E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2 i le fale?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e tupu mo ni mafuaaga.

Faatasi ai ma i latou o se genetic predisposition, o se vaega o le tuputupu aʻe o le tino, gasegase po o le mamafa, faaitiitia le tino, ma isi. O le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

E ui o ituaiga uma e lua o le faamai e maua ai le toto maualuga, o isi faailoga e mafai ona eseese. O mafuaaga o lenei maʻi e ese foi.

Talu ai o le maʻi o le endocrine ma e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli ole gasegase, faatasi ai ma nisi o gasegase e mamafatu le mamafa, ao nisi, i le isi itu, ia gaʻo.

O le mamafa e le naʻo se mea e faʻaosofia ai le afaina o le faʻamaʻi, ae mafai foʻi ona faʻamalosia ai lona ala ma faʻaleagaina ai le tulaga.

Aua o le leiloa o le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 o se mea e ave i ai le faamuamua i mataupu e mamafa tele le maʻi. A aunoa ma lea, soo se togafitiga o le a le aoga tele.

Vasega o le maʻi

O le maʻisuka o se maʻi endocrin lea e atiina ae ma alualu ai i luma i faʻafitauli o le tino. E tupu mai o se taunuuga o le faʻavaeina o le inisalini i totonu o le tino - o se tulaga e taofia ai le gauai o le tino o le tino i le inisalini. O lona atinaʻe e faia i ni nai tulaga:

  1. O le pancreas e maua ai le insulin i aofaiga masani,
  2. O le inisalini o loʻo maua i totonu o le masini e aveesea ai lo latou gafatia e fusifusia i vaega o le insulin e mafua mai i le faʻaleagaina poʻo le faʻaumatia,
  3. O le tino "vaai" i sea tulaga e pei o le le lava o le inisalini gaosia ma auina atu se faailo i le faiʻai e sili atu ona manaomia,
  4. O le pancreas e maua ai le tele o inisalini, lea e leai lava se aafiaga lelei,
  5. O se taunuuga, o le maʻisuka ituaiga 2, o se aofaiga tele o le inalini "le aoga" e faʻapupulaina i totonu o le toto, lea ei ai lona aʻafiaga i le tino,
  6. O le pancreas o loʻo galue i se auala faʻaleleia, lea e mafua ai ona faʻaleagaina ma faʻalauteleina ai mea filogia.

O le mea lea, o le vave lava ona maua ai le maʻi, o le maualuga foi lea o le pancreas ua pagatia lava ma o lana galuega e masani ona faʻaaogaina ona o le faʻaumatiaina o le faʻamalosia o le inisalini.

Aisea ua tulaʻi ai?

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tupu mo le tele o mafuaaga. O nisi o ia mea e mafai ona faʻamaonia.

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e maua mai, ma o le mea lea, oi latou o loʻo i ai aiga e mamaʻi i lenei faʻamaʻi e manaʻomia le siakiina o latou maualuga o le kulukose o le toto, a itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga latou te faia se suʻega e faʻavaeina ai le kulukose,
  • O vaega o le atinaʻeina o le intrauterine o loʻo afaina ai foi le ono tulai mai o se faʻamaʻi. O le tele o taimi, e atiina ae i na tamaiti o loʻo fananau mai e silia ma le 4.5 pe itiiti ifo i le 2.3 kilokalama,
  • Le lava le malosi o le tino e faʻagesegese lalo ifo i le metabolism ma faʻapogai ai ona faʻaleagaina. O le tele o gaoioiga faaletino e maua e se tagata i aso uma, o le faʻaitiitia o le ono mafai ona atiaʻe se faʻamaʻi o lenei ituaiga,
  • O amioga le lelei (ulaula, ava malosi) e mafai foi ona mafua ai le le atoatoa o le tino,
  • O le tele o le mamafa poʻo le mamafa o le mamafa o le mafuaʻaga lea o le maʻi. O le tele o mea na maua i le insulin i totonu o siama. Faatasi ai ma lona tele naua tuputupu ae, ua faaleagaina pe faaleagaina. Ona o le leiloa o le mamafa o le maʻisuka o se vaega taua o togafitiga,
  • O le matua e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga. Faatasi ai ma le matua, o le mataalia o le au faalogologo ua faaitiitia.

E ui o nisi o mea e le mafai ona puipuia, o le maʻisuka, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le maʻi, e tatau ona suia tele o latou olaga.

O le teenaina o masani leaga, o le mamafa o le mamafa ma le faateleina o le tino faaletino e mafai ona sili atu le aoga o togafitiga.

E iai foʻi le lamatiaga o tagata e maua i le maʻisuka o latou aiga, o lea latou te manaʻomia ai le mataʻituina o le mamafa, alu i le falemaʻi ma alo ese mai le inuina o le ava ma le ulaula tapaa, aua o lenei mea uma e faʻapupula ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi.

Tusa lava po o le a le mafuaaga e mafua ai le maʻi, o lona togafitiga e tatau ona faia e se fomaʻi agavaa. E ui lava o loʻo i ai nisi o fualaau lauiloa mo le faʻaitiitia o le suka, latou te na o se mea e faʻaalia pe leai foi. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona avea ma lamatiaga vave i le olaga ma mafua ai ni matuiā ogaoga.

Afai ei ai au faailoga muamua o le faamaʻi, e pei o le gutu maloʻo, o se fomaʻi malosi i le mamafa poʻo le umi o le faʻamalolo o manua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. A maeʻa se suʻega atoa, e aofia ai le suʻeina o le toto ma isi suʻesuʻega, ma le suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga ma mea taumafa e talafeagai i tulaga taʻitasi.

O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le tofiaina o vailaʻau faʻamaʻi. E i ai se latou aafiaga i ni auala se tolu:

  1. Faʻaitiitia le kulukose toto
  2. Faʻatuʻuina le gaosiga o le inisalini
  3. Faʻaleleia le galuega o le inisalini talini.

O le tele o taimi, o soʻo se vailaʻau e mafai ona galue i itu uma e tolu. Ua faatonuina foi e le fomai ni fualaau faasaina e faaitiitia ai le atinaeina o faafitauli. O le umi lava e alu atu ai le maʻi i le fomaʻi, o le sili atu lea o le avanoa e maua ai se togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se faʻalauteleina o le tulaga ma le faʻamalologa faaumiumi.

Soifuaga o le tagata maʻi

O se vaega taua o togafitiga manuia mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faia i ni fuataga e mafai e le tagata gasegase ona ave i le fale. I le tele o auala, o le soifuaga o le tagata maʻi e afaina ai le aoga o togafitiga. A aunoa ma le faia o suiga i lea mea, e oo lava i togafitiga fualaau faasaina o le a le aoga.

  • Faateleina le gaioiga faaletino. E le gata o se auala lelei e aveesea ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga maualuga, ae na o ia lava e faʻateleina ai le metabolism. O se taunuuga o le tafe, o le maualuga o le suka e le tupu. O le inisalini o le a gaosia i le tele o aofaiga, ma o le a sili atu le malosi o le faʻaleleia,
  • Mataʻituina lau meaai. Faʻaititia le aofaʻi o le porotini ma meaʻai gaʻo, ma 'aua le' ai meaʻai e mauʻoa i monosaccharides ma sweets. Mo le toatele, o se auala lelei foi e le maua ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2,
  • Afai e le lava mea e lua ua faamatalaina. Fai se taumafaiga faaopoopo e aveesea le mamafa. Atonu e te manaʻomia se faʻatapulaʻaina i meaʻai poʻo isi mea e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina. O le faʻaitiitia o le tino gaʻo o le a taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o faʻalogo ma itiiti ai le faʻaleagaina oi latou,
  • Tuʻu atu masani leaga e ono aʻafia ai le gasegase. Muamua, o le ulaula ma le inu ava malosi (lea, e le gata i lea, e fesoasoani i le oona).

O suiga o le soifuaga i totonu ia i latou lava e mafai ona i ai se aafiaga lelei ma faaitiitia ai le maualuga o le suka ma totogi ai ona oso.

E faapefea ona le maua le mamafa?

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o lenei ituaiga, i le tele o tulaga o loʻo faʻamauina le maualalo o tupe mama. Atonu e mafua mai i mafuaʻaga e lua. O le muamua o nei mea o le toilalo o le endocrine, o se suiga i le metabolism ma le metabolism.

O le mafuaaga sili lea ona leaga, ae e sili atu ona taatele nai lo le lona lua.

O le tele o taimi, o le mamafa o le tupe maua e mafua ona o le fafagaina, aua o tagata e maua i le maʻisuka toetoe lava o taimi uma latou te maua ai se lagona malosi o le fiaʻai.

O le isi mafuaaga e mafua ai ona avea lenei faʻamaʻi ma mea tetele o le solia o le filtration i fatugaʻo. O se taunuuga, o le vai o loʻo taofia i totonu o le tino, ma o le fulafula e tupu.

Ae o nisi tagata gasegase pe aisea latou te le maua ai le mamafa i le maʻisuka? E tupu lenei mea pe afai o le inisalini ua le atoatoa i totonu o le tino, pe a faʻapea e le maua mai.

E tupu lenei mea i le taimi o le faʻafanoga o sela beta pancreatic e maua mai ai o se taunuuga o le faʻaleagaina o le autoimmune process, o lona uiga, ma le maʻisuka ituaiga 1.

I le lona lua, o le mamafa o le mamafa o se mea e seasea lava ma e le mafaamatalaina.

Taunuuga o le Paʻu: Meaʻai

O le auala sili e faʻaitiitia ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 o se taumafataga maualalo, o le a le gata ina fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, ae faʻamaonia foi le maualuga o le suka. E iai fautuaga lautele mo taumafa. Ae peitaʻi, afai o soʻo se oloa e masalosalo, e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi pe mafai ona faʻaaogaina?

Ole aofaʻi o kalori i le aso e le tatau ona sili atu i le 1500. E taua le 'ai naʻo meaai masani, vavave, poʻo le fou.

Tetee mai meaʻai ma togafitiga, lea e tele naua togafitiga e mafai ona faʻaleleia le maualuga o suka.

Aua nei 'ai meaʻai falai, faʻapea foʻi ma oloa ua saunia e faʻaaoga ai le tele o pata (pata poʻo fualaau faisua). Faʻamatoʻa lafoai meaʻai suamalie ma faʻamalosi.

O se matafaioi taua e faia i le sao ole taimi ole taumafa. Taumamafa i le tolu aso i le aso e aunoa ma le 'aiina poʻo le' aina o meaʻai laiti i taimi masani. O le mea e sili ona manaʻomia e tatau ona i ai i aso uma se faasologa o taumafataga.

Taunuuga o le Paʻu: Faʻalositino

Aua e te faatalale faamalositino. O se taunuuga o nei mea, e mafai ona tupu le mamafa o le mamafa o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2. A uma mea uma, o le taimi o le faʻamalositino e faʻapipiʻiina ai le glucose i le tino e faʻaaogaina i le malosi e tatau ai mo galuega maso. E tusa lava pe a uma ona solia se meaʻai, o le gaioiga faaletino e mafai ona fesoasoani e aloese mai le oso i luga o le suka.

O le mamafa o le uta e le taua e pei ona masani ai. O se auala lelei o le savali i le taeao. Amata i se 30-40 minute le savali i aso taitasi mo le vaiaso. A maeʻa lena, o le tino o le a faʻaaogaina i le avega.

O lenei e mafai ona e ulufale i se seti o faʻatinoga. Ae peitai, e le tatau ona i ai se lagona o le matua vaivai ma le vaivai. E mafai ona e manaʻo e aau poʻo le uila.

O nei metotia e faʻafefeteina ai le paʻu mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e leiloa ai le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga maualuga

Mo se toatele o tagata e maualuga le kulūkose maualuga, o le fesili e manaia: pe faʻapefea ona leiloa le mamafa i se maʻisuka talavou 2? O le autu o le mataupu, o le filifilia o se meaai mo tagata mamaʻi ua filifilia ma le faʻaeteete, ma afai e te tausisi i se meaʻai, ona mafai lea ona faʻaititia se meaʻai. O se taunuuga o lenei, ao le i taofiofia le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona aveesea le mamafa ma faʻaitiitia le suka maualuga o le toto, e tatau i le tagata gasegase muamua ona maua mea uma mo ia mai se fomaʻi atamai.

O le mea moni, o le i ai o le mamafa o le mamafa e mafua ai le faʻaitiitia o le pito i luma o siama i le hormone o le endocrine gland. O le mea lea, pe a fai e maʻi le tagata maʻi: pe faapefea ona leiloa le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2, ona tatau loa lea ona ia malamalama o le faaaogaina o se meaai e lelei mo ia, o le a maualuga le ola, ma o le tino o le a maua uma mea maloloina ma talafeagai i meaʻai.

Taiala o Meaʻai mo Maʻisuka

Ina ia malamalama pe faapefea ona leiloa le mamafa i le maʻisuka, e tatau ona e manatua:

  • afai o le tagata gasegase o loʻo iai le ituaiga o maʻisuka e aʻafia i le insulin, e tatau ona ia mulimuli i se taumafataga e maualalo le kalori (e le sili atu i le 26-29 kcal / kg le mamafa o le tino)
  • afai o le tagata maʻi e faʻaalia se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻisuka, ona avea lea o le meaai ma caloric (20-24 kcal / kg mamafa o le tino),
  • ma le maʻisuka o soo se ituaiga, e manaʻomia e le maʻi ona 'ai meaai mo le aso atoa pe a ma le 5-6 taimi,
  • e tatau ona vavaeese faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi mai le menu meaai, ma faʻaoga le masima i ni mea laiti,
  • o le i ai i le lisi o oloa o loʻo i ai fiber e faʻatagaina,
  • gaʻo fualaʻau fai 50% o gaʻo uma e maua e le tagata maʻi,
  • o le i ai o le macro-ma microelements mo le masaniga o le tino o le tino ua manatu e taua,
  • ulaula tapaa e tatau ona le aofia ai, ava malosi - i se "faatusa" fua.

E na o le matauina o nei tulaga, e le tatau i le tagata maʻi ona i ai se fesili: pe faapefea ona leiloa le mamafa mo maʻi suka uma?

E sau le fiva i le laveai

Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o suka, o le maualuga o le kulukose i le toto ua faʻalauteleina, o metabolic processes e nafa ma le metabolism o gaʻo gaʻo e matua leaga lava. Tagata maʻi o loʻo popole i le fesili: pe faʻapefea ona leiloa le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2 i tulaga masani ile fale e tatau ona malamalama e le mafai e le maʻisuka ona faia e aunoa ma le fiva meaai (fiber).

Ona fesili lea o le auala e leiloa ai le mamafa ma le maʻisuka ua uma ona foia.

O nei fusi e saofagā i le manaia lelei o le gaʻo o le gaʻo, o le absorption i totonu o le inumaga o nei mea o le a faʻaitiitia, o le kulūkose i le toto ma le urine o le a faʻamautuina, o le a faʻamamāina le tino o mea oona e fusifusia i le vai.

O filo cellular i totonu o le manava e mafai ona vevela, o le a le lagona e se tagata le fiaʻai mo se taimi umi. O le mea lea o le a faigofie ai mo le tagata maʻi ona galo le mamafa pe'āfai o fualaau faisua i le taumafataga, e le aofia ai pateta. E i ai le tele o le malolo e le o manaʻomia mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea nisi o latou mamafa.

O beets, kāloti ma pi e tatau ona 'aina e sili atu ma le faʻa-tasi i le aso. O meaʻai maloloina ia e maua ai le sili atu o le faʻavaveina o gaʻo. E tatau ona faʻaaoga i le lisi meaai:

  • kukama
  • paka
  • paʻu paepae
  • eggplant
  • sina suamalie suamalie, sorrel, tamato ma rutabaga.

Mai oloa e gaosia ai keke, ituaiga o ituaiga o mea e gaosi mai le ituaiga e talafeagai. E naʻo latou e aofia ai le fiber aoga. E tatau ona 'ave mea taumafa e le gata o le falaoʻo lea e aofia ai se mea e maua ai le tele o mea e maua ai le cellulose (buckwheat, pale tila, oatmeal).

O le i ai o fualaau aina suamalie ma vine e taua foi, lea o loo i ai le itiiti o le kulukose. O le apu lemu, laumela, vine, cherry, sea buckthorn, strawberries, currants ma le tele o isi. O se fasi lanu moli o le a aoga foi mo le 'aiga o le afiafi, faʻafetai i lona sua, o le a faʻaumatia gaʻo gaʻo.

Afai o le tane poʻo le fafine ua le maua le mamafa i le maʻisuka ona o le meaʻai, o le a le leaga.

Ae o lenei taumafa e le mafai ona e ave ni faʻi, fig ma vine ma isi fualaau suamalie, pe a maualuga le glukose i le toto, o le a iai ni faafitauli i le maʻi.

O le a le mafuaʻaga o le maua i le maʻisuka ituaiga 2?

O se mafuaaga taatele o le maualuga o le mamafa o tagata mamaʻi e maua i le toto maualuga o le toto ua manatu o se lagona mausali e le taofia le fiaai. O le tagata gasegase e le amanaiaina mea e tatau ai, e mafua ai le faateleina o lona mamafa.

A lagona e le tagata maʻi le tausalaina i le taimi lava e tasi, o loʻo i ai o ia i le atuatuvale, ona sili atu lea ona leaga le tulaga. E le gata i lea, ona o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le maʻisuka o loʻo i ai le fatuga o le fatu fatu, ona o le maʻi o le a maua ai e le tagata maʻi se faaputuga o le tele o le vai.

O le taunuuga o lenei mea o le a avea ma faʻaaliga o le atoaga ma le fulafula o le tagata maʻi.

E oʻo lava i le maʻisuka e aʻafia i le inisalini, e faʻalavelave le faiga ole gasegase, e mafua ai se faʻaaliga:

  • toto maualuga
  • maualuga le maualuga o le cholesterol maualuga,
  • gasegase o mea e maua mai ai,
  • inisalini puipuiga.

Lisi o le Paʻu O le maʻi suka ma le maualuga

Ina ia mafai ona e iloa le auala e lelei ai le mamafa o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaalia maualuga maualuga, o le tagata gasegase e tatau lava ona pulea le lisi o meaʻai. Mo lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le falaoa uliuli i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 198-205g.

Opu ma fualaʻau, lea e tatau ona tele, o le a aoga foi. Ae e tatau ona e le sili atu ma le tasi i le 2-3 aso. O aano o manu e tatau ona le lelei, kuka: iʻa, moa po o le pipi.E fautuaina e 'ai le pasta mai le muamua o le saito,' ai i se fua faʻatatau, ao leʻi oʻo i le aoauli.

O meaai gaosi ma susu susu e tatau foi ona ave i se vaega itiiti, fuamoa - e le sili atu nai lo se fasi pepa.

E faʻapefea ona mafai e le maʻisuka ona le maua le mamafa?

Ina ia le toe maua le mamafa o le mamafa ma e aunoa ma ni faafitauli mo se tagata maʻi, o le pipii i na o mea taumafa meaai e le lava. Ina ia maua le gau o le mamafa, e tatau ona e faʻaaogaina i se olaga fou. Ina ia ausia le sini, e tatau ona e faatofa atu i uiga leaga ma faamalositino.

O le faia o faamalositino, o le tagata o le a faateleina le toto, o mea uma o le a faʻamaoaigaina i le okesene, o le a toe faʻafoʻi faʻavaomalo faiga masani. Muamua, o gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei. E sili le amata i le afa itula e savali ai, aʻo savali vave ma taʻaloga i le taeao.

O le a le leaga le maʻi suka pe afai e feagai ma:

  • gymnastics
  • aau
  • taaloga taʻavale
  • tietie uila
  • afeleti.

Ae o le malosi malosi o le supocrain e faʻasalaina i le kulukose i le toto o le 11-12 mmol / l.

Tasi auala e aveesea ai le mamafa

O lenei faiga e maua ai le faʻaaogaina o oloa maʻoti e maua mai le fila faʻasaina.

Ina ia saunia lenei oloa, e tatau ona i ai sau fualaau aina laiti, pasi atu i se mea e teu ai meaʻai poo le togiina o sina sua vai e faaaoga ai se sua.

O le mea e tatau ona fai i le keke e tatau ona faʻatulaga i ni foliga laiti o polo e le sili atu nai lo pi. Lauina i totonu o se pusaaisa mo le silia ma le lua vaiaso.

  • faamamaina o toto
  • aveeseina o mea oona ua tuufaatasia,
  • faʻalauteleina o le galasticity elasticity
  • o le faʻaogaina atoa o le tino e faʻaolaina,
  • toto maualuga
  • glukose maualuga i le toto faʻavasega.

O keke kuki e faʻaaoga e tusa ai ma le algorithm. Latou te le vevela, ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefiloi i le suauu mata.

O le taimi lava e 'ai ai le tagata i le taeao o le taeao, e tatau ona e faʻaaoga 2-3 leotele punetini o nei polo. Afai e te lagona se fiaʻai itiiti, e tatau ona e faʻaogaina le 2 isi laulau punipuni o polo. O lea e mafai ai ona e faʻaititia se manaʻoga. A uma le 'aiga o le aoauli, e mafai foi ona e foloina le tele o polo.

O le faʻaaogaina o lenei faiga o le a faʻaalia ai se taunuuga lelei ma le faʻamalosia o le mamafa. O le taimi lava e leiloa ai le mamafa o se tagata, e faʻaauau pea ona maua le pulp otaota e faʻasaʻo ai le mamafa o le mamafa. I le lumanaʻi, o lenei vailaʻau e tatau ona sili atu i le tasi i le aso.

Ituaiga 2 maʻisuka meaai

O le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi o na faʻamaʻi e ono mafai ona pulea e ala i le faʻamaonia o le mamafa o le tino ma mulimuli i se taumafataga maloloina. I le avea ai o se tulafono, o nei metotia o le fesoasoani ma le faʻatinoga faaletino e faʻataga ai tagata gasegase e faia e aunoa ma le tagofia o fualaau.

Pills mo le tuʻuina atu o le suka poʻo le inisalini ua faʻamaonia mo na tagata naʻo le tagata lava ia pe afai o le togafitiga o fualaau e le aumaia ai se mea moni.

O le mamafa tele o tagata e tatau ona tausisi i mataupu faavae o se taumafataga mo le paʻu o le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o le mamafa o le mamafa o le tino e faʻaleagaina ai le gasegase o le faʻamaʻi ma faateleina ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Aisea e tatau ai ona ou le maua le mamafa?

O se tino tele tino leaga e afaina ai le manuia o se tagata maloloina. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le sili atu o le gaʻo o le tino e sili atu ona matautia, aua latou te faia ni faʻafitauli ma le gasegase o le tino ile inisalini.

O le faiga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, i le avea ai ma tulafono, e faʻavae i luga o le tulaga o le faʻamalosia o le inisalini. O se tulaga lea e faaitiitia ai le lagona o le tino o le tino i le inisalini.

E le mafai e le kulukose ona ulu i totonu o siaki i le saʻo saʻo, ma o le pancreas e galue mo le ofuina e taui ai mo lenei tulaga.

O lenei lagona e mafai ona faaleleia e ala ile leiloa o le mamafa.

O le gau o le mamafa ia te ia lava, ioe, e le o taimi uma e faasaoina ai le maʻi mai faafitauli o le endocrin, ae e sili ona faaleleia ai le tulaga o mea taua uma ma okeni.

O le mea sili foi e matautia ona o le faateleina o le lamatiaga o le faatupuina o faamai o le cardiovascular system, atherosclerosis ma angiopathies o eseese localization (faafitauli i tamai toto).

O le mamafa o le mamafa e faia ai se mamafa tele i luga o vae vaivai, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le paʻu ma faʻaosooso ai le maʻi o le maʻi suka. O le mea lea, o le sini o le faʻaitiitia o le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻatulaga e tagata uma oe mananao e tausia le soifua maloloina lelei ma le soifua manuia mo se taimi umi.

I le mamafa o le paʻu i le tino o le maʻisuka, o nei suiga lelei e matauina:

  • o loʻo i ai se faʻaitiitia o le suka o le toto
  • siama le toto
  • puupuu le manava
  • fulafula le faʻaitiitia
  • toto faaitiitia le cholesterol toto.

O le tauina o isi pauna mo le maʻisuka e na o lalo lava o le vaavaaiga a se fomaʻi. O meaai tele ma le matelaina e le taliaina mo i latou. O ia ituaiga mea faigata e mafai ona oʻo atu ai i le le mafai ona toe faʻaogaina o le soifua maloloina, o lea e lelei ai le faʻaitiitia o le mamafa ma faasolosolo malie.

O le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaititia ai le leaga o aʻafiaga o mea faʻalavelave. I le mamafa o le mamafa, o le loto o le tagata e faʻaleleia malie, ma i le aluga o taimi, e sili atu lona toʻa ma paleni

O a oloa e tatau ona i luga o le lisi?

O le faavae o le lisi mo le maʻisuka o le e manao e leiloa le mamafa e tatau ona avea ma fualaʻau lelei, fua ma fualaʻau. Pe a filifilia ni oloa, e tatau ona e gauai atu i la latou kalori mataupu ma le glycemic index (GI).

O lenei faailo o loʻo faʻaalia pe a vave ona ave se oloa faapitoa i totonu o le toto, o le ai ai le faateleina o le suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o tagata gasegase uma e faʻatagaina e 'aina ni ipu ma maualalo le faʻaogaina o le maʻisuka.

O maʻisuka uma e tatau ona lafoai mai mea taumafa ma le GI maualuga (e tusa lava pe leai ni faafitauli i le mamafa).

Toto mo le ituaiga 2 o le maʻisuka maualuga

Fautuaina mo tagata e sili atu le mamafa e aofia ai meaai maualalo o le cholesterol i luga o le lisi. O nei mea e aofia ai garlic, pepa lanumumu mumu, kapisi, beets ma oranges.

E toetoe o fualaau faisua uma e maualalo pe faʻaoga GI, o lea e tatau ai ona latou ola i le taumafataga o se tagata maʻi e saili e aveesea le mamafa.

Na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻatapulaʻa ai oe lava, o le faʻaaogaina o pateta, talu ai o se tasi o fualaʻau sili ona maualuga-kalori ma e aofia ai le tele o le suka.

Seleti ma greens (pasili, pi, aniani lanu meamata) o loʻo i ai se vailaʻau oona ma o le taimi lava lea e maualalo i kalori. E mafai ona faʻaopopo i salalaʻau fualaau, soupisi ma meaʻai aano. O nei oloa e faʻamamaina ai puipui o toto toto mai le gaʻo o meaʻai ma saturate le tino i vitamini e manaʻomia mo le olaga masani.

O aano o manufasi po o meaola moa o ni mea taua o punatini. E le mafai ona e teena i latou, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o faʻafitauli faʻaleaga. O ituaiga ituaiga aano o manufasi o le siva, moa, lapiti ma vela.

E mafai ona kukaina pe taoina, faʻamaʻe muamua mai ata vali.

O le masima e sili ona suia i le vaitau masani o le afu, ma pe a kukaina aano o manufasi e faaleleia ai le tofo, e mafai ona e faaopoopo le pasesa ma seleni i le vai.

O le sami gaʻo maualalo ma le vaitafe o se filifiliga lelei lea mo se taumafataga malamalama ae faamalieina. E mafai ona faʻapipiʻiina ma fuālaʻau kuka, peitaʻi e le tatau ona 'ai i le tasi' aiga ma falaoamata po o pateta. E sili ona lelei i le gaoi, aua i lenei tulaga, o le aofaiga pito i maualuga o elemene aoga ma vitamini o loʻo teuina i totonu.

O meaai o meaʻai e solia i maʻi uma. O lo latou faʻaaogaina e le gata ina faʻateleina ai le lamatiaga o le gaʻo, ae faʻamalosia ai foʻi le tupuga o faafitauli o le edema ma meaʻai

Meaʻai faasaina

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 o le inisalini-tutoʻatasi, o le meaʻai o tagata gasegase ma lenei maʻi e tatau ona faʻamaoni ma taumafa. E le tatau ona latou 'aina suauu, suamalie ma isi mea suamalie maualuga-kalori ma se tele o meaʻai gaʻo i totonu o le tuufaatasiga.

O nei meaʻai faʻalautele le uta i luga o le paʻu ma faʻafefe. Mai le faʻaaogaina o laʻau suamalie, o faʻafitauli e iai pene beta o lenei okeni e mafai ona tupu e tusa lava ma na ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 lea na muamua galue ai e pei o masani.

Ona o lea mea, i tulaga ogaoga o le faamai, atonu e manaomia e le tagata maʻi ni injections o le inisalini ma ave isi vailaʻau lagolago.

E le gata i lea, o meaai faʻatasi ma se faasinomaga maualuga e mafua ai le televave o le maualuga o le toto suka. Ona o lenei mea, o toto toto ua sili atu ona palasi ma toto ua sili atu ona mata.

O le faapipiiina o tamai vaa e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli pipisi o totoga taua ma pito i lalo.

I faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka (diabetic foot syndrome, faʻapitoa o le fatu) e faʻaateleina le faʻatupulaia.

I le faʻaopopo atu i laʻau suamalie, mai le taumafa e tatau ona e vavaeeseina na ituaiga meaai:

  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • saisi,
  • oloa ma fuainumera tele o faʻasao ma meaʻai,
  • falaoa paʻepaʻe ma falaoamata oloa.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa tele e sili atu ona lelei nai lo le filifiliina o ni auala faifaʻaili filemu:

I le faagasologa o le sauniaina o ipu o manufasi ma fualaau faisua, ia fautuaina e faʻaopoopo pei o sina suauu pe'ā mafai, ma afai e mafai, e sili atu le lelei pe a leai se mea. Afai e le mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma ni gaʻo, e tatau ona e filifilia ni suauu fualaʻau ola maloloina (olive, sana). O pata ma meaola tutusa e maua i manu e faʻaitiitia.

O le suauu olive e le o aofia ai le kalama o le cholesterol, ma i le tele o le aofaʻiga, o lona faʻaoga e naʻo le aoga o le maʻisuka tino vaivai

Fualaau faisua ma fualaau aina e sili ona lelei ona 'aina fou, aua aʻo kuka ma kuka, o nisi o meaʻai ma le fiber ua leiloloa. O nei oloa e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai, o lea latou te fesoasoani ai e faʻamamā le tino o toxins ma le tuufaatasiga faʻasolosolo metabolic. O le taumafaina o falalaʻau falai mo le maʻisuka oe tausisia mataupu faavae o se taumafa mo le mamafa o le paʻu e le manaomia.

Mataupu Faavae o se Meaai Saogalemu mo le Lisi Paʻu

E faʻapefea ona le maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2, ae le o le maumau o se vaega o lou soifua maloloina ma isi pauna? I le faaopoopo atu i le kuka lelei, e taua le tausisi i le tele o mataupu faavae o le soifua maloloina lelei.

E le mafai ona vave faʻapuʻupuʻu le aofaʻi o le kalori, e tatau ona tupu malie.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuaina le tele o meaʻai e manaʻomia i le aso, talu ai e aʻafia ai le tino o se tagata maʻi, le malosi o le maʻisuka ma le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le iloaina o lona masani i aso taitasi, o se maʻisuka e mafai ona faigofie ona faʻatusatusa lana lisi i le tele o aso i luma atu. E faigofie lava lenei mea mo na tagata o loʻo amata ona paʻu le mamafa, o lea o le a sili atu ona faigofie ma vave mo i latou e suʻeina le taua o meaʻai. I le faaopoopo atu i meaʻai, e taua le inuina o le vai mama e leai se suavai, lea e faʻateleina ai le gasegase ma fufulu ai le tino.

E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia o meaʻai e faigata ona eli i se taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e oo lava i meaʻai e vela ai le 'ai ma pulou o se faʻalavelave faigata mo le mea e gaosi ai meaʻai, e ui lava o tagata taitoatasi e leai se mea leaga i nei oloa. O le tele o meaʻai gaʻo e sili ona lelei e 'ai i le taeao ma le aoauli, ma e tatau ona sili atu meaʻai i le popo i le afiafi.

E le lava le na o le aveesea o le mamafa i le maʻisuka, e taua le faatumauina o se mamafa masani i le olaga atoa.

Faʻasalaga o le le lelei o le 'ai ma masaniga faaletino, ioe, fesoasoani i lenei mea, ae o le mea muamua lava, e tatau ona e aoaoina lou loto ma manatua le faaosofiaga.

O le mamafa o le gau mo nei tagata gasegase ua le na o se auala e faʻaleleia ai foliga o le tino, ae o se avanoa lelei foi e tausia ai le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Vaega o se taumafataga mo gasegase maualuga

O le maualuga o le toto maualuga o se uo le lelei o le maʻisuka. O ia ituaiga gasegase e masani lava ona tele le mamafa o le mamafa, lea e mafua ai ona mafua ai le mamafa o le mamafa ma mafua ai le faateleina o le mamafa i luga o le fatu, sooga. I le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le toto maualuga, o mataupu faavae o taumafa e tumau pea, ae o nisi o nuances ua faaopoopo atu ia i latou.

E taua tele mo tagata gasegase e maualuga le mamafa e le gata ina faʻatapulaʻa le aofaiga o masima i oloa, ae afai e mafai ona toe sui uma i isi mea manogi.

O le mea moni, o masima e maua ai minerale aoga, ae e mafai ona maua mai i ni aofaiga talafeagai mai isi meaʻai lelei.

E le gata i lea, ua faamaonia e le au fai meaʻai e ai le tele o le taumafa a se tagata i meaʻai, e aʻafia ai le aʻafiaga o le paʻu o le maʻisuka.

I le gasologa o taimi, pe a oʻo mai tulaga taua o le mamafa o le tino ma le toto i totonu o tapulaa e taliaina, o le a mafai ona faaopoopo sina masima i meaʻai, ae i le tulaga o le le maua o le masima ma maʻi mamaʻi e sili atu le teena o lenei mea.

Nai lo le masima, e mafai ona e faʻaopopoina fualaau aina fou, sua o le tipolo ma laau mamago e faʻaleleia ai le tofo o ipu.

I le avea ai o se saumalie lelei ma maloloina, e mafai ona e saunia fualaau aina mamā mai tamato, faʻalaʻau ma pipi. O le yogurt eleelea i lalo ole gaʻo ma le kalaka o se mea sili lea ona lelei ile soifua maloloina ole mayonnaise. O le faʻafefiloi o oloa e le masani ai, e mafai ona e maua ni faʻafeʻau faʻalelei ma faʻafefeteina meaʻai i aso faisoo.

O le leva o le matelaina o le maʻisuka o loʻo mafatia i le maualuga o le maʻisuka ua solia. Faʻasolosolo le gasegase o le carbohydrate, o le lagona o le fiaai tele e faʻaalia ai le hypoglycemia. O se tulaga matautia lea e paʻu ifo ai le suka toto i lalo ifo o le masani ma fatu, faiʻai, ma toto toto ua amata ona mafatia.

O se meaʻai laʻitiiti, lea e fautuaina i tagata uma e maua i le maʻisuka e aunoa ma se faʻasesega, e aoga foi mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga. E mafai ai ona e faatumauina se lagona o le atoatoa ma maua ai le tino ma le malosi talafeagai i le gasologa o le aso.

O le faia o se lisi i nai aso muamua o le a fesoasoani e faʻatusatusa saʻo le aofai o meaʻai gaʻo ma kalori i meaʻai. E taua le faʻaaogaina o meaʻai uma lava (tusa lava pe laiti). O se faʻataʻitaʻiga o le faasologa o mea taumafa atonu e pei o lenei:

  • taumafataga o le taeao: oat poo le falaoamata saito i luga o le vai, kulimi mālū, tiʻetiʻe e le fagu,
  • 'aiga o le aoauli: apu po o moli,
  • taumafataga o le aoauli: moli moa moa, iʻa fagota, falalati tao, salamata fou fualaʻau, compote,
  • aoauli i le aoauli: yogurt e le o fafagaina i sina mea e maualalo le gaʻo ma fualaau suamalie,
  • taumafataga o le afiafi: fualaʻau suamalie, susu o susu,
  • lua taumafataga o le afiafi: o se ipu tioata e le gaʻo gaʻo.

E le tatau ona toe faia le lisi i aso uma, pe a tuufaatasia, o le mea autu e mafaufau i ai o le numera o kalori ma le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo. E sili ona lelei le kukaina o meaai i le fale, aua e faigata ona maua le tonu GI ma kalori mea o ipu ua saunia i totonu o faletalimalo poo malolo.

I le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai, e tatau ona faʻamaonia le taumafa a le tagata maʻi e le gata i se endocrinologist, ae faʻapea foi i se gastroenterologist. O nisi o meaai faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e faasaina i le gastritis ma le colitis ma le maualuga maualuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei mea e aofia ai le tomato, suanika, tatato fou ma musika.

Ina ia aveesea le mamafa o le mamafa, e tatau ona e pulea le tele ma le lelei o meaai e 'ai, ma ia aua foʻi nei galo e uiga i le gaioiga faaletino. Faʻafiafiaga faigofie e tatau ona avea ma masani, e le gata ina fesoasoani e aveesea le mamafa, ae e taofia ai foi le faʻavaivaia i totonu o toto toto.

O le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka, o le mea moni, o se mea e sili atu ona faigata ona o faʻafitauli o le tino. Ae i se auala talafeagai, o lenei mea e moni lava. O le masani ai o le mamafa o le tino e toetoe lava taua e pei o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

E ala i le puleaina o nei tulaga taua, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka ma ia e lagona le lelei mo le tele o tausaga.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2: o auala autu

E le o se mea faalilolilo o le tele o le mamafa o le mamafa e masani ona oʻo atu ai i le maʻisuka. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le tino, o le laasaga o le lagona o le tino i le insulin e faaitiitia.

O le mea lea, e tatau ona e siaki lau kilokalama i lou olaga atoa.

Ma i le tulaga o gasegase - aemaise lava ma le faʻaeteete! E na o le mulimuli i se meaai talafeagai e mafai ona e tausia le lelei ma faʻaleleia lou lelei o le ola mo le maʻisuka.

Manaoga mo le tuufaatasiga ma le taumafa i le tulaga o se faʻamaʻi:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona pipii i meaai maualalo-kalori (faʻaaoga 25-30 Kcal i le aso e faavae ile 1 kg o le mamafa o le tino).
  2. Pusa 2 faʻamaʻi e aofia ai le tausisia o se calorie meaai (20-25 Kcal mo le 1 kilokalama o le mamafa).
  3. Po o le a lava le ituaiga o lenei maʻi e mafatia ai se tagata, e tatau ona ia 'ai 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.
  4. E mafai ona e aveesea le mamafa i le maʻisuka pe afai e te vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaʻi mai le meaʻai ma faʻatapulaʻa le faʻaaogaina masima.
  5. E tatau ona aofia ai meaʻai fiva-tamaoaiga i le lisi o le maʻisuka.
  6. Mai gaʻo uma e gaʻo i le aso, o le afa o le sea e tatau ona avea ma gaʻo fualaʻau.
  7. E talafeagai le faapaleniina lelei o meaai ma ia mautinoa o loʻo maua e le tino i aso taitasi uma meaʻai, vitamini ma elemene e manaʻomia mo le gaioiga masani o gaioiga ma totonu o totonu.
  8. Faatasi ai ma ituaiga uma o le faamaʻi, e le tatau ona e inu ava malosi ma ulaula.

O le matafaioi o le fiber i meaʻai a le tagata maʻi

O le maʻisuka na mafua ai le solia o le gaosiga o le gaʻo ma le leaga tele o le galuega a le tele o gaioiga i totonu.

E mafua ai le lelei o le digestibility o meaʻai, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose ma gaʻo i totonu o le manava, faʻaititia le maualuga o le suka i le urine ma le toto ma faʻamamā le tino o toxins ma toxins e ala i le tuʻuina o vai. O fiva fiva e ulu atu i le manava o le tagata maʻi e oso ai iina ma puipuia ai se tagata mai le fia ai mo se taimi umi.

O le faʻamalosia o le faʻamalolo i le tino e tupu ma le faʻaoga tutusa o fiber ma gaʻo vailaʻau faʻamalosi i meaʻai.

Ae le o mea uma e aoga mo le faamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei le aloese mai le 'aina o pateta. I ni tulaga ogaoga, e tatau ona galo ae leʻi kuka.

O beets, kāloti ma peʻa lanumeamata e mafai ona 'aina e le sili atu ma le tasi i le aso, aua o nei oloa e tele naua mea e maua ai le gaʻo.

O le taumafa o le maʻisuka e faʻavae i luga o kukama, tamato, kapisi, zucini, squash, rutabaga, pepa logo, radisa, uka ma le vavala.

I ituaiga eseese o falaoa ma mea e gaosia ai falaoa, e tatau ona e filifilia na o na mea e aofia ai le lago, aua o loo aofia ai le tele o fiber. O Porridge e mafai ma e tatau ona faʻavelaina mai le falala, oatmeal, karite ma le sana - i totonu o nei pata o loʻo i ai le tele o cellulose.

I fualaau aina ma fualaʻau, e sili atu ona lelei le faatauina o ituaiga e le faʻasalaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, mea malie ma suamalie, apu, cherries, currants, plums, strawberries, strawberries, gooseberries, oni, honeysuckle, sea buckethorn, cranberries, blueberries, lingonberries. Ae o vine, faʻi, persimimo ma mati e tatau ona lafoai.

Meaʻai Meaʻai mo le ituaiga 1 Tisuka

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona mulimulitaʻi i meaai maualalo-calorie. Na o ia e mafai ona puipuia le tuai o faʻafitauli o le maʻi. Pe a fatuina se taumafataga, e tatau ona faʻamautinoa le paleni o gaʻo, gaʻo ma gaʻo.

Meaʻai mo mea taumafa mo le faʻafitauli 1:

  1. Aua e te 'ai meaʻai ma gaʻo e mafai ona faigofie ona ufiufi ma vave ona gaʻo. Suamalie ua faʻaumatia atoa. Nai lo lena, ia faʻaaoga sui.
  2. O vine, vine ma fualaau suamalie ua faʻasaina.
  3. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina ma pateta, Ierusalema atishoke, faʻapea fua suamalie ma fualaau mamago: pineapa, faʻi, persimmons, apricots maroke, laʻau, mango, fig, dates.
  4. E mafai ona e 'ai i le aano o le apu, pears, oranran, fualaau, rimoni, suauu, melons, cherries, cherries, strawberries, currants, gooseberries, cranberries, blueberries, lingonberries, mimiti ma le sami buckthorn.
  5. Faʻaauau le siakiina o vaega o areto pe a 'aina fualaau faisua ma fua. E mafai ona sili atu pe itiiti ifo le saogalemu o lou kuka i le kāpeti, kāloti, radishes, beets, swede, radishes, tamato, fuiki, kukama, zucini, aniani, letus, horseradish, rhubarb, dill, pasili, cilantro.

Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, e lelei tele le 'ai o lekiʻumi, ae faʻapea foi ma le tulaga o le faʻatulaga muamua o le falaoa. Ina ia aua le seseina, e sili atu ona lelei le 'ai ia i latou i le vaiaso.

Faʻafeiloaʻi le soya i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga o lenei ituaiga, ae o lenei faagasologa e aoga foi le mataituina. Mai fatu vevela, e fautuaina e faʻatau ai ni meaʻai ma oona. O le laʻititi laʻitiiti o le sana ma le araisa. O le pito i tua e tatau ona le faʻamaonia pe lanu enaena.

Semka ua matua vavaeeseina.

Pasta ma falaoa e tatau ona faʻatau mai le fale atoa. Ma e tatau ona e 'ai iʻa, aua e faʻaosofia le gaosia o oe lava insulin ma faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma toto toto.

E naʻo le aano o le aano e mafai ona pipii, e le faʻasaina le suia i le siʻi kuka. Faʻasamala meaʻai ma sausago e le faatagaina i taimi uma. E mafai ona i ai ni musika i le tele o mea. Mai meaʻai susu, e sili atu ona lelei le filifilia o mea e leai se gaʻo.

Ma e tatau ona e teena fuamoa, pata, fulufulu vevela, gaʻo susu ma kulimi kirimigi.

Vaega o mea taumafa i le maʻisuka ituaiga 2

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia e mulimuli ai i le taumafa o le calorie. E mafai ai ona e leiloa i le 300-400 km o le mamafa i le vaiaso. O se tagata maʻi gasegase e manaʻo e leiloa le mamafa e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o calorie e faʻaaoga e tusa ai ma le mamafa o le tino i le 15-17 Kcal mo le 1 kilokalama o le mamafa.

O tulafono o mea taumafa mo faʻamaʻi pipisi 2:

  1. E tatau ona faʻaitiitia le taumafa, poʻo le vavaeeseina atoa o mea nei mai le meaʻai: pata manu, margarine, susu atoa, kirimi oona, kulimi, ice cream, fuluʻi mālūlū ma le suamalie, soʻo, ituaiga uma o aano o manufasi ma aano o manu - sausa, sausagesi, mea ulaula, pasese ma isi.
  2. O le faʻapogai o le protein o le a gaʻo iʻa, popo, moa, vela.
  3. O le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona 'aina fualaau aina ma fualaau faisua fou, ma le fatu atoa.
  4. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le sola, olive, soya ma fuālaʻau i totonu o ipu eseese.
  5. Faʻaaogaina atoa pe faʻaititia le faʻaaogaina e oʻo atu i le 2 taimi i le masina o mea nei: faiʻai, fatugaʻo, ate, laulaufaiva, ma isi. E tatau ona i ai i le taumafataga le laulaʻau e sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso.

Mo le maʻisuka o lenei ituaiga, ua fautuaina e tatau ona i ai meaʻai e maua i le fiber dietary i totonu o le lisi. O le a latou fesoasoani i le faatonutonuina o le faagasologa o mea eseese, faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava ma le maualuga o le suka i le urine ma le toto.

I le faaopoopo atu i le faitauina o iunite falaoa, o se taumafataga o le calorie e aofia ai le faʻaaogaina atili o vitamini, A ma D e taua tele. O le aoga o le faʻaititia o le suka e tutusa lelei lava ma le gau o le mamafa.

Afai, e ui i taumafaiga a le tagata maʻi, e le alu ese le mamafa, e tatau ona toe iloilo le meaai.

E faʻapefea ona aveesea le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 2 i le fale?

O le mamafa ma le maʻisuka e foliga mai o ni mataupu e fesoʻotai i ai. Faʻasaga i tua o togafitiga masani o le ituaiga lona 2, o faiga faʻavae i le tino e faʻalavelaveina, o lona uiga la, o le maʻisuka lona lua uma e pagatia pe maua foi ni pauna faaopoopo.

O le tele o le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka (ituaiga 1) e seasea. O lenei maʻi ua taʻua o le togafitiga a le au laiti ma le mimiti, ona o le tele o faʻataʻitaʻiga o ata o loʻo maua i le talavou po o le talavou.

Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga 1 e amata ona tuputupu aʻe i luga o tausaga ona o se olaga le lelei, le lelei o meaai, pulega o le insulin, ma le faaaogaina o vailaau faapitoa, o lea o le fesili o le auala e aveesea ai le mamafa ma le maʻisuka ituaiga 1?

O lea, mafaufau pe faʻapefea ona le maua le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2? O le a le mea e tatau ona e 'ai, ma o le a le mea e matua faasaina ona' ai? E faʻapefea ona le maua le mamafa o le tui ile inisalini? O le a matou taliina nei fesili uma i le tusiga.

Faʻaiʻuga o le gau o le mamafa ma le mamafa o le mamafa i le maʻisuka

E pei ona maitauina, i togafitiga faafomaʻi, o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e masani lava ona feagai, ae ui i lea, o vailaʻau faapitoa e faʻaalia foi - Lada ma Modi. O le ata o loʻo taoto i le tutusa ma uluaʻi ituaiga e lua, o lea e masani ona faia ai e fomaʻi ni mea sese i le taimi o le siama.

I le maʻisuka ituaiga 1, o maʻi e mafiafia ma e paʻu paʻu. O lenei tulaga matautia e mafua mai i le tulaga faapitoa o lupe pancreatic. I taimi o togafitiga masani, o peta beta e faʻaumatia e a latou lava au, o le a oʻo atu ai i le leai o se insulin i totonu o le tino.

O le hormone lea e nafa ma le mamafa o le tino o se tagata. O lenei tulaga faʻaleagaina ua faʻamatalaina e pei o togafitiga, o mafuaʻaga nei e mafua mai:

  1. O le hormone e nafa ma le faʻamamaina o le kulukose i le tino o le tagata. Afai e maua se faaletonu, e faʻapupulaina le suka toto, ae o le masini mumusu "matelaina", e le lava le malosi o le tino, lea e mafua ai le paʻu ma le vaivai.
  2. Pe a faʻalavelave le faʻaaogaina o le masini masani mo le tuʻuina atu o mea manaʻomia, o le a faʻalauiloa se isi auala. O le a le mea e mafua ai le malepelepe o le gaʻo, o le mea moni e "susunuina", e tupu mai i le hyperglycemic state, ae talu ai e leai se insulin, o le kulukose e faʻapupula i le toto.

Aʻo tuʻufaʻatasia vaega e lua o loʻo faʻamatalaina i luga, e le mafai e le tino ona toe faʻatumu i le tagata lava ia le tele o mea e manaʻomia ile meaolatini ma lipids, lea e oʻo atu ai i le cachexia, o le pa'ū o le mamafa e tupu i le maʻisuka.

Afai e te le amanaiaina le tulaga ma e le amataina togafitiga taimi, o le a le mafai ona faʻalavelaveina se faʻalavelave - e tele faʻamaʻi pipisi o le organ organ syndrome.

O nei mea uma e mafua ai le foliga mai o le maʻisuka; o le pallor o se taunuuga o le ania ma le leiloa o aʻafiaga o le toto. E le mafai ona mamafa le mamafa seia oʻo ina faʻamautuina le glycemia.

Faʻatasi ai ma le gasegase insulin-tutoatasi, o le faafeagai e moni, o le mamafa o le gaioiga e maua i le maʻisuka, o le maualalo o le gasegase o masini mumu i aafiaga o le inisalini e iloa, o nisi taimi o lona faʻamaualuga i le toto e tumau pea pe tutusa foi.

O lenei tulaga faʻaleagaina e taʻitaʻia ai suiga nei:

  • Ole maualuga o le kulukose i le toto e faateleina.
  • O faʻataʻitaʻiga gaʻo fou ua tuai.
  • O le faateleina o le mamafa o le tino ona o le lipids.

O le taunuuga o se liʻo mataʻutia. O le mamafa o le tino e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino i le inisalini, ma o le faateleina o le hormone i le toto e tau atu ai i le manua.

O le sini autu o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻaaogaina lea o peta beta atoatoa, ia iloa le hormone ma faʻaaogaina.

Taunuʻuga o le Faʻasalaga Paʻu

E masani lava o tagata e mafatia i le maʻisuka e mamafa tele ma i le taimi o le finocrinologist latou te fesili: "E mafai faapefea ona ou le maua le mamafa?" O loʻo i ai se metotia. O loʻo faʻamatalaina ma lagolagoina e le ulugalii o Gleb ma Larisa Pogozhev, o loʻo faalagolago ia latou galuega i fautuaga a le Academic B.V. Bolotov. Na ia faia se faatulagaga atoatoa o le faamaloloina o le tino.

O nei tupe e fesoasoani i le tino ia faʻamamaina ia lava ma faʻaitiitia le mamafa i totonu o le tino i se auala masani - e aunoa ma le faʻamalosia o gaioiga faaletino ma gaioiga.

Ina ia mafai ona e saunia lenei vailaau faʻapitoa o le vailaʻau, e tatau ona e faʻatau ni nai fualaʻau ma fusi i se mea e fai ai meaʻai, pe togi le sua i totonu o se suʻi. O polotini laiti o le tele o fatu fatu fatu pi o loʻo faia mai le keke pipi na maua ina ua maeʻa le gaosiga. E mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 14 aso.

E faʻamamaina e le Beetroot le toto, aveese le toxins ma toxins, faʻasaʻo le gaeliness o vaʻa toto, faʻamalosia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract and ate, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻasaina le toto toto. O keke kuki e tatau ona faia e tusa ai ma se mamanu patino. Latou te le manaʻomia ona vevela, ma aʻo leʻi faʻaaogaina e sili atu le lubricate i le suauʻu manogi.

A maeʻa le 'aiga o le taeao, faʻafefe 2-3 tbsp. punetipi o polo, fai mea masani. Ae o le taimi lava e maua ai se lagona itiiti o le fiaaai, o le a tatau ai ona ave se isi 2 tbsp. sipuni o lona uiga. I le faʻaogaina o lenei metotia, e mafai ona faʻaitiitia ai le manava. A uma le 'aiga o le aoauli, e tatau foi ona ave polo.

O le tino o le tino o le pulea o le maʻisuka e faaalia ai le ofoofogia o taunuuga. A maeʻa le mamafa o le mamafa, e mafai ona toe faʻaauau pea le faiga o le faia o pipi pipi e tausia ai le mamafa o le mamafa o le faailoga mo se taimi umi. I le lumanaʻi, e mafai ona ave ni pologa matagofie 1 le taimi i le aso. Manatua, e leai se mea e mafai ona ausia. Na o oe e manaʻomia le faia o se taumafaiga ma ia e tali atu i foliga o lou olaga ma le soifua maloloina.

I le taimi lava e uma ai le taeao, e tatau ona e 2-3 tbsp. l polo, i le taimi lava e i ai sina lagona itiiti o le fiaaai, e tatau ona e toe faia se isi 2 tbsp. l lona uiga. O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia ai lou manaʻo. A uma le 'aiga o le aoauli, e tatau foi ona e ave ia polo.

O lenei faiga e faʻaalia ai le ofoofogia o taunuuga ma mafai ai e oe ona maua le mamafa. A maeʻa le mamafa o le mamafa, e mafai ona toe faia le auala mo le avea o pulupili pipi ma faʻamautu ai le paleni paleni ua ausia. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaaoga se mea faigaluega 1 taimi i le aso.

O le matafaioi o le fiber ma meaʻai

O le maʻi o le "Sweet" e mafua ai le solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, o lea o maʻi uma oe mananao e maua se tali i le fesili: pe faapefea ona leiloa le mamafa o le maʻisuka, e tatau ona malamalama e manaʻomia e ia le fiva laʻau i le tau manaʻomia.

E maua ai le sili atu o le digestibility o gaʻo, fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaaogāina o nei vailaʻau i le gastrointestinal tract, faʻaititia le maualuga o le kulukose i le urine ma le toto, ma fesoasoani e faʻamamaina toto toto o toxins ma le cholesterol.

Mo le leiloa o le mamafa i luga o le laulau a le tagata maʻi, e tatau ona i ai le fiva e aunoa ma se toilalo ma ia lava le voluma. O meaʻai faʻamaʻi meaai e ulu i le manava e amata ona fula, lea e mautinoa ai le nofo fiafia mo se taimi umi.

O le faʻaleleia o le aafiaga o loʻo matauina i na tulaga pe a faʻapipiʻiina fiber ma masini gaʻo. O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua e aofia ai fualaʻau eseese, e tatau ona itiiti ifo ma le 30% o le lisi atoa.

E fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o pateta, aʻo leʻi kukaina e tatau ona faʻafefiloi ina ia faʻaumatia le paʻu. Beets, kāloti, peʻa suamalie e le sili atu ma le tasi i le aso ona 'aina, ona e tele a latou meaola suamalie.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa i le maʻisuka, o meaʻai e avea ma faavae mo se taumafa paleni ma paleni: kukama, tamato, eggplant, squash, radish, sorrel. E mafai ona e 'ai falaoa, ae i ni vaega laiti, filifili fua o fatu gaʻo atoa, faʻavae i luga o falaoa o le falaoa poʻo le faʻaopoopoga o le paʻu.

I gaosiga, o le tele o cellulose, e aoga mo maʻi. O le mea lea, e mafai ona 'ai le falala, o le karite bela, oatmeal ma le falaoamata sana. Rice ma semolina e aofia ai i le taumafataga e le silia i le tasi i le vaiaso.

O le gau o le maʻisuka o se galuega faigata, o lea e tatau i le tagata maʻi ona usitaia fautuaga nei:

  1. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ona mulimuli i se taumafataga maualalo-calorie. E faʻatagaina e le sili atu nai lo le 30 kilokalo i aso taitasi e sili atu i le tasi le kilokalama o le mamafa o le tino.
  2. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimulitaʻi i meaai laiti-calorie, e mafai ona 'ai le 20-25 kilokalo i le kilokalama o le mamafa o le tino. O lenei ituaiga o mea taumafa e aofia ai le le aofia ai o meaʻai uma e tumu i vailaau gaʻo.
  3. Tusa lava pe o le a le ituaiga "maʻi", e tatau ona 'ai faʻamaʻi le tagata maʻi, e tatau ona tatau ona 3 meaai autu, 2-3 meaai mama.
  4. Faataʻitaʻiga faʻaalia o le gaioiga o le leiloa o le mamafa e faigata tele ona o le tele o tapulaʻa, ae afai e te tausisi i se tulaga maʻoti e aunoa ma le faʻamaonia, e mafai ona e leiloa le mamafa.
  5. I luga o le laulau e tatau ona i ai oloa faʻamaoaigaina i le fiber o mea totino.
  6. Mai mea uma o loʻo gaʻo i le aso, 50% o gaʻo fualaʻau.
  7. E manaʻomia e le tino ona tuʻuina atu uma meaʻai mo galuega masani - vitamini, mineral, amino acids, etc.

E tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi, ao latou faʻaosoosoina le faateleina o le suka toto, aʻo faateleina le manava, ma o le mea lea e solia ai e le tagata maʻi le meaʻai, faʻamaʻa, lea e aʻafia ai le mamafa o le tino.

Boris Ryabikin - 10/06/2018

Aua le solia le taumafataga na faatonuina e le fomaʻi i le maʻi. O se meaai masani mo se tagata maloloina e mafai ona afaina ai le maʻisuka. E tele meaʻai ma e le mafai ona faʻaaogaina i meaai i aso taitasi. O meaʻai e mafai ona tuʻu oe i se falemaʻi i se tulaga lamatia. O tulafono faavae e tatau ona mulimuli ai:

  • Faʻataunuʻuga o kalori i le aso
  • taumafa ma numera o tautua,
  • meaʻai e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga,
  • o masaniga leaga o le a sili atu ona leaga le soifua maloloina,
  • gaoioiga faaletino e manaʻomia.

Aua le taʻalo ma lou soifua maloloina. O le tino o le maʻi e matua vaivai, talepeina, e mafai ona faʻaleagaina ai le tino o le tagata.

Tuua Lau Faamatalaga