Teu mo le maʻisuka ituaiga 2 - o aoga ma mea leaga o le vaiinu

O le toʻatele e le iloa e manatu tagata o le kofe mo le maʻisuka e leaga. I le faʻatinoga, pe a suʻesuʻeina le tuufaatasiga o pi pi, e mafai ona maitauina o le kofe ua manatu e le gata o se mea lelei, ae o se mea inu lelei. O maʻi suka, e pei o tagata masani, e tatau ona iloa le fuataga i le faʻaaogaina o ituaiga kesi taitasi, ona sili atu lea o le lelei, ma o le a le afaina.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o kofe i le maʻisuka

O le inuina o le kofe e le faʻasaina i le toto maualuga. O aoga o le vaiinu e mafua mai i le vailaʻau kemino taua. O le tuufaatasiga o pini kofe e aofia ai vitamini, meaola faʻasaina ma isi mea aoga. O se vaiinu ma le maʻisuka ei ai lona aafiaga aoga i le tino o le tagata:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma le tele o meaʻai, lea e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • faaleleia auala faagasolo,
  • faʻaola ma faʻamalosia mo le aso atoa,
  • faʻaleleia lagona ma faʻatinoga,
  • e puipuia ai le fatu ma le taia,
  • e puipuia ai le atinaʻe o pathoces cardiovascular,
  • faʻaleleia le metabolism o le suka toto ma tausia ai faʻataʻitaʻiga i lalo o le puleaina.

O le mea autu o le pipii atu i se fuataga i le faʻaaogaina o se meainu, talu ai o se itu faʻaalia i le tulaga o:

  • allergies (paʻu o le pa, rashes),
  • se oso malosi i le toto maualuga ma le fatu fatu,
  • le mafai ona moe lelei.
Toe foʻi i le laulau o mea

Black cafe faalenatura

Teu mo le maʻisuka ituaiga 2 e taua o se mea e taliaina ma e tatau foi ona fautuaina. Faatasi ai ma le ituaiga 1 o le faamai, e toatele e leai se masalosalo i lona manuia o le soifua maloloina: o se vai masani ei ai lona aafiaga aoga i le gataiina, leo ma tulaga masani. O kofe kofe ua faʻaaogaina e faia ai se mea manogi malosi, pe a 'aina, o le toto toto e le faʻateleina ma tumau ai i totonu o le masani.

Kefe lanu

O le chlorogenic acid, o le vaega o kofe kofe, e mafua ai le mamafa o le mamafa o le mamafa o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2. E faʻamavae le gaʻo ma le cholesterol, ma faʻamamā le tino o toxins ma mea oona e faʻalavelave ai i le masani ai o le tino. Afai e te inuina le kofe lanumeamata mo le 1 ipu i le aso, ona oʻo lea o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma o le lelei o le ola o le maʻisuka o le a faʻalelei atili.

Fainu vai

O se vai inu-mamago poʻo le maʻalaʻau ua manatuina o se oloa le aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. E leai se aoga mai ai, e leai foi se afaina. O le kofe vave lava e faia mai i le pusa o le kofe i le maualalo, lea ei ai le leaga o le mekasini ma le leai o ni faʻamalologa. O meaʻai ma isi mea faʻapona e faʻapipiʻiina i nei mea inu ao gaosia, lea e sili atu ai le faʻaaogaina o le oloa nai lo le natura.

O le aʻafiaga o mea faʻafefe

E ese le alofa o le au pele i le tasi ma le isi. O le tasi e fiafia e inuina le vai i lona mama, aʻo le isi e fiafia e faʻaaoga ia faʻaopoopoga:

  • susu
  • kulimi
  • aisa kulimi
  • pulu
  • vanilla
  • suka poʻo le sui (mo maʻisuka),
  • suamati o le lemoni po o lona vevela,
  • mea manogi.

Afai e maua le maʻisuka, e faasa ona faaopoopo le kulimi i se kofe inu: oi latou maualuga-kalori ma aofia ai gaʻo leaga. O se isi mea e fai o se mea maualalo maualalo. Teu i susu mo le maʻisuka e mafai ona onā pe afai o le gaʻo susu o le susu e le sili atu ma le 1%. Ae mo le tuna, e matua faasaina le faaopoopo i le kofe: o le ava malosi e le ogatasi ma le maʻisuka (o nisi ituaiga o uaina e ese mai ai). Sugar e tatau ona suia i le meli pe suia foi, lea e mafai ona faʻatau i soo se falemaʻi poʻo le supamaketi. E tele ituaiga suiga:

  • Saccharin
  • Sodium cyclamate
  • Aspartame et al.

I le ituaiga o meaʻai o le maʻisuka, ua faʻatagaina e faaopoopo le lemoni ma teu ai le kofe, faapea foi mea manogi:

Vaega o le inu kofe mo le maʻisuka

Teu ua maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona inu, ae ole a le sili atu i le aso 1, maualuga 2 ipu. Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le vailaʻau na malilie i le fomaʻi e mafai ona ese mai le fautuaina, ma mo le ituaiga 2 maʻi, e tatau ona amanaia mea nei:

  • uiga taitasi o le tino,
  • itupa ma tausaga o le tagata maʻi
  • le i ai o faʻamaʻi i totonu,
  • ituaiga ma le natura o le maʻisuka.
Toe foʻi i le laulau o mea

Contraindications

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o soʻo se kofe kofe e leaga ma e mafai ona faʻaosofia ai le mamafa poʻo le allergy. O le isi aʻafiaga le lelei o le inu malosi o le kofe o le faʻavaivaia lea o mea aoga o le inu, ona o le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga lautele o loʻo tausia i se auala masani.

Teu ua i ai ni faʻamaoniga, lea e matua le manaomia ai le faʻaaogaina. E aofia ai:

  • faʻamaʻi fatu
  • atherosclerosis
  • fatu fatu
  • toto maualuga
  • faʻamaʻi o le tino tutotonu.

Pe a filifilia se vai inu, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi ma, afai e leai se faʻailogaina, ia e alofa i se ituaiga. O le faʻatalanoaina o se fomaʻi o le a fesoasoani i le puipuia mai aʻafiaga e mafai ona tutupu e mafai ona tupu mai i se mea itiiti ole inu. I lenei tulaga, o le kofe manogi ma le manaia o le a le gata ina faamalosiau ai oe mo le aso atoa, ae o le a avea foi ma se inu i aso taitasi i le taumafa o le maʻisuka.

Le laina lelei i le va o le lelei ma le leaga

Sa finau saienitisi e uiga i aoga ma mea lamatia o kofe i le maʻisuka. O le manatu o le caffeine, lea o loʻo aofia i totonu o le vaiinu. Caffeine i le tele o mea e faʻaititia ai le lagona o le tino i le inisalini. E maua ai le suka toto. Ae afai o le caffeine levels i le kofe e maualalo, ona, e ese mai ai, faʻapupula le metabolism glucose.

Kofe kofe e aofia ai le linoleic acid ma meaola phenolic, ma latou faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini.

O le tele o caffeine i totonu o le meainu ua maeʻa e faalagolago i le maualuga o le kukaina o fatu ma lona uiga lelei. O vine o le Arabica e manatu maualuga o le lelei. O le laau e tumu i luga ma e maualuga i luga o mauga, pe a iai le maualuga o le vevela. O le oloa e oʻo mai ia i matou i luga o vaa i paʻu laupapa po o taga taʻalo.

E gaosia fatuga fatu ma ofoina atu i lalo o ituaiga ituaiga. O le tau o le kofe arabica maualuga e amata mai i le 500 p / 150 g. O le kofe taugata e le o taimi uma e taugofie mo se tagata e faatauina mai ile fale.

Ina ia faʻaitiitia le tau, o le tele o tagata gaosi oloa e faʻafefiloi fatu o arabica i robusta taugofie. O le maualuga o fatu, e maualalo, o le tofo oona ma le le fiafia i le taimi mulimuli. Ae o le tau e tusa ma le 50% / 100 g. O le mafatiaga mai le maʻisuka e sili atu ona lelei le aloese mai se ipu kofe mai pi pibusta.

O tufuga e ofoina atu ituaiga o gaioiga o oloa nei:

  1. Igilisi E vaivai, fatu fatu e lanu enaena enaena. O le tofo o le inu o se mea faʻapitoa, e faʻamalūlūina ma sina faʻavalea.
  2. Amerika Le tikeri tikeri o le seleina. O faʻamatalaga matagofie e faʻaopoopoina i le inu oona o le meainu.
  3. Vienna Malo malosi. Teu se lanu uliuli enaena. O se inu o le mauoa ma le oona.
  4. Italia Sili malosi malosi. O fatu o le lanu o sukalati. O le tofo o le vai inu ua tumu i faamatalaga o sukalati.


O le malosi o le kofe kuka, o le sili atu lea o le caffeine i lona tuufaatasiga. Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le Igilisi poʻo le tikeri Amerika o le kuka e talafeagai. Kofi gaosi aoga. O fatu faʻamaina e aveese ai toxins mai le tino ma galue o se mea e masani ai le anti-inflammatory agent.

Laititi faaaoga i le paʻu oloa. O se mea e mafai ona vailaau i lona tuufaatasiga e ono iai ni mea e lamatia ai le tino maʻi. O le mea lea, e saogalemu mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e inu ai na o le arabica masani lelei.

O mea faʻamalolo o le inu

O le kofe faanatura e mauoa i mea maloloina. Fainuina o se ipu o se vai inu i se aso, o le a maua e se tagata maʻi ile maʻisuka:

  • PP - e aunoa ma lenei vaitamini, e le o se tasi o faʻasologa o le gaioiga i totonu ole tino e pasia. Auai i le faʻatonutonuina o le popolega ma le fatu cardiovascular system.
  • B1 - o loʻo aʻafia i le lipid process, e tatau mo le meaʻai fualaʻau. O loʻo i ai sona aafiaga faʻalogo.
  • B2 - e manaʻomia mo le toe faʻafouina o le epidermis, o loʻo aʻafia i le toe faʻaleleia o auala.

  • Kalaku
  • Potassium
  • Magnesium
  • Omea

I le maʻisuka ituaiga 2, o le kofe maualuga e aoga, aua e fesoasoani i faiga nei:

  1. Fafagu se tino vaivai,
  2. E fesoasoani i le faatea ese o paʻu faaopoopo,
  3. Faʻaauau le aveesea o toxins mai le tino,
  4. Fesoasoani i le mafaufau,
  5. Faʻavaveina faʻagasolo i le tino,
  6. E aʻoaʻoina ai le masini vascular system
  7. Faateleina le faʻaaogaina o le insulin.

Ae o le faamanuiaga e na o le kofe lelei lava. Afai e le mafai ona faʻatau mai arabica taugata, ona sili atu lea ona sui le vai inu faʻamalosi aoga.

Aoao e inu saʻo le inu

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona aʻoaʻoina e le gata ina filifilia kofe kofe, ae ia mulimulitaʻia foi ni tulafono patino pe a inuina se inu:

  1. Aua le inu kofe i le afiafi pe a uma le 'aiga o le afiafi. O le vai inu e mafua ai le le mautonu ma faateleina ai le popole. Ma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimulitaʻi i meaʻai ma le lelei.
  2. E le mafai ona inu sili atu ma le tasi le ipu i le aso. O le inuina o le tele o kofe o le a aafia ai le galuega a le loto, ma faateleina le ono mafai ona paʻu.
  3. E sili atu le aloese mai meainu mai le masini faʻatau poʻo vave.
  4. Leai se mea e tatau ona faaopoopo ai le kulimi mamafa i le kofe. O le tele o meaʻai gaʻo o le a faateleina ai le mamafa i luga o le paʻu. Afai e manaʻomia, e faʻafefe le vai i le susu susu.
  5. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi le sipeti i le vaiinu. I totonu o le maʻisuka ituaiga 2 o le honeycombs o le suka e sili atu ona lelei le aloese. E mafai ona e faʻaaoga se suiga masani - stevia. O nisi o tagata alolofa e ola stevia i le fale.
  6. A uma ona inu se ipu inu malosi, aloese mai le faʻamalosi tino.

Ina ia faʻaleleia le tofo, o mea manogi e faʻaopoopo i le inu:

  • Ginger - faʻaleleia le galue o le fatu, faʻateleina le faagasologa o gasegase. Fesoasoani e faʻaumatia vave le tele o tupe teu.
  • Cardamom - faʻasalaina le faʻaogaina o le meaʻai, e aʻafia ai le faʻatinoina o le tino, faateleina le liua o le fafine.
  • Onamamoni - faʻavavevave le metabolism i le tino, o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino, ma faʻamaonia ai le mamafa o le toto.
  • Nutmeg - faʻafaigofieina le urogenital system, faʻamaonia le faʻatinoina o le gutu prostate.
  • Povi uliuli - o se vailaau masani, faʻafaigofie le faʻaogaina o le meaʻai.


Tali tali le fesili pe leai se kofe mo maʻisuka. O le tali i tulaga taʻitasi o le tagata taʻitoʻatasi ma e faʻalagolago i le afaina o le tino o le tagata. O le kofe aupito sili ona saogalemu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mai le ala masani, maualuga maualuga poʻo le lanumeamata.

Tuua Lau Faamatalaga