Loto o le fatu i le pancreatitis

O le pancreas o loʻo i totonu o le puʻu abdominal (tusa ma le maualuga o le muamua ma le lua vertebrae lumbar). O le okeni o loʻo i tua o le manava ma faʻapipii vavalalata ma le duodenum.

Afai e faia se tui i le itu o le puipui o le manava, o lona nofoaga e tusa ma le 5-10 cm le maualuga i luga o le pute.

O le ulu o le gland ua siomia e le duodenum, lea o loo siomia ai i foliga o se solofanua solofanua. E ala mai i le pancreas-duodenal arteries, ua maua ai le toto i le pancreas.

E faapefea ona tiga le pancreas?

O maʻi pancreatic e pei o pancreatitis, adenocarcinoma, o maʻa i luga o le vavao, necrosis ma le maʻisuka masani.

O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai le pancreatitis - mumunia o le pancreas, faʻapea foi le faaleagaina:

  • tiga i le nofoaga i lalo ifo o le iʻu i le itu tauagavale,
  • vaivaiga
  • faʻateleina le sosolo
  • fatu palpitations
  • fiva
  • taoto, vili,
  • lanu samasama o le paʻu ma mata o mata,
  • manava manava
  • atonu o se tulaga faateia.

Faatasi ai ma le faateleina o le tiga, o le vomiting reflex ua atili malosi. O osofaiga o le feʻaveaʻi atonu e muamua atu i le amataina o le tiga. E masani lava, o le vomiting e aliali i le taeao po o se tali atu i se taumafataga, o lona uiga o se taunuuga o le manava o le manava. A maeʻa le vomiting, o loʻo i ai se mea vevela pe manaia, e sau se mapusaga mo sina taimi. Vomiting e mafai ona faʻaogaina ma faʻaalia i lea taimi ma lea taimi.

Pancreatic togafitiga i le fale

O faʻafitauli o le pancreatitis mumua e aofia ai le vomiting ma le tiga o le tino, lea e umi ni aso. O faʻamaoniga lava e tasi e mafai ona faʻaalia ai le cholecystitis, faʻapipiʻi, faʻalavelave o le intestinal, poʻo le maʻi o le manava. Ina ia iloa le faʻamaonia saʻo, o le asiasiga vave i le fomaʻi e manaʻomia. O le gase o le pancreatitis e naʻo totonu o le falemai.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻasolo nei o le a fesoasoani i le fofoina o tiga tiga.

Yogurt compress

O se faʻafefiloi o lemoni ma le kalaka

Mo le faʻaleleia o le aʻafiaga, o le inu o le paluga e fautuaina faʻatasi ma le faʻaaogaina lelei. Ua saunia e pei ona taua i lalo: ave i le tutusa o le blueberry, vine, fugala, laʻau o le sana, fatu pi. E tasi le sipuni sipuni o le aoina mai o mea e sasaa mai i totonu o se vevela ma le tasi ipu malamalama vai ma faʻafefe i le po. O se ipu malamalama o le afu ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma inu i se paluga silani. Togafitiga e faia mo le tolu masina.

Parsley susu susu

Falemaʻi

Vaega o fualaau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi.

Ina ia faʻaitiitia le gaosiga o enzymes, o faʻasologa o loʻo faʻamatalaina "Taʻiala", "Aprotinin". Pe a alu se osofaʻiga mataʻutia pe faʻasolosolo i le pancreatitis, e manaʻomia le togafitiga o le enzyme e fesoasoani ai i le faʻasaʻoina o le gasegase. I lenei tulaga, tofia: "Mezim", "Panzinorm", "Pancreatin", "Festal", "Creon". O lo latou faʻaaogaina ua faʻaseseina i allergies i le porotini o le puaa, aua o lenei vaega o le faavae. A o laʻititi, o se faʻalogona e mafai ona faʻalavelaveina ai le vavalaʻau, ona oʻo mai lea o togafitiga o togalaau e laveai ai: Somilase, Unienzyme, Somalia, e aofia ai papain poʻo le araisa.

I faʻamaʻi o le pancreas, e le mafai e le tasi ona tuʻuina atu i le tagata lava ia fualaau, lea e ono mafua ai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, necrosis, ma le toto.

Ina ia faʻamalieina le tiga ma puipuia ai le faʻaleagaina, o mea tau fomaʻi i foliga o gels poʻo suspensions e faʻaaogaina. O la latou galuega o le faʻafefeina o le eleʻele hydrochloric (Fosfalugel, Almagel) poʻo le faaitiitia o lona gaosiga (Omez, Proseptin, Contralock, Omeprazole, Ocid, Gastrozole).

Tele pasese

O le lautele lautele o le pancreas o se tagata matua o le ulu lea: e oʻo ile lautele ile 5 cm, o le mafiafia o le 1.5-3 cm O le tino o le pito sili lea ona umi o le tino, o lona lautele e 1.7-2.5 cm. O le masani ole umi ole siʻusiʻu - e oo atu i le 3.5 cm ma le lautele e tusa ma le 1.5 cm.

Ina ia iloa maʻi i vailaʻau, e faʻaaogaina le ultrasound, ma o le taunuuga lea e fuafuaina ai foliga ma le tele o le okeni, e faʻaalia ai lona tulaga. O isi metotia o suʻesuʻega e faigata ona e matua loloto le paʻu.

O le fausaga o se okeni maloloina e tutusa. O suiga laiti i le tele o le ulu, siʻu poʻo le tino e mafai ona manatu i le tulaga masani i le tulaga o faʻataʻitaʻiga lelei o se suʻega toto mo le biochemistry.

Galuega o le Exocrine

O se tasi o matafaioi sili ona taua o le pancreas i totonu o le tino o le gaosia lea o le sua pancreatic, lea e aofia ai sima, vai, enzymes (proenzymes).

O le pancreatic enzymes e aofia ai:

  • Trypsin ma chymotrypsin (fesoasoani e siaki le protein)
  • Amylase - faʻaumatia meaʻai gaʻo,
  • Lipase - faʻatumu le faagasologa o vaeluaga o gaʻo na i lalo o le malosi o le talo mai le gallbladder.

O le vai pancreatic o loʻo i ai elemene o elemene - salts acid, lea e maua ai se tali alkaline. O lenei mea e le faʻaleagaina ai le kulimi o meaʻai e sau mai le manava ma fesoasoani ai e faʻaaogaina gaʻo.

O le faʻamalositino o le vai inu oona e fesoʻotaʻi tonu ma le taumafa o mea taumafa. O lona uiga, pe a 'aina meaʻai eseese, o fua o le enzymes o mea eseese ma le voluma e maua.

Mafuaaga ma faailo o togafitiga

Ava malosi viral infections (mumps, hepatitis B),

O le pancreatitis e mafai ona tupu mo le tele o mafuaaga, sili atu i lenei mea i le tusiga "Chronic pancreatitis."

O le maualuga o le maualuga o le biliary e mafua mai i le taofia o le tatalaina o le talo e avea ma se taunuuga o le atinaʻeina o jaundice. O le mafuaaga autu mo lenei tulaga o le ogatotonu ma le fuaina.

E tusa ai ma le faʻaauau o le faagasologa, e mafai ona:

  • vaega (faʻatasi ai ma le mamafa o le mamafa i totonu o le vavalalata),
  • atoa (faatasi ai ma le solia o le tino atoa o le ate).

E tusa ai ma le faʻatonuina o le mafuaaga e taofia ai:

  • feʻau faʻasolo,
  • muamua,
  • inisinia,
  • fefiloi.

  • muamua, faʻatasi ai ma faʻaletonu laiti o galuega,
  • agavaʻa (totogi)
  • faʻateleina i faʻaaliga matuia,
  • faigata (o le totoina o le toto toto ma le le mafaia o le ate).

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei ituaiga toto maualuga e mafai ona:

  1. Faʻalavelave fesoasoani (echinococcosis).
  2. O le maʻitaga e vaeluaina ai le vailasi.
  3. Plameric inflammation.
  4. Faʻanatura i le fausaga o le biliary tract o se natura faʻanatura.
  5. Benign neoplasms i le vaega o le ulu o le pancreas.
  6. Le i ai o maa.
  7. Tulu le mama.
  8. Faʻaiʻu i le ate.
  9. E faʻapefea ona faʻaalia lenei

O faʻamaoniga o le faʻateleina o faʻamalosi i lenei mataupu e le o se taimi umi. Masalo na o le atinaʻeina o vaivaiga lautele, o le faʻaletonu o le tiga i totonu o le itulagi faʻatele ma le sao o le eletise.

E iai taimi e iloa ai le loliina. O le tagata gasegase e le manatu mamafa i nei faailoga, ma e le faʻatalanoa se fomaʻi. Ona i ai lea o se faʻaopoopoga o le vaʻavaʻaveʻa faʻatasi ai ma le faʻalavelave o le faʻamalolo.

I laʻasaga mulimuli ane, o se faʻagasolo malie o le faʻapupulaina o le suavai i totonu o le vaeluaga faʻapitoa. O lenei mea matautia, lea ei ai le igoa ascites, e toetoe lava a le aveeseina pe a uma ona faia togafitiga. E sili atu le malosi o tiga.

I le taimi o le suʻega, e iloa ai e le fomaʻi le faateleina o le manava, faʻaleleia i vaega vavalalata o pito i lalo, faʻalauteleina o veins i le pito i luma o le manava, samasama o le vailaʻau ma le paʻu o le paʻu.

Faʻasolosolo le gaogao, faʻapouliuligia ai le vevela, ma o le fale e faʻafefeteina. E mafai ona iloa i luga o le paʻu, e pei o le maʻi e oʻo i le paʻu o le paʻu.

E faasolosolo lava, e tupu mai le fetu (aemaise lava i togafitiga o le tino), o se faʻaitiitia po o le leai o se manaʻoga.

I luga o le palpation, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le ate, o le tiga i le itulagi o le hypochondria ma le sono o le manava. O le faʻaopoopoga o le mumū e maua ai se faʻalauteleina o le vevela, lea e tumau pea, ma e le alu ese ma le foliga mai o le jaundice (e le pei o le siama pipisi).

I le laasaga o le atinaʻeina o faʻafitauli, o le tagata maʻi e atiaʻe le toto. E foliga mai o se taunuuga o le faaleagaina o veins vaevaeina i le esophagus, rectum ma le manava. O se vaega o lea ituaiga o faailoga o lona faafuaseʻi ma le leaga o le toto.

O le faʻamaoniga o le suʻesuʻega e faʻatinoina e ala i le faaaogaina o le ultrasound, duodenography, radioisotope scanning o le ate. I mataupu sili ona ogaoga, o le laparoscopic diagnosis e faʻaaoga.

Fesoasoani ma togafitiga

O tagata maʻi ei ai faʻaʻailoga e tatau ona iai i le falemaʻi. I le atinaʻeina o faʻafitauli faʻaletonu o le tagata, latou te togafiti i le falemaʻi maʻi.

O meaai e tatau ona tamaoaiga i le gaʻo ma pulu. Afai e tupu mai faailoga o le encephalopathy, ona le fautuaina lea o le protein mo le faaaogaina i meaai. I totonu o le taimi umi, o meaai e tatau ona faia i ni vaega laiti ma masani ai.

Togafitiga o le maualuga o le maualuga o le biliary e mafai ona puipuia pe afai e na o ni faaletonu o galuega e matauina. Le fesoasoani e faʻaaogaina:

  • peta-receptors blockers (atenolol),
  • nitrates (nitrosorbitol),
  • Faʻailoga ACE (monopril),
  • glycoaminoglycans (sulodexide).
  1. Tulaga masani o paleni ma le paleni eletise. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le fesoasoani mai o sauniuniga ma mea faʻalavelave ogaoga.
  2. Vaʻaia faamalosi e faʻamamā ai le tino ma faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi.
  3. Faʻasalalauga masani o mea totino o le toto.
  4. Faʻatasi ai ma le cholangitis, o loʻo faʻaaogaina se togafitiga o le antibacterial therapy. O fualaau o filifiliga i lenei mataupu o le cphalosporins.
  5. Le faʻaaogaina o fualaau e faʻaleleia ai le toto ma le faʻamalosia o sela ate.
  6. Faʻalavelavega o le vaʻaia o le biliary (faʻamaʻi poʻo le gaʻo).

Faʻaaogaina togafitiga faʻaaogaina i le tulaga o le faateleina o faʻamaoniga ma le le atoatoa o togafitiga fualaau. O faʻamatalaga mo le taotoga o le atinaʻe lea o ascites, hyperspelinism, totoga ogaoga mai totoga o totonu.

O le laasaga muamua o le taʻavale lea e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le maʻi. Ua aveesea se tumama poʻo se faʻatulagaga. I le tulaga o le faalumaina i se tulaga e le mafai ona faʻaaogaina, e faʻaaogaina togafiti togafitiga - chemotherapy ma le faʻamalolo. I nisi o tulaga, o loʻo faʻaaogaina se gasegase o le ate.

O le uʻamea o loʻo i tua o le manava, e faʻasese i luga ma le lautele e oʻo i le sefululima senitimita.

O se pancreas maloloina lelei e piniki i lanu.

Ma afai o lenei okeni e mafai ona aʻafia i soʻo se faʻamaʻi, e gaʻo, le manava, le gaʻo ma le gaʻo.

O le talaaga o le okeni o loʻo faʻatusalia e le tele o vaega faʻa-natura:

  1. O le tino, lea o loʻo i totonu o le gyrus o le duodenum,
  2. O le tauagavale tauagavale po o le lobe uaua, lea e latalata i le vavalalalo ifo o le manava ma e oʻo atu i le vavae ma le toega fatu,
  3. Le faʻamaonia saʻo, po o le loupenal lobe, lea e oʻo atu i le fatuga saʻo.

O le faʻalauteleina o le faʻasalalau o le pancreas e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi. I vailaau faʻasoifua, ua manatu o se faailoga o se anomaly. O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faavae o se suʻega o le okeni e faʻaaoga ai le ultrasound.

E mafai ona avea le pancreas ma mea e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi eseese o le pancreas, e aofia ai le pancreatitis.

O le pancreas o se totoga tele ma taua. E faʻatino ai le tele o galuega taua i le tino, e aofia ai le atinaʻeina o le sua o le pani, lea e aofia ai i le veleina o meaai. Afai ei ai ni faʻalavelave i le gaioiga o le okeni atoa, e mafai ona mataʻituina maʻi le mautonu.

O se suʻesuʻega o le pancreas ua faʻataʻitaʻiina pe a iai ni faafitauli ua uma ona faʻaalia ma o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻalavelave. Afai e iloa le eseesega o se okeni, e tatau ona faia nisi suʻesuʻega o le a sili ona saʻo le faailoaina o le mafuaaga o lona tupuga.

O se tasi o mafuaaga sili ona taua e taua o le le paleni ma le le lelei o taumafa, ae ui i lea, o nei mea e mafua ai ona foliga mai o le solia o le fausaga o le okeni. O mafuaʻaga o le faʻalauteleina o le ituaiga o le pancreas e mafai ona avea ma mea nei:

  1. Subacute pancreatitis. O lenei tulaga o se mea masani o le tino pancreatitis poʻo le atiaʻeina o le faʻavavega o le tulaga masani o le maʻi. O lenei togafitiga e mafai ona tupu mo se taimi umi lava umi. I le taimi lava e tasi, o le fausaga o le gland e suia laitiiti lava, ma o le mea e masani ai (e masani lava o le mamafa i totonu o le manava, gasegase, tiga lemu) e vaivai. Afai e te le mulimulitaʻi i se meaʻai, o le a oʻo i le taimi o le suʻega, o le a avea ma se faʻamaʻi matautia ma lē lelei,
  2. Faʻailoga pancreatite O lenei laasaga e mafai ona faia i auala eseese. Faatasi ai ma se uiga malie o le faʻavavevave e seasea lava, e tusa ma le 1-2 taimi i le tausaga. O se faʻalavelave matuia e faʻaalia i faʻalavelave faʻafuaseʻi ma tiga ogaoga, faʻavave o le mamafa o le mamafa. I le taimi o le faamagaloga, o suiga i le ultrasound e le o vaaia, ae ui i lea, i le taimi o le faateleina o pancreatitis, o le fausaga o le okeni o loo vaaia e eseese,
  3. Pancreatic cyst. Afai o le uiga ese o le okeni e mafua mai i kystes, o mea ia i totonu o fusi o le gland ua tumu i le vai, e ala mai i le ultrasound ua faauigaina o ni fausaga e faaitiitia ai lagona,
  4. Tumo Maga leaga ma le mama e mafai foi ona iloa e le ultrasound o ni vaega eseese o le fausaga. O faʻamaʻi faʻamaʻi e suia ai le fausaga o le okeni ua i ai muamua i le amataga.

O faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaleagaina, vomiting, mamafa ma tiga i totonu o le manava, afaina, le mautonu masani poʻo le manava manava, le fia 'ai.

E tusa ai ma manatu e masani ona taliaina, o ituaiga uma o pancreatitis e tupu mai ona o le tali atu o le tino ma le tino lautele e tali atu i aafiaga faʻaleagaina o le activolytic activolytic ma le lipolytic pancreatic enzymes.

Faatasi ai ma mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻeina o pancreatitis, mea faʻainisinia, neurohumoral ma mea oona-o aʻafiaga e iloga.

Faʻamatalaga faʻapitoa e aofia ai le soliga o le sua o le vai inu e mafua mai i le poloka o le faʻamalama i totonu o le mea e tatala ai le auala masani ma le pancreatic lect. O mafuaʻaga o poloka puipui e mafai ona: • faʻaauau pea le vaʻaia o le sphincter o le Oddi ona o le faifai pea o le biliary colic i le gallstone mala, cholecystitis gasegase, dyskinesia o duodenum 12 (duodenostasis) ma le duodenopancreatic reflux,

Faatasi ai ma aʻafiaga o le neurohumoral, o le mea e sili ona taua e faʻaleagaina ai le gaʻo gaʻo ma faʻamaʻi pipisi, ma i totonu o mea e afaina ai-o le soona inu tele o le ava malosi. O vailaʻau ma meaʻai e maua ai se mea e sili ona taua i nei mafuaaga. O nei mea taua e masani ona maua pe a uma ona inu pia, meaʻai ma meaʻai.

Faʻafeiloaʻiga pancreatic

Pancreatic necrosis o se faagasologa lea e faʻaalia i totonu o le tino maliu i lalo o le aafiaga o le tele o mea faʻamaʻi, lea e faʻavae i luga o le afaina o le okeni ma le masani. O le atinaʻeina o le necrosis e tupu pe afai o le suʻesuʻega ma togafitiga o le pancreas e tolopoina.

I nisi tulaga, ae maise lava i faʻasalalauga lautele o le atherosclerotic vascular i tagata matutua ma senile, o nisi taimi o loʻo i ai le thrombosis ma le infarction pancreatic.

O la latou faʻaiʻuga atonu o ni nai paʻu toto ma le faʻamaʻi mai le agavale tauagavale e iai ni faaletonu o le fatu, faatasi ai ma le afaina o le endocarditis, o le faʻamalosi mai le papa o le atheromatous. E talitonuina i nei tulaga, o le ulu e ulu atu i isi totoga: o gaʻo, vaʻa, ate, ma isi. E talitonuina o le togafitiga o anticoagulants ma le oortography, aua o nei mea e fesoasoani i le vavaeeseina o mea mai i le atherosclerotic plaques, e mafai ona faaosofia ai mea e aofia ai mea o loʻo i luga o atheromatous plaques. .

Apoplexy ma pancreatic infarction, a itiiti mai i le amataga o le atinaʻeina o le gaioiga, e ese mai i le maʻi pancreatitis hemorrhagia maʻi i tulaga o le morphology e ala i la latou faiga faʻatapulaʻaina, ma le faʻamalosia o le fofo.

O le togafitiga e faia i le taotoga o le falemaʻi e tusa ai ma mataupu lautele o togafitiga o le pancreatitis o le hemorrhagia.

O maʻi pancreatic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Fafine

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O le pancreas o se okeni i fafo ma totonu o le pulelaʻi. E faʻamalo le sua pancreatic i le duodenum. O le pancreas ma le bile ducts e atiina ae faatasi ma le duodenum, lea e faʻaalia i lo latou tulaga faʻale-aganuʻu ma galulue faʻatasi ma le faʻalagolago. E masani ona i ai faʻamaʻi tutusa o nei totoga.

O le pancreas e tu i tua i le maualuga o le 1-11 lumeta vetebrae, e nofo ai i le tulaga o le duodenum ma faitotoa o le vaʻa. O le tino o le pancreas ma lona pito i luma e sosoo ma le pito i tua o le manava. O nei totoga e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i se vaalele vaapiapi - teuina o ato.

O vaʻa pito i luga e pasia i tua o le pancreas i le maualuga o le suiga mai lona ulu i totonu o le tino. O le pancreatic duct (Duo) o loʻo fausia mai le fusifusi o nai paʻu laiti. I le ulu, o le papacreatic duct e fesoʻotaʻi atu i le mea faʻaogaina o le pancreas ma faʻafefe atu i totonu o le auala masani.

O le parenchyma pancreatic e aofia ai le tele o lobules, e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i lapalapa o mea fesootai. O lobule taʻitasi e aofia ai sela epithelial e maua ai le fatu. Mo se aso, o le mea lilo e faalilolilo 1000-1500 ml o le sua o le pancreatic. Faatasi ai ma potu o parenchymal o le pancreas, ei ai ni vaimea faapitoa e fausia ai fuifui o le 0.1-1 mm i le lapopoa, ua taʻua o tamaʻi pancreatic.

O le gasegase o le Exocrine e faʻamalosia e nū, o hormones o le manava ma duodenum (secretin, pancreosimine). Amylase lea e faʻamavaeina ai le gaʻo ma le lipase e momotu ai gaʻo o loʻo natia e le pancreas i le gaioiga masani. Puipuiga - trypsinogen ma chymotrypsinogen - ua faʻamanuiaina i se faiga e le faʻaogaina.

E na o le duodenum, e taumafai ai trypsinogen, i lalo o le aafiaga o le enterokinase, ua liua i trypsin, lea e faʻagaoioi ai chymotrypsinogen i chymotrypsin. Faʻatoagaina o enzymes proteolytic i le duodenum e puipuia ai le pancreas mai le gaʻoina o oe lava. I le faʻaopoopoga, o sene o le sine e faʻamalamalamaina ai le inhibitors protease. O mamanu o le pancreatic ducts ei ai foʻi le puipuiga.

O le autu o le faaosoosoga o le inisalini o se meaai e mauoa i protein ma gaʻo. O le gafatiaina o gaioiga o le pancreas e matua tele naʻo le aveeseina o le tusa ma le 80% o lona parenchyma, o faʻamatalaga o le le atoatoa o ana galuega (maʻi maʻisuka, ma isi mea) e mafai ona aliali mai.

Faailoga o pancreatitis.

O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e tuʻuina mai ma faʻamatalaga iloga faʻapitoa. O le faʻaogaina o le tino e mafua ai le le lelei o le paʻu. E masani lava, o le enzymes oi ai o loʻo teuina i se faiga e le faʻaaogaina, ma amata ona gaoioi pe a maeʻa ona latou ulu atu i le inumaga. Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o se tulaga e pei o le pancreatitis, o le enzymes o loʻo taofia i totonu o le pancreas, e faʻaogaina ana lava mea. O lenei tulaga e sili ona matautia, aua e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave e pei ole:

  • afaina i le toto,
  • faateia
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • cardiovascular failure
  • peritonitis
  • pericarditis
  • toto i totonu o vaa,
  • lanu
  • mafaufauga le mafaufau e mafua mai i le inu o le tino.

O nisi o nei tulaga e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave ogaoga, pe a uma ona maliu le maʻi. Afai e le maeʻa le faʻasolosolo i le 2 vaiaso, e mafai ona tupu ni faʻafitauli faaopoopo, lea e matua lamatia tele ai le pancreatitis.

E masani lava ona i ai le faʻaogaina o le sooga i le manava, fistulas, phlegmon. I le taimi muamua, o le faʻaogaina o le mu i le pancreas ma le pancreatitis o se mea faʻapitoa i le natura, ae i le lumanaʻi e mafai ona pipisi ai le siama. O lenei togafitiga e mafua ai le atinaʻeina o le toto. O le faʻasaʻo faʻasalaga e masani ona mafua ai le oti i tua atu o le tino pancreatitis. O le faʻaogaina o le tino e mafai ona mafua ai se suiga leaga i le gland.

O le faʻataʻitaʻiga o le ola i lenei tulaga faʻaleagaina, e faalagolago lava i le afaina o le okeni. O le faʻamoemoe o le ola e aʻafia i le manuia o togafitiga ma le faʻalogo i fautuaga a le fomaʻi.

O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻasologa o le ola. O le pancreatiti o aso e mafua ai le tele o suiga o le morphological i le pancreatic tissue, lea e faʻateleina ai le tele ma maua mai ai se mea mamafa. O le membrane fibrous i le foliga masani o le maʻi o loʻo i ai faailoga o le sclerosis.

O vaega o le necrosis e faʻaalia i se uiga lanu samasama. Faatasi ai ma se faʻavae i totonu o le parenchyma, o le tele o le tuputupu ae o mea filogia e iloga, o loʻo faʻaalia e se mamanu faʻapipiʻiina. I nisi o vaega o le okeni, e matua le vavalalata laina, i nisi o nofoaga ua matua afaina. O lenei mea e aʻafia ai i le faʻaalia o se faʻafitauli le alualu i luma o le pancreas i se tulaga e pei o le pancreatitis e masani ai, ma matua faʻaleagaina ai le faʻasolosolo. O faʻalavelave e aliali mai i le talaaga o lenei ituaiga o faʻamaʻi e matautia matautia, e aofia ai:

  • maʻisuka malosi
  • fao
  • pancreatic ascites,
  • toto maualuga
  • anaemia
  • phlegmon i le potu toe foi mai, ma isi.

E le o iai le mea taua i le epithelial lining in such pseudocysts. I le lumanaʻi, o lenei mea e mafai ona aafia i le microflora pathogenic. E mauaina ai se uiga lanu meamata-lanu meamata. O le vailaʻau e matua leaga lava le manogi. I luga o le ala, e mafai ona iloa mai laina uumi e taofia ai. O nisi tagata e maliliu tonu ona o le faʻaleagaina o ia ituaiga faʻavae.

O le sili atu taimi masani o le pancreatitis e faʻatasi ma vaitaimi o faʻasalaga, o le faʻaitiitia o le soifua o le tagata maʻi.

O gaʻo uma o lenei okeni e aʻafia i le faʻaleagaina o togafitiga: gasegase lapisi, islet epithelium, acini, leʻo gaʻo, mea faʻapipiʻi, mea faʻapipiʻi. I totonu o le pancreatitis, e mafai ona faʻapipiʻi totoga tausi tino i totonu o le okeni. Ua faʻaititia le tele o parenchyma galue. I tulaga ogaoga, o lenei tino e mafai ona matua leai lava.

A o faagasolo le faagasologa faifai pea, ua matauina ai le atrophy o le tino ma le totoga o le okeni. I le maua ai o nei suiga, o le pancreatitis e avea ma mafuaʻaga o le lomiina ma le gaosia o hormones taua, e mafua ai le afaina o le ola o se tagata maʻi i le pancreatitis e le mafai, talu ai pe a faʻamaʻo le togafitiga ma mulimuli le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, lafoai ni amio leaga,

O le faʻamalosi, afaina, vevela mata, le mamafa pe a uma ona 'ai, faʻafitauli i le manava - o pine muamua nei e te manaʻomia e gauai ai i le manava ma le paʻu.

I totonu o le pancreatitis, o loʻo i ai le soliga o le suavai saoloto o le sua pancreatic, lea e mafua ai le gaogao o le gland e ona lava enzymes. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i se tiga tiga tiga. O le tiga i totonu o le pancreatitis ogaoga e tupu i le itu tauagavale, pe a mavae sina taimi ona maua mai ai se uiga fusi, faatasi ai ma le taoto, vomia.

Talu ai ona o le inupia, vai inu (faʻaleagaina vave), o le tulaga o tagata gasegase e mafai vave ona ogaoga: faʻaitiitia le toto toto, o le mafaufau ua faʻavaivaia. Faʻaititia ma le faateia e mafai ona atiaʻe. O lenei maʻi ua taʻua o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i taotoga, ma e manaʻomia ai se suʻega faanatinati e se fomai tipitipi ma falemaʻi i se falemaʻi falemaʻi.

I le taimi lava e tasi, e mafai e le tagata gasegase ona "faʻapalepale" se osofaiga leaga, lea, ioe, e le tatau ona faia, aua a leai se togafitiga e mafai ona ia alu i le pancreatitis, ma e le mafai ona faʻaleleia.

I le taimi o le pancreatitis, e lua vaitau e iloga: o le amataga ma le taimi o le ogaoga o le faaleagaina o le pancreas. I le uluaʻi taimi (umi e tusa ma le 10 tausaga), o le mea autu o le tiga. O le tiga e maua i le pito i luga ma le ogatotonu, o le afa tauagavale o le fatu (i le itu tauagavale o le fatafata, i le itu o le fatu (e pei o le fatu fatu) i le itu tauagavale o le lumbar (e pei o le renal colic), e mafai ona salalau solo le tino, faʻataʻaliʻoliʻo, faʻaitiitia le nofo ai, O le fagu i luma, e masani ona tupu 15-20 minute pe a uma ona 'ai. O se osofaʻiga i se tagata maʻi i le pancreatitis e masani ona faʻavasegaina o se pancreatitis.

O meaʻai manogi, suamalie, falai, ulaula, ava malosi ma mea inu vevela, sukalati, kofe, koko e faʻafefe ai le tiga. Paʻu faʻatasi ma le pancreatitis e faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi - o le gasegase faaumiumi, vomiting, lea e le aumaia ai le toomaga, fulafulaina, faʻavalava vavalalata. O faʻamaʻi pipisi e le o matauina i taimi uma ma maua ai se uiga faʻafefe, e faigofie ona taofia i taimi o togafitiga. Exocrine pancreatic function, i le avea ai o se tulafono, tumau pea le le mautonu.

Faatasi ai ma le soifuaga umi o le pancreatitis, o le suiga o le tino o le pancreatic tissue, o lona gafatia e gaosia ai le enzymes ma hormones ua faaitiitia, ma ua le atoatoa le failautusi. O tiga e le faʻaititia, ma o le tele o taimi latou te le o atoa uma. O le maʻi pipisi e mafua i le ata o le falemaʻi, o le exocrine pancreatic deficiency e atiina ae, e faʻaalia e le malabsorption ma le syndrome syndrome.

Maldigestion o se soliga o le faʻapalaina o meaai i vaega e tatau mo le faʻaaogaina. Faʻaleagaina o le solia lea o le masini o le absorption i le tootoo laitiiti. O le mea sili ona taua o se musoo stool 2-3 taimi i le aso pe sili atu foi, "stoopreatic stool stool" (copious, fetid, oily).

O le taofiofi e masani lava o se taunuuga o le faaputuputu o gaʻo i totonu o le manava. Ua tupu le paʻu. O faailoga o le hypovitaminosis e foliga mai: leai se vaaiga i le aoauli, faaletonu o le pigmentation (vaivaiga o le vitamini), totoga o le toto (vaivaʻa vitamin K ma le C), conjunctivitis, stomatitis, siama o le paʻu (vai vitamin B), anemia (vitamin B12 ma le folic acid).

O le le faʻaaogaina o le calcium e oʻo atu ai i faʻavevesi, tiga o le ponaivi (osteoporosis). O le le atoatoa o le endocrine pancreatic e atiaʻe ai. E i ai vaevaega o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le toto suka) ma le vaivaiga faʻaleagaga, lagona o le neuropsychic, afu malulu, gatete i le tino. O le gasegase o le pisreatogenic ua amata ona atiina ae. Paʻu paʻu, fia iloa le fiainu.

O se tasi o faʻapotopotoga sili ona masani i le galuega a le gastroenterologist o se tuufaatasiga o le pancreatitis ma le faamaʻi o le gastroesophageal (GERD), ma o lenei foi mea na faʻaalia ai ona faʻamaoniga, ma e masani lava o lenei tuufaatasiga e aʻafia ai le tala o le oona.

Afai e te masalomia se osofaʻiga o pancreatitis o se fesoasoani muamua - malolo, nofo faʻatasi ma ou tulivae e lolomi i totonu o lou fatafata, vevela tele ma le kuata vai i 30 minute uma - itula, tuʻu le aisa i luga o le pancreas mai tua. O le manava le laititi o le a fesoasoani e faʻasaʻo se osofaʻiga.

E le tatau ona ave faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi-fuamoa, o le a matua faʻamalosia ai le siama. O faʻamalosiga o le Enzyme e faʻasaina foi. O le faʻaitiitia o le tulaga o le maʻi o le a fesoasoani i le 0.8 mg ae o le pupuʻu poʻo le drotaverine hydrochloride i se ituaiga tutusa, pe afai e mafai, e sili atu le faia o se inisalcular injection of a solution of papaverine 2 ml, e mafai ona e suia le vailaau faʻasaina i se vaifofo o le toto. Ma le nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva, lelei, faʻafuaseʻi e le o le pancreatitis, ae o le faʻalavelave leocate.

O suiga i le pancreas e taua o se tali atu i le necrosis ma le necrobiosis o sine acinus i lalo o aafiaga oa latou lava lipolytic ma protezyytic enzymes. Aʻo le faʻaogaina o le necrosis, e tupu aʻe ai le mumunifo o le mumua ma se mea e le mautonu (hyperer) vascular responsiveness, pancreatic edema, o le faateleina o lona voluma, lea e manatu i ai o se ituaiga o pancreatitis. I le tele o tagata gasegase, o le atinaʻeina o le togafitiga e taofia i lenei laasaga
Mo mafuaʻaga eseese, ua suia le tino epithelial pancreatic tissue, ma sosoo ai ma le atinaʻeina o fibrosis ma le sclerosis, lea e ono mafua ai le faʻaitiitia pe faateleina i le tele o le pancreas. O se nofoaga faapitoa o loʻo nofoia e ala i le faʻapipiʻi (calcifying) pancreatitis, lea e teuina ai sima calcium i le pancreatic tissue poʻo i totonu o le lumenia o le vavao (wirsungolithiasis). Pe a faʻapipiʻi ona mea laiti ona o le faʻaogaina o se mea e le lelei pe faʻaogaina, o loʻo i ai nisi o siama.
O ituaiga eseese o pancreatitis matautia e faʻavasegaina e tusa ai ma uiga faʻapitoa ma mea faʻapitoa.
E fa faʻataʻitaʻiga ma faʻaoga faʻapitoa o le pancreatitis e masani ona iloga.
• faʻasologa masani,
• pseudotumor,
• pseudocystic,
• faʻavavega (e aofia ai virsungolithiasis).
O le suʻesuʻeina o le pancreatitis tele e faʻavae i luga o se suʻesuʻega (o le faʻaalia o le paʻu o le abdominal maʻaua pe a maeʻa se taumafataga mamafa, ava malosi, faʻasalaga o faʻamaʻi), faʻamaumauga mai suʻesuʻega ma suʻesuʻega. O le fesoasoani taua i le siama e maua mai i le ultrasound, lea e mafai ai ona e faʻatuina mea taua (cholecyst - ma choledocholithiasis), o le ogaoga o suiga o le morphological i le pancreas ma le siama o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻi. O le saʻo o le siama o le cholecystitis ma le faaleagaina o le talo i le taimi o le suʻega ultrasound e oo atu ile 92-98%. Faailoga o le edema pancreatic o se faateleina i lona voluma ma se faaitiitia i le tikeri o le atagia o le faailo.
O le suʻesuʻega o le pancreatitis masani e faʻavae i luga o faitioga o maʻi, talaʻaga faafomaʻi, tino, suʻesuʻega ma meafaigaluega faʻavae. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi ma le solia o le suasusu o le vai inu (tele lava i le virsungolithiasis), o se faʻalauteleina i le maualuga o le amylase, lipase ma trypsin i le toto ma le amylase i le urine ua matauina. Faʻatasi ai ma le muamua o le pancreatitis o le chronic po o le faʻaauau pea o le faʻamaʻi i le vaega o le faʻamagaloina, o le faʻaogaina o enzymes pancreatic i totonu o le toto ma le urine e masani lava ona le suia, o le mea lea, i nei tulaga, o nei samples e leai se aoga faʻapitoa.
O le togafitiga o le pancreatitis e tatau ona fausia e mafaufau ai i le mafuaʻaga o le maʻi, lona faigata ma le aʻoga. O le tagata maʻi e manaʻomia le vaavaaiga a se fomai tipitipi, fomai tipitipi ma le tagata poto faapitoa mo le tausiga o maʻi (resuscitator), o ia na latou foʻiaina uma mataupu faigata o ana togafitiga. O le togafitiga o togafitiga e aofia ai togafitiga faʻapitoa, faʻamaloina o le elekene faasela, puipuia o le autolysis o le gaʻo ma le atinaʻeina o faʻalavelave, faʻamalologa o mea tutupu, togafitiga o faʻafitauli ma, mulimuli ane, togafitiga faʻapitoa.
O le togafitiga autu mo le pancreatitis chronic faigata e le mautonu. O se taumafataga e faʻamatalaina sei vagana ai le gaʻo, falai, gaʻo, meaʻai vevela (pepa, kālati, vineka, ma isi).

Aute Pancreatitis Vitio

Faatasi ai ma le leaga o foconi o le necrosis, o pamu o paʻu kopa, tioata o gaʻo gaʻo e mafai ona vaaia. I luga o le pancreas, o loʻo i ai se mea e pei o le faʻapalaina o le toto o le manava, ma o loʻo aʻafia ai le manava ma le pala. O se faʻalavelave mataʻutia o le inflammatory o loʻo aliali mai i totonu o le lua. Faʻasolosolo i le maʻi o le necrosis, o le pancreas ua faʻalauteleina, faʻafefe. O lona lanu, ona o le tele o otaota i le parenchyma o le gland ma le siosiomaga lata ane, ua liua lanu uliuli.

O le vaega o loʻo faʻaalia ai le suia o foo o le lanumoana lanumoana ma vaega o parenchyma e le suia. O le toto pancreatic o le toto ua tumu i le toto, faʻatasi ai ma le fofo o le afaina i vaʻa laiti. O se vaega tele o le faʻavalava oona e maua i totonu o le manava. O le visceral ma le parietal peritoneum o loʻo ufiufi i se paʻu oona e fesootaʻi ma le atinaʻeina o peritonitis faʻapitoa. I le lumanaʻi, ao faʻalauiloa le maʻi, o le pancreas e aʻafia ai le necrosis i vaega tetele.

Faʻasolosolo faʻasalalaʻau le necrosis o le focreatic focalisk, o le maeʻa pe toetoe lava o le siama o le pancreas e masani lava ona tupu. I le tulaga o le ola o le tagata maʻi, o le a mulimuli ane teenaina ia nofoaga ua maliliu, ma i luga o faʻamaʻi, o latou gaogao ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le retroperitoneal abscesses. I le taimi e tuai ai, ua faʻapipiʻiina ai ni kesi fou.

O le mea lea, o le faʻaogaina o foliga o le necrosis pancreatic focalis e mafai ona taʻua o le tusitusi, poʻo le faʻapitoa, pancreatitis. Faʻasolosolo i luma o le pancreatitis, i le tulaga o le faʻaleagaina o le pancreas, o le tele o enzymes lipolytic e faʻapupulaina ai le gasegase gaʻo. I lalo o le faatosinaga o le tele o enzymes proteolytic, o le alualu i luma vave o le pancreatic necrosis e atiina ae i le faia o le tele o le edema i le retroperitoneal tissue ma le foliga mai o le afaina o le afaina i totonu o le manava (pancreatogenic aseptic peritonitis).

I nisi o tulaga, o siama fefiloi o pancreatite o loʻo matauina: pancreatitis hemorrhagia ma le foci o le necrosis ma le gasegase o le necrosis fatty ma le hemorrhages. Faʻalagolago i le faʻatupulaia o le faagasologa, e iloagofie ai i totonu o le lotoifale (focal), subtotal and total pancreatitis. E tusa ai ma le aʻoga, o le gaioiga e faʻafefe ma alualu i luma.

O faʻamaoniga o le tino pancreatitis e faʻalagolago i le ituaiga o pancreatitis, o le taimi o le atinaʻe ma le ogaoga o le maʻi. I le uluaʻi taimi o le maʻi (1-3 aso), faʻatasi ai ma foliga o pancreatitis ma le pancreatic necrosis, o lona uiga o le pancreatitis alualu i luma, o tagata maʻi ua faitio i tiga ogaoga i le pito i lalo (pito i luga), fusi paʻu, leisa, toe faʻaluaina. O le tiga e masani lava ona maua i le itu tauagavale o le epigastrium, i le pito i tua, ma le sao ole hypochondrium.

E leai se fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o le tiga ma le faʻatinoina o le faʻagasologa i le paʻu. O paʻu o le tiga e sili ona taatele. O le malosi o le tiga e masani lava ona faalagolago i le ogaoga o suiga i le pancreas. E masani ona matauina le ogaoga o tiga matuia ma malosi tele. O nisi taimi latou te o mai faatasi ai ma se setete paʻu. E masani ona faʻalauteleina le pulupulu. O le toto o le toto e masani pe maualuga le maualuga mo se taimi pupuu.

Pe a suʻesuʻeina le manava, o le tiga o loʻo matauina i le itulagi faʻateleina ma le itu tauagavale o le hychochorium. E leai se popolega i maso o le manava. E na o nisi taimi latou te iloa ai o latou tiga i le vaega o le tui o le pancreas i luga o le puipui o le abdominal tua (faailoga Kerth). O le tala i le itu tauagavale tauagavale (faasinoala o le siʻosiʻu pancreatic) e tele lava ina tiga (faailoga o Mayo-Robson).

Ua i ai i le amataga, o le toesea o le pisapisao leo e iloagofie. Faʻasolosolo le gasegase o le necrosis, o le a vave ona amataina le gaosiga o le infiltrate, lea e mafai ona fuafuaina i le itu i le taimi o le palpation. I lenei tulaga, e le mafai e tagata gasegase ona suʻeina lelei le pulsation o le aorta (Voskresensky symptom). Paresis ma le faʻasagaga o le 'aufaʻasalalau e fesoasoani i lenei mea.

Pe a suʻesuʻeina le manava, e iloa ai nisi o toto. O le taofiga e fuafua ai le maualuga o le tympanitis. Ae peitaʻi, pe a foliga mai ua faʻafefete i totonu o le manava o le manava, o le lemu o le leo e tupu i vaega laugatasi o le manava, lea e faigofie ona iloa i le tulaga o le maʻi i le itu. O le paʻu o le manava ma le pancreatitis ogaoga o nisi taimi e iai le lanu paʻu.

O nei meaola e mafai foi ona matauina i le toto i le manava o le tino i le taimi o le maitopic pregnancy, ma le gangrene o le tootoo laiti. I le tele o le pancreatitis, taofiofi ma le faʻalogo e mafai ona faʻaalia ai le gaioiga faʻamalosi, lea e aliali mai i le amataga. I le taimi lava lea e tasi, o le tele o tagata gasegase o loʻo atiaʻe faʻamaʻi pipisi ma le mea e faateʻia ai, ma sili atu ona foliga mai o le pancreatitis o le hemorrha.

I le le lava o le suavai i le fulufulu, o lona teenaina i totonu o le tusitusiga o le peritoneum, le retroperitoneal tissues, i le aʻa o le feʻau o le inumaga ma isi masini, ua faateleina i le 1.0-1.5. O le maʻamaʻi, o le teteʻi e faʻaalia e ala i le palloruli o le paʻu ma mucous membranes, faʻateleina le vevela, cyanosis o le pito i tua, o faʻamaʻi masani, veins ua paʻu, o le faʻaitiitia o le maualuga o le felafoaʻi toto, vevela vevela, ma le gaioiga o le fatu ma volumac volumes.

O faʻafitauli o le ate e faʻaalia i le lanu o le paʻu, o le ate o le faʻalauteleina, o suʻesuʻega toto e faʻaalia ai le faateleina o le bilirubin, o le faʻaitiitia o le palatini, ma le faateleina o le numera o leukocytes ma le ESR, acidosis, hypermalemia, faaitiitia i le Ca, e faʻaalia ai le alualu i luma o le necrosis.

E leai se fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o le amylase ma lipase levels ma le mamafa o pancreatitis. E tatau ona manatua i le mafaufau o le faateleina o le gaoioiga a le amylase ma le lipase e mafai foi ona matauina ona o le faaitiitia o le manava o nei enzymes i le urine, i le taimi o le matala, o le taofia o le intestinal (faaitiitia le absorption mai le tootoo laiti), cholecystitis gasegase.

O se suesuega e sili atu ona maoti o le fuafuaina lea ole serps trypsin, alpha-chymotrypsin, elastase, aemaise le phospholipase Az, lea e taua tele le sao i le atinaʻe o le panicreatic necrosis. Ae ui i lea, o le faigata o lo latou naunautaiga e taofiofia le faʻaaogaina o nei metotia.

O le suʻega X-ray e itiiti lava le malamalama. O nisi taimi e mafai ai e oe ona iloa le faʻavasegaina o le eletise i le talo, i le pancreatic duct, se suiga i le tulaga o le manava ma le duodenum i le taimi o volumetric process in the pancreas. O le suʻesuʻega X-ray e taua tele mo le sailia o le paralytic ileus, faʻafefete i totonu o le valavala, faʻaogaina o le tino o le pulumu, lea e masani ona oʻo mai i le pancreatitis. O se suʻesuʻega o le manava ma le gaogao e iai le faʻatusatusaga i le taimi faigata o le pancreatitis ua faʻasaina.

O faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa ua maeʻa faʻamatalaga. E faʻatagaina ai oe e faʻamalamalama lelei le foia o le necrosis, suiga i fiva faʻatalanoa, "ala o le necrosis" i fafo atu o le pancreas, faʻapea foʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soʻo ma le gaogao. E sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le faʻasalalauga e mataʻituina le ala o le faʻamaʻi.

Esophagogastroduodenoscopy e le taua tele mo le siama o pancreatitis. Faʻaalia e tupu mai i le gasegase o le gasegase i le pancreatitis. Toe faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga i le tino pancreatitis, sei vagana ai mataupu o le faapipiiina o le fuainumera i le ampoule, pe a manaʻomia le papillotomy ma le aveesea.

Laparoscopy e faʻaaogaina mo se suʻesuʻega le manino, pe a talafeagai ai, o le laparoscopic drainage installation mo le togafitiga o le tino pancreatitis. E faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o se pusi i totonu o le manava i totonu o le manava e ala i se faʻalavelave i le paʻu o le manava. E tatau ona i ai le electrocardiography i tulaga uma, e lua mo suʻesuʻega faʻapitoa ma le faʻaleagaina o le myocardial, ma le suʻesuʻeina o le setete o le gaioiga o le tino i le taimi o le maʻi.

E tatau ona faʻataunuʻu faʻamalositino siama faʻamalosi i le vaʻaia o vaʻa (mesesini vessels), talu ai ona o le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le tiga, o se tulaga faʻavevesi ma le susu vaivai ma le vevela o le tino masani e mafai ona foliga tutusa ma le pancreatitis. O le gasegase o le toto ma le peritonitis e maua i faʻamaʻi uma.

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga, o le faʻaogaina o le myocardial e faigata ona faʻaeseese mai i le pancreatitis, talu mai le suiga o le ECG o le faʻaleagaina o le myocardial i le vaega o le pancreatitis. E pei ona i ai i le faʻasalaga o le iniseti, ma i le faʻauʻuina o le myocardial, o le ultrasound e fesoasoani e faʻaeseese ai nei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga le manino, e fautuaina e faatino le faʻamatalaina o vaʻa o le vevela.

O le cholecystitis gasegase ma ona faʻafitauli e mafai ona faigofie ona faʻamaonia e le ata masani o falemaʻi ma faʻamatalaga ultrasound. O le pancreatitis gasegase e tatau ona vavae ese mai i le maʻi pipili, faʻavevesiina o le faʻalavelave o le siʻosiʻomaga, le anortysm aortic, le renal colic.

Faʻamatalaga o pancreatitis.

Mo le tiga o le manava, ia mautinoa e valaau se fomaʻi. E mafai ona fenumiai le gase o le pancreatitis ma isi faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola, ma e oʻo lava i tulaga ogaoga o le oti.

1. Vaitaimi ultrasound (ultrasound). E fuafua ai le faateleina o le telē o le pancreas, faʻamalamalamaga i totonu o vaʻavaʻaveʻa, vevela ma le leai o se mea, le eseʻesega o le fausaga, suiga i le faʻalogo, o le i ai o taula, ma le faʻalauteleina o le ala. O le lagona o le ultrasound i le siama o pancreatitis o le 80-85%.

2. Faʻamaumauga faʻatusatusaina (CT) ma le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet (MRI) - faʻaalia se faʻalautele i le pancreas, iloa ai le faʻavasegaga, pseudocysts, fuafua le faʻalauteleina o le paipa, faʻaalia ai uaua o totoga vavalalata, neoplasms leaga.

3. ERCP - endoscopic retrograde cholangiopancreatography. O le taimi nei o loʻo taʻalo ai se tasi o matafaioi sili i le siama o pancreatitis. O le lagona o lenei auala e 93-100%.

1. Fuafuaga o le felastal elastase -1. O lenei metotia e naʻo le elastase tagata, o le mea lea, o le suʻega o le suʻega e le afaina i le togafitiga faafomaʻi. O le "tulaga auro" mo le suʻesuʻeina o le pancreatitis. 2. Suʻega lautele o le toto - o loʻo i ai faailoga o le mumū, anemia.

I le siama o pancreatitis, o le matafaioi autu e patino i le fomaʻi - fomai tipitipi poʻo le gastroenterologist. E na o latou lava e mafai ona filifilia metotia o faʻataʻitaʻiga, o latou faasologa mo tagata taʻitoʻatasi taʻoto ina ia mafai vave, sao ma ia tau leai se tau e faʻamautu ai le faʻamaonia saʻo.

1. Gastroenterologist, e filifili togafitiga togafitiga. Tomai tipitipi, faʻatasi ai ma se faʻafitauli o le tiga o le taimi umi, o le atiaʻeina o faʻafitauli. Endocrinologist, faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka. Cardiologist e le aofia ai togafitiga o le cardiovascular system.

O le tino pancreatitis o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o le edema o le pancreas (pancreatitis palatacci) ma o le sili atu o le pancreatic necrosis (pancreatitis), sosoo ai ma le tali atu o le mumusu. O le pancreatitis matautia matautia e i ai le laasaga o le vaega, ma o vaega taʻitasi e fetaui ma se fomaʻi faapitoa. O togafitiga o suʻesuʻega ma togafitiga o le maʻi e faalagolago i lenei mea.

Laasaga I o le enzymone, o le lima aso muamua o le faamai, i le vaitau lenei o loʻo i ai le faʻasolosolo o le lacrosis o ituaiga uumi, o le atinaʻe o le endotoxia (o le averesi o le hyperfermentemia e 5 aso), ma o nisi tagata gasegase ua i ai le tele o le okeni ma le teteʻe. O le taimi aupito maualuga mo le fausia o le pancreatic necrosis e tolu aso, pe a mavae lenei vaitau e le alualu i luma.

Papatotisi maʻi tiga. O le faifai pea o le mea e tupu e 5%, o le tino - 50-60%. O le meaola o le tino o le pancreatitis o le pancreatic necrosis (tele focalite ma le pito i lalo), e fetaui ma le ogaoga o le endotoxicosis. O le tele o taimi e tupu ai 95%, o le olaga faaletino e 2-3%.

Pancreatic necrosis i lenei ituaiga o pancreatitis ogaoga e le o faia (o le edema o le pancreas), pe ua faatapulaa ma e le salalau lautele (focase pancreatic necrosis - up to 1.0 cm). O le tino pancreatitis o loʻo faʻatasi ma le endotoxemia, o lona mamafa e le oʻo i se tikeri ogaoga.

Vaega II - faʻafoʻiina (2 vaiaso o le faʻamaʻi), o loʻo faʻaalia e le tali a le tino i le fofoa o le necrosis (i totonu o le pancreas ma le palapancreatic tissue). Ole fomaʻi o lenei laasaga o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

Vaega III - faʻamaʻaloga ma le faʻavaeina (amata mai le vaiaso lona 3 o le maʻi, e mafai ona ola i nai masina). Sequets i le pancreas ma le retroperitoneal tissue amata ona amata mai le 14 aso mai le amataga o le maʻi. E lua ni suiga eseese o le kosi o lenei laasaga: 1. faʻafefeteina ma le faʻamaʻapeina - faʻasolosolo o le pancreatic necrosis,

e mafua mai i le faʻaogaina o kesi e leʻi maeʻa ma le fistulas, 2. faʻafefe o le septic ma le faʻamaʻapeʻaleʻa - siama o le pancreatic necrosis ma le siaki o mea faʻapitoa ma le faʻaleleia atili o faʻalavelave ninii. O le fomaʻi o lenei laasaga o le faʻamaʻi o le purulenti-o le faʻasolosolo faʻamaʻi ma ona lava faʻalavelavega (purulent-necrotic sagging, abscesses space space and abdominal cavity, purulent omentobursitis, purulent peritonitis, arrosion and gastrointestinal bleeding, digestive fistulas, sepsis, etc.) .

O maʻi e iai se faʻamaʻi o le maʻi pancreatitis, pe afai e mafai, tuʻuina atu i falemaʻi multidisciplinary.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatinoina i se matagaluega poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

1) O le faavae mo le faʻamautuina o se siama o le pancreatitis (pe a uma le isi togafitiga o taotoga) o se tuufaatasiga o le itiiti ifo ma le lua o faʻailoga ua faʻaalia: a) se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (faʻasalaga faʻavave o spesmolytic o le herpes zoster, vomiting indomitable, bloating,

inu o meainu, taumafa vevela poo le i ai o se tala faasolopito o cholelithiasis, ma isi mea), b) ultrasound (faateleina le lapopoa, faʻaitiitia le faʻalogo, vavalalata vavalalata o le pancreas, maualuga gaoioiga o le amylase enzymatic exudate (2-3 taimi sili atu le maualuga nai lo le gaoioiga o le toto amylase) maua e le laparocentesis,

2) I le ō gatasi ma le suʻesuʻeina o le maʻi pancreatitis, e tatau ona faʻamaonia le matuia o le maʻi (ogaoga pe agamalu). O le mea sili ona taua o le vave iloaina o le ogaoga o le pancreatitis, o taunuuga o togafitiga e tele lava ina fuafua i le taimi na amata ai. O faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi o le tino e pei o: a) falemaʻi: - maʻi peritoneal,

- faʻamalosi o le hemodynamics - tachy- (

O le uiga ese o le pancreas: o le a

O le pancreas i se tagata soifua maloloina i le taimi o le suʻega e ala i le ultrasound e faʻaalia ai se foliga tutusa. O foliga uma lava e manino ma e tutusa le lanu ma le tutusa o le malamalama - faʻalogologo. Soʻo se suiga i le suʻega suʻesuʻeina e eseese mai le masani e taʻua o se fausaga le lelei. A oʻo i le taimi e faʻasalalau i le faʻamatalaga o le iuga, o lona uiga o le tufatufaina o tufatufa i mea uma i totonu o le okeni.

O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona fuafua pe faʻafefea ona faʻalauiloaina le mea faʻapitoa o le pancreas. E mafai ona tuu i lalo, faateleina pe le atoa foi. I le taimi o le suʻega, e tatau i le fomaʻi ona iloa le maualuga o le tiga o le maʻi. Afai ei ai le tiga, faʻagasolo i luga o le tino e tupu i le pancreas. O lenei faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ituaiga eseese o pathoces.

O le tulai mai o le eseesega o le ituaiga o le pancreatic structure ua na o se faamatalaga o le solia o le gaioiga o le gaioiga, ae le o se faamaʻi o se maʻi faapitoa. O ia suiga e mafai ona iloa i tulaga eseese, o le foliga mai e aafia i le tele o tulaga.

E taua. Ina ia faia se suʻega faʻamaonia, ua faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega ma suega faaopoopo.

Mafuaaga o suiga fou o le pancreatic

Eseese suiga i le fausaga o le pancreas e tupu i lalo o le faatosinaga o mea eseese. Soo se vavaeese mai le masani o se faailoga matautia. Ina ia faia se suʻesuʻega saʻo ma faʻamaonia le saʻo togafitiga, e taua le malamalama i mafuaaga talafeagai o le faʻalavelaveina o le okeni. E aofia ai le lisi lenei:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa.
  2. Tuai.
  3. Pancreatitis i le foliga amata poʻo le masani.
  4. Faʻasologa o le gasegase o le tino ma le dystrophic pancreatic.
  5. Faʻaleagaina o le toto i lenei totoga.
  6. Meaʻai leaga.
  7. Le faʻaleagaina o le biliary tract.
  8. Uiga leaga: ava malosi, tapaa.
  9. Manatua
  10. Faʻafitauli Hormonal.
  11. Maʻisuka

O nisi o mafuaʻaga e le mafai ona faʻamaonia, ma saili le fesoasoani mai se fomaʻi. Ae i nisi o mafuaʻaga e mafai ai ona eseese le eseesega o le pancreas, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaosofia ma faʻaumatia.

O le mafuaaga taatele o suiga i se okeni o le le paleni. O se meaʻai le paleni e mafai ona faʻaleagaina ai le pancreas. O i latou ua i ai ni faafitauli i lenei tino e tatau ona sili atu ona aloese mai ni mea suamalie, suamalie, suamalie, ulaula, ma faaopoopo atu ai le maualalo o kalori ma meaai maloloina mo a latou meaʻai.

O le tagofia o vaisu i le ava malosi ma le tapaa e mafua ai foi faafitauli faʻalavelave. Mo nisi tagata, e tasi le sikaleti poʻo le tasi ipu uaina e lava lea e mafua ai suiga i le okeni o le a taʻitaʻia ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

E taua. E mafua ona o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le tino o le endocrine i le itiiti ifo o aʻafiaga leaga.

O aʻafiaga o le atuatuvale i luga o le ola maloloina o le tino e mafai foi ona pulea ma faasaʻo. I le tele o tulaga, o le pancreas e maua ai suiga eseese ma suiga eseese i le mafaufau ma le atuatuvale e tulaʻi mai i le galuega poʻo i le fale, lea e mafua ai le le lelei o le tala o le hormonal ma faafitauli i le endocrine.

O faʻamaʻi ono mafai ona iai ma se faʻalauteleina o le pancreas structure ma a latou faʻaʻailoga

O le eseesega o le pancreas o loʻo tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei: tulaga o le ogaumu, leisa, faʻaitiitia pe leai foi, ma isi.

O faʻasalaga o le faʻatusatusa o le fausaga o le pancreas e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi nei:

  1. Pancreatitis i totonu o le vaega laititi, lea e tupu ai le maliu o le mea ua afaina. O lenei mea e mafua ai le inupia o le tino ma le faaletonu o le faagasologa o le puleaina o le vai gao. I luga o le ultrasound, o le mumū o loʻo faʻamatalaina i se faʻausaga uiga ese ma le faateleina o le okeni ma se lanu faʻaalia. O faʻamaoniga manino o le maʻi o tiga matuia, vomiting ma le toto maualuga.
  2. Faʻailoga pancreatite I luga o le ultrasound, o le ata o le a tuʻuina atu i le foliga o se fausaga e le lelei tele ma le tino o le tino ma le faʻaitiitia o le susulu. O le maʻi e maua mo se taimi umi i nisi o vaega. I le amataga o le faamai, ona o le faaleagaina, o le gland e goto, ma a mavae sina taimi ua faaitiitia le taimi. A maeʻa le faʻaitiitiga, ua leiloloa le faʻaaogaina o le pancreas ma ua faʻalavelave le faagasologa o le gaosiga o le enzyme. Faʻasalaga tele, o le tiga o le tagata maʻi e maua i le itu tauagavale o le lua.
  3. Lipomatosis O le uiga o lona uiga o togafitiga ole tausaga e le mafai ona suia. I le faagasologa o le soifua matua, o le tele o le pancreas ua faaitiitia, ma o lona le lava ua totogi i le gaʻo. O le tele o taimi, o lenei tulaga e naʻo le faʻamaonia e mafai ona maua i le ultrasound, talu ai ona o se mea faʻapitoa. Ole Lymphomatosis e mafai ona mafua mai i le maʻisuka pe ua tuʻufaʻatasia i le gene gene.

A maeʻa le pasia o suʻega ma faia se suʻesuʻega, ona sau lea o le fomaʻi. O loʻo faʻatinoina i le fale poʻo le fale. E faʻalagolago i le tulaga o le maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi. O vailaʻau faʻamalositino e tatau ona aofia ai se ala o enzymes. O le umi o le puleaina o fualaau faasaina e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi.

E taua. Afai o le tagata maʻi e maua le tiga ma le fulufulu, ua filifilia le paʻu ma le antiemetics.

O togafitiga e aʻafia ai le tausisia lelei o le taumafa ma le faʻaaogaina o meaai leaga mai le taumafataga. Faatasi ai ma le faamai, o le faaaogaina o:

  • ava malosi ma oloa tapaa,
  • falai, ulaula, salima ipu,
  • meaʻai maualuga meaʻai
  • kofe ma malosi teas,
  • sweets: sukalati, keke.

O togafitiga tatau, taimi talafeagai ma le usitai i le taumafa fautuaina o le a faatelevaveina le amataina o le faʻamagaloga. A leai, o le mumū o le pancreas i le taimi o le a oʻo atu ai i faʻalavelave: toʻamea, oncology, gasegase, totoga, paʻu, pneumonia.

Mafuaaga o palanyma totoga

O le pancreas o se okeni taua tele e faia ai mea e sili ona manaia (enzymes digestive) ma mea oona (gaosia o le insulin ma le glucagon).

O le okeni ei ai se faʻalavelave faʻapitoa ma e aofia ai vaovao. O le vaega o le exocrine o loʻo faʻatusalia mai e se 'upega tele o faʻasalaga e faʻamalosi ai felauaiga o enzymes (amylase, protease, lipase) i le duodenum. O le vaega mulimuli o le okeni o tamaʻitaʻi ia o Langerhans, e maua mai ai le inisalini, glucagon, somatostatin, polyteptide faʻailo ma pancreatic.

O le fausaga o le okeni e aofia ai le ulu, tino ma le siʻu. O loʻo i le siʻusiʻu lea e maua ai le tele o tamaʻi palacreatics e maua ai hormones.

O faʻalavelave faʻaleagaina i le tele o le gland, o le faateleina o le okeni i lona atoa poʻo ona matagaluega taʻitasi e mafai ona faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli i totonu o masini ma le atinaʻeina o le maʻi. O le faateleina o le tele o le okeni atoa o le aofaiga atoa lea. I le tulaga o le faateleina o le tele o vaega taitasi o le pancreas, e taua o le lotoifale.

O okeni o le gastrointestinal tract ma le endocrin system e fesoʻotaʻi vavalalata, o lea la o le itiiti ifo o le faaletonu i le gaioiga o le gland e oʻo atu ai i faafitauli i le gaioiga o mamanu o le digestive ma endocrine.

O loʻo i ai le tele o faʻalavelave faʻaleagaina e molimauina ai faʻalavelave e tutupu i le faʻalavelave ma faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

O lenei tulaga e mafai ona faʻaleagaina, faʻavaeina ona o se taunuuga o faiga masani o le soifua matua. O loʻo aʻafia ai faʻamaʻi faʻaleagaina (faʻapipiʻi siaki). Atrophy o le taunuuga o ituaiga uma o pancreatitis chronic, ae o se vaega taua o le stroma e sui i mea filogia, lea e o faatasi ma le alualu i luma o le endocrine ma le exocrine e le atoatoa.

O le atrophy pancreas i le maʻisuka ua i ai se nofoaga faapitoa. O lenei togafitiga e o faatasi ma se faaitiitia tele o le telē o le gland - e oo atu i le 20-18 g, o le tulaga tutusa e matua tele lava, o le maualuga o le okeni o se mea e afaina ai, o le kapipelu o loo pipiiina ma meaola faalapotopoto, ma totoga tuaoi.

I le tulaga o le microscopic, o le liona o loʻo faʻaalia i le faʻateleina o le faʻaogaina o mea fibrous (sclerosis), o le oti o le palanyma glandular cell.

Ole lipomatosis Pancreatic o lona atrophy foi. E ui i le mea moni e faapea o lenei tulaga e faʻaalia e ala i le faʻasaoina poʻo le faateleina foi i le tele o le okeni (pseudohypertrophy), o le tele o ia mea e suia i le tino o manu, lea ei ai vaega o glandular.

I le tele o tulaga, i le lipomatosis, o le fale motu ma le galuega endocrine o le okeni e puipuia. O faʻasalaga faʻasalalau o le faʻamaʻi i le gastroenterology e aofia ai le atrophy o le gland ma le cirrhosis o le ate, faʻaogaina o le scleroderma, tumutumu o le tumutumu, ma le fuluina o taʻavale e ala i le fuafua.

Faailoga o Vai Pancreatitis

O le tele o taimi, e leʻo faʻaalia mai maʻi mo le umi. Ae ei ai tulaga e tusa lava pe oʻo lava i sina suiga mai masani masani e vave lava ona lagona e ia.

Afai ua faʻaalia e se tasi ia le itiiti ifo ma le tasi le faʻamaoniga e faʻaalia ai se suiga i le telē o le pancreas, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Ua faatonuina e le fomaʻi ni suʻesuʻega faapitoa o le a faʻamaonia tonu ai le tulaga o le gland.

O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o pancreatitis ogaoga o le solia lea o le tafe o le vai pancreatic ma se suiga o lona tuufaatasiga kemikolo. O mea e faʻaosofia ai o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ate, o le gaioiga o le okeni.

E masani lava i se fesili e uiga i le auala e togafitia ai le pancreas, o tagata e iai faafitauli ma le ava malosi e liliu atu i le fomaʻi.

Faailoga masani e aofia ai:

  • o le faʻaalia mai o vevela vao,
  • taoto, vili,
  • fiva
  • maualuga o le vevela i le 39 tikeri,
  • manava manava
  • faaitiitia o le toto,
  • vavao valea.

I le mauaina o le tali i le fesili i le auala e togafitia ai le pancreas o ona uiga e tiga tele, e mafai ona e puipuia oe lava mai ni taunuuga matuia. E taua tele le mulimuli i fautuaga a se fomaʻi.

O le mea sili ona iloagofie o le mumu o le pancreatic o se tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le pito i luga. O nisi taimi o le tiga e avatu i le pito i lalo ma e fusi-faapena. A oʻo i se tulaga tuʻufaʻatasiga poʻo le faʻalagolago i luma, o le tiga e faasolosolo malie lava ona alu ma ua le aoga.

O le falemaʻi o le faʻamaʻi ua fuafuaina e le mafuaʻaga o lona atinaʻe (maʻi maʻisuka, pancreatitis ma isi). Ae ui i lea, i soo se tulaga, o uiga taua o le exocrine ma le endocrine e le atoatoa.

O le Exocrine (exocrine) le atoatoa o le tino e mafua mai i le faʻaititia o le gaosiga o enzymes digestive, faʻapea foi ma bicarbonates ma isi eletise, lea e faʻaitiitia ai mea o loʻo i totonu o le manava, e maua ai se siosiomaga lelei mo enzymes pancreatic.

O faʻauiga faʻapitoa o vaʻa vevela, le lelei o le 'ai, ma le mamafa o le mamafa.

O le iʻuga o le solia o le manava faʻanatura ma le tino o le oti (detritus), o loʻo faʻaalia ai le gaʻo po o le vevela, lea e taua foi o le cycreatic cyst. O le mafuaaga o sea ituaiga o neoplasm e mafai ona:

  • e le o togafitigaina ituaiga o pancreatitis ma / poʻo le maualuga,
  • masini mimiti i le pancreas,
  • otaota i le parenchyma.

E ala i la latou suʻesuʻega, o nei neoplasms e mafai ona faʻatasi ma maua. Faʻaleagaina o le pancreas, faʻamaoniga ma togafiti e faʻalagolago i le laasaga o le faʻavaeina o vailaʻau, o le tulaga o le taʻavale ma le i ai o faʻafitauli faʻapitoa. I le fausiaina o kiona, o loʻo i ai ni vaitau poʻo ni laʻasaga o le faʻavae:

  • Vaega I - mai le amataga o pancreatitis mo le 4-6 vaiaso, o uluai fausaga o le vailaau o le cyst ua faia,
  • Vaega II - faʻavaeina o le capsule mo le 2-3 masina pe a uma le faʻamautinoaina o pancreatitis,
  • Vaega III - pe a maeʻa le ono masina o faʻatulagaina le capsule, o puipui o le neoplasm (cyst) e maua ai se fausaga uʻamea tele,
  • Laasaga IV - ua vavae ese le afa, o lona uiga, ua fausia, ma ua i ai ni tikeri faapitoa o le gaoioi.

O le iʻuga o le solia o le manava faʻanatura ma le tino o le oti (detritus), o se mea faʻapitoa poʻo se mea e foliga mai e foliga mai

Pancreas, faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o togafitiga e aofia ai le taotoga vave:

    1. O le tagata o loʻo faʻataʻitaʻia le jaundice, e faʻaalia ai le vavalalata o alavai.
    2. Faʻaopoopoina o le tino ma le faʻafefe o le pancreas.
    3. Faʻalavelaveina o se uila ma lona faʻalavelave i totonu o le peritoneal ma / poʻo le vailaʻau, faʻapea foʻi ma totoga vavalalata.
    4. Toto toto.

O nei mea uma i le 30% e mafua mai i le tolopoina o le togafitiga o fualaau faasaina i le amataga o le fausiaina o le cycreatic cyst formation.

Ua lauiloa o le gland e nafa ma le fesoasoani i le hormonal o gaioiga maso o le tino. O se faafitauli faanatinati i fomai i aso nei o loo tumau pea le maualuga o le maualuga o le toto o se vaega taua o tagatanuu e le gata i Rusia, ae faapena foi i isi atunuu. Atonu o le numera numera 2 lenei ina ua mavae le AIDS.

O lenei maʻi o le pancreatic endocrin, symptoms ma togafitiga (meaai), lea e fesootaʻi ma le toe faʻaleleia o le maualuga o le insulin i totonu o le toto, ua taʻua o le maʻisuka. O lenei ituaiga o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma maʻi le tumau o le pancreas i le galuega o gaioiga faʻasolosolo:

  • masima
  • carbohydrate
  • gaʻo,
  • polotini ma minerale.

maʻisuka meaai

E tusa ai ma le faʻavasegaga o le ethiological, o le maʻisuka e mafai ona atiae e tusa ai ma faʻailoga masani faʻailoga ma maua ai se faʻamaʻi pipisi mai le laʻititi i le ogaoga, o le insulin i togafitiga o nei tagata maʻi e oʻo i le 70 OD ma le maualuga.

Faailoga faʻapitoa o eseesega eseese o le faʻamaʻi o loʻo i ai faʻamaoniga eseese, lea e faʻatulagaina faʻapitoa i totonu o puipui o falemaʻi, ma e faalagolago lava i lenei mea, o loʻo faʻatulagaina fualaau talafeagai.

O se tulaga taua mo togafitiga o le manaʻoga e mulimuli i se taumafa malosi. O fautuaga uma o taumafa ei ai o latou lava uiga e fuafua i le maualuga o le maʻi, ituaiga ma le matua o le maʻi.

O le mea lea, o faʻatalanoaga atoa i meaai paleni, e faʻavae i luga o le physiology o le tagata maʻi, e mafai ona maua mai le fomaʻi ma / poʻo le tagata tausi fualaau aina i le mea e nofo ai.

Faʻamatalaga o le atrophy pancreatic

A oʻo i se tagata maʻi tigaina, o le togafitiga e faʻamaonia pe a maeʻa ona faʻamaonia. I le faʻamalamalamaina o le siama, o le a mafai e le fomaʻi ona tali sao i le fesili i le auala e togafitia ai le pancreas.

Faʻamatalaga o pancreatitis e faʻatino e:

  1. Faʻamatalaga faʻamaʻi ma suʻesuʻega ole toto.
  2. Roentgenography.
  3. Gastroscopy.
  4. CT
  5. Iloiloina o le tino o le tino.

A oʻo ina leaga le pancreatitis, e tatau i se tagata ona saili le fautuaga a se gastroenterologist. E masani lava, e mafai e le cardiologist poʻo le hepatologist ona tali le fesili i le auala e togafitia ai le pancreas. E fautuaina le meaʻai e talanoa ma se tagata paleni.

Afai ei ai se masalosaloga o le mumu o le pancreatic, e mafai e tagata tomai faapitoa o fomaʻi ona auai i le siakiina o lenei maʻi: fomaʻi tipitipi, fomai tipitipi, fomaʻi aiga, gastroenterologist. O se suʻesuʻega e faia, o le suʻega o le toto ua faʻamaonia, lea e mafai ona faʻaalia ai le i ai o le faʻalavelaveina o ala poʻo o latou faʻamaʻi.

Ona sosoo ai lea, o isi suʻesuʻega e faʻasolosolo ona faʻatulagaina, e aofia ai le ultrasound, lea e sili ona taatele le faʻamalositinoina o togafitiga.

O se suʻesuʻega e fuafua ai le le lava o le mamafa o le tino. O le paʻu e mamago, pala.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le telē o le gland, e le mafai ona faʻaleleia. Afai o le mafuaʻaga o le tulaga o le pancreatitis, o le tiga e mafai ona lagona pe a paʻu.

Aʻo faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega o le toto, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le gaioiga o enzymes pancreatic. O uiga taua o le steatorrhea na maua i le taimi o le kopi (e sili atu i le 9% o gaʻo mai le taumafa i aso taitasi e iloa i feces) ma le creatorrhea (maualuga mea o fiva muscle i feces).

E masani ona maua o le faateleina o le kulukose o le toto, o le mafuaaga lea mo feutagaiga ma se endocrinologist poo le diabetologist.

Faatasi ai ma le ultrasound o le pancreas, o le faaitiitia o lona telē, o le faamamaina o le fausaga, o le faateleina o le fetaui, o le le mautonu o le taʻavale ua fuafuaina. Mo se faʻamatalaga auiliili o le okeni, e fuafua ai le mafuaaga o le atrophy, ua faia ai se MRI o le pancreas.

Ina ia mafai ona iloilo le tulaga o le tino, o suiga ia o le uiga o le pancreatitis, o le RCP ua faaalia - endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (eseese le suega o le x-ray).

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e iloa le vavalalata o le tino o le pancreatic conduct, o le gaogao o le puipui, le gaogao. Le vaʻaia o ni neoplasms o pancreas, e faʻaalia ai angiography.

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le faʻamalositino o se vailaʻau oona. Pe a suʻesuʻeina se biopsy, o le tikeri o le fibrosis ma le faʻaleagaina o le parenchyma, o le maualuga o le faʻaleagaina o elemene, o motu o Langerhans (atinaʻe e gaosia ai le insulin). I le tulaga o le lipomatosis, ua iloa ai le degeneration gaʻo o le okeni. E mafai e le biopsy ona iloilo le faʻasolosolo o le maʻi.

Faʻafofo togafitiga faʻapitoa

Mo le puipuia o se isi suiga i le fausaga o le pancreas, e tatau ona faia suʻesuʻega talafeagai ma amata le togafitiga. O vaega autu o togafitiga o ni meaʻai faapitoa ma vailaʻau.

I le avea ai o se tulafono, o le taumafataga Numera 5 o loʻo faʻatulagaina, lea e le aofia ai meaʻai e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o meaʻai. O meaai e tatau ona faʻaititia: o le numera sili ona lelei o taumafataga e 5-6 taimi. O lapisi e tatau ona kuka i totonu o se tao tao, faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻi. Meaʻai e le tatau ona malulu pe vevela.

Mai le taumafataga, e tatau ona e vaʻavaʻai i meaʻai ma le gaʻo, pulu ma tipi, sukalati ma isi suamalie, falaoa ma falaoamata, fuamoa moa ma le ava.

I le taimi o le faigata o le pancreatitis, o le anapogi faʻamaʻi ua faʻamaonia. O le umi ole togafitiga e 3-4 aso. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona e naʻo le vai mafanafana, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Borjomi.

Aʻo lei faʻaaoga togafitiga faafomaʻi o mea faʻapipiʻi.

O se togafitiga lelei i luga o le setete o le pancreas e maua mai i taumafa taumafa. Mo lenei faʻamoemoe, e tatau ona e lafoaia le faʻaogaina o meaʻai vevela, ulaula ma gaʻo.

Faʻataunuʻu le gland i se tagata matua e mafai ona faʻaaogaina le tele o fualaau oona.

O le tele o taimi, o le faʻafoega o fualaau e fesoʻotaʻi ma nisi vaega o fualaau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina.

O togafitiga faʻamaʻi pipisi po o le ava malosi e mafai ona faia i le fale.

Mo lenei faamoemoe, o vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:

  • proton pamu pupuni
  • fualaau oona
  • fualaau faʻasaina - faʻamaumauga o le receptive histamine,
  • tupe faʻatasi ai ma enzymes pancreatic i la latou tuufaatasiga.

Ma le isi, e mafai ona faʻaaoga vailaʻau antipyretic, antiemetic ma analgesic. Ibuprofen poʻo Ketorol faʻapipiʻi vave vave le tiga. Ina ia faʻaitiitia le vevela, e mafai ona e faʻaoga Paracetamol poʻo Citramon. O nei fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele pe afai o togafitiga e faia i totonu o se fafine o loʻo i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi.

O fualaau faʻamalosi lelei i togafitiga o togafiti e pei ole:

Faatasi ai ma togafitiga fale mo le faʻamaʻi, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se meaʻai fua.

O le faavae o le taumafataga e aofia ai fualaʻau eseese ma le vevela o aano o manu. E faʻasaina le faʻaaoga i le taumafataga meaʻai e manaʻomia le faʻamalosia atili o le sua o le pani. E faasaina le inu ava malosi.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona aloese mai foliga vaaia o ni faʻafitauli matuia i le tino.

Aʻo laʻitiiti, o se tulaga faʻaleagaina o le gland, lea e mafua ona o se faʻasologa o togafitiga, e mafai ona faʻamautu. Pe a togafitia se faʻalavelave maualuga i se talavou, e mafai ona faʻaaogaina uma togafitiga ma togafitiga. O le filifiliga o togafitiga togafitiga e faia e le fomaʻi o loʻo auai, ma mafaufau i uiga o le tino.

O faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi pipisi e maua ile ata i lenei tusiga.

Faʻafefea ona togafitia le pancreas? E mafai ona togafitia se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi i totonu ole falemaʻi. I le i ai o faʻafitauli, e tuʻuina le tagata i le maʻi tigaina. O le tali i le fesili i le auala e togafitia ai le pancreas ma se foliga masani e mafai, e tusa ai ma le gaoioiga o faʻamaoniga. O le sini autu o togafitiga o le faʻaumatia lea o le tiga o le tiga ma toe faʻafoʻisia le gafatia o le gaioiga a le okeni.

Paʻu e taofi e vailaʻau. Ave le fualaau faasaina e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi. E masani lava, o se tagata tomai faapitoa e faatonuina le faaaogaina o:

Pe a faʻalavelave le masani ona o le faʻamaʻi, pe a tali le fesili pe faapefea ona togafitia le pancreas, e faatonuina e le fomaʻi le auala o le togafitiga o le antimicrobial. O le tagata gasegase ua faʻamatalaina le faʻaaogaina o Claforan, Kefzol, Ampicillin.

O le tele o tagata maʻi e fia iloa pe faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale. E tele suʻega e fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaoniga ma faʻaleleia le lelei o le olaga o le maʻi. O togafitiga ma togafitiga faʻalautele e faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma le tiga tiga? Teuteuga mai:

Tusia masani

Ina ia faia se teuteuga o calendula, e tatau ona e selesele 200 mil. fufuluina le vai se tasi o sipuni vao. E tatau ona faʻamalosia le fofo mo le fa i le valu itula. Ave le fualaau faasaina i faatolu i le aso, 35 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o le togafitiga e 1.5-2 masina.

Faʻafefea ona togafitia se tagata pe a maʻi le pancreas? O le kulimi mamago e sau i le laveai. Muamua e tatau ona e kuka le 150 kalama o le suka i le lua lita o le vai, ona faʻafefiloi lea ma le lua selau kalama o le mea autu. Faaopopo le masima, olive olive ma le fefiloi. E tatau ona ave vailaʻau i totonu o le 21 aso.

O le tele o taimi, e faia togafitiga i se falemaʻi. O se tagata maʻi ua faatonuina le fualaau oona, ma o se togafitiga faapitoa o vailaau e atiaʻe e aveese ai le mumu.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le ea ma le vai i nisi taimi e faaputuputu i le manava, lea e mafai ona mafua ai le vomiting. Ina ia faʻaumatia lenei faailoga, faʻapipiʻiina se pu i totonu o le manava e ala i le isu, lea e aumaia ai le vai ma le ea.

O le filifiliga o togafitiga mo pancreatitis o le a faalagolago i le natura o le faamai: o se osofaiga ogaoga po o se aʻoga masani. Muamua togafitiga mo se osofaiga ogaoga o pancreatitis e tatau ona faia i se falemai.

O le tagata gasegase o loʻo faʻapipiʻiina le afaina o meaʻai e faʻaleleia ai le gau ma faʻamaonia le toto maualuga. Ina ia faʻamalo le afaina, ua faʻamaonia NSAID.

A o faagasolo lenei vaitaimi, mai le tolu aso i le vaiaso, e mulimulitaʻia ai se taumafa malosi.

I le i ai o gallstones, lea e osofaia ai osofaʻiga o le mumu o le pancreatic, o le ERCP (endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy) ua faatonuina e aveese mai i le talo. A maeʻa le faʻaumatiaina o faʻafitauli, o le gallbladder o nisi taimi e aveesea ai taʻavale.

I le taimi masani o le faʻamaʻi, pe a tulai mai ni osofaiga ogaoga o pancreatitis, o se togafitiga faapena e faʻatonuina. Afai e manaʻomia le faʻalauteleina o laina o le pancreas, aveese maʻa poʻo tumutumu, e tatau ona togafitiga i togafitiga faʻapitoa.

A maeʻa se faʻataʻitaʻiga, e tatau i se tagata ona mataʻituina e le fomaʻi pe a ma le ono masina e aloese ai mai faʻalavelave. I le fale, e tatau ona e tausisia i taimi uma se meaai talafeagai, aloese mai le inu ma le inu ava malosi.

Fomaʻi mo le togafitia o le mumū o le pancreatic inflammation

I le togafitiga o foliga masani o pancreatitis, o vailaau oona, o enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalaina o mea taumafa, ua faʻamaonia, ma pe a tatau ai, inisalini o loʻo aofia ai.

O ituaiga autu o fualaau mo le togafitiga o pancreatitis:

Painkillers. Afai o le osofaʻiga o le tiga e mafai ona faʻafefe, ona mafai lea ona taofia i latou i le ibuprofen poʻo le acaminamin. I le tulaga o tiga sili atu ma malosi, e pei ona faatonuina e se fomaʻi, o le a sili atu le malosi o mea e faʻaaogaina,

Inisalini Afai o le mumunia na mafua ai le oti o sela o le pancreatic e nafa ma le gaosiga o le inisalini, ona tuʻuina atu ai lea o le inisiua i iniseti o le inisalini,

Enzymes Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas, e mafai e lenei okeni ona taofi le gaosia o elemene nutesite, lea e taua mo le gaogao ma le tatau lelei o gaʻo, gaʻo ma gaʻo. I lenei tulaga, o le tagata maʻi ua faatonuina se faʻaaogaina o enzymes. O le ulufale atu i le tino, latou te fesoasoani i meaʻai ina ia gauai atoatoa.

Talosaga Muamua a le Tomai

Afai e popole se tagata e uiga i togafitiga o le pancreatic e tatau ona vave. I totonu o le 24 itula, e tatau i se tagata ona vavaeese mea taumafa. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaititia le avega o loʻo tuʻuina i luga o le okeni.

O se faamaʻi malulu e tatau ona faʻaaogaina i le nofoaga tiga. O le faʻaaogaina o le aisa e fesoasoani e faʻagesegese ai le atinaʻe o le fulafula i totonu o fatu o le okeni.

O le tagata maʻi e tatau ona inu i le tele e mafai ai. E tatau ona maualuga le suavai.

E tatau i se tagata ona inu le itiiti ifo i le lua lita i le 24 itula. O tagata ua i ai le malamalama muamua o le maʻi ua iloa le auala e faʻafilemuina ai le pancreas.

Nai lo le vai, latou te inuina se vai oona. Ua sili atu le alualu i fafo o le sua o le pani ma le talo.

Masalo o le faʻaaogaina o antispasmodics. Ina ia mafai ona taofi le spasm o le sphincter o le tino autu, o nei vailaʻau e faʻatonuina i se mea faʻapitoa i se tagata. Ona e manaʻomia lea e valaʻau i se taʻavale. O le mauaina o tagata tomai faapitoa o le a togafitia le pancreas, e faavae i luga o le mamafa o faailoga.

Puipuia o le mumu o le pancreatic

E le mafai ona taofia le mumū o le pancreas, e pei o isi faʻamaʻi.

O le taumafataga o le autu lea o le togafitiga ma le puipuiga mo le faʻavavevaveina o le pancreas. Ae ui i lea, i le fale, o isi gaioiga puipuia e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o meaʻai eseese:

  • Toto togafitiga. Totoina fatu (10 g) e sasaa mai i vai inu (200 ml) ma faʻamalosi mo le itula e tasi. A maeʻa lena mea, e tatau ona e inuina sea vai lanumeamata i luga o se manava gaogao.

  • Togafitiga ma le kalaka, lemoni ma le pasili. Aumai le 300 g o lelaiki ma le pasili, ma faʻafefiloi ma le kilokalama o lemoni, olo i totonu o se fai meaʻai. Ma, i aso uma aʻo leʻi 'ai,' ai le 20 g.
  • Togafitiga ma le kefir ma le tao. Kuki tao falala (e aunoa ma le masima), malulu, ona liligi ai lea i totonu o le kefir-fat-fat. Taumamafa i soo se taimi o le aso, pe a manaʻomia.
  • Faʻataʻotoga musika mumu. Tui se lua o laau o lenei laau ma sasaa le 500 ml o le vai. Kuki mo le 30-40 minute, faʻamalosi ma ave se teuteuga 2 taimi i le aso i le taeao ma i le afiafi ao lei moe.

Pancreas: faailoga ma togafitiga (meaai) mo le maʻisuka

Faʻaleleia le tulaga e fesoasoani i le togafitia o le pancreas i le fiaai. I le aso muamua, ua fautuaina le tagata maʻi ina ia matua teena meaʻai. Inu na o le vaiinu aupito maualuga. O le vai minerale "Narzan" ma le "Borjomi" sili ona fesoasoani.

Pe a maʻi le faʻamaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona inu se tasi ma le afa lita o le vai. O le a faʻaitiitia le fua o le faʻasolosolo o le tiga o le tiga.

Faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi, pe afai e faʻaauau pea ona faʻalavelave le pancreas, e tatau ona taʻu i se tagata poto faapitoa. Faʻasaga i tua o togafitiga, e tatau i se tagata ona tausisi i se taumafa malosi. I le aso lona lua, e tatau ona eseese le lisi o meaʻai i ni sosoʻo o le aisa, o sima ma taga. E sili atu le inu i le lauti uli. Ona faʻatagaina lea e 'ai meaai laiti-calori.

O le a le mea o loʻo faʻafefea e le pancreas i le taimi o se taumafataga? O le tagata gasegase ua faatonuina vailaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga