E mafai ona 'ai aso mo maʻisuka?

O le maʻi o le maʻisuka e tumu i mea faasaina. Mo le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto, e tatau ona e siakiina pea au mea taumafa. E le faatagaina meaʻai maualuga (GI), aua o loʻo i ai le tele o mea inu gaʻo. O nisi fomaʻi e finau o aso e maua ai le maʻisuka e mafai ona 'aina, o isi - e le mafai. Mafaufau i mea lelei ma le lelei.

Aisea e le mafai ai ona tafafao ma le maʻisuka?

O loʻo feteʻenaʻi fomaʻi e uiga i aogā ma faʻasauā o le aso pama fua mo se taimi umi, ae latou te lei oʻo mai i se manatu le mautonu. O fili o lenei fualaau aina e faailoa mai ai e 70% le suka. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e aloese mai meaʻai e faʻateleina ai le kulukose o le toto.

O aso e i ai se faasinomaga maualuga (146), lea e toetoe lua faaluaina le maualuga e pei o se hamburger (86). O loʻo aofia ai se tele o meaʻai gaʻoloʻo faigofie, ma e leaga ai le maʻisuka. 100 kalama o le oloa e aofia ai vailaʻau masima e toʻa 20. O nei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le oona, ma o le mamafa o le tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O aso e tuʻuina i luga o le pa ma faʻi, fig, vine ma vine. O nei mea uma e matua faʻasaina i le faʻaogaina o ituaiga o maʻisuka. Afai ei ai sau foliga vaivai o le maʻi poʻo se maʻi o le maʻisuka, ona e faʻalogologo lea i manatu o fomaʻi o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o tafaoga.

Le aoga o aso

O faʻamanuiaga o le aso o fua o le pama o loʻo taʻua e saienitisi Isaraelu. Latou te finau faapea o aso mo le maʻisuka e mafai ona 'ai, ae i le tapulaa faʻapulaʻa. E le gata i lea, e sili ona lelei le faʻatau o fua o le ituaiga Madzhhol.

O aso o lenei ituaiga e tetele (8 cm le umi ma 4 cm le lautele), e sili atu ona suamalie ma suamalie nai lo le masani. Latou te maua le maualuga o mataupu o mea aoga elemene. O le Majhol e aofia ai ituaiga o ituaiga. O le sailia o aso o lenei ituaiga e le faigofie, e masani ona faʻatau atu i atunuu o Sasaʻe Tutotonu.

O le tuufaatasiga o le fetus e aofia ai:

  • proteinins - 5.8%,
  • gaʻo - 0.5%,
  • carbohydrates - 65%,
  • vitamini o vaega B, A, acid ascorbic,
  • micro ma elemene elemene,
  • sili atu i le 20 amino acids,
  • fiber.

Faʻafetai i lenei tuufaatasiga, o nei fua e fesoasoani e tau ai aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi i le tino o le tagata. O le vailaʻau A ma le potassium e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le faʻalavelave faʻafitauli o le vaʻai. O le uʻamea, calcium, magnesium, zinc ma isi elemene e fesoasoani e pulea le faiʻai, faateleina le puipuiga, faʻamaonia le faʻaogaina o le tino.

Fructose o loʻo iai i aso e sili atu lemu nai lo le suka, o le mea lea ma le faʻaaoga lelei, o le a leai se osofaʻi malosi i le kulūkose. E fesoasoani le Pectin i le faʻapalapala. O fua e le oi ai le cholesterol ma maua ai se aoga aoga i luga o le faiga o le totoga. Latou te maualuga le kalori, o lea ua vave ona tumu.

O le a le mea e le tatau ona galo?

O lea e mafai e le maʻisuka ona 'ai aso, ae le o mea uma. Afai o le faʻateleina o le faʻasolosolo ona tupu ma atonu o le suiga faafuasei o le suka e maualuga, ona lelei lea ona teena lenei meaʻai. Faatasi ai ma ni mea malu, e mafai ona e 'aina ni aso, ae le sili atu ma le 2 i le aso.

O i latou o loʻo aʻafia i le togafitiga o le inisalini e tatau ona nofouta o se paipa o fualaau mamago e tutusa ma le 20 iunite falaoa (XE). Pe a fatuina le lisi, e tatau ona amanaʻia lenei mea. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le iloa o le fua, ma ia aua le faʻasaʻo oe lava ia lelei uma.

Tuua Lau Faamatalaga