E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau oona Aspirin Bayer?

E tusa ai ma le faʻamatalaga a le Federal Influenza Institute (St. Petersburg), o le isi tulaga o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i Rusia o loʻo faʻamoemoeina ia Tesema 2002 - Ianuari 2003. I le afiafi o le faʻamaʻi, na faia ai e le Independent Research Center Romir se suʻesuʻega i Moscow o se vaega tele o tagata tomai faapitoa i le autu: "Attitude fomaʻi ma fomaʻi i Aspirin Bayer AG. " O le asō, o le acetylsalicylic acid o se tasi o togafitiga autu mo le malulu. O le suʻesuʻega, lea na faia ai le telefoni ma faatalanoaga a le tagata lava ia, na auai i le 321 tagata (154 fomaʻi ma le 167 tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga).

Vaega o le suʻesuʻega e aofia ai le iloiloga o le aoga o Aspirin e Bayer AG. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai e 90% o ē na tali mai na latou manatu o le Aspirin o se fualaau lelei e faʻaitiitia ai le fiva, ma 83% o ē na tali mai na manatu o se vailaau e puipuia ai le malulu. I le tulaga o le maualuga maualuga o le fiva ma faailoga o le malulu, e 73% o fomaʻi ma tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga na auai i le suʻesuʻega ua sauni e ave Aspirin latou lava. 86% o tagata auai ua sauni e fautuaina Aspirin io latou gasegase e pei o se antipyretic ma fesoasoani ai i le lavelave o faailoga o le malulu masani.

O le suʻesuʻega na paʻi atu i le autu "faavavau" o le uiga o fomaʻi ma tagata vailaau mo togafitiga i uluaʻi fualaau faʻasaina.

O le suʻesuʻega na faʻaalia ai e 89% o ona tagata auai e mafaufau i vailaau muamua nai lo "kopi" vailaau. 85% o tagata tetee na iloa Aspirin o le uluai atinaeina o le Bayer AG, o lona talafaasolopito o loo faia i le maketi mo le seneturi lona lua.

I le aotelega, e 134 fualaau oona ei ai acetylsalicylic acid ua faamauina i Rusia. Faʻatautaia e tagata atamamai maketi le siosiomaga tauvaga e pei ona tumu. Ae o tagata vailaau mo togafitiga ma fomaʻi, 81% oi latou sa suesueina na faapea mai o le Aspirin e sili atu nai lo le gaosiga o le acetylsalicylic o isi gaosi oloa. Ma pe a faʻatusatusa le Aspirin "Bayer" ma le Upsarin "UPSA", na o le 6% o tagata suʻesuʻe, o loʻo iloa lelei fualaau faasaina, na manatu e sili atu Upsarin nai lo Aspirin.

O suʻesuʻega Roma na faʻaalia ai le filifiliga a fomaʻi ma fomaʻi. Na tumau pea le fesili - o a mea e filifilia e tagata gasegase? O le togafitiga a le tagata lava ia i Rusia, e pei ona e iloa, ua salalau, e ui lava i lapataiga a tagata tomai faapitoa e uiga i le matautia o lenei lesona. Pe o le manatu o se tagata tomai faapitoa o le a aafia ai le filifiliga mulimuli ane o le maʻi e le o iloa. O le lapataiga a fomaʻi e uiga i lenei mea e le manino: o le ola o le tagata lava ia e matautia i le ola maloloina!

Faʻafesoʻotaʻi: Natalia Polyakovskaya, Alexey Kalenov
Tel.: 264-8676, 264-8672
Creative Studio "Pressto".

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Aspirin-S o fualaau oona - pepa faʻamalosi: paʻepaʻe, lapotopoto, laulau, faʻafefeteina i le pito, i le isi itu o loʻo i ai se lagona i le igoa o le igoa - "Bayer" cross (i se pepa pepa pepa 5 pepa laminated o 2 pusa).

Mea gaosi i le 1 laulau:

  • acetylsalicylic acid - 400 mg,
  • Vitamin C (ascorbic acid) - 240 mg.

Vaega o Ausilali: sodium carbonate - 200 mg, citrate citrate - 1206 mg, acid citric - 240 mg, sodium bicarbonate - 914 mg.

Pharmacodynamics

Aspirin-C o se tasi lea o vailaʻau faʻasaina e le o faʻamaʻi-fomaʻi. O ana gaoioiga e fuafuaina e meatotino o vaega taua:

  • acetylsalicylic acids: e iai le anti-inflammatory, antipyretic, o mea totino, o mea e fesootaʻi ma le taofiofia o le COX-1 ma le -2 (cyclooxygenase-1 ma le -2), lea e faatonutonu ai le tuufaatasiga o prostaglandins, faapea foi le acetylsalicylic acid e punitia ai le faaputuga platelet,
  • ascaminbic acid: o se vailaʻau fesoasoani e fesoasoani e faʻafeteina ai le tino ma e tatau ai mo le faʻatonutonuina o le tele o gaioiga, e aofia ai le faʻafouina o le tino, gaosiga o le carbohydrate, faʻaogaina o le tino, ma le toto toto.

Acetylsalicylic acid

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona maua mai le gastrointestinal tract. I le taimi o le faʻaaogāina, o le salicylic acid o loʻo faia - o le tino gaosi malosi. O le maualuga o le plasma concentration o acetylsalicylic acid i le toto e oʻo i le 10-20 minute, salicylates - 20-120 minute.

O le fusifusia o acetylsalicylic ma mea salicylic i palatini plasma ua maeʻa, ua vave ona tufatufaina i le tino. O le salicylic acid e pasia le placenta ma le susu susu.

O le metabolist acid salicylic e tupu tele i le ate. O ona metabolites autu o le genticin uric acid, salicylic uric acid, salicylacyl glucuronide, salicylphenol glucuronide, acidis gentisic.

O le metabolism o le salicylic acid e faatapulaaina i le gaioiga o le enzymes o le ate, o le mea lea, o le kinetics o le excretion o le totolo-faalagolago. O le afa-ola e faʻalagolago foi i le fualaau: pe afai e maualalo ifo ile doses, e 2-3 itula, maualuga - e tusa ma le 15 itula. O le excretion o le salicylic acid ma ona metabolites e tupu tele i fatugaʻo.

Ascorbic acid

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e tupu i le intestine le faʻaleleia o le tino e faʻaaoga ai le Na + -e faʻalagolago i le faʻaleleia o felauaiga, o le gaioiga aupito sili ona malosi o loʻo matauina i totonu o le vavalalata vavalalata.

O le faʻaaogāina o le acid ascorbic e le tutusa ma le vailaʻau. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le aso, o lona faʻasalaga plasma i totonu o le toto ma isi mea mama o le tino e le faʻateleina le faʻatupulaia, ae o loʻo agai atu i le pito i luga.

O le ascorbic acid e faʻamamaina e ala i le glomeruli ma faʻasalaina i lalo o le aafiaga o le Na + -o le faʻalagolagoina o le faagasologa e le vavalalata vavalalata. O le faʻaaogaina o le metabolites autu i le foliga o le diketogulonic acid ma le oxalates e tupu i le urine.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • tiga / tiga tiga o le faʻaleagaina o le tele o etiologies, e aofia ai le maʻi tiga ma le toothache, migraine, neuralgia, tiga i le taimi o le agavaʻa, tiga o le muso (tagata matutua),
  • faateleina le vevela o le tino e mafua mai i malulu ma isi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi (tamaiti mai le 15 tausaga ma tagata matutua).

Contraindications

  • gasegase o le gastrointestinal, o le taimi o le faʻavavevaveina o gasegase o le garosive ma ulcerative o le gastrointestinal tract,
  • tuufaatasiga togafitiga ma le methotrexate i se fua faatatau o le 15 mg i le vaiaso,
  • fomaʻi e fesootaʻi ma togafitiga faʻatasi ai ma salicylates poʻo isi vailaʻau e le o faʻamaʻi-fomaʻi, faʻatasi ai ma polyps nasal,
  • ogaoga faʻapitoa o le tino poʻo le tino,
  • hemophilia
  • thrombocytopenia
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • fomai diamorrhagic,
  • O aʻu ma le III faʻamatalaga o le maʻitaga ma le vaitau o le susu,
  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga
  • tagata le faʻamaoni i vaega o le vailaau faʻasaina ma isi vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory.

Aiga (Aspirin-S ua faatonuina i lalo ole vaavaaiga faafomai):

  • naunau i gasegase gastrointestinal,
  • anaemia
  • hypovitaminosis K,
  • thyrotoxicosis,
  • tulaga e mafai ai ona faʻaauau le faʻaleleia o le tino i totonu o le tino, e aofia ai le gaioiga o le fatu, toto maualuga,
  • gout
  • faʻasolosolo togafitiga faʻamalosi,
  • erosive gastritis,
  • mamafa le talaaga o le maʻi gaʻo ma / poʻo le ulutala duodenal,
  • hypoprotrombinemia,
  • II masina o le maitaga.

Faatonuga mo le faʻaaoga Aspirin-S: metotia ma metotia

O le aspirin-C e faia i le tautala. I le taimi muamua, e tatau ona solo le laulau i le 200 ml o vai.

O le tasi fuataga e 1 pe 2 (maualuga) papa. E mafai ona ave le vailaʻau i vaitau o le itiiti ifo ma le fa itula. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 6 papa.

Afai e leai se isi fomaʻi faʻatulagaga, o le umi o togafitiga e fuafuaina e alaga ma o:

  • e le sili atu i le 7 aso - Aspirin-C ua avea o se mea faʻapitoa,
  • e le sili atu i le 3 aso - Aspirin-S ua avea o se antipyretic.

Faʻaiʻuga

  • ogatotonu tutotonu o le tino: tinisitus, faʻavavevave (e pei o se tulafono, o nei faʻalavelave e faʻaalia ai le maualuga),
  • fualaau oona: vomiting, afu, tiga o le manava, manino (vomiting blood, stools) po o faailoga le tumau o le toto gastrointestinal (e mafai ona mafua ai le anemia), gasegase ma le ulcerative o le gastrointestinal tract (incl. mea faʻapitoa), e seasea lava - faʻaleagaina le gasegase (i le tulaga o le faateleina o le gasegase o le gasegase),
  • urinary system: i le taimi o le maualuga-togafitiga togafitiga - faʻaleagaina le tele o mea faigaluega o fatugaʻo, o le fausia o maʻa urinary mai le calcium oxalate ma le hyperoxaluria,
  • Hematopoietic system: thrombocytopenia, maʻi o le hemorrhagic,
  • afaina o le allergic: bronchospasm, upusite Quincke, anaphylactic reactions, paʻu paʻu.

Faʻasalaga

  • uluaʻi laasaga: faʻateleina le mānava, faʻavevesiina o le fatugalemu o le tino, vomiting, afu, maʻi tigaina, vevela, faʻaitiitia le faʻalogo, faʻaleagaina o le tino,
  • tuai o faʻamaoniga: faʻalavelave i le vai-faʻaaogaina o le metabolism, faʻailoga o le manava, le mautonu, osofaʻiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavaivaia o le malamalama i se paʻu.

Faʻafofoina: faʻaleagaina vomiting / gastric washing, faʻamalosia ai le gaʻo ua faʻaaogaina ma fualaau faʻasaina ma se aafiaga leaga. Togafitiga e tatau ona faia i matagaluega faapitoa.

Faatonuga faapitoa

Ona o le lamatiaga o le Reye's syndrome (faʻaalia i foliga o le encephalopathy ma le maualuga o le gaʻo o le ate ma le faʻavavevaveina o le ate), o fualaau o aspirin-S mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga e le o se antipyretic mo inisiua respiratory tuga e mafua mai i siama viral.

O le gaioiga o le acetylsalicylic acid e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le excretion o le uric acid mai le tino. Faʻatasi ai ma se vavave, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se osofaʻiga mataʻutia o le gout.

I mataupu o se togafitiga umi, e fautuaina le siakiina i taimi uma o le tulaga o le ate, faia le feusuaiga le totoina o le toto ma se suega masani o le toto.

Acetylsalicylic acid e faaitiitia ai le totoina o le toto. Aʻo leʻi taoto, e tatau ona e lapatai lau fomaʻi e uiga i le ave o Aspirin-C.

Ona o le ono tulai mai o se tulaga faateleina o le faatupuina o le gasegase o le toto i le taimi o togafitiga, o le inu ava malosi ua solia.

O le tasi o fualaau o Aspirin-C e aofia ai le 933 mg o le sodium, lea e tatau ona amanaia mo tagata mamai e mulimuli i se meaai masima.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • glucocorticosteroids, vailaʻau oona e aofia ai ethanol: o le aafiaga leaga i le mucous membrane o le gastrointestinal tract Aspirin-C ma le ono mafai ona atiaʻe totoga o le gastrointestinal,
  • opioid analgesics, heparin, isi non-steroidal anti-inflammatory drugs, thrombolytics ma inisinors aggregation inbooth, oral hypoglycemic agents, tuusao tuusao, sulfonamides (e aofia ai le co-trimoxazole), reserpine, triiodothyronine: o latou aafiaga:
  • sili ona lelei: o ona tulaga matautia ua faʻaleleia
  • Uricosuric sauniuniga (sulfinpyrazone, benzbromarone), fualaau faʻasaina ma togafitiga (furosemide, spironolactone): o le faʻaitiitia o le aoga,
  • magnesium / aluminium hydroxide faʻataʻitaʻiga: o le faʻamamaina o le acetylsalicylic acid e faʻaleagaina ma faʻagesegese,
  • digoxin, barbiturates ma tapenaga o le lithium: o le faateleina o le maualuga o le plasma,
  • tapenaga o le uʻamea: faʻaleleia lo latou gaogao i totonu o le manava (ona o le acid ascorbic).

Analogues o Aspirin-C o Aspinat S, Asprovit S.

Faamatalaga e uiga i Aspirin-S

E tusa ai ma iloiloga, o le aspirin-S e faʻamalieina lelei ai le tiga o le tele o etiologies ma faʻamaoniga o fiva i le malulu ma faʻamaʻi pipisi. O le fualaau faasaina e masani ona faʻaaogaina e avea o se fofo mo se osofaʻiga. Latou te maitauina lona avanoa i falemaʻi, o se manaia lelei, faigofie ona faʻaaogaina.

I tulaga o le tau, o manatu e eseese. E toʻatele e taʻu mai e mafai ona talia le tau, ae o nisi e manatu e sili atu le tau. O le le lelei o Aspirin-C e aofia ai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina, o se aafiaga le lelei i le gastrointestinal tract ma le ono mafai ona tafetoto.

O nai upu e uiga i le kamupani

O le a le Aspirin (Bayer)? O le aspirin masani lenei, lea e gaosia e se kamupanī fomaʻi a Siamani. I luga o le tala o lenei atinaʻe, e sili atu i le lua selau igoa tau fefaʻatauaʻiga o vailaʻau. Na faavaeina le kamupani i le 1863, ma na mulimuli ane suia ai ma suia. I aso nei, o lenei lauiloa e sili ona lauiloa mo lona igoa Aspirin. Bayer e maua foi isi vailaau e iai se faʻamaonia logo logo. O le kamupani e tele lala. O lenei ituaiga o loʻo manatu i ai o se tasi o mea tele. O le logo o le kamupani i le tulaga o se koluse na fausia i le 1904 ma e leʻi suia talu mai lena taimi.

"Aspirin" na Bayer

E foliga mai o le "Aspirin" o se vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le acetylsalicylic acid, lea ei ai lona aʻafiaga ma le antipyretic. O le a se mea e mafai ona faigofie? Tagata faʻapitoa e taua le vailaʻau faʻamalosi ma le antipyretic, faʻatulagaina o se meafaigaluega lelei. Ae le faigofie tele. I le taimi nei, i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai e se tagata faatau ona filifili mai le tele o Aspirin. O nei vailaʻau faʻaaoga e faʻalagolago i le faʻamoemoe o lona faʻaaogaina. I luga o le faleoloa o le faleoloa o falemaʻi e mafai ona e faʻafetaui:

  1. Aspirin S
  2. Aspirin Express,
  3. "Aspirin Complex",
  4. Aspirin Cardio
  5. "Aspirin Protect."

Mafaufau i fualaau o loʻo taʻua i auiliiliga auiliili ma saili pe faʻapefea ona faʻaaogaina i se tasi poʻo se isi mataupu.

Le ituaiga o fualaau faasaina

"Aspirin" (soluble) O le "Bayer" ua faʻasalaina faʻatasi ma le vailaʻau C. O pusa taʻitasi e aofia ai le 240 mg o le acid ascorbic. O le vailaʻau ua fuafua e faʻaitiitia ai le vevela o le tino, faʻasaʻo le tiga, ma faʻateleina le puipuia o le tino ma lona tetee atu i faʻamaʻi (vitamin C galuega).

E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o laupepa e valu i le taimi. Ole numera o faʻasalaga e le sili atu i le fa i le aso. O le umi o togafitiga ma lenei fualaau faasaina e fuafua i aso e tolu ile maualuga o le vevela ma le lima pe afai o se tiga o le tiga.

Faaali atu: taga

"Aspirin Express" ua gaosia e le gaosi oloa i le tulaga o laupepa, sua suauu i le vai. O loʻo faʻamatalaina mo ulu o le ulu, tiga faʻatasi, tootai, manua tiga ma le faʻamaʻi tiga, faʻapea foi ma togafitiga faʻapitoa o le gasegase. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i inflammatory ma febrile syndrome i tagata matutua ma tamaiti mai le 15 tausaga o loʻo faʻaalia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Aspirin Express" o loʻo taʻu mai ai e tatau ona tautala faʻalua pe a maeʻa se taumafataga, faʻatasi ai ma le faʻasalaga muamua o le laulau i le 250 ml o le vai. O le maualuga aupito tasi o le dose e tutusa ma lua tautua o fualaau faasaina. E le taliaina le aveina o le sili atu ma le 6 faʻasalaga faʻasao i aso taitasi.

Tetele togafitiga mo le malulu ma le fulu

I le fale talavai e mafai ona e faʻatau le Aspirin (Bayer) lautele. O le faʻatonuga o loʻo faʻatulagaina o se vailaʻau mo le togafitia o faʻamaoni ma le malulu. O lona tulaga ese e aofia ai i lenei mea. I le faaopoopo atu i le acetylsalicylic acid, phenylephrine, chlorphenamine, faʻapea foʻi le acid citric faatasi ai ma meaʻai ma lanu o loʻo i ai i vailaʻau. O lenei vailaau ua faamoemoe e le gata ina aveese ai le fiva, tiga ma le afaina, ae faapea foi le faamamaina o faailoga o le rhinorrhea, o mea e afaina ai le tino, faateleina le puipuiga ma le faaleleia o le soifua manuia. O lona faʻaaogaina e tauamiotonuina mo faʻaaliga o le malulu masani: vevela, gutu o le isu, sneezing, faʻataʻi tiga ma le gaogao vavae.

Ole fautuaina e ave le vailaau pe a uma se taumafataga. Tatala le taga paʻu ma tatala i se ipu vai i le vevela o le potu.Faʻamaʻi faʻamalamalama lelei ia falesa ma se sipuni, ona inu vave ai lea. E mafai ona e toe faia le taualumaga muamua nai lo le 6 itula.

Faʻaauau mo toto toto ma fatu

Aspirin Cardio (Bayer) o loʻo maua i le pepa laupepa. O lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e le mo togafitiga o fiva ma tiga, ae ia mafai ona faatumauina le galue o le fatu ma toto toto. O le isi igoa mo le fualaau faasaina e mafai ona maua i atunuʻu faʻatau atu o Aspirin Protect 100 mg (Bayer). O nei laumei e mafai ona faia i le tautala e aunoa ma le fefe i se aafiaga leaga i luga o le gastrointestinal tract, talu ai ona o loʻo ufiufi ata. O le vailaʻau e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi e pei o le faʻaleagaina o le myocardial, angina pectoris, stroke, faʻaleagaina o le toto i le mafaufau, thrombosis ma le thromboembolism.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Aspirin Cardio" o loʻo taua ai e faʻaaogaina e aunoa ma le taamilosaga ma le faʻamalosi. Mo se tasi fualaau, e tasi le laulau e lava. E taliaina e ave 1-2 laʻau i aso uma pe faʻaaoga Aspirin Cardio 300 mg i aso uma. Afai o nisi mafuaaga e le fesoasoani ai Bayer tablets (Aspirin Cardio) ia te oe, e te le manaʻomia le faateleina o le tautua. Faaaoga se isi ituaiga o lenei vailaʻau.

Eseese mea o le acetylsalicylic acid i sauniuniga

E pei ona mafai ona e vaʻai, e maua Aspirin (Bayer) i le tele o fomu eseese. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma ona faʻaʻailoga, ua faatonuina e le fomai se vailaau faapitoa. Afai e fai mai le fomaʻi e te manaʻomia Aspirin, na gaosia e Bayer, 'aua neʻi galo e faʻamalamalama po o le a le fofo. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o vailaau taʻitasi e iai nisi vaega faaopoopo, o mea o loʻo i totonu o le acetylsalicylic acid i totonu foi e eseese foi:

  • "Aspirin C" - fualaau faʻasaina, o ia mea uma e aofia ai le 400 mg o le mea autu autu. Ua faatauina se vailaau mo le 10 lozenges per pack, ma tau e tusa ma le 300 rubles.
  • "Aspirin Express" maua lona igoa mo le maualuga o le anotusi o le acetylsalicylic acid. I lenei sauniuniga, e 500 mg o le mea autu mo papa taʻitasi o loʻo i ai. O le fualaau faasaina e tau i le 250-300 rubles mo vaega e 12.
  • "Aspirin Complex" e aofia ai le 500 mg o le acetylsalicylic acid ma isi antihistamines. O loʻo faʻatau atu i le 10 fasipepa i le pusa, ma o le tau e eseese mai le 400 i le 500 rubles.
  • "Aspirin Cardio" po o le "Aspirin Protect" - pei ona e fiafia i ai. O lenei vailaau e maua i ni eseesega eseese eseese: 100 ma le 300 mg o le acetylsalicylic acid i le papa. O le tau e laʻititi i le va o le 100 i le 300 rubles (faʻalagolago i le numera o papa ma fua).

E mafai ona ou faʻaaoga fualaau mo tamaiti?

E le fautuaina e le kamupanī le tuʻuina atu o fualaau i soo se ituaiga i tamaiti ei lalo o le 15 tausaga. E sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o ia faiga seia oʻo i le 18 tausaga, talu ai ona o le faʻaaogaina e mafai ona lamatia ai le ola maloloina o le tamaititi. O le tuusaunoaga na o le tasi le laulau na gaosia e Bayer, Aspirin (e le o le faʻasao).

O se vailaau mo le puipuia o le fatu ma maʻi vascular o loʻo faʻasalaina i tamaiti laiti pe afai o isi metotia e le aoga. E le fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina o fualaau mo i latou lava. Aʻo leʻi amataina se mea faʻapitoa, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ma mautinoa o le a sili atu le lelei nai lo le faʻaleagaina.

Vaega o le faaaogaina o fualaau faasaina

I soo se ituaiga, o le sauniuniga "Aspirin" (Bayer) e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le faʻaleleia o gaioiga i mea e gaosia ai poʻo isi NSAID. Afai o loʻo maua e le tagata maʻi ni manuaga o le gastrointestinal tract, ona tatau ai lea ona ave le vailaʻau faʻamaʻi tele. A oʻo mai se faʻavavevaveina o ia ituaiga o maʻi, e tatau i tasi ona aloese mai togafitiga. Solitulafono matuia i le gaioiga o gaʻo ma le ate o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o fualaau. E le gata i lea, o nisi o mea sese i le faʻamalosi totoga ma le fatu faʻapitoa o le a faʻamalosia ai se tagata e teena le togafitiga ma fualaau faasaina e faavae ile acetylsalicylic acid.

E faʻasaina le faʻaaoga Aspirin (Bayer) i le muamua ma le faaiuga mulimuli o le maʻitaga. I le vaeluagalemu, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faatagaina i le tulaga o le faʻanatinati vave. Faʻalogo foi i faatonuga a le kamupanī:

  • faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaoga, mataʻituina le tulaga o le toto ma le galuega o le ate,
  • acetylsalicylic acid e faʻamalo ai le toto, o lea e le tatau ona e aveina aʻo lei faia le taotoga, seivagana ua faʻamaonia e se fomaʻi,
  • mo le umi o togafitiga e taofia ai le inuina o le ava malosi,
  • Aspirin e mafai ona faateleina le vevela o isi NSAID ma nisi o vailaau faʻamaʻi,
  • i faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina ma togafitiga faʻasolosolo, o se faʻaitiitia o le aoga o le mulimuli e mafai ona matauina,
  • GCS, faatasi ai ma le acetylsalicylic acid, e le afaina ai le tulaga o le mucosa gastrointestinal i le auala sili ona lelei.

Ua faamalieina tagata maʻi i oloa a Bayer. Latou te fai mai o le "Aspirin" e masani ona i totonu o le fale falemaʻi fale. O lenei vailaau e fesoasoani ai i tagata mamaʻi i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻamalolo ai le tiga ma le fiva O le aʻafiaga o fualaau faasaina, o tagata fai mai, e le o toe mamao. O vailaau faʻamalosi i totonu o le suavai e galue tele vave. O lenei vaifofo mai le manava e vave ona ulu atu i totonu o le manava. I le faʻaopoopoga, o lenei pepa faʻamalolo e maua ai le manaia manaia, lea e mafai ai e oe ona ave le vailaʻau e aunoa ma se faʻafitauli.

Pharmacists ma fomaʻi e lipoti mai o Aspirin nei, na gaosia e Bayer, o le sili ona lauiloa ma sailia. O isi fualaau oona e faʻavae i luga o acetylsalicylic acid, lea e gaosia e isi kamupani, e itiiti ifo le manaʻomia.

O tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi e iai le faʻasolosolo o veto ma vevela veins o le pito i lalo o lipoti, latou te faʻaaogaina i taimi uma Aspirin mo le prophylaxis. O lenei vailaau e mafai ai ona latou lagona le sili atu ona lelei, aua e fesoasoani i le vevela o le toto. Fai mai fomaʻi, i lenei tulaga e fautuaina e faaopoopo atu i le togafitiga o le venotonic, lea o le a faatumauina ai le masini vascular.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e iai tononi o vailaʻau eseese o loʻo maua i lalo o le igoa Aspirin. O nisi ua mamanuina e aveese ai le tiga, o isi e faaaogaina mo fomaʻi ma faailoga malulu, ao isi ua fautuaina mo le puipuia o maʻi fatu. Afai e te talitonu e te manaʻomia lenei vailaʻau, ia mautinoa ia e talanoa i se fomaʻi. O le puleaina o le Aspirin ua faatagaina mo le silia ma le lima aso sosoo. Soifua maloloina lelei, aua le maʻi!

Tosiga ma pulega Aspirin faaopoopo "C"

I le tulaga o le tiga o le tiga o le agamalu ma le malosi ma tulaga vevela, o le tasi fualaau e 1-2 papa. faʻasolosolo, maualuga pito toʻatasi - 2 tafaʻi. faʻasolosolo, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 6 faʻamau. O vavao ile va o fualaau faasaina e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 itula.

O le umi o togafitiga (e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi) e le tatau ona sili atu i le 7 aso pe a faʻatulagaina e avea o se mea faʻapitoa ma silia ma le 3 aso o se antipyretic.

Faʻasalaga Fomu

Tau faʻatatau: 265-315.00 ete.

Aspirin ma Vitamin C e maua i le pepa o loʻo fuafua mo le faʻasaʻa i le vai. Pelu lapoa, lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma pito i luga. I le ogatotonu o loʻo i ai se faʻalavelave vaevaega, i luga o se tasi o luga o le pito o le faailoga o le popolega o loʻo tumu i foliga o se faʻatautaia Bayer Bay.

O fualaʻau faʻasolosolo e faʻapipiʻiina i ni fasi pepa se lua i fasi pepa laminated. I le pepa pepa pepa e tasi - 10 pusa.

I le maʻitaga ma HB

Aspirin-S e le tatau ona ave e fafine maʻitaga o loʻo i le aso 1 ma le 3, faʻapea foʻi ma tamaitai tausi maʻi. E naʻo le faʻatagaina o le faʻatagaina e faatagaina i le faʻatagaga a fomaʻi, ona naʻo le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe afai o le faamanuiaga i le tina e sili atu i le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi ma faʻafitauli i le fetus.

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai e ui lava ina ave pepa, e tatau ona taofi le susu, talu ai o mea gaʻo e mafai ona ulu i le susu.

Faaaoga i togafitiga faafomaʻi

| faasaʻo tulafono

O le aspirin e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o tulaga, e aofia ai fiva, tiga, fiva rheumatic, ma faʻamaʻi pipisi e pei o le gasegase oona, pericarditis, ma le maʻi Kawasaki. O loʻo maua i lalo ifo o aspirin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai le osofaʻi o le fatu poʻo le lamatiaga o le faia o se paʻu i nisi tulaga. E i ai ni faʻamaoniga e aoga le aspirin i le puipuia o le kanesa o le lanu, e ui lava e le o manino ia auala mo lenei aafiaga. I le Iunaite Setete, o se fua maualalo o aspirin ua manatu e talafeagai mo tagata ei le va o le 50 ma le 70 o loʻo i ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular e sili atu ma le 10% ma e leai se lamatiaga tele o le toto.

Sauniuniga saogalemu

O tagata mamaʻi e maua mai i le tino poʻo le galuega o le ate, e manaʻomia le faʻaitiitia o le aspirin-C poʻo le faateleina o le vaitau i le va o doses.

  • O tagata e maua i gasegase gasegase e tatau ona ave faʻamalosi ma le faʻaeteete ina ia aua nei faʻafefe toto.
  • E le mafai ona e tuʻuina atu tamaiti Aspirin-S naʻo oe, e aunoa ma se faʻauluga faafomaʻi. I nisi o faʻamaʻi, e pei o le moa, le ituaiga A ma le B, o le aʻafiaga o le tuputupu ae o le syndrome Reye, e faʻapitoa, e ui lava e tupu i se mea e le masani ai, o se tulaga lamatia tele e lamatia ai le ola ma manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e mafai ona faatelevaveina ai lona amataga. O se uiga le mautonu o se tulaga e faaumiumi le vili.
  • O le faʻaaogaina umi o le aspirin-C e ono mafua ai ni ulu ulu.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

E le gata i lea, o le ave Aspirin e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele pe afai o le togafitiga faʻatasi ai ma vailaau nei o loʻo faʻamatalaina:

  • Ibuprofen: atonu e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le acetisalicylic acid.
  • O fualaau o loʻo i ai salicylate, siama faʻamalosi, e mafai ona mafua ai le toto toto.
  • Benzobromarone poʻo le Probenecid faʻaitiitia le faʻamalosi o le uric acid.
  • Digoxin - o se faʻaopoopoga i lona faʻasalaga ona o le le faʻaaogaina o le faʻasolosolo.
  • O le faʻaaogaina o Aspirin-C ma togafitiga, faʻatoʻaga ACE, valcic acid e manaʻomia ai se lapataiga tele.
  • Aua nei faʻafefiloi papamaʻa e iai vailaau faʻasaina po o meainu, ona o loʻo i ai le faʻalavelave o le togafitiga, o le aʻafiaga o le faʻalauteleina o le toto toto.

O le ascorbic acid e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o oloa penicillin ma le faʻaaogaina o le uʻamea, faʻapupulaina ai aʻafiaga o le acetylsalicylic acid, faʻaititia ai le aʻafiaga o antipsychotics. Pe a faʻapipiʻi le Aspirin ma tapenaga o le quinoline, salicylate poʻo le calcium chloride, o mea o loʻo iai i le vitamini C i totonu o le tino e faʻaititia.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le vailaʻau Aspirin-S e talafeagai mo le faʻaaogaina mo le 3 tausaga mai le aso o le gaosiga. Teu i le vevela o le potu seia oo i le 25 ° C i se nofoaga pogisa, e ese mai tamaiti.

Faatasi ai ma se fesili e uiga i le suia o Aspirin-C, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e filifili le vailaau e sili ona talafeagai mo le maʻi.

Polpharma (Polani)

Tau faʻatatau: (10 papa) - 248 rubles.

Alka-Prim o le vaega faʻapitoa o vailaʻau faʻapitoa e pei o Aspirin-C, ae i totonu o le vailaʻau o le goric acid ua suia i le glycine. O vaega o ausilali e aofia ai le sodium bicarbonate ma le citric acid. Ua mamanuina le mea faigaluega mo tagata ua silia ma le 15 tausaga. E fautuaina e ave mai mai ituaiga eseese o tiga, fiva, fiva, ma le vevela.

Faʻaavanoa i pepa faʻamalolo mo le faʻasaina i le vai. E faatagaina e ave 1-2 palaka faalua i le aso ma se va o le itiiti ifo i le 4 itula.

  • Faʻailoga faigofie
  • Faʻaaogaina.

Aspirin C ei ai sana tuufaatasiga. O loʻo aofia ai le acetylsalicylic ma le ascorbic acid. Faʻafetai i lenei mea, o vailaʻau faʻapitoa e iai se faʻalavelave faʻapitoa ma faʻaleleia le nofo lelei ma se malulu.

Aspirin C e maua ai aafiaga nei:

  • antipyretic,
  • anti-inflammatory
  • analgesic
  • faamalosia o puipuiga.

Togaga o le mumū ma le fiva, e fesoʻotaʻi faʻamaʻi ma le gaioiga o le acetylsalicylic acid. O lenei vailaau e mai le vasega o salicylates - non-steroidal anti-inflammatory drugs. Ona o le faʻasaina o le gaoioiga o le cycloxygenase, ua faʻaitiitia ai le malosi o tali faʻaleagaina i le mala.

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid o loʻo iai i le Aspirin C e faʻamaonia ai le vevela o le tagata maʻi ma faʻaleleia le soifua manuia lautele. E faʻamaluluina ai foi le ulu o le ulu, o maso tiga.

O le igoa lona lua o le acid ascorbic o le Vitamin C. O le antioxidant ma le faʻamalosi faʻamalosia. O le tagofia o lenei vaitamini e faʻaolaina ai le puipuiga a le tino ma faʻaitiitia ai le aʻafia o le SARS. Faatasi ai ma se malulu, e faʻafaigofie le ala o le faʻamaʻi ma faʻavaveina ai le toe faʻaleleia.

O faʻamaoniga autu mo le tofiaina o Aspirin C o le gasegase ma le tiga. O masani masani nei o uo malulu, viral infections, ma le maʻi. E tatau ona e iloa o le acetylsalicylic ma le ascorbic acid e le o togafitia ai le maʻi maualalo, talu ai latou te le maua ni aafiaga antiviral ma antibacterial.

Aspirin C o se vailaau faʻapitoa. E mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le tagata maʻi, ae afai o le maʻi o loʻo i ai se togafitiga e mafua mai i siama siama, o le a le faʻaumatia e le vailaau faʻamaʻi. I se tulaga faapena, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory e mafai ona tupu ai le le mautonu o le toe faʻaleleia, aʻo faagasolo le faagasologa o le pathological.

Afai e te lagona lelei pe a uma ona e tago i le pulu, ona e toe popole ai lea, e tatau ona e vaai i se fomaʻi.

Aspirin Oops

Aspirin Oops - o se vailaau ua leva ona lauiloa. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi viral ma malulu e pei o se faʻamafanafanaga faʻapitoa.

Aspirin Oops e aofia ai le acetylsalicylic acid. E tasi le papalama e aofia ai le 500 mg o le eletise gaosi. I le faʻaopoopoga, e aofia ai foʻi vaega o fesoasoani e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le vailaau faʻasaina i le vai faatasi ai ma le faʻavaeina o se tali malosi.

O le a le mea o le a fesoasoani i le Aspirin Oops? O le acetylsalicylic acid e mafua mai i le vasega o vailaau faʻasaina-anti-inflammatory (NSAIDs). E maua mai ai mea nei:

  • antipyretic,
  • analgesic
  • anti-inflammatory.

Faʻafetai i le pepa faapitoa faapitoa - o se pusa faʻamautu - o le vailaau faʻamaʻi e vave ona solo ma ua aʻafia i totonu o le manava. Aspirin Upsa amata ona galue i le 20-25 minute.

Mo lona faaaogaina, o loʻo i ai faʻamaoniga patino.

E masani lava i totonu o se fale talavai latou te fiafia i lalo ifo o le a le mea e iloa ai ma faʻamaʻi e ave ai Aspirin. Ua faaalia i lalo o aiaiga nei:

  • fiva
  • tiga o le ulu
  • faʻasalaga tiga.

O nei faʻaʻailoga e toetoe lava o taimi uma e maua ai faʻamaʻi pipisi o viral vailaʻau ma le pipisi ma mafua ai le tele o faʻalavelave i le maʻi.

O le a se isi mea fesoasoani i le Aspirin Oops? E mafai ona faʻamalolo le tiga ma le algodismenorea (taimi faigata). E le gata i lea, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi o sooga. E faʻamalieina ai le tiga ma faʻaititia ai le matuia o le mumū.

Ona o le solivave vave o le papa, o le vave faʻafuaseʻi o le aafiaga e vave tupu.

Tuua Lau Faamatalaga