le Glucofage, o le aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻoina mai le vaega o le digestive e maualalo ile 53%. E seasea lava (e pei o se tulafono, i tagata o loʻo mafatia i ni faʻalavelave matuia o le le atoatoa) i le faaaogaina o fualaau faasaina e aofia ai le metformin, o se taunuuga o le faaputuga o le metformin, o se tulaga lamatia matautia o le ola e pei o le lactic acid e mafai ona atiaʻe. O isi mea faʻafitauli mo le atinaʻeina o le lactic acid o le maʻisuka lē pulea, faʻavaleaina o le ava, hypoxia, le lava le galue o le ate, o le tino o le matelaina o sela, pe a amata ona talepeina e le tino le tino o le tino e toe faʻatumu ai malosiaga. O le faʻaaogaina o le kulūfafa umi e tatau ona faʻavevesi i le lua aso ao le i faia le taotoga fuafuaina. O le vailaʻau faʻataʻitaʻi e mafai ona toe faʻafouina i le lua aso pe a maeʻa le taotoga, i lalo o le faiga masani o gaʻo. I le taimi o togafitiga, e tatau ona lafoai uma le ava. Aʻo faʻaaogaina Glucofage umi e na o le pau lea o le auala e pulea ai le maʻisuka, e le tupu le hypoglycemia, o le mea lea, o le tagata maʻi e mafai ona gafatia le auai i gaoioiga e manaʻomia ai le gauai ma le gauai (ave taavale, galue ma ni mea lamatia matautia, ma isi).

Pharmacology

Ole vailaau oona mai i le vaega telepopoa, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose plasma ma le postprandial glucose. E le faʻaosofia ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela.Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthetase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters.

Faʻasagaga o le faʻaaogaina o le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea pe tumau pe faʻaitiitia foi.

Metformin ei ai sona aoga aoga ile lipid metabolism: e maualalo ai le cholesterol, LDL ma triglycerides.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona tuʻuina atu le fualaau faasaina i le foliga o se laulau faaumiumi-faʻasaʻoina, o le faʻafefe o le metformin e faasolosolo lemu pe a faatusatusa i le papa ma le masani masani o le metformin. A maeʻa le faʻafofoga tautala 2 tab. (1500 mg) o le fualaau faasaina Glucofage ® Umi taimi umi e oʻo ai Cmax metformin (1193 ng / ml) i le plasma e 5 itula (i le va o le 4-12 itula). I le taimi lava e tasi, Tmax mo se laulau ma se faʻagaloga masani e 2.5 itula

I le tutusa tutusa ma Css metformin papaa i le tulaga o se faʻamaumauga tuʻufaʻatasia masani, Cmax ma le AUC e le faateleina i le fua faatatau i fualaau. A maeʻa le tuʻuina atu o le 2000 mg o le metformin i ni pepa o mea faaumiumi, o le AUC e talitutusa lava ma le mea na matauina pe a uma ona faʻatulagaina le 1000 mg o le metformin i ni pepa e masani ona tuʻuina atu 2 taimi / aso.

Fluctuations Cmax ma le AUC i tagata taitoatasi pe a ave le metformin i le tulaga o le faaumiumi-o le faʻamalologa o mea e tutusa ma i latou i le tulaga o le tagofia o laumei ma se faʻamaumauga tuʻufaʻatasia masani.

O le faʻaaogaina o le metformin mai papa o mea faaumiumi e le suia e fuafua i le taumafataga.

O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Mamax i le toto i lalo o Cmax i plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. Vasega Vo e fesuiaʻi i le va o le 63-276 lita.

E leai se totoga e matauina i le faʻaopoopoina o le faʻatulagaga e oo atu i le 2000 mg o le metformin i le ituaiga o lafoaʻi faʻasaoloto.

E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Tausiga o tautalaga T1/2 pe tusa o le 6.5 itula. O le metformin ua faʻateleina e le suia e fatugaʻo. O le lafoaʻiga o le metformin o le> 400 ml / min, o loʻo faʻamaonia ai o le metformin e faʻamaeʻaina e le filtration ma le faʻamautotoga.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino, o le faʻaitiitia o le metformin e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le CC, T faaopoopo1/2, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o le plasma metformin concentration.

Faiga faʻapolopolo

Pepa umi o lanu paʻepaʻe pe tusa ma le lanu paʻepaʻe, paʻu foliga, biconvex, togitogia i le "750" i le tasi itu ma le "Merck" i le isi.

1 le
metformin hydrochloride750 mg

Tagata faʻatau: Carmellose sodium - 37.5 mg, hypromelilose 2208 - 294.24 mg, magnesium stearate - 5.3 mg.

15 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.

O le faailoga "M" e faʻaaogaina i le vailaʻau ma se atigipusa e puipuia ai mai le faʻalavelave.

O le vailaʻau e faʻaalia i le tautala 1 le aso / aso, i le taimi o le taumafataga o le afiafi. Ua faʻamalo uma le laulau, e aunoa ma le mumu, ma le tele o le vai.

O le fua o le Glucofage ® Long e tatau ona filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi e faavae i luga o fua o le fuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Glucophage ® E tatau ona faia umi i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. I le tulaga o le faʻagataina o togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

Afai e te lafoaʻi le isi togi, o le isi fualaau e tatau ona ave i le taimi masani. Aua le faaluaina le fualaau o le fualaau oona Glucofage ® Long.

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic

Mo tagata mamaʻi e le o aveina metformin, o le fua amata fautuaina ole Glucofage ® Long o le 1 le laulau. 1 taimi / aso

O aso uma e 10-15 o togafitiga, e fautuaina le fuataga ina ia fetuunai e faavae i luga o le fua o le fuaina o le toto glucose concentration. Faʻaitiitia lemu i le fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Ole fua fautuaina o le fualaau oona Glucofage ® Long e 1500 mg (2 papa) 1 taimi / aso. Afai, a o ave le fua fautuaina, e le mafai ona maua le pulea lelei, e mafai ona faateleina le dose i le maualuga o le 2250 mg (3 papa) 1 taimi / aso.

Afai e le atoatoa le faʻatonuga o le glycemic i le 3 papa. 750 mg 1 le aso / aso, e mafai ona fesuiaʻi i se sauniuniga metformin ma le faʻasaʻo masani o le mea galue (mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage ®, pepa e valiina ai ata) ma le maualuga o le 3000 mg.

Mo maʻi ua uma ona maua togafitiga ma fuamoa metformin, o le fua muamua o le Glucofage ® Long e tatau ona tutusa ma le fua o aso taʻitasi o le maʻa ma le faʻasaʻo masani. O tagata e maua metformin i le ituaiga o meaʻai e masani ona tuʻuina i se fualaau e sili atu i le 2000 mg e le fautuaina e sui i Glucofage ® Long.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai se isi sui o le hypoglycemic: e tatau ona taofi le toe tago i se isi fualaau faasaina ma amata ona ave le fualaau oona Glucofage ® umi i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Inisalini faʻatasi

Ina ia mafai ona lelei le pulea o le kulūkose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. Ole fua masani muamua ole vailaʻau Glucofage ® Long o le 1 tab. 750 mg 1 taimi / aso i le taimi o le taumafataga o le afiafi, aʻo filifilia le tui o le insulin i luga o le fua o le kulukose i totonu o le toto.

Tagata gasegase ma le gaʻo

Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻavaivai (CC 45-59 ml / min) i le leai o ni tulaga e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le acidosis lactic. Ole fua muamua ole 500 mg 1 le taimi / aso. Ole maualuga ile dose ole 1000 mg / aso. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le gaioiga i le 3-6 masina. Afai e le itiiti ifo i le 45 ml / min le QC, e tatau ona faʻaumatia vave le vailaʻau.

I tagata matutua ma gasegase e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le fofo, o le fuainumera e faʻatautaia e faavae i luga o le iloiloga o le galuega faʻapitoa, lea e tatau ona faia i taimi uma, ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga.

Faʻasalaga

Faailoga: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin i le fua ninii o le 85 g (42.5 taimi le maualuga o le aso), e leʻi matauina le atinaʻeina o le hypoglycemia, peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le lactic acid na matauina. O le taua o le sologa lelei poʻo aʻafiaga aʻafia e ono aʻafia ai le atinaʻe o le lactic acidosis.

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga i le fualaau faasaina vave, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave, ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, e tatau ona faamanino le suʻesuʻega. O le fua sili ona aoga e aveese ai le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Fegalegaleaiga

Faʻasaga i tua o le gaioiga o le tino i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o le suʻesuʻeina o le leitio e faʻaaoga ai iodine e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le siama lactic acid. Glucofage ® O le umi e tatau ona faamutaina i le 48 itula muamua ae le toe faafouina muamua atu nai lo le 48 itula i le maea ai o le suʻega X-ray e faaaoga ai sui o le eletise iodine, pe a fai o le galuega toeititi na aloaia e masani lava i le taimi o le suʻega.

O le aano o le ethanol e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis i le taimi o le inu malosi o le ava malosi, aemaise lava i le tulaga o le le lelei o meaai, meaai maualalo-calorie, ma le toilalo o le ate. I le taimi o togafitiga, aua le faʻaaoga fualaau oona ei ai le ethanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Faʻasoifua maloloina ma le faʻagasolo ona o le faʻamalosi (faʻataʻitaʻiga, GCS ma tetracosactide mo le faʻaogaina ma le faʻaaogaina), beta2- meaʻai, danazol, chlorpromazine pe a ave i luga o doses (100 mg / aso) ma togafitiga: o le tele o le siakiina o le toto maualuga o le kulukose e mafai ona manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fualaau o le fualaau faasaina Glucofage ® Long e mafai ona fetuutuunai i taimi o togafitiga ma pe a maeʻa, e faavae ile maualuga o le glycemia.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le "gaogao" diuretics e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faasaina Glucofage ® Long faatasi ai ma le sulfonylurea, mea inosia, insulin, acarbose, salicylates, hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

O le Nifedipine e faʻapupulaina le absorption ma le Cmax metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) ua natia i totonu o le lapisi tupales ua tauva ma metformin mo masini femalagaaiga tubular ma e mafai ona oo atu ai i le faateleina o lana Cmax.

A faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma le metformin i le tulaga o laupepa faʻasao-faʻasaoina, o le uili uʻamea faʻalautele le maualuga o le plasma concentration o le metformin (faʻatupulaia le AUC e aunoa ma se faʻaopoopoga maualuga o le Cmax).

Faʻaiʻuga

Fuafuaga o le tele o aafiaga i le itu: masani lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100, 5 mmol / l, faateleina le va o le anionic ma le lactate / pyruvate ratio) Afai e te masalomia le faamaʻi lactic, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai loa se fomaʻi.

O le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga fuafuaina ma e mafai ona faʻaauau i le sili atu i le 48 itula mulimuli ane, pe a fai o le suʻesuʻega na faʻamauina ai le galuega masani.

Talu ai ona o le metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, aʻo lei amataina togafitiga, ma mulimuli ane, e tatau ona fuafua le QC: ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga i tagata gasegase e masani ai, ma 2-4 taimi i le tausaga i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi i le CC pito i lalo o le masani. I le tulaga o le CC e itiiti ifo i le 45 ml / min, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia.

Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia i le tulaga o le gasegase o le gaioiga o le soifua maloloina i tagata matutua, ao faaaogaina le antihypertensive drugs, diuretics poo NSAID.

O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. O tagata maʻi e faʻavaivaia le fatu e tatau ona mataʻituina le galuega o le fatu ma le gaioiga aʻo gaosia le metformin.

O le faʻatonuina o Metformin i le fatu o le fatu ma le faʻavaivaia o le fatu i taimi uma e faʻamaonia ai le toto o le hemodynamic.

Isi lapataiga

Ua fautuaina tagata maʻi e faʻaauau pea i luga o se taumafataga faatasi ai ma le taumafa o gaʻo i le gasologa o le aso.

Ua fautuaina le toʻatele o tagata mamaʻi e faʻaauau pea ona mulimulitaʻi i meaai maualalo-kalori (ae le itiiti ifo ma le 1000 kcal / aso). E le gata i lea, e tatau i tagata gasegase ona faamalositino pea.

E tatau i tagata maʻi ona logoina le fomaʻi i soʻo se togafitiga ua tuʻuina atu ma soʻo se faʻamaʻi pipisi, e pei o le manava ma le maʻi urinary tract.

E tatau ona faia masani suʻega suʻega suʻesuʻe e suʻesuʻeina ai le maʻisuka.

Metformin e le mafua ai le hypoglycemia i le taimi o le monotherapy, ae o le lapataiga e fautuaina pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini po o isi vailaʻau oona hypoglycemic (mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo le lipine). O faʻamaoniga o le hypoglycemia o vaivaiga, tiga o le loto, faʻavavevave, faʻateleina o le sosolo, palapitations, vaʻaia le vaʻai, poʻo le le amanaiaina.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi o vaega e le o gaoioi o le fualaau faasaina Glucofage ® Long e mafai ona faʻamalosi e le suia e ala i le inumaga, lea e le afaina ai le togafitiga o le fualaau faasaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Monotherapy ma Glucofage ® Umi e le mafua ai le hypoglycemia, ma o le mea lea e le afaina ai le gafatia e ave se taavale ma galue i auala.

Ae ui i lea, e tatau ona lapataia tagata gasegase e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faaaogaina le metformin faatasi ai ma isi fualaau oona (sulfonylureas, insulin, repaglinide).

Faʻasalaga Fomu

O le masani masani o le faʻatagaina o Glucophage o ni meaʻai e eseese a latou vailaʻau o le gaioiga galue malosi:

  • 500 mg - laupepa, e tutusa ma capsules, o lona lanu paʻepaʻe pe latalata i le paepae, i le tasi itu o loʻo i ai se togitogiga "500 mg",
  • 750 mg - o le pepa lava lea e tasi e pei o papa maʻa ma le 500 mg o mea galue, o le togitogiga "750" i le tasi itu, o le faaupuga "MERCK" i le isi itu,
  • 1000 mg - o le ituaiga ma foliga e pei o papatusi e 750 mea gaosi, ae nai lo le togitogiga "750" - "1000".

E i ai foi ni meaʻai e 850 mg o mea gaʻo.

O le afifi e aofia ai le 30 i le 100 fasipepa.

O le tuufaatasiga o papamaa Glucophage e tutusa mo ituaiga uma o le faʻamalolo:

Gaioiga galueTagata faʻatau
Metformin hydrochloride - o le foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona suauu i le vai. Gaoioiga autu - faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.Povidone - o le mea autu o le faʻamaeʻaina o le tino,

Magnesium stearate - o se tasi o mea taua ma taua o le tino gaʻo

Croscarmellose sodium - o se mea e faʻavaveina ai le faʻaaogāina o mea aoga aoga o aofia i le sauniuniga,

Hypromelilose - o le atigi na aofia ai ma puipuia ai le papa mai le faaleagaina.

Meatau aoga o le metformin

Metformin e tele mea aoga aoga:

  • Totoina o le kulukose o le toto pe a ave i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai,
  • Faateleina le faapaleni o le kulukose
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulukose ma le aofaiga o lona gaosiga e ala i le ate,
  • Faʻavaveina le metabolism glucose,
  • E le afaina ai le manava o le insulin,
  • Faʻateleina le toto i tagata gasegase i le maʻisuka i le maualuga e tatau ai ina ia tausia le soifua maloloina,
  • E taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le mamafa o le tino i luga o le mamafa o tagata ma fesoasoani e faʻaitiitia,
  • Faʻitiʻitia le taumafa o meaʻai 'oloʻo faʻamalosia i meaʻai, o le tino,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi o le cardiovascular system poʻo le faʻamalosia o latou ala.

O tala sili ona lauiloa o le fualaau faasaina:

  1. Glyformin - o se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava e tasi e galue malosi, e gaosia i le pepa. Gaoioiga e fetaui ma na uiga o Glucophage. Tofi i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai e le aoga le taumafataga maloloina.
  2. Glucophage Long - o le mea lava lea e tasi o le gaioiga ma gaioiga i le tino e pei o le puleaina o le Glucofage, ae o le eseesega i le va o fualaau oona, o le Metformin e sili atu ona lemu - o lona maualuga maualuga i le tino e ausia pe a maʻea le 7 itula, ae le o le 2.5. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e ave i se metotia 2 taimi e itiiti ifo i le Glucofage.
  3. Combogliz - i le faaopoopo atu i le metformin, o le mea galue malosi o le fualaau faasaina o le saxagliptin. O suʻesuʻega alualu i luma e faʻamaonia ai le faigofie o le aveina o le kulukose e lua i le taimi lava e tasi i aofaiga fautuaina. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi.
  4. Formethine - faʻatasi ai ma le metformin ma gaioiga malosi e toetoe lava tutusa lelei ma le Glucofage.
  5. Vaevae - mea maʻalaʻau faʻatasi ma le umi o le gaioiga ma le metformin vailaʻau oona, lea e aofia ai le 850 mg i le tasi.
  6. Malu 850 - faʻatasi foliga tutusa lava i le Glucofage, e talafeagai lelei mo togafitiga o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa.

I le faʻaopoopoga i luga, o analogues e aofia ai: Combogliz, Metomalu 500 ma le 1000%, Formin Pliva, Langerin, Metaspanin ma Metadiene.

Faʻamatalaga le fualaau faasaina e tatau ona na o se tagata poto faapitoa i luga o lenei ituaiga o suʻesuʻega faʻamalosi, e pei o le aoina o le toto mo le suʻesuʻeina o vailaʻau.

Mataupu faavae o le taotoga

O le faufautua o le faʻaaogaina o le Glucofage mo le paʻu o le mamafa e fesoʻotaʻi ma gaioiga faʻatasi o le mea galue i lona fatuga. I le faaopoopoga i le faaitiitia o le maualuga o le kulūkose, o le vailaau faasaina foi:

  • Faʻaitiitia le Testosterone toto, lea e taua mo tamaitai o loʻo faʻamalosi tele i ai lenei hormonia e faʻasaʻo tulaga maualuga o le hormonal ma puipuia ai le le mailoa po o le faʻanoanoa.
  • Faʻaitiitia le manaʻo ma e taʻitaʻia ai i le le lava o le tausisia o le soifuaga lautele, lea ua faʻamaonia mo tagata e maua i le maʻisuka. E mafai ona maua lenei mea i tagata e le afaina i lenei faʻamaʻi, ae ave le vailaʻau mo le paʻu vave.
  • Faʻaitiitia le suauu cholesterol, lea e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le toto ma faiga faʻava-oona i le lautele.
  • Faʻaitiitia le maualuga ole kulukose, lea e oʻo atu ai i le faʻafouina o gaʻo gaʻo ma le vevela o le gaʻo - ona o le tino o le a faʻaaogaina gaʻo gaʻo e faʻamalosi ai galuega taua, ae le o le malosi e sau ai ma gaʻo.

E faʻapefea ona fai?

O tulafono autu mo le faʻaaogaina o le glucophage:

  1. Ia mautinoa e faamaopoopo le ala o le ave o fualaau faasaina ma se tagata poto faapitoa, ina ia le afaina ai lou ola maloloina.
  2. E tatau ona e amata i ni tamai tootoo ma faasolosolo malie ai ona faateleina - o le faagesegese le fetuunaiga o le tino i le fualaau faasaina, o le sili atu ona lelei. O le faʻaaogaina e faʻaalia i se gaogao, lea e manatu i le tulaga masani i aso muamua o le vasega.
  3. Ina ia mafai ona faʻaitiitia aʻafiaga i itu, e tatau ona e vaevaeina le fualaau o aso taitasi i ni atopaʻu ma ave le vailaau ma se vaitau taimi mo le tele o itula.
  4. Mo le maualuga o le aafiaga pe a le maua le mamafa, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga ma se mea e leʻo ai le kalori.
  5. I le gasologa o le leiloa o le mamafa, e taua le inuina o le tele o vai - o lenei mea o le a faatelevaveina ai metabolic processes ma faaleleia le tulaga o le paʻu.
  6. Ave le fualaau faasaina aʻo leʻi 'ai.
  7. O le taimi aupito sili ona lelei o le aveina o le kulupu mo le mamafa o le mamafa o le 3 vaiaso, pe afai e tatau ai, e mafai ona toe faia pe a uma le 2 masina.

O se tasi o tulafono autu mo le aveina o le Kamupani mo le paʻu o le mamafa o se faʻagasolo malie lea o le metotia. E tatau ona e amata i le 1000 mg o le vailaau i le aso mo aso muamua 3-7 aso, ma, i le leai o ni faʻafitauli faʻalauiloa, faʻalautele le fua i le 8000 mg.

E faʻapefea ona leiloa le mamafa i le glucofage?

O le faʻafeiloaʻi o le keluʻi e le mafai ona avea ma auala autu e tau ai le mamafa o le mamafa. O kilokalama na leiloa ao faagasolo le vasega o le a toe foi mai i se taimi puupuu pe a maeʻa le suʻega, pe afai o le olaga e le fetaui ma le fautuaga e tasi mo le leiloa o le mamafa.

Fautuaga lautele mai tagata atamamai i auala e faia ai le gau o le mamafa i le lelei e mafai ai, ma iuga mai le tumau:

  1. Faʻateʻa ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻalo: suamalie, falaoamata falaoamata papaʻe, meaʻai vave, faʻamaʻaina lelei, meaʻai talafeagai. E tatau ona e aloese mai le 'aina o pateta, fualaʻau maualuga-kalori.
  2. O le faavae o le lisi e tatau ona i ai: fuālaʻau matalaʻau ma fualaau 'aina, faʻanoanoa o aano o manu, iʻa, legumes ma nati, gasegase gaʻo i le tino o meaʻai e leʻi faʻaaogaina le faʻaogaina o fatu.
  3. O le tausisia o le leiloa o le kalori e 20% ua mautinoa e fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina ma le afaina o le paʻu, lea e masani ona tupu i meaai maualalo-calori.
  4. O le faʻaaogaina o gaʻo, e oʻo lava ile soifua maloloina, e tatau ona laʻititi ma o le tele o mea taumafa o loʻo aofia ai le omega o le 10-15% o le aofaʻi o mea taumafa. O punaoa aupito sili ona lelei o gaʻo: gaʻo meaʻai maualuga, 'aʻa, fatu, avocados.
  5. E pei lava o soʻo se meaai soifua maloloina, e taua le taofia o le inu ma inu le itiiti ifo i le 10 ipu tioata mama i aso taitasi.
  6. O le taumafaina o meaai i ni vaega laiti - o le a aoga tele mo le fualaau oona, ma o le a fesoasoani foi e faaitiitia le tele o le manava, lea o le a faaitiitia ai le puimanava.
  7. E sili le lelei ona 'aina fualaau faisua ma fualaau aina, o isi mea uma e manaʻomia ai le vevelaina o vevela e tatau ona kuka, kuka, tao tao. Nai lo le faguina, faʻaaogā le kukaina o le non-stick or stewing in water.
  8. I le faaopoopo atu i meaʻai, e taua tele le totogi tatau o le gaioiga faaletino. O taʻaloga Cardio e fetaui lelei: tamoe, osooso, aʻeaʻe, savali faʻataʻavale, toleniga mamafa ma faʻamalositino. E tatau ona manatua o aʻoaʻoga maso malolosi e faʻateleina ai le gaosiga o le lactic acid, lea e faʻaitiitia ai le aafiaga o le glucophage.
  9. Massage, afifiina o le tino, teu oloa, asiasiga i le taele ma le saunasiga, o le faamamaina pea ma le fafaga o le paʻu o le a fesoasoani e faatumauina le paʻu i le soifua maloloina lelei.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  1. Faʻailoaina e se fomaʻi faapitoa ma le maʻisuka ituaiga 2, pe a faʻapea o le togafitiga ma togafitiga faafomaʻi ua faatonuina e le fomaʻi e le maua ai se aoga lelei. E sili le fautuaina e faʻaaoga lenei fualaau mo tagata e sili atu le mamafa o le tino.
  2. Mo togafitiga o tagata matutua ei ai le maʻisuka e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau oona e faʻatonutonu ai le kulukose o le toto.
  3. Mo togafitiga o tamaiti mai le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau.

Contraindications

O faʻamaoniga i le aveina o le kalapu e:

  • Tagata taʻitoʻatasi faʻaaloalo i mea o loʻo galue malosi poʻo ausilali o le vailaʻau.
  • Maʻisuka muamua.
  • Soo se ituaiga o acidosis o le solia lea o le paleni o le acid-base i le itu o le faateleina o le acidity.
  • Faʻailoga matuia tele.
  • Faʻafitauli matuia o le tino, o le auala lea e mafai ona oʻo atu ai i le toe faʻaaogaina o le tino: matelaina, afaina o le tino, inu oona, teteʻi.
  • O faʻamaʻi e ono aʻafia ai le tino o le hypoxia: o le fatu poʻo le faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻaoga o le myocardial, faʻalavelave.
  • Gaioiga o le ate, le inu malosi ma le soona inu i le ava poo fualaau faasaina.
  • Tausaga mai le 60 tausaga.
  • Tina ma le vaitau o le susu.
  • Taimi o le toe faʻaleleia pe a mavae faʻamaʻi ogaoga ma gaioiga

E i ai se iuga?

O faʻamatalaga mai le faʻaaogaina o Glucofage mo le mamafa o le mamafa o loʻo taʻu mai ai taunuuga nei:

  • Faʻailoga e oo atu i le 6 kilokalama i le 3 vaiaso i le tulaga o le tausisia o meaʻai ma le kalori. I le taimi lava e tasi, sili atu i le afa oi latou na le maua le mamafa na i ai aʻafiaga i le tino.
  • O le leiloa e oo atu i le 3 kilokalama i le 3 vaiaso e aunoa ma le tausisia o le taumafataga ma e aunoa ma le faʻamalositino.
  • Le lava le taunuʻuga, faʻatasi ma aʻafiaga aʻafiaga.
  • Le leai o ni taunuuga e aunoa ma aʻafiaga, e tusa lava pe o le usitaia o fautuaga lautele mo le gau o le mamafa.

Aʻo leʻi filifili e ave se vailaʻau mo le paʻu o le mamafa, e tatau ona e manatuaina o le Glucofage o se vailaau mo le togafitiga o se faʻamaʻi tuga, ae le o se faʻaopoopoga meaʻai po o vitamini e faʻatele ai le susunuina o gaʻo.

Glucopifa pe a uma ona fanau mai

O le maʻitaga e manatu o le faʻasalaga matuia i le faʻaaogaina o le Glucofage ma aʻo lei amataina le vasega, e fautuaina malosi e le au atamamai e mautinoa e le o maʻitaga o ia.

O le taimi o le tina failele, e tusa lava pe le o susuina le fafine, ua manatu o se taimi le lelei mo le faʻaaogaina o lenei vailaau, aua e talitutusa ma le toe faʻafoʻi mai se gasegase tuga poʻo se taotoga. O le toe faʻaleleia o le falemaʻi e tusa ma le 2 masina. Aʻo le taimi tonu e mafai ona e faʻaaoga ai le kalakefaʻi tatau ona fuafua e se fomaʻi.

Afai o se tamaʻitaʻi susu pe a mavae le fanau mai o se tamaititi, ona faʻatagaina loa lea o ia mai le aveina o le kulupu. E ui i le mea moni e faapea, pe a ave le fualaau faʻataʻitaʻi e tina tausi maʻi, e leai ni aʻafiaga i le tulaga o le pepe, ua fai mai tagata atamamai i le taimi o le lactation, o vailaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le fafine.

Ae afai e maeʻa le lua tausaga pe sili atu, ua maeʻa le lactation ma e leai se faʻalavelave mo le aveina o le kulupu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina mo le gau o le mamafa i luga o se tulaga tutusa, matauina le saʻo saʻo.

Vitio - Siofor ma le glucophage mai le maʻisuka ma mo le paʻu mamafa

E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau faʻapitoa:

  • Lorista N - faʻamoemoe mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • Phenibutfaʻaaoga e faʻaitiitia ai faafitauli tau mafaufau ma toe faʻaleleia le faʻaogaina o le tino,
  • Ataraxua faatonuina mo le togafitiga o le bronchitis o eseese etiologies,
  • Arion Taimi - o se fualaau faasaina e maua ai le maualuga maualuga e toe faʻafoʻi ai le mamafa masani,
  • Fluoxetine - o se vailaau e talafeagai mo le togafitiga o le mafaufau i le mafaufau, aemaise lava i amioga masani.

Suiga talafeagai i meaʻai

O suiga tetele i le taumafataga e tatau ona ausia ai taunuuga lelei ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga:

  • O le faʻaaogaina atoatoa o gaʻo popo i le ituaiga o falaoamata, suamalie, pateta, meli ma fualaau suamalie, vine.
  • Tapulaʻa ole gaʻo gaʻo i le faiga o le tao.
  • Faʻaaogaina faʻaaogaina o meaʻai susu ma meaʻai susu,
  • Faʻasaga o meaola manu.
  • Faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo fualaʻau.
  • Ulufale i totonu o le lisi le tele o meaʻai o le fiber-: e le o gaosia fatugala, fago, kuka, tao tao, fuālaau kuka, fualaau aina fou ma vine. E mafai ona e faʻateleina le faʻaaogaina o fiber i soʻo se ituaiga o cereal, faʻapea foi ma le fiva māgo, lea e faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa faʻatau i foliga o le paʻu.
  • E i ai ni vaega laiti, ae masani lava.
  • Faatasi ai ma le malosi malosi o le tino, ia faatumauina le corset musika e tatau ona e ai le aano o manu, iʻa ma iʻa i aso uma.

Tuua Lau Faamatalaga