E faʻapefea ona ave le suauu lili mo pancreatiti

Laʻau e pei o se vailaau faʻamalositino e aofia ai le tele o minerale ma fualaʻau. Mai lea mea, o le a maua mai ai le suauu fefiloi, lea, pe a faʻaaoga saʻo, faʻaitiitia ai le faʻaalia o pancreatitis poʻo isi gasegase gastrointestinal. E faʻapefea ona faʻaaoga fualalakeke ma o latou penefiti i pancreatitis? I le faaopoopo atu i ana mea aoga i luga o le tino o le tagata ma le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai, flax ma ona fua e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, taofi le atinaʻeina o faʻamaʻi o le faʻateleina o masini siama ma taofi foliga o neoplasms.

O lenei laau e faʻaaoga i auala eseese:

  • faia teuteu
  • faaaogaina i foliga mama faalenatura,
  • uʻamea malulu, ia maua le mea sese o se mea o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le kelsles, ma ia faʻaaogaina i lona mamanu lelei e faʻafefe ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le faʻaaogaina o mea e maua ai le muka e le faatagaina mo osofaiga a le tino pancreatitis.

Faʻatauga o le suauʻu ua faʻafefiloi ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina i le pancreatitis

O le suauu manogi e aofia ai le tele o aano o gaʻo aoga mo le tino (Omega-6, Omega-3), e faaopoopo atu ia i latou e iai foʻi vitamini e mafai ona gaʻo. E, A, B. E taua tele mo le tino, aua e leai se metabolism e faʻaleagaina ma faʻaititia le tino o le tino. E le gata i lea, o le suauu lava ia o se antioxidant, lea e mafai ai pe a ulu i totonu o le tino e amata ai le faʻaleagaina o faʻamalolo e leai se faʻafitauli. O le suauu manogi i le atinaʻeina o le pancreatitis pancreatitis, e faʻaleleia ai ma fesoasoani i le gasegase, faʻasaʻo le gastrointestinal tract, faʻasaʻo se vaega o faʻamaʻi o le maʻi.

O le faʻaaogaina pea o le suauu fefiloi, faʻaitiitia o le toto, faʻaitiitia le aofaʻi o pusa cholesterol, ma fufulu ai toto toto. I le faʻaaogaina o le oloa, o loʻo aʻafia ai le tino i le puipuia ma le faʻamalositino e faasaga i ituaiga ituaiga faʻamaʻi:

  • toto maualuga
  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faaleleia atili le fatu
  • faamautu le toto toto
  • aveese le tulaga lamatia o le atherosclerosis.

Ma faʻatasi foi ma le faʻaaogaina faifai pea, o le muka e iai sona sao i le puipuia o le kanesa. Fesoasoani i tagata maʻi pipisi e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino. I le faʻaopoopoga i nei mea aoga, o le a faʻavaveina ai le metabolic process i totonu o le tino o le tagata, lea e avea ma se aoga lelei mo le aveesea o vailaʻau oona ma toxins mai le tino. Ae o le malosi autu ma le malosi o loʻo i luga o le gastrointestinal tract.

O le ufiufi o puipui o le manava ma le duodenum, e aveesea ai le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino, lea e taofia atoa ai le tupu o le tino o gaʻo i totonu ma le "fafagaina e le tagata lava ia" ma le faʻafefeina o ala o le pancreas. O le suauʻu manogi ma le faʻasolosolo o le pancreatitis ma le cholecystitis, e fautuaina e faʻaaoga pe a uma ona faʻatalanoa ma le fomaʻi, ona o le maʻi o le pancreas o loʻo i ai tulaga eseese o le alualu i luma ma se laasaga masani poʻo le gasolosolo o le atinaʻe. Ae e oo lava i sea fofo e pei o le suauʻu manogi e iai lona faʻailogaina:

  • faʻamaʻi o le biliary tract, gall vess,
  • lapating tina ma fafine maʻitaga
  • tamaiti ei lalo o le 5 tausaga
  • pe a faʻaaoga fualaau oona,
  • tatala le manava o le manava, intestines, duodenum,
  • faateleina le toto toto
  • manava manava

Ma e mafai pe leai foʻi le suauʻu mo pancreatitis? O le pancreatitis o se faʻamaʻi e tele ma faʻaloloa, lea e faia ai se eseesega i togafitiga togafitiga ma metotia o le faʻaaogaina o le suauʻu pipisi. O le mea lea, tatou te mafaufau ai i le faʻaaogaina o se sauniuniga matagofie e maua mai i le malulu ma ituaiga eseese o pancreatitis.

E mafai ona inu le suāuʻu suauʻu i le faʻavavevave o pancreatiti

E mafai ona suʻeina le suauu mo le tino pancreatitis? O lenei lomiga o loʻo i le nofoaga muamua mo le toʻatele, talu ai o le malosi tele o le faʻaaogaina o fualaau oona e manaʻomia ai le malamalama talafeagai e togafitia ma faʻamalolo ai faʻamaoniga o le maʻi. Talu ai o le oloa ua taʻua o se fualaau faasaina, e le fautuaina e fomaʻi e faaaoga. Aua o le a faateleina le aofaʻi o le inu o le sua ma le talo, ma o lenei gaioiga e mafai ona faʻamalosia ai faʻamaʻi ogaoga o le faʻamaʻi. O le a faʻaosofia ai foi le malosi o le soifua maloloina ma faʻalauteleina ai le aafiaga leaga i luga o le paʻu. O le pule sili atu o le talo, ma ulufale ai i le sphincter ducts, o le a faia ai ni tuutuuga mo le faʻapalapalaina o puipui o le pancreas, lea o le a taʻitaʻia ai le necrosis.

E fautuaina e vavaeeseina le suauʻu mūmū i totonu o le pancreatitis mai le faʻaaoga ma faʻatali mo le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le maʻi. O le suauu manogi i totonu o le pancreatic pancreatitis o le a mafua ai foi le le atoatoa o le pancreatic, lea o le a oʻo atu ai i le atoatoa o le maʻi i totonu o le tino o le tino o le tino. I soo se tulaga, faʻatasi ai ma lenei togafiti faʻamaʻi o pancreatitis, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o lona uiga o le mauaina o se ata o le falemaʻi o le faʻamaʻi i le lima, o le a maua ai se tali atoa ma atoatoa i le fesili pe faʻaaoga pe leai foi le suauu paʻu mo le pancreatitis.

Auala e faʻaaogaina ai le suauʻu suauʻu i le faʻamagaloina

E mafai ona faʻaaogaina le suauʻu faʻafefiloi mo pancreatitis i le faʻamagaloina? A maeʻa ona aveese le vaega laititi o le maʻi, e faʻaaoga le oloa e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le maʻi.

  1. O le fualaau faasaina o le a faaleleia atili ai le mea o loo i ai meaʻai, vavalaʻau, ma faʻanofoina le ono mafai ona maua le malosi. O le mea lea, i lenei laasaga, o le faʻaaogaina o le 2 teaseti i le aso. I le leai o aʻafiaga o le itu, faʻalautele le dose i le 3 punetimeta i le aso. I le gasologa masani o le maʻi, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻatagaina aʻo leʻi 'aʻai, mo le faʻapipiʻiina o gaioiga i le tino o le tagata maʻi.
  2. O le suauu manogi lava ia o se mea e tetee ai le inflammatory. O le mea lea, e le naʻo le fesoasoani e aveesea ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻamautuina uma o le gastrointestinal tract system.
  3. E faʻamalositino le faʻaogaina o le tino o le tino vaivai, lea e tau atu i le faʻamaloloina o tino o le tagata, lea e taʻalo ai se vaega taua i le togafitiga o le mumu o le tino.

E fautuaina e tagata tagatanuu le faʻaaogaina o suauu mo le maʻisuka pancreatogenic ma le pancreatitis. Talu ai e faigofie lava ona ufiufiina e le tino o le tagata ma toe faʻafouina ai le gasegase. O le a le mea e tuʻuina atu ai le faʻaaogaina o mea e maua mai i le maʻisuka mo le maʻisuka:

  • toe faʻaleleia le pancreas,
  • maualalo le cholesterol ma aveese faʻamaʻilapalala palapala i totonu o vaʻa toto,
  • faamama le viscosity toto
  • o se auala mo le leiloa o le mamafa, lea e aʻafia ai le faʻavasegaina o le suka toto.

O le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e aoga i le tino o le tagata, ae o lona faaaogaina e fautuaina naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi.

O le a le sili atu o le suauʻu poo le lino mo le pancreatitis

E mafai ona faʻaaogaina le suauu faʻasusu poʻo le lino i le pancreatic pancreatitis? E naʻo le faʻamagaloina atoatoa o le faʻamaʻi. O le mea lea, i le amataga o le faʻaaogaina, e tatau ona faia se faʻamautinoaga atoatoa o le tino, e tusa ai ma le mea o le a faatonuina ai e le fomai se tasi poʻo le isi vaifofo mai le vailaau togafitiga. I le faʻaaogaina foi, e i ai ni mea laiti laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona faʻaaoga le suauu i le aso atoa, ma ua uma ona faaopoopoina fatu i meaai. O le mea lea, o tupe e aoga tele mo le tino maʻi, ae faalagolago i le ogaoga o le gasegase o le faamai ma le faigofie o le puleaina, fatu o le flax poo le suauu ua faatonuina.

Fualaau aina ma fualaau

Pe a faatonuina mea taumafa paleni mo pancreatitis, e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu faʻafefiloi mo togafitiga. E lava meaʻai e faʻaaoga ai le suauu masini poo le fatu. O fomaʻi ei ai se mea faapitoa e fiafia iai mo fatulaʻau, lea e vave saunia.

  1. Matou te ave se fatu mama mama, faʻatumu i le vai (2 tbsp sipuni o fatu, 250 ml o le vai), kuka i le afi mo le 15 minute seia oʻo i se falaoʻo-e pei o le paluga. Matou te finafinau ma tumau mo se itula. O le taunuuga o le oloa e faʻaaogaina i se mafanafana, falaoamata pei o foliga.
  2. Liligi 100 g o fatu i le 1 lita o le vai, faʻafefe i luga o le vevela vevela mo le oʻo atu i le 1.5 itula, mālū ma faamama. Taumamafa i se teuteuga 25 minute aʻo leʻi 'ai.

O le laau o le flax e aofia ai le tele o fiber, lea ei ai sona aafiaga lelei i le manuia ma le aveesea o faailoga o le maʻi, faapea foi ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o meaʻai. A maeʻa i le taimi o le taumafataga, tuʻu le tele o masima, pepa, ma nisi meaʻai faʻafefe.

Faamalologa meatotino

O le tele o gasegase e mafatia i le pancreatitis i le vaitau o le faʻamalologa o faʻamaumauga o faʻamalolo o meatotino o lenei oloa. Suauu manogi:

  • O loʻo i ai ni mea aoga gaʻo e faʻaleleia ai le metabolism o le cholesterol ma faʻasolosolo ai faiga faʻavaomalo intracellular. E aofia ai Omega-3, Omega-6, Omega-9. O nei gaioiga e puipuia ai le atinaʻe o kanesa, faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  • E i ai sona aafiaga itiiti.
  • O hormones o feusuaiga e faʻamaonia, ma le muaʻi faʻasolosolo, o le faigaluega, masiofo e faafaigofieina.
  • Faʻatagaina oe e taofi le fesuiaiga o vailaʻau o le maʻisuka.
  • O loʻo i ai sona aʻafiaga faʻaleagaina, e fesoasoani e faʻamalolo le faagasologa o le le fiafia, ma faʻateʻa le taimi o le matua.
  • E faʻamalosia le faʻavaivaia o puipuiga, faʻateleina le faʻamalologa i le taimi o le faʻasologa.

E tatau ona manatua o faʻamalologa o meatotino o lenei oloa e mafai ona mou ese pe a vevela, faʻapea foi i le taimi e teu ai i se nofoaga mafanafana ma susulu.

I lenei tulaga, o meaola gaʻo tulaga ese e faʻamautuina lelei, lea o le taimi latou te pasi atu ai i ni faʻamalolo saoloto. E tusa ai ma nei uiga lelei, e fautuaina le suauʻu manogi e faʻapipiʻi faʻatasi i mea malulu poʻo mea mafanafana. Aua le faʻaaogaina aʻo kuka.

Contraindications

O suauu manogi, e pei o vailaʻau uma, ei ai le tele o faʻasolega, lea e aofia ai:

  • maʻitaga o maitaga
  • lactation
  • gallbladder faamaʻi
  • tamaiti ei lalo o le 5 tausaga,
  • le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻasalaga,
  • ulunua o le manava ma le maʻi ulutala,
  • tuinanau i le manava,
  • pancreatitis i le gaioiga ogaoga o le maʻi,
  • ogaoga maualuga.

Le faaaogaina o fualaau faasaina i le tulaga o le vevela

O le pancreatitis e atiina ae ona o le ulu atu i le pancreatic ducts o bile. O lenei mea e tupu ona o se spasm of sphincters o loʻo iai i le fua o le pancreas i le alalele o loʻo ulufale atu i le duodenum. O vaega o le talo o le a faʻateleina ai le aafiaga o enzymes e le o gaoioi o loʻo i totonu o le pancreas. Ona latou faia lea o se faiga sauā, faaleagaina mea o le okeni, ma taitai atu ai i lona mumu. O le mea lea, o vailaʻau o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga.

O le suauu manogi e iai foi lona aafiaga tutusa, i luga o le faavae lea ua solia ai le faaaogaina i le tulaga o le vevela. Talu ai o lenei vailaʻau e taʻitaʻiina ai i le malosi o le choleretic aʻafiaga, ma faʻateleina atili ai le afaina o se okeni maʻi. I le taimi umi o le faamai, o le tausisia o le tausisia o taumafa ua faaalia, o le suauu e liliuina e le o aofia i le taimi nei meaai meaai.

Le faʻaaogaina o le suauʻu faʻasusu i le faʻamagaloina

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga ma ua oʻo mai se vaitaimi umi o le faʻamagaloga, e mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa e fesoasoani ai i le pancreas.

Peitai, e tatau ona manatuaina ao le i togafitiga i nisi auala, e tatau ona feutagai ma le fomaʻi, talu ai e mafai ona ia suʻesuʻeina ma le faʻaeteete le tulaga e aʻafia ai le maʻi o le maʻi.

E mafai ona e faʻaaogaina e faʻaumatia ai faʻafitauli i le gaioiga o le toto ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino.

O suauʻu manogi e tatau ona faʻaaogāina i le taimi o taumafataga, e le silia le 1 le itula.l., ao faaopoopo atu le oloa i ipu ma fualaʻau ma pata. Ole maualuga ole suauu ole suauu e le sili atu i le 1 tbsp. l mo se aso. E le gata i lea, ao le i aveina lenei metotia, e tatau ona amata i se vaega itiiti. Mo le tasi le vaiaso, e fautuaina e le sili atu ile 2 tsp. mo se aso. Afai e gasegase lelei e le tagata gasegase, ona mafai lea ona faasolosolo malie le alualu i luma, oʻo atu i le 1 tbsp. l mo se aso. E faʻatagaina foi ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi suauʻu, fuālaʻau fuālaʻau, kulimi suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauʻu manogi e fefiloi ma le pateta fou o le patipati e fesoasoani i le faʻafilemuina o le mucous membranes ma faʻaitiitia ai le afaina o le pancreas. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • ave muamua le paluga pateta - 1 le vaega,
  • faʻafefe i totonu o manu,
  • pipiʻi ma faʻafefete le sua,
  • ona mafai lea ona e vaʻaia le sua e maua ai le 1 tsp. suauu lili.

O lenei faʻamalositino e tatau ona faʻaaogaina faapitoa ao leʻi oʻo i le taeao, i luga o se manava gaogao, mo le 21 aso. Ona manaʻomia lea e oe se lua vaiaso malolo ma toe fai le togafitiga.

E masani lava, mo togafitiga o le pancreas, i le taimi e tasi ma le suauu manogi, o le teuteuina o fatu lili e faʻaaogaina. O lenei tuʻufaʻatasiga e faʻatagaina e faʻaaogaina naʻo le matua faʻamavaeina o le tiga, leu, ma le vomia. E le gata i lea, aua le faia togafitiga mo pancreatitis, e paʻu i lalo ile manava. Ina ia saunia se teuteu o le flax, e tatau ona e ave fatu lili - 2 tbsp. l., sasaa 2 ipu vai inu i luga o le vai. Faʻaosooso mo le 2 itula, faʻalavelave. Faaaoga naʻo le mafanafana mo le 30 minute ao leʻi 'aʻai.

O le suauu manogi ua manatu o se meafaigaluega lelei mo le togafitia o le pancreas, ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le fautuaga faʻapitoa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E mafai ona avea le neu ma faailoga o le mumu o le pancreas.

O le mea masani, o le mumū o le pancreatic e faʻatasi ma faʻamaʻi mataʻutia nei:

  • taʻavale
  • vili
  • ogaoga tiga i totonu o le manava (aemaise ile vaega pito i luga).

E manino lava o nei faʻamaoniga o le faʻamaʻi e faʻafeiloai ai le tagata maʻi i se tulaga le lelei, lea e matua faigata lava ona alu ese.

A uma, o togafitiga faafomaʻi o pancreatitis, e masani lava ona faʻatonuina e fomaʻi, e le o se faailoga. O lona uiga e oʻo lava i le faʻaaogaina masani o vailaʻau faatonuina e se fomaʻi o le a le maua ai se toomaga taua. O le a le mea e fai i ia tulaga?

O le mea e lelei ai, e mafai ona e taulimaina faailoga o pancreatitis ma le fesoasoani a togafitiga faʻale-aganuʻu, aemaise lava o le suauu. O lenei oloa e sili ona taugofie. Ae peitai, e le taofia ai o ia mai le manuia e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o maʻi o le gastrointestinal tract (e aofia ai gastritis ma cholecystitis). O le a tonu le faʻaaogaina o le muka?

O fatu o lenei laau e matua mauoa i vitamini ma isi elemene taua. E tutusa lava le tala e uiga i le suāuʻu na maua mai ia i latou. I le faʻaaoga tatau ma le saʻo tatau, e mafai e le ogaoga ona:

  1. siitia le faʻamaʻi,
  2. lelei le taulimaina o faailoga o le inupia,
  3. faʻagesegese le vaevaeina o siama faʻalavelave i totonu o le tino ma faʻapea ona taofi ai le atinaʻeina o se paʻu pipili,
  4. toe faʻafoisia atoatoa le galuega a le manua ua manua.

I le a le ituaiga e tatau ona faʻaogaina ai lenei mea faigaluega? O faʻamafanafanaga o se mea e sili ona talafeagai ma o le a le faʻaumatia ai ona tulaga uiga ese pe a uma ona gaosia. E mafai ona faʻaaogaina e le gata i "mea faʻapitoa", ae faʻapea foʻi i le:

  • teuteuga
  • toli
  • suauu faapitoa, lea e mafai ona faʻatau i falemaʻi.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le filifiliga mulimuli o le sili lea ona talafeagai mai se vaaiga faʻapitoa. O le asō e mafai ona e faʻatau se fagu suauʻu ua faʻafefiloi i se tau taugofie tele mai le 50 i le 130 rubles.

O le aofaʻiga o le tau o le oloa o le a faʻalagolago lava i luga o le kamupanī e maua ai.

Laʻau Oona mo Pancreatitis

O le suauʻu manogi e fesoasoani i le togafitiga o pancreatitis.

E ui lava i le mea moni o le suauʻu masusu e le o se vailaau faʻamalosi, aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia lou mauaina o fautuaga auiliili mai lenei mea mai lau fomaʻi.

Afai e tuʻuina atu e le fomaʻi le agai i luma, e mafai ona e alu saogalemu e ave le fualaau faasaina. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu poo le suauʻu mai ia i latou e pei ona taua i lalo:

  1. i lona tino mama, ae le sili atu i le 2 teaset i le aso (faʻatasi ai ma aso masani mo se tagata matutua i le 2 sipuni tele),
  2. i le tulaga o se faʻaopoopoga mea taumafa (o le sili ona aoga o le faʻasalaga o le suauu i mea taumafa ua manatu o le togafitiga o pancreatitis masani),
  3. e faʻafesoʻotaʻi auala muamua e lua (o togafitiga faʻasalalau e talafeagai i le mumū tele o le pancreas).

O le a le mea e mafai ona ausia e ala i le 'ai o le flax? Muamua, o lenei oloa e faʻamautuina lelei le manaʻoga. E aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i le masani ai. Lona lua, o le flax o se tui sili ona lelei.

O le faʻalauiloaina o lenei oloa i le taumafa i aso taitasi a se tagata e fesoasoani e faʻamamaina lona tino (lea e le mafai ona aʻafia ai le lelei o le vaega o meaʻai). Lona tolu, o fatu o le flax ei ai o latou mea e tetee ai i mea taufaaleaga.

O le mafuaaga lena latou te matua aoga ai i le togafitiga o pancreatitis. Ma le mea mulimuli, lona fa, o le flax e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le paleni alkaline i le gaʻo ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, o lona uiga o se togafitiga lelei e puipuia ai le tele o faʻamaʻi.

E taua le taulai atu i se tasi o auiliiliga taua. O le suauʻu manogi o se vailaau sili ona aoga mo pancreatiti. Ae o lenei faʻamatalaga e moni lava i le mataupu pe a oʻo mai i le vaitaimi o le faʻamagaloga o le faʻamaʻi.

Afai o le mumū o le pancreas o loʻo i le tulaga o le faʻavavevaveina, o le faʻaaogaina o afaina (ma soʻo se oloa mai ia mea) e matua faʻasaina i le tagata gasegase!

Ina ia malamalama i le tulaga, e tatau ona e malamalama pe o le a le mea tonu e tupu i totonu o le tino o le tagata i le taimi o le faigata o le pancreatitis. Muamua lava, e taua le malamalama o faʻamaoniga le mautonu e aliali mai i lenei faʻamaʻi e masani lava ona mafua mai i le taumafaina o talo i nofoaga e le o faamoemoeina (esophagus, stomach and pancreas).

O enzymes oi ai o loʻo faʻaaogaina i le taimi nei. Ona o lenei mea, o le aʻafia i totoga e le talafeagai, o loʻo i ai le aafiaga tele o le talo i luga oa latou masini. Ae o le a le mea e fai e le muka?

O le mea moni e faapea o le oloa na faʻamatalaina, faʻatasi ai ma isi, o loʻo i ai mea matagofie faʻapitoa. O lona uiga, o le faʻaaogaina o laʻau, o le faʻalauteleina o lenei vai i totonu o le tino o le a faʻalauteleina. O lona uiga o enzymes bile malosi e mafai ona mafua ai gaʻo gaʻo e sili atu le leaga.

Meaʻai mo pancreatitis ma le silo

O pancreatitis e mafai ona togafitia i le silo.

O se tasi o faʻamaoniga autu mo le togafitiga o pancreatitis o se meaʻai faapitoa. O ona taʻiala autu o le faʻaesea mai i le tagata maʻi se meaʻai gaʻo ma le vaitau taumafa.

E masani ona fautuaina e fomaʻi e tatau i tagata gasegase e maua i le pancreatitis ona faatulaga aso anapogi i luga o suamalie ma tilo. O vailaʻau faʻatagaina i lalo o lenei taumafataga e mafai foi ona faia mai le pala. E faʻapefea ona fai lenei mea?

  • 1 sipunipuni o fatulaʻau ua tumu i le vai (e tusa ma le 200 g o le vai e manaʻomia),
  • o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e kuka i luga o le vevela vevela mo le 10 minute,
  • saunia jelini mo se itula,
  • ua saunia le inu.

  • 1 g o le suavai e ave i le 80 g o le palasi,
  • i le lumanaʻi i le lumanaʻi i luga ole vevela vevela mo le itiiti ifo i le 2 itula,
  • aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻapipiʻi le susu,
  • ua i ai le gelini.

E mafai faapefea ona e inu i mea inu? O lenei fesili e sili ona tali mai e le fomaʻi o se tagata maʻi faapitoa. A maeʻa, ona tuʻuina atu lea o ana fautuaga, o le fomai o le a mafai ona taʻitaʻia e faʻamatalaga e uiga i le maʻi o le maʻi ma le tikeri o le atiaʻe o ona maʻi. E tusa ai ma fautuaga lautele, latou te o mai i lalo:

  1. inu vai inu ao le i faia taumafa (a itiiti ifo ma le afa itula),
  2. o mea sili ona faʻamalololōina o loʻo avea pea ma mea malie malie,
  3. E matua le aoga lava (o le muka e matua mauoa i le fiber ma le tele o le faʻaaogaina o oloa e faʻavae i luga o lea mea e mafai ona mafua ai le maumaututu poʻo le sili atu ona matuia o mea e pala).

Vaavaai i aoga o le muka i se vitio vitio:

O laʻau e lauiloa talu mai aso anamua, e oʻo lava i lo tatou vaitaimi. I totonu o lenei laau, o le aʻa ma fualaau aina e faaaoga i le gaosiga ma togafitiga masani. E lua ituaiga o lili e lauiloa. Flax o le uumi umi e manaʻomia mo le gaosia o le vulu ma le ie i totonu o le fale gaosi oloa, ma o le lona lua o loʻo faʻafefe, e iloa lelei ona fua. O le porotini o loʻo maua i fualaʻau paʻu e sili atu ona ufiufi e le tino o le tagata nai lo le protein sili ona lauiloa.

O le a le mea mauʻoa i fatu o le flax

O fua laʻau e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o maʻi o le manava.

O fuālaʻau e faʻaaogaina mo mea faʻapipiʻi, teuteu, tiʻeli. O lo latou mana faamalolo o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le vai ua saunia, o le ufiufi, lea e aofia atoa ai totoga o totonu.

E i ai foi sona aafiaga e le mautonu. Mucus puipuia mai le ita i mea leaga, faia o se ata puipui e puipuia ma e le faʻamaʻapeina e le elemene elemene.

I totonu o lenei laau ma i fatu ei ai mea e mafai ona faʻagesegeseina ai le atinaʻeina ole tino. Latou te faʻamalieina le inupia, faʻamalosia le puipuiga ma faʻaitiitia le mu. O le toto maualuga o le toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu o le toto, faʻamaonia le cholesterol. O togafitiga faʻamalo toto e faʻaaoga mo faʻamaʻi nei:

  1. afaina o totoga o le tino, mafanafana, tale,
  2. maʻi pipili o le manava, gaʻo, gastritis, colitis,
  3. faʻamaʻi o le vaʻa tautala
  4. susu o ituaiga eseese,
  5. otaota
  6. togafitiga o le gallbladder, traio biliary,
  7. maʻi ate
  8. afaina
  9. pancreatitis

Faʻaaogaina fafo o mea teuteu: mo le faʻasalaga, mumū ma le faʻalavelave o le paʻu o foliga, purulentne, i le foliga o le mamafa o karite i luga o mata.

Faʻaaogāina o fatu lūlū mo pancreatiti

E iai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fatulala.

I le togafitiga o pancreatitis, fatu fatu e toe faʻafoʻisia ai galuega faʻatonu. O le laau ma ona fua o se vaega o le tele o vailaʻau.

Faaaoga fatu mo meaai meaai i le keleni. E tatau ona amata ona faʻaaoga fua o le flakeke i meaʻai i se faasolosolo malie, ma maua ai se togafitiga.

O ogalaau e aofia ai le tele o fiva, o le mea la pe a faʻaaogaina, e tatau ona e faia mo le leai o se vai, e mafai ona e inu vai faʻamalolo ma minerale e aunoa ma le kesi. E le fautuaina e ave teuteuga:

  • ma faʻateleina faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faatasi ai ma tupe teuina i foliga o maa i le gallbladder,
  • maʻitaga maʻitaga
  • togafitiga o le gastrointestinal tract (iniveting intestinal),
  • faʻalavelave (poloka) o le inumaga.

Fugalaau Fugalaau

O le paʻu o le pala, saunia i le fale, e ese mai i le falaoamata paluga, ae leai se aoga i ona meatotino.

Sa saunia le falaoamata e pei ona taua i lalo: o fatu lili e teuina i totonu o le vai inu mo le 20 minute, ona faʻagogo, eleele, mago ma toe faʻafefete. O lona aoga ma mea tau vailaau e le mafai ona faʻamaonia:

  1. afaina ai le nutimomoia ma le tuinanau o le iniseti,
  2. faʻasologa o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  3. Faʻaleleia tulaga faʻasolosolo
  4. mea faʻapitoa - lignans taofi le tupu aʻe o sela o le kanesa. I le avea ai o se mea faʻasolosolo, ia 'ai e oʻo i le 100 g i le aso,
  5. e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, pei o le maualalo i gaʻo. I totonu o se ipu malamalama vai inu, ua fufulu le 35 g o le falaoamata ulaula. Ave le 0.1 lita ao leʻi faia ni taumafataga mo le afa itula,
  6. talafeagai mo le maʻisuka
  7. e faʻaaogaina le 35 g i le 200 ml o kefir poʻo le bio-yogurt, e pei o se laxative poʻo le faʻamamāina,
  8. falaoamata e mafai ona faʻaaogaina i le tao e avea o se faʻaopoopoga, ae tao i le vevela e le sili atu i le 150?, faʻasaina i palu.

E mafai foi ona faʻaaoga fualaʻau i le cosmetology.

I le cosmetology, o fatu lili e faʻaaoga i foliga o falaoamata:

  • I le foliga o se maso mata, o le paluga o le 35 g falaoamata ma le 70 ml o le vai ua faʻaaogaina, 18 g o le meli ma le 9 g o le suauu moa ua faaopoopo. Uu le masini mo le 20-25 minute, fufulu i le vai.
  • Ina ia sulu malie, 18 g o fatu e faaaoga, sasaa le 1/3 ipu vai inu, lulu malosi mo ni nai minute, tuu seia oo i le afiafi, ufiufi faatasi ma se solo pepa. Faʻaaogā le taulaʻi i luga o foliga i luga o le 5 layings, ma faʻamago ai taʻiala taʻitasi. Taʻu, moe mo le 20 minute. A maeʻa ona fufuluina, faʻaaoga se suāsusu. I le taeao e fai le mea e tasi, i le afiafi o se masini mo le 15 aso i le laina.
  • E saunia se laʻau e faʻaaoga le tasi sipuni sipuni o le falaoamata ma le meli, faʻaopoopo 9 g masima. Faʻamau i totonu o le paʻu i totonu o le paʻu, fufulu i le vai mafanafana, faia i aso uma 7.

Mo se tagata e faʻamalosia le ulu, e tasi le sipunipuni ole falaoamata, suauʻu suauu, meli, tasi fuamoa moa, o nai mataua o le pepa pepa lanu mumu e faʻaaogaina. Lii seʻia oʻo i le mumu o le mumu, fufulu ma le paʻu. Fai tasi i aso uma 7. Kiss recipes for pancreatitis:

  1. Tui le fatu o le flax i le tasi sipuni sipuni i se mea e fai ai le kofe, sasaa le 0.2 lita o le vai, faʻapipiʻi mo le itiiti ifo i le 5 minute, faʻaopoopo le meli i le tofo, ma faʻamalosi mo le itula.
  2. Liligi le tolu sipuni o fatu i totonu o se vevela ma le 1 lita o le vai inu, tuu i le po. Faaaoga 30 minute aʻo leʻi oʻo i le afa o le tioata aʻo leʻi 'aʻai, pe a maeʻa.

Laʻu suauu

O le suauu manogi e aofia ai le tele o vitamini.

E mafai ona kuka le suauʻu manogi i le fale ma le 'aufaasusipepa, ae o se faiga galuegata. O loʻo i ai se aofaiga tele:

  • minerale e pei o le seleni, manganese, uʻamea, zinc, magnesium, potassium,
  • B vitamini, vitamini C, PP, E,
  • suauu gaʻo tumu.

I le taimi o le vevela o le pancreatitis, e aoga tele le inu o le suauu i luga o le 100 ml, faʻafefiloi ma le sua mai le tasi alalaʻau ala, i le taeao i luga o se manava gaogao mo le tolu vaiaso. O le suauu manogi e lelei tele i salati, o paluga e sili atu nai lo le 1 sipuni. I luga atu o lenei tulaga masani, o le tele o le suauʻu ua faʻafefiloi e mafai ona mafua ai le faʻavaveina o pancreatiti.

Soʻo se faʻalogoina o togafitiga faʻasalalau e tatau ona amatalia pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. Flax o se laau manaia, o loʻo i ai vaega uma e faʻatuina ai le galuega o le inumaga ma le pancreas.

Ua leva ona faʻaaogaina fatu laʻau e tagata faʻamalolo masani e taofi ai faailoga o gasegase gastrointestinal.

Afai e te popole e uiga i le malosi ma le le toʻa i totonu o le manava, faʻamaʻapeʻaveʻa, faʻalavelave o le intestinal, ma isi mea le lelei, atonu o le ae maua le gastritis.

O le asō o le a matou talanoa e uiga i auala e ave ai le suauʻu faʻatau mo gastritis, ina ia le afaina ai lou soifua maloloina.

Aisea e i ai se lagona o le vaivai i totonu o le manava

Ae tatou te leʻi talanoa pe faʻapefea ona mafai ona faʻaaogaina le suauʻu mama mo togafitiga faafomaʻi e taofi ai faailoga o le gastritis, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga o foliga.

O faʻamalosi uma lava e vaevaeina i ni vaega se 2: totonu ma fafo.

Matou te lisi i latou:

  • Manatu faalelagona-lagona, popolega.
  • Le tausisia o tulafono o se soifua maloloina maloloina, faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.
  • Aga masani leaga: ava malosi ma ulaula.
  • Faʻaaogaina umi o vailaʻau faʻapitoa, e aofia ai vailaau faʻamaʻi.
  • Ole taumafaina ole siama pathogenic, mo se faataitaiga, Helicobacter pylori.

I le tele o tulaga, o gastritis e mafua ai le le lelei o meaai. O le mea lea, o le puipuiga aupito sili ona lelei o lona tupuga o le usitaia lea o tulafono o se taumafataga maloloina, faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai vave ma isi mea leaga.

O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tagata matutua, ae faʻapea foʻi tamaiti. E taua le amata togafitiga i taimi talafeagai, aua a leai o iai se faʻalavelave faʻafitauli.

O aoga o le suauʻu manogi

E mafai ona inuina le suauʻu faʻafefiloi mo gastritis? Ioe, ioe, ona e tele naua mea e faʻamalolo ai.

E toatele e manatu o lenei meafaigaluega o se "oloa" taua o vitamini aoga ma minerale.

E fesoasoani i le faʻaumatia o gastritis ona o lona fatuga. O fatu e aofia ai:

  • Faʻamatalaga elemene e manaʻomia e faatumauina ai le manava: potassium, zinc, magnesium, calcium, copper, iodine, aluminium, zinc, chromium, ma isi.
  • Ava malosi. O le suauu manogi e 2 taimi sili atu le sili atu le aoga o gaʻo nai lo iʻa.
  • Vitamin complex (B, C, A, E, ma isi).
  • Amino acids.
  • Fiber O lenei elemene e tatau ai mo le faʻagaoioia o le gastrointestinal tract.

O se okeni e tumu i vitamini, fipa ma elemene elemene e mafai ona sili atu ona faigofie ona taulimaina faʻamaʻi.

O le faʻaauau pea o le puipuiga o le tino ma lenei meafaigaluega e mafai ai e le tagata gasegase ona vave taofia ia faailoga o le gastritis ma isi gastrointestinal illnesses.

Ni nai upu e uiga i le flax

Ae e te leʻi masani i tulafono mo le faʻaaogaina o lenei oloa aoga, e tatau ona e malamalama i meatotino o mea masani e fai mai ai. E tusa o le flax.

Na amata ona faʻaaogaina e tagata lenei vailaau faʻamaʻi mo togafitiga faafomaʻi i le selau ma selau o tausaga talu ai. I le amataga, sa faia foi ia te ia infusions ma deco deco.

A o latou agai i luma, na aʻoaʻoina e tagata le auala e aveesea mai ai le suauu mai le muka. O se ituaiga o fesuiaiga i le vailaau faafomai.

O le faia o se suauʻu mai lenei laau na fesoasoani moni ai i le maʻi. Na amata vave ona vave faʻaleleia tagata, ma o le faʻaitiitia o le tino o le tino na faʻaititia.

I aso nei, o le suauʻu mai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e faʻaaogaina i se taimi e le masani ai. E sili atu ona faʻaaogaina e le Cosmetologists nai lo fomaʻi. E le gata i lea, o fatu lūlū e faigofie ona faʻaaogaina e le kuka i la latou galuega.

Filifiliga filifilia

O le mea taua e tatau ona e gauai i ai pe a filifilia lenei meafaigaluega o le auala lea o lona gaosia. E fautuaina e tuʻuina atu le fiafiaga i le suauu e leʻi faʻamaina (malulu). Na taofia le numera maualuga o meatotino aoga.

E tatau foi ona e gauai atu i le aso o le gaosiga. E masani lava ona faʻaalia i luga o le atigipusa pepa o loʻo faʻaaoga ai le oloa. "O le tamaititi" suauu sili atu ona maloloina. A maeʻa, e tatau ona e musu e faʻatau.

E tatau i le tagata faʻatau ona paʻu i luga o le vai lea e tuʻuina atu i se fagu malulu. O le afifiina e tatau ona leai se la. E mafai ona e faʻatauina lenei meafaigaluega i se fale talavai.

Le aoga o le suauu suauu mo togafitiga o gasegase gasegase

O le motumotu masani o le motumotu o le intestinal o le taunuuga o le faʻaaogaina masani o lenei oloa mo togafitiga faafomaʻi.

E fesoasoani i le faʻaleleia atili o meaʻai ma le faʻaaogāina o meaʻai aoga e le tino.

A faʻapipiʻi e le vai le manava, o le toxins pathogenic ma siama e faʻamalolo mai ai.

O se taunuuga o lenei aafiaga i luga o le gastrointestinal tract, o se tagata o loʻo faʻaaogaina le suauu o le suauʻu e lagona le lelei ma faigofie.

O lenei vai o se ituaiga o pa pupuni i le aʻafiaga o aʻafiaga o nisi o oloa i luga o le tino.

E puipuia ai foi le faaleagaina o le gastric walls of hydrochloric acid.

Ona o ona aoga aoga, o lenei oloa e masani ona fautua mai e gastroenterologists e le gata mo togafitiga, ae faapea foi mo faamoemoega puipuia.

Le taofi o faailoga o le gastritis, e masani ona faʻaaogaina fualaau faasaina. O mea uma lava e uiga i ana meatotino e tetee i ai, antibacterial ma toe faʻafouina.

E faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, e le gata i ituaiga o gastritis. E taua le iloa o le suauu mama e mafai ona saunia i le fale, e le o se mea talafeagai e faʻatau ai.

Mo le saunia o le oloa, o fatu o lenei laau ua fetogi ma fetogi. Ina ia faafaigofie lau galuega, e fautuaina le faʻaaogaina o se suʻai mo le faʻaulu.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le suauʻu suauu mo gastritis

O lea na matou oʻo mai ai i le fesili: faʻapefea ona ave le suauʻu lili mo gastritis? Ioe, e sili atu ona faigofie le taofia o le amataina o le maʻi nai lo le togafitia.

Ae afai e manaʻomia e le maʻi maʻi se vave vave toe faʻaleleia, e tatau ona ia aʻoaʻoina ni tulafono mo le faʻaaogaina o lenei faʻamalologa.

  • Mo faamoemoega puipuia, e tatau ona faaopoopo fatu i meaai i le tautoulu ma le taumalulu, pe a maua e le tino le le lava o vitamini.
  • Inu o lenei suauu e tatau ona i luga o se manava gaogao mo le 1 vaiaso. E fautuaina e inu i se "mama," o lona uiga, aua nei faʻafefeina i isi vai.
  • E le fautuaina e tuʻuina atu i le vevela togafitiga, aua o le a oʻo atu ai i le leiloa o meatotino faʻamalolo. E le gata i lea, o le vevela o togafitiga o lenei oloa e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o mea oona.

Mafaufau i ni auala e saunia ai lenei vailaʻau i le fale.

Laʻau teuteu

  1. Fatuga ua saunia ma suavai mama.
  2. O mea e faʻaaoga e tuʻuina i totonu o se koneteina o loʻo tuʻuina i le afi.
  3. E tatau ona kuka le vai.
  4. Ua uma ona kuka mo le 30 minute, ona faʻaliliu ifo ai lea.
  5. I le taimi mulimuli, ua uma ona faʻamama le susu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se fale faʻapitoa fale, e fautuaina e vaʻaia. O le numera fautuaina o faʻasalalauga e 4. Mo le 1 le taimi, e tatau ona e inu 1 sipunetone o sea decoction.

Inu e tatau ona 1-1.5 masina. A uma lena, e manaʻomia ona e malolo.

Flax Seed Kissel

O le toʻatele e talitonu o sea inu e le o se vailaau sili ona suamalie, e ui i lea, e le taofia le aoga mo lenei mea.

Ina ia taofi faailoga o le gastritis, e fautuaina e le gastroenterologists le avea naʻo se mea e pei o se togi e fai ma fofo.

Faia faigofie:

  1. Ua faatumulia fatu i le sua vevela.
  2. E manaʻomia ona faʻaosoosoina i le 1 itula.
  3. Ona latou kuka ai lea.
  4. Ua faaopoopo le malo i fatu.
  5. Kissel e oso mo le 5 minute e kuka ai.
  6. E mafai ona e aveese le fagu mai le afi pe a maeʻa.

Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona fufulu le vai. Totoga - afa afa sipuni. O le numera fautuaina o faʻasalalauga e tolu.

O le faʻaaogaina o togafitiga i le fale e mafai faʻavavevave ai le faagasologa faʻamalolo. E taua tele mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le gastritis e le gata i le faʻaaogaina o le suauu mo togafitiga faafomaʻi, ae ia mulimuli i togafitiga faafomaʻi uma.

Manatua, e mafai ona e faʻaumatia le faʻamaʻi i togafitiga faʻapitoa: ave togafitiga, tuʻuina atu masani leaga, togafitiga faafomaʻi, ma isi.

O le faʻaaogaina o le suauu 'oloʻo faia i le fale mai fatulaʻau o le a fesoasoani e le gata ina faʻamalolo ai gastritis, ae faʻapea foi le faʻaleleia o le soifua manuia.

Vitio aoga

O fualaʻau i faʻamaʻi o le pancreas o se vailaʻau taatele o vailaʻau faʻaleaganuʻu, lea e leʻi leva ona maua le faʻaaloalogia e tusa lava pe faʻaogaina metotia o togafitiga o le pancreatitis.

Ona o ona mea taua, o le flax mo pancreatitis o loʻo faʻaaogaina ai fautuaga sili ona lelei, lea e avea ai ma fofo faʻapitoa mo soʻo se mumu o le pancreas.

Mo se taimi umi, e leʻi fesiligia ni fesili pe mafai ona faʻaaogaina le palakeke mo pancreatic pancreatitis; e masani lava i masini suʻesuʻe e mafai ona e iloa fesili e uiga i le metotia, taimi ole faʻaaogaina ma le umi o vasega togafitiga.

Togafitiga o pancreatitis ma fatu o le flax e masani lava ona aofia i totonu o le togafitiga togafitiga i le faagasologa gasegase ma faasolosolo o ituaiga etiologies eseese.

O loʻo faʻaalia ai o se avanoa sili lenei e faʻaleleia ai le tulaga, taofi le leaga o faʻamaoniga ma mo se taimi e lagona ai le toomaga taua.

Lelei sili atu o le faigamalo

O lenei mea e faʻaleleia atili ai le toto ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le tino ona o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai talafeagai mo i latou (lea e aofia ai foʻi le tele o fatu o le flax).

O le masani ai o le tafe o le toto o le a taʻitaʻia ai foi i le paʻu o le toto, ina ia faʻaitiitia ai le avega i luga o le okeni, o loʻo i totonu o se tulaga tiga.

I le auala lava lea e tasi, o le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale ua faʻaititia, aemaise lava i le atinaʻeina o le mumusu o le tino mai le faʻaaogaina o le ava malosi.

Faʻaosoina o le puipuiga tuusaʻo

O le faateleina o le tetee o le tino e maua ona o le tamaoaiga o meaola o vitamini, minerale ma meaola oona i le fatu o le flax.

O le masani o le faʻamaʻi, e tusa ai ma tagata faʻamalolo, e mafua mai i le gafatia o vailaʻau faʻamalosi e faʻamaonia ai faiga faʻavaomalo, totoga o le manava ma faʻamautu le galuega ole ate.

O le a faʻataunuʻuina uma le faʻaogaina o le tino, lea o le a maua ai se faʻamalosi malosi e ala i le aveesea o toxins e le ate.

E taua foi le faʻaitiitia o le cholesterol sili atu, afaina ai toto toto, o le matelaina pea o le okesene.

O le auala lea e togafitia ai togafitiga o faʻamaʻi i togafitiga faʻaleaganuʻu: amata togafitiga ma le faʻamālōlōina o le tino ina ia mafai ai ona tetee le faʻamaʻi ma le malosi faafouina.

Faamamaina ma le puipuiga o faiga le lelei

Mo le tele o seneturi, ua lauiloa le aʻafiaga o le inflammatory o fatu lili.

O le faʻamamaina o le ate, o lona gaioiga e tuusaʻo lava i vaega o loʻo totoe o le tino o le hepatobiliary, o mea aoga o le flax fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o isi totoga o fesoʻotaʻiga - o le gall vladder, duodenum 12 and pancreas.

I le togafitiga o le pancreatitis, o le mea o loʻo siomia ai faʻataʻitaʻiga e sili ona taua, e taua tele, lea e le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le mumū ma le tele o foci i auala le lelei, ae faʻasaina ai foi le faʻaalia o le fou, leai se mea lamatia.

Faatasi ai ma le pancreatitis, purulent fistulas, pseudocysts ma siama i luga o le mafaufau e masani lava ona atiae i totonu o le pancreas.

O le faʻaaogaina o fatu lūlū e mafai ai e oe ona ausia se faʻamaoniga e tetee i le kanesa, lea o le a sili ona aoga i le tulaga masani.

Ole faʻamamaina o mea oona e fesoasoani e faʻamamaina ai alavai ma faʻaitiitia le leaga o faʻamaoniga na mafua ona o le faʻalavelave ona o pulou na fausia e faavae o palatini.

I le avea ai o se auala e puipuia ai gaioiga e mafai ona maua i luga o le siʻosiʻomaga, faʻafeiloaʻi i le pancreatitis e taua tele i isi vailaʻau.

Contraindications

O fualaau mo le pancreatitis ua umi ma faʻaaogaina e avea o se fofo faʻapitoa faigofie ma gafatia.

E fautuaina e faʻaaogaina i le tulaga o mea faʻaoga ma teuteuga, e iai fualaʻau eseese mo le togafiti o pancreatitis ma fatu o le flax, faʻamautuina o le mea e faʻaogaina ai, togafitiga o nisi o faʻamaʻi o le tino ma le totoga.

Ae, pei o togafitiga uma lava, pe a faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis, o mea aoga e mafai ona aumaia ai ni mea le manaomia i le i ai o isi faʻafitauli faʻapitoa poʻo le faʻaleiga ole tino.

O le mafuaʻaga lea e masani ai ona faʻamalosia e le isi vailaʻau le manaʻoga mo se faʻatalanoaga muamua ma se hepatologist poʻo le gastroenterologist, aʻo leʻi togafitia togafitiga o fatu o le flax.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona amanaia le ono mafai ona maua e se mea faigaluega e mafua ai faʻafitauli eseese pe a fai e iai i totonu o le tino:

  • afaina o le manava
  • gaioiga o le inflammatory i le vaega o meaʻai (digestive, proctitis, sigmoiditis),
  • soʻo se faʻamaʻi pipisi lea ua pasi mai se tulaga masani i se taimi umi poʻo se faʻaosooso,
  • o le cholecystitis ma le chollecystitis faʻanoanoa ma cholelithiasis (faʻafefeteina le taʻavale ma maʻa e mafai ona faʻaita),
  • thyroiditis mafua ona o le le atoatoa o le iodine, talu ai e afaina ai le flax ma lona faʻafefe i le tino,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation, ona o le le lava o togafitiga o le flax e avea o se togafitiga, i le tulaga patino o le tino o le fafine, o le taimi o le gaioiga.

O fomai e tumau i le le mafai ona faʻaaogaina le pancreas i le vaega laititi o le mumū: o fatu lili e mafai ona faʻaaogaina e avea o se sui sola maloloina i le faʻamagaloina o le pancreatitis.

I le faaopoopo atu i faʻamaoniga faʻamaoni, o loʻo i ai tagata e vaʻaia e faʻaalia le manaʻomia mo se tasi o metotia.

O le mea lea, o togafitiga o le mumū o le pancreas e fautuaina foi i le faʻamaonia.

Recipes, umi o le vasega ma le fua

O faʻamatalaga faʻapipiʻi i luga o faʻailoga faapitoa ua tuʻuina atu i isi vailaʻau faʻasalalau e lapatai ai i totonu o le paʻu, pe a uma ona pasia le taimi na faʻatagaina mo le faʻaaoga, e amata ona gaosia mea oona.

O le mea lea, mo le sauniuniga o teuteuga ma mea e faʻaleagaina ai, e tatau ona ave se oloa fou mai se tagata faʻamaoniaina.

O le faʻamoemoega o le a maua ai naʻo se vaega atoatoa o togafitiga. Ina ia ausia lenei sini, e tatau ona e faʻaaoga le oloa i le metotia faʻatulagaina, o le taimi faʻatulagaina ma le masani o loʻo faʻaalia i le fua. Afai e maitauina aʻafiaga leaga, ave se teuteuga i le itiiti ifo o le tele.

O vailaʻau faʻatau e ave faʻatasi ma se faʻaopoopoga i le aso masani o le faʻaaogaina o le suavai (ia le itiiti ifo ma le 2 lita i le aso) ma faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le masima i totoe o meaʻai.

O fatu e aofia ai le tele o mea aoga, ae o le gaʻo e vave lava ona leiloa ona mea faʻamalolo.

E le tatau ona vave kukaina se aofaiga tele, e sili atu le saunia o se vaifofo fou, e tatau mo le ave i le 1 aso.

Ina ia maua uma vaega taua o lo o aofia ai le muka i lona tuufaatasiga, ua fautuaina e faʻaaoga pea le gaʻo kuka.

E tolu ituaiga pepa o loʻo faaaogaina:

  • Kissel. Mo le kuka, e tatau ona e tago i le 4 tbsp. vai i le vevela o le potu, 4 tbsp. sipuni tele o fatu mo vai ma faʻatagaina e kuka. Ona vevela lea i luga o le vevela vevela mo le 10 minute ma tuu ai mo le itula. E tatau ona e tosoina le kisa ina ia le aʻafia e le fatu le iniseti ma inu i se mea mafanafana mo le afa afa, ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa.
  • Atagofie. E sili atu le saunia o se teuteuga o le falaoamata o le flax. O fatu o loʻo totō i le falaoamata ma kuka mo le 10 minute, e oso i se vaega o le 4 tsp. 2 ipu vai. O ia mea teuteu e faʻaaoga i le 2 tbsp. sipuni i luma o taumafataga taitasi. O se auala sili atu ona malosi e sauniuni ai ma faʻaaogaina se teuteuga o le 70 g o le flaxseed, lea o loʻo kuka mo le 2 itula. O le faʻasalalauga e faia ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso ao lei oʻo i meaai masani o le 200 ml. i le taimi. O le faʻasalaga lona lua e manaʻomia le faʻamaonia atoatoa o fomaʻi. Flax e aofia ai mea taua ma mea tetele e mafai ona taʻitaʻia ai i luga.
  • Faʻatau. 20 g o fatu e tauanau i totonu o le lita o le vai e aunoa ma le kuka mo le 6 itula. O lenei vai inu oona, o lea e le faigofie ona taliaina, e ui o nisi taimi e fautuaina ai e tusa lava pe i se amataga vave o le vevela. O mea lelei o vailaau faʻaleagaina e faʻaalia foi i le afaina o fatu lili ma lefir, o le taimi sauniuni e aunoa ma le kuka e 3-3.5 itula. O faʻamanuiaga e le mafaamatalaina o le infusion infusion mo pathoces o le nutimomoia ma le palacreas e lauiloa.

Afai e te faaopoopoina se suauu ma sina falaoamata laitiiti i au meaʻai, o le pancreas, e oo lava i se setete o le soifua maloloina, maua le kanesa puipuia.

Ma afai e te saunia fatu fou o le flax mo faʻamaʻi pipisi e faʻaaoga ai fua saʻo, e mafai ona e togafitia e le gata.

Faatasi ai ma lenei auala, o le setete o le inumaga, puipuiga mausali, ma le taofiofia o le tino o le fualaau oona e masani ona faatulagaina.

O le mea sili lava o le mafaufau lea i faʻamaʻiloga o loʻo i ai nei ae le o le mafaufau ia te ia lava. A leai, nai lo faʻamoemoega ua faʻamoemoeina, e mafai ona e afaina.

O le a le mea e faʻafefiloi ai suauʻu, o aoga o le talosaga

Flax o se laau totoa ma fuga lanumoana lanu moana lanu moana ma se mumu vevela. Mai aso anamua, na tupu ai le flax mo le gaosia o mea, mea teuteu, meaʻai ma vailaʻau. E pei o le seneturi muamua atu, o le auina atu i fafo o le 50% o oloa auina atu i Rusia. O oloa gaosi ma laau toto e taugata mo o latou tulaga tulaga ese i le lalolagi atoa.

O le suauu manogi e faia mai fatulalala. O le faʻaaogaina o le suauu i le seneturi ma le afa talu ai, o le 40% o le faʻaaogaina o le suauʻu manogi i Rusia.Talu ai nei lava, na galo ai le gaʻo matagofie. Ua avea ma se mea e le masani ai ma e maua i le falemaʻi. I tausaga talu ai nei, ua toe manuia le gaosiga o oloa.

O le suauu manogi e mafai ona taʻua saogalemu o se faleteuoloa o le soifua maloloina, e tumu i gaʻo gaʻo e leʻi faʻaaogaina omega-3 (60%) ma omega-6 (20%). O le vai o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini o le vaega D, o se maualuga maualuga o vitamini A, E, vaega B.

O se oloa matagofie e faʻaalia ai faʻamalologa. O le faʻaaoga masani o le suauʻu manogi e fesoasoani e aveesea ai le cholesterol matautia, puipuia mai le taia ma le osofaʻi o le fatu. O le suauʻu e galue e avea o se antioxidant, e puipuia mai le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto ma le tino o le tino i le tino. O le oloa e faʻaleleia ai le metabolism, faʻafaigofieina galuega tauto, fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o galuega faʻapitoa, o loʻo i ai mea e le faʻaleagaina ai, faʻamaonia le paleni o le acid-base, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. Faatasi ai ma nei mea ofoofogia, o le suauu i luga o le pancreatitis o se vailaau lelei.

Vaega o le faʻaaogaina o le suauʻu ua faʻafefiloi mo le togafitiga o pancreatitis

O le suauʻu manogi e taua tele mo pancreatitis. O le filifiliga e togafitia le oloa e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O le fomaʻi o le a fuafua le malosi e ave ai le fualaau mo se tagata maʻi faapitoa, faʻatulagaina se vailaʻau taʻitasi e amanaʻia ai le tulaga o le faʻamaʻi ma uiga o le tino. Manatua, o le le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se mea ola maloloina e maua ai ni taunuuga ogaoga mo le tino.

Le mafai ona faʻaaogaina le suauʻu mai le muka ma le faʻavavega o le pancreatitis

O se osofaiga ogaoga o pancreatitis ua faia ona o le afaina o le talo i totonu o le pancreatic ducts. O se taunuuga, o spasms o sphincters o loʻo tulaʻi i luga o le ala i le duodenum. E le o faʻamalosi faʻasolosolo faʻasolosolo. O le tali atu i le talo, o vailaʻau e liliu atu i ni enzymes e faʻamalosi i tino o le pancreatic, ma mafua ai se faʻaogaina o le mumusu.

O le suauʻu manogi e faʻaleleia ai le talo. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le a taitai atu ai i le faateleina o se osofaiga o pancreatitis. Aʻo tuʻuina atu i luga, ua faʻasalaina le inuina o le oloa i le taimi o le faʻamalolo o le maʻi. O ia maʻi ua faatonuina e mulimuli i se taumafa malosi.

Le faʻaaogaina o le suauʻu manogi i le vaitaimi o le pancreatitis faamagaloga

A maeʻa le taimi umi o le faʻamaʻi ma le amataina o le laasaga o le faʻamagaloga, o le a faʻaaogaina le suauʻu faʻapipiʻiina mo le tino. O se oloa faʻanatura e maua ai se aʻafiaga aoga tutusa i luga o tagata gasegase o mafatia mai le pancreatitis masani:

  • Toe faʻaleleia o le manava ma le gaogao. Faʻailoaina mo tagata gasegase e iai se uiga faʻaletonu.
  • Aafiaga faʻamaʻi-afaina ona o le tele o gaoioiga faʻasao,
  • Metabolism faʻamaonia, esophagus neutralizes le manava oona,
  • Le faʻamalosia o le puipuiga o le tino e manaʻomia mo tagata mamaʻi e maua i le pancreatitis.

O le suauʻu manogi ma le pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloina o se oloa taua tele. E mafai ona ave ma meaai. E tatau foi ona e vavaeese meaʻai gaʻo mai le lisi. E ui lava i faʻamalologa o le suauʻu, talanoa i se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻamaonia se vailaau taʻitasi.

E faʻafefea ona filifili, teuina ma faʻamaunuʻu le suauu

Ina ia mafai ai ona faʻaaogaina le suauu mama, e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o se mea malulu malulu. I le faʻaogaina o lenei ituaiga tekinolosi, o le gaosiga o le vevela e oʻo i le 45C. O oloa fuʻa e tumau ai ona aoga meatotino. E maua le suauʻu manogi manogi i le vevela o le 120C. O le faʻataʻitaʻiga o le gaosiga o le gaosiga e toetoe lava a leai ni mea aoga i le oloa.

Afai e faatagaina oe e le fomaʻi e inu le vavega faavavega mai le muka, ia mafaufau e sili atu le puipuia o mea aoga, e fautuaina e ave le suauʻu i lona foliga masani. E 4 auala masani e faʻaaoga ai fualaau faasaina:

  • i lona tulaga mamā, e le sili atu le volipolo nai lo se sipuni suamalie i le taimi e talia ai ma le 2 sipuni tele i le aso,
  • faaopoopo i meaai, mo se faataitaiga, i salakeke, vailaʻau,
  • faʻafefiloi taumafa mama ma faaopoopo i meaai,
  • faʻaaogaina o le suauʻu i kapaila.

Mo le faʻavelaina, faʻaaogaina o le suauu e mautinoa lava e le aoga. Faatasi ai ma togafitiga vevela, o le a mou atu mea aoga. I le kukaina o le suauʻu e leʻi faʻamaina, o manuʻa matautia e faia.

Manatua, o le suauu manogi e i ai sona ola puupuu, pe a faʻatau, vaʻavaʻai ma le totoa i le aso o le gaosiga. O le vevela o le malulu o le oloa e mai le 5C i le 25C tikeri. E faatagaina e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le potu vevela. Tuuina atu i le malamalama, o le suauu e leiloa le tele o ona mea aoga, teuina i totonu o se pogisa, sili atu le koneteina tioata. A maeʻa le fagu, ave i totonu o le 60 aso.

Mea leaga o le suauu mama, tapulaa i le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le suauʻu mai le flax e maua ai se aafiaga e le mafai ona faʻafitia i le togafitiga o pancreatitis, o se faʻamalologa faʻapitoa i le tino. O vailaau aloaia e lei faia se faaiuga mulimuli i luga o le mafai ona faaaoga le fualaau faasaina. O le suauʻu manogi e faʻaalia ai le tele o aʻafiaga ogaoga ma le faʻasaʻo. O le mea o loʻo manaʻomia i luga e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete i le oloa, e le fautuaina e ave e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

Aafiaga Itu o le Suauu Paʻu

E ui lava i aoga e maua mai i le suauu o le suauu, e ono tatau ona mafaufauina le ono mafai ona iai aʻafiaga ile itu ole vaega o tagata gasegase. O isi lava meatotino o:

  • Manua, faʻavasegaina pe a fai e ave i inumaga tele. E iloa e le tagata ni faʻataʻitaʻiga: puupuu le manava, vave le manava, e oʻo lava i le paʻu.
  • I tagata taʻitoʻatasi, e mafua ai ona afaina.
  • I tagata gasegase o loʻo mafatia i maʻi pipili, e mafai ona afaina ai le mafaufau: o le atuatuvale po o le tulaga o tagata.
  • Atonu ei ai se manava le fiafia pe a oʻo i le pasi.

Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga o le itu, e tatau ona e tausisia le vailaʻau na faʻamatala mai e le fomaʻi ma le tulafono o le fualaau faasaina. Afai e aliali mai se faʻailoga i luga o le lisi, vave ona faʻaaogaina le suauu ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a fuafua e le fomai pe ua faatagaina e ave le oloa poʻo le taofi le ave.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le suauʻu suauu

O le tui mai le muka e faʻaalia ai se aafiaga maualuga ma e le talafeagai mo soʻo se tagata maʻi. O le suauu e solia mo tagata na filifilia, o le faʻaaoga o le a faʻaleagaina ai le tino nai lo le manuia. E matua le fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina:

  • tamaiti ei lalo o le lima tausaga,
  • tagata e maua i le maʻisuka
  • fafine o loʻo faʻamoemoe e maua se pepe, tausisoifua tina,
  • gasegase gallbladder ma le biliary tract,
  • tagata o loʻo mafatia mai se maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala,
  • fafine faʻamaʻi faʻamaʻi: tumama, polyps, cysts, etc.
  • ma le manava tuga.

I tagata e lelei la latou paʻu ma la latou lauulu, o le suʻeina o le suāuʻu mai le muka e mafua ai ona osofia le la. O i latou ua faʻamaonia e le o manatu o se faʻalavelave, peitaʻi, o loʻo taʻuina atu mo nei tagata gasegase e ave le fualaau faasaina ma le lapataiga, aʻo ave e aloese ai le faaumiumi o le aafia i le la. E manaʻomia le amanaʻia o le maualuga o lipids i le tino o le tagata. I le tulaga o le tele o gaʻo i le suʻega o le toto, inu le oloa e le fautuaina.

Le fegalegaleaiga o le suauu mama ma fualaau faasaina ma meaai

E masani lava, o le pancreatitis e mafua ai le faaleagaina o isi totoga taua: o le loto, mama, mafaufau ma le ate o loʻo mataʻituina lelei. O se taunuuga, o le tagata maʻi e faamalosia e ave vailaau mo togafitiga. Afai e faʻaaogaina le suauʻu manogi e togafitia ai le pancreas, mafaufau i le ono mafai ona faia se fegalegaleaiga i le va o le oloa ma vailaʻau e te tago ai. E le tatau ona faʻaaogaina le faʻamaʻi mai le muka i le taimi lava lea e tasi e ave ai fualaau faasaina:

  • vailaau faʻasaina, aemaise lava le tetracyclic series,
  • antiviral drugs
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • siama oona e faʻafefe ai le toto,
  • vailaau e ave i lalo ifo o le toto.

O le mea e masani ai, o le suauʻu manogi e taliaina i le tuufaatasiga ma le tele o mea taumafa. Talu ai ona o le satu o gaʻo gaʻo, e le tatau i se tasi ona sili atu le suauʻu i le taimi e tasi e pei o ni ipu mai iʻa. E le mafai e le tino o le tagata ona gauai atu i le sili atu o Omega-3. Faʻatasi ma oloa e gaosia ai le kesi i totonu o le iniseti, o le suauu e faʻaleleia ai lenei aafiaga le lelei.

O le faʻaaogaina o le suauu mai le muka e iai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas, o le tino atoa. O le igoa ua faaigoa o se togafitiga lelei mo le pancreatitis ma faʻasaʻo ai faʻamaoniga. O le suauu e faʻaaogaina faapitoa i le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻamagaloina ae le o se taimi laititi. E manaʻomia le mulimuli ma le faʻaeteete i togafitiga e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ia amanaʻia le faʻailoga. Ma o se mea matagofie o le a faʻaalia ai ana mea faitino, e maua ai le tele o le soifua maloloina.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

E mafai pe leai foi le suauʻu mo pancreatiti

O le suauʻu manogi mo pancreatitis e mafai ona faʻaaoga e faʻavae i luga o ona vailaʻau. Ae ui i lea, o le tagofia o le vailaʻau e mafai ona faatagaina i le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea, pe a le o iai uma se taimi umi o faʻafitauli o le maʻi. O lenei tapulaʻa e fesoʻotai ma le faʻaaogaina o le suauu. I le laasaga o le faʻamagaloina, e tatau ona e faʻaaogaina le suauʻu suauu i le aofaiga ua faʻaalia, faʻafeiloaʻi malie i totonu o meaai i aso uma. E tatau ona e amata i le afa o le sipuniti, ma faʻaopoopo le faʻatupulaia o le fualaau i le 1 st. L. I le aso. O suauu manogi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi suauʻu, suamalie ma fualaau faisua, lea e fesoasoani i le lelei o le faʻaaogaina o le vailaʻau ma le vave faʻafouina o gland ua faaleagaina.

O le a le mea faʻapipiʻiina?

O le suauʻu manogi e faia mai fatu laulaʻau e ala i le malulu. Faʻatasi ma tekonolosi o le maluluina o le suauu o loʻo tumau pea lona faʻamalolo ma e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O le suauu manogi e mafai ona fesuisuiai i le lanu mai le enaena i le samasama, ona o le maualuga o le faʻamamaina. O loʻo i ai faʻamalosi o polyunsaturated, vitamini f, a, e, b, k, oona gaʻo, ma palatini ma antioxidants. Sesamol, o le antioxidant, o se vaega o le suauʻu tulaga ese e ala i lana gaioiga, ona o le mea e le faʻamaʻaloina ai le meaola ma e umi lona ola. O le suauʻu manogi e mauʻoa i elemene (fe, zn, mg, ca, p).

E tusa ai ma lona taua, o le suauʻu suauu e sili ona lelei i totonu o isi suauu gaosi suamalie ma e aofia ai le tele o mea e aoga i le tino.

O mea faʻamalolo o le suauʻu manogi

O le suauu manogi e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le tele o gaioiga ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O le faʻaaogaina o le oloa i le vaitaimi o le pancreatitis remission e faʻaalia ai se aafiaga lelei i gland ua faaleagaina ma e fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o ona fausaga.

Suauu manogi:

  • O loʻo i ai sona aafiaga agamalu,
  • Faʻaleleia le paleni o hormonal,
  • E taofia ai le atinaʻe o neoplasms mama,
  • Faʻasalaga puipuiga
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa
  • E faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le galuega o le ate ma fesoasoani i togafitiga o colitis, gastritis. O le suauʻu manogi e faʻamavaeina ai le mau, le manava, e iai sona aʻafiaga,
  • Faʻatinoina le taimi galue
  • Faʻaaogaina e togafitia osteoporosis,
  • Faʻaitiitia le maʻi o le menopausal, syndrome,
  • Faʻateʻaina le fesuiaiga o predabetes i le maʻisuka,
  • E i ai sona aʻafiaga malosi, e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻaogaina o le mea leaga, faʻagesegese le suiga o le tausaga i le tino,
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi, eczema, psoriasis mai mata.
  • Fesoasoani e faʻaitiitia le tale vaivai,
  • Faʻaalosia le tino ma faʻaleleia faiga faʻafouina i le taimi o le taimi o faʻasologa.

Faamanuiaga ma le afaina

O le suauʻu manogi e tele mea aoga mo le tino. O le vailaau e puipuia mai le neuropathy o le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka, e maua ai le muscle ma le malosi, faʻaleleia le puipuiga, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma le metabolism. O le faʻaaogaina o le suauu e faʻatagaina ai oe e aveese mai le cholesterol faʻamaʻi mai le tino, faʻaitiitia le malosi ma faʻateleina puipuiga puipui. O le suauʻu manogi e faʻaaoga i le cosmetology mo le tausiga o le paʻu. O le faʻaaoga masani o le suauʻu e mafai ona faʻamaopoopoina ai le vaʻavaʻa. O le iʻuga, ua faʻamamaina ia pores, lea e fesoasoani i le puipuia o foliga o siama ma siama, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai ni allergies. O maso mata e faia mai le suauʻu suauu e faʻamaluluina ai piliki, faʻamalamalama ia i latou, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le paʻu ma faʻatonutonu le gaosia o sebum.

Afai e faʻaaogaina le suauʻu masusu pe a sili atu i le faʻatagaina, e mafai ona aliali mai se faʻafitauli leaga mai le tino. Pe a filifili e suʻe lenei mea aoga, e tatau ona amanaia o le suauʻu faʻasolosolo faʻamalolo vave vave pe a oʻo mai i le faʻafesoʻotaʻi ma le okesene ma le taimi o le vevela. E mafai ona aliali mai i totonu ni faʻamalositino, e lamatia ai le ola maloloina. Afai e te fesuiaʻi meaʻai i totonu o lenei suāuʻu, e avea i latou ma tino o le tino.

E faʻafefea ona filifili ma teu le suauu mai le muka

A e filifilia le suauʻu lili, e tatau ona e gauai i:

  1. Malosiaga. O le mea aupito sili ona lelei o se pusa tioata laʻititi lea e te mafai ona teu ai le vailaau seia faʻaaoga atoa, e aunoa ma le fefe i le susulu o le la ma tali atu i mea faʻapipiʻi. E tatau ona tuʻuina atu i ni pusa laititi, talu mai le tatalaina o le fagu, o le suauʻu mai lūlūlū e le o teuina mo se taimi umi.
  2. Metotia mo le gaosia o suauu. O se suauʻu lelei e maua i le malulu. E le fautuaina e faʻatau le suauu i ni mea faʻaopopo eseese.
  3. Lanu. O le suauʻu manogi e tatau ona i ai se lanu auro poʻo le lanu enaena. Afai e māmā tele ma e leai se vaʻaia, o lona uiga o le suāuʻu ua toe faʻafouina le faamamaina. Afai o le lanu ua tumu, pouliuli, ona ono foliga mai ai lea o le oloa e le oi ai ni mea e maua ai le aoga aoga o le oloa i luga o le gastrointestinal tract.
  4. Smell ma le tofo. O le suauʻu moli moni e aunoa ma ni mea faʻaopopo e tatau ona fai sina vevela, ma manogi e pei o le suāuʻu. O le suauu e le tatau ona matua vevela ma iai se manogi manogi leaga.
  5. Aso faʻauma. O le soifuaga o le suauʻu faʻafefiloi masani e 6 masina. Afai o le afifi e faailoa ai se umi umi o le ola, o lona uiga o le oloa o loʻo i ai faʻasaʻo ma e le talafeagai mo togafitiga.

E tatau ona teuina le suauu i totonu o se malo tapunia, i se nofoaga puipuia mai le la. A uma ona tatala le fagu, o le suauu e teuina mo le sili atu ma le tasi le masina.

Suauu manogi mo cholecystitis

O le faʻaaogaina o le suauʻu mama mo le cholecystitis e le o taimi uma e saʻo ai le filifiliga, talu ai ona o le oloa o loʻo i ai se faʻauluuga. O le suʻeina o suauu mai le muka e mafai ona mafua ai le tiga matuia ma le faʻaleagaina o le tulaga. Ina ia puipuia lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaoga le suauʻu suauu i le vaega o le faʻamagaloga, pe a leai ni tiga ma ni gaogao, ma o le tino ua malolo. O le faʻaleleia o le suauu i luga o le suauʻu i lenei setete e puipuia ai ma le taua tele, o lona faʻaaoga masani e fesoasoani ai e taofia le toe faʻafoʻi o maʻi.

Faatasi ai ma le cholecystitis, e tatau ona amata ona e suʻeina le suauu i ni atopaʻu laitiiti. E faaopoopo atu i le suauu, o le faʻaaogaina o fatu laʻau e fautuaina foi.

O fea e sili atu: suauʻu poʻo le lino mo le pancreatitis?

O fua o le fatu o se mea malosi e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Faatasi ai ma le pancreatitis, e aoga tele le faʻaaogaina o se mea masani e aʻafia ai le faʻafetaui o le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino ma faʻamaonia le faʻamaʻiina.

E mafai ona faʻaaoga fualaʻau i fesuiaiga eseese:

  • I le tulaga o se togafitiga faafomai,
  • E pei o le tieli, lea e teu ai le mucosa gastrointestinal ma maua ai le aʻafiaga,
  • I le avea o se faʻaopoopoga i cereals (i le faʻamagaloina).

E faʻapefea ona ave le suauʻu aʻo faʻamagaloina

O le suauʻu manogi e faʻatagaina e naʻo le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea ina ia mafai ai ona faʻaitiitia pe taofia le faʻamalosi ma faʻamaonia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai.

O le meaai e tatau ona amata i le togi maualalo, mataʻituina le tali a le tino. O le tagata gasegase e tatau ona tuʻuina atu ia le silia le 1 le itula. l pata, faaopoopo i ipu ma fualaau faisua po o falaoamata. Ole maualuga pito maualuga e le tatau ona sili atu i le 1 le. L. I le aso. I totonu o le 7 aso, e fautuaina e le sili atu nai lo le 2CT. l suauu. Afai e faapalepale le tagata gasegase, e mafai ona faateleina le vaega i le 1 st. l i aso taitasi (faʻaaoga i aso uma). E aoga le faʻafefiloi o le suāuʻu ma isi suauʻu e mafai ona faʻatagaina mo pancreatitis, fualaau aina ma fualaau suamalie. E masani ona faʻaaogaina le suauu faʻasusu i le pateta (1 h L. L. 100%).

O le tuufaatasiga o suauu mama ma le teuteuina o fatu o le selu e aoga foi. O lenei tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina faatasi ai ma le faʻaaogaina atoatoa o faʻamaoniga o le pancreatitis. O se teuteuga o le lino ua saunia mai le 2 l fatu e sasaa atu le 400 ml o vai inu. E faʻamalosi le kulupu mo le 2 itula, faʻamaʻaina ma ave le vai e maua ai i se foliga mafanafana mo le afa itula ao lei oʻo i taumafataga.

O le suauʻu manogi e tatau ona faia pe a uma ona faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa, naʻo lana maliega.

Āiga o le taliaina i totonu o le pancreatitis

O le inflammation o le pancreas e atiina ae o se taunuuga o le ulu atu i le pancreatic ducts o bile. O le faʻaleagaina o le tino e fesootaʻi ma le vaʻaia o sphincters o loʻo iai i le sone o le fua o le pancreas ma le talo, lea o se vaega o le duodenum. O vaega o le bile e faʻapupulaina ai le aafiaga o enzymes e le o gaoioi i le pancreas, ma mulimuli ane avea ai ma foliga malosi, ma amata ai ona faʻaumatia tino o le toto ma mafua ai le mumū. O le mea lea, o vailaʻau o loʻo i ai se faʻasologa o le faʻamalosia e amata ona gaosia lelei ma tuʻuina atu.

O le suauʻu manogi e iai foi sona aafiaga faʻapitoa, ma o lona faʻaaogaina i le laʻititi laʻititi ua solia. O le suauʻu manogi i totonu o le pancreatite oona e faʻaolaina ai le gaosiga o enzymes ma e i ai sona aʻafiaga, faʻateleina le tulaga o le maʻi. I totonu o le pancreatitis po o le faʻavavevave o le maʻi masani o le faʻamaʻi, o loʻo taʻuina mai ai se taumafa malosi, ma o le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi e faasaina.

Contraindications mo le faʻaaogaina o se suauu gaosi

E ui lava i le mea moni o le suauʻu ua faʻafefiloi o se mea masani ma ei ai le tele o mea aoga, i nisi tulaga o lona faʻaaoga e le aoga. O le faʻaaogaina o le suauu e tatau ona malilie i le fomaʻi, ma amata ona faʻaaoga pe a uma ona faʻamalamalamaina le siama.

E le faatagaina le faʻaaogaina o le suauʻu manogi:

  • Tamaiti ei lalo o le 5 tausaga
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • I le tulaga o le intestinal ita, manava, talu ai o le suauu e maua ai se aafiaga leaga
  • Tagata maʻi ma le cholecystitis
  • I le iai o faʻamaʻi pipisi,
  • I faʻamaʻi masani.

Mea aoga

Flax o se fale taatele i totonu o lo tatou atunuu. I le faʻaopoopoga i lona faʻaogaina i le alamanuia, o lenei laau e masani ona faʻaaogaina i vailaau mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Faʻaaogaina le fatu o le flax mo pancreatitis. O le suauu e tele mea aoga aoga, o lona uiga o loʻo i ai se aoga aoga ma faʻamalolo i le tino o le tagata.

Ma le pancreatitis

Aʻo leʻi togafitia le pancreatitis ma fatu laulaʻau po o lona suauʻu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga e ono i ai ni faʻamaoniga i lona faʻaaogaina. O fatu laʻau e faʻateleina le puipuiga, faʻasaʻo le inu, ma faʻagesegese foʻi le vaevaega o le masini. O lenei mea e faʻalavelave ai le atinaʻe o fomaʻi ma toe faʻafoisia ai galuega faavae o le pancreas.

E faʻapefea ona ave fatu lili mo pancreatitis? E faʻaaogaina i le ituaiga o fala, e faia ai se mea malie poʻo le faʻaaogaina o le suauu.E taua le matauina o le suauu e maua mai i le malulu. E faasaina le teuina i nofoaga mafanafana ma i lalo o le malosi o le susulu o le la. E mafai ona 'ai i mea malulu.

I le cholecystitis

O le suauu manogi e aoga foi mo le cholecystitis. Faatasi ai ma le mumū o puipui o le gallbladder, o le suauu suauu e masani ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga. E i ai sona aoga aoga i le tino ma faʻaleleia le aveeseina o le talo. O le suauu e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se faʻaogaina o le vevela e faʻamautu ai meatotino lelei.

Ae e tatau ona e faʻaeteete - faʻatasi ma le cholecystitis, e mafai ona e suʻeina le suauʻu na o meaai. Afai e te filifili e faʻamalosi mea faʻaleagaina o le suauu mama, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina. O le a ia filifili pe mafai ona fai ma fautuaina pe faapefea, ona e tele ituaiga o mafuaʻaga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o lenei oloa.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

E pei lava o isi vailaʻau, fuālaʻau fatu ma suauu mai ia mea e aoga i lalo o nisi tulaga, onumaga ma le faʻamaonia saʻo. A leai, o le vailaʻau e ono avea ma mea oona. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo lei aveina.

Talu ai ona o le aafia i le susulu o le la po o le vevela o togafitiga e mafai ona suia ai meatotino, aveesea mai ai le suauu o ana meatotino aoga, e tatau ona e faatauina mai na o tagata faatau ma le au faletupe manino. I ia tulaga, o suiga i le suauʻu o le a vaaia faʻaalia.

E mafai ona inuina le suauu i luga o le suauu ma le faʻavavevave o pancreatiti

O le suauu manogi mo pancreatiti, pe a oʻo i le taimi o le maʻi, o loʻo le fautuaina pea. O le talo e ulu atu i le gaʻo o le pancreas, o lea e lagona ai e se tagata le faʻaitiitia o le soifua lelei.

O le faaitiitia o sphincters e amataina, lea o loʻo i ai i le eria o le faʻalavelaveina o le auala autu o le talo, e aofia ai le pule o le pancreas saʻo i le lumen o le duodenum. O le isi meatotino o le talo - o le proenzyme ua amata ona malosi, e tusa lava pe leʻi oʻo i le taimi lenei, o se faiga e le faʻaaoga.

O lenei gaioiga e tau atu ai i le mea moni e faapea o le mea o loʻo i ai se malosi malosi i luga o le tino o le tino, lea e faʻaosofia le amataina o le mumū. O le flax e maua mai ai se mea faʻapitoa, o lona uiga o le faʻaogaina o lenei oloa e le fautuaina i le vaitau o le taimi e amata ai le faʻamalolo o le maʻi.

E faʻapefea ona ave le suauu lili mo pancreatiti

O le pancreas e taua o le totoga aupito sili ona taua, o lona faagaioiga e matua aafia tele i tulaga faigata, meaai paleni, ma masani leaga. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le tiga, vomiting, leu.

O le togafitiga o pancreatitis e tatau ona matua taua, talu ai o se auala le saʻo e togafitia ai e tele lava ina mafua ai ona toe foʻi atu ma, o se taunuuga, i le fesuiaiga o le faamai i se foliga masani. E masani lava, o metotia faafaʻasolopito e faʻaaogaina mo nei faʻamoemoega, o le faʻamalosia o le suāuʻuina e faʻaaogaina o se tasi o metotia sili ona aoga. O a tatou tusiga o le a talanoa pe faʻapefea ona faʻaaogaina le suauu masini mo pancreatiti.

Faʻaaogāina o le suauʻu faʻafefiloi mo pancreatitis: faʻamanuia pe faʻaleagaina?

I le togafitiga o le tele o faamai, e masani lava ona saili tagata e faaaoga muamua togafitiga faalenatura. O le tele o nei vailaau masani e mafai ona maua i totonu o laau ma o le tasi o ia mea o le suauu lea, lea e toso mai fatu o lenei laau. Aisea e aoga ai le suauʻu manogi mo pancreatitis ma mafai ai e tagata uma ona faʻaaogaina le suauʻu manogi?

O lenei oloa e maua ai le tele o gaʻo aoga aoga, lea e mafai ona matauina omega-6 ma Omega-3. O le fua faatatau o nei mea aoga e taua foi - o le Omega-3 o le gaosiga o gaʻo gaʻo mo le tusa ma le 60%, ma omega-6 - e tusa ma le 20%. E tele naua ma vitamini. O le mea pito sili ona taua mo le tino o vitamini E ma A, e mafai ona sosoʻo faʻamalolo, faapea foʻi ma vitamini o vaega B.

I se tulaga faʻapitoa, e taua le taʻua o meatotino faʻasao o lenei suauu.Pe a faʻaaogaina, o meaola o loʻo faʻaaogaina o lenei oloa e amata ai le tau faasaga i faʻasalalauga saoloto. Latou te tuʻufaʻatasia i totonu o le paʻu o le cell, puipui le tino ile maualuga ole tino. O le suauʻu manogi e maua ai le lagolago faʻasolosolo e ala i le faʻasaʻoina. Ae leʻi talanoa e uiga i le ono mafai ona faʻaaogaina le suauʻu lili.

Vaʻavavevave taimi

Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o le inu o lenei oloa e le fautuaina. Seʻi o tatou faʻamatalaina pe aisea. O se tasi o auala e taʻitaʻia ai se faʻalavelave tele o lenei faʻamaʻi o le fatu o le talo i totonu o le papa pancreatic ducts.

I lalo o le faatosinaga o le talo, o nei proenzymes e amata ona liua i enzymes o loo i ai se aafiaga malosi i luga o le tino o le tino, ma mafua ai se gaioiga o le mumusu i totonu. Tuuina atu o lena suauʻu ua faʻafefiloi e iai sona aʻafiaga, e le aoga ona faʻaaogaina i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis.

Faʻamamaga faʻamaʻi

Pe a faʻaitiitia uma faʻalauiloa o pancreatitis, e mafai ona faʻaogaina lenei oloa faʻapitoa i manuia faʻalesoifua maloloina. Muamua, e mafai ona e inuina faatasi ma se faʻaogaina o le mau. O le faʻaaogaina o lenei suāuu e faʻaleleia ai le galala ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalapala.

Lona lua, o le suauʻu faʻafefiloi e mafai ona faʻaaogaina se aʻafiaga e aʻafia ai ona o lona faʻaaogaina o le antioxidant activity. I lenei tulaga, e le na o le fesoasoani e faʻamalolo ai le afaina, ae e iai foi sona aafiaga faʻapitoa i le metabolism. O lenei oloa e aoga foi mo le faʻamalosia o le puipuiga lautele. Ma e taua tele lenei mea mo tagata o loʻo iai faʻamaʻi masani.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faʻaaogaina o le suauʻu ua faʻafefiloi e mafai ona aoga mo pancreatitis. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaaogaina naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga. Ae i lenei tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei oloa, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

Fale gasegase

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le suauʻu faʻasusu e fesoasoani e faʻasalalau le faʻaogaina o le tino i le atoaga. Ae maise lava, o lenei suauʻu e faʻaleleia ai le ate, faʻamalo le manava ma le faʻamalosi, ma faʻamamaina le manaʻoga mai faʻamaʻi. O le suauʻu manogi mai le flax fatu e sili ona aoga i le mucosa o le intestinal.

O le faʻaaogaina o le suauʻu manogi e fautuaina mo gastritis, maʻi inflammatory o le esophagus, maʻi o le manava ma le duodenal, colitis, duodenitis, cirrhosis, o le ate, o le hepatitis, o le hemorrhoids, o le gallstone, o mea e totoe o le dysentery, persistit constipation.

Malosiaga o le tino

O le suauu manogi e fautuaina mo le faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le tonsillitis, tonsillitis, laryngitis, fomaʻi bronchial. O le faʻaaogaina o le suauʻu 'ua faʻafefiloi e faʻaalia i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary, talu ai o lenei suauʻu o se auala e sili ona lelei e puipuia ai le faʻavaveina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le suauʻu manogi e sili atu ona lelei. O le faʻaaogaina o lenei suauʻu i le taimi o le faʻasologa o taimi ua fautuaina, mo tagata vaivai i le taimi o le toe faʻaleleia, ma le tele o tagata maʻi i le taimi o le faʻamaʻi ma le SARS.

O le suauʻu manogi e fesoasoani i le faʻamautuina o le tala faʻasolopito, faʻaleleia le soifua manuia i le muaʻi masina ma le menopause. O le faʻaaogaina o le suauʻu manogi i le taimi o le maʻitaga e fautuaina faapitoa lava, talu ai o vaega o lenei suauu manaia ua i ai se aoga aoga i le faagasologa o le maitaga ma le fanauina, ma e fesoasoani foi i le atinaʻe tatau ole mafaufau o le pepe e leʻi fanau mai.

O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le suauʻu faʻasolosolo e faʻalauteleina ai le malosi, faʻateleina le gaosiga o hormones sex.

E fautuaina ina ia aofia ai le suauu fefiloi i le taumafa o tamaiti mo le atinaʻe atoa o le tino o le tamaititi. E taua tele le aofia ai o le suauʻu suauu i le taumafataga o tamaiti vaivai ma tamaiti e maua i faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary. E tatau ona maitauina o le suauu fefiloi e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le calcium, lea e matua taua tele mo le faʻatupulaia o le tino o le tamaititi.

Puipuiga o le Kanesa

O faʻamaʻi faʻapitoa o le sasa o lo tatou taimi.Ua iloa e saienitisi i le lalolagi atoa o le mea autu i le tau faasaga i lenei faamai matautia o lona puipuiga. O le tuufaatasiga o le suauʻu manogi e aofia ai le faʻaaogaina o anticancer o le gaʻo elemene o le omega-3 ma le lignans, ae o le mea e leaga ai, i le tele o mea laiti (o le tele tele o nei filalaʻau e maua saʻo i le flaxseed).

E fautuaina le faʻaaogaina o suauʻu ma le flax linse i le togafitiga faʻapitoa o le kanesa ma ia puipuia ai. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lenei suauʻu e sili ona aoga i le puipuia o le kanesa o le susu ma le saʻo.

Puipuiga o faʻamaʻi o le tino

Ua iloa e fomaʻi i le salafa o le lalolagi le aʻafiaga sili ona aoga o le suauu masusu i luga o le faiai. I le masani ai ona faʻaaogaina le suauu lili, o se faʻaleleia atili o mafaufauga ma le saoasaoa o tali na matauina.

O le faiʻai o le tagata e 60% le gaʻo, ma e manaʻomia naʻo gaʻo tino gaʻo, e maua i le tele o mea i totonu o le suauu. I le fesoʻotaiga ma mea na muamua atu, o lenei suauʻu e manaʻomia mo tamaiti, tagata e iai mafaufau, ma, ioe, tagata matutua. O le aafiaga sili ona aoga o le suauu masusu i luga o le tino o le tino atoa ua faamaonia foi. O le suauʻu manogi e fesoasoani i nisi o ituaiga o le atuatuvale ma e mafai ona faʻasaʻoloto ai le masalosalo.

Paʻu Puipuia o Paʻu

E fautuaina le faʻaaogaina o le suauʻu suauʻu i le togafitiga faʻapitoa o maʻi paʻu o le paʻu o le tino, e pei o le seborrhea, psoriasis, eczema, paʻu, rosacea, faʻamaʻi paʻu, paʻu ...

O le suauu manogi e fesoasoani foi i le togafitiga o manua faʻamalolo ma maʻi o le tino, vavave i le paʻu. Faamanuiaina i togafitiga o sana ma paʻu. O le suauʻu manogi e faʻaaogaina foi i le togafitiga o mu mumū, fefiloi ma le lime (1: 1).

Faʻafefe o le mamafa

I le taimi nei, o le faafitauli o le mamafa o le mamafa ma le gaʻo o loʻo faasolosolo ina faʻatupulaia. O le kalori o le gaʻo o meaʻai e matua maualuga lava, o le tele o tauiviga ma le faafitauli o le mamafa o le mamafa, e le aofia ai gaʻo mai le meaai. E le o se auala lenei!

O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo e taua mo le tino o le tagata. O le suauu manogi o le a matua faʻatumu ai le vaivaiga o gaʻo susu. E le gata i lea, o Omega-3 ma Omega-6, o loʻo i ai i le tele o meaʻai i le suauu ua faʻafefiloi, e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo ma le metabolism lautele. E te mamafa pe mamafa? Faʻaaofia ai le suauʻu manogi i au mea taumafa. O le a fesoasoani e taulimaina le faafitauli.

O le suauʻu manogi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava e ala i le faaosofiaina o se nofoaga tuʻufiti, lea e faigofiegofie ai. E le gata i lea, o lenei suauʻu e faʻateleina ai le saoasaoa o le auala o meaai, faʻaititia ai le feʻau o le absorption i le inumaga. O le mea moni, e tatau ona faʻaititia le calorie ma faʻaleleia le gaioiga faaletino. A aunoa ma le faataunuuina o lenei tulaga taua - e leai se tasi, e oʻo lava i le uiga sili ona atoatoa, e mafai ona fesoasoani ia te oe!

Lafoaʻi o le Maʻisuka

Muamua lava, o le suauʻu faʻasusu e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas ma le endocrin system atoa. O se faʻasologa lelei mo le atinaʻe o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le taumafa o gaʻo ma gaʻo e gata.

Faatasi ai ma se taumafa malosi, o lena aofaiga itiiti o le gaʻo faatagaina o le gaʻo e faigofie lava ona maua ai ni gaʻo susu gaʻo, e taua mo le tino o le tagata ma e matua manaʻomia lava mo ia. Masalo o le oloa aupito sili ona lelei mo lenei faamoemoe o le suauu lea.

Na faʻamuta e fomaʻi o le faʻaauau pea o le faʻafefeteina o le suauu ua faʻafefeteina, e faʻaititia ai le aafia o le neuropathy o le maʻisuka i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo vaaia foi. O le mea moni, o le maʻisuka e le aoga le tauvaga, o lea ia talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le tatau tatau o le suauʻu manogi mo oe lava ia.

Faʻataʻiina o faʻamaʻi nifo

E mafai e le suauu manogi ona faʻamalolo le folasia.E fautuaina mo le faʻaaogaina i le togafitiga o gaioiga o le mumusu i totonu o le ooto: stomatitis, caries, gums toto. O le suauu manogi e tatau ona aofia i le taumafa a tagata vavao ma tagata e, mo le tasi mafuaʻaga poʻo le isi, e le 'ai iʻa e fai ai le le lava o gaʻo gaʻo faʻamalolo e taua tele i tagata. Ole suāuu lenei e manaʻomia tele mo tamaiti mamaʻi faifai pea, faʻavaivaia maʻi, tagata na faia le taotoga.

Mo le gau o le mamafa

E le mafai ona ave le suauu manogi i se maualuga maualuga o triglyceride i totonu o le toto, atonu o le a le malepe le gaʻo fualaʻau. O le mea lea, o le suʻega toto e tatau ona faia muamua. Afai o mea uma o loʻo i totonu o taʻaloga masani ma faʻamaʻi, ona mafai lea ona fesoasoani le suauu i luga o le suauu. I le taeao, 30-49 minute aʻo leʻi faia le taeao, inu le 1 tsp. suauu suauu, fufulu ile 1 tbsp. vai mafanafana.

I le gasologa o le aso, faʻaopoopo le suauu paluga i ipu fufulu. I le po, e tatau ona e inu i le isi 1 tsp. suauu lili. I le aso e tatau ona faʻaaoga le 2 tbsp. l suauu lili. Ma, o le mea moni, o se paleni paleni o meaʻai ma le faʻatupulaia o gaioiga faaletino! O le togafitiga ua mamanuina mo le 3 masina, ae e aoga le manatuaina o le taumafa o se auala o le olaga, ae le o se mea le tumau.

Faʻatasi ai ma le tele o sclerosis

O le suauʻu manogi e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi i lenei maʻi ogaoga. E fautuaina e ave le 2 tsp. suauʻu i le taeao, mo le 30 minute. ao lei faia le taeao, ma i le afiafi, ia le itiiti ifo i le 2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi. E tatau ona faʻaopoopoina le mea i totonu o le suauʻu ua faʻafefiloi ma lona faʻaaogaina fafo. I le tasi taimi i aso uma e tolu, o le massage o lima ma vae e fautuaina, ma tasi i le masina o le tino o le tino.

Mo mumu ma manuʻa papaʻu

O le faʻaaogaina o le suauʻu faʻafefiloi i le faʻafefiloi ma isi fuālaʻau fuālaʻau poʻo le sua o nisi o laau totō e fautuaina.

Fua 1:

  1. Suauu manogi - 2 tbsp.
  2. Sea buckthorn suauʻu - 1 tbsp.

Fua 2:

    Suauu manogi - 3 tbsp. Plantain juice - 1 tbsp.

Totoga 3:

  1. Hypericum oil - 30 ml
  2. Suauu manogi - 50 ml
  3. Sea buckthorn suauʻu - 70 ml.

E faʻafefiloi faʻafefiloi mea faʻafefiloi, faʻaaoga i le mea na faaleagaina o le paʻu poʻo se solo faʻapipiʻi ile faʻafefiloi. O le laei e tatau ona suia 1 taimi i le aso seia maeʻa faʻamalolo.

Tuua Lau Faamatalaga