E mafai ona 'ai ni puʻupuʻu i le maʻisuka?

O maʻi e maua i le patocations o le endocrine e ono mafaufau pea e uiga i mushrooms ma le maʻisuka. O le a le aafiaga o lenei "vavega" o le natura i le tino o le tagata? Ae e mafai ona 'ai ni puʻupuʻu i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O le mea moni, o le mushroom o se mea uiga ese. Sa manatu faasaienitisi e le o se laau ae le o se meaola, ae o se mea i le va. O a latou meaʻai paleni e tulaga ese foi.

Afai e te suesue i le tuufaatasiga, e mafai ona e iloa le mea aupito i maualalo o le gaʻo ma gaʻo, ma le iai o fiva, vitamini ma elemene. O lea la, e lelei tele mo le maʻisuka.

O gasegase ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e sili ona fetaui lelei, aua o loʻo i ai se tasi o vaega sili ona taua - lecithin. O lenei vailaau e le faatagaina ai le cholesterol e faaputuputu i puipui o toto toto.

Faamanuiaga ma le afaina


O lenei mea gaosi oloa ei ai le tele o tulaga lelei: e tauivi ai le lelava vaivai ma fesoasoani ai i se tino vaivai e tatalia le maʻi.

'Oloʻo iai le tele o porotini, ma o se faʻatele tele, ona e solia e le maʻisuka le metabolism. O se taunuuga, o le tino o le tagata e le o maualalo ni elemene taua. Ae o loʻo i ai ni nai suka i totonu o lenei fale.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 100 g o gulunau porcini faatoa filifilia, e aofia ai le 3 g o gaʻo. O le faaiuga e mafai ona tusia e pei ona taua i lalo: o meaai e leʻo maualuga-kalori, o lona uiga o le saogalemu o le maʻisuka.

Ae leai se manaʻoga e faʻaleagaina le oloa. 'Oloʻo aofia i totonu o musika se vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa - chitin, lea e le lelei le faʻaogaina e le tino. I le tasi itu, e le lelei lea mea, ona o le tele o meaʻai e leai se mea e leai se mea e leai. Ae i le isi itu, ua tumu le manava, o lona uiga e lagona e se tagata le atoatoa.

O le tele o i latou e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka e maualuga tele. O musika ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani i tagata faʻataʻitaʻi e aloese mai le taumafa. Ma o le chitin o le a fusifusia ai cholesterol ma isi mea leaga ma aveese ai mai le tino, o le feagai ma lenei galuega faigata e le sili atu le leaga nai lo le fila, i se faaopoopoga, e taofia ai le inu o le kulukose e le manava.

Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le le mautonu ma le aoga ma meaʻai e matua lamatia lava. Injections injections e tatau ona totogiina e le kulukose e fausia mai le 'aina o gaʻo. A leai, o le hypoglycemia, lea e sili ona matautia, e le mafai ona alofia. E mafai e 'anufe ona laveaʻi se tagata mai le leai o se mea.Afai e te faʻaaogaina le 100 g o musikoli i le vaiaso, o le a le afaina ai o latou tino e le maʻisuka.

E ese le manaia o le 'ai faʻatasi, ona latou taofi uma lea o mea aoga e manaʻomia tele mo gase suka. O loʻo faʻaalia foi se oloa gaosia.

Ae o le aʻafiaga e mafai e musika ona mafua ai, o se mataupu o le kuka lelei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se fualaʻau, e sili atu le aua nei 'ai, talu ai o se ipu suka suka. Faʻafefete pe faʻafefe foi e tatau ona lafoai. O se mea e le mafaamatalaina, o lea e le tatau ona 'ai e tagata e maua i le maʻi mama.

E tatau ona e faaeteete i le kombucha, aua o loo i ai le suka, ma le vai o loo maua ai o loo i ai le ava malosi.

Musika mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

Faatasi ai ma se "suka suka" o ituaiga uma e lua mai se ituaiga lautele, e mafai ona e 'aina ni vaega se tolu o musika ma le tele o ituaiga o ipu e faia mai ia mea. O le ituaiga muamua o musika, lea e faʻamalosia ai totoga o le inisalini ma e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino. O i latou o fesoasoani pito sili i le togafitiga.

O isi meaola e lua o musipolo ma melefe meli, o loʻo i ai mea faapitoa e faʻalavelave ai le atinaʻeina o siama faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le chaga e sili atu ona aoga i le amataga o le maʻi.

O nisi fomaʻi latou te fautuaina ni puʻupuʻu e avea o se faʻaopoopoga aoga mo le maʻisuka. O le 'ai ia i latou, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o meaʻai o le mammary glands, ma atonu o le a faateleina ai le malosi o tagata.

O le tali i le fesili pe ono mafai ona 'aina ni puʻupuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e mautinoa. Ae ui i lea, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi e uiga i la latou aofaiga ma le ituaiga mo le laulauʻai.

O a mea e mafai ona e 'ai?

E faapitoa lava le talafeagai i le filifilia ma le faaeteete musika mo le maʻisuka ituaiga 2. Mea e mafai ona e 'ai:

  • honey mushroom (antibacterial)
  • musika (puipuiga lelei)
  • Shiitake (faʻaititia le kulūkose)
  • chaga (faʻaitiitia le suka)
  • paʻu o le susu (faʻafeagai ma le atinaʻe o microbes).

Tea ma susu mashrooms e masani ona faʻaaoga i togafitiga o le maʻi.

O i latou uma, o le mea moni, o se faʻalavelave o siama aoga ma ua saunia i se auala faapitoa. E aoga le faia o se vailaʻau faʻamalolo o pese pese, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka ma faia ai le paʻu.

E mafai foi ona aoga le pipi moa mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e manatu e le mafaamatalaina, ae e fai mai tagata e uiga i ona mea tau togafitiga matagofie.

Kuka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O nisi fomaʻi e fautuaina le 'aina o pulou fou. Aua o le auala lea e mafai ai ona faʻasaoina o latou uiga lelei. 100 g i le vaiaso o le masani lea o le taumafaina.

Ina ia aloese mai le oona, talanoa i lau fomaʻi. O nisi nei o fualaau aoga.

O le mushroom musika e masani ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona ia tausisi. Ave le vaega ua nutimomoia o le oloa ma le lima vaega o le vai. O mea uma e fefiloi ma vevela i le 50 tikeri. Faaulu mo le 2 aso, faamamaina. Chaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e ave i le ipu e tolu i le aso mo le masina.

Chanterelles o se mea e masani ona masani ai i togafitiga o le maʻisuka. Ina ia mafai ona faia se vailaau mai pese pese, ave pe tusa ma le 200 g o le oloa ma 500 ml o vodka. Matou te fufuluina pese, tipi ma tuʻu i totonu o le fagu 2-lita. Ona sasaa lea o le ava ma mama i totonu o se potu malulu.


Tincture e tatau ona ave 1 lepp. aʻo leʻi 'aʻai (leai se isi). O le atoaga o togafitiga ma lenei metotia o le a le itiiti ifo i le 2 masina.

Faatasi ai ma pese pese e mafai ona e kukaina ai le tele o meaʻai suamalie: soups, salakeke ma le tele o casseroles. O ia puʻupuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e lelei lelei ma fualaau faisua. Ina ia faatumauina mea faʻamalolo o lenei oloa, sasaa susu i totonu mo le 1 itula.

O 'anufe o le a faia ai se suamalie suamalie. Muamua, kuka le siamupini mo le 30 minute, ona falai lea i le suauʻu manogi. Faatumu le apa i le vai ma faaopoopo ai pateta. Aumai le vai i se vevela ma sasaa le susu. A maeʻa ona faʻatali mo le toe faʻafe, faʻapipiʻi puʻamuʻu ma aniani ma faʻauʻu seia faʻasaina.

Mai se tasi e pele i atunuu Asia, o le shiitake e maua ai fualaau o le maʻisuka e maualalo ai le toto o le tagata maʻi. Talu ai e faigata tele ona maua lenei meaʻai, e le lava le talanoa e uiga i ai. O le mea e mautinoa o le Sasaʻe latou te faʻaaogaina.

O le vai na saunia e ala i le susu o susu ma se filo faapitoa "kefir" o se auala sili lea e tau ai le maʻisuka. I totonu o le falemaʻi e mafai ai ona e faʻatau mai se kulimi e fai i le mea e saunia, ma faʻaaoga lau lava susu i le fale.

O le vailaau e maua ai ua vaevaeina i le 7 vaega, o ia mea uma e sili atu nai lo le 2/3 ipu. A i ai se lagona o le fiaaai, muamua, afa itula ao le i ai, e tatau ona e inu i le kefir. O le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o meaai.

Mushroom Glycemic Index

O se faailoga lea o le taua o le taumafa o mea taumafa, lea e mafai ai ona tatou aoga e mafai ai mo togafitiga sili ona lelei o le maʻi.

O le fuainumera faʻamamafa e iloa ai le maualuga o le maualuga o le suka pe a faʻaaogaina se oloa faapitoa. E tatau ona tuʻuina atu i ai mea e sili ona lelei ile maualalo ole fua.

O musika e maualalo lava le GI, lea e taua tele mo le maʻisuka.

O se tasi lea o meaola muamua na ola i luga o la tatou paneta ma maua ai se meaola gaʻo tulaga ese, o le tele o vitamini, proteins ma salts eseese. Ole aofaʻi o meaʻai i totonu o anufe ole laʻititi, lea e mafai ai ona tatou faʻavasegaina lenei oloa e fai ma meaai, lea e faʻaalia i se fuainumera maualalo maualalo - 10.

O lenei tau aogā o le faailo e maua ai le aia e faʻaaoga ai i le togafitiga o faʻamaʻi suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faasinoala glycemic index e tutusa ma le 15 iunite. E mafai ona latou faʻafaigofieina le cholesterol, faʻaleleia galuega o le fatu, faʻamalosia ai vaʻa toto.

O musika ei ai le avega maualalo, lea ei ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma e le faatagaina ai le tino e gaosia le inisalini i ni aofaiga tetele.

Vitio faʻatalanoa

O le tali i le fesili pe mafai ona faʻaoga le suka i le maʻisuka i le vitio:

Mai i nei mea, ua matua manino lava o le faʻaaogaina o musika e maua ai le malosi lelei i le togafitiga o faʻamaʻi suka ma le faʻamalosiina o le tino o le tagata atoa. Ae mai le tele o meaola eseese o lenei oloa mo le maʻisuka, e mafai ona e 'ai na o ni pulou meli, musika ma pulou.

Maʻisuka ma pulou

O le tele o anufe gaosia e aofia ai le tele o elemene eseese ma vitamini. O sodium, magnesium, potassium ma calcium, acid ascorbic, vitamini D, A ma le B. Latou te iai foʻi aʻafia, gaʻo ma le cellulose. O musika ei ai se faʻamaumauga e maualalo tele, lea e taua tele pe a filifilia meaai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei oloa e faʻaaogaina e togafitia ai ma puipuia nisi faamaʻi. O musika e fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le uʻamea o le uʻamea, faʻamalosia le malosi o le tamaʻitaʻi, faʻaumatia le vaivai tele ma taofia le atinaʻe o le kanesa o susu. O le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua, o lenei oloa e fesoasoani e faʻafeteina ai le malosi o le tino i le faʻamaʻi ma puipuia ai mai le atinaʻe.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o 'anufe e aofia ai lecithin, lea e le faatagaina ai le "afaina" cholesterol i luga o puipui o toto toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻavae i luga o maso seitake, ua faia ni sauniuniga faapitoa e faʻaitiitia ai le suka toto. O meaai e kukagogo ma o ipu ua saunia mai ai. I nisi tulaga, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le masani ona faʻaogaina o musika e mafai ona fesoasoani e faatumauina se kulūkose tumau ma faʻaitiitia. Ae o lenei mea e patino lava ma e manaʻomia le feutagaiga ma se fomaʻi.

I le tele o tulaga, 100 g o musika i vaiaso taitasi o le a le afaina. Mai le ituaiga atoa, e manaʻomia le tuuina atu o mea e fiafia i ai:

  • Faʻamasamanoa - latou te fesoasoani i le faateleina o le puipuiga ma faʻamalosia le tino puipui o le tino.
  • Moli anufe mumu - ia i ai se aafiaga antibacterial.
  • Ginger - fesoasoani e taofia le tuputupu aʻe o maʻi.
  • Shiitake - faʻaititia le maualuga o le suka.
  • O le musika o Chaga e faaitiitia ai foi le suka.

O le mushroom mulimuli o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le fua mai lenei laau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulukose toto e ala i le 15-30% i totonu o le 3 itula i le maeʻa ai o le pulega. E faigofie ona kuka. E talafeagai le gaosia o le mushroom ma sasaa vai malulu i le fua faatatau o le 1: 5. Fufulu le afi ma vevela i le 50 tikeri.

A maeʻa lena, alu e faʻafesoʻotaʻi mo le 48 itula, pe a maeʻa ona faʻamamaina ma pipiʻi le mamafa. Ave le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa. Afai o le mea na afaina e foliga mai e matua mafiafia, ona mafai lea ona faʻaititia i se vai mafanafana. O le vasega o se masina, ona o se malologa ma isi 30 aso.

O lenei mea pe afai tatou te talanoa e uiga i togavao vao, ae e iai foi isi ituaiga ma o loʻo faʻaaoga lelei foi e faʻafefe ai le maʻisuka ituaiga 2.

Isi meaola

Kombucha ma le susu mushroom e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. Latou te matua faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua, ma i aso uma o olaga. O le a le mea o iai i nei meaola?

Kombucha poʻo le mushroom Farani, o le mea moni, o se fefaʻasoaʻiga tutusa o le fefete ma vailaʻau faʻasa. E faʻaaogaina e faia ai se meainu e liliu mafiafia i le tofo, foliga tutusa i le kvass ma faʻamafanafanaina ai le fia inu. E le gata i lea, e fesoasoani i le vai e faʻamaonia le metabolism i le tino ma fesoasoani i le gaioiga masani o gaʻo. O le taumafaina i aso taitasi o sea "tea" e fesoasoani i le faatuina o metabolic processes i le tino ma faaitiitia ai le maualuga o le kulukose o le toto. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e inu uma i le 3-4 itula i le aso atoa.

O le kulimi poʻo le mushroom kefir e mafai ona feagai ma le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua, e oo atu i le tausaga. O le mea moni, o le mashroom mushroom o se faʻalapotopotoga o meaola faʻafesoʻotaʻi ma siama e faʻaogaina ai le kefir. O le kulimi faʻamalosi i la latou fesoasoani e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o kulukose toto. I le faaopoopo atu i lenei mea, o mea o loʻo i ai e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pancreas i le maualuga o le telefoni feaveai ma ia toe faafoi atu i ai le malosi e gaosia ai le inisalini. O le togafitiga e 25 aso, sosoo ai ma se 3-4 vaiaso malolo ma se isi taamilosaga.

I le gasologa o le aso, o le lita o le kefir ua onā, ae na o le fou ma sili atu ona kuka faʻatasi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻatau se mea faʻafefete faapitoa ma se lita o susu mai le fale talavai ma faia uma laasaga e tusa ai ma faatonuga i le pepa. O le mea e maua ai le vaevaega ua vaevaeina i le 7 inumaga, o le a sili atu nai lo le 2/3 ipu. Latou te inuina pe ai ai se lagona o le fiaai ma 15 minute aʻo leʻi 'ai. A uma ona 'ai, inu meaʻai mo le maʻisuka.

Mai mea uma o loʻo i luga, ua manino ai o le sootaga i le va o siʻi ma le maʻisuka e mafai ona "mafanafana" ma, i le tele o tulaga, e aoga mo togafitiga o le ituaiga 2 o lenei maʻi.

O a ni pulou e aoga mo?

O ituaiga uma o gaʻo meaai e maua ai le taua o meaʻai. O loʻo aofia ai le tele o mea aoga mo le tino: elemene elemene, vitamini, proteins, gaʻo. E oʻo lava i le cellulose.

Ae o le autu autu lea e fautuaina ai masolo e fautuaina mo le maʻisuka o le tusiga maualalo maualalo. O le a le mea e saogalemu ai nei mea taumafa mo le taumafaina e i latou oe, e aofia ai, e iai le ituaiga insulin-dependent o le maʻi.

'Oloʻo iai le lecithin' anufe, lea ei ai le malosi e puipuia ai le faʻaumatia o puipui o toto toto ma taofia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol luga. O le maualuga o le faʻalauteleina o lenei vailaʻau o loʻo maua i le shiitake. O lenei mea na le iloa e fomaʻi. O fualaau faasaina ua atiae ma tuu i le gaosiga e fesoasoani i le faaitiitia o le suka.

O tulafono mo le 'aina o musipolo

Afai e te fuafua e aofia musika i lau taumafataga, e tatau ona e manatua ni nai tulafono e uiga i la latou filifiliga ma sauniuniga. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻaleagaina o lou soifua maloloina.

O le aoga o mea taumafa o soo se afuafu e faalagolago i lona "tausaga". O le laʻitiiti o ia, o le sili atu ona lelei ma maloloina. O le tulafono muamua lea e manatua mo tagata e maua i le maʻisuka oe mananao e toe faʻatumu a latou meaai i ipu fou.

O le tulafono lona lua o le filifili lea o le ituaiga saʻo o musipolo. I totonu o la latou vateatea eseese o loʻo i ai i latou o ē o latou aafiaga lelei ua faamaonia i le tele o tausaga o le faiga masani.

I le maʻisuka ituaiga 2, latou te aoga:

  • Taaloga
  • Musika
  • Saffron susu
  • Shiitake
  • Faʻatasi,
  • Lapatai
  • Aiga
  • Chanterelles.

O suauu ma pese pese e mafai ona suitulaga i iʻa i le taumafataga, talu ai e toetoe lava o fulukalama i totonu. O musika e maualuga lona taua i mea maualalo i le kalori. I le 100 g - 4 g protein ma e na o le 127 calories.

E faʻafefea ona gauai le tino i le tino?

I le filifilia o ipu mai masimoli, e tatau ona e taulai atu pe iai ni maʻi e ese mai i le maʻisuka. Afai e le o iai ni faaletonu o le manava ma le inumaga, o le numera o musika i totonu o le meaai e tatau ona faatapulaa. O le mafuaaga o le tino e tele ni taumafaiga e faʻaogaina ai nei oloa. E afaina ai totoga uma o le vaega o meaʻai.

O le nutimomoia o musika o se suega moni mo le manava. O nei oloa e aofia ai le chitin, lea e faalavelave i le faʻaleagaina o mea taumafa i le hydrochloric acid. Ma e ulu atu i totonu o le iniseti i le toetoe lava o le ituaiga lava lea na ulu atu i le manava.

O le faagasologa autu o le lomiina o fatugi e tupu i totonu o le ipu oona. O le mea lea, e fautuaina e faʻafeiloaʻi nei oloa i le mea sili e mafai ai i le taimi oa latou sauniuniga. O lenei mea o le a fesoasoani i le tino ia sili ona maua mai i lenei meaai.

E le tatau ona avea ni puʻupuʻu ma se meaʻai umi mo se taimi umi ma talu ai ona o loʻo le lelei ona faʻasalaina. E le sili atu nai lo le 10% o vailaau aoga o lo o aofia ai i totonu o le toto. Ae e le tatau ona avea lenei mea ma mafuaʻaga mo le teena atoa o nei oloa.

Musika mo le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona aoga. O lenei faʻamaʻi e masani lava ona o mai faatasi ma se seti mautu o le mamafa mamafa. 'Oloʻo fesoasoani ia puʻupuʻu e paleni le taumafataga ma vave maua ai se lagona o le atoatoa. I se faaopoopoga, o latou o se sitaili masani ma salu ma ni tupe teu eseese.

Laʻau masi

E mafai ona 'aina' anufe i soʻo se ituaiga. Uu aoga, salati, kuka ma salimalu, sisi. E tele naua meaʻai i masimoli malogo pei o ni mea fou. O le mea lea, i le vaitau e mafai ona e saunia i latou i le fesoasoani a nai falemaʻi mamago mo fualaau faisua ma fua.

Ae pe a faʻafeiloaʻi maso maso i totonu o le meaai, e tatau ona e iloa o mea aoga o loʻo aofia i totonu i se maualuga maualuga. Afai o le paʻe paepae e na o le 5 g o suauu, o lona uiga i le paʻepaʻe paʻepaʻe - 23 g. E tatau ona gauai atu lenei mea ia i latou o loʻo i ai le meaai i le taimi e tasi o se auala e le maua ai le mamafa.

O musika e sili atu ona faʻaleleia faʻatasi ma le kāpeti, falala, paluga tao, kāloti, aniani. E tele meaʻai maloloina e mafai ona saunia e faʻavae i nei oloa.

E mafai ona e faʻaopopo i le fafagaina o aano o manu ma iʻa, tao i totonu o ogaumu ma isi mea e faʻaaoga, faʻaaoga i le kukaina o kuka. O tagata o galuega mafaufau e fautuaina e gauai atu i musika. O nei pulou e mafai ona faʻaleleia le fatu, faʻaleleia le galue o le faiʻai. E i ai so latou aoga aoga i luga o le setete o le tino.

Musika Fautuaina e Isi Suʻesuʻega Faʻasoifua

E eseese manatu o tagata e uiga i fautuaga ma togafitiga o isi vailaʻau. O nisi e talitonu ia te ia, o isi e leai. E tutusa lava le tala e uiga i togafitiga Saina, lea ua aloaia aloaia mo lenei atunuu, ae le o se aganuu mo i tatou.

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua faʻauluina Saina ma le maʻisuka ituaiga 2, o le paluga otaota e aoga tele. Ma na o le talavou. E fesoasoani i le faʻamautuina o le suka ma maua ai le taua tele o taumafa. Mai le gaga e mafai ona e kukaina ipu lava e tasi mai isi.

Pe mulimuli i le fautuaga a fomaʻi Saina, e filifili tagata uma mo ia lava.

O le aoga o le gaga e le mafai ona faʻafitia. O lenei mushroom e faʻaaogaina i foliga o deco deco ma tinctures. O le aso fautuaina ole fua ole aso e 200 ml. Ina ia saunia le susu, muamua e tatau ona e faia se paʻu paʻu. O le masani masani o le chaga e faigata. O le mea lea, ua uma ona faʻafefe mo le 2-3 itula. Ona nutimomoia ai lea ma fufulu i vai inu.

E aoga le Kombucha

Kombucha e mafai ona taʻua o se meaola ae le o se laau totō poʻo se mushroom. O se aʻoaʻoga e aofia ai le tele o meaola ninii e aoga i tagata. Latou te lotogatasi i nuʻu ma nonofo faʻatasi ma le tasi i le isi.

O uiga faaalia o tagata agai i Kombucha e fefiloi. E manatu se isi e toetoe o se panacea mo le tele o faamai. O se tasi e le talitonu ma e le o aoga.

Ae o le faʻafeagai o loʻo faʻamatalaina i faʻalauiloa iloga o le soifua maloloina. Ua ofoina atu tagata i kombucha recipes, lea, e tusa ai ma faila, o le a fesoasoani e taulimaina le tele o maʻi ma faʻamaʻi.

E mafai ona ola tutoʻatasi meaola faʻapitoa i totonu o lou fale. Ina ia faia lenei mea, na o lou manao lava i suka, lauti ma le vinika. O le faagasologa o le mushroom formation ua umi lava. O le mea lea, e sili atu le maua i se isi auala: faʻatau pe talia o se meaalofa.

E tatau ona e nofouta o le oloa maeʻa ua i ai sona aafiaga faʻaauau i le tino. E tatau ona iloiloina lenei mea mo i latou oe filifili e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ma maua ai gasegase gastrointestinal.

E suamalie le mushroom maloloina?

E masani lava, e mafai e se tasi ona oʻo mai i tuuaiga e faapea, o le mushroom anufe e aoga i le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma le faʻamaumauga: naʻo le amataga o le atinaʻeina o lenei maʻi. Ae ui i lea, o lenei vaitau e faʻamalosia mo le tele o tagata. O le mea lea, o fautuaga mo le taumafaina o lefirfir kefirina o fautuaga ia o le aoga tele. E tatau ona ave le faʻaeteete faʻatasi ma fualaʻau e faʻatatau i nei oloa, ofo atu e fai ma fofo.

Mo i latou e talitonu i le le mautinoa o le aoga o lenei oloa, ua ofoina atu le tele o fua o fua. E pei o le lauti, o le mea autu e gaosia ai siama o siama ma microorganisms. Ae le o le ti, ae susu susu. O loʻo fai mai e mafai ona latou aʻafia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto.

O le aoga aoga o nei siama i luga o le galueaina o le gastrointestinal tract ua matauina foi. Aemaise lava, o le pancreas. E talitonuina o le faʻaaogaina o se mea inu susu mashroom e fesoasoani i le faʻamautuina o le galuega (gland).

O le togafitiga fautuaina o le togafitiga o le 3-4 vaiaso. A maeʻa ona latou faia lea o se malologa tutusa. Ona toe amata lea togafitiga.

Ae ui i lea, aua le faʻataʻitaʻiina lou soifua maloloina. Soo se faiga fou i le taumafa e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga