Omoni pancreatic

O se polypeptide e aofia ai filifili e lua A ma B, e fesootai i le va

vaʻapala alalaupapa, i inisalini tagata 51 amino acids ma MM 5.7 D.

O loʻo faʻapipiʻiina i sela o le pancreas i le tulaga o le proinsulin, i lenei pepa

o loʻo teuina i totonu o pakete faalilolilo ma o loʻo i ai iinei inisalini ma C-peptide o loʻo faia.

Faʻagasolo faʻatasi ma le faaseā:

• kulukose o le toto, o le fua o le faitotoʻa mo le siakiina o le inisalini e 5.5 mmol / l,

• gaʻo gaʻo ma amino acids,

• Tigmonite GIT: cholecystokinin, secretin, gastrin, afrogrogcacagon, gastric

• faʻalauiloa masani i le tuputupu aʻe o le homone, glucocorticoids, estrogens, pro

A maeʻa ona faʻamauina le inisalini i le nusipepa, ona faʻagaoioia ai lea o le enzyme

talini. Talu ai o loʻo i ai le tyrosine kinase, o le phosphoryla

• faʻafouina o le glycolysis ma le glycogenogenesis

• faʻaopoopoga o le TAG ma le VLDL

• faʻaosofia le felaʻuaiga o kulukose i totonu o sela

• faʻaleleia le felaʻuaiga o mea faʻavaomalo o le amino i maso

• faʻaosofia le faaliliuina, ie ribosomal synthesis

• faʻaosofia le felaʻuaiga o kulukose i totonu o sela

• faʻagasolo le lipoprotein lipase synthesis

• faʻaitiitia le gaioiga o lipase intracellular

A U T A L A V O I

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka

GL A K A G O N

O se polypeptide e aofia ai le 29 amino acids ma se molécula

mamafa 3485 Ioe ma le afa-ola o le 3-6 minute.

O loo faia i totonu o sela o le pancreas ma i sela o le tootoo laiti.

Faʻaititia le kulūkose.

• Faʻatoagaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis

Faʻateleina le gaioiga o le TAG-lipase mataʻitusi-intremellular-hormone.

Pancreas, ona hormones ma faailoga

Pancreas - o le uʻamea tele lona lua i le faʻaogaina o meaʻai, o lona mamafa e 60-100 g, o le umi e 15-22 cm.

O le finocrine activity o le pancreas o loʻo faia e tamaʻitaʻi o Langerhans, lea e aofia ai ituaiga eseese o siaki. E tusa ma le 60% o le faʻaaogaina o le manulele o le β-sene. Latou te gaosia se hormone inisalini, lea e aʻafia ai ituaiga uma o metabolism, ae faʻaitiitia ai le kulukose plasma.

Laulau. Omoni pancreatic

Inisalini (polypeptide) o le uluai protein lea na gaosia i fafo atu o le tino i le 1921 e Baileys ma Banti.

O le inisalini e faʻateleina ai le siama o le musika ma gaʻo gaʻo mo le kulukose. O se taunuuga o lenei mea, o le fua faatatau o le fesuiaiga o le kulukose i totonu o nei siama e faateleina pe a ma le 20 taimi pe a faatusatusa i le liua o le kulukose i sene i le toesea o le inisalini. I siama maso, o le inisalini e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen mai le kulukose, ma i gaʻo gaʻo - gaʻo. I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le permeability o le membrane cells foi e faateleina mo amino acids lea e tuufaatasia ai eletini i totonu o siama.

Fig. O aʻafiaga autu e aafia ai le kulukose toto

Lua hormone pancreatic glucagon - natia e se-sel o teineiti (tusa ma le 20%). Glucagon o se polypeptide e ala i lona natura natura, ma o se tagata e tetee i le inisalini e aʻafia ai le physiological. Glucagon faʻaleleia le gau o le glycogen i le ate ma faʻalautele le maualuga o le kulukose i le plasma toto. Glucagon fesoasoani e faʻaputuina gaʻo mai gaʻo susu. O le tele o hormones e pei o le glucagon: STH, glucocorticond, adrenaline, thyroxine.

Laulau. O aʻafiaga autu o le insulin ma le glucagon

Ituaiga o fesuiaiga

Inisalini

Glucagon

Faʻateleina le faʻaogaina o siama faʻamau mo le kulukose ma lona faʻaaogaina (glycolysis)

Faʻasolosolo le faʻaogaina o le glycogen

Faʻaitiitia le kulukose toto

Faʻasolosolo le glycogenolysis ma le gluconeogenesis

E i ai sona aʻafiaga

Faateleina le kulukose toto

O le numera o tino o le ketone i le toto e faʻaititia

O le numera o tino o le ketone i le toto e faateleina

O le tolu o hormone o le pancreas o somatostatin faʻamalo e 5 sela (pe a ma le 1-2%). O le somatostatin e aʻafia ai le faʻasaʻolotoina o le glucagon ma le glucose o le intestinal.

Vaʻaia ma le faʻaleagaina o le pancreas

Pe a tulaʻi mai le faʻamalolo o le pancreas maʻisuka malosi. O loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, o le mea na tupu e fesootaʻi ma le faateleina o le toto suka - hyperglycemia. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le mea lea i totonu o le fuʻa faʻapipiʻi, e taʻitaʻia ai le mea moni e leʻo atoatoa le glucose, e le o le mimiti epithelium, o le mea lea ua faʻaaogaina ai i le urine (glucosuria). E i ai le gaʻo o le suka i le urine - o le suātini.

O le tele o le urine na faateleina (polyuria) mai le 3 i le 12, ma i se tulaga e le masani ai, e oo atu i le 25 lita. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le kulūsese aloese e faʻateleina le mamafa o le urini, lea e taofia ai le vai. E le lava le suavai i le vai, ma o le tele o le mimilo e faʻamalosi e fatugaʻo ua faʻateleina. O le faʻamalaina e mafua ai le fiainu i tagata maʻi suka, lea e oʻo atu ai i le tele o le suavai (pe a ma le 10 l). I le fesoʻotaʻiga ma le excretion o le glucose i le faʻavave, o le faʻaaogaina o proteins ma gaʻo o mea ia e mautinoa ai le faʻavaveina o le malosi ole tino.

O le faʻavaivaia o le faʻamaʻiina o le kulukose e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le gaʻo o gaʻo. O oloa o le faʻamaʻi faʻamaʻiina o gaʻo o loʻo faia - tino o le ketone, lea e oʻo atu ai i se suiga o le toto i le alo o le acid - acidosis. O le faaputuputuina o tino o le ketone ma le acidosis e mafai ona mafua ai se tulaga ogaoga, lamatia ai le oti - maʻi faʻamaʻi, lea e tupu i le leai o se mafaufau, maʻi le manava ma le toto.

O le gasegase pancreatic o se maʻi e seasea tupu. Ole inisalini ole maualuga i totonu o le toto e mafua ai le paʻu o le suka i totonu - hypoglycemialea e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau - hypoglycemic coma. E mafua ona o le fatugalemu o le tino o le tino e matua nofouta lava i le le atoatoa o le kulukose. O le faʻaofiina o le kulukose e aveesea ai nei mea uma.

Pancreatic function regulation. O le gaosiga o le inisalini e faʻatonutonuina e se faʻaaogaina o le faʻaaogaina o manatu faʻaalia e faalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto plasma. O le faateleina o le kulukose o le toto e siitia ai le inisalini gaosiga, ae o le hypoglycemia, o le inisalini, o le inisiua, e ese mai ai, ua taofia. O le gaosiga o le inisalini e mafai ona faʻatupulaia i le vavous stimulation o nerve.

Pocreatic endocrin function

Pancreas (mamafa mamafa 70-80 g) o loʻo i ai se galuega fefiloi. O le tino o le gland e maua ai le fualaau suamalie, lea e alu atu i le lumen o le duodenum. O le galuega o le endocrine i le pancreas e faia i fuifui (mai le 0.5 i le 2 miliona) o sela o le epithelial origin, lea e taʻua o motu o Langerhans (Pirogov-Langerhans) ma e aofia ai le 1-2% o lona tele.

Faʻataʻitaʻiga Paracrine o laupepa motu o Langerhans

E tele ituaiga o siama endocrin i teineiti:

  • a-sel (e tusa ma le 20%) faia o le kaluka,
  • β-sel (65-80%), synthesizing insulin,
  • δ-sela (2-8%) faʻasolosolo faʻasolosolo,
  • Vailaʻau PP (itiiti ifo i le 1%) e maua ai le polypeptide pancreatic.

E maua e tamaiti laiti ni kulini G e gaosia ai le gastrin. O mea taua o le homone o hormones e faʻatautaia ai metabolic processes o insulin ma glucagon.

Inisalini - o se polypeptide e aofia ai le 2 filifili (o le filifili A e aofia ai le 21 amino acids ma le filifili B o le 30 amino acid residues) e fesootaʻi faatasi e ala i alalaupapa disulfide. O le inisalini e feaveai i le toto i se tulaga saoloto ma o lona anotusi e 16-160 mkU / ml (0.25-2.5 ng / ml). I le aso (3 sela o se tagata soifua maloloina e maua ai le 35-50 iunite o inisalini (pe tusa o le 0.6-1.2 iunite / kg o le mamafa o le tino).

Laulau. Faʻatulagaga o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le masini

Ituaiga o ie

Le masini

GLUT-4 e manaʻomia le polotini mo le gaosiga o le kulukose i totonu o le membrane

I lalo o le aafiaga o le inisalini, o lenei porotini e alu ese mai le cytoplasm i le palasia plasma ma o le kulukose e ulufale atu i totonu o le masini e ala i le faʻasalalau faʻasalalau

O le tui i le inisalini e mafua ai le faateleina o le fua o le kulukose i totonu o le masini e ala i le 20-40. O le felauaiga o le kulukose i maso ma siama pipisi e faalagolago i le insulin.

O isi glucose transporter proteins (GLUT-1, 2, 3, 5, 7) o loo i totonu o le paʻu o le cell, lea e aofia ai i totonu o le membrane tusa lava pe o le insulin

Faʻaaogāina o nei palatini, e ala i le faʻasalalau faʻasalalau, o le kulukose o loʻo feaveaʻia i totonu o le masini e se gradient gradient

O mea e le o insulin-dependent e aofia ai: faiʻai, epithelium gastrointestinal, endothelium, toto mumu mūmū, tioata, p-sel o teineiti o Langerhans, medulla o fatugaʻo, vailaʻau seminal

Malosiaga o insulin

O le faʻamalositili o insulin e vaevaeina i le basal, fai ai le fati o le circadian, ma faʻaosofia i meaai.

O le faʻamalositino Basal e maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻataʻitaʻiga o le tino i le taimi o moe ma i vaeluaga i le va o meaʻai. E tusa ma le 1 U / h ma faʻamatalaga mo le 30-50% o le pule faʻanatura o le insulin. O le faʻaaogaina o le Basal e faʻaitiitia faʻaititia i le umi o le tino poʻo le matelaina.

O faʻamalositino e faʻaosofia ai meaʻai-o se faʻalauteleina o le pulelasea o le insalini mafuaʻaga e mafua mai i mea taumafa. O lona voluma e 50-70% o le aso. O lenei faasea e tausia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lalo o tuutuuga o le faʻaopoopoga o mea mai le inumaga, ma mafai ai ona faʻaleleia lelei ma faʻaaoga sene. O le malosi o le pulefaaleale e faalagolago i le taimi o le aso, e lua ona vaega le natura. O le aofaiga o le inisalini na natia i totonu o le toto e tutusa ma le aofaiga o carbohydrates e ave ma e tusa ma le 1-2.5 iunite o le inisalini mo 10-12 g o gaʻo (i le taeao 2-2.5 iunite, i le aoauli - 1-1.5 iunite, i le afiafi - e tusa ma le 1 le iunite ) O se tasi o mafuaʻaga mo lenei faʻalagolago i le faʻamalosia o le inisalini i le taimi o le aso o le maualuga i le toto o hormones contrainsular (matua cortisol) i le taeao ma lona paʻu i le afiafi.

Fig. Malosiaga o le inisinia

O le vaega muamua (aute) o le faaosoina o le inisalini faaosofia e le tumau umi ma e fesootaʻi ma le exocytosis e seta-sene o le hormone ua uma ona faʻaputu i le va o meaʻai. E afua ona o le faatupuina o aafiaga i sē-sene e le o le tele o le kulukose e pei o hormones o le gastrointestinal tract - gastrin, gelacagon-pei o le peptide 1, e natia i totonu o le toto ao taumafa meaai ma le nutimomoia. O le vaega lona lua o le manava o le inisalini e mafua mai i le gaioiga o le insulin i le p sel i glucose lava ia, o le maualuga o le toto e tulaʻi mai o se taunuuga o lona faʻaaogaina. O lenei gaioiga ma le faʻateleina o le inisalini e faʻaauau pea seia oʻo i le maualuga o le kulukose i le masani mo se tagata tuʻuina atu, o lona uiga. 3.33-5.55 mmol / L i le toto vevela ma le 4.44-6.67 mmol / L i le toto capillary.

O le inisalini e galue i luga o sosoʻo faʻatatau e ala i le faaosofia o le 1-TMS membrane receptors ma le tyrosine kinase. Ole tino autu o le inisalini o le hepatocytes o le ate, musika o le muscle myocytes, adipocytes o le tino. O se tasi o ona aafiaga pito sili ona taua o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto; o le inisalini e faʻaaogaina e ala i le faʻalauteleina o le inu o le kulukose mai le toto e le tele o masini. E maua lenei mea i le faʻafouina o le galuega a transportembrane transporters (GLUT4), lea o loʻo faʻapipiʻiina i le palasia plasma o sosoʻo faʻatatau, ma faʻalauteleina le fua faatatau o le glucose mai le toto i siama.

Faʻafeiloaʻi i le 80% inisalini i le ate, o le mea o loʻo totoe i fatugaʻo ma laʻititi laʻititi i musika ma sima gaʻo. O le afa o le ola mai le toto e tusa ma le 4 minute.

O aʻafiaga autu o le inisalini

O le inisalini o se hormoni anabolic ma ei ai le tele o aʻafiaga i luga o sosoʻo taulaʻi o masini eseese. Ua uma ona taʻua o se tasi o ona aafiaga autu - o le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maua i le faateleina o lona gaioiga e suauu faatauaina, e faatelevaveina ai le faagasologa o le glycolysis ma le faamalolo o gaʻo i totonu. O le tuiina o le glycogen i totonu o le ate ma musele e ala i le inisalini e faaosofia ai le faʻaitiitia o le kulūkose, ma le faʻamalolo o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis i le ate. O le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaaogāina o mea amino e ala i sima faatapulaa, e faʻaitiitia ai le catabolism ma faʻamalosia ai le faʻalauteleina o le porotini i sela. E faʻamalosia ai foi le liua o le kulukose i gaʻo, o le faaputuputuina o triacylglycerols i adipocytes o le tino, ma faʻalavelave ai lipolysis i totonu. O le mea lea, o le inisalini e maua ai le malosi o anabolic, faʻaleleia le tuʻufaʻatasiga o meaʻai gaʻo, gaʻo, pulu ma meaola o le nucleic i sosoʻo taulaʻi.

O le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga i luga o siama, lea e vaevaeina i ni vaega se tolu e faʻatatau i le saoasaoa o le faʻaaliga. Faʻaola vave na iloa ni sekone ina ua maeʻa le fusifusia o le homone i le namu, mo se faataitaiga, o le inu o le kulukose, amino acids, ma le potassium i siama. Faʻagasolo malie tatala i minute mai le amataga o le gaioiga o le hormone - faʻalavelaveina o le gaioiga o enzymes palatini, faʻafouina o le faʻasologa o protein. Aafiaga ua tolopo Inisalini e amata itula pe a uma ona fusifusia i tagata e taliaina - DNA transcription, faaliliuga mRNA, faʻateleina le tuputupu aʻe o le cell ma le toe gaosia.

Fig. Faʻatinoina o gaioiga o le inisalini

O le pule sili o le puleaina o le insulin o le glucose. O se faʻaopoopoga o mea o loʻo i totonu o le toto i le maualuga e maualuga atu i le 4.5 mmol / L e faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le faʻamalosia o le inisalini e le masini e mulimuli ai.

Glucose → faʻafaigofieina le faʻasalalau ma le auai o le suauu pipiʻi GLUT2 i totonu o le β-cell → glycolysis ma le ATP faʻapitoa → tapunia o vaʻalaʻau e aʻafia i le ATP → tuai ona faʻasaolotoina, faʻapipiʻiina o K + ions i le masini ma le faʻamaloiloina o lona membrane → tatalaina o le calcium dependence channel and Ca 2 ions + i totonu o le cell → faaputuputu o ions Ca2 + i le cytoplasm → faateleina le exocytosis insulin. O le faʻamalositino o le inisalini e faʻaolaina i le auala tutusa ma le faateleina o le toto o le galactose, mannose, β-keto acid, arginine, leucine, alanine ma lysine.

Fig. Faatonutonuina o le puleaina o le inisalini

Hyperkalemia, sulfonylurea (fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2), i le polokaina o alalaʻau o le palasia o le plasma membrane o β-sel, faateleina a latou galuega failautusi. Faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini: gastrin, secretin, agoroglucagon, glycine, glucagon-like peptide 1, cortisol, hormone tupu, ACTH. O le faateleina o le siakiina o le inisalini e le acetylcholine e mataituina i le faatoaagaina mai o le matagaluega fesuisuiai o le ANS.

O le faʻasaina o le fausiaina o le insulin e matauina i le hypoglycemia, i lalo o le aafiaga o le somatostatin, glucagon. O le catecholamines na faʻamalolo e ala i le faʻateleina o le gaioiga ale SNS ei ai lona aʻafiaga.

Glucagon - peptide (29 mafutaga amino acids) e faia i se sela o le mea e fai ai le motu o le pancreas. O loʻo feaveaia e le toto i se tulaga saoloto, pe a fai o lona anotusi e 40-150 pg / ml. O loʻo faʻaaogaina ona aʻafiaga i luga o sosoʻo faʻatatau, faʻamalosia ai le 7-TMS receptors ma faʻateleina le maualuga o le CAMP i totonu oi latou. O le afa o le ola o le homone e 5-10 minute.

Gaioiga masani o le kulupu:

  • E faʻamalosia ai sē β o tamaʻitaʻi o Langerhans, faʻateleina le puleaina o le inisalini
  • Faʻamalosia le ate insulinase
  • E i ai ni aʻafiaga i luga o le metabolism.

Ata o se faiga e lagolagoina ai le maualuga o le kulukose mo le metabolism

O aʻafiaga autu o le glucagon i le tino

Glucagon o le hormonone catabolic ma le tagata e tetee i le inisalini. E ese mai i le inisalini, e faʻaleleia ai le kulūkose toto e ala i le faʻaleleia o le glycogenolysis, faʻaitiitia le glycolysis, ma faʻaosofia le gluconeogenesis i le hepatocytes ate.Glucagon activate lipolysis, mafua ai le faateleina o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo mai le cytoplasm i le mitochondria mo a latou β-oxidation ma le faia o tino o le ketone. Glucagon e faaosofia ai le palabolism i totonu o masini ma faateleina ai le faʻasologa o le urea.

O le glucagon le manava e faʻaleleia e le hypoglycemia, o le faʻaitiitia o le amino acids, gastrin, cholecystokinin, cortisol, ma le homone tuputupu aʻe. Faʻateleina le faʻamalositino ua matauina ma le faʻatupulaia o galuega a le SNS ma le faʻamalosia o β-AR ma catecholamines. E tupu lenei mea i le taimi o le malosi faaletino, matelaina.

Glucagon le manava ua taofia i le hyperglycemia, o le sili atu o gaʻo gaʻo ma tino o le ketone i totonu o le toto, faapea foʻi ma le malosi o le inisalini, somatostatin ma le secretin.

Pancreatic endocrine e le afaina e mafai ona tupu i le tulaga o le le lava po o le sili atu o le pule faitalia o hormones ma e taʻitaʻia ai le solia o le glucose homeostasis - le atinaʻeina o le hyper-hypoglycemia.

Hyperglycemia - o le faateleina lea o le kulukose toto. E mafai ona faʻalavelave ma tumau.

Maualalo hyperglycemia o le tele o taimi e faʻapitoa i le tino, ona e masani ona mafua mai i le aʻafia o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona 'ai. O lona umi e le sili atu i le 1-2 itula ona o le maualuga o le hyperglycemia e taofia ai le pule faasela o le glucagon ma faʻaosofia ai le pulefaʻatonu o le inisalini. Faʻateleina le kulukose o le toto i luga aʻe o le 10 mmol / l, e amata ai ona faʻateleina i le uila. O le kulukose o se mea galue malosi, ma o lona soona o faatasi ma le faateleina o le mamafa o le toto, lea e mafai ona oo atu ai i le faamalolo o sela, o le atinaʻeina o osuresi ma le leiloa o eletise.

O le hyperglycemia masani, lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose i le toto mo itula, aso, vaiaso pe sili atu, e mafai ona afaina ai le tele o gasegase (aemaise lava toto toto) ma o le mea lea e manatu ai o se tulaga o le muaʻi pathological ma (poʻo) maʻi. O se faailoga iloga o se vaega atoa o faʻamaʻi faʻamaʻi ma gasegase o le endocrin.

O se tasi o mea taatele ma ogaoga i totonu o latou maʻisuka malosi (DM), lea e aʻafia ai le 5-6% o le faitau aofaʻi. I atunuu ua atiaeina i le tamaoaiga, o le fuainumera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faaluaina i le 10-15 tausaga. Afai o loʻo maua le maʻisuka ona o le soliga o le inisalini e siaki-siama, ona taʻua ai lea o le maʻisuka ituaiga 1-maʻisuka-1. O le faʻamaʻi e mafai foi ona atiaʻe ma se faʻaitiitia o le aoga o le inisalini i luga o siama i luga o tagata matutua, ma e taua o le ituaiga 2 o le suka suka - SD-2. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o sosoʻo taulaʻi i le gaioiga o le inisalini e faʻaitiitia, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le solia o le galuega secretory o p-sel (leiloloa o le vaega muamua o le pulelaʻau meaai).

Hyperglycemia (o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto glucose i luga atu o le 5.55 mmol / L) o se faailoga taatele o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo atu i le 10 mmol / L pe sili atu, o le kulukose e aliali i le urine. E faʻapupulaina ai le mamafa ma le voluma o le mimi mulimuli ma o lenei mea e o mai faatasi ma le polyuria (o se faʻaopoopoga o le taimi ma le voluma o le urine tuai e oʻo i le 4-6 l / aso). O le tagata maʻi e faʻalauteleina le fiainu ma faʻalauteleina le malosi o le vai (polydipsia) ona o le faateleina o le mamafa o le toto ma le urine. O le Hyperglycemia (aemaise lava ma le DM-1) e masani lava ona o faatasi ma le faaputuputuina o oloa o le faʻamaʻi faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo - hydroxybutyric ma acetoaceticids (tino ketone), lea e faʻaalia mai i le foliga mai o le manogi o le ea ma (poo) urine, le atinaʻe o le acidosis. I tulaga ogaoga, o lenei mea e mafai ona mafua ai le solia o le fatugalemu o le tino - o le atinaʻeina o se maʻi suka, faatasi ai ma le leai o se malamalama ma le maliu o le tino.

O le tele o inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o togafitiga o le inisalini poʻo le faʻamalosia o lana pule faʻanofo ma sulfanylurea preparations) e oʻo atu ai i le hypoglycemia. O lona lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o le kulukose e avea ma mea autu mo malosiaga o le faiai ma, pe a oʻo i lalo pe faʻavaivaia foi lona mafaufau, o le a fai ma faʻalavelave le faiʻai ona o le le lelei o le galuega, faʻaleagaina ma (poʻo le oti) o neurons. Afai o le maualuga o le kulukose o le maualuga e umi, ona ono maliu lea. O le mea lea, o le hypoglycemia ma le faʻaitiitia o le kulukose toto e itiiti ifo i le 2.2-2.8 mmol / l) ua manatu o se tulaga lea e tatau ai i se fomaʻi soʻo se mea faapitoa ona tuʻuina muamua le fesoasoani i se maʻi.

O le hypoglycemia e masani lava ona vaeluaina, e tupu pe'ā uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia faʻamalosia o se faʻateleina o le pulelasea o le inisalini pe a uma ona 'ai faatasi ma se faʻatoʻilaloina o le suka (fructose or galactose) poʻo se suiga i le lagona lelei i le leucine o le amino, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e iai le insulinoma (o le β-cell tumor). O mafuaʻaga o le anapogi o le hypoglycemia e mafai ona - le atoatoa le faiga o glycogenolysis ma (poʻo) gluconeogenesis i le ate ma fatuga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o hormones contra-hormones: glucagon, catecholamines, cortisol), faʻaaogaina o le kulukose e le tissues, o le overdose of insulin, etc.

O le hypoglycemia e faʻaalia o ia lava i ni vaega se lua o faailoga. O le tulaga o le hypoglycemia o se popolega mo le tino, i le tali atu i le atinaʻe lea e faateleina ai le gaoioiga o le alofa, o le maualuga o catecholamines i le toto e faateleina, lea e mafua ai le tachycardia, mydriasis, gatete, afu malulu, leisa, ma se lagona o le fiaai tele. O le taua o le faʻaogaina o le hypoglycemia o le faʻalogoga faʻapitoa e aofia i le faʻafouina o le neuroendocrine o catecholamines e faʻavave vave ai le kulūkose i totonu o le toto ma faʻasalalau lona maualuga. O le vaega lona lua o faailoilo o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le tino tutotonu. Latou te faʻaalia i se tagata e ala i le faaitiitia o le gauai atu i ai, o le atiina ae o le tiga o le ita, lagona o le mataʻu, le mautonu, le mafaufau le mafaufau, faʻavevesi, faʻasolosolo, maʻi. O lo latou atinaʻe ona o le leai o se malosi o meaʻai i neu ua le mafai ona lava le ATP i le leai o kulukose. Neurons e leai ni metotia mo le teuina o le kulukose i foliga o glycogen, e pei o hepatocytes poo myocytes.

O se fomaʻi (e aofia ai le fomai nifo) e tatau ona saunia mo ia tulaga ma ia mafai ona tuʻuina muamua fesoasoani i tagata maʻi na maua i le maʻisuka pe a oʻo i le hypoglycemia. Aʻo le i faia togafitiga o nifo, e tatau ona suʻeina poʻo a maʻi o loʻo maʻi ai le maʻi. Afai e maua lona maʻi suka, e tatau ona fesiligia le tagata maʻi e uiga i ana meaʻai, o tui o le inisalini faʻaaoga ma lana masani masani faʻaletino. E tatau ona manatua o le atuatuvale i le faagasologa o togafitiga o se faʻafitauli faʻapitoa o le atiaʻe o le hypoglycemia i le maʻi. O le mea lea, e tatau i le fomai nifo ona saunia so o se ituaiga suka - pepa suka, suamalie, sua suamalie poo le lauti. Afai o le tagata maʻi e faʻaalia faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona vave taofi le togafitiga ma pe afai o le tagata maʻi e mama, ona avatu lea ia te ia le suka i soo se ituaiga e ala i le gutu. Afai o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi, e tatau ona vave ave vave ia laasaga e maua ai togafitiga faʻapitoa.

Le matafaioi o le kalukalo i totonu o le tino, masini o le gaioiga

O le faiʻai, inumaga, fatugaʻo, ma le ate o tagata autu ia o le kulukose. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatugalemu o le tino e faʻaaogaina le 4 kalama o le kulukose i le 1 itula. O le mea lea, e taua tele le tausisia o lona tulaga masani.

Glycogen - o se mea e teuina i totonu o le ate, o se faʻaagaga e tusa ma le 200 kalama. Faʻasolosolo o le kulukose pe pe a manaʻomia se malosi faaopoopo (gaioiga faaletino, tamoe), glycogen malepe, satufa le toto i le kulukose.

O lenei teuina e lava mo le tusa ma le 40 minute. O le mea lea, i taaloga e masani ona fai mai e gaʻo le gaʻo pe a maeʻa le afa itula, peʻa faʻaaoga uma le malosi i le foliga o le kulukose ma le glycogen.

O le pancreas e mafua mai i laʻau o le faʻafefiloi fefiloi - e maua ai le suamalie o le toto, lea e natia i totonu o le duodenum 12 ma faʻasaʻo ai nisi o hormones, o le mea lea o lona tino e faʻafesoʻotaʻi ma galulue faʻasolosolo. O faʻamau o le vaitusi e faʻapipiʻi le glucagon i teine ​​o Langerhans. O le vailaʻau e mafai ona faʻapipiʻiina e isi siama o totoga o le gastrointestinal tract.

O le tele o mafuaʻaga e amataina ai le puleaina o le homone:

  1. O le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le glucose i fua maualalo maualalo.
  2. Laasaga insulin.
  3. O le faateleina o le maualuga o le toto o mea amino (aemaise, alanine ma arginine).
  4. Faʻaosofiaga faamalositino (mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo galue malosi pe mamafa).

O galuega a Glucagon e fesoʻotaʻi ma isi mea taua o meaola faʻapitoa ma mea faʻapitoa:

  • faateleina le toto toto i fatugaʻo,
  • tausisia o le paleni eletise sili ona lelei e ala i le faateleina o le fua faatatau o le excretion, lea e faaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular system,
  • toe faʻaleleia o mea ate,
  • faatoaagaina mai o le inisalini totoga o le inisalini,
  • faateleina i le calcium i sela.

I se tulaga faigata, faatasi ai ma se taufaamatau i le ola ma le soifua maloloina, faatasi ai ma le adrenaline, o aafiaga o le physiological o le glucagon ua faaalia. E matua malolo le glycogen, ma maua ai le kulūkosefaʻaauau le tuʻuina atu o le okesene e tuʻuina ai maso ma le malosi faaopoopo. Ina ia faatumauina le paleni o le suka, o le glucagon e matua fegalegaleaiga lelei ma le cortisol ma le somatotropin.

Tulaga maualuga

Faʻateleina le puleaina o le glucagon e fesoʻotaʻi ma le gasegase o le pancreatic, lea e mafua mai i faʻamaʻi nei:

  • susu i le vaega o lelalala (glucagonoma),
  • se faʻafitauli matuia i totonu o fusi o le pancreas (pancreatitis),
  • faʻafanoga o lela ate (cirrhosis),
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • Cushing's syndrome.

Soʻo se tulaga faigata (e aofia ai gaioiga, manua, mu), hypoglycemia maoaʻe (maualalo o le kulukose), o le tele o meaʻai o le protein i le taumafataga e mafua ai le faateleina o le maualuga o le glucagon, ma o galuega a le tele o le tino e faʻavaivaia.

Tulaga maualalo

E leai se faaletonu o le Glucagon pe a uma le taotoga pancreatic (pancreatectomy). O le hormone o se ituaiga stimulator o le faʻaaogaina o vailaau talafeagai i totonu o le toto ma le tausiga o le homeostasis. O le faʻaititia o le maualuga o le hormone o loʻo matauina i le cystic fibrosis (o le genetic pathology e aʻafia ma le faaleagaina o le pito o le endocrin), ma le pancreatitis i se foliga masani.

Iloiloga - le masani - pe faapefea ona fai

TausagaTau maualalo (i le pg / ml)Tau maualuga (i le pg / ml)
Tamaiti (4-14 tausaga)0148
Tagata matutua20100

O le tulaga pe a faia le glucagon e sili atu ona ogaoga ona taunuuga. O le tino ua tumu i le kulukose, gaʻo susu. E le afaina mea e le afaina, ae o le faateleina o le faateleina o le hormonone e mafua ai le tachycardia, maualuga o le toto, ma isi pathologies fatu. O le lamatiaga o le atinaʻeina o neoplasms leaga o le faʻalavelave matuia.

O le leai o se kalukago mo se taimi umi e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻatinoga, o le vavao, le mautonu o le mafaufau, le mautonu o le tino, le mautonu, vaivaiga, ma le gaioiga.

Aua suʻesuʻega o le hormone e faʻaleagaina ai toto samasama. Ina ia maua ni taunuuga maumaututu, e tatau ona e saunia lelei mo lea mea:

  • Mo 10-12 itula ao lei faia le suesuega, aloese mai le 'ai.
  • Faʻesea le faʻaaogaina o le inisalini, catecholamines ma isi vailaʻau e aafia ai le faatinoga. Afai e le mafai ona faaleaogaina le pulega o fualaau faasaina, o loo faailoa mai i le itu o le auiliiliga.
  • A o lei totoina le toto, e manaʻomia e le maʻi ona taoto ma malolo mo le 30 minute.

Faʻataʻitaʻiga

I vailaau, o le glucagon synthetic ua faʻaaogaina mo togafitiga faʻasolosolo i tulaga ogaoga o le hypoglycemia ma tulaga faʻaleagaina faʻapitoa. O se vailaʻau e pei o le glucagon e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. Mo faamoemoega tau faʻamalositino, o le vailaʻau e manaʻomia i le suʻesuʻega o totoga o le gastrointestinal tract.

O fualaau oona e mafua mai i fualaau ua faatonuina e fomai. O le faʻatinoga faʻamalositino o le glucagon e faʻamoemoe i le:

  • se faʻaopoopoga i le glucose concentration,
  • faamamaina o maso maso,
  • suia i le aofaʻi o faʻasoesa o le loto.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le aʻafiaga o le hormoni i luga o le faʻaogaina o le kulukose ma le glycogen e faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli eseese. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faapenei:

  • ogaoga o le hypoglycemia, pe a le mafai ona faʻatonuina le kulūkose ma se kululu,
  • taofiofia o le motiligā o le gastrointestinal tract i le taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • gasegase ei ai faaletonu o mafaufau e pei o le faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • aano diverticulitis (mumunia o le manaʻoga i le faʻavaeina o faʻasolosolo ato),
  • togafitiga o le biliary tract,
  • e faʻafilemu ai musele malie o le inumaga.

Contraindications

O le kullucagon fualaau ua solia i nisi o faʻamaʻi:

  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • hyperglycemia (maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto),
  • insulinoma (faʻapitoa, e seasea ona leaga, tumo o teineiti o Langerhans o le pancreas),
  • pheochromocytoma (o le neoplasm o le hormonally activative lea e faaosofia ai le tele o le pulelasi o catecholamines).

Glucagon po o le "hormone fiaai" e natia ai le pancreas. O ia o se tagata tetee i le inisalini ma o loʻo galue malosi i le tausisia o le paleni o le suka i le toto. O le le lava ma le leai o le hormone e faʻapogai ai maʻi faʻapitoa.

Glucagon gaosiga ma gaioiga

Glucagon o se mea peptide o loʻo gaosia e tamaʻitaʻi o Langerhans ma isi laʻau faʻamaʻi. O le matua o lenei hormone o se mea muamua.

O se aafiaga tuusaʻo i le faʻaogaina o le glucagon e maua ai le kulukose e maua e le tino mai meaʻai. E le gata i lea, o le faʻaopoopoga o le hormone e aʻafia i le polotini oloa na ave e se tagata ma meaʻai. E aofia ai le arginine ma le alanine, lea e faateleina ai le aofaiga o le mea na faamatalaina i le tino.

O le faʻaogaina o le glucagon e aʻafia i galuega faaletino ma faamalositino. O le sili atu o le uta, o le sili atu lea o le faʻasologa o le hormone. E amata foi ona gaosia lelei i le taimi o le anapogi. I le avea ai o se sui puipuiga, o le a gaosia le vailaau i taimi o faigata. O lona afaina e aafia i le faateleina o le adrenaline ma le norepinephrine.

Glucagon e faʻaaogaina e fai ai le kulukose mai le protein amino acids. O lea, e maua uma ai totoga o le tino o le tagata ma le malosi e tatau ai mo le galue. O galuega tauave o le kalukaisa e aofia ai:

  • le gau o le glycogen i totonu o le ate ma maso, ona o le faʻamaʻiina o le kulukose o loʻo teu ai iina ua tuʻuina atu i totonu o le toto ma tautua mo le malosi o le metabolism,
  • le vaevaeina o lipids (gaʻo), lea e tau atu ai i le malosi o le tino o le tino,
  • glucose gaosiga mai meaai e le o le carbohydrate,
  • saunia le faateleina o le toto i fatugaʻo,
  • siitia le toto toto
  • faateleina le sao o le fatu
  • aʻafiaga o le antispasmodic,
  • faateleina i le catecholamine ihi,
  • faaosofiaina o le toe faʻaleleia o le ate,
  • o le saoasaoa o le faagasologa o le excretion o le suauu ma fulukalama mai le tino,
  • fesuiaiga fetuunaiga o magnesium,
  • faateleina i le calcium i sela,
  • toesea mai suauu insulin.

E tatau ona maitauina e le faʻalauiloaina e le glucagon le gaosiga o le kulukose i maso, talu ai latou te le maua ni tali faʻapitoa e tali atu i le homone. Ae o le lisi o loʻo faaalia ai o le matafaioi o le mea i totonu oo tatou tino e tele.

Glucagon ma inisalini - 2 vevela tau. O le inisalini e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le kulukose i sela. E maua mai i le maualuga o le kulukose, ma teu faʻaagaga. O le masini o le gaioiga o le glucagon o le tuʻuina atu lea o le glucose mai sela ma faʻasaʻo atu i totoga o le tino mo le malosi o le metabolism. E tatau foi ona manatua o nisi totoga o le tino e tosoina le kulūkose, e ui i le gaioiga o le inisalini. O nei mea e aofia ai le faiʻai o le ulu, intestines (o nisi o vaega), ate, ma fatugaʻo uma e lua.Mo le faapaleniina o le suka i totonu o le tino, o isi hormones foi e manaʻomia - o le cortisol, o le hormone o le fefe, adrenaline, lea e aʻafia ai le tuputupu ae o ponaivi ma fusi o le somatotropin.

Le masani o le hormone ma le vavae ese mai ai

O le fua o le hormone glucagon e faalagolago i tausaga o le tagata. I tagata matutua, o le va o le laʻititi ma le maualuga o tau e laʻititi. O le laulau e faapenei:

Tausaga (tausaga)Faʻataunuʻu o le tapulaʻa maualalo (pg / ml)Lima Maualuga (pg / ml)
4-140148
Sili atu i le 1420100

O le ese mai le masani o le maualuga o le hormone e mafai ona taʻu mai ai se togafitiga. E aofia ai, pe a fuafuaina se faʻaitiitiga o se vailaʻau, o mea nei e mafai:

  • gasegase matautia o le cystic fibrosis o gutu o le endocrine ma totoga o le manava,
  • felafoaʻi masani o le pancreas,
  • o le faaitiitia o le maualuga o le glucagon e tulai mai pe a maeʻa le faʻaaogaina o le tino.

O galuega a le kalukeka o le faʻaumatia lea o nisi o pathoces o loʻo i luga. O se maualuga o mea o se vailaau e taʻu mai ai se tasi o tulaga:

  • faateleina le kulukose ona o le maʻisuka ituaiga 1,
  • pancreatic tumo,
  • afaina tele o le pancreas,
  • cirrhosis o le ate (degeneration o sela i totonu o mea oona),
  • sili atu le gaosiga o le kulukosecorticoids e fesootaʻi ma le faʻavaeina o latou tino mama,
  • gasegase gaʻo tumau
  • tele faamalositino
  • popolega faalemafaufau.

I le tulaga o le tele po o le faʻaitiitia o le hormone, o le fomaʻi e faʻamatalaina isi suʻesuʻega mo se faʻamaonia saʻo. Mo le fuafuaina o le maualuga o le glucagon, ua faia ai le suesuega o le toto.

Glucagon-containing agents

Glucagon synthesis e faia mai le hormone o meaola, ma faʻaaogaina le mea moni o loʻo latou maua lenei mea o se faʻatusa tutusa. O le vailaʻau e faʻamalolo i le ituaiga o le vai mo le tuiina ma i le tulaga o laupepa mo le faʻafofoga tautala. Injections e tuʻuina atu faʻasalaga pe faʻapitoa. O le fualaau faasaina ua faatonuina i mataupu nei:

  • maualalo le maʻisuka kulukose
  • togafitiga faaopoopo mo le atuatuvale,
  • le manaʻoga e faʻamalolo le spasm o le manava,
  • ia faʻafilemu ma faʻamalosi musele mumu,
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o le biliary tract,
  • ma suʻesuʻega o le manava.

O le aʻoaʻoga o loʻo faʻamatala ai o le fua o le iniseti lea e faʻaaogaina i se auala vavalalata poʻo, pe afai e le mafai ona tui se vein, intramuscularly, e 1 ml. A maeʻa le tui, o le faʻaleleia o le maualuga o le hormone, faʻatasi ma le faateleina o le aofaiga o le kulukose, e matauina pe a maeʻa le 10 minute.

E mafai ona faʻaaoga le fualaau e togafitia ai tamaiti. Afai o le mamafa o le pepe e itiiti ifo ma le 20 kilokalama, o le fualaau e le tatau ona sili atu nai lo le 0.5ml. Mo tamaiti sili atu, o le fua mai le 0.5 i le 1 ml. Afai e le lava le aoga o le fualaau oona, o le tui e toe faia pe a uma le 12 minute. E tatau ona tui i se isi nofoaga.

Togafitiga o tamaiti ma fafine maʻitaga e na o le falemaʻi e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le sauniuniga mo le faʻamalositinoina o le faʻamaʻi, 0.25 mg i le 2 mg o le vailaau faʻasaina ua tui. O le fualaau, e fuafua i le tulaga o le maʻi ma lona mamafa, ua fuafuaina e le fomaʻi. E matua faasaina le tagofia o fualaau faasaina i soo se ituaiga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Afai e faʻaaogaina le vailaʻau mo le tausiga faʻafuaseʻi, a uma ona e tago i ai, e tatau ona e 'ai i fuatini o le suka, inu se ipu inu vela mafanafana ma alu i le moega mo le 2 itula.

Afai o le kulukose o loʻo i lalo ifo masani, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Aʻo lei oʻo mai se fomaʻi, e mafai ona e faʻaleleia lau kulukose e ala i le 'aina o meaai. E lelei le 'aina 50 g o le meli, e aofia ai le fructose, glucose ma le suauu. I le uma, na o le fructose artificial e leaga. Ma afai ole glucagon ma glucose e le o gaosia i le tele o aofaiga e maua mai ai le kulukose, e tatau ona avea le suka ma meaʻai.

Fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi o le lauti faʻatasi ma siamu A maeʻa le mamafa o le mamafa poʻo le atuatuvale, e aoga le 'ai lelei i meaai maualuga-kalori. O la latou lisi e aofia ai iʻa, nati, apples, froes, fuakini fatu, fuālaʻau fuālaʻau. O le faʻamanuiaga o le a aumai ai le malologa i totonu o se potu faʻasalaga ma se moe lelei.

O le a lenei mea

O le hormonone polypeptide ua faia i le pancreas i le taimi o le suiga mai le muaʻi tala. E tatau ona faia se faʻatautau o le inisalini e pulea ai le maualuga o le maualuga o le glycemia i le tino. O le molecule o le homone horcone e aofia ai le 29 amino acids.

Inisalini ma glucagon e fesoʻotai fesoʻotaʻi: o le vaega lona lua e faʻalavelaveina le gaoioiga a le muamua. O le tuufaatasiga aupito sili ona lelei o tulafono faatonutonu e taofia uma ai le toso malosi ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻafoega o se faʻataʻitaʻiga o le inisalini vave vave ona toe faʻafoisia le maualuga o le suka i le toto ma le hypoglycemia.

Glucagon ei ai le isi igoa - o le "hormone of hunger." O le mafuaʻaga o le aʻafiaga o le tele o mea, i lalo o le aafiaga o le tino o loʻo faʻaalia ai le leai o se malosi. O se mea tāua o le oʻo mai o faailo i le faiʻai e uiga i le faʻaitiitia o le kulūkose e faʻagaoioia ai le puleaina o le glucagon, ona o se taunuuga o le faagasologa o loʻo i ai se lagona o le fiaaai.

I le tulaga o le galue malosi faaletino, o le maualuga o le hormones polypeptide e maualuga 5 pe sili atu, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le alanine ma le arginine (amino acids), o le faailoga foi e faateleina. I tamaiti e fananau mai i se tina e maua i le maʻisuka, o le pule faʻanofo a se tagata e tetee i le inisalini e tele lava ina afaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o le hypoglycemia.

O le a le pituitary dwarfism ma le auala e togafitia ai le le lava o le tupu o le hormone? Matou te maua se tali!

Faitau e uiga i le auala e ave ai Siofor e fai ma togafitiga tausiga mo le maʻisuka ituaiga 2 i lenei tusiga.

Tino e galue

O le matafaioi autu o le ausia lea o le paleni o hormones pancreatic ma le maualuga o le kulukose. O le hormonone polypeptide e taofia ai le manava o le inisalini, e puipuia ai le atinaʻe o hypo- ma hyperglycemia.

Isi galuega tauave o le kulupuka i totonu o le tino:

  • pulea o faailoga o le sodium, le faʻaumatiaina o mea sili atu, faʻasologa o galuega a le loto ma toto toto,
  • faʻateleina le vaevaeina o gaʻo, faʻaititia le faʻamasinoga o le cholesterol, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis,
  • faʻaleleia aafiaga i suauu mo le excretion o le inisalini,
  • faʻavaveina le toe faʻaleleia o hepatocytes,
  • faʻafouina o le tafe toto i filiga masani. O le vaivai o le toto i fatugaʻo o se tasi lea o mafuaʻaga o le faaleagaina o le nephron, le faʻavaivaia o le mafaufau, filtration, endocrine ma le faʻafiafiaga o galuega a le tino.

O le hormonone polypeptide e faʻaalia ai se aafiaga tutusa ma aafiaga o le adrenaline. I tulaga ogaoga, pe a tali atu le tino i le atuatuvale, o le mamafa tele o le tino, o le matautia e faateleina ai le maualuga o le kulukose toetoe lava i le taimi lava lena. Taunuʻuga - e vave lava ona maua e maso se vaega faaopoopo o meaʻai ma le malosi mo vave gaioiga e faasaga i se talaaga o le malosi o le adrenaline rush.

Le taimi e fai ai se auʻiliʻiliga

O le faʻamaoniga autu o faailoga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. I le tulaga o le le atoatoa o le kulukose i totonu o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faia se suʻega mo hormones pancreatic ina ia mafai ai ona malamalama pe o le a le matuia o le vaeluaga o le pulelasi a le au tulafono faatonutonu taua.

Isi faʻamatalaga:

  • masalomia o le maʻisuka
  • o le tagata gasegase e leiloa le mamafa mo le leai o se mafuaaga
  • i le faagasologa o le mauaina o se faiga o le toto,
  • faatasi ai ma le faʻaalia o feʻaveaʻi solo i luga o le tino.

Sauniuniga sauniuni

E taua le mulimuli i tulafono faigofie:

  • i le aso ao le i faia le suʻega e le tele ni mea suamalie, e te le faia galuega mamafa, aloese mai le atuatuvale,
  • ao lei faia se suʻega mo aso e lua, e faasaina le ava,
  • o le taimi sili ona lelei i le va o meaʻai ma le toto sampling e mai i le 8 i le 10 itula. Faatasi ai ma le pa'ū mataʻutia i le maualuga o le suka, e manaʻomia lou faia o se suʻesuʻega e aunoa ma le faatuai e iloa ai le maualuga o le tui o le inisalini,
  • i le leai o ni faʻamatalaga mo se suʻesuʻega faʻanatinati, e tatau ona e sau i le fale suesue i le taeao, aʻo leʻi 'ai. E le mafai foi ona e inuina, ina ia le amataina le gaosiga galue o enzymes ole.

Mafuaaga mo le vavaeeseina

O le suiga o le manava o pancreatic hormones e faalagolago i le tele o mea. I tulaga ogaoga, e le gata o le adrenaline, ae e maualuga foʻi le maualuga o le mau. O suiga e suia ma se mea e le paleni, taumafa tele o taumafa o meaʻai (e masani lava i tagata taʻalo poʻo fafine, mulimuli i nisi ituaiga o meaai). E i ai le tele o faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le gaioiga o le paʻu ma le faʻasalaga.

Glucagon ua faateleina

O faʻamalositino sili atu o le hormone ua maitauina e uiga i faʻamaʻi ma tuutuuga nei:

  • maʻi o le pancreatic
  • maʻisuka malosi
  • le atinaʻe o le hypoglycemia,
  • Cushing faʻamaʻi ma maʻi,
  • toe le manuia
  • glucagonoma - o le tumutumu o selalala o sela o motu o Langerhans,
  • cirrhosis o le ate
  • pancreatitis

E maualuga le maualuga o le maualuga i le vaitaimi pe a uma le taotoga, i le lotolotoi o manua, mu, vevesi ogaoga, ma faaletonu o le mafaufau. O le isi itu o le faʻaaogaina tele o meaʻai protein.

Faʻafefea ona faʻamautinoa le faʻatinoga o le faʻatonutonu

E tāua le suʻeina o mea e aʻafia ai le manava o le hormones. Afai e te solia tulafono o mea taumafa, manaʻoga mo meaʻai protein po o le faʻaaogaina o proteins i ni aofaiga tele e fausia ai le musika, e tatau ona e fetuunai le meaai. I le maualalo o le glucagon, e tatau ona faateleina le aofaʻi o le porotini, ma le maualuga o le maualuga - faʻaitiitia.

Afai o le tele o le faasela a se tagata tetee i le inisalini e fesootaʻi ma le ogaoga o le mafaufau poo le atuatuvalega, e taua le suia o le galuega pe faʻamautuina le microclimate i totonu o le aiga. O le vaʻavaʻai taimi uumi o le maualuga o le glucagon e aʻafia ai aʻafiaga o inisalini, lea e mafai ona oʻo atu i le sili atu poʻo le faʻaitiitia i le glucose concentration. O tulaga uma (hyper- ma le hypoglycemia) e matautia i le tino.

Faʻamatalaga matuia o le suka (faʻaitiitia le toso), e taua le faʻalauiloaina o se mea faʻapipipasi o le hormone glucagon i le taimi. A maeʻa le tui, e vave ona faʻamautu le tulaga o le maʻi, e toe foʻi le kulūkose i le masani. E taua tele le mataʻituina o fua o le suka mo le saʻo lelei o le aofaʻiga atoa o le hormone pancreatic.

Pe a faʻaalia mai faʻamaʻi e aʻafia ai le maualuga o se tagata e tui i le inisalini, e tatau ona e togafitiga i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi poto faapitoa. I le faagasologa o le toto, i le tele o tulaga, e manaʻomia se taʻavale e aveese ai le neoplasm. E le mafai ona amata faagasologa o togafitiga i le manava ma le gaogao: o le faaitiitia po o le faateleina i le maualuga o le tui o le inisalini i le plasma o le toto e faalavelaveina ai le vaega o meaʻai.

Pe a toe malosi mai mumu ma manuʻa, o le fua o le kalucago e faifai malie lava ona toe foi i le masani. E tāua le faʻamautinoa o le toe faʻaleleia o le mafaufau o le tagata maʻi ina ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave o fesuiaiga i le maualuga o le iniseti o le inisalini.

Aoao e uiga i mafuaʻaga o tumutumu ovarian o loʻo galue i fafine ma e uiga i togafitiga o neoplasms.

O faʻamaoniga o le faʻateleina o laumusic i tamaiti ma o togafitiga mo togafitiga faʻaleagaina o loʻo tusia i luga o lenei itulau.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/shhitovidnaya/oftalmopatiya.html ma faitau e uiga i auala e togafitia ai le endocrine ophthalmopathy ma taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matautia.

Glucagon suamalie mo togafitiga o faʻamaʻi

O fualaau faasaina ua maua i luga o le faavae o se mea e maua mai le paluga o povi ma puaa. I le tuufaatasiga, o le glucagon e maua mai i nei manu e foliga tutusa ma le vaega o le tino o le tagata. O fualaau oona o se tui.

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le suka (hypoglycemia), e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi pe a mavae sina taimi puupuu pe a uma le puleaina o le intramuscular or intravenous o le 1 ml o glucagon. A o laʻititi, o le vailaʻau e faʻatagaina e faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a le endocrinologist. O le filifiliga pito sili ona lelei o le vaevaeina lea o le gafa faatagaina i le lua i le tolu injections, o le va o le injections e mai le 10 i le 15 minute. A maeʻa le toe faʻafoʻiina o le kulukose, e tatau ona e 'ai ma inu leona manaia, ona malolo mo le tasi ma le afa i le lua itula. I le togafitiga o isi faʻamaʻi, o le vailaʻau o le glucagon synthetic synthetic tutusa o loʻo fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

O fafine maʻitaga e mafai ona tuʻuina atu i ai le homone e pei lava ona faʻatonuina e le endocrinologist pe a fai e pa'ū le taua o le suka ile tulaga maualuga. E taua le filifilia o le metotia sili ona lelei ma le umi o togafitiga. Faatasi ai ma le fafagaina masani, o le fualaau faasaina e naʻo tulaga faʻafuaseʻi e faʻaaogaina. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona vaʻai le pepe mai le susu.

Glucagon faʻapitoa e faʻaaogaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le tele o pathologies:

  • maʻi o le maʻisuka (faatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia),
  • vailaʻau o le manava ma le gaogao, e aofia ai ma le gasegase tele,
  • faiga faʻaleagaina i le gallbladder ma le ala,
  • maʻi faʻaleafaufau (o se vaega o le faʻamaʻi).

O le ituaiga gaosia o le glucagon ua faaalia ai se taunuuga lelei i le sauniuniga o tagata gasegase mo le suʻesuʻeina o gaioiga pito i lalo ma le pito i luga. E masani ona faʻaaoga e fomaʻi se hormone aʻo leʻi faʻamalosi le leitio ma le leitio.

O le hormone oona e le o faʻamaonia:

  • ma le atiaʻe o le hyperglycemia,
  • i tamaiti laiti, ma le mamafa o le tino i lalo o le 25 kilokalama,
  • pe afai o le tagata maʻi o loʻo iai le tumutumu o meaola -monia-pheochromocytoma,
  • faatasi ai ma le atinaʻe o insulinoma,
  • ma le mataalia i le mea galue malosi.

Suʻe nisi faʻamatalaga aoga e uiga i le kulupu i le tino pe'ā uma le matamata i le vitio o loʻo mulimuli mai:

Tuua Lau Faamatalaga