E mafai ona ou aveina le glucosamine mo le maʻisuka ituaiga 2

E le mafai e fomai ona fautuaina le faaaogaina o le vailaau glucosamine mo le maʻisuka. O se vaega o ituaiga uma o vailaau e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faʻamaʻi pipisi. Glucosamine e fasiotia ai sela o le pancreas, lea, i le isi itu, e maua mai ai le inisalini, o lea la o lo latou faatamaia e faateleina ai le lamatiaga o le maua o le maʻisuka. E le gata i lea, o le glucosamine e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le glucose plasma, lea e matua le manaomia mo tagata e maua i le maʻisuka.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faamatalaga lautele

O le mea o lo o fesiligia e tele ituaiga o fualaau:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • glucosamine hydrochloride,
  • N-acetylglucosamine,
  • glucosamine sulfate.

Glucosamine e masani ona faʻaaogaina faatasi ma isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, Chondroitin Complex e lauiloa. E amanaʻia o le meafaigaluega faʻafomai sili ona aoga e galue o se mea faaopoopo meaʻai. I totonu o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona e faʻatau ai le fualaau faasaina "Glucosamine", lea e faʻatau atu i le faʻaaogaina o timuga, ua afifiina i afifi o 30 fasi vaega. I le faaopoopo atu i le mea galue malosi glucosamine, o loʻo i ai foi nisi vaega faaopoopo:

  • glycerin
  • calcium carbonate
  • meaʻai faaopoopo E551,
  • octawnic acid.

A maeʻa ona ulu i totonu o le tino, o le a faʻaalia le faʻaopoopoga malosi pe a mavae ni nai vaiaso. Ae ui i lea, o uluai faʻaleleiaga e tatau ona matauina muamua i aso muamua o togafitiga, ma afai e le o matauina, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi e fuafua le mafuaʻaga o le le atoatoa o le fualaau faasaina. E fautuaina e faapea o tagata gasegase e lamatia, o lona uiga, oe ua maua i fatufatu o le cardiovascular, maualuga o le toto ma le gaʻo, siaki le siakiina o le cholesterol i le toto ao faagasolo le togafitiga. "Glucosamine" e faʻaaogaina e faatumauina ai le fausaga faʻatasi, ma o le mea lea e masani ona faʻataʻitaʻiina mo tagata e maua i le osteoarthritis. Talu ai ona o le maʻisuka e masani ona mafua ai ni fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, e fautuaina e fomaʻi le faia o le faʻaopoopoga, e ui lava e fesootaʻi ma nisi tulaga lamatia Ina ia aua nei afaina le ituaiga I ma le lolomiina o tagata mamaʻi i le maʻisuka, e tatau ona manino le fuafuaina o le saogalemu ma le taimi o le pulega.

Faailoga ma le faʻailoga

Glucosamine, lea e faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei faʻatasi ma isi vailaʻau faʻapitoa e avea o se faʻaopoopoga meaʻai, ua maua ai le faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi faʻatasi ma vertebral pathologies. I le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻataʻitaʻi, e mafai ona toe faʻafoʻi mea faʻapitoa ma faʻaitiitia le tiga o le tiga i le eria o ponaivi ponaivi. E fautuaina le faʻaaogaina o le fesoasoani ile meaʻai i le tulaga o le mumū i totonu o le tino.

O lenei faʻaopoopoga meaʻai o le a aoga mo tagata gasegase o loʻo i ai le maualuga o le maualuga o le toto. E leai ni faʻamaumauga faapitoa i le ave o fualaau ma, i se faaopoopoga, e le manaomia mo le maʻisuka ona faʻaaogaina. "Glucosamine" e le tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo e faʻasalaga i soʻo se elemene i le tuufaatasiga. Ae ao le i amataina togafitiga, e tatau ona feutagai ma le fomaʻi ina ia mafai ai ona ia faʻamautuina le faufautua o le tagofia o lenei vailaau, fuafua i le saogalemu ma le aoga o laasaga ma le taimi talafeagai o togafitiga.

Glucosamine Faaaoga mo Maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻalavelave matuia i le aveina o le "Glucosamine."

Mo le maʻisuka, o lenei vailaau e matautia i le aʻafia ai o le fausaga o le pancreas, e faʻaumatia ai ona siama. O se taunuuga, o le gaosiga o le inisalini, lea e nafa ma le faʻaitiitia o kulūkose plasma ma le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka, ua faʻalavelaveina. I se faaopoopoga, o le faateleina o le toto maualuga o le maualuga o le suka e sili atu i lo le tasi e faasaga i tua o le faaaogaina o fualaau faasaina, ma o lenei, i le itu, e lamatia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma foliga mai o se faafitauli o le hyperglycemic. Ae ui i lea, e leai se faʻamaoniga aloaia o sea tulaga.

Faʻaiʻuga

"Glucosamine" e mafai ona faaosoosoina e le gata o se oso i le glucose plasma, ae e tau atu ai foi i ni aafiaga e le manaomia:

  • tiga o le tino
  • taʻavale
  • taʻavale masani
  • ulu matua
  • mimiti
  • vaivai tele
  • malosi
  • moe
  • maualuga le toto maualuga
  • ata gaioiga
  • toesea o le fiaai ma le mamafa o le mamafa,
  • vevela ma sulu i luga o le paʻu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Fegalegaleaiga

Aʻo le i faia le togafitiga ma Glucosamine, e tatau ona logoina le fomaʻi togafitiga e uiga i le faʻaaogaina muamua o mea taumafa o meaʻai, otaota ma togafitiga faʻasolo. O lenei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le lelei o le toto. O mea faaopoopo e faʻavaivaia ai le togafitiga o togafitiga, pe a fai o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se vailaʻau, o le a manaʻomia ona faʻateleina a latou gaioiga ina ia maua ai le faʻamoemoega.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Lisi o statene mulimuli, igoa o fualaau faasaina ma a latou faatusatusaga

  1. Tulafono - o le a lea?
  2. O le ola-faʻalologo Masini
  3. Faʻaiʻuga
  4. Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau
  5. Le aoga ma le afaina o fuainumera
  6. Tulafono Iloilo
  7. Metotia o le faasaʻoina o le cholesterol levels

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻalagolago i le i ai o isi mea aʻafiaga, atherosclerosis ma faʻamatalaga faʻapitoa (i le taimi ua tuanai poʻo le taimi nei), na vaevaeina ai e fomaʻi tagata matutua uma i ni vaega se tolu, o loʻo i ai i latou taʻitasi le tulaga o le cholesterol talia.

O le matafaioi o le cholesterol i le oti o le tagata e faigofie: e tumu ai vaʻa toto i gaʻo, faia ni atherosclerotic plate i luga o puipui. O le amataga o le faʻalavelave e tupu pe a faapipii i luga ia peleti e faʻafefe ai le vaa.

E faamutaina le toto toto pe afai o se pusa i totonu o le fatu e atiina ae ai le gaioocaryial infarction, pe afai e tupu se stroke i le faiʻai, pe afai o le gangrene o vae e tupu i pito.

Mo le tele o tausaga i le faʻaaogaina o fomaʻi na o le pau lava le auala e faʻafefe ai le maualuga o le cholesterol o le pulea lea o lona maualuga i le tofia mulimuli ane o fuainumera - o se vasega o vailaʻau mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma le togafitia o le atherosclerosis. O suʻesuʻega fou i vailaau faʻamalosi ua faamalosia ai tagata tomai faapitoa e vaʻavaʻai i lenei faafitauli.

Tulafono - o le a lea?

O nei fualaau oona e ave muamua i le numera o tagata gasegase e ave i latou. O le faiga o gaioiga ole lipid-lowering drugs e faavae i luga o le puipuia o enzymes ma le igoa taua "HMG-CoA reductase", lea e mafua ai le faia o le cholesterol fou i le ate.

O tulafono e faʻaaogaina le faaleagaina o vaa pe a le o iloa le atherosclerosis, ae o le "leaga" o le cholesterol ua faʻaputu i puipui. Latou te faʻaleleia fualaau faʻasaina ma le gafatia o le toto: maualalo le viscosity, puipuia le faʻaalia mai o ni paʻu toto.

O fualaau aupito sili ona aoga mo le cholesterol o le tupulaga fou o atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin ma pitavastatin.

O tulafono e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol matautia, ae faateleina ai foi le anotusi o le aoga. O le taunuʻuga mai le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vaega e mafai ona vaaia i totonu o le masina talu ona masani ona faʻaaogaina. O tulafono e faʻataʻitaʻiina i le aso, i le po, e faʻatagaina i le tasi le papa ma le cardiological agents.

O togafitiga a le tagata lava ia ma fuainumera e le taliaina, talu ai o fautuaga a le fomaʻi e faʻavae i luga o iuga o suʻega o le toto, aemaise lava i LDL faʻamaoniga. Afai e le sili atu i le 6.5 mmol / l lenei itu, e faaitiitia e ala i le faasaʻoina o meaai ma le olaga. Afai e le lava nei fua, a maeʻa le ono masina e faatonuina e le fomaʻi ia statins.

E le faigofie mo se tagata faʻatau le malamalama e uiga i: rosuvastatin ma atorvastatin - o le a le eseesega i le va o nei mea ma isi vailaʻau tutusa-inhibitors o le enzyme e synthesi le cholesterol? Rosuvastatin o se vailaau fou o fualaau faasaina lea e faatusatusa lelei ma ona tuaa.

I pusa e talitutusa ma atorvastatin, o loʻo i ai sona faʻalogona sili atu. O se finauga taua o le a avea ma ona tulaga maualalo.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile auala e ave sao ai fuainumera mai le vitio.

O le ola-faʻalologo Masini

Afai e le aoga le togafitiga o fualaau faasaina, masani o le faailoga autu mo le tofiaina o inhibitors o le hypercholesterolemia (e aofia ai le maualuga o le cholesterol o le natura o le natura).

I aso nei, o fuainumera ua faatonuina e tusa lava pe masani ai le cholesterol masani:

  1. Tagata maʻi faʻamaʻi o le fatu fatu,
  2. A maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial,
  3. A maeʻa soʻo se taotoga i luga o mea e mafua ai le matelaina o le tino (faʻamalosi, taʻalo tipitipi),
  4. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi,
  5. Faʻatasi ma le maʻisuka maualuga LDL.

O le gaioiga o fuainumera e sili atu le lautele nai lo le faʻatautaia masani o le cholesterol, i le lalolagi atoa - o fualaau ia e faʻateleina ai le ola. O le mea taua i le tofiaina o statins o le alualu i luma alualu i luma atherosclerosis. O nei faʻafitauli faʻapitoa, faʻapea foʻi ma se faʻasologa o mea na tutupu, e maua ai le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o lapisi.

O lenei vailaau o vailaau e faʻasaina i le hepatitis, cirrhosis ma isi maʻi o le ate. O tulafono e le fautuaina i le taimi o le maitaga ma ao faagasolo le susu. E le tatau ona ave faʻatasi tamaitai o le faʻateʻa fanau pe afai e le puipuia i latou e fomaʻi faʻamaonia. Aua le faʻamaonia fuainumera pe afai e maua ni faʻafitauli faʻaleaga.

O tulafono e leai se aʻafiaga i isi faiga - o le fesuiaiga o proteins, carbohydrates, purines, ina ia mafai ona saogalemu e le maʻisuka, tagata gasegase ma le gout ma isi faʻamaʻi.

Faʻaiʻuga

O nei vailaʻau i le gaosiga e tuʻuina atu i le sili atu le malosi o le pule mo aʻafiaga i itu. O Rosuvastatin, mo se faʻataʻitaʻiga, na suʻesuʻeina mo le lua tausaga, atorvasin, lovastatin ma simvastatin mo le 3-5 tausaga. I le faaopoopo atu i fuainumera faatalitonuina e uiga i le puipuia o le fatu, o loʻo i ai isi faʻaopoopoga.

O le aʻafiaga o aʻafiaga leaga ma togafitiga faaumiumi ma statins e le silia le 1%. Faatasi ai ma nei aafiaga:

  • Moega o le moe
  • Faalogo le faʻalogo
  • O le vaivai ma le tiga o maso ma sooga,
  • Faʻasoʻotoga maso
  • Suiga i le tofo,
  • Tachycardia
  • Laititi o le toto,
  • O le faʻaitiitia o le faʻamalama o le platelet,
  • Maʻa
  • Dyspeptic disorders
  • Faʻaleagaina o le paʻu o le faʻavavega o le manava ma le urination,
  • Faitiitia le faia o feusuaiga,
  • Faateleina le vevesi
  • Alu

E sili atu i le 1% o tagata gasegase e ono aafia i le vevela, paʻu o le fata, tale, fulafula, maualuga le lagona i le sola o le la, vevela paʻu (mai le mumu i le eczema).

Faitau atili e uiga pe iai pea se manaʻoga e ave statins - i luga o lenei vitio

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

WHO ma le American Heart Association fautuaina tulafono e avea o se vaega taua i le togafitia o maʻi o le fatu o le coronary pe afai o le lamatiaga o faafitauli e maualuga tele. O le tofiaina o lenei vaega o gasegase o lona uiga e le lava le maualalo o le cholesterol.

O togafitiga faʻasolo e aofia ai:

  • b-blockers (pei o le bisoprolol, atenolol, metoprolol),
  • Antiplatelet agents (i le ituaiga aspirin, aspirin, thrombosis ass),
  • ACE inhibitors (perindopril, quadripril, enalapril),
  • Tulafono

E tele suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻatasi.

I nisi tulaga, o le tuufaatasiga o vailaau eseese i le tasi papa (faataitaiga, pravastatin + aspirin) e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu (na o le 7.6%) pe a faatusatusa i le faaaogaina eseese o nei fualaau faasaina (9% mo le pravastatin ma le 11% mo le aspirin).

I le masani ai, o fuainumera na faatonuina mo le po, ese mai isi ituaiga vailaʻau. I aso nei, o vailaau mo togafitiga e ofoina atu se tuufaatasiga o fualaau oona i totonu o le tasi maa, o le filifiliga sili lea mo fomaʻi. Faatasi ai ma nei fualaau oona e faʻaaogaina, caduet, faʻapipiʻi le atorvastatin ma le amlodipine i le tasi papa.

Tufaʻi le suʻega ma se mea faigaluega fou mo faʻalavelave matuia - Polypill.

Afai e sili atu le maualuga o le maualuga o le cholesterol i le 7.4 mmol / l, ua tuufaatasi ia statins ma fibrates (o se isi vaega o le vailaʻau o le cholesterol). O fea vaega e sili ona aoga ma saogalemu i se mataupu faapitoa, e filifili ai e le fomaʻi, iloilo au mea lamatia uma.

E le taliaina le ave o fuainini ma se pusa o le sua o le vine, aua o loʻo aofia ai vaega ia e taofia ai le faʻaaogaina o fuainumera. O le faateleina o le maualuga o le maualuga o le toto o le tulaga lamatia lea e ala i le faaputuputu o toxins.

Faʻafesoʻotaʻi faʻasesega ma lenei vaega o vailaau faʻasaina ma meainu malosi ma nisi o vailaʻau e pei o le clarithromycin ma le erythromycin, lea e maua ai se avega mamafa i le ate.

O isi vailaau faʻamaʻi e tutusa lelei ma fualaau e maualalo ai le cholesterol. O le tulaga o le ate e tatau ona mataʻituina i le 3 masina, ma faʻamaʻoti i totonu o le suʻe toto le faʻamaoniga o enzymes o le ate.

Le aoga ma le afaina o fuainumera

Suesueina o suʻega, o mafaufauga uma o le mafaufau e mafaufau i le aoga o fualaau faasaina: e fia le aoga o fuainumera e sili atu nai lo mea e mafai ona tupu, lea e talanoa tele ai? O faʻamatalaga e uiga i togafitiga fou ma le itiiti ifo o le le talafeagai o taunuuga o le a fesoasoani e aveesea ai masalosaloga.

O tulaga lelei nei e tautala ai mo le lelei o lo latou aoga:

  • 40% le faʻaitiitia o maʻi o le fatu i luga o le 5 tausaga.
  • Faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le fatu fatu ma faʻamaʻi e 30%.
  • O le faʻaitiitia o le cholesterol e 45-55% (faʻatasi ma le faʻaaogaina masani ma le umi). E tatau ona e siaki masina le toto mo le cholesterol.
  • O le faʻaaogaina o se fualaau faʻapitoa o le gaosiga aupito lata mai o fuainumera e le maua ai aʻafiaga. Mo se taimi umi sa talitonuina ai e mafai e fua ninii ona faateleina le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le ate, ituaiga 2 o le maʻisuka, taʻavale, teteʻe. O suʻesuʻega faʻaonaponei ua faʻataʻitaʻia lenei pepelo ma faʻamaonia ai o taunuuga tutusa e tulai mai mo isi mafuaaga. Talu mai le 1996, o loʻo mataʻituina e Tenimaka le maʻisuka. O le faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le retinopathy, o le polyneuropathy ua faʻaititia e le 40 ma le 34%.
  • Se fuataga tele o fualaau tutusa o tau e tele ma se mea e masani ai ona gaosia. Ole tele o taimi e fesili ai: simvastatin poʻo atorvastatin - o le fea e sili atu? O le filifiliga muamua o se sui o fuainumera masani, o le lona lua o se mea faʻaonaponei faʻaonapo nei. Faatasi ai ma eseesega uma i le fausaga ma auala gasegase, o fualaau oona ei ai lona aafiaga tutusa o le falemaʻi. E eseese tele i latou i le tau: simvostatin e sili atu le taugofie nai lo atorvastatin.

Faatasi ai ma ni faaletonu, e mafai e se tasi ona matauina le tau maualuga o le satauro, rosucard, lakol malosi ma isi uluai fuainumera o le augatupulaga fou, mo igoa taitasi o fualaau faasaina e mafai ona e filifili i se taimi masani se tau e taugofie.

O le uluai vaaiga a le polofesa Farani o Debreu i luga o le faafitauli "o le lelei ma le lelei o togafitiga o fuainumera" mataʻituina le vitio

Tulafono Iloilo

O le lisi o statins - fualaau oona o latou igoa e sili ona maua i fomaʻi, o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Igoa ma le faʻamoemoe o le mea autu

Muamua fualaau faasaina

Vaʻaia lona lua

Tolu fualaau faasaina

Faʻafa o fualaau oona

Vaega tiotioO fea latou te gaosiaTau faʻatatau, faʻamau.
SimvastatinVasilip (10, 20, 40 mg)I Slovenia444
Simgal (10, 20 poʻo le 40)I Isaraelu ma le Czech Republic461
Simvakard (10, 20, 40)I le Czech Republic332
Simlo (10, 20, 40)I le india302
Simvastatin (10, 20.40)I le Rusia, Malo, Serbia125
TataloLipostat (10, 20)I le Rusia, Malo, Italia, ISA170
LovastatinHolletar (20)I Slovenia323
Cardiostatin (20, 40)I le Rusia306
FluvastatinLeskol Forte (80)I Suitiselani, Sepania2315
AtorvastatinLiptonorm (20)I Initia, Rusia344
Liprimar (10, 20, 40, 80)I Siamani, ISA, Aialani944
Tulip (10, 20, 40)I Slovenia, Suetena772
Torvacard (10, 40)I le Czech Republic852
Atoris (10, 20, 30, 40)I Slovenia, le Rusia Federation859
RosuvastatinCrestor (5, 10, 20, 40)I le Rusia, Malo, Egelani, Siamani1367
Rosucard (10, 20, 40)I le Czech Republic1400
Rosulip (10, 20)I Hungary771
Tevastor (5, 10, 20)I Isaraelu531
PetervastatinLivazo (1, 2, 4 mg)I Italia2350

O le tau o fuainumera e ofoofogia, ae o fualaau oona e toetoe lava a itiiti ifo i uluai vailaau mai le lisi, o lea e mafai ai e tagata uma ona filifili se analog mo i latou lava e tusa ai ma a latou paketi.

Metotia o le faasaʻoina o le cholesterol levels

Afai e faʻaititia le cholesterol ma e leai se lamatiaga faapitoa o le toilalo o le fatu, taumafai e faʻasalalau le maualuga o meaʻai. I le maasiasi, o nisi o meaʻai e maua mai i totonu o le vailaau e aofia ai faʻamau. O le mea e sili ona suʻesuʻeina i lenei itu, o avanoa ia o le keke ma le turmeric.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le faaopoopo atu ia i latou, o taumafa lelei e aofia ai le vevelaina o le vevelaina o oloa (faʻatau, uʻu, tao pe kuka). O meaʻai suamalie ma falai e le faʻatagaina, o loʻo i ai tapulaa i luga o numera o fuamoa, susu ma faʻamalosi.

Cholesterol e taua tele mo le tino e avea o se mea fau fale mo sela, o lea e taua ai le aua le faʻamavae, ae faʻapulaaina le faʻaaogaina o ituaiga o oloa.

Laʻau o fualaʻau (fualaau faisua, pata, legumes) ma gaʻo-gaʻo polyunsaturated Щ-3 (iʻa lanu mumu, fusi iʻa), lea e faʻasaʻo ai le metabolism o le cholesterol, e aoga.

Afai ole auala ole a le maua ai le mea e manaʻo iai, ole fua ole lipid-lowering drugs.

I le faaiuga, e taua le faamamafa atu faapea ma popolega uma o tagata mamaʻi e uiga i le aveina o fuainumera - fualaau mo le tuuitiitia o le cholesterol - ma le lautele o manatu e uiga i aafiaga leaga o ia togafitiga, o lo latou faamoemoega e matuai taua lava i le tulaga o le atherosclerosis ogaoga ma taunuuga ogaoga, talu ai o nei fualaau faasaina e mafai ona faaumiumi ai le ola ma faaleleia lona uiga lelei.

O le mea moni, o se meaʻai e faigofie tele ona inu, ae o sina cholesterol maualuga maualuga e aunoa ma le itiiti ifo o le faʻailoga o le faʻaleagaina o lapisi, e sili atu ona lelei le naʻo le tausia o se soifua soifua maloloina ma siaki taimi uma le cholesterol.

Professor E. Malysheva ma le faʻamalosia e talanoa e uiga i fuainumera e umi le ola

Vaega o le faʻaaogaina o le glucosamine

O le mea lava ia, o le totoga o le glucosamine, ua uma ona afaina i le faamai, e le mafai ona toe foi i lo latou tulaga sili. E masani lava, o fomaʻi e aofia ai i se togafitiga faʻapitoa e faʻaititia ai le tele o vailaʻau e le o le steroidal ma faʻamalosia le aʻafiaga o togafitiga, i le amanaʻiaina o le faʻasaina. O le mea moni, o faʻataʻitaʻiga o vailaau faʻasaina i falemai i le tele o atunuu ua faʻaalia ai suiga lelei i le cartilage ma le faʻaitiitia o tiga i tagata taʻitoʻatasi ua maua i le gasegase ma le osteoarthritis.

I le avea ai o se fualaau tutoatasi, o le glucosamine e mafai ona faʻaleleia le taunuʻuga i le faʻamagaloina, faʻateleina le umi ma le tolopoina o vaitaimi o le faʻamalolo. Ae faatasi ai ma le chondroitin, o le a sili atu le malosi o le aʻafiaga, ae ui i lea, faatasi ai ma se filifiliga tutoʻatasi e faʻaaogaina uma itu e lua o le faʻaseseina, e tatau ona tauaofai.

I totonu o lo tatou atunuu, ua i ai la tatou faʻamaumauga aloaia, lea ei ai le uiga o se fautuaga, e uiga i le glucosamine i le foliga o le sulfate, e tusa ai ma le aofaiga o aso taitasi mo se tagata maʻi matua e 700 mg.

Faailoga mo le glucosamine e faʻaaoga

Glucosamine o se vailaau faʻapitoa e aofia i le togafitiga mo tagata taitoatasi:

  1. mafatiaga tiga pe a siitia,
  2. ua maua i faʻamaʻi o le maskloskeletal system,
  3. ma matau le faaitiitia o le gaoioi o sooga ma le tui.

I le tulaga o mea faaopoopo o taumafa, o le meafaigaluega faʻalauteleina le lisi o faʻamatalaga:

  • taofi isi faʻaumatiaga o cartilage i faʻamaʻi o ponaivi, cartilage ma sooga,
  • puipuiga o suiga o le degenerative i totoga o felauaiga,
  • toe faaleleia pe a uma se manua,
  • toe faʻaleleia o le le lava o le glucosamine i luga o tagata matutua, faapea foi i tagata taaalo ma tagata galulue malosi.

Afai o le avega i luga o le maskulekelet system e sili atu ona mamafa, ona faʻaaogaina lea o le glucosamine e faʻamautinoa ai le soifua maloloina o le ponaivi ma le gaioiga e ala i lona faʻaaogaina faaopoopo.

Glucosamine faʻamaʻiloga

Glucosamine e le faʻamaoniaina le faʻamaonia, ae o loʻo i ai tagata e fesoʻotaʻi. Sei o tatou iloiloina po o fea mataupu o le a le taua, o le a le mafai e fomaʻi ona faʻamalo ia i latou pe afai o le lona lua e sili mamao atu i le afaina / manuia o le tau.

Contraindications i le glucosamine, i le mea na faamaonia ai e afaina ai, e popole ai i na gasegase:

  • afaina i le glucosamine lava ia,
  • afaina i vaega o ausilali e aofia i totonu o fualaau faasaina,
  • mafatia mai soʻo se ituaiga phenylketonuria,
  • i ai ni gasegase ogaoga ma / poʻo le ate,
  • e faigofie ona tafe toto.

Contraindications e faavae i le le lava o suʻesuʻega o faʻalavelave faʻaleagaina aofia ai tagata faapena:

  1. faatasi ai ma se faʻamaoniga o le ituaiga o maʻi o le maʻisuka,
  2. maʻitaga maʻitaga
  3. tina fafaga
  4. tamaiti ei lalo o le 15 tausaga.

O faʻamaoniga e mafai ona mafaufauina e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma i latou e maua ai maʻi:

  • bronchial asthma,
  • loto vaivai
  • epilepsy
  • manatu faʻapitoa.

O le mafuaʻaga lea e le tatau ai ona faʻagaloina le "itu" o le "faʻasalaga" pe a faia se filifiliga tutoatasi e fai se kosi o le glucosamine, ma lelei, e sili atu le asiasi atili atu i le fomaʻi e faʻamalamalama faʻamaonia ai le faʻamaʻiina o le fualaau.

Glucosamine ao maʻitaga

E leai ni suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e suʻe ai le aafiaga o le glucosamine i le fetus. Ma e ui lava e leai se faʻamaoniga o le afaina i totonu ole fale suʻesuʻe, o le maitaga e aofia i totonu ole faʻailoga.

Ma o le uluaʻi tausaga muamua na faʻataunuʻu atoa i tua o vaaiga e le faʻaumatiaina, ona e leai se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le leai atoatoa o se taufaʻatau, e lua mo le faʻagasologa o le gaioiga ma mo le atinaʻe o le tamaititi.

Le faʻaaogaina o le glucosamine mo tamaiti

O tausaga o tamaiti e faʻapena foi ona aofia ai i le faʻailogaina o sauniuniga o glucosamine. E faia lenei mea i luga o le faʻavae o le le lava o le faʻamaoni e uiga i lona le afaina i se totoga tuputupu ae. O le mea lea, i tamaiti aoga e le masani i fomaʻi ona mafaufau i le glucosamine o se fualaau talafeagai mo le tamaititi.

Mo supplements o taumafa na gaosia e kamupani faʻalagolago, o tausaga o tamaiti o loʻo aofia ai foi i le faʻailoga.

O fualaau e sili ona lauiloa i le glucosamine

Fomaʻi Sili Best glucosamine muamua - toeitiiti 3,000 toe iloiloga ma sili atu faʻatau atu!

I le nofoaga lona lua o glucosamine ma chondroitin ma MSM Now Foods:

I le tolu nofoaga faʻatau - glucosamine mai Solgar, o loʻo faʻatasi ma le hyaluron.

Animal Flex glucosamine e lauiloa foi - 44 sapalai, e tofu ma le 8 papa ma capsules. O le faʻalavelave e aofia ai mea uma e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi ai sooga maloloina! e manaʻomia lou faʻaalu 1 taimi i le aso.

Tau Tele / Tulaga Aupito Manaomia - California Gold Nutrition Glucosamine + Chondroitin

Le fualaau lelei mai Schiff - Move Free, glucosamine, chondroitin ma MSM

Aua nei misia i le iHerb

O faʻataʻitaʻiga e toetoe lava saoloto ae e na o le 2 pi. i le lima

Faʻasoa o le aso, ituaiga o le vaiaso ma faʻatau atu masani

Sa maʻi mo le tele o tausaga. Aano o le Ratuumatoid Sa ou faia NSAID i taimi uma mo tiga. Na amata ona ou ave "le maualuga o le glucosamine" e avea o se togafitiga faafoliga. Sa vave ona ou matauina se alualu i luma taua i loʻu tulaga. Ua leai se tiga. Ioe. Ou te matua fiafia lava i lena mea. Ou te le matauina aafiaga i itu. Faʻaopoopoga sili.

Ae o le glucosamine e sili ona maualuga le lanu o le urine i se auala leai? O loʻu toalua na te aveina le glucosamine mo le tusa ma le 3 vaiaso ma o le lanu o le urine ua avea ma lanu paʻepaʻe ... o lea tatou te mafaufau ai, tuu pe faaauau pea ona ave ...

Na amata ona ou tago i le glucosamine, ua sili atu loʻu lelei, ae latou te fai mai e le mafai ona tutusa, e mafai ona ou faamaonia le faafeagai mo le vaiaso ou te lei aveesea ma leiloa le mamafa, ua amata ona ou ave i tua ma se pulu, ou te le toe manao e toe ave !! Ou te ai faatasi i le aso ma aunoa ma se mamafa o le mamafa o stable stable

I le aso, mo le taimi muamua i le taeao i le 9 i le taeao, ua ou inu i le 2 pusa o le fomai o le Aycherbchka Dr. Best. 6 itula na lelei uma mea Ma o le mea e sili ona leaga o le vavalaʻau e mulimuli mai i le manava o le gasea vomiting i le taimi e tasi ma le vevela o le paʻu ma i nofoaga e pei o se moa lapalai Faʻailoa mai ia te aʻu mea uma nei? E tutusa uma lava, 6 itula ua pasi Ma inu atili ai?

04/04/2015 / Denis, hvastik.com

Aisea e te maua ai sea tulaga e na o se fomaʻi agavaa e mafai ona fai mai ai. Ae ui i lea, e mafai ona faia se tali atu i mea e aʻafia e aofia ai ma fualaau faasaina ma le glucosamine. Afai e te faʻafesoʻotaʻi lou tulaga ile ave o le vailaʻau, ona tatau loa lea ona taofi le faʻafeiloaʻiga aʻo leʻi faʻamautuina, ona mafai ai lea ona faia filifiliga - faʻaitiitia le fua, suia le vailaʻau maʻoti ma le gaosimea, ma isi mea .. A o lenei tali, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Na taofi e oʻu lima lima paʻu. Na ou alu i le 3 masina (o le tele o au Amerika e mafai ona maua le 360 ​​capsules), ona ou malolo lea (mai ia Ianuari e oo i Aperila, na ou faia se isi fesoasoani faaopoopo ma filifili ai e aua nei toe faʻafefiloi) - toe amata ona toe faʻafefeteina ... i le 2 vaiaso talu ai na amata ona ou toe fai - Ou te leʻi maitauina nisi mea faʻapitoa, ae mo le tele o tausaga sa ou togafitia laʻu cartila laugatasi i le pito i lalo ma le asana o le "salabhasana". I se auala lelei, e tatau i se tasi ona faia se X-ray / ultrasound ao lei amataina ma mulimuli i le faagasologa o le pulega ma matamata ... ae leai se taimi mo suesuega lelei, o loʻo ou galue mo le taimi nei. O le matua o le aso malolo.

"E seasea ona faʻaitiitia le mamafa o le tino pe'ā e inuina le vailaʻau mo se taimi umi" - Ou te le iloa pe seasea ona tupu lenei mea, ae na tupu ia te aʻu. O se mea alofa, aua o le aʻafiaga e mafai ona iloa. Na ou le toe inu i le maeʻa ai o le 2-masina ona e mafua mai i le dyspepsia mataʻutia ma le masani ai i le taeao. Ia, na leiloa 10 kilokalama, faatasi ai ma loʻu manava, o lea ua le mafai ona ou lelei :(
O lona uiga o soʻo se fualaau faasaina ole glucosamine e mafua ai le tali tutusa - o le fesili lea.

E i ai se poto masani i le glucosamine mo le kanesa? Ole fualaau faasaina e le mafai ona faaosofia ai le kanesa?

2019.02.01 / Tatyana Ivanovna

Na ou aveina Glucosamine Chondroitin + capsules O le kalama o le Shark o se vailaau lelei, ei ai se faailoilo GMP Ae o le gastrointestinal tract reacted with bloating, disfort, ua ou le malamalama i le mea na tupu?

Vaʻai se fomaʻi.

Na amata ona ou tago i le glucosamine, ua aliali mai le valea. Le taofi?

Na amata ona ou tago i le glucose + chondroitin + msm. Na ou taalo i taaloga, talu ai nei na amata ai ona ou lagona tulivae ma se pulu, na filifili e inu mo le gaphylaxis. Ou te le o popole mo se taimi umi. Atonu o se mea e tupu mai, ae e tele naua (

Ioe, i le amataga e faʻapupulaina ai le tiga, ona aluese loa lea. Sa i ai laʻu tali tutusa,

Na amata ona ou tago i le chondroitin ma amata ona afaina oʻu fatu, ou te maua ai le gasegase o le hypertension, o le a le mea e tatau ona ou faia, pe tatau ona ou inuina le cartilage i luga o oʻu tulivae ua faaleagaina?

Na faatonuina e le fomaʻi ARTRIL e faʻamalosia le sooga tulivae nai lo le manuia: E le mafai ona ou fetogi loʻu tulivae.

E mafai ona ave le glucophage ma le glucosamine-chondroitin i le taimi lava e tasi?

2018.09.08 / mosechuk larisa

E mafai ona ou faʻaaogaina le glucosamine ma le piracetam i le taimi lava e tasi? i nisi o punaoa ua tusia-e mafai, ae o isi-e le mafai.

Sa ou faatauina mai le chondroitin ma le glucosamine, faatasi ai ma le ikherba. Faafitauli: o le tele o le sclerosis ma le afaina o le cartilage, o le gasegase o le tulivae, suiga o le degenerative i tino o le vertebral, le afaina o le disis, i le osteopenia o le sulu. Na fautua mai e le fomai le inu ava. Sa amata ona ou inupia - na amata ona afaina ponaivi, o le lagona na alu atu i ai le tane, o ponaivi na le mafai ona ou moe i le po ma ao faagasolo le aso o vaivaiga i loʻu tino atoa. Na taofi laʻu inu - na foliga mai ua amata ona alu ese le tiga, na ou manatu atonu e i ai se mea e le mautonu ma filifili ai e toe faia le lapisi e tasi. O ponaivi o le vae pito i lalo ma sooga o le suilapalapa e sili ona tiga.

e sili atu le inu i le gelatin ma le pulupulu tincture i luga o se manava gaogao, ma pe a uma ona 'ai le kulimi nicotinic

Afai e masani mea uma i le cholesterol

Sa ia aveina Glucosamine Chondroitin + capsules Manulele o le Shark O le mea e tatau ona ou faia, aua nei inu? Ma ou te matuai manaomia lava.

07/08/2018 / Denis, hvastik.com

Chondroitin e sili atu ona aʻafia ai le faʻafeagai. E le o se mafuaʻaga ua i ai ia te ia le faaletonu ma le faaletonu o le fatu i ona itu. Ae ui i lea, i le i ai o soʻo se faʻamaʻi, aemaise lava maʻi fatu, aʻo leʻi amata ona e tago i soʻo se faʻaopoopoga meaʻai, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E naʻo le fomaʻi aoga, i luga o le faʻavae o lou talaʻaga faʻalesoifua maloloina, e mafai ona tuʻuina atu i ai atonu o le fautuaga saʻo i le faia o meaʻai faʻalaʻau, e aofia ai ma le faia o le chondroitin.

Faʻaopoopoga fomaʻi e le fautuaina pe o le a le fautuaga e mafai ona fai?
Mila

2019.05.30 / Denis, hvastik.com

E le manino le manatu e te manaʻo e faʻaalia. E te manatu o fomaʻi e teteʻe atu i mea leaga poʻo mea e te manatu e le o faʻamaonia e fomaʻi meaai leaga? O nei faamatalaga uma e ese le ese. O mea faaopoopo e le o se vailaau, e pei foi o le savali i le ea fou, o le sola, meaai e maua i le fiber, vitamini ma minerale, ae peitai, o nei fualaau uma e mafai ona i ai uma lelei ma aafiaga leaga i le tino. Ma e naʻo se fomaʻi agavaa e masani lelei i le tulaga o le maʻi e mafai ona ia tusia se fuafuaga mo togafitiga e faʻatatau i se vave toe faʻaleleia. Ae aiseā e le faʻatagaina ai e lau fomaʻi mea uma?

e sili atu le inu i le gelatin ma se pulupulu luga o se manava gaogao

Faʻamatalaga: o le osearthreatis (osteoarthritis) faʻatasi ma le maniscus i sooga o vae, o le taʻavale faʻapitoa -O le faʻamamaina o le cartila i luga o le auvae taumatau. Na ou alu i le glucosamine ma le condroitin talu mai le 2008 mo le 10 tausaga le tumau. Ou te le o iai se tiga poʻo ni uiga leaga. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiina o le tino maguma i le faaiuga o le 2018. O se taumafa malosi - Ou te le 'aʻai i soʻo se ituaiga o sausage, ulaula meaʻai, vevela, ou te le inu kofe, teas e gata mai laau afu, ou inu vai mai Karoti, seleni ma apu. seasea. E leai se suauu, sukalati, koko, mea e teu ai faleoloa, e le mafai ona e 'ai i le moa, eggplant ma le sorrel. lutein, taurin - e tele o latou aʻafiaga. O le taumafa e matua taua lava mo le oseoarthritis (vasthisis).

Lelei lelei
E i ai ni faʻailoga mo alii i le vaitau o le faʻasologa? E mafai e se tamaloa ona tago i lenei fualaau e afaina ai le pepe?

2018.04.26 / Denis, hvastik.com

O suʻesuʻega i aʻafiaga o le glucosamine i le mafaufau e leʻi faia. Ae ui i lea, o le aafiaga le tuusao, e pei ona i ai i le mataupu ma soʻo se isi lava mea taumafa poʻo isi vailaʻau faʻasoifua, e le mafai ona faʻamalofia.

Filifili tagata e gaosiga faʻamalosia, aua le faʻaaogaina mai kamupani, e sili atu le faʻatau i Europa, e le saogalemu le faʻatau mai o faavae mai ia i matou. I lenei mea ma faʻafitauli

E tatau ona e tilotilo i le kamupanī, e le taua, filifilia le otegia o tagata e faʻatuatuaina. Ma faʻaeteete e uiga i le upega tafailagi, e sili atu le fai atu i uo e aumai mai Europa pe afai e te le maua le avanoa e alu ai oe lava ia.

O fea e sau ai lenei faʻasalaga? O le a se mea sili atu i Europa?

E i ai laʻu Amerika Amerika na faʻatau i ai iina, o lava fale e tasi i le DK Zh, nausea, o le tiga, o le loto foi e foliga mai e tali leaga

Mo se taimi umi na ou togafitia ai loʻu tulivae i vailaau eseese, na faia e fomai tipitipi injections i tulivae, ae leai se alualu i luma na oo mai, o tiga na ogaoga. Na aumaia e loʻu afafine le glucosamine mai Viatename, na ou inuina, ma mo le 2 tausaga ua ou le manatuaina le tiga. E fesoasoani le glucosamine.

Andrey, na pei lava o aʻu - na ou aveina Glucosamine ma le chondroitin mo ni nai tausaga: na tulai le cholesterol i le 7.8 ma e oo lava i xanthelasms na aliali mai mo le tele o seneturi. Ina ua uma le taofi o le glucosamine, na toe foi mai le cholesterol i na o ni nai masina mulimuli ane. Sa lelei le toleniina o le vailaʻau. Ua toe faatonuina nei Glucosamine, ae mai le isi kamupani falemaʻi, ma o se taunuuga, na maua ai e ia le faigata o le maʻi gasegase ma le ate (na matua tigaina le hepatitis i le 30 tausaga talu ai). Na fautua mai loʻu fomai e aua nei toe inuina fualaau - "E tasi lou ate, e tele mea sooga ", ae le o mea uma e le afaina i le tagofia o meaai leaga.

Na ou faalogo o le faʻaaogaina o le glucosamine e faateleina ai le cholesterol. E moni lenei mea?

2018.01.29 / Denis, hvastik.com

O le sootaga i le va o le glucosamine ma le maualuga o le cholesterol e taua o suesuega na faia e Joe Graedon ma lomia i le The People's Pharmacy
O Joe Graedon lava ia na ia tusia le mea lenei:
"E le mafai ona matou faamaonia o le glucosamine e afaina ai le faateleina o le cholesterol, ae matou matauina o le cholesterol e tulaʻi mai i latou e ave le glucosamine ma pe a uma le taofi o le glucosamine supplementation."
www.peoplespharmacy.com
I le taimi lava e tasi, o le tagata o le sui faavaeina o le Fono Faufautua mo Tagata Matutua ma le sui o le Saogalemu ma le Soifua Maloloina o le Onosai ma le tusitala o se tusi o le tusi ua leva ona ia faatauina atu mo le tolusefulu tausaga. Faatasi ai ma le manuia tutusa, e mafai ona ia tusia e fesoasoani le paracetamol i le faamalosi (e le mafai ona faamaonia, ae na matou faalogo i ai) ona matou malaga faataamilo lea i le US faatasi ma lauga ma lolomiina tusi "The Magic Effect of Paracetamol on the Intestine" mo $ 4.99.
Ia, o lona uiga, e na o oe e filifili pe o le a le mea e te talitonu i ai ma le mea e le - e leaga, o le ...

Ave le glbcochamine toe maua mai mea e tatau ona fai mo le 5 kilokalama

Glucosamine mo le maʻisuka: faʻasalaga i togafitiga o fualaau faasaina

O le tele o suʻesuʻega na faia e le toʻatele o tagata atamamai o le lalolagi e faʻamaonia le mea moni e le fautuaina le glucosamine mo le maʻisuka mo le faʻaaogaina.

E mafua lenei mea i le mea moni o lenei vailaau e afaina ai le fausaga o le pancreas. E na ona fasiotia ana sela. O se taunuuga, e le mafai e le tino ona lava le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le kulukose toto ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Glucosamine e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi faʻatasi. O le mea lea, afai e iloa o se maʻi o loʻo faʻatagaina togafitiga ma lenei vailaʻau e maua i le maʻisuka, ona sili atu lea ona aloese mai le togafitiga ma filifili se isi vaifofo. A leai, o loʻo i ai se aʻafiaga o ni aʻafiaga leaga mo le soifua maloloina o tagata.

O le a le glucosamine?

Mo le taimi muamua, na vaʻaia e le lalolagi lenei mea i le pepa lea o loʻo avanoa nei i le 1876. Na maua mai i le faʻaaogaina o le eleʻele o le chitin hydrochloric (concentrated). O lenei sailiga na faia e le saienitisi lauiloa o Georg Ledderhoz.

E tatau ona maitauina o le glucosamine o se faʻaopoopoga meaʻai, o lea i totonu o le tele o atunuu e le faʻaaogaina e avea o se sui sooupu.

E faʻaaogaina e faatumauina ai le fausaga o sooga, ma fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e iai faʻamaʻi e pei o le osteoarthritis. Ae, o le mea moni, e matua le fautuaina e avea o se sui sola maloloina mo tagata mamaʻi ua maua i le faateleina o le toto suka.

O le mea lautele, e tele ituaiga o nei vailaʻau. O le:

  • Glucosamine sulfate,
  • Glucosamine hydrochloride,
  • N-acetylglucosamine.

E tatau ona faamanino atu o lenei mea e masani ona faʻatau faʻatasi ma isi vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le chondroitin complex is very popular. O ia o le ua aloaia e sili ona aoga. E tatau ona 'onā pei o se faʻaopoopoga meaʻai. Ae, e pei ona taʻua i luga, o le maʻisuka e le o fautuaina.

Glucosamine o se vailaau muamua i le elemene o se vaega o le kalama o sooga. O le mafuaʻaga lena e mafai ai e le sili atu o le glucosamine e ulu atu i le tino ona aʻafia ai le fausaga o le sooga. E ui atonu e le afaina. Ona o le mea moni e le mafai e fomai ona faamaonia le aoga le aoga o le faaaogaina o lenei vailaau, e le faaaogaina e avea ma sui autu o le togafiti. E mafai ona fautuaina e avea o se mea faʻaopoopo meaʻai.

Ona o le mea moni e le o faʻamaonia le lelei o le aoga mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e le fautuaina e fomaʻi le inu i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le afaina i le tino o nei ituaiga o gasegase o le a sili atu nai lo le lelei.

E matua lamatia tele lava le gasegase o tagata e le o lagona le aoga lelei o togafitiga ma lenei fualaau faasaina ua amata ona sili atu nai lo le fua fautuaina ma inu ai le vailaau tele. O se taunuuga, e i ai sona aafiaga le lelei i le fausaga o le pancreas.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Glucosamine e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi o le tuilala. O le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻatagaina e mafai ai ona toe faʻaleleia le tino o le tino ma faʻateʻa ese ai le tiga o loʻo i ai i le vaega o sooga tuʻufaʻatasi.

O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i faʻamaʻi o sooga e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory, ma afai e maua, taofi lona alualu i luma. O le faʻaaogaina o se masini faʻafomaʻi ua mafai ai ona faʻavavevave le toe faʻafoʻiina o le mea e gaosia ai le cartilage ma taofi ai lo latou faʻaumatia.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega o mea nei:

  1. o foliga vaaia o le tiga i totonu o sooga,
  2. le foliga mai o le maelega i sooga,
  3. o le i ai i totonu o le tino o le faʻaleagaina o faʻalavelave e tupu i totonu o le mea o le cartilage.

O le vailaau oona o se mea faʻaleleia o mea taumafa masani, lea e faaopoopo atu i le mea autu autu e aofia ai vaega fesoasoani e pei ole:

  • calcium carbonate
  • vailaʻau vaʻa
  • glycerin
  • kilokoni dioxide ma nisi mea.

O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina e faia i le tulaga o paʻepaʻe paʻepaʻe e iai se foliga faʻalelei. E tasi le pusa e 30 laupepa.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina ma analogues ma tau

E tusa ai ma iloiloga a fomaʻi o loʻo faʻaaogaina lenei vailaau i a latou togafitiga faafomai. Ma e tusa foi ma iloiloga a tagata gasegase, e mafai e se tasi ona faʻamasino le aoga maualuga o le vailaau faʻasaina pe a faʻaaogaina mo togafitiga fualaau faʻamalosi i le taimi o togafitiga faʻamaʻi pipisi.

O se faʻaopoopoga meaʻai e faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi o le maʻisukaʻi o sooga faʻapitoa. E le gata i lea, o sea faʻaopoopoga e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea faʻasolosolo poo se auala e faʻamalosia ai le gaioiga. I le iloiloina e iloiloga, o le Glucosamine o se vailaau sili ona aoga ma maualuga lona malosi e puipuia ai faʻamaʻi faʻatasi.

E i ai tulaga pe a le fautuaina le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. I ia tulaga, o le fomaʻi filifilia e filifilia se tagata maʻi i se vailaau faʻamaʻi e pei ona aʻafia ai. O nei faʻaoga ole glucosamine o vailaʻau nei:

Afai ei ai se faʻasalaga a le tagata i le faʻaaogaina o le glucosamine, e tatau ona filifilia se tagata sui mai ia analogues o fualaau. O vailaʻau e tatau ona suia e le fomaʻi o loʻo i luga o faʻasalaga o le suʻega o le tino ma uiga o le tagata maʻi.

O le tau o le glucosamine e tusa ma le 530 rubles i Rusia, e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tagata e tuʻuina atu fualaau faasaina ma le itulagi o le atunuʻu.

O le fualaau faasaina ua faatau atu i falemaʻi o le atunuu e ala i togafitiga.

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le lautele, e mafai ona ave lenei meafaigaluega e tagata gasegase e le o maua i le maʻisuka. E leai ni faʻamaoniga faʻapitoa, sei vagana ai i latou o loʻo faʻamatalaina i luga. O le mea autu o le inu lea e tusa ai ma le faʻatulagaga ua faatonuina ma tusa ai ma fautuaga ua fautuaina. O le mea lea, afai e filifili le tagata maʻi e togafitia i lenei vailaau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga a le kamupanī.

E taʻu mai ai o gaʻo tele po o se togafitiga uumi e ono aʻafia ai le tele o le ate. E pei ona taʻua i luga, e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

Ae pe mafai ona inu lenei vaifofo mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, e leai se tali manino. O le mea lautele, o le tele o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai o se vailaʻau o loʻo faia i se vailaʻau talafeagai e mafua ai le maʻisuka. Ae afai e te faʻaleleia le fualaau poʻo le ave mo se taimi umi, ona oʻo mai ai lea o le lamatiaga o le atiaʻe o se maʻi.

E iloa e sili atu le maualuga o le vailaʻau ma le umi o le vaitaimi o togafitiga, o le vave tele ona tupu mai le tino o siaki o le pancreatic.

E tatau ona ave ma le faaeteete le vailaʻau i na tulaga pe a maʻi tele le tagata maʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le faʻatasi ma le tele o le glucosamine, o mea suamalie e mafai ona mafua ai se mea e pei o le tupu malosi o le toto suka.

Glucosamine Suʻesuʻega Suʻega

I le gasologa o tausaga, e tele suʻesuʻega na faʻatautaia e le faʻamaonia ai le ono aʻafiaga e mafua mai i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i le tino o le maʻi. Ae i le taimi lava e tasi, latou te le teenaina se tulaga faapena. E moni, pe afai na te faia e tusa ai ma metotia faʻatulagaina.

E tatau ona faʻamaonia faapitoa e tatau ona e inuina lenei vailaʻau i se vailaʻau maʻoti, lea o loʻo faʻamatalaina i faatonuga poʻo le fautuaga a le fomaʻi. I isi tulaga uma lava, e mafai ona e faʻaleagaina lau soifua maloloina.

Ona o le mea moni e mafai ona afaina ai le fausaga o le pancreas, o tagata e mafatia i le maʻisuka e le faatagaina faapitoa e ave. Ae maise lava pe a oo i le taimi muamua o le faamai, pe a le maua e le pancreas le lava o le insulin pe le maua foi lenei hormone. E ui lava i le laasaga lona lua, o le vailaau e matautia foi, aua o lenei tulaga o le tagata maʻi ua maualuga tele lona maualuga o le toto, ma o le tele o le Glucosamine e mafai ona mafua ai lona tuputupu aʻe tele atu.

I le taimi nei, o loʻo faʻataʻitaʻiina e le au saienitisi Amerika suʻesuʻega faʻapitoa e uiga i le auala e aʻafia ai le glucosamine i le soifua maloloina o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo mafatia mai le gaʻo. E mafua lenei mea i le mea moni o lenei kulupu o tagata gasegase e matua maaleale lava i le mea faaopoopo faaopoopo o taumafa.

I Europa, e sili atu le lagolagoina e tagata atamamai lenei vailaʻau. O loʻo faʻatau atu i le foliga o le glucosamine sulfate ma ua manatu o se sui sooupu. E faʻaaogaina e togafitia ai le osteoarthritis.

O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e manaʻomia ai se auala ogaoga e le gata i le faʻaaogaina o tupe mo togafitiga o lenei maʻi faapitoa, ae mo le puipuia o isi faʻamaʻi uma.

E taua le malamalama o soʻo se faʻamagaloina o tulafono faʻavae o togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga leaga. Faatasi ai ma le tele o glucosamine i le tino, e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le masini pancreatic. O le a taofia le gaosia o le inisalini i le aofaiga sao ma e mafai e le tagata gasegase ona amata mai le hyperglycemia ma le maʻisuka.

O le mea lea, ao lei amataina togafitiga ma lenei vailaau, e tatau ona faamanino pe oi ai se tulaga lamatia i le soifua maloloina o le maʻi ma pe o le a le mea e talia i lenei tulaga.

I isi tulaga uma, o le glucosamine e saogalemu atoatoa, ma e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. Moni, togafitiga e tatau ona amatalia pe a uma se asiasiga i le fomaʻi. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le fualaau faasaina.

Falemaʻi faʻataʻi: faʻavasegaina, tomai faʻapitoa ma isi togafitiga

I le lalolagi, e sili atu ma le lua miliona tagata e mafatia i le foliga mai o maʻi o le gaʻo i luga o vae (vae ma vae). O se faʻamaʻi lea e iloa ai le leaga o le paʻu o le epithelium o le paʻu poʻo le paʻu o lalo ifo, faatasi ai ma se gaioiga e le afaina. E taʻitaʻia ai le gaʻo o le tino, ma tumau ai le maʻila i luga o le paʻu pe a māeʻa le faʻamalolo o le maʻi. O le togafitiga o maʻi pipili i luga o vae, e ui lava i le atinaʻeina o vailaʻau, e tumau pea le tasi o mea sili ona faigata. E afua ona o le solia o le faiga o meaʻai i sela - o le fitafita (o le mea lea o le igoa o le maʻi). I le taimi lava e tasi, o galuega puipui o le tino ua faʻaitiitia, ma o le toe faʻaleleia o le malosi ua leiloloa.

Ituaiga o maʻi pipisi ma o latou tulaga faapitoa

O ituaiga uma o gaʻo pipisi e mafua mai i faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le tafe o le toto i vae, e mafua ai le le lava o meaʻai o le epithelial sel ma o latou maliu faifai malie. Mai le mea na avea ma mafuaʻaga autu o lenei maʻi, e tele ituaiga o faʻamatalaga e iloga:

  • Maʻi maʻi
  • Faʻasologa o le maʻi (atherosclerotic),
  • Maʻisuka o le maʻisuka (i tua o le maʻi suka),
  • Neurotrophic e fesootaʻi ma manuʻa poʻo manua manuʻa,
  • Martorell poʻo maʻi tuʻa,
  • Pyogenic (afaina).

Faʻailoga (atherosclerotic) maʻi

Uluai tulaga o lenei ituaiga e tulaʻi mai ma le alualu i luma o le siakiina o masini mūmū o le vae pito i lalo, o se taunuuga o le atherosclerosis obliterans, lea e aafia ai laʻau autu. O foliga vaaia o lenei ituaiga o maʻi e masani lava ona afaina i le maalili o vae, o le faʻaaogaina o seevae mausali, faʻapea foʻi ma le faaleagaina o le saʻo o le paʻu. O se maʻi o le tino o lenei ituaiga e maua i luga ma le pito i tua o le vae, o le fusi lapoa (lona mulimuli mulimuli), i le mulivae. O ni manua laiti laiti, semicircular, ma le lapotopoto, pito i luga o le itu, ua tumu i mea o loo i ai le purulenti. O le vaega o le paʻu faataamilo ia i latou o le lanu samasama. O le gasegase o le atherosclerotic e masani ona aʻafia e tagata matutua. O o latou foliga vaaia e muamua atu i se "faʻagasolo malie", lea e faigata ai i le tagata maʻi ona aʻe i luga o faasitepu. E masani ona ia saoloto ma vave ona vaivai. E toetoe lava o taimi uma e malulu ma e tiga i le po. Afai e le amataina togafitiga i lenei laasaga, e foliga mai o le a faasolosolo malie ona tupu i luga atoa o le vae.

Maʻi maʻi

O lenei ituaiga o maʻi o le gaʻo ua faia i luga o le vae pito i lalo, i le pito i lalo o lona pito i totonu. I tua ma pito i fafo e seasea lava. E mafua mai i le solia o le toto toto o pito i lalo, e aofia ai le tuufaatasia o veins varicose. O faʻamatalaga nei e muamua atu i le faʻaalia o maʻi pipili:

  1. O le tamaʻi povi, o se lagona o le vaivai ua aliali mai,
  2. E i ai ni osofaʻiga i le po
  3. O le paʻu o le vae pito i lalo e amata ona "toso", o se mimiti e aliali mai i luga ma se vevela lautele veins,
  4. E faasolosolo lava, o le veins e fusia i ni fasi lanu violē, liliu i le lanu violē, salalau i nofoaga tetele,
  5. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le paʻu e sili atu ona mamafa, maua ai se faʻamalamalama ma le lamolemole.

I le faaiuga o le laasaga muamua, o fusi mama e pei o paraffin flakes ua aliali mai. Afai e le amataina togafitiga i lenei laasaga, a maeʻa ni nai aso o le a amata ai se maʻi maʻi, o le atinae o le a alualu i luma. Muamua, e na o le paʻu e afaina ai, o lona uiga o le Achilles tendon, muso o le tamai povi (i tua), periota o le tibia. I lenei tulaga, o le tuusaʻo e faʻasaʻolotoina mai le mai, lea o loʻo i ai se manogi le lelei. Afai o le togafitiga o se ulutala o le gaʻo o se vae o le oona na filifilia sese pe amata foi ona tuai, o faʻamaʻi ogaoga pei o erysipelas, inguinal lymphadenitis, purulent varicothrombophlebitis e mafai ona atiaʻe. O le tele o taimi, e taʻitaʻia ai le faateleina o le gasegase o vaʻavaʻa ma elephantiasis o le vae pito i lalo. Sa i ai mataupu pe a amata ona togafitia le togafitiga o le mafuaʻaga lea o le sepesis.

Maʻisuka o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai le tele o faʻafitauli eseese, o le tasi o ia o le maʻi maʻi o le maʻisuka. O lona atinaʻe e amata i le leai o se lagona o le pito i lalo e fesootaʻi ma le maliu o tagata taʻitoʻatasi. E lagona lenei mea pe a uu le lima i luga o le vae (tumau tumau le malulu i le paʻi). E i ai ni tiga i le po. O faʻamaoniga e talitutusa ma se ulutala o le amataga. Ae o loʻo i ai se eseesega taua - e leai se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi. O le nofoaga o le ulupo e masani ona i luga o lima matua. E masani lava o mafuaʻaga o foliga o ni manua i sana i luga o le soʻo. O le isi eseʻesega mai le ulutala ulutala o se afaina loloto o le tele o le tele. O se maʻi suka o le maʻisuka e sili ona matautia i le masani ona masani ona i ai faʻamaʻi eseese, e oʻo atu ai i le galanrene ma le tosoina o le vae. O le tasi mafuaaga masani o le maʻi o le maʻisuka o le angiopathy agaʻi i luma.

Neurotrophic maʻi

O mafuaʻaga o lenei ituaiga o maʻi o le gaʻo o manuʻa ia i le ulu poʻo le tui. O le nofoaga o loʻo aʻafia ai i latou o le pito i luga o le mulivae poʻo se vaega o le kulupu i luga o le itu o le faʻasolosolo. Uluai - i le foliga o se lua loloto, o le pito i lalo o le ponaivi, tendon poʻo le maso. E le gata i lea, o la latou itu i fafo e le taua. Latou te faaputuputuina le tulei. O se manogi leaga e afua mai le manua. O tagata i totonu o le eria o le nofoaga o le ulcer hole ua le iloa.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faigofie lava e toe faʻafoʻi ai le faletila i totonu o le tino.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le chondroitin ma le glucosamine hydrochloride. O nei mea faʻapitoa e fesoasoani i le faʻafouina o le faʻaogaina o mea fesoʻotaʻi. Faʻafetai i le faʻalauiloaina o nei mea totino i totonu o le tino, o le avanoa e faʻaleagaina ai mea e gaosia ai cartilage ua faʻaitiitia pe faʻaitiitia.

E le mafai ona faʻaleagaina le gaioiga o le cartilage ao faʻaaogaina fualaau e le o le steroidal e maua ai mea faʻamaʻi-inflammatory i le taimi e tasi e pei o glucocorticosteroids, lea e le lelei le tuufaatasia ma Teraflex.

O lenei vaega e fesoasoani e taofiofia ai le leaga o meatotino o enzymes e fesoasoani i le faʻaumatia o le cartilage.

Faatasi ai ma le sao o le fualaau faasaina, e fesoasoani e faateleina ai le viscosity o le ola o le synovial.

Glucosamine Reviews

I le taimi nei i le maketi e mafai ona e mauaina ituaiga eseese o monosaccharide. E masani ona ofoina atu e le kamupanī Europa o fualaau faasaina e faavae i le glucosamine sulfate, ae o le Iunaite Setete e sili ona taulai atu i le gaosia o meaʻai ma pusa taʻaloga.

E mafai ona faʻatau mai fualaau faʻataina maualuga ma le taugofie o glucosamine i le faleoloa o Amerika i le initaneti Eicherb. Faatasi ai ma tagata pele o Rusia o mea taumafa taumafa o loo tu mai fafo o le Glucosamine MCM faigata mai Solgar. O le sauniuniga e aofia ai le 1500 mg o le glucosamine hydrochloride, magnesium, vitamini C, paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, aʻa faʻamau ma le sulfur.

O faʻamatalaga e uiga i lenei oloa mai Solgar i le tele o mataupu e sili ona lelei. O le faʻaopoopoga e laveaʻiina oe mai le sooga faʻatasi ma le tua, e fesoasoani ia te oe e te tu i luga pe a mavae ni manua, ei ai le lelei o le ita ma le afaina o le ola.

E matauina e le au oloa le tulaga sili ona lelei o le fualaau faasaina ma le leai o le sodium, lea e taua tele mo tagata ei ai le maualuga o le toto. O mea faʻapipiʻi vave e faʻamalolo ai le mumū ma faʻaitiitia ai le tiga, toe faʻafoʻi faʻatasi ma le agavaʻa i sooga.

Glucosamine o se vailaau masani ma saogalemu mo vailaau, e tutusa lelei ma le gaioiga a NSAID. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le faʻaumatiaina o mea e gaosia ai le cartilage e faʻagesegese ai, o le tiga ma le mumū e aluese. Ina ia ausia lelei le malosi o le toe faʻaleleia o togafitiga, e tatau ona amata togafitiga muamua aʻo leʻi maua ni suiga i le va o le sooga.

Maʻi faʻamaʻi (Martorella)

O lenei ituaiga maʻi maʻi e manatu e seasea. E mafua mai i le talaaga o le maualuga o le maualuga o le toto, lea e mafua ai le hyalinosis o puipui o tamai vaa ma o latou spasm e tumau pea mo se taimi umi. E sili atu ona tupu i le vaega o tamaitai o le matutua o le matutua (ina ua mavae le 40 tausaga). O le amataga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o se papule poʻo se vaega o le lanu mumu-cyanotic, faʻatasi ai ma sina tiga. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, latou te liliu atu i ni faʻaaliga. O se uiga iloga o le fomu o le hypertonic o le faailoga lea o le liona. Ulutala e vave oʻo mai i luga o vae uma e lua, e maua i le ogatotonu o le pito i fafo. E le pei o isi uma ituaiga, latou te atinaʻe malie. I lenei tulaga, latou te o mai faatasi ma tiga tiga e le faʻaitiitia i le ao poʻo le po. E maualuga le avanoa o siama faʻamaʻi.

Pyogenic maʻi suka

O le mafuaʻaga o maʻi pipisi o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi e mafua mai i le furunculosis, folliculitis, purulent eczema, ma isi. O lenei faʻamaʻi o uiga ia o tagata e maualalo le aganuʻu agafesootai. O le tele o taimi, o latou foliga vaaia e fesootaʻi ma le le tausisia o tulafono o le tumama. O gasegase o le pyogenic e tu toatasi pe i ni vaega i luga o le vae pito i lalo, i lona atoa itu. E masani lava e foliga mai e foliga mai e le o se mea lelei.

Uluaʻi togafitiga

Togafitiga o maʻi pipisi ole pito i lalo ole tino e tasi mo tagata maʻoti taitoatasi. E mafua lenei mea i le tele o mafuaʻaga e mafua ai ona faʻaalia. O le mea lea, e taua le faʻamaonia lelei o le ituaiga o maʻi. Mo lenei mea, o cytological, histological, bacteriological ma isi ituaiga o suʻesuʻega ua faia. Faʻaaogaina metotia faʻataʻitaʻiga. A maeʻa ona maua se faʻamaoniga saʻo, latou te amata togafitiga togafitiga. E mafai ona togafitia se maʻi o le pili, e ala i taotoga ma metotia faafomaʻi. O le faʻalavelave o togafitiga faʻapitoa e aofia ai togafitiga i le lotoifale e faʻatatau i le faʻamamaina o le manua mai mea o loʻo i luga o le pulutala ma mea e le o le tino, togafitiga ma vaifofo faʻapitoa ma le faʻaaogaina o suauʻu e faʻaalia ai le afaina o manuʻa ma le toe faʻaleleia o le epithelium. O le taua tele i le toe faʻaleleia o togafitiga o le physiotherapeutic ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

Faiga faʻavae

Taʻaloga faʻaogaina - o se taotoga taoto, lea e faia ai le faʻasalaga o le tino maliu ma le aveeseina o le taulaiga o le mumū. E aofia ai:

  1. Faʻaleagaina ma le aveeseina,
  2. VAC-togafitiga (togafitiga o vailaʻau) - togafitiga faʻasolosolo maualalo (-125 mmHg) faʻaaogaina o le sipuni e faia i le polyurethane. O lenei metotia e mafai ai e oe vave vave ona aveese mai le manua mai le manua ma fesoasoani ai e faʻaitiitia le edema i tafatafa o le ulutala, o lona loloto ma fafo, faʻaleleia le toto toto i totonu o masini mūmū o pito pito i lalo ma faʻagasolo ai le faʻavaeina o se mea fou. O lenei mea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli. O le togafitiga avanoa e maua ai se siosiomaga mūmū i totonu o le manua, o se mea e le mafai ona faʻamalosi i siama ma faʻamaʻi viral.
  3. Le auala mo togafitiga mo le togafitiga o le umi o le faʻamalolo, vevela ma isi maʻi o gaʻo.
  4. I le togafitiga o maʻi o le neurotrophic, o le metotia o le "vavaeeseina o le tino" e masani ona faʻaaogaina. O lona natura o loʻo taoto i le vavalalata o le metatarsophalangeal bone and metatarsal bone, e aunoa ma le solia o le tulaga faʻamaoni o le vae. O lenei mea e faʻaaogaina ai faafitauli ma le tele o le mamafa ma le tui o ponaivi.
  5. I le togafitiga o le Martorell's syndrome (hypertensive ulcers), o le auala o le faʻavaveina o le faʻaaogaina o fistulas, o loʻo faʻaaogaina, ma le faʻamoemoe o le vavaeeseina. O le taotoga e faia i pito o le ulupo.

Fomaʻi togafitiga

O le togafitiga ma vailaau e tatau ona o faatasi ma soo se taotoga. E mafai ona faʻatinoina e avea o se faʻamalositino tutoatasi mo nisi ituaiga o maʻi pipili, faʻaleleia ma le agavaʻa le atinaʻe. O togafitiga faʻamaʻi e vaevaeina i ni vaega se tele, e fuafua i le tulaga o le maʻi. I le laasaga muamua (o le taimi o le ulutala o le tagi), o vailaʻau nei o loʻo aofia i le faagasologa o togafitiga fualaau:

  • Vailaʻau faʻasolosolo lautele
  • O fualaau faʻasamaʻi (e le o le steroidal), e aofia ai ketoprofen, diclofenac, ma isi,
  • Antiplatelet sui mo le iniseti o tui: pentoxifylline ma reopoglukin,
  • Antiallergic drugs: tavegil, toso, ma isi.

O togafitiga i le lotoifale i lenei laasaga o loʻo faʻamoemoe e fufulu faʻamaʻi mai le maliu epithelium ma pathogenic bacteria. E aofia ai:

  1. Fufuluina o le fufuluina o vaifofo o vaifofo: vailaau oona, furatsilina, chlorhexidine, decoctions o celandine, manoa poʻo le chamomile,
  2. Faʻaaogāina o meaʻai ma vailaʻau faʻapitoa (dioxole, levomycol, streptolaven, ma isi) ma le carboneta (o se ofu faʻapitoa mo le sorption).

Ma le isi, e tusa ai ma le tulaga, e mafai ona faia le faamamaina o le toto (hemosorption). I le laasaga lona lua, lea o loʻo faamatalaina i le amataga o le faʻamalologa ma le faʻamaʻiina, o le faʻamaloloina o mea manogi mo maʻi o le gaʻo e faʻaaogaina i togafitiga - solcoseryl, actevigin, ebermin, ma isi, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, tolkoferon. O le natura o togafitiga i le lotoifale o loʻo suia foi. I le taimi lea, o loʻo faʻaaogaina ai ni ofu faapitoa faapitoa Sverderm, Hesispon, Algimaf, Algipore, Allevin, ma isi. I tulaga mulimuli ane, o togafitiga o fualaau faʻatau e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi, o le mafuaaga lea o le maʻi o le gaʻo.

Faʻaogaina o faʻafitiga i le togafitiga o maʻi pipisi

I laʻasaga uma o togafitiga, e tatau ona faia le faʻamalosi malosi. O le tele o taimi o lenei mea o le fusiina lea o le tele o laupepa o fusi o loʻo faʻatapulaʻaina meatotino, lea e tatau ona suia i aso uma. O lenei ituaiga faʻamalosi e faʻaaogaina mo le tatalaina o gasegase o le gaʻo. O le faʻalavelave faʻapitoa e faʻaitiitia ai le fulafula ma le lautele o veins, faʻaleleia le toto i le pito i lalo ma le faʻatinoga o le faʻaaogaina o le suavai. O se tasi o faiga faʻavaivai alualu i luma mo le togafitia o maʻi gaʻo matautia o Saphena Med UCV. Nai lo o fusi, e faʻaaogaina se pea o totini e gaosia. Mo le togafitiga o maʻi mama ma veins varicose, o loʻo faʻamalosia le faʻaaogaina o le faʻamalosi e faʻaaogaina ai le vailaʻau faafomai "Sigvaris" poʻo le "Copper" compression class II poʻo III. Mo le faʻalavelave faʻasalalau i pyogenic, stagnant ma isi fomu, e mafai ona e faʻaogaina ofu faʻapitoa faapitoa e taua o "Unna's boot" i luga o se faavae o le zinc-gelatin poʻo le "Air Cast boot".

Faiga faʻaletolosi

Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o togafitiga faafomaʻi, o se tasi o taualumaga o le physiotherapeutic (hardware) o loʻo faʻatulagaina i le faʻamalologa.

  • Togafitiga ma aʻafiaga le lelei i le lotoifale i totonu o potu potu o le Kravchenko. Fautuaina mo maʻi o le atherosclerotic (arterial).
  • O le faʻavaitaimi o le ultrasonic cavitation. E faʻamalosia ai le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi ma vailaau faʻamaʻi i vailaʻau vailaʻau e ola i totonu o le maʻi.
  • Lafoaʻi Laser E faʻaaogaina e faʻamalolo ai tiga tiga, faʻaitiitia le faʻaogaina o le faʻaogaina, ma faʻafaigofie le toe faʻafouina o le tino i le tulaga o meaola.
  • Suʻega faʻapitoa. E fautuaina e avea o se mea e pala, palauvale, faʻamaʻi ma le vasodilator.
  • O le radiation Ultraviolet ua faʻamaonia e faʻatele ai le tetee o le tino i faʻafitauli eseese.
  • Faʻafesoʻotaʻi ma le ozone ma le nitrogen (NO-togafitiga) - e fesoasoani i le faʻaleleia o le faʻamalosia o le okesene e sulu o le paʻu ma faʻamalosia ai le tupu aʻe o mea fesoʻotaʻi.
  • Mo le toe faʻaleleia atoatoa, e fautuaina le balneotherapy ma le fofo.

Togafitiga o faʻalavelave faʻapitoa ole maʻi pipisi

O nisi taimi e maua ai le ulua i luga o vaega tele ma le togafiti togafitiga e le maua ai ni taunuuga lelei. O le manua e tumau pea ona tatala, mafua ai le tiga o le maʻi. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea i le le atoatoa o le tino i se igoa faʻalauiloaina. I nei tulaga, ua fautuaina le paʻu o le paʻu ma se maʻi o le gaʻo. E maua mai i le papa poʻo le ogavae. O vaega o le paʻu o le paʻu, o aʻa, e avea ma ituaiga mea e faʻaolaina mo le toe faʻaleleia o le paʻu epithelium i le manua.

Tomai faʻavae i le togafitiga o maʻi pipisi

O le togafitiga o maʻi pipisi e faigata tele. E matua faigata lava ona faʻamamaina mea e aofia ai pulusala, lea e puipuia ai faʻamaʻi manuʻa ma le amataga o le toe faʻaleleia. O le taua tele o le faʻaleleia o le togafitiga o fualaau o gaʻo (aemaise lava i le faʻamalolo), togafitiga ma togafitiga faʻataʻitaʻi. E aofia ai le fufuluina lelei o le faʻasolosolo lelei ma togafiti ma teuteuga o vailaʻau faʻamaʻi, o latou togafitiga mulimuli ane ma ni mea e kuka ai le fale. O mea e sili ona lelei o le faʻaleagaina o mea totino o mea ia o le celandine, chamomile, calendula ma le tuʻuina atu o gaʻo. Latou te le gata ina faʻaumatia le faʻaleagaina o le gaioiga, ae e fesoasoani foi i le fausiaina o se epithelium talavou. A uma ona fufuluina, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o fualaau o loʻo mulimuli mai:

  1. Le mu o se manua mama ma le faʻamalosi o le ava o le propolis poʻo le vodka masani. Ma faʻaaoga le kulimi Vishnevsky, lea e aofia ai le talo birch. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu o le ichyol, lea o loʻo i ai mea tutusa.
  2. Mo faʻasolosolo taimi e le faʻamalolo ai le maʻi, faʻaaoga fusi uʻamea faʻapipiʻi i le tar. E faʻaaogaina i le manua mo 2-3 aso, ona sui lea i le fou. Ma faʻaauau pea seia maeʻa toe faʻaleleia.

Ole faʻafitauli faapitoa o le togafitia ole maʻi pipisi i le maʻisuka. O fua o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i lenei:

  • Malosiaga mai laʻau mamago o tatarnik. Fufulu le manua i le rivanol solution. Faʻasusu ma saunia paʻu. Faaaoga se fusi. Fafati i le paʻu i le taeao e sosoo ai, ae aua le fufulu le manua aʻo leʻi faia lenei mea. E le pine ae amata ona faʻamalolo le maʻi.
  • I se tulaga talitutusa, e mafai ona e faʻaaogaina pusa paʻu ua faʻafefiloi i le Golden Mustache suamalie poʻo le tuʻuina o laʻau i luga o se manua.
  • Faʻamaua ona fai le kusi falaoa. Palu leisi, kuka i le fale i soo se auala lava. Muamua, e mulumulu le uluaʻi i le uila na maua e ala i le susuina o pusi. Ona tuʻuina lea o se fasi falaoa i totonu (e tatau ona faʻamalulu). I le pito i luga o se pepa faʻapipiʻi pepa po o se paʻu pepa, ma se fusi fusi.
  • Goose gaʻo gaʻo mea manogi. 100 g goose gaʻo ma le 30 g o propolis malulu ua ave. Palu i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute. Liligi le suauu i totonu o le pusa ua faʻaalia. Ufiufi pepa pepa ma le fusi. O sea suauu e mafai ona saunia i le pata poʻo le gaʻo totonu o le puaa.
  • ASD vaega. O lenei vailaau faasaina e tatau ona faia i le tautala e tusa ai ma se polokalame ma i le taimi lava e tasi e faʻaaoga i fafo e togafitia ai maʻi.
    1. Mo le faʻafofoga tautala: faʻafefe 0.5 ml o le ASD-2 ile afa ipu (100 mg) o le lauti poo le vai. Faaaoga 5 aso. Ona ave lea o le tolu aso malolo.
    2. Fafo: ASD-3 vaega faʻaitiitia i totonu o le suāuʻu manogi (1:20). Aʻo leʻi faʻaaogaina le manua, ia togafiti i le perogone. A maeʻa ona faʻaalia se ata felanulanuaʻi i luga o le manua, taofi le fufulu ma le peroxide.

E i ai tagata e talitonu i le mana o upu faʻatau. E mafai ona latou faʻaogaina se togafiti e uiga i maʻi pipisi. Ina ia faia lenei mea, e taua tele le faia o se faʻavae masani, e aofia ai mea nei:

Mai se ato ma fatu fatu, aoina saʻo fatu e 77. E manaʻomia ona sasaa atu i totonu o lou alofilima ma alu i soo se vaeluaga o auala e lua. Sueina fatu fatu, tu i luga.O upu nei e tatau ona faalauiloa: "77 agaga leaga! Oe lele i soo se mea, Aoina mai le faʻapologa mai tagata agasala! Ma aveese mai maʻi mai ia te au, aveese i latou! Faʻailoa atu i latou i totonu o le vanimonimo o lena rot. Tuu le gasegase e nofo ai iina ma e le toe foi mai ia te aʻu. O laʻu upu e moni, o le poppy fatu o le paʻu. O mea uma na faʻamatalaina o le a taunuu, o le a faʻagaloina faamaʻi pipisi! AMEN! "

Trophic ulcer prophylaxis

E tusa lava pe maeʻa togafitiga atoatoa o le maʻi o le solo, e mafai ona toe foʻi. O le mea lea, e taua le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi. Ia mautinoa e taʻitaʻia faʻataʻitaʻi togafitiga faalua i le tausaga. Mataitu le tulaga o toto toto. O nofoaga e faʻamalolo ai maʻi, mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona lūlūina i le suauʻu e faʻaogaina i le vort, calendula poʻo le chamomile St. John. O loʻo ia i latou le malosi e toe faʻafouina ai le tino. E tatau ona aloese le mamafa o vae. E fautuaina e ofuina se ofutino faapitoa e faatupuina ai se faʻalavelave umi. Afai e mafai, ia faʻaaoga togafitiga i nofoaga o balneological. Faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le physiotherapy faʻamalositino, ina ia mafai ai ona e filifilia se seti o faʻamalositino e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le vaivai o vaʻa toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o le gaʻo fou.

Tuua Lau Faamatalaga