E mafai ona 'ai le radis ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le laisa o se fualaau aina lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino, aemaise lava i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le oloa mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua o loʻo faatagaina. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e matua mauoa i vitamini ma minerale, o le toatele o tagata atamamai ua manatu e tatau ona i ai le oloa i le meaai a le tagata maʻi.

Aisea e aoga ai

Pe tatau ona i ai se radish e solia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ioe, e na o le fomaʻi e iloiloina, talu ai o le falemaʻi ata o le tagata maʻi e masani ona faia e le tagata lava ia. Ae ui i lea, o aoga o le fualaʻau e mautinoa lava e tele sona sao.

E aofia ai:

  • enzymes
  • vitamini
  • suauu minerale
  • elemene taua
  • isi mea aoga aoga.

O le aoga sili o le oloa o lona aafiaga lea i le suka o le toto. I le maʻisuka ituaiga 2, a uma ona 'aina le oloa, e vave ona toe foʻi le kulukose i le masani. Fautuaina le oloa mo soo se ituaiga faʻamaʻi. Ae e tatau ona e amanaʻia le i ai o nisi faʻasolega, aemaise lava le i ai o se tali atu i se fualaʻau.

Faʻapitoa

E lua ituaiga o fualaau faisua: uliuli ma lanu meamata. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina uma ituaiga o oloa. E tofu i latou ma mea taua. O le vevela lava ia e manaia, ae o loo i ai foi le laina i lona tuufaatasiga, lea e tele sona sao i le faamautuina o metabolic processes. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le tagata maʻi e alu i luma o le gastrointestinal disorders, ma o se taunuuga o loʻo i ai se le atoatoa o le choline, lea e afaina ai le tulaga lautele o le tino.

O le isi vaega o le tuufaatasiga lea e faʻamalamalamaina lanu meamata ma lanu uliuli mai le tele o isi fualaau faisua o le iodine content. Talu ai ona o le maʻisuka o se togafitiga o le endocrine ma le puipuiga o le tino, o le faʻaopoopoga o le iodine i totonu o le tino e talafeagai e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, lea e faigofie tele i le maʻisuka.

Auala e faʻaoga ai

E ui i faʻamanuiaga uma e maua i le maʻisuka lanu meamata, e manaʻomia ona e faʻaaogaina e tusa ai ma nisi faʻamaoniga. Muamua lava, e tatau ona manatuaina o radish ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto. O le mea lea, afai ei ai se avanoa e lafoai ai le kulukose i lalo ifo o le masani, ona le tatau lea ona 'aina le fualaau faisua. O le suka maualalo e tutusa lava le matautia e pei o le suka maualuga.

Faʻatasi ai ma se maʻisuka maʻi, e mafai ona faʻamalo le radini:

  • fou
  • i le tulaga o le sua
  • i le tulaga o salati,
  • i foliga ua afifi.

I le tulaga o le malosi o le kulukose, e fesoasoani le radis i le maʻisuka ituaiga 2 i le ituaiga o sua. E fautuaina ina ia faaopoopo le meli i le sua (i le fua faatatau o le 1: 1). E sili atu le inu i se vai inu faalua i le aso i ni nai minute ao le i faia le taumafataga. O fomaʻi fautuaina le maʻisuka e fai fuamoa fualaʻau, o se tasi o ia mea e tatau ona faʻatapulaaina. O sala e tatau ona faʻaalu i le suauu olive.

E mafai ona 'ai le radis mo le maʻisuka?

O le tele o tagata gasegase latou te le masalomia le aoga o le radis i le maʻisuka ituaiga 2. Ona o lona tuufaatasiga tele, o le fualaau faisua e le gata ina faʻasaʻoina ai le gaʻo gaʻo ma le protein, ae o loʻo i ai foi sona aafiaga aoga i le endocrine, o le popole ma le faʻaogaina o masini.

O le siaki o loʻo i totonu o le oloa e faʻaleleia ai le vaʻai, faʻamalosia le malosi o le ponaivi, ma mea faʻasao e puipuia e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

O le faʻaaoga masani o le fualaau aina e fesoasoani i le maʻisuka ia lagona le soifua maloloina ma le sologa lelei.

O aoga o le radis mo le maʻisuka

O tagata ei ai le maualuga o le suka toto e tatau ona faʻatapulaaina lo latou taumafa o meaʻai e aofia ai gaʻo vailaau faʻamaʻi ma maua ai le maualuga o le malosi. E tusa ma le 50% o taumafataga o aso taitasi e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau 'aina, lea e maualalo le faʻaogaina o fuainumera.

O se vaega taua i lenei mea o le radis i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei fualaau faʻasaina e faʻasaʻoina ai faiga faʻavae, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma fesoasoani ai e tau le mamafa o le mamafa.

E le gata i lea, o le radis ei ai sona aafiaga aoga i le cardiovascular system, o gastrointestinal tract, fatugaʻo ma le ate, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave i le talaaga o le maʻi faʻavae.

Faʻaauau le faʻaaogaina o fesoasoani faʻalaisa:

  • fufulu le tino o toxins e faʻaputu ona o le masani ona faʻaaogaina vailaʻau,
  • tau ma le cholesterol palapala i totonu o vaa,
  • faaleleia le tafe toto,
  • faateleina le hemoglobin,
  • faaitiitia le fufula
  • maualalo le toto
  • faʻamalositino le polokalama puipuia
  • teena le atinaʻe o le kanesa.

Talu ai ona o le maualalo o le faasinomaga o le oloa, o se tagata e nofo umi.

O le faasinomaga o le faasinomaga e 12 iunite. E tusa ai ma lea, e gasegase mo se taimi umi, e aunoa ma le afaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae mo se taimi umi e mafua ai le lagona o le maofa. E le gata i lea, o filo laau o lo oi totonu o le oloa e fesoasoani e faʻaititia ai le aofaʻiga o fuainumera o meaai eʻai e le maʻisuka ma le susulu.

Lanu uliuli

O le laisa uliuli e aofia ai le tele o meaʻai e masani ona le maua i se maʻi vaivai. Mo le maʻisuka, o le aʻa o le aʻa e taua ona e faʻaleleia ai le lagona o sela i le inisalini.

I le faaopoopo atu i ai, o le vitamini C, lea e mauoa i fualaau faisua, e faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le stroke, o le vitamini A e puipuia ai le atinaʻe o palapala ma le retinopathy, o le vitamini E e faʻaleleia ai le toto, e puipuia ai le tupu o le maʻisuka, ma o le kulupu B e maua ai se aoga aoga i neura, e le aofia ai le neuropathy.

O minerale i le taimi lava e tasi e faʻaleleia ai le 'ailaina o otaota, ma maua ai foi le aʻale ma le diuretic. O vaega faʻamalolo o aʻafiaga aʻa e faʻamatalaina i le laulau.

Green radish

O fualaau 'eseʻese o fualaau faisua e fesoasoani i le mamafa o le paʻu i le gaʻo.

O le radish lanumeamata mo le maʻisuka e le sili atu ona aoga nai lo le uliuli, aua e foliga tutusa foliga tutusa.

E sili ona aoga mo le mamafa o tagata, talu ai o le choline o loʻo iai i aʻa o le aʻafiaga o loʻo aʻafia i le gaosiga o gasegase, e mafua ai le gau o lipids ma le aveesea mai le tino.

O le tele o le iodine e aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka: e tatau mo le toto o le thyroid, ma fesoasoani foi e toe faʻafoʻi le metabolism ma le system endocrine i lona atoaga. E le gata i lea, o le fualaau aina e mafua ona o le faateleina o le totoina o le toto, toe faʻaleleia ai le tino ma faʻamalosia ai faʻamaʻi manuʻa.

Daikon ma papaʻe

E sili ona aoga le radish paʻu i se tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona e fesoasoani i le gaosia o le inisalini.

E pei lavakonkon, o lenei ituaiga e maua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tetee ai i le fausia o pusa cholesterol, ma faateleina ai foi le puipuiga o le tino.

Ona o ana visepic ma mea faʻapitoa, o aʻa o le aʻa e vave faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o siama ma puipuia mai faʻamaʻi e mafua mai i meaola ninii.

Aisea e taua ai le fou?

E taua tele le faʻamaina o le radish fou i le maʻisuka. E na o se aʻa fou e maua ai le lisi atoa o vailaʻau vailaʻau, lea e manaʻomia tele ai le fualaau aina mo tamaiti matutua ma tamaiti e faalagolago i le insulin.

E oʻo lava i le pipiʻi taimi pupuu i totonu o le pusaaisa e leaga ai le aʻafiaga o le oloa. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto, ua matua feteʻenaʻi le faaaogaina o le radish.

I lenei fomu, o le fualaau faisua e matautia i le soifua maloloina ma mafai ona mafua ai faʻafitauli.

Faʻapefea ona faʻaaoga?

Ina ia maua le sua mai le fualaau faisua, e tatau ona e tuu sina meli laitiiti i le tipi.

E manaʻomia lou faʻaaogaina o le radish fou, saunia o kuluna mai ia mea. I le taimi lava e tasi, e tatau i tagata gasegati ona iloa o le tamaititi laititi, o le maualuga lea o le GI.

O le faʻatagaina masani i aso taitasi mo le maʻisuka ituaiga 2 e 200 g, peitaʻi, ona o le tulaga ese o le maʻi, e tatau ona vaevaeina le masani i ni vaega ma faʻaaogaina i ni vaega laiti i taimi masani. E taua foi le sua suamalie.

Ona o le susunuina o le vevela, o le sua o le suavai fou na afaina ai le gastrointestinal tract, o lea e tatau ai ona aveesea mai i le fesoasoani a le meli:

  1. O le pito i luga e vavae ese mai le radis ma faia se notch ma se naifi.
  2. Tuu le oloa o le paluga i le malologa ma ufiufi.
  3. O fualaau e sili atu i le 3 itula.

E tasi le radish e aofia ai 15-20 ml o le sua, aʻo le masani i aso uma e 40 ml.

Contraindications ma Puipuiga

E ui lava i le tele o ituaiga o mea aoga, e tatau ona faʻaaogaina fua o le aʻa i le faʻatulagaina. I le faaopoopo atu, ona o le oona oona, e le fautuaina le radisa e faʻaaogaina e avea o se oloa tumaoti, e tatau ona tuʻufaʻatasia ma isi fualaau faisua ma fua.

O le radish e faʻasalaina i le tulaga o le le faapalepale i le vaega o oloa, o le maʻi o le gastrointestinal tract, faapea foi le gastritis ma duodenitis ma le maualuga o le eletise.

E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e maua i le maʻisuka mo faʻamaʻi o le fatu, gaʻo, ma le paʻu.

E mafai ona 'ai le radis ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le kulū mo le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaaogaina eo tatou tama matua. Fualaau faisua e faʻatagaina e faʻaaogaina, e pei o isi fualaau faisua, sei vagana ai pateta.

O le Radisa o se faleteuoloa o vailaʻau oona, meaola faʻasaina ma isi mea taua.

I le amataga o le faʻamaʻi, e toʻatele le maʻisuka latou te faia e aunoa ma togafitiga fualaau. O le maʻisuka e mafai ona pulea e ala i le tausisia o taumafa lelei ma togafitiga o le physiotherapy.

O se vaega tāua i le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia foi togafitiga masani, lea e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma faʻamalosi ai le tino vaivai o le maʻi.

O meatotino o le lanu paʻepaʻe ma daikon radish

O le mea aupito i maualalo i le kalori o loʻo i ai se paʻepaʻe paepae, e na o le 21 kilokalo. O lenei oloa e aofia ai le 4.1 masini gaʻo (fuafua i le 100 gm). E aofia ai le tele o vitamini, ma e tatau ai ona iloa le vaega B - B2, B5, B6 ma le B9, faapea ma vaega taua (calcium, chlorine, selenium, iodine, uʻamea, ma isi).

Vitamin B9, poʻo le gaʻo siama, o loʻo faʻaauau ona aafia i faiga faʻa-hematopoietic. O lenei vaega e fesoasoani i le toe faʻafouina o fausaga faʻaleagaina i totonu o le tino. E le gata i lea, a aunoa ma le vitamini B9, o le protein ma le nucleic acid metabolism e le mafai.

O mea moni faavavega o aʻafiaga e mafua mai i le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, talu ai ona o le saofaga i le faʻaleleia atili o le galuega insulin-secretory o sene beta. Ma faʻafetai uma i le aʻafia ma le vaitamini E, lea e faʻatumu ai le tino vaivai o le tino.

Daikon radish o se oloa lea e aofia ai le tele o vaega, e taua o le vitamini C, B, calcium, chromium, phosphorus, selenium, ma isi mea. O lenei fatu o le aʻa e sili atu le mu i totonu o ona "tagata." Faʻafetai i chromium, o le daikon radish o se oloa taua tele. I le faʻaauau pea o le chromium, o le cardiovascular system improves:

  • ua faʻamamaina ipu mai atomo o le atherosclerotic,
  • o faʻafitauli o le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular ua faʻaitiitia,
  • cholesterol ma kulūkose tumau.

Faʻaleleia le galuega o le cardiovascular system e fesoasoani i le lelei o mea taumafa o tino ola.

Le aoga o le lanu lanumeamata

O le tele o le maʻisuka e faʻaaogaina le radish lanumeamata ona e maualalo le kalori (32 kcal) ma e na o le 6.5 kalama o gaʻo. E taʻua foi o le "Marishlan radish." O lenei fualaau lanumeamata e tumu i vitamini e pei ole A, B1, B2, B5, B6, PP, E, C, micro, macrocells - phosphorus, calcium, sulfur, magnesium, iodine, potassium, ma isi.

Ae maise lava, e talisapaia le radish Margelan mo mea e maua i riboflavin (B2). O le vaega e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le gasegase o le gasegase, faʻamalolo manuʻa vave ma faʻaleleia le toe faʻaleleia o fausaga o le tino.

O le gaioiga o le vitamini B2 o loʻo faʻatatau i le puipuia o le retina mai aʻafiaga o aʻafiaga o ultraviolet. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le mea faitino, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona toe maua i le maʻisuka retinopathy.

O le radish lanu meamata mo le maʻisuka e taua tele aua o loʻo aofia ai le filifili. O lenei vaega e maua i le tino o le tagata e ala i le talo ma e tele sona sao i le metabolism. Choline e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le glycemia ma afaina ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino. E le gata i lea, o le vailaʻau o loʻo iai mea nei:

  1. Faʻaauau le faʻamavaeina o gaʻo ma le aveesea mai le tino.
  2. Faʻataʻoti le aofaʻi o meaʻai talafeagai mo le maʻisuka.
  3. Fesoasoani i le mamafa o le pulea.

O le lanu lanu meamata e afaina ai le lauroid, ona o loo i ai le tele o iodine.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e pei o se tulafono, e faʻatasi ma le tele o faaletonu o le endocrin, o lona uiga o loʻo i ai se manaoga faʻapitoa mo tausiga faʻalesoifua maloloina.

Faʻaaogaina o le radis mo le maʻisuka

Soʻo se gaioiga o le oloa, pe faʻamamaina poʻo togafitiga vevela, e mafai ona aʻafia ai lona faʻasinomaga, ae le o se faʻasesega ma se radish. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai le radish mata. E oo lava i le taimi o le sauniuniga o salati, e fautuaina e tipi aʻa i totonu o ni fasi pepa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea o le sili atu ona lelei le gaosia o le oloa, o le sili atu lea o lona faʻasinomaga glycemic.

Faʻataʻitaʻi fomaʻi faʻamavae le fua o le fualaau faisua i aso taʻitasi. E le o se mea faalilolilo le taua tele o meaai paleni i le togafitiga o le maʻisuka.

E mafai e le maʻisuka ona maua le tele o meaʻai mai se mea e le masani ai. Ae leai se tulaga e tatau ai ona e inuina le vai fou, ona e mafua ai ona leai se maʻi.

Lalo o nai tulafono mo le faʻaaogaina o radisa:

  • ia maua mai le sua i le aʻa, selesele le vaega pito i luga, faia o sina faʻavaivai,
  • tuu sina meli iina, ona ufiufi lea i se vaega tipi o le fualaau aina mo ni nai itula,
  • mo le faʻamoemoe o togafitiga, e fautuaina e inu le 40 mililiters o le sua pe tusa o le lua i le tolu taimi i le aso.

E toʻatele e fiafia i le fesili, pe mafai ona 'ai le radis mo le maʻi o le tino poʻo le gastritis? E leai. O le lisi o faʻamaʻi faʻasaina e aʻafia ai foi le toilalo o le foʻo / ate, le maʻi ulutala duodenal, gout, gastroparesis diabetic.

O le maʻisuka ma le radis e lua "fili." E le gata i lea, o le faʻaaoga lelei o le fualaʻau e fesoasoani e maua ai le lima luga i luga o le faʻamaʻi. Aʻo leʻi 'ai se meaʻai, e sili atu le alu i le ofisa o le fomaʻi. O le a mautinoa le talisapaia e le fomai le talafeagai o le faʻaaogaina o le radisa, lea e mafai ai ona i ai le tele o mea aoga.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le radis mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio o lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 o se meafaigaluega taua

Ua leva ona faaaoga le radisa i vailaau mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O se tau e taugofie ma le taugofie o loo faamatalaina i le tele o mea aoga. E aoga tele le fesoasoani i le tauina o le faasinusili o le suka, pe a saʻo ona faia, faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le radisa o se faleteuoloa o enzymes malosi.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona 'ai le radisisi?

Fai mai fomaʻi afai oe maua le maʻisuka, e le tatau ona e fiu i le lanu uliuli ma lanumeamata. Ae ae e te lei taumafai mo togafitiga o vailaau masani, e tatau ona e faafesootai se fomai.

E le mafai ona e 'ai i le radis mo nisi faʻamaʻi o le manava, fatugaʻo, gaʻo tele ma le laiti, ma fatugaʻo. E tatau foi ona e aloese mai ipu masini pe afai oe mafatia mai le malosi o le manava, afaina, fatu o le fatu.

O suauu taua o loʻo i totonu o le aʻa e maua mai i le fatu ma faʻaitiitia ai lona leo, o le mea lea, o fafine maʻitaga ua matua faasaina le ave o le radish. E lelei tele le tuʻueseina o fualaau faisua mai le taumafa o tamaiti laiti, tina tausi maʻi, ina ia aua neʻi mafua ai ni maʻi faʻalapōlōina.

O vailaʻau faʻapitoa e le o se vailaʻau mo le tau faasaga i le maʻisuka faasolosolo. Soʻo se faʻaaogaina o sauniuniga i le fale e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

E ui i mea aoga uma, e mafai ona avea le radisa ma se oloa o le a mafua ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo se faʻalavelave lautele o le soifua maloloina pe a fai e te mafaufau i le maʻisuka. O le fua o le faia o le radish o le vailaʻau e fuafua faʻapitoa. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona fuafua le manaʻoga mo vailaau masani. Faʻatasi ai ma le auala tonu e togafitia ai le maʻisuka, e mafai ona e taitaia se olaga masani ma fiafia i ai. Aua nei galo e uiga i ai ma tausi lelei!

E faʻapefea ona e iloa se fulufulu fou ua filifilia?

O le faitioga sili ona taua mo togafitiga manuia e le o le ituaiga radish - lanumeamata poʻo le uliuli, ae o lona fou. Faʻamatalaga o foliga ma isi faailoga vaaia o le faʻamaʻi, naʻo se fualaau faisua fou o le a aoga tele, aua o loʻo iai le tele o vitamin talafeagai.

E le tatau ona e faatauina le radish leʻo ma le maʻisuka ituaiga 2. O se fomaʻi e le o vaʻaia e aofia ai mea e aʻafia ai le tino o le a taʻitaʻia ai faʻafitauli o le maʻi.

Ave le fualaau faiva e:

  • Talu ai nei na potopoto ai
  • Ripet
  • E faigata ona paʻi.

Faia sina mea itiiti i luga o le paʻu o le fetal ma se atigilima e siaki ai pe o le a le fou ma le malie. Tuuina atu le fiafiaga i masini lapopoa. I fualaau faisua, tele micronutrients e manaʻomia mo le maʻisuka. Aua nei e aʻafia aʻa aʻa ma lau paʻu.

E faʻapefea ona teuina mea aoga o le radis mo se taimi umi?

Lago, e pei o le tele o isi fualaau faisua, o se oloa vaitau. Pe a faʻamaʻa, o le a leiloloa le tele o ona aoga aoga. O le mea lea, o le togafitiga e tatau ona faia i le taimi o le seleselega.

I le taumalulu, o le faatauina mai e le aoga. E le mafai ona e mautinoa o le fou o fua o aʻa.

Ae e mafai ona e faʻatauina ni oloa mo togafitiga ma teuina i totonu o le pulou, i totonu o se atigipusa ma le oneone malulu. I lalo o ia tuutuuga, o le a tumau pea le susulu i foliga o le radish seia oo i le tautotogo. I totonu o le pusaaisa, o le aʻa o le aʻa e tumau pea fou mo le 4 masina.

E faʻapefea ona faʻaogaina le radisa i vailaau faʻataʻitaʻi e faʻafefe ai le maʻisuka?

I se taimi mulimuli ane, o le maʻisuka uma e liliu atu i togafitiga faʻaleaganuʻu, lea e tau atu i le faʻaaogaina o aʻa aʻa.

O le masani ona faʻaaogāina o le suavai fou saunia e mafai ona faʻaititia le pasene o le kulukose i totonu o le toto. Aumai le suavai aʻo leʻi 'ai i se sipuni sipuni. Aua nei faatali mo se taunuuga vave. O le kulūkose ua faʻaitiitia lemu. E sili atu le taunuʻuga i luga o le taimi.

Lago mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faatauina mo le sauniuniga o fualaʻau fualaʻau. O se meaʻai laʻau e fefiloi ma le kapisi, tamato ma kukama o le a avea ma lagolago lelei i le tau faasaga i le faamaʻi. E mafai ona e faʻaleleia le tofo e ala i le faaopoopoina o sina suauu mai olives ma masima.

O fea o radish e faʻatau: uliuli poʻo le lanumeamata?

I le vaitau, e mafai ona e faʻatau i tau masani i maketi. O ituaiga uma o fualaʻau aʻa e aoga. Lanu meamata ma le lanu uliuli e faʻaaogaina i togafitiga faʻasoifua masani.

O le lanu uliuli e talitutusa ma na mea masani e pei o le kalone, aniani ma le meli. I nisi o tulaga, o lona tino o mea taua e taua tele i togafitiga masani e maualuga atu nai lo isi. O lenei mea e mafua mai i le maualuga o mea o glycosides ma mea taua o le suauu. O fua o le aʻa e maua mai ile maualuga maualuga o le lysozine, o le eletise malosi.

Laʻau Nofo Mumu mo le ituaiga 2 Mateʻo

O le mea sili ona taua o se fualaʻau o lona gafatia e aʻafia ai le tuputupu aʻe o le suka toto, lea e tatau ona pulea e le maʻisuka i aso uma.

O le taumafaina o le laisa uliuli i le maʻisuka ituaiga 2 i aso taitasi e mafai ona faʻavasegaina le fua o le kulukose ma faʻaateleina ai le faʻamaʻi.

O le fua mo le faʻaaogaina o le radish uliuli e faigofie. Ave aʻa, ona vavae ese lea o le pulou, ma tipi le ogatotonu ma faatumu i le meli. Faaaoga le tipi ese le pulou o se pulou. Fafaga le meli i le radis mo le 2 itula. O fualaau e tatau ona ave i totonu o se sipuni sipuni ao lei faia se taumafataga. Le silia ma le 3 taimi i le aso.

E aoga le radish mo le maʻisuka ituaiga 2

O le laisa o se fualaau aina lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino, aemaise lava i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le oloa mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua o loʻo faatagaina. O le tuufaatasiga o le fualaau faisua e matua mauoa i vitamini ma minerale, o le toatele o tagata atamamai ua manatu e tatau ona i ai le oloa i le meaai a le tagata maʻi.

Fautuaga

Pe a saunia ni ipu poʻo se sua mai se fualaau faisua, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le mea moni o le faʻaaogaina o le radish po o le lanu meamata mo le maʻisuka e tatau ona matua fou lava. O le aoga atoa o le oloa o le sua o loʻo i ai. O fualaau suamalie e leiloa a latou mea uiga ese, o lea o le a leai se aoga mai lo latou faʻaaogaina.

O sea fualaau faisua e pei o le radisa e maua i lona natura masani i na o se vaitau. I le maʻisuka, e le fautuaina e 'ai se meaʻai:

  • faʻamaʻa
  • faʻatau i se faleoloa mai le vaitau,
  • i ai ni faailoga o le pala.

O le vevela mo le maʻisuka e tatau ona faatoa fou ma matua. E sili atu le lelei o le 'ai o se oloa e tupu i totonu o le togalaau, talu ai i le tele o faleoloa o loʻo i ai mea matautia i le tino. O se fualaau faanatura masani ma fou e mafai ai ona e tausia pea le tulaga o le tino i le tulaga masani ma aafia ai le aoga o togafitiga.

Faamatalaga Faaopopo

O le faʻaaoga lelei o le radisa e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose, ma faʻaitiitia foi le cholesterol. O fualaau suamalie ma ipu ma le faʻaopoopoga o lenei oloa aoga, e faaopoopo atu i mea uma o loʻo lisiina, o loʻo i ai se puipuiga mai faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis ma le tele o isi faʻamaʻi.

Aʻo faʻaaogāina se oloa, ina ia le faʻaleagaina lona uiga, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • 'ai e aunoa ma ni meaʻai faaopoopo,
  • e sili ona lelei le faia o suamalie pe 'ai le kuka,
  • 'ai e aunoa ma le faaopoopoina o le masima,
  • pe a le faʻafefiloi le sua ma isi meainu.

O le manuia o le fualaau faisua e le faʻafitia e oo lava ile fomaʻi. Ae ae leʻi amata ona 'aʻai, e fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi, aua o le tagata gasegase e mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi lea e le manaʻomia ai lona faʻaoga.

E mafai foi ona e talanoa ma le tagata poto faapitoa le aofai o le taumafaina, ma i le a le ituaiga e manaomia e ai ai. Lanu uliuli ma lanumeamata e fautuaina mo le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga.

Faatasi ai ma le muamua ma le lona lua ituaiga o faamaʻi, o loo i ai le aoga tele.

Mea aoga

E maua e tagata se fua lauiloa tele mo le tale, o le sua suamalie lea ma le meli.

O le aoga o le fualaau faasaina ua faamatalaina e ala i le iai o le fualaau o le sinapi i totonu o le fualaau faisua, lea, o le ulu atu i le tino, e faalilolilo lava e ala i le mama.

E i ai le malosi o le faʻamaʻi pipisi, e aʻafia ai le manava o le tino, faʻafeiloaia ma faʻaumatia microbes. O le mea lea, o le sua o le radis ma le meli o se tale lelei o le tale.

Fualaau faisua e masani ona faʻaleleia le manaʻo. E faʻaleleia ai le gaosiga o le sua gastric ona o mea o loʻo i ai i le suauu taua, o lea e faʻaolaina ai le faagasologa o le faʻapalaina o meaai. Afai e te 'ai pea le radish uliuli, e mafai ona e faaleleia le metabolism, aveese mea le talafeagai mai le tino, e aofia ai le cholesterol, sili atu le suavai. O le vai malosi e faʻaaogaina foi e avea o se sui filifilia.

O le radisa e talafeagai foi mo le faaaogaina i fafo: mo le radiculitis, oona, ma isi. Mo le olo, ave le sua mama mama poʻo le faʻafefiloi ma vodka, meli. Pe a sauni ni mea e teu ai, ia tipi le fualaau faisua i luga o se meaʻai i se tulaga o le paʻu ma faʻaaogaina i ni sooga.

O le kulisa o se vailaʻau malosi ma faʻamaeʻaina le fatu ma gallstones, aveese le oneone. O faʻatoʻaga aʻa e faʻaleleia ai le gaioiga o le gaʻo ma faʻafefe ai le maʻi mai le pipitiga.

Fautuaina Fautuaga

O le fualaau faisua o le a maua ai le iuga aupito maualuga pe afai e te le 'aiina ao lei' ai, ae i le faaiuga o le taumafataga. Aʻo leʻi kukaina, sasaa vai inu i luga o le oloa ina ia faʻaitiitia le tofo oona.

E tatau ona faia le tausiga ina ia mautinoa ai le fou o le radish, mausali i le paʻi, e aunoa ma ni faʻailoga o le faʻaleagaina poʻo le faʻalavelave.

A leai, o le a le aumaia e le meaai le mea ua faamoemoeina, talu ai o meatotino aoga ona o le faaumiumi po o le le tatau ona teuina atonu o le a leiloa.

Mo le puipuia o mea tau vailaau o le oloa, e tatau ona e mulimuli i ni fautuaga:

  1. Faaaoga ma sina masima masima pe leai foi.
  2. E sili le lelei le ave o le oloa i se foliga mata poʻo se meaʻai, faʻapea foʻi ma le sua.
  3. Aua le fefiloi ma isi meainu ao sauniuni.
  4. Aua le faʻaleleia le tofo o ipu masini ma isi taimi ma isi meaʻai faaopoopo.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le aveina o lenei oloa, e tatau ona e siakiina ma se tagata fai meaʻai i le tele o taimi ma le tele e mafai ona e 'ai. Afai e te le amanaia le i ai o faʻamaʻi lea e faʻaaogaina ai aʻafiaga o le aʻa, o loʻo i ai se avanoa faʻafitauli ogaoga mo lou soifua maloloina, talu ai o faʻamanuiaga ma afaina o le susulu e faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi.

E lanu uliuli ma lanu meamata e aoga i le maʻisuka?

O le kulū mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'ai, e pei o le tele o fualaʻau. O fua o le aʻa ua leva ona faʻatauina mo ona uiga tulagaese. E faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo ma le kuka.

O le a fesoasoani le Radisa e lagolago se maʻi vaivai i le maʻisuka, aemaise lava i le taumalulu. O le fualaau faisua e mafai ona teuina meaʻai seia oʻo i le tautotogo.

Ina ia mafai ai ona aumaia na o faamanuiaga, e tatau ona tausisi i tulafono faavae o le taumafa mo le maʻisuka ma fautuaga a le fomaʻi.

Le taua o le radis mo le maʻisuka

Talu ai o le toatele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele, o le mataupu faavae autu o togafitiga a le antidiabetics o le paʻu mamafa. Ina ia ausia le pa'ū o le mamafa, e fautuaina ai e endocrinologists le tuuina atu o mea e fiafia ai i meaai maualalo-kalori. O le Radish e patino ia i latou ma o loʻo i ai se vaega toʻaitiiti o suauu.

O aʻa o le aʻa o se punavai o fiva laau tetele. E le o aʻafiaina e le tino, ae faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract. Laʻau faʻapipiʻi fufulu le puipui o le toto, aveese toxins mai le tino ma puipuia ai le faʻamalosi.

Ona o le i ai o le fiva vavalalata, o se fualaau faisua ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faateleina o le puipuiga ma faaleleia le metabolism. E vave ona tumu ai le manava ma mafua ai se lagona o le atoatoa.

O le aʻa o le aʻa e maua mai i le vaega o oloa e mafai ona 'aina e le maʻisuka i se aofaiga e oʻo atu i le 200 g i le aso. E tatau ona manatua e faapea:

  1. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i mea taumafa ma le maualalo o le faasinomaga (GI).
  2. O le vevela e maua i le maualalo o le GI (itiiti ifo i le 15).
  3. O le faʻamatalaga mataʻitusi o se faailoga o le fua o le faateleina i le toto o le kulukose toto.

O le maualuga o lea, o le malosi o le maualuga o le suka o le a oso pe a uma ona ave le oloa. O le aʻa o le aʻa, o se oloa maualalo ile GI, e faʻaititia lemu. O lenei mea e mafai ai e oe ona faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga tumau i se taimi umi.

O le i ai o se numera tele o fila i totonu o le radish e mafai ai ona e faʻaititia le GI o oloa o loʻo faʻaaogaina. A faʻapipiʻiina se fualaʻau ma meaʻai o le protein, e faʻaleleia le faʻaaogāina o le protein. E fesoasoani le palatini e faʻaititia le tulaga o le gaʻo intra-abdominal ma le faʻaititia o le insulin i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le susunuina o le susulu o le radis e mafua mai i le i ai o se aofaiga tele o vaega ole sulfur i lona tuufaatasiga. O lenei elemene e aʻafia ai faiga faʻasolosolo ma maso glucose. Afai e lava le suauu i totonu o le tino, e tumau pea le maualuga ole kulukose. O le aofia ai o le oloa i le meaʻai a le tagata maʻi e fesoasoani e faʻaititia ai lona manaʻo mo le inisalini.

E i ai ni ituaiga o radisa, e tofu lava ma ona lava uiga. O le mea sili ona taua o le fulufulu uli.

Le aoga o le radish uliuli

O le laisa uliuli e 36 kcal ma le 6.7 g o carbohydrates (mo le 100 g). O le fualaʻau e mauoa i vitamini A, B1, B2, B5, B6, C, E ma le PP. E iai le potassium, calcium, magnesium, sulfur, iodine, phosphorus ma le uʻamea.

O le vailaʻau A o loʻo aʻafia i le faʻaogaina o meaola vaaia. E manaʻomia mo le faʻaogaina o le tagata suʻesuʻe. Vitamin A fesoasoani e puipuia le tupuga o le retinopathy o le maʻisuka (faʻaleagaina le retina o le mata).

Vitamin E fesoasoani e faʻaopoopoina le toto toto. O le faʻasoasoa maualalo i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafua ona o le sili atu o le faʻatonuga o le kulukose i totonu. Tocopherol e vave faʻavave le toto ma faʻaleleia meaʻai, ma fesoasoani e puipuia le foliga mai o se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻi - o le maʻisuka vae. O le toilalo o masini mumu e amataina ona o se faʻaitiitia o le maualuga o le tafe toto i totonu o vaʻa o vae.

Ona o le i ai o vitamini B, o le radis mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofia le faaleagaina i le tino (neuropathy). O se faʻalavelave taatele o le maʻisuka.

O faʻaleagaga o le faʻalavelave faʻalavelave e mafua ai faʻalavelave i le faʻatinoga o ituaiga eseese ma okeni. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le i ai o vitamini B6 i totonu o aʻafiaga aʻa e taua tele.

E manaʻomia se vaega i le metabolism o protein ma fesoasoani i le faʻaaogaina o meaʻai o le protein, o se vaega o le meaai antidiabetic.

Vitamin H e maualalo ai le kulukose toto. E pei o le inisalini. Vitamin C e mafai ai e oe ona taofi le gaioiga o le faaleagaina o le toto, lea e masani ona tupu i le maʻisuka malosi. O puipui o toto toto e afaina mai faiga e faʻaumatia ai lea e mafua ai le hyperglycemia masani. Faʻaauau ona faʻaaogaina le lanu uliuli:

  • o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi o le cardiovascular ma le valea,
  • faafetai i le paluka, o se fualaau aina ei ai le maʻisuka ei ai lona aoga aoga i luga o le masima vai masima i totonu o le tino,
  • e fesoasoani i le aveesea o le fulafula,
  • o le aʻa o le aʻa e maua ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina.

I le radish uliuli o loo i ai se aofaiga tele o le lysozyme compound. E puipui ai le tino vaivai mai meaola ninii, Staphylococcus aureus ma le diphtheria.

Mea taua o le radish lanumeamata

E maua mai le radish Greenish 32 kcal ma le 6.5 g o carbohydrates (i le 100 g) i le tino. Ua taʻua o le radish Margelan. O le fualaʻau e mauoa i vitamini A, B1, B2, B5, B6, C, E, PP, ma macro- ma microelements (potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iodine, sulfur, fluorine). Ae maise lava le tele o vitamini B2 i totonu.

Riboflavin fesoasoani e toe faʻafoʻi le faʻafouina o le tino, faʻaosofia ai faʻamaʻi manuʻa ma toe faʻafouina o mea. I le maʻisuka, o manua ua matua malosi ona o le maualalo o le toto ma le faʻavaivaia o puipuiga.

Vitamin B2 puipuia le retina mai aafiaga le lelei o le radiation ultraviolet, faaleleia le vaaiga mamao ma faaitiitia ai le ono tulai mai o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka.

O le radish Margelan e aofia ai le taua o le faʻasologa. E gaosia i le tino e ala i le talo ma e taua tele mo gaioiga e fesootaʻi ma le metabolism. Choline e faʻaaoga e faʻamautinoa ai le suka toto ma aafia ai le gaʻo gaʻo. O le Choline ei ai isi uiga taua:

  1. Na te talepeina gaʻo ma aveeseina mai le tino.
  2. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le aofai o le filifili i le tino e vave faʻaitiitia.
  3. O le faʻaaogaina o fua aʻa e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le mea.
  4. Faʻaaofiofia se tulaga faʻapitoa o le filifilia o le choline e sili ona taua mo tagata e mamafa le mamafa o le tino.

O le radish Green mo le maʻisuka e aoga ona o le i ai o iodine i lona fatuga. E manaʻomia tele lenei elemene e le tino o le thyroid gland.O le maʻi suka e masani ona o mai faatasi ma le gaioiga o le gaioioiga o okeni o le endocrin system, e aofia ai le vevela vevela.

White radish ma daikon radish

Lulu Palani ei ai mea maualalo pito i lalo o le kalori. E na o le 21 kcal. E aofia ai le 4.1 g o gaʻo (pe 100 g). O aʻafiaga aʻa o se punavai o vitamini A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, H, PP, faapea ma minerale (potassium, calcium, magnesium, sodium, phosphorus, chlorine, sulfur, iron, zinc, iodine, , manganese, seleni).

Vitamin B9 e aofia i le faagasologa o le hematopoiesis ma fesoasoani e toe faʻafouina le tino. Folka acid e taua tele mo le fesuiaiga o mea e maua ai le nucleic ma proteins.

O le i ai o le seleni i totonu o le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafua ai ona maua fua aʻa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo maua ai le ituaiga lona lua o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le solia o le gaioiga o teineiti teine ​​o le pancreas, o le gaoioiga o le enzyme o loo i ai le seleni i totonu o le toto ma le tino o le okeni e faaitiitia tele.

A maeʻa ona 'ai meaʻai e maua ai le seleni ma le vaitamini E, e toe faʻafoisia le galuega insulin-secretory. O le selesene e fesoasoani e maualalo ai le maualuga o le toto ma mafai ai ona faʻaitiitia le tui o le insulin.

O le mumish paukon radish o loʻo aofia ai le tele o calorie ma gaʻo e pei o le paʻepaʻe. O fualaʻau aʻa e mauoa i vitamini B (B1, B2, B7, B9) ma le vaitamini C. O loʻo i ai le calcium, potassium, copper, sodium, chromium, seleni, phosphorus, iodine ma le uʻamea.

O le i ai o le chromium e faia ai le daikon radish o se oloa faʻapipiʻi taua. Chromium e mafai ona faʻaitiitia ai le toto suka ma le cholesterol.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o oloa ma chromium, ua faʻamamaina ai vaʻa toto i ni atherosclerotic plates, ma ua ono faʻaititia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi cardiovascular.

Faʻapefea ona faʻaaoga le radisa

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le radisa e faʻalagolago i le auala e faʻaaoga ai. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona 'aina fualaau faisua fou. Pe a sauniuni salakeke, e fautuaina e tipi i ni fasi pepa tetele. O le malosi o le oloa o le eleele, o le maualuga o lona faasino igoa. O lenei faailoga e faʻapupulaina foi i soo se togafitiga vevela.

E fautuaina e vavae le fua o aso taitasi i ni nai vaega laiti. O taumafataga masani ma vaevaega e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le toto suka.

E aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e inu ai le sua o le radis. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻaaogaina le suavai fou. O le a mafua ai le ita o le mea oona. Fautuaga mo le faaaogaina o le radisa:

  1. Ina ia maua le sua o le radis, tipi ese le pito i luga (pito o fualaʻau fualaau) mai le fualaau faisua ma fai se malolo.
  2. Ua tuu se mataua o le meli i totonu ma ua tipi ese se fagu ma se tipi ese "pulou". A mavae ni nai itula, o le a aoina le sua i le malologa.
  3. Mo togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e inu le 40 ml o le suka faamalifi 3 taimi i le aso. Ina ia aoina se aofaiga faapena, e tatau ona e faʻalauteleina i le taimi tutusa i le 2 pe 3 fualaau faisua, e faʻatatau i le tele.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le radish mo gastritis, gout, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal, faʻatasi ai ma le gasegase o le fatu po o le ate.

E tusa pe mafai ona 'ai le radis ma pe o le a le aofaʻi, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

Meaʻai Meaʻai mo le ituaiga 1 Maʻisuka

O le atinaʻeina o le meaai e tatau ona faia e le tagata maʻi faatasi ma le fomaʻi. O le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o le faafitauli e faʻataga ai oe ona fetuunai i uiga patino o le tagata maʻi (e aofia ai mea e fiafia i ai), filifili le meaai lelei, ia amanaʻia faafitauli o le soifua maloloina.

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona amanaia le i ai / le i ai o faʻafitauli patino, faʻamaʻi faʻamaʻi. O lea, o tagata gasegase e masani ona soifua maloloina lautele e le mafai ona faʻatapulaaina i latou lava i le filifiliga o oloa. Pau lava le mea e tatau ona latou faitauina saʻo le iunite falaoa + le aofaʻi o inisalini e manaʻomia mo le lafoaia.

O gaʻo gaʻo e maua i le toetoe lava o oloa uma o fualaau, gaʻo susu suamalie, suamalie. Meaʻai o meaola e masani ona leai ai le numera XE. I le masani ai, o le 10-12 kalama o meaʻai gaʻo ua avea ma 1 XE.

Maʻisuka faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafefe o le vaega o meaʻai, fatugaʻo, ate, ma isi. e le mafai ona toe saoloto i la latou filifiliga. O a latou meaʻai e tatau ona o gatasi ma le mafai gafatia o faʻaʻau uma o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻafeagaiga tutusa o nei tulaga. O nisi taimi e faʻaalia ai se tali a tagata taitoatasi i nisi o vaega o oloa. O nei foliga e taua foi le mafaufau. O le mea lea, e mafai e se tasi ona 'ai ma le saogalemu se taga o fatu o le sunflower e aunoa ma ni tausuaga, ae mo isi o le meaai lea o le a mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto.

Le mea e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1

E ui lava i mea e gata ai, o le taumafa autu o le maʻisuka ituaiga 1 e le ese tele mai le 'ai o se tagata maloloina. Faʻasologa o mea taumafa faʻatasi ma le faʻatulagaga tutusa o aso uma e matua faʻafeiloai. Soʻo se taumafataga e tatau ona o gatasi ma le faʻailoga o gaioiga o le inisalini e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Lantus Solostar leai se totogi e le faʻamalosia ai faʻagata, ma Humulin NPH e tatau ona faʻatautaia ma le taua o lana gaioiga i le gasologa o le aso.

Fomaʻi, pei o le tele o tausaga talu ai, fautuaina le faatapulaaina o meaʻai uma o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi, e pei ona masani ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E sili atu ona lelei le filifilia o mea taumafa ma le maualalo o faʻamaumauga. O ia mea taumafa e faʻagesegese lemu i totonu o le vaega o meaʻai, ma faasolosolo malie le suia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O se faʻataʻitaʻiga masani o se meaʻai e faia i mea taumafa ma le saʻo lelei o le taumafataga 9 mo le maʻisuka.

O le a le afaina pe a inuina le ava malosi, lea e mafua ai le tupu muamua o le suka, sosoo ai ma le hypoglycemia e lei faamoemoeina.

Faʻafeiloaʻi lemu le suia o le maualuga o le suka, o lea e le manaʻomia ai ona faʻatapulaaina (e mafai ona 'ai e oo i le 30-40% o le aofai o meaai). O gaʻo foi e mafai foi ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le gaʻoina o meaʻai. E mafai ona 'aina ia sili atu i le 15% o le aofaʻi o taumafa i aso uma.

O le kalori mea o loʻo maua i le maʻisuka oloa e aoga foi le mafaufau. O lenei faiga o le a fesoasoani e puipuia ai le tele o faafitauli, faafaigofie le galuega o hormones. O le tele o meaʻai gaʻo e faʻaumatia e tatau ona fai i le taeao ma le taimi o le aoauli.

Manatua, soʻo se metotia o togafitiga mo pathomasite endocrin e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagai ma lau fomaʻi! O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. O le faʻamalosi o le tagata lava ia e mafai ona lamatia.

E i ai se aoga mai le lanu lanumeamata ao togafitia le maʻisuka?

Mai mea uma o loʻo i totonu o le lanu lanumeamata, o le sili ona taua o le filifili. E maua mai i le talo ma e aofia uma i faiga faʻavae. I le maʻisuka, o le aofai o le choline e tuʻuina atu i le tino e faʻaititia i tausaga uma.

O le taliaina o le radish lanumeamata i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 na mafua ai ona le atoatoa ma tumau ai le maualuga o le suka. O fua o le aʻa e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, e oʻo atu ai i se tulaga lelei o le puipuiga o le immune ma endocrine.

E toʻatele tagata atamamai i le maʻisuka fautuaina e faaopoopo le lanu lanumeamata i au meaʻai i aso taitasi. O le faʻaopopoina o se aʻa e maua mai ai meaʻai i mea taumafa, e faʻamalosia ai gaioiga faʻapitoa i le tino, lea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le inisalini.

E faʻafefea ona kuka kulimi mata?

O le fualaau faisua ei ai sona manogi ma se tofo faapitoa. O nisi e fiafia i ai, o nisi e leai. O le malosi pito sili ona malosi o le mauaina lea o aʻa aʻa.

O le auala sili ona faigofie o le faia o le sua. E mafai ona faʻavasegaina i le pasesa ma isi laʻau e faʻateleina ai le tau o le vaitamini ma faʻaleleia ai le palata. E le fautuaina e ave le silia ma le 2 ipu tioata o le sua i le aso. O le laumei maualuga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faatauina mo le kukaina o le tele o salakeke.

O se meaʻai vevela ua galo nisi o ona aoga aoga, ae tumau pea le malosi e faʻaititia le pasene o le suka i totonu o le toto. E aoga le saunia mo le maʻisuka, faʻafitauli i le ate. Ua vave ona vevela le kulisa, e le mafai ona salima masima. Taumafa i totonu o fualaau faisua i soo se aofaiga.

O a mea e kuka ai mai se lanu lanumeamata lanumeamata?

O le maua o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai se meaʻai. Ae e le o lona uiga e tatau ona e taumafa i meaʻai le lelei seia oʻo i le iuga o le olaga. Matou te ofoina atu ni nai fua faigofie e manaʻomia ai se taimi itiiti ma le lelei o togalaau.

Vitamin Salad

Aumai se lanu lanumeamata, se apu ma 2 kāloiti laiti, ma faapipii i luga o se mea e gaosi. Faʻaopopo le afa o le pasisa ma le sukati lanumeamata i le salati. Faaaoga sina masima masima ma le suauʻu olive mo le faʻatauina.

Salati aʻi

Salu le moa ma kuka lelei. Faʻaopoopo i ai 300 kalama o le gaʻo lanu meamata lanu meamata. Tipi tio: pasili, aniani o le tautotogo, soo se isi mea e te fiafia i ai.

Mo le vevela, faʻafefiloi lefirti poʻo le yogurt e le faguina ma le masima.

Carrot Salad

O le a e manaʻomia le 1 radish lanu meamata ma le 1 kalama. Faʻamau i luga o se pepa. Faʻaopopo meaʻai gaʻo kuka, fuʻa.

Faʻaaogā le suāuʻu olive, sua o le tipolo ma le masima e faʻatau ai.

E mafai ona avea le radisa ma vaega faaopoopo i au ipu fou. I le i ai o se tofo, e tuufaatasi ma le tele o fualaau faisua, fualaau, aano o manufasi. Faʻaaogaina o laʻau, vaitau fiafia ma ou mafaufauga, e mafai ona e fatuina ni fua fou fou o le a valaʻaulia i le aiga atoa.

A e taumafai i togafitiga faʻapitoa, faʻalogo i lou tino ma aua nei galo e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i le taimi.

Tuua Lau Faamatalaga