O fualaau o chromium mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faʻasolosolo faifai pea. I le taimi lava lea e tasi, o le tele o vitamini ma minerale e mafai ona suavai faʻatasi ma le urine, ma o la latou vaivaiga i le tino e manaʻomia ona toe faʻaleleia ina ia aloese mai aʻafiaga le lelei o le hypovitaminosis poʻo le le lava o soʻo se mea. Afai e tausisia pea e se tagata lona maualuga o le suka i se tulaga masani, e faaaoga ai se taumafa maualalo-carbohydrate, ia le itiiti ifo i le faalua i le vaiaso ona 'ai le aano mumu ma' ai se tele o fualaau faisua, ona le tatau lea ia te ia ona faaopoopo ni vailaʻau. Ae le o tagata uma e mataituina lelei a latou meaʻai, ma o vitamini o se faaolataga moni mo i latou.

Fualaau Faʻapitoa mo le Maʻisuka

Muamua lava, e tatau ona e amata i le aveina o le magnesium. O lenei elemene e faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia ai le faʻamaʻiina o le manava i totonu o tamaitai, taʻitaʻia ai le mamafa, faʻamautuina le fatu, faʻasaʻo le fatu, faateleina le gasegase o le tino i le inisalini (faʻaitiitia le tetee).

I le maʻisuka ituaiga 2, e fiafia tele tagata i laulaʻau ma mea taumafa, ae o se mea sili lea ona lamatia ia i latou. O nei tagata gasegase e tatau ona ave le chromium picolinate. Ole fualaau ole 400 mcg o le fualaau faasaina i le aso mo le ono vaiaso e mafai ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai le faʻalagolago i meaai suamalie.

Afai e maua e le tagata le polyneuropathy o le maʻisuka, ua uma ona manino ia faailoga, ona aoga ai lea ia te ia alpha-lipoic (thioctic). O lenei tuufaatasiga e taofia ai le atiina ae o le neuropathy o le maʻisuka ma e mafai foi ona liliu i le isi itu. O lenei gaioiga e sili atu ona faaopoopo i vitamini B I tagata o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona toe faʻafoʻi galuega faʻavae, ona o le amio lelei o fiva nasu e faʻaleleia. Na o le itiiti lava o le alpha lipoic acid o lona tau maualuga.

I le maʻisuka, o vitamini faapitoa mo mata ua faʻamaonia, lea e faʻalavelave ai le atinaʻe o glaucoma, cataracts ma le retinopathy o le maʻisuka.

Ina ia faʻamalosia le loto ma faʻatumu se tagata i le malosi, o loʻo i ai mea faapitoa i le natura masani. E le fesoʻotaʻi saʻo i le togafiti o le maʻisuka. Ua sili atu ona malamalama tagata cardiologists i nei fualaau faasaina nai lo le endocrinologists, ae ui lava i lea ua latou i ai i lenei iloiloga ona o lo latou lelei aoga ma le le mafai ona faafitia. E aofia ai le coenzyme Q10 ma le L-carnitine. O nei faʻalapotopotoga o loʻo i ai i ni vaega i le tino o le tagata ma e maua ai se lagona malosi. Ona o lo latou tupuaga masani, e leai ni o latou aʻafiaga e pei o mea faʻalauiloa masani e pei o caffeine.

O fea e maua ai vitamini lelei mo le maʻisuka

Mo le puleaina o le maʻisuka, e taua le mulimuli i se taumafataga faʻapitoa-maualalo. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le a faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini e oʻo atu i le lima taimi, ma o le maualuga o le suka o le toto o le a tumau mausali i se tulaga taua e aunoa ma le faafuaseʻi ona osooso. I le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o tagata gasegase i lenei auala e mafai ona lafoaia atoa le inisalini ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka. Togafitiga ma meaai e matua lelei lava lona aafiaga, ma o vitamini faapitoa e fetaui lelei lava.

E mautinoa lava e tatau ona amata ona ave le magnesium, ma e sili atu le faia o lenei mea faatasi ai ma vitamini B. O le magnesium e faʻaleleia ai le inisalini o le inisalini e vaʻese, lea e mafai ai ona faʻaititia le fua o lenei hormone aʻo tuiina. O le masesium foi e fesoasoani i le faatulagaina lelei o le malosi, e afaina ai le galuega a le loto, ma faafaigofie ai le faagasologa o le maʻi o le muaʻi maʻi i tamaitai. Mavave televave vave ma faʻaleleia atili le soifua lelei o se tagata ma i totonu o le tolu vaiaso talu mai le amataga o le faʻalogo lelei ile maʻi. E mafai ona faʻatau mai masini gaʻo i soo se falemaʻi. O isi kulupu e aoga i le maʻisuka o le a talanoaina i lalo.

O le taimi nei o le toʻatele o tagata e fiafia e faʻatau meaʻai i le fale talavai e faʻatau ai i latou i luga o faleoloa i luga o le initaneti, ma o le tau e maualalo i lalo. I se tau, e tusa ma le lua i le tolu taimi sili atu le taugofie, ae o le tulaga lelei o oloa e le pagatia.

E tatau ona e amata i le magnesium, lea e aunoa ma le faʻateleina e mafai ona taʻua o se minerale vavega. O loʻo i ai se vaega atoa o meatotino aoga:

  • faʻafilemuina le faʻaogaina o le tino, o se tagata e paleni, lava, mafai ona pulea ona lagona,
  • i tamaitai faʻamaonia le faʻaalia o le PMS,
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto
  • faamautu le fua o le fatu
  • aveese le gaogao i maso o vae,
  • faʻasaʻo le galuega o le manava, puipuia ai le faʻamalosi, faʻasaʻoina le gasegase,
  • faaitiitia le tetee o inulin, o lona uiga, o le a sili atu ona nofouta le tino i le gaioiga o le inisalini.

Amata ona ave le magnesium, o le a lagona e soo se tagata ona aoga. O lenei mea o le a lagona e le gata i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae faapena foi tagata e maua i le gaosiga o le gaʻo. O sauniuniga o le magnesium nei e mafai ona faʻatau i le fale talavai:

E sili ona lelei le faatauina o fualaau ole mea o loʻo i ai le tuufaatasiga o le magnesium ma le vitamini B6, talu ai o lenei tulaga o le a faʻapupulaina ai le latou aafiaga.

Alpha Lipoic Acid ma le Maʻisuka Neuropathy

O tapenaga o le Alpha lipoic o loʻo faʻaaogaina i le lalolagi atoa mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E taʻua foi o le thioctic acid.

I lenei faʻamaʻi, o lenei vailaʻau e sili ona lelei e faʻaaogaina ma vitamini o le vaega B. I Sisifo, o laulau e iai se seti o vitamini o le vaega B (50 mg o B1, B2, B3, B6, B12, ma isi) e sili ona lauiloa. Mo togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka, o se tasi o nei faʻalavelave faʻapitoa ma le alpha lipoic acid e atoatoa.

O vailaʻau nei e taua tele:

  • Ala Natura B-50,
  • B-50 (Taimi Nei),
  • Source Naturals B-50.

Vitamini mo le ituaiga 2 Tisuka

O supplements o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga e faʻaleleia ai le gasegase o le gasegase i le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai foi se isi faʻalapotopotoga e mafai ai e oe ona pulea le faateleina o le fiaʻai mo mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o le gaʻo. O lenei faafitauli ua iloa e toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma fesoasoani fesoasoani e fesoasoani i ai.

Chromium Picolinate ma le Faanatinati mo Sweets

Chromium o se vailaʻau e mafai ai e oe ona foia le masani o le gauai i oloa leaga. O nei mea e aofia ai meaʻai o le falaoamata ma laʻau suamalie ei ai le suka poʻo isi mea gaʻo faʻaogaina faʻamalosi. O le toʻatele o tagata e masani lava ona fai ma vaisu i laʻau suamalie, e pei o isi mai sikaleti, fualaau oona, po o le ava malosi.

I le maʻisuka, e fautuaina ai se taumafataga e maualalo le carbohydrate, e mafai lava e ia lava ona mafai ona taofiofia le manaʻonaʻo mo laʻau suamalie, ma e taua le tuʻufaʻatasia o fualaau aina ma le maʻisuka. Lagolago tele e maua mai i mea faʻaopopo e aofia ai le chromium.

I Rusia po o Iukureini, i falemaʻi, chromium picolinate e masani lava ona ofoina i lalo o igoa eseese. Ma mai American foi e ala i le Initaneti e mafai ona e faʻatonuina sauniuniga nei:

  • Ala Natura Chromium Picolinate,
  • Chromium Picolinate mai Now Foods,
  • Chromium polynicotinate ma Vitamin B3 mai Source Naturals.

Isi vailaʻau aoga ma minerale

O faʻaopoopoga nei e mafai ona faʻaitiitia ai le tetee atu o le tino i le inisalini:

Antioxidants - puipuia le faaleagaina o le tino ma le suka maualuga. O loʻo i ai foi le fautuaga e mafai ona faʻagesegese le amataina o faʻafitauli eseese o le maʻisuka.

E aofia ai:

  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • zinc
  • seleni
  • alpha lipoic acid,
  • faʻatau
  • coenzyme Q10.

Chromium Slimming ma Type 2 Tisuka

Chromium i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina o se elemene o loʻo aafia i le metabolism ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O se faʻaopoopoga faʻaopopo o le chromium (Cr) e mafua mai i le mea moni o lona faʻaoʻoina i totonu o le toto i tagata ei ai le gasegase o le glucose metabolism e sili atu ona maualalo nai lo tagata latou te le mafatia i lenei faʻamaʻi. E tatau ona i ai ni faʻamalosi e faʻaleleia atili ai aʻafiaga o le inisalini.

Suesuega o meaola

O le mauaina o le aafiaga o le chromium i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le kulūkose o le toto sa faia i le faʻavasega. O le taumafataga o le falaoa a le keke na tumu i elemene o elemene na siitia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Sa faaauau suesuega i le fale suesue. E le gata i lea, ona o le hypercaloric meaʻai i manu faataitai, o faʻamaoniga o le maʻisuka o loʻo alualu i luma na mafua mai:

  1. Le tele o le inisalini o le inisalini
  2. O le faateleina o le toto o le kulukose toto ma le paʻu tutusa i le plasma cell,
  3. Glucosuria (faateleina le suka i le mimi).

Ina ua faaopoopoina le fefete a le keke o le chromium i le meaai, na mou ese atu faailoga ina ua mavae ni nai aso. O se tali talitutusa faapena o le tino na fafaguina ai le naunau o tagata suʻesuʻe i le suʻesuʻeina o le matafaioi a le elemene elemene i suiga o gasegase e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le taunuuga o le suʻesuʻega o le maua lea o le aʻafiaga o le faʻamalosia o insulin i siama, lea na taua o le chromodulin poʻo le kulupu o le kulukose.

O le faaletonu o le micronutrient ua faia suʻesuʻega i totonu o le mea oona, faamai o le endocrine, le malosi tele o le tino, atherosclerosis, ma faʻamaʻi e tutupu i le faateleina o le vevela.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le chromium e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻapeina o le calcium, lea e tupu i le siama o le maʻisuka (faʻaititia le elemene o le paleni pH). O le faateleina o le faaputuputu o le calcium e le manaomia foi, e mafua ai le vave aveeseina o le elemene ma lona le atoatoa.

Tausiga faʻasolosolo

Cr e talafeagai mo le gaioiga o suauʻu endocrin, carbohydrate, protein ma lipid metabolism:

  • Faateleina le gafatia o le inisalini e felauai ai ma faʻaaoga le kulukose mai le toto,
  • Auai i le malepelepe ma le faʻafefe o le lipids (gaʻo faʻavalea ma gaʻo-pei o meaola),
  • O le a faʻatonutonu ai le paleni o le cholesterol (faʻaititia le cholesterol maualalo le maualalo, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga
  • Maualuga maualuga o le Cholesterol)
  • Puipui lela mūmū mūmū (vailaʻau mūmū mūmū) mai faʻafitauli o le membrane e mafua mai i le faʻamalolo
  • Faʻagasologa e le atoatoa le glucose intracellular,
  • E i ai se faʻalavelave faʻaleagaina (faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le fatu cardiovascular),
  • Faʻaititia le faʻamaʻiina o le intracellular ma le matua "matua" o sela,
  • Faʻaleleia le faʻafouina o le tino
  • Aveese faʻamaʻi vailaʻau.

Faʻafitauli

Cr o le vaega o minerale e taua mo tagata - e le o faʻapipiʻiina e totoga i totonu, e na o fafo e mafai ona maua mai ai meaai, e tatau mo le gaosiga lautele.

O lona faaletonu ua fuafuaina e faʻaaoga suesuega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e ala i le faʻamaualuga i le toto ma le lauulu. O faailoga iloga o se faaletonu e mafai ona aofia ai:

  • Le vaivai le vaivai, vaivai vave, atuatuvale,
  • Paʻu o le ulu poʻo tiga faʻaleaga,
  • Le popolevale, fenumiai o mafaufauga,
  • Faʻaateleina le faateleina o le manava ma le faʻagasolo i le mea oona.

O faʻatulagaga i aso uma, e fuafua i le matua, tulaga o le soifua maloloina, maʻi faʻamaʻi ma gaoioiga faʻaletino, mai i le 50 i le 200 mcg. O se tagata soifua maloloina e manaʻomia se laʻititi laʻititi o loʻo iai i se paleni paleni.

E mafai ona e taumafai e totogi atoa mo le leai o chromium i le maʻisuka ma se soifua maloloina maloloina. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualuga o mea e maua ai elemene.

O le elemene elemene e ulu i totonu o le tino ma meaʻai o se natura natura masani lea e faigofie ona paʻu i lalo e enzymes gase ma e le mafai ona mafua ai se faʻalauteleina.

Mea taumafa (ao lei togafitia le vevela)Aofaʻi mo le 100 g o le oloa, mcg
Sea iʻa ma iʻa o le sami (o le samani, perch, vao, laʻau, meli, sprat, salivana piniki, faʻafefeteina, uila, moa)50-55
Ofagaf (ate, fatuga, fatu)29-32
Toa, tilotilo28-35
Fuga o gutu22-23
Fuamoa25
Toa, seevae pepe15-21
Beetroot20
Lauina o le susu17
Soya16
Cereals (lentils, oats, pele bela, karite)10-16
Taaloga13
Laisa, radisa11
Potato10
Vine, Cherry7-8
Buckwheat6
Paina keke, tamato, kukama, pepa suamalie5-6
Lago fualaau suamalie, suauu suauu e le faʻamaina4-5
Palu atoa, yogurt, kefir, cheese cheese2
Falaoa (saito, rye)2-3

Faaaogaina o Faʻaopoopoga Meaʻai

I le avea ai o se mea faaopoopo o mea taumafa, o le a gaosia ai le vailaʻau e pei o le paleni poʻo le polynicotinate. O le ituaiga tagata maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o le chromium picolinate (Chromium picolinate), lea e maua i foliga o laumei, capsules, drops, suspensions. Faaopoopoga e aofia ai i vailaau ma vailaʻau.

I mea taumafa faaopoopo, o le Cr (+3) taʻitasi e faʻaaoga - saogalemu mo tagata. Elemene o isi tulaga o faʻamaʻi faʻatoʻilalo Cr (+4), Cr (+6) faʻaaogaina i gaosiga o gaosiga o gaosiga ma tino vevela. O se fualaau 0.2 g e mafua ai ona oona.

Picolinate o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi fualaau oona i togafitiga ma le puipuia o:

  1. O le maʻi suka,
  2. Faʻaleagaina o Hormonal,
  3. Oona tele, anorexia,
  4. Atherosclerosis, toilalo fatu,
  5. Paʻu o le ulu, asthenic, faʻalavelave faʻaleagaina, le mautonu i le moe,
  6. Faʻaauau, galue malosi faifai pea,
  7. Galuega le puipuia o le tino puipuia.

O le aʻafiaga o le tino o le tagata lava ia. O le osofaʻi ma le aofia ai o le chromium i le metabolism e le tino e faalagolago i le setete o le soifua maloloina ma le i ai o isi elemene - calcium, zinc, vitamini D, C, kulicotic acid.

Toe faʻaleleia o le faʻasalaga o le Cr e faʻaalia i foliga o tali lelei:

  • Faʻaitiitia o le maualuga o le toto,
  • Tulaga masani o le fiaai,
  • Faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol reduction,
  • Faaleaogaina o tulaga faigata,
  • Faatoagaina mai o le mafaufau,
  • Faʻafoʻisia le toe faʻaleleia masani o mea.

O le fefete a le Brewer

O le mea e faʻafefeteina ai le falaoa a le tagata faʻatau meaʻai o se mea e ese ai i se meaʻai mai meaʻai mai chromium. O le siva e aofia ai i lona tuufaatasiga se mea faigata o minerale ma vitamini e manaʻomia mo se metabolism atoa.

O le fefete a le Brewerry faʻatasi ai ma meaʻai laiti-carb e faʻaitiitia ai le fiaai, o se auala e faʻafoe ai le galuega o le gastrointestinal tract, o le gau o le mamafa.

Tali a le tagata lava ia

O se faailoga o le faʻamautuina o le metabolism o se faʻaleleia atili o le lelei. Mo le maʻisuka, o le faailoga o le a faʻaititia ai le maualuga o le suka. O le faʻaaogaina o se punaoa faaopoopo e seasea lava ona tupu ai ni faʻafitauli leaga.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ma le faʻaeteete, faʻaaogaina le picolinate:

  1. Faʻatasi ma le faʻamaʻi, faʻaletonu,
  2. I le taimi o le lactation, maitaga,
  3. I lalo ifo o le 18 tausaga ma sili atu ma le 60 tausaga.

O le faʻaleleia o le faʻaopoopoga e tatau ona faʻaauau i le toe faʻaalia e faʻaalia ai le le talitonu o le tagata i le tino:

  • Allergic dermatitis (urticaria, mumu, pulumu, Quincke edema),
  • Faʻataʻotoga o meaʻai (nausea, flatulence, manava manava),
  • Bronchospasm.

Chromium mo maʻisuka: fualaau faasaina ma vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ina ia faatumuina le le atoatoa o vitamini ma minerale i le taimi o le atinaʻeina o togafitiga, o faʻafitauli faapitoa o fualaʻau ma sauniuni o chromium e masani ona faʻataʻitaʻiina mo togafitiga o le maʻisuka.

O le faʻaaoga pea o le chrome i le maʻisuka e saogalemu ai le aʻafiaina o le faʻamalosia o le inisalini, fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose o le toto, ma fesoasoani foi e taulimaina le mamafa o le mamafa.

E faapefea ona aʻafia le tino i le chromium?

O le matafaioi autu a se mea e taaalo i le tino o le tulafono faatonutonu o le kulukose toto.

Faatasi ai ma le inisalini o le hormone, lea e gaosia e le pancreas, chromium e alu ai le suka i le tino atoa i totonu o le tino.

E mafai ona ou ave le chrome mai le maʻisuka? O le toʻatele o tagata tomai faapitoa e maua se tali saʻo i lenei fesili.

O lenei vailaʻau o loʻo aofia i sauniuniga e masani ona faʻaaoga i mataupu nei:

  1. I le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaʻau faʻasolosolo ma chromium e taua tele. I le faaopoopo atu i ai, o ia papaa e mafai ona aoga mo tagata gasegase o loʻo iai se faʻamaoniga o le ituaiga muamua o le inisalini o le maʻi. I le maʻisuka, o le tino e le mafai ona gauai atoatoa mai le maima mai le meaʻai, lea e faʻapupulaina ai le manaʻoga mo faʻalavelave faʻaopoopo ma faʻalaʻau faʻalauiloa. Afai e te inu i taimi uma faʻataʻitaʻiga chromium mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le inisalini o loʻo faʻatonutonuina ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.
  2. Le faʻafaigofieina o le mamafa mo le maʻisuka. O le tele o le afaina o se faaletonu o le tino i totonu o le tino, o se taunuuga o lea e tatau ai i tagata gasegase ona tausisi i mea faatonuina ma ia mataituina lelei a latou meaai. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga o meaʻai, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga o chromium, o le maʻisuka o le a taofia lona atinaʻe.
  3. Afai ei ai ni faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system. O le maualuga o le maualuga ma le maʻi fatu e masani lava o le taunuuga o le atinaʻeina o togafitiga, ona o loʻo i ai le soliga o le faiga o metabolic ma le faʻaalia o le faʻamalosia o le inisalini. Vitamini mo le maʻisuka e maua i le chromium content e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto ma laʻau, e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol i le toto.
  4. I le matua. O le maualuga o le toto suka o le saofaga lea i le saoasaoa vave ma le matua o le tino o le tagata. O le maʻi suka e faʻatasi ma le maualuga o le kulukose o le kulūkose, o se taunuuga o le mamafa o totoga i luga o totoga uma ma faʻalapotopotoga.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o vitamini mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium. E talitonuina o le faʻaaogaina masani o le vailaʻau i aso taitasi e tatau ona iai i le va o le 200 i le 600 mcg, e fuafua i uiga o le tagata maʻi. Fautuaga e uiga i le puleaina o sauniuniga e aofia ai le chromium ma le vanadium e tatau ona tuuina atu e le fomaʻi.

E le gata i lea, o le a fesoasoani se fomaʻi faapitoa ia te oe e filifilia le vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium.

O aʻafiaga o le leai o chromium i totonu o le tino?

Le leai o chrome i totonu o le tino e mafai ona o mai faatasi ma se lagona faifai pea o le le lava ma le malepelepe i se tagata.

Faatasi ai ma le leai o se chromium i tamaiti, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae e mafai ona matauina.

I le i ai o se vaega itiiti o chrome i totonu o le tino o se tamaloa, o loʻo solia le solia o galuega faʻatino.

E le gata i lea, faatasi ai ma le le lava o lenei elemene i le tino, o faailoga nei e mafai ona matauina:

  • gasegase o le suka e tupu, lea e iloa i le setete o le maʻisuka,
  • lagona o le atuatuvale ma popolega,
  • maua le mamafa o tupe maua
  • faaitiitia le lagona o le pito i luga ma le pito i lalo e mafai ona atiae, o le gatete i lima e ono oo mai,
  • ua le atoatoa le tuufaatasia o gaoioiga,
  • o loʻo i ai le faʻateleina o le tele o cholesterol leaga,
  • tiga le mautonu.

O le tele o taimi, o le le lava o le chromium i totonu o le tino e matauina ma le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa:

  1. O le maʻi suka.
  2. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  3. Le atinaʻe o le atherosclerosis.
  4. O le mamafa.

E le gata i lea, o laʻasaga o le chromium atonu e faʻaititia ona o se taunuuga o:

  • ogaoga le mautonu ma popolega,
  • faatasi ai ma le malosi faaletino faaletino,
  • ao maitaga tamaitai.

O se tasi o mafuaaga e ono mafua ai ona le lelei le chromium e masani ona le lelei le taumafa.

O le fomaʻi o loʻo i ai le suʻega o le chromium indices e faʻavae i luga o iuga o suʻega, ma mulimuli ane na ia faʻamatalaina le aoga o vitamini i nisi o fua. Aʻo leʻi pasia le suʻega, ua fautuaina tagata maʻi e mulimuli i tofiga uma o se fomaʻi faapitoa ma mulimuli i meaʻai talafeagai. O iloiloga e faʻaalia ai le tele o le faʻaleleia o taunuʻuga o tagata gasegase oe na ofoina atu le toto mo le auʻiliʻiliga ina ua maeʻa le faia o le vasega o le faia o sauniuniga chromium.

O se taunuuga o le faʻaauau pea ona maua mai le chromium, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular. Afai e leai se elemene e pei o le chromium ma le vanadium i le tino, ua soli le maualuga o le suka i le tino (e oʻo i luga ma lalo), e tupu mai se tulaga muamua.

O le mafuaaga lena, e masani ona fautuaina e fomaʻi io latou tagata gasegase: "Inu ava e aofia ai le chromium ma le vanadium."

O le a le mafuaaga e mafua ai le tele o chromium i le tino?

O mea e sili atu i totonu o le tino e mafai ona aumai ai a latou aʻafiaga le lelei ma le leai.

I le taimi muamua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le ono mafai ona maua ai le faʻaʻona.

Faʻaaogaina le pulea o meaʻai ma meaʻai, le tausisia o tui - o se auala tuusaʻo i le tele o le gaosiga o chrome.

O se aofaiga tele o chrome i totonu o le tino e mafai foi ona matauina o se taunuuga o le faʻaalia i tulaga nei:

  1. Maualuga maualuga o mea i le ea. I le avea ai o se tulafono, o sea tulaga e mafai ona tupu i gaosiga o gaosiga. O tagata o loʻo galue ai iina e faʻaaogaina le pefu o chrome, ma mafua ai ona tele le aʻafiaga o le atiaʻe o le kanesa o le susu ma isi maʻi.
  2. O le le lava o le uʻamea ma le zinc i le tino e mafai ona mafua ai le sili atu o le chromium. I lenei tulaga, o le tino o le tagata ua amata ona gauai i le tele o le chromium lea eo mai faatasi ma oloa.

O le tele o le aofaʻi o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻaaliga le lelei:

  • afaina o le manava ma tino mucous,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino,
  • le faʻaalia o ituaiga paʻu o le paʻu. Eczema, dermatitis amata amata,
  • faʻafitauli o le faʻalavelave faʻalavelave tutupu.

E tatau foi ona tausisi i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka ma le faamalositino i taimi uma.

I le tulaga lelei, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le tausiga o le paleni o elemene uma ma meaʻai i totonu o le tino.

O a vailaʻau faʻatasi ma chrome?

I aso nei, e tele naua meaʻai ma mea faʻapitoa faʻapitoa ua fuafua mo tagata o loʻo maua le maʻisuka. E tusa ai ma iloiloga o fomaʻi ma tagata faʻatau, e lua meaola e sili ona lauiloa - chromium picolinate ma polynicotinate.

Chromium picolinate o loʻo maua i foliga o capsules, laulau ma le pala. Po o le a lava le mea e faʻaaogā ai le faʻaaogāina o meaola, o le chromium o loʻo faʻatumu i totonu o le tino, o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo e faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, o le manaʻoga mo le chromium e faʻatupulaia, o le mafuaʻaga lea ua faamalosia ai le tagata gasegase e ave faʻatele fua o vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau o aso taitasi e mai le 400 mcg. Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei le elemene e le tino, o le faaopoopo e faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi, faatasi ai ma le taumafataga autu. Chromium picolinate, lea e maua i foliga o se pala, e tatau ona sefulu tolu mataʻu i lalo o le laulaufaiva i aso uma.

E tatau foi ona maitauina, e ui i le saogalemu o le fualaau faasaina, e faasaina le ave o se vailaau e aunoa ma se taotoga a le fomaʻi.

O le tele o contraindications mo chromium picolinate e aofia ai:

  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga o tamaiti
  • le i ai o allergies i vaega o le vailaʻau.

O le vailaʻau o le vailaʻau-o le vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina e se kamupani lauiloa Amerika. O faʻamatalaga a tagata o loʻo faʻatupeina e faailoa mai ai o lenei faʻaopoopoga o mea faʻalauiloa ole ola e sili ona lelei i sauniuniga e aofia ai chrome.

O fautuaga autu pe a faʻaaogaina ia ituaiga o vailaʻau-minerale e pei ona taʻua i lalo:

  • e faʻaitiitia ai le faʻavevesi o le manava, e tatau ona inu pusa i meaai poʻo le tele o vai,
  • o le mea sili ona lelei o le chromium o loʻo matauina pe a oʻo ina faʻataʻitaʻiina i le tagata gasegase le suka e aunoa ma le suka,
  • e le o fautuaina e ave le konateini carbonate poʻo mea faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, talu ai ua faʻavaivaia le absorption chromium,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E mafai foi ona faʻaaogaina oloa faʻavae mai le chromium mo ni puipuiga, e mulimuli lava i le tuʻuina atu o suʻega fautuaina.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o chromium i le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le matafaioi o le chrome i totonu o le tino

O le a se aafiaga o le elemene o le siama i luga o le pancreas? E fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka? Chromium faia saʻo lava se galuega tutusa e pei o le inisalini: e faʻafeiloaʻi mole kulukose i mea uma e manaʻomia.

Ae peitai, e le na o le pau lea o le galuega e fesoasoani le elemene e foia:

  • I le taimi o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le gafatia e gaosi ai le suka e matua faʻaitiitia, o le tulaga foi lea mo le chromium. O vailaʻau faʻavae e faʻaaogaina e le gata ina faʻaititia ai le hyperglycemia, ae faʻapea foi pe a iai le faʻalagolago i le inisalini, lea e mafai ai ona e musuina pea le iniseti ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina.
  • O le gasegase o le pancreatic e masani lava ona o mai faatasi ma le le atoatoa o le metabolism. O lenei mea o loʻo molimauina e tagata mamaʻi. O le faʻaaogaina o chromium i le maʻisuka ituaiga 2 e puipuia ai le atinaʻe o le oona.
  • O le vave faʻalavelaveina o lenei faʻamaʻi o le togafitia o le cardiovascular system: hypertension, atherosclerosis, ma isi. O le elemene elemene e faʻaleleia ai le va o le tino, e puipuia ai le fausiaina o pā i luga o latou puipui, faʻavaveina ai le metabolic process.
  • O le toto ua tumu i le kulukose, mulimuli ane e taitai atu ai i le mea moni o le tino ua televave le saoasaoa. E faʻamavae e Cr le matua o le matua e ala i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

I le faaopoopo atu i nei mea lelei uma, o le Cr o se vaega o le ponaivi, lea e fesoasoani i le puipuia o le osteochondrosis ma le vave faʻafouina o vaʻa ma ponaivi ponaivi.

E le gata i lea, na te faatinoina se galuega o le faamamaina, fesoasoani e faamama le tino o mea afaina mai meaʻai. Mo tagata mamaʻi o loʻo mamafa i le tamaoaiga, e fautuaina foi e aofia ai le chromium i le meaʻai i le tino o meaʻai, meaʻai, ona e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka.

Chromium le lava

E le mafai e le tino o le tagata ona maua mai ona lava elemene. O fea e maua ai le elemene Cr, lea e matua tatau ai? O a faailoga e taʻu mai ai le le lava?

O le vaivai o le chromium i le tino e atiina ae i faiga faʻaleagaina nei:

E faapefea ona fuafua le leai o le Cr? Soo se faaletonu e tupu i le tino o le tagata maʻi e mafai ona siakiina e ala i le faia o se suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe. O le vaivai o le chromium ua fuafuaina foi e ala i le suesueina o le fausaga o le lauulu. O faʻamatalaga nei o loʻo taʻu mai ai le le lava o se aofaiga o se elemene:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • moe i le moe,
  • atinaʻeina o le faʻamalolo (faʻaitiitia le lagona o le tino o le tino)
  • tamatamai lima
  • totoga tupu (aemaise lava i tamaiti),
  • tulaga le fiafia i taimi uma
  • faʻasauā pea
  • faʻaleagaina
  • le mafai ona taulai atu i le faagasologa o galuega,
  • le tagofiaina o togafitiga,
  • le faʻamaoni i le suka.

O laʻititi laʻititi o le chromium e mafai foi ona tupu i fafine maʻitaga, i tagata taʻavale ona o le faʻaumatia o le elemene aʻo faagasolo taimi faaletino, i tulaga faigata. Taumafai le lelei e mafua ai ona maua le pala o le Cr.

Faʻafefea ona faʻafouina faʻamaumauga

O le faʻaogaina o le chromium i aso uma i le maʻisuka ituaiga 2 e amata mai i le 60 i le 180 mg.

O lenei tapulaʻa e fesootaʻi ma le faʻalagolago i le aofaiga o le vailaau i luga o le matua ma le matuia o le maʻi ile maʻi. O le tagata soifua maloloina e lava le numera o elemene eo mai ma meaai i aso uma.

E mafai ona toe faʻatumu faletini micronutrient faʻatasi ai ma le fesoasoani o sauniuni o chromium, mea faʻapitoa e faʻaaogā faʻasolosolo pe faʻapipiʻiina ai.

Faʻasologa o mea na maua mai

Le leai o chromium e le matautia e pei o lona tele. O le le tausia o suʻega taʻitasi e le tagata maʻi aʻo faʻaaogaina se fualaau faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i le inuina.

O lenei mea mataʻutia o loʻo faʻatasi ma le tele o faʻailoga:

  • o le atinaʻega o faʻafitauli i totonu o le manava,
  • le afaina o fulufulu ma isi maʻi paʻu,
  • se allergy.

O mafuaʻaga o le mamafa Cr o:

  • Le faʻaaogaina o se vailaʻau oona ma le ea faʻaleleia pe a galue i totonu o faʻalavelave matautia. O lenei mea e masani ona faʻatasi ma le atinaʻeina o se maʻi ogaoga ogaoga pei o le kanesa.
  • Le le mafaia e le tino ona fuafua le leai o se vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lelei o le zinc ma le uʻamea e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona taulaʻi le tino i le faʻateleina o le inu o le Cr mai meaʻai.

Chromium tapenaga

Faʻatauina e le au gaosi oloa faʻamaloilo le numera le tele o fualaau mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le manaʻoga sili o le multivitamin complex Centrum. O loʻo i ai vitamini o vaega B, A ma le D, chromium, calcium, molybdenum, ma isi. O le vasega ua mamanuina mo le 60 aso. O le va i le va o doses o multivitamin e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 vaiaso e aloese ai mai le sologa lelei.

O analog o le fualaau faasaina e tutusa uma lava mea taua, ae ese i le tau: Vitrum, Complivit-Active, Multi-Tabs, Unicap, Elevit Pronatal.

Faʻaopoopoga mea taumafa

I le avea ai ma mea taumafa taumafa, o le Cr i vala masani e faʻaaoga. O elemene e totoe o loʻo i ai le maualuga o le faʻamaʻiina, faʻapea foʻi ma lona soʻo, e lamatia mo le tino ona o latou faʻaʻaoga ma mafua ai ona oona.

Faatasi ai ma mea faaopoopo o meaai, o se meafaigaluega e le masani ai le igoa chromium picolinate.

E iai mea e maua mai i meaola e tolu i le tolu: fualaau, capsules, pulumu. Soʻo se tagata maʻi e filifilia le auala e sili ona talafeagai mo ia e ave le vaega.

I le maʻisuka, o le tino o le tagata maʻi e sili atu ona manaʻomia le toe faʻaleleia o meaʻai mo le micronutrient, o lea e fautuaina ai e fomaʻi le maualuga o le gaʻo faatagaina ole chromium - 450 mgk i le aso. Ina ia faʻaleleia lona malosi i totonu o le tino, o le vailaʻau e vaevaeina i le 2 taimi. O le auala o le talosaga e faʻavae i luga o le mea moni e faaopoopo le Cr i meaʻai. Afai o lenei mea o se moli, o le chromium picolinate mo le maʻisuka ituaiga 2 e faitau 12 e pau i lalo (lalo o le laulaufaiva).

Picolinate e maua i le na o le tuʻuina atu o se fomaʻi. O le pulea lelei o le vailaau faasaina e matua faasaina, talu ai e mafai ona maua se mea e sili atu.

Faatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi, o loʻo faʻamafaʻotoina e le maʻisuka se vailaʻau maʻisuka chromic i pusa. Pe a fai ni mea faʻapipiʻi taumafa, e tatau ona e mulimuli i fautuaga:

  • ina ia aloese mai le afaina o puipui o le manava, o le Cr ua solo i lalo i le tele o vai pe 'aina i meaai,
  • o se mea muamua e manaʻomia mo le avega o le vaega o le taumafa o le acid ascorbic,
  • Faʻaaogaina faʻatasi o le Cr ma le faʻataʻitaʻiga sauniuniga e tatau ona faʻaaogaina.

Po o le a lava le faamoemoega o le faʻaogaina, o le fuataga ma le umi o le faʻasologa o vailaʻau e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai.

Chrome Products

O le faʻaleleia o le micronutrient supply misi o lona uiga o le toe iloiloina o au mea taumafa ma le faaopoopoina o meaai i le Cr. O le taumafaina i aso uma ma meaai i lona natura masani e le afaina ai le tino. E faigofie lava ona faʻaumatia i lalo o enzymes digestive ma e le mafai ona faʻaputuina ma aʻafia ai le tino.

List of products containing Cr:

  • seafood, e aofia ai iʻaʻai,
  • lafumanu
  • moa moa,
  • fuga saito
  • fuamoa
  • cereals mai cereals,
  • falaoa atoa
  • meaʻai susu (kefir, yogurt, susu mumusu).

O se mea e sili ona maualuga le pala o Cr o loʻo mataituina i fualaau faisua, vine ma fua. I le maʻisuka ituaiga 2 ma le tagofia o meaʻai, o nei oloa e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele.

Contraindications

O le faʻatagaina tele i le aveina o fualaau o loʻo i ai chromium o le maʻitaga, o le taimi ole faʻaipoipo, hypersensitivity, ma le laʻititi o le maʻi.

O le mea lea, o le elemene Cr e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka, ae fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le toto i totonu o tapulaa masani, lea e faʻagesegese ai le faagasologa o le inisalini.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O a fualaau mo le maʻisuka?

Afai e te faʻatumu le le lava o minerale ma mea amino e le mafai ona maua e le tino ona o le maʻi, ona e lagona ai lea e sili atu le lelei, ma o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatuʻu atoa ma le insulin pe afai e te mulimuli i se meaʻai lelei. E tatau ona manatua e oʻo lava i meaʻai mo le maʻisuka e le mafai ona ave na oi latou lava, o le mea lea, o a meaʻai e tatau i se fomaʻi ona taʻu atu ia te oe e fuafua i lou tulaga. O le mea tonu talafeagai e filifilia e tusa lava po o le a le tau, o le mea autu o le filifilia lea o le saʻo lelei.

O a meaʻai e inu i le maʻisuka

O le taumafa o se tagata faʻaonapo nei e le mafai ona taʻua o paleni, ma e tusa lava pe e te taumafa e 'ai lelei, i le averesi, o tagata taitoatasi e pagatia ona o le leai o se vaitamini. O le tino o le maʻi e maua ai le faaluaina o le mamafa, ma o vitamin mo le maʻisuka e taua tele. Ina ia faʻaleleia le tulaga o le tagata maʻi, taofi le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻasoa e fomaʻi fualaau oona, taulai atu i vitamini ma minerale nei.

O le masesium o se elemene taua mo le metabolism, o le metabolism o carbohydrates i le tino. Faʻateleina le faʻaleleia o le inumaga o le inisalini. Faʻatasi ai ma le leai o le magnesium i le maʻisuka, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu, e mafai ona maua fatuga fatu. O le faʻalavelave faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatasi ma le sinimina o le a le gata ina faʻaleleia ai le metabolism i lona atoaga, ae aʻafia ai foi le afaina o le tino, loto, ma fesoasoani ai le PMS i tamaitai. O maʻi ua faatonuina i aso taitasi o le itiiti ifo i le 1000 mg, sili atu ona tuʻufaʻatasia ma isi faʻaopoopoga.

Vitamin A Pills

O le manaʻoga mo le retinol e mafua ona o le faatumauina o se vaaiga soifua maloloina, faʻataʻitaʻiina mo le puipuia o le retinopathy, faʻasalaga. O le antioxidant retinol e sili ona lelei e faaaoga ma isi vitamini E, C. I faʻafitauli o le maʻisuka, o le numera o le tele o mea oona o le okesene e faʻaleleia, lea e mafua mai i le taua o gaioiga o tino. O le faʻalavelave o vitamini A, E ma ascorbic acid e maua ai le puipuiga o le antioxidant mo le tino o loʻo tauina le faʻamaʻi.

Vailaʻau Faʻapitoa Vitamin B

E taua tele le toe faʻaleleia o le faʻasao o vitamin B - B6 ma le B12, aua e le lelei le gauai pe a ave suālaʻau, ae e matua manaʻomia lava mo le faʻaaogaina o le inisalini, le toe faʻaleleia o le metabolism. O le vailaʻau vitamini B i totonu o maʻalaʻau e puipuia ai faʻalavelave i nasu fagu, fiva e mafai ona tupu i le maʻisuka, ma faʻalauteleina le puipuiga. O le gaioiga o nei mea e manaʻomia mo le gaosiga o le gaʻo, o loʻo faʻalavelaveina i lenei maʻi.

Chromium tapenaga

Picolinate, chromium picolinate - o vitamin aupito sili ona manaomia mo le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai le naunau tele mo laʻau suamalie ona o le leai o chrome. O le le lava o lenei elemene e faʻalautele ai le faalagolago i le insulin. Ae peitaʻi, afai e te aveina le chromium i laupepa poʻo le faʻatasi ai ma isi minerale, ona faʻaalu lea o le taimi e mafai ona e maitauina ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. Faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le chromium e malosi ona alu ese mai le tino, ma o lona faaletonu e faaosofia ai faafitauli i le tulaga o le le mautonu, tingling of the extremities. O le tau o mea masani i totonu o fale ma chrome e le silia le 200 rubles.

Vitamini mo le ituaiga 2 Tisuka

O le faʻaopoopoga autu o le ave mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi o le chromium, lea e fesoasoani e faʻafoʻi le metabolism o le carbohydrate ma faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le suamalie. I le faaopoopo atu i le chromium, ua faʻamautuina ai vailaʻau faʻamaʻi ma le alpha lipoic acid ma le coenzyme q10. Alpha lipoic acid - faʻaaogaina e puipuia ma faʻaitiitia ai uiga o le neuropathy, e sili ona aoga mo le toe faʻafoisia o le malosi i alii. Coenzyme q10 ua faatonuina ina ia faatumauina le galue o le fatu ma faaleleia atili le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, ae ui i lea, o le tau o lenei coenzyme e le masani ona faatagaina le aveina mo se taimi umi.

Auala e filifilia ai vitamini

O le filifiliga o fualaau faasaina e tatau ona faia ma le tatau, i le feutagai ma se fomaʻi. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma faʻalavelave na amata ona atiae faapitoa mo tagata e leai se metabolism carbohydrate metabolism. I totonu o faʻalavelave vitamini mo le maʻisuka, o vaega e aoina i le tele ma le tuufaatasiga o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes ma faʻaleleia ai le le atoatoa o mea e sili ona taatele i lenei tulaga. A filifilia ni papa, faʻalogo i le tuufaatasiga, suesue i faatonuga, faʻatusatusa le tau. I falemaʻi, e mafai ona e maua ni fale faʻapitoa:

  • Doppelherz Aseta,
  • Faʻasologa
  • Vitamini mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka (Vervag Pharma),
  • Faʻafetai.

O le alofia o faʻafitauli o le faʻamaʻi, e pei o le faaleagaina o le tino, o toto toto o gaʻo ma le retina, ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga mai ona o le le lelei o meaʻai, e tatau ona faʻaogaina le natura, faʻapitoa vailaʻau faʻamalosi e pei o Doppelherz, Alphabet, Complivit ma isi. filifilia le saʻo ma le tau. E mafai ona e vaʻaia i latou e le taugata i se isi atunuu e ala i le Initaneti, faʻatau i totonu o se faleoloa i luga o le initaneti poʻo se fale talavai e ala i le filifilia o le kamupanī e fetaui ma oe ma le tau.

Tuua Lau Faamatalaga