O le a le mea e tupu i le faateleina o le suka o le toto

E taua le malamalama i le maualuga o le toto maualuga o le suka, aua e le o se mea noa latou te fai mai ai o le suka o se "maliu suamalie". Muamua lava, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose ina ia le afaina ai mai le maʻisuka malosi, lea e mafua mai i faigata ogaoga mai le popole, cardiovascular ma le faʻaogaina o ata. O le umi o le toto maualuga o le suka e mafua ai le solia o le totoina o le toto e ala i nai tamai vaa, e mafua ai le toilalo o totoga taua.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le mea e faʻafefe ai le toto maualuga mo le tagata maua i le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O siaki taitasi o le tino o le tagata e aofia ai le kulukose, o le punavai autu lea o le malosi, e talafeagai mo le lava gaioiga o siama namu ma lela mumu.

O le toto toto o le suka e tumau pea i totonu o taʻaloga masani ona o le faʻatinoga o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo, faapea foʻi ma fegalegaleaiga o le endocrine ma le tino. Afai e tele le kulukose i totonu o le toto, o le tagata maʻi mo le taimi muamua atonu e le lagona le suiga o uiga pe leai foi sona taua faapitoa. Ma o le faafitauli autu lea, aua o lona tino o loo i ai ni suiga faataumaoi.

O faailoga autu o le hyperglycemia e masani ona faia i le tulaga o le faateleina o le tele o le mimilo e alu ese, o le tele o le fiainu, o le mucous membranes i le ooto, o le vaivai tele, le paʻu o le mamafa o le tino, ma le leaga o le tulaga o le vaaiga. I le faʻaopoopoga, o le maʻi e mafatia i le naʻo, vomiting, faʻalavelave, faʻasauā tiga tiga.

A oʻo ina taua tele le faʻaaogaina o le kulukose, o loʻo faʻalauteleina tulaga faʻaleagaina o le ola. E faʻaalia mai e le fatu o le tino, faʻaletonu o le tino, faʻavevesi. Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai, e mafai e se tagata ona oti.

O le a le mea e aafia ai le suka o le toto

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E pei ona e iloa, o le toto suka i le maʻisuka e afaina tele i meaai paleni ma tui inisalini. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo iai foi fualaau. Matou te fautua malosi e sui atu i se mea maualalo-carbohydrate mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai o lau meaai e aofia ai mea taumafa ua tumu i gaʻo, o le pule masani ole suka e le mafai ona ausia. E tusa ai ma le togafitia o le maʻisuka ma le inisalini, amata i le fuafuaina o le inisalini aʻo leʻi faia taumafa ma faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i ituaiga lautele o inisalini: Lantus, Levemir ma Protafan.

O le sini moni i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le faʻamausali lea o le suka i le 4.6 ± 0.6 mmol / L ao leʻi oʻo i le taimi o taumafataga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona le itiiti ifo i le 3.5-3.8 mmol / l, e aofia ai i le po. O le masani lenei o le suka o le toto i tagata soifua maloloina. E avanoa foi mo oe foi! O ia faailoilo e mafai ona ausia pe a e tausisi i se meaʻai maualalo-carbohydrate, malamalama i vailaau o le maʻisuka ma iloa ai pe faapefea ona tui saʻo le inisalini. I lalo lalo tatou te tilotilo ai i mea taua e lua e aʻafia ai le suka. E taua foi i latou. Ua manatu oe ua uma ona e ola i se taumafa maualalo-carbohydrate, ua filifilia le tulaga sili ona lelei mo togafitiga o inisalini ma fualaau.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

Soifuaga masani

Afai e faʻaitiitia lau maualuga o le tino, o le mea lea e mafua ai ona faʻaateleina le maualuga o le suka toto. O se olaga le tauagafau e mafua ai ona faaitiitia le lagona o le insulin, ma o le tino e mumu ai le kulukose. E taua le faʻaopopoina o le inisalini e fai si laʻititi pe afai o le ae alu i le afiafi ma se tusi poʻo luma o le TV. O le mea lava e tasi pe afai e te fuafuaina se malaga i luga o vaalele, nofoaafi, pasi poʻo le taavale, lea o le ae nofo mo se taimi umi.

Paʻu o le mamafa poʻo le mamafa

Vailaʻau o le tino i le tino o le tagata e maua mai ai hormones e aʻafia ai le inisalini. O le mea lea, o le manuʻa e faateleina ai le suka toto ma faateleina ai le manaʻomia mo le inisalini. Afai o le maʻisuka ua maua le mamafa, ona tatau lea ona faateleina le tui o le inisalini, ma afai e leiloa le mamafa, ona faʻaititia lea. O le aafiaga e mafai ona iloa e tusa lava pe suia le mamafa o le tino i le 0.5 kilokalama, pe afai e tupu lenei mea ona o le faaputuputu poʻo le faʻaitiitia o le tino. Afai e mamafa le mamafa ona o le faateleina o maso maso, o lona uiga e masani ona faʻaitiitia le fua o le inisalini. Faʻavaeina o le tino mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e maua ai aoga taua, e fautuaina le "fetogi" i le falemaʻi.

O le mamafa o le paʻu ma le mamafa i tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka suiga o tagata taʻitasi - o le taua o le lagona i le insulin ma le cobofficient gaʻo. Afai e te le iloa pe o le a, ona faitau lea o le tala "Iloilo le fua o le insulin aʻo leʻi 'ai. Faʻamaʻosaʻo maualuga le suka ma inisalini inisua. " Manatua o le masani o le suka toto e 4.6 ± 0.6 mmol / l muamua ma pe a maeʻa taumafa. I lenei tulaga, e le tatau ona maualalo le suka i le 3.5-3.8 mmol / l i soo se taimi, e aofia ai le po. Faʻavae i luga o nei fuainumera, filifili le saʻo saʻo ole inisalini. Faailoa i latou e ala i le faataitai i se glucometer. Afai e suia le mamafa o le tino, ona e manaʻomia lea ona fetuunai le metotia o le inisalini uma e lua ma le bolus e te tui i totonu o meaai.

O nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e masani lava o tamaitai talavou, faʻaitiitia o latou inisalini i se taumafaiga e aveesea le mamafa. Ona o le le lava o le inisalini, o lo latou suka "e taamilo i luga". O se auala faʻaogaina lea, e afaina i le oʻo atu i le gasegase faʻamaʻi pe vave foi i lalo o se maʻa pepelo. O nei maʻi e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi mafaufau, poʻo se fomai tipitipi. E mafai ona e le saogalemu le mamafa pe afai e te alu i se taumafa maualalo-carbohydrate. Ona o lenei mea, o le a faʻaititia lou lua inisalini i le 2-7 taimi, ma o le a avea ma se auala masani. O se auala lenei e leiloa ai le mamafa ma taofi le suka masani mo le maʻisuka.

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino
  • Pusa 1 togafitiga o maʻisuka mo tagata matutua ma tamaiti
  • Taimi o le susu ma le auala e faalautele ai
  • Le auala o inisalini e leai ni tiga
  • O le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tamaititi e togafitia e aunoa ma le inisalini e faʻaaoga ai taumafa tatau. Faatalanoaga ma le aiga.
  • Auala e faʻagesegese ai le faʻaumatia o fatugaʻo

Aisea e le mafai ai ona e gaogao

O le a le mea e tupu pe ae 'ai ma le malosi tele e te lagona ai le "manava atoa"? E fesuisuiaʻi mea tutupu o loʻo tutupu. Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina - e taua lou pulea o lou maʻisuka lelei. O le tele o meaʻai e felafolafoaʻi ai puipui o le manava. I le tali atu i lenei mea, o faʻamaʻi totoga e tuʻuina atu ai hormonia faʻapitoa e taʻua o mea faʻapipiʻi ("mea e faʻateleina") i totonu o le toto. Latou te tuʻuina atu se faailo i le pancreas - e faʻasaʻo le inisalini i totonu o le toto e puipuia ai le oso i le suka pe a uma ona 'ai.

O le insulin o se homone malosi. Pe a faʻamaonia e le pancreas i totonu o le toto, e mafai ona mafua ai le paʻu mataua i le suka ma le hypoglycemia. I le puipuia o lenei mea, o le pancreas o loʻo faʻamalosolo ai le isi siamoni e itiiti ifo le mana - glucagon. O le ituaiga "tagata tetee" lea e faʻalelei ai aʻafiaga o le inisalini. E mafua ai le gluconeogenesis ma le glycogenolysis (o le vaevaeina o glycogen i le kulukose). O nei laasaga uma e taʻitaʻia ai le glucose mai le ate i totonu o le toto.I le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona lava le insulin, ae o loʻo faʻaaogaina pea le kullucagon masani! O le mea lea e mafua ai ona faʻaleleia taumafa fiafia i le toto suka, e tusa lava pe 'ai e le maʻisuka le fiva e le faʻamalo.

I le gagana Rusia, o faleaiga a Saina e masani ona faʻaaogaina ni meaʻai ma ni aano o manu. I fafo atu, o faleaiga a Saina e eseese. O iina, e masani ona kuka e le kuka ia aano o manu ma e le o ni laulaau, ae o lanu lanumeamata, musigou, lala o le bamboo, seaweed po o le kapeti Saina (pak choi). O nei mea uma o taumafa faʻatoʻaga ma le maualuga o mea fiber, lea e talafeagai lelei mo le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka. Ae afai e te 'ai tele, ona amata ai lea o le atinaʻeina o se tele o faʻasalaga. O le mulimuli ia i latou, o le pancreas o le a faʻamalosolo ai le kaluka, lea e le paleniina e le inisalini, ma o le toto o le a lele i luga. Dr. Bernstein na te taʻua lenei faafitauli o le "aafiaga o se faleaiga a Saina."

O le faaiuga o le taumafa i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua le mafai. Soo se gasegase e faateleina ai le suka toto, ma e matua le mafaamatalaina e le mafai ona fuaina le tui talafeagai o le insulin. O osofaiga a Gluttony o se faafitauli matuia, aemaise lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o metotia moni o auala e taulimaina ai i latou e aunoa ma le afaina ai o lou soifua maloloina ma le mafaufau. Faitau atili:

  • Mafuaaga i le maʻisuka. Faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa ma faʻamautinoa le mamafa masani
  • Faʻafefea ona pulea lou fiaʻai i fualaau o le maʻisuka

Galuega mamafa faalemafaufau

O le fatugalemu o le tino o le tasi o tagata autu o le kulukose i le tino o le tagata. Aʻo galue malosi le faiʻai, e mafai ona paʻu le suka toto. I tulaga e mafai ona mafai:

  • aʻoaʻoga malosi
  • taulai atu i le tele o galuega i le taimi e tasi,
  • siosiomaga fou (suiga o le galuega, nofoaga o nofo ai),
  • fesoʻotaiga vavave faʻasoa (mo se faʻataʻitaʻiga, fesootaiga taua i le konafesi),
  • O se siosiomaga fiafia e faʻaosofia ai le galue malosi o le faiʻai - o faʻatauga, kasino, ma isi.

Taumafai e fuafua i luma tulaga e manaʻomia ai oe le malosi o le mafaufau. Faʻaitiitia le fua o le bolus insulin i le taumafataga e 10-33%. Aumai ni kulukose pepa faʻatasi ma oe ma maua le poto masani faʻaaogaina. Manatua foʻi o le hypoglycemia (o le pa'ū o le suka i lalo ifo o le masani) e le o se mafuaaga e 'ai ai mea faasaina e mamafa tele i gaʻo. Ole fua saʻo ole fua ole kulukose e te manaʻomia.

Faatasi ai ma le matua, o le tino ua faaitiitia le maualuga o hormones lea e aʻafia ai le inisalini. O se tasi o ia mea o le hormone tuputupu ae. A maeʻa le 60 tausaga, atonu o le a manaʻomia lou faʻaitiitia o le aso ole tui ole inisalini.

Manatua o le hypoglycemia i le matua e matua lamatia lava aua o le tali masani faalenatura e vaivai ai. Adrenaline ma isi hormones faateleina le toto suka. Ae ui i lea, i tagata matutua o loʻo iai le hypoglycemia latou te le gaosia lelei. O le mea lea, o le aʻafiaga o le leiloa o le mafaufau ma isi faʻamaʻi tele e faʻapupula. O le hypoglycemia e mafai foi ona mafua ai se fatu fatu.

Toe faʻaleleia le gaʻo i le suka pe a uma le hypoglycemia

Faitau faʻamatalaga auiliili "Hypoglycemia i le maʻisuka, o ona faailoga, puipuiga ma togafitiga". Mo le taofi, e tatau ona e faʻaaoga vailaʻau vailaʻau pulu i le fua saʻo tonu. Aua le 'ai le selu, falaoamata, fua. Aua le inu ava, ma isi.

O iinei o le a tatou iloiloina auiliili ai le hypoglycemia i se miti, pe a uma ona siitia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao. Ua taʻua lenei mea o le Somoji. O le tele o le maʻisuka o loʻo i ai lenei faafitauli, e ui lava latou te le o iloa. Latou te faateleina le fua o le inisalini faaopoopo i le po, ma fesili pe aisea latou te maualuga ai suka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Uiga masani o le hypoglycemia i le po i se miti:

  • O se tamaloa e tele lona vela i le po.
  • Faʻaitiitia le vevela o le tino.
  • Le moe malolo, moe moe.
  • I le taeao e tiga lou ulu.
  • Loto fatu i le taeao.
  • O le moe o se po e le malolo.

E masani lava o tagata gasegase, pe a latou vaʻaia le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, faʻaleleia a latou fua o le tui o le insulin. Afai o le mafuaʻaga o le hypoglycemia i le aoauli i se miti ma le mea na tupu i le Somogy, o le mea lea e le faʻaleleia ai le tulaga, ae sili atu ona popole.

E lua togafitiga lelei mo lenei faafitauli:

  1. O nisi taimi siaki lau suka i le ogatotonu o le po. Fai lenei mea i le vaiaso.
  2. Faʻaliliuina se vaega o le aofaʻi o le tui o le inisalini faʻaopopo i se tui faaopoopo, lea e tatau ona faia i le ogatotonu o le po. O se faʻafitauli faigata, ae aoga tele.

Faitau atili i le tusiga e uiga ile ituaiga o inisalini Lantus, Levemir ma le tusitusi. E pei ona faamatalaina i lalo o le auala e pulea ai le taeao o le taeao.

O le uiga o taeao o le taeao ma le auala e pulea ai

O le faatumauina o le suka masani masani i le toto ma le maʻisuka e masani lava o le mea e sili ona faigata. Ae e moni lava lenei mea, afai e te malamalama i mafuaʻaga, tusi se polokalama o togafitiga togafitiga, ona mulimuli lea i le tulafono. O le ata o taeao o le taeao ua faaalia i le mea moni o le toto toto e le mafai ona faamatalaina i luga o le taeao. E masani ona matauina mai le 4 i le 6 i le taeao, ae mafai ona oʻo i le 9 i le taeao. O le taeao o le taeao o le taeao e tupu i le 80 - 100% o tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaleleia le maualuga o le kulukose i le plasma toto e masani lava i le 1.5-2 mmol / l faʻatusatusa i fuainumera i le ogatotonu o le po.

E manatu o le taeao o le taeao e tulaʻi mai ona o le mea moni, o taeao o le ate e matuā faʻamalosia ai le aveesea o le insulin mai le toto ma faʻaumatia. E le gata i lea, o le mafuaʻaga e mafai ona faʻateleina le pulelasi i taeao o hormones e aʻafia ai le inisalini. I tagata soifua maloloina, o peta paneta e maua ai le tele o inisalini e aofia ai le faateleina o le manaʻomia mo ia. Ae o tagata mamai e maua i le maʻisuka e leai se avanoa. O se taunuuga, o le toto toto e tulaʻi mai.

O le tulaga o ata o le taeao e atili ai le suka i lona lava auala i maʻi uma o le maʻisuka. I nisi tagata o lenei faateleina e le taua, i isi - o se mea taua. O se tasi lenei o mafuaaga e mafua ai ona aoga le polokalame ole togafitiga o le maʻisuka pe afai e mamanuina ma fetuunai taʻitasi. Ma o le faʻaaogaina o "faʻataʻitaʻiga" e itiiti se aoga.

Taumafai faʻatau meaʻai gaʻo mo le 'aiga o le taeao nai lo isi taumafataga. Talu ai e sili atu ona faigata le "totogi" o vailaʻau 'oloʻo taumafaina e le maʻisuka mo le' aiga o le taeao nai lo meaʻai gaʻo ia na te 'ai mo le' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. I le taimi lava e tasi, o le leʻaina o le taeao o le a matua faʻavaivaia, aemaise lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele. O le a e fiafia e 'ai meaai a le protein mo le' aiga o le taeao, pe afai e te aʻoaʻoina oe lava e fai le taumafataga i le sili atu i le 18.30. Tuu le faamanatu "Ua oo i le taimi e fai ai le afiafi" i luga o le telefoni i le 17.30.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, taumafai e ave le pepa Glucofage Long 500 mg i le po. O le tuʻufaʻatasia lenei o le metformin. O le a ia faʻaalia le mea autu i le taeao, pe a tatou manaʻomia. Iloilo taunuuga o lenei gaoioiga e ala i le fuaina o le suka suka i le glucometer i le taeao i le taimi lava e teʻi ai. Afai e le lava le fesoasoani o se vaega itiiti o le 500 mg, ona mafai lea ona faasolosolo malie ona faateleina. Faaopoopo 500 mg i se taimi i nai aso uma ma vaavaai pe o le a le toto suka o le taeao. O le maualuga o le dose e tasi e 2,000 mg, pe a oʻo i le 4 papa o le Glucofage Long i le po.

O se fofo sili atu ona malosi mo le vaveao o le taeao o le vaevaeina o le iniseti o le "faalautele" inisalini i ni afa se lua ma togi se tasi o le po i le po, ma le isi i le ogatotonu o le po. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se tui i le afiafi ma seti se faʻasalaga ina ia faigaluega pe a uma le 4 itula. O le a vave ona avea ma tui masani se tui i le po, ma o le a e vaʻaia e tuʻuina mai ai se mea itiiti o le faʻalavelave. O se glucometer o le a faʻaalia ai o aoga o lenei faiga e taua tele.

Faaopoopoga 13,05,2015 tausaga. Ma o loʻo i ai se isi metotia o le a mautinoa lava le puipuia o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao. Ole mea lea e puipuia ai le tui o le inisalini vave i le 3-5 i le taeao.O lenei tui o le a amata ona gaoioi i le 15-30 minute, ae o le a faʻaalia atoa le malosi pe a uma le 1-1.5 itula. Na o le taimi lava e amata ai le osofia o ata o taeao. O le tuiina o le inisalini vave i le taeao o se vailaau sili ona malosi nai lo le tuiina o le inisalini faaumiumi i le ogatotonu o le po. E tatau ona fuafua lelei le metotia ina ia le tupu ai le hypoglycemia. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Faapea e masani ona e ala i le 7 i le taeao. O le vave o taeao e amata mai i le pe a ma le 5 i le taeao. O le tuiina o se faʻasologa faʻasolosolo o le inisalini pupuu poʻo le siakiina e tatau ona faia i le 3-4 i le taeao. O lea na e ala ai i luga o le faailo i lenei taimi, fuaina o suka - ma ua e iloa e tusa ma le 6 mmol / l. Ua uma ona e iloa mai i le poto masani afai e te le faia se mea, ona tupu ai lea o le suka ile 2-3 mmol / l. Ina ia aloese mai lenei mea, e te faʻasolosolo faʻasolosolo se vaega itiiti ole inisalini vave. E tatau ona i ai le 0.5-2 iunite, e fuafua i le mamafa o le maʻisuka ma le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina. Atonu e te manaʻomia ni sili atu i le 3 iunite.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le masani ona ala i le taeao i le 6 i le taeao, na maua ai le iniseti o le inisalini vave i le 3 i le taeao. Afai e amata lou aso i le 7 i le taeao, taumafai e tui le inisalini vave i le 4 i le taeao, ona oʻo lea i le 3 i le taeao. Iloilo ma le mautinoa le taimi e sili atu.

Afai o le suka i le ta o le tolu i le taeao ua sili atu le maualuga nai lo le 6.0-6.5 mmol / l - o lona uiga e te le lelei le matauina o le tulafono. Tausami mulimuli ane nai lo le mea e tatau ai, poo le le saʻo ona piki i luga se fua o le inisalini lautele i le po. I lenei tulaga, o le ae faateleina le inumaga ole inisalini vave i le taeao e sili atu. Taulai atu ma le faʻaeteete i le mulimuli i le masani i le afiafi. Faʻamau se faamanatu i aso uma i lau telefoni i le 5:30 i le taeao i le 6 i le taeao, ua oʻo i le taimi e fai ai le 'aiga o le afiafi, ma tuʻu le lalolagi atoa e faatalitali.

  • O le inisalini umi e tatau ona tui i le ogatotonu o le po, ma anapogi - mulimuli ane i le 3-4 i le taeao.
  • Ole fua ole inisalini vave e 0.5-2 IU, e le sili atu nai lo le 3 IU e manaʻomia pe afai e le maualuga le suka i le po.
  • Afai o le suka e 3.5-5.0 mmol / l - o le inisalini vave e le tatau ona tui, ina ia aloese mai le hypoglycemia. Afai o le suka e laʻititi ifo nai lo le 3.5 mmol / L, ave sina glucose i totonu o laulau.
  • Afai o le suka i le ta o le tolu i le taeao ua sili atu le maualuga nai lo le 6.0-6.5 mmol / l - o lona uiga ua e le amanaiaina le pulega i le afiafi. Faʻaalia i lenei mea.

Faitau pe faʻapefea ona ave faʻamalosi le inisalini e aunoa ma se faʻaleagaina. O le maualuga ole maualuga ole gaʻo o le taeao o le a faaleleia atili Ia aoao foi e 'ai vave, 5 itula ae e te lei moe. I lenei tulaga, o le a maua e le 'aiga le taimi e faʻasolo ai i le taimi, ma i le po o le a le mafai ai ona totoina lau suka.

A maua e le maʻisuka se masani lelei o le tuiina o le inisalini, e mafai ona ia ala mai ma vave moe. Afai e te fesuiaʻi i lenei faiga, ona mafai lea ona faʻaititia le aofaʻi atoa o le inisalini o le "faʻalautele" ile inisalini pe a ma le 10-15% ma le tali tutusa. Aiseā e te le aʻafia ai se tui tele o le "insulin" i luga o le po ina ia maua ai lou suka toto i le taeao? Talu ai ona o le tele o le fualaau o le a maualalo ai le suka i le ogatotonu o le po i lalo o le masani. O le hypoglycemia i le po i le moemoega - pe e te manaʻomia?

O le maualuga o le vevela ma le faʻamafanafana e masani lava ona maualalo le toto suka I lalo o ia tulaga, o le inisalini ua talitonuina e sili atu ona lelei. Pe a suia vaitau, atonu e talafeagai le fetuunaʻi o le inisalini ile 10-20%. I le tautotogo ma le taumafanafana - ia faaitiitia, i le autumn ma le taumalulu - ia faateleina. E tutusa lava pe afai e te malaga lata mai i se nofoaga e vevela ma malulu ai le tau nai lo oe masani, pe sili atu foi le vaivai.

Afai e te faʻafeiloaʻi lau vasega o aʻoga faaletino mai totonu i fafo, ona manaʻomia lea e faʻaitiitia le fua o le bolus insulin i luma o taumafataga, aemaise lava pe afai e mafanafana ma / pe susu le auala. Pe a tui le inisalini umi, ona tui atu lea i vaega o le tino o le a le aʻafia i aʻoaʻoga faaletino. Taumafai foi e aua le fafaga vai o nofoaga lata mai talu ai nei i le vevela i le vai vevela.A leai, o le inisalini faaumiumi e mafai ona vave faʻaaogaina.

Malaga

O le faimalaga o se faafitauli maʻoti mo tagata e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Suʻeina o mea taumafa, maualuga o gaoioiga faʻaletino, faasologa i aso uma. Ona o nei mea uma, o le toto toto e mafai ona fesuisuiai tele. O le fesuiaʻiga o taimi e aofia ai foi se vaega. A o malaga, o le suka e sili atu ona oso aʻe nai lo le i ai o le hypoglycemia. Talu ai ona o le femalagaaiga o le atuatuvale, o se maʻisuka e nofo filemu mo itula i femalagaaiga ma e ono 'ai ai meaai e le talafeagai.

A oʻo i lau taunuʻuga o le tafaoga, e suia le tulaga. O le lamatiaga o le hypoglycemia e faateleina. Aisea? Ona o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa, ua amata ai le vevela o le ea. O lou faiʻai foi e galue malosi, faʻafeiloaʻi i mea fou, ma susunuina glucose i le taimi e tasi. E le gata i lea, i le malolo, e sili atu ona savavali tagata nai lo mea masani

Masalo e talafeagai le faʻaititia o le inumaga o le inisalini faʻaopoopoga i aso malaga, ona faʻaititia lea pe a amata lau tafaoga. I luga o se vaalele, o le mamafa o le ea e maualalo nai lo le eleele. Afai e manaʻomia lou tuiina o le inisalini i se vaalele, felafolafoʻi 2 taimi e itiiti ifo le ea i totonu o le fagu nai lo le masani. Afai e faʻafuaseʻi lava i fafo atu o le atunuu, e tatau ona e faʻaaogaina le inisalini ma le maualuga o le U-40 nai lo le masani U-100, ona manaʻomia lea ona e togi i le 2.5 taimi sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o lau fua faatatau masani e 8 PIECES o le inisalini faaopoopo i le pō, ona manaʻomia lea e U-40 le 20 PIECES. O nei mea uma e mafua ai le le mautonu ma faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia, pe afai e te faia se mea sese i le fualaau. Ia faaeteete.

I le vevela o le potu, o le inisalini o loʻo tumau ona meatotino mo le tusa o le masina. E seasea lava ona manaʻomia le faʻamafanafana aʻo malaga. Ae peitai, afai oe malaga i nofoaga vevela, e manaia le i ai o se pusa faʻapitoa mo le felauaiga o le inisalini, lea e pulea ai le vevela. O lea pusa e tau e tusa ma le $ 20-30, e mafai ona e faʻatonuina e ala i faleoloa i luga ole initaneti. E matuā manaʻomia lava pe afai e leai se ea malulu poʻo se pusaaisa i lou nofoaga e te nofo ai.

Altitude

Afai e te malaga i atumauga, e mafai ona taʻitaʻia i le pa'ū toto. Ona o le maualuga o le maualuga o le sami, ua faʻaleleia ai le metabolism. Faʻaleleia le faʻaleleia o le tino ma le fatu ina ia maua ai selakene e sela. I totonu o ni nai aso, e faʻaaogaina ai le tino ile tulaga fou. A maeʻa lenei mea, e toe foʻi le metabolism i le masani ma le inumaga o le insulin.

Ia saunia ina ia e faʻaitiitia le fua o le vasal (faalautele) inisalini e 20-40% i nai aso muamua. O lenei mea o le a puipuia oe mai le hypoglycemia i le ao i luga o se manava gaogao ma i le po pe ae moe. Afai e te manaʻo e taʻalo i taʻaloga i luga o le maualuga, o le ae manaomia le faʻaitiitia faʻaitiitia le fua o inisalini uma e te tuiina. O lona uiga o le faʻavaivaia oi latou e sili atu le malosi nai lo le taimi e te faʻaaoga ai i tulaga masani.

Faamai pipisi

O faʻamaʻi pipisi e masani lava o se faafitauli ogaoga, ma mo le maʻisuka latou te tele taimi e sili atu ona lamatia nai lo tagata soifua maloloina. Afai o le tino o loʻo tauivi ma le faʻamaʻi, ona mafai ai lea ona faʻaitiitia taumafaiga uma e faatumauina ai le toto toto masani. O faʻamaʻi pipisi e faʻateleina le suka ma faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini. Afai o le suka e masani mo le tele o vaiaso, ona faʻafuaseʻi lea ona oso ese, ona mafua ai lea o le siama. O gasegase e maitauina o le suka e amata ona ola 24 itula ao lumanaʻi le amataina o le faʻaitiitia o faailoga o le malulu. Ma afai o le siama o loʻo i totonu o fatugaʻo, ona mafai lea e lenei mea ona faʻateleina le manaʻomia mo le inisalini e tusa ma le 3 taimi.

O faʻamaʻi pipisi e maua ai e le tino ni hormones o le mamafa e faʻaitiitia ai le lagona o le insulin ma faʻalautele ai le suka toto. Afai e maualuga le suka, ona maua ai lea o le toto paʻepaʻe e le lelei le taulimaina o le faʻamaʻi, ma faia lana galuega eleelea i se tino puipui.O se porokalame leaga lenei e tupu tele pe a fai e le lava le gauai o le maʻisuka ile togafitiga o se faʻamaʻi pipisi. Ia maitauina foi o maʻi o le maʻisuka e tupu tele lava nai lo tagata soifua maloloina. Talu ai ona o le maualuga o le toto suka e maua ai se siosiomaga lelei mo siama, siama ma galu.

O le tele lava o taimi, o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le gaui o le isu, tale, tiga o le gutu, le gaʻo i totonu o le ava. O faʻafitauli sili atu ona ogaoga o siama o le urinary tract, pneumonia. I taimi o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona iloa le konesona i le urine ona o le inisalini ua le toe aoga. E manaʻomia lou siakiina e le aunoa o lou suka toto, faʻapea foʻi ma ketones i le urine e faʻaaoga ai fasi siaki. Tausia lau 'au fomaʻi i le mataala. Lagona le saoloto e valaau i se falemaʻi pe afai e te maitauina o loʻo e leaga.

E tusa lava pe e te taumafa itiiti ifo nai lo mea e masani ai i taimi o maʻi, faʻaauau pea ona tuiina le insulin tele. A leai, o lau suka e mafai ona "alu i le fua" ma o le ketoacidosis o le maʻisuka o le a atiina ae - o se faʻalavelave faʻalavelave, oti. O ona faailoga autu o le gaoioi, vaivaiga, ma le manogi o le acetone pe a manava. O le Ketoacidosis togafitiga e faia i na o se fomaʻi. E mafai ona e suesue i le togafitiga o togafitiga mo le ketoacidosis o le maʻisuka. Valaau faanatinati i se falemaʻi. E toe fai: o se faʻalavelave matautia lenei.

I le avea ai o se tulafono, ao faagasolo se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻateleina le fua o le inisalini. Afai e leai ni konesoni i le urine, ona taumafai lea e faateleina i le 25-50%. Afai o le suʻega e faʻaalia ai ketones i le urine, ona faʻateleina lea o lau fua o Lathnus, Levemir poʻo Protafan e le 50-100%. E mafai foi ona e tuiina le inisalini vave e ave i lalo le suka maualuga. I le faateleina o lau inisalini, fua lau suka i se glucometer i le 1-2 itula.

O le insulin o le a le gauai ma o le a le galue pe afai o le tino o loʻo faʻamalolo. Inu le tele o vai aʻo e togafitia oe mo se faʻamaʻi pipisi. E taua lenei mea. O le fua faʻatatau mo tagata matutua o le tasi lea ipu o le vai i le itula aʻo maʻi le tagata maʻi. Mo tamaiti - 0.5 kapu o le vai i le itula. O le vai e te inuina e le tatau ona aofia ai caffeine. O lona uiga o le lanu uliuli ma lanu meamata e le talafeagai.

Mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le "Faʻafefea togafiti, fiva, vili, ma manava i le maʻisuka."

O nifo meaʻai e faʻateleina togafitiga o le maʻisuka

E le gauai atu tagata i o latou nifo nai lo le tatau. E moni lava lenei mea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Muamua, maualuga le maualuga o le suka e tau atu ai i faʻamaʻi pipisi o le oral ora, aua e mafua ai le faʻaleleia o eleele mo siama. Ma, o se siama i le oral mouth, i le isi itu, e faalavelave i le faaitiitia o le suka toto i le masani. O se liʻo mataʻutia.

E seasea lava ona vaʻaia se tagata maʻi maʻi ma le "poto masani" o le a leai ni faafitauli i ona nifo. O faʻamaʻi pipisi o le oral mouth, lea e ogaoga, e mafai ona avea ma se faailoga o le maʻisuka mo na gasegase e le i suesueina muamua ma e le o maua. O fomaʻi masani e masani ona latou togafitia o latou gasegase mo se suʻega toto mo le suka, ma, i le avea ai o se tulafono, o latou masalosaloga e tauamiotonuina.

Afai e le o toe faʻafuaseʻi ona galue le inisalini, o lona uiga, o lau fua masani o le inisalini e le faʻaititia ai le suka i le auala e tasi e pei ona masani ai - muamua, ia mautinoa o le inisalini i totonu o le vial e le faʻafefe. Ona siaki lea e leʻi pasi lona aso e muta ai. Afai e saʻo lenei mea, ona faʻasolo lea o le numera 3 i le tulaga e masani ai o le atinaʻe lea o se faʻamaʻi pipisi i lou gutu. Muamua lava, ia suʻesuʻe au tui mo faailoga o faʻamaʻi. O le lisi o nei faailoga e aofia ai le mumu, fula, le toto, agavaivai i le paʻi. Tuu le vai aisa i lou gutu ma taofi mo le 30 sekone. Afai e nutimomoia nifo - o le mea moni o se faʻamaʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

O faʻamaʻi pipisi o nifo ma gaʻo i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e taatele. Latou te manaʻomia le togafitia i se vave vave, aua e faʻafefe i le tausisia o le suka masani.Mo lau faʻamatalaga, o le fomai nifo i totonu o atunuu CIS e manatu lelei o le sili ona lelei i le tau o le tau / lelei nai lo Europa atoa. Aua e le o faʻamalosia e le setete. Tatou faʻamoemoe o le a faʻaauau lenei tulaga o mataupu. "Tagata tafafao mai fafo" e amata ona tupu ia i tatou mai Peretania ma Amerika. I se tulaga faapea, oi matou - tagata o le atunuu - ua sili atu lo latou maasiasi e savavali ma ni nifo leaga.

Latent inflammation ma le ala e faʻaaogaina ai

O le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le 2 faʻafitauli o le tino:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Le faʻamalosia o insulin - faʻaitiitia le lagona o le tino ile inisalini
  • Pancreatic inisalini gaosiga i se aofaiga e le lava e foia ai le faʻamalosia o le insulin.

Matou te lisiina 5 mafuaaga e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini. O le faʻaaloalo (mafuaʻaga o genetics), faʻamalasea, faʻamaʻi pipisi, oona, ma le suka maualuga. O lenei sei tatou faia se faamaninoga. O faamai pipisi ma le gasegase e mafua ai ona le o saʻo le tetee o inisalini, ae ona latou te faaosofia le mumū. Latent poʻo le faʻaitiitia o le mumu, i le itu, e faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini.

O le inflammation o le tali lea o le polokalame puipuia i le osofaʻiga o puipuiga mai fafo, aemaise lava meaola ninii. Faʻapea o se tagata ua manuʻa ma o se siama e oʻo atu i le manua. O le polokalama puipuia e taumafai e faʻaumatia ia microbes, ma faʻapipiʻi ona "tau" faasaga ia i latou. O aʻafiaga o lenei taua o le manua o le manua, faʻavauvau, vevela, vevela i le paʻi, o le tuusaʻoloto e faʻamalolo mai ai. O nei mea uma o le mumu.

Mafuaʻaga tāua o le mimita mulimuli e ese mai faʻamaʻi pipisi:

  • O le gaʻo lapopoʻa (i luga o le manava ma le puʻupuʻu) - gaʻo gaʻo faʻamalosi mea i totonu o le toto e faʻaosofia ai ni mea na fai.
  • O maʻi faʻapitoa, e fai ma faʻataʻitaʻiga, lupus erythematosus, o le susu o le gasegase o le susu ma isi.
  • Gleuten masalosalo. O se porotini o maua i fatu o fatu, aemaise lava i saito, rye, oats ma karite. Ole gasegase matuia o le le faapalepale o se maʻi ogaoga o le maʻi celiac. I le taimi lava lea e tasi, 70-80% o tagata e toʻafilemu le le toʻa. E afua ai le mumu o le mimilo masani ma e ala i le malosi o le inisalini.

O le afaina umi o se faafitauli ogaoga e le o gauai atu i fomai fale. Ae ui i lea, o aʻafiaga e le afaina ai le tino e mafai ona "fefete" le tino mo le tele o tausaga. Latou te faʻaleleia le malosi o le inisalini, ma faʻaleagaina foʻi toto toto mai totonu, mafua ai le atherosclerosis, ona oso ai lea o le fatu ma le stroke.

  • Puipuia o le fatu ma le taʻavale. Faʻamatalaga o aʻafiaga ma auala e faʻaaogaina ai.
  • Atherosclerosis: puipuiga ma togafitiga. Atherosclerosis o vaʻa o le fatu, faiʻai, pito i lalo.

Totogi totoa i le tau faasaga i le le fiafia! E le o le ogaoga e pei o le faatumauina o le maualuga o le toto toto, ae e taua pea. Le mea e fai:

Manatua, ita, ita

O tulaga e mafua ai le atuatuvale po o le ita tele i nisi taimi. O nisi faataitaiga o:

  • tautala lautele
  • suʻega
  • valaau le kapeta i le pule,
  • asiasi i le fomai nifo
  • o se asiasiga i le fomaʻi mai le tagata e te faʻamoemoe i tala fou.

O le faʻasaʻolotoina o hormones o le atuatuvale e mafua ai, i nisi mea, le faateleina o le toto suka. Peitai, o le tali a tagata uma e ese. O le mea lava lea e tasi e mafai ona e ita ai, ma o le a e le toe maua ai le isi maʻisuka maʻi. E tusa ai ma lea, o lona suka e le mafai ona tulaʻi i luga. Faaiuga: e tatau ona e mataʻituina tulaga e masani ona fai soo, ma i totonu ia te oe o le suka e alu ese ona o le atuatuvale. O le a le mea e mafua ai pine i taimi uma i lau suka? Afai e faʻamatalaina ia mea, e mafai ona e vavalo ma fuafua au tali muamua.O faʻafitauli e mafai ona valoia o loʻo i lou malosi ma puipuia.

O le tele o tulaga atuatuvale e tutupu faʻafuaseʻi. Ae o nisi o latou atonu e tupu ia te oe i taimi uma. I ia tulaga, e te iloa muamua o le a tupu le mea o le a tupu ma pe a tupu. Togi se vaega itiiti o le inisalini ose gaioiga 1-2 itula aʻo le i fuafuaina. O lenei mea e totogi mo aʻafiaga o hormones. I lenei tulaga, e tatau ona e fuaina le suka i se glucometer i le 30-60 minute uma ina ia mautinoa e te le faʻasalaina i se inisalini. Seʻi tatou fai mai e manaʻomia le 1-2 UNITS o le inisalini vave mo le puipuiga aʻo leʻi oʻo i se tulaga faigata. Afai e te le faia muamua se tui puipuia, ona e manaomia lea e vavae 4-6 ni iunite e tape ai le suka pe a uma ona oso. Ma e foliga mai, o le a le mafai ona e maua se tui se tasi, ae e tatau ona e faia ni inisiua e lua ma le umi o le 4-5 itula. O le puipuiga e sili atu le faigofie ma e sili atu ona sao nai lo le tuʻituʻi i lalo o le suka pe a maeʻa.

O le tele o le maʻisuka ei ai le masani o le faitioina o le faʻalavelave tumau ona o le le mafai lelei ona pulea lelei a latou toto suka. O se vaaiga sese ma mataʻutia lea. E mafai ai e oe ona aveese le tiute mo le tausisia o le pulega mai se tagata paie, ma suia i "tulaga le mautinoa" tulaga. O le mea e leaga ai, i lenei tulaga, o faʻafitauli o le maʻisuka e vave ona tupu, ma leai ni alofaga latou te fiafia i ai.

O Dr. Bernstein o loo vaavaaia ana gasegase ma lona maʻisuka mo le tele o tausaga. I le taimi lea, na ia maua ai le faaiuga e le afaina ai le toto o le toto i le taimi masani. Vagana ai pe afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi o se 'alofaga e alu ese mai le tausisia o le tulafono. O le tele lava o taimi e faʻaalia ai i le mea moni o le maʻisuka e mafai ai e ia ona fafagaina pe 'ai meaai "faasaina" ma se maualuga o mea o gaʻo.

Mai lea taimi i lea taimi, tatou te oo uma i vaitau o le toilalo ma le faanoanoa. O la latou lisi tele e aofia ai: faaipoipoga faʻafitauli, teteʻa, faateʻaina po o le leiloa o pisinisi, faʻavavevave le vaivai o se pele ona o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma isi. O taimi faapena e mafai ona umi se taimi, ma e foliga mai ua maeʻa ona e puleaina lou olaga. O le mea moni, o loʻo i ai lava i taimi uma mea e tasi e mafai ona e puleaina. O lou toto toto lenei.

O le tele o le maʻisuka ua maitauina o latou toto toto e mafua ona o ni vaitau puupuu o se popolega ogaoga. O faʻamatalaga faʻapitoa o ia tulaga o ni suʻega faʻapitoa i se faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga, faapea foi ma le lautele o le lautele. Dr. Bernstein na ia iloa e oso i luga lona suka toto i le 4.0-5.5 mmol / L i taimi uma e tatau ona ia faia faatalanoaga i le au faasalalau televise. O le mea lea, i ia tulaga, e taua le faʻalauiloaina o le inisalini "puupuu" faaopoopo.

O le tulafono lautele o lenei mea. Afai o le mea na tutupu e lava lona mamafa e mafua ai le afaina o le epinephrine (adrenaline), ona ono tupu ai lea o le oso i le toto suka. Epinephrine o se tasi o hormones o le faʻalavelave e mafua ai le ate e liliu ai ana glycogen faleoloa i le kulukose. O se vaega lea o le tauvaga faaletagata po o le sola ese. E taumafai le tino e tuʻuina atu le malosi faʻapitoa e taulimaina ai se tulaga lamatia. O maualuga maualuga o le epinephrine e masani lava ona faaalia i le faateleina o le fatu fatu ma le gatete o lima. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua, o ai e lava mea e maua pe tele foi inisalini, o le popole tele e ono mafua ai le oso i le toto suka.

Afai e tumau pea le maualuga o le suka toto mo ni nai aso i se laina, ma sili atu mo vaiaso, ona le tatau ai lea ona mafua le mafatiaga masani poʻo se mea mataga. Vaavaai mo se mafuaaga e sili atu ona lelei ma faʻaumatia.

Caffeine o se mea faʻaleleia lea e siitia ai le suka toto pe a ma le 1 le itula pe a uma le gaʻoina. E afaina ai le ate i lalo le glycogen ma faʻasaʻo le kulukose i totonu o le toto. Caffeine e malosi atu mo nisi tagata nai lo isi.Masalo o se tasi lea o mafuaʻaga mo le le mafaamatalaina o le suauu o loʻo ia te oe.

Meaai e aofia ai mea taua o le caffeine

Malosiaga malosi Toa le kofi Fafaga vave Espresso Latte Tea (e aofia ai lanumeamata) Diet Coke

E fautuaina e te mulimuli i se maʻisuka maualalo o le maʻisuka, o lea e aua le inu cola masani, 'aua le' ai sukalati ma isi.

E fautuaina o suesuega i aso eseese e fuafua pe faapefea ona aʻafia lou suka i le caffeine. Afai e aliali mai e matua afaina ai, ona e manaʻomia lea e faʻaaoga pe itiiti pe faʻaititia le fua o le inisalini. O le taumafaina o meaai caffeinated e mafua ai ona faigata ona mulimuli i se taumafataga maualalo. O le mea lea, e sili atu le atamai le aloese mai ia i latou. E fautuaina e tuʻu le lanu lanumeamata 1-3 ipu i le aso i lau taumafataga. Faamolemole ia matau o le maʻisuka ituaiga 2, e le manaomia le taumafa o soʻo se mea suamalie ma oloa e aofia ai. O se faʻamatalaga lea o le colaʻai.

Testosterone i alii ma tamaitai

I tane, o le faʻaitiitia o le siama testosterone levels e mafai ona mafua ai le faʻamalosia o le inisalini - o se faʻaitiitia o le lagona o le tino ile inisalini. I tamaitai, o le aafiaga lava e tasi e ese mai ai e maua ai le maualuga o le testosterone i le toto. Mo tamaitai, o lenei faafitauli e auiliiliina auiliiliga i se tusitusiga e uiga i faamaʻi polycystic ovary (o le a iai i le tuatusi mulimuli ane). Ma lalo o le a tatou iloiloina le auala e aafia ai le testosterone i le lagona o le tino i le inisalini i alii.

O mea nei e mafua ai ona tatou masalomia se maualuga o le testosterone o le satusite:

  • susu o le susu - gynecomastia,
  • afaina o le manava (i luga o le manava ma le pulou) e aunoa ma le 'ai,
  • le manaʻoga e tui tui tetele o le inisalini (masani e 65 iunite i le aso pe sili atu) ina ia faʻaitiitia ai le suka toto i le masani.

E le tatau ona e maua uma uiga e 3 i le taimi e tasi. A itiiti mai o le tasi o ia mea e lava e auina atu ai le tagata maʻi e suʻe se suʻega toto talafeagai. Afai o le maualuga o le testosterone i totonu o le toto e latalata i le tapulaa maualalo o le masani, ma e sili atu pe afai e lalo ifo i le tulaga masani, ona fautuaina lea e faia se togafitiga. O le sini ia faateleina le maualuga o le testosterone i le ogatotonu o le masani masani. Ona o lea mea, o le a mafai ona faʻaititia le fualaau o le insulin, ma i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu le saoasaoa o le leiloa.

Faʻatalanoa se fomaʻi lelei e faʻamaonia se fualaau talafeagai. Dr. Bernstein o loʻo faʻamatalaina le tui i ona gasegase 1-2 taimi i le vaiaso. O lana faataitaiga ua faaalia ai mo tane, o ia injections e sili atu ona faigofie nai lo gels poo paʻu paʻu. A maeʻa togafitiga, e masani ona toe suʻe e suʻe suʻega toto mo testosterone. Faʻatalanoa se fomaʻi e faʻatonu se vailaʻau maʻoti. E le o le tulaga lea i le mafaufau o le tagata lava ia. Aua le faʻaaogaina oloa faʻatau oloa feusuaiga po o soo se tagata faʻapitoa.

Mafuaaga o Suga Suauu Toto

O le masani o le suka i le toto e 3.3-5.5 mmol / L. O sea ituaiga tagata e tatau ona i totonu o se tagata soifua maloloina na foaiina atu le toto mai le tamatamailima i se manava gaogao, e tusa lava po o le a le alii ma le matua.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le toʻatele o tagata e talitonu o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e mafua ona o le maʻisuka. Ae ui i lea, e mamao ese mai le mataupu. O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e mafai ona mafua ai le tele o tuʻutuʻuga. O le mafuaʻaga o togafitiga e mafai ona:

  • muaga o le maʻi
  • amio le taua
  • aveina o togafitiga
  • 'ai taumafa faigofie-gaʻo meaʻai
  • inu soo
  • maʻitaga
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • o se fomaʻi poʻo le faiʻai manuʻa,
  • ogaoga ogaoga, atuatuvale, po o le toilalo.

O le maualuga o le suka o le toto maualuga e faʻaalia ai le tele o faalavelave i le gaioiga o totoga taua ma faiga. O lenei mea e aofia ai le pancreas, ate ma le endocrine. O a latou fesuiaʻiga suiga e saofagā i le vaivai ma le faʻamaʻiina o le kulukose e siama, ma e taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga o le suka.

E faapefea ona faʻaalia?

O le ogaoga o faʻamaoniga e faalagolago i foliga o le atinaʻe o le hyperglycemia. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le kulukose i le toto toto, o le tino e faʻafetaui lelei ma faʻaalia ai faʻamaoniga o togafitiga e le manino. Faʻasolosolo malosi i le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a mavae le ogaoga o mafatiaga), o foliga e sili atu le susulu. O le maualuga o le suka o le toto e faʻaalia e ia lava i foliga o faʻamaoniga nei:

  • vevela paʻu
  • faʻanoanoa vaaia
  • fia inu pea
  • paleni mamafa
  • faateleina elemene,
  • faʻaauau faifaipea
  • tiga i le manava
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • vaivai ma vaivai le tumau.
Toe foʻi i le laulau o mea

Aisea e leaga ai le maualuga?

O le maualuga o le kulukose o le toto o se mafuaaga ogaoga lea e popole ai, talu ai o faʻafitauli o le gataifale e fesoasoani i le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻaitiitia o galuega puipui a le tino. E faasolosolo lava, e taʻitaʻia ai faʻafitauli i le fatu, fatuga, vaai ma vae. Glucose o se mea malosi malosi e faʻamalolo ai mea e faaleagaina ai puipui o toto toto, faʻalavelaveina le fatu o le fatu ma faʻamalosia ai le faʻavaeina o le toto, faʻapipiʻi le lamatiaga o le fatu ma le stroke. Faʻaleagaina o le tino o le tino e aʻafia ai vae o le tagata maʻi: o le lagona o le tino ua faʻaitiitia, latou te fesuiaʻi ma faʻamaloloina. Faʻatasi ma togafitiga le lelei, o le necrosis - gangrene - e tupu. E ono i ai se soliga o fatugaʻo pe a sili atu le palasi o le okeni ma pasi mea e aoga i le urine. Mo le vaʻai, o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le lamatiaga i le tino o le gasegase o le tino i le mata o le mata seia oʻo i le afaina o le retina.

Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e maualuga tele, ona faʻamalosi ile falemai lea maʻi.

O le maualuga maualuga o le kulukose, pe a oʻo i le toto toto e 30 mmol i le lita, e manaʻomia le faʻamaʻi vave ile falemaʻi o le maʻi, talu ai e iai se tulaga lamatia o le atiaeina o le maʻi suka. I le gasologa o le aso, o le mafaufau o le tagata e le afaina, faʻavave le fatu fatu, faʻaitiitia le toto toto, afaina o le manava ma le nausea foliga, ua malolo maso. Afai e le o faia le inisalini i se taimi talafeagai, o le le iloa o le mafaufau e mafai, e oʻo lava i le oti.

Togafitiga ma le puipuiga

Togafitiga mo le maualuga o le toto suka aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoasoani e faʻamautu ai le paʻu ma faʻasaʻo le atinaʻeina o faʻalavelave. O le faia o lenei mea, ia fautuaina ai le maualalo o fualaau oona lea e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, ma se vailaʻau faʻamaʻi e faʻaleleia ai le tino ma vitamini ma minerale e tatau ai ina ia faatumauina ai le atoatoaga o le gaioiga o okeni ma faiga. E le gata i lea, o le maʻi e gata i meaʻai. O lona uiga o se meaʻai a le tagata lava ia o loʻo atiaʻe e faʻaalia ai uiga ma maʻi o le tino, lea e faʻamoemoe i le toe faʻafoʻiina o le metabolism.

O le puipuia o le maualuga maualuga o le suka o le lelei lea o taumafa paleni, lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai vailaau faʻataʻavaʻagofie ma tele gaʻo ma gaʻo, faapea foʻi ma le faʻaopoopoga o meaʻai i le taumafa i aso taitasi. E le gata i lea, e tatau i se tagata ona aloese mai tulaga faʻanoanoa ma taitaia se olaga ola malosi, ia faʻaaogaina ia le itiiti ifo i le 10 minute i le aso i gaoioiga faaletino. E taua le mataʻituina taimi uma toto maualuga o suka. E moni lenei mea mo tagata o latou aiga o loʻo feagai ma le manua po o le maʻisuka.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E mafai ona fesuisuiai mafaufauga o le suāsusu mo mafuaaga eseese. O se faʻapuʻupuʻuga puupuu o le kulukose o loʻo matauina i taimi o gaioiga eseese o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻatupulaia o le tino poʻo le maeʻa foi o se tulaga faigata.O lenei mea mataʻutia ua faʻamatala manino - i totonu o sela le suiga o le eletise.

O le hyperglycemia lē tumau e mafai ona tupu ma se faʻalauteleina o le vevela o le tino i malulu, viral ma siama siama, tiga faifai pea, mumu. Afai e afaina se tagata i le maʻi o le maʻi, o le toto o le suka o le a faateleina foi i le gaoia.

Ae o se isi mea pe a tumau le hyperglycemia, o le taunuuga o togafitiga faʻaleagaina i totonu o totoga o le digestive tract, o faʻamaʻi ate. O le sufuga e tulaʻi mai ma le mumu o le eleele, o le pancreas, hypothalamus ma le pituitary gland. O le mafuaaga autu mo le maualuga o le kulukose i totonu o le tino o le maʻisuka.

Ole vaega aʻafia mo le maʻi e aofia ai tagata gasegase:

  • fafine ei ai le ovary polycystic,
  • faatasi ai ma se faʻaititia o le maualuga o le palukala i le toto,
  • ma le maualuga o le maualuga,
  • mamafa tele, eseese tikeri o le gaʻo,
  • faatasi ai ma se vailaau faʻasolo.

Tulaga maualuga o le hyperglycemia i totonu o na fafine oe na aafia muamua i le maʻisuka ituaiga.

Pe a oʻo ina faʻaititia le glucose ma se suiga o le faapalepale (o se tulaga e taʻua o le vailaʻau), faʻatasi ai ma le iloa vave o se faafitauli, o le alualu i luma o le maʻi e mafai ona taofi.

O faʻafitauli o le maualuga o le suka suka e foliga mai e faasolosolo malie, ae e pele i latou e pele ia te ia muamua nai lo le maʻi. O ia ituaiga faʻamaoniga e aofia ai se lagona faifaipea o le fiaʻai i se talaaga o le fiaʻai tele ma le faʻaitiitia vave o le mamafa o le tino o le tagata.

O le tagata gasegase e popole e uiga i le moe, gasegase vaivai o le muso, o le a le fiafia o ia ma e le talafeagai. O isi faʻaʻailoga atonu o le paʻu o vae, lima, paʻu o le paʻu, furunculosis, dermatitis.

Faatasi ai ma le hyperglycemia i totonu o tagata, soo se manuʻa e faʻamalolo umi atu nai lo le mea masani, o faʻamaʻi pipisi i totonu o le gataifale e masani ona toe faʻatele, aemaise lava i fafine. E mafai ona afaina, faʻamaʻi pipisi. I tane e leai se mea e maua ai le suka e le faʻamavaeina.

E tupu mai le maualuga o le kulukosesese e aunoa ma ni faʻailoga, o le maʻi e le o maitauina se faʻafitauli mo se taimi umi, ae o loʻo tumau pea le malosi o le maʻisuka. O le faʻamaʻi e maua i se avanoa, e masani lava i taimi o suʻesuʻega masani. Faailoga e fesoasoani e masalomia faafitauli tau le soifua maloloina:

  1. faaitiitia le puipuiga o le lotoifale,
  2. faaleagaina o tamai vaa,
  3. faʻaleagaina o le mucous membranes, paʻu.

O suʻega mo le faapaleʻaleʻa gaʻo e fesoasoani e faʻavae ai le maʻisuka.

Faailoga o le faateleina o le suka o le toto e aofia ai le togafitiga o le tino, le faavaeina o mafuaʻaga ma le tofiaina o le togafitiga talafeagai. Afai e le faia lenei mea, o le a vave amata pe mulimuli ane le suia suiga o totoga o le tino ma masini, o le a gasegase le maʻi mai le neuropathy, maʻi paʻu, atuatuvale, faʻalavelave faʻamaʻi pipisi, moe faʻaleagaina, ma maʻi mama.

E tatau ona sailia le fautuaga a le fomaʻi poʻo le endocrinologist, o le fomaʻi o le a ia fuafuaina mafuaʻaga o faʻalavelave i totonu o le tino, ia fautuaina vailaʻau. O nisi taimi e lava le suia o lou olaga, masani ai e 'ai.

I le tele o le tele o mataupu, e mafai ona ausia ni tulaga lelei ona o le gaioiga lelei o le tino faaletino, faʻaitiitia o faʻalavelave faigata.

Ma e mamao lava mai mafuaaga uma e mafua mai i le mea moni o le tagata maʻi e fiafia i le 'ai o selu.

Taunuʻuga, faʻamaoniga o le hyperglycemia

O le a le mea e lamatia ai le toto maualuga? O taunuuga o le hyperglycemia e mafai ona le mafai ona faʻafitia, o le tasi o ia o le hyperglycemic coma. O lenei tulaga faʻaleagaina na mafua ona o le le lava o le malosi i totonu o siama, gaioiga malosi o faʻamalosi ma lipids. O faʻafitauli matautia i lenei tulaga e mafua mai i le faʻamalolo o mea oona.

O le Hyperglycemia e amata i se tuaa, lea e mafua mai ai: o le gutu malolo, tiga o le ulu, o le faifai pea, o le sosolo o le fefaʻatauaʻiga i totonu o le itutino.Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le tino o le ketone, o se tagata na te tusia le taoto, vomiting, lea e le aumaia ai le toomaga. O le mafaufau o le tagata maʻi e faʻapogisaina, ona matua leiloloa ai lea.

O isi faʻamaoniga e aofia ai le vevela paʻu, manava manava, o le manogi manogi o le acetone mai le gutu, ma pito malulu. A aunoa ma se togafitiga vave, e tupu le oti.

Ina ia iloa le hyperglycemia, e tele auala e tatau ona faʻaaogaina:

  1. suega toto mo le suka,
  2. Glucose resistance resistance
  3. auiliiliga i le maualuga o le hemoglobin glycated.

O le toto mo le suka e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao, o le taunuuga e tatau ona fetaui ma faailoga o le physiological, o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le sili atu nai lo le 5.5 mmol / l e taʻu mai ai togafitiga. O se faailoga i luga atu o le 7.8 mmol / L o se faʻaaliga o le maʻisuka.

Ole suega ole toleniga ole kulukose pe a uma ona faʻaaogaina se avega glucose o le a faʻaalia ai le tele o le tino e mafai ona tago ma faʻafefiloi gaʻo. O le suega o le hemoglobin glyobin o le suega sili lea ona saʻo mo le togafitia o le maʻisuka.

Faʻafetai i le auʻiliʻiliga, e mafai ona e vaʻaia le suiga o le suka i le past 3 months.

Togafitiga metotia

Afai e maua le suka, e manaʻomia togafitiga lelei e faaitiitia ai le ono oti. O le laasaga muamua i le togafitiga o le a avea ma se filifiliga lelei, o le tagata maʻi e tatau ona faʻaititia le faʻaaogaina o mea inu gaʻo faigofie. O le maʻisuka ma le gaʻo tele e masani ona fesoʻotaʻi.

A maua le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma fualaau faasaina e faʻamaonia ai le glycemia, ma le maʻisuka ituaiga 1, inisalini ua tui.

O le taumafa e faʻatapulaʻa ai le taumafa o laʻau suamalie, o le ava malosi e mafai ona onā i ni nai tootoo, ona o le puleaina o le kulukose. O le taumafataga e aofia ai le vevela o aano o manu, iʻa, meaʻai susu, fualaau faisua fou, fua e le o faʻasusu.

O fomaʻi e fautuaina le faʻaititia o le kalori o meaʻai, aemaise lava pe a manaʻomia, faʻaitiitia le mamafa o le tino, aloese mai le vevela. E tatau ona inu le lua lita o le vai i le aso, faʻaitiitia le tele o masima e faʻaalu.

E tatau ona pipii i le pasene aupito sili ona lelei o gaʻo, proteins ma gaʻo: gaʻo - 15-25%, carbohydrates - 45-50%, lipids - 30-35%. A le o lea, o le kulukose o le maualuga e mafai ona faateleina atili.

E le o le vaega mulimuli e tofia i le gaioiga faaletino a se tagata, ua faaalia ia te ia se avega o aso taʻitasi. O lea gaoioiga o le a fesoasoani i le mu tele gaʻo ma faʻamalosia ai musika, o le a taofia le aoina o kulukose i totonu o vaa. Ua lava lea e tuʻuina atu aʻoaʻoga faaletino mo le 10-20 minute i le aso.

  • savali i luga o faasitepu
  • savali i luga o le auala.

E aoga tele le alu ese mai le faimalaga i ni nai tafaʻi muamua pe ia matua le mafai ona faimalaga mo vaʻa mamao.

E fautuaina e siakiina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, mo lenei mea e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi pe faʻatau se glucometer pe mataʻituina le maʻisuka mo le fua o le suka. O le taunuuga e maua mai e tatau ona tusia i se api, ona faʻaalia lea i le fomaʻi.

O galuega i le fale i aso uma e tatau ona faia i le masani masani o le gaioiga faʻale-tino, i le faaopoopo atu, e tatau ona e faia se vasega o faʻamalositino e faʻateleina ai le malosi o le maʻi.

O se mea sese tele o le taofia lea o le ave o fualaau ua fautuaina e faatulaga lelei ai le toto ma le insulin, ma faapena foi ona suia le fua faatatau faatonuina.

A oʻo mai foliga o le hyperglycemia pe faʻaateleina le faʻatupulaia, o se manaoga faanatinati e faafesootai se fomaʻi mo fautuaga. O le le amanaiaina o aʻafiaga leaga o le maʻisuka o le a mafua ai:

  1. faʻafitauli tele
  2. coma
  3. maliu.

I le tulaga o le faʻavaivaia o le kulukose, le faʻamaʻi faʻasolosolo ma le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e tatau ona fetuunai le vailaau o vailaʻau. Ina ia aua nei misia le taufaʻatau o le faʻamaoniga, tulaga faʻaleagaina, e taua le faʻalogo i lou soifua maloloina ma e le faʻagaloina sina mea itiiti i totonu o le tino. O se ata manaia i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i mea matautia uma o le maʻisuka.

Aiseā e aliali mai ai le suka i le mimilo o le maʻisuka ma o le a le mafuaʻaga e lamatia ai?

Glucose i le urine ma le maʻisuka e masani lava ona iloa, talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai le sili atu o le pito i luga, o se taunuuga o le suka lea e mafua mai i le urine. O lenei faagasologa ua taua o le glycosuria. Afai e le sili atu i le 5.5 mmol / l le pulelasi o le inisalini, o le suka e ala i le urine e faʻateleina i ni vaega laiti. E masani ona tupu lenei mea i tagata soifua maloloina.

  • Sua suka i le maʻisuka
  • E faapefea ona lamatia le suka i le urine mo le maʻisuka?
  • Mafuaaga o suka i totonu o le mimi
  • Faailoga o le glycosuria i tamaitai ma alii
  • E faapefea ona togafitia glycosuria?

Sua suka i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faafitauli e mafua ona o le soliga o le suka. E mafua ona o le le lava o le tino e maua ai le insulin. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sili atu o le kulukose e mafua mai i fatugaʻo e ala i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le suka i le urine e masani ona matauina.

Afai e iloa le kulukose i le urine i se aofaiga o le maualuga o le 1 mmol, ona faʻaalia ai lea o le leai atoatoa o le maʻisuka. Afai o le fuainumera e mai le 1 i le 3 mmol, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i le tumau o le suka. Afai e sili atu i le 3 mmol, ona faʻaalia lea o le i ai o le maʻisuka. I le faʻamuamua, o le masani lenei o le suka i totonu o se urine o se maʻisuka. Afai o le faailo e sili atu i le 10 mmol / l, ona avea lea o se tulaga matautia mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faapefea ona lamatia le suka i le urine mo le maʻisuka?

O le i ai o le glycosuria i le maʻisuka e fesoasoani i na faʻafitauli:

  • faalagolago i le inisalini, o lona uiga, o le ituaiga lona lua o gasegase e avea ma muamua,
  • faʻalavelave i le faʻaleagaina o le muscle fatu, arrhythmia,
  • maʻi o le maʻisuka ma le nephropathy,
  • feosofi, faavaivaia,
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • maʻi faaletonu i le mafaufau,
  • ketoacidosis ma polyuria.

Mafuaaga o suka i totonu o le mimi

Urine foliga i le taimi o le faamamaina o le toto i totonu o fatugaʻo. O le mea lea, o le tuufaatasiga o le urine e faalagolago i gafatiaga galue o tubules o fatuga ma le aofaʻi o suka i totonu o le toto. Afai ei ai le tele o le kulūkose, ona taumafai lea o le tino e faʻasao ese mai le vaʻa. O le mea lea, o le suka o le a tuʻuina atu i totonu o le mimiti aʻo faia. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, lea e le o gaosia ai le kulukose e le inisalini aua e le lava, ei ai isi mafuaʻaga mo le faateleina o le suka i le urine:

  • fualaau faasaina, lea e faaaoga ai fualaau faasaina e taofia ai le gaioiga o le tino,
  • faʻasologa o togafitiga
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • maʻitaga
  • le lelei ma, aemaise lava, le faʻamaʻaloga o le caffeine,
  • inupia o le tino e ala i vailaʻau ma vailaau oona,
  • ogaoga e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le uila,
  • nisi o maʻi o le mafaufau i se faiga ua sili atu,
  • ogaoga mu
  • toe le manuia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le sili atu o le kulukose i le urine e ono mafua ai le le lava o le inisalini o le gaosiga, faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, ma le faʻaleagaina o le faʻasalaga.

Glycosuria (aka glucosuria) o loʻo faʻaalia i le mamafa o le glucose i le tagata. O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka malosi o le 1st ma le 2nd ituaiga. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o lenei maʻi i le maʻisuka o le sili atu lea o le kulukose i le toto toto ma le le mafai ona tuʻuina atu le suka i sulu.

Glycosuria e faigofie lava ona iloa e suʻe suʻega mo le suka.

Mai lenei vitio e mafai ona e iloa i auiliiliga auiliili o le glucosuria ma po oa mafuaaga mo lona atinaʻeina.

Faailoga o le glycosuria i tamaitai ma alii

O le ata o le falemaʻi ma le maualuga o le suka i totonu o le urine o loʻo faʻaalia mai i ni faʻailoga:

  • o se fiainu faifaipea e le mafai ona faamalieina
  • faʻaauau faifaipea
  • telefoni mucous membranes o le vavagana o waha,
  • vaivaiga o le tino ma le vave vaivai,
  • tiga o le muscle tiga,
  • faateleina le fiaaai,
  • manava manava
  • vavao
  • soona inu tele
  • faaletonu le mafaufau.

Faatasi ai ma glycosuria, o mea aoga e fufuluina lelei i le urine, ona o le tiga o le tino atoa. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e amata ona vevela, ae e leiloa kilokalama, o lona uiga o le leiloa o le mamafa.

E faapefea ona togafitia glycosuria?

O togafitiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le faavae o le suʻesuʻega ma mafuaʻaga o glycosuria:

  1. Afai e maua le maʻi i le i ai o le maʻi suka, ona togafitia lea o togafitiga i le faʻamaonia o le kulukose i totonu o le toto. E sili ona taua le faʻapipiʻi o masini ma sela i mea aoga, o le mea lea e faʻaaoga ai vitamini togafitiga, ma o se taumafataga faapitoa e mulimulitaia. Taʻaloga - faʻatapulaʻaina o maʻi i le faʻaaogaina o le susu. Ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faasolosolo ina ia le tupu ai le maʻi.
  2. Afai e le mafai e le tino ona maua le lava o le inisalini, ona faʻamalosia ai lea o togafitiga insulin. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tui o le inisalini ua faʻateleina, ma le ituaiga lona lua, o vailaau faʻapitoa ua faʻataʻitaʻiina - o meaʻai e maualalo ai le suka. Faitau atili e uiga i togafitiga fualaau mo le maʻisuka iinei.
  3. Faatasi ai ma glycosuria, o le diuresis e atiina ae, ona o le mea lea ua fufulu uma ai minerale aoga. Ma o lenei mea e faʻalauteleina ai galuega a le loto ma le faʻamalositino. O le mea lea, o fualaau e pei o Potassium Chloride, Asparkam, Potassium Magnesium Asparaginate, Panangin ma isi ua faatonuina.
  4. O le faʻavae o togafitiga o se meaʻai e le aofia ai le taumafa o mea suamalie ma meaai mama tele, e pei foi o mea ulaula, meaai kuka, meaʻai vave ma isi mea leaga. Ae e tatau ona e taumafa i fualaau aina fou ma fualaau faisua, meaʻai e tunu, fala falala, ma isi.
  5. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  6. O le kulukose maualuga e tatau ona mataituina i aso uma. E mafai ona fai lenei mea i le fale.

Toto mo le maʻisuka: fua o le suka, faailoga, laulau

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi matautia, lea e mafua ona o le le lava o le inisalini i le tino o le tagata ma ua solia ai le toto suka.

E pei ona e iloa, o lenei maʻi e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o se suʻega toto, lea e faateleina ai le kulukose ma le suka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, maualuga le maualuga o le toto ma le kulūkose, e mafai ona faigofie ona fuaina e faʻaaoga ai se glucometer poʻo se auiliiliga lautele. O le mea lea, o maʻi e masani ona manaʻomia le foai atu o le toto mo le maʻisuka.

Afai e na o le atiina ae o le maʻisuka, ona faasolosolo malie lea o le faasoesa o le toto ma ua faateleina le maualuga o le suka toto. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i se suʻega toto mo le maʻisuka ma faia vave i le vave e mafai ai, aua o le a fesoasoani lea e fuafua ai ituaiga ituaiga faʻamaʻi ma o le fea auala e puipuia ai o le a sili ona lelei.

Maʻi suka: faailoga ma faʻailoga

E pei lava o faʻamaʻi, o le maʻisuka ei ai ona lava faailoga ma faailo e faigofie ai ona iloa. O faʻapogai autu o le maʻisuka o:

  • O le faateleina o le suka i le toto i se mea e le masani ai, o le solia foi lea o le faagasologa o le totoga.
  • Sensation o le vaivaiga, moe, moe, ma o nisi taimi o le vomiting.
  • Manaoga, manao faifai pea e 'ai po o se seti o le mamafa mamafa, mamafa o le mamafa o le mamafa, ma isi.
  • Le mautonu, faʻavaivaia le faʻamaina ma isi mea leaga o le faʻaleleia o tino i tane.
  • Paʻu i lima, vae, poʻo le faʻamalolo umi o manuʻa (faʻalavelave le toto, o loʻo faʻaosooso lemu le toto).

O nei faʻamaoniga e maua ai le maʻisuka, e mafai ona amanaʻia uma i le suʻega o le toto, ma i se glucometer.

I le maʻisuka, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose ma le fesuiaiga i totonu o le toto, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le masani ai o le tino ma le toto i le lautele.

I lenei tulaga, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau o le a ia faʻamaonia lelei le meaai ma fuafua po o fea togafitiga e sili ona lelei.

E iai mafuaʻaga e amata ai ona tupu le maʻisuka i le tino o le tagata ma alualu i luma mo le leaga. Ae o le maʻisuka e atiae mo mafuaʻaga nei:

  • Le lava le inisalini ma le iodine i le tino o le tagata.
  • Faʻaaoga sese o sugar, sweets ma meaʻai e aofia ai mea manogi.
  • Mea le lelei, meaai leaga, ava malosi ma fualaau faasaina.
  • Soifuaga masani, amio leaga ma le le lelei o le faʻaleleia o le tino.
  • Itū faʻatoʻaga poʻo le matua (o le maʻisuka e masani lava ona tutupu i tagata matutua ma tagata matutua).

O loʻo maua i le maʻisuka siama o le toto toto, mo le fuafuaina o se laulau faapitoa na faia.

O le a maua e tagata taʻitoʻatasi a latou lava toto o suka ma glucose, o le mea lea e fautuaina ai e faʻalogo i le laulau ma faʻatalanoa se endocrinologist o le a faʻamatalaina auiliiliga uma ma o le a faʻatalatalanoa i soʻo se mataupu e fiafia i ai.

I le maʻisuka, e le tatau ona maualuga le maualuga o le kulukose o le toto nai lo le 7.0 mmol / l., Aua o lenei mea e ono afaina ai le aoga o le tino atoa.

Tausaga o le tagataFua o le suka o le toto (vaega o fuataga - mmol / l)
E oʻo atu i le masina2,8-4,4
I lalo o le 14 tausaga3,2-5,5
14-60 tausaga3,2-5,5
60-90 tausaga4,6-6,4
90+ tausaga4,2-6,7

O le taimi talafeagai i lenei mataupu o le lelei tatau lea ma le tausisia o le toto toto, lea e le tatau ona sili atu nai lo le masani na faavaeina e endocrinologists. Ina ia aua nei faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e lafoaia le faaaogaina o suti, ava malosi ma le siaki o le suka, aua e faalagolago i lenei mea pe o le a alualu i luma le maʻi.

E tatau ona asiasi i le endocrinologist ma le tausinioti i le tele o taimi e mafai ai, o ai o le a faʻavaeina le faʻamaonia saʻo ma fuafua po o le a le meaai ma le auala e puipuia ai o le a talafeagai e fai ma togafitiga i lenei tulaga.

O le maʻisuka gasegase ei ai ona faʻamaoniga, ma o se tasi oi latou o le masani masani lea o le suka o le toto. E tusa ai ma le masani o le suka ma le kulukose e iloa e tagata tomai faapitoa ituaiga ituaiga o suka suka ma pe o le a le togafitiga e tatau ona faʻaaogaina i lenei tulaga.

Afai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le laasaga muamua, e fautuaina e mulimuli i meaʻai faʻatau ma faaaoga fualaau oona e fesoasoani e taofia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi ma ona faʻalavelave. E le gata i lea, ua fautuaina e le au atamamai e lafoai uma amio leaga, ava malosi ma ulaula, o se auala lelei lea e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le maʻi.

O le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave o le faʻamalosi totoga, o le gastrointestinal tract ma le fatu, ma e lamatia ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi matautia ma matautia. O le maʻisuka masima e iai lona lava toto maualuga o le suka, e pei ona molimauina e le laulau lea e tuʻuina atu e endocrinologists i le taimi o suʻesuʻega ma feutagaʻiga.

Afai e masani ona e ave le inisalini talafeagai ma mataituina le lelei o mea taumafa, o le mea e ono mafai ona taofi le atinaʻeina o le maʻi e maualuga. O le mea taua o le faia lea togafitiga i le amataga, aua afai e amata le alualu i luma o le maʻi ma faʻavevesi le toto, ona i ai lea o se avanoa o le a tupu aʻe ai i se taimi le tumau.

Pe o se suʻega o le suʻeina toto ma aisea e manaʻomia ai?

I le faʻaaogaina o se suʻega lautele o le toto, e mafai ona e iloa poʻo fea ituaiga ituaiga o maʻisuka e sili ona lelei ma o le fea togafitiga e sili ona talafeagai. O le suʻega o le toto mo le maʻisuka e manaʻomia ina ia:

  • Malamalama pe o le a le maualuga o le suka o le toto ma pe o le a le masani (mo mea taitasi o le a faia e le tagata lava ia, e faalagolago i uiga o le tino).
  • Fuafua po o le a le ituaiga o maʻisuka ma pe faapefea ona vave faʻaaogaina.
  • Saili mea e fesoasoani i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ma vave faʻaumatia le mafuaʻaga (faʻamalo ese masani leaga, faʻatuina lelei meaai ma isi mea).

O le mea moni, mo lenei mea, e tatau ona suʻeina se suʻega toto, lea o le a fesoasoani e fuafua pe faapefea ona togafitia le maʻisuka ma le auala e taofia ai lona atinaʻe atili. E tatau ona faia se suʻesuʻega faʻapitoa i le 2-3 masina, ma atonu o le tele o taimi, e faʻalagolago i le matua o le maʻisuka ma le ituaiga o maʻi suka.

O nei auiliiliga e tofia i le au matutua 1 i le 2-3 masina, ae o tupulaga talavou ma tamaiti e mafai ona tofotofoina i le tausaga. O le mea lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi, o ia o le a faʻamatala auiliili pe aisea e manaʻomia ai lenei auʻiliʻiliga ma pe a sili atu ona lelei. O le toto o le biochemistry i le maʻisuka e taua tele, aemaise lava pe a faaauau pea le alualu i luma o le maʻi.

Tusa o le suka suka

I le maʻisuka, o loʻo i ai tulaga faʻasaina mo le suka ma le kulukose i totonu o le toto, lea e manaʻomia ona matauina. Ua iloa e tagata popoto o le masani mo le suka toto o le:

  • I tagata e maua i le maʻisuka-o le masani e manatu mai e 5.5-7.0 mol / lita.
  • I tagata soifua maloloina, 3.8-5.5 mol / lita.

E taua le taulaʻi atu i lenei mea ma mafaufauina e tusa lava pe o se isi fua o le suka i totonu o le toto e mafai ona faʻalavelave i le masaniga o le tino ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maʻisuka, ma o lenei mea e lamatia ai iʻuga ogaoga.

Mo le siakiina o le kulukose i le toto, e tatau ona e faia i taimi uma ni suʻega ma mulimuli i se meaʻai gaʻo, lea e masani ona faʻatonuina e tagata atamamai e pei o faʻasologa ma togafitiga mo le maʻisuka. O le maʻi suka e solia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le mea tonu lea ona o lea mea ua sili atu le matautia ma le ogaoga o le maʻi, ona o tagata e mamaʻi faʻamaʻi ma maʻi ua maua le maʻisuka sili ona faigata.

O le solia o le toto suka e lamatia ai le gaioiga o totoga, toto le taofiofia ma afaina e tupu ona o le leaga o le afaina i totonu o vaa.

E fuafua mamaʻisuka ma lona ituaiga, e tatau ona faia se suʻega masani o le toto. O le mea lea, o suʻega o se mea taua ma e le mafai ona faʻaalia mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ma le maualuga o le toto suka.

O ai e mafai ona tofotofoina?

O le toto mo le maʻisuka e mafai ona ofoina atu e matua uma lava o loʻo maua i le maʻisuka pe sili atu foʻi le kulukose i totonu o le toto. Biochemistry ma le auiliiliga lautele e le faalagolago i tausaga, ituaiga poʻo tulaga o le maʻisuka, o le mea lea ua faatagaina ai e suʻe suʻega mo tagata uma, poʻo le:

  • Tamaiti amata i le pepe (pe a amata ona tupu i le tino).
  • Tauleʻaleʻa, aemaise lava pe a fai o le faagasologa o le gasegase ma le faʻaleagaga o le faʻalogo e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka o loʻo i ai.
  • Tagata matutua ma tagata matutua (tusa lava po o le a le itupa ma le tulaga o le maʻi).

Tamaiti laiti e le fautuaina e suʻe suʻega sili atu i le 1-2 taimi i le tausaga. O lenei mea e mafai ona saofagā i le le lelei o le faʻaleleia o le tino ma le toto, lea e mafai foi ona le mautonu. O le vave lava ona e maua atoa le toto, o le vave lava lea o le a mafai ai e tagata tomai faapitoa ona fuafuaina le tulaga ma le ituaiga o maʻisuka, ma isi puipuiga ma togafitiga o le a faalagolago i lenei.

O le a le lamatiaga o le toto maualuga ma le maʻisuka?

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e mafai ona lamatia mo le soifua maloloina atoatoa ma le gaioiga o le tino, o le mea lea e fautuaina ai le togafitia togafitiga i se taimi vave lava ma ia suʻesuʻeina e se endocrinologist. O le maʻisuka ma le toto maualuga e mafai ona lamatia mo mafuaʻaga nei:

  • Sugar e momotu ai puipui o toto toto mai totonu, faia ia mama, e le mafai ona gaosia ma leai se telefoni.
  • E faʻalavelaveina le faagasologa o le taofiofia ma e le mafiafia le vaa, ma e lamatia ai le mama ma le atinaʻeina o isi faʻamaʻi matautia.
  • O le maʻisuka e mafai ona faʻaosoina ai fatugaʻo, ate ma le vaʻaia, ma o le gastrointestinal tract e mafai foi ona faʻalavelaveina.
  • O le suka toto ma le toto le totoʻa e aafia ai le vaʻaia, lea e faʻalavelave ma faʻafitauli o le maʻisuka.
  • O manuʻa ma manua tino e faʻamalolo umi ma sili atu ona faigata, talu ai o le toto e faʻaosooso malie ma tiga.
  • Atonu ei ai ni faafitauli i le mamafa, poʻo le isi itu, o le paʻu o le paʻu ma le anorexia o se taunuuga o le le toto toto ma le toto le toto.

E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino, lea e iu lava ina paʻu ma atili ai ona le fiafia. Le mautonu le faʻalagona o le faʻalagona, popolega faalemafaufau, ma e masani lava ona oʻo mai le ulu o le ulu. O le mea lea, o le puipuia o le maʻisuka e talafeagai, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i lenei mataupu ma ia togafitia togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

Maʻamaʻi ma togafitiga o le maʻisuka

E le fautuaina e faia lau togafitiga e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, aua o lenei mea e mafua ai le alualu i luma o le maʻisuka. E pei o puipuiga, ua fautuaina e tagata atamamai:

  • Taofi ese uma masaniga leaga, mai le inuina o le ava, fualaau faasaina ma ulaula.
  • Toe faʻafoʻo meaai lelei ma mulimuli i se taumafataga na faʻatonuina e lau fomaʻi (aloese mai meaʻai suamalie, gaʻo ma mea leaga).
  • Taʻitaʻi le ola malosi, faʻaalu le tele o taimi i fafo ma taalo i taʻaloga.
  • Aua le faʻaaogaina nisi vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau e aunoa ma le tofiaina o se endocrinologist.
  • Fai se suʻega atoa, pasi suega o toto ma feutagai ma lau fomaʻi e uiga i gaioiga puipui.

O ni togafitiga faʻapitoa lea e fautuaina e tagata atamamai e matauina le lelei masani ma le fofo o le maʻi. O le mea e masani ai, endocrinologists e faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa:

  • Faʻaaloalo i mea taumafa ma taumafa lelei, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o masaniga leaga, ava malosi ma fualaau faasaina.
  • Le faʻaaogaina o le inisalini ma isi vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e le endocrinologist.
  • Vaavaai mo le suka, ona toto lea o le toto mo le maʻisuka o le a faaleleia ma o le a fesoasoani lea e fofo ai.
  • Aua neʻi faʻaaogaina soʻo se vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau mo le vaʻaia, o le galuega a le manava ma le toto, aua e mafai ona faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalolo o le ituaiga ma le ituaiga o maʻisuka.

Faamolemole ia maitauina e faalagolago i vaega o le toto faataitai pe faapefea ma le tele o le maʻisuka o le a alualu i luma. O le taofia o lenei faagasologa ma fesoasoani i se fofo vave, ua fautuaina e mulimuli i mea uma e puipuia ai ma mulimuli i faatonuga a le endocrinologist, o le, e faamasino i iuga o le suʻega, fuafuaina auala togafitiga ma le puipuia.

E le gata i lea, o le mea autu o le nofo filemu ma liliu atu i le endocrinologists i le taimi, ona mafai lea ona faʻamalolo vave le maʻisuka ma aunoa ma ni faʻafitauli.

Fautuaga & Tini

Maualuga toto maualuga mea e fai

O le faateleina i le suka o le toto poo le hyperglycemia o se tulaga faʻaleagaina lea e aʻafia ai le tino i le tele o le kulukose. O lenei tali le lelei e faʻaalia i le faʻavevesiina o le faiʻai ma gaʻo uma. Afai e te le tuʻuina atu fesoasoani faʻafomaʻi i se taimi talafeagai, o taunuuga ogaoga e mafai, e oʻo atu i se faʻalavelave leaga.

O le Hyperglycemia e sili atu ona lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o tagata soifua maloloina e mafai foi ona lamatia pe afai e le o mulimulitaina le taumafa ma o loo i ai ni vaisu i masani leaga.

O a mafuaʻaga o le hyperglycemia, faʻapefea ona faʻaalia lenei tulaga, ma o le a le mea e fai pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o le maualuga o le suka?

Hyperglycemia: mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto

O le toto maualuga o le toto o se faailoga o le sili atu ma le 5.5 mmol / L. O lenei fua o le kulukose e tutusa lava mo tagata matutua ma tamaiti.

I le gasologa o le aso, e suia ai le fua o le suka ma o lenei mea e matua masani lelei lava, i le amanaʻia o le mamafa o le tino, lea e faʻaaogaina ai le malosi ma le suka, ma taumafataga, lea e toe faʻafouina ai le malosi ma le suka.

O le faʻateleina o le kulūkose e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka, ma o le fea tulaga ei ai le lamatiaga o se hyperglycemic coma ma se mea e afaina. Afai e leai se maʻisuka o se tagata, o se vavaeese mai le masani o le taunuuga lea o le le paleni.

Mafuaaga o le Hyperglycemia

O mafuaaga faʻapitoa o le totoglycemia i se tagata soifua maloloina:

  • le faʻaaogaina o se fuainumera tele o gaʻo vailaʻau faʻasainagofie, o meaʻai le paleni,
  • faateleina le atuatuvale faaletino ma faalemafaufau,
  • ia maua ni fualaau faapitoa: togafitiga, psychotropic, fualaau oona ei ai estrogen.

O nisi o faʻafitauli faʻapitoa mo le faʻaleagaina e mafai ona fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le suka, ona o le maualuga o le kulukosesese e lamatia mo tagata uma i nisi vaitaimi o le olaga:

  1. Se osofaʻiga o le faʻamaʻi sese pe moni.
  2. Faʻafanoga o le afi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, tiga.
  3. Tulaga muamua ma le faʻaleagaina o le myocardial.
  4. Paʻi cardiovascular, arrhythmia, angina pectoris.

I lalo o le aʻafiaga o se aʻafiaga le lelei, o le a amataina se togafitiga - o se faʻateleina o le maualuga o le kulukose, lea e tuʻuina mai ma faʻamaoniga faapitoa. O faailoga muamua atonu e le taua ma e le mafua ai le masalosalo, ae afai e leai se mea e faia, o le a avea i latou ma tagata muamua o ni faaletonu ogaoga o le tino i le mafaufau.

Toa maualuga: faailoga

Faailoga o le maualuga o le toto suka e tutusa lelei ma faailoga masani o le maʻisuka. O le gutu malogo lenei, o se suiga i le paʻu o le paʻu, paʻu vevela, faʻaleagaina o manuʻa. Vaʻai mataʻutia, faʻavauvau ma uiga o faʻafitauli o le faiʻai foliga - faʻavavevave, faʻaitiitia le mafaufau, faʻalavelave le mafaufau ma faʻaitiitia le gaioiga o le mafaufau.

Faailoga lautele o le hyperglycemia:

  • Faʻaititia le faʻamaʻi ma le hyperglycemia, pe, i se isi itu, faʻateleina le mamafa o le tino,
  • solia o le urination - dysuria, o le faifai soo, uruga,
  • musika ma vaivaiga lautele, vaivai, leai se popole,
  • lagona le mautonu, lagona le fiafia,
  • faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina, vaivaiga o le tino, faʻaititia le puipuiga.

O aʻafiaga e pei o le fiainu ma le gutu malogo e aliali mai o le suka e tosina ia te ia lava, ma o le sili atu i totonu o le tino, o le tele foi lea e manaʻomia ai vai.

Ae o le vai e ulu i totonu o le tino e leai sona aafiaga aoga peiseai e ulu atu i totonu o le tino ma maua ai se kuluma masani.

O le malosi o le faʻaaogaina o le tele o le vai e aʻafia ai isi faʻamaoniga: faʻafitauli tau fatuga, toto maualuga.

Ole faʻasolosolo vave ma le le faʻatogaina ole urination i le po e fesoʻotai ai faʻamaoniga o le hyperglycemia. Ua faʻamalosia nei fatuga e faʻafefe ai le tele o vai, ma o le taunuuga lea e aliali ai nei uiga le lelei.

I tua atu o le faʻaaogaina o le vai o se tasi lea o faʻafitauli - o le maualuga o le toto. O le maualuga o le vai e le mafaia e fatuga ona aveesea le tumau i totonu o le tino ma faaauau pea ona faasalalauina, o le toto maualuga e tulai mai.

O le isi faʻamatalaga o le hyperglycemia o le paʻu mamafa. O lenei faʻaʻailoga e masani lava mo le maʻisuka ituaiga 1 ma e galue lelei ma le suka maualuga. E mafua lenei mea ona o le tele o le kulukose e le mafai ai ona ulufale atoatoa i sela, ma o le mulimuli, i le isi itu, e maua le matelaina. O le matelaina ile maualuga o le tino e tau atu i le faaleagaina o le tino, ma e leiloa le mamafa.

O faʻamaoniga e pei o le vevela, maʻi vevela, vaivaiga lautele e tupu foi i le taimi o le fiaai, ma aafia ai le tino faiʻai.

O le punavai autu o le malosi mo le fatugalemu o le tino o le kulukose, ma pe a faʻavaivaia lona paleni, e le mafai ona atoatoa lelei, e amata ona saili le faiʻai mo isi auala e ola ai.

E fesuisuiaʻi le ola, ae o le galuega masani e faʻalavelaveina.

Taunuʻuga Maualuga o le Glucose

O taunuuga o le maualuga o le kulukose

O faʻafitauli matuia, e pei o taunuuga o le maualuga maualuga o le suka, e tupu mai i le faʻalauteleina o le faʻaalia i se tulaga o le hyperglycemic.

O aʻafiaga e mafai ona maua mai maualuga maualuga o kulukose:

  • faʻalavelave mausali o le popole,
  • faaitiitia manatu
  • vaivai, coma.

O faʻalavelave o le hyperglycemia e mafai ona faʻavevesiina e mafuaʻaga faʻamaʻi, maʻi tumau, faʻalavelave pipisi, ma gaioiga faaletino.

Togafitiga o le Hyperglycemia: Meaʻai

O le maualuga i le togafitia o le maualuga maualuga o le suka o le meaai lea. Meaʻai talafeagai e mafai ai e oe ona pulea kulūkose maualuga i le maʻisuka ma tagata maloloina. Mo le maʻisuka, o se taumafataga faapitoa e faʻaalia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie. O tagata soifua maloloina e mafai ona faʻatapulaaina i latou i le maualuga o le suka poʻo le fesuiaiga i se soifua maloloina lelei, ma o se taumafa malosi e puipuia ai le hyperglycemia.

I le maualuga o le suka, o le taumafataga e aofia ai meaai fou ma mea maualuga fila: fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi. E tatau ona e taumafaina meaʻai, lea e suitulaga ai le suka mama ma e itiiti le malosi o lona tino i le tino.

O le mea lea, o le meaai e tatau ona aofia ai le isalaʻelu, kapisi, tamato, fualaau aina, fualaau mamago, e mafai ona faia ai salati. E mafai foi ona suia le suka i le meli, ae afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, e tatau ona e fefaʻataʻi muamua i lau fomaʻi.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka i le maʻisuka? Faʻasologa masani, meaʻai, aʻoaʻoga faʻapitoa, fualaau

O le faateleina o le suka (hyperglycemia) o se tulaga masani o soo se tasi e maua i le maʻisuka. E maua i le maʻisuka ituaiga uma o le maʻisuka (e pei o le ituaiga 1 - inisalini ma le ituaiga 2). O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le malosi tele mo le puleaina o suka, ma mulimuli i le tele o tulafono o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

Manatua o le maualuga masani o le kulukose e maualuga atu i le 5.5 mmol / L mo le toto capillary, e oo i le 6.1 mmol / L mo le vevela. E faia fua i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e taamilo le faailoga ile 6.1 mmol / l, ona i ai lea o mafuaaga e talanoa ai e uiga i le hyperglycemia.

Ina ia faʻaitiitia le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2? E tatau ona pipii i se numera o fautuaga o loʻo faʻamatala atu i lalo.

Laʻu Meaʻai Laiti

O le tulafono autu o sea ituaiga o meaai o le faaitiitia (pe sili atu, o le tuusaʻo ese mai le taumafataga) o le "vave" gaʻo. E aofia ai:

  • suka (faʻatasi ai ma suti uma, paiga),
  • pateta
  • falaoamata (e aofia ai pasta),
  • mea inu suamalie, suamalie,
  • sukalati

I lenei tulaga, e masani ona i ai meaʻai e ono faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. I le hyperglycemia, e fautuaina e faʻaaoga:

  • nisi fualaau faisua (kapisi, kukama, zucini, isalaʻelu, pi, keleti, aniani, sisi),
  • aano o manufasi, iʻa, moa,
  • sea ​​sea
  • fuamoa
  • musika.

Manatua: e le mafai ona e faia se mea e aunoa ma se taumafa maualalo. O le faavae lenei mo le togafitia o le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, ma le faatumauina o le maʻi masani. A maeʻa se taumafataga, taumafai e mulimuli i tulafono faigofie:

  • o le aofaiga atoa o suauu oloʻo faʻamalosia i aso taitasi e le tatau ona sili atu ma le 30 g. I le taimi lava e tasi, o le vaega ua faʻaalia e tatau ona vaevaeina i ni 'aiga se tolu. Ma o le a le faateleina le suka, ma o le a maua e avanoa o le peta pancreatic beta se avanoa e teu ai,
  • aua le soona fai. Faauma lau 'aiga i le taimi lava e te lagona ai muamua faailoga o le nofo filemu,
  • taumafai e aofia ai le tutusa o meaʻai gaʻo, proteins, gaʻo i taumafataga uma i aso uma,
  • Fuafua mamao atu i le vaiaso muamua ma mulimuli i le lisi autu.

Honemoni steroid

O fualaau o loʻo i ai hormones steroid - cortisone ma prednisone - ua faʻamaonia mo le togafitia o le maʻisuka, o le gasegase, o le faʻamaʻi faʻatasi ma isi faʻamaʻi. O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻalautele le suka o le toto. O nisi taimi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e le tusa ai ma le talaaga o la latou meaʻai, o le suka e amata ona "alu i le fua".O lenei aʻafiaga e faʻaosoina e le gata i papamaʻa, ae faʻapea foʻi ma tagata e faʻaleleia le fomaʻi, faʻapea foʻi ma fomaʻi i foliga o kulimi ma suauu.

O nisi taʻavale e sili atu le malosi nai lo isi. O lo latou umi o le gaioiga e ese foi. O le a le tele o lenei mea poʻo lena vailaʻau e faʻaleleia ai le suka - siakiina ma le fomaʻi o loʻo faʻatulagaina ia te oe. I le tele lava o tulaga, o fualaau taʻitasi o le koko e faʻaleleia ai le suka mo se vaitaimi e 6-48 itula. Masalo, o le a tatau ai ona faateleina le inisalini ile 50-300%.

Aoaoga faaletino

O gaioiga faʻatino faaletino e manuia ai tagata uma, ma i latou e mafatia i le hyperglycemia - aemaise lava. O se taunuuga o gaoioiga faaletino, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava ona pa'ū.

O se seti o faʻatinoga e masani lava ona filifilia e se fomaʻi, ae o le savali o le mea e tatau ona i ai i le olaga o maʻisuka i aso uma. Ole a le gata i le aoga o le kulukose, ae o le a faamalosia foi maso ma faaleleia ai le soifua maloloina. Ae ui i lea, aua e te soona fai:

E taua le iloa: o le malosi tele o le tino e mafai ona faʻaosofia ai se isi mea maualuga - hypoglycemia.

Isi vailaʻau

O vailaʻau nei e faʻatele ai le suka toto:

  • togafitiga
  • estrogen
  • testosterone
  • epinephrine ma le tale o suppressants o loʻo aofia ai,
  • nisi o vailaau
  • lithium
  • beta-blockers, aemaise lava le matutua - atenolol, propranolol ma isi,
  • fualaau oona mo le vevela.

Afai e amata ona e tago i soʻo se vailaʻau o loʻo lisiina i luga, atonu o le ae faateleina le fua o le inisalini. Matou te faʻamalamalamaina ia fualaau oona mo le vevela o le thyroid e manaʻomia ai le faateleina o le fua o le inisalini.

O a vailaau e maualalo ai le suka:

  • MAO inhibitors
  • nicotine patches mo le ulaula,
  • nisi o vailaau faʻamaʻi ma antidepressants (faʻamaonia!),
  • o fualaau o le maʻisuka (faitau atili e uiga i fualaau o le maʻisuka i auiliiliga),
  • injections mo le maʻisuka ituaiga 2 - Baeta ma Victoza.

Siaki i lau fomaʻi o loʻo faʻamatalaina le vailaau mo le faʻafefea ona aʻafia ai lou suka toto. O nisi taimi e tatau ona e faʻaititia le inumaga o le inisalini aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua. Ae i le tele lava o tulaga, e sili atu le faʻatali ma vaʻai pe o le a le aoga o nei vailaau fou.

Ina ia filifili pe faʻafefea ona sui le inumaga o le inisalini aʻo e suʻeina se vailaau fou, e tatau ona e fuaina le suka i se glucometer 10-12 taimi i le aso ma teu faamaumauga. E tatau foi ona e malamalama lelei i le umi o le insulin ma le inisalini o le inisalini e faia i luga o meaai. Mo nisi auiliiliga, faitau ia tala "insulin Lantus, Levemir ma Protafan", ma "Injections o le insulin vave i le taimi o taumafataga. Faʻamaʻosaʻo maualuga le suka ma inisalini inisua. "

Naʻo, faʻalavelave faʻaogaina

O laʻasaga taʻitasi o le taotoga o se faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia mo i latou e tui bolus insulin aʻo leʻi 'aʻai. Talu ai o lenei inisalini e tatau ona aofia ai meaʻai o le a le faʻapala pe faʻafefe. E masani ona fai le Nausea i le amataga o le maʻitaga ma ao faagasolo le togafitiga o le chemotherapy. I lalo o ia tulaga, faataitai i le taimi o le tui o le bolus insulin. Masalo e sili le lelei ona e le faia ao le i ai taumafa, ae 1-2 itula pe a maeʻa, pe a uma ona e iloa o meaʻai e te 'ai e masani ona faʻapalapala.

Gastroparesis o se ituaiga o neuropathy o le maʻisuka (faʻaleagaina o le tino) lea e ulufale atu ai meaai mai le manava i totonu o le manava ma se faʻatali umi. O meaai taumafa e sili atu ona lemu nai lo le masani. O le mea lea, o le suka pe a uma ona 'ai e le vave tulaʻi, ae a mavae ni nai itula. Afai e te faʻaaogaina le inisalini pe a maeʻa i se taumafataga, e mafai ona e maitauina o le suka e faʻaitiitia pe a uma ona 'ai, ona tulaʻi loa lea pe a mavae ni nai itula. Aisea ua tupu ai lenei mea? A amata ona galue le inisalini anapogi, o le a le maua lava le meaai. Ma ina ua maeʻa le meaai ma ua amata ona totoina le suka toto, ua maeʻa le gaioiga o le inisalini.

I totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai maso e maua ai le felauaiga o meaʻai e ala i le manava, aemaise lava le gaogao o le manava. O nei maso o loʻo pulea e le tino popole. E le gata i lea, e tupu lava lenei tulaga, o lona uiga.e aunoa ma le mafaufau. O le mea e leaga ai, i le tele o tagata, o le maʻisuka i le gasologa o tausaga e afaina ai neura e tulia ai le gastrointestinal tract. O se tasi o faʻaaliga o lenei gastroparesis o le maʻisuka - o le tuai o le gaogao gaogao.

O le sini o le togafiti o le maʻisuka o le faatumauina o le toto toto masani, pei o tagata soifua maloloina. Ae paga lea, afai o le gastroparesis o le maʻisuka ua uma ona atiaʻe, ona faigata tele lea ona ausia se sini faapena. O se maʻi maʻi suka o loʻo mafatia i le gastroparesis atonu ei ai faafitauli i le pule o le suka i le toto, e tusa lava pe suia i se mea e maualalo i le gaʻo, e mulimuli lelei i le pulega o le siakiina o oe lava ma le inisalini.

E pei o le maʻisuka, o le gastroparesis e mafai ona faʻaali mai i ni tulaga eseese, mai le laʻititi i le ogaoga. I tulaga ogaoga, e tumau pea ona mafatia tagata gasegase mai le faamaʻi, fusiva, sunburn, nausea, bloating. O le mea e sili ona taatele o le gastroparesis o le maʻisuka, lea e le lagona ai e le tagata maʻi ia uiga o loʻo i luga, ae o lona suka e fesuisuiai. Ae sili atu ona taua, pe afai o se tagata gasegase i gastroparesis e togafitia le maʻisuka ma le inisalini. Seʻi faapea o oe o le inisalini puupuu faʻamalosi aʻo le i ai taumafa e puipuia ai le oso i le suka suka. Ae ona o gastroparesis, o meaʻai e tumau i totonu o le manava, ma o le kulukose e le ulufale i le toto e pei ona fuafuaina. I se tulaga faapena, o le inisalini e mafai ona faʻaititia ai le toto maualuga i le maualalo, ma mafua ai le maualuga o le hypoglycemia ma le leai o se malamalama.

Gastroparesis o se faafitauli lea e tatau ona matua gauai atu i ai pe afai o oe o se "maʻoti" maʻi, ua i ai i luga o se "paleni" meaai mo le tele o tausaga, ma ona o lenei mea, ua tumau pea lou maualuga o le suka toto i taimi uma. Ae ui i lea, o loʻo i ai auala e faʻaleleia atili ai le pule o le suka mo tagata mamaʻi gastroparesis. O lo matou 'upega tafaʻilagi e aofia ai faʻamatalaga tulaga ese i le togafitiga o lenei faafitauli Faitau faʻamatalaga auiliili, Diabetic Gastroparesis.

Le lava le moe

O le momoe o se pule faatonutonu malosi o le fiaʻai, malosi ma le mamafa o le tino. O le le lava o le moe e faateleina ai le gaosia o hormones, ma o lenei mea e aʻafia ai le puleaina o le suka toto i le maʻisuka. E le gata i lea, o le le lava o le moe e faʻaleleia ai le malosi o le gasegase, e oʻo atu ai i le manua ma mafua ai le faʻamalosia o le insulin. Ae sili atu i le mea uma, a le o le moe, e te nofo i se tulaga nofoa - matamata i le televise, ma isi mea faapena. Afai e te galue malosi pe taʻalo i taaloga i taimi o le malologa, o le a mafai ona pa'ū le suka i lalo o tulaga masani.

Afai ei ai sau faʻalavelave moe, ona sauniuni lea e faʻaititia au tui o inisalini. Atonu e tatau ona e faia lenei mea pe ae moe e itiiti ifo ma le 6 itula i le aso. Ae peitaʻi, afai e filifili e galue tuai i le po, atonu o le a faʻaititia le inumaga ole inisalini ile 20-40%. Taofi kullukose i luga o lima e puipuia ma taofi ai le hypoglycemia.

E maua e tagata taʻitoʻatasi pe a fai o ia e moe ma moe lelei. Afai e faigata ia te oe ona moe i le po, ona tuu lea o le caffeine, aua le moe i le ao, aua le faamalositino i le po. E ui o le faʻamalositino i le aoauli o le a fesoasoani ia te oe e momoe lelei ai i le po E masani lava, o faafitauli moe e afua mai i nisi o maʻi faaletino poo le le mautonu o le mafaufau. I lenei tulaga, aua le faatuai e saili se fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

Sa matou iloiloina auiliiliga mea taua e lua e aʻafia ai le suka toto i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O le togafitiga autu o se meaai lelei, pulu ma inisini injections. O mea o loʻo i totonu o lenei tusiga o le a fesoasoani foi ia te oe e toe aumai ai le suka i le masani, ma le faʻaauau ona pulea le maʻisuka.

Matou te lisi mea e aʻafia ai le suka o le toto:

  • popolega ma le ita
  • caffeine
  • faʻamaʻi pipisi
  • diabetic gastroparesis, naʻo ma vomia,
  • vave tele i le talavou,
  • paleni o mea mamafa ma le mamafa
  • gaoioiga faaletino
  • faʻaleleia faʻaleleia pe a uma le hypoglycemia,
  • fomaʻi vailaʻau
  • Togafitiga
  • galuega faigata mafaufau
  • tau, vevela ma le susu,
  • maualuga
  • inu ava malosi
  • Malaga
  • moe le lelei, leai se moe.

Isi mea taua mo tamaitai:

  • taʻamilosaga
  • misa
  • maʻitaga

Faitau le tusiga "Maʻisuka i Tamaitai" mo nisi faʻamatalaga.

E mafai ona e fesili i fesili, o le pulega o le nofoaga e vave ona tali mai.

O le matafaioi o le suka toto

Sugar o le kulukose lea e faʻaaogaina i meaai. O oloa autu o le kulukose o le toto e faigofie lava sugars ma faigofie ona faʻamalosi faʻamalosi. O le felafolafoaʻi i totonu o meaʻai, o le kulukose ua liua i le malosi, lea e tatau mo soʻo sela i le tino mo le ola ma le atinaʻeina. O le faʻalavelave lavelave o le gau o le kulukose e fuafua i le insulin, o le mea e maua mai ai le pancreas i le saʻo saʻo, e faalagolago ile aofaiga o meaʻai na maua.

Faʻasalaga i totonu o le tulafono faatonutonu - o le endocrin system, o se faʻafitauli i le gaosiga o le inisalini e tupu. O le glucose maualuga e faʻapupulaina i totonu o masini, ma mafua ai se maʻi pipisi - maʻisuka.

O le maʻisuka o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le gasegase o le inisalini; i le ituaiga II o le maʻisuka, o le inisalini ua atoatoa ona gaosia, ae le mafai ona gaosia le kulukose. I le avea ai o se tulafono, o le ituaiga muamua o le maʻisuka ua leva ona faʻaalia e oo lava i le amataga o le matua ma le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, o lona lua - mauaina, o se taunuuga o se olaga le saʻo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o maualuga toto o le suka e sili atu le maualuga nai lo le masani, ma i le urine. I le taimi lava lea e tasi, e iloa ai e se tagata le mago, ma le fia inu ma fiaai. O loʻo ia faʻapalepale i le vaivai, le mautonu pea, e tusa lava pe lava le taimi e moe ai. O lauulu e minoi, malepelepe i pito, o lo latou leiloloa ua matauina. Malosi malosi o le manava, perineum, alofilima ma vae ua atiae, lea e le mafai ona aveesea i fualaau.

Faʻailoga mataʻutia i le maʻisuka

O se faailoga iloga ma uiga o le maualuga o le suka o le toto o loʻo faʻagasolo malie le faʻamalolo o manua ma le le fiafia. A oʻo ina faʻalauteleina le faʻamaʻi, faʻapipii maʻi vaevaega o vae i luga o vae, lea e masani ona susu ma faigata ona togafitia.

O loʻo faʻaauau le suia o suiga i le mamafa, ma le S.D. Ituaiga I - o le faʻaitiitia o le mamafa, ma le maʻisuka ituaiga II - o se faʻaopoopoga o le mamafa o le tino.

O se tasi o faʻafitauli o le neuropathy - o le solia o le faʻalelei o le paʻu o pito i luga ma pito i lalo. O ona faailoga muamua e faʻaalia i foliga o le itiiti o le paʻu o lima ma vae, "goosebumps," mulimuli ane o le tali i le vevela ma le tiga e leaga. O le tiga o le po i vae e aliali.

O le vein thrombosis ua aliali, o le tino ua paʻu i le le lava o le okesene ma meaʻai.

O le maualuga o le suka o le toto e afaina ai le vaaiga mamao, o gasegase e afua ai le faaleagaina o mata o le tino, o le afaina ai ma le taofiofia o le tino, lea e ono mafua ai ona leai se vaaiga mamao. O ia ituaiga o suka maualuga e sili atu ona taatele i le maʻisuka ituaiga II.

Mo se fafine maʻitaga, o le hyperglycemia e lamatia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, aemaise lava fatuga ma fatu urinary e afaina. E i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o maʻi fatu faʻapitoa.

O le vave faʻalauteleina o le maʻisuka i totonu o se fafine maʻitaga e faʻamalosi ai le tele o faʻafitauli i le fetus: faʻafitauli o le fatu, faʻamaʻi o le vailaʻau o manu.

O le suʻesuʻeina o le suka o loʻo faia i le suʻesuʻega o se suʻega toto. Vaega eseese o tagatanuu ei ai tulaga eseese o le suka i le toto.

  • Mo tane ma fafine soifua lelei, o maualuga toto kulukose o le toto e 3.3 - 5.5 mmol / L
  • Mo le tamaititi faatoa fanau mai, o le masani e 2.7 - 5.5 mmol / l, ona faateleina lea o lenei fuainumera ma i le tausaga e faatusatusa i le masani a se tagata matua.
  • Masalo o sina siitaga laitiiti i le suka i se fafine maʻitaga i le 6.6 mmol / l

Mo tagata e maua i le maʻisuka na maua i le maʻisuka ma maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le tulaga masani o le maualuga e 8.0 mmol / L

O le taunuuga o se suʻega toto toto (mai se tamailima) e ese mai le vevela.Aʻo suʻesuʻeina le toto mai le vein, o le maualuga o le suka e maua mai le 4.0 i le 6.8 mmol / L ma e manatu e talia. Ole maualuga o le suka e maualuga le alualu i luma pe'ā uma ona 'ai le 1.5 -2 itula. O le mea lea, o le toto sampling mo le suka e faʻatinoina i le vaveao i luga o se manava gaogao, e pei lava o le lauti e le faʻasalaina ua faasaina, ma o le 'aiga o le afiafi i le afiafi o le tuʻuina atu e tatau ona mama ma e le tele. O le taua tele e afaina ai le taunuuga o le auiliiliga o le taumafaina o le ava i le tolu aso muamua o foai toto.

Fuafuaina le suka o le toto

O mafuaʻaga o le maualuga o le toto suka e eseese. O loʻo iai le hyperglycemia faʻapitoa e leai se faʻamaʻi:

  • O le solia o mataupu faavae o se paleni taumafa, faatasi ai ma le tele o gaʻo, meaʻai falai, susu susu, meaola o manu felelei, mea manogi ulaula, tele o meaʻai falaoa ma mea uma e mamafa ai le pancreas.
  • O le inuina o le ava malosi e afaina foi i le gaioiga o le ate ma fatuga.
  • O togafitiga faʻapitoa e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le tino, galue i taimi uma "i le tapulaa."
  • Faasao le atuatuvale ma le atuatuvale.
  • Toto
  • P.M.S.
  • O le masani ona 'ai i le' ai e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka o le faʻaauau pea o le kulūkose, o se taunuuga o suiga i le gaosiga o le inisalini:

  • Faʻailogaina i le faiga o tulafono faatonutonu faʻasalaga (faʻamaʻi o le pancreas ma hormones o le thyroid, suiga o le pathologist i le penefiti ma isi).
  • Faʻasologa o maʻi ate.
  • O le mea sili ona maualuga o se faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai ma faʻafitauli faʻaleaga.
  • Soifuaga, uiga o le maʻisuka ituaiga II.

Le mea e fai

Afai e maua ni mea le masani ai, o le mea moni, o le tagata, o mea e ofo ai pe a maualuga le suka toto, o le a se mea e tatau ona ou faia? Muamua lava, faia se suʻega maeʻaeʻa o le faiga o le endocrine, pasi uma suega talafeagai, siaki mo le i ai o faʻamaʻi pipisi. Faʻavae i luga o faʻamatalaga uma, o le endocrinologist e faia se suʻesuʻega ma faʻaalia le mafuaʻaga o le maʻi. Afai e faʻamaonia le siama o le maʻisuka, e le o se mafuaaga lea e faʻavaivai ai.

E tele mataupu autu o amioga a tagata e maua i le hyperglycemia, o le tausisia lea e mafai ona faaleleia atili ai le tulaga o le olaga:

  1. Meaʻai ma le tausiga o mamafa.
  2. Faatinoga faaletino.
  3. Iloiloga e le tagata lava ia le maualuga o le suka e faʻaaoga ai se glucometer.
  4. Togafitiga ma togafiti a tagata.
  5. Fomaʻi togafitiga.

Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

O meaʻai e taua tele i le togafitiga o le hyperglycemia:

Le mataupu faavae o meaʻai i le maʻisuka

  • Ole fua ole aso ole taumafa e tatau ona vaevae i le 5-6 taimi.
  • O le taumafaina e tatau ona i ai i le taimi e tasi.
  • Le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaosi suamalie: mea e gaosi ai falaoa, semolina, sausa ma sausage kuka, pastries.
  • Faʻesea atoa le suka ma fualaau aina ma le maualuga o mea o le suauu (vine, faʻi) mai le meaai.
  • Aloese mai le taumafa.
  • Faʻatapulaʻa le aofaʻi o mea faʻafefete, ulaula, gaʻo.
  • Faʻaititia le masima ma le faʻavasega.
  • E mafai ona inu le suavai i le 2 lita, ae ia mautinoa e mataitu le diuresis.
  • O le mamafa o le mamafa e faʻateleina ai le faateleina o le uta i luga o le paʻu.

I le maualuga maualuga o le suka, o le meaai e tatau ona aofia ai: fualaau 'aina, fualaau lanu, fualaau aina (sei vagana ai vine), vine, legumes, cereals, aano o meaʻai, iʻa, falaoa atoa, falaoa gaʻo susu, ma suauʻu manogi.

O gaioiga masani faʻaletino e mafai ona faʻamaonia le maualuga o le suka ma se maualalo maualalo. Ma o faamalositino faifai pea e fesoasoani e tausia i totonu o tuaoi masani. E le gata i lea, latou te tauivi ma le mamafa.

I le faʻamautuina o le hyperglycemia, e tatau ona siaki le suka pe a faalua i le aso. Mo lenei mea, o loʻo i ai ni masini faʻapitoa - o glucometers taʻitasi. O le fua o le fuaina lava ia e matua faigofie lava. O le vaega ole suʻega ua tuʻuina i totonu o le masini ma ave ai se mataʻu toto.Faatasi i le masina pe sili atu foi, pe afai e tatau ai, e tatau ona faia se suʻega toto i le falemai, aua o le fua o le fale e iai ni mea sese.

Fofo faʻapitoa

I le maualuga o le suka o le toto, o togafitiga masani e masani ona fautuaina e faʻaaogaina ai meaʻai ma teuteuga o laau afu, faapea foi ma oloa e maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O nei mea e aofia ai: tamato, kukama, zuciniini, atisitoke o Ierusalema, asparagus.

Suga-faaitiitia fualaau faisua ma sua

O suamalie fou e faaaoga e aofia ai le suka. E pei o le peleni, rimoni, citrus, pumpkin, tomato, pateta. E mafai ona latou onosaʻi ese, ae mafai ona faʻafefiloi i le tofo.

O mea faaopoopo ole laʻau e sili ona aoga: pasili, seleni, meaʻai, kelu.

I le avea ai ma mea faʻaaogā e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e talafeagai: Omega-3 gaʻo gaʻo, suauu faʻasusu, meli, nati.

Laʻau o le vao ma le maualuga maualuga o le suka e aoga, pe tuʻu faʻesea pe avea o se faʻaopoopoga i le lauti uliuli masani: o le paʻu, o le katuka, o le vine, rosehip, chamomile, le St. John's wort, cornflower (fugalaau), mint.

O fautuaga uma o loʻo i luga e faʻaaoga tutusa i ituaiga uma o le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma le ituaiga insulin-dependent, e le mafai ona fai e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O tagata maʻi ua faʻaalia le puleaina o le inisalini i se auala faʻapitoa e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa, e maua e tagata na maua fualaau mo le leai o se totogi. I le maʻisuka e le o le inisalini, o fualaau faasaina ua faatonuina i le leai o se aafiaga o fua faatatau o loʻo i luga.

Afai o se maualuga maualuga o le kulukose e maua i totonu o le toto, o se taimi lea e te faʻalatalata atu ai i lou soifua maloloina. O le mea moni, e tusa ai ma fuainumera, o le toʻatele o mataupu e mauaina le maʻisuka. Ma e tusa lava pe o se auala lelei o le faamai, o faafitauli e le mafai ona suia e tupu i le 15-20 tausaga, o lona uiga o le vave ona faia e se tagata o ni puipuiga, o le itiiti foi lea o le avanoa e osofaia ai e le maʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia ma maʻoti lea e faʻaalia i se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto. E masani lava, o le tele o tagata gasegase ua faʻateʻaina o latou tulaga, talitonuina o le soifua maloloina masani o le faʻaalia autu o le soifua maloloina. Ma e na o le taimi lava e maualuga ai le maualuga o le kulukose e mafua ai faʻafitauli e mafaufau tagata e uiga i togafitiga. O taunuuga e sili ona matautia o se maualuga maualuga o le suka e mafai ona avea ma se siama po o le atinaʻeina o maʻi mama.

Vailaʻau o le kanesa, e pei o isi, e manaʻomia le malosi mo lo latou tuputupu aʻe, ma talu ai latou te lagona le leai o meaʻai ma le okesene, o le kulukose lea e avea ma latou punavai autu o le malosi. Na mafai e Otto Warburg, o se tagata suʻesuʻe Siamani, ona faamaonia le taua o le suka i le faagasologa o le gasegase o le tino. Faailoga o le glucose maualuga maualuga e faamalosia ai le tino ina ia faateleina le gaosia o le inisalini ma le IGF, lea e le gata ina fesoasoani i suauu e gaosi ai le suka ma faaosofia ai le tuputupu ae o le soifua maloloina ma le kanesa, ae e fesoasoani foi i le toe ulufale atu i totonu o ni mea faafesootai maloloina. I le faamaonia ai o le mafutaga i le va o le suka ma le kanesa, na mafai ai ona faʻamatalaina fuainumera o ituaiga o kanesa i le maʻisuka, ma le tagofia o mea ua fai ma vaisu o tagata mamaʻi i le gaʻo i le taimi o le maʻi.

Faatasi ai ma le kanesa, o le atiina ae o le coma ma maualuga maualuga le kulukose o se mea matautia. O le totoina o le suka i le maualuga o le 55 mmol / L ma le luga e mafai ona mafua ai se tasi o ituaiga tolu o le coma o le uiga lea o lenei maualuga maualuga lea e mafai ona afaina i le maʻi.

O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai se ketoacidotic coma, e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o le toto o mea leaga o faʻamaʻi amino ma gaʻo - tino o le ketone. O le maualuga o le kulukose i le leai o le inisalini e le maua ai le malosi i sela, ma e amata ona aveesea mai punaoa faʻapitoa - protein ma gaʻo. O le leaga o le leaga o nei elemene e tau atu i le faaputuputuina o tino o le ketone i le toto, lea e i ai se aafiaga matautia i le faiai.

O se mea e le masani ai le hyperosmola coma, o lona atinaʻeina e mataituina pe a oʻo atu le kulukose i se tapulaa matautia o le 50 mmol / l. O le mafuaaga mo lenei tulaga o le tele o le leiloa o le vai, e mafua ai le vevelaina o le toto ma le le atoatoa o le faagaoioia o le tino tutotonu ma totoga i totonu. O se hyperosmola coma e masani ona atiae e tetee atu i se talaaga o le maʻi pipisi e aafia ai le maʻisuka.

O le mea e seasea lava, i le maʻisuka, pe a maualuga le maualuga o le suka i le maualuga o le lactatacidemic coma, o le mafuaʻaga o le a avea ma faʻalautelega o meaola o le lactic acid i totonu o masini ma toto, lea e taua o le malosi o le cytotoxic lea e mafai ona faʻaleagaina ai papesisisisi ma fatu cardiovascular mafaufau le lelei.

Tulaga masani o le toto suka

O lea la, o le a le mea e fai pe a maualuga le suka i le sili atu ma le 15 ma le 20 iunite? E ese mai i le mea moni e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi, e tatau ona e iloiloina vave le meaai mo le maʻisuka. E foliga mai, o le suka toto e osofaʻia tele ona o meaʻai le lelei. E aofia ai mea uma e tatau ona e faia e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, pe afai e oʻo atu faʻamaumauga i se tulaga taua.

O le faʻaitiitia o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga masani e mafai ona mafai naʻo se taumafataga e maualalo ifo ai le kapiti. Afai o le suka suka oso i le suka, e leai se isi paleni taumafa e mafai ona fesoasoani.

Faailoga o le 20 iunite poʻo le sili atu le lipoti o le lamatiaga e lamatia ai le maʻi pe afai e le amataina togafitiga. A maeʻa ona suʻeina ma maua mai iuga o suʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga ma mea taumafa, lea e faʻaitiitia ai le toto toto i le maualuga o le 5.3-6.0 mmol / lita, o le masani lea mo se tagata soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka.

O se taumafataga maualalo-gaosiga o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi mo soʻo se ituaiga o maʻisuka, e tusa lava po oa ni faʻafitauli o loʻo maua e le maʻi.

O le masani o le tulaga ua matauina i le aso lona lua po o le tolu pe a uma se suiga i meaʻai.

O le mea lea, o le a faʻaitiitia ai le suka o le toto mai le 15 ma le 20 iunite i se tulaga maualalo ma aloese ai le atinaʻega o faʻamaʻi lua e masani ona o ma le maʻisuka.

I le eseesega o le taumafataga, e aoga le faʻaaoga o fualaau faapitoa mo le sauniaina o ipu e le gata ina maualalo ai le toto suka, ae faʻaleleia ai foi le tulaga o se tagata i le maʻisuka.

Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o le maʻitaga, ogaoga ogaoga poʻo le faʻalavelave mafaufau, ituaiga uma o faamaʻi lua. O se mea lelei, afai e maualuga le kulūkose i le 15 po o le 20 iunite, e mafai ona tatou mafaufau i le mea moni e faapea o se faailoga lea e faʻalautele ai le faʻalogo i le soifua maloloina. E masani lava ona tulai mai le suka toto pe afai o le maʻi o loʻo i ai faʻafitauli i le gaosiga o gaʻo.

O le mea lea, o mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose toto i le 20 pe sili atu iunite e iloga:

  • Taumafa le lelei. A maeʻa ona 'ai, o maualuga toto o le suka e maualuga lava, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se gaosiga gaosi o meaai.
  • Le lava gaioiga faaletino. Soo se faamalositino ei ai lona aafiaga aoga i le suka o le toto.
  • Faateleina lagona. I le taimi o se tulaga faʻalavelave po o ni lagona faʻalagona malosi, e mafai ona matauina ai le gaʻo.
  • Aga masani leaga. O le ava malosi ma le ulaula tapaa e afaina ai le tulaga masani o le tino ma le glucose faitauga.
  • Hormonal suiga. I le vaitau o le muaʻi o le maʻi ma le moaopa i fafine, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona maitauina le faateleina.

E aofia ai mafuaʻaga e mafai ai ona faʻafitauli uma ituaiga o le soifua maloloina, lea e vaevaeina e faʻatatau i le aʻafiaga o le okeni.

  1. O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaosia o le hormone e mafai ona mafua ai le maʻisuka, pheochromocytoma, thyrotoxicosis, Cushing maʻi. I lenei tulaga, e maualuga le maualuga o le suka pe afai e faateleina le tele o le hormone.
  2. Pancreatic diseases, e pei o pancreatiti ma isi ituaiga o tuma, faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa.
  3. O le aveina o vailaau faapitoa e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O nei vailaʻau e aofia ai hormoni, togafitiga, togafiti fanau ma fomaʻi.
  4. Faʻasologa o le gase, lea e teuina ai le glycogen, e mafua ai le faateleina o le toto suka ona o se faaletonu o le tino. O nei faʻamaʻi e aofia ai le cirrhosis, hepatitis, o le tino.

Mea uma e manaʻomia e le tagata maʻi pe afai e maualuga le suka i le 20 iunite pe sili atu foi, o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le solia o le tulaga o le tagata.

O le mea moni, o se tulaga e tasi o le faateleina o le kulukose i le 15 ma le 20 iunite i tagata soifua maloloina e le faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka, ae i lenei tulaga, e tatau ona faia mea uma ina ia le faʻalavelave le tulaga.

Muamua lava, e tatau ona e toe asiasi i au meaʻai, faia o taʻaloga masani. I lenei tulaga, o aso uma e te manaʻomia e fua ai le suka o le toto ma se glucometer e aloese ai mai le toe faʻafouina o le tulaga.

Glucose o le toto

Suauu toto e masani lava ona fuaina i luga o se manava gaogao. E mafai ona faia se suʻega toto i le falemaʻi i le fale suesue ma i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. E taua le iloa o meafale fale e masani lava ona faʻapipiʻiina e fuafua ai le maualuga o le kulukose plasma, ae i totonu o le toto, o le faailoga o le a maualalo i le 12 pasene.

E tatau ona e faia le auʻiliʻiliga i ni nai taimi pe afai o se suʻesuʻega talu ai na faʻaalia ai maualuga maualuga o le toto i luga aʻe o le 20 iunite, aʻo le maʻi e leʻi maua i le maʻisuka. O lenei mea o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le taimi ma faʻaumatia uma mafuaʻaga o le maʻi.

Afai o le tagata maʻi ua maualuga le kulukose o le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se suʻega o le faapaleni kullukose e fesoasoani ai e fuafua le fomaʻi o vailaʻau. E masani lava, o sea suʻesuʻega ua faʻataʻitaʻiina e le aofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tagata maʻi ma ia iloa ai le soliga o le suka o digesti.

O le suʻega mo le faapalepale o le kulukose e le o faʻamaonia i tagata uma, ae sili atu i le 40, o le mamafa o tagata gasegase ma i latou o loʻo aʻafia i le maʻisuka ua latou maua.

Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e suʻeina se suʻega toto mo le suka i luga o se manava gaogao, mulimuli ane ua ofoina atu o ia e inuina se ipu tioata o le kulukose. A mavae le lua itula, toe faia se suʻega toto.

Mo le faʻatuatuaina o taunuʻuga ua maua mai, e tatau ona tausisia aiaiga nei:

  • O le vaitau mai le taumafataga mulimuli i le suʻega e tatau ona sili atu i le sefulu itula.
  • A o leʻi foaiina atu le toto, e le mafai ona e auai i le tino galue malosi ma avega mamafa uma i luga o le tino e tatau ona le aofia ai.
  • E le mafai ona vave suia le meaai i le afiafi o le auiliiliga.
  • Taumafai e aloese mai popolega ma popolega.
  • Ae e te leʻi sau i le auʻiliʻiliga, e fautuaina e faʻaalu ma moe lelei.
  • A uma ona inu le kulūkose, e le mafai ona e savali, ulaula ma 'ai.

O le faaletonu o le kulukose e maua pe afai o le auiliiliga na faʻaalia ai faʻamatalaga i luga o se manava gaogao e tusa ma le 7 mmol / lita ma pe a uma ona inu le kulukose 7.8-11.1 mmol / lita. Afai o laʻasaga e sili atu le maualalo, aua le popole.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o se tasi taimi o le faateleina o le suka i le suka, e tatau ona e maua se ultrasound o le pancreas ma faamagalo le suʻega toto mo enzymes. Afai e te mulimuli i fautuaga a fomaʻi ma mulimuli i se taumafataga o le soifua maloloina, o le a vave ona faʻamautuina faitauga kullukose.

I le faaopoopo atu i suiga i le maualuga o le kulukose o le toto, e mafai e le tagata maʻi ona aʻafia i faʻamaʻi nei:

  1. Uiga masani
  2. O le gutu gutu ma le fiainu,
  3. O le vaivai, vaivai ma le vaivai o le setete,
  4. Faateleina pe, i se isi itu, faʻaititia le manaʻo, aʻo paʻu mamafa le mamafa pe mauaina,
  5. E faʻavaivaia le faʻaoga o le tino, ao maʻi manua o loʻo faʻamaloloina,
  6. E lagona e le maʻi maʻi le faʻavave o le ulu
  7. O le vaaiga mamao ua faasolosolo lalo ifo
  8. O le lalagaina o loʻo mataʻituina i luga o le paʻu.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le faateleina o le suka o le toto ma le manaʻomia e faʻaogaina vave.

Taumafa o meaai mo le maualuga o le kulukose

Ina ia pulea le suka o le toto, o loʻo i ai se taumafataga faʻapitoa faapitoa e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le taumafa o mea taumafa e mauoa i meaʻai gaʻo. Afai o le tagata maʻi e maualuga lona mamafa o le tino, e aofia ai se fomaʻi e faatonuina se taumafataga maualalo-kalori. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatumu le taumafataga ma oloa e iai vitamini ma meaʻai.

O le lisi o aso taʻitasi e tatau ona aofia ai meaai ia e aofia ai le aofaʻi sao ole protein, gaʻo ma gaʻo. Pe a filifilia ni ipu, e tatau ona e taulai muamua i luga o le lisi o fualaau oona, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka uma. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi o le maʻisuka ae naʻo le soifua maloloina lelei.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, e tatau ona fetuunai le taimi ole taumafa. E fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti. E tatau ona tolu taumafa taua ma tolu taumafataga i le aso. Ae ui i lea, e tatau ona e 'ai na o meaai lelei, e le aofia ai tupe meataalo, meaʻai ma mea manogi, e afaina ai le soifua maloloina.

O le meaai autu e tatau ona aofia ai fualaau faisua, fualaau aina ma meaai protein. E taua foi le mataituina o le paleni o le vai. Afai e maualuga maualuga le kulūkose, e tatau ona lafoaia atoa le faʻaaogaina o mea suamalie suamalie, meaai ulaula ma gaʻo, ava malosi. E fautuaina foi le vavaeina o vine, vine ma fig mai le taumafataga.

E faʻafefea ona faʻaaogaina faailoga o le maualuga o le suka o le toto?

O le i ai o faailoilo o le faateleina o le suka toto e manaʻomia ai le suʻesuʻeina taimi, fuafuaina o le mafuaʻaga ma le faʻamoemoe o togafitiga aupito sili ona lelei, suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino ma gaioiga - faʻamaʻi pipisi, neuropathies, faʻalavelave faʻalavelave, maʻi paʻu, faʻafitauli moe ma tulaga faʻavaivai e mafai ona tupu i le tino maʻi.

O le mea lea, afai o se tasi pe sili atu faʻamaoniga faʻaalia o loʻo faʻaalia, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, ona oʻo atu ai lea i le finocrinologist.

O lenei asiasiga o le a fesoasoani i le fuafuaina o mea na mafua ai le faateleina o le suka toto, tusa lava pe togafitiga fualaau faasaina, sauniuniga o togalaau, pe ua lava le suia o le meaai ma le olaga. I le tele o tulaga, o le auala saʻo i mea taumafa, o le faʻamaʻaloina o tulaga faʻalavelave ma le gaioiga faʻamalositino e mafai ai ona faʻaititia le toto toto i tulaga masani.

Faateleina le Suʻi Suka

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e alalaʻi autu o le falemaʻi:

susu ma le galala (polydipsia),

e masani ona fai, urination (polyuria), o nisi taimi e sili atu i le tolu lita o le urina i le aso,

faʻalauteleina le 'ai (polyphagy) faʻatasi ai ma le gau o le mamafa.

O le maʻisuka poʻo le maʻisuka na mafua ona o le faateleina o le faʻateleina o le maualuga o le suka i le toto, ma pe a oʻo i luga atu o faʻataʻitaʻiga, o le kulukose e aliali mai i le sosolo.

E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e faʻaalia mai i isi faʻamaoniga - faʻateleina le vaivai, moe, faʻaititia le gaioiga, faʻavauvau tumau, afaina, ituaiga o le moe, vevela, paʻu o le paʻu, susulu pupula o alafau, tiga o le po i vae ma gaogao o maso o le tamai povi. O le numera o vae, o le paʻu o le tino, o le faoa faamalosi, o le gasea, o le vomiting, o le faʻasalaga o le manava o le tino, o le faʻalauteleina o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu, gutu, fatu urinary, fatuga, lea e masani ona liua i foliga masani, e mafai ona matauina.

Maʻisuka i fafine maʻitaga

I totonu o le tino o se fafine i le taimi o le maitaga, o suiga o le hormonal e tupu ma o lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le puipuia o le tino i le tele o masini i le gaioiga o le inisalini ma le gasegase o loʻo maua i totonu o fafine maʻitaga.

O lenei tulaga faʻaleagaina e faʻaalia i se isi ituaiga o maʻi o le maʻisuka - maʻisuka maʻisuka, lea e muaʻi mauaina i totonu ole potu suesue i le taimi o le maitaga ma e masani ona maua e aunoa ma faʻamatalaga ile falemaʻi.

O le mea lea, o le tofiaina ma le mataituina o le maualuga o le suka i fafine maʻitaga e taua tele. E taua tele le manatuaina o le atinaʻeina o lenei maʻi i le taimi o le maʻitaga, o le lamatiaga o le fausiaina o le tele o le malformations i le fetus (o le diabetic fetopathy), e masani ona le fetaui ma le ola, lea e oʻo atu ai i le vave faʻafuaseʻi, e mafai ona iloa. Faʻaiʻuga o le maʻisuka i se fafine maʻitaga ma / poʻo le leai o le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto, o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻasosoʻo o okeni o le fetal e mafai ona fai - faʻasologa o le tino, faaletonu o le fatu, maʻi o le cerebral.

Vaega o maʻi

Fomaʻi vaevaeina tagata mamaʻi i ni vaega se tolu.

  1. Muamua o le fefefe tagata oe, e tusa lava pe itiiti ifo le le fiafia, latou te faʻauʻuina i latou lava. Latou te le fia faalogo i se mea, ia talia le faʻamaʻi. O se taunuuga, o le maualuga o le toto toto e tulaʻi mai i se tulaga ogaoga. O le iʻuga, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, o faʻafitauli e tulaʻi mai.
  2. O le lona lua o tagata e matua le amanaiaina le faafitauli o le maʻisuka. E faigofie ona latou galulue i lalo o le igoa "pipii lou ulu i le oneone." O le iʻuga, o faʻafitauli e tulaʻi mai e mafai ona oʻo atu ai i le oti. Ua toto le suka toto. Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.
  3. O lona tolu o la latou numera sili ona itiiti. O tagata nei e mafai ona suʻeina ma le faʻaeteete le tulaga ma faia soo se mea e tatau ai ina ia faʻateʻa ese ai le maʻisuka. O nei gasegase o le a leai se suka maualuga. E mafai ona latou mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, auai uma i taualumaga.

I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i vaega muamua e lua, sili atu, mo i latou. O le tagata muamua na talitonu o le maʻisuka e le o se faʻasalaga, ma e talitonu le au mulimuli o le faʻaaogaina o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga. E toʻatele tagata atamamai e mautinoa pe afai ei ai se tagata e maualuga lona toto, o lona uiga e le o se faʻalavelave. I le avea ai o se tulafono, o tagata mai le 30 tausaga o mafatia mai le faafitauli.

O le mea moni o le siosiomaga, o le olaga sese ma le popole e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi. I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o vailaau e mafai ona fesoasoani i le tagata gasegase o le maʻisuka. E na o le tatau lava ona ave saʻo mea uma ma asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma. A aunoa ma lenei, e le mafai ona maua se taunuuga lelei, o le maualuga o le suka o le toto e le pa'ū.

O le ā le lamatiaga o le maʻi?

I le taimi o le suʻega, e mafai ona iloa se numera tele o faʻafitauli. E eseese i latou i ni vaega autu se lua:

Muamua ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le maualuga o le suka i le toto. E le mafai ona faʻamatalaina lona uiga. O faʻafitauli matuia e aofia ai le hypoglycemia, ketoacidosis, ma le lactic acidosis.

O le vaega lona lua e mafua mai i le faʻateleina o le taua o le toto toto. I lenei tulaga, e atiae e se tagata ia faafitauli nei:

  • faaleagaina le mata,
  • faaleagaina i le eria fatuga
  • lameness
  • o le faiʻai ua faifai lemu
  • aʻafiaga namu e aafia
  • totoga i totonu
  • ponaivi ma sooga e aafia.

I nei mea uma, e tatau ona faaopoopo e faapea o le hyperglycemia masani o le itu autu lea i le tupuga mai o le fatu cardiac, o le fatu fatu, ma isi. E mafua lenei mea ona o le faʻaleagaina o vaʻa-gataifale, lea e taua tele.

O le a lelei pe afai e mafai ona teuina le maualuga o le suka i le maualuga o le tau. E latalata lena i se tagata soifua maloloina. I lenei tulaga, o le aveesea o le maʻisuka e le faigata. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se togafitiga talafeagai o togafitiga ma leai se isi mea.O taʻiala e faʻalagolago i luga o le matua o le maʻi, o le i ai poʻo le leai foi o faʻamaʻi.

Muamua mafuaaga

O le maualuga o le suka o le suka i le toto o loʻo faʻaateleina pea. O lona uiga, i le aso atoa, o se suiga tele i tulaga e mafai ona faia i le va o le 8-13 mmol / L. Faatasi ai ma lenei faiga, e mafai ona tumau le tino nai lo nai masina. Mo lenei mea, o loʻo faʻaogaina ai punaoa i lotoifale, e aofia ai mea faʻaaogaina.

O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona tupu se sugaring o toto toto. Ioe, afai o le 30 tausaga o le a mafai ona fuafua lenei faiga i se taimi vave, ona lelei lea. I lenei tulaga, e mafai ona toe faaleleia mea uma ma faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Mo lenei, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ma se tagata poto faapitoa. E le o se mea e tupu mai ai le tele o vasega e iloa ai faʻamaʻi.

Lua mafuaaga

O le kulūkose e osooso malosi. Ona o lenei mea, e le mafai ona faʻamaonia le saʻo tatau. I le taeao, aoauli ma le afiafi eseese faailoga. E taua le maitauina o le eseesega o le 3 mmol / l e le taua, o se tau talafeagai. E le gata i lea, o tagata atamamai e iloa le fua o suiga i le kulūkose. O le mea lelei, e le sili atu i le 4 mmol / l i le itula. Afai e ese le taua o le maʻi, ona tatau lea ona togafitiga.

Aveina o fualaau

O vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi o le a vave ona faʻaitiitia le toto o lou suka. E le mafai ona e faʻatau ni vailaʻau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, aua ao lei faia se vailaʻau, e tatau ona e mafaufau i vaega uma o le falemaʻi.

E tatau ona ou fai atu o fualaau o le antidiabetic e aoga tele i le glycemia malu. Afai o maualuga le maualuga o le kulūkose, e faʻaaogaina inisiua insulin.

O fualaau uma e maualalo ai le kulukose e vaevaeina i vaega:

  • faaosofia le gaosia o le inisalini e le pancreas (Maninil, Diabeton MV, Novonorm, Amala),
  • faateleina le lagona o le inisalini (Glucophage, Siofor, Aktos, Avandya),
  • faʻaitiitia le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le inumaga (Glucobai).

O fualaau suamalie o le suālaʻau ua i ai le tele o faʻasolega:

  • fatuga, ate,
  • fatu fatu
  • tulaga faʻapitoa (fatu fatuga, maʻi faʻamaʻi, stroke),
  • maʻitaga
  • tasi le le faapalepale, ma isi.

Faʻailoa mafuaaga

Vailaʻau e le faʻaleagaina. O lenei vaega e seasea, ae taua tele. O nisi taimi e tupu ai se tagata e soifua maloloina atoatoa, e le popole, ae o loʻo i ai se okeni e faigofie ona maua i le maʻisuka. O le mea moni, o se mea vaivai lea, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli. O se mea manaia e iloa. 20 pasene o tagata e leai ni faʻalavelave, 5 pasene e oʻo lava i le faʻapuupuuina o taimi i suga, ma o isi o loʻo i ai le malosi faʻafefe.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona aʻafia ai naʻo mafuaaga muamua e lua. O le sili ona lamatia o le maualuga maualuga o le suka. E le mafai e se tagata ona ola i le filemu, o loʻo ia te ia le mea e manaʻo ai. E tatau ona mulimuli i se taumafataga, asiasi i se fomaʻi ina ia mafai ai ona maua se tulaga maualuga. E moni lenei mea mo tagata e 30 tausaga ma sili atu.

E faʻapefea ona faʻaititia le faʻaititia o tagata toto toto?

E mafai foi ona e liliu atu i fualaau o aiga, lea o le a fesoasoani foi i le faasagatau atu i le hyperglycemia. O nisi nei o na mea:

1) Laʻau felanulanua o le laʻau, laʻau faʻasusu (1: 1). Sasaa vai inu, tuu mo se itula. Inu le tasi vaetolu o se ipu malamalama i le aso atoa,

2) 1 le ipu falai e le atoatoa e sasaa ai 5 ipu ipu sua. Simmer i le afi mo se itula. Faʻosooso i nisi taimi. Faʻasologa. Inu i sina vaega itiiti o le aso. E mafai ona tuʻu le susu i le malulu mo ni nai aso mo le faʻaaoga mulimuli ane,

3) 5 tbsp. l Laʻau e sasaa ai le 5 ipu o vai inu. Cook mo le tusa ma le 10 minute. Faʻaosooso 50 minute, faʻalavelave. Inu 0.5 kapu faatolu i le aso. Fautuaga fautuaina - 4 vaiaso,

4) Brew lilac laulau e pei o lauti, inu i le aso atoa,

5) 2 tbsp. l O Aperila o le lilac e sasaa mai ai ni ipu tioata e le atoatoa. Faʻamalosia lata mai.6 itula O le vai na gaosia 4 servings i le aso,

6) inu i luga o se manava gaogao o se paluga o le sua o le 1 lemoni, fuamoa. O meaai e tatau ona sau i totonu o le itula. Faia lenei mea mo aso e tolu. Ona malolo mo le 10 aso ma toe fai,

7) 10 laupepa lafoaʻi 200 ml o vai inu. Tuʻu mo le 20 itula i se vevela. Inu inu, i se foliga mafanafana. E fautuaina e ave le fua o le afa itula ao le i 'ai, o le kuata fa fa fa i le aso. Faitau atili e uiga i le sauniaina o mea laiti iinei,

8) Na faʻamagoina e Grinina lau o le walnut, na faʻauʻuina ia Me, i le tele e mafai ai. 1 tbsp. l sasaa meaʻai ma le 1 ipu vevela (tusa ma le 85 tikeri) vai. Salu mo se minute. Tumau seʻia maeʻa.

Inu inu i le tele o taimi i le aso. O lenei togafitiga e mafai ona umi se taimi: e mafai ona ave se teuteuga mo le tusa ma le tausaga.

I le faaopoopo atu i le maʻisuka, e mafai e le lau paina ona taulimaina faʻamaʻi faʻamaʻi, toto maualuga, kesi, myomas, atherosclerosis,

9) Grind walnuts, buckwheat i le kofe kofe (1: 5). I le afiafi, sasaa i totonu o se ipu malamalama o le 1 tbsp. l falalaʻau buckwheat, sasaa 50 ml o susu susu poʻo yogurt. I le taeao, ia 'ai le falaoa e ala i le faʻafefiloi ma se apple.

Ma le isi, ia 'ai i luma o isi meaʻai (afa itula) mo le 1 tbsp. l falaoamata. Faia lenei mea mo le 3 masina.

O ia ituaiga meaʻai e le gata ina fesoasoani e maualalo le suka i le fale, ae e iai foi se aafiaga lelei i le mea o loʻo i ai meaʻai, faapea foi ma le gutu o le endocrin.

Manatua: faʻatasi ai ma se faʻafitauli e pei o le maʻisuka, e mafai ma tatau ona ola atoatoa. O le lelei o le olaga e fuafua tele i au amioga. O le galulue faatasi ma se fomaʻi i le togafitiga o le maʻisuka, faapea foi ma le usitaia o mea uma, o se muai manaomia o togafitiga e ausia ai le maualuga o le aafiaga.

O le a le mea e mafai ona taʻitaʻia ai le suka o le toto ma o iai le ola mo le maʻisuka? :

O le maʻi suka o se suiga i le faiga o le endocrine e mafua mai i le le atoatoa poo le leai o se aiga o le inisalini, o le hormone e gaosia e le pancreas.

O lenei togafitiga e faʻaalia e ala i le solia o le polotini, gaʻo ma le gaʻo gaʻo, e ui lava e masani ona faigata ae faʻamaonia maʻi.

I le taimi nei, e tusa ma le 6% o le faitau aofaʻi o loʻo aʻafia i le maʻisuka, ma o le 10 tausaga o le numera atoa o nei tagata gasegase e faalua.

Mafuaaga o le maʻisuka

E lua ituaiga o faʻamaʻi: faʻalagolago i le inisalini, o mafuaʻaga autu o faʻamaʻi pipisi ma se vailaʻau faʻasolosolo, e le gata i le inisalini, o mea taua e mafua ai le faʻaogaina o le endocrin, o le manuʻa, o le genetic predisposition, o le faʻaleagaina o le tino ma le pituitary gland. E masani lava, o le maualuga o le suka o le toto e faʻalavelaveina ona o se faʻamaʻi pipisi e pei o le faʻamaʻi, herpes ma le hepatitis, ma le maualuga o le toto ma le gallstone, faapea foi ma le tino o le tino.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka:

- maualuga cholesterol,

- o meaʻai e 'ai,

- faʻalavelave masani.

Faʻafitauli o le maʻisuka:

Mataupu Faavae o le Maʻisuka Meaʻai

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e pipii atu i taumafa masani ma masani, o le a tutusa lava i le kalori ma le aofaiga o meaʻai gaʻo. E taua tele le faʻavasegaina o le taumafataga, aʻo faʻaaogaina se tele o oloa e maua ai le itiiti ifo o suga.

O le taua o le faaitiitia o le toto suka o le a fesoasoani i lona sui i le xylitol, sorbitol poo le saccharin, lea e tatau ona faaopoopo i meainu ma ipu. Ina ia faʻaleleia le lagona o le atoatoa pe a mamafa, e fautuaina e aofia ai fualaʻau pei o le letus, peʻa lanumeamata, meaʻai, sauerkraut poʻo le kapisi fou, tamato ma kukama i le taumafataga.

O le suia o le toto o le suka i le ate, e afaina ai le ate, lea o le taimi lava e tasi e matua tigaina ai, o lea e fautuaina ai e le au fai meaʻai mea taumafa e maua ai lipotropic substances, e pei o le oatmeal, soya ma le cheese, faapea foi le faatapulaa o le taumafa o meaʻai, iʻa ma aano o manu.

I le maʻisuka, e taua tele le tausia pea o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma puipuia ai lona alualu i luma ma oso oso faafuasei. O nei lapataiga o le a mafai ai e se tagata ona lelei lona tino ma taofia ai faʻafitauli faʻaleagaina.

Faʻasologa o Puipuiga o Faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le paleni saʻo o lau lisi ma tausisia pea. O faʻamaʻi ma fatu cardiovascular, faʻapea foʻi ma neuralgia, maʻi i luga ifo o pito i lalo ma faʻataʻapeʻapeʻa, o se tulaga matautia tele.

O le tamaoaiga o meaʻai o le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le toto, lea e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻavaveina o suga e le manava ma faʻaitiitia ai le tele o fesuiaiga.

I le faaopoopo atu i le taumafataga, e aoga le tausisia o le malosi faaletino ma e masani ona savali i le ea fou, lea o le a fesoasoani e aveesea uma lagona le lelei ua aoina i le aso.

Faailoga o le toto maualuga i le maʻisuka

O le maʻisuka e faatatau i se faʻalapotopotoga o faʻamaʻi e tutupu malie ma leai ni faʻamatalaga manino. O le gasegase o le faʻamaʻi e aʻafia ai le tele o aʻafiaga i totonu ma fafo e fesoʻotai ma ituaiga olaga o se tagata, meaʻai, tulaga faʻalagona, ma faafitauli tau soifua maloloina.

O le Hyperglycemia e lua ituaiga, o le eseesega autu lea o le manaʻomia mo se isi faʻaopoopoga o le insulin.

O lenei faʻamaʻi e matua ogaoga ma mafai ona faʻaleagaina le lelei o le ola o se tagata, o le mea lea, e manaʻomia e tagata uma ona iloa uiga autu o le maualuga o le suka i le toto ina ia faʻaitiitia ai mafuaʻaga o lo latou tutupu i se taimi tatau.

Faʻalauiloa i le hyperglycemia

O le kulukose maualuga e matauina pe a faʻaalia nisi faʻamaoni poʻo a latou kulupu. E masani ona tupu aʻe le hyperglycemia ona o le le paleni.

Faʻaaogaina tele o meaʻai gaʻo i totonu o fualaau suamalie, soda, meaai vave, fualaau mama (aso, laumei) e aofia ai se tino o le tino o loʻo faʻamatalaina i se aofaiga tele o le kulukose. O lona gaogao ua afaina ona o le faʻamalosia o le inisalini.

O le auala lea e atiaʻe ai le maʻisuka ituaiga 2, lea e maua mai ai e le pancreas se aofaiga masani o le hormone. Ae ui i lea, o le cell membrane e le mafai ona gaosi le kulukose, lea e mafua ai le maualuga o le suka. I le faaopoopo atu i le maualuga o le carbohydrate, o loʻo i ai mafuaʻaga nei o le maʻisuka:

  1. Fafagaina. O le pancreas ua mamanuina mo se mana faapitoa, o le sili atu lea e lamatia ai foliga o soliga i lana gaioiga ma, o se taunuuga, o se faaitiitia o le gaosiga o le inisalini.
  2. Manatua O tulaga e le masani ai, o lagona le mautonu ma lagona le mautonu e mafai ona taitai atu ai le faateleina o le suka.
  3. Aiga. O le maʻi e mafai ona faʻasalalauina genetically, o lea afai oi ai le maʻisuka i totonu o le aiga, ona aʻafia ai lea o isi tagata o loʻo iai i le toto ma i latou.
  4. Faʻafitauli o le Selfimmune. O faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le tino, lea e maua ai le suiga o le tino ma amata ai ona osofaʻia ona lava sela nai lo "meaola faalafua".
  5. Mafuaaga O le mamafa o le tino e mafai ona faʻaosoina ai le faateleina o le suka toto ona o le gaʻo le gaʻo gaʻo.
  6. Faʻailoga o le pancreas. Faʻaleagaina o mea faʻaleagaina ona o manua, tumutumu, tumutumu o neoplasms e mafai ona poloka ai le gaosiga o le inisalini.
  7. Tigā o le tala o le faʻasalaga. O le toe faʻatulagaga o le faʻaogaina o le galuega o le endocrine ma isi faiga i fafine maʻitaga, i le talavou, faʻatasi ai ma le misa, e mafai ona iʻu ai i le faʻaleagaina o le gaosiga masani o le inisalini.

O faʻapogai autu o le maʻi

O le susulu o faailoga o le maualuga o le toto i le maʻisuka e tuusaʻo tonu lava i le ogaoga o le gasegase o le faamaʻi ma togafitiga e taulai i le faʻaaogaina o faʻafitauli.

E masani lava, o le maualuga o le glucose e mafai ona fuafuaina i lalo o tulaga suʻesuʻeina o le biomaterial (toto).

Ae ui i lea, o loʻo i ai uiga iloga e faʻaalia ai le manaʻomia mo suʻesuʻega e iloa ai le hyperglycemia.

O faʻaʻailoga sili ona taatele e mafai ona fesoasoani ia te oe e iloa ai ua oʻo lou toto suka i se tulaga taua e aofia ai:

  1. O se lagona faifai pea o le fiainu (o le glucose e le taofiofi e taumafai e tosina mai ai ni molimula vai, ia e mafua ai ona leai se vai i le tino).
  2. Paʻu le paʻu (o se faailo manino e tusa ai ma le mea e mafai ona malamalama ai e maualuga atu le maualuga).
  3. Faʻasolosolo vave ma faʻamalosi urination. O le faʻaopoopoga o le fua o aso taitasi o le faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le mea moni o le glucose lea na faʻafefe ai le vai ua aveesea mai le tino. O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le suka, o le sili atu foi lea o le volumine o le urine.
  4. Faʻaitiitiga po o le tele o tupe maua. E mafai ona faʻaalia le maʻisuka ituaiga 1 e le mafuatiaina, talu ai i lalo o aiaiga o le taofia o le glucose avanoa i sela, o le tino o loʻo i ai i le tulaga o le le lava o punaoa eletise. Ona amata loa lea ona ia 'aina ona lava faʻasao. I le tulaga o le televave o le maua, o loʻo matou talanoa e uiga i le maʻisuka e le o le insulin, ma o lona vasega e masani ona fesootaʻi ma le oona.
  5. Tigā. O le faʻamaonia o siama i le glucose e mafua ai le le lava o meaʻai, o le mafuaʻaga lea e le maua ai e punaʻo punaoa punaoa talafeagai. Faʻasaga i lenei talaaga, faʻaauau pea ona faʻaauau pea ona faʻaauau le vaʻaia ma le totogo.
  6. Faʻaitiitia le mafaufau, manatua mea leaga. E tupu lenei mea mo le mafuaʻaga ua taʻua i luga - na o le lava le malosi o le malosi e mafai ona faʻamalosia ai le faia o le faiʻai ma toe faʻafoʻisia ai le gaioiga galue. Ae peitai, o togafitiga mo lenei laasaga o le maʻisuka e le mafai.
  7. Faʻafitauli leaga.
  8. Faʻaitiitia le mafai gafatia o le tino ona toe faʻafouina.
  9. Tetele i faʻamaʻi pipisi. O le faʻaavanoaina o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻateleina ona o le faʻamalolo umi o manuʻa, oti ma abrasions.
  10. Le manogi masani o le acetone mai le urine ma e oʻo lava i le paʻu. O lona uiga, i totonu o le toto e tele tino o le ketone ua faia e avea ma se taunuuga o gaioiga o le faʻamaʻiina o le lipid e gaosia e le faiʻai i le sailiga o se punaoa fou o punaoa o le malosi.
  11. Lē vaivai, vaivai. A oʻo i luga le suka, pe a faʻatusatusa i le tuputupu ae o lona maualuga, o le soifua maloloina e vave ona pa'ū. O le faagasologa e mafua ona o le tulaga tumau ma le umi o le fia taumafa.
  12. Faʻafeusuaʻi, le atinaʻeina o caries, e aʻafia ai le tele o nifo i le taimi e tasi.
  13. Faʻafitauli faʻaogafitiʻaiga: faʻapalapalaina, afaina.
  14. Fuʻa. O lo latou i ai o loʻo faʻamatalaina e ala i le tumau o le tino i totonu o le tino, lea e sili atu ona faʻailoa i totonu o pito i lalo ona o le faateleina o luga o luga o le tino.
  15. Faʻailoga o fatugaʻo. E amata ona latou galulue malosi ona o le faateleina o voluma e pasia ai le polokalama urinary. O le mea lea, o le tupu mai o faʻamaʻi pipisi e mafai ona taʻu mai ai ua maualuga le maualuga o le maualuga o le toto.
  16. Faiva. Faʻasagaga o le fufuluina o vai taua ma minerale e manaʻomia mo le tino e faʻamautinoa ai le galue masani, gasegase musika, paʻu o le ponaivi, ma le gasegase o gasegase e matauina.
  17. Coma

E tusa lava pe maua ni faailoilo o le maʻisuka, e le tatau ona e vave iloaina lenei faʻamaʻi ia oe lava. Masalo o lenei mea ua na o se osofaiga puupuu e mafua mai nisi tulaga. Aiseā e iloa ai le maualuga o le suka i le maualuga o le toto e tatau ona faʻatūina e se fomaʻi sili ona faapitoa i le maeʻa ai ona faia uma togafitiga manaʻomia.

Faʻamaumauga o le Glucose Pupuu

O mea autu e taʻitaʻia ai le suka e le fesootai i le hyperglycemia o:

  • Paʻu umi (mo se faʻataʻitaʻiga, ma manuʻa tuga na tupu i se faalavelave),
  • Faʻaleagaina o le myocardial ma lona tulaga muamua,
  • O se osofaiga mataʻutia o le epilepsy (o lona ala masani e le faʻaosofia ai suiga i le kulūkose),
  • O le maualuga o le 3 ma le maualuga o tikeri o vaega tetele o le tino, faatasi ai ma le faaleagaina o le tino,
  • Faʻataʻi o le ate, oona, o mea e faʻafefe ai,
  • Manatua

O le faʻaalia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le kulūkose e taʻu mai ai o le maʻi e manaomia ai togafitiga taimi.

E le gata o vailaʻau ma togafitiga o le inisalini e tatau ona fesootai i togafitiga, ae o se suiga foi i le olaga soifua i se tagata e sili ona aoga, e pipii i se meaai ua faamaonia mo le maʻisuka.

E taua le manatuaina pe afai e le amanaiaina, o le a tupu vave le faʻamaʻi ma mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻalavelave matautia.

Toa maualuga: o le a le mea matautia

Soo se tulaga le atoatoa i totonu o le tino e le pasia e aunoa ma se tulaga. Faʻaleagaina o le maualuga o le glucose, aofia ai.

E le gata i lea, o le faʻaʻoleʻole o lenei faʻaaliga o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o le maualuga o le suka atonu e le mafai ona aliali mai mo le tele o tausaga seʻia oʻo mai se vaega faʻaosofia. Ae i se tasi taimi e atiina ae ai i le maʻisuka ma taunuuga uma o le a tupu.

E tusa lava pe leʻi oʻo i le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose e mafai ona afaina tele ai aʻafiaga ma tino, faʻalavelaveina ai i latou, tuʻituʻi oe i fafo o se pu.

O le suʻesuʻeina o le suka i le taimi e mafai ai ona e toe aumaia i le mea e masani ai i se taimi e mafai ai ma na o meaʻai talafeagai ma gaoioiga faaletino. A aunoa ma ni fualaau. Ae o mataupu e le amanaia e tatau ona togafitia i nisi taimi mo le tele o tausaga - e masani lava ona latou atiaʻe se foliga masani, ma toe manatunatu i latou lava i se tulaga sili ona faigata i le tagata.

Maua maualuga le suka. Ma o le tau faasaga i ai e manaʻomia ai le faia o se filifiliga. A leai, o taunuuga o le faatuutuu ma le le fiafia o le a le mafai ona suia. Ma e le o le maʻisuka foi.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia fesoasoani e faʻaumatia glycosuria, o le a fesoasoani foi fua o vailaʻau faʻapitoa. Latou te faʻaitiitia le maualuga o le suka i le urine, e malu ma saogalemu atoatoa mo le tino.

O fua sili ona lelei e faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa:

  1. O lenei fua e aʻafia ai le faʻaaogaina o lau o lau laau mago poʻo le laʻau - manogi, laumei. O le a e manaʻomia foi le aʻa o le taua. Faʻapipiʻi vaega ua nutimomoia i le tutusa tutusa, fua 2 lepu kuka ma sasaa vai inu i se voluma o le 400 ml. E fautuaina le faʻaaogaina o se vevela mo le faʻamalosi. Faʻaosooso 20-30 minute. Ona faamamaina lea o le susu ma faʻaaoga i totonu o le 3 taimi i le aso, 70-80 ml.
  2. Faʻatau faʻamaina o fatu oatasi i totonu o le ipu e tasi. Faʻafefiloi i le 1 lita o le vai ma tuʻu le afi. A uma le kuka, kuka mo le 60 minute. Laasaga pe'ā uma ona faʻamafanafanaina le gauga ma faʻapala i totonu 100 ml ao leʻi faia le taumafataga.
  3. Brew blueberry i le vai. Mo le 1 ipu ipu vai e te manaʻomia se tasi ma le afa kapu punini o lau. Inu le afa afa (100ml) i le aso ao le i 'ai meaai.
  4. 'Ai le kinamona. E mafai ona faaopoopo i le inu meainu, kefir, yogurt ma isi. E oʻo atu i le afa-sipuniti o le kinamona ua faʻatagaina ona 'aina i le aso. O nisi faʻamatalaga e uiga i faʻamalologa o le kinamona mo le maʻisuka e mafai ona maua iinei.

Afai e te faʻalatalata atu i le togafitiga ma le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, e mafai ona e faʻaumatia vave le glycosuria. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, ona le afaina lea o lau soifua maloloina.

O afea e suʻe ai se suʻi

Afai e sili atu ma le tolu o faailo o loʻo i lalo e taua ia oe, o se taimi lea e te alu ai i se endocrinologist. O le suka maualuga e le o le maʻisuka ma e le mafua ona o le 'aina o sukalati ma taʻavale i aso uma.

Faʻaaogā le soona fai e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi pe a uma se faʻamaʻiO le mafuaʻaga e mafai ona avea ma faʻalavelave tumau, faʻaleagaina o le gland, faʻasalaga pituitary, faʻaleagaina o le gamoni.

Ma e mafai ona faailoa mai ia lava i tulaga nei:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • Vaʻavaʻai mamao
  • vavalo taimi faʻapitoa, atonu i le vomiting,
  • vaivaiga, vaivai,
  • masani ona tiga
  • numera o vae.

E taua le maitauina iinei e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose, lea ei ai aʻafiaga leaga.

E aʻafia faapefea le aʻa i le tino

Faʻatino ma le lelei. E le o afaina ai soʻo se tasi vaega. Afai e le maua le maʻisuka po o le maʻisuka, o le mafuaaga lenei mo le fiafia. Ae e le o mea uma nei o faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave, lea ei ai se tulaga lamatia e feagai ai. O le le atoatoa o le suka e mafai ona tuu ai se faailoga i le galuega a soo se okeni, ma mafua ai ona faaletonu le tino atoa.

I tulaga o le faʻateleina o le glucose plasma, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system e faʻapupula.

O le mafuaʻaga mo lenei mea o le lafoina o gaʻo i totonu o puipui o toto toto, o le mea lea latou te faʻamafanafana ai ma sili atu ona mautu.

O lenei mea e aʻafia ai le toto, faʻalavelave le taamilosaga ma saturation o le fatu i le toto, lea e oʻo atu ai i le atherosclerosis, maualuga maualuga o le toto maualuga, taʻavale ma fatu fatuga.

O vaʻa e pagatia i se tulaga masani, e le tatau ona tuʻuina atu toto i totoga taua. E aofia ai le faiʻai. E le tau aoga le faʻamalamalamaina o le mea o loʻo tupu i lenei. O faʻalavelave faʻalavelave o le faʻalavelave faʻalavelave e faʻaalia. O le toilalo o neura i le taimi muamua atonu e le o matauina.

Ae sili atu ma le tele o nofoaga o loʻo faasolosolo lava ona paʻu, faʻaaogaina le autonomy system with oral circles. O le le lava o le toto e mafai ona mafua ai le neuropathy o le maʻisuka.

E faʻaalia mai i faʻamaoniga o le nausea, faʻalavelaveina o vae, faigata faigata, faʻailoga, faʻaleagaina o feusuaiga.

O le faʻaleagaina atili o le faʻaogaina o le tino e oʻo atu ai i le le atoatoa i le taimi ma avanoa: e le malamalama se tagata pe o fea o ia ma pe o le a le aso. I lenei tulaga, e le mafai e le tagata gasegase ona faia se fesoasoani mai fafo.

O le gasegase o le tino ma le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le nephropathy o le maʻisuka - faʻaleagaina ai ipu laiti i totonu o le okeni. E le gata i lea, e tatau ona galulue faatasi fatuga ma se avega, lea e mafua ai le le lava o le faamamaina o le toto ma lona tafe.

E foliga mai le palatini i totonu o le uila. Afai e te le aveesea le avega mai fatugaʻo ma e le toe aumaia le glucose i le masani, o le a tupu tele i le atinaʻeina o le le atoatoa.

O le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ma le faʻaletonu o le vaai. O le mea moni, o se tasi lea o ana faailoga. Sugar e taʻitaʻia ai faafitauli i vaʻa, ma e le o se mea e vaʻaia ai mata - na na o le vaeluaina. Ma oi latou e foliga mai e suitulaga ia i latou e le o soʻo-e le mafai ona latou taofia soʻo se toto poo se vai.

O le retinopathy o se tasi lea mea faigata. E tuʻufaʻatasia ma le edema o le tioata, lea e mulimuli ane mafua ai le faaletonu o le vaai, faʻaosoina ai le atinaʻeina o glaucoma, faʻamaonia, poʻo le tauaso.

O nai mea iti mataʻituina o mata e masani lava o se 'alofaga e siaki ai lou toto mo le maualuga o le suka.

O le paʻu o taimi uma e vaivai ai. Soʻo se oso i le glucose e aʻafia ai lona lanu ma lona tulaga. E leai se maʻisuka e leai ni faafitauli i le paʻu. Muamua lava, o le tino e matua afaina lava i siama ma siama siama, o le taua lea e faigata tele.

Lona lua, o ituaiga eseese o suiga i le fausaga o le paʻu e mafai ona tupu - vevelaina o le epithelium, faʻaleagaina o toto toto e fafaga ai le paʻu, ma le le atoatoa o lipid. E ono aliali mai i luga o le tino se vevela, e ono aliali mai lanu samasama, faʻamaʻi, o le paʻu i totonu o le ua ma le pusa o le pusa e avea ma vevesi.

Ona o le leai o se lagona i vae, e leai se mautinoa o le gait. O vaʻa e le mafai ona taʻitaʻia le toto i vae, ma ona o le le lava o le toto ma maʻi o le okesene, puʻe, tipi, ma paʻu e amata ona aliali i luga ia i latou. I se foliga faigata tele ma le le amanaiaina, o lenei mea taufaamatau e vavae ese tamatamai lima po o vae foi.

Suga i le maʻisuka o le vaega autu lea i le faʻamautuina poʻo le faʻasaʻoina o le tulaga.

Faʻaaofiga masani i fua o aso taitasi, togafitiga o le inisalini mo le ituaiga 1 ma meaʻai lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻamaonia le tino.

A le o lea, o le faʻaleagaina o le tino e oʻo atu ai i le tele o meaʻai ma le mamafa, oona. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele, paleni le paleni-meaʻai paleni. I le 5-6 taimi e tasi.

O lou maʻi suka e faalagolago atoatoa i mea e te 'ai. E le o fua uma e maua i le maʻisuka e faatagaina. E le gata i lea, e tatau ona inu se tele o vai - a itiiti ifo i le 2.5 lita ma le itiiti ifo foi o le gaioiga faaletino.

A aunoa ma lea, o le faafitauli o le faʻasalalauina o le setete ma le faʻasalalau o totoga ma faʻaʻauʻau uma o le a le maua se aʻafiaga faʻapitoa. O le maualuga maualuga o le suka e le o se faafitauli mo le tasi aso. Ma o le fofoina o le a manaʻomia ai le tele o le taimi.

Ae o le le amanaiaina o se mea matautia mo le leiloa o le gafatia galue ma le soifuaga masani.

Puipuia faʻamaʻi

O le mea muamua e te manaʻomia e mulimuli ai i se meaʻai lelei, a aunoa ma se mea e le mafai ona aveesea le maʻisuka ma ola ai i se olaga atoa. Afai e maualuga le kulūkose, ona tatau lea ona e aveese falaoamata o falaoamata, pateta. O nei oloa e afaina tele ai le maʻi. Aveese foi le suka ma sui. Afai e le faia lenei mea, ona maua lea e le tino se avega mamafa i luga o le paʻu. I lenei tulaga, o le malosi o le a vave alu ese.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le carbohydrate lemu i le ituaiga o lemu ma fualaau faisua. Afai e mamafa le tagata, ona faʻasaina lea o le 'aʻai pe a ma le 18:00. O se filifiliga lelei o se meaʻai e aunoa ma aano o manu, susu ma falaoamata. I lenei tulaga, o le avega i luga o le manava o le a itiiti. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau loa lea ona faʻaaoga meaʻai nei:

  • fualaau fou
  • tamato
  • pepa
  • logo lanu,
  • pi
  • pi
  • fualaau suamalie.

Afai e pipii se tagata i lenei ituaiga o meaai, ona leai lea o ni faafitauli. O se maualuga maualuga o le 30 tausaga o le a le faalavelaveina.

Gaoioiga faaletino

O le gasegase ole gaioiga e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa. E fautuaina e te faʻamalositino i aso uma. Faatasi ai ma lenei faagasologa, ua susunuina le tele o gaʻo, ma ua sili atu le malolosi o maso. I le itu lelei, o le kulūkose e le faʻafefe i totonu o vaa. O lona uiga, e maua mai e aunoa ma ni faʻafitauli, e tusa lava pe sili atu le tele. Lava 10-20 minute i le aso e tausia ai le tulaga o le tino. Metotia lelei e aofia ai:

  • savavali i luga o faasitepu
  • se savali i totonu o le paka ma uo
  • taaalo ma tamaiti
  • faʻaaoga auala femalagaai nai lo le tagata lava ia.

Fautuaga faufautua e aloese mai aloese mai tulaga faigata. O lona uiga, aua le faʻafesootaʻi tagata le lelei. Afai e le mafai ona fai lenei mea, ona e taumafai lea e taofi oe lava i le pulea ae le o le malepe. E mafai ona e suʻeina le fesoasoani a se fomaʻi maʻi e maua ai fautuaga. A uma mea uma, afai e momotu se tagata, ona osooso loa lea o le kulukose.

E le tatau foi ona e faʻaaogaina tapaa. O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea o le ulaula o loʻo malolo. Ae o le manatu sese lenei. O le mea moni o le taimi o le ulaula, o siama o le tino e le mautonu. O le nicotine o loʻo sau naʻo le faʻaleleia atili o le tulaga o le tagata.

Ia mataʻituina oe lava

O lenei tusiga e aofia ai asiasiga masani i le fomaʻi ma le puipuiga. E toatele tagata latou te iloa le falemai o se nofoaga malolo faaopoopo. Afai o maualuga le maʻisuka maualuga, ona fautuaina lea e sui i se meaʻai laau ma nofo i luga mo ni nai masina.

O togafitiga faʻamaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai se taunuuga le lelei. O le mea moni o loʻo i ai vailaʻau malolosi e faʻavae i mea oona. O le mea moni, o le a faʻaumatia vave e se tagata ia faʻaʻailoga o le maʻisuka, ae o le pancreas o le a maua se paʻu tele.

Suga sugar

E taua le matauina o le masani ua lauiloa mo se taimi umi, i le amataga o le 20 seneturi.O se numera tele o suʻesuʻega na faʻatautaia e faʻamaeʻa.

FaʻailogaMaʻiSoifua maloloina
Suga i le taeaoI le va o le 5 i le 7.2I le va o le 3.9 - 5
Lua itula talu ona 'aiE tusa ma le 10E le sili atu nai lo le 5.5
GlycatedLalo 6.5 - 7E le silia le 4.6 - 5.4

O loʻo faaalia i le laulau e ese le kulūkose mo se tagata maʻi ma maloloina. E le gata i lea, e faʻalagolago i le taumafaina o mea taumafa. E fautuaina le faia o se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao e maua ai se faʻataunuuga saʻo.

Aisea e tupu ai le hyperglycemia?

O mafuaʻaga o le maualuga o le suka i alii ma tamaitai e le eseese. O le tele oi latou e fesoʻotai ma faʻafitauli o le endocrine polokalama. O le maʻi suka o le mafuaaga taatele lea e tulaʻi ai le suka toto. E osofaia e le tagata le kulūkose ona o le le lava o le inisalini, pe ona e le mafai ona ia faia lana galuega.

E tusa ma le 5 pasene o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e iai le maʻisuka ituaiga 1, lea e atiae ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini pancreatic. I isi gasegase, o le inisalini e gaosia i le tele o mea, ae le faʻaaogaina "mo lona faʻamoemoega" ma e le faʻaaogaina le kulukose i totonu o siama, o le mafuaʻaga latou te masani ai i le le lava o le malosi.

Ae peitai, o le maualuga o le toto suka e mafai ona atiae mo isi mafuaaga. O mea masani ia:

  • Pancreatitis (mumu o le pancreas).
  • Pancreatic cancer.
  • Faateleina le gaioiga o gaioiga, poʻo le hyperthyroidism.
  • Faateleina le maualuga o cortisol i le toto.
  • Pituitary tumutumu.
  • Faʻalavelave faigata.
  • O manuʻa tuga e mafai ona tupu i nisi taimi i le faateleina o le kulukose toto.
  • Le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, prednisolone ma analogues, sauniuniga o le estrog, beta-blockers, ma isi).
  • Aveina o faʻamatalaga tautala tautala i fafine.

Faailoga o le Suga Sili

E manaʻomia e tagata uma le mataʻituina o latou soifua maloloina ma tali atu i le taimi i faʻamaoniga o le mafatia. O faʻamaoniga iloga ia o le toto maualuga:

  • fiainu
  • matagogo
  • ogaoga paʻu paʻu,
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina i le aofaiga o urine i aso taitasi,
  • o le faʻaalia o le masani ai i le po urination,
  • leiloa o le mamafa, e ui lava i se manaoga masani,
  • foliga vaaia o le ulu ma le vevela,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • faafitauli ma faamalolo maʻi
  • o le foliga vaaia i le manava manava o le manogi o le acetone,
  • tulaga le lelei i fafine,
  • faafitauli ma le malosi i alii,
  • naunau i faamai pipisi.

O ia ituaiga o toto maualuga e manaomia ai le suʻesuʻeina o le toto. O le i ai o le mita o le kulukose o le toto e faafaigofie ai le mataituina o le kulukose ma fesoasoani i le vave iloa o le maʻisuka.

Ole maualuga o le hyperglycemia, pe a oso le maualuga o le kulukose i tulaga maualuga, e faʻaalia i le faʻailoaina o faʻamaoniga. I le taimi lava e tasi, o le hyperglycemia e le masani ai e aʻafia i le talaaga o le tau o le maʻisuka, pe a faʻafetaui le tino i tulaga maualuga o le kulukose. O maualuga maualuga o suka e maualuga le afaina ai le gaioiga a le tino atoa.

O le mea lea, o mafuaʻaga mo le fiainu o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea o le kulukose mole "tosina" ai ni meaola suamalie ia te ia lava ma ua faʻateleina i le urine. Ona o le mea moni o loo i ai le tele, o le aveeseina o le vai mai le tino ua matauina. O se taui mo lenei mea, e inu e se tagata le tele o vai. Ae peitai, e le mafai e le tino ona taofi le vai, aua ona o le maualuga o le kulukose, o fatugaʻo e amata ona mamafa tele le vela.

O mafuaaga o le paʻu o le mamafa e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 1. Ae peitai, e le mafai e le kulukose ona ulu i le masini ona o le le lava o le inisalini, ma o lea ua i ai i se tulaga o le le lava o le malosi. Ua tulai mai se tulaga le lelei: e tele le kulukose i totonu o le toto, ae e le mafai e sulu ona gaosia ma aveesea mai le malosi.

Ona o le matelaina o sela o le faiai, ua lagona ai e se tagata le tiga o le ulu. Talu ai ua le maua e le tino le puna masani o le malosi, ua toe fausia e susunuina le gaʻo. O le faʻamaʻiina o gaʻo e mafua ai le faateleina o le mea e aofia ai tino o le ketone i le toto.O iina o le manogi o le acetone e sau mai le ea.

O le matelaina o le malosi e mafua ai le faʻamaloloina o manuʻa. I aliʻi ma tamaʻitaʻi, o loʻo iai se faʻagasolo i luga o faiga faʻapitoa. E le mafai e faʻamalama paʻepaʻe ona faʻaumatia faʻamaʻi meaola, ma o faʻalavelave faʻapipiʻi e faʻalauteleina i totonu o tagata.

Ole tuufaatasiga masani o le faʻamaʻi ile maʻi o le prostate i tagata e taʻitaʻia ai le taofiofia o le urinary, lea e faʻateleina ai le tulaga o fatugaʻo. E le gata i lea, o alii ma tamaitai, ona o le le lava o le malosi io latou siama, e masani ona i ai tulaga maualuga o le homone e afaina ai lo latou ola maloloina.

O taunuuga o le hyperglycemia

O le maualuga o le suka o le toto e lamatia mo le tino ona o ona faafitauli. O aʻafiaga o le hyperglycemia atonu e le mafai ona faʻafitia.

O se tasi o faafitauli matautia o le maualuga maualuga o le suka o le hyperglycemic coma. O le matautia o lona tupuga e faateleina pe a sili atu le suka o le toto i le 11.5 mmol i le lita. Ona o le le lava o le malosi i totonu o siama, ua amata ai le gaosia o gaʻo ma protein. O mea oona o loʻo faia i le taimi o lenei mea oona, mafua ai ni faʻafitauli matautia.

O le Hyperglycemia e amata i le tulaga ua taʻua o le precoma state. O ona uiga faʻaalia o:

  • malogogo, fiainu,
  • faateleina le urination
  • sasaʻa, aemaise lava i le itutino o le tane ma le fafine,
  • tiga o le ulu.

Faʻasagaga o le faʻalauteleina o le tino o ketones, leu, vomiting e tupu (e le aumaia le toomaga). O le mafaufau e le mautonu ma iu ai ina leiloloa. E le gata i lea, o isi faailoga e matauina:

  • vevela paʻu
  • e malulu i le paʻi
  • manava manava
  • manogi manogi o le acetone i luga o le ea.

Afai e le togafitia le faʻamaʻi, o le oti e mafua mai suiga e le mafai ona suia.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Ina ia mafai ai ona iloa le hyperglycemia, o loʻo faʻaaogaina nisi metotia faʻamalosi.

  1. Suʻe suʻa toto. E tatau ona fetaui ma faailoga o le physiological. O se mea e manaʻomia muamua o se manava gaogao. O le faateleina o le suka i luga atu o le 5.5 mmol i le lita o loʻo taʻu mai ai faʻamuamua. O le sili atu i le 7.8 mmol o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.
  2. O le suega o le faapaleselese o le glucose ua faaalia ai le maualuga o le suka pe a uma le utaina o le kulukose - 75 g, ua soloia i le 200-250 ml o le vai. O loʻo faʻaalia ai le lelei o le tino e aʻafia ai ma gaʻo ma mafai ai ona vave faʻaaogaina.
  3. O se faʻataʻitaʻiga o le hemoglobin glycobin e faʻaalia ai le maualuga o le suka ua faʻatagaina i le toto mumu mumu. O le suʻega saʻo lea mo le maʻisuka.

O le toto maualuga e manaomia ai togafitiga lelei. E mafai ona faʻaitiitia ai le soifua maloloina o le maʻisuka. O le laasaga muamua i le togafitiga o le maualuga o le kulukose o se meaai lelei filifilia. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o gaʻo i totonu o le lisi.

Faʻaiʻu ile maʻisuka ituaiga 2, e faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau o le suka, ma faʻatasi ai ma le ituaiga insulin i luga o le tui, ole inisalini.

O le taumafataga o le soifua maloloina e aofia ai le faʻasaina ma le faʻamalosi i luga o lauulu. O le ava malosi e faatagaina i ni vaega laiti ma e tatau ona pulea le kulukose. O le lisi e tatau ona aofia ai aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua.

O le mea lea, o le maualuga o le suka i le toto maualuga ei ai aʻafiaga matautia, ma e tatau i se tagata ona faia uma fuafuaga e faʻamaonia ai ana faailo.

Aisea e tulai mai ai le toto toto?

O le faateleina o le toto o le kulukose toto e mafua ona o mafuaaga nei:

  • taumafa o meaʻai gaʻo gaʻo faigofie,
  • ogaoga o le tino ma le mafaufau,
  • Faʻaaogaina o le kullucocorticoids, o togafitiga thiazide, o nisi o vailaʻau o le mafaufau ma le estrogene.

O maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi faʻapuupuu i tulaga faʻaleagaina e pei o le:

  • mu, ogaoga tiga,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • osofaiga ogaoga a angina pectoris,
  • gasegase o le myocardial.

O le faateleina o le suka i le toto i nisi o mataupu tau falemai e mafua ona o le faaitiitia o le faapalese kullukose. E mafai lenei mea i lalo o aiaiga nei:

  • televave (i luga aʻe o le masani) faʻamalamalamaina o le kulukose i totonu o le toto mai le manava (tupu pe a uma gaioiga i le manava ma duodenum),
  • le gafatia gafatia o gaʻo e faʻaaoga ai le kulukose (e tupu pe a mavae faʻasalaga o le hypothalamus ona o manua o le craniorerebral),
  • se faʻaitiitia o le aofaʻi o glycogen e faia mai le kulukose (pe a maeʻa faʻamaʻi tuga o le ate).

O isi mafuaʻaga o le maualuga o le toto suka o ituaiga maʻisuka eseese ia. O maualuga maualuga o kulukose e tumau pea mo se taimi umi. O se taunuuga, ua aliali mai le glucosuria (excretion sugar in the urine). O lea ituaiga o faailoga e faʻaalia ai le maʻisuka.

E iai le maʻisuka muamua ma le lua. Peraimeri ei ai aʻafiaga i totonu o le atinaʻe. Maualuga e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi e mafua ai ona solia le metabolism o le carbohydrate:

  • maʻi o le pancreatic, lona aveesea,
  • afaina o le okeni ona o le cystic fibrosis poʻo le pancreatitis,
  • malosi oona,
  • thyrotoxicosis,
  • gigantism po o le le fiafia,
  • tumo o le gland
  • Ona o le herenko-Cushing syndrome (faʻaaogaina tele o le cortex adrenal) ma isi.

Seʻeseʻese, fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. E le tutusa ma le muamua poʻo le lona lua.

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

O faailoga taua o le suka maualuga:

1) Faanatinatiina le fiainu.

Glucose e tosina vai. Pe a oʻo i luga le kulukose, e aveese le vai mai le tino. O gaʻo, masini ma tino e matelaina. Latou te auina atu se faailo i le faiʻai. E fia inu se tagata i taimi uma lava.

2) Faʻavaʻa vave ma le faateleina o le volumine o le urine, o le urination i le po.

Glucose e tosina vai. O le tele o le kulukose o le toto, o le tele o le vai o le a tosina mai. Ua faʻamalosi fatuga e faʻamamafa se faʻaopoopoga o le vai ma aveese mai le tino. Ua faateleina le diuresis.

3) Maualuga maualuga.

O le lolomiina o le kulukose i totonu o le toto e fusifusia ai molini vai. Afai e faʻaitiitia le gaogao o fatugaʻo, o le a le lelei a latou galuega, o le tele o le vai e le mafai ona alu ese mai le tino. E i ai le faateleina o le mamafa.

4) Gutu gutu.

O ia lava auala e mafua ai se uiga faapena e pei o le susu. Gasegase na tosina mai ai le vai - o fusi ua faʻailoaina i le faiʻai - o le faiga faʻavae tutotonu e manaomia ai se vaega fou o le vai - fia inu ma le susu.

5) faʻaititia le mamafa.

Faailoga o uiga o le maʻisuka ituaiga 1. I le le atoatoa o le gaosiga o le inisalini, e le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o le masini. E masani lava ona masani ai le malosi o le fiaai. Ona o le leai o le malosi o le gaosiga o le tino, o le faaitiitia o le mamafa o le tino.

6) Tigā, vevela, vaivai, vaivaiga lautele.

O nei faailoga e mafua mai i le "matelaina" o le faiʻai. O le punavai autu o le malosi o le tino tutotonu o le tino o le glucose. I tulaga o le le lava o le insulin, o le faiʻai e leai se kulukose. E tatau ona ia saili mo punaoa faʻaleleia o le malosi. O le tasi oi latou o le gaʻo faʻamalolo. E itiiti le aoga mo le faiʻai ma sili atu ona taugata i tulaga o le malosi.

7) Le manogi o le acetone mai le gutu.

O le faʻamaʻiina o lipids (gaʻo) ona o le leai o le kulukose e avea ma punaoa o le malosi e mafua ai le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto. O le mea lea o le manogi o le acetone.

8) Faʻamamaʻi manuʻa, faʻamaʻi pipisi.

O le Hyperglycemia e fesootaʻi ma le malosi o le matelaina o sela o meaola. O le mea lea, ua faʻaitiitia lo latou tomai e faʻamalolo ai. Ma i tulaga o le maualuga o le kulukose, o le manua e avea o se mea e gaosia ai meaola leaga. E mafai ona amata faagasolo auala.

Mo le atoatoaga o le galueaina o sela paʻepaʻe, e manaʻomia foi le kulukose. Latou te misia o ia. O le mea lea, e le mafai e faʻamaʻi toto puipui ona faʻamaia faʻamaʻi. O lea e masani ona maua ai siama.

Faʻavae i luga o faʻamaoniga uiga, e ono masalomia le faateleina o le suka toto. O le Hyperglycemia e tatau ona faʻamaonia e suega suʻesuʻe ma togafitiga.

Faʻafitauli matuia o le toto maualuga

O faʻafitauli matuia e tupu i le maualuga o le suka o le toto. O uiga ia mo le maʻisuka ituaiga 1. O se faʻalavelave faʻalavelave o mea taua o le suka o le atinaʻeina o se coma, e aʻafia ai le faaleagaina i le tino o le tino. Faʻaaliga faʻapitoa:

  • faasoesa faifaipea o le popole,
  • leai se mafaufau
  • faʻaumatiaga o faʻataʻitaʻiga faʻavae.

O maʻi le mautonu e maua i le toto maualuga e mafai ona mafua ai le faʻamalolo ma le lactic acid coma.

Faʻamaumauga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga:

  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • tulaga faigata (tiga o le tiga, manua, gaioiga, mumu, ma isi),
  • faʻateleina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • solia o le taumafataga ma togafitiga mo togafitiga o le maʻisuka (faʻaaogaina o le inisalini, inu ava malosi),
  • tele faamalositino
  • nisi fualaau (estrogenic, diuretic, mo se faataitaiga).

Coma e mafua mai i le maualuga o le soifua maloloina faaletino. O le mea lea, e taua le sailia o fesoasoani faafomaʻi i le taimi. O le tilivaina o telefoni o se taʻaloga o le i ai i le toto maualuga:

  • se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urine (e oʻo atu i le tolu i le fa lita i le aso),
  • susu ma le fia inu tele,
  • tiga o le tino, vaivai, ma vaivaiga lautele.

Afai e leai se gaioiga e faia, o aʻafiaga o le neurological e mulimuli mai:

  • tolopoina o le tali,
  • mafaufauga muffled
  • loloto le sulufaʻi.

A maeʻa ia i latou, o se tulafono, e sau se coma.

Faʻaiʻuga o le toto maualuga

E mafai ona latou aliali mai ma se maualuga maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le Hyperglycemia e faʻalavelaveina le galuega o totoga uma o le tino o le tagata. Faʻaiʻuga masani ma matautia o lenei tulaga:

  • maʻisuka retinopathy (faʻaleagaina le retina, lea e mafai ona oʻo atu i le tauaso tumau),
  • maʻi o le maʻisuka vae (vaʻa toto, faʻalavelave o le tino i luga o le tino, afaina ai le gangrene mulimuli ane),
  • o le maʻisuka nephropathy (faʻaleagaina le faʻasalaga o le toe faʻaleleia o le tino) o le mafuaʻaga lea o le le atoatoa o le tino.

Faʻaitiitia o le suka toto

Ina ia puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka, ma faʻatasi ai ma se suʻesuʻega o mea e ono tupu, e tatau ona e faʻatulagaina le kulūkose. E faʻapefea ona faʻaitiitia le toto suka?

1) I le maʻisuka ituaiga 1, o le tagata maʻi e tatau ona tuiina inisalini mo aso uma o totoe o lona soifuaga. Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ua faia ai fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas ma toe faʻafouina ai le malosi o sela e faʻaaogaina ai a latou lava inisalini. O le tele o taimi, o Predian, Maninil, Bukarban, ma isi mea ua faʻamatalaina mo lenei faʻamoemoe.

2) E le mafai ona faʻavasega le maualuga o le suka toto e aunoa ma se meaai. Suga ma soʻo se mea e maua mai ai e leʻo faʻamavaeina. E tatau ona lafoaia le faʻamalosi, ava malosi, fua suamalie (aso, melon, vine, ma isi). Faʻasologa o mea taumafa.

3) Faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa e fesoasoani ai e taulima le suka maualuga:

  • O se teuteuga o aʻa ma le mutia o se tiliva e ave faatolu i le aso mo le sefululima mililiters. O le vasega e tolu vaiaso. O le vaiaso o se malologa. Toe faia le vasega.
  • Vaevae se sipuniti o le peony tincture i le afa afa vai. Faʻaalu faatolu i le aso. O le vasega e tolu vaiaso. Ma se vaiaso malolo. Toe faia le vasega.
  • O taeao uma i luga o se manava gaogao, inu se ipu malamalama o le kefir ma se sipuni o le kinamona. Inu le mea lava lea e tasi ao lei moe. O le vasega e lua vaiaso.
  • Faalua i le aso, inu le afa afa o vai mama pateta.
  • Tolu i le fa taimi i le aso, ave ni lua sipuni se lua o le suamalie fou suamalie ua faʻamamaina i le vai (1: 1).
  • Tuʻu lau bean (fasefulu fuamoa o mea e gaosia i le lita). Ave se sipuni siva fa fa i le aso.
  • O se teuteuga o lelala buds (i le lita o le vai se sipuni sipuni o gaʻo) inu i le tolu taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

4) O le faʻaaogā tatau o le tino e fesoasoani i le faʻasaina o le suka. Savalivali i le ea fou, sikuea, liliu o le tino, ma isi.E mafai ona faʻaleagaina le avega mamafa. O le mea lea, se seti o faʻatinoga, faʻamaopoopo ma lau fomaʻi.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le toto suka

O le maua o le toto maualuga maualuga e mafai ona le lelei, ma o le tele o le maʻisuka e fia iloa mea e mafai ona latou faia e faʻaitiitia ai le kulukose maualuga. O le toto maualuga o le suka e masani ona lauiloa o le hyperglycemia. O le a tatou tilotilo i nisi o filifiliga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le taimi pupuu.

Siaki lou suka toto

Afai o loʻo e inuina vailaau e mafai ona mafua ai le toto maualalo ole toto (hypoglycemia), e fautuaina oe siaki lau suka o lou toto ae e te leʻi taumafai e faʻaititia lau maualuga o lou suka. E naʻo le tulaga lea e faʻamautinoa ai maualuga le suka o le toto ma e le maualalo, aua o foliga e foliga tutusa i nisi tulaga. Faʻataʻitaʻiina lau suālaʻau toto ao leʻi faʻavaeina e sili ona taua pe'ā e suʻeina le inisalini. I luga o lenei 'upega tafaʻilagi, faitau mea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

Faʻaititia le suka o le insulin

Afai o loʻo e inisalini, o se tasi o auala e faʻaitiitia ai le toto suka o le tuiina lea o le inisalini.

Ae peitai, ia faaeteete aua o le inisalini e mafai ona alu i le 4 itula pe sili atu foi ina ia matua gauai uma ai le tino, o lea e tatau ona e mautinoa ma mafaufau i le tele o le inisalini i totonu o le tino, lea e le o aafia ai i le toto. O le inisalini, lea e le o aʻafia i le toto, e taua o le "inisalini malosi."

Afai e te filifili e tuu i lalo lau suka ma le inisalini, ia e mautinoa e te filifilia le sao saʻo, aua e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia ma e mafai ona lamatia, aemaise ile taimi e momoe ai.

O le faamalositino e mafai ona fesoasoani e faʻaititia lou toto toto ma le savali o se auala lelei lea e ausia ai lenei mea. O lenei mea o le a iai se aafiaga sili atu i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae e le o taimi uma lava lea, pe a mafai e gaoioiga faaletino ona mafua ai se faʻalavelave faʻalavelave lea e mafua ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Inu atili vai

Pe a tulaʻi le maualuga o le suka o le toto, o le a taumafai le tino e fufulu le suka maualuga mai le toto e ala i le urine. O se taunuuga, o le a manaʻomia e le tino le tele o le malosi. O le inu vai e mafai ona fesoasoani i le tino e fufuluina ai nisi o kulukose mai le toto.

Vitio: Auala e Maualalo ai le Suʻi Sisuka

Tuua Lau Faamatalaga