E mafai ona 'ai le puaa ma le lafumanu ile pancreatitis

E ui lava i lona aoga uma, o le lafumanu i pancreatitis o se oloa faasaina. Talu ai ona o le maualuga o le cholesterol, e tatau i tagata gasegase ona "taofi" le taumafaina o le laulau pusi.

Meaʻai mo pancreatitis e faʻavae i luga o le taumafataga Numera 5, lea na atiae e le saienitisi Soviet M.I. Pevzner. E faʻateʻa ai le faʻaaogaina o meaʻai e faʻapipiʻi ai le avega i luga o le pancreas ma le faʻaogaina o le tino i lona atoaga.

O oloa e aofia ai le cholesterol, purines, oxalic acid, extractives, o suauu taua ma gaʻo faʻamaʻaʻaina i le taimi o le fuluina ua aveesea mai le meaʻai.

Faʻamatala puupuu e uiga i le faʻamaʻi

O le pancreatitis o se faʻalavelave o faʻasalaga ma faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e le afaina o le pancreas. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le faʻaogaina, o le enzymes e gaosia e le tino e faʻagata ona ulufale i le duodenum. O se taunuuga, latou te faaputuputuina ma faʻaaogaina i totonu o le gland lava ia, lea e taʻitaʻia ai le gaʻoina o ia lava.

E masani lava, o le pancreas e maua ai le tele o le vai inu, lea e aofia ai elemene nutesite pei o le lipase, amylase ma le protease. O se totoga taua o le faʻaogaina o meaʻai, aua e faʻamavaeina meaʻai i nai lālaiti laiti.

O le maʻi e mafai ona tupu i ni fomu se lua - umi ma le gaʻo. Faʻatasi ai ma se atinaʻe taua o le sua o le pani, o se faʻalavelave tele o le maʻi. A maʻi se tagata maʻi i fautuaga mo meaʻai faapitoa ma vailaʻau, o le a faʻavaivai ai faailoga o pancreatitis, faʻapupulaina se foliga masani.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 70% o tagata e maua i le pancreatitis ua faʻaleagaina le ava malosi. I le isi 20% o tagata gasegase, o lenei maʻi e tupu mai ona o le gallstone faamaʻi. O isi mea e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le pancreatitis o:

  1. Vailaau faʻamaʻi ma faʻaleagaina.
  2. Faʻasaʻo ma le gaioiga o le okeni.
  3. Papatitisitis o le tino.
  4. faʻafitauli pe a uma le taotoga.
  5. Faʻalavelave fesoasoani, e aʻafia ai ma le faʻaleleia.
  6. Fungal alofa.
  7. Sphincter o Oddi e le afaina.

E i ai le eseesega i le va o le faʻataʻitaʻiga o le pancreatitis ma le gaʻo. I le taimi o le faigata o le togafitiga, o faailoga nei e tupu:

  • ogaoga tiga i le puipui o le fagasolo pito i luma,
  • o le vomiting, o nisi taimi e fefiloi ma le talo, lea e le faigofie ai,
  • lanu samasama o le paʻu, o se paolo pogisa o le urine, feʻau feololo,
  • o mea e totoe o meaʻai e leʻi faʻaaogaina ma o se mea faʻafefiloi o kulupu o loʻo matauina i feeseeseaiga,
  • vaivaiga, general malaise, faaitiitia le faatinoga.

O le masaniga masani o le maʻi e sili atu ona faigofie. Faailoga o pancreatitis e mafua mai i le mea moni o le faaleagaina o le pancreas ma le vevela e mafua ona o le le lava o ni enzymes faapitoa. Afai e te masalomia pancreatitis, e faatonuina e le fomaʻi le fuaitau:

  1. Suʻe toto mo le amylase.
  2. Iloiloga o le mimilo mo le diastase.
  3. Faʻamatalaga faʻamalosi.
  4. Laparoscopy

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga le FGDS.

O le a le aoga ma le afaina i--oloa ma le pancreas mumū

Faatasi ai ma gourmet moni, lafumanu ma le laulau vavalalata ua taʻua o se meaʻai. I totonu o se pepa ua kuka, o le ipu o loʻo i ai se fua faʻamatalaga ma se mea e le masani ai le tofo o le telefaceted. O le faʻaaogaina, e le gata ina maua e le tagata le fiafia mai lona tino mama, ae o se aoga taua foi mo lona tino, aua o lenei oloa o loo i ai le tele o elemene ma isi vailaʻau lea, ma le togafitiga lelei o le vevela, ua teuina atoa.

O lea la, o a ni mea aoga o lenei faʻalavelave, ma o iai ni faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina i le pancreatitis?

O faʻamanuiaga o faʻasalaga ma fautuaga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina masani o le gagana o le a fesoasoani i:

  • lagolagoina le paleni-mineral paleni i le tino,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino,
  • faʻamalosia le puipuiga o le tino,
  • faʻavavevave o le toe faʻafouina o mea faʻaleagaina ma fausaga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le toe faʻaleleia o le toto ma le toto, aemaise i le taimi o le faʻasologa.

O le faʻaaogaina o gagana faʻapipiʻi e fautuaina e le gata i tagata soifua maloloina, ae faʻapea foi i tagata gasegase i le atinaʻeina o ituaiga o togafitiga faʻaleagaina nei:

  • ma le maʻisuka
  • ma faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • i tamaiti laiti nai lo le fafaga muamua,
  • maualalo le maualuga o le hemoglobin
  • fafine i vaitau o le fafaga ma le gaioiga,
  • ma le oona tele.

Ae, e mafai ona 'ai le laulau paluga anufe ma le atinaʻeina o togafiti faʻamaʻi i le pancreas? O le a matou taulimaina lenei mea i auiliiliga.

O le lafumanu ma le laulau puaa i le maʻi o le pancreatic

E ui i le mea moni o meaʻai e mafaufau i ai e aofia i le vaega o mea taumafa, e le fautuaina e faʻaaogaina pe a atiaʻe faʻamaʻi pipisi, talu ai o loʻo aofia ai se maualuga maualuga o le cholesterol e mafai ona mafua ai se tali le lelei mai le itu o loʻo aʻafia ai le paʻu o le pancreatic.

Ae, o aano o pusi nipeti e leʻo iai ni faʻafitauli matuia ma e mafai ona 'ai i le tulaga o le faʻamagaloina pea o faʻamaʻi pipisi.

E toatele tagata e manatu afai e te teuteuina ma le faaeteete le lafumanu, ona mafai lea ona faaaoga i ni vaega laiti i le tulaga o le faamagaloga mausali i le faasologa masani o togafitiga. O le manatu sese lenei, talu ai e leai se togafitiga o le vevela e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o le cholesterol, ma o lea la e le fautuaina le faʻaaogaina e le gata mo pancreatitis, ae mo le atiaʻe o le atherosclerosis, cholecystitis, gastritis, ma le alualu i luma o ituaiga faʻaleagaina i totonu o le ate.

Afai e te solia nei tapulaʻa ma faʻaaoga se meaʻai, e feteʻenaʻi ma le faʻasaʻoina, ona faaopoopo atu lea i le faʻamalosia o maʻi masani ma le faʻamaoniga o faailoga iloga, o le a le mafai ona gauai atoatoa i le vaega o meaʻai, lea o le a oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o luga o le fatu fatu o okeni ma le ate. O se taunuuga, o le tino o le tino e mafai ona faʻavaivaia faʻamalosia ma taunuʻuga uma. O le mea lea, i le tulaga o le solia o le gaioiga o le palanymal gland, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o na meaʻai.

Pancreatitis meat

O le meaʻai e taua o se tasi o mea sili ona faamalieloto o meaola manu. Peitai, e le o taimi uma e aoga ai.

O le meaʻai ma le pancreatitis, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona 'aina i le tele o mea e mafua mai i le gaʻo o gaʻo, lea ua leva ona paʻu ma faʻafefe i le tino. O nisi vailaʻau e masani ona faʻasaina.

O a ituaiga aano o aano o manu e mafai ona talia mo le faʻaaogaina ma le mumū o le pancreas, ma o le a le mea e faasaina?

O aoga ma mea leaga o aano o manufasi

O le meaʻai o se puna o meaola o manu, e talafeagai e faʻalavelave ai le atinaʻega o le faʻaogaina o le mu ma toe faʻafouina totoga ua faaleagaina. E tatau ona aofia i le taumafataga mo meaʻai mo le vave faʻafouina o le tino. O aoga aoga o aano o manufasi e aofia ai:

  • aoga amino taua ma vitamini (A, D, E).
  • O le i ai i le aano o le vitamini B12, e talafeagai e puipuia ai le atinaʻe o le anemia.
  • se aofaiga o le uʻamea i totonu o le oloa (o le pusi ma le pusi o le paluga e sili ona taua i totonu).
  • O meaʻai ma mea faʻalavelave e aofia ai faʻamalama, lea e tatau mo le malosi o nifo ma le ponaivi.

  • meaʻai gaʻo mama, e faigata ona faʻataʻoto i le manava, lea e matua aʻafia ai le pancreas.
  • O vailaʻau faʻamalosi e faʻateleina ai le failautusi o le pancreas o se vaega taua o aano o manu.
  • O meaʻai suamalie, e pei o le puaa, tamaʻi mamoe, kusi, pe'ā faʻaaogāina, e mafai ona faʻaosoina le fesuiaiga o le pancreatitis mai se foliga masani i se mea laititi. O le faʻavavega e faʻaalia i tiga ogaoga, lea e lamatia mo le soifua maloloina.

O a aano o manu e mafai ona faatagaina?

E mafai ona e 'aʻai i aano o manufasi pe tipi.

E mafai ona e aofia ai meaʻai e maualalo le gaʻo i le meaʻai, e pei o vela vevela, toso, lapiti, moa.

Aʻo leʻi 'ai, e faʻamamaʻa le aano o le paʻu, veins ma le gaʻo. E faʻatagaina e 'ai le kuka kuka, falaoamata, meaʻai (palu pafusu, fatuga, fatu, fatu).

O le puaa ma le laulau moa ma le pancreatitis e matua faʻasaina ona o le maualuga o le cholesterol.

E faʻafefea ona kuka?

Mo le kukaina lelei o aano o manu, e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe, paʻu, aveese ponaivi, taʻe veins ma gaʻo. E faasa ona 'ai le meaʻai falai.

O le filifiliga pito sili ona talafeagai mo taumafa paleni mo pancreatitis e pei o meaʻai, mea e vevela ma le umu. E mafai ona e faia ni pupuʻu taʻavale, meatballs mai le aano o manu, meaʻai ma isi mea faʻapipiʻi.

E mafai ona e kukaina ni kuka i aano o se kuka taofi, se faletua faalua poʻo se ogaumu masani. I le taimi o kuka, faaopoopo i ai se aofaiga itiiti o masima ma gaʻo.

E mafai ona gaoia le gaʻo?

O le pancreas o se vaega tāua o le faʻaogaina o le tino. O le mea lea, o le tausisia o se meaai ma lona mumu o le ki lea i se manuia ma vave le toe faaleleia. O mea e faʻaleagaina ai le mucous membrane o le pancreas e tatau ona vavae ese mai le meaʻai.

O le stew e aʻafia i le vaega o meaai kuka, ma ua lauiloa e afaina i soo se meaʻai. I le faagasologa oa latou tapenapenaga, o le tele o isi mea manogi, faʻasao ma le mafiafia e faʻaaoga mo le umi o le teuina o le oloa.

O le mea lea, ina ia le faʻafefe ai puipui mucous o le pancreas, e tatau ona vavaeese le meaʻai mo le umi o togafitiga mai le taumafataga.

O ipu faʻatagaina mo pancreatitis e aofia ai le gaʻo manu. Ua saunia mai le vevela o meaʻai, vevela ma vela. O lenei ipu e mafai ona tuʻuina atu i tagata matutua ma tamaiti - e mauʻoa i vitamini ma faamalieina ai le fiaaai. O loʻo i lalo nisi o fualaʻau mo manufasi, faʻavela i totonu o se fafie faʻalua ma ogaumu.

Loto o le puaa


O le puaa o loʻo sili ona lauiloa i isi ituaiga o aano o manu. O loʻo i ai mea uma ma vitamini e manaʻomia mo le tino o le tagata, e aofia ai le zinc, amino acids, vitamini B.

I le faʻaopoopoga, o protein o le puaa e sili ona maualuga le faʻamaoni i aʻafiaga masani. Faʻaauau pea ona i ai le puaa i luga o le laulau:

  1. Faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi o le tino cardiovascular.
  2. Faamalolosia gafatia faaletino o le tino.
  3. O le gaoioi o le okesene e ala i maso e faʻaleleia.

I le fesoʻotaʻiga i le laulau vavalalata, o lona tulaga taua e le itiiti ifo i le aano o manu. O loʻo i ai se fausaga faʻapitoa ma se mea manaia lelei, o le mea lea e masani ai lava i manaoga o tagata faatau. O ia o se faʻatau mea vitamini B, E, PP. O loʻo i ai se maualuga maualuga o elemene taua:

E mafai ona iai le laulaufaiva tatau i meaai pepe. E aoga le faʻaoga mo tagata ua maua i faʻamaʻi nei:

  • Anemia
  • Toto fatu.
  • Faʻafitauli faʻafitauli.
  • Paʻu mu.
  • Fuga o le tino.

E mafai ona 'ai le laulau puaa ma le pancreatitis? Ae paga lea, faatasi ai ma faafitauli i le pancreas, o lona faʻaaogaina e matua faʻasaina. O le faʻaaogaina o le faʻasologa o mea e mafua ona o le i ai o le maualuga o le cholesterol i lona tuufaatasiga. I totonu o le tino o le tagata, o le gaʻo o le laulau paʻu ua liua i le cholesterol, lea e mafua ai le tele o taunuuga le lelei:

  • Le faʻavaeina o palu gaʻo.
  • O le lamatiaga o le faatupuina o se fatu osofaʻi ua faateleina.
  • O le a mafai ona tupu le stroke.

I le faaopoopo atu i ai, o le faateleina o le maualuga o le histamine i le puaa puaa, lea e masani ona avea ma tagata leaga o le amataina o allergies, ma ona faafitauli:

E faʻavae i nei mea uma, gagana laulau, e ui lava i ona uiga taua, e tatau ona vavaeese atoa mai le lisi o meaʻai.

Manatua Fua Fua Fua 1

Mo le tofo, o fualaau faisua eseese, o laau afu ma afu o loʻo faaopoopo i le manava.

O vaega e te manaʻomia:

  • vela vela poʻo moa moa - 200 g,
  • kalu le maualalo-gaʻo - 2 tbsp. l.,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • moa fualaʻau - 1 tbsp. l.,
  • greens, masima e tofo ai.

E faigofie le kuka. E tatau ona vavaeese le polotini mai le galu ma sasaina seʻia oʻo i le pua. Tipi le aano o manu i totonu o se fai meaʻai, faaopoopo leisi siʻi, kulimi ma sasaina le polotini i meaʻai. Faʻafefiloi mea uma, masima. Lulini pito o le masini i le suauu, sasaa le masini e maua ai ma tuu i le ogaumu mo le 20 minute.

Manatua le Fua Fua 2

O le filifiliga lona lua mo le kukaina o manufasi afi o le a avea ma ona gaosiga i totonu o se afi fafie. O vaega e te manaʻomia:

  • 200 g o le lafumanu,
  • fuamoa - 1 pc.,
  • falaoamata - 1 tbsp. l.,
  • susu - 100 ml
  • moa fualaʻau - 1 tbsp. l.,
  • se pine o le masima.

Aʻau kuka i aano o manu, falai le falaoamata i totonu o se pusa seʻia oʻo mai se hue auro. Liligi le pata ma le susu i falaoamata. Aumai le paluga e tupu mai ai i se faʻapipiʻi, faatalitali seʻi oʻo ina vevela, faʻavevesi taimi.

Ona faʻaopoopo lea o le falaoamata falaoamata, fuamoa moa, masima i meaʻai moa ma faʻafefiloi lelei. Paʻu ma se paluga le palatini vavalalata seʻi oʻo i se fulu anufe mafiafia, sasaa i totonu o ni aano o manu.

Lubricate le gafatia o le masini faʻavevela i le suāuʻu, sasaa le paluga ma tuʻu ai le uila mo le 20-30 minute.

E tele naua meaʻai mo le kukaina o manufasi ma isi filifiliga mo ipu e talafeagai mo tagata o loʻo i ai mea taumafa taumafa taumafa pe a afaina le pancreas.

E mafai e aiga taʻitasi ona filifili le kuka sili ona kuka, faamolemole ia pele i meaʻai suamalie, ma faafaigofie le galuega o totoga i totonu.

Mulimuli i le taumafataga ma tausisi i le taumafataga - o se vaega taua o le togafitiga faafomaʻi i le taimi o le faʻalavelave, ma i le tulaga masani o le maʻi.

Pepa ole lafumanu


E tusa ai ma le faʻasalaga o povi, o lona uiga o le pancreatitis o lona faʻaogaina e le o iai se manatu autasi. E faʻamatalaina lenei mea i le tele o mea taua. I le tasi itu, o le masani ona i ai le gagana lafumanu i meaʻai a tagata:

  1. E lagolagoina le fualaʻau-minerale o le tino.
  2. Faateleina galuega galue a le vaega o meaʻai.
  3. Fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  4. Faʻateleina le toe faʻafouina o ni manua manua i le tulaga faʻapipiʻi.
  5. E faʻaleleia ai le toto ma le toto, lea e taua i le taimi o le faʻasologa.

O le gagana faʻapipiʻi e aoga e le gata mo tagata e maua le ola maloloina, e faʻaalia mo ituaiga faʻamaʻi:

  • Cardiovascular.
  • O le maʻi suka.
  • Faanatinati
  • Gastritis
  • Migraine
  • Manua afaina.
  • Mafuaaga

E le gata i lea, e fautuaina e avea ma uluai meaai mo tamaiti laiti, faapea foi ma le maʻitaga ma fafine lapatai.

E faʻavae i luga o lenei mea, o le aofaʻiga o le aitalafu e televave, ae o le fesili e tulaʻi mai: e mafai ona 'aina faʻatasi ma faafitauli i le pancreas, pe ua faasaina, e pei o le puaa puaa?

I lenei taimi, e fai mai e tagata atamamai mea nei: e ui i le mea moni o ia o le vaega o taumafa, faatasi ai ma le paʻu paʻu, e le tatau ona aofia i ai. O le mea moni o loʻo i ai le cholesterol i lona tuufaatasiga, o le maualuga o lea mea e tele taimi e sili atu nai lo le gaʻo o le puaa. Cholesterol e mafai ona mafua ai se tali le lelei i le vaega o le okeni e aafia i le pancreatitis. O le mea lea e tulaʻi mai ai le fesili tau fesili: aiseā e leai ai ni faʻamaufaʻailoga e pei o pipi aisa?

E fesuisuiai e le o mea uma. O le gagana a le povi e le tatau ona 'aina e tagata o loʻo i ai faʻafitauli nei:

  • Gastritis
  • Atherosclerosis
  • Cholecystitis.
  • Faʻasologa o le gaʻo

Afai e te le o mulimulitaia tulafono faʻamaonia o meaʻai faafomaʻi mo le pancreatitis ma le faʻaaogaina o le laulau moa i le tino o se maʻi poʻo i se faʻavavevavega o se taimi masani, ona oʻo lea o le le mautonu i:

  • O le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le faʻaiʻuga.
  • Puru tele siama o le pancreas.
  • Peritonitis
  • Le faʻataunuʻuina o le gasegase o le gastrointestinal product.
  • O le maʻi suka.
  • Le atinaʻeina o se paʻu i le gland.
  • Faʻateleina le popolega i fatugaʻo ma le ate.
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi.
  • Toto toto toto.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le le tausia o tulafono o meaʻai e matautia ona o le ogaoga o le leaga o le soifua maloloina. Ae peitai, o fomaʻi e talitonu i lalo o nisi tulaga, e mafai ona i ai le laulau faiva ma le pancreatitis i luga o le lisi, ae le silia le 1 taimi i le vaiaso, aʻo faatagaina e le sili atu i le 100-150 g o le laulaufaiva. O le aia tatau i sea toomaga ua tuʻuina atu i na gasegase o loʻo tumau pea le faʻamalologa umi o le pancreatitis, pe a faʻaalia togafitiga fualaau oona, ma o le soifua manuia o le tagata e lelei pea.

E faʻafefea ona kuka se laulaufaiva?


E tusa ai ma luga, e mafai ona malamalama o le gagana laulau i pancreatitis o se oloa faʻasaina, ae o le pipi e mafai ona faʻaaogaina, ae na o le faʻaeteete tele i le tausisia o togafitiga talafeagai.

E faʻafefea ona kuka saʻo? E fautuaina ma le totoʻa e tagata e taumafa mea taumafa lenei mataupu ma ia mautinoa ia tausisi i tulaga uma o le sauniuni:

  1. Muamua lava, o le faʻamaʻavale ua faʻamalulu i le vai malulu mo le sili atu i le 30 minute.
  2. A maeʻa le taimi lenei, e faʻafefe le vai, faʻafeiloaʻi le laulau i le fagu ma sasaa atu i se vaega fou o le vai, tuʻu i le afi.
  3. O le taimi lava e tafe ai le vai, e faʻaitiitia le afi ma faʻapipiʻi mo le 30-40 minute.
  4. Ia mautinoa e aveese le fulu ma faaopoopo i ai se masima laitiiti, ia manatua le mea moni e faapea, o le pancreatite o le tele o le masima e le manaomia.
  5. A mavae le 40 minute, ona toso ese lea o le laulau mai le pusa ma vave ona sui i lalo o se vaitafe vai malulu mo ni nai sekone.
  6. Vave vave le ata.
  7. E sasaa le susu, e le talafeagai mo le taumafa. E sasaa le suavai fou i totonu o ipu, laulau le laulaufaiva ma kuka seia kuka (2-4 itula). O le taimi e kuka ai e faʻalagolago i le matua o le manu: o le matua o le laulaufaiva, o le umi e kuka ai.

O se oloa kuka ua faʻaaogaina e saunia ai mea taumafa eseese. Aua nei galo e faapea, mo se tagata maʻi i le pancreatitis, e le tatau ona sili atu i le 150 g le tautua o le lafumanu. O le filifiliga pito sili ona faigofie o le tipiina lea o fasi moa ma avea o se mea tutoatasi poo se ipu laʻau.

Lave salalau lafumanu

Ina ia saunia lenei ipu o le ae manaʻomia mea nei:

  • Laʻu lafu moa - 150 g
  • Fugama fou - 1 pc.
  • Peʻe suamalie - 1 pc.
  • Pasili - ia tofo.
  • O le masima o se pine.
  • Paʻu kulimi - 2 tbsp.

O laulaufaiva na muai saunia ua tipiina i ni fasi ie manifinifi. E tipi le fasi pepa i totonu o ni pulu, e tipi le kukama i ni afa mama.

O vaega uma ua saunia, o loʻo tuʻuina atu i ai se masima. Taimi ma le kulimi kirimoli, faʻafefiloi, pe a manaʻo ai, fufuluina i laau afu.

Faaiuga

O le pancreas o se mea laititi ae o le tino o le toto. I le tulaga o lona faʻamaʻi, e faʻamalosi se tagata e faʻamalosi ia lava i meaʻai ma mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma faafomaʻi.

Naʻo le faʻaeteete totoa i lou soifua maloloina e mafai ona puipuia se osofaʻiga o le tino pancreatitis pe faʻaitiitia le ono mafai ona oʻo i se tulaga faigata o taimi masani.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O a ituaiga o ate e mafai ona e 'ai ma pancreatitis ma le auala e kuka ai

O le ate o se punavai o le tele o mea aoga ma meaʻai, ae o lona faʻaaoga i pancreatitis e manaʻomia ai se auala talafeagai ma le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi.

Le afaina ma le aoga o le gaʻo mo le mumū o le pancreas

Afai e mulimulitaia fautuaga uma, e le gata ina faʻalauteleina au mea taumafa, ae faʻamanuiaina foi lou tino.

O a sausago e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis?

O se lisi e aunoa ma se aano o aano o manufasi e matua faigata lava ona mafaufau i ai, ae peitai, mo faʻamaʻi eseese o le vaega o meaʻai, e tele meaʻai e faʻasaina ona 'ai.

O a aano o aano o manu ma e mafai faapefea ona ou kuka i lenei faʻamaʻi?

O ituaiga o aano e sili ona taliaina mo tagata o loʻo mafatia i faafitauli o le pancreatic o le lapiti, o le pipi (vela), moa ma isi meaola moa (turuki, pulufana). O sea oloa i le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi e masani lava ona aofia i le taumafataga pe a uma le anapogi.

O le meaʻai sili ona lelei mo le pancreatitis o le 'ai lea o ipu kuka. O le mea moni e faapea pe a uma le kuka o le a gaʻo le aano o le manu, ma ona o lona faamaluluga faapitoa e le avea ai se avega mamafa i luga o le taua taua.

E taua le matauina o lenei faiga o loʻo faʻatinoina i le leai atoa o le gaʻo, lea e taua tele mo le soifua maloloina lelei o tagata gasegase i le pancreatitis.

I le vaitau o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, ua fautuaina le suāuʻu vavalalata ina ia tapunia maeʻaeʻa i luga o se pepa. O le meaʻai ua kuka na kukaina ua faʻaaogaina e saunia ai ituaiga uma o aano o manu, meatballs, meatballs. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai e se tasi ona 'ai ni susu e maua mai i meaʻai e kuka, aua o se aofaiga tele o mea faʻamalosi mai meaʻai e aoina i totonu.

Pe a suia le faʻamaʻi o le maʻi i le faʻamagalo, e mafai ona sui aano o manufasi i le meaʻai ma ipu mai le mea gaosi. I nisi o tulaga, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e maua le malosi, o meaʻai ua saunia i le atoaga ua faatagaina.

O le mea lea, o le lisi a le tagata maʻi e mafai ona aofia ai ni pulou pupuʻu, taʻavale, pipifana paga. O le taumafataga e mafai foi ona fesuisuiai i le laʻau pipi, sauati suamalie suamalie, leanoa (e le o le vevela), fusi fomaʻi e leai se pepa ma isi mea manogi.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis?

Pe a faʻapipiʻi se meaʻai a manu mo se tagata maʻi i le pancreatitis, e tatau i se tasi ona manatua e oʻo lava i sina siʻitiaga mai tulafono tuusaʻo e mafua mai i le ogaoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O a fua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

O fualaau suamalie uma lava, aemaise lava i latou o loʻo i ai fiva vaivai, e le fautuaina, aemaise lava i taimi o faʻavavega. E mafai ona e 'ai na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloina o pancreatitis. I le pancreatitis e masani ai, e le aoga foi le faʻaaogaina o fualaau aina eseese, ua lava lava le 'aina 1 o fua faʻatagaina i le aso.

  • E mafai ona e 'aina: strawberries, fualaʻau lanu meamata, papasi, pineapple, avocado, tilo
  • E le mafai ona e 'ai: pears, ituaiga uma o fualaʻau suamalie, apu oona, peaches, plums, cerry plum, mango
  • I le faʻamagaloina, o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaogaina o fualaau aina e mafai ona faatagaina, pe a tuʻuina atu ile vevela i totonu o se fafie e lua, ogaumu.

E i ai tulafono patino ma pe faapefea ona 'ai fua mo pancreatitis:

  • O fua ua faʻatagaina e tatau ona tipiina, eleele, nutimomoia i le mea sili e mafai ai.
  • E sili atu le faʻaaoga pe a uma ona tao i totonu o le ogaumu poʻo totonu o se fafie faʻamaʻavale
  • Aua le sili atu ma le tasi le fualaau aina i le aso
  • E tatau ona e iloa tonu le lisi o fua faʻatagaina ma faasaina ma iloa vailaau e tatau ona fai pe afai e te faʻafuasei ona e 'aina se fualaau e le manaʻomia.

E mafai ona 'ai le strawberries, faʻi mo pancreatitis ma aiseā? O le toʻatele o tagata fai fualaau faʻatagaina e talitonu o le pancreas, e aunoa ma le faʻavaveina o le pancreatitis, e mafai ona taulimaina strawberries i se vaega itiiti, ae o tagata taitoatasi. E lelei tele le teenaina o faʻi.

O le pancreas e matua le amanaiaina soʻo se meainu malosi. Mai i totoga uma o le gastrointestinal tract, o lenei gland e sili ona mafai ona ono aʻafia i le afaina o le ava malosi. E le pei o le ate, e leai se enzyme e mafai ona talepe ai se ava malosi.

I le pancreatitis e le masani ai ma le ava, ei ai le maualuga o le ono osofaia pea o osofaiga o le pancreatitis, lea e oʻo atu ai i le ogaoga o galuega, faʻaleagaga faʻatematika o le pancreas. Ma e pei ona e iloa, e le pei o le ate, o lenei gland e leʻo toe faʻafoʻisia.

Le mea e 'ai ma le pancreatitis: faʻatagaina ma faʻasaina meaai

O le faaupuga "pancreatitis" e masani ona faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai le tele o faʻamaʻi e foliga mai ma le mumu o le pancreas. Mai le natura o le gasegase o le faamai, o lona foliga lapopoa ma le masani e iloga.

O le taumafataga mo le mumunifo mumū e toetoe lava o le elemene autu o togafitiga faʻapitoa.

O a mea e 'ai e tagata maʻi ma pancreatitis?

I le tulaga o se faʻamaʻi, vavae ese mai le lisi autu mea uma e maua ai le faʻaleleia o le aʻafiaga i le atinaʻeina o mea faalilolilo. O le tulafono autu i le sauniuniga o le lisi autu o le faamautinoa le filemu ma le avega mamafa i le tino.

Lisi o oloa faasaina:

  • Meat ma iʻa.
  • Alu i soo se ituaiga.
  • Fuga falaoa, pusa ma pusa.
  • Soo se mea e gaosia ai lafumanu o loʻo aofia ai le gaʻo
  • Penina karite, saito, sana falaoamata mo le galoina lea e manaʻomia ai taumafaiga mai le pancreas.
  • Soʻo se mea manogi, aua o le manogi ma le tofo faapitoa e atili ai ona 'ai ma e taʻitaʻi atu ai i le tele o le gaosiga o le sua pancreatic juice.
  • Teu, koko, tea malosi, mea inu gaʻo.
  • Fualaau faisua fou: kapisi, radisa, radisa, garlic, ata pepa.
  • Feʻaveʻalea aʻano ma iʻa.
  • Meaʻai ma iʻa.
  • Musika.

O oloa e faʻateleina ai le faʻasaoina o le masini o meaʻai e faʻatagaina e fafaga le tagata maʻi i le pancreatitis. O meaai e tatau ona aunoa ma ni fiva, e faʻafefe ma saturate le tino ma meaʻai talafeagai.

I le pancreatitis, o se fua faatapulaaina o gaʻo (e le sili atu ma le 60 g) e fautuaina, ona o le mea moni e iai sona aafiaga faʻamalolo ma mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. O le gaʻoina o le gaʻo (sugar, honey, jam), e manaʻomia ona faʻatapulaʻaina, ona o le faʻavaeina o le kesi i le taimi o le loliina e faʻapupulaina ai le mamafa i totonu o le manava, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le tiga ma le faʻaitiitia o le saoloto o le sua o le pancreatic.

Lisi o oloa faatagaina:

  • Laʻau fagota, susu o le susu, vela ma le palu (eleele i totonu o le paluga).
  • Laʻau e leai ni fua.
  • Palu falaoa, kuki keke.
  • Laʻau o fualaʻau ma cereals poʻo vermicelli.
  • O fuamoa.
  • O oloa gaosi susu e le o gaʻo, e le o le gaʻo ma e le faʻasalaina.
  • Luauu o le suauu i totonu o gaʻo faatagaina.
  • Fualaau fuālaʻau fuʻuina pe sola i se vaega itiiti o le suauʻu po o le tao.
  • Pasta, cereals (rice, oatmeal, buckwheat, semolina).
  • Kuki
  • O fua e le faʻanofoina ma e le oona.
  • Faʻamalamalama faʻamalosi lauti, teuteuga o laʻau.

Lafumanu i pancreatitis: e mafai ona 'ai ma o le a le ituaiga?

O le povi o se ituaiga o aano o manu. E faʻafefiloi ai le manaia o meaʻai ma le tele o faʻamalologa. O le aano o aano o manufasi e taua o mea taumafa, talu ai e leai se cholesterol, itiiti ifo kaloli, ae o le tele o mea taua o le amino.

Ona o lona maualuga o le protein, o le palu i le pancreatitis ma isi maʻi tuga o le gastrointestinal tract na faʻaolaina le faʻateleina o le toe faʻafouina o totoga afaina.

O le aano o aano o manufasi e le faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o enzymes pancreatic, lea e matua taua tele mo togafitiga manuia o le maʻi.

O le lafumanu ma le laulau puaa i pancreatitis: e mafai ona 'ai ma pe faapefea ona kuka

O meaai paleni mo le pancreatitis o se vaega taua o le togafitiga atoatoa o lenei maʻi. E faavae i luga o lenei mea, e tatau ona matua tausisi i fautuaga uma faafomaʻi e faatatau i le taumafa o ipu. Ina ia aua le maumau le lelei o le togafitiga lelei, e tatau ona e aloese mai na oloa e mafai ona faatupu ai aʻafiaga i itu, i se isi faaupuga, mulimuli i se meaai.

Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e fia iloa pe i ai se faʻamalosi e eseese ai le taumafataga pe afai ei ai se faamagaloga umi ma le mausali o le faʻamaʻi, mo se faataitaiga, pe mafai ona ou 'ai le puaa ma le laulau pipi ma le pancreatitis?

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

Laʻu gagana mo le pipi pancreatitis

»Pancreas» Gagana i le pipi pancreatitis

O le tausisia o taumafataga maloloina e fautuaina mo tagata uma o loʻo i ai faʻafitauli i le tino o le gastrointestinal disorders (pancreatitis, cholecystitis, ma isi). Afai e te le suia lau meaʻai ma faʻaauau ona e 'ai i le auala masani, ona tupu ai lea o le leaga.

Ina ia atoatoa le taumafa, e tatau ona aofia ai oloa mai vaega eseese o meaai. Ia mautinoa e aofia ai aano o manu, mo se faataitaiga, lafumanu, lea e lauiloa mo lona tofo ma aafiaga aoga ile tino. O le mafuaʻaga lea o le meaʻai o manufasi o le vaega autu lea o le meaai.

A faʻaaogaina le lafumanu, o tagata e pacreatitis e fiafia i le mea e tutusa lelei meatotino lelei a le lafumanu? O le toʻatele o tagata e manatu e le gata o le laulau paluga, ae o se meaʻai meaʻai, lea e lelei mo se totoga o loʻo i ai se paʻu mumū.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o le lafumanu ma le pancreatitis e matua faʻasaina i faʻamaʻi faʻamatalaina. O le a le talafeagai o lenei faʻataga? O le mafuaaga o le gagana lafumanu o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol, i le faasologa, o le pancreas mumū e mafai ona matua le lelei i le faʻaaogaina o le lafumanu.

E toaitiiti tagata latou te iloa i le gagana lafumanu o le cholesterol mea e sili atu le maualuga nai lo le puao gaʻo. E i ai le manatu i tagata mamaʻi ma le pancreatitis e faʻapea e le mafai e le laulaufaiva ma le faʻaeteete ona faʻaleagaina le tulaga o se paʻu paʻu.

I le taimi lava e tasi, ua finau tagata popoto e tusa lava pe sili atu ona maeʻa maeʻa le faʻaaogaina o le laulau penefiti e le mafai ona manuia ai le tino. O le mafuaaga lea e tatau ai ona iloa o le laulau paluga e tao, gaugau poo le afaina o meaʻai e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis.

O se tagata e iai le paʻu paʻu e tatau ona saunia mo le mea moni o le a ia manaʻomia le tuʻuina atu o tapulaa taua i luga o le lisi lea e tuʻuina atu ai meaʻai ma faatagaina ina ia aua nei faʻafetaiaʻia ni mea le lelei mo lona ola maloloina, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le laulau pipi. E fautuaina e suitulaga i aano o manufasi masani, lea e mafai ona e kukaina ai le tele o mea suamalie ma i le taimi lava e tasi o ipu maloloina. I le taimi lava e tasi, o le a leai se faʻalavelave e faʻateleina ai le tulaga o le tino vaivai vaivai, e pei o le pancreas.

Oketopa 15, 2014 i le 10:28 pm.

O le gagana o se meaʻai suamalie, meaʻai e foliga mai o le sili sili lea mo le pancreatitis. Ae ui i lea, o le mea moni e le o lea, ma o ipu mai lenei oloa e matua faasaina pe a mate. O le a le mafuaʻaga o le faʻasaina, ma pe faapefea ona tauamiotonuina?

Ma o le mea moni lava o le laulaufaiva lea e aofia ai le maualuga o le cholesterol, ma o le mea lea o le tali atu o le pancreas i ia meaʻai o le a matua leaga. E manaia, e tele atu cholesterol e sili atu nai lo le puaa gaʻo.

E i ai se manatu sese pe a lelei le laulaufaiva, e oʻo lava i le pancreatitis e mafai ona 'aina lelei. Ae peitai, i le mea moni e le o lea: leai se gaioiga i lenei mataupu o le a fesoasoani, ma o le mea lea e le mafai ai ona 'ai le tao, kuka, sisi ma le laʻau moa.

E leai se aoga e fai atu, pancreatitis o loʻo tuʻuina atu ai tapulaa taua ile lisi o meaʻai faatagaina.O le mafuaʻaga lea e sili ai ona lelei le 'alofia o se meaʻai lelei ma maloloina e pei ole laulaufaiva ma pancreatitis, aua a leai, o le solia o le taumafataga e mafai ona maeʻa, matua faanoanoa mo lou soifua maloloina.

O le meaʻai e taua o se tasi o mea sili ona faamalieloto o meaola manu. Peitai, e le o taimi uma e aoga ai.

O le meaʻai ma le pancreatitis, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona 'aina i le tele o mea e mafua mai i le gaʻo o gaʻo, lea ua leva ona paʻu ma faʻafefe i le tino. O nisi vailaʻau e masani ona faʻasaina.

O a ituaiga aano o aano o manu e mafai ona talia mo le faʻaaogaina ma le mumū o le pancreas, ma o le a le mea e faasaina?

Faʻasusu meaʻai mo meaʻai mo pancreatic pancreatitis

O ipu faʻatagaina mo pancreatitis e aofia ai le gaʻo manu. Ua saunia mai le vevela o meaʻai, vevela ma vela. O lenei ipu e mafai ona tuʻuina atu i tagata matutua ma tamaiti - e mauʻoa i vitamini ma faamalieina ai le fiaaai. O loʻo i lalo nisi o fualaʻau mo manufasi, faʻavela i totonu o se fafie faʻalua ma ogaumu.

I le tulaga o se faʻamaʻi, vavae ese mai le lisi autu mea uma e maua ai le faʻaleleia o le aʻafiaga i le atinaʻeina o mea faalilolilo. O le tulafono autu i le sauniuniga o le lisi autu o le faamautinoa le filemu ma le avega mamafa i le tino.

Lisi o oloa faasaina:

  • Meat ma iʻa.
  • Alu i soo se ituaiga.
  • Fuga falaoa, pusa ma pusa.
  • Soo se mea e gaosia ai lafumanu o loʻo aofia ai le gaʻo
  • Penina karite, saito, sana falaoamata mo le galoina lea e manaʻomia ai taumafaiga mai le pancreas.
  • Soʻo se mea manogi, aua o le manogi ma le tofo faapitoa e atili ai ona 'ai ma e taʻitaʻi atu ai i le tele o le gaosiga o le sua pancreatic juice.
  • Teu, koko, tea malosi, mea inu gaʻo.
  • Fualaau faisua fou: kapisi, radisa, radisa, garlic, ata pepa.
  • Feʻaveʻalea aʻano ma iʻa.
  • Meaʻai ma iʻa.
  • Musika.

Mea ua faatagaina

O oloa e faʻateleina ai le faʻasaoina o le masini o meaʻai e faʻatagaina e fafaga le tagata maʻi i le pancreatitis. O meaai e tatau ona aunoa ma ni fiva, e faʻafefe ma saturate le tino ma meaʻai talafeagai.

I le pancreatitis, o se fua faatapulaaina o gaʻo (e le sili atu ma le 60 g) e fautuaina, ona o le mea moni e iai sona aafiaga faʻamalolo ma mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O le gaʻoina o le gaʻo (sugar, honey, jam), e manaʻomia ona faʻatapulaʻaina, ona o le faʻavaeina o le kesi i le taimi o le loliina e faʻapupulaina ai le mamafa i totonu o le manava, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le tiga ma le faʻaitiitia o le saoloto o le sua o le pancreatic.

Lisi o oloa faatagaina:

  • Laʻau fagota, susu o le susu, vela ma le palu (eleele i totonu o le paluga).
  • Laʻau e leai ni fua.
  • Palu falaoa, kuki keke.
  • Laʻau o fualaʻau ma cereals poʻo vermicelli.
  • O fuamoa.
  • O oloa gaosi susu e le o gaʻo, e le o le gaʻo ma e le faʻasalaina.
  • Luauu o le suauu i totonu o gaʻo faatagaina.
  • Fualaau fuālaʻau fuʻuina pe sola i se vaega itiiti o le suauʻu po o le tao.
  • Pasta, cereals (rice, oatmeal, buckwheat, semolina).
  • Kuki
  • O fua e le faʻanofoina ma e le oona.
  • Faʻamalamalama faʻamalosi lauti, teuteuga o laʻau.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

O le afaina o le pancreas i le pancreatitis e le masani ona tumau, ona toe faamanatu ai lea ia te ia lava le tiga ma le le lelei o le soifua maloloina. Faatasi ai ma na fesuisuiai, ua afaina le tino o le gland, ua vaivai le mafai gaosia o hormones ma enzymes.

O le filifiliga sao o oloa mo le taumafataga o le auala autu lea e puipuia ai mai le atinaʻeina o pancreatitis ma le puipuia o le vevela.

O le falaoamata mai falalati, araisa ma le oatmeal e lelei mo meaai paleni. I lau taumafa e tatau ona i ai nei kaloti, pauka, beets, zucchini, cauliflower, pateta. O fualaau faisua e tatau ona fufulu ma faʻafefe foi. Ulufale i luga o lau falaoamata lisi, e aoga tele.

Turkey, lapisi o lapiti, povi moa ma vela o meaʻai taumafa. E fautuaina e faapea o tagata gasegase ma pancreatitis e oʻo atu i le 140 g porotini i le aso, sili atu ma le afa o ia mea o le meaola o manu. Meatballs, taʻavale vaʻa ma moli vaivai e faia mai i aano o manu. Afai e leai se faʻavavevave, e mafai ona e kuka kuka laʻau pipi.

Eseese o iʻa e maualalo le maualalo: cod, pollock, pike perch, codi, cod, pike, etc. Faatasi ai ma le pancreatitis, e taoina, gau, uila ma palu vaovao.

Fautuaina le kisi fou fou, susu susu, fualaau faisua vaivai. E tatau ona filifilia ia meaʻai e fuafua i fautuaga o le faaitiitia o le suka poʻo le suia foi i le tao, fufulu, nonoa-jelly pe opu apu.

Mo le inu, sauni lau teasal, totoʻaga ua saunia, jelini ma sua. Faatasi ai ma le pancreatitis, o togafitiga masani e fautuaina ai le gaosia o laulaau o strawberries, blueberries ma lingonberries. Mo le au pele, o chicory o le a suitulaga.

Fualaau Faʻatau Meaʻai mo le Pancreatitis

E iloa e tagata uma o le paʻu i le taimi o le faʻavavevave e alofa - HUNGER, COLD ma PEACE. Ma e aunoa ma le faʻamalosia, e taua tele pe faʻafefea, o le a le tele, taimi ma le mea e 'ai e se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

E taua tele le mulimuli i tulafono faʻavae ma mea e 'ai, o le mea e sili ona taua o le' ai lea o sina meaʻai, masani lava, sili atu i le 3 itula, faʻatapulaʻa meaʻai i le po ma, ioe, aua nei 'aina ni ituaiga o meaai.

O le tausisia o nei tulafono o le ki lea mo se faamagaloga umi ma se olaga atoatoa i le pancreatitis. O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e aunoa ma le afaina ai o lenei okeni laiti?

  • Fualaau faisua: e pei ona matou fai atu ai, kukama i foliga o paluga pateta, tamato, sili ona lelei i le sua, broccoli, kapelu, pateta, kāloti, zucini, beets, peʻa lanumeamata - na o le tao pe kuka, e aoga. E faigofie tele ma faʻaaogaina le faia o ni meaʻai fualaʻau poʻo soupisi vao. O le kapeti laititi e tatau ona faʻatapulaʻa ma ia 'ai na o le kuka, ma le pepa.
  • Fualaau aina: strawberries, suamalie apu, pineapples, avocados i foliga o compote, jelini, e sili ona lelei le faia o fua mama mai apricots, ma e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le 1 le fasi tilo poo le meloni.
  • Milu: E toatele e le iloa pe mafai ona faʻaaoga le susu mo pancreatiti. O le susu susu e le fautuaina ina ia faʻaaogaina i lona mamā, talu ai e manaʻomia ai enzymes e talepe ai, lea e le lava ma pancreatitis, pe a mavae le 14 tausaga, e leai se tasi e tatau ona inu susu mama, seivagana e seasea ma vavae ese mai isi oloa. I faʻamaʻi pipisi, o le susu atoa e mafai ona mafua uma ai le manava ma le pala. Mai oloa susu, kefir, yogurt, ma isi suasusu suamalie o susu o loʻo manatu e sili ona lelei. E mafai foi ona e faʻaaoga le kisisisi, ae oʻo i le 9% gaʻo. E faigofie tele ma vave ona faia ni paluga ma ni faʻalauleʻa faʻalaulele mai le kuka. O le kulimi suamalie ma gase matuitui faʻamalosi e le o aofia ai, o le mea lea e na o le sisi e pei o Gouda, Adyghe, mozzarella, Rusia.
  • Meat: o mea uma lava e manino i meaʻai a manu - leai ni gaʻo, o le mea lea, e na o le vela vela, moa (aunoa ma le paʻu), pipi, lapisi o lapiti, e mafai foi ona e faia ai le sipuni o le beefipolo, sulu ma le vaʻa.
  • Fualaau: E le sili atu i le 2 fuamoa i le vaiaso ma na o le vevela, e matua faigata lava mo le pancreas e faʻamalosi ai le selu, o le mea lea e lelei ai le 'ai na o le polotini.
  • Porridge, cereals, pasta: O meaai aupito sili ona taumafa. Oatamal aoga, buckwheat, semolina ma le alalaisa. Paleni ma le millet ua le aofia ai e matua mamafa mo fualaau oona. E mafai foi ona e 'ai pasta i pancreatitis, faatasi ai ma le faʻaopoopoga ole laʻititi ole sunflower poo le pata.
  • Aʻau: E le gata i lea, e le tatau ona faʻafefeteina le iʻa, kuka pe tao, e mafai ona faia ni tipi. E taua tele le uila, pollock, cod, pike.
  • Peʻa: O le falaoa Brown o se oloa faasaina, o lea e mafai ai ona e 'ai papaʻe, sili atu ona mamago, e na o le kuki e mafai ona taoina, palu ma faʻafiafia.
  • Suga: E le mafai e le toʻatele ona 'ai e aunoa ma ni meaʻai suamalie, faatasi ai ma le pancreatitis, o le suka o se mea faʻafefe malosi, ae o nisi taimi e mafai ona e kukaina oe leu. Ae o fualaau uma lava e faatauina mai e tatau ona lafoai, sei vagana ai le suka latou te aofia ai ia vailaau matautia e le faigofie tele ona feagai ma le pancreas. E ono mafai i nisi taimi ona e faʻaogaina oe i le marmalade, pastille poʻo marshmallows.
  • Meainu: E na o le laititi e maualalo le lauti, e sili ona lanu meamata, compote, tila, decoctions o togalaau togafitiga, pulupulu laulava. O vai inu, aemaise Slavyanovskaya, Smirnovskaya, e aoga tele mo lenei maʻi.

O le mea lea, faʻatasi ai ma faʻateleina, o le tuʻuina atoa o meaʻai ua saunia. Maitau le matelaina mo pancreatitis mo le 2 aso. I le aso lona tolu, e mafai ai ona 'ai soupeti mucous. O lenei meaai o le sili lea o le faʻaoga mo le pancreas ma le gastrointestinal tract.

O fualaʻau e sili ona lelei e kukaina pe kuka. E mafai ona saunia maila mai le aano o manu ma iʻa. E tatau ona e faʻatapulaaina le aoga o masima, o le 5 kalama e faʻapitoa i le aso.

E pei o mea taumafa, o apu tao tao (muamua ona tilotilo), o le jelly ma le pudding e le o le suka. Ua saunia i latou ma sina suka.

O le a tatau ona maua e le au faletusi se isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, chicory. I le foliga masani o le pancreatitis, ua fautuaina e ave decoctions o blueberries, strawberries poo lingonberries.

O le a le pipi e aoga mo pancreatitis

O le faʻaaogaina o le lafumanu e avea o se oloa e mafua mai i le maualuga o mea e maua mai i aʻafiaga o meaola, lea e faʻateleina ai le toe faʻaleleia o le tino pe a mavae le faʻamaʻi. 100 kalama o aano o manu ua saunia e 19 kalama o le protein e manaʻomia e le tino. O aano o meaola o manufasi ua maeʻa, ona o loʻo i ai le fua saʻo o mea aoga amino.

O le oloa e maua ai foi i le uʻamea ma le vitio B. O le uʻamea e fesoasoani i le totoina masani o toto, ma e faʻaleleia e le vitamini B le faʻatonuga o le tino.

O le lafumanu e faatatau i le vevela o meaʻai. 100 kalama o le paluga o paluga e naʻo le 9 kalama o le gaʻo.

A maeʻa le faʻamautinoaina o le tulaga o le maʻi, kuka, fuʻu poʻo le paluga pipi o loʻo aofia i le taumafataga. I aso popofou o le faʻamagaloga, e fautuaina e taoina ipu mama: aano o manufasi, aano o manufasi, afaina o vaʻa, meaʻai, paluga. O le lafumanu mo le pancreatitis ma le aano manu e le fautuaina.

Mo le soifua maloloina lelei e lelei tele le faʻaaogaina o aano o povi povi vela. O veins, o le paʻu paʻepaʻe ma le malosi o le cartilage e mafai ona mafua ai se faʻafitauli faaopoopo i luga o le pancreas. O le mea lea, ao le i kuka, e tatau ona aveesea. O le lafumanu e tumau pea lona aoga aoga e tusa lava pe maeʻa togafitiga o le vevela umi.

Fafanoina ma faʻatagaina palu nife

O le sini o soʻo se meaʻai o le faʻaitiitia lea o le avega i luga o le okeni na aʻafia ma maua ai le faʻamagaloga mausali. O le aano o manufasi o se punavai o mea taua ole palatini e manaʻomia mo le toe faʻafouina o le tino mumū. O le laʻau o povi e eseese i le auala e sauniuni ai mo ni faʻalavelave mataʻutia o le pancreatitis.

I totonu o le vaega laititi

o le taimi ogaoga o le faamai o loʻo faʻaalia i le ogaoga o faʻamaʻi ma le ogaoga. ia faʻaitiitia le tulaga - e fautuaina le tagata maʻi e musu e 'ai meaai mo sina taimi puupuu. pe a uma ona faʻamautuina le tulaga ma faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga, o le tagata gasegase e atofaina se 5p laulau e tusa ai ma le pewzner.

e faʻatagaina le tuʻuina atu i le tagata mamaʻi ni aano o aano o aano o manu, talu ai o mea faʻamalosi e mafai ona mafua ai le matuia tele o le pancreatitis ma le faʻaopoopoga o faʻalavelave i le tino.

mo 2-3 aso o le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o le tagata maʻi e faʻamatalaina vaega taua o mea taumafa ma le faʻaopoopoga o aano o manufasi. e taua tele o le aano o manu mai manu laiti ma e le aofia ai le gaʻo sili atu.

o le faʻafefiloi o le tele o aofaʻi o gaʻo gaʻo i le manava e mafua ai le faʻasaʻoina o enzymes pancreatic.

meaai paleni i totonu o le gasegase o le faamai ua malilie faatasi ma le fomaʻi. Puleaina o lisi o aso taʻitasi e faia e fomaʻi i le falemaʻi. pipi e mafai ona suia i le moa, lapiti, toso.

I le taimi o le faamagaloga

pe a iloa e le tagata maʻi se faʻalautelega taua o le ola lelei, e faʻatagaina o ia e 'ai ni meaʻai i aano o manufasi, aano o manufasi, pipi stroganoff i luga o le kulimi kulimi e maualalo. i le avea ai o se meaʻai mo le gaosiga o meaʻai, ua fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua mamae, kuka araisa, risotto ma fualaʻau.

faasolosolo lava e tatau ona faʻalautele le taumafa o tagata gasegase gastroenterologists o loo finau i le fesili pe ono mafai ona 'ai le lafumanu mo tagata mamaʻi oe na i ai se faʻamaʻi pipisi o le tino.

O lenei mea-gaʻo-manu e maua ai le malūlū vaivai, ae aofia ai le tele o lipids leaga (mea e pei o le gaʻo). gaʻo e faigata ona eli.

i lenei tulaga, ua faatagaina e aofia ai le gagana lafumanu i le lisi autu i le vaega o le faʻamagaloina faifaipea ma le leiloloa o faaletonu o galuega.

O lapisi mo le menu meaai e saunia e ala i le kuka, tao ma le gao. i totonu o le afifi, o le lafumanu e sili ona aoga: ole suavai e aveesea ai gaʻo sili atu.

uu falai i totonu o se apa po o le falai-loloto e matua afaina ai le pancreas. e oʻo lava i le faʻamalologa umi ua matua faasaina le kukaina o ipu e ala i le fuluina o le suauu.

O aano o manu e talafeagai mo le kukaina

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona aofia ai meaʻai i le taumafataga. Vela tenderloin, pulp of beef beef, fusi popo, lapisi o le lapiti, susu o le susu e aunoa ma le paʻu e talafeagai.

Ae e oʻo lava i ia aano o manu ma pancreatitis o le a le aoga pe a le faʻamamaina le paʻu, veins ma le gaʻo.

E le fautuaina le taumafa o le ate (ate, fatuga, faiʻai) e 'ai ona o le pasene maualuga o le cholesterol.

E faigofie le kukaina o pulu po o isi meaʻai suamalie i se masini faʻanatura poʻo se fafie faʻamaʻavale. Faafetai i le filifiliga o le vevela, o le maualuga o le puipuia o meaʻai i totonu o le fale ua maeʻa ona ausia.

E oʻo lava i le faʻamalologa umi, e tatau i siama ona mataʻituina le tele o le masima e aina ma le tele o gaʻo (suauu) na faʻaaoga e saunia ai le lisi o aso taʻitasi.

O le tele o taumafa ma gaʻo e mafai ona mafua ai le vevela.

Faaaoga le kuka ma le faʻaeteete. O le oloa e ono ono iai se lamatiaga i le tino. Sapalai fale, saunia i le solia o le faiga o le faʻamalositino, e avea o se vaʻa mo le fausiaina o botulism.

O nisi o fua

Faʻafetai i le saʻo lelei o faʻatauga o oloa, meaʻai a se tagata maʻi i le pancreatitis e mafai ona faia e le gata o aoga, ae e lelei foi. O ipu taumafa o se vaega taua o mea taumafa a tagata gasegase. O le kukaina o pusi, faʻatagaina i le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina se kuka taofi, se umu, se fagu eletise poʻo se fafie faʻalua.

Fafaga le aano o manu (pudding) ma le kuka. Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • pusa po o pulu vavala (200 g),
  • kusi falaoa ma le 1% gaʻo gaʻo (30 g),
  • moa moa (1 pc),
  • olive suauʻu (15 ml).

Faʻesea le isumu mai le porotini. Faʻamau le mea mulimuli seia oʻo lava i le maualuga. Faʻaaogāina o le kuka, faʻavela meaʻai moa, faʻaopoopo i le siʻisi, kulimi ma le pulu. O le toe faʻalavelave faʻafuaseʻi i se mea faʻapipiʻi, faʻaopoopo mea manogi ma masima. Faʻuʻu le meaʻai i le suauu olive, tuʻu le mea e maua ai le ea ma ave i le umu i le 180 ° C mo le 20 minute.

Meat zrazyufiufi i fuamoa aisa ma kāloti. O le a e manaʻomia:

  • 100 g o tamaʻi moa,
  • se fasi falaoa paʻepaʻe
  • 1/4 ipu vai
  • 1 fuamoa
  • 1 koko.

Fasioti le aano o manu ma se fasi falaoa seʻia oʻo ina lamolemole. Salu ou lima i le vai ma kuka ni keke laiti. Suauu le fuamoa, tapena lelei. Grate le kāloti. I keke taitasi, tuu i totonu tutusa o kāloti ma fuamoa. Uu pito o keke ma fai se pai. Tuu le zrazy i totonu o se fafie faʻalua ma kuka mo le 25 minute.

Laʻau o lafumanu o lafumanu. Meaʻai

  • 0.5 kilokalama o le lafumanu,
  • 50 g falaoa papaʻe
  • susu susu - 150 ml,
  • 1 fuamoa
  • 10 g pata.

Faʻasusu le falaoa i le susu. Fasioti le aano o manu faatasi ai ma se mea e gaosia. Faʻaliliu atu le aano o le falaoa i fasi meaʻai, sasa i totonu o le fuamoa, faʻaopopo le masima ma toe sasaina i le mea e faʻafefete ai. Taʻu pepa laiti ma vaʻa mo le 25-30 minute.

Pepa o le povi ma fualaau mamagofoʻia le pancreatitis. Saunia se ipu e sili atu i le tasi i le masina ma le faʻamagaloina faifai pea o le faʻamaʻi. Meaʻai

  • gagana atoa
  • 2 aniani,
  • tamai kālati
  • 50 g o teuga,
  • se sipuni tele o le suauʻu olive,
  • 1 ipu vaʻalele.

Kuki le laulaufaiva mo le 2 itula i le vai masima, malulu. Ave ese mai luga o le palapala ma tipi i ni vaega laiti. Grate le kāloti ma simmer mo le 10 minute. Liligi fufulu i le vai ma alu e fufula mo le afa itula.

A uma ona tipi i ni fasi fasi pepa. Faʻafefiloi i kāloti, o se ipu susu o le sisi, masima, faaopoopo mea manogi ma faʻafefiloi. Fagaʻu se ipu tao tao ma sina suāuʻu. Lafoaʻi i luga o laupepa: fasi laulaufaiva ma fualaau faisua ma laʻau.

Aʻau i le 180 ° C mo le 10 minute.

Pe a saunia ni ipu, masima ma mea manogi e mafai ona faaopoopo i le tofo. Ae mafaufau i le masani masani o le masima laulau mo tagata gasegase i le pancreatitis, ma le mea moni e tele mea manogi e faasaina.

O a mea o loʻo i ai faʻateleina?

Pe a oʻo ile tulaga, o le fiaai e faʻaalia mo le lua aso. Ona amata ai lea ona faia sou soupous soups. O meaai sili lea ona lelei e mafai ona e kuka ai oe lava ia. E tatau ona totoina lelei ma fufulu le kopa. Kuki i se paʻu maualalo mo se taimi umi, o le faagasologa e mafai ona oʻo atu i le 3 itula. Rice, oatmeal ma le keke e talafeagai.

A maeʻa maeʻa le gaʻo, e tatau ona faʻafefe le susu. Faʻatalanoa ma lau fomaʻi pe a mafai ona tui le susu, afai o lea, faʻaopopo sina mea itiiti i le sou. E tatau ona e 'ai ma faʻamafanafana, ia mautinoa e leai se lumanaʻi e sosoʻo.

E fautuaina foi masusu susu i le faagasologa o le vevela. O lona uiga, a maeʻa le kuka, e tatau ona tutusa lelei le soupē pei o le kulimi gaʻo. E le tatau ona i ai ni pulupulu tetele ma ni totoa.

Fafaga le gaʻo ma le iʻa, puddings araisa, galala vava, jelini, pata o le suavai e avea ma faavae o le meaai. O meaai e masani ona fai, i ni vaega laiti ma mafanafana.

O le faʻaleleia o fautuaga paleni, e le gata ina mafai ona faʻaleleia lau soifua manuia, maua le faʻamagalo faʻamaʻi ma pancreatitis, ae ia maua foi mea fou, taumafai se isi meaʻai nai lo le masani.

Svetlana Nikolaevna Golubeva, aemaise mo le saite Moizhivot.ru

O le a le mea e faʻatagaina e ai?

Faatasi ai ma le pancreatitis, e taua le tusia o se meaai i aso taitasi, aua o le togafitiga o se tasi o vaega autu o se togafitiga manuia.

O le tagata maʻi e manaʻomia sina sili atu meaʻai protein nai lo tagata soifua maloloina. O le fua faatatau o le protein protein e 125 kalama i le aso, ma o le 60% o lenei fua o le meaola o manu.

O le taumafa o meaʻai gaʻofale e tatau ona faʻaitiitia i le 350 kalama, talu ai ona mafua ai ona faʻaleleia le gaosiga o le kesi i le manava.

E le sili atu i le 70 kalama i le aso le faʻaaogaina o gaʻo, talu ai latou te maua ai se faʻasalaga.

E fautuaina le kukaina o le asu, kuka poʻo le tao. E sili le lelei o le 'aiina o meaʻai e faʻaitiitia ai le avega i luga o le meaʻai.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, ua faatagaina e aofia ai na oloa i le taumafataga:

  • moa, povi, vela ma isi meaʻai,
  • hake, tia, cod ma isi ituaiga o iʻaʻai,
  • oloa gaosi susu,
  • semolina, araisa, oatmeal ma buckwheat,
  • ananafi falaoa, keke kuki ("Maria"),
  • fufuluina fualaau faisua, tafe pe tafe,
  • se vaega itiiti o le suauʻu manogi,
  • pasta ma soupuni fualaʻau,
  • vaivai o lauti, tila, suamalie, teuteuga o le rosehip,
  • fualaau e le o faʻamaʻi ma le le faʻasalaina.

E tele fesili pe mafai ona 'ai le palu ma le pancreatitis. Ioe, o loʻo i luga o le lisi o oloa faʻatagaina. Naʻo le pau lava le tulaga o le faʻaaogaina o aano o manufasi i totonu o se mea faʻaleleia.

O le a le mea e tatau ona lafoai?

I taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, e tatau ona lafoaʻi oloa masani.

O le togafitiga o taumafataga e faʻaumatia ai le faʻaaogaina o meaʻai faʻavela ma le faʻaopoopoga o se aofaiga tele o le suauu fuālaʻau.

O meaai paleni paleni e aofia ai le taumafaina o meaʻai maualalo ma le maualalo-kalori.

I le togafitiga o pancreatitis, e faʻasaina le 'ai i mea nei:

  1. Meaʻai suamalie - letele, puaa, sausage, stew, meatballs ma meaai kuka.
  2. Rich thths and jelly.
  3. Laʻau gaʻo - gaʻo, laʻau, samasoni, samasoni, togafiti.
  4. Faʻailoga i lanu, preservatives ma meaʻai.
  5. Fua o le susu ma se pasene maualuga o mea e gaʻo, e aofia ai aisa kulimi ma pulu.
  6. Fale faʻafiafia - mufui, sukalati, falaoa paʻepaʻe.
  7. Mea inu suamalie suamalie, tea malosi poʻo le kofe.
  8. Fuamoa vevela po o fuamoa falai.
  9. Fualaau suamalie - fualaau suamalie, fig, vine ma vine.
  10. Fualaau aina - garlic, aniani, sorrel, horseradish ma ata pepa.
  11. Filifili, salum, ulaula oloa.
  12. Meaʻai anapogi.
  13. Musika i soo se ituaiga.

E faasaina foi le inu ava malosi. O le mea moni o le pancreas e afaina vave i toxins na faʻatuina mai e le ava malosi. E le pei o le ate, e leai ni enzymes faapitoa e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le ava malosi. O le mea moni ua iloa e 40% o mataupu o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi e tupu pe a maeʻa se taumafataga fiafia ma le tele o meaʻai ma vai inu.

Vaega o mea taumafa i foliga masani ma le masani

Faʻalagolago i le fomu lea e tupu ai le pancreatitis, e mafai ona faʻafetaui le meaai a le tagata maʻi.

O le mea lea, faʻatasi ai ma faʻateleina, o le tuʻuina atoa o meaʻai ua saunia. Maitau le matelaina mo pancreatitis mo le 2 aso. I le aso lona tolu, e mafai ai ona 'ai soupeti mucous.

O lenei meaai o le sili lea o le faʻaoga mo le pancreas ma le gastrointestinal tract. O sea ituaiga o kuka e kuka mo le 3 itula, ma e mafai ona avea le keke ma le araisa e avea ma cereals.

A uma ona kuka, e tatau ona fufulu le susu ma 'ai lemu.

I le togafitiga o le tino pancreatiti, ua fautuaina e faʻaaoga le vaʻaia e aunoa ma se faʻavave, suavai suamalie, puddings sisi, kisa, iʻa ma manufasi. O meaai e tatau ona faia i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso. E le gata i lea, o meaai e tatau ona faia i le vevela o le vevela: e le malulu pe vevela.

Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia ma le faʻamalosia o faʻamaoniga. I le aluga o taimi, o le parenchyma pancreatic ua matelaina, ma o le okeni lava ia ua galo le malosi e gaosia atoa ai le enzymes ma hormones.

O fualaʻau e sili ona lelei e kukaina pe kuka. E mafai ona saunia maila mai le aano o manu ma iʻa. E tatau ona e faʻatapulaaina le aoga o masima, o le 5 kalama e faʻapitoa i le aso.

E pei o mea taumafa, o apu tao tao (muamua ona tilotilo), o le jelly ma le pudding e le o le suka. Ua saunia i latou ma sina suka.

O le a tatau ona maua e le au faletusi se isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, chicory. I le foliga masani o le pancreatitis, ua fautuaina e ave decoctions o blueberries, strawberries poo lingonberries.

O lea la, e mafai ona 'ai le laulau moa ma le pancreatitis? E eseese manatu i lenei mataupu. Ae ui i lea, o le tele o fomaʻi e malilie o lenei oloa i togafitiga o le maʻi e sili atu ona lelei le vavae ese mai le taumafataga.

O le gagana lafumanu o se mea aoga tele aua o loʻo aofia ai vitamini B, tocopherol, o le suauu nicotinic, mea e gaosi ai meaola, macro-ma microelements. E masani ona faaopoopo i le taumafa a tamaiti laiti.

Ae ui i lea, i le pancreatitis, e sili atu le lafoai atoa, ona o se punavai o le tele o le cholesterol. O se mea manaia o le puaa e itiiti ifo le cholesterol nai lo le laulau.

I lenei tulaga, o le taumafaina o lenei oloa e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga o le maʻi. O le mea lea, o le lafumanu i soo se ituaiga, pe tao, tao, falai pe uʻu, e faasaina. Lavea ma pancreatitis, faia mai le laulau pipi, e le tatau foi ona i ai i le laulau a le tagata maʻi.

O le le mulimuli i se taumafataga e mafai ona taʻitaʻia ai i le tele o faafitauli ogaoga. O le le atoatoa o togafitiga o le faamaʻi e aafia ai le atinaʻe o:

Pancreatitis o se maʻi ogaoga lea e tatau ai ona e mulimulitai i faatonuga a le fomaʻi ae le o le mafaufau. I le faaopoopo atu i le taumafataga, o le tagata tomai faapitoa e faatonuina foi vailaau, e aofia ai tapenaga o le enzym (Mezim, Pancreatin, Panzinorm), lea e suia ai le enzymes o pancreatic.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o gagana lafumanu o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga