E mafai pe le faʻamago foi apricots ma le maʻisuka ituaiga 2, o le lelei ma le leaga o fualaau mamago ma le maʻi

O le apricot tipi o se oloa sili ona lelei e toe faʻaleleia ai lea o le a faʻaleleia atili ai le tulaga masani o le tino, faʻaleleia ai le puipuiga o le tino. I le faʻaopoopoga i apricots mago, o faʻamaʻi mo le maʻisuka e faatagaina i ni vaega laiti. I le faʻaaoga saʻo o fualaau mamago, o radionuclides, toxins, metala mamafa ma tui e aveesea mai le tino.

E fesoasoani i faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga mai e leai se inisalini:

  • Faʻailoga o le ate ma fatuga - faʻamamaina mai mea leaga faʻamalosi e afaina ai le faatinoga o le urinary and detoxifying system. E faʻapitoa mo le pyelonephritis.
  • O le faʻafitauli faʻapitoa - e tutusa ma le togafitiga faʻasolosolo, e avea o se faʻasologa, e tatau ona 'ai sina apricot iti i aso uma ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o vailaau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina i le tino o le maʻisuka.
  • O le vaʻai laʻitiiti o se faafitauli taatele i le maʻisuka. O le mea masani, o le faʻaleagaina o le tino e mafua ona o le le lelei o le faʻaleleia o le toto poʻo aʻafiaga leaga ile nerve optic ona o le faateleina o le malosi ole mata.

Faʻafitauli i le cardiovascular system e taatele. E le o taimi uma e faʻataga ai ona 'ai le apricot ma le paʻu o le fatu, e faʻalagolago i le ogaoga o maʻi, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi i isi faiga ma okeni.

E sili ona lelei le 'aina o apricots mago faʻatasi ma isi fualaau mamago. O loʻo faʻapipiʻiina i laumei, meli, pala, almonds, cashews, Pasila pasi. Afai e te liliuina fualaau mamago, moli, meli ma nati i se mea e teu ai manu, e mafai ona e maua se vailaau masani o le a fesoasoani i faamaʻi viral ma catarrhal, ma faamalosia foi le polokalama puipuia.

O fasi apricots ua faʻamamaina mo le maʻisuka e aoga tele, ma i se vaega laitiiti o le a aumaia ai le tele o mea fiafia. Afai e te filifilia fualaau mamago e le o togafitia i vailaau, e mafai ona e saogalemu e ulufale atu i totonu o le lisi mo maʻisuka e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina.

Fualaau aoga

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e kukaina lenei mea suamalie ia oe lava. Mo lenei faagasologa, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Taʻu fua,
  • Faʻamau i latou i lalo o le tap,
  • Gagau fua i totonu o se apa lapoa
  • Saunia le sipuni mai le 1 lita o le vai ma le 1 kilokalama o le suka, ae e sili atu ona faʻaaoga se mea suitulaga,
  • Tuu ni apricots i le sipuni ma taofi le vevela vevela mo le 15 minute,
  • O fualaau mamago ua mama i le la mo le vaiaso,
  • E mafai foi ona e faʻaaoga le ogaumu,
  • E manaʻomia le teuina o apricots mago i ato poʻo atigi laupapa i totonu o le potu i le maualalo o le susu.

O le faʻamamaina o le tino e mafai ona faia e faʻaaoga ai se "compote" o apricots mago. Z00 g o fualaʻau suamalie le tolu lita o le vai. Faʻaauau le vevela mo le tusa o le itula. Faʻasaga i tua o le matelaina atoatoa, inu le fua na mafua mai i itula uma ma le afa. E le gata ina fesoasoani le mea e faʻamamā ai le tino, ae faʻapea foi le aveesea o lagona le lelei e maua e le anapogi.

O le faʻaaogaina o apricots mago e mafai ai e se tagata maʻi ona maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalauteleina ana meaʻai.

Muamua fua

Curd zrazy ma le fua o fua. 1 pc e aofia ai le 0.6 XE po o le 99 kcal.

Kuki le paluga falaoa. Faʻasaga le kusi e ala i se mea e fai ai meaʻai a manu pe faʻapipiʻi i luga o se faʻamalosi (sieve).

Faʻaopopo i ai se fuamoa, falaoamata, vanilla (painamoni) ma masima. Tipi le paluga.

I luga o se laupapa tipi, fofola i le falaoamata, taʻavale se tafaoga mai fafo. Vaevae i le 12 vaega tutusa, taʻitasi - taʻavale i se keke.

Tuu le 2 pi i le ogatotonu o le falaoa paluga. fufuluina i vai inu, fualaau mamago.

Suture le pito ma fusi i latou. Uʻu le pai i itu uma e lua o le suauʻu fuālaʻau.

  • Laʻu sisi laʻitiiti-gaʻo - 500 g (430 Kcal),
  • fuamoa - 1 pc. (67 kcal)
  • falaoamata (sili atu nai lo le 1 vasega) - 100 g (327 Kcal),
  • moa fualaʻau - 34 g (306 Kcal),
  • moli afifi - 150 g (69 Kcal).

Curd zrazy talafeagai, mai se vaaiga o mea taumafa, ia fetaui i le meaai o le taeao mo le maʻisuka.

O le filifilia o apricots mamago mamago e le o se mea faigofie

O le tali sili ona saʻo o le kukaina o le apricots oe lava mai fualaau apricot fou. I lalo o tulaga tau alamanuia, o fualaau aina ua kuka i le tele o suka suka, ona mamago ma auina atu mo le faatauina atu. I le fale, e mafai ona e filifilia le maualuga o le maualuga o le gaʻo poʻo le faʻaaogaina o le suka ina ia le afaina ai lou soifua lelei.

I le amataga, o fualaau papago mama e filifilia ma vaʻaia. O le faagasologa e sili ona lelei ona faia i le taimi o le fualaau aina o nei laau, ina ia mafai ai ona fua fua. Aua e te filifilia apricot sili ona manaia o se foliga tutusa - e mafai ona taʻu mai ai se maualuga o mea o vailaau oona.

Mea faʻapitoa mo le faʻamagoina o fualaau mamago

E i ai se fua faigofie mo apricots matutu, lea e faatagaina mo le maʻisuka ma e le mafua ai ni faʻafitauli:

  1. Ua fufulu fualaau aina i lalo o le vai ma faapipii i totonu o se pusa lapoa.
  2. Ina ia saunia se suauu masani, 1 kg o suka i le 1 lita o le vai e faʻaaoga. I le maʻisuka, e sili atu le faʻaitiitia o lona faʻaoga poʻo le faʻaaogaina o suka.
  3. Ua tuʻuina apricots i le sipuni fufulu ma tausia i luga o le vevela vevela mo le 10-15 minute. Ina ia sili atu le suamalie o le apricots mago, o fua e mafai ona tuʻu i totonu o le vai mo le tele o itula.
  4. E tatau ona faʻamagoina fualaʻau mama. E tatau ona i ai i le la mo le itiiti ifo ma le vaiaso ina ia le faʻaitiitia ai le oloa maeʻa. O le a sili atu le saoasaoa e faʻamago ai fualaau aina pe a tuʻuina i totonu o le ogaumu mo le 6-8 itula.

Teuina fualaau mamago i totonu o atigipusa laupapa po o taga, i le vevela o le potu ma le maualalo o le susu. Pepa lanu moana e le talafeagai mo lenei faamoemoe. O le tausisia o tulaga uma e teu ai oloa o se isi avanoa lea o le kukaina o apricots mago i le fale.

O maʻi suka e puleaina le suʻaina o le suka e mafai ona faatagaina e aofia ai apricot ua mamago i ni vaega laiti. E sili atu le faaopoopo o fualaau mamago i oloa ua maeʻa, aloese mai le togafitia o latou vevela. I lenei tulaga, o vailaau aoga ua faʻaumatia, ma o le aofai o le kulukose e ulufale i totonu o le tino e le suia.

I le amataga, o fualaau papago mama e filifilia ma vaʻaia. O le faagasologa e sili ona lelei ona faia i le taimi o le fualaau aina o nei laau, ina ia mafai ai ona fua fua. Aua e te filifilia apricot sili ona manaia o se foliga tutusa - e mafai ona taʻu mai ai se maualuga o mea o vailaau oona.

Contraindications

O le mea muamua ma sili ona taua, o le mea moni, o le taufaasese o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o soʻo se fualaau suamalie, suamalie suamalie, ma le tele o oloa ma soʻo se aofaiga o suka e le manaʻomia.

O isi tagata atamamai e faʻalavelave faʻalavelave faʻamaonia le iai o faafitauli i le gastrointestinal tract. E pei ona e iloa, o le faʻaaogaina o apricots matutu e fautuaina i se taimi faapitoa o le aso ma i se aofaiga patino.

Afai e le ausia ia tuutuuga na tuʻuina atu, e ono tupu mai le manava ma isi mea le lelei.

E le fautuaina ni apricots ua faʻamamaina mo i latou e maʻisuka oe latou te faitio i le maualalo o le toto. I le faaopoopo atu, e tusa lava pe o le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka i totonu o tagata o le atinaʻe lea o gasegase o le tino, e foliga mai. O le mafuaʻaga lena, ao leʻi amataina le faʻaaogaina o le oloa, e matua fautuaina lava e maua e le maʻisuka le leai o se mea e faʻafefe.

O maʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi e tatau ona manatua o le tele o le taumafaina o fualaau mamago i le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻaosoosoga o se faʻafitauli o le maʻi ona o uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le apricot matutu i ia ituaiga o pathologies o le gastrointestinal tract as pancreatitis, ULC.

O fasi apricots ua afaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le tele o mea e mate ai fualaau. I luga o le vaega o vaʻa ma le fatu, e mafai ona matauina le faʻamaoniga (se mataua o le toto). Faatasi ai ma se tuufaatasiga e pei o le maʻisuka ma le taumatematega, o faailoga o le togafitiga autu e mafai ona faatetele.

E leʻi faʻaaogaina apricots ua afaina i meaʻai i le tulaga o le maʻisuka. I le taimi lea, e taua le vave ausia o le faʻamaonia o le kulūkose i totonu o le tino, lea e mafai pe afai e te mulimuli i meaai sili ona mamafa ma le faʻasaina o meaai suamalie. E le gata i lea, o le apricot mago e le talafeagai mo le maʻisuka:

  • Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi ile fetus,
  • A o feagai ma se faʻalavelave tele o faʻamaʻi masani o faʻamaʻi toto.

Ia mautinoa ia 'aina le apricot mago i le ao, aemaise i se aofaiga patino. O le le mulimuli i lenei fautuaga e mafai ona iu ai i le le lelei o le tino ma le manava.

Faʻaeteete pe a faʻaaoga le apricots mago e tatau ona faʻaalia i le maʻisuka ma le faʻaitiitia o le toto maualuga. O le apricot e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto e sili atu, lea e faʻaleagaina ai le soifua lelei ma faʻaleleia ai faʻaaliga o le maʻisuka.

O apricots ua mama e mafai ona mafua ai ni mea e afaina ai le tino ma afaina ai le tino ae le o le soifua maloloina ua faamoemoeina. E tatau ona tuuina atu ma le faaeteete tamaiti.

I faʻalavelave faʻalavelave o le gastrointestinal tract (pancreatitis, faʻamaʻi maʻi maʻi o le tino, ma isi) o le faʻaaogaina o fualaau mamago e faasaina. I le maʻisuka faʻamama, o le sauaina e le manaʻomia foi, e mafai ona faʻaosoina ai le faateleina o le glycemia.

O lenei mea e sili ona matautia mo le atinaʻe o le tamaʻi.

O tagata e sili atu le mamafa o le tino e tatau ona faaeteete e faʻaaoga ai apricots. Mo meaai paleni, e le lelei tele. E sili atu le 'ai i nisi taimi le apricot fou - o le maualuga o le maualuga o le sugar sugar is high.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o apricots malogo i le maʻisuka

O nisi tagata fai meaʻai e fai mai o apricots ua mamago o se oloa aoga, aua e tele mea aoga. E na o le kalori mea o loʻo i luga o le fala, ma e le manaʻomia mo se maʻisuka. O le suavai o mea lelei e maua ona o mea o loʻo i ai suga o le natura masani - 85% o le tuufaatasiga o mea, ae o le glycemic index is in terms masani.

Aisea e fautuaina ai apricot ua mama i nisi taimi i le maʻisuka:

  1. E mauoa i elemene taua.
  2. Organic acids.
  3. Vitamini.

I le taimi lava e tasi, e leai se mea e manaʻomia e faʻatau ai le pata i le tele, o le manaʻoga i aso taʻitasi mo meaʻai suamalie e faamalieina i le 'ai na o ni fasi keke se lua. O le tele o lenei mea e mafua mai i aʻafiaga, e amata i le maualuga maualuga o le toto, e faʻamaeʻa i le tele o meaʻai.

Afai e mafai ona 'ai le le faʻasalaina, apricot fou, filifili. Faaaoga le taimi e tupu ai le fua i luga o se laau.

I le taumalulu, faʻatapulaaina oe lava e faʻamago apricot i vaega nei:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 e le faatagaina ai gasegase e sili atu ma le 50 kalama o meaʻai i aso taitasi.
  2. Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua, o le a mafai ona faateleina le gaosiga i le 100 kalama i le aso.

Afai e faʻavaivaia le ulu i lona mamanu, e mafai ona faʻaopopo i faʻatoʻaga eseese mo le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e le au atamamai e teena le vevela o togafitiga, a leai se tasi e na ona miti e uiga i faamanuiaga o le oloa. Ia faʻaeteete i le vaimama mago pe a faʻapea foi ona e mafai ona mafua ai ni allergies.

O fualaau mamago mo le maʻisuka o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata. E aoga le aofia ai vine mo le maʻisuka i le lisi o aso taʻitasi. O le tele o tagata e mafaufau pe mafai ona aina apricots ua mamago pe a maua le maʻisuka. O fasi apricots e faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai se mea e faʻafeagai lelei.

O fasi apricots ua faʻamamaina mo le maʻisuka e le gata ina aoga, ae mafai foi ona afaina. E leʻo mafai e fomaʻi ona iloa lelei pe mafai ona 'aʻai apricots mago i le i ai o le maʻisuka.

Na vaeluaina manatu o tagata atamamai. O nisi oi latou e talitonu o lenei oloa o se fualaau sili ona maualuga-kalori.

E aofia ai suga masani, e le manaʻomia mo se faʻamaʻi faapena.O le isi vaega o fomaʻi e fai mai e fetaui lelei ia manatu o apricots mago ma le maʻisuka.

O lenei manatu ua faamatalaina i le mea moni o fualaau mamago e tele mea aoga.

I le faʻaaogaina o apricots matutu mo le maʻisuka, e taua le mafaufau i se pasene tele o suga (e oo atu i le 85%), ae o le faʻamatalaga glycemic o le oloa e laʻititi lava, e tusa lava pe faʻaaogaina pe leai foi lenei suamalie e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafuaina, e fuafua i le ogaoga o le togafitiga.

Selu ma le maʻisuka

O le faʻaaogaina o apricots matutu ma le maʻisuka ituaiga 2 e matua faʻamaonia lelei. E le aoga le lafoaia atoa. O lenei oloa:

  • e puipuia ai le atiina ae o fatu fatu, toto toto ona o le faateleina o mea oona ma le magnesium,
  • fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega o le gastrointestinal tract, e puipuia ai le tupu mai o le faʻailoga ona o fiva,
  • aveese le toxins ma toxins, faamama le ate,
  • saturates ma vitamini ma mūmū ma micro elemene talafeagai,
  • fesoasoani e faʻaleleia le vaʻai, puipuia le foliga mai o pathologies mata.

Cardiologists fautuaina tagata gasegase oe na i ai fatuga o fatu ma taʻalo e 'ai e oo i le 10 apricots ua mamago i le aso.

O le lisi o faʻasalaga e aofia ai:

  • maʻi faʻamaʻi
  • paʻu peptic o le manava, duodenum.

O le faaiuga i luga o le faʻamalosia o le aofia ai o fualaau mamago i le taumafa o tagata gasegase maualuga maualuga o le kulukose maualuga e faia e le endocrinologist.

O mea le lelei o le oloa e manino: o apricots mago ma le suka o le toto e mafai ona tuʻufaʻatasia. O le mea e tusa lava pe itiiti ifo le GI (30), o le vaega o le gaʻo o le gaʻo o loʻo faʻatusalia e le glucose ma le fructose i se foliga faigofie digestible. O le mea lea, o le suka pe a uma ona 'ai le fua e vave ona alu tonu i le toto, ma e oʻo lava i le i ai o fiva e le faʻaitiitia ai sea "faʻamaʻi suka".

Apricots ua faʻamamaina - tulafono mo le aofia ai i le taumafataga mo le maʻisuka

O fasi apricots ua faʻamamaina mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa. I le maʻisuka, o meaʻai e fuafua i se auala e tumau ai le faʻaaogaina o le carbon i le tutusa lava le tulaga. O lo latou fuataga e fuaina i oloa e ala i areto falaoa (XE). E tasi le falaoa e tutusa lelei ma le 12 g o suauu, lea e manaʻomia ai le 2 vaega o inisalini e faʻaumatia.

I le 15 g apricots matutu, o nei mea e tusa ma le 3 vaega o fualaau mama, tasi XE. I se tasi taimi, e mafai ona e 'ai pe tusa ma le 100 g o fualaau mamago, lea o le a avea ma 6-8 fasi falaoa. O nei faʻatusatusaga e tatau mo i latou o loʻo faʻaaogaina inisuasiga ile inisalini i le suka maualuga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e le o iai le maʻisuka, e fautuaina e endocrinologists le amataina o fualaau mamago ma le 3-4 fasi vaega o apricots ua mamago. Afai e leai se oso i le suka, ona mafai lea ona faateleina le aofaiga ua fuafuaina.

E mafai ona aina apricot i soo se taimi o le aso, ae e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

  • E le mafai ona e 'ai fualaau mamago i luga o se manava gaogao, o le a faʻaleleia ai le gaosiga o le kesi, e taʻitaʻia ai i totonu o le manava ma le gaogao,
  • Aua le faʻaaogaina le oloa ao lei alu i le moega. O fasi apricots ua faʻamamaina o loʻo faʻaitiitia lemu, lea e mafai ona mafua ai le le lelei o le faʻaogaina o meaʻai i le malologa,
  • O le apricots e sili ona lelei e faʻaaogaina faatasi ma isi oloa. Faʻaaoga mo le maʻisuka o le 'aiga o le taeao e faia mai le oatmeal vaʻa ma fasi fasi fasi apricot. E mafai ona faaopoopo ni fualaau aina suamalie, o fuamoa fualaau aina, o le apricot e lelei tele ma aano o manufasi,
  • E faʻatagaina mo le maʻisuka e aofia ai le tusitusi apricots i le taumafataga. Latou te manaʻomia ina ia saunia e aunoa ma le suka, pe a uma ona faʻafefeteina, ona suamalie lea o le vai, o lea e fiafia ai tamaiti e inu.

E mafai ona taʻua apricots i apricots mago. E saunia mai i mea laiti apricot, ma e iai fatu i totonu. O le apricot e aofia ai le itiiti ifo o le kulukose, o lona uiga o le maʻisuka e mafai ona 'ai i le tele o mea.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino, e tatau ona faʻaitiitia le aofai o suga e ulufale atu i le tino. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa e lafoai atoa le fua. I lalo ifo o se faʻalavelave faʻasolosolo e pau ai i latou o loʻo i ai le tele o mea inu.

O fasi apricots ua faʻamamaina e le manaʻomia mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le fetaui i le manatu o meaʻai e maualalo i le koko, fautuaina mo lenei maʻi.

Mea aoga

O apricots ua mamago o se puna o le tele o mea taua mo le tino. E ui lava i le maualuga o le kulukose i totonu o le oloa, o le glycemic index is normal. O le mea lea, o apricots mago ma le maʻisuka e faatagaina, ae i ni vaega laiti. O le meaʻai e aofia ai mea taua:

  • vitamini (C, A, E, B1 ma le B2, biotin, sosolo),
  • antioxidants
  • organic acid (malic, citric, salicylic)
  • elemene taua (Potassium ma magnesium ma isi).

Faʻafetai i vitamini B ma karatini, faʻaleleia le faʻaaliga. O le Miamine (B1) e aʻafia i le faʻaliliuina atu o lagona tuga. Faʻatasi ai ma lona le atoatoa, faʻaleagaina ai le leʻo, e faʻapupula ai le leaga o le vaai. Vitamin B2 e puipuia mata mai le tele o le faʻaalia i avela o le ultraviolet. O le ascorbic acid e faʻamalosia ai le tino puipuia. O le vitamin E e maua ai le gasegase ma le malosi o le antioxidant, e aofia ai i le biosynthesis o le heme. Biotin o se vaega taua o enzymes lea e faatonutonu ai le metabolism o lipids ma proteins.

O tagata faʻatoʻa faʻatoʻilaloina e tutusa le taua. Latou te puipuia le faʻapipiʻiina o faʻamalolo saoloto. E taofia ai le faaleagaina o puipui o le tino.

O le potassium o se tasi o elemene sili ona taua mo le tino. O loʻo aofia ai o ia i le faʻatonutonuina o le gaioiga o le loto ma le faʻamalosia o le pao. E le gata i lea, o lona tulaga masani i le toto e fesoasoani i le taofiofia o le toto. O le magnesium e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Faʻafetai i lenei faʻatinoga, faʻamaonia le faʻamaoniaina o le gaosiga o le gaʻo.

Apricot ua faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

Saturation o fualaau mamago ma le suka e 84%. Mo lenei mafuaʻaga, ua finau mai nisi o le endocrinologists e faapea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le mafai ona aina apricots. E le gata i lea, o le apricot mago e aofia ai le mea o lona kalori. Ua avea lenei mea ma mafuaʻaga taua mo se maʻisuka e teena ai se mea e fiafia iai.

Ae peitai, o le tele o fomaʻi e talanoa e uiga i aoga o le oloa. O lona faʻasinomaga faʻamaonia e talia mo tagata e maua i le maʻisuka. Ona o le tumu o apricot ua mama ma mea aoga, o le taliaina o togafitiga ua fautuaina foi i tagata gasegase. Afai e iai le maʻisuka ituaiga 2, ae leai se meaʻai, ma o le maualuga o le cholesterol atoa o loʻo i totonu o le masani, ona faʻaaogaina lea o le apricot matutu.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia mautinoa o le mauaina o au mea e sili ona e fiafia i ai e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka, e tatau ona e mulimulitai i fautuaga. Muamua lava, o tagata gasegase e maua i le insulin-tutoatasi ituaiga o faamai e tatau ona faatapulaʻa ia latou mea taumafa taumafa o lo o aofia ai gaʻo (paluga, oloa falaoa). E tatau foi ona faʻapipiʻi apricots mago ma mea e aʻafia ai le atinaʻe o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga sina kalu falaoʻo po o kāloti. Ona o le mea moni e faapea o le fualaau aina e aofia ai le tele o fiva, o le taumafa tele e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le vaega o meaʻai. E mafai ona e anapogi i se teuteuga o apricots ua mamago e faʻamalu ai le tino i mea aoga.

Ma o le aveina o le apricot mago e le afaina, e tatau ona e manatua tulafono mo lona filifilia. Afai o le oloa na saunia faʻamalosi, ona leai lea o se mea aoga i totonu. O le mea lea, e sili atu le aua neʻi faʻaaogaina sea oloa. O nei apricots ua mamago e foliga mai e matua lelei atoatoa - e oʻo lava i pito, lanu paʻepaʻe susulu, lanu matagofie. Fualaau mama, kuka lelei, e foliga mai e le mafaamatalaina. O lanu lanu enaena po o lanu enaena, o le manogi e malosi.

Tip. Afai o loʻo e faʻatau pea vine, saunia lelei, e tatau ona sasaa i le vai ma faʻatagaina e tu mo le 30 minute.

E le gata i lea, o apricots mamago mama e le pipii faʻatasi, e le o vaaia i luga. O le maualuga e tatau ona vevela, e aunoa ma ni vaalele.O le meaʻai e le afaina i le tofo (i le tulaga o sea tofo o loʻo i ai se avanoa e faʻamaʻaina ai vine i le taimi o le vevela). O le manogi o le uʻamea e ono mafai pe afai e solia le gaosiga o tekonolosi - o lona uiga o fualaau mamago na faʻamago i totonu o le umu. O le susulu mataga o le luga ua faalataina e le le faamaoni o le au faatau - o vine ua mamago sa paluina i le suauu ina ia maua ai se foliga fou. O le mea lelei, o le a suamalie fua.

Aso fai aso

Ole aofaiga ole oloa e faʻaaogaina e le tatau ona sili atu i le maualuga ole fua ole fua. Mo apricots ua mamago, e lelei tele le 'ai e oo atu i le 100 kalama o apricots faʻamago masani, lea e fetaui ma manaʻoga. Afai e te 'aina fualaau suamalie tele, e mafai ona atiaʻe e le gata i mea mama, ae o le faateleina foi o le suka.

I le taimi lava e tasi, e sili atu le lelei le faʻaaogaina o apricots matutu i la latou mamanu mamā. E mafai ona faʻaopoopo i meaʻai, ti, salati. Ae e le mafai ona e gauai i le vevela togafitiga. I lenei tulaga, o mea aoga uma e le aoga. Aʻo lelei - 'ai fualaʻau mamago ma fua o susu-susu.

Le tuufaatasiga o apricots mago ma ona uiga i le maʻisuka

O fasi apricots faʻamaʻi i le maʻisuka o se mea taua i le taumafataga. E ui lava i le maualuga o le suka i vine (pe tusa ma le 53%), o lona fuainumera glycemic e na o le 30, e pei o le susu po o meaʻai susu. O lenei faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai o le apryots mago i le maʻisuka e faʻagesegese lemu ma e le faʻateleina le maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

O fualaau aina mamago o se punavai o vitamini, microelements, ma meaola oona. 100 g o apricots ua mamago e aofia ai:

  • vitamini: B1 (0.1 mg), B2 (0.2 mg), C (4 mg), A (583 μg), D (5.5 mg), PP (3.9 mg),
  • Meaʻai: meaʻai (1717 mg), phosphorus (146 mg), magnesium (105 mg), calcium (160 mg),
  • elemene elemene: apamemea (0, 14 mg), uʻamea (3.2 mg), manganese (0.09), zinc (0.24).

E faʻafefea ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka?

O le fesili e le gata pe mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka, ae faʻapea foi le tele o le mea e mafai ona faʻatagaina i le aso pe tasi foi i le taumafataga. O tagata mamai e mulimuli i se togafitiga faʻamalositino e mautinoa ai o loʻo i ai pea i le tulaga lava e tasi ia meaʻai. Ina ia fua la latou fua i oloa, e faʻaaoga ai iunite falaoa (XE). O se tasi o ia iunite o le aofaʻiga o oloa e aofia ai le 12 g o meaʻai gaʻo ma e manaʻomia ai le 2 PIECES o le inisalini mo lona gaosiga ma le faʻamalosi.

1 XE e tutusa ma le 15 g o apricot ua mamago (3 fua ogatotonu). I le tasi taumafataga, e mafai ona e 'ai i le 6-8 XE, o lona uiga, e tusa ma le 100 g o nei fualaau mamago. O le faailo e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2 (o le insulin-dependent) e fuafua ai le aofaʻi o inisalini ma oloa o le a faʻaalu i lenei gaosiga.

O a apricots ua mamago e filifili mo le maʻisuka?

Pe a filifilia ni apricots matutu, e tatau ona e aloese mai ituaiga lanumeamata moli. E le mafai e tagata gaosi oloa ona faʻaopopo ni vailaʻau i fualaau mamago, o mea e afaina ai le maʻisuka, ma faʻatoʻaga. I luga o le palate, o le mea lelei o le oloa e le suamalie tele, e itiiti lona taua. I fafo atu, o le a eseese le laʻau, foliga ma lanu.

Aʻo le i ai le apricots e tatau ona saunia. O fualaau mamago e le nonoina i latou i le vevela togafitiga, ae o tuutuuga mo la latou felauaiga ma le teuina e tumau pea ona lilo, e pei o le mama o vine. Liligi le fuainumera manaomia o apricot ua mamago i le vai mo le 10 minute, sui i ni nai taimi. O fua e manatu mama o le taimi lava e muta ai le vai ona maua ai se lanu moli po o se lanu.

Fagogo mago apricots i le fale

O le tali sili ona saʻo o le kukaina o le apricots oe lava mai fualaau apricot fou. I lalo o tulaga tau alamanuia, o fualaau aina ua kuka i le tele o suka suka, ona mamago ma auina atu mo le faatauina atu. I le fale, e mafai ona e filifilia le maualuga o le maualuga o le gaʻo poʻo le faʻaaogaina o le suka ina ia le afaina ai lou soifua lelei.

I le amataga, o fualaau papago mama e filifilia ma vaʻaia. O le faagasologa e sili ona lelei ona faia i le taimi o le fualaau aina o nei laau, ina ia mafai ai ona fua fua.Aua e te filifilia apricot sili ona manaia o se foliga tutusa - e mafai ona taʻu mai ai se maualuga o mea o vailaau oona.

Mea faʻapitoa mo le faʻamagoina o fualaau mamago

E i ai se fua faigofie mo apricots matutu, lea e faatagaina mo le maʻisuka ma e le mafua ai ni faʻafitauli:

  1. Ua fufulu fualaau aina i lalo o le vai ma faapipii i totonu o se pusa lapoa.
  2. Ina ia saunia se suauu masani, 1 kg o suka i le 1 lita o le vai e faʻaaoga. I le maʻisuka, e sili atu le faʻaitiitia o lona faʻaoga poʻo le faʻaaogaina o suka.
  3. Ua tuʻuina apricots i le sipuni fufulu ma tausia i luga o le vevela vevela mo le 10-15 minute. Ina ia sili atu le suamalie o le apricots mago, o fua e mafai ona tuʻu i totonu o le vai mo le tele o itula.
  4. E tatau ona faʻamagoina fualaʻau mama. E tatau ona i ai i le la mo le itiiti ifo ma le vaiaso ina ia le faʻaitiitia ai le oloa maeʻa. O le a sili atu le saoasaoa e faʻamago ai fualaau aina pe a tuʻuina i totonu o le ogaumu mo le 6-8 itula.

Teuina fualaau mamago i totonu o atigipusa laupapa po o taga, i le vevela o le potu ma le maualalo o le susu. Pepa lanu moana e le talafeagai mo lenei faamoemoe. O le tausisia o tulaga uma e teu ai oloa o se isi avanoa lea o le kukaina o apricots mago i le fale.

E faʻatagaina apricots faʻamaʻi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O fualaau mamago maualuga e maua ai le sapalai o vitamin talafeagai ma minerale, toe faʻaleleia le manava, ate, faʻatele le maualuga o le hemoglobin. O le faʻafitauli, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e leai ni meaʻai e mafai ona faʻaumatia i le le faʻatapulaʻaina, ma e leai se mea e faʻamalo ai le apricots - 100 g o fua o se meaʻai atoa. E taua foi le tausia o le lelei o meaai, ma o fualaau mamago e sili ona lelei saunia mo i latou lava i le fale.

E mafai e le maʻisuka ona 'aina ni apricot mago pe leai

O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili ma le faaeteete meaai mo se meaai i aso taitasi. O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e tuusaʻo lava i le taumafataga fautuaina e fomaʻi. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka, aʻo leʻi 'aina se mea fou, o le a latou maua pea lona faʻamatalaga mataʻitusi (GI), mea o le kalori, le malosi o le malosi, ma isi. I lenei tusiga, tatou te iloa ai pe mafai e le maʻisuka ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 pe leai foi.

O le a le faʻaaogaina o apricots matutu

O lenei oloa o apricots, tipi i le afa ma vaʻaia, ona faʻagogoina lea i lalo o le natura poʻo le tuʻuina atu foi i se faiga faʻakinolosi faʻapitoa. Ua tumu lona tino:

  1. B vitamini (B1, B2, B9), A, E, H, C, PP, R.
  2. Minerale: potassium, magnesium, iron, sodium, phosphorus, iodine.
  3. Organic acids: salicylic, malic, citric, tartaric.
  4. Pule.
  5. Suga.
  6. Tannins.
  7. Inulin.
  8. Dextrin.
  9. Pectin.

Apricots ua saʻo le mafaufau i fua o le soifua maloloina.

Mo togafitiga togafitiga, e fautuaina e fomaʻi le aina o apricots ua mamago, ona o mea aoga uma o fualaau aina fou o loo teuina i totonu, ma o le faateleina o le faateleina o le mamafa pe a latou malogo.

Ona o le aveeseina o le suavai, ua tupu ai le faateleina o meaola oona. O le faʻapipiʻiina o minerale i apikolini mago e 3-5 taimi le maualuga atu nai lo latou mea i fualaau aina fou.

O lea i totonu o apricots matutu o loʻo i ai le tele o le potassium ma le magnesium, ma e talafeagai lenei mea mo tagata mamai o loʻo mafatia mai le fatu ma maʻi faʻapitoa. E mafai ona taʻua saogalemu le fatu fatu. Mai fualaau mamago uma lava, e sili atu le tele o le potassium nai lo le mea e totoe.

O le maualuga o le toto suka e mafua ai le le atoatoa o le toto i le myocardium, lea e mafua ai le osofaia o le fatu ma le faaletonu o le fatu. O le Hyperglycemia e mafua ai le faʻavaeina o faʻamalo i luga o vaʻa, o latou vaeluaga pe maeʻa atoa, ma o se taunuuga - faʻaleagaina o le myocardial.

E fesoasoani le potassium i le myocardium i le masani, faʻamautuina le fatu o le fatu, ma o ia foi o se tagata e sili atu ona puipuia le siama. E taofia ai le faaputuputuina o suauu masima i totonu o toto toto, faʻaitiitia ai le toto maualuga, fesoasoani e aveese mea leaga mai le tino.

O le masnesium o se elemene taua, e taua tele mo le faatumauina o le soifua maloloina o le autalavou ma le fatu. O tagata e le o maualalo i lenei mea e sili atu ona afaina i maʻi fatu. O le masnesium foi e aofia ai i le tuufaatasiga o le inisalini ma lana gaioiga. O le le atoatoa o lenei vailaʻau i sela e mafua ai ona le mafai ona faʻamalosi le kulukose.

Ua faamaonia e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o le maualalo o le magnesium e faʻapupulaina ai le tetee o sela i le gaioiga o le inisalini, ma, o se taunuuga, e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o lona faʻasalaga i totonu o le toto. O lenei aʻafiaga ua lauiloa o le syndrome o syndrome, ma o loʻo faʻamatalaina o le prediabetes.

O le afa o tagata maʻisuka e pagatia ona o le leai o le magnesium i le tino. I le tele oi latou, o le maualuga o le magnesium e sili atu le maualalo nai lo le tapulaa maualalo mo tagata. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tulaga e sili atu ona faigata i le mea moni o le masani ona faʻaaogaina o le inisalini e faʻaleleia ai le faʻaumatiaina o le magnesium i le taimi o le urination.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i se meaai e tumu i meaʻai e aofia ai le magnesium, o le maʻisuka e manaʻomia se faʻaaogaina faaopoopo o lenei elemene i aso uma. I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le soifua manuia lautele, o sea fuataga o le a fesoasoani e puipuia le tupu mai o le maʻisuka retinopathy ma le faʻaleagaina o le vascular system.

O suauu toto e mafua ai suiga i le fausaga o tioata ma mata mata. O lenei mea e oʻo atu ai i le maʻisuka retinopathy, glaucoma, faʻasaʻo, ma le tauaso. O le apricots ua mama e aofia ai le tele o vitamini A, lea e aoga tele mo le faatumauina o se vaaiga mamao. O lona le atoatoa i le tino e mafai ona mafua ai le le mautonu o mata vaivai, lapataiga, ma faaosooso ai le atinaʻe o myopia. O Carotenoids e faʻalauteleina le vaʻaiga o le vaʻai ma lona eseesega, puipuia le tioata ma le retina mai faʻamaʻi pipisi, ma mafai ai ona e tausia le galuega vaaia mo le tele o tausaga.

Vitamini o le kulupu B e taua tele mo mata, pe a latou mautinoa o latou tulaga masani ma le faʻatinoga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o aafiaga o le mata e sili atu ona lelei.

O le Miamine (B1) e aʻafia i le felafoaʻiina o aʻafiaga o le nasu, e aofia ai le vaʻa mata. O lona faaletonu e mafua ai le afaina o le namu, ma solia ai le tulaga lelei o le vaʻaia, faʻaosofia ai le atinaʻe o glaucoma.

Vitamin B2 puipuia le retina mai le faaleagaina e ave o le ultraviolet, o lona uiga, e avea o se ituaiga tioata tioata. Ona o lona le atoatoa, o le mucous ma le horny membranes ua faʻaumatia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o conjunctivitis, ma mulimuli ane faʻamaonia.

Taumafa tau taumafa

E tusa lava pe o le a le sugar i totonu o apricots mago (e tusa ma le 84%), o lona faasinomaga faʻamaualuga e tele. Ma afai e faʻaaogaina ma le faaeteete e le maʻisuka lenei oloa, e mafai ona e mauaina le tele o faamanuiaga mai ai.

Glycemic Index - 30

Faʻafiafiaga kalori (faʻalagolago i le vasega) Kcal / 100 g

Vaevaega o falaoa - 6

O le faʻatulagaina o le falaoa e faʻavae i luga o le faavae o faʻamaumauga i luga o le aofaʻi o carbohydrates, talu ai e aʻafia ai le maualuga o le glycemia. O ia faʻatusatusaga e faʻaaoga muamua mo le maʻisuka ituaiga 1. O le aoga o le malosi ma le kalori o meaʻai e faʻaaogaina i meaai e tatau ona faʻamalamalamaina e tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi 2.

Apricots mago ma mea e faʻaaoga ai

I le tele o mea, o le aina o apricots ua mamago e le fautuaina mo tagata soifua maloloina. Mo le maʻisuka, o le a lava le 'ai e le sili atu ma le lua fagu o le apricot mago i le aso, aua o loʻo aofia ai le tele o suka ma le sili atu o le masani e mafai ona oʻo atu ai i le oso malosi i le kulukose.

I le maʻisuka, taumafai e faʻaoga apricots mago e le o se taumafataga ese, ae o le faasolosolo malie lava e faaopoopo i fualaau aina, fuamoa fua, yogurts ma isi ipu. O se taeao sili ona lelei o le taeao e kuka ai le oatmeal ma fasi fasi apricots mago ua kuka i totonu o le vai vevela.

I le avea ai o se tulafono, o le apricots e seleseleina mo faamoemoega faapisinisi e togafitia i le sulfur. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina i latou i meaʻai, fautuaina e fufulu maeʻaeʻa i le tele o taimi i le vai poʻo le faʻamalo i le vai inu, ona faʻaogalua ai lea mo le 20 minute.E sili le filifilia o apricots mago, mamago i se auala masani ma e le o gaosia i soʻo se mea faaopoopo e tuʻuina atu ai se ata.

E mafai ona e iloaina apricots mago ua togafitia i le sulfur dioxide e ala i le lanu moli lanumoana o le fua. E masani lava ona faʻamago apricots o le eleele lanu enaena, ma o loʻo manino lava foliga.

O le isi ituaiga o apricots ua mamago o le apricot, mo le gaosiga o isi ituaiga. O fualaau suamalie nei, ua mama i luga o se laau, ma mulimuli ane aoina i pusa laupapa, o loʻo teuina faʻatasi ma mite ma laulaʻau basil. I lenei auala, latou te taumafai e aloese mai le faʻaumatia o le fualaau aina e ala i faʻamaʻi.

Mo maʻi suka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi ma mafatiaga mai le mamafa o le mamafa, e sili atu ona aoga le faʻaaoga o le apricot, ona o lenei ituaiga o fuamago mamago e sili atu ona faʻamalolo ma e itiiti mea faʻamalolo nai lo apricots mago. E le gata i lea, e tele atu mea e maua ai le potassium, e aoga tele mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka.

Apricots ua mama ma le maʻisuka

O fasi apricots ua faʻamamaina o se apricot ua leai se fatu ma ua puipuia ai vitamini ma mea aoga. O lenei fualaau mamago ua manatu o se koneteina maumea o le uʻamea, potassium ma le magnesium, lea e tele taimi e sili atu nai lo le apricot fou. E iloa lelei o le potassium ma le magnesium e faʻamalosia ai totoga o le cardiovascular system, ma o le uʻamea e aofia i le hematopoiesis. I le faaopoopo atu i elemene o elemene, o le pulpot pulpot dried o le a faʻapipiʻi ai le tino ma mea e aofia ai:

  • vitamini o vaega B, A, E, C ma le PP,
  • vailaau oona, mo se faataitaiga, malic ma le citric,
  • glucose
  • protein ma gaʻo,
  • pectin ma garotene,
  • inulin.

E mafai ona aina apricots faʻamaʻi i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma le ituaiga o gaioiga, o se punavai o vitamini.

O le apricots ua faʻamamaina e aofia ai le tele o vitamini e aoga mo le maʻisuka, ae o se tali mautinoa pe o fualaau mamago e le fetaui.

E tusa lava pe le mafai e fomaʻi ona tuʻuina mai se tali manino, e fautuaina pe faaaoga pe leai foi le apricot, o se faleteuoloa o mea aoga e tatau ona faʻamaonia se tali lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, aʻafia ai le fatu cardiovascular, ma faʻamago ai apricots e aofia ai le tele o le potassium, magnesium ma le vaitamini C. O le ituaiga o maʻisuka e le o se faʻamaʻi atoa, ma e masani ona atiae i fafine aʻo maʻitaga, o le logo o loʻo galue le pancreas i lona tapulaa ma e manaʻomia fesoasoani. Vitamini ma minerale o le a lagolagoina le pancreas, ma o le a fesoasoani i se pepe maloloina. E ese lava, e taua le taʻua o le vailaʻau o inulin, lea e manatu i ai o se meaʻai fua tele. Inulin e fesoasoani i le maʻisuka e pulea le kulukose ma le cholesterol.

O ni nai fasi vaega o le a le afaina tele: o apricots ua mamago ma le maʻisuka ma le fua faatatau masani o lona faaaogaina

O le aofia ai i le taumafa a tagata oe ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, fualaau suamalie suamalie, e aofia ai apricots ua mamago, e mafua ai le feeseeseai i fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

O le mafuaaga o le resonance o le tuufaatasiga o nei oloa. E pei o apricots mago, i le tasi itu, latou te aofia ai se vaega tele o vitamini, minerale ma vailaʻau kemini e aoga ma taua mo le tino (lea e taua tele mo le maʻisuka), ma i le isi, o le tele o le suka masani.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o apricots malogo mo le tino o loʻo maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le taumafa na faatonuina e le fomaʻi. E faʻatatau ma le faʻaeteete le fua o le oloa, o lona faʻatautaia o le kalori, o le tau o le malosi ma le faʻasalalau faʻapitoa.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai faʻamago apricots i le maʻisuka ituaiga 2 ma pe faapefea ona aoga, pe a faʻamagoina apricots faʻamaʻi toto, i le a le ituaiga ma le aofaʻi e tatau ai, o le a fesoasoani lenei tusiga.

E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua po o le lua o loʻo i ai faafitauli i le lomiina ma le suka, ona tatau ai lea i le tagata maʻi ona filifili na o meaai e matua le afaina.A leai, e leai se tautalaga o le soifua maloloina masani ma lelei le soifua maloloina.

Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua tele le tausisi i se meaai faapitoa, lea e tatau ona matua ma saogalemu pe a mafai ai. O nei mea taumafa o le a le gata ina fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le kulukose i se tulaga masani, ae faateleina foi le puipuiga.

O le tuufaatasiga ma le kalori mataupu o apricots mago

O fualaau aina suamalie mama ua tumu i vitamini, minerale ma isi mea e aoga mo le maʻisuka:

  • uʻamea aafia i le faagasologa o le hematopoiesis,
  • paluka, faʻamaonia le fua o le fatu,
  • faiʻai faʻalelei-magnesium
  • calcium, faʻamausali o le puʻu, fao ma le nifo lalata,
  • cobalt aofia i le tuufaatasiga o mea amino,
  • o vailaʻau oona e aafia i faiga faʻava-oona,
  • vitamini e maua ai gaioiga o meaola,
  • fiva faʻamaina o le intestinal
  • gaʻo gaʻo e maua ai le malosi i le tino.

O fasi apricots fou e ono le toe faʻaleleia. O a latou kalori o loʻo i ai na o le 45 kcal. Ae ona o le tekonolosi o le gaosiga i foliga malogo, oa latou fua ua avea ma tino maualuga-kalori. Mo le 100 g o apricots ua mama, 243 kcal e tatau, lea e tele mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le uma, ma lenei faʻamaʻi, o maʻi e masani lava ona le fiafia. O le mea lea, e mafai ona aina apricots mago i ni mea laiti, mulimuli i fautuaga a fomaʻi.

E mafai ona 'ai le maʻisuka i apricots mago

Apricots o fualaau pito i sili ona lelei o saute e mafai ona kuka, mago, mago. E oʻo lava pe a uma le faʻamago, latou te taofi le tele o mea taua. E maitauina o le tele o le uʻamea ma le paluga i apricots matutu o loʻo tumau pea lava e pei o apricots filifilia fou. Ona o lona tulaga tulaga ese, o le vailaʻau o le vailaʻau e matua gauai uma lava i le tino ma e sili ona aoga lona aoga.

O aoga o le apricots mago i ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e le taugata. O ona fua, pe a faʻaaogaina:

  • faateleina le hemoglobin,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • faaleleia atili le fatu
  • fufulu le tino o toxins,
  • puipuia le atinaʻeina o le kuluma, faʻamalosi le faʻamalosi,
  • faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • e taofia ai le tuputupu ae o le tino, lea na faamaonia e saienitisi,
  • toʻafilemu le tino, faaleleia le mafaufau, manatua, faʻaleleia le mafaufau,
  • i ai se aafiaga lelei i galuega tau fatu,
  • faaleleia le tafe toto.

Tului: O iinei na matou talanoa ai pe ono mafai e le maʻisuka ona 'ai aso - http://diabetiya.ru/produkty/finiki-pri-saharnom-diabete-mozhno-ili-net.html

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalavelave, talu ai ona o le faʻaleagaina o le gasegase ona o le atinaʻeina o se maʻi e mafua ai isi faʻamaʻi matautia. O apricots ua mamago o le a fesoasoani e taulimaina nisi oi latou, ma puipuia lo latou tupuga mai:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi (apricots mago mama e faʻamamaina le toto ma fatuga mai fatuga o meaola ma toxins ua faʻatuina i le taimi o le gaioiga o le galue o le ate diabetic),
  • faʻamaʻi pipisi ('apricots mago faʻamalosia le aʻafiaga o mea faʻamaʻi),
  • faafitauli o le gasegase (toe toto i le tuufaatasiga o apricots malogo e faʻamalosia ai le nerve opic, o le vaʻai mataʻutia, lea e sili atu ona leaga i le maʻisuka),
  • atherosclerosis (apricots mago e puipuia ai le teuina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e aloese mai faʻamaʻi pipisi e taatele i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2).

E faʻapefea ona 'ai le apricot malo i le maʻisuka

O le fiafia i fualaau suamalie o fualaau mamago, e le tatau ona galo ia i tatou le lapataiga ma tulafono mo le aina o apricots ua mamago.

  • e 'aina uma i le mama ma faʻapipiʻi i ipu autu,
  • ma le maʻisuka ituaiga 1, 50 g o fualaau aina e mafai ona 'ai, ma le maʻisuka ituaiga 2 - 100 g,
  • faʻafefete, tao tao, apricots mago mamago apricots e le fautuaina. O le oloa ua maea ona gaosia, o le mafuaʻaga lea ua leiloloa ai nisi o mea taua. O gaioiga faifaipea o le a le tuʻuina avanoa e ola ai vitamini, ma na o fiva e ulufale i le tino,
  • o le apricots ua mamago e lelei lelei ma aano o manu, rice, salad, desserts,
  • faatasi ai ma se taumafa malosi, e faʻatagaina e 'ai e le sili atu ma le lua ulu o fualaau mama i aso taitasi,
  • e fautuaina e 'ai le apricots mamago pe a uma le' aiga o le taeao o se meaʻai. E matua le fautuaina e faʻaaogaina i le po po o luga o se manava gaogao - o le mea lea e mafua mai i le le mautonu o le digestive.

O le faʻaleagaina o apricots ua mamago e matautia tele i aʻafiaga ogaoga, o le oso malosi i le suka ma isi faʻalavelave.

E faʻapefea ona filifili apricots malogo

O fualaau mamago e fesoasoani lelei i le taumalulu, pe a oʻo mai le fesili ona o le le lava o vitamini i totonu o le tino. Pe a faʻaleleia lelei, latou te taofia uma vaega taua. E le tatau ona galo le maʻisuka e na o apricots mago mamago o le a maua ai le tele o aoga ma o le a le afaina.

O le filifiliga pito sili ona lelei ua faʻamagoina apricots, kuka i le fale mai a latou lava seleselega. Le faia o lenei mea:

  • fualaau aina suamalie ua totoina ma fufuluina,
  • mo le 1 lita o le vai faaopoopo i le afa afa ipu suka pe sui foi,
  • 'aʻaʻaiga o apricots i le siva suamalie, kuka mo le 10 minute ma tape le afi,
  • ina ia mafai ona sasaa mai apricots mago ma sogasolo, e mafai ona e tuu i le siva mo ni nai itula,
  • ona faʻamalūina lea o fua i le ogaumu poʻo lalo o le la.

E tatau ona filifilia saʻo ia apricots ua gaosia i le gaosiga o oloa, ma gauai atu i foliga o oloa:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. O le sili atu ona manaia o le lanu o le fualaau aina, o le sili atu ona lelei i le lelei. Ina ia maua le matagofie o laʻau, e fesoasoani mai vailaau kemikolo ma vailaʻau o le apricots. O apricots moni ua mamago, mago i lalo o le la e aunoa ma ni vailaʻau, faʻapogisa ma liliu ai enaena. E taua tele le leai o ni stains, molding, dirt i le oloa.
  2. O fasi apricots ua mamago e le tatau ona avea ma mea e le faʻaaogaina, faʻafefeteina pe matua faigata. O lona uiga ua solia le tekinolosi gaosiga ma teuina. O sea ituaiga oloa o le a maua ai sina aoga ma e mafai ona afaina ai le maʻisuka.
  3. Aua e te matamuli e ave se fasi 'apricots ua mama i ou lima. Afai, pe a sasaina, e salalau, laulaʻau siaki i luga o tamatamailima, amata ona taofiofi, ona taʻu mai ai lea o le oloa e leaga tele ma e te le tau manaʻomia e faʻatau.
  4. O le lanu o le lanu ma le mamafa i le fetus o loʻo faʻaalia ai e pisapisao i le paluka oona poʻo se isi vali.
  5. O le gasegase mulimuli, o le oona pe a uma ona 'ai fualaau mamago e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina, e oo atu i le oona malosi.

I le filifilia ai o se oloa maualuga maualuga, e tatau ona e sauniuni mo le faʻaaogaina. E tatau ona faʻafefeteina apricots mo le 30 minute i le vai inu e faʻaaoga ai mea uma o vailaʻau ma vailaau faʻamaʻi atonu na faʻaaogaina i le gaosiga. Ona fufuluina lea o fua ile vai malulu. Seiloga e mafai ona 'aina.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o apricot ua mamago ma le maʻisuka

E pei ona e iloa, o apricots mago ua mamago apricots, o feeseeseaiga e uiga i le faʻatagaga e talafeagai pea. O le mea moni o le faʻaaogaina o apricots mago ma le maʻisuka i le isi lima e le taliaina, aua e aofia ai le 85% gaʻo. Ae i le isi itu, o lona faasino igoa e 30, lea e matua laitiiti, ma o le mea lea o le folasaga i totonu o le taumafataga ma le ituaiga muamua ma le lua o maʻi e mafai ona manatu ua tauamiotonuina. Ina ia mafai ona malamalama i mea uma e fesootaʻi atu i aoga ma mea leaga o nei fualaau mamago, e tatau ona suesue i lona fatuga ma isi uiga taua.

E faapefea ona filifili ma e mafai ona ou 'ai e aunoa ma ni tapulaa?

O le faʻaaogaina o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻatino e tusa ai ma tulafono faʻapitoa.Ae ui i lea, ao lei faamatalaina e uiga i lenei mea, ou te fia tosina atu i manatu o le filifiliga o le oloa na tuuina atu. O le mea moni e faapea, o le apricots toe mamago o le lelei lelei o le a aoga mo le maʻisuka. Pe a filifilia, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e tatau ona lava le malosi ma, sili atu, lautele.

E mafai foi ona faatauina mai apricots ua mamago, ae o se oloa o le laiti ma le vaivai e le tatau ona faaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona afaina ai le tino o le maʻisuka, e aofia ai lona tino. E taua foi le manatuaina o lenei fualaau mamago, pe afai e fou ma e masani ona lelei, e tatau ona moli i le lanu, e le o manino. O isi lanu - mo se faataitaiga, lanu enaena pe samasama - o le a taʻu mai ai o le oloa ua tuai, ma o le faʻaaogaina o le a le aoga tele.

O le a sili atu ona saʻo le teuina o apricot maroke i se nofoaga manaia, aua o lenei mea e faʻaleleia ai le umi o lenei vaitau. Ae ui i lea, e matua malosi le faʻavaivai e faʻamago ai fualaau mamago, i le itu lea o le a faʻaaoga atoa ai ana meatotino aoga. O fasi apricots faʻamaʻi ma le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i le aso atoa, aʻo tagata fai meaʻai ma diabetologists e faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • o apricots ua mamago ma le maʻisuka e le tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao,
  • o le a sese le faʻaaoga ao lei alu i le moega, aua o mea leaga i le fualaau oona e foliga mai
  • E le tatau ona e vevela apricots ua mamago, aua o lenei tulaga ua leiloloa uma ai ona aoga, ma o le aofaʻi o suka, i le isi itu, ua faateleina.

E fautuaina e tagata faapitoa le faʻaaogaina o apricots mago i aso uma mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faia o lenei mea e mafai ona faatagaina i se aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻataʻitaʻiga talafeagai i le suamalie. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fetaui pe a fai e te saunia ni falaoa i le fale ma faaopoopo i ai se vaega itiiti o apricot ua maeʻa tapuni i le oloa na faʻaalia.

E mafai foi ona faʻaaoga fatu ma nati i le tuufaatasiga o le oloa na tuʻuina mai.

O le mea moni, o ia falaoa ua faia i luga o le fale o le a sili atu le soifua maloloina ma sili atu le malosi nai lo se falaoa e faatauina mai, ma o lea ua fautuaina ai mo le faʻaaogaina o le maʻisuka.

O le a toetoe lava a faʻapipiʻi apricots ma mea e pei o aano o manu, iʻa. E faʻatagaina e faʻapipiʻi apricots matutu i le tuufaatasiga o salakeke poʻo, mo se faataitaiga, araisa. Ae ui i lea, ina ia faʻamaonia le sao ma le aoga o ia faʻapotopotoga, e matua fautuaina lava e feutagai ma se fomaʻi - tausisoifua maloloina poʻo le diabetologist. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le tali i le fesili pe faʻamamago apricots e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka e mamao mai i taimi uma.

O le tele o faitioga mo le faʻaaogaina o apricots matutu

O le mea muamua ma sili ona taua, o le mea moni, o le taufaasese o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o soʻo se fualaau suamalie, suamalie suamalie, ma le tele o oloa ma soʻo se aofaiga o suka e le manaʻomia. O isi tagata atamamai e faʻalavelave faʻalavelave faʻamaonia le iai o faafitauli i le gastrointestinal tract. E pei ona e iloa, o le faʻaaogaina o apricots matutu e fautuaina i se taimi faapitoa o le aso ma i se aofaiga patino. Afai e le ausia ia tuutuuga na tuʻuina atu, e ono tupu mai le manava ma isi mea le lelei.

E le fautuaina ni apricots ua faʻamamaina mo i latou e maʻisuka oe latou te faitio i le maualalo o le toto. I le faaopoopo atu, e tusa lava pe o le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka i totonu o tagata o le atinaʻe lea o gasegase o le tino, e foliga mai. O le mafuaʻaga lena, ao leʻi amataina le faʻaaogaina o le oloa, e matua fautuaina lava e maua e le maʻisuka le leai o se mea e faʻafefe.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O le mea lea, o apricot mago e mafai ona iloa o se oloa faʻatagaina mo le ituaiga 1 ma e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 2. Ae peitai, ina ia mafai ona faʻaalia lelei meatotino aoga, e matua fautuaina oe e filifili se fualaau mama ma faʻaoga atili e tusa ai ma tulafono uma. E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le i ai o faʻasagaga, lea e tatau ona amanaia e le maʻisuka.

Fualaau mamago mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona e gafatia?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele tagata gasegase e popole e uiga i meaʻai faʻamalosi. E moni lava lenei mea mo le faʻaaogaina o sitaili, aua e toatele tagata e le mafai ona mafaufauina o latou olaga e aunoa ma i latou. Ona fua mai lea o fualaau mama i le laveai, lea e mafai ona suitulaga ai selu. Ae mafai ona faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi, ma o le a le iʻuga?

O a fualaau mamago e mafai ona ou 'ai ma le faʻatafunaina o le pancreatic? E mafai ona 'ai fualaau mama i le maʻisuka lautele? E faapefea ona afaina i le tino? O le tele o maʻisuka e matua fiafia e tali nei fesili. O le mea moni, e sili atu le sailia o faʻamatalaga auiliiliga e uiga i meaʻai a tagata gasegase mai le fomaʻi, ae faʻatasi ai ma le auala sao, e mafai ona e atiaʻe taʻitasi se lisi mo oe lava ia.

O le maʻi suka ma fualaau mamago o ni mea e tutusa lelei. Ae o se faʻamaʻi i soo se tulaga o le teena o nisi o fiafiaga o le olaga. O le maʻisuka ituaiga 2, o le mea e leaga ai, o le ituaiga sili lea ona matautia o le maʻi, o fualaau mamago i le vaega lona lua o le faʻamaʻi ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le a le aʻafia ai le tino. E mafai ona e 'ai i le maʻisuka, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e faʻatapulaʻaina a latou numera, talu ai o nei mea lelei e maualuga tele i kalori.

Peitai, e feteenai ma le manatu o le toatele, o fualaau taumafa mama ua i ai se aafiaga lelei i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau mamago mo le maʻisuka o le a aoga pe a fai o le sauniuniga na faia faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

E mafai ona 'aina faʻamalosi i le saogalemu. E le gata i lea, o le sili lea ona saogalemu o fualaau mamago uma.

Laʻau: ia 'ai ma le fiafia

E mafai ona 'ai le laumei mo le maʻisuka ituaiga 2? O a faʻamanuiaga ma aʻafiaga o nei fualaau mamago, o loʻo maua e fomaʻi fomaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le oi luga o le lisi o meaʻai faasaina, ae e mafai ona e 'aina ma le faʻaeteete. E fautuaina e le faʻaaogaina i lona mamanu lelei, ina ia mafai ai ona faʻateleina le maualuga o le toto suka. O le maʻisuka ituaiga 2 o lona uiga o se mea e sili ona mafaufau i ai ma le faʻaeteete e aofia ai laʻau.

E iai le tele o le mea e maua ai le laʻau, lea e taua tele i lenei faʻamaʻi. E puipuia ai faamai pipisi, lea e matua taua lava, talu ai ona o le maʻi ua i ai sona aafiaga le lelei i lenei tino, e faaosofia ai le tele o maʻi. Ole faʻamamaina o le iniseti, e faʻamafiesea ai se tagata o toxins e maualalo ai le puipuiga.

O lea la, e mafai ma e tatau ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2. Laʻau mo le maʻisuka e mafai ona 'aina, ona e faʻavasegaina ai le gastrointestinal tract e sili atu ona aoga nai lo le faʻaaogaina o laʻau ma isi ituaiga o fualaau. E le gata i lea, o laumei e maualalo i calories, lea e mafai ai ona e taumafaina e aunoa ma le fefe i le mauaina o le mamafa o le mamafa. O le mea moni, e pei o soʻo se oloa, e tatau ona 'aina uma laʻau i le fua talafeagai o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o aso taʻitasi o le 2 vaega i le aso, ae le vave. E sili ona lelei le faʻaopopo o le oloa i cereals poʻo salata, e saunia ai ipu eseese i luga o lona faavae. E sili ona aoga le inuina o le compote mai laumei, ae leai se suka. O le a afaina, ae o le a le mafua ai le faateleina o le kulukose toto. A maeʻa ona fufulu laʻau, ia mautinoa e fua le maualuga o le suka i totonu o le tino, talu ai e leai se tasi e fai mai mautinoa pe faʻapefea ona aafia ai lenei oloa.

Ae faapefea isi fualaau mamago?

E mafai ona ou 'ai aso ma le maʻisuka? E taua le maitauina o aso i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faaleleia atili o le faagaoioia o le tele o polokalama o okeni.O le mea lea, o le fesili: aso e maua ai le maʻisuka, tusa lava pe mafai, e masani ona faʻamatalaina, talu mai aso e tatau ma e tatau ona 'aina lelei, ma o le faʻamaʻi e le mafai ona alu i le tulaga sili ona mamafa, ioe, afai e tausia le vailaau, aua le gaogao ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Aso mo le maʻisuka ituaiga 2 e aʻafia ai le tino i le auala lenei:

  • Latou te le faatagaina le vaʻai e faʻavaivai,
  • Faʻasalalau le galuega o le faʻamaʻaloga ma le faʻatonuina o le cardiovascular organization,
  • Latou te faʻamamaina le faʻamaʻi.

Aso mo le maʻisuka: e mafai pe leai foi i soʻo se tui? O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e le faatagaina ai ni oloa, ma o aso e aofia ai i nei oloa, o loʻo i ai i soʻo se aofaiga, ae o nisi taimi e mafai ona e gafatia ni nai mea lelei.

O nisi o loʻo popole i le faʻamatalaga pe mafai ona 'ai aso mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, e ui lava o le ituaiga lona 2 o le faamai ua manatu e sili ona faigata, o le faʻaaogaina o aso e tutusa uma mo ituaiga uma o le maʻi, o lea ia fuafua lelei au meaʻai, ae le o le faʻamoemoe e faigofie lau maʻi.

Faʻailoga aso o le tino e iai mea aoga? O le mea moni, o lenei fualaau mamago e mauʻoa i vitamini, iron, magnesium, sodium ma isi mea e tatau ai mo se tino maloloina.

I le manatu o le fesili: e mafai ona faʻaaoga aso mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tali e le manino: e mafai, ae le o soʻo se mea e fai. O lenei oloa e maualuga le malosi o le malosi, o lea ia 'ai e 2 fasi vaega i le aso. E le gata e faʻaaogaina aso, ae faʻapea foi i isi oloa. E oo lava i tagata maloloina e matauina le fua o fualaau mamago ina ia le lelei, o lea ia aua le lotovaivai, o le ae foliga ataata.

Apricots e fufulu: 'ai ma le fiafia

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka? E pei foi o isi oloa, o apricots mamago e mafai ona afaina ai le tino, pe a le o le faʻaleagaina o lenei oloa. O fasi apricots ua faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ona e maua ai e le tino le tele o mea aoga. Ae ui i lea, i tulaga taʻitasi, e mafai ona mafua ai le maualuga o le toto suka. O le mea lea, pe a faʻaaoga, vave fua le maualuga o le kulukose ina ia le toe faia ni mea sese i le lumanaʻi.

Ae aua le soona fai, o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani uma i le tino ma mafai ona afaina ai. O le au atamamai atamai e fautuaina le 'aiina o fasi apricots e lua i le aso, ae o le sili ona lelei o le 1 le vaega. Ae peitaʻi, e tupu le fomaʻi e faʻatagaina oe e faʻaopopo i ai se mea itiiti o nei fualaau mamago i le lisi, ia mautinoa ia feutagai ma se fomaʻi. E taua le matauina o nisi tulaga, e mafai foi e le fomaʻi ona faasaina le faʻaogaina o apricots matutu, o lea la e manaʻomia ai se faʻatalanoaga.

O fasi apricots ma le maʻisuka e sili ona fetaui pe afai o nei fualaau mamago e fefiloi ma fatu o meaʻai pe 'ai faʻatasi ma isi fualaau mamago. E le gata i lea, o lenei oloa e lelei tele ma aano o manu, lea e toaitiiti tagata e iloa e uiga i ai. E faʻafela mai faʻasagaga mai ai ma faʻafefiloi aoga. Faʻafefea ona faʻaalia ina ia ese lau lisi.

O le mea lea, o le fesili: e mafai ona 'ai fualaau mama i le maʻisuka, ei ai se tali mautinoa. O le mea moni, e lelei, ae o loʻo i ai mataupu taʻitasi. Ina ia aloese mai faʻalavelave, faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina oloa.

Fai mai tagata popoto o nei oloa mo le faʻamaʻi e sili ona 'aina faʻatasi faatasi ma isi ipu poo le kukaina o tusitusi tusitusi e aunoa ma le suka. Manatua tulafono faavae o mea taumafa, faamalositino, inu tele vai, mataʻituina lau kulūkose o le toto i taimi uma, ona le afaina lea o oe i fualaau mamago, ma o le ae lagona le manaia tele.

O se olaga saʻo e le gata o se mea e manaʻomia muamua mo tagata mamai. O tagata soifua maloloina e tatau foi ona mulimuli i se taumafataga ma faamalositino, ona e leai se tasi na te iloa le a le taunuuga o se olaga le mautonu ma le amanaia le manatu o fomai.

Apricots ua faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2: auala e tatau ona aofia lelei i le lisi

A oo mai i fualaau mamago, e toatele tagata e muamua mafaufau i apricots ua mamago - o se fua matagofie ma se lanu susulu, manogi mafanafana ma le fiafia o le meli. O le apricot ua faʻamago i le la e faʻapitoa ia lava ia e le gata i mea aoga ma mea elemene o fualaau fou. E mafai ona faʻaaogaina le tele o suka, apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o isi faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e tatau ona matua tapulaa i le taumafataga. Ae ona o le filifilia tulaga ese o antioxidants ma minerale o loo maua i le apricots ua mamago, o lenei fualaau mamago ua fautuaina ina ia faaeteete ma le faaeteete i le lisi o le maʻisuka pe afai e leai ni tuusao saʻo.

Apricots ua mama ma ona ituaiga o le maʻisuka

O mea taua o apricots mago mo le maʻisuka e faalagolago i le auala o lona gaosiga (ata: healthandsoul.ru)

O apricots ua mamago ua mamago fua o apricots. O fua tetele e faʻasaʻoloto mai fatu ma faʻagogo mo le tusa ma le vaiaso i le la, maua mai le lanu-lanu uliuli poʻo le lanu enaena (pe a fai o le susu i latou) fualaau mamago. Mai fatu laiti apricots ua faʻamagoina ma se fatu, ua maua ai se ituaiga o apricots ua mamago - apricot. I le gaosiga o oloa mo le saunia o apricots matutu, saunia apricots e togafitia i togafitiga, lea e maua ai fualaau mamago o se lanu moli matagofie ma faaleleia lo latou saogalemu.

O le fufuluina o apricots ma le fesuiaʻiina o ni apricots mago ma apricots o se mea e ofo ai le suia o le tuufaatasiga o nei fua. O le mea lea, mo se faataitaiga, i le apricot fou e aofia ai le 2 g fiber, ma i le faʻamago o lenei aofaiga e toetoe lava lima taimi le maualuga. I le fua tutusa, o le aofaʻi o meaʻai faʻamalosi i apricots mago ua faʻapupulaina foi i le faʻatusatusa i fualaau aina: mo se faataitaiga, o apricots e aofia ai le 305 mg o le potassium, ma i apricots - 1781 mg. I le taimi lava e tasi, o le apricot e sili atu ona maualuga lona taua nai lo apricots mago i le tele o itu.

Faatusatusaga uiga o apricots mago ma apricot (mo le 100 g) taua mo le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le micro ma elemene elemene, o ituaiga ituaiga suga e masani ona faʻapipiʻiina i apricots. I le 100 g o fualaau mamago, pe tusa o le 8 g o le sucrose, 33 glucose ma le fua o le fructose e 12. O le mea lea, o apricots mago i le maʻisuka e mafai ona fautuaina ma le faʻaeteete tele, e ui lava o lona faasino igoa gincemie (GI) e na o le 30 iunite, lea e faʻamatalaina e se maualuga maualuga o filo o meaʻai.

Le aoga o apricots mago i le maʻisuka

O apricots ua faʻamamaina e faʻalavelave ai i le maʻi suka (photo: previews.123rf.com)

O apricots ua mamago e iai se vailaʻau faʻapitoa. E le tele ni elemene eseese ma vitamini o iai, e pei o isi fua ma fualaau mamago, ae oi latou o loʻo i ai o loʻo faʻatusalia i se taua tele e mafai ai ona latou maua ni mea moni faʻapitoa.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e avea o se faʻamaʻi faʻatasi i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, talu ai o fesuiaiga o le glycemic e matua afaina ai toto toto. Faatasi ai ma le maualuga, o le mafiafia o puipui lapoa e tupu faatasi ai ma lo latou faateleina o le malupuipuia ma le vaapiapi o le lumen, o lea o se tasi o togafitiga togafitiga o se meaai i meaai e maua i le potassium ma le magnesium. O apricots ua mamago o se tasi lea o elemene sili ona fautuaina o le taumafa o le antihypertensive, aua o 100 g uma o lona vaega gaosi e 1717 mg o le potassium ma le 105 mg o le magnesium ua faʻaumatia. E le gata i lea, o le potassium o loʻo i totonu o apricots mago e puipuia ai le hypertrophy o toto toto o le fatu, e fesoasoani ai e puipuia le faʻamaʻi o le maʻisuka masani o le maʻisuka.

O se mea taua mo le maʻisuka o le maketi, lea e tele naua i apricots. O Silicon e nafa ma le gaoioi o puipui o toto toto ma faʻamaonia le faiga o metabolic, ae o lona mea sili ona taua, o le faʻaleleia lea o le lagona o le telefoni feaveai i le inisalini. E le gata i lea, o lenei elemene elemene e faʻalautele ai le gaioiga o le vitamini A, C ma E.

O nei vitamini o loʻo i ai ni mea faʻamalosia malosi, ma o le apricots ua mamago e aofia ai se tulaga uigaese o antioxidants.Mo fualaau uma e 100, o le 583 mcg o vitamini A, 5.5 mg o le vaitamini E, ma le 4 mg o vitamini C ua faaopoopoina, ua faaleleia atili foi i se uʻamea maualuga. O faʻamaʻi faʻamaʻi mai apricots mago e puipuia ai le gaioiga o fualaʻau saoloto, i lalo ole aʻafiaga o le peta beta o le pancreas, lea e faʻapipiʻi ai le inisalini, oti ma le metabolism o le carbohydrate. E le gata i lea, o faʻamalolo saoloto e faʻaleagaina ai siama o le toto, vaʻaia le lipid metabolism, ma mafua ai le atherosclerosis, thrombosis ma isi faʻalavelave matautia mo le maʻisuka. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o apricots ua mamago o le elemene fautuaina o le taumafataga.

Tulafono faʻapitoa mo le faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete o apricots malogo i le lisi o le maʻisuka

A faʻapipiʻi faʻatasi ma oloa gaosia mai le protein, o faʻamago apricots e le mafua ai le oso o le maʻisuka i le maʻisuka (ata: getbg.net)

E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ma pe o le a le aofaʻi, e tatau ona talanoaina ma se fomaʻi o le a amanaia ia foliga o faʻamaʻi pipisi. O lenei fualaau mamago e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le kesi i totonu o le manava. O fasi apricots ua faʻamamaina e faatatau i oloa e le manaʻomia mo le maʻi o le peptic ma le tele o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e faʻasaga ma le tino vaivai. Faʻatasi ai ma le faʻafefe o allergies, e fautuaina foi e aua neʻi faʻalavelaveina le aofia ai o apricots mago ma apricot i le lisi o maʻisuka.

I le leai o ni tuusaʻo tuusaʻo, e faʻatagaina apricots mago e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 i le aofaʻi ole 4-5 fualaʻau laʻau i le aso. O lenei mea pe afai e leai se meaʻai, e maualuga le maualuga ole maualuga o le toto toto ma o le cholesterol atoa o loʻo i totonu o tapulaa masani. Ina ia maua le maualuga o le suka i apricots mago e le faʻapogai ai le suamalie, o lenei fualaau mamago e fautuaina ia tuʻuina i se tasi taumafataga ma isi meaʻai e aofia ai le tele o palatini ma gaʻo. O lenei tulafono o le tuufaatasia o meaʻai autu e mafai ona vave faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga ma aloese mai le hyperglycemia pe'ā uma ona 'ai.

O se tasi o faʻalapotopotoga sili ona lauiloa o le vaitamini o le tipiina o apricots faʻamago ma pulu ma nati i tutusa tutusa. Ole laititi e itiiti le GI i fualaau mamago ma faʻafouina le metabolism, ma fatu (almonds e sili atu ona faʻaaogaina), ona o palatini ma gaʻo, faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka.

O le isi pulega o le faaaofia ma le poto o apricots malogo i le lisi o le maʻisuka o fualaau mamago e tatau ona 'aina i le taeao, pe a mafai ona mataʻituina faʻamaʻi fua pe a uma ona' ai ma, pe a tatau ai, ave fua o le suka. O le apricots mago mamago o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei ma le lelei i le siʻomaga po o le oatmeal - ipu o le muamua ma le lua o le taeao, e mafai ona faaopoopoina i le 100 g o le yogurt masani. O apricots ua velaina e tusitusi ma pipi o le a maua ai le aano o le piquant taste, ma o se laulau mo se lisi o le moa moa o le a avea ai le ipu e le gata o le aulelei, ae e aoga foi. I le taimi lava e tasi, o le a faʻaitiitia le tulaga lamatia o fesuiaiga o le faʻaaogaina o ia ipu.

E faʻafefea ona filifili, teuina ma 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka, vaai nisi faʻamatalaga i le vitio o loʻo i lalo.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona faʻamago apricots i le maʻisuka ma o le a le tele? Tali i le vitio:

Talu ai le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, e mafai ona tatou faʻamaonia e mafai ona nonofo faatasi apricots ma le ituaiga 2 maʻisuka. E ui i lea, e taua le malamalama o le faʻaaogaina o tui mo le maʻisuka e tatau ona matua faʻamapulaʻa ma malilie faatasi ma le endocrinologist.

Alu Apricots ma le Maʻisuka

Mo le maʻisuka, o le apricots ua mamago e mafai ona avea ma mea aoga ma leaga ai mea taumafa. I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi maua ai se tali manino e uiga i le mafai ona maua e se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻaaoga ai apricot.

I le tasi itu, o ia meaai e maualuga i le kalori ona o le maualuga o mea o suga masani e le fautuaina mo le maʻi. I le isi itu, e le manaʻomia le teena o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 i le faʻaaogaina o mea aoga, lea e matua mauoa ai apricots.

O apricots ua mama na aofia ai pe tusa ma le 85 pasene le suka, ae o lona faasinomaga igoa o loo i se tulaga masani.

Afai e mama le apricots, ona mafai lea ona maua mai na o ni mea lelei. O lenei fualaau mamago e matua mauoa i mea e manaʻomia mo le maʻisuka. O le oloa ua tumu i mea aoga aoga:

  • elemene taua
  • vailaau oona
  • vitamini C, P, B2, B1.

E maitauina lava o apricots mago e tutusa lelei lava le aofaiga o le 'apamemea, uʻamea ma le cobalt e pei o le apricot fou.

Vaega o le faʻaaogaina o apricots matutu

Ina ia faamalieina atoatoa lou manaʻoga i aso uma mo meaʻai suamalie, e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le lua fagu o apricots ua mamago. Afai e te sili atu i le tapulaʻa faʻamautuina, ona mafai lea ona paʻu i lenei maʻi ma se maʻi suka, ona o le toto kulukose e mafai ona tulaʻi vave.

Faʻatasi ai ma se suka suka i le ituaiga lona lua, e mafai ona 'aina' apricots mago pe afai e leʻi saunia i lalo o tulaga tau pisinisi, peitaʻi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o fualaau aina suamalie nai lo mea mamago.

E faʻafefea ona 'ai se meaai?

O loʻo i ai se tulafono e fai mai e le tatau ona faʻaumatia apricots malogo:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e silia ma le 50 g i le aso,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ma le 100 g i le aso.

E mafai ona avea ma se oloa i lona tino mama, ma e mafai foi ona aofia ai i le tele o fualaau aoga aoga.

E taua le aua le vevela le apricots mago. Afai e fuafua e faʻaopopo i se meaʻai meaʻai, ona tatau lea ona faia i le taimi lenei pe a maeʻa sauniuniga.

Afai e le o maitauina lenei faʻaaliga, o le a leiloloa uma lava aoga o le oloa, ma o le a tumau pea le kulukose, lea e le fautuaina mo le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua poʻo le lua.

E mafai ona aina apricots pe afai e te faaopoopo i aano o manu, salati pe faʻaaoga foi e pei o se meaʻai, e pei o sitaili mo le maʻisuka.

Soo se tasi e mafatia i le maʻisuka e tatau ona manatua o le tele o le alofa mo fualaau mamago e mafai ona mafua ai le afaina o le tino ona o le faateleina o le lagona o le tino.

O le a le taimi sili e lelei ai le le 'aina o apricots malogo?

E tatau ona tuʻuese le apricot mago mai le taumafataga pe afai oi ai ni faafitauli i le gastrointestinal tract. O apricots ua mama e mafai ona mafua ai le ita tele i soo se ituaiga o suka suka.

Mai le itu o le fatu ma le vascular system, e mafai ona tupu se mataua o le toto. Afai o le faateleina o le maualuga o le suka e lagolagoina foi i le masalosalo, ona mafai lea o se tuufaatasiga ona faia se togafiti i le maʻisuka, ma faʻaauau atili ai le faʻaalia o le maʻi.

O le apricots mago na gauai i le gaosia o vailaʻau i le taimi o sauniuniga o le a faʻaleagaina. E mafai ona e iloa se ituaiga o oloa e ala i ona foliga matagofie ma le le masani ai lanu.

E mafai ona faʻamago apricots o se vaifofo mo le maʻisuka?

O apricots ua mamago e mafai ona i ai se aoga aoga i le ola manuia o se maʻisuka ma agavaa ai le malosi o lona tino.

I se faaopoopoga, i le faʻaaogaina tatau, o le oloa e mafai ona faʻamamafa ai le tino o se tagata maʻi ma mea uma e taua ia te ia, lea o le a fesoasoani e aveese ai toxins, radionuclides ma metala mamafa.

O fualaau aina suamalie mamago o le a sili ona lauiloa i na faafitauli o le maʻisuka:

  1. afaina ma le ate. O apricots ua mama e aofia ai elemene faapitoa lea e avea ma faaosoosoga o le natura masani o toxins mai nei totoga,
  2. faʻatasi ai ma leona. Afai sa i ai se togafitiga faʻamaʻi, o le mea lea i lenei tulaga e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o apricots mago. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o vailaʻau,
  3. faatasi ai ma se faʻaitiitia o le taua o le faʻaaliga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vaʻaia e mafai ona faasolosolo ina leaga. I le avea ai o se tulafono, e aʻafia le nerve opic ma afaina ai le okeni.

Afai ei ai i tagata se maʻi faʻapitoa, ona i ai lea i lenei tulaga, e tatau ona lafoaʻi apricots, peitaʻi, e le faigofie mea uma.O mea uma lava o le a faalagolago tonu lava i le tulaga o le faigata o le faʻamaʻi ma lona aʻafiaga i isi fausaga.

O le 'aiina o apricots ua sili ona lelei ma isi fualaau mamago. E tatau lenei mea mo le mafuaʻaga e le mafai e le oloa na o ia ona faʻamautu le manava ma le agavaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia se salati suamalie o apricots ua mamago, palu, nati ma le meli. O ia ituaiga o oloa o le a le gata ina suamalie, ae e mafai foi ona faamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka faafomai o soo se ituaiga.

Apricots ua mama ma le maʻisuka: e pei ona mafai ma pe a leai

I le toetoe lava o meaai uma e fautuaina e tagata gasegase, o fualaau mamago o loʻo aofia i totonu o le lisi o meaai faatagaina. Ae a sau i le maʻisuka, e tele fesili e tulaʻi mai. O le a faʻamagoina apricots, lea e aofia ai le suka, faʻalavelave ai le tulaga ole maʻi? E mafai ea ona ia osofaia se osofaiga? O le a le faʻaogaina o apricots matutu? O le tele o tagata fai meaʻai e le faasaina tagata mamai e aofia ai apricots malogo i le lisi. E mafua ona o lona faʻasinomaga mataʻitusi e na o le 30 iunite.

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka?

O le apricots ua faʻamamaina o se mea lelei mo le tele o tagata, ae o le a le maʻisuka? O apricots ua mamago e tele naua suka, o le mea lea, o apricot ua mamago ma le maʻisuka, e tusa ai ma nisi fomaʻi ma tagata gasegase ia i latou lava, e matua faasaina. Ae o mea uma e le taufaʻifefe: faatasi ai ma le ala saʻo, e mafai ona e 'ai nei fualaau mama, matauina o gaʻo faatagaina ma fautuaga.

Apricots ua faʻamamaina: faʻapipiʻi

Fai mai tagata popoto, o se oloa e pei o apricots ua mamago e le tatau ona vavae ese mai le meaai mo le maʻisuka. E i ai le tele o aogā, ma o le tuufaatasiga o fualaau taua e paleni moni mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka ma, aemaise lava, ona faʻafitauli. O lea, i lona tuufaatasiga:

  • Vitamin A
  • Nicotinic acid
  • Vitamin C
  • Toetoe o le vaega atoa o vitamini B
  • Tele micro, elemene elemene

O se mea manaia o le potassium ma le magnesium o le moli moli o se mea faigaluega lelei mo le puipuia o faamaʻi o toto, fatu. O le mea lea, o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea ma se mea e sili ona taua ma taua i le lisi autu. E iai foi meaola ninii, fiber, o lefulefu, meaola o le biologically active ma isi vaega aoga o le oloa.

E faʻafefea ona faʻaaoga le apricots ua mama ma le aofaʻi?

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka? E leai se tali mautinoa, ma o mea uma o le a faalagolago i le ogaoga o le faamaʻi ma pe faapefea ona faaleagaina le pancreas ma pe o le a le tele o le gasegase o le gasegase e le afaina. O le oloa e tatau ona 'aina i le aofaiga na fautuaina e le fomaʻi, e masani lava ile laʻititi o le maʻisuka ile aso. A aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e le tatau ona e faʻaleagaina ma ia sili atu i le 1-2 vaʻaiga apricots i le taimi.

E mafai ona faʻafefiloi apricots ma isi fualaau mamago, pe 'ai e fai ma faʻaopoopoga i cereals, paluga mai fatu. E kuka mai i ai faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le suka, faʻafefiloi o le kulimi ma laumei ma paʻu palapala. Laʻau manogi e faʻafefiloi apricot ma moa, aano o manufasi, pe a faʻafefeteina apricots faʻatoʻa meaai ma avea ai ma mea suamalie.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o apricots malogo ma le maʻisuka ituaiga 2

O fualaau mamago mo le maʻisuka o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata. E aoga le aofia ai vine mo le maʻisuka i le lisi o aso taʻitasi. O le tele o tagata e mafaufau pe mafai ona aina apricots ua mamago pe a maua le maʻisuka. O fasi apricots e faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai se mea e faʻafeagai lelei.

O fasi apricots ua faʻamamaina mo le maʻisuka e le gata ina aoga, ae mafai foi ona afaina. E leʻo mafai e fomaʻi ona iloa lelei pe mafai ona 'aʻai apricots mago i le i ai o le maʻisuka. Na vaeluaina manatu o tagata atamamai. O nisi oi latou e talitonu o lenei oloa o se fualaau sili ona maualuga-kalori. E aofia ai suga masani, e le manaʻomia mo se faʻamaʻi faapena. O le isi vaega o fomaʻi e fai mai e fetaui lelei ia manatu o apricots mago ma le maʻisuka. O lenei manatu ua faamatalaina i le mea moni o fualaau mamago e tele mea aoga.

I le faʻaaogaina o apricots matutu mo le maʻisuka, e taua le mafaufau i se pasene tele o suga (e oo atu i le 85%), ae o le faʻamatalaga glycemic o le oloa e laʻititi lava, e tusa lava pe faʻaaogaina pe leai foi lenei suamalie e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafuaina, e fuafua i le ogaoga o le togafitiga.

O aoga o apricots mago

O uiga aoga o apricots mago mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a mafai ona mautinoa le masani ai o le gaioiga o totoga i totonu, pe'ā saunia lelei.

I le faʻaaogaina o le oloa faʻatau, e tatau ona mulumulu lelei i le vai, ma ia mautinoa i le tele o taimi. E sili ona lelei le faʻaputuina o le apricot matutu i vai inu. E fautuaina foi le saluina o apricots mago i le vai (a itiiti ifo i le tolu o le itula). Afai e mafai, e sili atu le 'ai i fualaau aina fou nai lo fualaau mama mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fua o aso taitasi i mea suamalie suamalie e mafai ona toe faʻatumu i le 100 g fua. I le solia o le tapulaʻa faʻamautuina, o le faʻafefeteina o le a faʻaosofia ai le faʻamalosia o faʻamaoniga le lelei. O tagata gasegase o le a mafai ona lagona le osooso malosi i le suka o le toto.

Pe a fuafua e faaopoopo ni fualaau mamago i nisi meaʻai kuka, e tatau ona faaopoopo le oloa pe a uma ona kuka le meaai autu. Afai e le o matauina lenei mea, o le a faʻaitiitia le aoga o apricots malogo i le zero. O se taunuuga, e na o le suka o le a tumau, lea e le manaʻomia i togafitiga.

Togafitiga o apricots ua mamago ma le maʻisuka

O nisi tagata gasegase o loo sailia le tali i le fesili, mafai ona fufulu fualaau aina e faaaoga e avea ma meafaigaluega mo togafitiga mo le maʻisuka? E leai se tasi na taumafai e faia togafitiga ma nei fua, aua e le o iloa fualaau mamago e mafai ona faaaoga mo le maʻisuka mo lenei faamoemoe.

Na o le pau le faʻaleleia o le soifua maloloina o le apricot o le faʻatumu lea o le le lava o meaʻai, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia.

O nei oloa e fautuaina e fomaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i ni vaega laiti pe a latou maua ni faʻamaʻi pipisi:

  • Iniseti e manaʻomia ai vailaʻau
  • Flammation, aafia ai fatugaʻo po o le ate - ua faʻamago le apricots lea e fesoasoani i nei totoga e vave ona faia le tafega o mea leaga faʻaleagaina ma mea oona,
  • Se mataua o le tino vaaia, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka,

Pectins o loʻo i totonu o fualaau mamago e fesoasoani e faamama le tino o radionuclides ma metala mamafa. Faafetai i le fiber, ua faʻamamaina le iniseti mai toxins. E faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le fatu, talu ai o fualaau mamago e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga i le toto ma puipuia ai le faʻavaeina o pusa.

Filifilia o se oloa lelei

A filifilia se fualaau mamago mamago, e tatau ona taʻitaʻia oe e tulafono nei:

  • O fafo atu o uiga o oloa. O le lanu o apricots mago e tatau ona i ai se lanu mumu po o le lamolemole, ae le o se lanu susulu. Ia mautinoa o le fualaau aina e tatau ona i ai se laufanua mafolafola. O fua e le tatau ona susulu - e mataituina lenei mea pe a faʻamamaina le oloa i le glycerin poʻo le suāuu mo le matagofie o fafo. O fua lelei lelei o taimi uma lava e pala.
  • O se oloa lelei e le tumau ma malepelepe, e leai ni mea e fai i luga o fualaau mamago. O fualaau mamago e masani ona vevesi, e leai ni mea e pala.
  • E fautuaina e tofo ma sogisogi i meaʻai. I le i ai o se siaki oona, e mafai ona finauina e faapea ua suamalie le sua. Afai ei ai le manogi o oloa suauʻu - o le tekinolosi o le faʻamago i ogaumu na faʻalavelaveina.

Fua o meaʻai aoga

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e kukaina lenei mea suamalie ia oe lava. Mo lenei faagasologa, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Taʻu fua,
  • Faʻamau i latou i lalo o le tap,
  • Gagau fua i totonu o se apa lapoa
  • Saunia le sipuni mai le 1 lita o le vai ma le 1 kilokalama o le suka, ae e sili atu ona faʻaaoga se mea suitulaga,
  • Tuu ni apricots i le sipuni ma taofi le vevela vevela mo le 15 minute,
  • O fualaau mamago ua mama i le la mo le vaiaso,
  • E mafai foi ona e faʻaaoga le ogaumu,
  • E manaʻomia le teuina o apricots mago i ato poʻo atigi laupapa i totonu o le potu i le maualalo o le susu.

Faaiuga

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia o apricot mago ma le maʻisuka e matua fetaui lelei lava. Ae peitai, o le faʻaaogaina o lenei oloa mo le maʻisuka e tatau ona togafitia ma le faaeteete lelei, ina ia le solia le tulafono faatagaina o le taumafaina, ma e le faʻaosofia ai le hyperglycemia.

Apricots ua faʻamamaina i le maʻisuka

E ui lava i le mea moni e faapea e leai lava se maliega i luga o aoga o fualaau mamago mo le maʻisuka, o le apiseti ua mama i le maʻisuka o se mea aoga ma le lelei. E oo lava i le mea moni o loo i ai se aofaiga o le suka e le mafai ona faasaina le faaaogaina o fualaau mama i meaai. E tusa uma lava le fuainumera o le glycemic, o loʻo i totonu o tapulaa masani, ma afai e te 'ai ma le faʻaeteete apricots, i totonu o tapulaa faatagaina, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave.

Apricots ua mama ma le maʻisuka

O fasi apricots ua faʻamamaina o se apricot ua leai se fatu ma ua puipuia ai vitamini ma mea aoga. O lenei fualaau mamago ua manatu o se koneteina maumea o le uʻamea, potassium ma le magnesium, lea e tele taimi e sili atu nai lo le apricot fou. E iloa lelei o le potassium ma le magnesium e faʻamalosia ai totoga o le cardiovascular system, ma o le uʻamea e aofia i le hematopoiesis. I le faaopoopo atu i elemene o elemene, o le pulpot pulpot dried o le a faʻapipiʻi ai le tino ma mea e aofia ai:

  • vitamini o vaega B, A, E, C ma le PP,
  • vailaau oona, mo se faataitaiga, malic ma le citric,
  • glucose
  • protein ma gaʻo,
  • pectin ma garotene,
  • inulin.

E mafai ona aina apricots faʻamaʻi i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma le ituaiga o gaioiga, o se punavai o vitamini.

O le apricots ua faʻamamaina e aofia ai le tele o vitamini e aoga mo le maʻisuka, ae o se tali mautinoa pe o fualaau mamago e le fetaui.

E tusa lava pe le mafai e fomaʻi ona tuʻuina mai se tali manino, e fautuaina pe faaaoga pe leai foi le apricot, o se faleteuoloa o mea aoga e tatau ona faʻamaonia se tali lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, aʻafia ai le fatu cardiovascular, ma faʻamago ai apricots e aofia ai le tele o le potassium, magnesium ma le vaitamini C. O le ituaiga o maʻisuka e le o se faʻamaʻi atoa, ma e masani ona atiae i fafine aʻo maʻitaga, o le logo o loʻo galue le pancreas i lona tapulaa ma e manaʻomia fesoasoani. Vitamini ma minerale o le a lagolagoina le pancreas, ma o le a fesoasoani i se pepe maloloina. E ese lava, e taua le taʻua o le vailaʻau o inulin, lea e manatu i ai o se meaʻai fua tele. Inulin e fesoasoani i le maʻisuka e pulea le kulukose ma le cholesterol.

Uiga lelei ma le afaina

O le apricots ua velaina ua tumu i vitamini o vaega B, A, C ma E, o antioxidants malolosi, biotin, rutin and organic acids, lea e maua ai mea aoga o fualaau mama, e pei ona faamatalaina i le laulau:

O ni nai fasi vaega o le a le afaina tele: o apricots ua mamago ma le maʻisuka ma le fua faatatau masani o lona faaaogaina

O le aofia ai i le taumafa a tagata oe ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, fualaau suamalie suamalie, e aofia ai apricots ua mamago, e mafua ai le feeseeseai i fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

O le mafuaaga o le resonance o le tuufaatasiga o nei oloa. E pei o apricots mago, i le tasi itu, latou te aofia ai se vaega tele o vitamini, minerale ma vailaʻau kemini e aoga ma taua mo le tino (lea e taua tele mo le maʻisuka), ma i le isi, o le tele o le suka masani.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o apricots malogo mo le tino o loʻo maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le taumafa na faatonuina e le fomaʻi. E faʻatatau ma le faʻaeteete le fua o le oloa, o lona faʻatautaia o le kalori, o le tau o le malosi ma le faʻasalalau faʻapitoa.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai faʻamago apricots i le maʻisuka ituaiga 2 ma pe faapefea ona aoga, pe a faʻamagoina apricots faʻamaʻi toto, i le a le ituaiga ma le aofaʻi e tatau ai, o le a fesoasoani lenei tusiga.

Mea aoga

E iloa e tagata uma o apricot ua mamago e leai ni apricots, e vaevaeina i ni afa ma mamago (i tulaga tau pisinisi - faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa). Ae e le o le toʻatele o tagata latou te iloa poʻo a uiga o lenei oloa, ma pe o le a lona uiga.

O lea, o apricots mago ua i ai mea taua nei mo le tino:

  • vitamini: A, C, H, E, P, PP, vaega B (1, 2, 9),
  • elemene elemene: magnesium, iodine, cobalt, uʻamea, copper, potassium, phosphorus, sodium, manganese,
  • vailaʻau faʻasaina: malic, nicotinic, tartaric, citric, salicylic,
  • tannins, sima, suka,
  • inulin, pectin, dextrin, pene.

O elemene o loʻo i luga o apricots mago e puipuia ai le tupu mai o le tele o maʻi le lelei, e saofagā ai i se faʻalavelave taua i le faagasologa ma e oʻo lava i le faʻaumatia atoa o faʻamaʻi e tele.

O le mea lea, o le potassium e iai sona saofaga tele i le faʻamautuina o le myocardium, faʻamautinoaga o le fatu fatu, o se vailaʻau faʻapitoa o le antisclerotic, e faʻaitiitia ai le toto i totonu o le vaʻa ma aveesea ai mea oona.

O le isi vaega taua i le apricots ua mama - magnesium - e puipuia ai le faaleagaina o le vascular system, tausia le soifua maloloina ma faaumiumi ai le talavou o le muso o le fatu, ma auai i le tuufaatasiga o le insulin.

O le apricots ua faʻamamaina o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale e lagolagoina ai le vaʻaia masani ma puipuia mata mai aʻafiaga le lelei o le tagata soifua ma ona togafitiga faʻaleagaina.

Apricot ua faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai pe leai?

Fai atu le fesili: "E mafai ona 'ai ni apricots mago mo le maʻisuka?", O tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e sili ona fiafia i la latou GI, mea o le kalori ma le maua o le suka. O le faʻaogaina o faʻamaufaʻailoga o apricots ua mamago ma pulu e maualalo.

O le faʻamaonia o le apricots glycemic index e tutusa ma le 30 iunite, laʻau faʻaputu - 25 iunite.

O se fua faʻatatau o le mea mulimuli i mea taumafa e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1, e faʻavae i luga o le faʻatusatusaga o faʻamatalaga i luga o le i ai o suātini. Mo maʻi e maua i le faʻamaʻi 2, o le kalori mea o le oloa e tatau ona amanaʻiaina. O fuainumera o loʻo i luga o loʻo faailoa mai ai afai e te faʻaaogaina fualaau mamago i le faʻaogaina lelei, ona faʻamamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu nai lo mea e fetaui.

O lea la, e faapefea ona fesoasoani apricots mago i le maʻisuka? O nei fualaau mamago e mafai ona faʻaitiitia ai le gasegase o faʻamaʻi pipisi e puipuia ai le maʻisuka ma puipuia ai faʻafitauli i ituaiga eseese ma okeni e sili ona ono mafai ona aʻafia i aʻafiaga leaga o le suka maualuga.

O loʻo i lalo nisi o uiga lelei o apricots mago ma le vaega oa latou aʻafiaga lelei:

  1. o le i ai o se aofaiga tele o minerale ma vitamini, elemene taua ma elemene o loʻo faʻapipiʻiina ai le tino o le maʻi ma le tele o vailaau faʻasaina, faʻamalosia ai lona tino puipuia, aveʻesea toxins, metala mamafa ma radionuclides,
  2. o le i ai o se faʻatelega tele o le masima ma le magnesium e faʻapipiiina ai lenei oloa i luga o le pala ma fualaau oona mo le taumafa o le fatu ma toto toto. Talu ai o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino e faʻafefe ai le toto toto i le myocardium ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu o le fatu, ma ave faʻamago apricots i inumaga manaʻomia mo soo se ituaiga o le maʻisuka
  3. o le gafatia e faʻaosofia ai le natura masani o le toxins ma faʻapenaina ai le faamamaina o le okeni faaopoopo e aoga mo faʻamaʻi eseese o gaʻo ma le ate, lea e le masani ai tagata mamai,
  4. o le gafatia e faʻaitiitia lelei ai aʻafiaga leaga o vailaʻau o se mea aoga tele i mataupu o le maʻisuka faʻatasi ma isi faʻamaʻi.

Tuutuuga o le faaaogaina

E oo lava mo tagata soifua maloloina, o le faʻaaogaina o nei fualaau mamago i ni aofaiga tele e mafua mai i le le mautonu o le gaioiga o totoga eseese ma tulaga le lelei.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka i soo se ituaiga, o le faaopoopoina o apricots mama i la latou meaai e tatau ona faatapulaa i le 1-2 fasi pepa. O le faʻaopoopoga i lenei fuataga e mafai ona oʻo atu ai i le oso malosi i le kulukose ma aʻafiaga leaga uma e mafua mai i lenei.

Oatmeal ma apricots malogo

E fautuaina le ave o apricots ua mamago i soo se ituaiga o "maʻi suka" ae le o se auala e ese ai, ae faʻaopoopo i ipu eseese - yoghurts, cereals or meat.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se metotia o le fatuina o le oatmeal ma apricots ua mamago ma vai inu mo le sauniaina o se meaai maloloina ma lelei mo le 'aiga o le taeao e sili ona lauiloa. E lelei tele i le faʻatasi ai ma iʻa, sukaisa poʻo falaoa.

Mo tagata ei ai se "siaki suka" i totonu oa latou faamaumauga faafomaʻi, e taua tele le 'ai naʻo meaai lelei, o lea e sili atu ai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le masini apricot i tulaga masani.

Mo le filifilia o apricots mago e leʻi faʻaaogaina i le sulfur (e pei ona faia i le gaosiga o mea tau gaosiga), e sili atu le aloese mai fua e matagofie ma foliga matagofie ma lanu moli matagofie.

O le apricot tuumati faalenatura e manino ma susulu-lanumumu.

E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua po o le lua o loʻo i ai faafitauli i le lomiina ma le suka, ona tatau ai lea i le tagata maʻi ona filifili na o meaai e matua le afaina. A leai, e leai se tautalaga o le soifua maloloina masani ma lelei le soifua maloloina.

Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua tele le tausisi i se meaai faapitoa, lea e tatau ona matua ma saogalemu pe a mafai ai. O nei mea taumafa o le a le gata ina fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le kulukose i se tulaga masani, ae faateleina foi le puipuiga.

Alu Apricots ma le Maʻisuka

Mo le maʻisuka, o le apricots ua mamago e mafai ona avea ma mea aoga ma leaga ai mea taumafa. I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi maua ai se tali manino e uiga i le mafai ona maua e se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻaaoga ai apricot.

I le tasi itu, o ia meaai e maualuga i le kalori ona o le maualuga o mea o suga masani e le fautuaina mo le maʻi. I le isi itu, e le manaʻomia le teena o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 i le faʻaaogaina o mea aoga, lea e matua mauoa ai apricots.

O apricots ua mama na aofia ai pe tusa ma le 85 pasene le suka, ae o lona faasinomaga igoa o loo i se tulaga masani.

Afai e mama le apricots, ona mafai lea ona maua mai na o ni mea lelei. O lenei fualaau mamago e matua mauoa i mea e manaʻomia mo le maʻisuka. O le oloa ua tumu i mea aoga aoga:

  • elemene taua
  • vailaau oona
  • vitamini C, P, B2, B1.

E maitauina lava o apricots mago e tutusa lelei lava le aofaiga o le 'apamemea, uʻamea ma le cobalt e pei o le apricot fou.

Vaega o le faʻaaogaina o apricots matutu

Ina ia faamalieina atoatoa lou manaʻoga i aso uma mo meaʻai suamalie, e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le lua fagu o apricots ua mamago. Afai e te sili atu i le tapulaʻa faʻamautuina, ona mafai lea ona paʻu i lenei maʻi ma se maʻi suka, ona o le toto kulukose e mafai ona tulaʻi vave.

Faʻatasi ai ma se suka suka i le ituaiga lona lua, e mafai ona 'aina' apricots mago pe afai e leʻi saunia i lalo o tulaga tau pisinisi, peitaʻi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o fualaau aina suamalie nai lo mea mamago.

E faʻafefea ona 'ai se meaai?

O loʻo i ai se tulafono e fai mai e le tatau ona faʻaumatia apricots malogo:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e silia ma le 50 g i le aso,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ma le 100 g i le aso.

E mafai ona avea ma se oloa i lona tino mama, ma e mafai foi ona aofia ai i le tele o fualaau aoga aoga.

E taua le aua le vevela le apricots mago. Afai e fuafua e faʻaopopo i se meaʻai meaʻai, ona tatau lea ona faia i le taimi lenei pe a maeʻa sauniuniga.

Afai e le o maitauina lenei faʻaaliga, o le a leiloloa uma lava aoga o le oloa, ma o le a tumau pea le kulukose, lea e le fautuaina mo le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua poʻo le lua.

E mafai ona aina apricots pe afai e te faaopoopo i aano o manu, salati pe faʻaaoga foi e pei o se meaʻai, e pei o sitaili mo le maʻisuka.

Soo se tasi e mafatia i le maʻisuka e tatau ona manatua o le tele o le alofa mo fualaau mamago e mafai ona mafua ai le afaina o le tino ona o le faateleina o le lagona o le tino.

O le a le taimi sili e lelei ai le le 'aina o apricots malogo?

E tatau ona tuʻuese le apricot mago mai le taumafataga pe afai oi ai ni faafitauli i le gastrointestinal tract. O apricots ua mama e mafai ona mafua ai le ita tele i soo se ituaiga o suka suka.

Mai le itu o le fatu ma le vascular system, e mafai ona tupu se mataua o le toto. Afai o le faateleina o le maualuga o le suka e lagolagoina foi i le masalosalo, ona mafai lea o se tuufaatasiga ona faia se togafiti i le maʻisuka, ma faʻaauau atili ai le faʻaalia o le maʻi.

O le apricots mago na gauai i le gaosia o vailaʻau i le taimi o sauniuniga o le a faʻaleagaina. E mafai ona e iloa se ituaiga o oloa e ala i ona foliga matagofie ma le le masani ai lanu.

E mafai ona faʻamago apricots o se vaifofo mo le maʻisuka?

O apricots ua mamago e mafai ona i ai se aoga aoga i le ola manuia o se maʻisuka ma agavaa ai le malosi o lona tino.

I se faaopoopoga, i le faʻaaogaina tatau, o le oloa e mafai ona faʻamamafa ai le tino o se tagata maʻi ma mea uma e taua ia te ia, lea o le a fesoasoani e aveese ai toxins, radionuclides ma metala mamafa.

O fualaau aina suamalie mamago o le a sili ona lauiloa i na faafitauli o le maʻisuka:

  1. afaina ma le ate. O apricots ua mama e aofia ai elemene faapitoa lea e avea ma faaosoosoga o le natura masani o toxins mai nei totoga,
  2. faʻatasi ai ma leona. Afai sa i ai se togafitiga faʻamaʻi, o le mea lea i lenei tulaga e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o apricots mago. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o vailaʻau,
  3. faatasi ai ma se faʻaitiitia o le taua o le faʻaaliga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vaʻaia e mafai ona faasolosolo ina leaga. I le avea ai o se tulafono, e aʻafia le nerve opic ma afaina ai le okeni.

Afai ei ai i tagata se maʻi faʻapitoa, ona i ai lea i lenei tulaga, e tatau ona lafoaʻi apricots, peitaʻi, e le faigofie mea uma. O mea uma lava o le a faalagolago tonu lava i le tulaga o le faigata o le faʻamaʻi ma lona aʻafiaga i isi fausaga.

O le 'aiina o apricots ua sili ona lelei ma isi fualaau mamago. E tatau lenei mea mo le mafuaʻaga e le mafai e le oloa na o ia ona faʻamautu le manava ma le agavaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia se salati suamalie o apricots ua mamago, palu, nati ma le meli. O ia ituaiga o oloa o le a le gata ina suamalie, ae e mafai foi ona faamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka faafomai o soo se ituaiga.

Apricots ua mama ma le maʻisuka: e pei ona mafai ma pe a leai

I le toetoe lava o meaai uma e fautuaina e tagata gasegase, o fualaau mamago o loʻo aofia i totonu o le lisi o meaai faatagaina. Ae a sau i le maʻisuka, e tele fesili e tulaʻi mai. O le a faʻamagoina apricots, lea e aofia ai le suka, faʻalavelave ai le tulaga ole maʻi? E mafai ea ona ia osofaia se osofaiga? O le a le faʻaogaina o apricots matutu? O le tele o tagata fai meaʻai e le faasaina tagata mamai e aofia ai apricots malogo i le lisi. E mafua ona o lona faʻasinomaga mataʻitusi e na o le 30 iunite.

O le tuufaatasiga ma le kalori mataupu o apricots mago

O fualaau aina suamalie mama ua tumu i vitamini, minerale ma isi mea e aoga mo le maʻisuka:

  • uʻamea aafia i le faagasologa o le hematopoiesis,
  • paluka, faʻamaonia le fua o le fatu,
  • faiʻai faʻalelei-magnesium
  • calcium, faʻamausali o le puʻu, fao ma le nifo lalata,
  • cobalt aofia i le tuufaatasiga o mea amino,
  • o vailaʻau oona e aafia i faiga faʻava-oona,
  • vitamini e maua ai gaioiga o meaola,
  • fiva faʻamaina o le intestinal
  • gaʻo gaʻo e maua ai le malosi i le tino.

O fasi apricots fou e ono le toe faʻaleleia. O a latou kalori o loʻo i ai na o le 45 kcal. Ae ona o le tekonolosi o le gaosiga i foliga malogo, oa latou fua ua avea ma tino maualuga-kalori. Mo le 100 g o apricots ua mama, 243 kcal e tatau, lea e tele mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le uma, ma lenei faʻamaʻi, o maʻi e masani lava ona le fiafia. O le mea lea, e mafai ona aina apricots mago i ni mea laiti, mulimuli i fautuaga a fomaʻi.

E mafai ona 'ai le maʻisuka i apricots mago

Apricots o fualaau pito i sili ona lelei o saute e mafai ona kuka, mago, mago. E oʻo lava pe a uma le faʻamago, latou te taofi le tele o mea taua. E maitauina o le tele o le uʻamea ma le paluga i apricots matutu o loʻo tumau pea lava e pei o apricots filifilia fou. Ona o lona tulaga tulaga ese, o le vailaʻau o le vailaʻau e matua gauai uma lava i le tino ma e sili ona aoga lona aoga.

O aoga o le apricots mago i ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e le taugata. O ona fua, pe a faʻaaogaina:

  • faateleina le hemoglobin,
  • faʻasaʻo le toto maualuga
  • faaleleia atili le fatu
  • fufulu le tino o toxins,
  • puipuia le atinaʻeina o le kuluma, faʻamalosi le faʻamalosi,
  • faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • e taofia ai le tuputupu ae o le tino, lea na faamaonia e saienitisi,
  • toʻafilemu le tino, faaleleia le mafaufau, manatua, faʻaleleia le mafaufau,
  • i ai se aafiaga lelei i galuega tau fatu,
  • faaleleia le tafe toto.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻalavelave, talu ai ona o le faʻaleagaina o le gasegase ona o le atinaʻeina o se maʻi e mafua ai isi faʻamaʻi matautia. O apricots ua mamago o le a fesoasoani e taulimaina nisi oi latou, ma puipuia lo latou tupuga mai:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi (apricots mago mama e faʻamamaina le toto ma fatuga mai fatuga o meaola ma toxins ua faʻatuina i le taimi o le gaioiga o le galue o le ate diabetic),
  • faʻamaʻi pipisi ('apricots mago faʻamalosia le aʻafiaga o mea faʻamaʻi),
  • faafitauli o le gasegase (toe toto i le tuufaatasiga o apricots malogo e faʻamalosia ai le nerve opic, o le vaʻai mataʻutia, lea e sili atu ona leaga i le maʻisuka),
  • atherosclerosis (apricots mago e puipuia ai le teuina o pusa cholesterol i luga o puipui o toto toto, lea e aloese mai faʻamaʻi pipisi e taatele i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2).

E faʻapefea ona 'ai le apricot malo i le maʻisuka

O le fiafia i fualaau suamalie o fualaau mamago, e le tatau ona galo ia i tatou le lapataiga ma tulafono mo le aina o apricots ua mamago.

  • e 'aina uma i le mama ma faʻapipiʻi i ipu autu,
  • ma le maʻisuka ituaiga 1, 50 g o fualaau aina e mafai ona 'ai, ma le maʻisuka ituaiga 2 - 100 g,
  • faʻafefete, tao tao, apricots mago mamago apricots e le fautuaina. O le oloa ua maea ona gaosia, o le mafuaʻaga lea ua leiloloa ai nisi o mea taua. O gaioiga faifaipea o le a le tuʻuina avanoa e ola ai vitamini, ma na o fiva e ulufale i le tino,
  • o le apricots ua mamago e lelei lelei ma aano o manu, rice, salad, desserts,
  • faatasi ai ma se taumafa malosi, e faʻatagaina e 'ai e le sili atu ma le lua ulu o fualaau mama i aso taitasi,
  • e fautuaina e 'ai le apricots mamago pe a uma le' aiga o le taeao o se meaʻai. E matua le fautuaina e faʻaaogaina i le po po o luga o se manava gaogao - o le mea lea e mafua mai i le le mautonu o le digestive.

O le faʻaleagaina o apricots ua mamago e matautia tele i aʻafiaga ogaoga, o le oso malosi i le suka ma isi faʻalavelave.

E faʻapefea ona filifili apricots malogo

O fualaau mamago e fesoasoani lelei i le taumalulu, pe a oʻo mai le fesili ona o le le lava o vitamini i totonu o le tino. Pe a faʻaleleia lelei, latou te taofia uma vaega taua. E le tatau ona galo le maʻisuka e na o apricots mago mamago o le a maua ai le tele o aoga ma o le a le afaina.

O le filifiliga pito sili ona lelei ua faʻamagoina apricots, kuka i le fale mai a latou lava seleselega. Le faia o lenei mea:

  • fualaau aina suamalie ua totoina ma fufuluina,
  • mo le 1 lita o le vai faaopoopo i le afa afa ipu suka pe sui foi,
  • 'aʻaʻaiga o apricots i le siva suamalie, kuka mo le 10 minute ma tape le afi,
  • ina ia mafai ona sasaa mai apricots mago ma sogasolo, e mafai ona e tuu i le siva mo ni nai itula,
  • ona faʻamalūina lea o fua i le ogaumu poʻo lalo o le la.

E tatau ona filifilia saʻo ia apricots ua gaosia i le gaosiga o oloa, ma gauai atu i foliga o oloa:

  1. O le sili atu ona manaia o le lanu o le fualaau aina, o le sili atu ona lelei i le lelei. Ina ia maua le matagofie o laʻau, e fesoasoani mai vailaau kemikolo ma vailaʻau o le apricots. O apricots moni ua mamago, mago i lalo o le la e aunoa ma ni vailaʻau, faʻapogisa ma liliu ai enaena. E taua tele le leai o ni stains, molding, dirt i le oloa.
  2. O fasi apricots ua mamago e le tatau ona avea ma mea e le faʻaaogaina, faʻafefeteina pe matua faigata.O lona uiga ua solia le tekinolosi gaosiga ma teuina. O sea ituaiga oloa o le a maua ai sina aoga ma e mafai ona afaina ai le maʻisuka.
  3. Aua e te matamuli e ave se fasi 'apricots ua mama i ou lima. Afai, pe a sasaina, e salalau, laulaʻau siaki i luga o tamatamailima, amata ona taofiofi, ona taʻu mai ai lea o le oloa e leaga tele ma e te le tau manaʻomia e faʻatau.
  4. O le lanu o le lanu ma le mamafa i le fetus o loʻo faʻaalia ai e pisapisao i le paluka oona poʻo se isi vali.
  5. O le gasegase mulimuli, o le oona pe a uma ona 'ai fualaau mamago e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina, e oo atu i le oona malosi.

I le filifilia ai o se oloa maualuga maualuga, e tatau ona e sauniuni mo le faʻaaogaina. E tatau ona faʻafefeteina apricots mo le 30 minute i le vai inu e faʻaaoga ai mea uma o vailaʻau ma vailaau faʻamaʻi atonu na faʻaaogaina i le gaosiga. Ona fufuluina lea o fua ile vai malulu. Seiloga e mafai ona 'aina.

Contraindications

E ui lava i le tele o faamanuiaga o se mea suamalie, o le apricots ua mamago e mafai ona afaina tele ai le manuia o se tagata o loʻo mafatia mai nisi faamaʻi. Contraindications mo le faʻaaogaina o fualaau apricot e aofia ai:

  • afaina o le tino
  • tasi le le faapalepale,
  • manua, manava,
  • toto maualalo (o apricots malogo o le a faʻaitiitia ai le tele),
  • pepatic ulcer, gastritis i totonu o se laasaga laititi,
  • afaina, lea e masani ona tupu i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2.

O tamaiti o apricots ua mama e mafai ona tuʻuina atu pe a uma le tausaga. Amata i nai laasaga, faasolosolo malie le faateleina o le numera, ma le siakiina o le tali atu o se tino gaʻo. O fafine maʻitaga ma faʻamaonia e tatau ona matua gafa ma le filifilia o oloa, ma ia mautinoa e faʻamaopoopoina lau fomaʻi.

O le i ai o se aofaiga tele o elemene aoga ma se fuainumera maualalo maualalo e faʻapipiʻi ai apricot i le laina o meaai fautuaina mo le maʻisuka. Ae ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le aoga mai le lelei, e tatau ona e 'ai ma le lelei, ma e sili atu le fiafia ile lanu enaena-enaena, e sili atu le natura ma saogalemu.

Faitau e uiga i isi fualaau mamago:

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka?

O le apricots ua faʻamamaina o se mea lelei mo le tele o tagata, ae o le a le maʻisuka? O apricots ua mamago e tele naua suka, o le mea lea, o apricot ua mamago ma le maʻisuka, e tusa ai ma nisi fomaʻi ma tagata gasegase ia i latou lava, e matua faasaina. Ae o mea uma e le taufaʻifefe: faatasi ai ma le ala saʻo, e mafai ona e 'ai nei fualaau mama, matauina o gaʻo faatagaina ma fautuaga.

Apricots ua faʻamamaina: faʻapipiʻi

Fai mai tagata popoto, o se oloa e pei o apricots ua mamago e le tatau ona vavae ese mai le meaai mo le maʻisuka. E i ai le tele o aogā, ma o le tuufaatasiga o fualaau taua e paleni moni mo i latou o loʻo mafatia mai le maʻisuka ma, aemaise lava, ona faʻafitauli. O lea, i lona tuufaatasiga:

  • Vitamin A
  • Nicotinic acid
  • Vitamin C
  • Toetoe o le vaega atoa o vitamini B
  • Tele micro, elemene elemene

O se mea manaia o le potassium ma le magnesium o le moli moli o se mea faigaluega lelei mo le puipuia o faamaʻi o toto, fatu. O le mea lea, o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea ma se mea e sili ona taua ma taua i le lisi autu. E iai foi meaola ninii, fiber, o lefulefu, meaola o le biologically active ma isi vaega aoga o le oloa.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o apricots malogo i le maʻisuka

O mea le lelei o le oloa e manino: o apricots mago ma le suka o le toto e mafai ona tuʻufaʻatasia. O le mea e tusa lava pe itiiti ifo le GI (30), o le vaega o le gaʻo o le gaʻo o loʻo faʻatusalia e le glucose ma le fructose i se foliga faigofie digestible. O le mea lea, o le suka pe a uma ona 'ai le fua e vave ona alu tonu i le toto, ma e oʻo lava i le i ai o fiva e le faʻaitiitia ai sea "faʻamaʻi suka".

Ae ui i lea, o le faʻaaoga lelei o apricots mago e le gata ina faʻamalieina ai le manaʻo o se tagata mo meaai lelei, ae faʻamalosia ai foi le fatu o le fatu, puleaina le toto, faʻamaloloina le hemoglobin, ma faʻamalolo ai le anemia. E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 2, o apricots mago e maua ai mea nei:

  1. O le a le mafai ai ona fufulu ese le konetini mai le tino pe afai o le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga mo le mamafa.
  2. Lafoaʻi le manava, puipuia le kanesa o le vaega o meaʻai.
  3. O le a aveesea ai masini mamafa, o le faʻamalosi.
  4. O le ai ai sona aafiaga lelei i le fulufulu oona.
  5. Lagolagosua i totoga o faaaliga.

E faʻafefea ona faʻaaoga le apricots ua mama ma le aofaʻi?

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka? E leai se tali mautinoa, ma o mea uma o le a faalagolago i le ogaoga o le faamaʻi ma pe faapefea ona faaleagaina le pancreas ma pe o le a le tele o le gasegase o le gasegase e le afaina. O le oloa e tatau ona 'aina i le aofaiga na fautuaina e le fomaʻi, e masani lava ile laʻititi o le maʻisuka ile aso. A aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, e le tatau ona e faʻaleagaina ma ia sili atu i le 1-2 vaʻaiga apricots i le taimi.

E mafai ona faʻafefiloi apricots ma isi fualaau mamago, pe 'ai e fai ma faʻaopoopoga i cereals, paluga mai fatu. E kuka mai i ai faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le suka, faʻafefiloi o le kulimi ma laumei ma paʻu palapala. Laʻau manogi e faʻafefiloi apricot ma moa, aano o manufasi, pe a faʻafefeteina apricots faʻatoʻa meaai ma avea ai ma mea suamalie.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o apricots malogo ma le maʻisuka ituaiga 2

O fualaau mamago mo le maʻisuka o se mea e sili ona fiafia i ai le tele o tagata. E aoga le aofia ai vine mo le maʻisuka i le lisi o aso taʻitasi. O le tele o tagata e mafaufau pe mafai ona aina apricots ua mamago pe a maua le maʻisuka. O fasi apricots e faʻamamaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai se mea e faʻafeagai lelei.

O fasi apricots ua faʻamamaina mo le maʻisuka e le gata ina aoga, ae mafai foi ona afaina. E leʻo mafai e fomaʻi ona iloa lelei pe mafai ona 'aʻai apricots mago i le i ai o le maʻisuka. Na vaeluaina manatu o tagata atamamai. O nisi oi latou e talitonu o lenei oloa o se fualaau sili ona maualuga-kalori. E aofia ai suga masani, e le manaʻomia mo se faʻamaʻi faapena. O le isi vaega o fomaʻi e fai mai e fetaui lelei ia manatu o apricots mago ma le maʻisuka. O lenei manatu ua faamatalaina i le mea moni o fualaau mamago e tele mea aoga.

I le faʻaaogaina o apricots matutu mo le maʻisuka, e taua le mafaufau i se pasene tele o suga (e oo atu i le 85%), ae o le faʻamatalaga glycemic o le oloa e laʻititi lava, e tusa lava pe faʻaaogaina pe leai foi lenei suamalie e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafuaina, e fuafua i le ogaoga o le togafitiga.

Selu ma le maʻisuka

O sitaili masani o loʻo taʻua i lalo ua manatu e sili ona faʻaaogaina i taumafa taumafa:

Afai o nei fualaau mama i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e manaomia e faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele ma e na o le faʻamaopoopoina a latou meaʻai ma le fomaʻi, ona mafai ai lea ona aoga fua vine. E ui lava o apricots mago, e pei o vine sili ona fiafia i ai i le maʻisuka ituaiga 2, ei ai le tele o suka, ae o loo i ai le tele o isi mea oi ai, ae maise lava, o lenei fualaau aina e tele mea aoga.

O fasi apricots ua faʻamamaina e aofia ai le sarch ma le tannins, pectin, insulin ma le dextrin. O le saunia o le compote mai fualaau mamago maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ai ona faatumuina le le atoatoa o elemene na misi, lea e masani ona matauina i lenei maʻi.

O aoga o apricots mago

O uiga aoga o apricots mago mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a mafai ona mautinoa le masani ai o le gaioiga o totoga i totonu, pe'ā saunia lelei.

I le faʻaaogaina o le oloa faʻatau, e tatau ona mulumulu lelei i le vai, ma ia mautinoa i le tele o taimi. E sili ona lelei le faʻaputuina o le apricot matutu i vai inu. E fautuaina foi le saluina o apricots mago i le vai (a itiiti ifo i le tolu o le itula). Afai e mafai, e sili atu le 'ai i fualaau aina fou nai lo fualaau mama mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fua o aso taitasi i mea suamalie suamalie e mafai ona toe faʻatumu i le 100 g fua. I le solia o le tapulaʻa faʻamautuina, o le faʻafefeteina o le a faʻaosofia ai le faʻamalosia o faʻamaoniga le lelei. O tagata gasegase o le a mafai ona lagona le osooso malosi i le suka o le toto.

Pe a fuafua e faaopoopo ni fualaau mamago i nisi meaʻai kuka, e tatau ona faaopoopo le oloa pe a uma ona kuka le meaai autu.Afai e le o matauina lenei mea, o le a faʻaitiitia le aoga o apricots malogo i le zero. O se taunuuga, e na o le suka o le a tumau, lea e le manaʻomia i togafitiga.

Contraindications

O maʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi e tatau ona manatua o le tele o le taumafaina o fualaau mamago i le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻaosoosoga o se faʻafitauli o le maʻi ona o uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le manaʻomia le faʻaaogaina o le apricot matutu i ia ituaiga o pathologies o le gastrointestinal tract as pancreatitis, ULC.

O fasi apricots ua afaina ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le tele o mea e mate ai fualaau. I luga o le vaega o vaʻa ma le fatu, e mafai ona matauina le faʻamaoniga (se mataua o le toto). Faatasi ai ma se tuufaatasiga e pei o le maʻisuka ma le taumatematega, o faailoga o le togafitiga autu e mafai ona faatetele.

Togafitiga o apricots ua mamago ma le maʻisuka

O nisi tagata gasegase o loo sailia le tali i le fesili, mafai ona fufulu fualaau aina e faaaoga e avea ma meafaigaluega mo togafitiga mo le maʻisuka? E leai se tasi na taumafai e faia togafitiga ma nei fua, aua e le o iloa fualaau mamago e mafai ona faaaoga mo le maʻisuka mo lenei faamoemoe.

Na o le pau le faʻaleleia o le soifua maloloina o le apricot o le faʻatumu lea o le le lava o meaʻai, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia.

O nei oloa e fautuaina e fomaʻi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i ni vaega laiti pe a latou maua ni faʻamaʻi pipisi:

  • Iniseti e manaʻomia ai vailaʻau
  • Flammation, aafia ai fatugaʻo po o le ate - ua faʻamago le apricots lea e fesoasoani i nei totoga e vave ona faia le tafega o mea leaga faʻaleagaina ma mea oona,
  • Se mataua o le tino vaaia, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka,

Pectins o loʻo i totonu o fualaau mamago e fesoasoani e faamama le tino o radionuclides ma metala mamafa. Faafetai i le fiber, ua faʻamamaina le iniseti mai toxins. E faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi ma le fatu, talu ai o fualaau mamago e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga i le toto ma puipuia ai le faʻavaeina o pusa.

Filifilia o se oloa lelei

A filifilia se fualaau mamago mamago, e tatau ona taʻitaʻia oe e tulafono nei:

  • O fafo atu o uiga o oloa. O le lanu o apricots mago e tatau ona i ai se lanu mumu po o le lamolemole, ae le o se lanu susulu. Ia mautinoa o le fualaau aina e tatau ona i ai se laufanua mafolafola. O fua e le tatau ona susulu - e mataituina lenei mea pe a faʻamamaina le oloa i le glycerin poʻo le suāuu mo le matagofie o fafo. O fua lelei lelei o taimi uma lava e pala.
  • O se oloa lelei e le tumau ma malepelepe, e leai ni mea e fai i luga o fualaau mamago. O fualaau mamago e masani ona vevesi, e leai ni mea e pala.
  • E fautuaina e tofo ma sogisogi i meaʻai. I le i ai o se siaki oona, e mafai ona finauina e faapea ua suamalie le sua. Afai ei ai le manogi o oloa suauʻu - o le tekinolosi o le faʻamago i ogaumu na faʻalavelaveina.

Fua o meaʻai aoga

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e kukaina lenei mea suamalie ia oe lava. Mo lenei faagasologa, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Taʻu fua,
  • Faʻamau i latou i lalo o le tap,
  • Gagau fua i totonu o se apa lapoa
  • Saunia le sipuni mai le 1 lita o le vai ma le 1 kilokalama o le suka, ae e sili atu ona faʻaaoga se mea suitulaga,
  • Tuu ni apricots i le sipuni ma taofi le vevela vevela mo le 15 minute,
  • O fualaau mamago ua mama i le la mo le vaiaso,
  • E mafai foi ona e faʻaaoga le ogaumu,
  • E manaʻomia le teuina o apricots mago i ato poʻo atigi laupapa i totonu o le potu i le maualalo o le susu.

Faaiuga

E mafai ona ou 'aina fualaau mama mo le maʻisuka? O le faʻaaogaina le talafeagai o nei oloa i le taumafataga e mafai ona faʻamalosia ai se tulaga faigata.

Fualaau oona o fualaau mamago

E faʻatusatusa i apricots, o apricots mago e sili atu le protein i le 0.2 g mo le 100 g oloa. E itiiti ifo i le 1.6 g le maualuga o karokate, o le 6 Kcal. E toetoe lava o mea uma e maua ai le calorie. E silia ma le 2 taimi e maualalo ifo ai i le masini protein. E i ai foi le kaisa, e le o iai foi se ponaivi. Fualaau aina suamalie mamago e taʻitaʻia i le tuufaatasiga mo le retinol (vitamini A). I lenei mea, latou te le maualalo ifo i le fuamoa moa po o le meaʻai.O le maualuga o mea o le beta-carotene e i ai sona aafiaga lelei i le tulaga o totoga o faaaliga.

O le faʻataʻitaʻiga glycemic (glucose relative index) o apricots ua mamago o loo i totonu o le laina. E i ai o ia i le vaega e tasi e pei o nisi:

  • fualaau aina (apu, pears, peaches),
  • vine (currants, fugalaau),
  • leki (pi, pi),
  • susu atoa.

Laʻau o le la - malamalama lanumeamata!

E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka? I le tulaga muamua, o fualaau mamago e fuafua i luga o areto ma kilokalo: 20 g = 1 XE pe 50 g = 23 Kcal. O nisi o le endocrinologists e talitonu e sili atu ona sui i fualaau fou, e pei o oloa aupito lata mai ua tele atu vitamini. I le taumafa ua fuafuaina (laulau Numera 9), ae le o le 4-5 fasi fasi apricot ua mamago, ua fautuaina le tagata maʻi e ai 1 le apu laititi po o le ½ fualaʻau.

Taimi pe a faʻatagaina apricots mago mo le maʻisuka, ma o lona faʻaaoga e talafeagai:

  • e le maua e le tagata gasegase le avanoa e ai ai ni fua fou,
  • i se tulaga o le hypoglycemia (faatasi ai ma faailoga o le maualuga o le toto suka),
  • se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faailo o le oona ma se tulaga masani o le gaʻo gaʻo (aofaiga atoa o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / l),
  • o le tino ua faʻaumatia ma e manaʻomia ni micro ma elemene mai suauu meli.

O fua o le lanu manogi e mauoa i metala: calcium, potassium, copper. O elemene elemene e avea ma vaega malosi i le faiga o le tino, i le tuufaatasiga o hormones, enzymes, acid nucleicids. E mafai e le potassium ona faʻaitiitia le tele o le vai mai masini.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o apricots matutu

O le mulimuli i nai fautuaga faigofie, e mafai ona e aloese mai le hyperglycemia (maualuga maualuga o le toto) mai le apricot ua mamago.

  • O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le fuafuaina o le XE i le vaega na filifilia o fualaau mamago ma muai faia se tui talafeagai o le insulin i le fua 1: 2 i le taeao, 1: 1.5 i le aoauli ma le 1: 1 i le afiafi.
  • Faʻatasi ai ma le togafitiga ole inisalini, o le fua o isi meaʻai gaʻo (fualaau, falaoa, pateta) e tatau ona faʻaitiitia i le aso ole taumafa.
  • Ulufale atu se oloa aoga i se meaʻai gaosiga faatasi ai ma mea e aʻafia ai le faʻalavelave o le oso i luga o le kulukose i totonu o le toto (kāloti, cheese cheese).
  • I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e inu i taimi uma i luga o se manava gaogao o se faʻaaogaina aoga o apricots mago.

Toto lona lua

Fua o le muesli - 230 g (2.7 XE poʻo le 201 Kcal).

Liligi le oatmeal flakes i le yogurt mo le 15 minute. Na faʻamagoina e Grined fua ma faʻafefiloi ma le faʻavae.

  • Hercules - 30 g (107 Kcal),
  • yogurt - 100 g (51 Kcal),
  • moli afifi - 50 g (23 Kcal),
  • pulu - 50 g (20 Kcal).

O le faʻaaogaina o paleni paleni paleni e faʻamoemoeina e tagata fai meaʻai e avea ma tali saʻo mo se amataga malosi i le aso.

Aʻo leʻi faʻatau ma faʻaaoga apricots matutu mo le maʻisuka ma soʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona faia se filifiliga faʻaeteete. E tatau ona asiasia le pito i luga o fualaau mamago. E tatau ona aunoa ma se faaletonu, lanu lanu. O le tele o manaʻoga mo foliga vaaia ma le sogisogi e mafai ai e oe ona filifili se oloa lelei.

Tuua Lau Faamatalaga