Vaevaega mo le acetone i le urine: faatonuga mo le faʻaaoga, tau

Urine Acetone Test Strips - Faʻafesoʻotoga faʻapitoa e tali atu i tino o le ketone ma faʻaalia le iuga o le suʻesuʻega e ala i le suia o faailoga lanu. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata gasegase ona faʻatau i latou i le fale talavai.

O fua e fuafua e fua le maualuga o tino o le ketone i le urine. O le faʻamalolo o le acetone ma ona fua e faʻapupulaina i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, fiaai ma isi tulaga. Ae ui i lea, i togafitiga faafomaʻi, o le suʻega e masani ona faʻaaogaina e siaki ai le malosi o le maʻisuka. O le le saʻo o le togafitiga o le faʻamaʻi e faʻaleleia ai le tele o ketones i le urine.

Mataupu faavae o le taotoga

O faʻataʻitaʻiga o se faailoga vaaia o le aofaiga o ketones i lau urine. I lo latou iʻuga, o loʻo i ai se faʻafanua ua tumu i le sodium nitroprusside. A faʻapipiʻiina ma le acetone, e suia le lanu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, o fasipepa e papaʻe. A maeʻa fegalegaleaiga ma ketones, e aliali mai se lanu eleelea. Le malosi o le lanu e tutusa lelei ma le aofaiga o le acetone i le urine.

Ina ia vavae le auʻiliʻiliga, e tatau ona faʻatusatusa le paolo o le fasi pepa i le lanu o loʻo faapipiiina. O le pito i lalo o le auiliiliga o le 0,5 mmol / L. E le mafai ona fuafuaina ni ketone body in urine e faʻaaoga ai se suʻega.

Faʻamatalaga Fuafaatatau

I le faʻaaogaina o le suʻega, e mafai e le tasi ona faʻamasinoina e le gata o le i ai o tino o le ketone, ae o le maualuga foi o lo latou faateleina. O le mea lea, e faʻaaogaina mo le auala o le semi-quantitative.

I le taimi muamua, e mafai ona vaevaeina iʻuga o le suʻesuʻega i ni vaega se lima. E masani lava, o fasipepa e leai ni lanu, o loʻo taʻu mai ai le toesea o le acetone i le faʻavave. O se taunuuga le lelei e matauina pe afai o le numera o tino ketone e itiiti ifo ma le 0.5 mmol / L.

Laititi le lanu piniki e mataʻituina ma faʻaitiitia sina siʻitia o tino o le ketone i le faʻavave. I le faʻatinoga, ua lauiloa o se tasi faʻatasi. O lenei tulaga e taʻua o ketonuria malu. E le o le lamatiaga o le tagata mamaʻi, ae e manaʻomia ai togafitiga ma togafitiga.

O le lanu moli ma le fugalaau o le taunuuga o se malosi malosi i le maualuga o tino o le ketone. O loʻo faʻaalia e le lua pe tolu le sili atu, i le faasologa. O lenei suʻega lanu e taʻu mai ai le ogaoga o le ketonuria. O le tulaga e manaomia ai togafitiga vave, e matautia i le soifua maloloina o le maʻi.

Vaʻaia lanu lanu viola ma se malosi malosi i le maualuga o le acetone i le urine. I le faʻatinoga, o lenei lanu o le suʻega e tutusa ma le fa. O le paʻu lanu enaena o le taunuuga o le maualuga o le ketonuria - ketoacidosis. O le tulaga e lamatia mo le soifua o le tagata maʻi, e manaomia vave togafitiga i se falemaʻi.

Ketogluk-1 fasi pepa o palasitika ma elemene elemene e lua. O le muamua oi latou e fuafua le maualuga o le kulukose, le lua - le aofaiga o le acetone i le urine. O suʻega suʻega ua fuafuaina e siaki ai le ala o le maʻisuka. A uma ona tatala le afifiina, e mafai ona faʻaaoga mo le lua masina.

Ketogluk-1 ei ai le tau, i totonu o le tasi pusa e 50 fasipepa. E lua tausaga le ola o le taligalu. O le maaleale o le suʻega e faalagolago i le lelei o le fua. E mafai ona fesoʻotaʻi faʻamatalaga sese ma le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, faʻafefiloi i ipu.

Mo le faʻamautinoaina vave o le maʻisuka, e manaʻomia e le maʻi ona aoina se vaega o le urine. O taunuʻuga sili ona saʻo e maua i le suʻesuʻeina o le faʻamalosi o le taeao. E tatau ona aoina i ipu mama e leai ni vailaʻau i luga. E na o urine fou e mafai ona faʻaaoga mo fua.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le avega e tuʻu ifo i le urine mo le 5 sekone. Ona tatau loa lea ona e aveesea le vai o totoe mai i le gaioiga malosi o lou lima, tuu i luga o le laulau ma le mea e teu i luga. A maeʻa le 120 sekone, e mafai e le tagata gasegase ona iloilo taunuʻuga o le suʻesuʻega.

E masani lava, o le faailoilo o le taʻavale e le suia ai le lanu. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o lona fatu e amata ona lanumoana, ona lanumoana, ma toeitiiti lava auliuli. O maualuga maualuga o le kulukose e iloa ai le maʻisuka ma lona faʻasalaga, faʻasolosolo poʻo le palacreatitis, ma tumutumu o le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le acetone, o le fuga o le fasi pepa e liua piniki ma lanu viole.

Ketofan o ni fasipepa ma se faailoilo e iloa ai le maualuga o le acetone i le urine. E lua tausaga le ola o le tamaoaiga. O le afifi e aofia ai le 50 fasi pepa. O le Ketofan suʻega ei ai lona tau. A maeʻa ona tatalaina ia fasi pepa e mafai ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso.

E vave ona tali vave vaega o suʻega i laʻititi urinary acetone levels. O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina Ketofan e mataʻituina le ala o le maʻisuka i totonu o se tamaititi. Mo le auiliiliga, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo mimi fou ma palu faʻatasi.

Ina ia fuafua le maualuga o tino o le ketone, faʻaaoga faatonuga nei:

  1. Ave ese le fasi pepa mai le penitala ma tapuni lelei.
  2. Faʻasaʻu le laina ile urine mo le 2 sekone.
  3. Aveese le fasi pepa mai ipu ma le urine.
  4. Tusi se fasi pepa i le pito o le apa e aveese ai le tele o le vai.
  5. Iloilo le iuga pe a uma le 2 sekone.

O le suʻesuega e masani ona paʻepaʻe. E faʻatatau i le aofaʻi o acetone, o lona lanu e sui mai le lanu piniki i le paauli lanu uliuli. O le suega e maualuga lona tulaga, o le lanu o le fasi pepa e mafai ona fuafua le aofaʻi ole aofaʻi o tino o le ketone.

Suʻega o le Acetone

O le faʻasalaga o se faailoga mo le fuafuaina o tino ketone i le urine. O loʻo faʻatau atu i paʻu paʻu pepa 25 pe 50. O le olaga ola o le vaega o suʻega e tasi le tausaga. A maeʻa le afifi, e mafai ona faʻaaoga i totonu o le 30 aso. O le tau o le suʻesuʻega o le acetone o le pito maualalo lea o analogues.

Ole faʻatonuga mo le faʻaaogaina ole suʻega ole acetone e aofia ai vaega o suʻesuʻega:

  1. Aoina mai se fesoʻotaiga fou o le faanatinati i totonu o se mea mama.
  2. Aveese le analyzer mai le pu, ona tapuni lea.
  3. Faatofu i le mimi mo le 8 sekone.
  4. Aveese le suʻega mai le vaa ma le urine, luluina e faʻamama ai le tele o le vai.
  5. Tuu le faailo i luga ole luga o luga o le taʻe.
  6. Iloilo le iuga pe a uma le 3 minute.

O se vaega o le suʻega o suʻesuʻega o se laʻititi maualalo ile laʻititi laʻititi o tino o le ketone pe a faatusatusa i analogues. Latou te faʻaalia se suiga pe afai o le sili atu i le 1 mmol / L.

I le toesea o le acetone i le faʻavave, e tumau pea le paʻepaʻe. O lona siitaga laʻititi e faʻaalia mai e se pulumu piniki. O le malosi malosi i le maualuga o tino o le ketone e maua mai i le lanu violē o le fasipepa.

O le taʻiala o le faʻataʻitaʻiga o vaega o faʻataʻitaʻiga "Faʻalogo":

Uriket-1 o fasipepa e tasi le faailoga. E faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o tino o le ketone i le urine. O le tagata suʻesuʻe e maualuga ma faʻamaoni, e fuafua ai le maualalo o le maualuga o le acetone i le urine.

Uriket-1 ua faatauina i falemaʻi ile 25, 50, 75 ma le 100 fasipepa. O le olaga ola o le suʻega e lua tausaga. O le suʻega faʻataʻitaʻiga ei ai le tau taugofie. A uma ona tatala le afifi, e mafai ona teuina mo le silia ma le 60 aso.

O faailo sili ona saʻo o le aofaiga o ketones e maua i le taeao o le urine. Ina ia maua ni taunuuga lelei, faʻaaogā naʻo ipu mama e aunoa ma le faʻamamaina o oloa.

O se fasipepa ua faatofuina i se pesini ma le urine mo le 5 sekone. Ona luluina lea e aveesea ai le tele o mimi. Iloiloga o taunuʻuga e mafai ona faia i le mavae ai o le 7 sekone. E masani lava, e tumau pea le paʻepaʻe. O se lanu piniki e faʻaalia ai se laʻititi laʻititi i le acetone. O le lanu violē o le suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le numera o ketone body in the urine.

CITOLAB 10

O vaega o suʻega e faʻaaoga e fuafua ai le maualuga o tino o le ketone i le urine. E maualuga atu a latou tau e faʻatusatusa atu i tupulaga. O se uiga iloga o Citolab 10 o le mafai lea ona latou faʻaaogaina mo le lua tausaga talu ona tatala le afifi.

I luga o le faatauina atu o ni afifi o 50 ma le 100 fasi pepa. E seasea ona avea i latou ma sui i falemaʻi a Rusia. Citolab 10 e faigofie mo le mataʻituina o faʻamaʻi pipisi faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le ketone.

O faatonuga mo le faaaogaina o fasipepa e aofia ai ni laasaga:

  1. Aoina faʻasolosolo i le taeao i ipu mama mama.
  2. Ona tatau loa lea ona tuu ifo i lalo le suʻega mo le 6 sekone.
  3. Aveese le toega o le mimi mai le faailoga e ala i le luluina i lima.
  4. Iloilo le iuga pe a uma le 10 sekone.

E masani lava, o le fasipepa e le suia ai lona lanu. O se siʻitaga laʻititi i tino o le ketone i le urine eo mai faatasi ma se lanu piniki māmā. Faʻateleina le maualuga o le acetone, o le lanu violē o le siaki siaki o loʻo matauina.

O a vaega o suʻega mo?

Glucose o se mea e maua ai le malosi o le tino mo le tino, ona o lona vaevaeina, o lo tatou ola malosi ua lagolagosua, ma o le galuega o okeni ua mautinoa. Faʻatasi ai ma le leai o ni gaʻo i meaai, faʻateleina le malosi o le malosi, toesea po o le le lava o le inisalini, faʻamalosia o le insulin, lē lava le glucose e ulu i totonu o le tino, o lea e amata ai e le tino ona fafagaina ona puipuiga ma gaʻo.

O le vaevaeina o gaʻo e masani ona o faatasi ma le faʻasaʻolotoina o tino o le ketone, lea e aofia ai le acetone. E le o matauina e se tagata se laʻititi laʻititi o konesona, e faʻamalolo lelei i le mimi, le manava, ma le afu.

O le sili atu o tino o le ketone e mafai ona fai ma o latou gaioiga gaioiga, le lelei o gaioiga, leai se vai. I le taimi lava e tasi, e lagona ai e le tagata ni faailoilo o mea oona: vaivaiga, vili, tiga o le tino. O le Acetone e iai sona aafiaga matautia i luga o gaʻo uma, ae sili ona matautia mo le tino o le tino. I mataupu sili ona ogaoga, o le saoasaoa vave o le tino o le ketone e mafai ona taitai atu ai i se ketoacidotic coma.

Afai e maua i le toto le acetone, o le a aunoa ma se paʻu e ulufale atu i le mimi. O le suʻega faʻasalalau e mafai ai ona e le gata ina iloa le mea moni o le i ai o ketones, e ala i lona afaina e mafai foi ona e faʻamasinoina a latou faʻatatauga saʻo.

Faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i le i ai o le acetone i le urine:

  • le faʻavalea le tumau i tamaiti. E tele taimi e matauina ai i tamaiti malolosi, mafiafia. O le maualuga o tino o le ketone e mafai ona ola vave, mafua ai le onosaʻi, o lea e taua ai le iloa o lo latou i ai i se taimi vave,
  • toxicosis i le amataga o le maitaga,
  • le maʻisuka e le mafaamatalaina
  • faʻamaʻi pipisi ona o le le lelei poʻo le maʻisuka
  • fiva e tuʻufaʻatasia ma le galala,
  • matua maualalo le gaosite diet, vaivai,
  • afaina o le pituitary gland,
  • gasegase ogaoga, taimi faʻasolosolo,
  • sili atu ile inisalini, lea e mafai ona mafua mai i le sili atu o fualaau oona mo le maʻisuka po o le tumo o le inisalini-gaosia.

Mea e te manaʻomia e sauniuni ai mo auʻiliʻiliga

Mo suʻesuʻega faʻasolosolo o le ae manaʻomia:

  1. O se mea mama mama, ae le o se siama e maua ai siama - o se ipu fagu poʻo se pusa vailaau. E le tatau ona punou le fasi siaki. Afai o le tagata maʻi e faʻamalolo ma e itiiti le mimii, e tatau ona e saunia se vavae laititi vaiti.
  2. Laʻau faʻauʻu poʻo le fale o le faletele e faʻamago ai lou laʻau siaki.
  3. Faʻapipiʻiina ma fasi pepa faʻataʻitaʻi ma se fua faʻasalaina i luga.

O suʻega suʻega e faʻatau atu i palasitika poʻo paʻu uʻamea, e masani lava 50 i latou taʻitasi, ae o loʻo i ai isi pusa. O fasipepa e masani lava o palasitisi, e le masani ona fai - pepa. E tofu uma ma se elemene elemene e togafitia i kemikisi. Pe a maualuga le vevela, o le a faʻaitiitia le toto o le suka, o le mea lea o le puipuiga o le susu o loʻo tuʻuina atu i totonu o le paipa. Silica gel desiccant o loʻo i luga o le tapuni poʻo se isi ato. A uma ona faʻaaogaina, e tatau ona tapunia le pusa e puipuia ai le ea mai le ulufale. A aunoa ma le fausiaina o faletalimalo, e le mafai ona teuina ni fasi siaki mo le silia ma le itula.

O faʻataʻitaʻiga e mafai ona i ai ni masini se lua: mo le fuafuaina o tino o le ketone ma le kulukose. O le suka e aliali mai i le vailaʻau pe afai o le gaosiga o le gaioiga poʻo le maʻisuka malosi pe a maualuga lona maualuga i luga o le 10-11 mmol / L. O loʻo iai faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, lea e oʻo atu i le 13 masini, e aofia ai ma le faʻamoemoe o le acetone.

Le maualuga o le lagona o le mea o loʻo i ai. E suia le lanu pe a naʻo le ketones i le urine e na o le 0.5 mmol / L. O le tapulaa pito sili ona iloagofie o le 10-15 mmol / l, e fetaui ma le tolu faaopoopo i le suʻesuʻeina suʻesuʻega o le urine.

Urine acetone test test

Ole tau ole suʻega e manaʻomia mo le mauaina o tino o le ketone i le urine e le aofia ai le tau faʻaleleia pe afai e te faatauina i totonu ole falemaʻi i luga o le initaneti. O le tau e mafai ona fesuiaʻi tele i luga o le nofoaga o loʻo faʻatau ai faailoga, o latou numera i le tasi pusa ma le atunuu o gaosiga.

Totogi o tau o suʻega (o suiga taua e mafai):

  • i Rusia - mai le 90 i le 1300 rubles i le pusa,
  • i Ukraine - mai le 30 i le 420 hryvnias,
  • i Kazakhstan - mai le 400 i le 6000 tau,
  • i Belarus - mai le 22,400 i le 329,000 Belarusian rubles,
  • i Moldova - mai le 25 i le 400 lei,
  • i Kyrgyzstan - mai le 100 i le 1400 i le soms,
  • i Uzbekistan - mai le 3,500 i le 49,000 fatu,
  • i Azerbaijan - mai le 2 i le 19 manat,
  • i Armenia - mai le 600 i le 8600 drams,
  • i Georgia - mai le 3 i le 43 GEL,
  • i Tajikistan - mai le 9 i le 120 somoni,
  • i Turkmenistan - mai le 4.2 i le 60.5 manatā.

Faatonuga mo le faʻaaoga i le fale

Le faʻaaogaina o suʻega mo le fuafuaina o le acetone i le urine ma le faʻamalamalama saʻo o taunuʻuga na maua, leai se faʻamatalaga faafomai, manaʻomia lava faamatalaga mai lenei tusiga. E taua foi le suesue i faatonuga o pepa o loʻo aofia i totonu o le pepa pepa. O nisi tufuga e ese i le umi o le faʻaalia o le faailo i le urine ma le taimi e manaʻomia e suia ai le lanu o le fasipepa.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Taualumaga

  1. Aoina mai mimi i totonu o se koneteina na saunia muamua. E le tatau ona i ai ni uiga o suka, suauu, mea oona poʻo fomaʻi. Aʻo leʻi faia se suʻesuʻega, e tatau ona teuina le urine mo le silia ma le 2 itula. E mafai ona e ave soʻo se vaega o le urine, ae o le suʻesuʻega sili ona lelei o le taeao. E tusa ai ma faatonuga, o le mea aupito maualalo o le urine e 5 ml. Afai e le o faia vave le auiliiliga, o mea e faʻapipiʻi ai e teu i se mea pogisa i le vevela vevela. E faʻafefiloi le urine ao leʻi tuʻuina se suʻega i totonu.
  2. Aveese le siaki, vavalalata vavalalata.
  3. Faʻasaʻu le siaki i totonu o le urine mo le 5 sekone, ia mautinoa o faʻataʻitaʻi uma lava.
  4. Ave ese le fasi siaki ma tuu le pito i luga o le solosolo e aveese ai le tele o mimi.
  5. Mo le 2 minute, tuʻu le fasimea i luga o le eleele mago i luga o masini. I le taimi lea, o le tele o gaioiga faʻasolosolo o le a tutupu i totonu. Afai ei ai le acetone i le faʻavave, o le masini mo lona naunautaiga o le a suia ai lona lanu.
  6. Faatusatusa le lanu o le leo ile fua o loʻo i luga o le paipa ma fuafua le maualuga ole tino o ketone. Le malosi o le lanu, o le maualuga o le maualuga o le acetone.

Ina ia maua ni taunuʻuga maumaututu, e faia le suʻesuʻega i le vevela o le 15-30 ° C. Ole a le saʻo le auiliiliga pe a fai na teuina le urine mo se taimi umi pe ua valiina i se lanu paʻepaʻe. O le mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona avea ma vailaʻau ma meaʻai, e pei o beets.

Faamatalaina o taunuuga:

Keto tino, mmol / lFaʻaaloalo i faʻataʻitaʻigaFaʻamatalaga
0,5-1,5+O le agavaʻa o le acetonuria, e mafai ona togafitia e ia lava.
4-10++Maualalo tikeri. Faatasi ai ma le inu soo, inu masani o le urine ma le leai o se vomiting, e mafai ona e taulimaina i le fale.Tamaiti laiti ma gasegase e maua i le toto maualuga e ono manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi.
> 10+++Tulaga maualuga. Manaomia vave falemaʻi. Afai e maua foi se maualuga maualuga o le kulukose i le urine, ma o le maʻi o le maʻi e faʻaleagaina, e mafai ona maua se gaʻo hyperglycemic.

O fea e faʻatau ma tau

E mafai ona e faʻatau ni faʻataʻitaʻiga mo le i ai o le acetone i soʻo se fale talimalo, e le manaʻomia se faʻasologa mo latou. A faʻatau, faʻalogo i le aso e muta ai, aʻo leʻi oʻo i le faaiuga e tatau ona silia ma le ono masina. O le tele lena o faailoga e taofi ai a latou galuega pe a uma ona tatala le afifi.

Faiga o vailaau faʻataʻitaʻi i falemaʻi i Rusia:

FaailogaFaʻataugaFaʻatauTau o pusa, lapisi.Aotelega i le pusaO le tau o le 1 fasi, lapisi.
Kino KetoneKetofanaLahema, Czech Republic200504
Uriket-1Biosensor, Rusia150503
Bioscan ketonesBioscan, Rusia115502,3
Ketone tino ma glucoseKetogluk-1Biosensor, Rusia240504,8
Bioscan glucose ma ketonesBioscan, Rusia155503,1
DiaphaneLahema, Czech Republic400508
5 tafaʻi, e aofia ai ketonesBioscan PentaBioscan, Rusia310506,2
10 elemene faatapulaaUrineRS A10Maualuga Maualuga, ISA6701006,7
Nofoaga Faʻailoa 10EAArkrey, Iapani190010019
12 faailo o le urine i le faaopoopoga i le acetoneDirui h13-crDirui, Saina9501009,5

E le gata i lea, e mafai ona e faitau:

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le suega o le acetone?

Ina ia vave maua ketones i le urini a se tagata, o loʻo faʻaaoga fua faʻataʻitaʻiga e mafai e soʻo se tasi ona faʻatau faʻatau i toetoe lava o falemaʻi. Ina ia faia lenei mea, e te le manaʻomia le faʻafesoʻotaʻia o tagata tomai faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga.

O suʻega mo le fuafuaina o le acetone i le urine o loʻo maua i totonu o pusa palasitika ma uamea, poʻo totonu o fagu vailaau laiti. I totonu o le tasi pusa e mafai ona maua mai le lima i le 200 fasi fasipepa. O faailoilo taʻitasi e faia i le laumei ma faʻapipiʻiina i se mea faʻapitoa e fesoasoani e fuafua ai le acetone i le urine.

O le a le auala manino mo le suʻeina o ketonuria?

O foliga vaaia o le acetone i le urine o se faailo mataʻutia, lea e manaʻomia ai le vave feutagaiga a se tagata poto faapitoa endocrinologist. E faigofie lava ona fuafua lenei tulaga faʻaleagaina e le manogi manogi o le manava o le maʻi ma le faʻamalosi e faʻamalosi e ia. O se suʻesuʻega faʻamaonia atoa ma togafitiga talafeagai e faia i totonu o se fomaʻi.

O vaega o suʻega ua mamanuina e fuaina ai le tulaga o mea faʻasaina i totonu o le tino o le tagata - oloa vaʻaia o le gaʻo, carbohydrate ma le gaʻolaʻau. E manatu i latou o le mea sili ona aoga mo le fuafuaina o le tikeri o le acetonuria. O faʻataʻitaʻiga o se faailoga vaaia o le aofaiga o ketones i lau urine.

O loʻo teuina i tioata, uamea poʻo palasitika ma ua avanoa mo le faʻatau saʻolotoina i le fale faʻamaʻi - ua faʻatau atu e aunoa ma se faʻamaumauga. E tasi le pusa e mafai ona aofia ai le 50 i le 500 suʻega. Ina ia siakiina e le tagata lava ia mea o loʻo i totonu o le urine, e fautuaina e faʻatau se afifi i se numera aupito maualalo o vaega o suʻega.

Aʻo leʻi faʻaogaina, ua sinasina, o lo latou mata ua tumu i se mea faʻapitoa (sodium nitroprusside). A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le vai ola, o le mea lea e suia ai le lanu; mo le faitauina o faʻamaumauga mulimuli, o le faʻamatalaga manino o le faʻatinoga o loʻo i ai le lanu lanu ma se laulau e faʻaalia ai iuga.

O faiga sili ona lauiloa o vave suʻesuʻega o:

Sauniuniga ma tulafono ole suʻesuʻega

Faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i a latou tagata gaosiga, ae o manaoga masani e tumau pea. O le suʻesuʻega e faia i le vevela o +16 i le + 28 ° C. Aloese mai le paʻi atu i ou lima i vaega taua o le suʻega.

Faaaoga fasi laau na aveese mai le pusa mo le 60 minute. E tatau ona aoina se faʻataʻitaʻiga o le urine i totonu o se atigi pusa. Mo le suʻega, faʻaaogaina fou le vai ola. Ina ia fuafua le tikeri o ketonuria, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • ofu totigilima soifua maloloina
  • ave le suʻega faʻamaonia mai le afifi ma toe tapuni lona tapuni,
  • mo ni nai sekone, faʻaititia le pito o le faʻaaliga i totonu o le urine ua aoina (pe a ma le 10 ml ua lava),
  • aveese lemu le tino o le tino i se ie mago,
  • tuʻu le fasilaʻau i luga o se mama mama ma le pito paʻu i luga,
  • A maeʻa 2-3 minute, faʻatusatusa le suega o le suʻega ma le fua i luga o le afifi.

O le mataupu faavae o le suʻesuʻega o le urine ma le fesoasoani o le faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o le faʻafefe o le tulafono, lea o le vaega o le faʻalauiloa o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le urine e ave ai se paʻu violē.

Faamatalaina o Tali

O le sili ona faʻatuatuaina o faʻamaumauga mulimuli lea o le vave faʻavasega o le tikeri o le ketonuria na faia i le suʻesuʻega o le taeao o le urine. Ina ia iloiloina le suʻega o le suʻega, e tatau ona faʻatusatusa le lanu i le pito o le fasipepa ma se fua lanu i luga o le afifi.

O le satu o le paolo o le elemene elemene e fautuaina ina ia suʻesuʻeina i le malamalama malamalama. O le tulaga maualalo o ketones i le urine o le 0.5 mmol / l, o le maualuga e 15.0. O le faʻataʻitaʻiga vave e mafai ai e le na o le iloa o tino o le ketone, ae ia fuafua ai foi le maualuga o lo latou faateleina.

O taunuuga o le suʻesuʻega ua vaevaeina i vaega nei:

  • E leai se suʻesuʻeina o le pito o le faʻamau - o se taunuuga le lelei, lea e taʻu mai ai le leai o se acone i le urine.
  • O se kulimi piniki māmā e faʻaalia ai se tikeri maualalo o ketonuria. O lenei tulaga e le o se lamatiaga i le ola o le tagata, ae e manaʻomia ai se auiliiliga auiliili.
  • O le lanu piniki piniki ma le fugalaau e foliga mai o se taunuuga o se aofaiga tele o tino o le ketone - e iloa ai le tikeri maualuga o le acetonuria, e manaʻomia ai togafitiga vave.
  • O le lanu violē o le siaki siaki maua mai i le keto-acidosis - o se maualuga maualuga o le ketone i le urine. O le tulaga e afaina ai le soifua o le tagata maʻi ma e manaʻomia le falemai ile falemaʻi.

Afai e te mauaina tali le mautonu o se faʻamatalaga manino (o suiga o le paolo e le tutusa pe tupu pe a uma le 5 minute), e tatau ona e faia le suʻega. E taua le mafaufau i le mea moni o nisi fualaau e mafai ona afaina ai le taunuuga o le auiliiliga. O le mafuaʻaga lea, a maeʻa ona e faia na o oe lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa mo se suʻesuʻega auiliili.

Le Taua o le Pulea o Oe Lava

O le umi o le acetonuria e fesoasoani i le tupu o le maʻi suka, faʻamaʻi o le tino ma le mafaufau. E taua tele mo tamaiti, tina ma tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e pulea ai le tele o ketones i la latou urine. O se suega e iloa ai lo latou faateleina e tatau ona tuuina atu pe a:

  • ogaoga o le ulu, gasegase, ma le vomia
  • fiva
  • aoao malaise
  • leai se manaʻo.

O fuainumera lisi e mafai ona avea ma faailoilo o le gaioiga o le gaioiga o le tino po o se faʻamaʻi malosi i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. Ole suʻesuʻega vave e mafai ona vave faʻalauteleina ai togafitiga faʻapitoa ma e oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, fesuiaʻiga o le maualuga o le suka ma le hypoglycemic coma.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e le mafai ona faia se siama ma taumafai e togafitia le maʻi! Ina ia puipuia le tupu mai o le togafitiga o maʻi, e tatau ona e 'ai saʻo, matau le inu ava, aua le faʻavalea le ava malosi ma faʻasoa faʻamalosi le gaioiga faaletino.

Fuafuaga Semi-quantitative o fasi siaki

O le sailiga o le faʻatulagaina o le faʻatinoina o le faʻatinoga o le tino o tino o le ketone i le urine e faʻaaogaina ai le auala e faʻapipiʻi ai le lanu o le faʻataʻitaʻiga, ma se lanu faʻapitoa, lea, e pei o se tulafono, e mafai ona maua i luga o le afifiina ma fasi pepa.

Urinary ketone test

O le fuafuaina o tino o le ketone i le urine e faʻaaogaina ai se suʻesuʻega o le acetone i le urine e faʻavae i luga o se suʻega faaletulafono. I le faagasologa o lona vasega, o se tali e faia i le va o le sodium nitroferricyanide ma le diamine (o vaega ia o le faailoilo o le taʻavale).

O se taunuuga, o le tali o le faailo o le suʻega e maua ai se lanu violē i le tasi po o le isi malulu, i le faasologa, e tusa ai ma le numera o tino o le ketone i le urine. O le vaega tele o le tele o suʻesuʻega o acetone masani e puipuia mai le acid ascorbic.

O fualaau, faʻapea foʻi fualaau faʻaaogaina mo le siakiina, e mafai ona mafua ai ni mea sese-leaga poʻo ni mea sese-lelei. O taunuuga o le auiliiliga, lea e le atoatoa pe atoatoa foi e le fetaui ma le ata o loo i ai, e tatau ona siakiina e faaaoga ai isi metotia faafomaʻi.

O se suʻega mo le acetone i le urine e tatau ona toe faia pe a maea le togafitiga o fualaau faasaina:

  • O le fuafuaina o le maualuga o le ketone i le urine e faia i totonu o le vailaau mai le 0.0 i le 16 mmol / L, o le aupito maualalo o le tino o tino o le ketone e tusa ma le 5 mmol / L.
  • Lanu lanu (atonu o se pepa lapopoa), o loʻo maua i luga o le afifi faʻatasi ai ma ni faʻataʻitaʻiga, e aofia ai vaega e ono o lanu e fetaui ma ni faʻamaumauga faapitoa o le ketone.

Vaevaega

O le suʻega faʻataʻitaʻiga ua mamanuina mo le vave suʻesuʻeina o le urine, ina ia faʻaaoga ai, e te le manaʻomia le i ai o se poto faʻapitoa faʻafomaʻi poʻo se poto masani.

O suʻega mo le fuafuaina o acetone i urine na faia i le 1941 e Dr Miles. O lenei faailo o se fesuiaiga o le tali o le Benedict, muamua na gaosia faapitoa i le foliga o se vai, ona sosoo ai lea ma ni pepa.

O le mea moni, o papa maʻa o le muamua ituaiga faʻatagogo vevela e manaʻomia e fuafua ai le aofaʻi o le kulukose i le mamine o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le gaosiga tutusa o laupepa ma faailoilo na tumau pea seia oo i le iuga o le pa.

O le taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina ai se suʻesuʻega o le acetone atonu e faalagolago i mea nei:

  • faateleina le maualuga o le acid ascorbic,
  • acids, o se oloa o le oxidation o le salicylic acid,
  • vailaʻau
  • toega o fomaʻi ma vailaʻau na faʻaaogaina e fufulu ai pusa lapisi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le suʻega mo le acetone i le urine

O le suʻesuʻeina o faatonuga mo le faʻaaogaina o suʻesuʻega o acetone i lau urine iinei e le fesoasoani ia te oe i le faitauina o faatonuga i totonu o le pusa faʻatasi ai ma vaega o suʻega o le ae faʻatau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o nei faailoilo e mafai ona fesuisuiai i mea o loʻo aofia ai ma fautuaga e faalagolago i le kamupanī o le suʻega:

  • Fuataga e tatau ona faia i le vevela mai le sefululima i le tolu sefulu tikeri.
  • Leai se mea e tatau ona paʻi i le eletise, e tatau ona e manatua e uiga i tulafono faavae o le tumama.
  • A maeʻa ona aveese le isi fasi pepa mai le afifi, e tatau loa ona vave tapunia ma se tapuni.
  • Mo le auʻiliʻiliga, faʻaaogaina le urine fou (maua e le sili atu ma le lua itula ua mavae), fefiloi, e aunoa ma ni faʻasaʻoga ma i totonu o se pusa tioata. O lenei koniteina e le tatau ona faʻaalia i le susulu o le la.
  • O le auiliiliga sili ona lelei o le auiliiliga e mafai ona maua i le taeao.
  • O le malosi lea o le a aoina ai le mimilo e le tatau ona iai ni uiga o le fufuluina ma le fomaʻi.
  • Afai o le faʻataʻitaʻiga o le urine e sili atu le pogisa ma e matua mataga lava, o le a faigata tele ona faʻamatalaina saʻo taunuuga o le auiliiliga.
  • O le tapulaʻa o le a mafai ai ona faia le suʻega e lima mililiters o le urine.

O le mea lea, e tatau ona faatofuina le fasi siaki i se aofaiga o urine, pe tatau foi ona faaaoga se fagu mo le auiliiliga.

A maeʻa sauniuni, e mafai ona e alu saʻo i le auiliiliga:

  • Tatala le afifi ma aveese le fasi pepa,
  • Faʻamau vave le afifi,
  • Faatofu le faailo ile urine mo le lua sekone,
  • Aveese le suʻega
  • Aveese le tele o le urine ma se solosolo e aunoa ma le afaina o le faailo lava ia,
  • Tuu le fasi pepa i luga o se lau mafolafola, mago ma le faʻaʻailoga,
  • Faʻasalai iuga ua maeʻa i le sili atu nai lo le lua minute talu ona amata le suʻesuʻega, faʻatusatusa le lanu o le faailo ma le lanu lanu i luga o le afifi.

Oʻuga o le suʻesuʻega:

  • 0.5 mmol / l i le 1.5 mmol / l- agamalu agamalu. E mafai ona togafitia oe ile lava fale,
  • 4 mmol / L - faʻamalosi faʻamalosi. Afai e tausisia lenei tulaga mo le taimi muamua, e leai se avanoa e faʻafeinu ai le tagata maʻi, ma o lona soifua maloloina o loʻo faʻapupula atili le leaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi,
  • Laʻasaga 10 mmol / L - Sini malosi. Ole falemaʻi faʻafuaseʻi e manaʻomia.

Lanu lanu

O tagata taʻitasi e gaosia meaʻai, o le lanu lanu o loʻo i luga o le afifi, e ese mai le numera o fanua ma le malosi o le paʻu. I luga o le upega tafailagi e mafai ona e mauaina se lisi o fasi pepa o tufatufaina uma.

  • Arina Ou te faʻatauina faʻataʻitaʻiga Bayer, o le tau e taugofie tele mo au, e faigofie ma faigofie ona faʻaaoga, o mea e maua e fiafia i le saʻo. Ou te fautuaina atu!
  • Sergey Ou te faʻatau fasi pepa a Uriket, mea uma lava, sei vagana ai le tasi - o nisi taimi e le mafai ona maua i totonu o falemaʻi i loʻu 'aʻai! O se manatu le lelei lea mo au.

Acetone i le tino

O le tele o le acetone i totonu o le toto e aliali mai pe a faamutaina le faʻalavelave faʻafefe i le faʻaumatiaina o meaʻai o le afa-ola o gaʻo, protein ma gaʻo gaʻo. O le acetone vave e oso i totonu o le tino, o le vave tele ona faʻamaʻiina uma siama, ma i le mea muamua, potu faiʻai.

O le tino ua leiloloa le suavai, ua faʻalavelaveina faiga faʻava-o-tino. I lenei tulaga, o le suʻesuʻega o le acetone e tatau ona faʻatino i le vave e mafai ai, ona o le vave faʻalauteleina o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i se coma.

Faʻamatalaga e uiga i auala faʻapitoa

I le vaega ole masini togafitiga, o le suʻega o laau mo le siakiina o le acetone i le urine e taua o le "faʻafitauli matuia o le gasegase." I tulaga e le faʻaaogaina, o faʻavae masani e faʻaaogaina e aofia ai le 5 i le 100 pepa poʻo le sili atu o pine palasitino ma se faailoga. O loʻo teuina i se pusa faapitoa ma faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. E aofia i le pusa iloga se masini suauʻu vailaʻau e puipuia ai le susu mai le faia.

O suʻega mo le fuafuaina o le acetone i le urine e faʻaaogaina mo agavaa ma suʻesuʻega faʻatusatusa. E faʻatatau i suiga ma le gaosi oloa, e mafai ona siakiina ma latou fesoasoani i le tino mo mea o loʻo i ai i se faasologa atoa o mea. O le auiliiliga o le agavaa e faaalia ai le moni o le i ai o se vaega, ae o le auiliiliga o fuainumera e aofia ai faamatalaga i luga o lona tulaga.

O se reagent (sodium nitroprusside) e faʻaaoga i fasi taʻavale taʻitasi, lea, e fuafua i le maualuga o le ketone i le urine, e lanu i lanu eseese. Ina ia faitau i le suʻega o le suʻega, o faʻamatalaga o loʻo i ai se laulau fetaui ma se tusitusiga. O le maualuga o le acetone o loʻo faʻaalia i crosses or additions.

O le malosi o le faasinomaga o le afi e faateleina i le tuusaʻo saʻo i le aofaʻi o vailaʻau ketone.

Taua! I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o suʻesuʻega faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻiga e le suitulaga i le tuʻuina atu o suʻega faʻalesoifua masani o suʻesuʻega o le urine, ae e na o se auala faʻapitoa e iloilo ai le tulaga.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fasipepa

E tusa ai ma faatonuga, a itiiti ifo i le 5 ml o le urini e manaʻomia mo le suʻega. O se mea e manaʻomia muamua o le faafouina o le vai ola, mai le taimi o le aoina e le silia le 120 minute e tatau ona pasia. O le umi o taimi e teu ai le faʻateleina o le eletise ma e oʻo ai i ni mea faʻasese.

Ina ia saʻo le fuafuaina o tino o le ketone, o mea mai fafo ma vai e le mafai ona faatagaina i totonu o le uila. E tatau ona aoina i totonu o ipu mama ma luluina pe fefiloi aʻo leʻi suʻeina.O le gafatia e tatau ona puipuia mai le susulu o le la ma le maualalo o le vevela. E le gata i lea, ina ia maua ai faʻamaumauga faatuatuaina, o manaoga nei e tatau ona mataituina:

  • faʻamalositino vave faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i totonu o se potu e leai se malulu o le ea e le maua lalo ifo i le +15 ma e le maualuga atu i le +30,
  • e faʻatagaina le paʻi atu i le nofoaga o le talosaga i luga o le fasi kesi ma ou tamatamailima,
  • e fautuaina e suesue le vaega o le taeao o le urine,
  • pe a aoina mai fafine, e tatau ona puipuia le faʻafefeteina o le toto faʻasalaga ma le faʻasaina o le tino,
  • Aʻo leʻi faʻamalosi, aua le faʻaaogaina mea tau tumama mo le fufuluina (naʻo vai mama).

O aʻa o le acetone i le urini e tatau ona aveese mai le penitala i le taimi lava lea aʻo leʻi faia le taualumaga. Kuni vave le atigipusa e puipuia ai le susu mai le ulu atu.

O le faailo e tatau ona aʻafia i le vai ola seia maeʻa maeʻa. Taofi mo ni nai sekone ma aveese. Faʻaaogā se 'ie vevela e aveese ai le tele o mataʻu mai le paluga, e ala i le susu ile susu, e aunoa ma le paʻi i le nofoaga ma le tagata faʻasaga. Mo le 120 sekone, e tuʻu se fasipepa i luga o se laulau vevela poʻo se kapeneta ma le faʻamaoniga i luga. A maeʻa le tali, fuafua le maualuga o le acetone i le faʻaogaina o se laau i le lanu lanu. E sili atu le faia o lenei mea i le ao.

Faʻailoaina o le iuga

Faʻailoga faʻataʻitaʻiga e faia e tusa ai ma le faʻailoga e faʻafeagai ma le paolo e manaʻomia.

Tulaga tauaLe maualuga o tino ketone mo le 100 ml
Minus (-)0 (leai se acone).
Minus ma sili atu (- +)E oo i le 5 mg (masani).
Sili (+)E leai se sili atu nai lo le 10 mg (laʻitiiti laʻititi o le acetonuria) e mafai ona togafitiga i tulaga le mafaagaloina.
Lua faaopoopo (++)E oo i le 40 mg (o se tulaga e sili atu ona vavalalata) e manaʻomia le tagata maʻi mai fafo poʻo le togafitiga.
Tolu faaopoopo (+++)100 ma sili atu maualuga (ogaoga o le acetonuria), o se taufaamataʻu o le faiʻai o le faiʻai ma le atinaʻeina o se coma. Togafitiga e naʻo totonu o le falemaʻi, o nisi taimi i totonu ole potu maʻi tigaina.

E fuafua i le kamupanī o le kamupani, o paʻu mo le fuafuaina o ketones i le urini e mafai ona i ai i nisi taimi ni fua eseese mo le iloiloina o iuga ma se numera le tutusa o faailoga lanu lanu. Aʻo faia se suʻega mo le acetonuria, o le faitauina o faʻamaumauga o suʻesuʻega e faʻataunuʻuina e tusa ai ma faatonuga faʻapitoa "faʻapitoa" i le pusa.

Faʻalogo! E mafai ona aʻafia le togafitiga o le acetone i le faʻasolosolo togafitiga faʻamalosi, ma mafua ai le afaina tele o le faailo ma, o se taunuuga, o se taunuuga sese. O le mea lea, e tatau ona faia le suʻega i le va o vasega o togafitiga.

Tulaga o le teuina

O oloa e tatau ona teuina i totonu o se kapeta vevela poʻo se kapeneta i le vevela o +2 i le +30 tikeri. Aua le faatagaina le susu po o le elemene e amata ai le afifi. O le tausia o fasi i totonu o le pusaaisa e faasaina, ma e le tatau ona maua e tamaiti.

O le ola o se pusa le tatalaina e oʻo atu i le 2 tausaga, e fuafua i le kamupanī. O le afifiina o le paluga e mafai ona faʻaaogaina e le silia le ono masina. O le faʻaaogaina o faʻamaumauga e le talafeagai mo le toe suʻeina. I totonu o se falemaʻi, ua lauiloa i latou o ni faʻamaʻi pipisi o le vasega "B" ma lafoai.

Ole suʻeina o fasi suʻega i se lanu e le o faʻaalia i luga o le fua, e mafai ona avea ma faailoga o le toilalo o le faʻagata ona o le maeʻa o le ola ola poʻo le teuina faʻatau.

Eseesega o taʻaloga ma tau

O suʻega vave mo le fuaina o acetone i le tino o le tino e matua ese lava. Atonu latou te iai aso e maeʻa ai, o tulafono mo le faʻatonutonuina o le suʻesuʻega, ma eseese i tulaga mo le faitauina o le iuga. E i ai suʻega e fuafuaina e fua ai naʻo le maualuga o ketones, ma o loʻo i ai ni fasi vaega e fuafua ai ni vaega o le urine.

O le numera o faʻamaoniga ma le ituaiga o mea ua fuafuainaIgoa, gaosi paluga ma le tau mo le 50 fasi pepa
1 - acetone.Ketofan (Lachema, Czech Republic) 202 rubles,

Uriket (Biosensor, Rusia) 164 rubles,

Ketones Bioscan (Bioscan, Rusia) 130 rubles. 2 - ketones ma le kulukose.Ketoglyuk -1 (Biosensor, Rusia) 222 rubles,

Bioscan "Glucose Ketones" (Bioscan Russia) 170 rubles. 3 ma le sili atu - suka, suauu mumu mumu, acetone, bilirubin, acidity, mamina o le urine, sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, palatini, hemoglobin ma isi.Pentafan (Lachema, Czech Republic) 633 rubles,

Bioscan Penta (Rusia, Bioscan) 310 rubles,

Uripolian -11 (Biosensor, Rusia) 780 rubles.

Ole tau o suʻega aloaʻia mo le acetone i le urine e faʻatatau tonu lava i se seti o faailo. E mafai ona e faʻatau oloa i soʻo se falemaʻi i le initaneti poʻo le initaneti.

Faʻalogo! A e faʻatau mai faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le afifi mo le amiosaʻo ma faʻalogo i le aso e maeʻa ai. O le numera manaomia o fasi pepa e tatau ona fuafuaina i le taimi muamua ina ia aua le lafoai mea le talafeagai ona o le tuai.

Ole suega ile aiga e le suitulaga i suʻesuʻega suʻesuʻe ole suʻesuʻega ole urine ma e ono i ai ni nai fuataga laiti, ae e manaʻomia pe afai o le mataʻituina lelei o tino o le ketone i le tino e tatau. O suʻesuʻega e fesoasoani e iloilo ai le tulaga o taumafa umi ma faʻamaʻi pipisi. O le mafai ona fuaina le acetone i le urine ma se faʻamaʻitaʻiga e aunoa ma le tuua o le fale e mafai ai ona maua le maʻisuka e aloese ai i le hyperglycemic coma, ma mo le maʻitaga o faʻafitauli matuia. O le aoga sili o le auala o le faigofie, saoasaoa ma le gafatia o le suʻesuʻeina e le tagata lava ia e aunoa ma le i ai o tomai faʻapitoa.

O le a le acetone ma o fea oi ai i le urine

O le ate ole tino e faʻapipiʻi le tele o kulukose i aso uma. O lenei faagasologa e tuʻuina atu ma le faʻavaeina i le tino o tino o le ketone, e aofia ai le acetone ma ituaiga e lua o meaola. E masani lava, o latou i ai i le urine i se tamai voluma, e oo atu i le 2 pe 5 mg i le 100ml ma e toetoe lava a le atagia mai i taunuuga o vave faʻavasegaina.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le gasegase, lea o loʻo i ai le le atoatoa o le faagasologa o le suka ma le faateleina o le fausia o le gaʻo ma le protein, o le maualuga o le acetone i meaola ola. E amata ona faʻamalosi malosi i le faʻavave, ma o se tulaga faʻaleagaina e tupu - ketonuria.

Manatua! O le lamatiaga o le acetone i tagata e le oi totonu o le faailoga o lona i ai i le vailaau, ae i le faateleina o le faʻaleagaina ole tulaga faatagaina. O le tele o lona tino i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai faʻapitoa uma lava, ae maise lava o masini faiʻai.

Mafuaaga ma faailoga o le acetonuria

O le tele o ketones ua faia i le urine pe a le mafai e le urinary ona taulimaina le manava o le gau o le kulukose, protein ma le gaʻo. O lenei mea e faʻamalosia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaletonu o le tino i le galuega o totoga i totonu ma le endocrin system.

O le Acetonuria e masani lava o se faailoga o le tino o le tino, gasegase, maʻi suka, maʻi pipisi ma viral. O le tulaga foi e atiae e tetee atu i se talaaga o taumafa vevesi, telefoni, le lelei o meaai ma le tele o gaosiga po o le puleaina o le inisalini.

O le faʻaleagaina o le acetone i le tino e faʻaleagaina ai le mucous membranes o le manava ma le gaogao, e aafia ai namu ma faila ole faiʻai, i tulaga ogaoga e mafai ona faʻaosoosoina ai le tino, faaletonu o le fatu ma le 'ona oona. E tatau ona i ai se faʻataʻitaʻiga o le ketone pe a tupu aʻe nei faʻamaoniga, aemaise pe afai eo mai faatasi ma le manava o le acetone:

  • vili
  • tiga i le manava ma faataamilo i pusa,
  • taʻavale
  • faaitiitia le fiaai
  • migraine poʻo le ulu
  • le le fiafia ma le le fiafia,
  • vavao.

E mafai e tamaiti ona iai se fiva. O le tulaga e oʻo atu ai i le faʻamalūina, inu malosi ma e lamatia ai le ola. I lenei tulaga, o faʻafitauli o le gasegase e faʻavavevave ona alualu i luma. O le iloa o maualuga maualuga o ketones i le urine o fafine maʻitaga o loʻo faailoa mai ai le ono mafai ona solia i le gaioiga o gaioiga endocrine. O le tele o taimi e faʻaitaua ai i latou e ala i le atinaʻeina o le tamaititi ma faʻateleina le atuatuvale i le tino o le fafine.

I tulaga ogaoga, ma le maualuga o le inupia ma le taufaamatau o le faaleagaina i sela o le faiai, o le maitaga ua muta mo sina taimi puupuu, ma i le taimi ua uma, ua mafua mai le fanau mai.

Ketones i le urine

Ketones i le urine o tagata e maua i le maʻisuka e taʻu mai ai se faaletonu i le tino. O le acetone i le urine i le i ai o le maʻisuka e le gata i le faʻaaliga o lenei faʻamaʻi, aua e masani ona o faatasi ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le maʻi o le maʻisuka, o le faanatinati o se faailo o toetoe lava o pathooms o loʻo i ai i le tino o le tagata. O le faʻaauau pea o ketones i le urine o le faʻamaoniga muamua lea o se faʻamaʻi e leʻoloaina.

Suesuega Ketone

Naʻo le faʻamatalaga o le acetone:

  • Uriket (gaosi oloa - Rusia),
  • Cytolab (gaosi oloa - Iukureini),
  • Ketostix (gaosiga - Siamani),
  • Ketofan (gaosimea - Czech Republic),
  • DAC (gaosiga - Moldova).

Lua faailoga (suka ma ketones):

  • Ketogluk (gaosiga - Rusia),
  • Diafan (tagata gaosi - Czech Republic).

Tolu poʻo le sili atu faʻamaoniga (suka, konesona, toto natia, aofaiga atoa o polotini, ma isi mea):

  • URS (gaosimea - Siamani),
  • Dekafan (gaosiga - Czech Republic),
  • Pentafan (gaosiga - Czech Republic).

Tuua Lau Faamatalaga