Togafitiga o le Cancer Pancreatic Head

O le kanesa o le Pancreatic o se maʻi ogaoga o le vaega polymorphic o neoplasms mamaʻi, o le mea na tupu i luga tonu o le vaega o acini ma ducts o le ulu pancreatic. I le taimi muamua, o lenei maʻi e le o faaalia mai i soo se auala, ae a oʻo i nisi o vaega o le atinaʻe, pe a faʻafefete le tino i totoga vavalalata, o faʻafitauli e le mafai ona faʻaalia i le tino, faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi.

O le kanesa Pancreatic o le ulu i le 30% o mataupu ua maua i se faalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi. I isi tulaga, ua iloa nei i le 3 po o le 4 vaega o le atinaʻe, pe a liliu tagata gasegase i fomaʻi ona o le i ai o ni faʻafitauli matuia o le maʻi. Ae paga lea, e le toe mafai e fomai ona fesoasoani i tagata mamaʻi faapena. Pau lava le mea o totoe i lo latou malosi o le faʻaitiitia o le ogaoga o faʻamaoniga ma faʻaʻumiʻumi le soifua o le tagata maʻi mo sina taimi. I le lamatiaga o tagata e 50-60 tausaga. O le vaitaimi o nei tausaga o le soifuaga o tagata e masani ona maua i le kanesa. E mafua ona o mafuaʻaga eseese, e aofia ai le faasologa o le soifua matua i le tino. E le gata i lea, i le 70% o mataupu, o le kanesa e maua i alii. Ua faatusatusa e saienitisi lenei mea i le i ai o masaniga leaga.

O nai upu e uiga i togafitiga

O lenei faʻamaʻi o se tasi lea o le sili ona malosi ma faʻamaonia le le lelei. E ui i le mea moni e oʻo mai i le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega na tuʻuina atu i ai i vaega eseese (taotoga, gastroenterology, oncology), o le mea e leaga ai, i le tele o tulaga, o le kanesa pancreatic ua maua i le tulaga pe a le mafai ona taoto le taoto.

O gasegase mumusu e vave ona alualu i luma ma auina atu ni meaʻai i totoga vavalalata ma gaʻo, lea e afua ai a latou vailaau ma mea leaga. Ma o lenei mea e mafua ai le vevesi o le tino atoa. E pei ona faʻaalia i le taimi umi, o lenei tagata e maua ai le soifua e le sili atu ma le 5 tausaga. O le togafitiga mo le kanesa e lelei tele pe a fai o le maʻi na maua i le amataga o le atinaʻe, pe a iai le avanoa o le vavalalata o le vaega o loʻo aʻafia ai le pancreas. I lenei tulaga, e maua e se tagata avanoa uma e aveesea ai le maʻi ma ola ai i se matua matua.

Pancreatic Head Cancer Types

O le kanesa ulu o le pancreatic e maua i le 70% o tagata mamaʻi i lenei maʻi. O lenei faʻamaʻi e tele faʻavasegaga, e aʻafia ai le lalolagi. Faatasi ai ma i latou o le faʻavasegaga TNM, lea e tofu lava le tusi ma lona lava uiga:

  • T o le tele o le paʻu,
  • N - o le i ai o metastases i le lymphodes,
  • M - o le i ai o metastases i ni totoga mamao.

Ae ui i lea, o lenei faʻavasegaga e seasea faʻaaoga i aso nei. O le tele o taimi, o le kanesa ua vaevaeina e tusa ai ma faʻamatalaga nei:

  • ituaiga o afaina ua afaina - i le tele o maʻi tigaina e mafua mai i le epithelium o le gaʻo o le gland, e tele lava ina le maua mai i le parenchymal tissues,
  • tumutumu o le tuputupu aʻe - felafolafoaʻi, exophytic, nodular,
  • e ala i faailoga o le talafaasolopito - o le kanesa papillary, o le mucous tumor, scirr,
  • i le ituaiga - anaplastic poʻo le sikuea.

Canast metastasis e mafai ona tupu i luga o le gasegase ma le hematogene, faapea foʻi ma le fesoʻotaʻiga. I uluaʻi mataupu e lua, o le tino o le tino e tuʻuina atu i le gaʻo, gaʻo, ponaivi, ma isi, i le mea mulimuli - i totoga e lata ane - o le manava, 12 ulutala duodenal, splinen, etc.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

Mo le taimi muamua, na maua ai le kanesa i seneturi ua mavae. Talu mai lena taimi, o saienitisi o loʻo saili ma le maelega mo mafuaʻaga o lona tupuga ma le atinaʻeina o fualaau faasaina lea e fesoasoani e taofi le tuputupu aʻe o le paʻu ma puipuia ana metastisi. Ae, o le mea e leaga ai, e leai se mafuaʻaga poʻo se vailaʻau faʻapitoa ua maua.

E masani ona taliaina e faʻapea o le kanesa o se faʻamaʻi lea e faia i lalo o aafiaga umi o aʻafiaga le lelei i le tino, ma le tele i le taimi e tasi. O le tele lava o taimi e tupu ai i tagata e ulaula mo le tele o tausaga ma faʻamauaina le ava malosi, faʻapea foi i latou e le o vaavaaia a latou meaʻai ma faʻaalia i taimi uma le paʻu i le popole tele.

E tusa ai ma le au saienitisi, o faʻamaʻi eseese e mafai ona avea ma aʻafia mo le atinaʻe o le kanesa o le pancreatic (ua maua i le 90% o mataupu e tutusa ma lenei maʻi):

  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi
  • cholecystitis
  • pancreatic cyst
  • pancreatitis (e le gata i le lapoa ma le foliga masani),
  • pepatic ulcer
  • gastritis.

O se mea taua i lenei mataupu o le faʻaaloalo. Afai o se tasi o le aiga ua leva ona maua i le kanesa o le ulu o le pancreas, o le lamatiaga o lona tupu i fanau e faateleina i le tele o taimi.

E pei ona taʻua i luga, i le amataga o le kanesa e leai ni faʻailoga. O le tagata gasegase e le aafia i se lagona o le mamafa, leai se tiga, po o le le malie. O le falemaʻi muamua e naʻo le taimi tonu lava o loʻo i ai le kanesa i le tolu vaega o lona atinaʻe. I le avea ai o se tulafono, ua leva ona faia metastasisi i lenei vaitau ma e le mafai ona fesoasoani i se tulaga faapena.

Aʻo talanoa e uiga i faʻamatalaga muamua o le kanesa o pancreatic, e tatau ona maitauina o le faailoga autu o lona atinaʻe o tiga, lea e mafai ona faʻaalia, o lona uiga, e iai i le nofoaga e tasi (masani i le itu tauagavale o le hypochondrium), pe faʻataʻaliʻoliʻo ai - tuu i le pito i lalo, manava, sternum, ma isi.

O le tupuga o le tiga e afua mai i le mea moni o le tumutumu o le tuputupu ae o le alualu i luma, ma, o le faateleina i le lapoa, ua amata ona tosoina ai le namu. Ae o le natura o le tiga, o le tele lava o le tiga. Ae peitai, pe a faʻaalia i nisi o mea taua, mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai o meaʻai gaʻo, ava malosi, faʻalavelave, ma isi.

Talu ai o le pancreas o le gaʻo autu lea o le gaʻoina o otaota, faʻatasi ai ma lona toilalo, ua maitauina ai maʻi le mautonu, lea e faʻaalia ai i latou i le tulaga o:

  • taʻavale
  • faʻalavelave i meaʻai gaʻo ma le ava malosi,
  • manava manava po o le malosi,
  • suiga i le natura o feces (o loʻo i ai ni fasi meaai e le o faʻamaonia i totonu, e aliali mai le susulu o le susulu, e mafua mai i le le lelei o le gland),
  • mamafa i totonu o le manava pe a uma ona 'ai.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o le kanesa o le ulu o le pancreas e faʻatasi ma:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • le mafaufau mama ma le mafaufau,
  • vaivai faifai pea
  • faaitiitia galuega.

Faatasi ai ma le kanesa o le ulu o le gland o le vasega 3-4, o le ata o le falemaʻi o loʻo i luga o loʻo faaopoopo i ai faʻamaoniga nei:

  • faʻamalamalamaina o feces ma le puna o se manogi manogi matala mai ai,
  • pogisa pouliuli
  • faʻataʻaveʻaina jaundice (e faʻaalia i le samasama o le paʻu ma le sclera o mata),
  • se faʻaopoopoga i le maualuga o le ate ma le paʻu (faʻaalia i le taimi o le faʻamaʻaloga).

I mataupu pe a tupu aʻe le kanesa i isi totoga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le tatalaina o le toto i totonu poʻo le toto, o le gaioiga o le gaʻo o le fatu (faʻalavelave o le myocardial ma le stroke e mafai ona tupu), ma le ania mama.

Faʻailoga

I le taimi muamua na tofia ai le tagata gasegase, e suʻeina o ia e le fomaʻi, suʻe le talafaʻasolopito o le soifua maloloina ma faʻatalanoaina le tagata maʻi, ma taulai atu i uiga e popole ai ia te ia. Ae ui i lea, faʻavae i luga o ia faʻamatalaga, e matua faigata lava ona faia se faʻamaonia saʻo. I le uma, o faʻamatalaga o le kanesa e foliga tutusa lava ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi o le pancreas.

Mo suʻesuʻega, o loʻo tuʻuina atu suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa. O le laasaga muamua o le faia lea o se suʻega o le toto. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino, o loʻo faʻaalia ai le tele o mea e maua i le leukocytosis ma le thrombocytosis i le toto. O loʻo faia foi suʻesuʻega o meaola, lea e maua ai le maualuga o le bilirubin tuusaʻo, AcT ma Alt.

Mo soʻo se vavaeesega mai le masani, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega auiliili, lea e aofia ai:

  • duodenal faʻalogo i le suʻesuʻega o le sua o duodenum,
  • afaina (pe a faia, o le maualuga o le urobilin ma le siaki i totonu o le nofoa ua faaitiitia i le leai, ma le steatorrhea ma le creatorrhea e faateleina le tele o taimi),
  • ultrasonography (suʻesuʻeina e le gata o le pancreas, ae o le gallbladder),
  • Pancreatic MRI
  • MSCT o totoga uma o le tino,
  • Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy.

O le faʻatinoga o nei metotia suʻesuʻe e mafai ai ona tatou iloa e le gata o le i ai o se maʻi mama, ae o le nofoaga tonu foi o lona tulaga, faʻapea foi le iloiloga o le gaioiga o le gland, le laʻau o le pancreatic ma le talo, ma iloa ai le i ai o metastases i isi totoga.

O le tele lava o taimi, o se suʻesuʻega o le ultrasound e faʻatautaia e fai ai se suʻesuʻega, lea e fuafua ai le ituaiga tumutumu, lona tikeri o le tuputupu ae, faʻaleagaina o toto toto ma laina o le lymph faʻaitulagi. I nisi tulaga, o le biopsy poʻo le laparoscopy diagnostic ua faia e faia ai se siama.

Togafitiga o le kanesa o le ulu o le tino ua faia i auala nei:

  • taotoga
  • chemotherapeutic
  • leitio
  • tuufaatasia (e tele metotia e faʻaaogaina i le taimi e tasi).

O togafitiga sili ona lelei o kanesa o taotoga. Faaaoga i na o amataga o le atinaʻeina o le faamai. O loʻo faia i le auala o le pancreatoduodenal resection. E le masani ona faʻaaogaina o se taotoga o gaioiga e puipui ai galuega o le gastrointestinal tract - aveeseina o le pancreas aʻo faʻasaoina le vaega o pyloric, 12 ulutala duodenal, pilia ma le vaʻaia o le biliary. Aʻo faia le taʻavale pancreatoduodenal, e le gata o le vaega o loʻo aʻafia o le pancreas, ae o vaʻa foi o loʻo siosiomia ai, faapea foi ma le faʻapitoa o le lymph.

I le tulaga o le carcinoma o le 3-4 tikeri, e le faʻaaogaina auala nei. I ia tulaga, e faʻaaoga ai se togafitiga faʻamalolo, lea e faʻamavaeina ai le jaundice, o le faagasologa o le fesiitaiga o mea taumafa i luga ole manava ma le taofia o lagona tiga ua toe faʻaleleia. I nisi tulaga, e mafai e fomaʻi ona faia se faʻataʻitaʻiga faapena ona toe faʻafoisia le gaioiga o le gland. Ina ia ausia ia taunuuga, o le taʻalo o le taotoga e faʻaaogaina ai le anastomoses poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasalaga.

A maeʻa togafitiga o le kanesa o le ulu o le pancreas, e faia le togafitiga o le radiation. Ua faatonuina o ia mo se vaitaimi e 2-3 vaiaso. O faʻamatalaga nei o loʻo maua:

  • gasegase gastrointestinal o soʻo se genesis,
  • leukopenia
  • tumama masima i totonu o toto toto,
  • cachexia
  • faʻasolosolo faʻamalosi faʻamalosi.

Faʻaaogāina le leitio mo le:

  • leʻo le mafai ona faʻaogaina pe a uma le taotoga e faʻateʻa ai le faʻalavelaveina o alavai,
  • faʻalauiloa i le lotoifale o le kanesa,
  • o le kanesa o le kanesa.

Forecast and Prevention

O le kanesa Pancreatic o le ulu o se faʻamaʻi matautia lea e leaga lona faʻataʻitaʻiga. Ma ia fai saʻo pe o le a le tele e mafai ona e ola ai i lenei maʻi, e le mafai, ona o mataupu taʻitasi o le tagata lava ia.

E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, i le tulaga lua o le kanesa o le pancreatic, o le 5 tausaga o le soifua maloloina i le maea ai o togafitiga e 50%, faatasi ai ma le taimi 3-4 o le kanesa, e le sili atu i le 6 masina le ola o tagata. E mafua mai i le mea moni e faapea, i na tulaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o taotoga o taotoga e matua seasea ona tupu - na o le 10% -15% o mataupu. I isi tulaga, naʻo le togafiti togafitiga e faʻaaogaina, o le gaioiga lea e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi. Ma o le tautala lautele, o taunuuga o soo se togafitiga mo le kanesa o le 2nd, 3 ma le 4 tikeri e le faamalieina.

O taunuʻuga lelei e mafai ona ausia pe afai e maua le kanesa i le amataga o lona atinaʻe. Peitai, o le mea e leaga ai, e tusa ai ma fuainumera, o le togafitiga o le faʻamaʻi i le 1st stage e matua le lava lava (na o le 2% o tagata gasegase), talu ai e seasea maua.

Mo le puipuia o fuafuaga, latou te aofia ai:

  • taimi e togafitia ai maʻi o gastrointestinal,
  • paleni paleni paleni,
  • tuuese o masaniga leaga,
  • faatinoga lelei.

Manatua, o le kanesa o le ulu o le pancreas e alu vave vave ma afaina uma totoga ma gaʻo latalata ane. O le mea lea, ina ia aloese mai le maliu, e tatau ona togafitia le togafitiga mai le aso muamua talu ona tupu. Ma ina ia mafai ona iloa le kanesa i le taimi, e tatau ona faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga faafomaʻi i le 6-12 masina.

Faailoga Faamatalaga

O le kanesa Pancreatic e alu vave. E le gata i lea, o masima masima e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le fomaʻi mo le ola 5 tausaga talu ona iloa le faʻamaʻi e na o le 1%. E tusa ai ma fuainumera, o lenei pasene e aofia ai tagata mamaʻi na maua i le amataga.

I vailaau, o le atinaʻeina o se tumutumu i le ulu o le pancreas ua vaevaeina i lalo:

  1. I le laʻititi, o se neoplasm leaga e amata ona atiaʻe. O faʻamatalaga ile falemaʻi ua matua leai lava, ma o le paʻu lava ia e le i faʻataunuʻuina.
  2. I le taimi muamua, o le neoplasm e faʻatupulaia ma e tusa ma le 2 cm le maualuga. I le taimi nei, o le faamaʻi e mafai ona iloa e se avanoa i le taimi o se suʻesuʻega masani poʻo i le faʻamaonia o isi maʻi faʻapitoa. Faatasi ai ma togafitiga na faia i lenei laasaga, o le togafitiga mo le ola ma le faʻamaeʻaina atoa o le neoplasm e lelei.
  3. I le laasaga lona lua, o uluaʻi faailoga e aliali mai, o le foci o le maʻi na faasolosolo lava ina salalau atu i le siʻusiʻu ma le tino o le pancreas. Ae o le paʻu e le fetaui ma gaʻo latalata ane. O le faagasologa o togafitiga i lenei laasaga e aofia ai se taotoga e sosoo ai ma le chemotherapy. O le fomaʻi i lenei tulaga e le sili atu ona lelei, ae o le togafitiga e mafai ona faʻateleina ai le soifua o le maʻi.
  4. I le vaega lona tolu, o le faʻamaʻi e afaina ai vaa ma faʻamavae, ma faʻamaonia ai faʻaaliga. O le toto e amata ona faʻafefe, e oʻo lava i le faʻatinoina o le tino e le maua ai se lelei lelei. I le tulaga lautele, o togafitiga togafitiga i lenei laasaga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tiga. E le lelei le faʻaaliga.
  5. O le fa lona fa e le mafai ona faʻatautaia. E tele faʻasalaga faʻalautele e salalau atu i isi totoga ma i latou i le lymphodes. O le tagata gasegase e matua afaina. Togafitiga e faia faʻamaonia, taumafai e faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O le ola i lenei laasaga e le mafai.

I le averesi, faatasi ai ma le kanesa o le ulu, o le fomaʻi mo le ola i le taimi lona fa e 6 masina. Afai e atiae le jaundice i le taimi lenei, ona faia lea e fomaʻi le taofiofi o le suavai.

I le 70% o mataupu o le kanesa o le pancreatic, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le ulu. O le neoplasm lava ia e mafai ona faʻasalalauina, nodular pe exophytic. Faʻasalaina se tumutumu e ala i le lymph, toto, poʻo le tupu aʻe i totoga vavalalata.

Ata faʻaleleia

O le faailoga taua o le kanesa o le ulu o le tiga. E masani lava e faʻamau i le pito i luga ma mafai ona tuʻuina i tua. O lagona tiga e tulaʻi mai ona o le tumutumu o le faamalosiina o le talo, afaina ma le tigaina o le pancreatitis lea na atiae ma le kanesa. O le tiga e sili atu ona leaga i le po pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo. I le amataga, e masani lava ona leai ni uiga.E le gata i lea, mo le kanesa o le ulu, e ono faapenei:

  • paʻu faafuaseʻi mamafa, oʻo atu i le anorexia,
  • leai se manaʻo
  • taoto ma vili
  • vaivaiga lautele
  • faʻanoanoa
  • fiainu
  • matagogo
  • lagona faifai pea o le mamafa i totonu o le manava.

Mulimuli ane, o le falemaʻi o loʻo sui. E tupu le tumo i le lapoa ma amata ona tupu i ni mea vavalalata ma totoga. O le tagata gasegase e atiina ae uiga e pei o le lanu samasama o le paʻu ma mucous membranes, faʻamalamalamaina o feces, faʻamaʻi tigaina, o le urine e pogisa. O nisi taimi o gaʻo, ulu matua ma le tachycardia (vave le fatu).

O se isi faʻailoga o le alualu i luma o le faʻamaʻi ua tupu aʻe (faʻaputuina o le vai i totonu o le manava). O le tagata gasegase e mafai ona i ai ni paʻu o le toto i totonu o veins o pito pito i lalo, gasegase o le toto, gaioiga o le fatu ma faʻavaivai. I nisi o tulaga, ua tupu le toilalo o le ate, e manaʻomia ai vave ile falemaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O se tagata gasegase masalomia o le kanesa o le ulu ua muamua ona auina atu mo se feutagaiga ma se gastroenterologist. I le suesueina o le komisis, o le tagata poto faapitoa e faatonuina le tagata maʻi i se faatonuga mo se meafaigaluega ma suesuega suʻesuʻe.

I se suʻega o le toto o meaola, o le tele o mea o le bilirubin tuusaʻo e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se paʻu. O se suʻesuʻega suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se tele o platelet ma sela paepae i totonu o le toto. O se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le leai o se siama i totonu o le ogaumu (o le pigmenti e tupu i le gaioiga o le bilirubin), ae o loʻo i ai le fiva gaʻo ma le le faʻaaogaina. Faatasi ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatagaina e fuafua le tele na aafia ai le ulu o le pancreas, e aofia ai:

  • multiospiral faʻasologa faʻasalalau o gaioiga o le tino,
  • CT (faʻatulagaina o faʻataʻitaʻiga) o le pancreas,
  • ultrasonography,
  • siama meaola
  • Retrograde cholangiopancreatorygraphy.

Ina ia fuafuaina le laasaga o le kanesa, faʻaaogaina le ultrasound. E le gata i lea, o le suʻesuʻega e fesoasoani e iloa ai le faaleagaina o le pipisi o le lymph ma toto toto. Afai e faigata le faʻamaʻi, ona oʻo lea i le tagata gasegase e iloa le laparoscopy.

Togafitiga togafitiga

E tele metotia e faʻaaogaina e togafitia ai gasegase e maua i le kanesa o le ulu, e aofia ai le leitiola, chemotherapy, ma taotoga. O fomai e masani ona tuufaatasia nei metotia. O le faʻamaʻi sili ona lelei i lenei faʻamaʻi na mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le paʻu.

O le togafitiga o le kanesa o le ulu i le amataga, e faia i le faʻaaogaina o le pancreatoduodenal resection. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e aveese e le fomaʻi le ulu ma le duodenum, ona toe fausia lea o le talo ma le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma lea ituaiga vavalalata, ua aveeseina ai foi laina o le lymph ma le vaʻa.

Ona o le maualuga o le lamatiaga o le toe foʻi, toetoe o mataupu uma pe a uma le taotoga, ua faia ai se togafitiga o le chemotherapy poo le leitio. I lenei tulaga, o le togafitiga o togafitiga e faʻatagaina e le silia i le 2 vaiaso talu ona taʻalo. O ia ituaiga auala e mafai ona faʻaumatia ai siama o le kanesa lea e mafai ona tumau i le tino o le tino ma le totoga.

I mataupu e le talafeagai ai le taotoga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le chemotherapy. O ia togafitiga e faia i vasega. O lo latou umi ma le aofaʻi tonu e faalagolago i le i ai o metastases ma le tele o le neoplasm. Ae o togafitiga mo le kanesa o le ulu o le pancreas e sili atu ona manino i le natura.

E masani lava o le faʻamaoniga mo le leitiola e le mafai ona faʻaogaina pe o le toe foʻi mai o le kanesa o pancreatic. Ole togafitiga o le vevela ua solia i le ogaoga o le tino, gaʻo afaina ma gasegase faʻapitoa.

Afai e maua le kanesa i se taimi tuai, ona mafai lea e le togafitiga faʻapitoa ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O ia gaioiga e fesoasoani i le faʻasalalauina o le gaioiga o le pancreas poʻo le faʻaaogaina o le jaundice.

Meaʻai ina ua maeʻa togafitiga ma togafitiga puipuia

A maeʻa le taotoga, o le tagata gasegase e faʻamatalaina se meaʻai faapitoa. E fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o puipuiga a le tino ma faʻamaonia le faʻaogaina o le tino. E pei o soʻo se togafitiga o le pancreas, o le lisi o oloa faasaina e aofia ai:

  • meaʻai, gaʻo, falai meaʻai,
  • marinades
  • suauu
  • sipuni
  • gaʻo gaʻo ma iʻa.

I le taimi muamua, o le maʻi e na o le suavai suamalie e kuka i luga o le vai, masusu fualaʻau suamalie ma le lauti e le faʻamalolo. A maeʻa le 2 vaiaso, i le leai o ni faʻafitauli, o iʻa e maualalo le gaʻo, faʻaleleia fualaau faisua ma fagu fua e le o ni fua e faaopoopo i le meaai. Ae e oo lava i le taimi nei, o meaʻai uma ua uma ona nutimomoia ma tuʻuina atu i togafitiga faʻavevela.

O fua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻeina o lenei ituaiga o kanesa e faigofie lava. Muamua lava, e tatau ona faʻamaonia le meaʻai. E sili atu le lelei o le tausisia o meaai maualalo-calorie ma aofia ai le tele o filo fualaʻau pe a mafai i meaai.

E tatau foi ona e tuu le ava ma le ulaula. E fautuaina le faia o suʻesuʻega faafomaʻi masani a le itiiti ifo ma le 1 taimi i le tausaga. I sina masalosaloga po o le faʻaalia o tiga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O ia tulafono faigofie o le a faateleina ai avanoa o le le toe feagai ma le kanesa o le ulu o le pancreas.

Symptomatology

O le kanesa o lenei localization e mafai ona tupu i le amataga amata lava e aunoa ma se faailoga e tasi, o le mea pito sili lea ona matautia, talu ai atonu e le iloa e se tagata o loʻo alu aʻe se tino i lona tino. Ma, e tusa ai ma lea, e le faia ni fua e faʻaaogaina ai. O faailoga muamua e amata ona faʻaalia pe a faʻasalalauina le gasegase i isi totoga.

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai mea nei:

  • tiga o le tiga o loʻo maua i totonu o le manava. E mafai ona maua i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium ma o nisi taimi e tuʻuina i tua,
  • leiloa le mamafa mo le leai o se mafuaaga. O le tagata e amata ona paʻu le mamafa e tusa lava pe 'ai e tutusa ma le muamua,
  • ogaoga galala ma le malulu gutu - o lenei faailoga e mafua mai i le faateleina o le pulelaʻau o le inisalini ona o le tumutumu o loʻo faia,
  • taoto ma vili
  • faʻataʻavalevaʻa. Ona o le mea moni e faapea, o le neoplasm e faʻamalosi ai le pulelele,
  • solia le tufatufaga o feces. O le tele o taimi, e maʻi le manava o le maʻi,
  • vaivaiga
  • toilalo tulaga
  • solia o le faagasologa o le faasee o le urine,
  • lima lulu
  • toso.

Afai o le a aliali mai se ata o le falemai, ona tatau loa lea ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi agavaa o le a faia se suʻesuʻega atoatoa ma faatonuina togafitiga togafitiga.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le suʻesuʻeina o le kanesa o le ulu o loʻo maua ai nisi o faʻafitauli, ona o le mea moni ua poloka le gland e ni nai totoga, ma e mafai ona suʻesuʻeina naʻo le taimi o le faaaogaina o mea faigaluega. Ina ia iloa se maʻi o le kanesa, ia iloilo lona tele ma lona fausaga e mafai ai ona e:

  • faʻamatalaga ultrasound
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • suʻesuʻega o falemaʻi lautele - toto, feces ma urine,
  • toto mo faailoga o le toto,
  • MRI
  • biopsy.

A maeʻa le faʻamaonia saʻo o le suʻesuʻeina ma le faʻamalamalamaina o le a le ituaiga neoplasm o loʻo agaʻi i luma i se tagata, e filifili le fomaʻi i nisi togafitiga togafitiga.

Ole togafitiga o le kanesa e na o se taotoga, e tusa lava pe i le taimi muamua poo le lua o le atinaʻeina. O le aveeseina o mea afaina o le gland, faapea foi ma mea na afaina o gaʻo lata ane (e tusa ai ma faailoga), o loʻo faia. E le gata i lea, e mafai foʻi ona faʻamautuina le faʻamalositino ma le chemotherapy. O le kanesa o le pancreatic o le 4th tikeri e le mafai, pe a oʻo ina loloto lona loloto i isi totoga ma metastasizes. I lenei tulaga, o le togafitiga e na o le puipuia ma o le faamoemoe e faaumiumi le ola o le maʻi. I le faʻaitiitia o le tele o le neoplasm, ua faʻataʻitaʻiina ai le chemotherapy, ma faʻaumatia ai faʻamaʻi tiga - narcotic analgesics.

Tuua Lau Faamatalaga