Faailoga ma togafitiga o cystitis i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia ma matautia, i le tele o tulaga e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli ma faʻavaivaia ai le tino o le tagata. O le tele lava o taimi, i tagata e maua i le maʻisuka, micro-ma macroangiopathies ua fuafuaina, lea e mafua ai le tele o taunuuga le lelei.

E faʻaititia foʻi le puipuia o puipuiga mai le puipuiga, i le faʻalapotopotoga ma i le maualuga o le tino atoa, o le mea lea e matua mataʻituina ai se tagata i faʻafitauli eseese. O le mucous membrane o le vevela i ia ituaiga o gasegase e puipuia lelei mai microorganic microorganisms e ulu mai fafo.

Ioe, ma le fomaʻi faʻapitoa, o loʻo i totonu o le tino o tagata uma e faʻaititia le puipuiga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi matuia ma faʻamaʻi. Cystitis e masani ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka.

I le tulaga o le gasegase o le glucose, o lona uiga e tulai mai i le urine, lea e avea foi ma vaega faaosofia mo le atinae o cystitis. O papateria e sili ona fiafia i le suka, o se eleele lelei tele mo latou. I le faaopoopo atu i le cystitis i le maʻisuka, o isi maʻi o mamanu urinary e mafai ona atiina ae, lea e mafai ona o faatasi ma le mumū o le vevela, ma avea ma ona faʻalavelave.

O le nephropathy o le maʻisuka masani i le maʻisuka, e afaina ai fatugaʻo ma mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o isi faʻamaʻi o le urinary tract.

E tusa ai ma fuainumera, i le tele o tulaga i le maʻisuka, o maʻi o le maualuga o le urinary tract ua fuafuaina, ae o tagata maualalo e mafatia foi mai ia i latou.

Mo le togafitiga o cystitis, e te manaʻomia e le naʻo le siama na avea ma ona sui aoga, ae toe totogi foi mo le maʻisuka ia lava.

Etiology ma aʻoaʻoga faʻapitoa

O aʻafiaga autu o le cystitis i le maʻisuka:

  • E. coli o se siama faʻaleagaina. O loʻo nofo o ia i totonu o o tatou inumaga ma o le puipuiga masani le puipuiga e le mafua ai faʻamaʻi. Afai e vaivai le puipuiga malu e mafai ona avea ma mea matautia.
  • Klebsiella e masani ona mafua ai le mumū i totoga urinary i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • O le Enterococci ma le Proteus e mafua ai le mumū ona o le soliga o le faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o faʻamaʻi na mafua mai ia i latou e masani ona toe faʻateleina.
  • I le maʻisuka, o le afaina o Candida e mafai foi ona mafua ai le mumū. I tagata soifua maloloina, o lenei microorganism e na o ni mea e le masani ai e mafua ai le mumū o le vevela.
  • O le Staphylococcus e mafai ona mafua ai le na o le cystitis, ae o isi foi faʻamaʻi matautia o le urinary systems.

O faʻamaʻi e mafai ona matua manino ma amio, ma o nisi taimi o le cystitis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e oʻo lava i le soymptomatic.

I le avea ai o se tulafono, o faʻamatalaga o le cystitis i tagata e maua i le maʻisuka e le ese le ese mai i isi tagata uma na maua i le maʻi lava lea.

Ae o tagata maʻi e maua i le maʻisuka nai lo isi tagata uma e faigofie lava ona toe faʻafouina le gaioiga o le maʻisuka i le mucous membrane o le vevela. O faʻamatalaga autu faʻapitoa i falemaʻi:

  • Faateleina urination
  • Sini sese
  • Le tupuga o le tiga i le taimi o le solo
  • Susunuina i le urethra
  • Urinary incontinence
  • Suiga o le lanu o le urine, e leaga ona o siama, epithelium ma siaki, ma e masani ona tatau ona manino
  • O le i ai o le toto e le mama i totonu o le uila - o le urine e avea ma piniki
  • Paʻu tiga i le pito i lalo
  • Urinary Disorders - Dysuria
  • O nisi taimi o faailo o le soona masani lautele.
  • I se tulaga e le masani ai, e siisii ​​le vevela o le tino.

I se tulaga aoao, o siama o le urinary tracts with the diabetes e taatele. O a latou faʻailoga autu o suʻesuʻega o le siama - o le i ai o se numera tele o siama i le urine o tagata gasegase.

I nisi tulaga, e oʻo lava i siama i le urine, atonu o le a le maua e se tagata ni faʻaʻailoga o le maʻi, ma o le mea moni, e matuā faʻamalosia ai le faʻamaʻi o le cystitis.

E le gata i lea, o le bacteriuria, pyelonephritis, o se faʻamaʻi matautia e mafai ona togafitia i se falemaʻi, e mafai ona atiaʻe i ni nai aso. Pyelonephritis e mafai ona faʻalavelaveina e le necrosis o le tino ma le foliga mai o le tasi po o le tele o abscesses fatuga.

E mafai ona masalomia le faʻamaʻi fatu fatu i foliga vaaia o ketones i le urine. O lenei tulaga e taʻua o cutonuria.

E le gata i lea, o le maʻisuka faʻamaʻi, atonu o le a maua e le tagata gasegase maʻi faʻamaʻi.

E taua tele le suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi tagata e maua i le maʻisuka ina ia aua le misi le amataina o le maʻi. I le tulaga lelei, e tatau ona faia se suʻega urine e tusa ma le 3 taimi i le tausaga.

Faʻailoga ma togafitiga

O le togafitiga o cystitis o loʻo faʻamatala auʻiliʻili i le vitio:

Faʻamatalaga faʻamatalaga, muamua, ma le aoina o faasea ma a latou auiliiliga. O suʻesuʻega o fale suʻesuʻe ua faʻamaonia foi:

  • Urinalysis
  • Suʻesuʻega o le urine
  • Iloiloga o le lagona o siama i vailaau
  • Suʻega o le toto.

O metotia o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia pe a iai se manaʻoga:

  • Iloiloina o le vevela, fatuga ma okeni i totonu o le pelvis
  • Urography faigata
  • Toe faʻaleleia ata
  • Faʻasalalauga faʻatusatusaina o totoga i totonu o le tamai pelvis
  • MRI o okeni pelvic
  • Cystoscopy

O mataupu autu o togafitiga:

  • O fualaau mo le togafitia o le vevela inflammation i le maʻisuka e tatau ona i ai se malosi malosi e tetee atu ai i le tele o togafitiga.
  • O vailaau faafomai e tatau ona maua ai se maualuga maualuga o le mamafa o le mea galue i le urine ma gaʻo o le vevela.
  • O sui antibacterial ua faatonuina mo na tagata gasegase mo se vaitaimi uumi nai lo isi. Ole vaitaimi ole togafitiga ole cystitis e 10 aso. Afai ei ai ni faʻafitauli mai fatugaʻo, e pei o le pyelonephritis, o le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 21 aso. I tulaga ogaoga, e mafai ona oʻo atu i le ono vaiaso le vasega.
  • Afai o le cystitis e faʻapipiʻi ma le nephropathy o le maʻisuka, lea e faʻaalia e le gasegase o le gaosiga o le nitrogen e fatugaʻo, e manaʻomia e le tagata maʻi le siaki faifaipea o le tele o le creatinine, i taimi uma o togafitiga ma mulimuli ane. O fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina e tusa ai ma lenei faailoga. O fualaau faasaina o le Nifrotoxic ua solia.
  • Talu ai o le toe faʻafoʻi o cystitis o se mea e masani ona tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le urine pe a maeʻa le togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Afai e leai se faʻaaliga faʻaleleia mo le faʻaleleia atili 72 itula i le maeʻa o le togafitiga, e mafai ona e mafaufau e uiga i le i ai o isi faʻafitauli mai le fata urinary.
  • O le puipuia o le cystitis ua faʻaalia.

Cystitis i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o isi faʻamaʻi. O le afaina o gaioiga na mafua, o se taunuuga o sina mea sese i le pulea o maualuga o le kulukose o le toto, o le a taitai atu ai i faafitauli matuia ma le tumau. O faʻafitauli faigata faʻapitoa lea e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.

O le mea moni, o le neuropathy autonomy e tele sona sao i lenei togafitiga. E mafua ai le soliina o galuega o le vevela, o se taunuuga o le fausiaina o le urine, ma o le reflux vesicoureteral e fesoasoani i le atinaʻeina o meaola laiti o le urinary. O le i ai o le kulukose i le urine lelei e afaina ai lo latou alualu i luma.

Mafuaaga o cystitis i le maʻisuka

I le isi itu, o le nephropathy o le maʻisuka e mafua ai le faaleagaina lona lua i le vevela, talu ai o vaega e le masani ai (maʻa, oneone), e le afaina ai ma mafua ai manuʻa i siama, e mafai ona maua mai gaʻo e ala i auala masani i le vevela.

Na malilie i luga o mafuaaga faʻavae mo le atinaʻeina o cystitis i le maʻisuka. Ae o le mafuaʻaga o le mea na tutupu o siama, mycoplasmas, chlamydia.

O se iloiloga talu ai nei o le tele o suesuega a Europa ma Amerika na faaalia ai o siama masani e pei o E. coli e mafua ai le cystitis.

E mafai foi ona mafua mai i le Pseudomonas aeruginosa, Proteus Vulgaris, enterococci ma staphylococci.

O le aotelega, o le mafuaaga o le cystitis o le solia lea o galuega a le polokalama urinary ma le paʻu o le urination, toto totoga, ma le i ai o microhoganic pathogenic ma le mucosa ua faaleagaina.

Faʻamatalaga o le maʻi

O faʻamatalaga o le cystitis e le faʻalavelaveina ai le faʻamaʻiina o le maʻi, e pei o: i faʻasalaga masani ma le tiga o le urine mai le tino, i ni vaega laiti pe tele foi i manaoga sese, o le vevela o le urine, tiga poo le le mautonu i le vaipanoa suprapubic, o nisi taimi e le mafai ona taofiofi i le urine, o le vevela o le tino masani pe mafai foi ona maualalo. E mafai foi ona e maitauina le i ai i le urine o se le mama o le toto.

Irina 30 tausaga: "Pau lava le fofo lea na fesoasoani e foia ai cystitis tumau faitau le tusiga e mautinoa! "

Mo le faʻamaoniga o suʻesuʻega o le suʻesuʻega, o loʻo faia ai se faʻataʻitaʻiga lautele, pe a faaopoopo atu i le leukocyturia ma le bacteriuria, o le macro-ma le microhuria e mafai, lea e faʻamoemoe i le faaiuga o le gaoioiga urination. Faailoilo o le suʻega o le toto o le a faʻaalia ai se faʻaogaina o le tino i le tino. O le suʻesuʻeina o le urine o le a fuafua ai le sui soʻo o le faʻamaʻi ma le lagona lelei i vailaau faʻamaʻi.

E mafai foi ona e faʻaaoga le ultrasound o fatugaʻo ma le urinary tract, faʻasolosolo urography, cystoscopy. O nei metotia faʻasolosolo suʻesuʻe e faʻataunuʻuina e tusa ai ma faʻamatalaga.

Togafitiga o le cystitis i le maʻisuka faafomai ma fualaau faasaina

O mataupu autu o togafitiga o:

  • Le toe faʻafouina o faʻafitauli o le tino.
  • Antibiotics.
  • Laʻau togafiti.
  • Meaʻai

I le avea ai o se togafitiga e puipuia ai, e faʻaaogaina ai le fluoroquinolones - norfloxacin (nolicin), pefloxacin (abactal), ciprofloxacin (ciprolet, ciprinol, tsiprobay) ma le fosfomycin (monural).

O le umi o togafitiga o cystitis ma fluoroquinolones o le 7-10 aso, ma pe a maeʻa le vasega o togafitiga, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga mo le 2-3 vaiaso ma faia sauniuniga o togalaau.

O vailaʻau faʻauluuluga e aofia ai fosfomycin.

I le tulaga o lona faʻaaogaina i le 1-2 aso muamua, o le a mou ese atu faʻamaʻi o le maʻi i le tele o tagata gasegase. O le fua o aso taitasi o le 3.0 g e faia i le afiafi ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, pe a uma ona faʻaogaina le vevela.

Togafitiga Faʻauʻau

O sauniuniga sili ona aoga ma lauiloa, lea na faʻatagaina e fomaʻi ma gasegase latou lava:

Cyston o se faʻapipiʻi tele o togalaau. O Cyston ei ai lona malosi, faʻafefe-inflammatory ma le litholytic. E faʻateleina ai le faʻamalositino o le tulei, o le pathogen ma le kulupu, ona o se faʻaopoopoga o galuega faatino i aso taitasi.

O lenei fualaau faasaina ei ai sona aafiaga o le bacteriostatic ma siama, ae e le pei o vailaau oona e le afaina ai le microflora o le intestinal ma le polokalama urinary.

O le faʻaitiitia o mea o loʻo maua i le calcium ma le oxalic acid i le urine, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o fuainumera i le vevela.

Aua le taʻua o le faia o le mucin, lea o loʻo tuʻu faʻatasi ai vaega o maa, oneone ma tioata, mafua ai ona latou nutimomoia ma fesoasoani e aveesea i latou mai le tino.

Cervical Bladder Cystitis Treatment

Kanefron - o loʻo i ai se faʻapitoa tuʻufaʻatasiga o fualaau faʻalaʻau. E faʻaleleia ai le toto i totoga o le tino urinary, e faʻalavelave ai le gaosiga o tagata faufautua mumusu, faʻasaʻo le masima o le urinary tract, ma faʻaitiitia ai le tiga. O loʻo i ai foi mea e puipuia ai le antibacterial ma le diuretic.

Monurel o se mea tuufaʻatasia o le natura, o loʻo i ai se fualaau mai fualaau suamalie (dried) ma le acorbic acid. Cranberries e aofia ai vaega faapitoa e pei o le proanthocyanidins, lea e faaleagaina ai le membrane o siama siama ma taofia ai le toe gaosia.

Vitamin C e faia foi se vaega faapitoa, faateleina le puipuiga, ma fesoasoani i le tino e faʻataʻi faʻamaʻi.

Contraindications i le togafitiga o cystitis i le maʻisuka

E leai ni faʻalavelave i le togafitiga o cystitis. Pau lava le mea o lea ae leʻi faʻatau atu le vailaʻau, faʻalogo lou mafaufau i faatonuga i le vaega o le faʻasaga.

E mafai e le fualaau faasaina ua e filifilia e le mafai ona ave faatasi ma faʻamaʻi faʻatasi (tagata taitoatasi) ma, ioe, o le maʻi suka.

Togafitiga o le cystitis i le maʻisuka i fafine

O le maʻi suka e toetoe lava a avea ma mafuaʻaga ogaoga faʻalavelave ma faʻamaʻi pipisi, lea e matua faʻavaivaia ai le tino o le tagata. I le maʻisuka, o le puipuiga faʻaletomaʻi ua faʻaitiitia ma e matua nofouta i ituaiga uma o gasegase pipisi.

O le mucous membranes o totoga o le tino gasegase e faʻavaivaia foi, e aʻafia ai i totonu ole microoganic pathogenic mai fafo. E le gata i lea, e oʻo lava i le fulafula o loʻo iai i le tino o tagata taʻitoʻatasi e ono aʻafia ai gasegase ogaoga, faʻataunuʻuina o gaioiga. O se tasi o nei faafitauli o le soifua maloloina o le cystitis.

Faatasi ai ma le hyperglycemia, o le suka e ulu atu i totonu o le urine, e avea ma se nofoaga lelei e totoina ai microbes. I le faaopoopo atu i le cystitis i le maʻisuka, o le a feagai le tagata maʻi ma isi faʻamaʻi o le urinary tract, e mafai ona masani ona tupu e uiga i le talaaga o le faʻaleagaina o le tino poʻo le avea ma ona faʻalavelave.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le nephropathy o le maʻisuka e masani ona tupu, e aʻafia ai naʻo fatugaʻo. E tusa ai ma fuainumera, o maʻi maʻisuka e maua i faʻamaʻi o le maualuga o le urinary tract, ae o loʻo maua foi i latou maualalo.

Ina ia faʻaumatia le cystitis, e faʻaalia ai le aʻafia o siama, ma aemaise lava le maʻisuka - o le mafuaaga autu o le maʻi. Togafitiga o cystitis i le maʻisuka e tatau ona atoatoa.

Etiology, o faailoga o cystitis

I totonu o le maʻisuka malosi, o aʻafiaga o gasegase o le cystitis:

  1. E. coli
  2. Proteus
  3. Klebsiella
  4. enterococci,
  5. Candida
  6. staphylococcus

Escherichia coli e masani lava ona taua o microorganic conditional pathogenic, o loo ola i totonu o le manava, ma, i le noatia i le puipuiga masani, e le mafai ona afaina.

Puipuia, enterococci mafua ai le cystitis, pe afai ua solia le faiga o suʻesuʻega. O faʻamaʻi na mafua mai i nei parasite e masani ona toe faʻateleina. O le malie o le vaega candida e mafai foi ona faʻaosoosoina ai se mea e le lelei, ma o le staphylococcus e mafai ona avea ma mafuaʻaga o isi gaioiga mimilo i totonu o totoga o le tino urinary.

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e manaia, uiga, ae o nisi o maʻisuka cystitis e maua e aunoa ma ni faailoga. E masani lava, o faʻamaʻi o le maʻisuka e le ese mai le gasegase o togafitiga o isi maʻi. Ae ui i lea, o se tagata gasegase o le hyperglycemia o le a toe maua mai le cystitis pe a mavae sina taimi.

O faʻapogai autu o cystitis:

  • e masani ona fai ma manaoga sese mo ia,
  • urinary incontinence
  • tiga i le taimi o le solo
  • susunuina o lagona i totonu o le urethra.

O isi faʻaaliga o le togafitiga o le: suiga i le lanu o le urine (o le gaogao o le a le mautonu ona o le i ai o le kulimi, epithelium, siama), o foliga o le toto e ono oʻo mai i le urine, o le tagata maʻi e faʻalavelaveina i le tiga i le taimi o le urination, dysuria, faailoga o le inupia, i nisi tulaga, o le faateleina o le vevela o le tino . O faʻamaoniga faʻapitoa e mafua mai i le maʻisuka insipidus.

Fai mai fomaʻi o faʻamaʻi pipisi o le genitourinary system with problems with insulin e masani ona iloa. O se uiga iloga o le suʻesuʻega o le iai lea o le tele o siama i le urine o le maʻisuka.I nisi tulaga, tusa lava pe faʻamaonia le siama, e le faitio le tagata maʻi i le soifua maloloina.

O le matautia o le cystitis o nisi o meaola ninii e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi, o lona faʻalavelave o le pyelonephritis, lea e mafai ona faigata i le necrosis o le fatu fatuga, o le atinaʻeina o le tele o abscesses.

O le fomaʻi o le a masalomia le cystitis e ala i le i ai o tino o le ketone i le urine, o lenei tulaga e masani ona taʻua o le ketonuria. Faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka, o loʻo i ai se maualuga maualuga o maʻi urinary tract.

E taua tele le faia o suʻega mai lea taimi i lea taimi ina ia le misia ai le amataina o cystitis i le maʻisuka. E fautuaina e ave le urine mo le suʻega e tusa ma le 3 taimi i le tausaga.

Faʻamatalaga, togafitiga

Latou te amata togafitiga o le cystitis i le maʻisuka malosi e ala i le aoina o se siaki, faatalanoaina o se tagata maʻi, ma suʻega suʻega. O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile suʻesuʻega o le a:

  1. iloiloga lautele o le toto, urine,
  2. suʻega faʻapitoa mo le faʻaogaina o le antimicrobial,
  3. iloiloga o meaʻai o le urine.

Afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi se faasologa o meafaigaluega. O lenei mea e mafai ona avea ma MRI o totoga o le pelvic, urography oona, cystoscopy, CT, suʻesuʻega toe teuteuina, suʻesuʻeina o fatugaʻo, vevela e faʻaaoga ai le ultrasound.

Afai e faʻamautu le maʻisuka cystitis, o le a le mea inu? O le togafitiga e faavae i luga o le tele o mataupu faavae. E taua tele le faʻamalosia o fualaau mo togafitiga o cystitis i le maʻisuka e faʻatatau i le numera aupito maualuga o meaola ninii. O fualaau e tatau ona maua ai se maualuga maualuga o mea gaosia i totonu o masini o le vevela ma i totonu o le uila lava ia.

Vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka ma se faʻalavelave, o maʻi e manaʻomia ona umi atu nai lo isi gasegase. E masani lava, o le umi o le togafitiga e le itiiti ifo i le 10 aso, pe a iai ni faʻafitauli mai fatugaʻo, o le togafitiga e faʻaopoopo i le 21 aso. A oʻo ina ogaoga le tulaga o le maʻisuka, ua fautuaina e le fomaʻi le ave o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi mo le ono vaiaso.

E tupu mai le cystitis e uiga i le tala o le nephropathy o le maʻisuka, o lenei soligatualfono ua iloga i lalo o le pule o le eletise e fatugaʻo, o le tagata maʻi e manaomia le siakiina masani o tulaga o le creatinine. O le mea taua lenei:

  • ao faagasolo togafitiga
  • pe a mavae atu o ia.

O fua o fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e faavae i luga o faʻamatalaga na mauaina. O fualaau o le Nephropathic e le tatau ona faʻamatalaina i lenei vaega o tagata gasegase, o se tulaga talitutusa pe afai o le cystitis e mafua ai le maʻisuka insipidus.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisi i se meaai e le aoga, faʻaaoga fua o susu susu, ma o lona uiga e faʻafaigofie le microflora o le intestinal. E tutusa lava le taua o le faateleina o le tele o le vai, e pei o le vai, lauti e aunoa ma le suka, compote ma meainu suamalie. O le vai e fesoasoani e fufulu ai siama mai le tino, faʻaleleia le faʻatinoga o le vevela.

O le sua o le sukala o le a avea ma fesoasoani lelei i le tau faasaga i le cystitis. O lona lelei o le "faʻamalosia" o le urine, lea e fesoasoani e fasi ai siama. Ina ia saunia se vaiinu, ia tipiina vine ma le suka ma faʻavela mo ni nai minute. O vine o le Viburnum o loʻo i ai foi mea tutusa, e mafai foi ona faʻaumatia.

Cystitis Prevention

Ina ia mafai ai e le cystitis ona atiae e seasea lava ona mafai, ia fautuaina e fomai ia aua nei galo le puipuiga o lenei faamai. E mafai ona atiaʻe e avea o se taunuuga o le faʻamaʻaloga o le toto ma le faʻamaʻaloga o le toto i le pelvis.

E tupu lenei mea pe afai e nofo se maʻi suka i se nofoaga e tasi mo se taimi umi. O le mea lea, e tatau ona tulaʻi ma mafanafana mai lea taimi i lea taimi, o le gaioiga faaletino i le maʻisuka e aoga foi. O le toto toto e mafai ona faʻaalia e ala i le laei e le lelei, faʻaofuofu ofu, e tatau foi ona e gauai atu i lenei mea.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le mataʻituina lea o le tumama, faʻafefe faalua i le aso. E talafeagai le puipuia o le maalili, laei e tusa ai ma le tau i soo se taimi o le tausaga. E mafai ona amata le maʻi pe a maeʻa le savalivali i le malulu poʻo le malolo i luga o le matafaga i totonu o se masini susu.

E masani ona faʻaosooso le ita i le vevela, ona o latou o se mafuaʻaga ogaoga o siama, ma mafua ai ona faʻafitauli i totonu o le fualaau oona a le tagata.

Talu ai ona o le toe faʻafoʻi o cystitis i le maʻisuka, e le o se mea e masani ai, pe a uma ona toe faʻaleleia, e tatau ona faia i se taimi se suʻega urine. Afai e leai se mea e iloagofie ai tulaga lelei, e uiga i le i ai o isi pathoces o le polokalama urinary. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o togafitiga o cystitis.

Cystopathy

O le cystopathy o le maʻisuka e mafua ai le le afaina o le faaputuputuina o le urine ma le gaogao o le vevela. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le atinaʻeina o se faʻafitauli o le neurogenic, lea e aʻafia ai vaa e fafagaina ai aʻafi.

O se taunuuga, ua le mafai e le okeni ona faatino galuega e le fiafia ai, maaleale ma tutoatasi.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i le faifai malie o le atinaʻe ma le faʻaalia o faʻamaoniga nei:

  • mafiafia o puipui o le vevela,
  • o le i ai o se aofaiga tele o le mimiti toe,
  • vaivai vaivai vai
  • faaitiitia le faaitiitia o le pine.

Ituaiga ma ituaiga o cystitis

I le natura o le kosi, o le cystitis e tupu i le talaaga o le maʻisuka e tupu:

  1. Faasoa. E iloga i le faʻavaveina o le atinaʻe o le falemai, faatasi ai ma le vave amataina o togafitiga, ua maeʻa i le toe faaleleia.
  2. Taimi. O le faʻamaʻi o loʻo i ai se auala e pei o le galu - ua suia faʻasalaga i le faʻamagaloina.

E faʻavae i le natura o suiga faʻaleagaina, o mamanu nei o cystitis e iloga:

  1. Catarrhal. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i totonu o le mucous membranes o le vevela. O le falemaʻi faʻapitoa e aofia ai faʻamaoniga masani o le faʻamaʻi - dysuria ma le inupia o le tino.
  2. Ulcerative. E i ai ni faaletonu ua aliali i luga o le mucous membranes, ua ulu atu i totonu o masini loloto. I lenei tulaga, o le mumū e tupu i na o vaega e aʻafia i le maʻi suka. O le tiga o le tiga e tumau.
  3. Gangrenous. I totonu o le mucous membranes o le vevela, o vaega o necrosis e aliali mai. I le leai o togafitiga, o le gaogao o le puipui e tupu, ona o se taunuuga o le mimita e ulufale atu i le vaega o le manava. O se faailoga iloga o sea cystitis o le leai lea o se tiga.
  4. Fiafia. O lea mumū o loʻo faʻamalamalamaina o vaega ua afaina e ufiufi i le fibrin plate. E mafai ona faʻalautele tupe teu i nofoaga lelei, lea e solia ai galuega a le tino. O le cystitis feʻai e faʻaitiitia ai le malosi o le vevela.
  5. Hemorrhagic. O se suʻesuʻega faʻapitoa mo togafitiga o le hematuria - o le faʻaalia o totoʻa totoʻa i totonu o le toto. Fesoasoani i lenei faʻaumatia o puipui o toto toto. Faailoga o le onisua atonu e toesea.

Mafuaaga o le mumu

O le afaina o le vevela e faasaga i le maʻisuka ituaiga 1 po o le 2 e atiina ae i lalo o le faatosinaga o itu nei:

  • matua
  • faaleagaina i tamai veins ma arteries,
  • solia o le toto i le okeni ona o le faateleina o le toto,
  • vaivai o le puipuiga o le lotoifale, ona o le a le mafai e le mucous membrane o le vevela ona tetee atu i faamaʻi.

O sui sili ona taatele o gasegase o le cystitis i le maʻisuka e aofia ai:

  1. E. coli. O se meaola faʻapitoa o meaola ninii e ola i totonu o le mafaufau o le tagata ma, i se tulaga masani o le puipuiga, e le mafua ai le mumū.
  2. Klebsiella. O siama pipisi e mafua mai i lenei pathogen ua manatu o le mafuaaga taatele o le cystitis i le maʻisuka.
  3. Enterococci ma Proteus. O faʻalavelave inflammatory e tupu mai i ni faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga. O le cystitis e mafua mai i nei siama o loʻo i ai se aʻoga masani.
  4. Musika o le ituaiga o Candida. I se tagata soifua maloloina, e seasea ona o faatasi ma le faʻamaonia le faʻalavelave, aʻo le maʻi suka, e le gata ina aʻafia le siama i le vevela, ae faʻapea foʻi ma gaʻo.

Faailoga o le cystitis i le maʻisuka

O le ata o le cystitis i le maʻisuka e le ese mai lena i tagata e le maua lenei faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi nei:

  • faʻaauau faifaipea
  • o le faʻaalia mai o faʻamalositino sese, lea o loʻo faʻasolosolo ai le mimiia i pa'ū pe ua toesea,
  • tiga pe a mimilo,
  • sasaina ma le susunuina i le urethra,
  • fufulu o le urine pe a uma ona sasaaina le vevela,
  • urine suiga o lanu e fesootaʻi ma le faʻaali mai o le kulupu ma le epithelium,
  • o le faʻaalia o totoʻa totoʻa i urine,
  • gaogao ma le lagona o le vaivai i le pito i lalo,
  • fiva
  • vaivaiga lautele, ulu tiga.

Puipuiga

O le mea pito sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo tausisia pea le pulea lelei o le maʻisuka, mataʻituina ma le faʻamaʻoina o le toto, ma le togafitiga.

Talu ai o se tasi o mafuaʻaga autū o cystitis o le solia lea o le galuega o le vevela, o lea e tatau ai ona faia ni fuataga e puipuia ai le maʻi.

Taumafai e faʻaitiitia le tino, aemaise o vae! O se tasi o mafuaʻaga taatele o cystitis o le maalili o ou vae, ia manatua o le faʻamalieina o le mafanafana o le a faʻamalolo ma taofia ai le amataina o lenei maʻi.

Ina ia aloese mai le faʻamaʻiina o le urine, e fautuaina i le massage i totonu o le manava pe a maeʻa taʻitasi, ae tatau ona mataituina a latou pulega (3-4 itula). E mafai ona suʻe vailaʻau e toe faʻaleleia ai le motilusili.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o phytopreparations mo faʻamoemoega puipuia ma le taimi e togafitia ai faʻafitauli masani o le maʻisuka malosi o le a aveesea ai le lamatiaga o le cystitis.

Togafitiga ma le puipuia o cystitis i le maʻisuka

O le maʻisuka ma le cystitis o faʻamaʻi tuga e masani ona felagolagomai ma le tasi ma fesoasoani i le atinaʻeina o faʻalavelave matautia. O le faateleina o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ai le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faiga faʻaosoosoga faifaipea.

O le maʻisuka ma le cystitis o faʻamaʻi tuga e masani ona felagolagomai ma le tasi ma fesoasoani i le atinaʻeina o faʻalavelave matautia.

Ituaiga ma ituaiga o mea e faaleagaina ai le vevesi

Cystitis, e atiaʻe e faʻasaga i le maʻisuka, e mafai ona tupu i fomu nei:

  1. Catarrhal. O le faʻaogaina o le tino e aafia ai na o mucous membranes. O le maʻi o loʻo i ai ni faʻafitauli laiti ma faigofie ona togafitia.
  2. Hemorrhagic. O le inflammation e o faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto, e mafua ai le faʻaalia o totoga totoʻa i le urine.
  3. Bullous. Faʻatasia i le matuia tele o le mucous membranes.
  4. Interstitial. O le ituaiga sili lea ona ogaoga o cystitis, e mafua ai le ogaoga o tiga. O le faʻamaʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻasalalau.

Faiga Masani

Ina ia iloa le maʻi, ia faʻaaoga taualumaga nei.

  1. Asiasiga ma le fesiligia ole maʻi. I le asiasiga muamua, e iloilo e le fomaʻi faailoga o le tagata maʻi, aoina mai se fagu.
  2. Urinalysis I le urine, sugar, epithelial cells, bacteria, toto toto ma purulent inclusions e maua.
  3. Suʻega o le toto. Faʻataʻitaʻi le faateleina o le maualuga o le suka, o le toto paepae ma le ESR. E mafai foi ona e fuaina le kulukose i le fale ma se glucometer.
  4. Toe faʻaleleia o le urine. E faʻamoemoe i le sailia o siama i le urine ma fuafua ai lo latou lagona lelei i vailaau faʻasaina.
  5. Faʻasologa o le vevela ma fatuga. E faʻaaogaina e iloa ai suiga fomaʻi i totonu o totoga o le faʻalavelave.
  6. Cystoscopy Fesoasoani e fuafua le matuia o suiga faʻaleagaina i le mucosa urinary i le cystitis masani.

Faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi

Fesoasoani Muamua mo le cystitis e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le tiga ma le faʻamautuina o le urination. Mo lenei mea, o le antispasmodics (No-shpu) ma le painkillers (Analgin) e faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o fualaau oona e tuʻufaʻatasia ma se taumafataga e puipuia ai le siʻitia o maualuga o le suka, ma se mea faʻapitoa e inu ai le ava. O le aofaʻiga o le vai faʻaaoga e faʻafetaui i le 2-2.5 lita i le aso.

Fomaʻi

Mo le togafitiga o cystitis, faʻatasi ma le maʻisuka, faʻaaoga:

  1. Antibiotics (Furadonin, Doxycycline). O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le 10 aso. Faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fua.
  2. Uroseptics (Kanefron, Urolesan). O fualaau oona e amata ona ave pe a uma le faʻamalositisi. Latou te faʻaitiitia le afaina, e puipuia ai le salalau atu i fatugaʻo.
  3. Inisalini O le vailaau faʻasaina e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le suka, faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le fuataga ua fuafuaina e faalagolago i le mamafa ma le matua o le maʻi.

Natura o le toilalo

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava ona faʻaalia le tigaina o le vevela. O faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le lelei o le olaga o le maʻi. O se faʻalavelave o le maʻisuka o le faʻaleagaina o neura lea e maua ai le puleaina o le galuega a le polokalama urinary.

E lamatia ai le maʻisuka.

Mo se tulaga faʻaleagaina, o suiga e tele lava:

  • faateleina le tele o taimi o le urination,
  • faaitiitia i le aso i aso taitasi o le mimilo ese,
  • faʻailoga poʻo le atoatoa le mafai ona faʻamalosi le urine.

Faʻalogo! Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o loʻo amataina ai se maʻi o le vevela syndrome, lea e faʻavasegaina o le leʻo faʻasolosolo.

I ituaiga uma o le maʻisuka, vevela o le vevela poʻo isi vaega o le faʻalavelave e masani ona maua. E masani lava, o le sosolo faʻasalalau e salalau atu i le polokalama urinary mai totoga o le gastrointestinal tract.

I le tulaga o le atinaʻeina o se faʻafitauli faʻapitoa i le urethra, e maua ai le maʻi o le urethritis, lea ei ai le tulaga ese o le alu i le cystitis. O le faʻalauteleina o le faagasologa e sili atu ona lamatia - o le atinaʻe o le glomerulonephritis ma le pyelonephritis e le o faʻamaloloina. E masani lava ona atiaʻe faiga masani masani o le mafaufau.

O le lamatiaga o togafitiga masani.

Symptomatology

E le gata i le afaina o le vevela, e masani lava ona atiaʻe le tele o maʻi o le urology. E mafua ona o le faʻaitiitia o le puipuiga lautele i le tino o le maʻisuka, o lona uiga, e leai ni faʻalavelave i le salalau o le faʻaleagaina o le tino i le tino.

Faʻalogo! O le tuʻuina atu o le togafitiga o le cystitis i le maʻisuka ma isi maʻi urological e manaʻomia ai le tagata maʻi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi tatau. O faʻalavelave inflammatory e vave ona salalau i totonu o le tino ma mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻeina o leona o totoga eseese.

O le lisi o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

  • urinary incontinence
  • laiti o le urine
  • faʻasalaga masani ae le saʻo
  • o le i ai o le toto i le mimiti o le maʻi,
  • ufiufi
  • lagona o le tiga ma le mu pe a oso,
  • tiga manava
  • fiva.
Faailoga o le cystitis e le mafai ona ola i se olaga atoatoa.

E faʻapefea ona iloa se faʻalavelave?

E masani lava, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ua maua i le cystopathy. O le faʻamaʻi e mafua mai i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le neurogenic o le vevela, o meaʻai o aʻafiaga nasu e masani ona faʻalavelaveina, o le tulafono faatonutonu o le gaioiga o le okeni ua afaina e faʻalavelaveina.

O faʻalavelave faʻalavelave e lamatia foʻi mo alii.

O le faamaʻi e faʻaalia i se gasolosolo malie (amata i totonu o le 10-15 tausaga talu ona amata le maʻisuka).

I le amataga, o loʻo mulimuli mai suiga nei:

  • o le tele o le vevesi e faateleina
  • o loʻo totoe le vai i le vevela,
  • o le vaalele ua le toe i ai, o lona vaivaiga ua maua,
  • o le aofaʻiga o faʻauiga e faʻaititia tele.

Afai e le oi ai le togafitiga taimi, o loʻo i ai se avanoa e atiaʻe ai sepsis, pyelonephritis, poʻo le azotemia.

Fautuaga faʻasao

O le fautuaga autu mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka o le lagolago lea i maualuga maualuga o le suka o le toto. E tutusa lava le taua o le pulea o le toto.

O le faʻaavanoaina o le faʻaleleia o togafitiga e faʻaitiitia tele mo tagata mamaʻi e mulimuli i le taumafa fautuaina. E taua foi le taulaʻi i le aveina o fualaau faʻamaʻi e mautinoa ai le toe faʻafoʻisia o galuega fai puipuia.

Taofi lelei ou vae.

O se tasi o mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o le maalili o le maalili. E tatau i tagata maʻi ona manatua e tatau ona mafanafana o latou vae. O le taunuuga o le maalili a le tino e mafai ona le na o le cystitis, ae faʻapea foi le tele o isi faʻamaʻi, e aʻafia ai le ogaoga o le gynnecological disorders.

O se mafuaaga taatele o le cystitis e mafai ona solia ai galuega o le vevela.

O le mafuaʻaga lena e tatau ona totogi ai le tausiga ile faiga o puipuiga nei:

  • o gasegase e tatau ona i ai ni taimi faʻapitoa massage i totonu o le manava pe a maeʻa taʻitasi,
  • usitaia o le pulega o le ava,
  • tagofia o fualaau faasaina lea e toe faʻaleleia ai le faʻamalosivale,
  • urination control.

E sili atu ona faigofie le puipuia o le atinaʻe o cystitis nai lo le faʻaumatia faʻamaʻi mulimuli ane. O se liona o lenei natura e masani ona faia se foliga masani. O le mea sili e lamatia ai, i lenei tulaga, o faʻafitauli o le faʻamaʻi o le a faʻalavelave ai le maʻi.

Fesili i se tagata tomai faapitoa

Mikhaleva Tatyana, 31 tausaga, Kazan

Le aso lelei. E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 1 ma mulimuli ane ou maʻitaga ma i le masina o le a avea au ma tina. O iinei i nai aso talu ai sa ou tamoe ai i le tele o taimi, o loo i ai le tosina masani. O le suka o le toto i le taimi o le maitaga e masani lava, ou te le fia vaʻai i se fomaʻi, faʻamaonia vailaau, ma o le taimi nei e le manaʻomia. Tau mai ia te aʻu pe faapefea ona e feagai ma le faafitauli, e aunoa ma le faʻaaogaina o fomaʻi?

Talofa, Tatyana. Muamua, ia manatua o le taimi nei o loʻo e tali atu e le gata mo lou soifua maloloina, ae mo le soifua maloloina o lau tama e leʻi fanau mai.

Aisea na e filifili ai e manaʻo le fomaʻi e faʻaleaga ia te oe ma o le a vave loa ona faatonuina togafitiga faʻamaʻi? E manaʻomia lou faia o se suʻega, o le a fesoasoani i le faia o se suʻesuʻega saʻo. E leai se fomaʻi o le a filifili pe o le a le fofo o le a aoga. Faʻasalaga faʻanoanoa i se fomaʻi, faʻamaʻi tino - e le o taimi uma lava o se faʻataʻitaʻiga o cystitis, atonu e iai se ituaiga o siama.

Fofo faʻapitoa

Mo togafitiga o cystitis i le faʻaaogaina o le fale:

  1. O le taʻele o le baths ma deco decorations o vailaʻau faʻasaina (St. John's wort, offetail poo nettle). 100 g o le mutia ua sasaa i totonu o le 5 lita o vai, ua kuka mo le 10 minute. O le susu susu e faʻamafanaina i se mafanafana mafanafana. O le taʻele o loʻo nofo i le 10-20 minute.
  2. Faʻamafanafanaina taualumaga. E vevela le oneone i totonu o se apa mago, pe a uma ona sasaaina i totonu o se taga tapoleni. O le tapuni maeʻa maeʻa e faʻaaogaina i le pito i lalo ma taofi seia maeʻa. E fautuaina le faʻatinoga ina ia faia i le po.
  3. Tea mai le efuefu mauga ma le fugalaau. 10 g o vine suamalie ua fefiloi ma le 5 g o laulaau laumei. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela, sasaa le 1 lita o le vai inu, tuu mo le 3 itula. O le lauti ua onā i le 100 ml ao le i faia taumafataga taitasi.

Mo le togafitiga o cystitis i le fale, e faʻaaogaina ai faʻamafanafanaga.

I le cystitis i le maʻisuka, e fautuaina e vavae ese mai le taumafataga:

  • faʻi ma fualaau suamalie,
  • gaʻo gaʻo
  • meaʻai vevela ma lapisi
  • faʻasao
  • sukalati, mea e faʻafiafia ai, suamalie suamalie,
  • sana
  • pasene pasene moni
  • meli
  • suka
  • semolina ma alalaisa,
  • fualaau suamalie suamalie
  • gaʻo susu.

Faamaonia mo le faaaogaina:

  • susu susu susu
  • suamalie manogi
  • le fua o fua o le tofo
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ma fuamoa fuamoa.

Faailoga ma togafitiga o cystitis i le maʻisuka

O le maʻisuka ma le cystitis e masani lava ona maua i le tuufaatasiga, lea e faamatalaina e ala i le vaivai o le puipuiga a le tino, ma faigofie ai ona aafia i meaola ninii. O le solia o le metabolism o le carbohydrate, o loʻo i ai le tupu malosi i le kulukose o le toto, lea e avea ma isi mea e mafua ai le afaina o le toto.

O le maʻisuka ma le cystitis e masani lava ona maua i le tuufaatasiga, lea e faamatalaina e ala i le vaivai o le puipuiga a le tino, ma faigofie ai ona aafia i meaola ninii.

Cystitis i le maʻisuka: mafuaʻaga ma faʻaaliga o le kosi

Faʻasaga i tua o le maʻisuka i le tino o le tagata maʻi, o faʻafitauli o le gaʻo o le tino gaʻo e faʻaalia. O ia suiga e i ai se aafiaga le lelei i le faagaoioia o totoga eseese ma faiga, latou te aafia ai le galuega o le urination.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le cystitis e masani ona maua i le tele o taimi. Ole vaega o aʻafiaga mo ituaiga togafitiga faʻapitoa e aofia ai sui o tamaitai ona o le faʻavaeina o foliga o le pule urinary. E masani lava, o togafitiga o loʻo maua i tagata matutua, o se mea na mafua ai le le mafai ona faʻaogaina atoa le vevela.

Suafa e faʻapipiʻi i le tino o le tagata maʻi, lea e avea o se "eleele" sili ona lelei mo le toe gaosia o ituaiga maʻi faʻapitoa e faʻaleleia ai le atinaʻe o le maʻi.

Aisea e mafai ai ona i ai le faʻavave i le toto i fafine ma mea e fai

O le tino o le tagata e faʻaauau pea ona faʻaaogaina oloa e ulu i ai i meaʻai ma vai. O taimi uma lava e faʻaaluina ma le le talafeagai o le tele o mea e alu ese ma feces ma urine. O le masani masani o le gasegase o fafine e gaogao e aunoa ma se tiga, lagona mu. Ae peitaʻi, afai o le mumu i le toto i fafine e mafua ai lenei mea mataʻutia i le a? E faʻafefea ona togafitia togafitiga pe afai o se faʻamaʻi.

Mafuaaga masani o lenei tulaga matautia

E le tatau ona i ai ni faʻaletonu o le toto i totonu o se fafine. O le taimi lava e faateleina ai le numera o le toto mumu i le urine, e amata ai e se tagata ona tupu se maʻi e taʻua o le hematuria. O lenei tulaga o se taunuuga o le le lelei o le tumama. Ae o le tele lava o taimi, o le toto i le urine o se fafine e faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga ogaoga o le urology poʻo le gynnecology.

O faʻamaʻi o le vevela ma mafuaʻaga mataʻutia

O le maʻisuka mitusitus (DM) e iai sona aʻafiaga i le tulaga o le tino. O le urinary system e le o se faʻasalaga, o loʻo i ai le solia o galuega autu o le vevela, lea e aʻafia ai le lelei o le olaga. O le maʻisuka na mafua ai faʻalavelave e aʻafia ai aʻafi namu e nafa ma galuega o le gaogao. I le galuega a le tino, e lua togafitiga o loʻo mataituina:

  • Faateleina le manaʻomia mo le faʻaogaina o le vevela, aemaise lava i le taimi o le moe.
  • Faʻaitiitiga o le faʻasalaga o le urine, o nisi taimi e faʻamaeʻa pe vaeluaina le mafai ona gaogao le okeni.

Faʻamafanaina o le vevela i tane: faailoga

I vailaau, o se aganuu le iloa o ituaiga 2 o cystitis:

E ui lava i faʻamatalaga masani o cystitis, i le maʻisuka, o le faʻamaʻi i nisi o taimi e le afaina. I isi tulaga, o faʻamatalaga o cystitis e tutusa ma isi maʻi, o:

  • tiga masani tiga,
  • mu, tiga i le urethra,
  • faanaunauga sese
  • urinary incontinence (pe a uma le gaogao, i le po pe o se taunuuga o gaioiga faʻavavevave).

Isi faailoga - ona o le i ai o siama, faʻamalosolo faʻamalosolo e le mafiafia, e mafai ona e iloa le i ai o le toto. I le faʻaopopo atu i faʻafitauli o le dysuric, o nisi taimi e maualuga ai le vevela, faʻalauteleina faailoga o le onisua (leai o meaʻai, vaivaiga).

O le faʻaogaina o le mimiti i le vevela e tele lava ina tupu ai ni faʻalavelave ogaoga i totoga urinary.

I maʻi e maua i le maʻisuka, o se faʻafitauli o le urinary system e masani ona taatele.

O le gasegase o le cystitis i le maʻisuka e iloga i faailoga nei:

  • tele faʻamalosi pepelo
  • masani o le gaogao o le vevela,
  • susunuina, sasaina i le amataga po o le faaiuga o le urination,
  • tiga i le pito i lalo, lea e faʻateleina i le faʻamalosi tino, tale,
  • lanu uliuli ma manogi manogi o le urine, e masani lava o le gaogao e le mafiafia, e maua i totonu toto le mama,
  • urinary incontinence poʻo, i se isi itu, o se tuai e manaʻomia ai le faʻataunuʻuina faʻafuasei,
  • oso aʻe i le vevela, leai se manaʻoga, leai se malosi.
  • se faateleina i le tele o le vevela,
  • mimiti toe i le okeni,
  • vaivai urination pe a alu i le faletaele,
  • se faʻaitiitia o le malosi o le gaogao e oʻo atu i le 2 taimi i le aso.

E faʻafefea ona faʻaalia - analgesics

E pei ona taʻua i luga, o le cystitis e sili ona taatele i tamaitai. Ua uma ona tofotofoina e le toatele ma ou te le fautuaina le faamautuina, o le mea autu o le fomaʻi e le o se mea sese, ma, e pei ona i ai ia te au, ua faatonuina se mea faigata o Suprax Solutab ma le ituaiga Uro Vax.

O le tagata lava ia, na togafitia aʻu mo le cystitis ma le suprax solutab ma urax. • Faʻaititia le taumafaina o meaʻai vevela, suamalie, falai, meaʻai vevela, suamalie, meaʻai ma le ava malosi.

• Fufulu mama mai i luma ma le pito i tua ma fufulu mama pe'ā uma ona faʻaaoga le faletaele. Mo maʻi e maualalo le ala o le faamaʻi, e fautuaina le macrolides (azithromycin, clarithromycin) poʻo le leai foi, o le filifiliga e faʻalagolago i le maʻi na ave e le tagata maʻi le AMP (pe a faʻapea, o ia) i totonu o le 3 masina muamua atu i le maʻi faʻamaʻi, ma le faapalepale tagata taitoatasi.

O le olaga faitino ma EC e faigata, e 4%, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻafitauli faʻapitoa e pei o le gangrene ma le faʻaogaina o le gallbladder, o lenei faailoga e oʻo atu i le 15%. E tatau ona ou aveina Urofrofit i se tuufaatasiga ma se fualaau oona, toetoe lava a ou leotele i le falemai. Faafetai i le fomai, sa ou fautuaina togafitiga aoga.

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma e tatau ona amanaʻia le lagona o microbes i le vailaau faʻasaina (faʻaaogaina le antibiotic) i le 2-3 aso talu ona amata le togafitiga faʻamaʻi.

O suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole vailaau faʻasaina e filifili mo tagata gasegase e maualalo le gasegase ole tino e le i ave muamua ni vailaʻau. Ua maua le Bacteriuria pe a iloa meaola ninii i totonu o le 10 poo le sili atu o le colony e avea ma iunite i le 1 ml o le urine i le leai o ni faailo mai le urinary tract.

O lea mumū e mafua ai le tiga i le pito i lalo, tiga poʻo lagona mu i le taimi o le solo. O le tagata lava ia, na togafitia aʻu, e pei ona fai mai le fomai Suprax Solutab ma Uro Vax.

Fualaau faasaina o le Hypoglycemic Invokana - aafiaga i le tino, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le Monural o loʻo avea ma faʻamaʻi faʻasolosolo aupito lata mai na faia i Italia ma Suiselani. I Rusia, e fautuaina e fomaʻi e togafitia faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le mucous membranes o totoga i totonu.

O lenei fualaau faasaina e sili ona aoga i le togafitiga o faamai o le tino, lea e mafua mai i le tuputupu ae o meaola matautia. O le tau i falemaʻi a Rusia o le 400-800 rubles.

E sili ona lauiloa i le togafitia o le mumu o le tino o le tino, aemaise lava, cystitis, othureta ma pyelonephritis.

Le tuufaatasiga ma meatotino o fualaau faasaina

O le mea aoga autu o le fosfomycin - o le uroantiseptic lea e fasiotia ai siama gase-positive ma le fatu-siama lea e matua faateleina i totonu o totoga o le genitourinary ma o le mafuaʻaga o le faagasologa o le mumusu. O tagata faʻasalalau e aofia ai le tuʻuina atu o vailaʻau o se tofo lelei o le suauu ma meaʻai (moli poo le mandarin).

Gaioiga faʻaletagata i luga o metabolic processes e tupu mai i siama siama, faʻaleagaina o latou membrane cell. O le fualaau faasaina e mafua ai le afaina mo le faapipiiina o pathogens i puipui o le membrane mucous o le urogenital organs. O le taunuuga o lenei mea o le oti o microflora leaga.

Aʻo lei faia le Faʻamasinoga, e sili ona lelei le suʻeina o suʻega tatau e faʻamaonia lelei ma iloa ai le siama na mafua ai le maʻi. E talafeagai lenei mea ona o le tetee o nisi ituaiga o siama i fale lauiloa ma le faʻasaina mai o fualaau faasaina.

O le faʻamautuina lelei o ituaiga ma mea e faʻaleagaina ai meaola leaga i le fualaau faasaina o le tulaga pito sili lea ona taua mo togafitiga lelei i le lumanaʻi.

O le lisi lenei o siama lea e mafai e le Monural ona manuia le galue i:

  • E. coli
  • staphylococci o ituaiga eseese,
  • clesiella
  • citrobacter
  • morganella
  • Proteus.

O loʻo tuʻuina atu le faʻamaonia mo togafitiga i togafitiga faafomaʻi mo faʻamaʻi:

  • gasegase gasegase e mafua mai siama
  • faʻavavevaveina o se foliga masani o le mumū o le vevela,
  • siama i le taimi o le maitaga (atonu o le a le afaina),
  • puipuiga o faʻasalaga i mataupu o siama oona,
  • i le taimi e faʻasolosolo ai - ia aloese mai faʻamaʻi i le urinary tract,
  • ao faagasolo le sauniuniga ao le i faia le taotoga i luga o totoga totoga poʻo vailaau faʻamalosi faʻafuaseʻi.

Invokana o le igoa fefaʻatauaʻiga mo se vailaʻau ua faʻaitiitia i le kulukose toto.

O le meafaigaluega e faʻamoemoe mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II. O le vailaʻau e aoga uma i le faʻavae o le monotherapy, ma faʻatasi ai ma isi auala o togafitiga o le maʻisuka.

Faamatalaga lautele, tuufaatasiga ma le faiga o le faasaolotoga

Invocana o se vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic. O le oloa ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. Invokana e faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II.

O le vailaʻau e lua tausaga le ola. E tatau ona teuina le vailaʻau i le vevela e le sili atu i le 300C.

O le gaosiga o lenei vailaau o Janssen-Ortho, o se kamupani e faavae i Puerto Rico. O le faʻasiliina o loʻo faia e le kamupani a Janssen-Silag i Italia. O le o loʻo umia aia i lenei vailaʻau o Johnson

E mafai faapefea ona puipuia le cystitis?

Cystitis e matautia ona e mafua ai ona ogaoga faigata - pyelonephritis, necrosis o le tino ma le atinaʻeina o ogaoga tuga, lea e sili atu ona faigata ona togafitia.

O le mea lea, e tatau ona e faia uma fuafuaga e puipuia ai faʻamaʻi. O le maʻisuka, o le maualuga o le kulukose o le toto e maualuga, o le a sili atu ona tupu aʻe le cystitis nai lo i latou e pulea a latou kulukose.

E le gata i lea, o le faasaʻo le saʻo o le faʻamaʻi ma fualaau oona poʻo lona toesea atoa e taʻitaʻi atu ai i le maʻisuka faʻateleina o le maʻisuka i le atinaʻeina o cystitis malosi, lea e faʻailoa mai i le foliga mai o gas bubu i le puipui o le vevela.

O le mea lea, e tatau ona maua se faʻamatalaga mai le fomaʻi pe faʻapefea ona pulea le maʻisuka ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o siama o le urinary tract.

E taua tele le mataituina o le tumama ma puipuia le maalili a le maalili. O faʻafitauli o le gaioiga poʻo le toto i totonu o okeni pelvic e mafai foi ona mafua ai le cystitis.

E mafua lenei mea ona o se olaga ola solo, o lona uiga o le gaioiga faaletino e aoga tele mo le maʻisuka. O le faʻamatalaga mo le faʻamaʻi o le masani lea o le ofuina o se ofu talaloa pe faʻapipiʻi.

O le afaina o le Urea e mafai ona amata ona o gasegase e afaina i nifo nifo, lea o se tulaga matua gaosia o siama.

Tuua Lau Faamatalaga