Fiva mo paʻu mamafa: ituaiga, metotia faʻaaoga, iloiloga

O le fiva o se vaega o le tele o laau totō, o se tasi lea o fesoʻotaʻiga autu i le fausia o puipui puipui. O le fiva e aoga tele, e maua ai se tele o le manuia mo le ola o le tino, e aunoa ma le gauai, pei o isi elemene

I le taumafataga, e leai sona tutusa. O meaai lelei, o se soifua maloloina lelei ma fiva mama i totonu o le faʻalavelave o le a maua ai le manaʻoga manaʻomia i le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei o fiva mo le paʻu o le mamafa, e mafai ona e vave faʻaaogaina le leiloa o paʻu faaopoopo i nofoaga tonu.

Taumafa Fiafia - Lelei mo Lou Soifua Maloloina

I le taimi nei, o se tasi o auala e sili ona lauiloa o le leiloa o le mamafa o le vevela mago (Siberia). E faigofie lava ona faʻaaogaina: 'ai i luga o se manava gaogao po o le afa itula aʻo leʻi' aʻai.

O faʻamanuiaga ole fiber e manino:

  • I le lalolagi atoa ua avea o se uiga masani mo le aveesea o le mamafa.
  • E fesoasoani i le faʻamamaina o le manava ma le inumaga mai mea oona.
  • Faʻaleleia pe toe faʻaleleia le metabolic process.
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi faʻafitauli i le lautele.

Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi lua sipuni (faatasi ai ma se mauga) o le fiva māgo ma le kefir, sina yogurt gaʻo po o le susu ma le pulup. A maeʻa ona 'ai, ia fautuaina e aua le tolusefulu i le fasefulu minute.

Faʻalogo lelei! Faʻaitiitia le taimi o le faʻapalapalaina o mea taumafa i totonu o le tino, o le fiber e faʻataʻatitia ai le gaioiga o le aveesea o mea o totoe, ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o puipui o le gastrointestinal tract.

O le mea lea, e taofia ai le fausia o le tino gaʻo.

Faʻafetai i le lafoaʻi manuia o toxins ma toxins, faʻamalositino le malosi, faʻafitauli o le fale, ma le malosi i le maʻisuka e le masani ai.

Faʻaaogaina le fila e fai ma:

  1. o se pa pupuni i le atinaʻeina o otaota,
  2. faʻalavelave i 'au o le kanesa i puipui o le kolone
  3. puipuiga o veins varicose ma vascular network,
  4. fiber e faʻaitiitia ai le mafai ona maua i le maʻisuka.

Ona o le mea moni e faapea e le mafaia e le manava po o le inumaga ona eliina le fila laau, o se laʻau lelei sili ona lelei mo vailaau aoga o le gastrointestinal tract.

Bacteria na gaosia i totonu o le manava:

  • faʻamaonia enzymes
  • faʻavave le faiga o meaola o le tino,
  • fomu faigofie (digestible) gaʻo eletise (o le punavai autu o le malosi mo le natura masani, soifua maloloina o le faʻaogaina o le tino).

E maualalo le fiva o le cholesterol ma le suka i le toto o le tagata.

O sina vaega itiiti o le cholesterol e leʻi faʻaaogaina e alu ese mai le tino, ma o le tele lava, fegalegaleai ma fiva, faʻasese ai gaʻo i le tootoo laiti.

Eseese o filo laau mo le paʻu o le mamafa

Fiber (granulosis) e le mafai ona faʻaaogaina - o le lignin ma le cellulose. O le mea e masani ai, o le fibone e maua i fualaau faisua, fualaau aina, leki ma fatu o saito (fiva o le sana, susu o le vaovao).

Granulosis ei ai le meatotino o le fula i totonu o se vai e pei o se omomi. O lea, e fesoasoani tele i le aveeseina vave o le cholesterol lamatia mai le tino ma le gaogao o le manava masuasua, faʻaitiitia ai meainu o le bile i le gastrointestinal tract.

I le natura, o loʻo iai le fiva solu:

  1. Resin i laumei.
  2. Pectin i fua.
  3. I ituaiga uma o moa - alginase.
  4. I le oats ma le karite - helicellulose.

Pectin e aʻafia ai meaʻai ole kulimi ma lipine leaga e le manaʻomia mo le tino, ma puipuia ai lo latou ulu atu i le toto.O lenei ituaiga o fiber e pupuʻu ai se aofaiga tele o le vai ma liua i se mea e pei o le jelly-like.

O le fiva, ona o lona voluma tele, ua tumu ai le manava, lea e faamautinoa ai i se tagata se lagona o le atoaga ma le mou atu o se lagona tiga o le fiaaai.

Le manatu o tagata fai meaʻai e uiga i fiva

E faʻapefea ona ave saʻo le paʻu mo le mamafa o le mamafa? E mafai e le 'au fai meaʻai ona tuʻuina atu se tali i lenei fesili. I lenei itu, o fomaʻi e autasi: o le faʻaaogaina o le fiber i aso uma e faʻapupulaina ai le tau o le malosi o oloa faʻaaogaina, faʻaititia ai le tele o toxins ma toxins.

I lenei tulaga, e tatau ona e mulimuli i se meaai e maualalo i calorie ma gaʻo tumu oona.

Meaʻai faʻamalosi-tamaoaiga

O le maualuga o fatu, fatu, pi, fualaau 'aina ma fualaau faisua e sili atu ona sili atu ona lelei i lenei aoga taua nai lo totonu. E sili le aofia i au mea taumafa:

  • lanumeamata lanumeamata
  • broccoli
  • kāloti
  • peʻa talavou
  • kukama peel
  • apu
  • Pupu mai Brussels
  • saito atoa ma falaoamata karite,
  • logo ata.

O nei oloa e aofia ai le tele o filo maloloina.

O fualaau suamalie, fualaau aina suamalie, fualaʻau sinapi ma fatuga atoa o loʻo faʻaalia i se palu paleni. O le mea lea, o se meaai e faʻavae i luga o le fiva e manaʻomia ai le faʻaaogaina masani o lenei meaai.

E pei lava o soʻo se meaʻai, o le faʻaitiitia o le mamafa e ala i le faʻaogaina o fiber ei ai ona toso:

  1. le lelei o le faʻaaogaina o le calcium e le tino,
  2. afaina
  3. tootoo o le intestinal.

Talu ai ona o le fiber e maualalo lona maua kalori, o se taumafataga o le a aʻafia ai tagata e mafatia mai le enterocolitis oona, o le manava o le manava matala, ma le colitis.

E le mafai ona e faia e aunoa ma lena

O mea taumafa maualuga i le fiber o le faavae lea o se soifua maloloina maloloina, aua e faʻavasegaina ai le mea e gaosia. Aʻo fulafula, o le filo faʻamalosi e faʻamamaina ai le meaʻai e pei o se pulumu.

Latou te faʻavasegaina le microflora o le intestinal e ala ile aveesea o siama leaga, toxins ma toxins mamafa. O le saofaga i le tulieseina o le cholesterol sili atu, o le tagofia o mea oona, o mea filogia i le taimi e tasi o se siosiomaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o enzymes talafeagai ma meaola ninii. O faʻamanuiaga e manino.

Faʻatasi ai ma le leai o se fiva, e ono tulaʻi mai faafitauli faʻafano. Ona, aua o lenei elemene o le a puipuia ai le calcium o loʻo faia i le talo ma le faʻaogaina o gaioiga i totonu o le manava.

Meaʻai faʻamalosi-meaʻai e puipuia ai le gaʻo ma le maʻisuka. O i latou e mananaʻo e faʻaititia le mamafa o le mamafa, e tatau ona aofia i latou i lau taumafataga. Faatasi ai ma le fesoasoani o ia ituaiga meaai, ua vave ona oʻo mai se lagona o le atoatoa, ma e le mamafa tele le tino i le tele o kalori.

I le taumafataga o le taeao, e sili atu le 'ai o le pata, granola, nai lo se fasi falaoa o le saito, lea e naʻo le ½ kalama o le fiber, e mafai ona e' aiina falaoa maoaʻe. O le le mafai ona tuʻuina atu meaʻai, nai lo bun, e sili atu le 'ai o le apu po o le alalaʻau. O le au o le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona lelei.

E tatau ona saʻo le fuafuaina o meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • tasi moli - 2 kalama,
  • se ipu o le letusi, kāloti - 2.4 grams o fiber,
  • falaoa rye - 1.0, falaoa paʻepaʻe - 0.5 g, ma le palanikeke - 1.5 g,
  • o le masani i aso uma o le 100 g (teuina).

O le fesuiaʻiga o meaʻai o le fiber-mea sili e sili ona lelei le faia. A leai, e mafai ona e faʻaosoosoina se manava ita. Fofo faapitoa mo le gau o le mamafa o loʻo faʻatau atu i falemaʻi.

E faʻafefea ona 'ai ma fiva

O le taumafataga ua fuafuaina mo vaiaso e lua. E tatau ona inu le tasi lita o le tasi le pasene lefe i le aso. I totonu o le 200 ml o le vaiinu, e faaopoopo ai le falemaʻi mo le gau o le mamafa (2 tsp). Nai lo le kefir, e mafai ona e faʻaaoga le yogurt iti-gaʻo.

I le aso lava lea e mafai ai ona 'aina le fualaau aina e tasi ma lua fualaau faisua (e le silia le 200 kalama). O lenei taumafataga e aoga ona o le taimi e leai se lagona tiga o le fiaaai. O lenei aafiaga e mafua ona o le faatumuina o le manava i le fiva.

I le taimi o lenei taumafataga, e mafai ona e faatulaga taimi faʻapitoa anapogi. Ina ia faia lenei mea, e tasi le lita o kefir (yogurt) e vaevaeina i ni vaega se fa ma i totonu taʻitasi e te manaʻomia e faʻaopoopo 2 tsp. fiber. O se auala sili atu le malie o le masani masani e tolu i le aso, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o filo i meaʻai i aso faisoo.

Ituaiga ituaiga fiber

E lua ituaiga o filo laau:

  • soluble, lea pe a faʻaleleia, maua mai se maliega-tutusa tutusa, faʻateleina lona siʻosiʻomaga, faʻatumu le manava i le tele e mafai ai, maua ai se lagona o le atoatoa,
  • e le mafai ona faʻaaogaina - e pei o le omomi e fetogi pe a faʻafefiloi, ma faʻateleina le gaogao o le manava faatasi ma le aveeseina o mea leaga uma mai le manava.

O laʻau eletise e mafai ona sosoʻo e mauʻoa i le paluga o fualaau 'aina, fualaau faisua, ma leki. E faigofie ona maua i totonu o latou paʻu, faʻapea foi i le pata, bran, alalaʻau enaena.

Mo le gau o le mamafa, e tatau ona i ai le tele o fiva i le taumafataga, o le mea lea, e tatau ona faʻaopopo le fiva solu ma le faʻamalosi ile fua ole 1: 3. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le faagasologa o mea taumafa e ala i le gastrointestinal tract, e faaitiitia ai le tele o gaʻo eletise, ma le faateleina o le tau o le malosi mo le gaosia o oloa.

Auala e faʻaoga ai

O le faʻaaoga tatau o le fiva mo le paʻu o le mamafa e aofia ai le faʻatinoga o tulaga e lua:

  • usitaia tulafono ma tulaga faataatitia o lona taliaina,
  • le faʻamaonia saʻo o ituaiga.

Tulafono mo le faʻaofiina o fiber dietary fiber i totonu o le taumafataga:

  • e tatau ona mataituina le fua faatatau o le tupe i aso taitasi: tane 18-50 tausaga - 35-40 g, tane e sili atu i le 50 tausaga - 30 g, fafine 18-50 tausaga - 25 g, fafine ua sili atu ma le 50 tausaga - 20 g,
  • e manaʻomia lou faʻaleleia atili o le taumafaina o ia oloa, amata i le 5-10 g, ona aumai lea i le fuainumera manaomia,
  • fualaau aina e tatau ona faʻaumatia i le taeao,
  • fualaau faisua e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma iʻa maualalo-gaʻo po o aano o manu,
  • e tatau ona i ai le lala i luga o le lisi (1 tbsp ... faamama i le vai poʻo le kefir),
  • e le fautuaina e faʻaleagaina fatu poʻo fatu.

Afai e faʻaaogaina le fiva māgo mo le paʻu o le mamafa, e tatau ona mafaufauina le avanoa o le tuiina o le intestinal. Ina ia puipuia aʻafiaga leaga, e tatau ona inu i se aofaiga tele o le vai, ma ia faʻaaoga foi le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻafefiloi lelei le fiva suauu ma le le mafai ona folasia:

  • o le meaai e tatau ona eseese i fua, fualaau 'aina, legumes, cereals,
  • o le lisi e tatau ona aofia ai le tele o mea e le o faʻamatalaina e le faʻaneneina - lanu enaena, pasta o le kulima, fala fala,
  • taumafataga o le taeao o le cereal poo cereal,
  • fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona fufulu i le ituaiga i se pele, talu ai o le sua o loʻo i ai le tele o filo laau,
  • o fualaau fualaʻau o le a sili atu ona aoga pe afai e te faaopoopoina pi pi, broccoli, asparagus ia i latou,
  • mo meaʻai, fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua, fualaau 'aina, saito atoa fatu gaʻo, meaʻai mai fala fala.

Pe a filifilia le gau o le paʻu i luga o le fiber, e tatau ona manatuaina o lona faʻaaoga tele e mafai ona taʻitaʻia ai le manava pe faʻalauteleina le gaosiga. E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona solia le fiva taumafa.

Contraindications mo le faʻaaoga

O le faʻaaogaina o fiva mo le paʻu o le mamafa e faʻasaina i le i ai o ni faʻafitauli o le soifua maloloina:

  • gasegase gastric, gastritis,
  • colitis, chronic enteritis, infectious enterocolitis,
  • tasi le le faapalepale.

O aʻafiaga le lelei e mafai ona faʻaalia e le gata i faʻalavelave i totonu o le mea oona, ae faʻapea foi i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le calcium, lea e sili ona lamatia mo fafine i le taimi o le faʻagaina poʻo le fafagaina o se tamaititi. E le gata i lea, o le tau maualalo o le malosi o lenei oloa e mafua ai le malepe ma le faʻaitiitia o le leo.

I soʻo se tulaga, aʻo leʻi inu pia ma 'ai mea taumafa faatasi ma le faʻaopoopoga poʻo le maualuga o meaʻai o filo, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi fualaau poʻo se fomaʻi.A maeʻa, o nisi gasegase gastrointestinal e le o iloa, ma o sea suiga i mea taumafa e mafai ona faʻaleagaina.

Afai e leai se faʻailogaina, e mafai ona e faʻaaogaina ni auala eseese e maua ai le tele o le tele o le fiber, filifilia le auala talafeagai mo lona faʻaoga.

Punaoa Fuga

O punavai o filo laau:

  • mago poo le keke (i se foliga mamā poʻo ni faʻaopoopoga o meaʻai),
  • papa (palu),
  • oloa masani.

E tofu i latou ma ona lava lelei, ae o le auala sili e maua ai e le tino o se ituaiga o meaai masani. I le taimi lava e tasi, o le oloa e sili ona taugofie e mafai ona maua ai le saʻo tatau o filo o meaʻai o le fiva mago.

Laʻau mumu (lala, suauʻu suauu, paluga)

E manatu autasi tagata e taumafa meaʻai i le manatu e na o le faʻaaogaina o fiva māgo e maua ai se aoga aoga i le tino. O le mea lea, e tatau ai ona amata le leiloa o le mamafa i luga o sea oloa pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi o le a fesoasoani e fuafua le suʻega ma tusi saʻo le meaʻai.

E tele ituaiga o fiva mago, e eseese i la latou tuufaatasiga ma le faʻatonuina o gaioiga. O lenei mea e mafai ai e oe ona filifili mo le paʻonu o le mamafa o le mea lea o le a sili ona fetaui lelei ma uiga o tagata taitoatasi ma manaoga faaletagata o le tino.

I le taimi lava e tasi, o le suauu o le saito ua manatu e sili ona taugofie, salalau ma lautele.

O se meaʻai faʻapipiʻi meaʻai na faia mai le gafa o le saito ua fefiloi ma fualaau 'aina, o vine ma laʻau e maua ai le vitamini ma le minerale, lea e sili ona aoga mo le paʻu o le mamafa. O lenei mea masani faʻapitoa e aunoa ma ni vailaʻau, mea e maua ai le vevela, isi vailaʻau faʻateleina o loʻo i ai le tele o aʻafiaga aoga:

  • faʻamaonia le gaioiga o le vaega o meaʻai,
  • tuʻuina atu macro-ma microelements talafeagai,
  • fufulu toxini, toxins, faaleagaina oloa,
  • faʻaagaoioia le faʻavaeina o le keke
  • faʻaleleia le polokalama urinary.

E faʻatatau i le olo, o le fila o le saito e laʻititi ma faʻamalosi. Ina ia iloa po o fea e sili ona lelei mo le gau o le mamafa, e tatau ona e mafaufau i lona aafiaga ile tino:

  • o le fiva laititi e faʻapipiʻi mea leaga i totonu o le fatu pito i lalo, faʻaleleia le toto i le toto o le pelvic, faʻamalosia lelei le tino,
  • O le lala o le lala-bran ua i ai se aafiaga aoga i le pito i luga o le abdomina, e faavasegaina ai le galuega a le manava, ate, pancreas, faʻamalosia ai le faʻapalapalaina o meaai, faʻaleleia ai lona faʻaogaina.

E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina le faʻasoa ona o le i ai o nisi faʻaopoopoga i le filo:

  • lapoa: i lona tino mamā - faʻavavevaveina le faʻaaogaina o le mamafa o le mamafa, faʻatasi ai ma le kirusi - e aʻafia ai galuega a le manava, ate, ma le buckthorn - e taofia ai le faʻamalosi, le afaina,
  • laiti: i lona tino mamā - faʻamamaina le manaʻoga, faʻamalosi - fesoasoani i le urinary system, fatuga, cloves - taua e faasaga i faʻamaʻi.

I le lautele, o le tele fibelu e faʻaaogaina lautele. A oʻo i totonu, e aʻafia ai fualaau oona oona, ma, o le feoaʻi solo i luga o le mea oona, e maua ai le faavae mo le faʻapipiʻi, toe gaosia ma galuega taua o le microflora aoga, ona o le toe faʻaleleia o lona fatuga, ua faʻaaogaina faiga faʻavae. I le faʻaopoopoga, o le paʻu faʻamalosi e faʻafefe ai le tele o le vai, e maua ai le gau o le natura.

Ave le sana vine mo le 3-4 tbsp. l ma le tolu taumafataga, faʻaopoopo i soʻo se meainu. Ina ia puipuia le taofiofia, aua nei faʻaaogaina le silia ma le 100 g o sea faʻaopoopoga i aso taitasi.

O le fiber Siberia e taʻua o le faʻafefiloi o filo o meaʻai, fualaau 'aina, gaʻo. O lenei tuufaatasiga e maua ai le mamafa o le mamafa o le mamafa faatasi ai ma le faʻamalosia o le tino ma le tele o elemene. O le oloa e mafai ona eseese mea: atonu e aofia ai le saito po o le rye bran, ituaiga uma o fua, vine, nati.

O lea ituaiga o fualaau o le 'amu-fualaʻau' galue 'i le tele o itu, e maua ai le tele o aoga aoga mo le gau o le mamafa:

  • fufulu mama,
  • faatulagaina lelei o le galuega o totoga uma o le gastrointestinal tract,
  • kulūkose faʻamautinoaga,
  • faʻaauau le faʻatupulaia o le paʻu,
  • aveeseina o le leai o vitamini,
  • toe faʻaleleia lautele, puipuiga o faʻamaʻi.

O le au gaosi oloa e iloilo le sili atu o le oloa o le faʻamautuina o le paleni o hormonal, o le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o mea faigaluega, ma le faʻagasologaina o metabolic processes. E le gata i lea, o le aofia ai o lenei faʻaopoopoga mea taumafa i luga o le lisi e mafai ai ona e aloese mai le atuatuvale lea e masani ai le tele o taumafa "fiaaai," lea e faamatalaina e se lagona o le maelega.

E mafai ona e faʻaaogaina fiber Siberia e le gata. E tusa lava pe iai ni faʻasalaga lautele i le faʻaaogaina o nei oloa, e mafai ona e ulufale i le taumafataga, ae ia matua faʻaeteete ma masani lava ona maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi.

I le gasologa o le aso, e faʻatagaina e 'ai le tele o meaai e pei ona manaʻomia e faʻaumatia ai le fiaaai. E mafai ona faʻafefeteina i le sua, suamalie yogurt, kefir poo soʻo se isi vai i le fua o le 2 tbsp. l 200 ml. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia ona e faʻaaogaina se vitamini-mineral, ona o le fiva o meaʻai, e ui lava i lona lava fatugaoa, e aʻafia mea uma i totonu o le inumaga ile laina - lelei ma leaga.

Mai le susu vaovao fatu

O keke mai le susu vaovao fatu e masani ona faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai galuega o le ate ma le gall vladder. Ae talu ai ona e fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes, o le taimi lava lea e tasi e fesoasoani ai e taulima lelei le mamafa o le mamafa. O le laʻau vaovao o le vaovao o se mea malosi malosi lea e puipuia ai le inupia o le tino e ala i le mautinoa o lona mama maualuga. Ona o le i ai o se vailaau malosi - silymarin - e maua ai le paʻu o le talavou, e puipuia le foliga mai o maunu i taimi o le paʻu o le mamafa.

O le tulaga lautele o le susu o le vaovao fatu laau i luga o le tino o, ae, o le faamalologa. Ona o le faʻamautuina o le ate, o le tino atoa ua faʻamaʻaina, lea e maua ai le faʻamautuina masani o le mamafa o le tino.

E manaʻomia lou faʻaogaina o lenei faʻaopoopoga 2 taimi i le aso 40-60 minute ao leʻi 'aʻai, 1-2 tbsp. L., fufuluina i lalo i se ipuinu o soo se vaiinu. O aʻafiaga e mafai ona tupu pe afai e sili atu le inumaga - i le foliga o le manava ita, faateleina le gaosiga o le kesi, paʻu o le ulu.

Mai le afaina

O le faʻaaogaina o fiber o le flax e mafua ai le gau o le mamafa ona o le mea moni e faʻaleleia ai le gastrointestinal tract, faʻamamāina mai tupe teu.

O fuamoa e le faʻatagaina ai meaai e faʻamalosi ai, faʻalautele le faʻavaveina o fualaau oona ma le gasegase. E le gata i lea, o afaina o le flax e afaina ai le tulaga o le manua tele, e puipuia ai le taofiofi, faamaʻi, le afaina, isi faamaʻi, e aofia ai le kanesa.

Ona o le vailaʻau faʻapitoa faapitoa e aofia ai le tele o mea mucous, o fualaʻau e maua vave ai le saturation ma le umi o le fiaai. Mo lenei, e mafai ona ave le oloa i le tele o auala:

  • faaopoopo le 15 g o le mea malogo i le 250 ml o le terf-lowfir fat or yogurt,
  • ave 1 tbsp. l suauʻu suauu ma se ipu vai.

Ae o le maualuga o le aoga mo le gau o le mamafa o loʻo aumaia e laumei, muamua na faʻamalieina i le kefir ma faʻaogaina e pei ona taʻua i lalo:

  • ave 4 ipu o kefir,
  • faaopoopo ile 20 g paʻu palapala,
  • inu i le aso i le 4 itula.

O sea faiga e tatau ai i le tasi taimi i le vaiaso e faʻamama ai le tino ma le faʻaleagaina o le mamafa o le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le gaosiga o le kesi, o fatu laʻau e fautuaina e ave i totonu o se vaʻa. Mo lenei, 1 lepp. vevela palapala paʻu mo se ipu vai inu, faʻasolo mo le afa itula. E tatau ona e ave 100 ml tolu taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai.

I le faʻaopoopoga, e fautuaina laʻau e faʻapipiʻi i le saunia o cereals, salads, ice cream, ma isi ipu. Pau lava le tulaga mo lenei mea o le faʻaaogaina lea o le tele o le vai, ia le itiiti ifo i le 2 lita i le aso. Ona avea lea o se faʻaopoopoga o le a fesoasoani lelei i le faʻasaʻoina o le mamafa, puipuia le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi.

O fualaau o fualaʻau mai le pamu fatu e aofia uma ai le aoga aoga o lenei fualaau faisua. Ona o le tele o meaʻai o minerale ma le i ai o vailaau maoti, ua aiaia ai:

  • maualalo o le cholesterol, maualuga le maualuga o le suka,
  • fatuga o fatuga, galuega lelei o le tino atoa o le polokalama,
  • aveeseina o anufe,
  • faamamaina o toxins,
  • faaleleia o le gallbladder,
  • faʻasaʻoina o le microflora o le intestinal,
  • aveeseina o le manava, faamaʻi, afaina,
  • paleni oona.

Mo le gau o le mamafa, o le elekeni fatu e faʻaogaina faalua i le aso mo le 50-60 minute ao leʻi 'aʻai, 2 tbsp. l ma se ipu vai. E mafai foi ona e fufuluina le keke kulimi i vai inu, ona faaaoga lea o le fulafula e pei o se mea faaopoopo i ipu eseese. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani ole taumafataga o le palukini, e tatau ona e faʻaumatia pe a ma le 3 lita o le vai mama i aso taitasi.

O meaʻai e taua o se tasi o meaai sili ona lelei mo meaai ma le soifua maloloina lelei. O filo e maua mai i lenei cereal, faʻaopopo i mea totino o loʻo i totonu o soʻo se ituaiga fiber, ei ai o latou lava uiga, e mafua ai ona faʻaaogaina sea ituaiga oloa:

  • sili atu le faʻaleleia o minerale, aemaise lava le calcium,
  • gaioiga sili atu ona malosi o talo,
  • le faʻamalolo,
  • maualuga le faʻamamaina o le manava,
  • vave aveeseina o le dysbiosis.

O le fiva oona e faʻaaogaina faalua i le aso ao leʻi 'aʻai, 2 tbsp. l., muamua-soloia i totonu o se ipu vai o soo se meainu. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina o se vai tele (mai le 2 lita i le aso).

O ituaiga uma o fiva māgo o se fesoasoani sili lea e faʻamaonia ai le mamafa. Mo le leiloa o le mamafa e tatau ona malosi, e tatau ona faʻaaogaina ia mea taumafa faatasi ai ma se taumafataga paleni ma faʻateleina le gaioiga faaletino.

Mo i latou e le o taliaina le faʻaaogaina o fila laau tetele i la latou mamanu mamanu, o loʻo i ai se filifiliga i laulau.

Fiber Pills

O loʻo faʻatulagaina e fomaʻi fualaʻau fualaʻau e pei o le faʻamamaina o le manava ma le mamafa o fesoasoani. O le fetolofi i totonu o le manava, latou te faʻafefe ai lagona o le fiaai, e tutusa ma filo masani. O le aoga tele o nei fualaau faasaina o le saʻo lea i aso taitasi, talu ai o le fuainumera manaomia e mafai ona faʻatulagaina ma le sao atoatoa o le milligrams. E tatau ona manatuaina i le mafaufau e le o iai uma meatotino a le latou tagata masani. O le mea lea, e sili atu le tausisia o se soifua maloloina lelei, ma faʻaaoga tupe mai se fale talavai i na o mataupu taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai ona faʻaaoga lala, fualaau faisua, fualaau aina poʻo isi mea masani.

Fiber i laumei e tele lava ina gaosia mai le microcellstalline cellulose. O le MCC o se faʻaopoopoga o meaai faʻapitoa e faia mai penisini mataʻutia o loʻo aveesea mai le filo i le gaosia o laupepa. O le tuufaatasiga ma meatotino o ia ituaiga cellulose e talitutusa ma laʻau masani o fualaau faisua ma fua. E pei o le filo o fualaau oona, ua maua e le MCC aafiaga aoga nei mo le gau o le mamafa:

  • faʻamaonia le faʻaogaina o le tino, faʻagaoioia faiga faʻavae,
  • uunaia le faamamaina mama,
  • tosoina se tele o vai, faateleina le lapoa, aveese le lagona o le fiaaai,
  • gauaʻi ma faʻamaʻi
  • mafai ona suitulaga le carbon mo le inu.

O le MCC e le afaina i le manava, e le o gauaʻiina e le manava, lea e faʻaitiitia ai le tele o le malosi na maua ma maua ai le paʻu vave.

O fualaau fiva e matua faigofie lava - o lo latou aofaiga manaomia e faʻamaluluina i le tele o vai. O le masani i aso uma e 50 papalama, ae e tatau ona e amata i le 1 le papa, pe a uma le vaiaso - faʻaititia le dose i le 5, pe a uma le 7 aso - i le 10, pe a ma le masina - 30, ma isi. Ae e tatau ona manatua o le mea lelei, o le fiva mo le paʻonu o le mamafa e tatau ona masani ai, o le mea sili nai lo fualaau aupito sili ona lelei, e lelei tele le faʻaaogaina o fuālaʻau fou, fualaau poʻo isi mea taumafa e maualuga i filo.

Fiber Products

O se paleni paleni o meaai ma le lava o meaai e maua i le fiva laau o le auala sili lea e sili atu ona mamafa le mamafa ma tausia le soifua maloloina lelei.

O le fiva dietisi o loo maua i oloa uma o fualaau totō, ae i le tele o fua eseese, e tatau ona amanaia pe a fai e fuafuaina a latou tupe i aso taitasi.

O le faʻaaogaina o fipa o loʻo i totonu o meaʻai masani e manaʻomia ai foi se auala talafeagai, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono faʻapitoa:

  • filifili le falaoa, e tatau ona e tuʻuina atu le sili atu i fatu, bran poʻo le meaʻai mai le falaoamata atoatoa, e mafai foi ona e 'ai falaoa mai cereals poo cereals,
  • o fualaau e sili ona aoga, o saito, oat, buckwheat, palesi palesi, ae mo lenei cereal e tatau ona atoatoa (leai se totogi),
  • o mea o loʻo i totonu o laʻau taumafa i fualaau faisua e faʻaititia i le taimi o togafitiga vevela, o lea e lelei tele le faʻaaogaina o le mata i le pulu ma fatu,
  • toetoe lava o laumei uma e maua ai le fiva e le mafai ona faʻaaogaina ma e mafai ona faʻaaogaina, o lea ua latou manatu ai o le punavai lelei (pe a uma le lago),
  • fualaau suamalie, vine, fualaau mamago e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma, ae fautuaina e ai i le taeao e maua ai se tau malosi seia oʻo i le afiafi.

Ina ia mautinoa le leiloa o le soifua maloloina, e mafai lava ona e 'ai uma nei meaai, e aofia ai a latou meaʻai. Ae o taumafa faapitoa e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o le taumafa o mea taumafa e mafai ona sili atu ona lelei.

Fiber Diets

O le fiva o se oloa tulaga ese e aofia ai fiva laau. E mafai ona tuʻuina atu le gau o le mamafa o le mamafa tusa lava pe masani ona e faʻaaogaina se vaega itiiti ma lau masani masani. Ma o meaʻaiʻai fiber e matua aoga, ae le o le "fiaai." E tatau ona e masani lelei i le tino i lenei oloa. E le fautuaina e vave alu i le taumafa lelei, e sili atu le amata ile vavae ese, aua o le a faigata mo le tino ona fesuisuiai i se taumafataga e aunoa ma ni taunuuga le lelei.

I luga o fiber Siberia

O lenei auala o le leiloa o le mamafa e patino lea i le ituaiga o meaai mama, talu ai e aofia ai se taumafa e matua tapulaa. Mo se aso e mafai ona e faʻaaoga:

  • 1 lita o soʻo se susu o susu o meaʻai gaʻo maualalo (0-1%),
  • 8 tsp fiber
  • 2 soʻo se fualaau faisua
  • 200 g fua e filifili ai mai.

O oloa uma e tufatufaina i vaega tutusa, lea e taumafaina i le aso atoa. I le va o taumafataga, e tatau ona e inuina se inu susu, tufatufaina le aofaiga faapitoa i 4 atisi ma faaopoopo le 2 tsp i le tasi. vevela palapala.

E ui lava i le mausali o le lisi, o se taumafataga e le mafua ai se lagona malosi o le fiaaai, talu ai o le fiva meaai ua fulafula i le manava e maua ai se lagona o le nofo filemu mo se taimi umi. Ua fuafuaina le polokalame o le leiloa o le mamafa mo le 2 vaiaso, lea e mafai ai ona e aveesea le 6-8 pauna faaopoopo.

I luga o fualaau oona

O le kalori matāʻupu o le taumafa i luga o sea ituaiga taumafa e le tatau ona sili atu i le 1500 kcal. I lenei tulaga, o le lisi e tatau ona aofia ai meaai maloloina sei vagana ai falai, gaʻo, suamalie suamalie. O meaai e tatau ona faalima 5 aso i le aso i ni vaega laiti.

Faataʻitaʻiga mo le aso:

  • o le taeao - oatmeal i le susu, 50 g o fualaau mamago, 50 g nati,
  • 'aiga o le aoauli - se fasi keke o fala falala ma sisi, apu,
  • 'aiga o le aoauli - moa moa ma se fasi fasi aano o manufasi, salu fuamoa,
  • aoauli i le aoauli - salati fualaau aina po o fasi fualaau faisua,
  • taumafataga - iʻa fagota i fualaʻau, 200 ml o kefir.

I le va o taumafataga, ua faʻaaogaina ai le MCC: 50 papalama ua vaevaeina i le 5 doses. Inu ia "vaega" i le tele o vai. I le aotelega, e tatau ona e inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso.

O le faagasologa o le paʻu o le mamafa i luga o sea ituaiga o meaai e le vave tupu - i le masina e mafai ona e pasi 5-7 kg. Ina ia faʻaleleia lona aoga, e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o meaʻai ma se taumafa maualalo-kalori ma le gaioiga masani.

O se meaai e le lava i meaʻai

O tulafono o lenei faʻafitauli o le faʻaitiitia o le mamafa o loʻo faigofie tele - e tatau ona e faia se meaʻai ina ia 70% o loʻo nofoia i meaʻai e maua mai i fualaʻau. Mo lenei vaitau, e fautuaina e vavae ese uma meaʻai ma meainu malolosi. I luga o sea taumafataga i le masina e mafai ona e faʻaumatia le 7 kg e aunoa ma le faia o se taumafaiga faʻapitoa.

Aso anapogi

Afai e te le lava le malosi poʻo le onosai e mulimuli i se taumafataga, e mafai ona e faatulagaina se aso anapogi i le tasi vaiaso ile yogurt ma le fiber. Ina ia faia lenei mea, i le 1 lita o le susu susu susu e tatau ona e faʻafefe 3 tbsp. l vevela palapala, ona inu lea o le paluga i le aso atoa i taimi masani. I le taimi o malologa, e mafai ona e inu vai inu mama - a itiiti ifo ma le 2 lita.

Taʻu meaai lelei

Pau le mamafa o le mamafa o le mamafa e aunoa ma se popolega mo le tino e mafai ona ausia pe ae alu i le taumafataga saʻo. Mo lana sauniuniga i le 300 ml o lefir e manaʻomia ona faʻaopoopo 1 tbsp. l tele fiber, faʻafefiloi maeʻaeʻa, faʻapipiʻi mo le 15 minute, ona inu ai lea. O sea taumafataga o le a fesoasoani i le faatea ese o le fiaʻai, maua ai le maualuga o le manava o le bowel i le taeao, ma i le taimi e tasi o le a mafai ai ona e leiloa le 4-6 kilokalama o le mamafa mamafa i le masina.

Mai nei mea uma mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona e filifilia se mea se tasi mo oe lava - pe faʻalauteleina le tele o meaʻai i totonu o le taumafataga, pe faʻaaogaina le fila poʻo le faʻamago. Afai e faʻapipiʻi nei oloa, e mafai ona e sili mamao atu nai lo le masani masani o filo meaai. O le taunuuga atonu e le o le mamafa o le mamafa, ae o le afaina, manava, ma isi faʻafitauli o le manava.

O le faʻaleleia o le taumafataga ma filo laau e avea ma faavae o meaʻai lelei ma le faʻaletonu o le soifua maloloina. A aunoa ma ni taumafaiga e le talafeagai, o le meaai e mafua ai ona faʻaalu le malosi o le tino, faʻamalosia i mea aoga ma faamamaina mai mea uma e le manaʻomia. Afai e te faʻaopopo i lenei gaoioiga faaletino, faʻaaogaina o fualaʻau ma minerale ma meaʻai talafeagai, ona mafai lea ona e puipuia le matagofie, soifua maloloina ma le malosi o le autalavou i lou olaga atoa.

Faʻaaliga ma iuga o le leiloa o le mamafa

Valentina, 24 tausaga, Kursk

O laʻu uo teine ​​e le mamafa le mamafa ma le lelei, faalagolago i luga o fiva. Ou te ioe, sa ou matua ofo lava ona mafai ona suia le fuainumera pe a na o le paʻu ma nisi o mea faaopoopo ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. Ae o le taunuuga e manino. I le mulimuli ai i lana faataitaiga, na ou filifili foi e faataitai lenei auala. Mo le masina e ai ai fiber Siberia (mo se sipunipuni tolu taimi i le aso, faatasi ai ma le kefir) na ou aveina ai le 5 kilokalama. E foliga mai e le tele naua, ae ou te lei faia se isi mea, e oo lava i meaai ou te lei teenaina se mea. O lea, o se mea manaia lenei.

Eugene, 28 tausaga, Samara

O le uʻu e sili atu ma le 25 kilokalama, faʻafeiloaʻi i se meaʻai protein i le fiber. I le taimi lava e tasi, na toetoe lava a lafoaia atoa gaʻo, ma faʻaitiitia le tele o gaʻo, inu tele vai. Ou te talitonu o le faiga malogo e tatau ona avea ma se mea e tatau ai meaai i luga o na meaai lea e tapulaa ai le tele o fualaʻau, fualaau aina, masini ma isi punaoa faalenatura o laau toto. Afai o meaai e masani, ona e manaʻomia lea e faʻaeteete i ai.

Margarita, 27 tausaga, Oryol

O loʻo ou tusia lenei iloiloga ina ua maeʻa ona faʻaaogaina fiber. Na faamalosia au e fesuiai i se ituaiga o meaai e le gata i le mamafa o le mamafa, ae faapena foi i le ate, toto toto, ma le fualaau faisua. Sa ou tago i luga o se manava le gaogao ao lei faia le taeao, ao lei faia le malologa, afiafi, i le po, na o le vai lava. Ou te leʻi faʻaaogaina se tasi, ae na faia ituaiga eseese e filifili ai po o fea e sili atu. O le mea sili lava na ou fiafia i fatu o le pikiaka. I se tulaga aoao, sa ou faataitai pei o lenei mo le ono masina. O le taunuuga e leai se mea. Ina ua ou pasia ia suega, e le o se faailoga e tasi na faaleleia, ma o nisi foi na faateteleina. O le mea moni, o le fiber e le o se vailaʻau, ae o le itiiti ifo o nisi o faʻamanuiaga e tatau ona i ai pe a maeʻa ona faʻaaogaina. O lenei ua ou mautinoa o lenei mea uma e le sili atu nai lo faasalalauga e faʻatau atu ai soʻo se keke, bran poʻo isi otaota gaosi oloa.

Regina, 34 tausaga, Sochi

Faafetai i le fiber, na mulimuli ane mafai ona ou le maua le mamafa.Na ou faaopoopo i ai i le lefir ma inu ae le o le taumafataga o le afiafi. Ou te le i alu i taaloga, ou te leʻi faatapulaaina meaʻai uma, i le tulaga lautele, ou te lei suia soo se mea i loʻu olaga po o meaʻai. Mo le 3 masina na ave ai le 18 kilokalama. Ma mo se taimi umi na ou sailia ai lenei fualaau faasaina i totonu o se fale talavai, ae na vave lava ona ou vaai i ai i le vaitau i se supermarket. Ou te fautuaina atu i tagata uma!

Faʻamatalaga e uiga i fomaʻi ma tagata tomai faapitoa (ma le vitio)

Victor Pravdin, o le vaega sili ona maualuga o meaʻai, Bryansk

O le fiva i fuainumera talafeagai o se auala sili lea ona lelei e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina, faʻamaonia le galuega o le manava, ma faʻaitiitia le mamafa o le tino. Afai e amata ona e tago i se fualaau faasaina i le paʻu po o fualaau, ona tatau loa lea ona e amanaia na laau toto e ulu atu i le tino ma meaai, o lona uiga, o fualaau faisua, fualaau faisua, fualaau aina, fatu, nati, ma isi. A le o lena, o le ai ai le tele o le popolega i luga o le fualaau oona, ma o se taunuuga - o le manava, manava manava poʻo le malosi, colic, isi faafitauli gastrointestinal. O le mea lea, e tatau ona e filifili ma le filifiliga le ituaiga fibiti mo le gau o le mamafa, ma faʻamaopoopoina le tulafono o lona faʻatagaina ma se tagata tausi meaʻai poʻo se fomaʻi.

Maria Suzdaleva, gastroenterologist, Moscou

Ou te manatu o lenei metotia o le aveesea o le mamafa e le aoga, ma o nisi foi taimi e afaina ai le soifua maloloina. O le fiva faʻasalalaʻau o se meaʻai tele, o le mea le tatau ona maua e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o dysbiosis, malfunctions poʻo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E tusa lava pe e te puleaina le leiloa o le mamafa e le saʻo saʻo o kilokalama, o le a avea ma se faʻafitauli faigata mo le tino. O le mea moni, afai e te faʻafetaia lenei mataupu i le tauvaga, aua le faia sau meaai, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a se fomaʻi, mulimuli i tulafono uma, aemaise lava faatonuga mo le faʻaaogaina, ona mafai lea ona lelei le taunuʻuga. Ae e na o nisi oi latou e mananao e leiloa le mamafa e alu i se feutagaiga ma se fomaʻi. O le mea lea, e oʻo lava i se mea faʻaleaganuʻu faapena e leaga pe a faʻaaogaina le talafeagai.

Telefoni faʻamaʻi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave, fautuaga mo le faʻaaogaina

Vitio (kiliki e taʻalo).

I tua atu o le fitu sefulu tausaga, o lenei oloa na masani ona faʻaaogaina e tamaitai e faʻaititia ai le tele o pauna, ma sa faʻaauau ona faʻaolaina e fomaʻi ma fomaʻi. E oʻo mai i le taimi nei, o loʻo faʻaaoga pea le fiva o le saito mo meaʻai e faʻamoemoe i le leiloa o le mamafa. Ae o le tele ma sili atu o tagata o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo e faʻamama ai le manava ma puipui o le manava. Ona o lona aoga, o le tele o aoga aoga ma le faigofie o le faaaogaina, o le oloa ua manumalo i loto o le tele o tagata, ua avea ma se vaega taua oa latou meaʻai i aso taitasi.

O le fiva fiber o se meaʻai faʻapitoa e faia mai le lala o le saito ua fefiloi ma se vaega o vine, fualaau aina ma laau maloloina lelei. Faafetai ia i latou, o le oloa e le gata ina aoga, ae e lelei foi. O le fiva mai le saito o se oloa faʻapitoa e aunoa ma se faʻaopoopoga o soʻo se "kemisi". O lenei faʻaopoopoga mea taumafa o se 'oa tele o vitamini ma minerale. Ona o ona meatotino taua, e masani ona faʻaaoga e avea o se auala e faʻaitiitia ai pauna faaopoopo.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E mafai ona i ai aʻafiaga nei i le tino:

  • Faʻatomuaga o le faagasologa o le faapalenile (o lenei faagasologa e taua tele mo le tino o le tagata, talu ai o le talo na tuʻuina atu i totonu o le iniseti e fesoasoani e faʻafaigofie ai le digestive activity, lea e mafai ona o aʻafiaga alkaline e faʻaitiitia ai le gaʻo mai le manava),
  • aveese mea oona, fesoasoani i le oona,
  • o se punavai o minerale taua ma vitamini,
  • faatulaga le gaoioiga o le gastrointestinal tract,
  • e aʻafia ai le faʻatinoina o le polokalama urinary.

E faʻatatau i le olo, o le meaʻai faaopoopo ua vaevaeina i ni vaega se lua: laʻititi ma lautele.Mo le vaega muamua, e masani ona faʻamaonia le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻapea foi totoga e pei o le pancreas ma le ate. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o meaʻai e sili atu ona paluina ma faʻamalo. O le fesuisuiaʻi o le fiva o se mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai le toto i totonu o totoga o le tino, o loʻo aʻafia ai elemene oona ma le tele o le vai i totonu o le tino, ma faia ai se ituaiga o faʻamamaina.

Aua nei galo o le i ai po o le leai o nisi mea faaopoopo e aafia ai meatotino o se oloa faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fugaina o fiber mai le saito (e aunoa ma ni vaega faaopoopo) e fesoasoani e faʻateleina le faʻagasologa o le le toe maua o paʻu faaopoopo. Faatasi ai ma le faaopoopoina o le calamus, e faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le faʻaopoopoga o le buckthorn e taofia ai le fausia o le afaina ma tausia le soifua maloloina o le intestinal. O le faʻaaogaina o le faʻafeiloaʻiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai mea oona. Ae peitaʻi, pe a faʻaopopo faʻamaʻi, o le oloa e taulaʻi i le faʻafefeina o meaola leaga e leaga. O se fesoasoani faaopoopo e fesoasoani i le lelei tele o le galuega o le urinary system.

E tatau ona saʻo le saʻo, ma o le a fesoasoani a tatou fautuaga. I aso nei, o fiber soluble ma laʻau flax ma blueberries e lauiloa.

Muamua lava, o le fiva o le sana ei ai lona aoga aoga i le gaioiga o le gastrointestinal tract. E mai i ana gaoioiga o le setete o le tele o totoga i totonu, foliga vaaia ma le ola maloloina o se tagata e faalagolago. O ituaiga fibeni e faʻasaina i le vai e faʻamaʻiina e le manava mo se taimi uumi, ma o le mea lea e tumau ai le tagata mo se taimi umi. E le gata i lea, o le fiva mai le saito e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaitiitia o le suka mai toto toto, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol ma aveesea toxins ma le mamafa o katoni mai le tino o le tagata.

O le suavai e le mafai ona totoina e fesoasoani i le faaleleia atili o meaai e ala i le gastrointestinal tract, faafaigofie ai le gaioiga o le inumaga. I le faʻaopoopoga, o le fiva e le mafai ona faʻamalosiina o loʻo i ai se mea manaia e faʻafefe ai le tele o le vai, lea e sili atu ona lelei i le faʻamalosi. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le faʻamalosi, le faʻamalosi faʻamalosi o le manaʻoga mai maʻi le lelei o meaʻai.

O le tau, aoga ma le taʻutaʻua o le fiber o le saito e mafua mai i le tele o mea aoga.

E leai se afaina mai le aina o le fiber. Ae ui i lea, o loʻo iai pea ni faʻasolega. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract poʻo le maʻi o le manava. O fiva laʻau o loʻo maua i le fiva o le saito e mafai ona mafua ai le vevesi i le gastritis ma duodenitis.

E manaʻomia le fiva mo le tino o le tagata, ona o le faavae o tagata soifua soifua maloloina, e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le mamafa. Ae o le sauaina o lenei oloa e le manaomia - o mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei. O le faʻafefiloi o le fiva o le saito ma le vaitamini ma mea o minerale, faʻapea foʻi ma le faʻatinoina o le tino faaletino, o le a lelei lau soifua maloloina ma faʻalautele atili tausaga o lou olaga.

E tusa ai ma nisi o iloiloga, i le taimi muamua, o le fiva o le saito e mafai ona mafua ai le le mautonu, le mautonu ma le afaina tele. O le mataupu o le faʻaaogaina o filo o le saito mo se fafine maʻitaga e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O se faʻamatalaga taua i le taumafa o le fiva o le saito e le manaʻomia - e tatau ona saunia le tino mo le faʻaogaina o lenei oloa. O le faagasologa o le aoaoina e tatau ona faasolosolo malie ma legese. Faatasi ai ma se faanaunauga malosi e lafoai ni nai pauna faaopoopo, e masani ona galo i tagata mafaufauga masani ma amata ona faʻaleagaina le meaʻai faaopoopo i le faʻamoemoe o le faʻatopetopeina o le faagasologa. Ae ui i lea, o le taunuuga o le manava o le manava, le afaina, ma i le tulaga sili ona leaga, manava, lea e mafai ona tumau mo aso e lua. I lenei tulaga, e tatau ona vave suia lau auala i meaʻai.I le faagasologa o le leiloa o le mamafa, e tatau ona e vavaeeseina le falaoa paʻepaʻe mai meaʻai. E faʻatagaina e sui i falaoa falaoa, lala, falaoa ma taʻavale o le felafolafoaʻi.

E taua tele le manatuaina o le 'ai o se meaʻai faʻagogo meaai e pei o le fiva o le saito e mafai ona mafua ai le faʻamalolo. E pei ona taʻua muamua, o le fiva, tasi i totonu o le manava, e tafe uma ai le vai. A mavae sina taimi, o le fiber mai le saito e amata ona tupu malosi. O le mafuaʻaga lena o le fua o le vai manaʻomia mo le faʻamamaina o le a itiiti ifo i le lua lita i le aso.

E fautuaina e aua nei faʻaogaina le fagalaʻu uma o se oloa tutoʻatasi. Faaopopo le oloa i le yogurt o le suasusu poo le susu-gaʻo susu susu susu, sua, suamalie po o soup.

Fiva mo paʻu mamafa: ituaiga, foliga ma metotia o le talosaga

Talofa uo pele! O aʻu Olga Suvorova. O le asō, ou te fia faʻasoaina atu faʻamatalaga e uiga i se meafaigaluega mo le faʻaitiitia o le mamafa ma le faʻamālōlōina o le tino, e pei o fiva. A fai e se tagata se mea e 'ai, o le mea muamua lava e tatau ona ia amata i ai, o le faʻateleina lea o fualaau aina ma fualaʻau i ana meaai i aso taitasi. O le mea moni, o fualaau 'aina ma fualaau faisua e le gata na i ai ni nai calories, ae o loʻo maua ai foi le tele o punaoa o fiva, lea e fesoasoani i le sili atu ona lelei o tatou gaioiga. O le fiva o se fiber e mafai ona solu ma e le mafai ona faʻaaoga.

O le fiva insoluble, i le itu, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se tolu: cellulose, lignin, hemicellulose. O fiva insoluble e aofia ai lemu (pi, lentils), pele o le fualaau (o fua uma lava ma fualaau faisua), lanu enaena, fatu, lala o le saito.

O le a le mea e faʻapitoa ai le fibisi faʻamalosi? O fiva, o loʻo agaʻi i luga o le gastrointestinal tract, tuu i le lava lava pepa pe a latou taunuu mai. E le gata i lea, latou te "maua" le tele o cholesterol, toxins ma toxins, faapea foi le sili atu i le talo.

O le fiva soluble ua vaevaeina i le pectin, kulimi ma mea e mafua ai le gaosiga o le siaki. O fiva soluble e aofia ai apu, kāloti, vine, patisi oate, fatu o le fatu, falaoa enaena, fualaau suamalie.

O le lelei o le filo solu e aofia ai le mea moni pe a fufula i totonu o le manava i lalo o le malosi o se vai, o nei fiva e liua i se mea e pei o gel. O lenei vaega e faʻaleleia atili ai le tulaga ma le faʻatinoga o le inumaga, ma e maua ai foi se lagona o le nofo fiafia.

A tatou faʻaaoga le fiva mo le paʻu o le mamafa, e tatau ona tatou faia vaega nei: 1 le vaega o filo soluble ma le 3 vaega o fiva e le mafai ona faʻaaogaina.

O le a le aafiaga o le paʻu mamafa i luga ole fiber? E faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o suga, gaʻo ma gaʻo i totonu o le tui o le intestinal, ma faʻateleina ai foi le faagasologa o le alualu i luma o le meaʻai i totonu o le vaega o meaʻai. Ma o le mea pito sili ona taua: ina ia maua ai meaai e aofia ai fiva, e tatau ona sili atu le malosi o le tino nai lo le 'eliina o meaai'.

Aʻo le ova le fiva (itiiti ifo ma le 25 kalama i le aso), meaʻai e alu i le gastrointestinal tract mo le 60-100 itula. O lenei tulaga e fesoasoani i le tulai mai o le tele o faamai, i se faaopoopoga, i le manua lapoa, 6-8 servings o feces o loo faatalitali i laina.

Afai tatou te 'ai naʻo le fiber (30-45g i le aso), o meaʻai e alu i le gastrointestinal tract mo le 24-40 itula, ma i totonu o le ogaoga lapoa o loʻo i ai le 2-4 i le feces.

Seʻio tatou tilotilo i ituaiga fiber e mafai ona fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa.

O le paluga fatu o loʻo i ai le 'apamemea ma le uʻamea, calcium ma le phosphorus, seleni ma le zinc, magnesium ma le manganese, potassium, lipine acid, o suauu e tatau ai ma resini maloloina, niacin, vitamini E ma nisi vitamini o le vaega B, faapea foi K, C, A, D .

  • Prophylactic against parasites. Mo le aoga o le anthlmintic, o paluka fatu e mafai ona faʻaaoga i soo se matua.
  • Afai e te setiina le galuega e faʻamamaʻa mai le faʻasalaga. O keke keke, pulapula i totonu o le manava, "toso" toxins ma toxins, salts of metals mamafa, excess ammonia ma fesoasoani e aveesea.
  • O se vailaau lelei mo talo. E mafai e le pikiapu pikiapu ona fufulu lelei le susu, ma faia ai se meaʻai i totonu o le manava e puipuia ai le talo mai le malolo ma fesoasoani e aveese.
  • E faʻaleleia ai le faʻamalositino i le natura, faʻaitiitia le malosi, ma toe faʻafoʻi lona microflora, lea e taua tele mo le dysbiosis. O paʻu paʻu o loʻo aofia ai pectin, o le gaioiga o le puipuia o le mucosa mai le tino mai mea vevela, carcinogens, microflora pathogenic.
  • E fesoasoani i le faʻamaoniaina o le toto cholesterol ma gaʻo maualuga.
  • Faʻaleleia galuega faʻamalieina o fatugaʻo ma faʻavave le gataifale.
  • Faʻaleleia le tulaga i le toto maualuga, allergies, maʻi o le maʻisuka, le gaʻo gaʻo gaʻo.

Auala e faʻaaoga ai: mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona suʻe 1-2 pipi. faalua i le aso i le itula ao leʻi faia taumafataga, ma le 250 ml o le vai poʻo le taimi e momoe ai. O le paʻu omea e ave mo le lua, tolu masina.

Afai e te mafatia mai le faʻamalosi, e tatau ona liligi le fiva i le vai inu, o lea e vevela ma faamalulu. Tipi le vai totoe, ma faaopoopo le fiva i soup, compotes, jelini.

Taua: inu vai tele pe a fai le fiber.

Faʻasalalau oe lava: 2 tioata vai manino i 1 le sipuni fiber.

O faʻamaoniga e aofia ai: faʻamaʻi tele o faʻamaʻi gasegase, faʻalepale tagata taitoatasi.

Fiva mo paʻu mamafa mai susu susu (susu vaitama)

Milu vao

faʻaaoga mo seneturi ma faafitauli o le gallbladder ma le ate. O lenei vailaau togafitiga e pei o se vao vevela e ola i le ogatotonu o togalaau aina, togalaau aina, auala auala, avanoa ma avanoa i luga ole laina alatele. Afai na e vaʻaia se laufanua mitamita faʻatasi ma lanu puani lanu piniki ma le lanu violē, o le laʻau susu lea.

O fualaau suamalie e aofia ai le palasima ma le kopa, le silika ma le uʻamea, zinc ma le magnesium, vitamini B, ma le A, K, E, D, bioflavonoids, silymarin.

  • O le manogi o le vaovao e malosi malosi ma faʻafefeteina, o lona uiga, e fesoasoani i le puipuia o siama o le ate mai le faʻaumatia e toxins, ma toe faʻafoʻisia ma faʻafouina ai sela.
  • O se faʻataʻitaʻiga lelei mo maʻa i le gallbladder, aua e faʻaosofia ai le pulelasi o le talo.
  • Faʻaleleia le ate i le ava ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le ava malosi. Silymarin, o loʻo maua i le vaovao vaovao, o se vailaau mamana malosi lea e fesoasoani e puipuia ai sela mai le faʻamafunaina e ala i le saolotoga o faʻasalalau ma faʻateleina ai le gasegase.
  • O le vaovao na te taofia pea le paʻu talavou.
  • Talu ai o le tulaga o le ate e aʻafia ai le malosi o le tino e tetee ai i faʻamaʻi pipisi, o le faʻaaogaina o le laʻau o le susu e fesoasoani e faʻateleina ai le puipuiga.
  • O le vao vaovao o se vailaau sili ona lelei mo le vevela o le paʻu, paʻu, manava manava.

Faʻavae i luga o nei mea uma, o le vaovao susu e avea o se auala mo le aveesea o le mamafa e aafia ai le tino i se tulaga le tuusao: e ala i le faʻamamaina o le ate, toe faʻafoʻisia ana galuega ma o le mea lea e fesoasoani i le faʻamamāina o isi totoga,

Mo le gau o le mamafa, e tatau ona faʻaaogaina le vaitui o le susu e pei o:

  1. Afai ei ai ni faʻafitauli ogaoga o le ate, faʻafesoʻotai lau fomaʻi e uiga i suʻega o le susu o le vaomalo e taliaina mo oe.
  2. E mafai ona faʻamaunuʻu tagata matutua i le aso 1-2 tbsp. faalua i le aso i le tasi le itula ae leʻi 'ai, inu le 250 ml o vai.
  3. A faʻaaoga le fiva, faʻaititia le tele o le vai e faʻaaogaina. Manatua: susu o le vaovao e le tatau ona faʻaaogaina mo le faʻalavelaveina o faʻafitauli i le gastrointestinal tract, oncology ma le le faʻamaoni. O le vaomago e le talafeagai mo tamaitai i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Faatasi ai ma le tele o le faaaogaina o susu susu, o aʻafiaga e pei ole:

  • Manua po o le faʻamalolo,
  • Paʻu o le paʻu poʻo le ulu.

O le fila o le saito o le saito o le sana ma fualaau aina, nati, otaota, vine.I lenei ituaiga o fib, o meaola uma o mea fou e teuina, e leai ni meaʻai faʻafefiloi e faʻaleleia ai le tofo ma tuʻuina atu le matagofie o mea.

Ina ia maua le manaʻoga, pe afai e te "nofo" i luga o se mea taumafa e fai ai le fila e avea ma faavae, faʻasala le 3-4 tbsp i se ipu vai poʻo se isi vai. fiva o le saito ma 'ai le mea e tupu mai ai mo mea taumafa taitasi.

E lelei foi le faaopoopo o le fiber i le susu ma soupeti.

Afai e te faʻaaogaina le fiva tele o le saito, e te maua le tele o mea aoga i lou tootoo tele, aua o le fiber e fesoasoani e faʻamamaina ona puipui o le gaogao ma le pala o mea e maua i totonu o le inumaga e mafua mai i le faʻaogaina o le gaʻo.

E le gata i lea, o le fiber tele e fesoasoani e faʻaleleia le toto i le pelvis. O loʻo faʻaleleia le tulaga o le faʻaaogaina o meaʻai.

E mafai ona faʻamaunuʻu filati mai le 2 i le 6 punetini. i le aso.

I totonu o lenei vitio o le a e vaʻavaʻai pe faapefea ona galue fiva i totonu o le tino, i auiliiliga o le ae iloa ai ona ituaiga ma le moni e uiga i lona le faapalepale:

Ia, ma le mea mulimuli, o le mea e sili ona manaia: i le isi mataupu o le a ou faʻasalalauina mo oe se laulau lea o le ai ai oloa uma, punaoa maualalo o fiber. E mafai ona e fuafua mai pe o le a le tele o fila o loʻo e faʻaaogaina i le taimi nei, faʻapea ma le tele ma meaʻai e te manaʻomia e te 'ai ina ia' ai le tele o fiva e manaʻomia. Manatua le 30-45 kalama o le fiber i le aso, taua mo le aveesea o le mamafa ma faaleleia le soifua maloloina? Vaai oe i le isi mataupu!

Ou te malie i le gasologa o faʻamatalaga patino ma talia le faiga faʻavae mo le tagata lava ia

O le faavae mo meaai lelei

E tatau ona e amataina le faʻamatalaga o le fiber i le mea moni e lua ituaiga:

  1. Soluble - e aofia ai resini o mea totino ma le pectin. O le sosolo i le vai, e aʻafia ai le kulimi kulimi, ma puipuia ai i latou mai le ulufale atu i le toto. Vaevae i totonu o le vai, liliu atu i le kulimi ma faʻatumu ai le manava, e le faʻatagaina oe e faʻatau le tele o meaai,
  2. Faʻaagofie - o le tuufaatasiga e aofia ai cellulose ma lignin. O le fulafula e taʻitaʻi atu ai i le faʻavavevave o le gaioiga ma aveesea ai le cholesterol mai le tino. E faʻamaonia ai foi le faagasologa o le metabolic, e puipuia ai le faʻaaogaina ma faʻaitiitia le lamatiaga o maa i le gallbladder.

E tusa ai ma le fuainumera o meaʻai, o le faʻaaogaina o le 1.5 kapu o le lala o le oati ile aso e faʻaititia ai le tele o toxins i le tino. Ma o le fiber, e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e ulufale i totonu o le manava, faʻaititia ai le lamatiaga o le kanesa.

Palukin fatu

E pei ona e iloa, o le elekene fatu e mauʻoa i le kopa, zinc, seleni, magnesium, phosphorus, suauu taua, vitamini E, faapea foi ma nisi vitamini o vaega B, K, C, A, D.

O faʻamanuiaga o le pamu fatu:

  • Faʻamaʻosaʻo le cholesterol ma le suka
  • Faʻaleleia le tulaga o le tino ma le gasegase o le metabolism, toto maualuga ma le maʻisuka,
  • O le faia o le mea e taʻua o le paluga meaai i totonu o le manava, latou te taofiofia le susu ma fesoasoani e aveese le talo,
  • Pectini o loʻo i totonu o pamu fatu e puipuia ai le manaʻoga mai le tino,
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai ma e taua mo le dysbiosis,
  • Laʻau elekene fiber mo le paʻu o le mamafa o se meafaigaluega lelei mo le puipuia o anufe,
  • O le fetogi i totonu o le manava o le tagata, o le fiber e aʻafia ai toxins, sili atu ammonia, toxins.

Mo le gau o le mamafa, e manaʻomia lou 2 tbsp. l palukinina faalua i le aso, tasi le itula ao le i ai, ma se ipu vai.

O le vasega o le faʻatagaina e 3 masina.

O faʻamaoniga e aofia ai le le faʻamaonia ma le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le a le aoga o le fiber mo paʻu mamafa?

Matou te lisi mea aoga autu o se oloa e pei o fiva:

  • O le fiva o se ituaiga pulumu lea faʻamamā le inini mai toxins,
  • Faafetai i le totoina o fiva, intestinal microflora ua toe faʻaleleiafaʻaleleia le faʻalaumalieina ma le faʻaaogaina o metabolic,
  • Fiber e i ai sona aafiaga lelei i le toto ma faʻaitiitia ai le suka, lea e puipuia ai le gaʻo mai le teuina.
  • E tasi le taimi i le manava, e faateleina ai le voluma, lea faaitiitia le fiaaai
  • Telefoni vao faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o le faamaii le pepa colon cancer.

Mai i luga, e mafai ona iloa o le fiber e fesoasoani e le gata i le leiloa o le mamafa, ae faʻaleleia atili ai le tino.

E faʻapefea ona ave le fiva mo paʻu mamafa?


O le faʻaaogaina o le tele o le fiber e le aoga i taimi uma, o le iloa lelei pe faʻapefea ona faʻaaogaina i au mea taumafa mo le mamafa o le paʻu e faigofie. Mo le maualuga o le aafiaga, ua faia le fiva e pei ona taua i lalo.

O tulafono lautele mo soʻo se ituaiga fiber e pei ona taʻua i lalo:

  • E tatau ona e amataina i se vaega itiiti ina ia mafai ai ona matau le tali a le tino i le faateleina o le i ai o elemene.
  • Latou te faʻaaogaina i le tele o faʻamatalaga aʻo leʻi oʻo i le taimi o taumafataga, inu tele vai (vai, suamalie, lauti).
  • I le faaopoopo atu i le "malogo" talia, e mafai ona e faaopoopoina fibre i meaʻai saunia. I le averesi, 1-2 tsp. I se isi faaupuga, o se aso faatasi ai ma le gaioiga malosi o le leiloloa o le mamafa, e tatau ona e 'ai 4-6 tsp o fiber laau.
  • Muamua, o le afa o le sipuni e faʻaaogaina 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. A maeʻa le 10 aso, faʻaleleia le inumaga ma inu se pusa atoa. I lenei auala, e tatau ona e aumaia le fiber i le 3 tsp. I le averesi, e tatau ona faʻaalu se masina ma le afa e ausia ai le sini o le 3 tsp.
  • A maeʻa le 2 masina o le vevela, e tatau ona e vaʻaia le 1-3 masina.
  • E fautuaina e fomaʻi pe a faʻamaua se faʻalavelave o le fiber, i le ala, "lima" ma multivitamins.

Faamolemole ia matau o le fualaau ma le tele o fiva e te manaomia e ai mo le mamafa o le paʻu o loo valiina i luga o le afifiina o fualaau taʻitasi taʻitasi, ia faitau ma tausia le vaega talafeagai.

O fea e faʻatau ai le fiva mo paʻu mamafa


I le taimi nei, o se oloa ua taʻua o le fiber e avanoa mo le faʻatau atu i falemaʻi ma faleoloa, ma luga ole Initaneti. O le tau o le oloa e maualalo ma e mafai e tagata uma ona gafatia e faʻaopoopo se isi oloa i foliga o fipa i la latou lisi. E tele ituaiga o filo laau, o le a tatou talanoa e uiga ia i latou i lalo.

Ituaiga ma le tau o fipa mai se fale talavai

O le tele o taimi i falemaʻi ma faleoloa e mafai ona e maua ai le fiva mai le pulu ma isi meaʻai, leki, ma le pele e faia mai fua. O ituaiga uma o fiva ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  • soluble - o le gum, pectin, resin, latou te fesoasoani e faʻagesegese ai le gaosiga o le eletene o gaʻo,
  • e le mafai ona faʻaaoga - aofia ai le cellulose, lignin, lea e faatelevaveina ai le faagasologa o le gaosiga o le enzymatic o gaʻo.

O se mea manaia: o le faamalieina o manaʻoga o le tino i laau toto, e manaʻomia e se tagata ona 'ai se kilokalama o le oatmeal, le pauna o leki ma le 3 kilokalama o kapisi.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o ituaiga ma uiga o mea fiber ua faatau atu i falemaʻi.

Tele fipa mo paʻu mamafa


A e faʻaaogaina filo lapopoa, e te saofagā i le galuega a le atigilima tele. O lena fiber e faamamaina lelei ona puipui. E galue o ia e pei o se pulumu ia te ia lava, faamamaina o siaki, toxins ma isi mea leaga o meaai.

E le gata i lea, o le fiber tele e masani ona faʻaleleia le toto i totonu o le pelvis, lea e faʻamaopoopoina ai le galuega a le faʻalapotopotoga uma.

Telefoni faʻamaʻi mo paʻu mamafa

O le fiva le fila e mafai ona taua o le elemene autu o filalaʻau, lea e fesoasoani i le paʻu mamafa. Ina ia maua le aafiaga, o lenei oloa e faʻaaogaina i le 6 punetini i le aso. O le paʻu ua vaevaeina i ni vaega tutusa ma aʻo lei sasaa le suamaʻai i le vai seʻia oʻo ina faʻavaeina le manu, lea e 'aina. O ai, mo nisi mafuaʻaga, e le mafai ona 'aiina sea ituaiga o paluga, ae e manaʻo e aveesea le mamafa, e mafai ona faʻapipiʻi filaʻau i ipu muamua.

Fux Fiber mo le Iloa o Paʻu


O le fiber mai le flax e iloga e se 'oloa malosi "lalolagi i totonu", o lea e mafai ai ona e maua:

  • amino acids
  • antioxidants
  • faʻatau
  • Vitamin PP
  • se numera o vitamini o le vaega B,
  • filo masani ma isi mea aoga tutusa.

O lenei 'oa tele e iai sona faʻamalologa ma faʻamamaina. Ua faʻamamaina le iniseti, faʻamaʻi le microflora pathogenic.

Afai o loʻo e faʻaaogaina le fiber mai fatu o le flax i le taimi o le mamafa o le mamafa, aua nei galo e faateleina le faʻaaogaina o vai, aemaise lava vai mamā, ona o le le lava o le susu e mafua ai ona taofi le manava.

Siberian fiber mo le mamafa o le mamafa


Siberian fiber, poʻo le latou faʻapitoa ona taʻua - o le falemaʻi, o loʻo i ai i lona tuufaatasiga ituaiga elemene:

E leai ni tausitusi, mea e 'ai, o lona uiga, e faia faʻatasi mai elemene natura, lea e faʻaaogaina ai se tasi o aiaiga mo le lelei o le gau o le mamafa.

O le fiber Siberia e gaosia i foliga o se paʻu, lea e amata ona latou faia i ni nai laasaga, ma aumaia malie i le voluma o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. I le foliga malogo, e le faʻaaogaina le paʻu o fiber Siberia, e sili ona lelei e fafagaina ai meaʻai susu.

Milu vaovao vao

O le vaovao o le vaomatua e mitamita e uiga i:

O aafiaga aoga o sea oloa e aofia ai:

  • meatotino faʻapitoa
  • faaosofiaina o galuega ole biliary,
  • o se faaitiitia i le maualuga o le inupia pe a uma le ava malosi,
  • aʻafiaga faʻaleaga
  • o mea o loʻo i le selemarin, ona o le faʻavaveina o le metabolism, lea e puipuia ai sela mai le faʻaumatia,
  • aoga aoga i luga o puipuiga.

O le fila o le oat bran


I le fiva mai le lala o le oat, e 12 amino acids e taua tele i tagata, o meaola toto, OMEGA-3 ma OMEGA-6 o gaʻo gaʻo. O lona fesoasoani e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, puipuia ai le faʻamalosi, faʻaleleia le gaioiga o le ate ma le gall vladder.

O le lelei o le fiva mai le bran oat o le a faʻagesegese le loli. Faafetai i lenei, o le lagona o le atoatoa e tumau pea mo se taimi umi. I le faʻaopopo atu i le lelei o le fila o le oat, e tatau ai ona faʻaleleia le faʻalauteleina o le motumotu o le intestinal, ma faʻaititia ai le faʻaaogaina o mea taumafaina.

Fiber Evalar Diet Pills

Talu ai nei, e taua le ave faʻatasi ma meaai e le gata o laau toto o oloa masani, ae ia faʻaaogaina foi le fiva faapitoa i totonu o laupepa i le tau faasaga i le mamafa mamafa. E mafai ona faʻatauina se meafaigaluega i totonu o se fale talavai. O se tasi o le faʻamaonia o le microcellulose Evalar (MCC). E mafai ona e maua sea fiber, i totonu o fualaau aina ma papa, ma le paʻu. O se fesoasoani fesoasoani e fesoasoani i le taua o le meaʻai, faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaitiitia ai le tuiina o le tino.

E faʻapefea ona filifili fiber mo paʻu mamafa?

Ae mo le filifiliga o ituaiga fiber, e tatau ona faʻavae i luga o ou manaʻoga ma le mea e manaʻomia. E pei ona taʻua i luga, o le fiber e mafai ona lua ituaiga, i le faasologa, ma e ese a latou gaoioiga.

  1. Soluble e tafe i totonu o le vai, ma pe a uma ona faʻaaogaina e aʻafia ai meaʻai kulimi, lea e le mafai ai ona latou ulu i totonu o le toto. I totonu o le manava, o le mea 'ai na liua e pei o le keleni, ma faʻatumu ai lona pupuni, lea e le mafai ai e oe ona faʻatau le tele o meaai.
  2. Faʻaagofie galue e pei o se mea vaivai, e mafua ai ona faʻavave vave le iniseti. E fesoasoani lea e aveesea le cholesterol mai le tino. I le faʻaaogaina o fiva e le mafai ona faʻaaogaina, e mafai ona e galo e uiga i constipation, ma le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o maa i le gallbladder.

O le iloaina o meatotino o le fiber, e faigofie ona e filifilia le mea o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa.

Totogi sili ona lelei ma filo mo le lelei o le gau o le mamafa

O le fiva e mafai ona taʻua o se oloa uiga ese e aofia ai le tele o fiva. E mafua ai le paʻu o le mamafa ona o le aveesea o pauna faaopoopo. O meaai fiva e maua ai se aafiaga lelei. E taua le masani i le manava e totoina ai filo ma lemu, e pei ona matauina e le aufai meaʻai mea leaga i le taimi o se suiga malosi i meaai ma mea maualuga fiber.

Afai e te faʻaaogaina le paʻu paʻu vaivai, ona tatau lea ona foliga le meaʻai:

O le faasologa masani o oloa gaosia, e vaevaeina i le 4 togi ma mo i latou taitoatasi 2 tsp o le fila paʻu e faʻapala. E le tatau ona e nofo i se taumafa maualalo mo se taimi uumi, ua lava lea e amata ai mo le 5 aso i luga o sea taumafataga.

Afai e te faʻaaoga fiboni i laumei pe a leiloa le mamafa, ona suia lea o le meaʻai ma o loʻo i ai le fomu lenei:

Faatasi ai ma lenei taumafataga, ua fufulu suamalie fibre i le tele o vai.

Afai o oe o se tasi o le fiber masani, ona tatau lea ona e tusia se meaʻai ina ia maua ai le 70% o le tamaoaiga i fiber. O le ae mauaina se laulau mo le tuufaatasia o se faʻailoga i lalo.

Kefir i le fiber mo paʻu mamafa


O le tuufaatasiga e fetaui lelei ma le galuega o le leiloa o le mamafa: kefir + fiber. Ina ia saunia se vaiinu, e tatau ona faʻamalu le 4 tsp fiber i totonu o le lita o kefir. Faʻavaʻa meainu i totonu o 4 inumaga. I le aso e te manaʻo ai e faʻaaoga le kefir mix, e leai se mea e sili atu, o le faʻaaogaina o le vai mama e faatagaina. O ia aso anapogi e mafai ona faʻalua faalua i le 7-10 aso ma le mamafa o le mamafa.

Paʻu o le paʻu i le fiber: o taunuʻuga ma iloiloga oi latou na leai se mamafa i se ata

O mea nei e tusia e tamaitai e uiga i fiva mo le paʻu mamafa:

Ae o lipoti o teine ​​o loʻo faʻaaogaina fiber mo paʻu mamafa.

Faataʻitaʻiga o se taumafa faʻatasi ma le fiva mo le paʻu mamafa

O le faavae o mea taumafa taumafa mo mea taumafa o mea taumafa o mea taumafa o laau toto ma e le afaina pe afai o se fale talavai poo se filifiliga meaai. O se vaega talafeagai o le leiloa o le mamafa, e faʻaaoga ai le fiber e avea ma elemene autu i le tau faasaga i isi pauna, e tatau ona pei o lenei:

  • 1 meaai (taeao): 200 g falaoʻo (susu e mafai ona). Se ipu vai suamalie + 1.5 tbsp o fiber.
  • 2 taumafataga (aoauli): apu ma le 1 tbsp kefir ma le 1.5 tbsp fiber.
  • 3 taumafataga (aoauli): se fasi keke falaoa falaoa ma le susu mama (pea, mushroom). Oona ma le 1.5 tsp o fiber.
  • 4 taumafataga ('aʻai i le aoauli):150 g gaʻo susu e leai ni gaʻo ma 1.5 tbsp fiber. E mafai ona fefiloi ma le siʻisiʻi kulimi pe faʻafefe i le vai ma le inu.
  • 5 taumafataga (talisuaga): fufuluina fuamoa, salati fualaʻau ma le suauʻu manogi. Tea
  • 6 taumafataga (aʻo lei momoe): 1 tbsp kefir ma le 1.5 tbsp fiber.

E le tatau ona galo ia i tatou le inu ava, talu ai o le faavae lea mo le lelei o galuega a le tino, po o le a lava le meaai e te filifilia.

O le a le mea e sili atu ona lelei: fiboto mai se fale talavai poo le ituaiga?

Fiber - e fai ma sui o se vaega faʻamalosi o laau masani, faʻapitoa pulu, oloa o atigi.

E mafai e le fiva ona ulu i totonu o le tino ma ni oloa faigofie, pe ave i se ituaiga o vailaʻau faʻatau e faʻatau atu i le fale talavai. O le fiva lava ia o se vailaʻau faʻamalosi e le o faʻafefeina e o tatou tino.

I se isi faaupuga, o le faatumuina o le manava ma se lagona o le atoaga o loʻo i ai, ae leai se caloric aoga ma e le o aʻafia. Afai tatou te talanoa e uiga i le ituaiga o fiva solu, ona faʻafetai ai lea, o se meaʻai e alu i totonu o le inumaga i le "alu".

O ituaiga autu o fila laau e mafai ona faʻatau:

Telefoni faʻamaʻi mo paʻu mamafa.E mauʻoa i cellulose ma hemicellulose. O nei elemene e mafai ona maua i le lala, lanu lanumeamata, legumes, beets, kāloti, pepa logo, apu. O le faʻaaogaina o nei oloa poʻo o latou mafaufauga mai le fale talavai faatasi ai ma se aofaʻiga o le vai e fesoasoani i le kolone.

Le finau e uiga i le ituaiga fiber sili ona lelei, e le talafeagai, talu ai e fetaui lelei ma le galuega o le faʻamamāina o le tino (faʻamalolo), e tusa lava pe o le a le faʻamalologa.

Fiva mo paʻu mamafa: le manatu o fomaʻi ma tagata fai meaʻai

E tusa ai ma fomaʻi, mai le manatu o le physiological, o le fiber e mafai ona aveesea le mamafa o le mamafa. A uma mea uma, o lona autu autu o le faʻamalosi malosi o le faʻamamaina o le manava.

O fomaʻi e tutusa lava le lelei e uiga i ituaiga uma o filo, talu ai o le gasegase e masani lava o le mafuaʻaga o ituaiga uma o faʻamaʻi. O le mea taua e le o le faʻagaloina, pe a fai le vevela, e tatau ona e faʻatulagaina au meaʻai, ae le o le taumafa, ia 'ai meaai lelei.

Fiva mo paʻu mamafa: ituaiga, metotia faʻaaoga, iloiloga

O filo laʻau e faʻamalosi i fualaau oona e taʻua o fiber.

E tatau ona e amataina le faʻamatalaga o le fiber i le mea moni e lua ituaiga:

  1. Soluble - e aofia ai resini o mea totino ma le pectin. O le sosolo i le vai, e aʻafia ai le kulimi kulimi, ma puipuia ai i latou mai le ulufale atu i le toto. Vaevae i totonu o le vai, liliu atu i le kulimi ma faʻatumu ai le manava, e le faʻatagaina oe e faʻatau le tele o meaai,
  2. Faʻaagofie - o le tuufaatasiga e aofia ai cellulose ma lignin. O le fulafula e taʻitaʻi atu ai i le faʻavavevave o le gaioiga ma aveesea ai le cholesterol mai le tino. E faʻamaonia ai foi le faagasologa o le metabolic, e puipuia ai le faʻaaogaina ma faʻaitiitia le lamatiaga o maa i le gallbladder.

E tusa ai ma le fuainumera o meaʻai, o le faʻaaogaina o le 1.5 kapu o le lala o le oati ile aso e faʻaititia ai le tele o toxins i le tino. Ma o le fiber, e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e ulufale i totonu o le manava, faʻaititia ai le lamatiaga o le kanesa.

E pei ona e iloa, o le elekene fatu e mauʻoa i le kopa, zinc, seleni, magnesium, phosphorus, suauu taua, vitamini E, faapea foi ma nisi vitamini o vaega B, K, C, A, D.

O faʻamanuiaga o le pamu fatu:

  • Faʻamaʻosaʻo le cholesterol ma le suka
  • Faʻaleleia le tulaga o le tino ma le gasegase o le metabolism, toto maualuga ma le maʻisuka,
  • O le faia o le mea e taʻua o le paluga meaai i totonu o le manava, latou te taofiofia le susu ma fesoasoani e aveese le talo,
  • Pectini o loʻo i totonu o pamu fatu e puipuia ai le manaʻoga mai le tino,
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai ma e taua mo le dysbiosis,
  • Laʻau elekene fiber mo le paʻu o le mamafa o se meafaigaluega lelei mo le puipuia o anufe,
  • O le fetogi i totonu o le manava o le tagata, o le fiber e aʻafia ai toxins, sili atu ammonia, toxins.

Mo le gau o le mamafa, e manaʻomia lou 2 tbsp. l palukinina faalua i le aso, tasi le itula ao le i ai, ma se ipu vai.

O le vasega o le faʻatagaina e 3 masina.

O faʻamaoniga e aofia ai le le faʻamaonia ma le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O lenei laau e iai le tele o le calcium, o le kasikoni, o le kopa, silymarin, uʻamea ma le bioflavonoids.

Faʻaaogāina o fiva mai le vaovao susu:

  • O loʻo i ai se meatotino malosi,
  • O se mea sili ona lelei e faʻaosofia ai le puleaina o talo,
  • Faaitiitia aafiaga o le inupia pe a uma le ava malosi. Selemarin, o se vaega o le vaovao o le susu, o se vailaau mamana malosi lea e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism ma puipuia ai mai le faʻaumatia,
  • O se auala sili e puipuia ai le paʻu talavou,
  • Faʻaleleia le puipuiga.

E tusa ai ma lisi lisi, o le mea e tasi o loʻo mulimuli mai: suamusu susu poo le susu o le vaitama e avea o se oloa mo gaioiga mamafa o galuega mediocre.

O le faʻamamaina o le ate, e toe faʻafoʻisia ai ana galuega, o lea e saofagā ai i le faʻamautuina o le galuega a isi totoga.

Mo le mamafa o le susu susu susu o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  1. Fua mo tagata matutua - 1-2 tbsp. punetini i le aso tasi le itula ae leʻi 'ai, inu pe faʻamaepe i le 250 ml o le vai,
  2. Afai ei ai ou faafitauli ogaoga i le ate, talanoa i se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga,
  3. A faʻaaogaina fiber, ia manatua e faʻaleleia lou faʻaaogaina o vai.

Lapataiga: Aua le faʻaaogaina le susu vaitui i le taimi o le susu, maʻitaga, kanesa, faafitauli ma le gastrointestinal tract ma le le faapalepale.

Ia manatua foi o le tele o le taumafaina o le susu vaʻaia e tau atu ai i le gaosiga o le kesi, ulu o le ulu, mimiti, ma le faʻaleagaina o le paʻu.

Muamua lava, o le lala (saito), faapea foi ma vine, fualaau, afu ma nati.

Afai o lau meaʻai e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le fiva o le saito, ona faʻamavae lea o 2-4 gaʻo punetini o le oloa i totonu o se ipu vai ma ave le mea na maua i taimi o taumafataga taʻitasi (main). O le tele o taimi, e avea o se mea e fetaui lelei i soupeti ma susu.

O se aoga tele mo le kolone o le faʻaaogaina masani o le saito tele.E mafai ona fufulu puipui o le kulupu lea e tupu mai ona o le galoina o meaai. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le toto i totonu o le pelvis ma le setete o le genitourinary system.

Taimi i aso taitasi mo se tagata matua: 2-6 tbsp. sipuni.

E aofia ai:

  • Pectin - maua ile kapisi, beets ma fuamoa fua,
  • Laʻau aoga aoga ma gaʻo,
  • Legnin - maua mai i strawberries, pi, tamato,
  • Bean Resin.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le tuufaatasiga o fiber Siberia mo le paʻu o le mamafa, faʻapea foʻi i isi ituaiga, e leai ni faʻatoʻaga, meaʻai ma mea uma e le masani ai.

E tusa ai ma fomaʻi, o se mea lelei ma lelei le suitulaga mo mea faʻalaumalie. O vaega taʻitasi o se vaega o le faʻaopoopoga e le faʻapalapalaina e le tino, ae e fesoasoani e faʻaitiitia ai gaʻo kulimi ma cholesterol.

O le fiber Siberia e i ai le paʻu tutusa, o le vaetamaina lea e tatau ona amataina i sina siʻosiʻomaga laʻititi ma se siʻitia faateleina. O le faʻaaogaina i aso taitasi o se faʻaopoopoga mea taumafa e faalagolago i uiga o le tino o le tagata.

E pei lava o isi fiber, Siberian e tatau ona faʻamalo i le kefir, yogurt poʻo le sua, o lona uiga, i lona mamanu e le faʻaaogaina.

Ou te fia tautala e uiga i le auala ou te faʻaaogaina ai le fiber i se pepa sauniuni ma faʻaaoga i meaai. Ou te faʻatau sau i le fale talavai. Faʻatau atu i se fagu po o se pusa. Sa ou faʻafefiloi 1.5 tbsp. punetipi o fiber i totonu o se ipu malamalama ma inu nai lo le 'aiga o le taeao.

Ina ua mavae sina taimi, sa ou matauina uluai taunuuga: o le faamalieina vave o le fiaaai ma le faatuina o le gaogao. Ua faʻaumatia le 2 kilokalama ma faʻaauau pea ona le maua le mamafa.

E tusa ai ma fomaʻi, e mafai lava e ia ona laveaʻi se tagata mai isi pauna. O le togafitiga o meaola taʻitasi e tutusa lava, o le eseesega naʻo le tau ma le tofo.

O le mea lea, ona o le mamafa o le mamafa, ua faatagaina ai tagata atamamai e ave soʻo se ituaiga. Ae o fomaʻi e lapatai mai: o le mea autu i lenei mataupu o le iloa lea o le mamafa ua leiloa ona o le faʻamapulaʻaina o le taumafa.

Ma afai, faʻaaogaina fibelu, o le ae 'ai e tutusa ma muamua, o le a le mafai ona e ausia.

Mai le faasologa tutusa - fualaʻau. Le aoga tele ma tatau ile taimi o le paʻu o le mamafa. O loʻo tusia atili e uiga i ana meatotino ma le faʻaaogaina.

Faitau pe faʻapefea ona faʻaaoga le lipoic acid mo le paʻu o le mamafa. Contraindications ma iloiloga.

Ina ua uma le fanau, mo se taimi umi, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, sa inu ava (1 tbsp. 2 taimi i le aso). Ou te fiafia i le taunuuga, talu ai na toe foi mai loʻu mamafa i le masani. Tau lava ia iloa o le faʻaaogaina o le suavai i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 2 lita.

Victoria, Samara

Sa ou faʻaaogaina le fiber mo le lima masina ma o le a taʻu mai oʻu lagona. Sa le gata ina fesoasoani o ia i le aveesea o le 7 isi pauna, ae na faaleleia ai foi lona malosi. Mo i latou o loʻo amata ona faʻaaogaina le fiva, ou te manaʻo e fautuaina oe e amata i se sipuni, ma faʻalautele le fua i le taimi e aloese ai mai taimi le lelei. Talu ai o le toatele o aʻu uo sa faʻaaogaina i le taimi lava lena i le tele o mea, ona faitio ai lea i le poloka. E tatau ona faʻaaoga le tino i le oloa fou. Ma le mea mulimuli, ou te fia fai atu o le aiʻai fiva ua fesoasoani ia te aʻu e tuʻu ai falaoa, lea e manaia tele.

Natalya, Bobruisk

Ou te faʻaaogaina fiber i le tele o auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taeao ou te faʻaaogaina i se ipu tioata. I le taimi lava e tasi, tuʻu le fiva mo le 10 minute e faʻamalosi ma na ona inu. I le aoauli ou te faaopoopoina i le sou, ma i le afiafi i yogurt. O le taunuuga e le o toe mitamita, aua e leʻi oʻo mai, ae ou te manatu o le a vave lava ona aliali mai.

Inna, Voronezh

Sa le fesoasoani mai o ia ia te aʻu, ma ou te manatu ua na o se tupe taufaamatau. E ui e pei ona latou fai mai, e tasi lava le vailaau e le tupu.

Tatyana, Kaliningrad

Ou te talitonu o loʻo i ai se faʻamanuiaga mo le gastrointestinal tract mai le fiber, ae o le faʻamoemoe e leiloa le mamafa naʻo le tau o le valea. Aua neʻi galo e uiga i meaʻai talafeagai ma gaoioiga faaletino.

Lily, Ufa

Faʻafetai i le faʻaaogaina masani o fiva, na ia togi i le tusa ma le 14 kilokalama.Ou te fautuaina tagata uma e le i taumafai i ai, ae ou te le toe manao e toe aumai, ou te le fiafia i le tofo.

Arina, Belgorod

Na ou faitau e uiga i mea aoga o le fiber i le tele o feusuaʻiga a tamaitai ma filifili ai e faʻataʻitaʻiina mo au lava ia. E le mafai ona ou taʻuina le mea na maua mai le meaʻai, ae afai e faʻasese i le kefir poo yogurt, e mafai ona e faʻaaogaina. E ui i le mea moni e na o ni nai vaiaso na ou uila ai, ae na ou matauina muamua taunuuga: Ua leiloloa le 1.5 kilokalama e aunoa ma se taumafaiga.

Irina, Kostroma

Ina ua uma ona faitau se tele o iloiloga fiafia e uiga i le aafiaga o le masani ona faaaoga fiber, na ou filifili e faatau ma saili pe moni lava. Afai na ia fesoasoani i se tasi ia avea ma ataata ma sili ona matagofie, ona ia aumaia lea ia te au le tele o tiga o le manava ma avea ai aʻu ma se tagata e masani ona sau i le faletaele. O lenei ou te manatu e mafai ona faʻaititia le tele o le taumafaina o kapeti ma apu, nai lo le toe liliu atu i le "falemaʻi" fiber mo se fesoasoani.

Eugene, Syzran

I le masani ai, afai e masani ona faʻaipoipo, taoto i luga o le nofoa ma faatalitali seivagana o le a tauivi o ia ma isi pauna - e leai se uiga. Aua nei galo o mea uma e tatau ona tupu i se auala faigata - 'ai le fiber, aua neʻi galo e uiga i faʻalositino. O lea, na mafai ai ona leiloa le 10 kilokalama i le 3 masina. O le mea lea, aua e te paie ma mulimuli i lau "miti" miti!

Taisiya, Volzhsky

Ua tuʻuina atu i le tagata se avanoa sili e fiafia ai i meaalofa o le natura, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma aveesea le mamafa. E masani lava, o metotia e faʻamoemoe i le paʻu o le mamafa e faʻavae i fualaau faisua, fualaau aina ma mea faʻaopopo. O le fiber, lea e mafai ona vela, pamu, Siberia, ma isi mea, e vavae ese mai le mea mulimuli. O fiva laʻau e fesoasoani e aveesea le mamafa ma faʻamaonia le metabolism e aunoa ma se popolega mo le tino. Ina ia ausia se taunuuga, e tatau ona saʻo lelei le faʻaoga saʻo.

O uiga taua o le fiva o mea taumafa e le gata ina faatonuina e le gata i le vaega o tagata ua mamafa pe mamafa. O le manuia e faʻaaoga i tagata uma, e tusa lava po o le a le matua ma le itupa.

Taua!
I le fiber na tuʻuina atu uma aoga aoga, tuʻufaʻatasia lona faʻaaogaina ma le gaioiga faaletino ma meaʻai talafeagai. Faʻafetai i lenei mea, o le ae leiloa le mamafa e le gata ona o le tele o le vai, ae ona o le malepe o le tino.

  1. O le fiber "siberia" o se paluga ua saunia i luga o le faavae o filo o meaʻai o fua o le cereal ma fualaau. O lenei tuufaatasiga lea e maua ai le mamafa o le mamafa o le mamafa, faʻamālōlō le tino i luma uma ma se uiga lelei.
  2. Talu ai e tele micronutrients i fiber, o le ae faʻaleleia uma totoga taua ma tino o le tino. O le mea lea, o le a faʻamamaina le iniseti o le faʻamalosi, o le a faʻaleleia le tauvaga o le paʻu, ma o le a tumau le faʻaogaina o le kulukose.
  3. Mo le gau o le mamafa, e sili atu le tuʻuina o le fiber Siberia ma le saito / rye / oat bran, lelatila, fualaau mamago poo fua o vaitau.
  4. E masani lava, o le fiva o mea taumafa o lenei ituaiga e aofia ai i luga o le faavae o taumafa mataʻutia, pe a tatau ai ona faʻaumatia 5 pe sili kilokalama i le vaiaso. O le mea e mataʻina ai, o le gau o le mamafa o le toetoe lava a leai se totogi.
  5. E mafai ona faʻapalaina le fiva i taimi uma, ma e leʻo faʻataʻitaʻiina. A o le i ai muamua, asiasi i se fomaʻi ina ia mautinoa e leai ni faʻalavelave. O le taimi lava e te lagona ai le fiaaai, ave nisi mea e masani ai.
  6. O le tino e sili atu ona faʻamamaina i le sua o fualaau suamalie, inu susu susu, suavai mama masani masani poʻo le yogurt natura. O le faʻatusatusaga e faapenei: i luga o se tioata ma se voluma e 230 ml. e lua punetenini o meafaitino e ave.
  1. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai le keke keke vavalaʻau e togafitia ma puipuia ai maʻi e fesootaʻi ma le ate ma le gall vess. Ae leai se tasi na te faʻatagaina faʻamaʻi pipisi i le taimi nei e aveesea ai le mamafa ma le soifua maloloina.
  2. O filo laau o lenei ituaiga gaioiga e avea o se tagata e faʻaleleia. Ua lauiloa o se "eleelea" o le tino o le a le mafai ona aveesea le mamafa. O le fiber e aveesea toxins ma televave ai le metabolism.
  3. O le tuufaatasiga o loʻo i ai se vailaʻau mamana malosi e taʻua o silymarin.E nafa ma le gaoioi o le paʻu ma puipuia ai le faʻafefe.
  4. Mo le faʻamamaina o le ate, toe faʻaleleia lona fausaga ma toesea le mamafa, e faalua i le aso ona faaopoopo le faaopoopo ile 1.5 sipuni. E mafai ona e inuina i vai mama poʻo le kefir.
  1. O le suauu e avea o se punavai lelei o le fiva. E mafai ona faʻatau se faʻaopoopoga mea taumafa i falemaʻi maloloina ma falemaʻi.
  2. O le oloa o loʻo i ai le tele o uiga aoga. O le tuufaatasiga e osofaia helminths i tagata matutua ma tamaiti, aveesea le cholesterol, taofia le atherosclerosis, ma faaitiitia le toto suka.
  3. E le gata i lea, o le fiber e faʻamalosia ai le gaioiga o fatugaʻo, faʻamalosia ai le auala o le talo, faʻamalo le esophagus mai toxins ma isi mea leaga.
  4. Soo se fiber, e tusa lava po o le a le ituaiga, e faʻaitiitia ai le vevesiina ma faʻaleleia faiga faʻavalea. Ae o le pumpkin, faatasi ai ma isi mea, e faʻamaonia ai le peristalsis ma le intestinal microflora.
  5. E aoga tele le ave o le fiber o lenei ituaiga i fafine ei ai ni faʻafitauli faʻaleaganu. O le oloa e puipuia ai le afaina ai o le tino, taua ma le manava.
  6. Ina ia maua le tele o mea aoga, ave lua punetini o le fiva faalua i le aso. O le taumafa e tatau ona faia i le 45-50 minute ao lei faia le taumafataga autu. E mafai ona e fufuluina le keke i le vai inu poʻo inu faʻatasi ma susu inu susu.

O le fiva o se mea faʻapitoa e 'ai mea taumafa, e faaopoopo atu i le leiloa o le mamafa, faʻamalolo atoatoa le tino. O le filifiliga sili mo le gau o le mamafa ua manatu o le fiber "Siberian", lea e manaomia e ave pe a uma le faamaoniga a se fomaʻi.

Mai meaʻai uma e tatau ai mo tagata, o le fiber o le mea sili ona nutimomoia. O lenei igoa e faatatau i filo o mea taumafa, lea e maua i soo se ituaiga o gaosi oloa ma e aʻafia ai le afaina o meaai.

O se tasi o nei mea masani o le fiber.

I le taumafai e toe aumai le ata i tulaga masani ma faʻaleleia atili lo latou ola manuia, o le tele o tagata e masani ona faʻaaogaina le faasalalauga (ma e taugofie tele) o le masini maketi, galo atoa le natura e maua ai e le tagata le tele o elemene taua, e aofia ai le mamafa. , gaʻo ma gaʻo paluga, o le fiber e le maua ai le tino i le malosi, ae e taua tele sona sao i lona olaga.

O se aganuʻu le iloa lelei ituaiga lua fiber: soluble ma e le mafai ona faʻaaoga. O le muamua oi latou, o loʻo feoai i luga o le vaega o meaʻai, e aoina mai le cholesterol sili atu, salts o metale mamafa ma isi vaega e afaina ai le tino. O le lona lua e faʻasaʻoina ai le faʻamalositino o le intestinal ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua e pathologies colon. Mo le gaioiga masani o le tino i meaʻai, e tatau ona i ai ni filo o mea muamua ma le lua.

Ina ia faʻamalosia lau taumafa i lenei vaega taua, e mafai ona e faʻalauteleina le mea o loʻo i totonu o fualaau aina (fualaau aina ma fualaau faisua) i totonu, poʻo le faatauina mai o fiber saunia.

O le i ai i totonu o le mea e gaosi ai meaʻai, o filo laau e faia ai galuega o:

  • aveese mea mai le tino e solia ai lona faʻatinoga faʻamalosi (toxins, toxins, cholesterol tele, ma isi),
  • faamautuina le faagaioia o le faiga o le fiafia,
  • Faʻasalalau le faʻapalapalaina o meaʻai, ma faʻamalo ai le tiga o le manava, afaina, le mausali ma le faʻamaʻi, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le faʻaititia o le siva,
  • fuga i totonu o le manava, faatumuina ma saunia se umi o le fiaai,
  • faʻaauau gaioiga faʻasolosolo i le tino,
  • toe faʻaleleia le microflora o le intestinal,
  • faʻaitiitia le manaʻoga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e aofia ai se faʻaitiitia o le aofaʻiga o mea taumafa e 'aina ma le kalori,
  • puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai ma le cholelithiasis,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • saofaga i le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le cholesterol,
  • faatapulaaina le tafe o le malosi, lea e mafua ai le gau o le tino.

O le faʻaaogaina o fiva mo le gau o le mamafa e faʻavaveina ai le faʻamautuina o le mamafa ma faʻatagaina oe e teu le taunuʻuga mo se taimi umi. Ae ui i lea, e taua le iloa o le lelei sili e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o laʻau faʻatasi ma le faʻagasologa masani o le tino ma se taumafa paleni.

Lauga Rich Rich

E pei ona taua i luga, e mafai ona faatauina mai fiva laau e saunia-mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o laulau. Ae ui i lea, e mafai ona e maua mai i meaai masani. O meaai o loʻo mulimuli mai o le a avea ma fesoasoani e le mafai ona faʻaaogaina ile leiloa o le mamafa:

  • apricots
  • meaʻai
  • pi
  • faʻi
  • asparagus
  • Oranges
  • letus leaves
  • pi
  • lemons
  • lanu meamata
  • paʻu
  • lentils
  • kukama
  • vine
  • zucchini
  • pears
  • kāloti
  • paʻu
  • pasili
  • fualaau mamago.

E matua aoga lava mo le leiloa o le mamafa e taumafa ai vine, aemaise lava strawberries, fugalaau ma fugalaau. Ia mautinoa e aofia ai fatu i totonu o le meaai - e ui o nei meaai e maualuga tele i le kalori, ae o le lima lima e mafai ona tuʻuina atu i le tino le fua o le fiber. E tatau foi ona 'ai faga, fatu faʻamaina ma falaoa atoa o le falaoa - Latou te le gata ina faʻamalosia le tino i le fiva, ae maualalo ai le cholesterol.

E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le aoga pito sili ona aoga i le tino o le 'ai lelei lea (i se isi faaupuga, mago) fipa. E tele ituaiga o ituaiga o oloa, e tofu lava ma se mea faʻapitoa ma taulaʻi. Aʻo leʻi amata ona gau le mamafa i le fiva, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa - o le a le gata ina fesoasoani ia te oe e filifili le fiber saʻo ma lana metotia, ae ia atiae ai foi se meaai talafeagai.

O lenei meaʻai faʻaopoopo e faia mai le lala o le sana o loʻo faʻafefiloi ma vine, fualaau aina ma afu, lea e sili atu ona lelei ma maloloina. O le oloa e matua natura lava - e le o iai ni mea faʻaopopo vailaʻau, o le mea lea e le afaina ai le soifua maloloina o tagata.

O ia fiber e mauʻoa i vitamini ma minerale, e aoga tele mo le gau o le mamafa ma ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faʻaauau le faʻaaogaina o bile,
  • fesoasoani i le faamamaina o toxins ma le faaleagaina o oloa,
  • sapalai mea aoga ma mea elemene,
  • faamautuina le vaega o meaʻai,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le polokalama faʻafefe.

Telefoni vaevaeina i totonu ma laiti (faʻalagolago i le viliina). Muamua e faʻamaonia le galuega o le mea oona, pancreas ma le ate, faʻaleleia le digesti ma le faʻapalaina o meaai. O le fiva faʻamalosi e faʻaosofia ai le toto i totonu o totoga o le pelvic, e aʻafia ai mea leaga ma le tele o le vai, ma fufulu le tino atoa.

I le faaopoopo atu, o le aʻafiaga o le fiva o le saito e fuafuaina e ala i le iai poʻo le leai o ni faʻaopoopoga i ai:

  • tele fiber e aunoa ma ni mea le mama, o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa, faatasi ai ma le malaus - e afaina ai le gaioiga o le manava ma le ate, ma le buckthorn - e faavasegaina ai le manava ma taofia ai le afaina o le mai,
  • filo lelei e aunoa ma ni mea le mama e aveesea mea leaga mai le manava, faʻatasi ai ma cloves - fesoasoani e faʻataunuʻu faʻamalosi tino, faʻamaonia - faʻasalalau le faʻalavelave faʻapitoa.

Ua faaopoopo le fiva i le inu (sei vagana ai le ava) i le 3-4 tbsp. l ma ave faatolu i le aso faatasi ma meaai. Ole aofaiga atoa o le tupe faaopoopo e le tatau ona sili atu i le 100 kalama i le aso.

O se faʻafefiloi o fualaau 'aina, o gaʻo ma fua o meaʻai. O lenei tuufaatasiga e le gata ina siitia ai le mamafa o le mamafa, ae e taua ai foi le tino faatasi ai ma elemene aoga. O le tuufaatasiga o fua o le cereal-fruit has a wide range of effects benefit:

  • faʻapupulaina ai le paʻu,
  • faʻamamā le inumaga
  • faatulaga le paleni o hormonal,
  • faamautuina le galuega o le mea oona,
  • faʻaagaoioia metabolic processes,
  • faʻamalosia le tino ma vitamini,
  • ei ai sona aafiaga faʻaleleia.

Faatasi ai ma isi mea, o le i ai o fiber Siberia i luga o le lisi e maua ai se lagona umi o le atoatoa, ma puipuia ai le tupu o le atuatuvale i tua o le taumafataga. Toeitiiti lava o tagata uma e faatagaina e faʻaaoga lenei oloa. Ae peitaʻi, afai e iai faʻasalaga lautele, e tatau ona e sailia le faʻatagaga a se fomaʻi aʻo leʻi amataina le tofiga.

Siberian fiber ua faʻavaivai i soʻo se vai, sei vagana ai ava malosi, i se vaega o le 2 tbsp. l 200 ml. Latou te aveina saʻo lava e pei ona manaʻomia e faʻafefe ai le matelaina - e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o se aofaiga patino o oloa i le aso. Faatasi ai ma le fiva, e tatau ona i ai se fualaau o le vaitamini, talu ai o aʻafiaga o laau e maua ai le malosi e gauai ai e le gata e afaina ai, ae e taua foi elemene i totonu o le manava.

O le fiva mai susu susu o fatu laau e masani ona faʻaaogaina. e faʻamaonia le galuega a le gallbladder ma le ate. Ae ona o le oloa ua i ai le gafatia e faatelevaveina ai metabolic processes, o le a fesoasoani i le paʻu mamafa. O ia fiber e sili ona mamana sosolo, lea e maua ai le faʻamamāina o le tino ma puipuia ai lona soona inu. Ma o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le silymarin e puipuia le foliga mai o maunu ma fesoasoani e faatumauina le paʻu o le autalavou.

O le fiva mai le susu o le vaovao fatu e iai sona faʻamalosiga ma faʻamalolo i le tino. O ia faamautu le ate, ona o lea mea e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. Ave le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso, 40-60 minute ao le i amataina se taumafataga - 1-2 punetini. l fufulu i lalo i se ipu vai o soo se vai, sei vagana ai le ava malosi. E le mafai ona sili atu i le laʻau fautuaina - i lenei tulaga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le ita, o le ulu ma le faʻalauteleina o le kesi.

Laʻau felanulanuaʻifaʻavaveina le faagasologa o le faʻapalapalaina, faʻasaʻo le faʻamalosi, afaina ma le tele o isi faʻamaʻi. O lenei meafaigaluega e faʻaolaina ai le faʻasolosolo vave ma maua ai se lagona umi o le faʻavevesi. E mafai ona e faʻaogaina le fiber i ni auala se lua: faʻafefe 15 grams o le mea malogo ma se ipu susu o le yogurt poʻo le kefir poʻo le inu 1 tbsp. l keke ma se ipu vai. Ae ui i lea, o le maualuga o le aafiaga o le leiloa o le mamafa o loʻo ausia i le auala lenei:

  1. ave ni ipu tioata e fa o le kefir ma i totonu o ia mea e faʻasalaga le 20 kalama o le paʻu,
  2. inu tasi ipu tioata i le 4 itula.

O lenei metotia e faʻaaoga tasi i aso fitu uma. O le auala e fesoasoani e faʻamamā ai le tino ma le natura masani o le mamafa.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaopopo i le suauʻu i ipu na saunia-salati, cereals, soups, etc. E ui i lea, ia maitauina i le taimi e tasi, a le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso e tatau ona faʻaumatia - o le a le faʻaaogā lelei le fiva.

O le fiva mai le pamu fatu o loʻo i ai mea taua nei:

  • faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamaonia tulaga maualuga o suka,
  • faʻaosofia ai fatugaʻo ma mea faʻafiafia,
  • fesoasoani e aveese faʻamaʻi,
  • faʻamamā le tino o toxins,
  • faʻasolosolo tulaga maualuga o hormonal,
  • faʻaleleia le manava ma le gasolo o galuega,
  • Fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi, manava manava ma le malosi.

Mo le faamoemoe o le leiloa o le mamafa, ave 2 tbsp faalua i le aso. l palukin, fufuluina i lalo i se ipu vai inu le 50 -60 minute ao le i ai. E faʻatagaina e faʻamago ai le kulimi kulimi i vai inu, faʻatali e fula, ma faʻaaoga e avea o se meaʻai. O le ave o le pakini fila sa i ai le faʻamoemoe faamoemoeina, e tatau ona e inu pe tusa ma le tolu lita o le vai i le aso.

O fiva faʻamaʻi maua mai le oats ei ai ni uiga faapitoa ma tuʻuina atu le tino i:

  • televave vave o le talo
  • lelei le faʻaaogāina o minerale (faʻapitoa i le calcium),
  • aveeseina o le dysbiosis,
  • fufulu mama,
  • faʻasalaga o le hepatoprotective.

Ave le laʻau o le oatomati e faalua i le aso ao le i ai taumafa, faʻasese le mea mama i se ipu vai inu. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le tele o vai - a itiiti ifo i le lua lita i le aso.

O tagata e leai se mafuaʻaga e le mafai ai ona faʻauʻuina le fiva i le malogo e mafai ona suia i fualaau faʻapitoa.E tusa ai ma tagata atamamai, o fualaauʻai ma le fiber e fesoasoani e faʻamama ai le iniseti ma toe aumai ai le mamafa i le masani. O le aoga sili o le fualaau faasaina o le mafai lea ona saʻo, e oo atu i le milligrams, o aso taitasi, ma o le mea sili ona le lelei o le oloa o vailaau e le oi ai uma meatotino aoga o loo i totonu o ona ituaiga natura. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e faʻaaogaina i luga o se laupepa se filo i na o tulaga ogaoga.

O le elemene aoga autu o le filo laupepa o le microcrystalline cellulose (MCC), lea e maua mai i ni mea mamafa o le fuga lea e aveese mai i le gaosiga o ie.

Mea aoga aoga o le fualaau faasaina:

  • faʻavaveina le faiga o fefaʻatauaiga,
  • faʻasalalau le galuega o le vaega o meaʻai,
  • faʻamamā le tino i le muai tagofia ona aveese lea o vaega faʻaleagaina,
  • puipuia le inu,
  • tosoina o se aofaiga tele o le vai, fuga, ma o lea e tuueseeseina ai le lagona o le fiaaai,
  • e le o afaina i le manava ma e le o gauaiina e le manava, fesoasoani i le mamafa o le mamafa o le mamafa, faaitiitia le tele o le malosi e faʻaaoga.

E leai se mea faigata i le ave o ia fualaau - na o le aofaiga sao o loʻo faʻamauina i le vai. E amata ona latou ave mai le 1 laulau i le aso, i le vaiaso latou te faateleina le aofaʻi i le 5, i le isi vaiaso - e oʻo i le 10, i le masina - e oo atu i le 30 ma isi. O le maualuga pito i luga ole pasi ole 50 gaʻo.

E toetoe lava a leai se faʻasalaga i le faia o se faʻaopoopoga meaʻai talafeagai. Ae ui i lea, o oloa e mauʻoa i fiva laau e le tatau ona faʻaleagaina e tagata o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le maʻi o le manava po o le duodenum, gastritis, duodenitis, poʻo le afaina o le esophagus.

O le i ai o fiber i le taumafataga o le faavae lea o se soifua maloloina maloloina ma le faʻamautuina o le mamafa o le tino. Ma afai e faʻaopoopoina i le aveina o fualaau faʻamalositino ma le faʻatinoina o le tino, e mafai ona e tausia le soifua maloloina ma le matagofie seia oʻo i le matua.


  1. Falemaʻi falemaʻi suʻesuʻe. - M .: MEDpress-inform, 2005. - 704 p.

  2. Taʻiala mo le Tumutumu o le Falemaʻi. - M.: Medicine, 2014 .-- 664 p.

  3. Natalya, Aleksandrovna Lyubavina Immunity mo faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka ituaiga 2 / Natalya Aleksandrovna Lyubavina, Galina Nikolaevna Varvarina und Viktor Vladimirovich Novikov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2014 .-- 132 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Mai susu susu (vaovao susu)

O lenei laau e iai le tele o le calcium, o le kasikoni, o le kopa, silymarin, uʻamea ma le bioflavonoids.

Faʻaaogāina o fiva mai le vaovao susu:

  • O loʻo i ai se meatotino malosi,
  • O se mea sili ona lelei e faʻaosofia ai le puleaina o talo,
  • Faaitiitia aafiaga o le inupia pe a uma le ava malosi. Selemarin, o se vaega o le vaovao o le susu, o se vailaau mamana malosi lea e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism ma puipuia ai mai le faʻaumatia,
  • O se auala sili e puipuia ai le paʻu talavou,
  • Faʻaleleia le puipuiga.

E tusa ai ma lisi lisi, o le mea e tasi o loʻo mulimuli mai: suamusu susu poo le susu o le vaitama e avea o se oloa mo gaioiga mamafa o galuega mediocre.

O le faʻamamaina o le ate, e toe faʻafoʻisia ai ana galuega, o lea e saofagā ai i le faʻamautuina o le galuega a isi totoga.

Mo le mamafa o le susu susu susu o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  1. Fua mo tagata matutua - 1-2 tbsp. punetini i le aso tasi le itula ae leʻi 'ai, inu pe faʻamaepe i le 250 ml o le vai,
  2. Afai ei ai ou faafitauli ogaoga i le ate, talanoa i se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga,
  3. A faʻaaogaina fiber, ia manatua e faʻaleleia lou faʻaaogaina o vai.

Lapataiga: Aua le faʻaaogaina le susu vaitui i le taimi o le susu, maʻitaga, kanesa, faafitauli ma le gastrointestinal tract ma le le faapalepale.

Ia manatua foi o le tele o le taumafaina o le susu vaʻaia e tau atu ai i le gaosiga o le kesi, ulu o le ulu, mimiti, ma le faʻaleagaina o le paʻu.

Muamua lava, o le lala (saito), faapea foi ma vine, fualaau, afu ma nati.

Afai o lau meaʻai e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le fiva o le saito, ona faʻamavae lea o 2-4 gaʻo punetini o le oloa i totonu o se ipu vai ma ave le mea na maua i taimi o taumafataga taʻitasi (main). O le tele o taimi, e avea o se mea e fetaui lelei i soupeti ma susu.

O se aoga tele mo le kolone o le faʻaaogaina masani o le saito tele. E mafai ona fufulu puipui o le kulupu lea e tupu mai ona o le galoina o meaai. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le toto i totonu o le pelvis ma le setete o le genitourinary system.

Taimi i aso taitasi mo se tagata matua: 2-6 tbsp. sipuni.

Siberian fiber (falemaʻi)

E aofia ai:

  • Pectin - maua ile kapisi, beets ma fuamoa fua,
  • Laʻau aoga aoga ma gaʻo,
  • Legnin - maua mai i strawberries, pi, tamato,
  • Bean Resin.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le tuufaatasiga o fiber Siberia mo le paʻu o le mamafa, faʻapea foʻi i isi ituaiga, e leai ni faʻatoʻaga, meaʻai ma mea uma e le masani ai.

E tusa ai ma fomaʻi, o se mea lelei ma lelei le suitulaga mo mea faʻalaumalie. O vaega taʻitasi o se vaega o le faʻaopoopoga e le faʻapalapalaina e le tino, ae e fesoasoani e faʻaitiitia ai gaʻo kulimi ma cholesterol.

O le fiber Siberia e i ai le paʻu tutusa, o le vaetamaina lea e tatau ona amataina i sina siʻosiʻomaga laʻititi ma se siʻitia faateleina. O le faʻaaogaina i aso taitasi o se faʻaopoopoga mea taumafa e faalagolago i uiga o le tino o le tagata.

E pei lava o isi fiber, Siberian e tatau ona faʻamalo i le kefir, yogurt poʻo le sua, o lona uiga, i lona mamanu e le faʻaaogaina.

Le fasi siama

O le taimi lenei e sili atu i le vavalo o le tagata, lea e tupu ai le faʻavae ma le atinaʻeina o faʻalapotopotoga o microbes. A oʻo mai le fiva i le gutu, matou te taumafai e faʻatau meaai mo se taimi umi ma faigata. O le tele o salivation e tupu ma ituaiga uma o siama faʻamaʻi. Faʻaumatia i le taimi lava e tasi le avanoa e atiaʻe ai caries, pisa, ma isi.

O loʻu aafiaga o le gau

Ou te fia tautala e uiga i le auala ou te faʻaaogaina ai le fiber i se pepa sauniuni ma faʻaaoga i meaai. Ou te faʻatau sau i le fale talavai. Faʻatau atu i se fagu po o se pusa. Sa ou faʻafefiloi 1.5 tbsp. punetipi o fiber i totonu o se ipu malamalama ma inu nai lo le 'aiga o le taeao.

Ina ua mavae sina taimi, sa ou matauina uluai taunuuga: o le faamalieina vave o le fiaaai ma le faatuina o le gaogao. Ua faʻaumatia le 2 kilokalama ma faʻaauau pea ona le maua le mamafa.

Mo galuega masani ile manava

E sili atu ona lelei le faiva o fiva i totonu o le vaega o meaʻai. E le gata i lena, o oloa o le olaga masani e le faʻaputuina i totonu ia i tatou, o le puipui o le intestinal e faʻateleina foi. O fea e mafai ona faʻaumatia faʻalavelave, kulupu ma siama e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. Ma, e pei ona e iloa, o loʻo i totonu o le inumaga ma lona microflora e tulaʻi mai le puipuiga lelei.

Faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa

Ina ua uma le fanau, mo se taimi umi, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, sa inu ava (1 tbsp. 2 taimi i le aso). Ou te fiafia i le taunuuga, talu ai na toe foi mai loʻu mamafa i le masani. Tau lava ia iloa o le faʻaaogaina o le suavai i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 2 lita.

Victoria, Samara

Sa ou faʻaaogaina le fiber mo le lima masina ma o le a taʻu mai oʻu lagona. Sa le gata ina fesoasoani o ia i le aveesea o le 7 isi pauna, ae na faaleleia ai foi lona malosi. Mo i latou o loʻo amata ona faʻaaogaina le fiva, ou te manaʻo e fautuaina oe e amata i se sipuni, ma faʻalautele le fua i le taimi e aloese ai mai taimi le lelei. Talu ai o le toatele o aʻu uo sa faʻaaogaina i le taimi lava lena i le tele o mea, ona faitio ai lea i le poloka.E tatau ona faʻaaoga le tino i le oloa fou. Ma le mea mulimuli, ou te fia fai atu o le aiʻai fiva ua fesoasoani ia te aʻu e tuʻu ai falaoa, lea e manaia tele.

Natalya, Bobruisk

Ou te faʻaaogaina fiber i le tele o auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taeao ou te faʻaaogaina i se ipu tioata. I le taimi lava e tasi, tuʻu le fiva mo le 10 minute e faʻamalosi ma na ona inu. I le aoauli ou te faaopoopoina i le sou, ma i le afiafi i yogurt. O le taunuuga e le o toe mitamita, aua e leʻi oʻo mai, ae ou te manatu o le a vave lava ona aliali mai.

Inna, Voronezh

Sa le fesoasoani mai o ia ia te aʻu, ma ou te manatu ua na o se tupe taufaamatau. E ui e pei ona latou fai mai, e tasi lava le vailaau e le tupu.

Tatyana, Kaliningrad

Ou te talitonu o loʻo i ai se faʻamanuiaga mo le gastrointestinal tract mai le fiber, ae o le faʻamoemoe e leiloa le mamafa naʻo le tau o le valea. Aua neʻi galo e uiga i meaʻai talafeagai ma gaoioiga faaletino.

Lily, Ufa

Faʻafetai i le faʻaaogaina masani o fiva, na ia togi i le tusa ma le 14 kilokalama. Ou te fautuaina tagata uma e le i taumafai i ai, ae ou te le toe manao e toe aumai, ou te le fiafia i le tofo.

Arina, Belgorod

Na ou faitau e uiga i mea aoga o le fiber i le tele o feusuaʻiga a tamaitai ma filifili ai e faʻataʻitaʻiina mo au lava ia. E le mafai ona ou taʻuina le mea na maua mai le meaʻai, ae afai e faʻasese i le kefir poo yogurt, e mafai ona e faʻaaogaina. E ui i le mea moni e na o ni nai vaiaso na ou uila ai, ae na ou matauina muamua taunuuga: Ua leiloloa le 1.5 kilokalama e aunoa ma se taumafaiga.

Irina, Kostroma

Ina ua uma ona faitau se tele o iloiloga fiafia e uiga i le aafiaga o le masani ona faaaoga fiber, na ou filifili e faatau ma saili pe moni lava. Afai na ia fesoasoani i se tasi ia avea ma ataata ma sili ona matagofie, ona ia aumaia lea ia te au le tele o tiga o le manava ma avea ai aʻu ma se tagata e masani ona sau i le faletaele. O lenei ou te manatu e mafai ona faʻaititia le tele o le taumafaina o kapeti ma apu, nai lo le toe liliu atu i le "falemaʻi" fiber mo se fesoasoani.

Eugene, Syzran

I le masani ai, afai e masani ona faʻaipoipo, taoto i luga o le nofoa ma faatalitali seivagana o le a tauivi o ia ma isi pauna - e leai se uiga. Aua nei galo o mea uma e tatau ona tupu i se auala faigata - 'ai le fiber, aua neʻi galo e uiga i faʻalositino. O lea, na mafai ai ona leiloa le 10 kilokalama i le 3 masina. O le mea lea, aua e te paie ma mulimuli i lau "miti" miti!

Mo le puipuia o le gataifale

I tua i le 20 seneturi, na faia ai e saienitisi se sailiga ofoofogia. E foliga mai o le masani ai o le fiber e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o se tasi o ituaiga sili ona taatele ma le matautia o kanesa - o le faʻasaʻo. O le mafuaaga o lona tupuga o se olaga le talafeagai, o le faʻaaogaina o mea gaosia ma gaosia. O fiva vevela e vave ona faʻaumatia le tino o toega o meaʻai leaga ma toe faʻaleleia le masani, "ola" microflora.

Mo le faamamaina o le toto

O le tasi ituaiga fiber o le pectin, o se faʻataʻitaʻiga o se omomi ma piliona piliona e poloka ai le tuʻuina atu o mea oona i totonu o le toto. Ona o meatotino a le pectin, o nei vailaʻau ua liua i le tuufaatasiga o ituaiga e le mafai ona folasia ma ua aveesea mai le tino i le natura. Ma o le a le mea e ofoofogia, o le aʻafiaga o fiva pectin e le taofia e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela.

Fiber manaomia

O lenei ituaiga o oloa e tatau ona i ai i taimi uma i meaai a tagata, e leai ni tuusaunoaga mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi. Ole fua faʻatatau ile 25 grams i le tagata. Ae e le o lona uiga e taua tele le tuʻuina atu o le manaʻoga i fesuiaiga o fiva eseese, e ui lava e le afaina le faaopoopoina o ipu ma fatu.

E maua le fiva i le tele o meaʻai fualaʻau, e aunoa ma lea e le mafai ona tatou mafaufauina o tatou olaga. Ae o le a le mea e tupu pe a tatou taofi le taumafa i meaʻai fiva? E le faigata le taliina o lenei fesili, aua ei ai vaitau e le aofia ai mea uma mai le meaʻai. Ma sa nonofo tagata i luga o pateta ua paluga, pateta, pulumu sua. I le nofo ai i luga o se meaai e leai se cell, e mafatia tagata:

  1. O gasegase gasegase, manava manava, mausalī, ma oʻo lava ina maeʻa i le iniseti o loʻo tupu - o le le mafai ona gaosia se gaioiga o le toilalo e aunoa ma le fesoasoani a le papa ma le enemas. O le mea lea, ona o nei faafitauli, ua afaina ai le afaina.
  2. O le fausaga o toto toto ma le toto ua soli, atherosclerosis, atiae o le ischemia, pepa o le cholesterol, lea e mafua ai le sasa, fatu fatuga, faamaʻi o le tino, ma isi.
  3. Le lava le fiva o le mafuaaga o le maʻisuka.
  4. E tele mea e tutupu.
  5. I le tele o tulaga, pe a maeʻa le faʻasolosolo umi, atony ma hemorrhoids, e atiaʻe e se tagata le kanesa o le kolo.

Sei o tatou fai sina malologa ma faʻalogo i le pese Yandex:

Fiber Products

Matou te iloa nei igoa toetoe lava mai le fanau mai. O le fiber e mauoa i le gaʻo ma leki, fualaau mamago, bran, falalaʻau atoa, vine, fualaau faisua, fualaau faisua, nati, greens, etc. Afai oe aofia ai le kapeti, falaoa o le rye, walnuts, strawberries, zucini, apu, pears, ma isi mea masani i le taumafataga, o le tino o le a maua le maualuga o le fiber ma leai ni faʻaopoopoga e manaʻomia.

O le natura ua uma ona tausia e mafai e se tagata ona faamama ma toe faafou le tino i se auala manaia. Ae afai e te manaʻo e faʻaopopo se pulumu ia te oe - faʻamolemole. I so o se fale talimalo e tele mea, ma mo tofo uma lava. Ia mafaufau nei i mea e sili ona lauiloa, faʻafetai i ai, e maua e le tino le filo talafeagai.

O lenei ituaiga oloa e tulaga ese lava. E le gata e tau le penny, ae fesoasoani foi ia i tatou e faʻaumatia ma puipuia le tele o faʻamaʻi matautia. Ae o le faafitauli, o nai mea e aofia ai i latou ia latou meaʻai. O tagata uma o loʻo tulituliloaina le sili atu ona taugata "faʻatau" o filo lanu. Faʻavave e toe faʻaogaina le vaʻa - vave ona e alu i le faleoloa lata ane ma aumai le saito, rye, karite, araisa, oat, sana poʻo isi ituaiga o fila. I le taimi lava e tasi, o lenei oloa e aofia ai elemene taua ma vitamini: E, A, B, magnesium, zinc, koko, seleni, chromium, copper, potassium, calcium, etc.

Rice, buckwheat, oat, rye, karite, saito ma isi ituaiga o gaosiga o meaʻai e masani ona maua mai fiber ma mea sili ona taua mo le tino. E aofia ai le tele o vitamini, vailaʻau o minerale, macro ma microelements, mea faʻamalosi, ma isi. Ma o le a le mea manaia, o gaʻo o loʻo i totonu o ituaiga o meaʻai ma e na o pennies e maua. O le mea autu o le faʻatau lea o oloa gaosi atoatoa e le liua i le pefu.

Fualaau aina ma fualaʻau

O le suamalie, fou, tuuina atu le malosi, malosiaga lelei ma fualaau faisua ma fualaʻau - a aunoa ma ia mea, e le o se tagata nofo toatasi e mafai ona mafaufau i le olaga. Latou te i ai i taimi uma ma i le tausaga atoa faʻafiafia mai ia i matou ma o latou lanu susulu ma le tofo matagofie. Ma e pei lava o "paaga" i le tausiga o fiber, latou te avanoa ma le tamaoaiga aupito sili ona tauagafau a le aiga. Aua e te paie, alu i le maketi pe totogi se asiasiga i se maketi tele ma togi seleni, pi, zucini, kapisi, kāloti, aniani lanu meamata, fualaau faisua, eggplantal, tamato, ma kukama i totonu o le ato e aunoa ma le taofi. Ma mo le taumafataga, tuʻu i ou luma se fafie ma apu, pears, apricots, strawberries, vine, blueberries, ma isi. Taumamafa taʻitoʻatasi ma malepelepe i salati, faʻasao i le olive olive sili, ma fiafia i le malosi o le malosi.

Taua: e te le manaʻomia ona totoina le fua o le fualaʻau, o loʻo i totonu ia i latou o le tele o vitamini o micro ma macrocells, fructose, glucose, ma vailaʻau o loʻo faʻamoemoeina. Ae o lenei mea e faʻaaoga i oloa o tagata gaosi oloa i totonu. Afai e te faatauina mai fafo fualaau aina ma fualaʻau, lagona le saoloto e fufulu mai mea o loʻo faʻaaoga mo le felauaiga ma le faʻasaoina.

Contraindications i le fiber intake

E leai se oloa i luga o le lalolagi e leai sona faʻaoga, o lona uiga, e le na o faʻamanuiaga, ae faʻamaʻi foi. O le mea lea, o le fiber e foliga mai e le afaina na matou suʻesuʻeina e iai foi le tele o faʻasolega. O lea, o le a tatou iloiloina auiliiliga.

  1. O le fiber e mamafa tele ma faigata.Ma afai ei ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - inflammation, colitis, enteritis, flammatory processes in the esophagus, colon and rectum - meaʻai ma filo e tatau ona faʻaaogaina.
  2. E le mafai ona e alu faʻamalosi i se meaai e aofia ai le aofia ai o filo mūmū mo i latou oe sa nonofo i luga o vaʻaiga faʻafeiloaʻi ma paluga pateta mo se taimi umi. O mea uma e manaʻomia ona faia ma le agamalu, faasolosolo malie, taumafai e aua nei faamanualia puipui o le manava, manava, ma le gaʻo e le masani ai i le faʻamalosi.

I le mea e tupu pe a uma ona 'ai le fiva e pei o le vomiting, maʻi manava, tiga, tiga tiga, afaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma taofi le tagofia o meaʻai.

Taua: a faʻaaogā le fiva, e tatau ona faʻateleina le tele o vai mama.

O le a le mea e filifilia fiber

I luga o fata o falemaʻi ma faleoloa na tuʻuina i ai le lino, paukini, Siberia, fiva ma le susu. O igoa nei e sili ona lauiloa o loʻo manaʻomia e le au fai meaʻai ma i latou na galo le mamafa ma faʻaleleia lo latou ola maloloina ona o lenei oloa. O le fea e filifilia? Muamua lava, ia manatua pe o loʻo e maʻi ile ituaiga o oloa ma faʻaaogaina vave pe afai o loʻo iai i luga o le lisi. Tuʻu na oi latou e le afaina ai faafitauli. Le isi - manatua mea o loʻo e maua i le soifua maloloina. Afai ei ai maʻi o le ate mama - filifili le laʻau vaovao, ma le gastrointestinal tract - paukini fiber, ma isi. Ma o lea sei o tatou agai i luma i se suʻesuʻega auiliili o mea taua.

E faʻapefea ona ave le fila fila

I le 100 kalama o oloa gaosia, na o le 298 kalori. O le faʻaopoopoga o loʻo i ai se vailaʻau vailaʻau faʻamalosi ma faʻamamaina atoatoa le manava, fafagaina le tino ma vitamini, minerale, ma isi. O le Flax e iai le malosi e faʻamamā ai le tino o soʻo se ituaiga o vailaʻau ma toxins. Ma o le faʻaaoga masani o mea e maua ai le laumei e fesoasoani e puipuia ai ni siama o le kanesa, faʻaitiitia le mumū, faʻafoʻi le masima vai masima. Ma faʻaleleia le faʻatinoga o le urinary and reproductive systems of tagata. E le mafai ona aofia ai le faaopoopo faaopoopo i le taumafataga mo:

  • polycystic
  • uterine fibroma,
  • endometritis ma isi faʻamaʻi tamaʻitaʻi.

O le taumafa o le fila fila e le fautuaina mo tina ma tamaʻitaʻi tausi soifua o loʻo i ai se vailaau o le kanesa o le prostate gland.

Auala ole taumafa

  1. Faʻaopopo le 10 kalama o le fiber i se ipu vai kulimi e aunoa ma ni mea faʻaopopo, faʻafefiloi lelei ma inu i le taimi.
  2. I totonu o se ipu o lefir faaopoopo le 10 kalama o fiber mai le muka, faʻafefiloi lelei ma inu.
  3. A o e ai, tuʻu i totonu o le sipuni 10 kalama o le faʻaopoopoga, inu ma inu tele vai mama.

Totoga masani

  1. Faʻatau le 1 lita o le kefir free fatty, vaevaeina i ni vaega tutusa. Liligi le 20 grams o le faʻaopoopoga i totonu taʻitasi ma e tatau ona inu uma i totonu i totonu o le 3-5 itula. O sea aso anapogi e tatau ona faia i aso taitasi i aso uma.
  2. Afai e filifili e inu na o le fiber, ia manatua o le aso e le tatau ona sili atu i le 2 teaseti. Inu le afa itula ao leʻi 'ai,' ai le tele o vai, e sili le suavai pe faʻafefe.

O se fua tulaga ese mo le masi mucous

O lenei oloa e faʻaaogaina lelei ai le gastritis ma faʻaleagaina uma siama faʻasalaga, faʻaleagaina, faʻaleagaina. Liligi le sipuniti o le faaopoopo i le flax i se ipu vai ma faʻamalosi mo le luasefulu minute. Ona faʻafefiloi ma lulu le paluga maeʻaeʻa ma inu le afa afa i le aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga.

Auala e ave ai fiber Siberia

O le faʻaopoopoga siberia e aofia ai fualaau aina o fualaʻau, vine, fualaau 'aina, legumes ma cereals. Mo le mafuaʻaga lenei, o le oloa e maua i vitamini, elemene o eletise, macroelements, acids, o loʻo faʻamalieina atoatoa e le tino o le tagata. O le faʻaopoopoga o loʻo i ai se auala faʻaopoopo. O se faʻasologa o le tele o faʻamaʻi, faʻamamaina le tino, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga, faamamaina le toto, faʻasolosolo ai le peristalsis ma le metabolism.

O le oloa e aofia ai le suka o le saito, le suka, le karite, o le lala oati.Ma mai le faʻaopoopoga o blueberries, pusi mauga, fualaau aina ma pine pine. E mafai ona faʻatau sau filo, i le tulaga o granules, ma le taumafataga - paʻu. Mo i latou e le o popole e uiga i le mauaina o se ulugalii faaopoopo pauna, e mafai ona latou filifilia se fesoasoani faaopoopo. Manao e leiloa le mamafa - faʻatau le paʻu. Ave i aso uma 3-4 taimi, leai.

Taua: o le masani i aso taitasi o le oloa e le sili atu ma le fa punetini. Inu se sipuni ao leʻi faia se taumafataga i le 30 minute, inu tele vai.

E i ai ituaiga eseese o fiber Siberia ma i totonu oi latou o loʻo i ai se oloa mo le mauaina o se ata manifinifi. Faʻafetai i se tino filifilia filifilia, o le gaʻo e susunuina, ua faʻamamaina le gastrointestinal tract ma ua leai se meaʻai. E matua fautuaina e tagata e taumafa taumafa, e faapea, faatasi ai ma le fiber, o le gauai faapitoa e totogi i isi meaʻai. E tatau ona lafoaʻi le maualuga o kalori, meaʻai, gaʻo, mea suamalie ma auai i se olaga ola malosi. O lenei mea o le a ausia ai le taunuʻuga sili.

Auala e ave ai le fiva mai le susu

O lenei mea totō e mauʻoa i mea gaosi e fesoasoani e le gata ina paʻu ai le mamafa, ae faʻamamaina ai le ate, faʻaogaina o le ate, intestine. O le laau tulaga ese e iai le silymarin - o se vaega malosi malosi e faʻamalo ai le atinaʻeina o auala faʻaoga, e oʻo lava i mimita ma faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu, ma o loʻo i ai sona toe faʻafouina. O le masani ona faʻaaogaina le vaovao susu e mafai ai e oe ona faʻamaonia le faʻasalaga faʻasalalau, processocrine, metabolism, ma peristalsis.

Taua: ao le i fafagaina le susu o le taumafataga o le vaitui, o le fomaʻi ma le suʻesuʻega o le tino mo le i ai o le faʻaogaina o mea e le lelei i totonu o fatugaʻo, o le pancreas ma gallstones e tatau.

Ave le paʻu ao lei 'ai mo le afa itula ma inu le tele o vai mama. Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e inu 3 taimi i le aso. Ma mo i latou oe mananao e togafitia le ate - i le taeao i luga o se manava gaogao, inu se sipuni sipuni o le vai ma fai le taeao pe a uma le afa itula. O le vasega o le taliaina e 3 vaiaso, ona malolo mo le vaiaso, toe fai. Aua le ave le paʻu mo sili atu i le lua masina sosoo.

Contraindications

E le mafai ona e faʻaaogaina le susu i le va o le maitaga ma tuʻuina atu i tamaiti laiti i lalo o le 12 tausaga. E le gata i lea, aua nei e aveina le fesoasoani ao fafagaina oe. O le laau e mafua ai le manava ma e mafai ona mafua ai le pala, manava i le pepe.

Taua: o le vao e le tatau lava ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia mai le allergies i le chamomile, faʻavaveina. Malosiaga mo le maʻisuka malosi, ulutala maʻi ma le enterocolitis ua faʻasaina.

Taumafa laʻau mo le paʻu mamafa

30 kalama o le oloa faʻatumu le fola i se lita o vai ma tuʻu i le afi, faʻafefe le afa o le tele o le vai seia oʻo ina faʻafefe. Ona aveese lea mai le ogaumu ma tumau pea i le isi 20 minute. Inu muamua ae lei 'ai mo le afa itula.

Auala e ave ai le pakinia fiber

O lenei ituaiga o faʻaopoopoga o se tasi o mea sili ona taua ma tulaga ese. I le lautele, o le pumpkin o se faleteuoloa o mea matagofie e mafai ona toe faʻafoisia le soifua maloloina i tulaga sili ona faigata. O nisi taimi e foliga mai o lenei matagofie ma le agalelei i le tele o fualaau faisua ua lafo mai ia i tatou mai le lagi. O le mea lea, o le pakiniki fiber e aofia ai e le gata o fila, ae o le tele foi o gaʻo maloloina, meaola, vitamini, micro-macro elemene.

O le faʻaauau pea o le faʻavaveina o le faʻavaveina o faiga faʻavae, e maua ai e le tino le tele o le malosi, soifua maloloina, malosi, ma le umi. O le oloa e afaina i le maanuminumi, tausaga o tausaga, faaleleia le lelei o le manava o le tino, faatamaia ai microbes, siama. E le mafai ona faʻamatalaina mea aoga uma o le pauka, e le gata! O le fiva mai le pamu o loʻo faia mai ona fatu tulaga ese. O se mea sili lea ona lelei i le hypoallergenic oloa, ua fuafua mo le aofia ai i le taumafataga mo tagata o loʻo mafatia i se maʻi tuga - o se mea faʻafefe i le gluten.

Palu le fatu taumafa:

  • taofia le manao e ai,
  • faaleagaina faʻamaʻi pipisi,
  • faʻaumatia faʻalavelave mataʻutia,
  • fufulu le ate ma le gastrointestinal tract,
  • faʻamalosi puipui o toto toto, puipuia mai faʻamaʻi cardiovascular, atherosclerosis, fatu fatuga, taʻavale, ma isi,
  • faamama avega
  • toe faʻafouina le paʻu, ma isi.

Ave le sili atu ma le 15 kalama o le faaopoopoga i le aso. Inu 1 sipuni (5 kalama) ma sasaa vai tele. Faʻaosooso i le 10 minute ma 'ai i le tolusefulu minute aʻo leʻi' ai.

O le auala lona lua o le sasaa o le yogurt, kefir, le meaai o le fatu, faʻamalosi mo le 10-15 minute ma 'ai. Talitonu mai ia te au - e le gata e aoga, ae e matua lelei lava.

O ai e le tatau ona 'ai le popokin faaopoopo

E ui i lona tulaga ese, e le o tagata uma e mafai ona aofia ai le pauka ma ona mea e maua. E le mafai ona e faʻaogaina tina tausi maʻi, fafine maʻitaga, tamaiti laiti, i le i ai o faʻamaʻi gasegase i le vaega laititi.

Auala e ave ai le fiva o le saito

O lenei mea masani e faia mai le ogalaau o le saito ma e aofia ai vitamini o vaega B, A, C, E, D ma isi. E le gata i lea, o le mea faaopoopo e aofia ai carotene, folacin, choline, niacin, zirconium, strontium, cobalt, iodine, seleni, zinc, manganese, tin, aluminium, vanadium, boron, silicon, potassium, phosphorus, chlorine, potassium, calcium, iron, silver, etc. E leai ni calories i le faʻaopoopoga. O se fiva mamā lea e mafai ona faʻaitiitia ai cholesterol leaga ma faʻaleleia le lelei o le tino.

Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona fautuaina e le au faifaatoaga lenei oloa mo i latou o loʻo leiloloa le mamafa ma e manaʻo e fai se ata faʻataʻitaʻi. O le fiva mai le lala o le saito o se sosolo mamana lea e toso uma ai toxins ma toxins. O le mea lea, faʻamamaina lou tino, o le faʻaopoopoga e faʻaumatia vave le paʻu faaopoopo. Ae e taua le manatuaina o le taumafaina o le fiva o le saito e le aoga le 'ai o pies, suamalie, gaʻo meaʻai ma isi "mea suamalie." Manaomia le faʻamalosi i mea uma!

Auala e ave

Liligi lua pe tolu sipuni tele o le oloa ma se ipu vai-gaʻo lefiti, yogurt ma inu aʻo leʻi 'ai mo le afa itula. E mafai foi ona e faʻatumu le faʻaopoopoga i le susu, vai, compote, vai. I le taimi lava i totonu o le manava, o le a fufula le fiber ma mafua ai se lagona o le atoatoa. O le taimi nei e le mafai ona e 'ai ni lapisi tetele o meaai, ae faʻamapulaʻaina oe i le maualuga e fetaui i lou alofilima. I le taimi ole taumafa o le saito, e tasi le lita o le kefir i le aso e mafai ona aofia i le taumafataga. Pe a ma le 200-300 gm o soʻo se fualaau faisua (lanumeamata) - faʻamalolo, fou poʻo le kuka.

Contraindications

Aua e te faʻaaogaina fua o fualaʻau paʻu ma le fesoasoani o se faʻaopoopoga o le saito mo le maʻitaga ma fafine lapatai. E leai se faʻasalaga e le faʻataʻitaʻi i le gaioiga a se tamaititi mai le fiva mai le saito o le saito.

Taua: faʻapitoa e le mafai ona e aofia ai fibre o le saito i le taumafataga mo tagata o loʻo i ai le faʻafefe o le saito i le kulupena - ma le maʻi celiac.

Na matou suʻesuʻe puupuu i meatotino, metotia o le faʻaogaina ma faʻasalaga o filo lauiloa. Ma o le mea ofoofogia o le leiloa o le mamafa, faʻamalosia le soifua maloloina, toe maua le malosi, talavou ma le malosi - e le tatau ona faʻaalu tupe faʻapitoa i luga o meaʻai paleni. E lava le faitau o tala aoga e pei oi matou, faʻatalanoa se fomaʻi masani ma faʻaaoga fua faigofie, aoga ma taugofie.

Tuua Lau Faamatalaga