Mumu Mumu Cumin mo le ituaiga 2 Maʻisuka

Sowing chernushka oil (abbreviation: MPP) o se fofo faʻaleagaga lea e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi eseese, ae leai se faʻamalositino ile aoga. I le tusiga, o le a tatou auiliiliina le suāuʻu uliuli mo le maʻisuka ituaiga 2 - pe faapefea ona ave.

Faʻalogo! I le faʻasologa o mea faʻapitoa-fomaʻi-kemisi (ATX), o le suauʻu e le o faʻamatalaina i se isi tulafono, talu ai e le o se vailaau.

Mea aoga

O fatu o le coriander Roma (Nigella sativa) e taʻua o se "panacea" i Sasaʻe Tutotonu ma Aikupito. O le suauʻu o fatu o loʻo i ai le suauʻu fuālaʻau maualuga e maua i le tele o gaʻo susu. E masani ona faʻaaogaina mo le manava o le manava, colic, cramps, fomaʻi, ulu o le ulu, faʻamaʻi parasitic, ma le erectile le afaina.

O le suauu e iai foʻi lona puipuiga i le ate, fatugaʻo, neura, manava ma le gaogao, ma fesoasoani foi i faʻamaʻi pipisi.

I soʻo se tulaga, o le suauu poʻo mea faʻapitoa e foliga mai o ni tagata e fiafia tele mo le faʻaaoga atili i vailaau masani. I tala faʻasolopito a tagata, ua leva ona faʻaaogaina le CT i le tele o maʻi. O lomiga talu ai nei na faʻaalia ai mea nei:

  • Hypoglycemic,
  • Immunomodulatory
  • Antioxidants
  • Hepatoprotective
  • Faʻauʻau faʻamaʻi
  • Antithrombotic,
  • Antispasmodic,
  • Bronchodilator,
  • Antibacterial ma antifungal.

I vaʻaiga Arab, Asia ma Aferika, o loʻo faʻaaogaina le suauu e faasaga i allergies. Mo lenei mafuaʻaga, na faʻaiʻuina ai faʻailoga e fa, lea na auai ai le 152 tagata gasegase na maua i faʻamaʻi faʻamaʻi (hay fiva, foma, allergic dermatitis). I suʻesuʻega, latou te ave pulou i aso uma i pusa o le 40 i le 80 mg / kg. O le suauʻu ua faamaonia e avea ma se fesoasoani lelei i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

O le anti-inflammatory and analgesic properties o MPP ua faʻamautuina i suesuega in vitro. I totonu o le vitoli, o le masini vai na taofia ai le fausia o le oxid nitric (NO), o se metabolite e aafia i gaioiga mumusu.

I se suʻesuʻega in vitro, laumoquinone - o le suauu taua tele o se laau - e faʻalavelave ai le fausia o leukotrienes i le toto o tagata. Leukotrienes o ni mea faʻapitoa e faʻamaonia ai le mea e taua i le atinaʻeina o le maʻisa ma le mumū, e pei o prostaglandins. O le isi vaega suʻesuʻe na maua le suauu e taofia ai le gaosiga o le enzyme 5-lipoxygenase - o le enzyme e aafia i le fausiaina o leukotrienes.

O le faʻamatalaga e faʻaalia ai le faʻasaʻoina o le insulin mai le paʻu o kio, lea e maualalo ai le suka o le toto. E le o iloa le faʻamalosia o vailaʻau faʻasaina. I pusi o loʻo maua i le maʻisuka, o le suauʻu na faʻaitiitia le toto suka. Leai se faʻaopoopoga o le tatalaina o le inisalini na matauina.

I le lapisi o le maʻisuka, ua suʻesuʻeina pe mafai e se laau ona puipuia le faʻamaʻi faʻamaʻi o le lipid ma mafua ai ona faaleagaina le ate. Sa fafagaina Rabbits i aso taʻitasi ma fatu Nigella sativa mo le 2 masina. Ona suʻeina lea o le toto ma le ate. Sa maua e tagata suʻesuʻe e faapea, o le lapeti o loʻo ave le laau e itiiti lava le ono pagatia i maʻi o le ate.

In vitro, o aʻafiaga o nisi o vaega na faʻataʻitaʻiina i vailaʻau faʻasaʻi faʻasaʻi. O nisi siama sa maaleale. O le malosi pito sili ona malosi na faia e le manatu masalosalo leaga.

I le masani ai, e faʻaaogaina le laau e faʻaleagaina ai siama. I se tasi o faataitaiga, na tuiina ai Candida albicans i ni manoa, ma mulimuli ane o malo o lenei fuga i luga o le ate, faatautau, ma fatuga. O le tuputupu ae o lenei fusi na taofia e ala i togafitiga o mio ma le upusii.

O se suʻesuʻega se tasi na suʻesuʻeina ai aafiaga o le MPP i pepe na aafia i Schistosomiasis mansoni. A maeʻa le lua vaiaso vaiaso e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina, o le numera o anufe i le ate na faʻaititia.

E talitonu saienitisi o siama o le tino e saofagā i le fibrinolysis, o lona uiga latou te saofagā i le faʻamavaeina o le toto coagulated. I le 2005, i totonu o se suʻega suʻega faʻatasi ma tumutumu o le tumutumu o tagata, na faʻaalia ai le suauʻu popo o le caraway uliuli e taofiofia ai nei siama gaʻo. I mumusu na mafua ai ona maua mai le tumo (20-methicholanthrene), o laumoquinone na faʻasaina ai le mea na tupu o le kanesa. O le amataga o le paʻu na faʻatuai foi ona tuai. E le gata i lea, o lenei fualaau faasaina ua faaleleia ai le ate i le faatusatusa atu i fualaau e leʻi mauaina.

Ua iloa ai i tamaʻi, o le vaega vaivai o le suauʻu pipi uliuli e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le kanesa colon. Leai se itu aʻafia na matauina. In vitro, o le elemene na taofia ai foi le tuputupu ae o sela o le kanesa colon. O se mea inu ava malosi e mafai ona le faʻamalosia ai siama o le kanesa o le susu i vitio.

E faʻapefea ona fai?

Ua fautuaina tagata maʻi e ave 2-3 capsules i aso taitasi mo le silia ma le 3-4 vaiaso. Faʻaaogā togafitiga uila mo le maʻisuka e le sili atu i le masina.

Fautuaga! Faʻasolosolo i le maʻisuka ituaiga 2, ua fautuaina e inu vailaʻau vailaʻau eseese pe a uma le faʻatagaina a le fomaʻi. Afai e tupu le mafutaga (aemaise lava i se tamaititi) poʻo isi faʻamatalaga le manino, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻasologa o Togafitiga Tusitusia

E i ai le tele o fautuaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o lenei fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona faʻaaogāina le suauʻu i se vasega e tasi le 1 masina. A maeʻa togafitiga, e tatau ona e malolo i le taimi lava e tasi.

O le fualaau e oʻo i le 25 fuga o le suāuʻu 1 le taimi i le aso. Talu ai ona o le oloa ua faʻalauteleina, e sili atu le inu i le vai, ae e le malulu, ae mafanafana.

Kefir e talafeagai. Ina ia faia lenei mea, o le aofaʻiga o tupe faʻaaoga e tatau ona faʻateleina i se sipuni.

Ae ui i lea, ia gauai atu i le maualuga o le sukū e puipuia ai mai le pauu ese.

O le suauu Cumin e aafia ai le gasegase o le lipid i totonu o le tino, e mafua ai le gau o le mamafa.

I togafitiga ma lenei mea faigaluega, o le faʻaaogaina o fatu o fatu o le laau e faatagaina. Faatasi ai ma i latou, e faʻaaoga ai le suauu taua.

Ina ia saunia se meafaigaluega lelei e faʻaitiitia ai le suka, ave tutusa vaega o le caraway fatu ma le ufiufi, e pei o le rimoni peel. O mea e fai o le eleele, o le mea e maua ai le pauva e ave i luga o le sipuni i le taeao, aʻo leʻi 'aʻai.

E mafai ona e saunia na o vailaʻau mai mea manogi, pe a le o toe i ai lima vaega. O le mamanu o le talosaga o le a tumau lava.

O fualaau o Caraway o se mea sili ona lelei e mafai ona fautuaina i le amataga o le ituaiga lona lua o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le laau toto i le paʻu o le eleʻele e ave e ala i le fefiloi ma se sipuni o le meli. O se taʻaloga masina e lava lea e faʻasaʻo ai le suka.

O le gaosiga o le fatu o Caraway e toetoe lava a leai se faʻailoga, pe afai e le sili atu i le metotia. Ae o fafine maʻitaga e le fautuaina e ave le fualaau faasaina, talu ai e mafai ona mafua ai le le mautonu.

E manaʻomia foi ona faʻaeteete e tagata maʻi mama i le gaosiga o fatu o le caraway ona o le maualuga o le gaosiga o mea gaosi. O le laau e afaina foi i tagata ei ai faafitauli fatu.

O se aʻafiaga malosi malosi e le talafeagai ai mo tagata gasegase i le cholecystitis faanatinati.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O loʻo i ai le tele o fuamoa lelei mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻavae i luga o fatu o le caraway.

E tatau ona faʻafefiloi lelei ia vaega:

  • 1 le ipu o le caraway seed,
  • 0.5 ipu vai susu,
  • se ipu tioata o le rimoni pipi,
  • se sipuni sipuni ole talo,
  • se sipuni sipuni o le ferula asafoetida,
  • se ipu malamalama o le auʻau tipolo.

O le meafaigaluega e tatau ona onā i aso uma, i taimi uma i luga o se manava gaogao. Ina ia faʻaleleia le tofo, e fautuaina e fomaʻi e faʻafefiloi ma se vaega itiiti o le yogurt poʻo lefir. O le umi o togafitiga e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi taitoatasi.

I le faʻaaogaina o se mea e teu ai le kofe, o mea e faʻaaogaina o loʻo faʻapipiʻiina i le paʻu eletise:

  1. se ipu tioata caraway
  2. se ipu vai vai,
  3. tasi ma le afa ipu keke pulu rimoni.

O le faʻafefiloi, e pei ona i ai i mataupu talu ai, ua ave ao lei faia le taeao, tasi le sipuni taitasi. Ina ia faʻaleleia le aoga aoga, e mafai foi ona e ave se tasi sipuniti o le kulimi kulimi. O le vaitaimi o togafitiga aupito itiiti ole 1 masina, ona fai se malologa o le 2 vaiaso ma toe faia le togafitiga.

Tasi ma se kofe kofe se ipu lanu uliuli, se ipu o fugalaau, afa afa o le rimoni peel. Ave se sipuni sipuni ao leʻi 'aʻai. I nisi auiliiliga e uiga ile auala e ave ai le suauu cumin mumu mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

Afai o loʻo maʻi pea le maʻi i le maʻisuka, e manaʻomia ona inu i le sipuniti o le kulini kulimi aʻo leʻi moe, inu i le tele o vai i le meli masani. E faatagaina e inu le suauʻu i le aso.

Ia, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻafitauli o le neuro, aua o nei pata o le suauu e 10 e fefiloi ma le mumu o le mumu, fufuluina i le vai. Le mea silisili:

  • ave nei vaega vevela
  • i luga o se manava gaogao.

Afai e le lelei le faʻaleleia o le maʻisuka i le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga le suauʻu mo le faʻaaogaina. Faʻaopoopo se sipuni siʻamuʻu o le suāuʻu i le vevela vai, o le faʻatinoga e faia i aso uma ao leʻi oʻo ile moe.

Mo le puipuia, toto fatu i le aofaiga o le 10 kalama e nutimomoia e ala i le faʻafefiloi, fefiloi ma se sipuni o le meli. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i taeao uma i se itula ao leʻi faia le taeao i luga o se manava leʻo.

Togafitiga o le maʻisuka ma lanu uliuli o loʻo faia i fualaʻau eseese. E mafai ona e faʻaaoga uma fatu ma gaʻo faʻamalolo.

O le tele o le maʻisuka e tuʻufaʻatasiga fua o suʻega ina ia leai se mea e fai ma vaisu i totonu o le tino i le maʻisuka uliuli i le maʻisuka ituaiga 2.

Talosaga faʻaoga

Mo le togafitiga lelei o le maʻisuka ma le kumumu uliuli, o loʻo tuʻuina mai ai le tele o algorithms. O le muamua o nei algorithms e tatau ona mafaufauina:

  • ia faʻafefiloi faʻatasi se ipu malamalama o fatu laau suamalie ma le afa afa ipu vai, faapea foi ma le tasi le ipu. l falemai faʻapitoa,
  • E le gata i le faʻafefiloi o le a tatau ona faʻaopopo se ipu tioata o le rimoni pele, tasi le ipu tioata mago ma le eleele. E le gata i lea, o le sipuni tele o se laau e pei o le asafoetida ferula ua faaopoopo i le togafitiga o le maʻisuka i le lumanaʻi (e fautuaina malosi le fefaʻatauaiga i se fomaʻi e tusa ai ma le taliaina o lona faʻaaogaina),
  • o le mea e maua mai ai ua fautuaina malosi ina ia ave i luga o se manava gaogao mo le tasi le koko. l faatasi ai ma le maualalo o le kefir.

O le meafaigaluega e sosoo ai, i le sauniuniga o le cumin e faʻaaogaina foi mo le maʻisuka, o se mea e sili atu ona maoti. I le tautalagia o lenei mea, e tosina atu ai se tasi i le mea moni e faapea, o le tasi tioata o fatu laau suamalie ua matua fefiloi ma se ipu malamalama o le vaega o le suavai.

E le gata i lea, o le tasi ma le afa tioata o le eleele lelei o le pomegranate peel ua faaopoopo i le tuufaatasiga o mea. A maeʻa lena mea, ua faailoa mai e tagata atamamai o le tuufaatasiga o le eleele i totonu o le mea e fai ai le kofe i se paʻu eletise.

E tatau ona taulai totoa i le mea moni e tatau ona faʻaaogaina mo le tasi le masina i le taeao ao leʻi 'ai. I le talanoa i le aofaʻi, e tatau ona manatuaina o loʻo tatou talanoa e uiga i le tasi ma le afa tsp. elefise faatasi ma le tasi tsp uliuli mumu.

Ina ia faʻaitiitia le atinaʻeina o le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma faʻaaoga fatu kulini. O le a latou maua se aʻafiaga faʻaleagaina e le gata i luga o le puipuiga o le tino, ae faʻapea foi i luga o le system endocrine, faʻapea foi ma le birch sap. Mo se puipuiga lelei, ia faʻamalo pe tusa ma le sefulu kalama o fatu, faʻafefiloi ma se sipuni suamalie o le meli ma faʻaoga i le taeao i luga o se manava gaogao i le itula aʻo leʻi 'ai.

Mo se togafitiga sili atu ona lelei mo le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani mai o le aluminiuli lanu uliuli, o loʻo i ai le tele o algorithms e le talafeagai.

E tusa ai ma le muamua o metotia, e tatau ona faʻafefiloi sina fatu o kulimi eleele i se ipu lona tolu o nisi mea. O loʻo matou talanoa e uiga i fatu o le suavai, se sipuni sipuni ole talo, se ipu tioata o le rimoni, se ipu vevela mago ma le sipuni tele o se laau e taʻua o le ferula asafetida. Tuuina atu mea e faʻaaoga e faʻaaoga:

  1. i luga o se manava leai
  2. i luga o se sipuni sipuni faʻatasi ma le kefir.

E tusa ai ma le fua o loʻo i lalo, o se ipu tioata o le caraway, e taʻua o le uliuli, e tatau ona faʻafefiloi ma sina fatu o fatu vai, ma le tasi ma le afa tioata o le pulu rimoni.

O lenei lisi o mea e tatau ona tatau ona gaosia i totonu o se mea e teu ai le kofe i le setete o laupepa. O fautua e fautuaina e faʻaaogaina mo le masina i le taeao ao leʻi 'ai.

E fautuaina e fai le tasi ma le afa o le otaota o le paʻu o le paʻu faatasi ma sina sipuni o le kumumu uliuli i le ituaiga o suauu. O le a sili ona aoga mo le maʻisuka.

O se algorithm e pei o se tasi e 10 otaota suamalie o fatu o le eleele ma faʻaaogaina e le kuata o le sipuniti i le taeao ma le afiafi e tatau ona mafaufau tutusa lelei.

I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamaluluina i lalo i sina sipuni vai. O le a se mea e mafai ona tautalagia e uiga i le suauu na faia mai le lanu uliuli ma le aoga tele mo le maʻisuka?

O isi meafaigaluega e saunia e tusa ai ma le algorithm nei: 10 tsp. olo le fatu i le tele e mafai ai ma 'ai le afa o le tsp. i le taeao ma le afiafi. E matua fautuaina lava e te inu i le mea na tupu faatasi ai ma ni nai vaiinu masani.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinology Research Center o le Russian Academy of Science Sciences na faamanuiaina

E faʻapefea ona ave le suauu cumin mumu mo le maʻisuka?

Ina ia avea le suauu uliuli uliuli i le maʻisuka ma aoga pe a mafai, e tatau ona faia e tusa ai ma le tele o tulafono. Fautuaga masani e fai mai e tatau ona e ave le fualaau faasaina i lana mamanu faalua i le aso: ao lei faia le taeao ma a uma le 'aiga o le afiafi, tasi le sipuniti, matauina le umi o le 15 minute e faatatau i meaʻai. Talu ai ona o le tofo faapitoa ma le sogisogi o vailaau, o fomaʻi fautuaina le inu susu o le cumin cine mo le maʻisuka ma le afa afa o vai manino.

O le tau faasaga i le maʻisuka e aofia ai togafitiga uumi umi, o lea e talafeagai ai le taumafai e tusia se fuafuaga mo le faʻaaogaina o le alumini uliuli mo se taimi umi, o le faʻamalosia o le faʻamalolo. E tusa ai ma lenei polokalame, o le Kaliningi o le suālaʻau e tatau ona onā malosi i luga o se manava gaogao, e le aofia ai soʻo se mea inu mai le taumafataga mulimuli ane. I le vaiaso muamua, e tasi le sipuniti e lava i taeao uma ma se ipu vai, i le vaiaso lona lua - tasi tsp. taeao ma afiafi. I le vaiaso lona tolu, o le fofo e tatau ona toe faia i le taeao, ae ua i ai i le lua tsp., Fufulu i lalo i ni ipu tioata se lua, ao le vaiaso lona fa e tatau ona faaitiitia le volume i le sipuni se tasi.

Ona fautuaina lea mo le tino e tuʻuina se malologa o le fitu i le sefulu aso, pe a maeʻa ona toe faʻaaogaina le togafitiga, ae ua leva ona leai se vai inu pe a uma le suauu cumin. E tatau ona manatuaina afai e maʻi se tamaititi i le maʻisuka, e tatau ona vavae le suauʻu - e oo atu i le afa sipuni.

Mea faʻaoga

Talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i le puipuia o puipuiga a le tagata, soo se fesoasoani i le faʻamalosiina o le a le sili atu. Mo le faʻamālōlōina o le tino, e tatau ona e 'aina le tasi sipuniti o cumin cine i aso uma.

O le kumumu Cumin ma lona suauʻu suauu e faʻaogaina ma le tutusa lelei. E tatau ona e iloa o le suauu ei ai se maualuga maualuga, e tatau ona taulimaina ma le tausia lelei ina ia aua nei mafua ai se mea e sili atu.

E taugata le manogi kuminini uliuli, o lea ae e te leʻi faʻatau mai e tatau ona siaki le saʻo o lona afifiina. O le igoa e tatau ona faitauina:

E aoga le 'ai o le kumumu uliuli mo le maʻisuka ina ia mafai ai ona taofia faʻasalaga o le maʻi. O le fuataga masani e 10 kalama. E tatau ona matua nutimomoia le fatu, faʻafefiloi ma le sipuni tele o le meli masani, ma le sipuni i taeao uma 15 minute ao leʻi faia le taeao. I le taimi muamua, e mafai ona e faʻaumatia le faʻafefiloi i le afa ipu malamalama vai e aunoa ma le kesi. O lenei aofaiga o tupe o le a sili ona lelei i aso taitasi.

Ina ia faafaigofie ona fua, e tatau ona e iloa o le 2.5 g o caraway ua tuu i totonu o se sipuni tipi, ma le 8 g i le potuʻai.

O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka faʻatasi ma le kulimi pulu cumin e faʻamaonia e le mea moni o le vailaʻau o le suauu ma le uliuli fatu e tulaga ese, o le laau e aofia ai vitamini A, D, E, B3, B1, amino acids, elemene taua: phosphorus, potassium, manganese, zinc. O nei mea uma e mafai ona taʻua saogalemu o synthesizers masani o le inisalini hormone.

A maeʻa le togafitiga o togafitiga ma fualaau faasaina, o mea aoga aoga e faʻapipiʻi i le toto, fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu.

Uiga ma le vailaʻau faʻasolo o kulimi uliuli

O fualaau lanu uliuli (lea e lauiloa o Chernushka sulu) o se meaola elemene o le aiga Lyutikov, lea e avea o se faavae mo se mana faamalolo tulaga ese. O faʻamalosiga o le oloa o loʻo faʻamatalaina i lona tuufaatasiga paleni lelei ma le lelei o fua o mea e gaosia.

O le oloa o loʻo maua ai vitamini:

  • Vaega B (B1, B3, B6, B9): faamautinoa le faagaioiga masani o le popole ma le cardiovascular systems, auai i le malosi o le metabolism, faateleina le tetee i le atuatuvale, faatulaga le tikeri o le kulukose i totonu o le toto,
  • A (retinol): ei ai se aafiaga lelei i luga o galuega uma a le tino, e puipuia ai le faaputuputuina o le "leaga" cholesterol, faʻamalosia ai meatotino puipuia, e afaina ai le tulaga o le retina,
  • E (tocopherol): galue e avea o se vailaau mamana malosi lea e faʻagesegeseina le faagasologa o le paʻu o le paʻu, faʻamautinoa le masani ai o le toto, faʻasaʻo le tulaga o le tino i le maʻisuka,
  • C (acid ascorbic): puipuia mai siama ma faʻamaʻi, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, ei ai lona aʻafiaga o aʻafiaga, tauʻa le matua,
  • K (phylloquinone): faʻafoeina le faagasologa o le totoina o le toto, maua ai le faʻamalolo vave o manua, faʻasalaina le maualuga o le kulukose o le toto, aveese mea oona ma mea leaga mai le tino.

I totonu o minerale e mafai ona matauina:

  • apamemea: auai i le tuufaatasiga o le collagene ma le elastin, faʻaleleia le gaioiga o le tele o hormones, faʻamaopoopoina le system endocrine, faʻamalosi puipui o toto toto ma faʻaitiitia ai lo latou vaivai,
  • sosoʻo: tausisia le faamaoni o ponaivi ma nifo, faia se vaega i le metabolism, faamautinoa le faagasologa masani o le gaosia o otaota, ei ai sona aoga aoga i lauulu ma fao,
  • uʻamea: felaʻuaiga o le okesene ile toto, fesoasoani i le puipuia o siama faʻamaʻi ma microbes, ma fesoasoani e puipuia le atinaʻe o le anemia,
  • pailani: e maua ai le gaioiga o le fatu, e faʻafoʻisia ai le masima vai masima, faʻaititia le ono mafai ona vaivai le tumau,
  • calcium: e afaina ai le fausia o ponaivi puʻe, faʻamaonia le fefaʻatauaʻiga o gaʻololo ma le sodium chloride, faʻataʻitaʻiina ai le pulefaʻatasia o hormones, faʻamalosi puipui o toto toto,
  • magnesium: e aofia ai le faia o ni fou fou, faʻafouina le faiʻai, auai i le faʻaleleia o le malosi, ei ai sona aoga aoga i le faagaioiga o le tino,
  • sodium: E maua ai le faapaleniina o le tino i totonu o le tino, e afaina ai galuega a le tino, faatulaga le faagaoioia o le cardiovascular system, ma faaosofia ai le galalaina.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le oloa e faaopoopoina i se lavelave o meaola (oleic, linolenic, palmitic), o suauu taua, flavonoids, alkaloids, phytosterols.

  • O le tamaoaiga o le kulimi uliuli e avea ma sauniuniga lelei mo:
  • faaleleia le galue o le faiʻai, faaleleia le manatua,
  • faʻasologaina o le polokalame cardiovascular, faʻamalosia o vaʻa toto,
  • faʻamalosia le faiga o puipuiga
  • faatulaga le maualuga ole kulukose toto,
  • cholesterol faʻamaʻi,
  • faaleleia o toto,
  • faʻafouina o le faʻatinoga o le faʻaleleia o tino i tane,
  • le faʻamautuina o le faasolosolo malie i tamaitai.

I vailaau faʻapitoa, o le oloa e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, maʻi suka, fualaʻau gaʻo, dermatitis, faʻavauvau, faaletonu o le tino, maʻi o gastrointestinal.

E mafai ona maua le suāsini uliuli mo le maʻisuka

O le vailaʻau uliuli lanu meamata e aofia ai le tele o vailaʻau-minerale, o lona gaioiga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e sili ona taua mo le maʻisuka.

O le suauu anise i le maʻisuka ituaiga 1 e manatu o se sui e mafai ona gaosia ai le hypoglycem e mafai ona faʻaleleia atili le malosi o le pa'ū i le kulūkose. Ona o le i ai o amino acids i le tuufaatasiga, o le oloa e fesoasoani i le faʻaitiitia o le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei mo le faʻamaʻi, lea e mafua mai i le faʻalavelave faʻamalolo.

O le suauʻu e faʻavae ile cumin uliuli e fesoasoani i le faʻaitiitia ma faʻamaonia le mamafa, lea e aʻafia ai le tulaga o le maʻisuka, faʻamalosia ai galuega puipui a le tino, puipuia mai mai meaola ninii e ono tupu. Ae ui i lea, mo le atoatoa o tagata maʻi insulin, o le togafitiga e tatau ona atofaina faapitoa e le fomaʻi.

O se tasi o faafitauli ogaoga i le maʻisuka ua manatu o le vevela o le toto. O le kulimi pulu umeni e mafai ai e oe ona faʻaleleia le toto, faʻaleleia le toto.

  • O lenei vailaau masani e mafai ai ona e:
  • faamalosia le puipuiga
  • faaitiitia le mamafa
  • faʻavasega le maualuga ole kulukose,
  • saofagā i le vave faʻamalolo o manuʻa ma oti.

O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le suauʻu e mafai ai ona toe faʻafoʻi le malosi, faʻatupulaia le malosi, ma faʻamalosia lelei ai se faʻafitauli faʻapitoa. E le gata i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faʻaaoga le oloa faʻamaonia mo le massage. O le faʻaaogaina fafo o le oloa e faʻamamaina ai le paʻu i le enzymes ma amino acids, faʻavaveina ai le togafitiga o manuʻa ma manuʻa e le tumau mo se taimi uumi ma se maʻi.

O le a le aafiaga o le suauu cumin mumu i le suka o le toto

O le maʻi suka o se maʻi gasegase lamatia matautia lea e aafia ai le faitau selau afe o tagata i le salafa o le lalolagi. O le mea e leaga ai, e le o taimi uma e mafai ai e togafitiga faʻaleaganuʻu ona fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai e le maʻisuka ia vailaʻau faʻasaina e mafai ai, o le tasi o ia mea o le vailaʻau uliuli.

I le taimi o suʻesuʻega uumi o le aafiaga o le oloa i luga o le setete o le toto, na maitauina e lua itula i le maeʻa ai o le faaaogaina o le suauu, o se faaitiitia o le maualuga o le suka ma le hemoglobin glycosylated sa matauina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o se vailaʻau i se fua o le 2 g mo le tasi, lua ma le tolu masina, o le maualuga o le kulukose o le toto na faʻaititia e le 45, 62 ma le 56 mg / dl.

O se taunuuga lelei mai le faʻaaogaina o le suauu e faʻamalamalamaina e le mea moni e faapea, pe a faʻamalosia, e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o prostaglandins - o mea ia e tutusa lelei ma fualaau oona, pei o le mataupu faavae i le galuega o le inisalini, ma o le a faʻagaoioiina ai metabolic processes. I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le suauʻu o le caraway o le fatu na mafua ai ona paʻu tele i le kulūkose.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le kulimi uliuli mo le maʻisuka

Ina ia faʻateleina le aoga o le oloa ma faʻamaʻi faʻamatalaina, e tatau ona faia i le tausisia o le suʻega. O loʻo i ai se vailaau faapitoa o le vailaau faʻasaina i le togafitiga o le maʻisuka, lea na maua mai e fomaʻi o se taunuuga o faʻataʻitaʻiga faapitoa.

O tagata matutua ma tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga le matutua e fautuaina e ave le 25 togi i aso uma, tolu taimi i le aso. E mafai ona e vaevaeina le inumaga i ni nai mataʻu, faʻaaoga le fualaau faasaina 4-5 taimi i le aso. A o suʻeina le suauʻu, e fautuaina e inu vai inu 0.5 ipu vai mafanafana fefiloi ma le 2 tbsp. l meli.

Tamaiti e 3 i le 12 tausaga le matua e tatau ona inu 15 pata i aso uma, fefiloi ma vai mafanafana. O se fualaau talafeagai o fualaau i le aso mo se tagata matua e le sili atu nai lo le 2 tbsp. l O le umi o le "suāuʻu faʻamalositino" e 30 aso, pe a uma ona fautuaina e fai se malologa mo le itiiti ifo ma le tasi le masina.

Faʻailoga talafeagai

O le gaosiga o le suauʻu o Caraway atonu e fesootaʻi ma nisi tulaga lamatia mo nisi vaega o tagata.

  • Aemaise lava, o faʻamalologa i lona faʻaaogaina o:
  • maʻitaga ma lactation,
  • tasi le le faapalepale i le oloa,
  • faʻalauteleina le ono gasegase i faʻamaʻi faʻafitauli,
  • togafiti
  • o le i ai o totoga ua suia,
  • ogaoga fatu fatu
  • taimi e toe faʻaleleia ai pe a maeʻa se fatu fatu poʻo se taʻavale,
  • faalavelaveina o alavai,
  • o le i ai o maʻa tetele i totonu o le ate, fatugaʻo, gala.

E faasaina le faʻaaogaina o le oloa mo tamaiti i lalo o le tolu tausaga. O le kulimi mumu o le kuminini o loʻo faʻamatalaina i uiga maualuga o togafitiga, lea e faʻaaogaina lelei e fomaʻi masani mo togafitiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, aʻo leʻi filifili i le faʻaaogaina o se oloa e faʻamaonia ai le kulūkose toto, e tatau ona faia suʻesuʻega suʻesuʻe ma maua ai fautuaga mai se fomaʻi poto.

E faʻapefea ona ave le kumino uliuli mo le maʻisuka

E tele auala faʻapitoa ma sili ona aoga e faʻaaoga ai faʻalavelave faigata.:

  • Auala e kuka ai: teu i se auala faigofie 1 le ipu o le chernushka, o le pito i fafo o le rimoni, laulaʻau kuka mago ma le 0.5 ipu o gaʻo. Faaopopo 1 tbsp. l vailaʻau vailaʻau faʻamalosi ma le manogi paʻu. Ave se vailaau faafomai i aso uma i luga o se manava gaogao.
  • Auala e kuka ai: 1 le ipu o le caraway fatu ma le gaʻo, 1.5 ipu o le papa mafiafia o le rimoni o le a manaʻomia. Toto uma vaega i se auala faigofie. Metotia o le talosaga: 1 tsp. ao leʻi faia le taeao. O le togafitiga e 30 aso, ona oʻo lea ile 2 vaiaso.
  • Auala e kuka ai: tata le 1 ipu fatu o chernushka ma fugalaau fugalaau, 0.5 ipu o le papa mafiafia o le rimoni. E faʻafefea ona inu: ao leʻi oʻo i le taeao, 1 lepp.

Le auala e faʻaaogaina ai le suauu kiona cine mo le maʻisuka:

  1. Faaaoga i le vai 20-25 pa'ū aʻo leʻi 'aʻai. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, e vaevaeina le masani ile lua. O le umi o le faʻatagaina o se masina, sosoo ai ma le vaeluaga tutusa.
  2. Afai o loʻo maʻi le maʻisuka mai le siʻomaga, e tatau ona inu 1 tsp i le po. suauʻu, fufuluina i le vai faʻafefe i le meli.
  3. Ina ia faʻaumatia mafaufauga faaletonu, faʻapipiʻi ai le 10 pata o suauu o loʻo i ai faʻamalosi. Faaaoga i luga o se manava gaogao aoe mafanafana.
  4. Afai o le maʻisuka e faʻaosofia ai faʻafitauli i le manava, e faʻaaogaina le suauʻu mo le faʻaleleia.

O togafitiga faʻapitoa e faʻavae i luga o laʻau o nigella e le fautuaina: mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka na i ai le totoga o le okeni.

Togafitiga mo le maʻisuka ma vaʻaiga lanu uliuli e le suia ai fualaau. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o vailaʻau ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e faʻaaogaina ai auala le faʻamalosi e faʻatasi ma le togafitiga autu.

Tali leaga

E ui lava i ona manuia uma, o le suauu ma fatu o le kumumu uliuli o se vailaau faapitoa pe a faʻaaogaina e fai ma vailaau, ae le na o mea manogi. O lenei mea e mafua ai le iai o nisi o maʻisuka e mafai ona aʻafia i ni faʻafitauli matuia mai le faʻaaogaina o le laau ma ona fua. Afai ei ai se tasi oi latou, taofi le taotoga o le alatele:

  • o le foliga mai o le paʻu i le kiona e mafua mai i le antispasmodic o meatotino o le kumumu, lea e faʻavaivaia ai le sphincter gastric,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o le kesi, e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga i le taimi o le faʻamalolo e ala i le faʻaoga o le intestinal,
  • ma le maualuga o le mafaufau o le tino, o le moe ma le lagona o le gaioiga e foliga mai
  • ona o le taumafaina i luga o se manava gaogao, gaioiga o le gastrointestinal function may grow, ua faʻaalia ona o le le lava o le manaʻo, malaise, ma le mamafa o le mamafa.

E i ai ni faʻailoga?

O le avea o se mea faʻamalosi mo le tino, e mafai e le sine cumin mumu ona aumaia uma penefiti ma faʻaleagaina le tino pe a fai e faʻamaonia e aunoa ma le amanaia o uiga o tagata taitoatasi o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai faʻamatalaga masani o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i caraway ona o suauu taua o loʻo i ai (e tatau i nei tagata maʻi ona vave taofia le togafitiga).

E le gata i lea, faatasi ai ma le faateleina o le gaosi o le galala o le caraway i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faaititia o le toto suka sa maitauina, o le mea lea, e tatau ona amanaia lenei vaega pe a fuaina inumaga o le inisalini.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Ma le mea mulimuli, o le fualaau faasaina e le o fautuaina lelei mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga ona o nisi o hormones e mafai, i se tulaga e seasea tupu, faʻaosofia ai le galue, lea e mafai ona mafua ai le fanau mai vave poʻo le leiloa o le pepe.

Tuua Lau Faamatalaga