E mafai ona 'ai beets ma le maʻisuka ituaiga 2?

O maʻi e maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai beets ma le maʻisuka. Ina ia maua se tali atoa i le fesili o tului, e tatau ona e malamalama i meatotino o le oloa, ma faʻamalamalama po oa vaega o loʻo aofia ai i lona fatuga.

O kulupu ia e faʻaaogaina e gaosia ai le suka, i le faasologa, o loʻo i ai le fiafiaga pe mafai ona faʻaumatia e tagata pe a faʻalavelave le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino.

Sa faia e Scientists le tele o suʻesuʻega e uiga i le aoga o beets mo le maʻisuka. O se tasi o taunuuga o nei suʻesuʻega - o beets i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le toto.

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le toto o le toto e mafua ona o le i ai o le kulimi i le sua pia. O nei mea e faʻaleleia ai le gafatia o le toto toto e faalauteleina, faʻaleleia le tafe toto. Ina ia faʻamautuina le toto, e tatau ona e inu i le tasi le ipu o le paluga o le suka i le aso fou. Ua faamaonia ai o le sua o le suka i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto toto.

Laʻau mumu i le maʻisuka e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino o le tagata. O lenei uiga lelei o le oloa e taua foi mo tagata gasegase i lenei maʻi.

O le maʻisuka e tatau ona pipii i ana meaʻai ma ia faʻaauau ona faia ni faʻamalositino faapitoa. O le maʻisuka mo le maʻisuka i lenei tulaga atonu e aoga, aua e faʻaleleia ai le faapalepale o soʻo se gaioiga faaletino.

O fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le fatu, lea e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

Le taua o meaʻai o beets

Beets o se mea maualalo-kalori oloa. E na o le 43 kalori i totonu o le 100 gram auaunaga.

O le aʻa o le aʻa e maua ai le maualuga o antioxidants e mafua ai le faʻaleagaina o faʻamalolo saoloto, lea ei ai le aʻafiaga o le tino. O aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo i ai le maualuga o fomaʻi e mafai ona faʻaititia le malosi o le faʻaogaina o meaola.

O beets o se punaoa maualalo o le folate ma le manganese, e maua ai le 14% o le mea e fautuaina i le aso i le micronutrient. E leai ni cholesterol e aʻafia ai aʻa. O le gaʻo oi totonu o loʻo i ai se aofaiga maualalo.

Soʻo se 100 kalama o beets mata e aofia ai:

  • 9.96 g o suauu kapio, e aofia ai le 7.96 g o suka ma le 2.0 g o filo o meaʻai,
  • 1.68 g o polotini.

Ae ina ia mafai ona tali le fesili e tusa ai pe mafai ona 'ai le beets i le maʻisuka, e taua le suʻe pe faʻafefea ona aafia ai le maualuga o le kulukose i le tino.

O se tasi lea o na fualaau faisua ia e sili ona lauiloa i le sauniuniga o ipu eseese. O lenei fualaau faisua e mauʻoa i le uʻamea ma le potassium.

O lenei mea e maualalo le kalori root vegetable with a high content of complexes carbohydrates. Beets o loʻo aofia ai pigments e taʻua o le pitonuʻu, e tali atu i lona lanu uliuli uliuli. O le taumafaina o le tele o beets e mafai ona mafua ai le urini ma le ogaumu e liliu ai le mumu. O lenei tulaga, e taʻua o beturia, e masani lava e le afaina. O le lanu o beets e mafua ona o le i ai i lona tuufaatasiga o se fuainumera tele o antioxidants, e pei o beta-carotene, i se faaopoopoga, o fualaʻau aʻa e aofia ai le tele o fiber ma le vaitamini C.

O aʻafiaga o le suka i le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i se tagata e faʻamamafa le tino i elemene aoga, lea e taua i se ituaiga o siama.

Le aʻafiaga i le tino o le maʻisuka

O le aofia ai o beets i le taumafataga e mafai ona puipuia mai le tele o mea, e pei o le maualuga o le toto, maʻi o le Alzheimer, maualuga le cholesterol ma e oʻo lava i le ita i le maʻisuka.

E fautuaina tamaitai e aofia ai beets ia latou meaʻai, aua o se punaʻoa mauoa o le gaʻo ma le uʻamea. O fua o le aʻa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu. Talu ai ona o le meaʻai e maua ai le suka i le suka, e mafai foi ona latou gaoioi e pei o ni meaʻai maualuga. Ona o le anotusi o peta-carotenes i totonu o le oloa, e mafai ona manumalo i le anemia, aemaise lava i tagata e le 'aina aano o manu. O le beta-carotene i beets e aoga lava i le tau e faasagatau atu ai i siama kanesa.

Ae i le taimi lava e tasi, e seasea fautuaina faapitoa mo tagata mamaʻi e iai se faʻafitauli o le maʻisuka. E mafai ona aofia ai fualaʻau i le taumafataga i ni vaega laiti, o se vaega o se taumafataga paleni paleni, e taua le saunia tatau o ipu ma beets. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suesue i fualaau sili ona lauiloa mo le maʻisuka. E taua foi le manatua o le glycemic index of beets e maualuga tele, lea e sili ona matautia mo tagata mamaʻi e mafatia i le maʻisuka.

E taua le faia i taimi uma o se suʻega toto, ma, e faʻavae i luga o iuga, fetuunai le fua fautuaina o lenei oloa.

Tulafono mo le faʻaaogaina o beets

O le sauniuniga o lenei fualaau faisua e faateleina tele le faasinomaga o le faasinomaga, o le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona matua faaeteete. E tatau ona faaopoopo i le taumafa i isi oloa. Faapea, i le faaopoopo atu i beets, e tatau foi ona e aofia ai pateta poo se faʻi.

E mafai ona 'aina ia gutu Beetroot. Ae e tatau ona e malamalama o laulaau e tamaoaiga i le oxalates, o lea o le maʻisuka o mafatia mai soo se faafitauli tau fatugala e tatau ona aloese mai le 'aiina o nei lau.

Afai e te inuina fua o le falalaʻau e maua i le maʻisuka, e manaʻomia ona e malamalama o le kulukose e vave oʻo atu i le toto. E le fautuaina ia beets vela mo le maʻisuka, talu ai ona o ia ituaiga meaai e maualuga lona maualuga o le faasinomaga.

E fautuaina le 'ai e le sili atu na i lo se fasi fualaau fuālaau i aso taʻitasi. O fualaʻau aʻa e mafai ona kukaina, ae mo le faʻaaogaina i lenei pepa, o le vaega faatagaina e laʻititi lava. Mo le tausia o se soifua maloloina, e mafai ona e faʻaopopoina ni nai beets i le supa.

O le oloa e aoga tele, ae e tatau ona e manatua pea e mafai e le beets cooked ona faʻalauteleina le suka toto, ona o le maualuga o le faʻasologa o igoa. E tutusa le aafiaga pe afai e inuina e tagata inisua le sua o le pipiʻi.

O tagata maʻi e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ua fautuaina ina ia faʻaaogaina se fualaau aina muamua. I fualaau vevela vevela, o mea e faʻaleleia ai le suka e sili atu ona maualalo ifo nai lo pusa vela.

O lenei oloa e matua fautuaina lava mo le maʻisuka. E ui i ona aoga uma, e mafai ona afaina i le soifua maloloina o lenei vaega o gasegase. O le mea lea, ao leʻi folasia atu i lau taumafataga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi ma saili ana fautuaga e uiga i beets. E tutusa foi le faaaogaina i le taumafa mulimuli, e taua le mataʻituina o lou soifua manuia ma, pe a talafeagai ai, lafoai le oloa pe faʻaititia le faʻasologa o le gaʻo.

O faʻamanuiaga o beets mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga