Melo mo pancreatiti

Melo e tele lona aoga aoga:

  • faateleina i le taua,
  • faʻamalosia le puipuiga ma le cardiovascular systems,
  • faʻaleleia o lagona
  • le faʻamaʻoʻese ma le faʻamaʻeseina o mea oona mai le tino,
  • puipuiga o le atinaʻeina o neoplasms mama,
  • fesoasoani i le faʻaogaina o meaai,
  • faaleleia atili foliga vaaia o le paʻu, falesa, lauulu,
  • aʻafiaga
  • Toe faʻafouina o le masima vai masima i totonu o le tino o le tagata.

Ina ia filifili se meloneta, o loʻo mulimuli mai fautuaga:

  1. E maua se fualaau aina i se vaitaimi faapitoa: mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. I le taimi nei, o fua e sili ona aoga.
  2. Aua neʻi faʻatau fua o fua tele, ona o latou, o se tulafono, o loʻo i ai se aofaiga tele o vailaʻau. O le mamafa aupito sili ona lelei e tusa ma le 5 - 7 kg.
  3. A tuʻituʻi, o le pulu e fai sina pala.
  4. E le gata i lea, pe a filifilia se fualaau faisua, e tatau ona e sosogi lelei;
  5. Peel e aunoa ma se faʻaleagaga, uiga o siama ma pala.
  6. O le kulumu melon ua i ai se manogi matagofie.
  7. O le faʻaogaina o le site e mama i le paʻi.
  8. O se paʻu matua e mafai ona faigofie ona faʻasolosolo ma se atigilima.

Tulafono ole taumafa

E lelei le kelo mo le pancreas pe a faʻaaoga lelei. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e fautuaina oe e feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faaopoopoina le fetus i lau meaʻai.

O le fomai o le a faʻamatalaina pe faʻafefea ona aʻafia ai le pancreas, faʻapea foi pe ono mafai ona faʻaaoga le melonini fou mo pancreatitis.

E mafai ona faʻaaogaina le kelo mo le cholecystitis ma le pancreatitis? Ulufale fualaau faisua i le lisi ma le faasolosolo ina ia aua neʻi faʻaitiitia le pancreas. E le sili atu i le 200 g le tautua e tasi e le sili atu i le 200 g e faʻaaogaina faatasi ma isi oloa, ona o se mea tutoʻatasi, faʻatagaina mo le taumafaina lua itula pe a uma ona 'ai. A leai, afaina, afu, manava manava e tupu. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina le oloa i luga o se manava gaogao i ni aofaiga tele, ina ia aloese mai le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le maʻi. E le gata i lea, e le tatau ona fufulu le fualaau aina i le vai.

I le vaega o le faamagaloga ma le cholecystitis

I le tele o tulaga, o le pancreatitis e faʻateleina ai le atinaʻeina o le maʻisuka, i luma o le mea e le fautuaina ai le tui. Ma faʻamaʻi foi o le pancreas e mafua ai ona le lelei le gallbladder. Ae ui i lea, o le cholecystitis, o le oloa o lo o fesiligia, e ese mai ai, ua faailoaina mo le faaaogaina. O se suamalie suamalie ua i ai se aafiaga le lelei ma o le talo e vave televave.

O le kuluna ma le pancreatitis e faʻaaogaina i le faʻaogaina. O lenei tulafono e faʻaaoga i le vaitaimi o le faʻamagaloina o le faʻamaʻi ma le cholecystitis. Muamua, e fautuaina e ulufale i le taumafataga i se tulaga o le mushy lea na maua ai togafitiga vevela. Ma faʻatagaina foi ona inu le vai tiloni i ni mea laiti. Mo le 1 talia, e oo i le 200 g o fualaau suamalie suamalie e faatagaina.

O le maualuga aupito faatagaina o aso taitasi ole fetus e 1.5 kilokalama (pe a leai se manava, tiga i totonu o le manava ma le nausea).

Afai a maeʻa le faʻaofiina i totonu o le taumafataga o loʻo i ai se tulaga lelei lelei, e mafai ona e alu i le oloa gaosi. E tatau ona amata i le faʻaaogaina o le 100 - 150 ml o le melonini. I le leai o se toe faʻafoʻi, e mafai ona tuʻuina atu i totonu o le taumafataga le popo fou o fualaau aina suamalie (e le silia le 500 g / aso.).

O le faʻaaogaina o le kelo e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, toe faʻafoʻi le paleni vai masima, faʻaleleia le tino i mea aoga. A maeʻa ona oʻo i totonu o le manava, o pectin o loʻo i totonu o le fetus e fesoasoani e aveesea mea oona mai le tino o le tagata.

I taimi laititi ma le tumau

O se tagata o loʻo feagai ma le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o loʻo mafaufau pe mafai ona 'ai le velo ma le pancreatitis. I le togafitiga o le pancreas i se foliga lapopoa, e le fautuaina e faʻaopopo le fomaʻi i lau meaʻai, ona o le maualuga o meaʻai o le fila, lea e le o gaosia ai le gasegase, ona o maʻi tuga. E mafai ona faʻateleina le manava, afaina ma le tiga o le manava. O fualaau e leai ni fua o loʻo i ai ni fiva tetele i totonu oa latou fatuga e sili ona matautia.

Taumafa o le kelo i le pancreatitis masani: e mafai pe leai? I le faʻavasegaina o le faʻamaʻi, ua fautuaina e 'ai le melonini pe a maeʻa togafitiga vevela. O meaai e faʻatagaina e 'ai mai le fua o loʻo fesiligia e aofia ai: jam, jelly, jelly poʻo fasi keke.

O le fua faatatau o le faʻaaogaina o le kelo i le aso i le tagata e faʻatatau taʻitoʻatasi, e fuafua i le faapalepale o le fua ma le tali a le tino.

Fualaau oona mo pancreatitis

O le kalori content content 100 g o le 70 kcal. E tele filifiliga mo le saunia o le tui mo pancreatic pancreatitis:

  • 1 kg o le kiloloni
  • 1 i le 2 lemons
  • kilokalama o suka gaosia.

Mo tagata amata, e fautuaina ia fufulu lelei, tipi i le afa ma aveese fatu.
Ona tipiina lea i ni fasi fasi falaoamata, tilo ma olo i se mea e fufulu ai.

Liligi le suka i totonu o le masini e mafua ai, faʻafefiloi ma alu mo le 10 itula (e fautuaina e faia ia mea o loʻo i luga i le afiafi e tuʻu ai le paluga mo le faʻafefeteina i le po).

A uma le taimi, tuʻu le meloni i totonu o le sua i totonu o le ogaumu, faʻalaʻo le mafanafana. Somi le sua mai le 1 - 2 lemoni ma faaopoopo i le suamalie suamalie, faʻafefiloi. A maeʻa le gaʻo o le galuega, faʻapipiʻi pe a ma le 1 le itula.

Aʻo sauni, e tatau ona faʻamafanafana le ipu ma tuʻu i totonu o pusa. Faʻaaoga le pepa i le pepa fou pe saunia ni avanoa mo se taimi umi e teuina ai.

  • 150 g o le pulu tiloni,
  • 0.2 l o le vai ua kuka,
  • 1.5 tbsp. l suka
  • 1 tbsp. l gelatin suamalie.

Muamua, e fautuaina le sasaa o le vai i totonu o le apa ma faaopoopo le suka. Tipi le pulupulu o le tamaititi i ni vaega laiti. A maeʻa le suavai, faʻaopopo le melonini. Suauu seia vaivai (10 minute).

I le taimi nei, faʻaitiitia le gelatin, mulimuli i faatonuga i luga o le afifi. A maeʻa le taimi, tuu le melonini i totonu o se isi pesini ma faʻafefiloi ma gelatin. Liligi le suamalie na mafua ai ona faʻafefiloi ma faʻalelei.

  • 0.15 lita o le susu o vai inu,
  • 0.3 kilokalama o le melon puree,
  • 12 g o gelatin
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 80 g o le suka.

I le amataina, faʻamafola le gelatin, mulimuli i faatonuga ile pusa. Ona faʻafefiloi lea i totonu o le pani 100 ml o vai, suka ma le sua o le tipolo, ona tuʻu lea o le atigipusa i luga o le ogaumu, liliu le vevela.

Suauʻu mo le lua minute ao faʻafefiloi ia vaega. Aʻo sauni, faʻamago le sipuni, ona sasaa lea o le gelatin i ni vaega laiti, faaopoopo le paluga pateta mai le melonini.

Faʻafefiloi mea lelei ma lelei, ona tuʻu lea o le mea faigaluega i le malulu.

Ma, e pei ona faigata le paluga, e tatau ona sasaina i se paluga seʻia oʻo ina faʻapipiʻi se puafusi mafiafia. Liligi le mumu i totonu o pusa ma tuʻu i le malulu.

O le a le aoga melonini

Meaʻai sili ona fiafia i ai - suamalie, suamalie, manogi, ua leva ona faʻaaogaina le kelo mo togafitiga faafomaʻi. Ua tumu le fua i le vave ona gauaʻi atu i protein, gaʻo ma gaʻo. Vitamini (C, E, A, B, PP) ma microelements (calcium, sodium, chlorine, manganese, iodine, apamemea, zinc) ua fuafuaina i le tuufaatasiga. E fautuaina le kelo mo le maualalo o le hemoglobin. O le aganuu o le melononi e aoga mo le cardiovascular system, ma faʻamaʻi o gaʻo, ate. Lelei e siitia le leo o le tino, aoga mo tagata vaivai.

Ona o le vailaau o le vailaʻau-minerale ma le fila filasofia o le pipi, o le melonini e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism ma le lelei o le gaioiga o le inumaga. O le fualaau faisua o loʻo i ai se vailaʻau, vaʻaia, anti-inflammatory, toe faʻafouina ma le malosi. E pei lava o soʻo se oloa, e matautia i le tele o faʻamaʻi.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i meaʻai mo pancreatitis

Afai e maua se pancreatitis, o le a fautuaina e le fomai se meaʻai (e masani ona masani ai Nu. 5). Pe a faia ni fautuaga, o le i ai o faʻamaʻi faʻamuamua (maualuga toto maualuga, faʻalavelave fatu, allergies) ma le vaega o loʻo iai nei o le maʻi. Meaai, o le auala e saunia ai, ma le faʻatulagaina o meaai e taua. Faʻasolo se lisi o tulafono faavae o taumafa mo pancreatitis:

  • E tatau ona e taumafa i le 4-5 taimi i le aso i ni togi laiti. E le mafai ona e le amanaiaina le taeao, e le mafai ona e faia se meaai manaia.
  • E tatau ona tatou vaʻaia oloa e faʻamalosia ai le gaosiga o le vai inu ma le gaioiga o le manava ma le gall vesch, ma mafua ai le faʻalavelave tele o le maʻi. Meaʻai matautia e aofia ai fiva feololo, mafua ai le faʻaleleia o le gaosiga. I le taumafataga o loʻo i ai meaʻai, tao tao, meaʻai vevela. E le mafai ona faʻasusu, faʻafefe, tipi, ulaula. E fautuaina e faʻaaogaina oloa i se pepa fatu, faatasi ai ma se faʻavavevavega, o le fautuaga e avea ma tulafono.
  • O mea taumafa e mafanafana, vevela ma malulu meaʻai e faʻafefe ai le mea o le meaʻai.
  • E tatau ona tuʻuina atu i le tino se aofaʻiga o faʻamalosi, gaʻo, gaʻo, vitamini ma minerale.
  • E manaʻomia le inuina o se aofaiga faatonuina ole vai (sili atu ile vai).

Auala e filifili ai se meloni

Ina ia aloese mai le leaga, e tatau ona e filifilia fua saʻo:

  1. A faʻatau, ia mautinoa le saʻo o le peel. I luga o le fualaau faisua e le tatau ona avea ma ni meaola, vavae, nifo. E ala i le faaleagaina, pathogenic siama e ulufale ai i le fomaʻi.
  2. O le kuluna e tatau ona matua, ae le o le tele. E masani lava ona i ai se paʻu lanumeamata lanumeamata o lanu eseese (eseese ma lanu lanumeamata poʻo le lanu enaena) e aunoa ma ni lanu lanu meamata, ma se siʻu mago ma se manogi malosi.
  3. E matautia tele le 'aiina o musele, lea ua leva ona moe mo se taimi umi i totonu o le potu poʻo le la, o ia oloa e vave ona paʻu.

Fautuaga pe a filifilia se melonini e tatau ona mulimulitaia e aunoa ma le toilalo, ma le pancreatitis, o tulafono e taua tele. Afai o se fetus e le o se mea na mafua ai ona le fiafia i se tagata soifua maloloina, o le faateleina o le mamafa i luga o le maʻi o se tagata maʻi ma le pancreatitis o le a faʻaosofia ai le faʻamaʻi.

E faʻafefea ona 'ai le kelo

O le tulafono autu o le 'aiina o fualaʻau - melonisi e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi oloa. O se mea tutoʻatasi lea, e mafai ona 'ai lua itula pe'ā uma ona' ai. O le kulimi e le o se mea suamalie, ia manatu le fualaau aina o se mea suamalie. O le meloni o loʻo faʻamaluina i totonu o le manava, e toetoe lava a le o loʻo i totonu o le manava. O se okeni sili atu ona lelei le nofo leai. A le o lea, o faʻamaʻi fuamalie e mautinoa: afaina, afu, manava, manava. I totonu o le manava, o le fua suamalie e le faʻafefeteina ma amata ona faʻamalosi. I luga o se manava gaogao, e le fautuaina e faʻaaoga se fualaau manogi, aemaise lava i le pancreatitis (e faatagaina e se fomaʻi mo togafitiga faafomaʻi).

Seia vagana ua maua e le aufai meaʻai le le mautonu o le meloni ma isi meaʻai, o mea matautia o le faʻaaoga sese. Milu, meaʻai susu, o le ava malosi e le tatau ona ave i le taimi e tasi e pei o le meloni. A o le isi taumafataga, e tatau ona e faʻatali mo le tasi ma le afa i le lua itula.

Aʻo lei tipiina, o le suamalie suamalie ua mulumulu lelei. E ui i le palapaliti maaleale, o le faʻafefe o le faanatinati o se mea matautia - e manaʻomia ona e faʻamaʻo lelei vaega taitasi.

E le tatau ona 'ai le melonini i le mea pala, o le pulupulu lata ane i le paʻu atonu e le matua lava.

Meloni ma Pancreatitis

O le avanoa e tuʻuina atu ai le meloni i le taumafa a se maʻi i le pancreatitis e faʻalagolago i le laasaga o loʻo iai nei o le maʻi. Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea, o le melonini e tatau ona aofia ai i le lisi, ma ia amanaʻiaina mea taua o loʻo i luga. Ulufale i le laulau ma le faʻaeteete, ia mafaufau i mataupu faavae o mea taumafa mo le faʻamaʻi, pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi. Sili atu le lelei e amata i le foamu ma le tilo. Afai e le o iai ni aʻafiaga le lelei o le taumafa, e mafai ona faʻataʻitaʻiina le falo fou. E faʻatagaina i le pancreatitis melon o le vai ua faʻamamaina i le vai mafanafana. O le vai e tumau ai mea aoga o se fualaau suamalie suamalie, e leai ni fiber, e faʻaumatia le tulaga lamatia o le afaina o le pancreas ma le manava.

I vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e uiga i le melonini ma vaega o isi oloa, o le ae faʻagaloina mo sina taimi. E masani lava, o le melani pulupulu, o loʻo i ai fiber dietary and carbohydrates, e faʻaolaina ai le faʻaogaina o meaʻai. Afai e mamafa le pancreatitis, o le faʻaosofia atili o le faʻaogaina o fualaau oona e faʻaleagaina ai le tulaga. O le faʻaaogaina o le kelo i totonu o le vaega laititi o le faʻamaʻi e faʻasaina.

Faʻamatalaga e uiga i le mea sili ona taua

E faʻatagaina ma tatau ona faʻaaoga le melo mo le pancreatitis. Faafetai i le vitamini-mineral composition ma le pulupulu eleelea, o le fualaau faisua ei ai sona aoga aoga i le tino o le tino. I le pancreatitis e le masani ai i taimi filemu, e le faasaina ia gourds. O le melonini e 'ai i le ituaiga o moa, tiʻeli ma fou i ni vaega laiti i le va o' aiga. O le faʻafefiloi o melo ma isi meaʻai e matautia. Meainu suamalie aoga, e aofia ai i le lisi o faʻatagaina mo pancreatiti.

I le vaega laititi o le faamai, e tatau ona lafoai le kuluni, e ui i le saogalemu.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Melo ma le pancreatitis i le gasologa o le gasologa poʻo le taimi o se faʻalavelave faigata

E ui i le saogalemu, o le manogi suamalie o le meloni, lea e le o ese mai se fualaau suamalie poo le vevela, ae, i se isi itu, e tele mea aoga, e faasaina i le taimi o le faigata o le pancreatitis le tumau poo i se maʻi gasegase. Aisea e le mafai ai ona e 'aina le velo ma le pancreatitis i nei tulaga? E faʻapefea ona faʻamatalaina e fomaʻi le teteʻe?

E tusa ai ma togafitiga togafitiga faʻaaogaina, mo se totoga mumū, o le auala aupito sili ona popole e tatau ai. E tatau ona saofagā lenei i le taumafa ua filifilia.

Pe a 'aina se melonini i le meaʻai ma fiva gaʻo, e le mafai ona ausia:

  • ona o le faʻatoaagaina o le galuega o le endocrin o le afaina ua afaina, faateleina le pulelasi o totoga o meaʻai,
  • ona o le faateleina o gaioiga o le gland ma le televave o le inisalini i le tali atu i se masini i le suka o le toto,
  • ona o le faʻateleina o le faʻamalolo o le kulimi hydrochloric ma le faʻafouina o le gaosiga o le vai inu.

E le gata i lea, o le melonini ma le pancreatitis, e mafai ona mafua ai le afaina, tiga i lenei itu, o le tele o le gaosiga o le kesi, o le vave faʻavave o se vai faʻamalolo poʻo le foamy. O le mafuaaga o nei mea le lelei o le fiber, lea e aoga mo se tagata soifua maloloina ma o se puna o le malosi o le suka.

Ina ia le faʻaleagaina le ala o pancreatitis, o le melonini i le taimi o le vevela e le mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai. O lenei manaoga e faʻaaoga i mea uma e mafai ona faʻaaogaina, e aofia ai fualaau fou, faʻamago pe faʻasamaʻi, meloni tao poʻo le sua.

E mafai ona ou 'ai le melonini i le pancreatitis

I faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, e manaʻomia se taumafa, talu ai o le faʻaaogaina o nisi o ipu ma oloa e mafai ona faʻavevesi ai le faʻamaʻi poʻo le mafuaʻaga o faʻafitauli o le dyspeptic.

I le vaega laititi o le mumū, o loʻo faʻamaonia ai se taumafataga maloloina, e aʻafia ai vailaʻau, masini masini poʻo le faʻamalolo e faʻamalolo ai totoga o meaola. A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, o le taumafataga e itiiti le mamafa, e ui lava e faʻamalosia ai le tele o oloa.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le pancreas e mumu ma o le sooga ma galuega o le exocrine ua le atoatoa, o lona uiga, o enzymes e talafeagai mo le atoatoa o le gataiina o meaai aua le ulufale i le duodenum. Faʻatasi ai ma le hypercretory pancreatitis, o vailaʻau faʻamaloloina e le gland i le taimi o le gaʻoina o meaai i totonu o le manava e le mafai ona tuua le okeni ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le mafuaaga lea pe a uma ona 'ai nisi o oloa, e lagona e tagata maʻi le tiga i le itu tauagavale o le hychochorium pe i le pito i luga, lea e paroxysmal pe tumau. E masani lava, pe a uma ona solia le taumafataga, e afaina ai le tiga i le fatu, e masani lava ona maua mai ni faailoga e le o maua ai le toomaga, leu, flatulence, gauburn).

Ina ia aua le mafatia mai se osofaiga o pancreatitis ae le o le faʻaleagaina o le gasegase o le faamai, ua fautuaina e saili mai le fomaʻi mea o loʻo faʻasaina.I le avea ai o se tulafono, e naunau tagata maʻi pe mafai ona 'aina fualaau aina ma fualaau faisua, aua e leʻo manino i taimi uma pe faʻafefea ona aʻafia ai totoga o meaola (pe latou te faʻateleina le elemene, pe i ai ni mea e le manaomia i totonu o latou fatuga). O se tasi o fesili e masani ona fesiligia, pe mafai ona 'ai le meloni ma le pancreatitis.

Meloni i le vaega o le faamagaloga o pancreatitis

Pe a le maua le malosi o le mumū, ma i ai fomai e iai se mafuaaga e talanoa ai e uiga i togafitiga manuia ma le amataga o le faamagaloga, o maʻi ma pancreatitis e masani ona faalauteleina le tele o oloa faatagaina. Faatasi ai ma isi fualaau faisua ma fualaau faisua i le lisi autu i lenei tulaga, ua toe faafoi foi ipu.

O le kuluna ma le pancreatitis e fesoasoani i le faatumauina o le gaosiga o le tino gaʻo i totonu o le tino, ae aua le vave totoʻa i luga o fualaau. Muamua, e sili atu le aofia i totonu o le lisi o vaega laiti o le sua mai le melonini fou, folasusu vaivai po o le tila. I lenei tulaga, o le a mafai ona faʻaitiitia le tele o fila o loʻo i totonu o le meaʻai, ma o le silo i totonu o le faʻaogaina o meaʻai e le faʻaleagaina ai togafitiga.

Afai o le uluai aafiaga o le "feiloai" meloni ma pancreatitis e le faʻafefeteina e le tiga poʻo isi faʻaʻailoga e aofia ai i le maʻi, faʻafeiloaʻi atu le aano i salakeke, faʻatoʻaga ma meaai faʻatagaina pe 'ai faʻatasi, faʻamautu lelei i le fua.

Afai e faatagaina e le fomaʻi maʻi le tagata maʻi e pipii i se taumafataga Numera 5 e faʻaaogaina mo pancreatitis, e le tatau ona sili atu i le 100 kalama le taumafa e tasi.

Faʻasalaga ma, mulimuli i lou lava soifua lelei, e mafai ona e puipuia se faʻamaʻi tigaina o le maʻi ma fiafia i le siloni ma isi meaalofa o le taumafanafana i le vaitau.

E sili atu i lenei autu:

  1. E mafai ona 'ai le plum i le pancreatitis.
  2. Tomato ma le pancreatitis. E mafai ona 'ai tamato ma pancreatitis.
  3. O a fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis.
  4. E mafai i le silotila ma le pancreatitis. O a meaʻai e mafai ona maua i le pancreatitis!

Afai e te manatu o le tusiga e matua manaia ma aoga, o le a ou matua faafetai pe afai e te faʻasoaina atu lenei faʻamatalaga ma au uo i luga o fesoʻotaiga vavave faʻaneionapo. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o kulupu o fesoʻotaʻiga lautele.

E mafai ona faatagaina le tui i le taimi o le exacerbation o le pancreatitis

Melo ma le pancreatitis, e ui lava e leai se mea oona pe vevela, e mafai lava ona faia se mea leaga. E faʻasaina ona faʻaaoga i le taimi umi o le maʻi poʻo le toe foʻi. O mea taumafa e aofia ai le kemisi ma le faʻaaogaina masini o totoga o meaʻai, o lona uiga e le mafai ona e 'ai i meaʻai e tele ai le tele o meaʻai e ola ai poʻo le faʻamalosia ai le vavaeese o le suka.

I le 100 g o le melonini, 0.9 kalama o le fiber, ma e ui lava o lenei faailoga e laiti (i faʻi 1.7 g, ma apples 1.8 g), ua lava lava e faamanualia ai le mucosa mumū. I le faʻaopoopoga, pei o soʻo se oloa o loʻo i ai fiva ma suga faigofie, melonini ma pancreatitis e mafai ona faatupuina ai le tiga i totonu o le manava, afaina, faateleina o le gaosiga o le kesi, ma faaletonu o le fale, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O le fualaau faisua e faaosofia ai le puleaina o le vai gastric, lea e mafua ai le gaosiga o enzymes pancreatic e afaina tele ai gland ma talo. I aso popoʻi o le maʻi, e fautuaina e fomaʻi e te aloese mai soʻo se meaʻai, ma i le vaiaso a sau, faʻatapulaaina le faʻaaogaina o fualaau 'aina matala ona o meaola ma pectin o loʻo aofia ai.

O vailaau faʻamalosi faigofie ei ai i le pauka o loʻo i ai foi se aafiaga le manaomia i luga o le uʻamea. Latou te faia se avega e le tatau ai i suauʻu endocrin, faʻamalosia le gaosia o enzymes, ma e faʻafefe ai le tulaga o le gland, lea e manaʻomia ai le malolo galue.

Pe mafai ona faatagaina le tui i le taimi o le faamagaloga?

Pe a oʻo i lalo le faʻamaʻi o le pancreatitis, ma faʻamagaloina le faʻamaʻi, o le a faʻalautele le meaai a le tagata maʻi ma ua mafai ona ulufale atu i ai melons ma watermelons. E masani lava, o le pancreatitis ua faia e faasaga i le tala o le cholecystitis (i lenei tulaga, e faatagaina le melonini i le faamagaloga) ma e mafai ona faaosoina ai le suka suka (o le melonini e pau i ni vaega laiti), o le mea lea, ao leʻi aofia ai melons i le taumafataga, e tatau ona iloa pe o isi pathoces na tutupu i le talaaga o le faamaʻi masani le gaosiga o sugalaʻau i le tino.

E fautuaina e faʻaopopo lelani i le meaʻai muamua ile foliga o le moa po o le tilo. O fua mai le fualaau faisua e aoga foi, talu ai e leʻo iai ni fiber ma tumau ai mea aoga uma. Afai e le maua ni uiga le lelei pe a uma ona 'ai le melonini, ona mafai lea ona e' aina fou, ae i ni mea laiti.

Melo e tele mea aoga, o lea o lona faʻaaogaina e aʻafia ai le gata i fualaau otaota, ae faʻapea foi isi tino. Suga, fiber, vitamini A, C, P, fats, potassium, sodium, ma sima uʻamea o loʻo i ai i le pamu.

Ona o lona tuufaatasiga, o loo i ai aafiaga nei:

  • faʻamalosia le polokalama fatu cardiovascular,
  • faʻaleleia puipuiga a le tino,
  • faaleleia le fausaga o lauulu,
  • o se punavai o antioxidants lea e faʻagesegese ai le soifua matua, faʻalavelaveina le tuputupu ae o sela o le kanesa, faʻaitiitia le mamafa o le faʻaogaina o meaola,
  • aveese ia toxins mai le manava ona o fiva
  • fesoasoani e aveese nai maʻa laiti mai totoga urinary,
  • faʻaosofia le totoina o le toto,
  • toe faʻafoisia le paleni vai masima,
  • ei ai sona aafiaga o le anthelmintic,
  • faʻaleleia le faʻalaumalie aua o loʻo i ai ni enzymes.

O le mea lea, o le meloni o se tasi o nai oloa e mafai ona faatagaina mo le pancreatitis, aua e le gata e lelei ma e mafua ai le le lava o vitamini, ae e iai foi mea aoga mo le tino atoa.

O fea fua e le afaina

E taua le filifilia o le "saʻo" meloni. O le pauka e tatau ona matua, ae le o le tele, aua o le tele o le melonini, o le faateleina o le gaosiga o le kesi e masani ona matauina, ma o le microflora pathogenic e faateleina i se taoto umi. I se fualaʻau matutua, e manifinifi le peʻa e leai ni lanu meamata, o le siʻu ua mamago, ma o le manogi e susulu ma malosi lona faʻalauiloaina.

E le faatagaina e teuina le tilotilo mo se taimi umi, aua e vave ona paʻu, ae o ona uiga totino e le suia. A o lei tipiina le fua, e tatau ona fufuluina lelei ile fasimoli ile fale, aua e mafai ona aofia ai siama poʻo vailaʻau faʻaaoga e teu ai pe faʻaleleia ai le tuputupu ae, lea e pau mai i le paʻu i luga o le vaega suamalie.

O le tausisia o nei tulafono e taua tele mo tagata ei ai pancreatitis. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le meaʻai maualalo o le a faʻaosoina ai le ita, ma o le mumū o le pancreas, faʻatoʻaina i microbes poʻo le pauki paʻu e mafai ona faʻaleagaina le maʻi ma mafua ai le atinaʻeina o ona faʻalavelave.

E faʻafefea ona 'ai?

E fautuaina le melon ia faʻaaogaina e avea o se mea tutoʻatasi ma ia le faʻaopoopoina i isi oloa. Paʻu, pei o fualaau faisua ma fualaau aina, e le tumau i totonu o le manava, ae toetoe lava o le taimi lava lea e ulufale atu ai i le tootoo laitiiti. Afai ua tumu le manava, ona amata lea ona feoai i luga le melonini, lea e mafua ai ona faʻasaʻo mai gasegase lea e faʻafefe ai le afaina, paʻu, leisa, taʻitaʻia ai le nofoa ma le manava manava.

O le taumafaina o le kelo i luga o se manava gaogao e le o fautuaina foi, talu ai o le fiber e afaina ai puipui o le gaogao gaogao, ma o le vai gao ua natia e malosi tele i le mucosa gastric. Ae afai e faʻaitiitia le motusia ma le malosi o le suasusu, ona mafai loa lea e le fomaʻi ona fautuaina oe e faʻaaoga le elekinisi ile afa itula ao lei faia le taumafataga e faʻaolaina ai le faʻamalolo o le kulimi chlorhydrate ma faʻalautele ai le peristalsis.

E le fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le tuufaatasia o le kelo ma isi meaai. O le mea lea, o le melonini pe a uma le susu po o oloa gaosi susu e maua ai se faʻamalologa faʻalauiloa. Afai o maua le pikiakin i totonu o le manava i le ava malosi, manava manava poʻo le faʻaleagaina, e mafai ona manaʻomia. E le tatau ona e mulumulu le meloni i le vai, aua o le a faʻavaveina le faʻamalosi, mafua ai le colic ma le manava.

Faatasi ai ma le pancreatitis i le faamagaloga, faʻafeiloaʻi malie ai le kelo ma faʻaalia le tali atu o le fualaau oona i le fualaau faisua. Muamua e tatau ona e 'ai sina fasi pipi ma i le leai o ni vailaʻau faʻapitoa, o le vaega e mafai ona faʻatupulaʻia malie. 450 kalama o le melonini e mafai ona 'aina i le aso, o nisi tagata gasegase e faʻafeiloaʻi lelei le fualaʻau ma mafai ona' ai e oʻo i le 1.5 kilokalama o le paʻu pauna.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻavavevave o pancreatitis, ua faʻatagaina le faʻalolaina o le kelo, talu ai e faʻaolaina ai le gaogao, ma o lenei mea e mafai ona faʻamalosia ai le ala o togafitiga faʻaleaga. I le taimi o le faamagaloga, e mafai ona faaopoopo le melonini i le taumafataga, aua e aoga mea aoga ma e aofia ai le tele o vitamini.

Ae ui lava i lea, e taua le manatua e na o le melonini e matua ma ola aʻe i lalo o tulaga masani (e oʻo mai ia Aokuso - Setema) ei ai le manuia, ma e tatau ona e 'ese faʻatasi mai isi oloa i le va o le' aiga. Afai, i le faaopoopo atu i le pancreatitis, o loʻo i ai isi faʻamaʻi faʻamaʻi, ona tatau lea ona e maua mai le fomaʻi pe o le a le 'ai le kelo.

Tuua Lau Faamatalaga