E mafai ona maua le siva mo le maʻisuka (chaga, ti, susu)

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina e faʻaleleia ai le leo, faʻaleleia le faʻatinoga, manuia, e iai mea e faʻaaogaina ai le anti-inflammatory and analgesic. E aoga tele i le togafitiga o le kanesa, faʻapupulaina le gasegase i le chemotherapy, ma faʻalavelaveina ai le faagasologa o le toe gaosia o metastases.

O le faʻaaogaina o le gaga mo le maʻisuka, po o le birch mushroom, e tauamiotonuina, ae ina ia mafai ona aoga le faagasologa, e matua fautuaina lava e mulimuli i nisi tulafono. I le tautalagia o lenei mea, o le au atamamai e uiga i foliga o le sauniuniga o le vaiinu, o le autu o le faʻailoga ma faʻaaliga o lona faʻaaoga i le lumanaʻi. I lenei tulaga, o le gaga mo le maʻisuka o le a sili ona aoga.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o le gaga e mafai ona faatagaina na o se meafaigaluega faaopoopo poʻo se fesoasoani i le faʻatinoina o le aʻoaʻoga autu o le toe faʻaleleia. Naʻo totonu o le galo e faʻaaogaina, ma, mo se faataitaiga, e leai se aafiaga o le paʻu i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

I le maitauina o foliga o le kuka algorithm, e tatau ona gauai atu i le mea moni o le totonugalemu o le galo ua maeʻa tapena ma ua tumu i le vai i se fua faatatau o le tasi i le lima. A maeʻa lena, o le vai inu ua maeʻa fefiloi ma faʻamafanafana i luga o le vevela vevela i le maualuga maualuga o le vevela.

E le talafeagai le aumaia i se vevela, ae a uma sauniuniga, o le a mafua ai le inu o le pia mo le 48 itula. A maeʻa lenei mea, o le a tatau ona faʻafefe le vai, ma toso ese le ala mai le gau.

Afai o le tino o le tino e foliga mai e mafiafia i le iuga, o le a tatau ona faʻaitiitia le gasegase o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani a le vai inu vevela i le voluma muamua. O le vaiinu e teuina i se nofoaga malulu, ae le sili atu nai lo le 72 itula i le laina - o le taimi lea o le taimi e puipuia ai mea aoga o le tuufaatasiga.

O le fualaau mai le muschroom birch e faʻaaogaina faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. I lenei tulaga, e matua fautuaina lava le amanaia o le vailaʻau faapitoa, o lona uiga - ia le sili atu i le tasi le ipu.

Faʻalogo i mea faʻaopoopo, ou te fia matauina:

  • i le faagasologa o le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le gaga mo le maʻisuka malosi, o le meaai sili ona mamafa e sili ona fautuaina,
  • mo le taimi atoa ua tuʻuina atu, o le a tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o ituaiga gaʻo o aano o manufasi ma moa. O le a taua tele le vavae ese mai le taumafataga o mea taumafa e mafai ona kuka ma ulaula meaʻai, o mea e iai le taua tele o gaʻo, ma fualaau suamalie ma suamalie,
  • e le taliaina le faʻaaogaina o ituaiga uma o gaʻo meaai ma vaʻavaʻa. O meaʻai suamalie, suamalie ma le suamalie e leai se faʻaleagaina.

O se faʻamatalaga faapitoa o le lisi o faʻamaʻi, lea e faʻagata ai le faʻaaogaina o le gaga i le maʻisuka.

O vailaʻau ua saunia i luga o le gaga e le afaina, ae o loʻo i ai foi ni faʻasalaga. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le colitis, maʻi le tumau ma le le faapalepale.

Fautuaga! Aua nei galo e uiga i soo se laasaga o le maitaga ma le aʻoga, e oo atu i le 10 tausaga. I le taimi e faʻaaogaina ai le gaga mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua le fautuaina e faʻaaoga soʻo se vaega o vailaʻau.

E taua foi le mafaufau o le faʻaaoga soo, le faʻaaogaina o le chaga poʻo lona tasi taimi e faʻaaoga i le tele o mea e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o taunuuga. I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua gauai atu le au atamamai i le tikeri maualuga o le le mautonu o le tino. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, o le a tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o le gaga.

O le mea lea, o le sauniuniga o meainu mai le gaga mo le maʻisuka o se meafaigaluega sili ona lelei ma le auala e faʻamaonia ai le suka o le toto. Ina ia mafai ona ausia lenei tulaga, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se diabetetist ma i le lumanai e mulimuli i ana fautuaga uma.

I le togafitiga o le maʻisuka, o mea taumafa e taua ai se vaega taua. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau ona fetuutuunai le meaai a le tagata maʻi. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o meaai ma se maualuga maualuga o gaʻo ma gaʻo e gata. E toʻatele e fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai ni pulou mo le maʻisuka.

Ina ia saʻo le taliina o lenei fesili, e tatau ona malamalama lelei pe o a musika ma ia suesue a latou fatuga.

E taua foi le matauina o se vaega taua, e pei o lecithin. O lenei vailaau e puipuia ai le faaputuputu o le cholesterol i puipui o toto toto. O le mea lea, o le suka i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka ei ai se tulaga tulagaese, lea, e le masani ai, e talafeagai foi mo maʻi.

O le faʻafefeteina o le a sili ona faigata mo tagata o loʻo maua i le maʻi o le ate. E talitonu fomaʻi o le ai ai anufe mo le maʻisuka o le a aoga, ae pe afai e le 'ai soo e le tagata maʻi.

Ole aofaiga faatagaina o oloa mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le silia le 100 kalama i le vaiaso. E tasi le auala poʻo le isi, ina ia malamalama pe mafai ona 'ai ni puʻupuʻu, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafua le talafeagai o lenei oloa i au meaʻai.

E mafai ona ou faʻaoga pulou mo le maʻisuka? E talitonu tagata o se oloa (o lona lua igoa o birch) o se mea faigaluega lelei e faʻaitiitia ai le kulukose toto, ae e le o lea.

Ae o loʻo i ai oloa e le faʻateleina le maualuga o le suka. O le mea moni, o le gaga e mafai ona taumafa ma e mafai ona faʻaopoopoina i soʻo se ipu. Na o le pau lava o le mushroom birch e le o se mea lelei tele.

Chaga mo le maʻisuka

O le maʻi suka ua matua salalau lava i nei aso ua uma ona i ai i totonu o "faʻamaʻi o le seneturi." E le gata o tagata matutua, ae o tupulaga talavou foi e mafatia mai ai. I lenei faʻamaʻi, o se taunuuga o le le lava o le insulin i totonu o le tino, faʻalavelave faʻalavelave o le polotini, gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, uma, e aunoa ma se faʻasesega, o tino ma tino o le tino o loʻo mafatia. Mo togafitiga, ua faʻamaonia le insulin i hormone, lea e tatau i le tagata maʻi ona ave i le olaga atoa.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, ma le togafitiga a le tagata lava ia i lenei mataupu e matua le taliaina! Na o se fomaʻi agavaa, fomaʻi e mafai ona ia iloiloina saʻo le ala o le maʻi ma filifili togafitiga togafitiga.

I le tele o tausaga o tomai masani tau vailaʻau masani, ma o lenei ua faamaonia faʻasaienisi faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia o fualaau faasaina e aoga i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto.

E sili ona tāua! O le mea sili ona taatele i vailaʻau mo togafitiga mo togafitiga o le maʻisuka o se vai inu mai le gaga, saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo. I lenei tulaga, na o le totonugalemu o le gaga e faʻaaogaina e sauni ai vailaʻau: o se teuteuga mai le paʻu o le galo e le mafai ona maualalo le suka o le toto.

Sasaa le tasi vaega o le mea mamago gaʻo meaʻai ma le lima vaega o le vai, faʻafefiloi lelei ma vevela ile vevela vevela i le vevela ile 50 ° C, aua le faʻapipiʻi. Aveese mai le vevela ma faʻamalosi mo aso e lua, ona faʻafefe ai lea o le vai (e fautuaina e pipiʻi le vaʻaia lelei e ala i le ie susu).

Afai o le oloa e maua mai e matua mafiafia, e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana (i le uluaʻi voluma). O le fusi e teuina i se nofoaga malulu, ae le silia le tolu aso. Faatasi ai ma se togafitiga, e fautuaina ia saunia pea se fofo fou.

Maʻisuka Meaʻai

Faʻaopoopoga: ata o le taumafa mo faʻamaʻi faʻamaʻi. O tagata maʻi suka fautuaina e matua tausisi i nisi o fautuaga ona o le mea moni o meaai mo lenei maʻi o se vaega taua tele o togafitiga.

Nai lo o falaoa o le falaoamata o meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina le suka, falatini-falala, poʻo le falaoa atoa. O fua suamalie e tatau ona faatapulaaina i le maualuga, ae le o fua, ia 'ai atili fualaʻau fou. E na o sina meaʻai e mafai ona gaʻo, e tatau ona aloese mai le gaʻo.

E fautuaina ia matua teena:

  • mai meaʻai gaʻo-mauʻoa
  • fua suamalie ma vine (vine, faʻi, fig, dates, ma isi,
  • gaʻo meaʻai ma moa,
  • ulaula meaʻai
  • meaai e mafai ona kuka
  • marinades
  • kuka kuka
  • mea suamalie suamalie suamalie poʻo suamalie - e masani ona aofia ai le sili atu o vailaʻau gaʻo nai lo falaoamata lelei.

Aoina ma teuina

E tatau ona amata le aoina o le chaga i le amataga o le tautotogo, pe a o lo o gaoioi le sua i le birch trees. E taua le aoina i lenei vaitau, aʻo tumu le mushroom i elemene taua, ao iai ni faʻamalosi malosi.

Mo le togafitiga lelei, o le pulupulu lava ia e taua, o le peel is peeled, talu ai e le o se mea taua. 'Otiʻoti i ni fasipepa ma faʻamago i totonu o se ogaumu i le vevela o le 55-60. Teu i totonu o soʻo se pusa tapuni, e pei ona vave faʻavave le mushroom.

Faʻaaogaina o Chaga mo maʻi suka

Chaga birch mushroom e taua foi o se vaifofo mo le 100 faamaʻi. E masani ona faʻaaogaina le chaga mo faʻamaʻi o le manava, e avea o se sui faʻafoʻisia. O le mea lauiloa a le antitumor property o le chaga. Ae le o tagata uma e iloa o le afaina ma le teuteu o le birch chaga e mafai ona faaitiitia ai le toto toto, ma le manuia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaleleia atili.

I le faagasologa o togafitiga ma le gaga, e le fautuaina le ava malosi, e pei foi o meaʻai vevela, ulaula ma kuka.

Contraindications ma le afaina

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le birch chaga e aoga tele - e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ua lauiloa ua uma ona 2-3 itula talu ona uma le taumafa, o le aofaʻi o le suka e faʻaititia i le 20-30% (faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi).

Faʻasolosolo ona faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻatupulaia le faʻatinoga, tumau. O le Chaga e aoga mo le maʻisuka ina ia faʻaitiitia ai le fia inu, palago, ma aveese mea leaga mai le tino.

Togafitiga ma le birg fungus e aoga ma saogalemu, ae pei o togafitiga uma, o loʻo i ai le tele o faʻailoga. E le fautuaina e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma kulūkose. O le tele o fualaau oona mai le gaga e lamatia ai le faateleina o le faʻalavelave o le tino.

O le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o le mushroom birch ua faʻasalaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faapea foi ma fafine e iai maʻi faʻamaʻi. Tamaiti mai le 10 i le 12 tausaga le matua ma le matutua pe a uma le 60 tausaga, faatasi ai ma le le faapalepale.

O maʻisuka uma e tatau ona manatuaina, e ui lava i mea lelei uma o loʻo faʻaalia ai susu o mushroom, ae o loʻo i ai pea lona faʻamaʻiina e faatatau tonu i le maʻisuka.

Aemaise lava, e faatatau lea i nisi o meatotino o lenei oloa, lea e faʻaitiitia ai aʻafiaga o vailaʻau faʻamaina, aemaise lava inisalini. O le mea lea, e fetaui ma le galo susu e le taliaina mo le maʻisuka ituaiga 1, pe a faalagolago le tagata i le insulin.

I se tulaga lautele, o le a sili atu ona faigofie le fuafuaina o le lisi o faʻasalaga mo le faʻaaogaina o lenei vaega. O le a tuʻuina atu mulimuli ane, ma i isi tulaga uma, e tatau ona manatuaina e le maʻisuka, o lona faʻaaoga e sili atu nai lo le tauamiotonuina:

  • le faapalepale i vaega o susu, aemaise lava, le leai o ni enzymes e talepeina susu. Tuuina atu le tuufaatasiga, lea e faamatalaina i le mashroom mushroom, e matua le taliaina le faaaogaina i le maʻisuka,
  • maualuga le tikeri o le eletise, lea e faatagaina ai le faʻaaogaina o le vaega i na o sina vaega itiiti, pe sili atu foi, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le tuulafoaia atoa,
  • faʻaaogaina o soʻo se togafitiga e itiiti ifo i le tolu itula talu ai.

Aʻo tautala e uiga i faʻamatalaga, e tatau ona maitauina o le a aoga le oloa i tagata uma e fia faʻamalosiina o latou lava tino, ia sili atu ona faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga masani o le tetee. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina le susu susu, aemaise lava i le maʻisuka, e fautuaina e faʻatalanoa se endocrinologist. O ia o le a faʻaalia uma faʻaaliga o le faʻaaogaina o le oloa.

Faʻapefea ona faʻaaoga le keke birch mo le maʻisuka?

I le maʻisuka, o le chaga e faʻaaoga uma e avea o se vaega o isi vailaau e pulea ai le kulūkose, ma pei o se vai inu e faavae i luga. O le vai inu ua saunia mai le pulupulu o le mushroom, o le pele e le afaina ai le suka i soo se auala. Ina ia faia se vaiinu e te manaʻomia:

  1. Ave ni piko tipi o le birch mushroom.
  2. Liligi le vai mafanafana i se fua faatatau o le 1: 5 ma le vevela i luga o se ogaumu i le vevela o le 50-60.
  3. Faʻasua le salu na kuka i totonu o le susu, tuu mo le 2 aso i se mea pogisa ma malulu.

O le susu e tumau lona faʻamalolo mo le 3 aso, pe a maeʻa le taimi lenei e leai se aoga e faʻaaoga ai. Mo se togafitiga lelei, o se decoction o le birch chaga e ave i le 1 ipu, 3 taimi i le aso ao le i ai taumafa, mo se masina pe tusa ai ma se fuafuaga a le tagata lava ia ua faatonuina e se fomaʻi. Afai e manaʻomia, o le vasega lona lua o loʻo faʻatulagaina, ae le o muamua atu nai lo le masina mulimuli ane.

I meaai i aso taitasi e tatau ona i ai: iʻa, fualaau faisua ma isi meaʻai. A togafitia le maʻisuka faʻamalosi i togafitiga faafomaʻi e faʻavae i luga o le gaga, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai. E le faatagaina ona faʻaaogaina:

  • gaʻo gaʻo, na o ituaiga papa o manu e latalata i taumafa,
  • faasaoina ma vaʻavaʻa,
  • ulaula ma falai meaai
  • fua suamalie ma vine (fig, banana, vine, aso),
  • meaʻai suamalie ma gaʻo.

Chaga mushroom - e faapitoa le taua i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2. O le afaina o le gase mushroom i le mavae ai o le 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina e faaititia ai le maualuga o le suka i le toto e 20-30%. Ina ia saunia le faʻavae, e tatau ona e ave:

  • gaosi gaga - 1 le vaega,
  • vai malulu - 5 vaega.

Ua sasaa le mashroom i le vai ma tuu i luga o se ogaumu e vevela ai i le 50. E tatau ona faaogaina Chaga mo le 48 itula. A maeʻa lena mea, e faʻamaeʻa le vaifofo ma faʻapipiʻi i ai le mafiafia. E inu faʻasua i le 3 taimi i le aso, 1 ipu tioata 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai e matua mafiafia le vai, e mafai ona faʻafefeteina i vai inu.

O le umi o le decoction e 1 le masina, sosoo ai ma se pupuu puupuu ma le toe faia o le kosi. Chaga ma isi musika vaomatua lelei le maualalo o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o loʻo i ai isi ituaiga o musipolo e le aoga tele.

Chaga mushroom talosaga

O le mushroom musika e tupu aʻe i le fale e faigofie lava ona faʻafefe i se sipuni masani. Aemaise lava, mo lona faʻaaogaina i le maʻisuka, tasi pe lua teasusu o le a lava, lea e tumu i le 250 ml o susu masani.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaaogaina le pepese e mafua ai mo le itiiti ifo ma le 24 itula, ina ia faʻafefiloi uma ia vaega ua tuʻuina atu i le isi. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e faʻaaogaina le susu masani - o lenei mea e faapitoa lava mo le maʻisuka, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le tino ma faʻamalosia atili.

Ina ia mafai ona faʻaalia se mashroom susu masusu, o le ae manaʻomia le faʻaaogaina o le gau. I le aotelega, e le sili atu i le 250 ml o le mea e maua ai le ava e tatau ona faʻaaoga i aso uma, o se aofaiga sili atu e ono leaga, e oʻo lava i le manava.

Endocrinologists ua tosina mai foi le gauai o tagata gasegase i le mea moni e faapea, o aso uma lava e tatau ai ona fufulu le mushroom ma sasaa vai fou i totonu o le atigipusa. A le o lea, o le a liu enaena i le taimi, ona oʻo ai lea ina matua leaga.

E tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le tausaga le atoaga o le togafitiga. E taua le mafaufau i lena mea:

  1. faatasi ai ma le taamilosaga faifaipea o togafitiga, e matua faasaina le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa ma vailaʻau vailaʻau,
  2. i le taimi o se malologa faʻatagaina, lea e tatau ona 10 aso mulimuli, e tatau ona faʻaauau pea le faagasologa o le tausia o le mushroom ina ia le faʻaitiitia ma faʻasaoina atoatoa ona lava meatotino,
  3. O le faʻataunuʻuina o le kefir ona o le gaosiga e mafai ona faʻaaogaina e saunia ai pancakes, cheese cheese, faʻapea foʻi ma le mea e sili ona manaia mo le faʻafefeteina o lima ma foliga, ma isi.

O se tasi o itu taua mo maʻisuka uma o le susu mushroom, poʻo le kefir na maua mai ai, ua faʻaaogaina lelei e faʻamalolo ai manuʻa, tipi ma taofia ai le fausiaina o karite. Ae ui i lea, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le vaega o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete tele ina ia le aʻafia ai le tino.

I le lua vaiaso muamua talu mai le amataga o le faʻaaogaina o le mashroom mushroom, o le maualuga o le inisinia ua matua faateleina. O lenei mea o loʻo faʻaalia i le faʻavaveina o le gaosiga o le kesi, ma o le mea lea e matua le fautuaina ai le faʻaaogaina o le susu kefir ma ona mea faʻapipiʻi i le taeao, aemaise ile galuega.

Faatasi ai ma lenei auala e togafitiga ai, o le a mafai ona ausia ni sini se tasi i le taimi e tasi: ia fuafua pe faapefea ona tali atu le tino i lenei vaega ma pe o le mea e manaʻo ai e matauina mai lona faaaogaina.

Ina ia faʻateleina le tikeri o le aoga, lea e faʻaalia i le mashroom susu, ua fautuaina e aua neʻi faʻagaloina le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino, le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fua. O nei mea uma o le a faʻamalosia ai le tino o le maʻisuka, ma atili ai ona faigata.

O le mushroom Chaga o se mea masani e masani ai. O nisi taimi e oʻo ai i se tulaga maoae ma le tuputupu ae. I le taimi lava e tasi, o lona tuputupu ae e amata mai na o sina feeseeseaiga laitiiti. Birch i le taimi atoa o le tuputupu ae o le fugalaau e faafaileleina ai i le tele o mea aoga, o se taunuuga o nei faailoga o le vave vave ona tupu.

Mo se tagata, o le atinaʻeina o se faʻamaʻi ua lava tele pe afai o le tasi o vaega ua lisiina e le lava i le tino. O le taumafaina o le mushroom taʻua lea e mafai ona suitulaga ai le le lava o nei mea.

O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalolo ai le tele o faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai faʻamaʻi o le ate, o le ate, ma faʻamaʻi lema. O le faʻaaogaina o se mushroom i meaai o le a fesoasoani foi i le lelei o puipuiga o faʻamaʻi.

Ua leva ona faʻaogaina Chaga e tagata e togafitia ai le tele o ituaiga o maʻi. E i ai le lelei o le antimicrobial ma mea faʻapitoa. E aofia ai vaega ia e mafai ona vaʻaia o ni mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai le natura.

Taua: O tulaga faʻapitoa o togafitiga o le galo e faʻamautinoa e ala i le i ai o le tele o meaola faʻasaina i ai. A maeʻa ona faʻaaogaina e le tagata le malie, tulafono faatonutonu ma le faʻamautuina o le fua o le hydrogen ma ioniona hydroxl i lona tino.

O aoga aoga o le chaga ua fuafuaina e le mafai ona faʻaaogaina e avea o se meafaitino mo le gaosia o togafitiga faafomaʻi. E fautuaina e togafitia soʻo se tumema e ala i le faʻaaogaina o infusions ma decoctions e faʻavae i luga o le gaga fungus.

I le amataina o le kanesa, ua taofia ai siama afaina ma le atinaʻeina o sela o le kanesa. O vailaʻau, resins ma siakila o loʻo i totonu o le fasipolo e maua ai le tulaga maualuga maualuga o le foci o le tiga i le tino. Ona o le faʻaaogaina o uila, o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le cholesterol i le toto o le tagata ua mautinoa.

O le anufe e mafai ona faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le fomaʻi i totonu o le tino, ei ai le malosi e taofi le amataina o le toto. O le i ai o tannins i le siva e mafua ai le faia o se ata puipui i luga o totoga o totoga i totonu pe a uma ona faʻaogaina lenei fasipolo i meaʻai.

O le faʻaogaina o le anufe e fuafua ai le faʻamautuina o le gaioiga o le faʻalavelave masani a le tagata. Ua faʻateleina faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi, o galuega a le faʻaogaina o meaʻai ua toe faʻaleleia, pe a fai o ona soliga na muaʻi lauiloa.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le gaga aofia ai le dysentery ma le colitis. E le gata i lea, e le manaʻomia le ave i fafine ma fafine maʻitaga o loo fafagaina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona maitauina ai maʻi le mautonu, o le faʻateleina tele o le tino o le tino. Afai e tupu lenei mea, e fautuaina e taofi le ave.

Afai e faʻaogaina le togafitiga, e tatau ona mulimulitaia nisi o faasaʻoga. Latou te o mai i lalo i mea nei:

  • 'aua le tui malosi i le kulukose,
  • O le tuʻufaʻatasia o le gaga ma le mea faʻamaʻi e le tatau ona faia, o le tele lava pe a tatou talanoa e uiga i vailaau faʻamaʻi mai le penicillin group,
  • I le faagasologa o togafitiga ma le faʻaogaina o le gaga, e fautuaina ai meaʻai paleni, e le talafeagai le faʻaaogaina o gaʻo manu, faʻapea foʻi ma aano ulaula, aano o manu ma meaʻai.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le atinaʻega o se faʻafitauli o le tino e mafai ona tupu, e mafai ona faateleina le le fiafia.

O le faʻaaogaina o vasega togafitiga faʻataʻitaʻi e fautuaina mo se vaitau e tolu i le lima masina, faatasi ai ma vavao i le va o vasega o le vaiaso i le sefulu aso. Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le gasegase o le tagata maʻi pe a maeʻa se taimi umi, e fautuaina e faʻaopopo le vaeluaga o le vaeluaga i le lua vaiaso.

E i ai le tele o filifiliga mo le faʻaogaina o le anufe mo togafitiga faafomaʻi.

Chaga infusion (tea)

E tele auala e faia ai se mea e sili ona lelei. O lona uiga lelei ma meaʻai paleni e faʻalagolago i le vaitau o le taimi e matua ai.

Le ala muamua. O le mushroom, selesele lelei poʻo le susu ina ia faamalūlūina ai, ua tipiina i se mea e teu ai meaʻai poo luga o se mea e selesele ai, pe a uma ona sasaaina i le vai inu. A maeʻa le mafanafana, ia faʻamalosi pe a ma le lua itula. E tatau ona faʻaalu i le aso ile tutusa tutusa.

Le ala lona lua. Ua nutimomoia Chaga ma sasaa i vai inu. I lenei tulaga, tasi le iunite o le mamafa o le fuga o tala mo le lima iunite vai. A uma ona faʻamalosi mo ni nai itula, e mafai ona e faaopoopo le lemoni, meli poʻo ni laau afu se tasi i le fua. E tatau ona faia le faʻailoga vave ao leʻi 'aʻai.

Le ala lona tolu. E tatau ona sasaa i totonu o se vevela, ma faaopoopo ni manogi manogi e maua mai ai se mea manogi, ona sasaa lea o le vai inu i se vaega tutusa ma le mataupu muamua.

E mafai ona e fautuaina le auala lenei e sauni ai se teuteuga o le gaga. O se auala lelei e faʻaaogaina ai i nofoaga o tolauapiga, pe ae manaʻo e kuka i le leai o se fale e latalata ane i le fale. E mafai ona e inu e pei o le lauti masani.

  • muaʻi faʻamago ma fufulu saga sasaa i totonu o le vai inu. O le vaega o le tasi vaega o le mamafa o le gaga i le fa vaega mamafa o le vai,
  • o le kuka e faia mo le kuata o le itula,
  • pe a uma lea, ona faʻamamaina le susu i le vevela vevela,
  • e faʻaleleia ai mea faʻamalolo o le teuteu, e tatau ona liligi vai inu i luga o le mashroom nutimomoia ma faʻaosooso mo se itula ma le afa. Afai e te fafagu i se vevela ma faʻaosooso ile afa aso, o le a sili atu le malosi. E fautuaina i lenei tulaga e faaopoopo le meli po o le manogi manogi i le vevela.

Tincture

E masani ona faʻaaoga nisi togafitiga masani mo le faia o ni mea mai le gaga.

Le fua muamua. Ua faʻavaeina e avea o se togafitiga lelei mo le kanesa. O le afa o le ipu o le mushroom o le gaga muamua ma le gaʻo ua sasaa mai i le lita o le ava po o le vodka, ona faʻaogaina ai lea i se mea matutu ma pouliuli mo le vaiaso.

O le fua lona lua. O le kuata o le mashroom musika ua sasaa i le tolu lita o le vodka, ma ua maeʻa ona faia mo le tolu vaiaso i se nofoaga matutu ma pouliuli. A maeʻa le faʻafefete, ona faʻamamaina lea o le tincture. O le faʻailoga e faia i le afa itula ao le i faia taumafa mo le sefulu aso tolu taimi i le aso.

Ina ia saunia se fofo faapena, ia faʻafesoʻotaʻi 50 kalama o le suauu matala ma le faʻamaʻi faʻatasi ma le ava i totonu o se ipu malamalama. A maeʻa lena mea, ona tapunia lelei lea o le kulupu, lulu ma inu i se tasi vavae. O le faagasologa atoa e toe faalua ona faia ile aso afa ile itula ae leʻi oʻo ile taumafataga.

Auala e faʻaoga ai

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka, e aofia ai le insulin e faalagolago i ai, e le mafai ona e 'ai e sili atu i le 100 kalama o musika i foliga masani mo aso e fitu. E malilie pe faʻatagaina le 'aina o mushrooms e sili ona lelei ma se fomaʻi o le a ia togafitia togafitiga e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi.

I vailaau, o le isi mushroom e lauiloa o le shiitake. I luga o lona faavae, ua faia e tagata tomai faapitoa se aofaiga faapitoa o fualaau faasaina e faaitiitia ai le fua o le kulukose. E mafai ona faʻaaogaina i meaai ma i se foliga masani (e ui lava e mafai ona e mauaina i le fulufulu foliga).

O lenei mushroom, e pei o le mushroom tea, e faʻaitiitia ai le kulukose pe tusa ma le tasi i le lua iunite i le masina, ma o le masani ona faʻaaoga e mafai ai ona tumau le kulukose i se tulaga laugatasia. O le mea lea, e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona 'ai, peitaʻi, pe a maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

Pe'ā tuʻuina atu i se maʻi, e le taliaina le suʻeina o puloulu i soʻo se togafitiga vevela, o lona uiga, ia faʻaaogaina i se falai, faʻapipiʻi poʻo le tusitusi, e oʻo lava i kāloti. O pulou e mafai ona 'aina faʻatau fua, aua a fai e togafitia, o le a leiloa uma a latou meatotino aoga ma o le a faʻaaoga le aoga mo le maʻisuka.

E uiga i le eseese o le Tea

E mafai e Kombuch Tagata Tisuka?

O le fiafia tele pe mafai ona faʻaaoga se mushroom pei ole mushroom mushroom mo le maʻisuka. Afai o lea, mo le a le ituaiga?

O se ituaiga o fegalegaleaiga faʻatasi o le fefete ma le vailaau vailaʻau. E faʻaaogaina i le sauniuniga o se mea inu, lea i le faaiuga e foliga mai o sina mea suamalie i le tofo, e pei lava o le kvass ma faʻafano lelei ai le fia inu.

E le gata i lea, e mafai e Kombucha ona faʻaaogaina uma gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism i le tino o le tagata ma e aʻafia ai le gaioiga masani o gaʻo. E talafeagai lenei mea mo le maʻisuka o soo se ituaiga, ma o le mea lea e le gata ina mafaia, ae e tatau foi ona faʻaaoga.

O le faʻaaogaina o lenei vaiinu i aso uma e mafai ai ona faʻaleleia le faagasologa o le mea o loʻo i ai meaʻai ma le ate i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia faʻaititia o le suka toto. Ina ia faia lenei mea, ina ia le fegalegaleai pulou e inu ma le maʻisuka, e mafai ona e aveina uma i le tolu i le fa itula mo le aso atoa.

O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaaogaina o musika anufe e mafai ona faatagaina, ae na o ni tapulaa faʻatapulaʻa ma pe a maeʻa le maliega ma se tagata poto faapitoa. E tutusa lava le tala e uiga i Kombucha.

Musika ma le maʻisuka

O le tele o masimoli suamalie e aofia ai le tele o vitamini ma minerale:

  • cellulose
  • gaʻo
  • puipuiga
  • vitamini o vaega A, B ma le D,
  • ascorbic acid
  • sodium
  • calcium ma le potassium
  • magnesium

O musika ei ai sina GI (glycemic index), lea e taua tele mo le maʻisuka. O le oloa e faʻaaoga e puipuia ai le tele o faʻamaʻi, aemaise lava:

  1. E taofia ai le atinaʻeina o le uamea.
  2. E faʻamalosi le tamaʻitaʻi.
  3. Le puipuia o le kanesa o le susu.
  4. Le faʻamalosia o le vaivai masani.
  5. Faʻateleina le tetee o le tino i le maʻisuka ituaiga 2.

O uiga aoga o musika e mafua mai i le mea o loʻo i ai le lecithin ia i latou, lea e puipuia ai le "leaga" cholesterol mai le nofo i puipui o toto toto. Ma faʻavae i luga o le musika a le Shiitake, ua atiaʻe ai vailaʻau maʻoti e faʻaititia ai le suka toto.

E mafai ona 'aina 1ʻalu sina puʻu (100 g) i le vaiaso.

O sea ituaiga e le mafai ona afaina ai le tino. Pe a filifilia ni pulou mo le faʻamoemoe o togafitiga ma le puipuiga, e tatau ona tuʻuina atu i vaega nei:

  • Meli agaric - aʻafiaga o le antibacterial.
  • Taʻaloga - faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  • Shiitake - faʻaitiitia le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Chaga (birch mushroom) - faʻaitiitia le toto suka.
  • Laʻau o le saffron - e tetee atu i le tuputupu ae o pathogens.

Birk tree mushroom

Chaga mushroom - e faapitoa le taua i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2. O le afaina o le gase mushroom i le mavae ai o le 3 itula i le maeʻa ai o le taumafaina e faaititia ai le maualuga o le suka i le toto e 20-30%. Ina ia saunia le faʻavae, e tatau ona e ave:

  • gaosi gaga - 1 le vaega,
  • vai malulu - 5 vaega.

Ua sasaa le mashroom i le vai ma tuu i luga o se ogaumu e vevela ai i le 50. E tatau ona faaogaina Chaga mo le 48 itula. A maeʻa lena mea, e faʻamaeʻa le vaifofo ma faʻapipiʻi i ai le mafiafia. E inu faʻasua i le 3 taimi i le aso, 1 ipu tioata 30 minute aʻo leʻi 'ai. Afai e matua mafiafia le vai, e mafai ona faʻafefeteina i vai inu.

O le umi o le decoction e 1 le masina, sosoo ai ma se pupuu puupuu ma le toe faia o le kosi. Chaga ma isi musika vaomatua lelei le maualalo o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o loʻo i ai isi ituaiga o musipolo e le aoga tele.

Saina mushroom (lauti)

O le mea moni, o se mea faigata o siama vailaʻau ma le fefete. Kombucha e faʻaaogaina e inu ai se mea suamalie ma suamalie. O ia o se mea nmanatua le kvass ma faanatinati le fiainu. O le Kombucha inu e faʻamaonia ai faiga faʻavalea i le tino ma fesoasoani e faʻaleleia le gaosiga o gaʻo.

Faʻalogo lelei! Afai e te faʻaaogaina lenei lauti i aso uma, e mafai ona e faʻamalositino le faiga o le metabolic ma faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le plasma.

Kombucha meainu e fautuaina e inu 200 ml i le 3-4 itula i le aso atoa.

Kefir Mushroom (susu)

O le inu o le kefir poʻo le susu mushroom e mafai ona feagai ma le uluaʻi laasaga (e oo atu i le tausaga) o le maʻisuka ituaiga 2. O le mushroom musika o se faʻalapotopotoga o siama ma microorganisms o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le kefir.

Taua! O le kulimi faʻamalosi i lenei auala e faʻaitiitia ai le toto suka.

O mea inu o lenei vai e fesoasoani e toe faʻafoʻiina le gaioiga o le pancreas i le maualuga o le cellular, ma faʻafouina ai le malosi e maua ai le inisalini i siama.

O se mea inu ua saunia e ala i le susu susu ma susu mashroom mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona onā mo le itiiti ifo ma le 25 aso. E mulimuli mai le tolu vaiaso o le malologa ma le toe faia o le kosi. I totonu o le tasi aso, e tatau ona e inu 1 lita o kefir, lea e tatau ona fou ma kuka i le fale.

O se gasegase faapitoa e faatauina i se fale talavai; fautuaina e faʻaaoga susu susu. Faamalolo kefir ua saunia e tusa ai ma faatonuga o loʻo faapipii i le fefete. O le mea na maua mai ai ua vaevaeina i le 7 togi, o ia mea uma o le a sili atu nai lo le 2/3 ipu.

Afai e te lagona le fiaai, e muamua ona e inu i le kefir, ma a maeʻa le 15-20 minute e mafai ona e ave le meaai autu. A maeʻa ona 'ai, e fautuaina oe e inu i se meaʻai mo le maʻisuka. e tatau ona e iloa, i lenei tulaga, o gaʻo e maualalo ai le suka toto.

Mai i nei mea, e mafai ona faʻauʻuina o maso mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele, ae ui i lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Faʻaogaina o gaʻo i le maʻisuka

O le tele o haʻaligi e aoga tele mo le tino o se tagata soifua maloloina ma le maʻisuka, aemaise lava 2 ituaiga ma o ituaiga taʻitasi o loʻo i ai ona lava uiga faʻapitoa, ae o le mea lautele o la latou tuufaatasiga e pei o lenei:

  • Fiber
  • Vitamin D
  • Ascorbic acid (vitamini C),
  • B vitamini,
  • Niacin (Vitamin PP),
  • Retinol (Vitamin A).

I le faʻaopoopoga i ia mea aoga, e leai ni a latou elemene taua, mo se faʻataʻitaʻiga, magnesium, sodium, potassium ma calcium. O se tuufaatasiga lea i le tuufaatasiga e faia ai pulou se aoga sili ona lelei mo soo se tagata.

O le maualuga o le aoga o oloa e mafai ona fuafuaina e ala ia latou faasinomaga igoa (GI), ma i pulou e 10 iunite.O lenei faailoga e maualalo tele ma mo le maʻisuka o se mea tele tele, talu mai lalo o le GI, o le maualalo o le maualuga o le suka o le toto o le a tulaʻi, ma o le lagona o le atoatoa o le a tumau mo se taimi umi.

Ona o lona tuufaatasiga, o musika e tele mea aoga, o lea e masani ona faʻaaogaina mo ia faamoemoega:

  • Le faʻaleleia o mea puipuia o le tino,
  • Faatasi ai ma le leai o se uʻamea i totonu o le tino,
  • Ina ia faʻaleleia le faʻatinoga o tino i tane,
  • Ina ia mafai ona puipuia mai le mama o le tino o le mammary glands,
  • Ina ia faʻaitiitia le lagona o vaivaiga faifai pea.

I se tasi aso, ua fautuaina le maʻisuka e 'ai e tusa ma le 30 kalama. fiber, ma i pulou puʻe tele.

E fesoasoani e faʻaititia ai le suka o le toto ma puipuia ai le faaputuputuina o le cholesterol lamatia i totonu o vaa, ma faʻaleleia ai a latou amio.

Faʻasaga i mea lelei uma, e mafai ona matou fai atu saogalemu e mafai ona e 'ai ni puʻupuʻu mo le maʻisuka, ae e tatau ona faʻatapulaʻaina oe lava i ni vaega ma faʻaumatia le sili atu i le 100-150 gr. 1-2 taimi i le vaiaso. O lea aofaiga o le a le mafai ona afaina ai le maʻisuka ma i le taimi lava e tasi e faʻamumu ai lona tino i mea aoga.

E tatau ona filifilia musika i luga oa latou aoga aoga:

  • E mafai ona e maua se aʻafiaga o le antimicrobial e ala i le 'ai o puʻupuʻu ma pulo,
  • O musika o le a fesoasoani i le faʻamalosia o le puipuiga,
  • Birch (chaga), Saina (tea) ma kefir (susu) puʻupuʻu e mafai ona faʻaititia ai le suka i totonu o le tino.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, pulou puʻupuʻu ma le faʻaititia o le suka suka sili atu ona sili atu ona lelei, ae mo la latou talosaga e tatau ona e iloa o latou foliga. E le afaina le aoaoina o fua o susu ma mea inu mai ia i latou, talu ai ona latou teu i totonu ia i latou uma aoga o le oloa.

O Chaga ua avea o se tasi o musika sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ona i le faaopoopo atu i le maualuga o le suka, o le chaga na te fasiotia microbes ma faamalosia ai le puipuiga o le maʻi. E tusa ai ma fuainumera, e mafai ona faʻaititia le kulūkose ile toeitiiti afa. Ina ia saunia se vai inu mai le gaga, e mafai ona e taulai atu i sea fua:

  • E tatau ona faʻafefiloi le gaga ma le vai malulu 1 i le 5, ona vevela lea i le 50 ° C,
  • O le mushroom vevela e tatau ona faʻatagaina e fafa mo le 2 aso,
  • O le tumau o le tino o le gaga e tatau ona toso ma aveese.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o sea decoction o le 120ml 2-3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, ma afai o le mea inu e matua mafiafia, ona sili atu lea ona faʻaalu i le vai masani. O le faagasologa o le pulega e faalagolago i uiga o tagata taitoatasi ma faailoga o le toto toto, ae o lona 30 aso.

Kombucha

O le mushroom Saina e aofia ai siama faʻamaʻi ma le fefete, o le mea lea na mafua ai ona i ai le inu oona. O sea suavai e pei o le kvass ma e fesoasoani lelei lava e tineia le galala lea e masani ona mafatia ai le maʻisuka. O se teuteuga o Kombucha ua saunia tutusa ma le fua o le gaga, ae e tatau ona e aveina 250 ml i le 4 itula mo le aso, ma o le vasega o le pulega e 2 vaiaso.

I le faʻaaogaina o se mea teuteu mai le mushroom Saina, e le gata ina mafai ona e maua se mea inu suamalie, ae faʻaleleia atili ai le gaosiga o le gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka toto. E i ai mataupu pe a, faafetai i lenei fofo, na taofia ai e tagata le inu o le suka i lalo o le suka suka mo le maʻisuka ituaiga 2 ma na o le tausisia pea o meaai.

Milk mushroom

E tusa ai ma tala, susu mashroom e mafai ona taofi le ituaiga suka 2 i le taimi muamua, ae na avea lenei mea ma talafatu ma se vaega o le moni. Ona o lona tuufaatasiga, lea e tele ituaiga microorganisms eseese, ua faʻaaogaina e fai ai le kefir, lea e mafai ona faaitiitia le maualuga o le suka i le toto.

O lea ituaiga vaiinu e aofia ai vaega faapitoa e mafai ona faʻaleleia le faʻasologa o le inisalini i le pancreas ma inu ai i le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ia le itiiti ifo ma le 1 masina, ma toe faia pe a mavae 3-4 vaiaso. I le aso e tatau ona e inu ai le 1 lita o ia kefir ma e fautuaina e aoao pe faapefea ona kuka i le fale pe faʻatau se meaʻai e fai i se fale talavai.

O le auala e faʻaaogaina ai le kefir saunia ma le fesoasoani o le susu mushroom e matua faigofie lava, talu ai e lava le inu 1 ipu inu ava 20-30 minute aʻo leʻi 'ai. Faatasi ai ma lenei metotia, o le tino o le a sili atu ona tumu i meaai ma le suka e le mafai ona tupu tele.

E mafai ona e 'ai ni puʻamu mo le maʻisuka, ae e manaʻomia ona e faia lenei mea i naʻo mea e gata ai, ma pe a sau i teuteuga ma meainu, ona faʻatagaina lea ona inu e tusa ai ma le faʻaogaina o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le tino o le a maua uma meaʻai e manaʻomia, ma o le maualuga o le suka o le a tumau i totonu o tapulaa talafeagai.

E faʻafefea ona fesoasoani le paga i le maʻisuka

I le tele o tausaga o tomai masani tau vailaʻau masani, ma o lenei ua faamaonia faʻasaienisi faʻamatalaga mai suʻesuʻega faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia o fualaau faasaina e aoga i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto. O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose o le siama o loo matauina i le tolu itula talu ona gaosia le sauniuniga o le gaga, ao le maualuga o le suka e paʻu tele - mai le 15 i le 30% i maʻi eseese.

Sasaa le tasi vaega o le mea mamago gaʻo meaʻai ma le lima vaega o le vai, faʻafefiloi lelei ma vevela ile vevela vevela i le vevela ile 50 ° C, aua le faʻapipiʻi. Aveese mai le vevela ma faʻamalosi mo aso e lua, ona faʻafefe ai lea o le vai (e fautuaina e pipiʻi le vaʻaia lelei e ala i le ie susu).

Afai o le oloa e maua mai e matua mafiafia, e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana (i le uluaʻi voluma). O le fusi e teuina i se nofoaga malulu, ae le silia le tolu aso. Faatasi ai ma se togafitiga, e fautuaina ia saunia pea se fofo fou.

Vaʻai faʻamatalaga puupuu

O vailaʻau ua saunia i luga o le gaga e le afaina, ae o loʻo i ai foi ni faʻasalaga. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le colitis, maʻi le tumau ma le le faapalepale.

E taua foi le mafaufau o le faʻaaoga soo, le faʻaaogaina o le chaga poʻo lona tasi taimi e faʻaaoga i le tele o mea e mafai ona taʻitaʻia ai nisi o taunuuga. I le tautalagia e uiga i lenei mea, ua gauai atu le au atamamai i le tikeri maualuga o le le mautonu o le tino. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, o le a tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o le gaga.

O le mea lea, o le sauniuniga o meainu mai le gaga mo le maʻisuka o se meafaigaluega sili ona lelei ma le auala e faʻamaonia ai le suka o le toto. Ina ia mafai ona ausia lenei tulaga, e matua fautuaina lava e te lua feutagai ma se diabetetist ma i le lumanai e mulimuli i ana fautuaga uma.

Faʻaaoga meatotino ma faʻailoga

Ua leva ona faʻaogaina Chaga e tagata e togafitia ai le tele o ituaiga o maʻi. E i ai le lelei o le antimicrobial ma mea faʻapitoa. E aofia ai vaega ia e mafai ona vaʻaia o ni mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai le natura.

O aoga aoga o le chaga ua fuafuaina e le mafai ona faʻaaogaina e avea o se meafaitino mo le gaosia o togafitiga faafomaʻi. E fautuaina e togafitia soʻo se tumema e ala i le faʻaaogaina o infusions ma decoctions e faʻavae i luga o le gaga fungus. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga lautele o le puipuiga o tagata soifua ua faʻamalosiina, ua maua e le tino i le tele o aofaiga e aoga ai minerale ma vitamini.

I le amataina o le kanesa, ua taofia ai siama afaina ma le atinaʻeina o sela o le kanesa. O vailaʻau, resins ma siakila o loʻo i totonu o le fasipolo e maua ai le tulaga maualuga maualuga o le foci o le tiga i le tino. Ona o le faʻaaogaina o uila, o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le cholesterol i le toto o le tagata ua mautinoa.

O le anufe e mafai ona faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le fomaʻi i totonu o le tino, ei ai le malosi e taofi le amataina o le toto. O le i ai o tannins i le siva e mafua ai le faia o se ata puipui i luga o totoga o totoga i totonu pe a uma ona faʻaogaina lenei fasipolo i meaʻai. O meaʻai ma le toe faʻaleleia o le fuga e fuafua ai le amataga o le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o masini o le tino o le tagata.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le gaga aofia ai le dysentery ma le colitis. E le gata i lea, e le manaʻomia le ave i fafine ma fafine maʻitaga o loo fafagaina. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e mafai ona maitauina ai maʻi le mautonu, o le faʻateleina tele o le tino o le tino. Afai e tupu lenei mea, e fautuaina e taofi le ave.

Afai e faʻaogaina le togafitiga, e tatau ona mulimulitaia nisi o faasaʻoga. Latou te o mai i lalo i mea nei:

    Glucose e le tatau ona tuʻuina atu i se auala vavalalata, e le tatau ona faʻapipiʻiina le gagase i vailaau faʻamaʻi, pe a tatou talanoa e uiga i vailaau faʻamaʻi mai le penicillin group, ao faagasolo togafitiga ma le gaga, e fautuaina le meaʻai i le susu, o meaola manu ma mea ulaula e le tatau ona faʻaumatia , aano o manu ma meaai.

E le gata i lea, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le atinaʻega o se faʻafitauli o le tino e mafai ona tupu, e mafai ona faateleina le le fiafia.

Faʻaaoga vailaʻau

O le faʻaaogaina o vasega togafitiga faʻataʻitaʻi e fautuaina mo se vaitau e tolu i le lima masina, faatasi ai ma vavao i le va o vasega o le vaiaso i le sefulu aso. Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o le gasegase o le tagata maʻi pe a maeʻa se taimi umi, e fautuaina e faʻaopopo le vaeluaga o le vaeluaga i le lua vaiaso.

E i ai le tele o filifiliga mo le faʻaogaina o le anufe mo togafitiga faafomaʻi.

Chaga infusion (tea)

E tele auala e faia ai se mea e sili ona lelei. O lona uiga lelei ma meaʻai paleni e faʻalagolago i le vaitau o le taimi e matua ai.

Le ala muamua. O le mushroom, selesele lelei poʻo le susu ina ia faamalūlūina ai, ua tipiina i se mea e teu ai meaʻai poo luga o se mea e selesele ai, pe a uma ona sasaaina i le vai inu. A maeʻa le mafanafana, ia faʻamalosi pe a ma le lua itula. E tatau ona faʻaalu i le aso ile tutusa tutusa.

Le ala lona lua. Ua nutimomoia Chaga ma sasaa i vai inu. I lenei tulaga, tasi le iunite o le mamafa o le fuga o tala mo le lima iunite vai. A uma ona faʻamalosi mo ni nai itula, e mafai ona e faaopoopo le lemoni, meli poʻo ni laau afu se tasi i le fua. E tatau ona faia le faʻailoga vave ao leʻi 'aʻai.

Le ala lona tolu. E tatau ona sasaa i totonu o se vevela, ma faaopoopo ni manogi manogi e maua mai ai se mea manogi, ona sasaa lea o le vai inu i se vaega tutusa ma le mataupu muamua. Faʻamaonia mo le sefulu itula. E inu pei o le la, e tatau ona faaopoopo le meli pe a manaʻomia.

Chaga decoction

E mafai ona e fautuaina le auala lenei e sauni ai se teuteuga o le gaga. O se auala lelei e faʻaaogaina ai i nofoaga o tolauapiga, pe ae manaʻo e kuka i le leai o se fale e latalata ane i le fale. E mafai ona e inu e pei o le lauti masani.

    muaʻi faʻamago ma fufulu saga sasaa i totonu o le vai inu. O le faʻavae o se tasi vaega o le mamafa o le gaga i le fa vaega mamafa o le vai, o le kuka e faia mo le kuata o le itula, pe a uma ona faʻamafanafana le broth i le vevela vevela, e faʻaleleia ai le faʻamalolo o le galu e tatau ona sasaa ai le mashroom nutimomoia i vai inu ma faʻaoso mo se itula ma le afa. Afai e te fafagu i se vevela ma faʻaosooso ile afa aso, o le a sili atu le malosi. E fautuaina i lenei tulaga e faaopoopo le meli po o le manogi manogi i le vevela.

Tincture

E tele na faʻaaogaina masani masani faia ni mea mai le gaga.

Le fua muamua. Ua faʻavaeina e avea o se togafitiga lelei mo le kanesa. O le afa o le ipu o le mushroom o le gaga muamua ma le gaʻo ua sasaa mai i le lita o le ava po o le vodka, ona faʻaogaina ai lea i se mea matutu ma pouliuli mo le vaiaso. E tasi le sipuni sau tolu i le aso e faia ai le faʻasalalauga. O se taunuuga o le meaʻai, e faʻaitiitia ai le paʻu ma o le tuputupu ae o sela o le kanesa e taofi.

O le fua lona lua. O le kuata o le mashroom musika ua sasaa i le tolu lita o le vodka, ma ua maeʻa ona faia mo le tolu vaiaso i se nofoaga matutu ma pouliuli. A maeʻa le faʻafefete, ona faʻamamaina lea o le tincture. O le faʻailoga e faia i le afa itula ao le i faia taumafa mo le sefulu aso tolu taimi i le aso.

Suauu suauu

Ina ia saunia se fofo faapena, ia faʻafesoʻotaʻi 50 kalama o le suauu matala ma le faʻamaʻi faʻatasi ma le ava i totonu o se ipu malamalama. A maeʻa lena mea, ona tapunia lelei lea o le kulupu, lulu ma inu i se tasi vavae. O le faagasologa atoa e toe faalua ona faia ile aso afa ile itula ae leʻi oʻo ile taumafataga.

Faʻaauau le faʻailoga mo aso e sefulu, a maeʻa ona faia lea o le lima aso malolo ma faaauau le vasega. E fautuaina e ave ao le i faia se fofo atoatoa. O loʻo faʻaalia mo le kanesa o le tino ma isi faʻamaʻi luga.

Birk chaga e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Ua naʻo le faʻamatalaina naʻo ni nai vaega talafeagai o le talosaga.

I le oncology

O Chaga o loʻo aofia ai vailaau e iai le malosi e faʻatonutonu ai ma faʻavasega faiga faʻavae i le tino. O se tulaga talitutusa faapena e taua tele pe afai e sau i togafitiga o le kanesa.

Faatasi ai ma lenei auala tuʻufaʻatasia, o le faʻalavelaveina o le tuputupu ae o sela o le kanesa ua saunia. O le faʻaaogaina o vaifofo ma mea faʻaleagaina e aofia ai le gaga o loʻo fautuaina i faʻatasi ma togafitiga o chemotherapy ma faʻamalama.

Faʻatasi ma le maʻisuka

I togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, e fautuaina e taele ile taele o nai mataua o le suauu gaga. I le mea e tupu ai, i le togafitiga o le maʻisuka, o vailaʻau e faʻavae i luga o lenei gaʻo, o le kulukose e le tatau ona faʻatonuina. E pei o le penicillin, o le kulukose o se tasi lea o le au o le malie.

Ma le gastritis

Ua fautuaina Chaga e fafagu ma inu pei o se tonic. O lona aafiaga i luga o le faagaoioia o le fualaau oona e sili ona lelei, o mea ia e mafai ona faamalamalamaina le fautuaga e ave le gaga mo gastritis. E faʻamalieina ai le tiga i le agavaa, faʻamaloʻese ai le muso ma faʻamalosi ai le mucous membrane o totoga i totonu, aemaise o le manava.

I le gastritis, e mafai ona e ave uma mashroom fou ma mamago. Afai o le mushroom e ave fou, e tatau ona fufuluina, tipi, ona sasaa lea o vai mo sina taimi. A maeʻa le tolu itula, faʻaaogaina le tuufaatasiga. A maeʻa lena, sasaa vai ma uʻu mo aso e tolu i se mea matutu, pouliuli.

Faʻapena foi, ia saunia le tincture e faʻaaoga ai mashroom maso, ona faʻafefiloi uma ai lea. E tatau ona e inu faalua i le aso ao leʻi faia ni taumafataga i se ipu malamalama. E faatagaina e faʻaaoga vodka ma le ava malosi e avea o se auala, lea e mafai ona faʻapipiʻiina i ni vaega laiti faʻatasi ai ma se siʻosiʻomaga.

I le psoriasis

E faatagaina e faʻaaoga se meafaigaluega faapena. O le mashroom mumu ua sasaa mai i le vai e kuka ai le sua ma e iai i le vevela mo le ono itula. O le tali e maua ai e tatau ona togafitia le paʻu i totonu o na nofoaga o aafia ai le faamaʻi. O le togafitiga e lua vaiaso, e faʻaalua ona faʻaogaina le gaga i le aso.

E le gata i lea, e mafai ona e taele i se fala o le chaga. O le umi o le faʻatagaina e le silia le kuata o le itula. I le taimi lava e tasi, e le gata o togafitiga o le psoriasis o loʻo faia, ae o isi foi faʻamaʻi pipisi o le paʻu. E mafai ona e ave le fua na saunia e tusa ai ma le fua o loʻo faamatalaina i luga ae tolu taimi aʻo leʻi 'ai. A mavae le tolu masina, e mafai ona e malolo pe a ave.

Faʻatasi

I le tulaga o faʻamaʻi fatuga, ua fautuaina e ave le Chaga. E tolu laulau vavalaʻau o le mea e tatau ona sasaa i se ipu vai inu ma faaopoopo i ai le lua punetini o fualaau mamago. A uma ona faʻafefiloi, faʻamafanafana mea uma. E lua laulau punupuni o le fusi e tatau ona ave ile itula aʻo leʻi 'aʻai. O le Chaga tincture e mafai foi ona fautuaina e avea o se mea faʻasolosolo i le tupu mai o faʻamaʻi fatu fatu.

Ma le prostatitis

I le prostatitis, e fautuaina ai le sasaa o le 50 kalama o le gaf mushroom masima i se lita o le vai inu ma tuu mo le tele o itula i totonu o se ipu tioata. A maeʻa lenei mea, e tatau ona fufulu ma faʻasusu le tuufaatasiga mo le isi lima aso i se mea matutu, pogisa, lea e le mafai ona tuʻuina atu le susulu o le la.

Ma le hepatitis

Mo le togafitiga o le hepatitis ma le fua o le gaga, e tatau muamua ona tapunia i luga o se fatu. Afai e vevela le anufe, muamua susu i le vai i le vevela o le potu. A le o lena, e le mafai e le grater ona ave.

E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa mo aso e lima. E tolu taimi e faia ai le faʻasalalauga i le aso i totonu o se ipu tioata, o le itula ao lei faia se taumafataga.

E lelei meaʻai mo le maʻisuka?

I le togafitiga o le maʻisuka, o mea taumafa e taua ai se vaega taua. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau ona fetuutuunai le meaai a le tagata maʻi. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o meaai ma se maualuga maualuga o gaʻo ma gaʻo e gata. E toʻatele e fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai ni pulou mo le maʻisuka.

Ina ia saʻo le taliina o lenei fesili, e tatau ona malamalama lelei pe o a musika ma ia suesue a latou fatuga.

E taua foi le matauina o se vaega taua, e pei o lecithin. O lenei vailaau e puipuia ai le faaputuputu o le cholesterol i puipui o toto toto. O le mea lea, o le suka i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka ei ai se tulaga tulagaese, lea, e le masani ai, e talafeagai foi mo maʻi. O le mea sili e manatua pe afai e te fuafua e kuka ai mashroom ipu o lo latou lavelave faʻapitoa i le tino.

O le faʻafefeteina o le a sili ona faigata mo tagata o loʻo maua i le maʻi o le ate. E talitonu fomaʻi o le ai ai anufe mo le maʻisuka o le a aoga, ae pe afai e le 'ai soo e le tagata maʻi.

Ole aofaiga faatagaina o oloa mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le silia le 100 kalama i le vaiaso. E tasi le auala poʻo le isi, ina ia malamalama pe mafai ona 'ai ni puʻupuʻu, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafua le talafeagai o lenei oloa i au meaʻai.

E mafai ona ou faʻaoga pulou mo le maʻisuka? E talitonu tagata o se oloa (o lona lua igoa o birch) o se mea faigaluega lelei e faʻaitiitia ai le kulukose toto, ae e le o lea. E taua le malamalama e leai ni togafitiga masani e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i le natura.

Ae o loʻo i ai oloa e le faʻateleina le maualuga o le suka. O le mea moni, o le gaga e mafai ona taumafa ma e mafai ona faʻaopoopoina i soʻo se ipu. Na o le pau lava o le mushroom birch e le o se mea lelei tele.

Le maota ma le auga o le gaga

O le mushroom e mafai ona maua i luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga o keke: Chaga e mafai ona oʻo i le 30-40 cm le lautele, o loʻo i ai se mea faigata i totonu, e matua lanu i le lanu enaena. E le pei o isi fualaau laau, e le ola tupu i luga o laau mate ma mamae.

O Chaga o loʻo i ai mea nei:

  • Omea, siliki, alumini.
  • Asu ma suauu.
  • Kalaku, potassium, sodium.
  • Manganese, apamemea, zinc.
  • Bioflavonoids, alkaloids.
  • Nisi o meaola malosi, o suauu taua.
  • Sterols ma phenols.
  • Melanin ma faʻalavelave.

O le tuufaatasiga o le gaga mai le vaaiga o togafitiga faʻasolosolo e matua mauoa lava lea e mafai ai e le mushroom ona faʻamalieina ma le manuia le tele o tapenaga o vailaau mo togafitiga, aemaise lava pe afai ua saʻo le saunia o le mea e faʻaaogaina.

O le a le aoga o le gaga mo le maʻisuka?

Afai e te inu soo mai se "fomaʻi masani," o le soifua manuia lautele o le maʻi e sili atu ona lelei. E mafua lenei mea i le meatotino o le gaga e faʻalogo ai i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaʻia o faʻatinoga ma le tumau. I le maʻisuka, o le gaga mushroom e faʻatagaina ai oe e pulea le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, i le taimi o togafitiga, e le o aofia uma ai le suka. Afai e te ave se vaega o le gaga-based product, o le kulūkose o le a faaitiitia i le kuata pe a uma le 2 itula.

O loʻo i ai isi aoga aoga ma gaioiga o le galo mo le maʻisuka. Faatasi ai ma:

  • E le faʻamalosia
  • Faʻaleleia le mafai gafatia e taulimaina ai faʻamaʻi faʻamaʻi
  • Puipuiga o faiga o le toto
  • Metabolism faʻavavevave ma le faʻatulagaina o mamafa
  • Faʻasalaga Faʻamaʻi
  • Faʻaleleia le galue toto

Chaga i le maʻisuka o le a avea ma pulefaʻatonu o le leʻo le carbohydrate, ae o le gaʻo gaʻo. O le mea lea, o togafitiga faʻatasi ai ma lenei galo e le mafai ai ona tuʻuina i luga o pa o toto toto ia palestrolla, lea e masani ona faʻalavelaveina ai se maʻi ogaoga. Ae o soʻo se togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona faʻataunuuina pe a maeʻa le faʻatagaga a se fomaʻi, ma o le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o fualaau aina e leai se faʻalavelave.

Chaga mushroom mo le maʻisuka ituaiga 2: uiga o le aoina ma le faʻaaogaina

Ina ia maua le maualuga o le togafitiga, e tatau ona aoina le chaga i le amataga o le tautotogo - ao faagasolo le gasologa o le sua o le birch. O le taimi lava e taofia ai le malosi o le sua, o le a taofi le galo e gaosi meaʻai ma o le a le taua tele.

E talafeagai le aoina o "insides" o le anufe, ma e tatau ona faʻamamaina le paʻu - e le aoga uma mo togafitiga. O le vaevaeina o le gaga i fasi vaega, ua faʻamago i le ogaumu i le vevela e oʻo atu i le 60 tikeri.

E faʻafefea ona kuka le gaga mo le maʻisuka?

O le sua o le laau o le mushroom laau ua sasaa i le vai (1: 5). Faʻavevelaina, e le mafai ona faʻafefiloi, aveese mai le vevela, tuu mo le 2 aso i se nofoaga pogisa, ufiufi i se ufiufi matala. Ona fufulu lea, faʻaopopo le vai i le uluai voluma, pe a maeʻa ona saunia le mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina. E tolu itula e maua ai le soifua maloloina i le malulu.

Chaga Admission Rules

I le maʻisuka, vevela, pei o le tele o isi "togafitiga masani," o le a sili atu le aoga pe afai e te le 'aina ni meaai le lelei i le vaitau o togafitiga ma faʻamalo oloa ma mea faʻapipiʻi. O le mea e lelei ai, o le tele o le maʻisuka ua leva ona le faʻatagaina ia oloa mai le taumafataga, o lea o togafitiga o le a sili ona aoga.

O le umi o le aʻoga ma le faʻaaogaina o mushroom laau e tatau ona avea ma tagata taitoatasi, ma sili atu pe afai e fuafuaina e se fomaʻi. I le averesi, latou te inu i le chaga mo le 14-28 aso, ma o le taumafa e 100 ml tolu taimi i le aso i luga o se manava gaogao.

I totonu o le maʻisuka, o le gaga tree fungus ua maeʻa faʻatasi ma vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, i le i ai o le atherosclerosis, o le a aoga e faʻaopopo fugalaau fugalaau i le vai inu. I faʻamaʻi o le mama ma le maʻi o le gaʻo, e mafai ona tuʻuina atu faʻamalositino o le galo faatasi ai ma aoga aoga o le plantain. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i taimi uma e ono mafai e le tagata ona le faapalepale i le gaga ma aua le faʻaleagaina le tele o meaʻai o vailaʻau.

Tuua Lau Faamatalaga