A oʻo ina faʻamautu le togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka: atinaʻe o loʻo i ai nei ma faʻalavelave i le diabetology

I totonu o le potu fono o le Diamyd Biotechnical Enterprise i Kungsgatan i Stockholm, o loo i ai se pesini e tumu i vine vine.

"Matou te faamanatuina mea taua na ausia. O le tele o lapisi o taavale na oʻo mai ao leʻi amataina ona ou faigaluega iinei. Ae ou te faʻamoemoe o le a le umi ae sili atu le tele, "o le tala lea a Ulf Hannelius, o le ua avea ma CEO o Diamy talu mai Aperila.

Afai e le aoga vailaau

I luga o se tasi o taavale afi, 2009, ua tusia i le vaitusi uliuli: "99 kroons per share". I aso nei, e itiiti ifo le tau o le faʻasoa o le kamupani-e tusa ma le fa palealii. O le 85 pasene le pa'ū na tupu ia Me 2011 ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga a le Diayd i le suʻega e leʻo faamanuiaina le tolu suʻesuʻega - o le siaki mulimuli o suʻega aʻo leʻi faʻamalolo le vailaʻau. O se vaifofo mo le maʻisuka ituaiga 1. O le taimi lena, na faʻaititia ai, ma mai i le tolusefulu tagata faigaluega, na o le fitu na totoe i totonu o le kamupani.

I le taimi o le maketiina o maketi i Me 2011, na masalomia ai le masalosalo muamua o le Ofisa Sili o Pulega i masalosaloga o fefaʻatauaiga o vaalele. Na ia faatauina atu uma ana sea i le kamupani ao le i oo mai le taunuuga o suʻesuʻega leaga, lea na faʻaaogaina ai le tau o le kamupani. Mulimuli ane, na tapunia le suʻesuʻega e le Ofisa o Suesuega Faasaienisi a le Tamaoaiga.

"O le toe tepa i tua, ua ou vaai i le talafaasolopito o le atinaʻe e masani lava o se tuufaatasiga o mea lelei ma le leaga. I le 2011, sa le mafai ona matou ausia manaoga o le vaega lona tolu, ae na matou aoaoina le tele ma, e mafai ona matou fai atu, faatagaina le kamupani e aʻoaʻo lenei lesona, "o le tala lea a Ulf Hannelius.

"I le taimi lona tolu o le suʻesuʻega i le 2011, o mea uma lava na lamatia. Ina ua le faʻaalia e le suʻega o se suʻesuega, e leai se mea e sili atu ona loloto, "o le tala lea a le faatonu.

I le taimi nei, ua maea ona faia e le kamupani se faasologa o mataupu e ono o falemaʻi o le vaega lona lua, o le tau e tusa ma le luamiliona kori i le masina. O taumafaiga uma e faʻatatau i le faia o se tui mo le maʻisuka ituaiga 1.

"E fa a matou suʻesuʻega e fesoʻotaʻi ma togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. "O le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase i le taimi lava e maeʻa ai le siakiina, ina ia mafai ai ona e matau pe faapefea ona taofia ai le maʻi."

E manatu le au saienitisi o le tui na o ia pe o faatasi ma isi vailaau o le a taofia le faamai pe faatuai lona amataina. E tusa ai ma fuafuaga, o suʻesuʻega o le a maeʻa i se vaitaimi o le tasi i le lima tausaga.

"Matou te faʻamoemoe e faʻamalolo atoatoa tagata mamaʻi, ae o le fualaau muamua o le a matou faʻamalolo o le ai ai se faʻalavelave faʻaleagaina ina ia vave ona tupu le faʻamaʻi. Afai e manuia lenei mea, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona manaʻomia le inisalini e faʻaitiitia, "o le tala lea a Ulf Hannelius.

- O le tau fefaatauai o Diamid e 140 miliona kroons. E faapefea ona e tauva ma tagata sili ona lelei o le falemaʻi falemaʻi?

"Matou te le tauva ma tagata sili ona lelei. Latou te faʻatagaina ni atinaʻe laiti, e pei o tatou, e ono lamatia ai i le amataga o suʻesuʻega, ma pe a tatou faia uma galuega ma ua oʻo mai le taimi e faʻalauiloa ai le fualaau faasaina i le maketi, e avea i latou ma a tatou paaga. Matou te fesoʻotaʻi faifaipea ma kamupani lapopoa ma o loʻo talanoa i faiga faʻapaʻaga. "

"O le a le mea e tupu pe ae fofoina le tupua o le maʻisuka?"

"O le a avea ma se suiga ma o se faʻalavelave tele i le maketi. "E leai lava se vaifofo mo maʻi mama, ma e mafai ona faʻaaogaina a tatou polokalame i isi faʻamaʻi."

"O afea o le ituaiga muamua o le maʻisuka faʻamaloloina?"

"Ou te manatu e lima i le sefulu tausaga.Matou te faʻamoemoe e tupu lenei mea i se taimi vave e mafai ai, ae o suʻega tau suʻesuʻega e faʻaalu se taimi, "o le tala lea a Ulf Hannelius, Pule Sili o Diamyd.

Afai e te tilotilo i le talafaʻasolopito o fesili suʻesuʻe (Google, Yandex, fomaʻi, ma isi) o soʻo se maʻisuka novice (aemaise lava le ituaiga muamua), ona i ai lea o le lautele o avanoa e tolu, tolu fesili fesili:
o le a le umi e ola ai tagata maʻi suka?
O a faʻafitauli o le maʻisuka?
ma ...
o afea o le a togafitia ai le fofo mo le maʻisuka?
Faatasi ai ma fesili muamua e lua, o mea uma lava e manino ma mafai ona malamalama - o le tali e tuʻuina i luga o toetoe lava o faʻasalalauga ma faʻasalalauga:
afai e te le tui ma taui mo le suka, o le ae punou mo le lima i le sefulu tausaga,
afai e te gauai atu i le suka, o le ae ola mo le 20-25 tausaga, ae o le ae faʻaputuina le tele o faʻafitauli (O le a ou le lisiina i latou iinei) e te le manao e ola,
pe afai e te tauvaga taui atu, taʻitaʻia se soifua maloloina, asiasi i fomaʻi ma suʻe suʻega (o nei mea uma e manaʻomia ai taumafaiga sili, faaletino ma mafaufau, ma tupe), e mafai ona e ola ma ia e soifua maloloina (ona e leai ni tagata soifua maloloina i Rusia, e "le faamatalaina ").
Ae o le fesili lona tolu lenei. Ia, afea.
I le suʻesuʻeina o taunuuga o laʻu fesili, na ou suʻesuʻeina pea lava pea ia tusiga "tasi laasaga i togafitiga o le maʻisuka", "o le a faamaloloina le maʻi suka taeao," "o le a taofia le maʻi suka i le tausaga", ma isi. Na o nei tusiga sa lolomiina i le 2016, ma i le 2014, ma le 2010, ma i le 2004. Ma o taimi uma "sina mea laitiiti", "tasi laasaga", "afa tausaga". Na ou faitauina manatu o tagata eseese: gasegase ma fomaʻi. E eseese manatu. Amata mai le "Ou te talitonu taeao," e faaiu i le "leai." Tagata e sili ona lelei ma le le mautonu.
O le a le mea e talitonu ai ia te au? O le a le mea e faatali? Pe o aʻu o se tagata e sili ona lelei pe leai foi? Le tasi pe le isi. O aʻu o se tagata moni.
Mo aʻu, mo nisi mafuaʻaga, o le tala i le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi e matua taua lava le tala i le au taʻavale ma le penisini. O taʻavale taʻitasi taʻitasi ua toe fai mo le luasefulu i le tolusefulu tausaga e faapea "e le o toe mamao, e le o toe mamao ae o taavale uma o loʻo i luga o masini eletise." O masini taʻitasi ua uma ona i ai se tasi poʻo ni faʻataʻitaʻiga foi i se afi masini poʻo se afi. Ma ei ai tagata moni e faʻatau ma ave taavale nei, ma teu i luga o penisini, ma e le faaleagaina ai le siosiomaga. E i ai tagata, ae e toaitiiti. Ona e taugata tele le faʻatauina o se masini, faʻamautuina sea masini, faʻafouina se masini. Ae o latou. Ae na o le fesuiaiga o masini e faitau miliona taimi e sili atu ma o le mea lenei e aumaia ai le manuia autu i kamupani, ma e leai se tasi e vavaeina le paranesi o loo ia nofo ai.
E faʻapea foi i le pisinisi o le maʻisuka. O tagata uma o loʻo sailia se vailaau, ua folafolaina atu ia i latou se Nobel Prize mo se vailaau faafomai, o se fomaʻi fou ua faʻalauiloaina i taimi uma, o le miliona o tala o loʻo faʻafaigaluegaina i le sailiga o vailaʻau faʻapitoa! PE E FAʻAMASAINA OE TULAFONO O LE ONA TAITAI ATU TUSI FUAFUAGA MA LE TUSI O ACCESSORIES DIABETIC
Ou te talitonu ei ai tagata ua toe maua mai le maʻisuka. E ala i le totoina o le pancreas, o ituaiga uma lava e fai ma manulele o Lan .. Lal ... Land ... (faanoanoa, ou te lei manatuaina pea lenei upu), o se tasi, masalo, toe faaola mai i le fesoasoani o le toisoga o le Ierusalema ma le monastery tea))). Na o nei mea uma e matua taugata tele, na o nei mea uma o loʻo tauaveina ai le faitau selau o aʻafiaga, ae na o mea uma lava e lamatia ai le ola.
O aʻu o se tagata moni. Ma ou te le talitonu o le isi sefulu tausaga e sosoo ai o le ai ai se vaifofo mo le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo atoatoa se tagata. Mulimuli ane - atonu, ae le o le taimi nei.
Ae! E te manatua, o kamupani o loʻo faʻapipiʻi tupe TULAFONO i le falemaʻi ile tausiga o le maʻisuka (insulin, dextrose, seevae, mea faʻapitoa, pamu - ua e lelava i lisi mea uma). Ma e tatau ona latou sasaina lenei tupe. Ma e mafai ona toe faʻafitia i latou na o le fesoasoani a matou, au uo pele i maʻi.
Kamupani e fiafia ... Leai! Latou te fiafia tele i le ola o le maʻisuka i le umi e mafai ai - ona o le a ia faʻaaogaina a latou oloa ma umi se taimi e maua mai ai tupe maua.
Kamupani e fiafia ... Leai! Latou te tatalo mo le soifua mālōlōina ma le lelei mo le maʻisuka. Aua o le maʻisuka soifua maloloina o se maʻisuka faigaluega.Ma o le maʻisuka umi lava e maloloina, o le umi e manaʻo ai e tumau pea, o le tele foi lea o lona faʻaalu i lona soifua maloloina. E leʻi i ai se ulugalii mafatiaga o le tui i le masina, o loʻo i ai nei pamu, ma polokalama siaki, ma fomaʻi, ma togafitiga, ma isi mea faapena. Ioe, o le tulaga maualuga o le kamupani ua lamatia - ona o se tagata soifua maloloina na o le faafetai ia te ia!
Manatua le pisinisi tau taavale i le 90 ma le taimi nei. Maʻeu le alualu i luma o auala o le saogalemu ma le pasi i luga o taavale, o le a le sili atu ona sili atu ona lelei le maua o taavale! O mea uma lava ua na o le ola tele o le uila afi ma faʻatau atili)))
O aʻu o se tagata moni. Ou te le talitonu o le a latou o mai ma se vaifofo mo le maʻisuka i totonu o le sefulu tausaga. Ae ou te talitonu o lo tatou ola o le maʻisuka i tausaga uma, faʻafetai i faʻapotopotoga, o le a faigofie ma faigofie! O le a sili atu ona faigofie le totogiina o le suka, mataitu le acetone, faitau vaega ole falaoa. O le ai ai ni insulin fou e le mautonu ma e mafai ona fegalegaleai atoatoa ma le kulukose, o pamu fou o le a foliga mai e mafai ona faitau le hehe ma faaopoopo le inisalini, o le a foliga mai o le a mafai ona tutoatasi le hypo- ma le hyperglycemia, o le a tele naua mea e mafai ona suia ai le ola o le maʻisuka sosoo ai ma le suka))). Leai se vavega, naʻo se pisinisi.
E moni aʻu, ae o ou uiga e matua mautinoa lava!)

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi o le insulin e mafua mai i le gasegase o le endocrin, ona o le mafuaʻaga o le le lava o le gaosiga o le insulin i le pancreas i le tino.

O lea ituaiga faaletonu e tau atu i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e tumau le mausali o le kulūkose i totonu o le tino, ae o loʻo faʻaalia foi le leaga - o le naunau pea e inu, o le faifai pea, o le mamafa o le mamafa ona o le leai o se mafuaaga.

O maʻi e le mafai ona faʻaleleia, o le mea lea, o tagata gasegase io latou soifuaga atoa ma le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona inuina vailaʻau e fesoasoani e maualalo le suka i le tino.

E tatau ona mafaufau pe faʻapefea ona togafitia togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ma o iai ni fualaau fou mo le maʻisuka? O a meaʻai e fautuaina e ave, ma o a vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga ma faʻaʻumiʻumi le soifua o le tagata maʻi?

Taiala lautele o togafitiga

  1. Omoni pupuu.
  2. Vaʻaiga tutusa o vailaʻau faʻasolosolo.
  3. Hormones o le umi o le aoga.
  4. O fualaau faʻamaʻi tutusa faapena.

I le tautala e uiga i insulin masani, e tatau ona matauina le fou fou o sauniuniga o le homone, o mea e taʻua o hormones. Peitaʻi, i le taimi nei e le faʻatagaina mo le faʻaaogaina i Rusia ma le tele o isi atunuʻu.

O le mea moni, o loʻo faʻaauau le atinaʻe, o loʻo i ai se tulaga lelei, ae o fualaau mo le maʻisuka e tatau ona faia i se faasologa o suʻega faʻapitoa. I le tautala faʻamaoni, o nei vailaʻau e le mafai ona taʻua fou, ona o loʻo taumafai le au saienisi e fatuina fualaau o le maʻisuka mo se taimi umi.

E ui lava i le tele o suʻesuʻega i lenei vaega, atinaʻe ma suʻesuʻega faasaienisi, o le laupepa e foliga mai o se vailaau o le lumanai, ae le o se mea moni.

Le faʻamalosia o insulin

Ole iniseti pupuu e aofia ai vailaʻau maʻisuka nei: Insuman Rapid, Actrapid. O nei maʻisuka togafitiga amata amata ona aoga i le afa afa itula talu ona uma le pulega.

I le isi itu, afai e faʻaaogaina fualaau mo le puleaina o le tino i tulaga tumau, ona amata loa lea o la latou gaioiga i le tasi minute pe a uma ona ulufale atu le vailaʻau i le toto.

O fualaau nei e avea ma vailaau tali tutusa o le hormone o le taunuuga vave:

O le gaioiga o fualaau oona e iloa i le 15 minute pe a uma le tui, ona latou tui lea i le 15 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. O le maualuga o le fualaau oona e matauina pe a mavae ni nai itula, ma o le tapulaa maualuga o le gaoioiga e 4 itula.

O le mea moni e faapea, o le puupuu o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini, o le faigofie foi ona pulea le hormone. O lona uiga, mo le mulimuli ane o le pulega o le inisalini, o le hormones malosi mai le tui mulimuli ua le o toe i totonu o le tino.

Faʻamatalaga o hormones i le umi le umi o le aafiaga:

  1. Sui sili ona lelei: Insuman Bazal, Protafan.
  2. Latou te amata galue malosi pe a mavae le itula poʻo le tasi ma le afa pe a uma le pulega.
  3. O le aofai o le umi o le gaoioiga e ese mai le 8 i le 12 itula.
  4. E masani lava ona fautuaina e pei o le hormone basal, e faʻaaluaina i le aso.

E tatau ona maitauina o ia homoni o loʻo faʻaalia i le maualuga o le faʻalauiloaina o gaioiga, lea e mafai ai ona oʻo atu i le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic i le tagata maʻi.

O insulin ua leva ona faʻaaogaina e pei o le basal hormone, ma eseese i le lelei ona latou te le maua se faʻalauiloa maualuga o le gaioiga. I le avea ai o se tulafono, o le umi o ia homoni e ese mai i le 24 i le 30 itula, e lua faalua ona faia i le aso.

O le tala fou fou o lenei vaega o le hormone Treshiba, lea e mafai ona galue e oo i le 40 itula e aofia ai.

E mafai ona faʻamalolo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi mo le ola e le mafai ona faʻamalolo. Ae e mafai lava ona faafaigofie le faagasologa o togafitiga e ala i le tele o auala ma tekinolosi:

  • togafitiga o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi, lea e maua ai le faʻaitiitia o le tolu faʻaititia o le inisaliniina,
  • o le faʻaaogaina o le inisalini i kapula, i lalo o tulaga tutusa, e tatau ona faʻatonu le afa,
  • se metotia mo le faia o suauu peta pancreatic.

O le paʻu o le paʻu, taʻaloga, meaʻai ma fualaau faʻalaʻau e mafai ona taofi ai faʻamaoniga ma faaleleia atili ai le lelei, ae e le mafai ona e taofia le tagofia o fualaau mo le maʻisuka. Ua mafai nei ona tatou talanoa e uiga i le ono mafai ona puipuia ma togafitia le maʻisuka.

O a faʻafitauli i le diabetology i nai tausaga talu ai nei?

I tausaga talu ai nei, e tele ituaiga o vailaʻau ma metotia mo le togafitia o le maʻisuka ua uma ona fausia. O nisi e fesoasoani e aveesea le mamafa aʻo faʻaitiitia foi le aofaʻi o aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi.

O loʻo matou talanoa e uiga i le atinaʻe o le inisalini pei o mea na gaosia e le tino o le tagata.. O metotia o le tuʻuina atu ma le puleaina o le inisalini ua amata ona sili atu ona atoatoa le faʻafetai i le faʻaaogaina o pamu inisalini, lea e faʻaititia ai le numera o inisiua ma sili atu ona faʻalelei. O lenei ua uma ona alualu i luma.

I le 2010, i totonu o le suʻesuʻega o Nature Nature, na lomia ai le galuega a Polofesa Erickson, o le na faavaeina le mafutaga o le fomaʻi VEGF-B ma le toe tufatufaina atu o gaʻo i totonu o masini ma a latou mea e teu ai. O le maʻisuka ituaiga 2 e tetee i le inisalini, lea e folafola ai le faʻapupulaina o gaʻo i maso, vaʻa toto ma le fatu.

O le puipuia o lenei aafiaga ma le faatumauina o sela o le tino 'gafatia e tali atu ai i le inisalini, ua atiae ma suesueina e le au saienitisi Suetena se metotia mo le togafitia o lenei ituaiga o faamai, lea e faavae i le faagasologa o le taofia o le auala faailo o le tuputupu aʻe o le endothelial growth VEGF-B.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le mafai lea ona maua se numera tele o ia sela.

Ae o le totoina o sima siama o le a puipuia, aua o le a osofaia e le tino o tagata. E i ai auala e puipui ai - e ala i le ufiufi o sela ma se palukalo, latou te le maua ni meaʻai poʻo le tuʻuina foi o se vaitaele o le peta mamanu i totonu o se siama e masani ona tali tutusa.

O le filifiliga lona lua o loʻo i ai se maualuga maualuga o le talosaga ona o lona maualuga ma lona aoga. I le 2017, na lolomiina ai galuega a STAMPEDE i luga o suʻesuʻega tomaʻi i togafitiga o le maʻisuka.

O taunuuga o le lima tausaga o matauga na faaalia ai ina ua mavae le "taotoga tu" i, "o lona uiga, taotoga, o le lona tolu o tagata gasegase na taofia le inuina o le inisalini, ae o nisi na totoe e aunoa ma le totoina o le suka.O lenei suʻesuʻega tāua na tupu mai i le tulaga o le atinaʻeina o meaʻai, lea e maua ai le togafitiga o le gaʻo, ma, o se taunuuga, o le puipuia o le maʻi.

O afea e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1?

E ui o le maʻisuka ituaiga 1 e manatu e le mafai ona faʻaleleia, e mafai e le au saienitisi Peretania ona oʻo mai ma se faʻalavelave o fualaau faasaina lea e mafai ona "faʻafouina" sela o le pancreatic e maua ai le inisalini.

I le amataga, o le mea faigata na aofia ai fualaau faasaina e tolu lea na taofia le faʻaumatia o sela e maua ai le inisalini. Ona sosoo ai lea, o le alpha-alpha alpha-1-antirepsin, lea na toe faʻaleleia ai le inisalini, na faaopoopo.

I le 2014, o le fesootaiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le siama o le coxsackie na matauina i Finelani. Na maitauina e na o le 5% o tagata na muaʻi maua i lenei maʻi ua maʻi i le maʻisuka. O le tui e mafai foi ona fesoasoani e taulimaina maningitis, otitis media ma myocarditis.

O le tausaga lenei, o suʻega faʻapitoa o se tui e puipuia ai le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le a faia. O le gaioiga o le vailaau o le a avea ma atinaʻe o puipuiga i le siama, ae le o le fofo o le maʻi.

O a ituaiga togafitiga muamua o le maʻisuka a le lalolagi?

O togafitiga uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. sosoʻoina o le pancreas, o ona fusi poʻo sela o tagata taitoatasi,
  2. immunomodulation - o se faʻalavelave i osofaʻiga i luga o siama peta e le tino puipuia,
  3. kopi o le beta cell reprogramming.

O le sini o nei metotia o le toe faʻafoʻiina o le numera manaʻomia o sosoʻo gafa peta.

Melton sene

I tua i le 1998, o Melton ma ana paʻaga sa galulue mamafa i le faʻaaogaina o le tele o le ESCs ma suia i totonu o nila e maua ai le inisalini i le pancreas. O lenei tekinolosi o le a toe gaosia ai le 200 miliona sene i luga o le gafatia e 500 mililiters, e masani lava mo le togafitiga o le tasi tagata maʻi.

O suauu Melton e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ae o loʻo i ai pea se manaʻoga e sailia se auala e puipuia ai siama mai le toe faʻamaʻiina. O le mea lea, o Melton ma ana uo o loʻo mafaufau i ni auala e faʻamalosi ai sima.

O siama e mafai ona faʻaaogaina e suʻe ai faʻafitauli o le autoimmune. Fai mai Melton, o loʻo iai lana laina telefoni i totonu o le fale suesue, e maua mai i tagata soifua maloloina, ma tagata gasegase o ituaiga uma, ae o peta suauʻu e le oti i le mea mulimuli.

O seta Beta e faia mai nei laina e iloa ai le mafuaʻaga o le maʻi. E le gata i lea, o le a fesoasoani ia sela e suʻesuʻe suʻesuʻega o mea e mafai ona taofi pe toe faʻaaogaina ai le mea na faaleagaina e le maʻisuka i vela beta.

T sui mea sui

Sa mafai e saienitisi ona suia fusi o tagata T, o la latou galuega o le faatonutonuina o le tali a le tino. O nei sela na mafai ona faʻaaogaina ai le "mea matautia" faʻaalia.

O le lelei o le togafitia o le maʻisuka ma sela T o le gafatia e fatuina se aʻafiaga o le immunosuppression i luga o se okeni faapitoa e aunoa ma le faʻaaogaina o le tino.

O le siamaina o suauu T e tatau ona alu saʻo i le pancreas e puipuia ai se osofaʻiga i luga, ma o siama puipuia e ono le aafia.

Masalo o lenei metotia o le a suia ai le togafitiga o le insulin. Afai e te faʻalauiloa atu sela o le T i se tagata o loʻo amata ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1, o le a mafai ona ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi mo le ola.

Coxsackie Vaccine

O faʻafitauli o le serotypes e 17 na faʻaaogaina mo le aganuʻu faʻalauiloa RD ma le isi 8 i le aganuu a Vero. E mafai ona faʻaaoga 9 ituaiga o siama mo le tui puipuia o lapiti ma le avanoa e maua mai ai ni faʻataʻitaʻiga patino.

A maeʻa le faʻafetauiina o le lavea a le Koksaki A i serotypes 2,4,7,9 ma le 10, na amata amata e le IPVE ona faia se diagnostic sera.

E mafai ona faʻaaoga 14 ituaiga o siama mo le suʻesuʻega tele o faʻamaʻi poʻo soʻo i le toto toto o tamaiti i le tali o le vavaeeseina.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli.I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

O fualaau mo le maʻisuka ua filifilia e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, lea e vaevaeina i ituaiga e lua: o le insulin-e faalagolago ma e le manaʻomia le faʻaofiina o le inisalini. Aʻo leʻi amataina togafitiga, suʻesuʻe le faʻavasegaina o vailaʻau o le suka, ma le faʻaaogaina o vaega taʻitasi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

O le aveina o fualaau o se vaega taua o le soifua o le maʻisuka.

Faʻavasegaina o fualaau mo le maʻisuka

O le mataupu faavae o le puleaina o le maʻisuka o le faatumauina o le suka i le maualuga o le 4.0-5.5 mmol / L. Mo lenei mea, faʻaopoopoga i le mulimuli i se taumafataga maualalo ma le masani ma le faʻaleleia faaletino, e taua le ave o vailaau saʻo.

O vailaau mo togafitiga o le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega autu.

Tusa o le sulfonylureas

O nei fualaau o le maʻisuka ua i ai le aafiaga o le hypoglycemous ona o le faʻaalia i peta suauʻu e nafa ma le gaosiga o le inisalini i le pancreas. O faʻavae o lenei vaega e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le le atoatoa o le aoga ma le atinaʻe o maʻi fatu cardiovascular.

Maninil - fualaau taugofie mo le maʻisuka

Le lisi o mea sili ona lelei o le sulfonylurea:

UlutalaTulafono FaʻatagainaContraindicationsAotelega, fasiTau, rubles
MaʻisukaI le amataga o togafitiga, ave le 1 laulau i le aso ma meaai. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻateleina le atunuʻu i 2-3 fasi vaega i le asoComa, maʻitaga, gaʻo fatuga ma le ate30294
GlurenormO le fua muamua o le 0.5 ipu i le taeao i le taimi o le taeao. I le aluga o taimi, o le aofaiga e faʻatupulaʻia i le 4 vaega i le asoTausiga ma susu, susu ma tulaga o tuaa, faʻamaʻi o le maʻisuka60412
O le fualaau e mai le 0.5 i le 3 papa.Ketoacidosis, coma o le hyperosmola, faʻalavelave o le intestinal, faʻasolosolo ma le faʻasologa o le hepatic, maitaga, leukopenia, faʻamaʻi pipisi120143
AmalaInu 1-4 mg o fualaau faasaina i le aso, inu pusa ma le tele o vaiO le gasegase o le ate ma le fatugao, galactose inlerance, lactase deficiency, pregnancy ma lactation, coma30314
GlidiabFaaaoga le 1 itula 1 le taumafataga ao leʻi faia le taumafataga o le taeao ma le afiafiFaʻalavelave o le vavalaʻau, leukopenia, pathologies o fatugaʻo ma le ate o se faʻalavelave matuia, le faapalepale i le gliclazide, fanauina ma le fafagaina o tamaiti, maʻi o thyroid, ava malosi739

O mea e maua mai le sulfonylureas e faʻasaina e ave ma le maʻisuka ituaiga 1. O le metotia ua fuafua e amanaʻia le matuia o le maʻi, o le matua o le maʻi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Meglitinides

O vailaau faafomaʻi mo le maʻisuka o lenei vaega e talitutusa lava i le togafitiga o aʻafiaga o le sulfanilurea ma faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O lo latou aoga e faalagolago i le suka o le toto.

Ole Novonorm e manaʻomia mo le gaosiga o le inisalini

Lisi o meglitinides lelei:

I le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e le faʻaaogaina meglitinides.

O vailaau faafomai o lenei vaega e taofia ai le faamatuu atu o le kulukose mai le ate ma saofagā ai i lona sili atu o le absorption i totonu o masini o le tino.

Se fualaau mo le lelei o le kulukose

Faʻailoga sili ona aoga:

IgoaAuala e uia aiContraindicationsAotelega, fasiTau, mapu
MetforminInu 1 falaoa pe a uma se taumafataga. E mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 10-15 aso o togafitiga i le 3 papaTausaga e laiti ifo i le 15 tausaga, gangrene, tuaa, hypersensitivity i vailaau faasaina, infarction myocardial, faamalosite lactic, ava malosi, maitaga ma le lactation60248
SioforAve 1-2 vaega ma le tele o vai. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 6 papa. Faʻaaogaina mo paʻu mamafa i le maʻisukaO le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tino, o le manava o le tino ma le ate, o le acidic lactic, o le maualalo o calorie, o le ava malosi, o le fanauina ma le fafagaina o pepe,314
I le amataga o togafitiga, ave 1-2 lapalai i le aso, pe a uma le 15 aso e mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 4 i le aso162

Metformin e faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Biguanides e amata mai i le 6 i le 16 itula - i le vaitau lenei, o le faʻaitiitia o le gaʻo ma le kulukose mai le ipu o le intestinal ua faʻaitiitia. O nei vailaʻau e faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Thiazolidinediones

O loʻo faʻamatalaina i latou i aʻafiaga e tasi i luga o le tino e pei o biguanides. O le eseesega autu o le tau maualuga atu ma se lisi matagofie o aʻafiaga i itu.

O se fualaau tau fualaau o fualaau oona ma taugata

E aofia ai:

UlutalaTulafono FaʻatagainaContraindicationsAotelega, fasiTau, rubles
AvandiaO le muamua masina e 1.5 e inu ai le 1 le aso i le aso, pe afai e manaʻomia, o le a faʻapupulaina le fua ile 2 pusa i le asoOle gasegase ile rosiglitazone, faaletonu o le fatu, maʻi o le ate, galactose o le le faapalepale, maʻitaga, fafagaina o susu284820
Faʻaaoga le 0.5-1 vaega i le asoLoto fatu, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, le faapalepale i vaega o fualaau faasaina, ketoacidosis, maʻitaga3380
PioglarAve 1 le laulau i aso taʻitasi pe leai foi ni meaai.Pioglitazone le faapalepale, ketoacidosis, fanauina o se tamaititi30428

O le thiazolidinediones e leai se aoga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

O fualaau fou o fualaau oona lea e fesoasoani e faateleina le gaosiga o le inisalini ma faasaʻoina le suka mai le ate.

Galvus e manaʻomia e tuʻuina atu le suka mai le ate

Le lisi o glyptins aoga:

Glyptins e mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu, e le saofaga i le mamafa o le tupe maua, faʻaititia le kulūkose maualuga e aunoa ma ni aʻafiaga le lelei i luga o le pancreas.

Januvia e tuuitiitia le kulukose o le toto

Faʻatonu Ale - Glucosidases

O nei tagata faufautua o aso nei e puipuia le gaosia o se enzyme e soloia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o polysaccharides.O loʻo faʻamaonia tagata faʻatagaina e le itiiti ifo o aʻafiaga o le itu ma e saogalemu mo le tino.

E aofia ai:

O vailaʻau o loʻo i luga e mafai ona faia faʻatasi ma vailaau o isi vaega ma insulin.

Sodium - glucose faʻatoʻaga o le gaosi oloa

O le augatupulaga lata mai o fualaau oona lea e maualalo ai le toto suka. O vailaau faafomai o lenei vaega e mafua ai fatuga e gaosia ai le kulukose i le urine i le taimi e mafua ai le maualuga o le suka i le toto mai le 6 i le 8 mmol / l.

Meafaigaluega na faʻaaogaina mo le faʻaitiitia o le suka o le toto

Lisi o Glyphlosins Lelei:

Pe a tago i togafitiga o loʻo i luga, alu soo i falemaʻi, faʻamamaina ma faʻaitiitia le iloga o le toto maualuga e masani ona matauina.

Faʻauʻau faʻamaʻi

Vailaʻau e aofia ai metformin ma glyptins. Le lisi o auala aupito sili o le ituaiga tuufaatasia:

Aua le faʻaaoga fualaau faʻatau fua e le tatau ai - taumafai e tuʻuina atu le fiafia i biguanides saogalemu.

Maʻi faʻamaʻi

Inisalini poʻo fuamini - o le fea e sili atu mo le maʻisuka?

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ua faʻaaogaina le inisalini, o le togafitiga o faʻamaʻi ituaiga 2 o se fomaʻi faigata e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaau e faʻavasegaina ai le maualuga o le suka.

Faʻaaogaina o fuataga faʻatusatusa i inisiua:

  • faigofie o le faʻaaogaina ma le teuina,
  • leai se faaletonu i le taimi o le taliaina,
  • pulea lelei o le hormone.

O le lelei o le inisalini o le iniseti o se vave vave togafitiga ma le gafatia e filifili ai ituaiga inisalini sili ona talafeagai mo le tagata maʻi.

Injections injections e faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o le togafitiga fualaau e le maua ai se lelei lelei ma pe'ā uma ona 'ai le kulukosesese maualuga i le 9 mmol / L.

O inisopa insulin e naʻo le taimi e le fesoasoani ai pailani

Ural scientists i se tasi o vaega mulimuli o le fatuina o se fomaʻi fou mo le maʻisuka. O se mea fou fou ua fausia e saienitisi o le Ural Federal University.

E tusa ai ma le auaunaga a le iunivesite a le iunivesite, o le a faʻapitoaina togafitiga e le gata i togafitiga, ae faʻapea foi i le puipuia. O le atinaʻe e faia faʻatasi ma saienitisi mai le Volgograd Medical University. E tusa ai ma le polofesa o Alexander Spassov, o le Ulu o le Matagaluega o Falemaʻi i Volgograd State Medical University, o le eseesega i le va o le fualaau faasaina fou o le taofia lea o le faagasologa o suiga e le o le enzymatic o molini. O le fomaʻi e mautinoa o isi tui uma e mafai ona na o le toto toto maualalo, ae le faʻaitiitia le mafuaaga o le maʻi.

"O le taimi nei o loʻo i ai se vailaau o fualaʻau mo suʻesuʻega faʻapitoa. Mai mea filifilia e sefulu, e tatau ona e filifili po o le a le mea e fai e fai. E taua tele le galueaina o tulafono faatonutonu mo vailaʻau, fua o vailaʻau, suʻesuʻega vailaʻau, toxicology, saunia uma seti o pepa mo le faʻatinoga o suʻega faʻapitoa ", Na saunoa le polofesa e uiga i le tulaga patino o le galuega.

Ae ui i lea, e le o tuufaatasiga tuufaatasia uma o le a ola i suega masani.

"E naʻo le tasi le sootaga o le a oʻo atu i lenei faiga. O lenei mea o le a mulimulitaʻia e suesuega a manu, o le vaega muamua o faʻataʻitaʻiga tau falemaʻi ma ni tagata vaʻaia soifua maloloina, ona sosoo ai lea ma le lona lua ma le tolu vaega, " mautinoa le faatonu o KhTI UrFU Vladimir Rusinov.

E le o toe mamao, o fualaau oona o le a iai i falemaʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi o le insulin e mafua mai i le gasegase o le endocrin, ona o le mafuaʻaga o le le lava o le gaosiga o le insulin i le pancreas i le tino.

O lea ituaiga faaletonu e tau atu i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e tumau le mausali o le kulūkose i totonu o le tino, ae o loʻo faʻaalia foi le leaga - o le naunau pea e inu, o le faifai pea, o le mamafa o le mamafa ona o le leai o se mafuaaga.

O maʻi e le mafai ona faʻaleleia, o le mea lea, o tagata gasegase io latou soifuaga atoa ma le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona inuina vailaʻau e fesoasoani e maualalo le suka i le tino.

E tatau ona mafaufau pe faʻapefea ona togafitia togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, ma o iai ni fualaau fou mo le maʻisuka? O a meaʻai e fautuaina e ave, ma o a vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga ma faʻaʻumiʻumi le soifua o le tagata maʻi?

Faʻaleleia o insulin

I le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻamaʻi e mafai ona togafitia i le lua faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaoga i faiga faʻapitoa faafomai i aso nei i le tele o mataupu.

O le masaniga masani e faalua i le aso, pe a faʻafeiloai faʻatasi ma le hormone o le faʻavavega o le homone. I togafitiga faʻaleaganuʻu masani, o le hormone e faʻatulagaina i le 30 minute ao lei faia se taumafataga, taeao ma afiafi. Ma o vavao i le va o faʻamanuiaga e tatau ona tusa ma le 12 itula.

O le aoga o le togafitiga e faʻaleleia pe a iai se pulega tutusa o se hormone faigofie lea e puipuia ai le faateleina o le suka pe a uma le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi.

I nisi o tagata gasegase, o le faʻatonuina o le tolu faʻataʻitaʻiga o le hormone na faʻaalia le maualuga le lelei:

  • O se tuufaatasiga o gaioiga pupuu ma le umi e faatautaia i se taimi vave ao le i oo i le taeao.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, o loʻo faia se hormone puupuu, ma ua leva ona oʻo i le taimi e momoe ai, ua tui le inisalini i se taimi umi.

I le avea ai o se tulafono, e fa ituaiga o ituaiga o mea manogi e gaosia, lea e aofia ai le 10, 20, 30 po o le 40% o se mimiti faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga, Humulin faʻatasi ma le hormone o le faʻauiga tumau e taʻua o Isofan.

O le faʻafitauli sili o togafitiga faʻale-aganuʻu o le mea moni e tatau ona e faʻamautinoa lelei au mea taumafa, matau le gaioiga faifai pea. O lenei tulaga na taʻitaʻia ai le mea moni o le tele o tagata gasegase e sili atu togafitiga faʻamaʻi ma le homone.

Faʻaalia o le pule malosi o le hormone:

  1. E lua faalua le aso e faʻafeiloaʻi ai le manava o le faʻalauteleina o le malosi, ao faʻatasi ma se vailaʻau e fai si puupuu. I le avea ai o se tulafono, o le a tuʻuina atu i luma ole tolu taumafa autu e fautuaina.
  2. I itula o le afiafi, o le hormone o le faaumiumi o aafiaga e faia.

O togafitiga ogaoga ma le inisalini e mafai foi ona aofia ai togafitiga ma se pamu - o se masini faapitoa lea e otometi ma faaauau ai ona tuʻuina atu se hormone i le tino o se tagata.

I aso nei, o le pumpulin insulin o se masini faʻapitoa lea e mafai ona faʻatautaia le hormone i ni laʻititi laʻititi i le tausaga atoa ma se tau ua fuafuaina.

Vitamini mo le maʻisuka

Ona o le mea moni e faapea o le maʻisuka o le ituaiga muamua e galue e pei o le inisalini e faʻalagolago i le togafiti, togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka ua filifilia i se auala e le faʻaleagaina ai le aʻafiaga o le faʻafeiloaia pea o lemoni i le tino o le maʻi.

Vitamini mo le maʻisuka o se faʻaopoopoga o meaʻai masani e ola ai, lea e mafai ai e le tagata gasegase ona fafagaina le tino ma minerale talafeagai ma vaega, aʻo latou faʻamaonia e faigofie ai faʻafitauli.

O vailaʻau nei o vailaau sili ona taua mo le maʻisuka ile inisalini:

  • Vitamini o le kulupu A. E fesoasoani i le faatumauina o le malamalama lelei atoatoa, e maua ai puipuiga mai maʻi o le tino, lea e faʻavae i le vave faʻaleagaina o le toe mata.
  • Vitamin B fesoasoani e faatumauina le faagaoioia o le fatugalemu o le tino, ma puipuia ai mai le faalavelave ona o se suka suka.
  • O le ascorbic acid e manaʻomia mo le malosi o le toto toto ma le faʻavasegaina o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻi, talu ai ona o le maʻisuka o puipui puipui ua liu vevela ma pala.
  • O le tele o le vitamini E i le tino o le maʻisuka e fesoasoani e puipuia ai le faalagolago o totoga i totonu o le inisalini, e faʻaitiitia ai lo latou manaʻoga mo se hormone.
  • Vitamin H o se isi mea lea e fesoasoani i le tino atoa o le tino e galue atoatoa e aunoa ma ni fua tele o le hormone.

A maua e le maʻisuka se manaʻoga e taumafa suamalie pei o falaoamata meaʻai, ona fautuaina ai lea o le vitamini o loʻo iai le chromium mo ia i se faʻaopoopoga.

Chromium fesoasoani e puipuia le manaʻo e faʻafefiloi nei meaʻai, o se taunuuga o lea mea e mafai ai ona fausiaina meaai talafeagai ma taumafa.

Best vitamins

Ia manatua e tatau ona e inu e le na o vitamini, ae o mea faaopoopo e saogalemu atoatoa mo le tino e leai ni mea leaga. E le gata i lea, o le uiga o sea fuafuaga e tatau ona masani, o lona uiga, e aofia ai vaega o vailaʻau.

O le mea e leaga ai, o le iloa lelei o le fualaʻau o se mea e tasi, ae o le fuafuaina o le aofaʻi o vitamini talafeagai i aso taitasi e matua ese lava ma e faigata mo le maʻi. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona inu vai mama.

O le aveina o mea faigata, e le manaʻomia ona e mafaufau e uiga i faʻatusatusaga, ua lava lea e ave ai i luga o le fautuaga a se fomaʻi, o le na te taʻua le fua ma le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O fualaau siliva lelei mo le maʻisuka:

Antiox R o se faʻaopoopoga masani o meaola masani e fesoasoani i le tausia o le soifua maloloina lelei. O le meafaigaluega e fesoasoani i le fausia o puipuiga malosi mai faʻasalalauga saoloto, faʻamalosi puipui o toto toto, lelei le aafia i le galuega o le cardiovascular system, e maua ai se faʻaopoopoga i le tulaga puipuia.

O le Detox Plus fesoasoani e faʻamamaina le tino, faʻasaʻo le faʻaogaina o le toxins ma mea oona. I se tulaga lautele, e iai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tagata maʻi, e puipuia ai le tele o faʻafitauli o le suka suka.

O le mega complex e aofia ai le Omega-3 ma le 6, faafetai lea e faʻamaonia ai le galuega o le cardiovascular system, puipuia ai totoga o le vaʻai ma le faiʻai. O le faʻaopoopoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua manuia ma tomai faʻa-mafaufau.

E tele taimi e faʻamatalaina ai le lipoic acid, o se vailaʻau e pei o le vaitamini e faʻamautuina ai gaioiga gaʻo i le tino.

Isi laʻau mo le maʻisuka

Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, o isi vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le faʻamaʻi.

O le faʻatagaina o le angiotensin-converting enzyme e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, ao latou puipuia aʻafiaga leaga o isi vailaʻau i gaʻo.

E masani lava ona faʻamatalaina fualaau faasaina e aʻafia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Ma o le filifilia o vailaau e faalagolago ile maʻi faapitoa ma le falemai. Afai o le tagata gasegase ei ai le faʻafitauli o le maʻi cardiovascular, ona fautuaina lea o fualaau e lagolagoina ai galuega a le loto ma toto toto.

E le gata i lea, o vailaʻau e mafai ona faʻamaonia:

  • Ina ia faʻafetaui suiga o le atherosclerotic i le tino, ia faʻamatalaina fualaau e faʻaititia ai mea o loʻo maua i le cholesterol leaga.
  • Afai ei ai ni faailo o le neuropathy lautele, ona faʻamatalaina loa lea o faʻamatalaga.

E tele taimi e iloagofie ai tagata e maua i le maʻisuka le erectile. Afai e le maua e le tagata gasegase faafitauli i le cardiovascular system, ona fautuaina lea e le fomai Viagra, Cialis, Levitra.

Suiga o inisalini gaosiga o gaʻo

E ala i le toe gaosia o sela, na mafai ai e saienitisi ona latou faʻamalosi le inisalini e fai ma peta peta e tali atu i le kulukose.

O le taimi nei o le gaioiga o sela e matauina i na o maso. E le o talanoa mai saienitisi e uiga i ni taunuuga patino, ae o loo i ai pea le avanoa e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 i lenei auala.

Vitio faʻatalanoa

I Rusia, i le togafitiga o gasegase na maua i le maʻisuka na amata ona faʻaaogaina le fomaʻi fou o le Cuban. Auiliiliga i le vitio:

O taumafaiga uma e puipuia ma togafitia ai le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina i le isi sefulu tausaga.O le i ai o nei tekinolosi ma metotia faʻatinoga, e mafai ona e iloa manatu sili ona mataʻutia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O a togafitiga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1?

O togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin. I nisi o gasegase, o le gasegase o le glucose metabolism e faigata i le mamafa. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ripoti o loʻo i ai metformin, e faaopoopo i inisalini inisua. O lenei vailaau i luga o le mamafa o tagata e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin ma faaleleia ai le maʻisuka. Aua e te faʻamoemoe ma le fesoasoani o papa e lafoai atoa ai le iniseti o le inisalini.

Faamolemole ia maitauina o le metformin ua solia i tagata ua maua i le fuainumera faamamaina o gaʻo i lalo o le 45 ml / min. Mo ituaiga maʻisuka ituaiga 1, o le faʻaaogaina o lenei fofo e le aoga lava. I le faaopoopo atu i le metformin, soʻo se isi meaʻai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e le aoga. O isi vailaau toto e maualalo ai le suka e mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na o le.

E faʻapefea ona toe maua mai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaʻau?

O mea e tatau ona e faia:

  1. Alu i.
  2. Faʻamau i fafo,. Tetee e ave vave loa.
  3. O le mea sili lava, e talafeagai le amata ona ave se tasi o fualaau e le taugata ma e le faʻaleagaina, o lona malosi o le.
  4. Faʻaaogaina le itiiti ifo o nisi o aʻoga faaletino.
  5. Ina ia maua ai le suka i tagata soifua maloloina 4.0-5.5 mmol / L, atonu e te manaʻomia nisi injections o le inisalini i maualalo maualalo.

O lenei metotia e mafai ai ona e pulea le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le aveina o fualaau leaga ma e itiiti le fesootaʻi ma fomaʻi. E tatau ona mataʻituina le pulega i aso uma, e taʻitaʻia ai se olaga ola maloloina. E leai se auala faigofie e puipui ai oe lava mai le maʻisuka faigata i aso nei.


Inisalini poʻo fualaau: faʻapefea ona fuafua le metotia o togafitiga?

O le sini o le togafiti o le maʻisuka o le tausia o le toto suka i le 4.0-5.5 mmol / L, pei o tagata soifua maloloina. Muamua, e faʻaaogaina mo lenei mea. E faaopoopoina i nisi o fualaau, o le gaosiga gaosi o le metformin.

Faitau e uiga i fualaau oona ei ai metformin:

O gaoioiga faʻale-tino e aoga foi - a le o le savali, ma sili atu le sogi. O nei fuataga e mafai ona maua ai le suka i le 7-9 mmol / L. Ole inumaga ole inumaga ole inisalini e manaʻomia ona faʻaopopo ia i latou e aumaia ai le kulukose toto i le tau.

Aua e te paie e tui inisalini pe a manaʻomia. A le o lena, o le a faʻaauau pea ona atiaʻe se faʻalavelave o le maʻisuka, e ui lava e lemu.

O fomaʻi faʻapitoa e faʻamalosia ai le maʻisuka e 'ai ai meaʻai, ona tui ai lea o tui tele o le inisalini e aumai ai le suka maualuga. O lenei metotia e aumaia ai tagata gasegase i le tuugamau i le vaeluagalemu o tausaga, faaitiitia le mamafa i le faaputugatupe penisione.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le inhibitors o Α-glucosidase o vailaʻau ia e poloka ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ua aina i totonu o le manava. I le taimi nei, o lenei vaega e aofia ai na o le tasi le fualaau oona Glucobay i fua o 50 ma le 100 mg. O lona gaioiga malosi o le a faʻavave. O tagata maʻi e le fiafia e tatau ona ave i lalo nei fualaau 3 taimi i le aso, latou te le fesoasoani tele ma e mafua ai ona le afaina ai le gastrointestinal. O le mea e masani ai, o Glucobai e tatau ona maualalo le mamafa o le tino, ae i le faʻatinoga, e leai se paʻu o le mamafa i tagata gasegase o loʻo togafitia i nei fualaau. O le 'ai o meaʻai faʻamalosi ma le tagofia o vailaʻau i le taimi e tasi e taofi ai lo latou gaogao e valea. Afai e te usitaia, ona leai lea o se manatu i le faʻaaogaina o le acarbose ma mafatiaga ona o ona aʻafiaga.

Glucagon-pei Peptide Receptor Agonists - 1

Glucagon-pei o le peptide-1 agonists o le senitini o fualaau ia mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tupulaga fou. O latou lava, e leai so latou aafiaga i le kulukose o le toto, ae faʻaitiitia ai le manaʻo. Ona o le mea moni o le maʻisuka e itiiti ifo, o le pulea o lona maʻi ua faaleleia.Glucagon-pei o le peptide - 1 le agonists o le receptor e faʻagesegese ai le gaoioi o meaʻai mai le manava i le manava, ma faʻateleina lagona o le atoatoa. lipoti e faapea o nei vailaau e lelei mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le le pulea o le 'ai. Ae paga lea, ua na o avanoa e pei o inisua pei o le inisalini. I totonu o laulau, latou te le oi ai. Afai e leai sau maʻi, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina.

Glucagon-pei o le Peptide-1 Reson Agonists: Lisi o Vailaʻau

Glucagon-like peptide-1 agonists o le a avea ma fualaau fou e taugata ma e leai lava se tau faʻalogo taugofie. O fualaau nei e mafai ona mafua ai le pancreatitis, ae o le mea lamatia e laʻititi lava. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo mafatia i le le pulea lelei o le 'ai, e mafai ona avea ma se aoga tele. Ua faʻasalaina i latou mo le maʻisuka oe ua iai le pancreatitis. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia ona suʻeina e le aunoa le suʻega o le toto mo le panicreatic amylase enzyme mo le puipuia. Afai e sili atu le iʻuga, taofi le ave o vailaʻau.

Ole fualaau o le Bayeta, lea e masani ona faʻaoga 2 taimi i le aso, e le talafeagai ona faʻaaogaina. Ua maua le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e manaʻomia ona faʻasalaina i lea taimi i lea aso. E tatau ona tuʻuina atu se tui faʻapitoa aʻo leʻi 'ai, i le taimi e sili ona lamatia ai le maʻi. O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se masaniga leaga o le taumafa i le afiafi, i le po, ae le tutusa lea mo tagata uma. Glucagon-pei o le peptide - 1 tagata o loʻo maua le tui e tatau ona tui i le vaiaso i le vaiaso. Masalo o le a latou sili atu ona lelei i le faʻamautuina o le fia 'ai.

Dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (glyptins) o vailaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2, lea na faʻaalia i le faaiuga o le 2010. Latou te faʻaitiitia le toto suka e aunoa ma le faʻaitiitia o le pancreas ma le aʻafiaga o le hypoglycemia. O nei fualaau e masani ona le mafua ai ni aʻafiaga ogaoga, ae e le taugofie, ae latou te vaivai. E mafai ona faaopoopoina pe, pe afai o sauniuniga metformin e le lava le fesoasoani, ma e te le manaʻo e amata inisiua insulin. Gliptins e le faʻaitiʻitia le manava, e le pei o le klucagon-like peptide - 1 agonists. E masani lava ona latou faʻaitiitia le mamafa o le tino o le tagata maʻi - latou te le mafua ai ona faʻaititia pe paʻu le mamafa.

Dipeptidyl Peptidase-4 Inhibitors (Gliptins)

Gliptin pateni e leʻi maeʻa. O le mea lea, e le maua avanoa taugofie mo le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors.

Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu (glyphlosins) o fualaau aupito lata mai ia e maualalo ai le suka o le toto. I le Russian Federation, na amata ai ona faʻatau atu le fualaau muamua mai lenei vaega i le 2014. O tagata uma lava e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe fiafia i tala fou i togafitiga o latou faʻamaʻi e faʻalogo i glyphlosins. O le a aoga mo oe le malamalama i le auala e aoga ai nei vailaau. I tagata soifua maloloina, o le toto toto o loʻo teuina i le lautele o le 4.0-5.5 mmol / L. Afai e alu i le 9-10 mmol / l, ona alu lea o le kulukose ma le urine. O le mea lea, i totonu o le toto ua faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga. O le faʻaaogaina o le inisiua o le gaosiga o le gaosiga o le sodium glucose 2 e mafua ai fatugaʻo e gaosia ai le suka i le urine e tusa lava pe a oʻo i lona totoga ile 6-8 mmol / l. Glucose, lea e le mafai e le tino ona ufiufi, e vave ona alu i le urine, nai lo le faasalalauina i totonu o le toto ma faaosofia ai le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka.

Ituaiga 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose

Glyphlosins e le o se panacea mo le maʻisuka ituaiga 2. E i ai a latou mea leaga matuia. E sili atu le le fiafia o tagata maʻi e uiga i le tau maualuga. I tausaga o lumanaʻi, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoe o foliga mai o analogues taugofie o nei fualaau faʻatau. E ese mai i le tau, o loʻo i ai pea se faʻafitauli o aʻafiaga.

Glyphlosins e seasea afaina ai aʻafiaga i le taimi lava e maeʻa ai le pulega. O le tele o asiasiga i le falemaʻi (polyuria) ua faʻalauteleina. E ono i ai le faʻalalauina, aemaise lava i le maʻisuka matutua, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.O faafitauli laiti uma ia. O aʻafiaga pito i luga e sili atu ona matautia. O le i ai o le kulukose i le urine e fatuina ai se siosiomaga lelei mo le atiina ae o sigi ma siama siama i le urethra. O se faʻafitauli masani ma ogaoga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia i fualaau oona, poo Invokana.

Ae sili atu ona taua, pe afai e aapa atu fatugaʻo i fatugaʻo e ala i le uretra ma mafua ai le pyelonephritis. O le afaina o fatugaʻo e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia. O le aveina o vailaau malolosi e mafai ona faʻafefeina, ae le o le faʻaaogaina atoatoa. A maeʻa le togafitiga, o le siama i fatugaʻo e vave ona faʻafoʻisia lo latou agaga tauʻa. Ma i le gasologa o le taimi, e mafai ona latou atiaʻe faʻamatalaga o fualaau oona.

Faʻalogo i mea e fesoasoani lelei ma e le afaina lava. Afai e leai, ona talafeagai ai lea ona faʻatuina fualaau faasaina Forsig, Invident ma Jardins i le maʻisuka. Talu ai o se mea matagofie ma le leai o se taumafataga o loʻo ia te oe, e leai se manatu i le aveina o glyphlosins. Pyelonephritis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O faʻamaʻi pipisi urinary e le aumaia ai foi se fiafiaga. Aua e te faʻaalia oe lava i tulaga le talafeagai. Meaʻai, metformin tablets. Faʻatasi ai fualaau faasaina e maualalo ai le suka o le toto

O fualaau mo le maʻisuka ua filifilia e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, lea e vaevaeina i ituaiga e lua: o le insulin-e faalagolago ma e le manaʻomia le faʻaofiina o le inisalini. Aʻo leʻi amataina togafitiga, suʻesuʻe le faʻavasegaina o vailaʻau o le suka, ma le faʻaaogaina o vaega taʻitasi ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina.

O le aveina o fualaau o se vaega taua o le soifua o le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga Taumafai Faʻataʻitaʻiga togafitiga

Sa fautua mai e saienitisi faapea o le ituaiga lona lua o faamai e mafai ona toe fesuiai ma meaai lelei. O le maʻi suka o le ituaiga muamua e le mafai ona faʻaleleia. Ua faʻamalamalama e saienitisi o lenei faʻamaʻi e aofia ai le leiloa o vevela beta galue. I le tulaga o le ituaiga muamua, latou te oti, ma i le tulaga o le lona lua - latou te le toe galue e pei ona tatau ai. E sili atu ma le tasi, na taumafai tagata saienitisi e suia fusi o le peta maliu pe leai foi ma ni tagata maloloina ma faigaluega, ae o taimi uma lava e teenaina ai nei siama e le tino o le tagata.

Melligan sene - o le lumanai o le maʻisuka

O le mea e lelei ai, o se pateni na faatoa faʻamaonia i Amerika mo le mea e mafai ona avea muamua ma togafitiga moni aoga mo lenei faʻamaʻi. O lenei metotia e faʻapipiʻi ai sela e maua ai le inisalini ma se faiga e mafai ai ona latou natia mai le tino puipuia - mo le taimi, e oʻo lava mo ni nai tausaga. O nei siama ua taua o Melligan sene, e mafai ona latou gaosia, teuina ma faʻasaʻo le inisalini i le toto o le tagata, e fuafua i le maualuga o le suka o le toto.

Suʻega manuia i maso ma le le atoatoa

Saienitisi mai le Iunivesite o Sydney Technological University ua mamanuina nei sela e faaaoga ai le inisinia o le kenera i se auala e latou te galue ai e pei o suauu maloloina beta i se tagata e le maua le maʻi suka, o lona uiga, latou te faamatuu atu le inisalini i totonu o le toto e fuafua i le maualuga o le suka i le toto o le tagata. I le tausaga ua tuanaʻi, na mafai ai e se 'au o saienisi ona toe folasia muamua le ituaiga muamua o faʻamaʻi i mumumu, ma e ui lava o le a maua le taunuʻuga, o suʻesuʻega sa faia i luga o maso ma le le atoatoa. O lona uiga, i le taimi o lenei suʻega, e leai se tali atu i nei siama na matauina. O lona uiga o totonu o le tino o le tagata, o nei siama o le a osofaʻia e le tino puipuia.

Se sela i totonu o se atigipusa, poʻo se fofo ile faafitauli i le puipuiga

Ae o le taimi nei, o se vaega o saienitisi ua latou aufaatasi ma se kamupani o le biotechnology Amerika e igoa ia PharmaCyte Biotech, lea na atiae se oloa e taʻua o Cell-In-A-Box, o lona uiga, "Cell in Box." I le teori, e mafai ona ia puʻeina meli Melligan ma natia mai i le masini faʻaogaina ina ia le osofaia.

E faapefea ona gaoioi ia sela Melligan?

Afai e te pulea le teuina o meli Melligan i totonu o se kapoti e puipuia-saogalemu, ona mafai lea e le tekinolosi-In-A-Pusa ona malupuipuia saogalemu i le pancreas tagata ma faatagaina ai sē e galue e aunoa ma ni faafitauli. O nei fofola e faia i le cellulose - o se ufiufi lea e mafai ai e molekiki ona alu i itu uma e lua. O lenei mea e faʻapupulaina ai le gaioiga i se tulaga e mafai ona maua ai faʻamalosi Melligan i nei paʻu e mafai ona maua ai faʻamatalaga e uiga i le taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le suka i le tagata ma le inisalini tui.

Le lumanai o tekonolosi fou

O lenei tekonolosi fou e mafai ona tumau i le tino o le tagata mo le lua tausaga e aunoa ma le faaleagaina i soo se auala. O lona uiga e mafai ona ofoina atu se tali tuusaʻo i le faafitauli mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le taimi nei, e tumau pea naʻo le faʻatali - o suʻesuʻega muamua e le amata i luga o maso, ae i luga o tagata, ma e na o le pau lava le mea e tatau ona e vaʻavaʻai i ai o le a maua mai i le taimi o le suʻega. O le mea moni o se mea e sili ona taua, e tumau pea ona faʻamoemoe o le a faʻamaonia ma fesoasoani i tagata i lenei faʻamaʻi e ola i se olaga masani. O lenei mea e mafai ona avea ma se mea moni i le togafitiga ma se faʻailoga lelei mo le alualu i luma alualu i luma i lenei itu.

O le endocrin system e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi, o le tasi o ia maʻi o le maʻisuka (DM). Ua vaevaeina le faamai i ni ituaiga se lua: o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. O le muamua e seasea, faatasi ai ma le pasene o le lima, o le maualuga o le sefulu pasene o tagata gasegase. I le lamatiaga o le sailia o le T1DM o talavou, tagata e laiti ifo i le 35 tausaga le matutua, o le tele lava o le mamafa o tagata gasegase e masani lava. O le maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻaofiina o le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻaaoga auala faaopoopo, sili atu e uiga ia latou i lalo.

Vaʻai le maʻisuka ituaiga 1

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o le filifiliga o auala, e tatau ona mafaufau i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga e iloagofie ai, auala faʻamalosi. O le maʻisuka o le solia lea o le gaioiga o le pancreas, o nisi o gaioiga i le tino o le tagata, ua mafua ona o le leai o le inisalini. I le tulaga o se faʻamaʻi, o sela o le pancreatic e nafa ma le gaosia o le hormone e le mafai ona faia atoatoa a latou galuega. O se taunuuga, o le maualuga o faailoga o le suka, e aʻafia ai le galuega o totoga, soifua maloloina.

Le lava le inisalini ma le tele o le suka toto e mafua ai le le mafaagaloina o aʻafiaga: faʻafitauli le lelei, galuega ole faiʻai, faʻaititia toto toto. Ina ia mafai ona faʻatonutonu le maualuga o le hormone, o le metabolic process, o maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia e tui i aso uma io latou olaga atoa. Togafitiga e aunoa ma le inisalini ituaiga 1 le maʻisuka e le mafai, o le fua o le hormone e faʻatulafonoina taʻitasi.

E le iloa e saienitisi mafuaʻaga mautu e mafua ai le le atoatoa o le insulin. I se maualuga maualuga o le tulaga e ono mafai ona finau ai o le autu autu i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻafanoga o sē β o loʻo i totonu o le pancreas. Ma o mea e manaʻomia mo lenei faʻafitauli e ono mafai ona avea ma vala eseese:

  • O le i ai o kenera lea e fuafua ai se mea na mafua ai le maʻisuka.
  • Malfunctions o le puipuiga o le tino, le auala o le faagasologa o le autoimmune.
  • O mea na afaina i le taimi ua tuanai, faʻamaʻi viral, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻilala, hepatitis, chickenpox.
  • Faʻavaivai, faʻamalosi pea le mafaufau.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o faʻamaoniga e tele, e pei o le lona lua. O faailoga uma lava e le o lava le tala, o le mea lea, e seasea ona mafua ai le popole i le tagata maʻi seia oʻo i le amataina o le ketoacidosis, lea e taʻitaʻia ai i nisi taimi ni faʻafitauli faigata o le faʻamaʻi.E taua le mataʻituina ma le totoʻa lou soifua maloloina ma afai e iloa nisi o faailo o le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina se toto, suʻesuʻega i le urine ma asiasi i se fomaʻi faapitoa i le faʻamaʻi - o se endocrinologist. Faailoga o uiga o le ituaiga muamua o faʻamaʻi:

  • Faanatinati malosi.
  • Gutu gutu.
  • Faʻasologa masani (aso ma le po).
  • Manatu malosi, ae o le maʻi e matua leai se mamafa.
  • Vaavaaiga vaaia, o mea uma e faasolosolo e aunoa ma se otootoga manino.
  • Lelava, moe.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi, vave faʻafefe o le faʻalavelave, faʻaletonu, faʻaleagaina, uiga faʻamalosi.
  • O tamaitai ua afaina i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le vaega o totoga vavalalata e le tali atu i togafitiga i le lotoifale.

Afai o le ketoacidosis (faʻafitauli) ua uma ona amata, ua toe iloa nisi faʻamaoniga:

  • Manua manino, vevela paʻu.
  • O le manava e masani ona tele, loloto.
  • O le manogi mai le ooto tautala e le manaia - o le manogi o le acetone.
  • O vaivaiga lautele o le tino, gaioiga, leai se malamalama e mafai.

O le taʻiala o togafitiga mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻaauau pea o le inisalini. Ae o isi auala e mafai ona aʻafia ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi, faʻafaigofie ona faʻamaoniga ma puipuia le tupu mai o faʻafitauli. E mafai ona faʻaaoga ma faʻaaoga nei auala poʻo isi metotia o togafitiga pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi togafitiga ma maua mai lana faamaoniga.

O se mea taua mo le togafitiga o le faamaʻi o se meaʻai talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1. O se fatuga saʻo, filifilia o le a fesoasoani i le faʻaitiitia, taofia le faateleina o le kulūkose, o lea e mafai ai ona faʻaititia le tui o le insulin. Meaʻai mo le T1DM:

  • O le lisi e le tatau ona i ai i le tau o le soifua maloloina.
  • Mo meaai, e tatau ona e filifilia ituaiga mea eseese.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e filifilia mea masani.
  • E fautuaina le faia o se lisi mo le vaiaso, iloilo ma le totoa ipu ma a latou vaega.
  • Mātau meaʻai, inisalini tui taimi, aloese mai le 'ai i le po.
  • O meaai e tatau ona fai i ni vaega laiti, vaevaeina ia le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso.
  • Vagana le suka mama mai le taumafataga, lea e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • Aua nei faʻatau meaʻai mai le "faasaina" lisi.
  • E aoga le lafoai o ulaula.

  • Suga-e aofia ai - ituaiga uma o suti (suti, sukalati, keke).
  • Alu, aemaise lava, e lamatia i tulaga o le maʻisuka, suamalie le uaina mumu ma le ava ava malosi.
  • Fualaau suamalie (e pei o mango, faʻi, vine, melon).
  • Lafoaʻi vai.
  • Meaʻai Anagofie.
  • Faʻasaʻu meaʻai, paluga, gaʻo susu.

Taʻitaʻiga o mea taumafa, lisi o maʻi:

  • O le meaai autu o le 'aiga o le taeao. E sili atu le filifilia o le falaoamata, fuamoa, tioata, lauti e le faʻamalolo.
  • O le meaai muamua o fualaau aina suamalie ma fualaau faisua muamua.
  • Taʻotoga - suamalie fualaʻau, fualaʻau kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale poʻo le suʻe, se fasi meaʻai po o se iʻa.
  • Meaʻai - meaʻai suamalie susu-fuamoa, fuamoa fuamoa poʻo falaoa ma keke e leʻi faʻasalalau.
  • Taumafa - kuka pe vela aano o manufasi, fualaau faisua - fou po o le uu, iʻa e gaosia, gaʻo susu ma le maualalo o pasene o mea e gaʻo.

Faatinoga faaletino

Taʻaloga o se tasi o metotia mo togafitiga o le maʻisuka. E masani lava, o le aveesea o le maʻi e le aoga, ae fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka o le toto. I nisi tulaga e le masani ai, o le atuatuvale e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose, o lea ae e te lei amata vasega, e tatau ona e faafesootai se fomai. A o aʻoga i le i ai o le maʻisuka, e taua le fuaina o le suka aʻo leʻi faia, i le ogatotonu o aʻoaʻoga ma i le faaiuga. E tatau ona e siaki le inisalini i taimi uma ma mo ni faʻamatalaga faapitoa e sili atu le faʻaaogaina o le toleniga:

  • 5.5 mmol / L - laʻititi maualalo lea e mafai ai ona le saogalemu le taalo taʻaloga.E fautuaina e te 'ai se mea maualuga o le gaʻo (pei o falaoa) aʻo leʻi amataina lau taʻaloga.
  • Faailoga i le lautele 5.5-13.5 mmol / L tuʻuina atu le malamalama lanumeamata mo aʻoaʻoga.
  • Faailoilo e sili atu nai lo le 13.8 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le le talafeagai o le faʻamalositino, e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le atinaʻe o ketoacidosis, ma i le 16.7 mmol / L - e faʻasaina faasaina.
  • Afai i le taimi o le toleniga o le suka na pa'ū ifo i le 3.8 mmol / L pe itiiti, taofi le faʻamalositino vave.

Faia o faʻamalositino mo tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 ei ai ona lava uiga:

  • O vasega e tatau ona faia i le ea fou e ausia ai le maualuga o le aoga.
  • O le masani ma le umi o vasega mo le maʻisuka ituaiga 1 o le afa itula, fagafulu minute, lima taimi i le vaiaso poʻo le 1 itula i vasega i isi aso uma.
  • O le alu i le toleniga, e taua le ave o ni meaai mo se meaʻai e puipuia ai le hypoglycemia.
  • I vaega muamua, ia filifili ni faatinoga faigofie, i le aluga o taimi, ia faasolosolo malie lava ona faʻamalosia i latou, faateleina le avega.
  • A o faʻatinoga e lelei: faʻataʻavalevale, faʻalauteleina, sikuea, liliu o le tino, faʻamalosia o le tino, malosi malosi.

Fualaau mo le maʻisuka

O se meafaigaluega lelei na atiina ae e saienitisi Siamani mai le Labor von Dr. Budberg i Hamburg. DiabeNot na muamua alu i Europa i fualaau o le maʻisuka.

Faʻaitiitia le suka o le toto, faʻasaʻo le pancreas, faʻaitiitia le mamafa o le tino ma faʻasaʻo le toto maualuga. Paʻu faʻatapulaʻa!

O vailaʻau ua vaevaeina i ni vaega se lua: insulin, lea e taua mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ma fualaau e faʻateʻa ai maʻi maualalo. E mafai ona faʻavasegaina i ni ituaiga, mo le faʻaiʻuga, o le umi o le gaioiga:

  • Laititi le faia o le inisalini. O le hormone e aoga i le sefululima minute talu ona faʻamaonia.
  • E faʻamalosia se fualaau faʻatau fua ile lua itula talu ona maeʻa le pulega.
  • O le inisalini umi umi e amata ona galue i le fa, ono itula pe a uma le tui.

E mafai ona tui tui inisalini i le tino o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e ala i le tui, e faʻaaoga ai se tui faapitoa i se fagu manifinifi poʻo se pamu.

O le vaega lona lua o fualaau e aofia ai:

  • ACE (angiotensin-liua le inhibitor o le enzyme) - o fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, faʻasaʻo pe faʻagesegese ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu.
  • Fomaʻi e foia ai faafitauli o le gastrointestinal tract lea na tulaʻi mai i le maʻisuka ituaiga 1. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i togafitiga faʻasalaga ma le natura o le faafitauli. E mafai ona avea ma Erythromycin poʻo Cerucal.
  • Afai ei ai se tuʻinanau ma le fatu poʻo maʻi faʻavae, e fautuaina e ave Aspirin poo Cardiomagnyl.
  • I le gaioiga o le neuropathy lautele, o fualaau faʻasaina e faʻaaogaina ai se faʻaseesega faʻapitoa.
  • Afai ei ai faafitauli i le malosi, faʻatuina, e mafai ona e faʻaaoga Viagra, Cialis.
  • Simvastatin poʻo Lovastatin o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol.

Fofo faʻapitoa

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 latou te faʻaogaina auala masani e faʻafefe ai le faʻamaʻi. O nisi meaʻai, otaota, totogifuapauina e mafai ona faʻaititia le maualuga o le toto toto poʻo le faʻavasega foʻi. O togafitiga faʻapitoa mo isi mea, o falemaʻi o:

  • Pulu (5-7 fasi pepa) sasaa 100 ml o le vai i le vevela i le potu i le po. I luga o se manava gaogao, ia 'ai ni pi piʻo ma inu vai. O le taeao e tatau ona tuai mo le itula.
  • Fai se fulu e aofia ai le 0.2 lita o le vai ma le 100 kalama o fatu oat. Ina ia faʻaogaina faatolu i le aso ou te fuaina le 0.5 kapu.
  • Faatumu se vevela mo le po i se tuufaatasiga o le 1 ipu vai (vai inu) ma le 1 tbsp. l wormwood. Taofi i le taeao ma inu 1/3 ipu taitasi mo le sefululima aso.
  • Tipi ni nai fasi paluga o le kālaki seʻia oʻo ina faʻapipiʻi le uila, faaopoopo le vai (0.5 lita) ma faʻamalosi mo le afa itula i se nofoaga mafanafana. Mo le maʻisuka, inu pei o le la i le aso atoa.
  • Mo le 7 minute, kuka 30 kalama o le ivy, faʻasaina ma le 0.5 l vai, faʻamalosi mo le tele o itula, tafe. Faʻatagaina tulafono: inu i luma o meaai autu.
  • Aoina mai vaega o fagafulu fagafulu, faaopoopo le 0.2 l o le vai mama ma faʻapipiʻi mo le itula ile vai vai. Faʻasusu ma inu le kulini aʻo leʻi 'ai se sipuni.

Fou togafitiga

O le galue i suʻesuʻega o le maʻisuka malosi ma metotia o togafitiga o loʻo faʻaauau mo le tele o tausaga i atunuu eseese o le lalolagi. E i ai se vaega o saienitisi o latou sini autu o le foia lea o lenei mataupu. O a latou suʻesuʻega o loʻo faʻatupeina e kamupani vailaʻau, fale tetele, faʻamealofa, faavae, ma e oʻo lava i le setete. E i ai le tele o auala taua i le atinaʻe e uiga i le maʻisuka ituaiga 1:

  • O loo taumafai tagata faasaienitisi e faia ni sima vaovao o tagata e faasolosolo i totonu o vela beta, lea e mafai ona faatino le galuega o le gaosia o le hormone ma togafitia ai le maʻisuka. Ae i le faaiuga talafeagai o le suʻesuʻega ma le mafai ona faʻaogaina le meafaigaluega e togafitia ai tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo mamao lava.
  • O isi tagata suʻesuʻe e galulue i luga o se tui e puipuia ai le gaioiga mai le atinaʻeina, lea e aʻafia ai pene paneta, ma maua ai le maʻisuka malosi.

O tausaga taʻitasi, o togafitiga fou o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 e maua i vailaʻau. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o maʻi faʻapitoa e laʻititi mai i lea tausaga i lea tausaga, ma o vailaʻau e le tumau.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona afaina ai tagata talavou. Ae i le lalolagi faʻaonaponei, o vailaʻau e le tumau pea. E masani ona mafaufau tagata maʻi pe iai se mea fou e aliali mai i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. O a ni suiga fou o le a le pine ae foʻia le faʻamaʻi?

Vaʻaia

O le tala o le maʻisuka ituaiga 1 i le 2016 na sau mai le American Association, lea na faʻaalia ai se tui e faasaga i le faʻamaʻi. O le tui na atiaʻe e matua fou lava. E le maua ai ni au e puipuia ai faʻamaʻi, pei o isi tui. O le tui e poloka ai le gaosiga o se tali faʻafesoʻotaʻi patino i vela pancreatic.

O le tui fou e iloa ai toto toto e aafia ai le pancreas e aunoa ma le afaina ai o isi elemene. Mo le tolu masina, e 80 tagata volenitia sa auai i le suʻesuʻega.

I le vaega o le puleaina, na maua ai e mafai ona toe tutoatasi ia suauʻu pancreatic. O lenei mea e faʻapupula ai le pule faitalia a latou lava inisalini.

O le faʻaaogaina umi o le tui e oʻo atu ai i le faʻaitiitia malie o le inisalini. E tatau ona maitauina i le taimi o suesuega faʻapitoa e leai ni faʻafitauli na matauina.

Ae ui i lea, o le tui puipui e le aoga i tagata gasegase e umi le talafaasolopito o le maʻisuka. Ae o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaalia o le faʻamaʻi, pe a oʻo ina avea le mafuaʻaga ma mea taua.

Togafitiga BCG

Ua faia e le Massachusetts Science Laboratory faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le tui puipuia BCG, lea e faʻaaoga e puipuia ai le maʻi. Na faaiʻuina e saienitisi pe a uma le tui, o le gaosia o sela o le paʻepaʻe, lea e mafai ona aafia ai le pancreas, faʻaititia. Faatasi ai ma lenei mea, o le faʻasaʻolotoina o sela T, lea e puipui ai pene beta mai se osofaiga a autoimmune, e faaosofia.

O le matauina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le siitia malie o le faitau aofaʻi o le T-cell, na i ai le puipuiga. I le aluga o taimi, o le faʻamalositino o latou lava inisalini na oʻo mai i le masani.

A maeʻa faʻamaʻi faʻalua faʻatasi ma le vaeluaga o le 4 vaiaso, na faʻaalia e tagata maʻi se faʻaleleia lelei. O le faʻamaʻi na pasia i totonu o le tulaga o taui faifaipea. Vaʻaia e mafai ai ona e faʻagaloina le tuiina o le inisalini.

Pancreatic beta cell encapsulation

O se taunuuga lelei mo le togafitiga o le maʻisuka o mea aupito lata mai lea e mafai ona faʻasese ai lau lava inisiua. O le mea na avea ma mea faʻafetai tele i saienitisi mai le Iunivesite o Massachusetts ma Harvard. O le auala na faʻataʻitaʻiina lelei i meaola falesuesue ma leai ni aʻafiaga.

Mo le faʻataʻitaʻiga, na tupu aʻe muamua ia sel oletiti o le pancreas. O sima vavalalata na avea ma se mea mo i latou, lea na i lalo o le aafiaga o le enzyme na liua i ni pene beta.

A maeʻa ona maua se aofaʻiga o meafaitino, o loʻo faʻapipiʻiina ia sel o le islet ma se gel faapitoa. O suauʻu ua pipiʻi i luga o gel e lelei tele le paleni. O le mea na tupu na faia e faʻataʻitaʻi ai manuʻa suesue i manuʻa mai le maʻisuka faʻamalosi e faʻaaogaina ai tui tui. O tamaʻi susu na faia i luga o le paʻu.

I le aluga o taimi, o tamaʻitaʻi o le pancreatic e maua ai a latou lava inisalini, faʻatapulaʻaina e le aʻafiaga o le tino puipuia. Ae ui i lea, o le umi o le ola o siki na totoina e ono masina. Ona manaʻomia ai lea o se suiga fou o motu puipuia.

O le faʻafoega faʻaletausaga o 'upega o teineiti na faʻapipiʻiina i totonu o se membrane polymer e mafai ai e oe ona faʻagaloina togafitiga o le inisalini e faʻavavau. Ua fuafua e saienitisi e atiae ni capsule fou mo potu o teineiti ma se olaga faaumiumi. O le manuia o faʻataʻitaʻiga i le falemaʻi o le a avea ma malosiaga mo le tausisia pea o le faʻasologa masani.

Faʻafeiloaʻi le gaʻo

O le gaʻo Brown e lelei ona atinaʻe i pepe faatoa fananau mai ma meaola o loʻo lafi. I tagata matutua, o loʻo i ai i se aofaiga itiiti. O galuega o le lanu enaena:

  • vevela,
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • faʻasologaina o le toto toto
  • faʻaitiitia mea e manaʻomia ile inisalini.

O le gaʻo brown e le afaina ai le mea o tupu mai le oona. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le gaʻo o le manua gaʻo, o le faavae lea mo le suia o le gaʻo paʻu.

O le tala muamua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le gaosiga suauu enaena na saunia e saienitisi i le Vanderbilt University. Latou te gaosia ni mea gaʻo mai suʻe suʻesuʻe suʻesuʻe maloloina e suʻe ai suʻega. O le taunuʻuga o le faʻaaogāina o le tino na faʻaalia ai e 16 mai le 30 iniseti suʻesuʻe ile maʻi na aveesea ai le maʻisuka ituaiga 1.

Atinaʻega o loʻo amataina e mafai ai ona faʻaaogaina le gaʻo paʻu i totonu o tagata. Ona o le le mafaafitia o taunuuga lelei, o lenei taʻiala e matua fiafia lava. Masalo o lenei metotia faʻapipiʻi faapitoa o le a avea ma se faʻalavelave i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1.

Pancreas transplantation

O le tala muamua e uiga i le totoina o le pancreas mai se foai foaʻi maloloina i se tagata na mafatia i le maʻisuka na amata ona salalau i le 1966. O le taotoga na mafai ai e le tagata maʻi ona maua le faʻamautuina o suga. Ae ui i lea, na maliu le tagata maʻi ina ua mavae le 2 masina talu ona teena e le autoimmu le pancreas.

I le taimi nei o le olaga, ua mafai e le televise aupito lata mai ona toe foi atu i faamasinoga. E lua ituaiga o vailaau tipitipi mo le maʻisuka ua atiaʻe:

  • le sui o tamaʻitaʻi a Langerhans,
  • faʻatoʻa faʻapipiʻi toto.

Mo le gaosiga o le islet cell, o mea e maua mai le tasi poʻo le sili atu o foaʻi e manaʻomia. E tuiina le mea i totonu o le veli o le ate. Latou te maua mai meaʻai mai le toto, faia le inisalini. I le iʻuga, e le toe faʻaleleia le galuega o le pancreatic. Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua le taui faifai pea mo le faamaʻi.

O le tagata foaʻi pancreas e faʻapipiʻiina i le taumatau o le vevela. E le aveeseina le pacreas. I se vaega, o loʻo ia faia pea se vaega i le gaogao.

O fualaau faʻasamaʻi ma immunosuppressants e faʻaaogaina e togafitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le togafitiga togafitiga e taofia ai le osofaʻiga o le tino o le tagata lava ia i mea foai fua o le gland.Faʻafetai i togafitiga faʻapitoa, o le tele o taotoga faʻapitoa e faʻauʻu i le manuia.

Pe a faʻapipiʻiina se penefiti foaʻi, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e aʻafia ai le teenaina o autoimmune. O se taʻaloga manuia e faʻamalolo ai le maʻi mai le insulin.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O vailaau o le maʻisuka tutusa e puipuia ai le gaosia o se iniseti faapitoa o le intestinal lea e faʻasaʻo ai vailaʻau maso. Ona o lenei mea, o le fua faatatau o le absorption o polysaccharides e telegese lemu. O vailaʻau faʻasolo nei o le suka, lea e toetoe lava a leai ni aʻafiaga i le itu, e le afaina ai le mama ma le tiga o le tino.

E tatau ona ave laulau i le muamua meaai, latou te faʻaititia lelei le maualuga o le suka ma e le afaina ai sela o le pancreatic. O sauniuniga o lenei faasologa e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau oona ma le inisalini, ae o le aʻafiaga o faʻaaliga o le hypoglycemic e faʻapupula. Sui mamalu o lenei vaega o Glucobay ma Miglitol.

  • Glucobai (Acarbose) - o le fualaau faasaina ua fautuaina e tatau ona ave pe afai o le maualuga o le suka o le a vave ona tupu vave pe a uma ona 'ai. O le vailaau faʻasaʻo lelei e faʻafefe, e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. O laulau ua faʻataʻitaʻiina o togafitiga faʻaleleia e faʻaopoopo i se taumafataga maualalo maualalo. O le suʻega e filifilia taitoatasi, o le aso maualuga e mafai ona e ave le 300 mg o le vailaʻau, vaevaeina lenei fualaau i 3 atumaga.
  • Miglitol - o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase i le tikeri maualuga o le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le taumafa ma gaoioiga faaletino e le maua ai se taunuuga. E fautuaina ia laumei e ave i luga o se manava gaogao. O faʻamaoniga i togafitiga ma Miglitol o le maʻitaga, tamaititi, faʻamaʻi masani o togafiti, o le i ai o le tele o hernias. I nisi o tulaga, o se sui o le hypoglycemic e faʻaosoina ai gaioiga o le allergic. O le tau o fualaau oona i lenei vaega e eseese mai le 300 i le 400 rubles.

I tausaga talu ai nei, ua tulai mai ai se tupulaga fou o fualaau faasaina, o le aupepeti o le diepeptidyl peptidase, o latou gaioiga ua faamoemoe e faateleina ai le gaosiga o le inisalini e faavae i le maualuga o le kulukose. I se tino maloloina, e sili atu i le 70% o le inisalini e gaosia tonu i lalo o le aafiaga o le hormones incretin.

O nei mea e amataina ai le faagasologa e pei o le faʻasaʻoina o le suka mai le ate ma le gaosia o le inisalini e puuna peta. O fualaau fou o loʻo faʻaaogaina e pei o le tutoatasi o lona uiga poʻo ua aofia i totonu o le togafitiga faʻapitoa. Latou te sulu lemu le maualuga o le kulukose ma faʻasao faleoloa e tau ai le maualuga o suka.

Ave faʻamalama i pe pe a maeʻa foʻi taumafataga. E talia lelei i latou ma e le o saofaga i le mamafa o le tupe maua. O lenei vaega o tupe e aofia ai Januvia, Galvus, Saksagliptin.

O le tau o Januvia o le 1,500 rubles, Galvus - 800 rubles.

E toʻatele tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fefefe e sui i le inisalini. Ae ui i lea, afai o le togafitiga ma isi vailaʻau o le suka e le maua ai se taunuuga ma maualuga le maualuga o le suka i le 9 mmol / l pe a uma se taumafataga i le aluga o le vaiaso, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini.

Faʻatasi ai ma ia faʻaʻailoga, e leai se isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻamautuina le tulaga. O le le amanaiaina o fautuaga faafomaʻi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli matautia, talu ai o le maualuga maualuga o le suka, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le lapopoʻa, gangrene o pito, leiloloa ma isi tulaga e mafua ai le le atoatoa.

Isi vailaʻau mo le maʻi suka

Ata: Maʻisuka Alternative Drug - Diabenot

O se tasi o vaifofo o togafitiga o le maʻisuka Diabenot. O se mea fou e lua-vaega faʻavae e faʻavae i vaega saogalemu o vailaʻau. O le fualaau faasaina na atiina ae e fomaʻi Siamani ma e na o talu ai nei na faʻaalia i le maketi a Rusia.

O Diabenot capsules e faʻamalosia ai le gaioiga o suauu peta pancreatic, faʻamaonia faiga faʻapitoa, faʻamalosia le toto ma le lymp, faʻaitiitia le maualuga o le suka, puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave ma le lagolagoina o le puipuiga.

O le tagofia o fualaau faasaina o le a fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, puipuia ai le glycemia ma toe faʻaleleia ai le ate ma le paʻu paʻu. O le vailaʻau e leai lava se faʻamaʻi ma aʻafiaga i itu. Ave falesa faalua i le aso (taeao ma afiafi). O le fualaau oona ua faatauina atu i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa. Faitau faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga o Diabenot capsules.

O vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2: o inisalini taua ma isi vailaʻau o loʻo faʻamaonia e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi.

O se aganuu le agavaa o insulin, e fuafua i le umi o le gaioiga, i ni ituaiga:

O le filifiliga o le fualaau sili ona lelei, o le filifilia o fualaau ma togafitiga togafitiga e faia e le endocrinologist. O togafitiga insulin e faia e ala i le tuiina poʻo le afaina o se pamu insulin, lea o le a faʻapipiʻiina ai fua o vailaʻau taua i le tino.

O fualaau mai le vaega lona lua o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 e faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli faigata. O le maʻi suka o loʻo manatu i ai i aso nei o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, ma o le a tatau ai ona faʻaaogaina fualaau o le suka poo le maua o le insulin i le olaga.

Matamata i le vitio: Faʻafefea ona aʻafia le soifua maloloina i le maʻisuka

O le endocrin system e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi, o le tasi o ia maʻi o le maʻisuka (DM). Ua vaevaeina le faamai i ni ituaiga se lua: o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. O le muamua e seasea, faatasi ai ma le pasene o le lima, o le maualuga o le sefulu pasene o tagata gasegase. I le lamatiaga o le sailia o le T1DM o talavou, tagata e laiti ifo i le 35 tausaga le matutua, o le tele lava o le mamafa o tagata gasegase e masani lava. O le maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa, togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻaofiina o le inisalini. Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi, faʻaaoga auala faaopoopo, sili atu e uiga ia latou i lalo.

Laʻau insulin

O le masini o se peni tui. O le pomu insulin e le faasaoina ai le maʻi mai le puleaina o le inisalini. Ae ui i lea, o le tele o taimi o le pulega e matua faʻaititia. O se mea lelei tele lenei i le maʻi. O le maʻisuka faʻapitoa polokalame i le masini, faʻatulagaina le faʻasologa mo le togafitiga o le inisalini talafeagai.

O le pamu e aofia ai se faatanoa mo le fualaau faasaina ma se pusi, lea ua faaofiina i totonu o le gaʻo palasi. O se vailaau oona e maua e le tino i taimi uma. O le masini e pulea ai le toto o le toto.

I le 2016, na faʻaalia e le kamupani lauiloa Medtronik se pamu mo le tele o taumafa. O le faiga fou e faigofie ona faʻaaoga, o loʻo i ai le malosi e fufulu tutoatasi le pusi. E le o toe mamao, o le a maua le pamu o le insulin i le tele o tagata faʻatau.

Tuua Lau Faamatalaga