Oe strawberries

O le faʻasalalau faʻasalalau o le strawberries o le 40 iunite. O lenei fale e masani ona faʻaaogaina i meaʻai eseese mo i latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa.

I le faaopoopo i le maualalo o le GI, o strawberries e aofia ai le tele o minerale ma vitamini aoga, o loʻo i ai vitamini C ma B. E tele foʻi vai i totonu.

O fualaau aina e faaaoga i meaai, e le gata i le foliga masani ma i le foliga o siamu. Ua faaopoopoina i masini eseese ma maso. E taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea, i le faʻamaʻi o le faasinomaga o le faʻasalalau o le strawberries e maualuga ma e tutusa ma le 65 iunite.

O le milkshake ma le strawberries o le ai ai se GI e tusa ma le 35 iunite.

Talu ai o strawberries e maualalo le faasinomaga o fuainumera, e mafai ona tuufaatasia ma isi fua, mo se faataitaiga, faatasi ai ma se faʻi. Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e fautuaina e kuka falaoamata ma fasi keke fou mo le 'aiga o le taeao.

O le faʻaaogaina o le strawberries i se meaʻai e faʻamalosia ai le tino ma vitamini ma minerale ma faʻaleleia le puipuiga.

O le mea lautele, o lenei tama e lelei lona aafiaga i le tino o le tagata, peitai, e taua le manatuaina o le fafagaina, e tusa lava po o le a le aoga o le oloa, e mafai ona faia soo se mea leaga i le lumanaʻi.

I nisi tulaga, o strawberries ei ai le aafiaga o le allergenic. E faʻaalia ai le salicylic acid, lea e maua i totonu o le pusa. E masani ona faʻaalia e ia lava i tamaiti ma pasi i tausaga.

Faailoga o se allergy i le strawberries e faamatalaina e pei o le mafanafana ma le tiga, o le fulafula o le mucous membranes o laugutu ma le gutu, o le paʻu o le paʻu, o le talepe, o le isu ma le sneezing.

I le faʻaaogaina o strawberries, e taua le gauai atu i taimi faapena, talu ai o nei mea uma e mafai ona oʻo i ni ogaoga ogaoga ma e iai ni aʻafiaga ogaoga i le tulaga o le faʻalavelave anaphylactic ma le Quertke's edema.

O le aafiaga o le faasinomaga o le faasinomaga i luga o le maualuga o le suka i totonu o le tino

Carbohydrates, pe a faʻaaogaina, ei ai sona aafiaga i luga o le maualuga o le suka ma le malosi. Meaai e maua ai le maualuga maualuga o le gaioiga gaʻo i le malosi vave. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka, e lagona ai e se tagata le malosi o le malosi, e faafuasei lava ona avea ma le vaivai, o se lagona o le fiaaai ma le vaivai vaivai e le mafai ona vaivai.

O meaai maualalo ole GI e faʻafeiloaʻi ai tagata gaʻo i le malosi. O le mea lea, o le maualuga o le sukū o loʻo tumau pea, o loʻo i ai se aoga aoga i le soifua maloloina o tagata ma le manuia. O nei oloa e aofia ai strawberries.

O aoga aoga o strawberries

Faafetai i le maualalo o le GI o le 40, strawberries o loo i ai i le tele o meaai. Ae le gata mo lenei mea, latou te alolofa ia te ia ma fautuaina o ia e faaaoga soo. O loʻo iai le tele o vitamini C, B vitamin, o loʻo i ai le tele o vai, minerale. O fuālaʻau fou ma ipu eseese mai ai ua faʻaumatia. E faapitoa le alofagia e le manogi manogi manogi, mea e sili ona matagofie. O le faʻaaogaina o nei ipu e le mafua ai le faʻamalosia o le inisalini.

Healthy Strawberry Leeds

Ua lapatai mai tagata popoto e faapea o le vineberry already has a GI of 51. Ae afai e te saunia se susu susu susu ma lulu, o lona uiga o le a maeʻa le GI o le 35.

Laititi GI o fuālaʻau fou ma ipu mai ia mea e mafai ai ona tuʻu faʻatasi ma isi oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se faʻi poʻo isi fua. Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e fautuaina e kuka falaoamata ma fasi keke fou mo le 'aiga o le taeao.

O le aofia ai o le strawberries i lau taumafataga o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma vitamini ma minerale. E tatau ona ave le faʻaeteete mo lenei fale mo i latou o loʻo maʻi. O le toʻatele o tagata e tatau ona manatua e le aunoa, e tusa lava po o le GI ma le kalori, e le tatau ona faʻatagaina le taumafa. O lenei mea o le a le manuia ai le tino, ae na o le le fiafia i le paleni.

O le a le faasino igoa?

O le GI o se fuainumera lea e taʻu mai ai le fua faatatau o le gaʻoina o gaʻo i totonu o se oloa faapitoa ma le inuina o le kulukose i totonu o le toto. O le faailo e faʻatatau tonu lava i le ituaiga o gaʻofale o loʻo i totonu o meaai. Afai o le oloa o loʻo i ai vailaau faʻataʻavaʻavaʻavaʻa, ona faʻapipiʻi lea e le tino i glucose i laina pupuu, ma faʻatupulaʻia le maualuga o le suka i le toto. O le gaosiga o gaʻo gaʻo e sili atu ona umi, e maua ai se sosolo malie o le kulukose.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Le aʻafiaga o le faailo ile suka

O le faʻasinomaga faʻamavae e eseese mai le 0 i le 100 iunite. O le faavae o le kulukose, lea e maualuga lona maualuga. O le ata o loʻo faaalia ai le tele o le suka i totonu o le tino o le a faʻaleleia pe a uma ona faʻaaogaina le 100 g o le oloa pe a faatusatusa i le ave 100 g o le kulukose. O lona uiga, pe a maeʻa ona 'aina le fua o le suka e ala i le 30%, ona maua lea o lona GI e 30 iunite. E faʻatatau i le faʻasologa o meaʻai, o meaʻai e iloga i le maualalo (0-40), ala (41-69) ma le maualuga (70-100 iunite).

GI Strawberry

I le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e aofia i meaʻai a le tagata maʻi talu ai, talu ai o le kalori o loʻo iai fua fou o le 32 kcal, ma o le glycemic Index e 32 iunite.

Faatasi ai ma se ituaiga o le faʻamaʻi, o le maʻi e mafai ona faʻaalu le 65 g i le aso, peitaʻi, o lenei fesili e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi. Naʻo le filifilia muamua o vine o loʻo taofiofia uma meatotino aoga. E tatau ona e 'ai uma i le vaitau e pei o se' aiga o le aoauli ma le aoauli. O lea e mafai e le maʻisuka ona taofia le maualuga o le kulukose ma faʻasalalau lona maualuga mo se vaitaimi umi. Ina ia faateleina le puipuiga i le taumalulu, e sili ona lelei le faʻafefe o strawberries. I le faʻaogaina o foliga, ua faaopoopo le pusa i le yogurt poʻo le susu.

O aoga o strawberries

O fualaau aina e aofia ai le tele o mea taua macro ma microelements e talafeagai mo le atoatoaga o le gaioiga o le tino o se tagata soifua maloloina, ae le o le taua o le puipuiga o le maʻisuka. Vaega taua e faʻapupulaina ai galuega puipui a le tino ma fesoasoani e faʻamaonia le suka toto o loʻo lisiina i le laulau:

Ona o lona tuufaatasiga tele, o strawberries e iai na aoga aoga:

  • O le filo o mea taumafa o loʻo i totonu o le oloa e fesoasoani i le tino e maua malie ai le suka i totonu o le vaega o meaʻai, lea e puipuia ai suiga faʻafuaseʻi i le kulukose.
  • I fualaau o strawberries, o le tele o vailaau oona e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka, faateleina le puipuiga ma faatulaga le gaoioiga o le cardiovascular system. O mea taua ia e maua ai le faʻamalologa i le tino o le maʻisuka i lona atoaga, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli autu o le maʻisuka - stroke ma le osofaʻi o le fatu.
  • Vitamin B9 fesoasoani e faatumauina le tino o le tino, ma o le iodine e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka mai le ogatotonu o le tino.

Ona o lona maualalo o le kalori content ma le GI, o strawberries o se mea taumafa lea e fesoasoani e tau le mamafa o le mamafa e aunoa ma le aʻafia o le toto suka.

E le gata i lea, o le berry o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi ma e iai sona faʻamaʻi malosi i le ate, fesoasoani i le faʻamamaina o le tino o toxins e mafua mai i le faʻaaoga pea o vailaʻau. Ma o meatotino antimicrobial ma anti-inflammatory e fesoasoani e tau i faʻamaʻi pipisi, puipuia le siama o le maʻisuka vaivai mai aʻafiaga leaga o aʻafiaga mai fafo.

Meaʻai ma Meaʻai - Strawberry ma lona glycemic index

Strawberry ma lona glycemic index - Meaʻai ma Meaʻai

O nisi tagata e leʻi faʻalogo i le fuaitau glycemic index (GI), ae a e feagai ma nisi o faʻamaʻi, o le a avea lenei mea ma mea taua i le fuafuaga o filifiliga o meaai.

O tagata soifua maloloina uma lava e mafai ona gaosia ni ituaiga meaai i soo se aofaiga ma toetoe lava a le mafaufau e uiga i le lamatiaga o soʻo se oloa. Ae ei ai tagata e iai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, maʻi fatu fatu, ma le gaʻo. O le mea lea, e taua tele le faasino igoa mo nei vaega o tagata, e fesoasoani lea ia i latou e filifili ai le mea saʻo paleni, ma, e tusa ai, ia feagai ma faamaʻi ma lagona le auala sili e aunoa ma se afaina ai o latou soifua maloloina.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoga o le aʻafiaga o oloa gaʻo i totonu ole gaʻo toto, lea e faʻaolaina ai le gaosia o le insulin i le pancreas. Na ia vavalalata foʻi meaʻai e fesoasoani i le maua o le mamafa, faʻataʻitaʻiina le lelei o le gaʻo ma le taumafaina.

Mai le talafaasolopito o le manatu o le "glycemic index" ...

I le 70 o le seneturi mulimuli i le Iunivesite o Stanford, na amata ai e Polofesa L. Krapo ana suʻesuʻega i luga o le aʻafiaga o oloa gaʻo i totonu o le glycemia i taimi o gaioiga. Na masalosalo le polofesa e ui lava ina ave vaega eseese o gaʻo, o le inisalini o le a matua le mautonu.

O le manatu o le "glycemic index" na faatoa amata ona faia i vailaau faafomai i le 1981, na faia e le polofesa Jenkins, o le, ina ua uma ona suesue i suesuega a L. Krapo, sa faaauau ona galue ma fuafua se auala e fuafua ai lenei faailoga. O le mea lea, na vaevaeina ai e ia meaʻai uma i ni vaega se tolu e tusa ai ma mataupu o le GI:

  1. O le vaega muamua o se faʻamatalaga manino mai le 10 i le 40.
  2. O le vaega lona lua o se fuainumera faʻamamafa mai le 40 i le 50.
  3. O le vaega lona tolu o se faʻamatalaga mataʻitusi o le 50 ma le maualuga.

O le uluaʻi faailoga mo le fuaina o le index glycemic na avea ma fua o le kulukose e tutusa ma le 100 iunite, o lona uiga o le absorption vave ma le ulu atu i totonu o le toto.

Glycemic Fruit Index Table

O le inisalini, lea e gaosia mai e le pancreas, e nafa ma le malepe ma le gaosia o mea inu gaʻo e ulu i le tino. O loʻo aʻafia foi o ia i le malosi o le tino, faʻafouina o le tino ma le faʻamalosia o le tino i meaʻai. Glucose e mafua mai i le malepelepe o meaʻai gaʻo faʻaalu i manaoga tau malosi ma le toe faʻaleleia o faleoloa glycogen muscle. O le faʻateleina mai le tino e le faʻasalaina, ae ulufale i totonu o le tino. Inisalini, i le isi itu, poloka le liua o le gaʻo i le kulukose.

I le gasolo pea o le taumafaina o meaai ma se fuainumera o le sili atu ma le 50, o le faifai pea o le kulukose (suka) i totonu o le toto ua faaosofia - o se tino e matua le manaomia i le tino. O le mea lea, o fua uma o le kulukose e faʻaleleia lemu le gaʻo gaʻo ma mafua ai ona maua e se tagata le mamafa o le mamafa. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tau atu ai i le toilalo o le metabolism i le tino o le tagata.

O le maualuga o le toto i totonu o tagata e toetoe lava o taimi uma e fesootaʻi ai ma le maʻisuka. Ae o le taimi nei, a maeʻa le tele o suʻesuʻega, ua iloa e saienitisi e mafai foi ona avea ma kanesa e faalagolago i le homone. I le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faigofie ma le tele o fiva, e vave lava ona liua uma le tino i le suka ma "tulei" i totonu o le tino toto.

Inisalini e alu ai le kulukose mai le toto toto ma tuʻuina atu i siama. O le mea lea, afai e te 'ai e le aunoa meaʻai ma le maualuga o le faʻasologa o fuainumera, ona e fatuina lea o se popolega mo le tino, ma o le taunuuga e tatau ona maua ai le tele o inisalini ina ia aveesea ai le suka sili.

O a fua e mafai ona maua ai le maʻisuka

I le ogatotonu o le taumafanafana, e te manaʻo e te tausia oe lava i fualaau suamalie ma vine, ae mo le maʻisuka e le o taimi uma e mafai ai. O nisi fualaau aina po o fualaʻau ei ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, lea e matua lamatia ai le soifua maloloina o le maʻisuka. O le mea lea, o le a matou taʻuina atu ia te oe mea sili ona aoga ma le le faʻaituau lelei e talafeagai mo le maʻisuka.

O pipi e masani lava ona aoga ma aoga mo le tino o le tagata, ona o lo latou tamaoaiga i vitamini ma minerale, ua matua gaogaoina e le tino ma tuuina atu le tele o le malosi.

O togalaau e aoga i fugalaau fou, malogo ma mago. Fiafia e 'ai e pei o vine, fualaau aina ma fualaʻau pe a mafai i aso uma ona e vaʻaia lea pe faʻaleleia lau soifua maloloina, o lou uiga foi.

E mafai ona e faʻaaogaina i le toetoe lava o ipu uma e sili ona e fiafia i ai: faatasi ai ma cereal mo le 'aiga o le taeao, ma pancakes, salakeke, cocktails, ma sina siʻisi falaoisi, meaʻai ma le tele o ituaiga o ipu.

E faavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona faʻamaonia o fualaau aina ma fualaʻau e matua lelei lava le maloloina mo le tino. Ia, o le taimi nei e aoga le iloa pe o le a tonu le fualaau saito e aoga ma pe o le a foi le maualuga o le maualuga.

Tuua Lau Faamatalaga