Laʻau o le Burdock i le ituaiga maʻisuka ituaiga 2: o fualaau mo teuteuga ma le afua mai se laau

Laʻau o le Burdock: auala e togafitia ai le maʻisuka ma iloiloga - Togafitiga

Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina e lenei fomaʻi togafitiga mo togafitiga faafomaʻi, ina ua saunia e le Aesculapius fualaau faasaina ma o latou lava lima.

E le gata i lea, o le a suʻesuʻeina auʻiliʻili faʻamatalaga mea tau togafitiga o aʻa o le paʻu ma faʻamatalaga e uiga i metotia faʻaaogaina e fomaʻi.

Mea totino

Mai se vaaiga faafomai, o aʻa o le laau o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. O laulaau e leai foi se aoga aoga, ae o le tele o na mea e faʻapitoa i le rhizome.

O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o aʻa:

  • suauu gaʻo tumu
  • tannins
  • polysaccharides
  • o suauu taua
  • togi
  • puipuiga
  • squirrels
  • tele vitamini
  • elemene o elemene - uʻamea, zinc, manganese, boron, etc.

O mea faʻamalolo o fugalaau fugalaau

O le polysaccharides, o le aʻa o loʻo i ai le inulin o mea uma lava, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o gaioiga gasegase i totonu o le tino o le tagata, lona faʻamamaina mai mea vevela, faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻaleleia atili o taualumaga ole puipuiga.

O mea autu ma le natura o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ua saunia i luga o le faavae o le pakiaka paʻu:

  • o se afaina lelei saunia mai le rhizome o lenei laau ua faʻaaogaina e avea o se vailaʻau mo faʻamaʻi o le gallbladder ma fatugaʻo,
  • ona o ana mea e tetee ai i le initaneti, o le faʻasolosolo, antipyretic ma analgesic, o lenei fale totō e togafitia lelei ai le malulu ma faʻamaʻi pipisi,
  • laʻau faʻamalo - o se fesoasoani e sili ona lelei e avea o se sui soʻo ma le faʻamaʻi-inflammatory mo le le mautonu o le mimiti ma le afaina o le intestinal,
  • o mea o loʻo iai i totonu e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, ma o le mea lea e faʻaaogaina lautele i le faʻafitauli o le tino ma le maʻisuka, lea e masani ona fesootaʻi ma isi,
  • O loʻo faʻaaogaina faʻamalosi mo pathologies o le paʻu - seborrheic dermatitis o le maaleale, allergies, ma isi. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai le vevela, faʻaitiitia le paʻu ma faʻaitiitia le afaina,
  • i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le aʻa o le paʻu e le mafai ona naʻo le faʻamagaloina o le afaina, ae o tiga foi, e faatonutonu ai le pH ma le gaosiga o le talo.

Uiga o le talosaga

I vailaau masani, o le oloa lava e tasi e mafai ona faʻaaoga i le tele o auala e togafitia ai faʻamaʻi eseese:

  1. Faʻatau atu Faʻatau i falemaʻi, lea e faigofie tele. Faigofie ona fai, o nisi taimi e fautuaina e fomaʻi. O le sauniuni oe lava ia o se vaega o le root burdock e faigata tele, aemaise lava e aunoa ma masini talafeagai.
  2. Tincture. E faigofie ona kuka i le fale. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e faʻaaoga se vevela e mafai ona taofiofi uma mea aoga i totonu o le oloa.

O mea faʻamalolo o togavao Galega officinalis

Totoga: 2 ipu vai, 20 kalama o le fufuluina o aʻa fou pe malogo (1 sipuni sipuni). E sili ona lelei le kuka mo le po, o lea na te finafinau, ma i le taeao ua maeʻa le suavai ma ave ao le i ai, muamua i le vevela.

Aua le vave amata togafitiga i ni gaʻo tetele. O le fua muamua e le tatau ona sili atu i le volumita o le sipuni, faʻagasolo malie ona faʻatupulaia i le kuata kuata. O lenei ituaiga togafitiga togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o sooga, faʻaogaina o le tino, maʻi o le maʻisuka ma maʻi paʻu.

  1. Atagofie. E sili atu le maualuga o mea e sili atu nai lo le fua, ma e faʻaaogaina foi mo le kanesa. Faʻatasi ai ma fatu fatu ma gase, o le maʻisuka, o lenei ituaiga togafitiga e faʻaaogaina foi. I fafo atu, o teuteuga e aoga tele mo lauulu ma paʻu paʻu.

E mafai ona e saunia se teuteuga i le tele o auala. E manatu o le aganuu e na o le faatumu o aʻa i le vai ma nofo mo se taimi itiiti. Ona oʻo mai ai lea o le faʻafefeteina i se vevela, faʻamalolo ma faʻamalolo. Ae o lenei metotia e le saʻo atoatoa.

E sili atu le talafeagai o le kuka i totonu o se vai vai taele, lea e sasaa ai aʻa i vai inu ma tafe lemu, avatu a latou mea aoga i le vai.

I soo se tulaga lava, 2 teaseti o aʻaʻoti gaʻo i le ratio o le 1 ipu vai ua lava. O le tulaga masani o le 1 sipunipuni tolu taimi i le aso, pe a uma taumafa.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi faapitoa, o le faʻasoa o le sauniuniga e mafai ona fesuisuiai. I lenei tulaga, e sili atu le mulimuli i se fua faapitoa, nai lo le saunia iinei.

Fualaau faʻapitoa

O isi togafitiga, lea e taʻua e fomai agavaa o vailaau masani, ua tumu i le anoanoai o fua o fualaau e faavae i luga o aʻa. O le togafitiga mulimuli o togafitiga eseese:

  • sooga. O le suauu e masani ona faʻaaogaina, mo le sauniuniga lea e 3 punetēpu o aʻa fou e manaʻomia. E tatau ona e sasaaina se afa tioata o le sogi po o le suāuʻu olive (e le o faʻamatalaina). Mo le 24 itula e tatau ona faʻafefiloi le paluga, ona kuka ai lea o le vevela vevela mo le 10 minute. A maeʻa ona faʻamalosi i le suauu, aʻo vevela, e faaopoopo le beeswax - 1 sipuni. Ona paʻu uma ai lea ma avea ma suauu. Faʻamau le oloa i ni mea manua i le po, ona afifi lea i se ie mafanafana,
  • prostate adenoma. O se afaina ua saunia e le auala malulu e talafeagai: 1 le ipu vai suamalie mo le 2 sipuni tele o aʻa. O le fofo e faʻaaoga mai le 1 i le 3 itula. A maeʻa, e tatau ona e inuina le fua o le 0.5 ipu, lua i le tolu taimi i le aso,
  • gastritis, ulua. 1 le sipunipuni o aʻa ua sasaa mai i le 2 ipu vai suamalie ma saga umi le umi - mai le 7 i le 10 itula. Ona faʻamamāina lea ma ave faʻatasi aʻo leʻi 'aʻai, tasi vae tolu o se ipu malamalama i le aso,
  • togafitiga o le pancreas. O le suka e saunia mai se sipuni sipuni o le aʻa ma le 2 ipu vai. I le taimi muamua, ua tumu le aʻa i le vai malulu mo le itiiti ifo i le itula, o se mea e sili atu ona mafai. Ona faatoa vevela lea o le meaʻai ma kuka mo le 15 minute. O le inuina o se teuteuga e na o le mafanafana ma pe a uma le vai - 3 taimi i le aso. E sili le kuka fou i aso uma,
  • mo se aʻafiaga. O se teuteuga ua saunia mai le 2 sipuni tele o aʻa i le 0.5 lita vai. Muamua, o le laau e vaivai i le vai mo le 25 minute, mulimuli ane e oso i le vai mo le 10 minute. Latou te inu vailaau i le 0.5 kapu faalua i le aso, faaopoopo i ai sina sina o le meli,
  • togafitiga o le ate ma le gall vladder. 2 teaseti o aʻaʻoti gaosia totoa e sasaa atu le 0.5 lita o le vai ma alu mo le po. Suauu i le taeao ma tumau i lalo o le tapuni mo le 20 minute. Ona togafiti lea ma inu i le 0.5 ipu faatolu i le aso,
  • myoma. 1 le sipuniti o aʻa aʻago ua sasaaina i totonu o se vevela. E tatau ona faatumu le laau i le 0.5 lita o le vai ma tumau pea 7-11 itula. Ave i ni atigi pusa - 100 ml fa taimi i le aso. O le togafitiga e 1 le masina, ma a maeʻa le lua-vaiaso malolo, toe fai seia maeʻa toe faʻaleleia,
  • maʻisuka malosi. I luga o le aʻa o le paʻu e faʻaopopo i ai le aʻa o le chicory, laʻau o fatu pi, fatu lili - uma i le fua tutusa. O se sipuni sipuni o lenei paluga e sasaa mai i le 1 ipu vai ma e kuka mo le kuata o le itula. A maeʻa le mafanafana, inu se afa lita i le aso.

Burdock aʻa mo lauulu

E tele mea e iloa o lenei laau e fesoasoani e faʻamalosia ai lauulu. E i ai se aafiaga lelei i le paʻuʻese, mo le faʻamalosia, matagofie, susulu ma le malosi silika.

E masani ona faʻaaogaina i le fale e faʻatasi ma le suauʻu suauu e tusa ai ma lenei fua:

  • suauu suauu - 1 sipuni,
  • soʻo se meli - 1 sipuni,
  • o le sipuni - 1 le lapopoa,
  • sua suamalie - 10 kalama,
  • masini pulou fiafia.

Faʻafefiloi mea uma ma faʻaaoga lelei i le lauulu. Ona ufiufi lea i se ata ma afifi i se ie mafanafana. I lenei setete, faʻaalu se itula ona fufulu ai lea. O i latou e faʻaogaina lenei metotia e taulaʻi atu i le mea moni e sili atu le aua le felafolafoaʻi le lauulu ma se lauulu lauulu, ae ia selu ma faʻasaʻo faʻaoga.

Contraindications

E pei o isi laau totō o loʻo faʻaaogaina e pei o vailaʻau masani, e tatau ona faʻaaoga le paluga ma le faʻaeteete. O le le mautonu ma le le faapalepale i lenei laau e taatele i soo se tasi, o lea o se tali le mautonu e mautinoa lava. O faʻamaʻi faʻatagaina e naʻo le maitaga ma le taimi o le lactation.

E faʻapefea ona faʻaaoga le suauʻu manogi mo togafitiga faafomaʻi

Faʻaleleia e le tagata o ia lava aʻa

E le o tagata uma e iloa tonu le taimi e selesele ai aʻa o lenei laau. O le vaitaimi sili ona lelei o le autumn, ma tuai. I le taimi lea, o meaʻai uma e paʻu i le aʻa, aʻo sauniuni le laau mo le taumalulu.

O aʻa o loʻo eli i luga o paga laiti - 1 tausaga o le olaga. E faigofie ona latou iloa mai laupepa lapopoa mafiafia. Ua silia ma le tele o gasegase ua maliliu i le tele o tausaga, o le tele o meaʻai, faʻalavelave ma e le talafeagai mo togafitiga.

Aʻo leʻi faʻamago, e manaʻomia i taimi uma le fufuluina lelei o le rhizome e maua mai, paʻu ma tipi i luga o le tele o sea. E tele taimi e vavaeina ai auala tetele. E mafai ona e teu se mea totino i le sili atu i le lima tausaga ma naʻo totonu o faletupe.

Faʻavae ma meatotino

E lua ni ituaiga o meaola e teu ai: lagona (cobwebby) ma lapisi (burdock).

O ituaiga uma e lua ua i ai se aafiaga o le togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata. Ae ui i lea, mo le maʻisuka, o le sili atu o le sili atu ona taua, o le tasi lea o nai fualaau faʻamalositino e lelei le faʻasaʻoina o le hyperglycemia.

E mafua ona o lona tulaga tulagaese, lea e aofia ai mea taua nei: oona oona, aemaise arctigenin ma arctiin. E mafai ona latou maua se faʻamatalaga faʻalauiloa i luga o le metabolism o le carbohydrate, faʻateleina le faʻaleleia o le kulukose.

O le faia o se vailaʻau e faʻavae i luga o le paluga i le taimi lava e maeʻa ai se 'oa o meaʻai gaʻo e mafua ai sina paʻu itiiti i le suka o le toto, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia. Ma faapena foi:

  1. Polysaccharide inulin. E fesoasoani i le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia o le pancreas, lea e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻaititia ai le suka toto. O le i ai o le inulin i totonu o le burdock e faʻavaveina ai le metabolism o gaʻo ma gaʻo, lea e fesoasoani e foia ai le mamafa o le mamafa ma le maualuga o le cholesterol, lea e sili ona taua i le tikeri lona lua o le maʻisuka. E le gata i lea, o le inulin e faʻapupulaina ai le tele o glycogen i totonu o le ate.
  2. Phytosterols sitosterol ma stigmasterol. O nei vaega o le mafatiaga e fesoasoani i le tagata gasegase e feagai ma le maualuga o le cholesterol. Latou te poloka le tagofia o lenei vailaʻau i totonu o le inumaga, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto.
  3. Ava malosi. O le mea sili ona taua i totonu ia i latou o le palmitic ma le vailaau oona. O le meatotino autu o gaʻo gaʻo o le faʻaleleia lea o galuega puipui o le paʻu. Latou te faʻaleleia le gaosiga o le acalu hyaluronic ma faʻamalosia ai le fausia o siama o le elastin ma le collagen i le gata, lea e matua faateleina ai le faʻafouina o paʻu. E taua tele lenei mea mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, aua e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi pipisi ma puipuia ai mai le maʻi o le maʻisuka vae.
  4. O suauu mama. O suauʻu gaosia o fualaʻau suamalie o se elemene taua o se taumafataga maloloina. E le pei o gaʻo manu, e le oi ai le cholesterol ma e le mafua ai le mamafa, ao puipuia le paʻu mai le matutu, vavave ma le tatali, ma faʻamalosia le tino.
  5. Tannins. E i ai le malosi o le antimicrobial ma le maualuga o le hemostatic, o le mea lea, o nei vaega o loʻo faʻataunuʻuina ai le faʻaogaina o gaioiga o le tino o le tagata, lea e masani ona tupu i le maʻisuka.
  6. Vitamin C. O se antioxidant malosi ma le immunomodulator lea e maua ai puipuiga puipuia mai soo se siama siama ma viral, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le maʻisuka.
  7. Rutin (Vitamin P). O lenei vaitamini e taua tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aua e faʻaleleia ai le gafatia ma le mafai ona gafatia o lapoa ma toto laiti. O lenei mea e faʻaleleia ai le gaioiga o le toto ma puipui le tagata maʻi mai le tale angiopathy.
  8. Carotene. Puipuia gaioiga o faʻaaliga mai maʻi o le tino e masani ona maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o aoga e aoga tele mo le tino, e aofia ai le lautele, lea e faʻaleleia ai le lagona o le pito i lalo ma taofia ai le atinaʻeina o neuropathy.

O se tuufaatasiga taua i mea taua e mafua ai ona maua le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2 i se fualaau faasaina.

Tulaga lautele

O le Burdock (burdock) o se laau e le lelei tele ua salalau i le lalolagi atoa. E mafai ona i ai i tulaga eseese tau. E toatele tagata latou te manatu i le numera o vao ma taumafai e aveese.

Burdock e taua i vailaau. O loʻo aofia ai le tele o vailaʻau faʻapitoa tau vailaʻau e fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi eseese. O le maʻi suka o se tasi oi latou. O vaega autū o le aʻa laau, lea e taua tele, o:

  • Arctigina ma arctiin. O vailaʻau o le vasega o glycosides,
  • Ole suāsusu taua
  • Tannins
  • Polyunsaturated fatty acids,
  • Inulin (polysaccharide),
  • Phytosterols.

E oʻo atu i le 30% suauu gaʻo o loʻo iai i fatu o le laau. E masani ona faʻaaoga i le cosmetology. O fugalaau ma laulaʻau o le paoa e sili atu ona mauoa i vitamini (C, A, E, PP) ma minerale (potassium, magnesium, sodium, phosphorus).

O le mea mauoa e fuafua ai le manaʻoga mo le paluga ma le maʻisuka ituaiga 2. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi. O lona faʻaaogaina e faʻatagaina ai oe e tuʻu le tumau le alualu i luma o le maʻi.

I le aotelega, e ono ituaiga o laau o loʻo maua i le teritori o le muamua USSR. Mo le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻofale sili ona fetaui lelei:

O togafitiga faʻapitoa o tagata ua saunia mai mea faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻamautu le soifua manuia o le tagata maʻi.

Burdock ma le maʻisuka

O le Burdock e maua i le maʻisuka o se tulaga faʻapitoa e le o se aganuʻu faʻapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ai ona ausia se faʻaleleia atili o le maʻi. E faʻalagolago lava i le ogaoga o togafitiga ma le faʻaaoga saʻo o vailaau masani.

O aʻafiaga autu o loʻo i ai i luga o le maʻisuka ituaiga 2 o:

  • Faʻaititia le toto o le kulukose toto. E mafai lenei mea ona o le arctigini ma le arctiin. O vailaau e avea ma vaega tuusao i le faagasologa o le faaitiitia o le maualuga o le suka i le plasma,
  • Faʻaleleia o le lipid metabolism. E maua lenei mea ona o le i ai o le gaʻo eletise alumina i totonu o le laau. Latou te tuʻuina atu le saʻo lelei o le faʻaaogāina o le lipids aʻo faʻaitiitia le faʻaleagaina o gaioiga e fesootaʻi ma i latou,
  • Toefuataiga o manoa o sulu o le ate ma le pancreas. O suauu mama e faaosofia ai le toe faaleleia o atigi fausaga, lea e faʻaleleia ai a latou gaioiga galue.

O se tasi o mea sili ona taua i le pusa mo le maʻisuka o le inulin. O lenei polysaccharide e tuusaʻo saʻo lava i le gaosia o gaʻo, faʻamalosia le galuega o le pancreatic ma faʻalautele ai le puleaina o le insulin.

O le tele o tagata gasegase ma se "suamalie" faʻamaʻi e mamafa tele. O le suauu Burdock o se tasi lea o oloa e mafai ona e foia ai le mataupu lenei. O le mea autu o le faʻaaoga soo e tusa ai ma tulafono faʻavae.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka, o fua o mea o le a tuʻuina atu i lalo, e mafai ona e faʻaitiitia pe faʻaititia le mamafa o uiga nei:

  • Fiaai
  • Manava
  • Le lava le vaivai
  • Paga leaga o le paʻu o le paʻu
  • Uiga masani.

Burdock e le o se fofo atoatoa mo le maʻisuka. E fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o le carbohydrate, ae le faʻamautinoa le televave o le ausia o le mea e manaʻo ai. E i ai lona aoga lelei, lea e tatau ona amanaia ma se auala talitutusa mo togafitiga o maʻi.

Isi meatotino

O le gafatia e faʻaitiitia ai le suka toto e le na o le pau lea o le aoga o le paga.E i ai le tele o isi mea aoga aoga e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka. O le mea sili ona taua oi latou o:

  • Aneti-inflammatory
  • Faʻamālōlōina le faamalo
  • Faʻafiafia
  • Faʻailogaina o le galuega o le meaʻai.

Laʻau o le Burdock ma le suauu o fatu e sili ona aoga mo tagata gasegase o loʻo maua le paʻu paʻu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaioiga o le gaioiga e faʻavaivaia. Na le maua e ia lona malosi. O loʻo i ai faʻamaʻi pipisi.

O oloa e faʻavae i luga o le pakiaka e mafai ona puipuia ai se ituaiga o "diabetic" dermatitis. O loʻo aofia ai le tele o gaʻo eletise alumini ma vaega o ausilali. Latou te fesoasoani e faʻamalosia lauulu ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu.

Vitamini i totonu o le pusa e taʻitaʻi atu ai i le faʻamalosia faʻamalosia o le faʻamaʻiina o se tagata maʻi i le maʻisuka ile lua poʻo le muamua ituaiga. E i ai le faateleina o le tetee o le tino i aafiaga o viral ma siama siama.

O nei mea uma e faʻamaonia ai le maualuga o le malosi o le falemaʻi mo tagata gasegase o loʻo mafatia i se faʻamaʻi "suamalie". O le mea taua o le iloa pe faapefea ona kuka le togafiti a tagata e faʻavae i luga o le fale.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona faʻaaoga vaega uma o le paʻu. Ae ui i lea, o aʻa tonu lava ia e faʻaalia ai le sili ona lelei. O loʻo aofia ai le maualuga o le maualuga o mea elemene e afaina ai le gaosiga o gaʻo.

Lalo o le a tuʻuina atu fualaʻau lauiloa ma aoga o togafitiga faʻasalalau faʻavae e faavae i luga o le faʻatoʻaga.

O se vailaʻau faʻapitoa masani e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism. Ina ia fatuina, e te manaʻomia mea nei:

  • Laʻau o le Burdock - 1 sipuni,
  • 400 ml o vai.

Ina ia saunia vailaau e tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. Oti le aʻa i ni vaega laiti,
  2. Liligi i totonu o le vai ma tuʻu i le afi,
  3. Aumai i se faʻala,
  4. Palu mo le afa itula,
  5. Faataga e faamaalili
  6. Faʻasologa.

E tatau ona e tago i le vailaau 50ml tolu taimi i le aso ao le i taumafa. O le faagasologa o togafitiga e 14 aso. Ona e manaʻomia lea e malolo. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le togafitiga.

Faʻafefiloi le susu

O le mataupu faavae o lana gaioiga e tutusa. Ina ia fatuina:

  • 10 g aʻa aʻa
  • 10 g o lau laau,
  • 200 ml o vai.

O le faagasologa o kuka e aofia ai laasaga nei:

  1. O mea lapalai e pala,
  2. Faatumu i vai
  3. Kuki i se vai vai taele mo le 25 minute,
  4. Faataga e faamaalili
  5. Filu.

E tatau ona e inuina le vai i le 20-40 ml i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e mafai ona toe tusa ma le 1 le masina. I le va o ia vaitaimi o togafitiga, e tatau ona avea se malologa o le 30-45 aso e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Suafa vai faʻamaʻi ma blueberries

O se fua faigofie ma vave i se lelei togafitiga lelei. Ina ia saunia le vailaʻau, e te manaʻomia mea nei:

  • 20 g suauu paʻu,
  • 10 g lanu vine,
  • 400 ml o vai inu.

O le faagasologa o le faia o se vailaau e aofia ai laasaga nei:

  1. O mea laititi e sasaa mai i vai inu,
  2. Tuu le faʻaaoga i se vevela mo le 4 itula,
  3. Filu.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o le fusi 100 ml pe a uma se taumafataga. O le togafitiga e le sili atu i le 2 vaiaso.

Sauniuniga saogalemu

O le aʻa o le suka i le maʻisuka o se vailaau e sili ona aoga. E le mafai ona avea o se vailaau autu, ae e matua faateleina ai le lelei o fualaau faasaina.

Ona o lenei mea, aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le suia o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o le paluga mo le faʻasaʻoina o le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo, ua solia i maʻi i tulaga nei:

  • Faʻasalaga taʻitasi i le oloa,
  • Tina poo le susu
  • Felagolagomai faʻatasi ma fualaau faʻamaʻi.

Ina ia puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli le lelei, e tatau ona e talanoa i taimi uma i togafitiga faʻapitoa ma lau fomaʻi.

Laʻau o le Burdock i le ituaiga maʻisuka ituaiga 2: o fualaau mo teuteuga ma le afua mai se laau

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le Burdock o se laau lautele e toatele tagata e manatu i se taatele masani. Ae o le mea moni lava, o le burdock o se vailaʻau faʻamalosi taua lea ei ai mea taua aoga, e aofia ai le mafai ona faʻaitiitia le toto suka.

Faafetai i lenei tulaga e le masani ai, burdock, poo, e pei foi ona taua, o le paluga, o se vailaau faanatura taua i le tau faasaga i le maʻisuka.

O le malosi malosi o le faamaloloina o le burdock o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

E lua ni ituaiga o meaola e teu ai: lagona (cobwebby) ma lapisi (burdock).

O ituaiga uma e lua ua i ai se aafiaga o le togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata. Ae ui i lea, mo le maʻisuka, o le sili atu o le sili atu ona taua, o le tasi lea o nai fualaau faʻamalositino e lelei le faʻasaʻoina o le hyperglycemia.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E mafua ona o lona tulaga tulagaese, lea e aofia ai mea taua nei: oona oona, aemaise arctigenin ma arctiin. E mafai ona latou maua se faʻamatalaga faʻalauiloa i luga o le metabolism o le carbohydrate, faʻateleina le faʻaleleia o le kulukose.

O le faia o se vailaʻau e faʻavae i luga o le paluga i le taimi lava e maeʻa ai se 'oa o meaʻai gaʻo e mafua ai sina paʻu itiiti i le suka o le toto, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le hyperglycemia. Ma faapena foi:

O se tuufaatasiga taua i mea taua e mafua ai ona maua le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2 i se fualaau faasaina.

E mafai ona togafitia le maʻisuka i le fesoasoani a aʻa aʻa?

O Burdock o se mea e le lelei, e salalau i luga o konetineta uma, lea e masani ona taʻua o le vao. O lona isi igoa o se paʻu, e maua mai ona o le tele o le tino, e vave ona faʻafefeteina i lauulu o manu, lavalava o tagata po o seevae, ma o nisi taimi e mamao ese mai le amataga o le tuputupu aʻe.

E matua faigata lava ona faʻaumatia le fale, e le o se mea e uiga i le eleele ma tulaga tau fetolofi, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae i le taimi lava e tasi, burdock, o lona sua, fatu, aʻa ma laʻau, e matua talisapaia e fomai mo o latou tulaga faamalologa tulaga ese.

O le lauʻeleʻele o le faʻatoʻaga e taʻua o le Metitirani. Mai iina, na salalau muamua ai le laau nomad i Europa, ona siitia atu ai lea i Asia ma e oo lava i nisi itulagi o Amerika.

I Rusia, e mafai ona e mauaina ituaiga e ono o le pusa, o le mea sili ona taatele o le lua o latou:

Cobweb poʻo le lagona, Big - o ia o se avega.

Talofa au faitau faitau. O le asō o le a tatou talanoaina le autu o le aoga o aʻafiaga. Burdock o se fale totō moni. I so o se nofoaga e iai vao, e mafai ona e maua lenei vao. Burdock, poʻo e pei foi ona taua - burdock - o se fesoasoani mo le tele o faʻamaʻi. E tele naua faʻamaʻi na te togafitia. Sei o tatou vaai pe o le a le mea latou te i ai ma pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei togafitiga faʻamalolo

Burdock aʻa togafitiga o vailaau faʻasaina ma faʻailoga

O le vailaau faʻaonapo nei ua leva ona amata ona faʻaaogaina aʻa aʻa o se vaega taua o le tele o fualaau faasaina. O le mea lea, o le afaina o lenei aʻa e mafai ona maua i vailaʻau e:

Faʻamālōlōina faʻamalolo, faʻamalolo, faʻamalolo, faʻafiafia.

Burdock o le sua sua suamalie ua toetoe lava a fautuaina i taimi uma mo le faaletonu o le tino i totonu o le tino, faapea foi ma faafitauli o le pancreas, o laʻau ma fatuga. E mafai foi ona e togafitia gout, maʻi suka, rūmatism ma faamaʻi.

Ou te fia talanoa e uiga i laau e fesoasoani tele ia te aʻu i le olaga: Sa i ai se maʻi le gasegase i le tele o tausaga talu ai, ma sa i ai se lamatiaga o le maʻisuka. Na fautuaina au e se tasi o tagata atamai atamai e aofia ai vao vao i laʻu meaai. Muamua lava, o se mea e sili ona taua, o le auupega, o le paluga, o le uila ma le tele o isi. O nei laau totő ua fesoasoani ia te au e teu laʻu suka i le siaki mo le 15 tausaga i le taimi nei. O le mea lea, ou te manaʻo moni lava e faʻasoa aʻu meaʻai mo lo latou faʻaaogaina.

O se tasi o nei laau totő o se paluga, po o se paluga. O le fea oi matou i le laʻitiiti e leʻi "faʻailoaina" se poloaiga a se soa i lana paʻu malolosi? Ae le iloa e tagata uma ona aoga. Atonu e iloa e se tasi le suauu mo le faʻamalosia o lauulu, ae mamao mai i mea uma e iloa o le burdock (aoga) e aoga tele mo le puipuia ma le togafitiga o le maʻisuka, talu ai o ona aʻa o loʻo i ai le tele o inulin. O le Burdock e mafai ma e tatau ona faʻaaogaina e fai ma meaai, ae le na o le kukaina o decoctions ma infusions mai aʻa. I nisi o atunuu, ua oʻo lava ina tupu aʻe o se fualaau faisua. E mafai ona maua aʻa o Burdock.

Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina e lenei fomaʻi togafitiga mo togafitiga faafomaʻi, ina ua saunia e le Aesculapius fualaau faasaina ma o latou lava lima.

E le gata i lea, o le a suʻesuʻeina auʻiliʻili faʻamatalaga mea tau togafitiga o aʻa o le paʻu ma faʻamatalaga e uiga i metotia faʻaaogaina e fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻaumilo

O ituaiga uma o meaola e togafitia.

O le maʻi suka o se maʻi tuga. O lenei soliga e tupu pe afai e le toe faia le inisalini i le tino o le tagata poʻo le taimi e tali saʻo ai le tino i le taimi o le gaosiga masani. Faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, o le kulukose e feaveaia mai le toto i sulu e taua ai. I le maʻisuka ituaiga 2, o le tino e le maua ai le kulukose ona o fesoʻotaʻiga le lelei o le inisalini ma i latou. I lenei faʻamaʻi, o siama tino e afaina i le insulin.

O le aʻa o le Burdock o se fualaau masani, malosi e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka toto, o lea e masani ona faʻaaoga mo soo se ituaiga o suka. I le faʻaopoopoga, o aʻa o le paʻu (faʻapena foi ma isi vaega o le laau) o loʻo aofia i vailaau faʻaonapo nei ua faʻataʻitaʻiina mo maʻi o le maʻisuka.

Lapoʻa tele

O le paʻu tele o le vao.

O le maʻisuka o se faʻafitauli ole gasegase lea e tupu pe a taofia e lou tino le faatupuina o le inisalini pe a le mafai ona tali atu masani i inisalini, lea o loʻo gaosia pea. Inisalini e alu ese le glucose mai le toto i sela i mea e manaʻomia ai. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, maualuga maualuga le kulukose o le toto poʻo le suka, ma e le mafai e sel ona maua le kulukose latou te manaʻomia. Burdock o se vailaau fofo lea e mafai ona fesoasoani e faatumauina lou suka toto i se soifua maloloina pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka. Vaʻai lau fomaʻi e talanoa pe o le mea e teu ai oe o se filifiliga lelei mo oe.

Mafuaaga ma faailoga

O le maʻisuka ituaiga 1 e afua mai i se tali le masani ai e le afaina ai sela e maua mai ai le inisalini, ae o le maʻisuka ituaiga 2 e atiina ae pe a faʻamalosia siama o le tino i le inisalini. Faailoga o ituaiga uma o le maʻisuka e aofia ai le faateleina o le fia inu ma le lagona o le fiaai pea.

E lua ituaiga o maʻisuka, ae o mea uma e lua e fesoʻotaʻi ma le suka maualuga. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le inisalini i tagata gasegase e le o faʻasaoina, pe o le leai foi o se numera le taua. O le tagata maʻi e manaomia le tausiga faifai pea o le metabolism masani e ala i le faʻaaogaina o le inisalini mai fafo. O lea maʻisuka e seasea maua, i le sefululima pasene o mataupu.

O le tele o tagata mamaʻi e maua mai i le togafitiga o le ituaiga lona lua. Faatasi ai ma lenei fesuiaiga o le atinaʻeina o le faamai, e mafai ona gaosia le inisalini i le masani pe sili atu foi.

O le ate o se totoga taua lea e faʻatino ai le gaioiga o toxins ma toxins e ulufale ai i le masini vai. Ae ui i lea, i le aluga o le taimi, o le ate "e lalagaina" ma lagona ai e ia i le tele o faailoga tiga. Mo le puipuia ma le togafitiga o ona maʻi, o tagata faʻatofōlō faʻapitoa e ofoina mai fua eseese, lea e faʻavae i mea masani. O se tasi o laau e sili ona aoga o se meaola - o mea teuteu, infusions ma le sua e faia mai ai. O le manaʻoga mo le paʻu mo le ate e mafua mai i lona tuufaatasiga tele ma le leai o se faʻalavelave.

O le Burdock e faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e faʻafaigofieina ai le pule o le talo i le ate.

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

O le lauiloa lauiloa po o le paluga e aofia ai le tele o vaega faamalolo i lona tuufaatasiga, lea e masani ona faaaoga i togafitiga masani. O lenei:

O se mea laʻititi lenei mai le fesoʻotaʻiga ma se ata, ou te le malamalama pe fetaui lenei faʻamatalaga pe faʻafefea foi, aua le faʻamasinoina le fiafia

Laʻau o le Burdock mo le maʻisuka. Ole lapisi (burdock) - arctium lappa l. Faʻatasi i le ituaiga o Asteraceae. Vaʻaia lelei e oo i le 100 180 cm le maualuga O se vailaau aoga mo le maʻisuka o le lauti mai le legume pods. Ma e te inu vai Pe na o teuteuga E foliga mai e mafai. E leai se afaina o aʻa. O le mea lautele, o vailaʻau ma aʻa e inu i vasega, masalo, o le tino e le faʻaaoga i ai ma e le togafitia le maʻisuka ma le lagolago o aʻa o le pa. ma faʻagogo e saunia ai soʻo se ipu. O le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona faʻaleleia, o le suka i totonu o le fale e faʻaitiitia ai le inisalini atoa, siaki aʻa e faʻaleleia ai le ate, ae e sili atu le ave o le Alphabet-Vitamins vitamins, o loʻo i ai le aʻa i totonu. Faʻasolosolo le aʻa mai le mea latou te inu ai.

O le a manaia, o le a ou tuuina atu se sootaga i.

Burdock o se laau ua iloa e tagata uma talu mai lo latou laiti, lea e foliga mai o se otaota le aoga atoatoa i le taimi muamua na tilotilo ai. Ae peitai, o le mea moni lava e le o le mataupu. Burdock ua leva ona faaaogaina i fualaau o vailaau masani, ma o ona vailaau faafomai i aso nei ua lauiloa e le gata i fomai masani, ae faapea foi i fomai. O le a le faʻaaogaina o le paʻu? Ma faʻapefea ona faʻaaogaina i ni faʻamaʻi tuga pei o le hepatitis, o le maʻisuka, uterine fibroids?

Mea aoga

O aʻa o Burdock ei ai meatotino nei:

choleretic, analgesic, diuretic, diaphoretic, antibacterial, antiseptic, faʻamaʻi manu, anti-inflammatory.

O le faʻaaogaina o meaʻai ma mea teuteu o le paluga, o le autu poʻo le vaega faaopoopo o le tele o fualaau faʻataʻitaʻi, fesoasoani i le tele o okeni.

Kristina Lyakhova Auala e togafitia ai le maʻisuka faatasi ai ma togafitiga faa-tagata

Talu ai nei lava, i le taimi o le Soviet Union, na aloaia aloaia le vailaau faafomai ma na o le pau lea o le tasi ma fiafia i le pule e aunoa ma se faatuaoia. E toaitiiti tagata na manatuaina, e itiiti lava le tautala leotele, e uiga i tuaa o vailaau faafomai faʻaonapōnei - faʻamalologa tagata. Ua faʻaalia le faʻatinoga - e le aoga.

Faʻavae vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o auala na faʻaaloalogia lelei ma seleseleina eo tatou tuaa i le tele o seneturi. A o faagasolo lea taimi, ua faʻasolosolo ona pasia e fualaau faʻataʻitaʻi le suʻega o le lelei, faʻamaonia o le malosi o le natura natura e sili atu nai lo soo se sauniuniga faʻatemika e mafai ona tausia le soifua maloloina o le tagata i le tulaga tatau.

I le taimi nei, e ui lava i le mea moni ua agai i luma le saienisi, o le vailaʻau e mamao lava le mafai ona feagai ma faamaʻi matautia e pei o le le atoatoa, cancer poo le maʻisuka.

Tagata valea, ma le iloa e le mafai e fomai ona faia se mea mo i latou, i lo latou faamoemoe mulimuli.

O le mea moni e mafai ona faʻamalolo aʻa aʻa o le tele o gasegase eseese, o togafitiga masani ua leva ona iloa mo se taimi umi lava. Sa aoina foi eo matou tinamatua ma tinamatua ni vaega eseese o le paluga ma faamamago. Mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma le fesoasoani a lenei fale i le asō, e le tatau ona e aoina mai oe lava - o loʻo faia faʻataʻitaʻiga saunia i falemaʻi. Ae afai o loʻo e filifili e fai se sauniuniga faʻamalositino i ou lava lima, e sili atu ona e faia i le tautoulu, pe a sili atu ona suamalie ma aʻa i aʻa.

O a faʻamaʻi e togafitia ai aʻa?

O aʻa o le laau e aofia ai le tele o mea aoga aoga, e pei o le:

inisini polysaccharides, kulimi, suauu oona, suauu o minerale, resins, proteins, mea e pei o le gaʻo, vailaʻau oona oona, tannins.

Latou te tuʻuina mai vaega faʻamalolo o le aʻa:

faʻatau, faʻasolosolo, vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi, anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamaʻi, antidiabetic, diuretic, laxative ,.

Fuaitau mai se faatalatalanoaga ma le faletalimalo o Elena Fedorovna Zaitseva

Tatou te tausia peta, ma lafoina vao. Ma e sili atu ona taua nai lo pateta. E leai se vao e tatau ona lafo ese. O le a oʻo mai le aso mo tagata taʻitoʻatasi pe a le manaʻomia ni pateta, ae togafitiga. Vaʻaia vao leaga uma! O nei mea faigata uma-e tafiesea vao e faamaonia ai lo latou manaomia mo ola uma i luga o le fogaeleele.

Ou te fai atu i taimi uma: "Aua e te manao e maʻi i soo se mea - eli i luga ni aʻa se tolu - burdock, wheatgrass ma le tala." Mai nei aʻa o le ae faia se aoina ma inu ai. Ou te aoina 25 aʻa mo aʻu lava, ae e le mafai ona e aoina mea uma; tolu o le a lava.

O le mutia vao o se mea leaga leaga lea na tuuina mai e le Alii ia i tatou moni i lalo oo tatou vae mo a tatou togafitiga. E leai se togalaau e tasi ina ia le tupu. E leai se faʻamaʻi tasi na te le togafitia, e amata i mata ma faʻauʻu i le oncology. Latou te togafitia manu feʻai uma, pusi ma'ie.

Mo tagata, e taua tele i le toe faʻafoʻisia o se suiga feteʻenaʻi.

E fesoasoani! Togafitiga o le maʻisuka malosi o ituaiga uma e ala i le paʻu

Natura na fatuina laau totoa ma mea taua.

O le mea lea, o le afaina o le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o le maʻi o se faaopoopoga i togafitiga autu e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga ma faʻavaivaia ai le maʻi. O le laau atoa ei ai uiga taua, e aofia ai laulaau ma fugalaau.

Muʻu ma le maʻisuka

O le Burdock mai le maʻisuka fesoasoani i lena, e ala i le faatonutonuina o le suka plasma, e faaitiitia ai lona fua faatatau.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa i luga o le faavae o le paʻu o le a fesoasoani i le faatumauina o numera o le suka i tulaga masani masani.

Rhizomes e aofia ai suauu taua, sitostarin, phytosterols, tannins, glycosides. E le gata i lea, o le laau o loʻo i ai le mea sili ona taua mo le maʻisuka i se taua tele - inisalini. O laulaau o le fafie e leʻo faʻaaogaina foi vaega taua. E i ai a latou acid ascorbic, alkaloids, vitamini P, carotene i ni aofaiga tetele.

Ua iloa e tagata uma soʻo se faʻafitauli o manuʻa i tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e umi lava, ma e oʻo lava i sina mea itiiti o le a le mafai ona faʻamalolo. O faʻafitauli e saunia mai le suauʻu e masani ona faʻaaogaina e tagata e avea o se faʻamalologa faʻamaloloina lelei.

Talosaga

O vaega taʻitasi o le paluga ua maua lona faʻaaogaina, ona o le laau atoa e iai ona faʻamalolo. O le mea lea, o le maʻi suka o le maʻisuka e faʻaogaina i foliga o suauu, teuteuga, sua, gaʻo.

O le Burdock e mafai ona na o le pau lea o le vaega o se vaifofo fale pe avea ma se vaega o togafitiga faigata.

I le tele o seneturi o le faʻaaogaina o mea aoga o lenei fale, ua o mai tagata i le tele o fua. O se faʻamatalaga faapitoa o le sua o le paluga i le maʻisuka.

E mafai ona e maua uma le suavai i le taimi mafanafana, ae sili ona taua i elemene aoga i le masina o Me. Ina ia maua, ave aʻa ma laulaʻau o le pa.

O mea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i se naifi, tipi. O le mea e totoe o le paʻu e tatau ona sasaa i ni vaega se sefulu o vai inu, tuʻu uma mo le 2 itula. O le mea na mafua ai le faʻafefiloi ma le sua suamalie.

O vailaʻau faʻasaina e teuina i totonu o le pusaaisa. Ole faʻaaogaina ole sua lea e mafai ona e faia oe lava. Afai e te manaʻomia se fualaau faasaina, e tatau ona e alu i se fale talavai. Ads-mob-1 ads-pc-1E faʻapefea ona ave le suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1?

Fufulu lava oe-faia se mea suamalie mo le maʻisuka inu 15 mili aʻo le i fafagaina faatolu i le aso. O le vasega e 10 aso, ona manaʻomia lea o se malologa.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina i totonu, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina na faia mai lenei laau e lauiloa tele.

O le maʻisuka e masani lava ona foliga mai e leai ni faʻamaʻi, o lona uiga o le fua o se suauu ua saunia i luga o se fale e faʻamanuiaina ai o le a matua talafeagai lava. Ave se ipu malamalama mata, pe sili atu foʻi, o le suauʻu elemene vai, lea e faaopoopo atu i ai le 100 g o le eleele.

A o lei faia lenei mea, ua fufulu mama le laau mai le filogia. E tatau ona aveese le paluga mo le 36 itula i le vevela, ona sasaa atu lea i totonu o se pesini ua faʻamauina ma tuu i luga o le ogaumu. Kuki le mea e tatau ona le sili atu i le 20 minute. A maeʻa le mafanafana, o le vailaʻau e faʻamaʻaina e ala i se faʻavevesi.

O le kulimi ua sauni e faʻaaoga. O lenei vaifofo e aoga mo manua le tumau, faapea foi ma le moe.

Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka, o maʻi e tele lava ina mafatia i le faʻamalosi. O le mea lava lea e tasi e mafai ona foia ai se faafitauli sili ona faigata.

Mo le sauniuniga o se laxative ma se aafiaga agamalu, e tusa ma le 20 g o le fatu o le burdock e tatau ona faʻaaogaina.

E tatau ona kuka i totonu o se ipu vai mo le tusa ma le 20 minute ma tuu e tu mo le aofaiga lava. E tatau ona fufulu le susu. O le oloa maeʻa e faʻatau faatolu i le aso mo se sipuni sipuni.

Laʻau afu

E tele auala e faia ai vailaʻau faʻaleagaina. Ae o le aʻa e sili ona faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻafefea ona kuka le aʻa o le paʻu o le maʻisuka? E mafai ona ave le fua mai se tasi o:

  1. sasaa se sipuniti o le pusa i se vevela ma lua pe tolu ipu tioata o le vai vevela. Alu i le po. I le isi aso e sosoo ai, e tatau ona ave uma le afifi,
  2. fofola se lita o le vai, faaopoopo i ai le 30 g o le aʻagogogogo o le laau, mausali mo le afa itula, ma. Inu se sipuni siva faatolu i le aso,
  3. e mafai ona e kukaina le aʻa mo le ituaiga 2 maʻisuka ma le auala malulu. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuniti o le aʻaʻoti lelei o le aʻa i totonu o se ipu malulu mama ma tuʻu mo le 3 itula. E faʻaaoga i le taeao, i le afiafi,
  4. ia togafitia le mumunia, maʻe, e mafai ona e saunia se ava malosi. O le fua faatatau e -1: 10. Lubricate ia vaega ua afaina ma le fua o le suavai i ni nai taimi ao lei faamaloloina,
  5. fofola se ipu vai, tuʻu le 15 g o aʻago i totonu, faʻapipiʻi mo le 5 minute. Faaaoga se sipuni suamalie tolu taimi i le aso. O lenei togafitiga o le maʻisuka ma se aʻa paʻu e tasi le masina,
  6. fola le 2.5 ipu o vai, sasaa se sipuni sipuni o aʻa o se paʻu, faʻaauau. Ave 50 ml i le aso mo le kalena masina,
  7. fatu lili, pi i totonu o pusa, laulaau laulaau mamago, laʻau paʻu, chicory ave i tutusa tutusa. Sasaa 15 g o lenei paluga ma ni ipu tioata se lua, taofi le afi mo le kuata o le itula. Faʻasologa. O lenei meafaigaluega ua onā i totonu o se ipu malamalama pe a uma se taumafataga. O le susu e matua aoga lava i le amataga o le faʻamaʻi, o ituaiga muamua ma le lua,
  8. faʻafesoʻotaʻi le aʻa o le paʻu ma le lalaga tutusa, ave lua teaspoons o le mea na tupu mai ai, sasaa i le 200 ml o le vai malulu. Salu se kuata o le itula. Maea lelei. Inu se sipuni sipuni ao le i fafagaina faatolu i le aso.

O le mea e ofo ai, o se vailaau lelei e pei o le kofe e mafai ona faia mai le aʻa o lenei togafitiga faamaloloina.

Mo lenei, o aʻa ua saunia lelei e ala i le fufuluina i se pulumu, faʻamago ma aveese le paʻu. Oti maoti lelei le laau mago ma fusi seia oʻo i se lanu enaena, ona faʻafefete lea i se paʻu.

Faʻaaoga le auala lava e tasi e pei o le kofe: mo se ipu 2 sipuni o le paʻu. Ina ia faʻaleleia le tofo ma faʻalautele mea aoga o vailaau ua saunia, e mafai ona e faʻaopoopo le meli, susu, se fasi keke o lemoni.ads-mob-2

Vitio aoga

E uiga i le auala e faʻaaoga ai le pusa mo le maʻisuka, i le vitio:

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le afaina e aoga i le tele o faʻamaʻi, e aʻafia ai e aʻafia ai foi le maʻisuka. O lenei laau matagofie e natia ai se malosi tele o le faamalologa, ae e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, poto, faʻaauau i togi ma fautuaga o loʻo i luga. A le o lea, o le a le gata ina mafai ona tuʻuina atu ni aʻafiaga lelei, ae o le a mafua ai foʻi ni faʻafitauli fou o le soifua maloloina.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Fale faʻatau ma mea aoga

O le vailaau ma vailaʻau o vaega ia o loʻo faʻaaogaina ai vaega uma o le paluga i le vaʻaia o le tulaga tulaga ese o vailaau o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fatulaʻau e 30% le suauʻu gaʻo. Ma o aʻa e aofia ai le faaopoopo i lenei:

  1. Ole suāsusu taua. Faʻatasi ma le maʻisuka, faʻagogo, paʻu suavaia, ma le uluaʻi lauulu ua avea ma masani masani. O mea taua e tatau ona fafaga lelei ai paʻu o le paʻu, faʻamaluluina ma faʻafefe, aemaise lava le faʻamalosia o fao ma fulufulu lauulu.
  2. O suauu mama. A leai ni gaʻo, o le faʻavaeina ma le tuputupu ae o sela e le mafai, o le vaega autu lea o siama siama, ma o lea e tatau ai mo le maʻisuka, pe a faʻaitiitia le faʻafouina o le tino.
  3. Arctigina ma arctiin. O nei vailaʻau o vailaʻau oona, oa latou meatotino autu o le faʻasaʻoina o le metabolism o gaʻo i totonu o le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o tumela. Afai a maeʻa se taumafataga tele o loʻo tumu i gaʻo ma gaʻo, o le maʻisuka e tuʻuina mai se tala mai le aʻa o le fale, o se osofaʻiga puupuu mo le hypoglycemia e tupu. O nisi taimi e aoga ai le maʻisuka, aua e alofia ai le faateleina o le toto suka.
  4. Tannins, poʻo tannins. O loʻo i ai a latou mea e aʻafia ai siama ma mea faʻamaʻi, lea e taua tele i le maʻisuka.
  5. Gaʻo gaʻo - palmitic ma le vaʻa. O nei vaega, ulufale i totonu o le tino o le tagata, e fesoasoani i le fausia o se puipuiga faalenatura i luga o le paʻu, faʻamalosia le faʻapipiʻi o filatini ma le hyaluron.
  6. Polysaccharide inulin. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, o le inulin o se mea e sili ona taua. E fesoasoani e talepeina ai gaʻo, lagolagoina le galuega a le pancreas, e gafa ma le gaosiga o le inisalini, e aofia ai i le gaosia o gaʻo. I le aʻa o le poloka, ua lava lea e faaitiitia ai le le lelei o faailoga o le maʻi.
  7. Sitosterol ma le stigmasterol o vailaau oona lea e taofia ai le faʻaaogaina o le cholesterol leaga i puipui o le intestinal.

O lenei tuufaatasiga o loʻo i ai se aʻa. Ma o ona laupe ma laulaau ua maua foi:

  • Vitamin C - o le antioxyidant sili ona malosi, lagolagoina le puipuiga o le tino, puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalositino o gaioiga,
  • Rutin - lea e lauiloa foi o le vitamin P, e faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻamalosia atili ai latou,
  • Carotene - puipuia mai togafitiga faʻamaʻi, faʻaleleia le vaʻaia, faʻamautuina le tulaga o le tino,
  • Alkaloids - ia avea le aʻa o le paluga faapitoa e taua tele, aua e mafai ona taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa.

O a aʻa aoga o le laau

O le mauoa i vitamini eseese, o suauu ma elemene, o aʻa o lenei laau e lelei mo le togafitia o soo se ituaiga o suka suka. I le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻavae i luga o le pakiaka, e mafai ona e aveesea uiga nei o le maʻisuka:

  1. Le le fiaai - e ui lava e leai se manaʻo.
  2. Manaia, lea e matua faigata lava ona tineia.
  3. Lelava vaivai.
  4. Maʻi faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaoga faifai pea
  5. O faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamalolo ma faʻasolosolo, paʻu i luga o le paʻu.

O le mea moni, o aʻa o le paʻu na o ia lava o le a le mafai ona fofoina atoatoa le faʻamaʻi ma faʻamautu tumau ai le maualuga o le suka toto.

Ae ua faʻamaonia e fomaʻi o le tagofia o fualaau oona o loʻo i ai e matua aoga tele i le soifua manuia o le tele o tagata gasegase, ma fesoasoani e faʻaitiitia le fua o vailaʻau, aemaise ile inisalini.

O le matafaioi autu o le faia e phytosterols, glycosides, polysaccharides ma alkaloids.

O le faʻaaogaina o aʻa ma palasi e alu i vailaau faʻapitoa

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea mo le togafitiga lea o le tele o tupe e faʻaalu i taimi uma. O vailaʻau faʻamalosi ma meaʻai lelei e manaʻomia, e masani ona faʻaaoga ai le maʻisuka faapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, o suʻega lauiloa e matua manaʻomia tele, sili atu ona taugata, ae sili atu ona aoga.

O vailaau faʻasaina e mafai ona maua i le fale talavai. Ae sili atu le taugofie ma sili atu ona faigofie ona kuka meaʻai ma mea faʻaleagaina mai mea masani masani i le fale ma ou lava lima. O nei suʻega e taua tele pe'ā maua le maʻisuka i tamaiti poʻo fafine maʻitaga.

Laʻau o aʻa. E tatau ona fufuluina ma faʻapipiʻi aʻa. Sasaa se pusa o le laulau ma ni ipu tioata se lua ma tuu i le afi. A amata ona faʻafefiloi le faʻafefiloi, faʻaitiitia le vevela ma kuka le paluga mo le isi afa itula. Ona malulu lea o sina mea itiiti. Inu se decoction faatolu i le aso, 50-70 ml aʻo leʻi 'ai.

E tatau ona e tago i se sipuniti o laʻau mago ma le aʻa, ma tatipi sina mea itiiti. Sasaa suamalie meaʻai ma se ipu vai inu ma kuka i totonu o se vai poʻo se vai vevela mo le kuata o le itula. E tatau ona faʻamalosi le suauu tunu seia maeʻa maeʻa. Ona vevela ma pusaaisa. Faʻaaoga lenei vailaʻau i le afa itula ao leʻi faia le aiga i le tolu taimi i le aso. O le togafitiga e tusa ma le 1 masina. Ua mautinoa e fomaʻi e mafai ona toe faia e aunoa ma le fefe e sili atu i le lima taimi i le tausaga ma malologa o le 1-1.5 masina.

Totoina o togatogo ma se pusa mo le maʻisuka. O se teuteuga o sea ituaiga o vailaʻau faʻamaʻi e maua ai se aafiaga tele i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. E na o le taua le iloa po o fea o laau e maualalo ai le toto suka, ma filifili.

E lua vaega o laulaau lanu moana, pi pi, paluga ma chicory aʻa ma fatu lili e tatau ona palu. E tolu laulau sipuni o lenei aoina o le a manaomia ai ni ipu tioata se tolu.

E manaʻomia lou kukaina o le kulupu mo le kuata o le itula i luga o se afi maualalo. Ona tuu ai lea mo le tasi le itula, o le vevela. Ave le tasi vaetolu o se tioata pe a uma le 'aiga.

Faʻasoʻotoga o aʻa i le vevetos. Fuga e faigofie tele ma vave. Ua lava le tuʻuina o le lua punetini o aʻaʻoti i totonu o se fagu ma sasaa ni ipu vai se lua. A maeʻa le fa itula, e mafai ona fufulu ma faʻamaeʻa le fusi - 100 ml pe a uma se taumafataga. I le auala lava lea e tasi, ua saunia le lauti mai fasi falala ma laulaau lanu. Ae e tatau ona e inuina se ipu suamalie se tasi ao leʻi 'aʻai, tolu taimi i le aso.

E mafai ona faʻaaoga uma faʻamatalaga ma teuteu mo togafitiga faafomaʻi faatoa saunia. E manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi: o le a ia taʻuina atu ia te oe le sili ona lelei, tuufaatasiga, metotia mo sauniuniga ma lapataʻi e uiga i le faʻasaʻoina ma aʻafiaga.

Afai e le mafai ona e faia togafitiga ma le pusa

Burdock o se vailaau sili ona aoga mo le maʻisuka, ma o le mea sili ona taua, taugofie, e mafai ona e maua i soo se mea. Ae, o le mea e leaga ai, e le talafeagai mo tagata uma. E oʻo lava i lenei vailaʻau vailaʻau, o loʻo mauoa i vitamini aoga, o suauʻu ma isi vailaʻau, o loʻo iai lona faʻamaʻi. E aofia ai:

  • tasi le le faapalepale i soo se ituaiga o togavao (sei vagana ai le paluga o loʻo faʻapipiʻi foi, chrysanthemum, ma isi)
  • maʻitaga ma susu susu,
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaau totogo.

O le faʻaaogaina o meaʻai ma teuteu o vailaʻau faʻamaʻi ma laau mo le maʻisuka e mafai ai ona faʻaitiitia le fua o vailaʻau, o lona uiga, o laʻau e faʻaitiitia ai le toto suka e le mafai ona faalēaogāina, ae faʻapipiʻi faʻatasi ma aʻa.

Ae talu ai o le faʻaaogaina faʻapitoa o le salu i le foliga o le tincture poo le teuteu faʻatasi ma fualaau oona e mafai ona mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia, e tatau ona siakiina lau fomaʻi i taimi uma ma o loʻo faʻaogaina le saogalemu ma e le masalomia.

Tuua Lau Faamatalaga