Igoa o fualaau faasaina mo se kulupu mole pancreatitis ma iloiloga

O se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga o le pancreatitis, lea e manaʻomia ai togafitiga vave. O fomaʻi mo pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le gasegase o le faʻamaʻi ma le faʻamalosia o le taimi masani. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ai ona maua se vave vave, o se tali vave lava e mafai ai e le maʻi mama ona malolo. O le mafuaʻaga autu o le 'aivalaʻau o le vave aveeseina o le mumū, aveese mea oona e le o mafatia ai le isi vaega o meaʻai.

O a mea e moe ai?

O auala togafitiga e filifilia taitoatasi, ae o le togafitiga lava ia o loʻo faia i totonu o se falemaʻi, pe a fai o le tagata maʻi o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O se tagata maʻi o loʻo sailia le fesoasoani mai le falemaʻi e tatau ona sauniuni, ona o le taimi muamua o togafitiga o le a avea ma sele.

O fualaʻau e tele naua tulaga lelei. O le tui malosi o le fualaau faasaina e fesoasoani i le taunuuga, i le taimi e tasi, o le aafiaga o le fualaau faasaina e tupu vave lava. O le toto o le pancreatitis o le vaega autu lea o le togafitiga, a aunoa ma nei mea, o le a le mafai ona toe faʻafoisia le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

E masani lava, o le i ai o lagona malosi o le tiga e faatatau i le mea sili ona mataʻutia o le maʻi. Talu ai ona o le muamua e faʻaaogaina le tino ma se aafiaga faʻapitoa.

Latou te mafai ona taofi le tiga ma taofia le faʻavaeina o le tiga. O le a le ituaiga o meaʻai e ave, o le a taʻuina ma filifilia e le fomaʻi fualaau, taʻitoʻatasi, talu ai e toʻatasi tagata maʻi e maua i le auala o le pancreatitis i auala eseese. A uma, o le faʻaofiina o se sui soʻo e iai sona itu i le tino. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai lenei gaioiga, o le faatonuina o le vailaau faasaina oe faasaina.

O le faʻaaogāina o le tino e talia pe a maeʻa ona faʻamaonia, o le mea lea e le fautuaina le tagofia o vailaʻau aʻo lei faia se suʻega a le fomaʻi. O le faʻaaogaina o vailaau o le a afaina ai le filifiliga o le faʻamaonia saʻo, lea o le a faigata ai ona filifili le auala tonu o togafitiga.
Pe a fai le suʻesuʻega ma filifili le togafitiga faʻamaʻi, o vailaʻau e faʻaopopoina e faʻaitiitia ai le maualuga o le faaleagaina i totonu o masini o le pancreas.

E taua i amataga amata e iloa ai faailoga o pancreatitis ma vave vave togafitiga. O lea o le tagata gasegase o le a mafai ona ola atoatoa, ma o le mumusu o le a le afaina ai le tino.

Ona o le atinaʻeina o le mumū i totonu o le gland, e tau atu ai i faʻalavelave i le galuega o le fatu maso, ate ma fatuga. Afai o le tagata ua afaina le tulaga faigata o le pancreatitis, ona faatonuina lea e le fomaʻi togafitiga ma sooupu e taofia ai faailoga uma o le togafitiga o le taimi ogaoga, e ese mai le tulaga lea e atiina ae pe a tulai mai le taimi masani o le faamai.

E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, o lapalai e mafai ai e le tino ona malolo, aveese le gaosia o enzymes mai le tino.

O le tele o le lelei, o le faʻamaʻi mai le puleaina o fualaau faasaina e tumau pea i totonu o le tino mo se taimi umi, e faatatau i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le auala tautala.

Le lelei o tamaʻi manu

I le vaega laititi o le pancreatitis, ma le tele o le faaleagaina i le pancreas, pe a le mafai e le tino ona tauaveina lana galuega, o le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e matua le faamalieina. Ua tupu le tagata afaina:

  • taʻavale
  • vili
  • o le gaioiga o le fatu maso ua vaivai,
  • le maualuga o le vevela
  • tiga e le mafai ona faʻafitia.

Faatasi ai ma ia faailoga, e le mafai ona e nofo i le fale, e manaomia e le tagata maʻi se fesoasoani faanatinati mai fomaʻi. Ma o le muamua i le togafitiga o le faamai o le a avea ma se avelaʻau.

Le aoga o le faʻaofiina o faiga mo pancreatitis.

  1. O le fofo e vave oʻo atu i totonu o le tino o le toto.
  2. O le vailaau faʻamaʻi e toetoe lava afaina vave.
  3. E le aʻafia e le kululu le gastrointestinal system, e le suia ai le filemu o le okeni ua aʻafia.
  4. O le taʻavale vailaʻau e tumau pea i totonu o le tino mo se taimi umi, nai lo le ulu atu i totonu o le tino i se isi metotia.

O a meaʻai e faʻaaogaina mo pancreatiti? E tolu ituaiga o laʻau o loʻo faʻaaoga mo pancreatitis. O nei taʻiala uma e iai se faʻamoemoega ma se aʻafiaga.

  1. Faʻamama le tiga.
  2. Le faʻaaogaina o le aʻafiaga o le tino.
  3. Lagolago le tino.

Painkill droppers

O le tagata manua ma le atinaʻeina o pancreatitis e lagona le le fiafia. I le laasaga muamua, o le tiga e malosi ma malosi, e mafua ai le tiga. O le tagata maʻi e atiina ae se tiga tiga, lea e mafai ona faaosofia ai se suiga i le gaioiga o le fatu ma toto toto, faʻaitiitia le toto maualuga, o le mea lea o le tiga tiga e tatau ona faʻaumatia vave. A leai, e mafai ona maliu le tagata maʻi.

E mafai ona ou inuina vailaau mo pancreatitis ma se osofaiga? O le ua afaina e leai sana aia tatau e faʻaaogaina ai vailaʻau e mafai ona faʻamafiesea ai le tiga, talu ai e ono mafai ona iloa suʻesuʻega le saʻo i le taimi ole suʻega.

A maeʻa ona maua le faʻamautinoaga, o vailaau oona e faʻamatalaina mo pancreatic pancreatitis. Faafetai i le faiga, o le a faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma o le a le tupu faʻafitauli.

E faʻavae i luga o le tulaga o le faʻavauvau tigaina, e faʻaaogaina ai mai le pancreatitis i le eseesega o tikeri.

  1. Antispasmodics - Papaverine, No-Shpa.
  2. Analgesics - Acetaminophen, Pentalgin.

O ia ituaiga o meaʻai e faʻamaonia pe afai o le tiga e agamalu.

Faatasi ai ma se faʻavavega o se faʻamaʻi faʻalaʻi, o loʻo iai faʻamaumauga o loʻo i ai le malosi.

  1. E pei o se antispasmodic fualaau faasaina, ua faatonuina Eufillin.
  2. Ina ia faʻamalieina le fulafula o le tino, vaifofo o le toto - Furosemide o le a fesoasoani.

O le polokalama e aofia ai Novocaine, sui mo le Somatostatin. Fualaau faʻasaina faʻatasi ai ma faʻamalosi faʻamalosi e faʻaaoga pe a tusia se osofaiga ogaoga o le maʻi.

Laʻau e le faʻafefeteina

O le maʻi pancreatic e faʻaalia i le maualuga o le faʻamalosia o enzymes e tatau mo le faʻapalapalaina o meaʻai ma le excretion faigata mai le tino.

I lalo o le faatosinaga a se mealilo, o le mumu o le gland e tupu, ona mate ai ona mea. O le mea lea, i le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le tiga o le tiga i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis, o faʻaoga e faʻaaogaina ai fualaau faʻasaina e faʻaaogaina e faʻasaina ai le faatinoga o enzymes talafeagai mo le faʻaogaina. E le gata i lea, o nei faiga e fesoasoani i:

  • i le faʻaumatiaina o le faʻanoanoa,
  • faaleleia atili o le gaioiga o le fatu maso,
  • faʻamautuina mea taumafa.

O se vailaau taatele e faʻafefe ai le mumu o le gland, o loʻo faʻapitoaina ai le pata ma Paracetamol. O le tuufaatasiga o fualaau faʻamaʻi-faʻamalama e fausia i luga o mafuaaga eseese.

  1. Tausaga.
  2. Faʻamatalaga o faʻamaoniga.
  3. Le lua o faʻamaʻi.
  4. Vaega o le atinaʻeina o togafitiga.

E masani lava, mo togafitiga o gasegase, Xylene, Contrick, poʻo a latou faiga tutusa tutusa o loʻo faʻatinoina. O na gasegase ua aafia i le osofaʻi o pancreatitis mo le taimi muamua e tuʻuina atu ai ni vailaau faʻamalosi e sili atu nai lo i latou ua ave i le falemaʻi ma le toe faia o le tulaga masani o le maʻi. O le vave lava e amataina togafitiga, o le itiiti ifo o taunuuga leaga.

Latou te faʻaogaina na ituaiga i totonu o le falemaʻi, i le fale o le faʻaofiina o fofo-inflammatory solutions e faasaina. A faʻapipiʻiina le faʻaogaina, e tatau ona sauniuni na aʻafiaga o le a aliali mai, talu ai ua vave ona pasia elemene aoga o vailaau i totonu o le tino o le tino. O le mea lea, ao le i faatonuina se suauu, e siakiina e le fomaʻi ma le tagata maʻi mo le auai o le tagata lava ia i se tali faapitoa.

Afai o le mumunia o le pancreas e le o le taimi e faʻaumatia, o le a faʻaumatia foi totoga (gaʻo, fatu) lata ane. O le mea lea, o faiga e iai faʻamaʻi-faʻaleagaina aafiaga e faʻamatalaina vave lava pe a maeʻa ona faʻamaonia.

Lagolagosua fesoasoani

O se tasi o auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o se matelaina o le fiaai. Afai e faʻaititia le pancreas, e masani ona faʻaaogaina se taumafataga matutu, lea e mafua ai le teenaina o meaʻai ma vai, e tatau ai ona faʻamalieina le tino i le tele e mafai ai, lea e manaʻomia ai le faʻaumatia atoatoa.

O le faʻagogogo o le matelaina o le matelaina e 2-3 aso, ma o le taimi nei o loʻo lagolagoina le tino e tagata laʻau. Mo se vaitaimi umi, e le faatagaina le tino e alu e aunoa ma le inupia ma le 'ai, o lea e manaʻomia ai e le tagata maʻi le faʻaofiina o le kulukose, faʻafefete i totonu o veins, lea e fesoasoani e puipuia ai le faʻamalūina ma le faʻaleagaina o le tino.

I le fale, e mafai ona e tuʻuina se masini fualaau faʻamaonia. Ae pe a mamafa le pancreatiti, ma le cholecystitis, ona matauina foi lea o le maʻi suka, e fautuaina le togafitiga fesoasoani i se falemai pe a iai meafaigaluega talafeagai e faamaumau ai le solia o faailoga, ma o le tagata maʻi e masani ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E ala mai i faʻataʻitaʻi, anti-inflammatory and support systems, o le a faʻamavae faailoga ma mu ai le mumu.

Pe a faʻafilemu le okeni maʻi ma amata galuega masani, e mafai ona faʻaauau le togafitiga i le fale, faʻapipiʻi i le laulauʻai ma faʻasologa a le fomaʻi.

E taua le manatua o togafitiga le faʻatagaina e mafai ona faʻalavelave ai le tulaga ma faʻaleagaina ai le tino.

Ituaiga o laumei

O le faamaʻi o se mumu o le mucosa pancreatic, o se taunuuga o le a muta ai ona faatino atoatoa e le okeni ana galuega. O le gaosiga o enzymes e manaʻomia mo le faʻaogaina o mea taumafa e faʻaititia, o mea le lelei e iloa ai - o le aisa, vomiting, manava, malosi, afaina, afaina, tiga. Toxins e faasolosolo malie ona faʻaleleia, faʻateleina uiga o le inu oona - vaivaiga, maʻi vevela, vevela, ma isi mea faapena. Ina ia maua se taunuʻuga faʻapitoa, e tatau ai:

  • Taofi le afaina,
  • Aveesea aafiaga o mea leaga,
  • Fai se malologa tumau mo le pancreas, e aofia ai le faʻaitiitia o le fuainumera o laulau na faʻaaogaina,
  • Faamama le tino o mea leaga, toxins,
  • Faʻamālōlōina galuega faʻapitoa.

Latou te togafitia le ituaiga o pancreatitis i totonu o se falemaʻi. E fia ni laʻau o le a faʻapipiʻi e faalagolago i uiga o tagata taʻitoʻatasi, soifua manuia lautele, tausaga, ma le setete o le polokalama puipuia. Faʻaaogā 3 ituaiga o meaola e iai le eseesega o le gaioiga o gaioiga.

Taimi o le vasega

E fia ni meaʻai e tuʻuina e faʻatinoina taʻitoʻatasi i tulaga taʻitasi. Mafaufau i le tulaga masani, ogaoga o le faamaʻi, o le i ai o maʻi faʻamaʻi, tausaga, faʻasalaga tagata taitoatasi. O tagata maʻi e maualuga le lamatia o faʻafitauli e tuʻuina atu i le aso i aso uma poʻo isi aso uma mai le 1 masina i le 6. O lenei vaega e aofia ai tagata e inu i le ava, tagata matutua, ma le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, oncology, ma o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi. Afai e vave vave ona toe faʻaolaina se tagata, e leai ni faʻafitauli, togafitiga faʻatasi ma le laʻau e taofi pe a uma le vaiaso. Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga, e tatau ona e tausisia se taumafa malosi mo le masina, ona faasolosolo malie lea e alu i meaʻai lelei.

Le tuufaatasiga o le kululu

E faʻamoemoeina taʻitoʻatasi i tulaga taʻitasi. E tele lava le tele o fualaau oona o loʻo i ai i le fualaau oona e iai ni auala eseese.

  • E faʻaaogaina suʻesuʻega e faʻafefe ai tiga. Faʻaitiitia vave le tiga i le vave e mafai ai. Faʻaaogā le Igomone, Faʻamatalaga.
  • I le i ai o le pipili, faʻalavelave faʻavave, faʻaaogaina antispasmodics - No-Shpa, Drotaverin, Papaverin. O le tulaga e faʻamaonia pe a maeʻa le 5 minute.
  • O mea faʻapitoa poʻo faʻamalosi malosi e faʻamatalaina pe a maʻi le maʻi o le maʻi, o loʻo i ai se mea e teʻi ai poʻo se tulaga latalata i lenei. E masani ona faʻaaogaina Novocaine.
  • Gordox ua faatonuina mo fualaau faasaina. O le fualaau faasaina e taofia le mumū, faʻaitiitia le fulafula, faʻafefe, faʻaitiitia le gaosiga o enzymes pancreatic, ma faʻamaonia le faʻamaʻiina.
  • Ina ia faamama le tino, aveese toxins, faʻaaoga Polydez, Hemodez. O vailaʻau e fesoasoani i le faʻamamaina o le inupia, faʻaleleia atili le soifua maloloina.
  • O le tuufaatasiga o le avelaʻau atonu e aofia ai vailaau faʻasaina pe afai o le pancreatitis e fesoʻotai ma se fomaʻi faʻasolosolo pe o iai foi ni faailo malolosi o le mumū. Faaaoga fualaau mai le vaega o fluoroquinolones - Ofloxacin, Ciprofloxacin.
  • Vitamini ma minerale e faʻalauiloaina e lagolago ai le tino. Ina ia faʻamaopoopoina le maualuga o monosaccharides, faʻatupulaia le malosi o le malosi i totonu o le pata e aofia ai le kulukose. I le puipuia o le faʻamalolo, faʻapipiʻi le folasia o le kulloride solution.
  • Ina ia faʻaitiitia le gaioiga o le pancreas, faʻaitiitia le numera o enzymes, Kontrikal poʻo ona analogues ua faʻatonu.

O le mea moni, e mafai ona e filifilia le tuufaatasiga o le kululu, e mafai ona e faʻatau le tino e aunoa ma le i ai o fomaʻi, ae o nei taualumaga e tatau ona mataituina e tagata tomai faapitoa, talu ai o taunuuga le lelei e mafai ona tupu.

Faʻaiʻuga pe a uma le faiga

O le polokalama e tatau ona faʻatulaga e tagata faigaluega agavaa. E manaʻomia fomaʻi e mataituina le alualu i luma o le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le tino.

  • Masalo o le faʻaalia o se tali atu i le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina. I lenei tulaga, o togafitiga e taofi vave, o le tuufaatasiga ua fetuunai.
  • Hematoma poʻo le tuʻimomomo. O le mea sili lea e mafai ona fai. Toeitiiti lava leai se taulaiga e totogi i se itu taua. E tupu i ni nai minute pe a uma le faʻaofiina o le nila. Ina ia faʻaitiitia le manua o le tino, o le vasofix e muamua ona faʻatonuina, tuu i le lima seia maeʻa le atoaga o togafitiga.
  • O le tino e tupu pe afai e le ulu le atigila i le vein, e amata ona tafe le vailaau i totonu o le mea vaivai. I lenei tulaga, e tatau ona vave faasaʻo le mea sese.
  • Faʻaleleia le ea i le ea pe a ulufale le ea i totonu o se vein. E masani lava e mataʻituina lea tulaga pe ana le vave ona aveese e le fomai le nila pe a uma le vailaʻau. O le pipiiina o se ipu toto e mafai ona oʻo atu ai i le oti.
  • O sepsis e seasea lava pe afai e le mulimulitaʻia tulafono o asepsis. O le gasegase o le toto, e faia ai masini e ala i se nila.
  • Necrosis poʻo le necrosis tissues e tupu i le faʻaofiina o se vailaʻau faʻamalosi poʻo le faʻatagaina o mea e sili atu.

E le tupu ni faʻalavelave pe afai o le aufaigaluega e nafa ma a latou galuega, e tuʻuina le tino i le falemai, ae le o le fale.

Contraindications

O le taualumaga lava ia e leai se faʻailoga. Ae o faʻasaina e fesoʻotaʻi ma vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina. O se tuusaʻo tuusaʻo o le i ai o tagata taitoatasi le le faapalepale i vaega, o se faʻaopoopoga o le faʻafefe i allergies. I lenei tulaga, o le fomaʻi muamua na iloa pe iai se allergy i soʻo se vailaʻau, fualaau. Afai o le tali o le ioe, o vailaʻau e filifilia i se tulaga maualalo maualalo o le atiaʻeina o se faʻafitauli faʻafuaseʻi. E le gata i lea, o antihistamines o loʻo aofia i totonu o le avelaʻau, lea e faaitiitia ai le ono tulai mai o se mea e le masani ai. E faʻasaina e faʻapipiʻi le faiga i le fale e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi.

Laʻau lelei mo le pancreatitis

E faigata le fai atu ma le manino o le a sili atu le aoga o le kululu. O le tulaga lautele, o le i ai o faamaʻi faʻamaʻi, o le natura, o le mamafa o le tiga, tausaga, o uiga taʻitasi e amanaia. E le gata i lea, o le agavaa o le fomai e taʻalo ai, e tatau ona filifilia fualaau sili ona lelei i tulaga taʻitasi.

Droppers mo le vevela

Faailoga o lenei fomu o tiga ogaoga tiga, vomiting faifai pea, manava, manava, vaivaiga, fiva. Togafitiga e amata i le toomaga tiga. Analgesics, mea e faʻaaogaina, faʻaaogaina o antispasmodics. O le filifiliga e faalagolago i le malosi, le natura o le tiga. A maeʻa lena mea, latou te amata ona faʻamalieina le afaina, faʻaitiitia le gaioiga o le pancreas, ma aveese toxins. Faʻamatala ni mea e ono faʻaogaina ai le alo o manu, lea e mafai ona aofia ai vailaau faʻasolosolo ma auala eseese o gaioiga.A maeʻa ni nai aso o togafitiga mamafa, latou te amata ona tuʻuina atu se kulupu faʻamalosi e faʻaleleia ai le soifua maloloina, faʻatupulaia le malosi o le malosi, ma puipuia le faʻamalolo. Togafitiga e tatau ona faia i se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

Fugalaau mo le pancreatitis masani

O loʻo faʻaalia i se ata vaivai o le falemaʻi, faʻalavelave faʻaalia. E i ai pea le le mautonu, vaivaiga, vevela taimi faʻavaivaia, suʻamuʻu, belching, mamafa i totonu o le manava. O le tiga i lenei tulaga e mafai ona i ai i le foliga o se spasm, patipati, lemu, faaumiumi pe le tumau. Togafitiga e faia i fualaau, susulu. Ae peitai, ina ia faʻaleleia le tulaga lautele, faʻaitiitia le toxins, faʻaititia le puipuiga o le puipuiga, faʻamalosia o meaʻai e mafai ona faʻatulagaina. I le tele o tulaga, e tuʻuina i totonu o le falemaʻi, o loʻo iai se tagata i togafitiga tumau. Vitamini, glucose e mafai ona faʻatino i le fale, ae o taimi uma lava i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

Suafa Fualaau

O le lisi o vailaau e filifilia e se fomaʻi mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le maʻi, faʻamaonia le faʻamaonia. I le tele o tulaga, o fualaau nei o loʻo faʻamatalaina:

  • Faʻalogo. Paracetamol analog. I le tuufaatasiga o le mea e tasi 500 mg. O loʻo i ai se aulotu, antipyretic, mea faʻasao-inflammatory. Contraindications - hypersensitivity i vaega, o le matua e oo atu i le 12 tausaga, faʻasolosolo, faʻatoʻa le toe maua.
  • Faʻamatalaga. O loʻo i ai se mea faʻapitoa o le analgesic, faʻapea foi ma antipyretic, anti-inflammatory. E faʻamaonia i le tulaga o faafitauli tau toto, faʻalepale tagata taitoatasi.
  • Leai-Shpa. Antispasmodic e faʻavae i le drotaverine. E gaoioi i luga o maso masiʻi o le vaega o meaʻai, e aunoa ma le faʻaleagaina o le motumotu. E le afaina ai aʻafiaga, e faʻamavae atoa mai le tino i le gasologa o le aso. E le o faʻamatalaina mo le le faapalepale o vaega, ate, le toe faʻavaivai, tamaiti i lalo o le 6 tausaga.
  • Papaverine. O le gaioiga malosi o le papachloride hydrochloride faatasi ai ma se meatotino antispasmodic. Faaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase e sili atu ma le 75 tausaga. O aʻafiaga e aʻafia ai e aofia ai le faʻaitiitia o le toto maualuga, maʻi tiga, vaivaiga, ma le gaioiga.
  • Novocaine. O le gaioiga malosi o le faʻasolosolo lea ma le faʻaaogaina o le faʻalogo. Tofia mo ogaoga tiga. Faʻaitiitia le aʻafiaga o le nerve, faʻagesegese le tuʻuina atu o aʻafiaga. O le faʻailoga autu o le faʻauigaina lea i vaega.
  • Gordoks. Galue i luga o le faavae o le malosi. O se inhibitor protease, e maua mai i mama o povi. Faʻauma le le lava o enzymes e le mafai ona maua e le tagata maʻi maʻi, e aʻafia ai le faʻamalosi totoga. Faʻailoa atu ma le faʻamaonia o le pancreatitis, le toto i totonu.
  • Haemodesis. Suavai suamalie vaifofo ma le faʻamamaina o aʻafiaga. Faamama le tino o toxini, mea leaga. Ua matua aveesea atoatoa e fatugaʻo. E le faʻamaonia i le fomaʻi o le bronchial, le faapalepale i vaega, afaina o fatugaʻo, vailaʻau o le cerebral.
  • Ofloxacin. Vailaʻau faʻasolosolo lautele. Tofia i le i ai o faʻamaʻi i le gastrointestinal tract.
  • Ciprofloxacin. O se sui o le antimicrobial o se vailaʻau faʻasaʻo lautele.
  • Taavale. O le vailaʻau malosi o le aprotinin e faʻaitiitia ai le gaioiga o enzymes pancreatic, ma taofi ai a latou faʻaleagaga. Faʻailoa atu i le tino pancreatitis, totoʻa toto.

I le i ai o le tagata le faapalepale i se vailaau faapitoa, o lona faʻasologa o loʻo faʻatulagaina.

Fomaʻi iloilo

O tagata tomai faapitoa uma lava e malilie i se mea se tasi - o le pancreatitis ogaoga e le mafai ona togafitia i le fale naʻo ia. I le tulaga o le fesoasoani le lelei, o le mea e teʻi ai le tiga, o le faʻaitiitia o le toto, o le soona inu, o le faʻamaʻavaveina, puʻeina o le lotofuatiaifo e mafai ona tupu. I le tulaga o tiga matuia, e tatau ona vave valaʻau oe i se taʻavale a le falemaʻi, aua le faʻaaogaina ni mea seʻi vagana ua taunuu fomai, leai-Shpa, Drotaverin e faatagaina.

Patient Reviews

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, o le a matou fiafia e toe iloilo le laumei mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Faʻavae:

"I le tulaga o se mea e sili atu ona faigata, ou te faʻalauiloa atu le vailaau i se auala vavalalata poʻo se mea faʻapitoa. Ou te faʻafefiloi se pusa o le sodium chloride faatasi ai ma se ampoule o le analgia, spazialgin, papaverine. O le galuega autu o le faʻasaʻolotoina o le spasm, anesthetize. O fualaau nei uma mo lenei faamoemoe. Ou te ulu i totonu o se tuila, e tusa ma le 6 kupita. Ou te faapipii i totonu o le papa, pe afai o se agaalofa - ma le le fiafia. Toe tatala i ni nai minute. "

Andrey:

"O loʻu toalua o se fomai, faatasi ai ma se tulaga faigata na ia togafitia ai au, faatulaga le faiga. O vailaʻau uma o mea ia na faʻaulu muamua i le falemaʻi. E fesoasoani tele. Ia mautinoa o meaʻai, malolo. O taimi taʻitasi, e tafe mai ai aʻu e le glucose, vitamini. "

O le a le pancreatitis?

O le pancreatitis, o se aga masani le faauigaina o se faʻalavelave atoa o faʻalavelave faʻaleagaina lea e atiina ae i le paʻu o se tagata maʻi faapitoa.

O le inflammation e mafai ona le gata ma le tumau, ma mafua ai se afaina tele i le okeni faapitoa.

O faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o enzymes e maua mai i le uʻamea e le amata ona galue i le nofoaga saʻo, ae i le uʻamea lava, e faʻaosoina ai lona lava gaʻo.

A maeʻa lenei mea, o le enzymes ma le toto e salalau solo i le tino atoa o le tagata maʻi ma faʻapogai ai le gasegase ogaoga ma le matautia o le tino.

O le tele o taimi, o le pancreatitis ua faia ona o le i ai o maʻa i le gallbladder ma le tele o le inu.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

E le gata i lea, o le tagofia o meaai, malulu, herpes, appendicitis poʻo allergies mea taumafa e mafai ona avea o se mea faʻaosofia.

O le faʻamaʻi e aliali mai i nei lava faʻamaoniga: o le tiga i totonu o le manava, o le ogaoga o se mea e masani ai, leu ma le vomiting, faʻateleina le sosolo, tachycardia, vaʻaia, faʻaitiitia ma le teʻi.

Latou te togafitia pancreatitis ma le fesoasoani o togafitiga fualaau faasaina, togafitiga faa-fomaʻi ma se fualaau.

O le mea pito sili ona taua o le manatuaina o le masani o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia e matautia tele mo le tino, aua e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga i le tino.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi

Kontrikal e aʻafia i se vaega o fualaau oona lea e aʻafia ai le totoina ma le gaioiga o enzymes pancreatic. O se inhibitor hemostatic and proteinolysis.

O le fualaau faasaina e mafai ona aveesea le totoga e mafua mai i le tele o vailaʻau ma fualaau oona e tau ai le vein thrombosis. E le gata i lea, e faʻamavaeina ai auala e faaleagaina ai le gland i le taimi o le pancreatitis.

Kontrikal ma pancreatitis e pulea ai le enzymes e natia e le gland ma e manaʻomia mo le faʻaleleia masani.

I le taimi o le pancreatitis, o le tino e maua ai le tele o enzymes, o lea latou te eliina ai le gland lava.

O ia ituaiga mea e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati ma inhibitors proteinase, lea o lenei vailaʻau.

O le gaioiga o le fualaau faasaina, e pei o le hemostatic, o le vaeluaina lea o fusi toto. O lenei faagasologa e masani ona taua o le fibrinolysis.

Afai e faʻapupulaina, ona i ai lea o le totoina o le toto ma ituaiga eseese o le toto.

O lenei mea e mafai ona mafua ai tulaga faʻaleagaina poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti e faʻafefe ai le toto. E i ai nei ituaiga toto e tafe ai.

O le a le mea e aofia ai le vailaʻau ma pe faʻapefea ona gaosia

I le taimi nei, o le Contred e tasi le ituaiga o faʻamalolo - o se vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o se fofo mo le puleaina o le tino. O lona uiga, i ampoules. I le ituaiga pepa, e le o maua le vailaʻau.

Aprotinin e taua o le mea galue, ma mannitol e faʻaaoga e fesoasoani ai.

O le tasi faʻamalama o le vailaʻau faʻasaina e aofia ai le tele o aprotinin ina ia tutusa lona gaioiga ma le 10,000 iunite o le antitrypsin.

I falemaʻi, Kontrikal e tuʻuina atu i ai le saline physiological tuʻuina i totonu o se pusa tioata.

I le ampoule e lua mililiters o sea ituaiga fofo - o le mea tonu lava lea e manaʻomia e saunia ai le fagu o Contred.

E tasi le pusa e aofia ai vailaʻau e 10 o le mea gaʻo ma le saline physiological.

E fautuaina le teuina o faʻasologa i totonu o se nofoaga faʻasalaga, e natia mai le sosoʻo o le susulu o le la. E le sili atu i le 26 tikeri Celsius le teuina o le vevela.

E faʻapefea ona faʻaaogaina galuega faʻatasi ma pancreatitis?

O le vailaau oona ua fesiligia ei ai le tele o mea lelei. O latou nei:

  1. Puipuia proteins mai le vevela.
  2. E i ai se aafiaga lelei i fibrin fiber i totonu o masini.
  3. Faʻaputuina le metabolism i le pancreas.
  4. Faʻataʻitino le maualuga.
  5. Faʻaitiitia le gaoioiga o le enzymes o le okeni o loʻo fesiligia, lea e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le pancreatic necrosis.

Faatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis i le tino, trypsin, chymotrypsin ma le kallikrein ua maeʻa ona gaosia.

O le vailaʻau o loo fesiligia e mafai ona taofia ai i latou, maua ai aʻafiaga, ma puipuia ai le gaʻoina o le tino o siama.

O le a le taimi e faʻasolo ai faʻasalalauga

O le vailaau e pei o se vailaau masani, lea e masani ona faamatalaina o se fualaau faasaina lea e togafitia ai le tele o pathoces.

E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. Taʻaloga i luga o le prostate poʻo le pulumu.
  2. Amniotic fluid embolism.
  3. Manua.
  4. Faʻafefe muamua, taimi, ma pe a maeʻa galuega.
  5. Tuʻuga e mafua mai i le faʻasalaga o le tino.

I nei tulaga, ua faʻaaogaina le Contrycal e taofi ai le toto. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi:

  1. Necrosis o le gland.
  2. Lapatai pancreatiti.
  3. O foliga masani o le pancreatitis, lea e masani ona leaga.
  4. Faateleina le fibrinolysis, faʻaosofia ai le faʻapapa toto.
  5. Mumu mumu na tupu ina ua uma le taotoga.
  6. Quincke le edema.
  7. Faʻaleagaina le tino.
  8. Setema tala o ituaiga uiga eseese.
  9. Faʻatasi ai ma le tele o mea e faaleagaina ai le tino.

I le avea ai o se puipuiga, e faʻaaogaina ai Contrical i ia tulaga:

  1. Manumalieina o le gland e mafua mai i le taotoga (postoperative pancreatitis).
  2. Faʻafiafiaga pe a uma le taotoga.
  3. Ituaiga eseese o le toto.
  4. O le gaʻo tino pe a faamanualia le tino poʻo le ulu.

E le gata i lea, ua faatonuina Kontrikal ina ia puipuia le leiloa o le toto ma faaitiitia ai le toto mo le felauai i le taimi o le ogatotonu o le toto e mafua ai le faapipiiina.

Faʻamataʻuga itu ole Contricole

Togafitiga ma le fualaau faasaina e fesiligia e mafai ona faaosofia ai ni gaioiga e le manaomia o le tino.

O le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i se faʻalavelave lavelave ma se tali atu i le lotoifale. Afai e toe faʻataʻitaʻiina le vailaʻau, ona oʻo lea i le 5% o aʻafiaga i le itu.

O aʻafiaga le lelei masani o le tagofia o fualaau faasaina e aofia ai mea nei:

  1. Faʻaitiitia o le toto.
  2. Loto o le fatu.
  3. Faʻaauau soo, faatasi ai ma le vomiting.
  4. Manatu o le mafaufau.
  5. Fomaʻi.
  6. O le amataga o le faʻailogaina.
  7. Faateleina le fatu toto fatu.
  8. Alu
  9. Faʻasolosolo i le lotoifale i le nofoaga na faʻamaʻi ai Contrical: edema, lanu mumu o le paʻu ma le tiga i le vaega o le paʻu o le paʻu.

O le masani masani o le fatu o le creatinine e tupu mai i lona lava taimi pe a uma ona ave i tua le vailaʻau ma e le manaʻomia ona fetuunai.

O le gase ma le vili e masani lava ona afaina i le televave o le pulega o fualaau faasaina, o lea e tatau ai i tagata fomai ona faia lenei mea ma le lemu.

O se faʻafeiloaʻiga o le maʻi e mafai ona laʻititi pe taua. O faʻamatalaga nei e faʻaalia ai lona atinaʻe:

  1. Lanu mumu.
  2. Itching
  3. Rash.
  4. Faʻasusu o le sulu.
  5. Fuga o le pharynx.
  6. Faʻavevesi poʻo le taofi o le fatu fatu.
  7. Vavave.
  8. Quincke le edema.
  9. Malosiaga Anaphylactic.

Afai e tulai mai se allergy, e tatau ona vave aveeseina le vailaʻau ma sui i analogues.

Auala e faia ai le Faʻasalaga

Mo le muamua pancreatitis, e tatau ona ave le vailaʻau i lenei mea: Muamua, e 300 iunite o fualaau faasaina e faʻatonutonuina i le tagata maʻi. O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina le tafe po o le vaitafe.

O le togafitiga tausiga o le 20-30 afe iunite i le itula, ae le sili atu i le tulaga masani luga.

Afai o le tulaga o se tagata e faʻasolosolo, o le a faʻaitiitia i le 200,000 iunite ma e faʻatautaia seia maeʻa ona toe faʻafoʻi le maʻi.

I le taimi o le faigata o le masaniga o le faʻamaʻi, ua suia le vailaau: o le aofaiga muamua o le vailaau faʻamaina e le silia le 50,000 iunite. E tasi le 6 aso o lo o tafe ai le metena.

Ina ia puipuia le ituaiga o pancreatitis, o loo faia ai Contrycal e faapea:

  1. A o le taoto, 200,000 iunite.
  2. A maeʻa ona faʻatinoina, o le vailaʻau e faʻatonutonuina le 100,000 i le 6 itula mo aso e lua.

Ina ia faʻafefiloi le vaifofo saʻo mo le kululu, e tatau ona e faʻaopopo le vaifofo o le physiological, lea e faʻatau atu i ai, i le koneteina ma le vailaʻau.

I le taimi muamua, o loʻo faʻafefiloi Contred ma le 2 mililiters o le saline, ona faʻatasi ai lea ma nisi ituaiga o fofo. Faʻaaogaina i lenei mataupu e tatau ona faʻatalanoaina e se fomaʻi agavaa.

E tatau ona manatuaina ao vave ona faʻaaogaina le konekarate, e tatau i fomaʻi ona suʻe se suʻega e fuafua ai le maualuga o le lagona.

Afai e leʻi faʻaalia le tali, ona mafai lea ona e ulufale i le meafaigaluega, tuʻuina atu i le tagata soʻo se vailaʻau antihistamine mo le toe inisiuaina.

E tatau i fomai ona tausisia faatonuga mo le ulufale atu i le konekarate: e le sili atu le vave nai lo le 5 milliliters i le minute.

Faʻasalaga o le faʻamanuiaga Kontrikal e le o faʻamaumauga. Ae afai e tulai mai sea tulaga, ona mafai lea e se tagata ona aafia i aʻafiaga sili ona ogaoga poʻo ni mea na afaina ai.

E maitauina e le oi ai le vaifofo, o le mea lea, o fomaʻi e sili atu le togafitia o togafitiga o le faʻalavelave.

Auala e togafitia ai tamaiti fou

O le mea moni e faapea, o le vailaʻau o loʻo fesiligia e mafai ona faʻataʻitaʻiina e oo lava ile pepe. O le mea pito sili ona taua o le matauina saʻo o vailaau na faatonuina e lau fomaʻi.

I le tulaga o fomaʻi, latou te iloa o le fua aupito maualuga o le feteenaiga mo le aso e 14,000 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.

Afai e sili atu le mamafa o le tamaititi i le sili atu i le 5 kilokalama, ona faia loa lea o le togafitiga i fuataga mo tagata matutua.

Faʻafefea fesoʻotaʻiga faʻatasi ma isi vailaʻau

O le vailaʻau o loo fesiligia e masani lava ona faʻatulagaina e tutusa ma le faʻafoega o se isi fualaau.

O lenei mea e taʻu mai ai e tatau i le tagata tomai faapitoa ona amanaʻiaina le tele o faʻaaliga oa latou fegalegaleaiga:

  1. E le tatau ona faʻasalalau faʻasolosolo faʻatasi ma se vailaʻau peta-lactam ma fofo o loʻo i ai lipids, amino acids ma dextran.
  2. O le sooupu e fesiligia e mafai ona taofia le aoga o urokinase poʻo streptokinase.
  3. Afai o loʻo faʻatautaia le totoina o le toto i le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻataunuʻu umi.

Mo le puipuia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ai ona amanaʻiaina ia vaega ua faʻailoaina aʻo leʻi faʻaaogaina le konekarate.

Analogues o fualaau faasaina

I luga o fata o vailaʻau faʻataʻitaʻi o loʻo i ai le tele o fualaau oona - analogues ma fualaau oona - synonyms o fualaau o loʻo fesiligia.

Fualaau faasaina - upu tutusa - o fualaau faasaina ia o fale talimalo e talitutusa ma le konekarate, ae e eseese a latou gaioiga. E aofia ai Gordoks, Ingiprol.

Sauniuniga - analogues - vailaʻau o loʻo aofia ai mea gaosi e tutusa ma Contrycal. O latou nei: Aprotex, Vero - Narcap.

Afai e te manaʻomia e sui ia Contrical, o le filifiliga o le vailaau faʻatau e tatau ona faʻatautaia e se tagata poto faapitoa.

O le tau o le fualaau faasaina e fesiligia e fesuisuiai e fuafua i luga o ituaiga faleoloa o le a faatauina i totonu.

O le aofaiga mulimuli e sau mai le 600 i le 900 ru, lea e le maua ai Kontrikal i vaega uma o le faitau aofaʻi.

Vitio aoga

O le tiga ogaoga i le pito i luga, o le vomiting i le talo, o le nausea e mafai ona faʻaalia ai le pancreatitis - mumū o le pancreas.I lenei faʻamaʻi, o le elemene oona e gaosia mai le tino, nai lo le tuua o le duodenum, nofo i totonu o le gland ma amata ona eli. E mafua ai le faʻamalolo o toxins ua faʻamalolo i totonu o le toto, oʻo i fatugaʻo, fatu, mama, mafaufau ma faʻaumatia a latou tui. Ole vavalalata ole vailaau mo pancreatitis o le a aloese mai na taunuuga, faʻamaonia le faʻafefe.

Faailoga o Pancreatitis

O le pancreas o loʻo faʻapipiʻi ai enzymes faʻamaʻi ma hormones e faʻasaoina ai le polotini, gaʻo, gaʻo gaʻo gaʻo - insulin, glucagon, somatostatin. O le okeni ei ai se foliga lautele ma o loʻo i le pito i luga, i tua o le manava, o loʻo vavalalata vavalalata ma le duodenum. O le uʻamea e tusa ma le 70 g, o le uumi e eseese mai le 14 i le 22 cm, lautele - mai le 3 i le 9 cm, le mafiafia - 2-3 cm.

O le mumu o le pancreatic e mafai ona tupu i foliga lapopoa ma le tumau, o le faʻamaʻi o le falemaʻi e ese. O le tino pancreatitis e matautia, e pei o toxins e mafai ona faʻaosoina ai le necrosis o tisipenisione o le gland ma isi totoga, faʻamaʻi, purulent process. E oʻo lava i togafitiga faʻapitoa i faʻaonapo nei, o le tino e 15%.

E leai se ata o le falemaʻi i totonu o le pancreatitis, o le mea lea, e manaʻomia suʻesuʻega faaopoopo mo se faʻamaonia saʻo. I le tino o le faʻamaʻi, o masaniga sese e masani ona faia i totonu o le paʻu, lea e mafua ai le tiga i isi totoga, faʻalavelaveina le felauaiga o meaʻai e ala i le manava ma le gaogao. I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi e faʻaalia ai lava i faailoga nei:

  • ogaoga tiga i le pito i luga, alu i le itu tauagavale, tua,
  • taʻavale
  • vomani ma le talo, lea e le aumaia le toomaga,
  • fufulu
  • faʻamaʻi
  • e mafai ona tupu, e mafai ona tupu, faʻatasi ai ma le samasama o le paʻu, o le mimiti pogisa, moli feʻalo,
  • i nisi tulaga, e foliga mai o ni mea e matala i tafatafa o le pusa po o le itu tauagavale o le manava, o nisi taimi ma se tulu samasama.

I le mumusu tumau i le pancreas, o suiga e le mafai ona suia e tupu. E sosolo, e vaapiapi le laina, o vailaau e suia i se mea e fesoʻotaʻi ai, ona o le a le mafai e le okeni ona faʻataunuʻuina ana galuega, ma o le faʻasolosolo o elemene oona ma hormones ua faʻaitiitia. O le pancreatitis o loʻo faʻaalia i se ata o le falemaʻi, o ona uiga e faigofie lava ona fenumiai ma isi faʻamaʻi o le tino.

O le maʻi e amataina lemu ma e le o ia lagona mo se taimi umi. O faʻamaʻi e iloa ai o ia o se tiga tumau pe oʻo i le manava, lata ane i le itu tauagavale o le hypochondrium, e mafai ona tuʻuina i le pito i lalo. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le nausea, vomiting, belching, sunburn, o se tofo suamalie lē lelei i le gutu. E mafai e le diarrhea ona fesuiaʻi ma le manava, faʻatasi ai ma vaega o feʻai o meaʻai e leʻi faʻaaogaina. Paʻu o le mamafa o mea mamafa, o le faʻaalia o vailaʻau vaʻaia e mafai. Talu ai ona o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le inisalini, o le pancreatitis e masani ona o faatasi ma le maʻisuka.

Vailaʻau mo le tagata matua pancreatitis

I le mauaina o faailoga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma faia suʻesuʻega. Ma, e tusa ai ma iuga o suʻega, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga togafitiga. Ua aiaia ai mo gaioiga e faʻatatau i:

  • toomaga mai tiga o faailoga,
  • aveeseina o le mumu i le pancreas ma okeni lata ane,
  • faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le enzyme o le pancreas,
  • puipuiga o faʻafitauli.

O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o le manuia. O fualaau uma mo le pancreatitis i tagata matutua e tatau ona ave e pei ona faatonuina e le fomai i le metotia faatonuina. Mo le togafitiga o le pancreas, antispasmodics, antacids, sauniuniga o le antienzyme, ma le N-2 poloka poloka. Vaʻaia ai soʻo se mea e aofia ai le polypeptide aprotinin. I le tutusa ai ma le inuina o vailaʻau, o loʻo faʻatulagaina ai taualumaga e faʻamamā ai tino o panicreatic enzymes, meaʻai.

Antispasmodics mo pancreatitis

Ina ia faʻaitiitia le tiga i le faʻaogaina o le faʻaoga, e faʻaaogaina antispasmodics. Latou te maua se lagona mafanafana i musele malie, lea e faafaigofie ai le aveesea o enzymes i luga o le ala mai le pancreas. Antispasmodics o se fuataga le tumau: o le taimi lava e maeʻa ai a latou gaioiga, o le a toe foʻi mai le tiga, o le mea lea e tatau ona faʻaoga le togafitiga autu i le faʻamautuina o le galuega a le tino. I le taimi o le faigata tele, ua faatonuina ai e le fomaʻi le iniseti o le tino, poʻo le faʻalavelave faʻaleagaina, e le o se mea faʻaletonu. I le mumulu faifai pea, o laulau e faʻaaoga.

Ina ia faʻaitiitia le tiga, leai-Shpa (Hungary) poʻo lona faʻasologa Drotaverin e masani ona faʻataʻitaʻiina. O le gaioiga malosi o nei vailaʻau o le drotaverine hydrochloride. O le meafaigaluega e faʻamalolo ai maso maso o le vaega o meaʻai, suauu mūmū, pelelects, gall vess, vaʻa vaʻai. O le aʻafiaga o le fualaau faʻamaʻi pe a uma le faʻafofoga tautala e tupu i le kuata o le itula, pe a uma le tui - i le minute lona lua. I le vevela tele o le gland, ua faatonuina ai:

  • mo le tuiina o le intramuscular: 2 ml o fofo i le taimi,
  • faatasi ai ma se iniseti matautia o le 2 ml, o le oloa ua faʻavaivaia i le 8-10 ml o le vaifofo o le sodium chloride, faʻaaogaina lemu i le lima minute,
  • pusa: o le averesi o aso taʻitasi o le 80 mg, o le fua maualuga o aso taitasi o le 240 mg.

Faʻalelei le tiga Papaverine, o le mea galue malosi e tutusa ma le igoa o le vailaʻau. O vailaʻau e faʻafesoʻotaʻi ai maso masiʻi o le urogenital digestive ma le manava o le tino, faʻamalo le vavao o le valve, lea e nafa ma le faʻamaligiina o le sua mai le pancreas. O tagata gaosi oloa e faʻasaʻo le vailaau faʻamalosi i pepa o mea, mea faʻapitoa, inisiua. Fualaau oona mo tagata matutua:

  • pulu: 40-60 mg 3-4 taimi i le aso, o le fua maualuga o aso taitasi e 0.6 g,
  • asiasiga laiti ma iniseti mo le pancreatitis: 0.5-2 ml o le lua pasene solution, o le maualuga pito i luga o le 5 ml, o le dose i aso taitasi e 15 ml.

O le platifillin e faʻaitiitia ai le vavave o maso o le manava, ma faʻaitiitia ai le leo o muso mumu o le alalele lects ma le vevela. O mea gaosia eseese e maua mai ai se antispasmodic i le ituaiga o laupepa po o le injections. Mo le toomaga o le tiga ogaoga, o le inisiua ua faatonuina: o le fofo o loʻo faʻafoʻiina i se auala faʻapitoa 1-2 ml lua i le tolu taimi i le aso, o le maualuga pito i aso taitasi o le 15 ml, e le sili atu i le 5 ml le tasi.

Atropine e faʻafeiloaʻi maso mūmū o le faʻaogaina o meaʻai, poloka aʻafiaga i le acetylcholine, se neurotransmitter e maua ai le faʻailoga o le neuromuscular. O le tele o mea gaosi oloa e maua mai ai meaʻai ma inisiua. Ina ia faʻamalieina se tiga ogaoga, o le 1 ml o le 0.1% fofo o le atropine sulfate o loʻo tui faʻafuaseʻi lua i le tolu taimi i le aso. O le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua i luga o le tino, fatu, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Enzymes ma anti-enzyme sauniuniga mo pancreatitis

Ina ia faʻamaonia le taua o le vai gastric, ua faatonuina e le fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai vailaʻau e suia ai le 'elemene oona e gaosia mai e le pancreas. O le amylase lenei, lea e faʻateleina ai le liua o le suka i sugars, faʻapea foi le protease ma le lipase (o le mea muamua na vavaeina ai le tuufaatasiga i le va o mea amino i proteins, gaʻo mulimuli). O tapenaga o le Enzyme mo pancreatitis e lagolagoina ai le galuega a le pancreas, fesoasoani e aloese mai lona faʻaogaina, ia faʻatau lelei meaʻai, e faʻamalo ai le manava, gaioiga, afu, ma le faʻamalosi.

Mo togafitiga o le pancreatic, o vailaau o le enzyme o loo aofia ai le pancreatin ua faatonuina. Na te talepeina gaʻo, proteins ma gaʻo, ma sui le amylase, lipase, protease:

  • Feso. I le faʻaopoopoga i le pancreatin i le tuufaatasiga - hemicellulose, vailaʻau vine pusa. O vailaʻau e faʻateleina ai le faʻalaumalieina ma le faʻaleleia o meaʻai, ae faʻapea foi le malepeina o le fiber, le faʻaleleia atili o le pulelele, ma faʻaosoina le lipase. Fai: 1 le laulau i le aso pe a oʻo i le taimi o se taumafataga.
  • Creon. Faiga faʻavae - capsules 150, 300, 400 mg o pancreatin. O le tui e faʻalagolago i le ata o le maʻi, na faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga.
  • Panzinorm 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o capsules, inu 1 papalama ma mea taumafa i le tolu taimi i le aso.
  • Digestal. Faiga faʻavae - taʻavale. Ave i tua poʻo le taimi o se taumafataga 1-2 pcs. faatolu i le aso.
  • Mezim 10000 ma le 20000. Fausia i totonu o laupepa, capsules, timuga. Ave muamua pe a uma le taumafataga o le 1-2 pc. tasi i le faatolu i le aso.

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic, e tatau ona taofia lana gaoioiga. Mo lenei mea, ua faatonuina ai e le fomaʻi le pulega le lelei o sauniuniga e taofia ai. I latou e tatau ona tatou faamamafaina Contrycal po tutusa Aprotinin. Latou inactivate le protease, ei ai aafiaga inhibitory i luga o le faiga kallikrein-kinin - o se vaega o polotini o loo aafia malosi i pupuga, o le toto clotting, na mafua ai le tiga.

Fula o le pancreas mafua manava secrete aofaiga tele o acid hydrochloric. Faateleina le maualuga o le eletise o loʻo faʻataʻamilomilo ai masini, mafua ai le ogaoga o le tiga, faʻamaʻoʻese le enzymes digestive. Ina ia faaleleia ai le aafiaga o oloa enzymatic ma e taofia ai le faaleagaina o le pa le manava, fomai faatonuina antacids, o lona galuega o le neutralize acid hydrochloric. O vailaau faafomai o lenei vaega o loo faamatalaina i se mea e afifi ai, puipuia mai aafiaga leaga, faaleleia le suauu o bicarbonates, ma puipuia ai le taoto.

O mea autu o loʻo faʻaaogaina o mea faʻaaoga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreas mumū o le magnesium ma le alumini. O formulations faaitiitia ai le tulaga o le acid hydrochloric, umia choleretic, aafiaga tui faagase le lotoifale, i ai se aafiaga laxative, faaleleia secretion bile, aveesea flatulence. O vailaau faʻamaʻi i le tino o laumei aʻo leʻi faʻaaogaina e tatau ona nutimomoia pe tatu maeʻa. Ina ia faʻamautuina le paleni-faavae, o loʻo taua i lalo sui nei:

  • gel Almagel. Matutua tofia ave 1-2 tsp i le aso afa i le itula ao le i faia taumafataga ma i le taimi e momoe ai. O le inumaga aupito maualuga i aso taitasi - 16 tsp O le togafitiga e 2-3 vaiaso.
  • Taofia ma faʻamaonia Maalox. E i ai sona aafiaga faʻapiopio, taofi le tiga i le pito i luga o le gastrointestinal tract. Totoga - 2-3 papaʻai poʻo le 15 ml le faʻamalolo le tasi le itula pe a uma ona 'ai ma ao le i momoe. O le ala o togafitiga - 2-3 masina.
  • Gastracid tablets. Fuataga: 1-2 papafa 4 taimi i le aso pe a uma se taumafataga ma aʻo lei momoe. O le togafitiga e le sili atu ma le tolu vaiaso.
  • Alumag papa. Inu 1.5 itula pe a uma se taumafataga. O le togafitiga o se masina.
  • Gel ma papa Palmagel. Tosiga: 2-3 papafa poʻo le 5-10 ml o le faʻamalolo le tasi ma le afa itula pe a uma se taumafataga. 2-3 masina moni togafitiga.

H2 tagata teteʻe

I le togafitiga o pancreatitis i le taimi lava e tasi ma le taʻavale, o le inisinia faasela, o le poloka o le tali H2-histamine, e tatau ona faʻatulagaina. O fualaau nei e mafua ai ona avea le histamine ma mea e le mautonu ai le masini e maua mai ai le masini elekene. O lenei faaitiitia lona tuufaatasia ma tafe i le lumen o le manava, lea sao pancreatitis togafitiga. O lenei aʻafiaga o poloka i luga o le tino e le faʻapulaʻaina i: faʻamalositino faʻamalositino faia le mucosa gastric e sili atu ona faʻasaʻo i mea faʻamalosi, fesoasoani i lona faʻamalologa.

H2-blockers e tatau ona faia ma le faaeteete, i se vailaau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai e mafai ona latou faia le tele o aʻafiaga. O le tele o faʻafitauli o fualaau ia o le 1 augatupulaga. Mo le togafitiga o le pancreas mumū, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Cimetidine. O le vailaʻau e ave muamua pe o taimi o taumafataga. E maualuga le maualuga o le toto i le 2 itula. O le faʻamuamua lea o fualaau faasaina, o le mea lea, e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga mai itutino eseese. Faatasi ai ma i latou - o le manava o le tino, o le afaina, o le ulu, o manua o le fatugalemu, o suiga i le tuufaatasiga o le toto, ua faaitiitia ai le puipuiga. A maeʻa le aso, e 48% o le mea galue malosi e tuua ai le tino.
  • Ranitidine. ea le fualaau faasaina i le tupulaga lona lua. e 60 taimi sili ona gaoioiga nai lo le aafiaga o Cimetidine. E maua le vailaau e tusa lava po oa meaai. O le meafaigaluega e maua ai ni faʻafitauli laiti, e faʻaalia e se umi umi o le gaioiga. Vave mitiia i le bloodstream, na matauina ai le faasalaga aupito maualuga ina ua mavae 2 itula. E fa sefulu pasene o le mea galue malosi e tuua le tino pe a maeʻa le aso.
  • Famotidine tablets. O le vailaʻau lona tolu, o le mea lea e sili atu le aoga nai lo le Ranitidine, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga ma e mafai ona toleniina. E mafai ona ave le meafaigaluega e tusa lava po o le a le taumafataga. ua matauina le tulaga maualuga i totonu o se itula, o le afa o le olaga - 3.5 itula, le umi e 12 itula i le aoga.

ua faaalia e faapea suesuega talu ai nei blockers o H2-receptor gistaminnovyh maua le tele o vaivaiga. Latou le mafai ona tausia le tulaga taumatau o acidity i 18 itula talu ona togafitiga, toe tupu tupu tele, e oo atu faaaogaina lou tino i le fualaau faasaina ma e mafai ona tetee atu ia te ia, ma e maua e tupu vaisu o fualaau oona. O le tele o taui o poloka o le o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o pancreatitis poʻo lona faʻavavevave.

Prohibit pommo inhibitors

Talu ai nei, na amata ai ona suia e le au taofiofi a le H2-histamine le sili atu ona lelei ma le saogalemu o fualaau faasaina - o le faapaologa o le pamu (PPI). O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le taofia o le galuega o le enzymes, lea e taʻua o le "pamu faʻasolosolo", lea e tuusaʻo saʻo lava i le faʻapipiʻi o le elekene hydrochloric. O le lelei o le IPP o le mo i latou e leai se vaisu ina ua mavae le faalēaogāina, e mafai ona faaosofia ai le atinae o pancreatitis, mafuaaga se vaega toaitiiti o tali faigata.

O faʻatoʻaga uma o le pamu pama o le benzimidazole, o le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i latou i le faiga lava e tasi o le gaioiga. O le toaga filifili sauniuniga mea accumulates i le canaliculi secretory, lea i lalo o le uunaiga a acidity maualuga liua ma faagaoioia enzyme faagaoioiga polokaina. O loʻo mafai e le IPP ona pulea le soʻotaga o le suka o le hydrochloric i le aso atoa, e tusa lava po o le a le mea e faʻamalosia ai lona faʻamalolo.

O le sui sili ona suʻesuʻeina o lenei vaega o le Omeprozole, o se tasi o fualaau lea e maua ai le vave faʻasaina o le synthesis acid acid hydrochloric. I le matuitui Fula le pancreas sauniuniga o lo o faafoeina i se inumaga o le 20 mg faatasi i le aso, i faifaipea - 40 mg / aso, faaumiumi - 60 mg / aso. I le faʻaaogaina o Omeprozole, faʻaititia le 50% o le gaosiga o le eletise. O le faʻaitiitia o le acidity e amata mai i le 2 itula, o le maualuga o le mea e matauina i le aso lona fa.

O se vailaau lelei mo pancreatitis o le Pantoprazole, lea e faatauina i lalo o igoa Nolpaza, Sanpraz, Ulsepani. Panta. O le fualaau oona o le lelei e tusa lava po o le taumafataga, ae e sili ai le faaaoga le 10 minute i luma o se taumafataga. O le faasalaga aupito maualuga o fualaau oona matauina i le toto ina ua uma 2, 5 itula aafiaga umi itula. Le umi o togafitiga fuafuaina e le fomai.

Mo le togafitiga o pancreatitis, o le Rabeprazole (analogues - Pariet, Razo, Khairabesol) e faʻaaogaina e avea o se togafitiga faigata. O le PPI e amata ona taofiofi le gaosiga o le suka o le hydrochloric i totonu o le itula talu ona ave le vailaʻau. O le maualuga o le maualalo o le malosi o le manava i le manava e tusia pe a uma le lua i le fa itula pe a uma le faʻamaʻi muamua, o se faʻamausali malosi pe a mavae le 3 aso o togafitiga. I le aso muamua o le faasino upu acidity faaitiitia i le 61%, i le aso lona valu o togafitiga - 88% o le numera muamua.

O isi fualaau mo pancreatitis

I nisi tulaga, pupuga faaumiumi o le pancreas fomai faatonuina sedatives, lea o loo vavao faamamaluina i le faiga popole faaitiitia ai mafatiaga faalelagona. O nei vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le atuatuvale, ae faʻamalosia foi le aʻafiaga o fualaau oona mo pancreatitis. O nisi o fualaau faasaina e mafai ona faailoa mai:

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le hormone.Ina ia taofia le gaosia o le pancreatic ma le gastric, o loo faaaogaina Octreotide - o le tutusa o le hormonone somatestatin, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tuma. Corticosteroids (eg., Prednisolone) faatonuina pe afai na amataina pupuga faaumiumi e se faamaʻi autoimmune. Ole faʻamalosi ile togafitiga mo se vaitaimi ole taimi, talu ai togafitiga faaumiumi e mafai ona faʻaosofia ai le tele o aʻafiaga.

I pancreatitis faaumiumi masani ona tulai mai faaletonu digestive, faatasi ai ma le manava tatā. slows faaletonu Enzyme le faʻamalūga o meaai, o le mafuaaga o le nofo meaai i le tamaitusi digestive, ma nofoia siama o mafuaaga faagasologa pala, na mafua ai le manava tatā ma flatulence. E mafai ona foia e tagata Sorbeni lenei faafitauli. Smecta ma pancreatite e faʻafefeina ai nei faiga, faʻaitiitia le faʻavauvau ma faʻamautuina le nofoa. O le vailaʻau e faia ai se membrane puipuia i luga o le mucosa, teuina o toxins ma siama ma faʻaalia ai i fafo ma fecesi.

O le fualaau faaaogaina e fasioti siama pathogenic, lea faaonoono va faafitauli pipisi amioga pancreatic, mamafa naʻuā bile, pupuga o le ducts bile, o le foliga mai o cysts, siama siama. O vailaʻau mo le tino pancreatiti o loʻo faʻatulagaina e ala i le tui, talu ai e tatau ona vave faʻavavevave faʻasalaga. E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi, talu ai e na o latou lava e mafai ona faʻaleagaina sela o le pancreatic ma faʻaosofia ai le mumū. O nisi o fualaau faasaina e tatau ona faamamafaina:

  • Ceftriaxone, cefotaxime mai le vaega o cephalosporins,
  • Amozylav mai le penicillin group,
  • vaega Tienam o thienamycin,
  • Ampioks - vailaau tuufaatasi o fualaau ampicillin ma oxacillin,
  • Vancomycin mai le vaega o glycopeptides tricyclic.

Mo le puipuia o le pancreatic edema, aveese le tele o enzymes ma vailaau mai le tino, o fomaʻi e faatonuina ai togafitiga - togafitiga. O le pancreatitis, Furosemide ma le Diacarb ua faʻatulagaina faʻatasi ma sauniuniga faʻasaʻi. e tatau ona matuai faatonuina diuretics inu e le fomai ona faaaogaina saʻo e mafai ona faatamaia sela pancreatic faaoso a tulai mai i creatinine ma urea i le toto, a faaitiitia malosi i le toto, ma isi tali.

Vaega o le tagofia o fualaau mo pancreatitis

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu togafitiga togafitiga ma faʻamalamalama po o fea vailaau mo le pancreas e tatau ona onā ai, o ia mea i le taimi o le taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o le enzyme mo pancreatiti o loʻo onā i le taimi e tasi e pei o le 'ai, ae o vailaʻau e ave pe a uma, faʻasaina pamu pipi i aso taʻitasi. e mafai ona faia Painkillers i soo se taimi, e le tausia o le inumaga faamaoti mai i le faatonuga pe a manaomia.

E tatau ona fufulu uma faʻamalama i pancreatitis ma le tele o vaiinu mama. I le taimi o le maʻi, o le ava malosi ua faʻasaina, o ona toxins e faʻamaina i sē uma o le tino, e aofia ai le pancreas. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le ethanol o le a faateleina ai le avega i luga o le ate, fatugaʻo, ma isi totoga o le digestive tract, e mafua ai ni faafitauli matuia.

Soʻo se vailaʻau e ono aʻafia ai aʻafiaga o le aʻafiaga ma ua i ai ni faʻasalaga, o lea ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitau i faatonuga ma logo i le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi masani. Afai o le vailaʻau mo pancreatitis na faʻaosofia ai faʻafitauli ma aʻafiaga o aʻafiaga matuia, e tatau ona faalēaogā vave, suia le vailaau faʻasaina i se isi mea galue.

O le umi o le vasega o togafitiga mo fualaau faasaina taitasi ua faatonuina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona inupia e vailaau faʻamalosi mo le sili atu i le lua vaiaso, ona o vaisu e fai ma vaisu ma fualaau faasaina e le aoga. E le mafai ona faʻavevesi le togafitiga faʻasolosolo, talu ai e le gata e mafai ona faʻaititia le aoga o togafitiga, ae faʻaosofia foi le toe faʻafoʻi o le maʻi.

Ina ia mafai ona togafitia togafitiga, e tatau lava ona e mulimuli i se meaʻai. I le tino o le faʻamaʻi, o le matelaina o le fiaʻai o loʻo faʻaalia i le lua aso muamua, mulimuli ane e mafai ona e amata taumafa i meaʻai laiti-kalori. Faasaina gaʻoa, solo le manogi, māi, peppery, ulaula meaai, o isi meaai e faaosofia ai le secretion o sua gastric, flatulence. I le foliga masani o le maʻi, o lo latou faʻaaogaina ua faʻatapulaʻaina foi. E tatau ona fufulu meaʻai, e mafai ona e kuka, kuka, tao tao. Taumamafa i meaai laiti 5-6 taimi i le aso.

Vaitaimi pe a uma ona 'ai, e lagona le le toʻa i le manava. E i ai se lagona o le tiga e tumu ai le tino atoa. Afai ei ai ni au faʻaʻailoga, e le tatau ona e tumau, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi. O le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e mafai ona i ai faʻamaoniga, o se tasi oi latou o le pancreatitis.

O a mea e mafua ai le maʻi?

Mafuaaga o le faamai:

  • mativa leaga
  • faʻalavelave masani
  • ulaula
  • ava malosi
  • popole popole
  • le faaaogaina o fualaau oona,
  • maʻi ate
  • se ulutala
  • oona i toxins.

O mea uma o loʻo iai i luga ua i ai se aafiaga le lelei i le pancreas, latou te faʻatupulaia ai le faʻamalositino o le vai inu.

O le auala mo le atinaʻeina o pancreatitis o le faʻaogaina o le tagata lava ia. Faʻaaogaina o le enzymes, faia ai le edema, mate le tino o le tino ma ua suia.

Faailoga o le maʻi

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o pancreatitis ma vailaʻau poʻo le fesoasoani o vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Na te faʻamaonia lelei le faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga. Afai e tupu mea nei, e le tatau ona tolopo le asiasiga i le fomaʻi:

  • ogaoga tiga i le manava o le manava,
  • tiga i le hypochondrium i le itu taumatau,
  • tiga i le lua o le manava
  • tiga matuia e siomia ai le tino atoa,
  • tiga i totonu o le pusa ma lalo o le tauau tauagavale,
  • vili
  • manava manava
  • malosi
  • fufulu
  • malosi le manava
  • puupuu le manava
  • maualuga le toto maualuga
  • faateleina le sao o le fatu
  • E mafai ona aliali mai i totonu o pusa ia mea matala.

O le tagata maʻi o loʻo faʻapupulaina ma sili atu le leaga i minute uma, e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le maʻi o le pancreatitis. O fualaau na ia faatonuina o le a fesoasoani e faamāmā le osofaiga. Afai e le mafai ona tuʻuina atu le maʻi i se falemaʻi, ia mautinoa ia valaʻau i se falemaʻi.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le a le vave malamalama i le mea e mafua ai le tiga, lea e mafai ona tumau mo le tele o itula. A uma mea uma, e fusia oe "mai le ulu i le toe". Lenei, e le mafai ona e faia e aunoa ma le "fesoasoani muamua". Ae ina ia mafai ona e iloa lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. Faailoga o pancreatitis e mafai ona faigofie ona fenumiai ma le tamaʻi maʻi, fatu fatu, angina pectoris. E taua le amata togafitiga o pancreatitis ma fualaau oona poʻo isi metotia pe a uma le suʻega atoa.

E aofia ai e le gata i le tuʻuina atu o suʻega, o le a mautinoa lava e tatau ona e faia se ata o le ultrasound scan. O se faʻaopoopoga i le pancreas ma se suiga i lona fausaga e manino lava ona iloa i le masini.

E matua faigata lava ona iloa le faʻamaʻi, ma e na o se tagata tomai faapitoa o le a taulimaina le galuega.

Meaʻai talafeagai

O le mea muamua o le a fautuaina oe e lau fomaʻi pe a maeʻa ona maua le maʻi pancreatitis o se meaʻai. O le tele o oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi ma fiva e tatau ona lafoaʻi. Latou te saofagā i le faʻateleina o le pulelaʻau o le fualaau suamalie ma taʻitaʻia ai. Meaʻai mo le mumū o le pancreas e tatau ona maualalo le kalori, i le taumafataga e tatau ona limasefulu pasene o paletini manu. O le a le mea e 'ai ma le pancreatitis?

  • Manua falala,
  • uu fuamoa fuamoa
  • uʻu iʻa
  • meaʻai aano o manu,
  • oloa gaosi susu,
  • papaʻe paʻepaʻe
  • meli

Mai le lisi autu e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaaia: vaʻavaʻa, pusi malosi. E pei ona mafai ona e vaʻaia, afai oe popole e uiga i pancreatitis, o fualaau e le na o le pau lea o le ala e alu ese ai. E tatau ona sui lau meaʻai, faʻaopoopoga i mea taumafa maualalo-calorie, e tatau ona faʻaititia ma faʻaitiitia.

A e manaʻomia ni laʻau

O le pancreas e ono aʻafia i le tele o faʻamaʻi, o le sili ona lauiloa o le pancreatitis. O lea na taʻua ai le faagasologa o le mumū o le pancreas. I le avea ai o se tulafono, e afaina le afaina ona o le afaina o le au o le gland ona o se tumutumu, maa po o tumutumu. Enzymes of juice pancreatic, e leai se pusa, amata ona faʻaaogaina i totonu o le pancreas. Enzymes e faʻaumatia le totoga o le okeni, faʻafefeteina.

Vaʻaia o pancreatiti

O le faʻamaonia o pancreatitis o loʻo faʻaalia i le faateleina o faʻamaoniga o le maʻi. E maua e le tagata maʻi le tiga matuia i le itu i tua ma le pito i luga o le vaitafe o le abdomina. E le alu le tiga mo se taimi umi. I le fale, e faʻamalosia le toomaga o le tiga e ala i le faʻaaogaina o le leai o se faʻamalolo ma le vaʻavaʻai o se tulaga tuʻufaʻatasiga ma le tino o loʻo faalagolago i luma ma tulivae na sii i luga i le pusa.

O le tagata maʻi e amata le afu ma vomia i meaʻai ma talo, lea e le aumaia ai le toomaga pe a uma ona gaogao le manava. O le faagasologa e tuʻuina atu ma le faʻamalosi, le fatu ma le tino vaivai. E maualuga le vevela o le tino, toto maualuga. I se osofaiga ogaoga, o le maʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Vaʻai se fomaʻi

Afai o tupuga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona tupu, ia vave saili togafitiga faafomaʻi. O faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i luga, o le tele lava lea o uiga o isi faʻamaʻi o le tino. E mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia saʻo ma fuafua le mafuaʻaga o le maʻi. Afai e faʻamaonia le siama, o le gastroenterologist o le a fesoasoani i se osofaiga o pancreatitis, e faʻamaonia ai togafitiga lelei i le tagata maʻi.

O le tofiaina o se lola mole pancreatitis e faʻatasi ma le toetoe o togafitiga uma lava. E ave saʻo saʻo e le lola ia vailaʻau i le toto, aloese mai le faʻaogaina o le tino, e aunoa ma le mamafa. I le taimi o se osofaiga ogaoga, o le mea na tupu e avea o se mea taua, o se vaega o fualaau faasaina, lelei le faia i le tasi itu, ua faateteleina le osofaiga.

Fautuaga lautele

I le foliga masani o le maʻi i taimi o le faamagaloga, o se asiasiga faifaipea i le gastroenterologist e manaomia e suesue ma pulea le ala o le faamaʻi, ma mulimuli i se meaai. I le tulaga o se faʻateleina foliga, o le falemaʻi e fautuaina, faʻaauau pea ona mataʻituina le soifua maloloina o le maʻi. I nisi tulaga, pe a le mafai ona maua le falemaʻi mo nisi mafuaaga, e faatonuina e le fomai togafitiga ile fale. O le auala masani o togafitiga e aofia ai tulafono:

  • Taumafa o mea taumafa
  • Faʻamalie le filemu
  • Faʻafiafiaina o le nofoaga mumū.

O le anapogi ua faatonuina i le tolu aso muamua o le faigata. O nei aso, ua faʻatagaina e ave vai inu e aunoa ma le kesi, vaivai o le lauti ma se teuteuga o le rose vao. O meaʻai ua filifilia e faʻaofiina i totonu o le tino o le tagata maʻi e ala i se suʻega, o le kulukose e sau i le tulaga o le pata. Ona faasolosolo malie lea ona latou amataina meaʻai i le taumafataga.

O le tagata gasegase e tatau ona mautinoa le malolo atoa ma moe malolo. O lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le tafe o le toto i le pancreas, e faʻaitiitia ai le faʻavevesiina o fuluʻi okeni. O le inflammation e fesoasoani e aveesea ai se faamaʻi malulu, e masani ona faʻaaogaina se paluga faʻamafanafana i le vai malulu, e faʻaaogaina i le nofoaga mumū.

Faaaogaina o le kululu

O se meaola e fai ma metotia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma meaʻai e faʻaalia ai le leai o ni mea aoga e faʻatusatusa i isi metotia. O se fualaʻau e faatatau ile metotia o le tui, e tuʻu saʻo atu le vailaʻau i le toto, ma faʻaalia ai le vave amata ona galue. O le mea moni, o lenei metotia o le pulega e iai ni faʻafitauli:

  • O se faʻamaʻi pipisi,
  • O le mafai ona alu le ea i totonu o le vein,
  • Le ono mafai ona maua le vailaau oona i totonu o masini mumu.

O nisi taimi e fai ai le faʻataʻitaʻiga ma avea ma mea le lelei mo le maʻi. Ae o le lelei o le laʻau mo pancreatitis e faʻapitoa ma e sili atu nai lo mea le lelei.

O le matafaioi a le laʻau i togafitiga

O fualaau mo le pancreatitis e tele sona sao i le togafitiga o le maʻi. Latou te faʻavaveina fualaau faʻatele ma sili atu ona lelei i le tino o le maʻi. O le metotia e le faʻateleina ai le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas. E tatau ona malamalama i auiliiliga o mea o lo o tuʻuina atu mo le pancreatitis. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e le laʻau ni ituaiga se tolu:

  1. Painkillers. Latou te fesoasoani e faʻamafiesea le tigā o le tiga, e masani ona sau faʻatasi ma se osofaʻiga o pancreatitis. E tatau ona faʻaitiitia le tiga o le tiga i le vave e mafai ai, o le mea lea e faʻataʻitaʻiina ai le faʻaleleia o se meaola faʻapitoa i le taimi lava e maeʻa ai.
  2. O loʻo faʻataunuʻuina i luga o meaola faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi le faʻaaogaina o tui-oona, o le mataʻituina faifaipea o tagata tomai faapitoa e manaʻomia iinei. O le pito i lalo o le faʻamalieina lea o le mumū ma faʻaitiitia le fulafula o le tino paʻu.
  3. Lagolagosua fesoasoani e manaʻomia e puipuia ai le matelaina o le tino. I le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le faagasologa o le le fiafia, e faʻasaina le tagata maʻi mai le 'ai o meaai.

Fualaau faasaina

E faʻatatau i le maualuga o le tiga mo le paʻu o le taele, o vailaʻau o malosiaga eseese e faʻaaogaina. Antispasmodics (papaverine, leai-spa ma isi), faʻamaʻi (acetamiphen, pentalgin ma isi) e faʻaaogaina mo le tiga oona. E masani lava, o nei mea e faʻaaogaina e togafitia ai se foliga masani o le maʻi. I le taimi o le faʻalavelave tele, o loʻo faʻaaogaina ai fualaʻau ma vailaʻau malolosi. I le avea ai o se antispasmodic - aminophylline, o le diuretics (furosemide) e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le fulafula o mea. O le pata e aofia ai le novocaine ma le somatostatin sui. Fualaau faasaina mo le tiga o le tiga e faaaoga mo se osofaiga ogaoga.

O se mea masani e puipuia ai le afaina o le paracetamol. E taua le malamalama o le fomaʻi o loʻo faʻatagaina le faʻasaina o fualaau oona. O le tuufaatasiga o le fualaau o le anti-inflammatory dropper ua faia i le faavae o le tele o mea taua:

  • Tausaga o maʻi
  • Mafuaaga o le faigata,
  • Le i ai o isi faʻamaʻi
  • Vaega o le gasegase o le maʻi.

O le tuufaatasiga o le kulupu o le tausiga mo pancreatitis e aofia ai le kulukose ma le saline. O le fua ma le aofaʻi o droppers ua faatonuina e le fomaʻi. Latou te faalagolago i le tikeri ma le natura o le mumū, o uiga patino o le tino maʻi. O togafitiga tatau ma lelei e le mafai ona maua e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi agavaa. O le togafitiga o le pancreatitis o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi ma afaina ai le tino.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

O le tau o se kululu o se mea e le lelei i totonu o le gland

O le afaina o fualaau faasaina e tele mea lelei. Faatasi ai ma na o le saoasaoa vave o fualaau oona i totonu o le toto. O lenei mea e maua ai se faʻamautinoaga o le a vave amata ona faʻamalolo le fua o le maʻi o le maʻi. Talu ai ona o le pancreatitis e tatau ona e galue vave, a le o isi itutino e ono mafatia, se faʻamaʻi matautia - maʻi suka suka - o le a atiina ae.

O nei faiga i le togafitiga o le maʻi e maua ai foi:

  • vave aafiaga o fualaau faasaina
  • le aoga o togafitiga fualaau faasaina,
  • malologa o le vaega o meaʻai, e aofia ai se okeni maʻi,
  • faʻamautuina fualaau i totonu o le tino, e le pei o isi metotia o togafitiga,
  • lagolago a le tino
  • aveeseina o le inisua.

O a meaʻai e maua ai se maʻi mo pancreatitis?

E tele ituaiga o pata o loʻo tuʻuina atu mo pancreatitis. O nei taʻiala uma o loʻo i ai se faʻamoemoega ma se faʻatinoga faapitoa (faʻamalositiga o tiga, aʻafiaga o le tino, tausiga o le tino).

E tolu ituaiga autu o mea faʻaleagaina.

Mo le toomaga o se maʻi tiga

O le tagata gasegase i le pancreatitis e oʻo i tiga. I le laasaga muamua, e malosi ma malosi, e mafai ona mafua ai le tiga. O le le mautonu le tiga e mafai ona faʻalavelaveina ai le fatu cardiovascular. O le mea lea, o mafatiaga tiga e tatau ona vave faʻamalieina.

E le tatau i le tagata gasegase ona suʻeina o ia i luma o le fomaʻi, ona e mafai ona faʻasese suega suʻesuʻe. A faʻamautuina e le fomaʻi le faʻamaoniga, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina auala faʻapitoa e faʻafefe ai le tiga, puipuia ai le tiga. O le a latou faʻaitiitia vave le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma puipuia ai aʻafiaga mai le atiaʻe.

Le faʻaitiitia o le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina

Mo le faʻateleina o meaai i lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻamalamalamaina ai enzymes pancreatic. E le gata i lea, e faigata ona aveese mai le tino, ma e tatau ona tuʻuina atu i le tino o le tagata maʻi le maualuga o le faʻamalolo.

O le mea lea, ua faatonuina e le fomaʻi mea e puipuia ai le pala i le maʻi. Latou te mafaia ona faʻagesegese ai le galuega a le pancreas, faʻamalolo le vevela tele, faʻaitiitia le fulafula o le tino, faʻaleleia le gaioiga o le toto, faʻamaonia le meaʻai paleni, ma faʻalavelave le gaosiga o enzymes.

O se tagata maʻi o loʻo muamua ona maua i le pancreatitis ua faʻamaonia mai isi vailaʻau faʻamalosi, e le pei oi latou o loʻo i ai le toe foʻi. O nei faʻataʻitaʻiga e faia i le taimi lava e maeʻa ai le suʻega. Le vave ona amata togafitiga, o le a le maua ai ni taunuuga le lelei. E faia faapitoa lava i le falemaʻi. E le mafai ona faʻatagaina se tamaʻi fualaau e puipuia ai le inflammatory mo le pancreatitis i le fale.

I aso muamua e lua, o le vailaau o le vailaau faasaina e mafai ona faʻatino i le maualuga, ona faʻaititia i le masani. Pe a faʻatulagaina le faiga, e tatau ona saunia mo le faʻaalia o ni uiga leaga, aua o vailaʻau faʻamalosi o le vailaʻau e vave ulufale atu i le toto o le tagata maʻi.

Le tausia o le tino

O le togafitiga autu mo pancreatiti o se matelaina o le fiaai, lea e mafai ona faia ni nai aso. A aunoa ma ni meaʻai, vai, e le mafai ona e tuua le tino mo se taimi umi. I lenei tulaga, o le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina le faʻaleleia o meaola.

Mo le toe faʻafoʻiina o le malosi o le tino, faʻatumu le paleni o le vai, monosaccharides, glucose ua faʻaofiina. Ina ia taofia le faʻamalolo, faʻamaonia le vai, faʻaoga saline. Lagolago lagolago e vave faʻavaveina ai le fualaau saʻo, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le tino o le tagata maʻi.

O vailaʻau ma faʻamalosi faʻamalosi tino e faʻapipiʻiina ma le malosi e lagolago ai le tino. O le tagata gasegase e mafai ona tuʻuina i le fale. Ae o se masini o le tausiga mo le vevela o le pancreatitis ua na o totonu lava o le falemaʻi e faia. E le mafai ona e faia i le fale. O le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. I le faʻaopoopoga, o le falemai ei ai meafaigaluega e mafai ai ona vaʻavaʻai i nai suiga laiti i faʻamau.

A maeʻa le 4 - 5 aso, e faatagaina le tagata gasegase e 'ave meaʻai mafanafana ma maualalo (gaʻo, meaʻai, susu susu).

Vailaʻau mo se kulupu mo le mumū o le pancreatic

O le igoa o le kululu mo le pancreatitis, o le fua na o le fomaʻi na fuafuaina e le fomaʻi. O tagata maʻi e le mafai ona togafitia i latou lava, aua o le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina le faʻamaʻi ma oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

O le tuufaatasiga o le kapalai e faalagolago i le ogaoga o pancreatitis ma ua filifilia taitoatasi.

I le tuufaatasiga o le laʻau mo le pancreas ma le pancreatitis, atonu e iai ni antibacterial agents e puipuia ai aʻafiaga e aʻafia ai ma isi totoga. Ae ui i lea, e masani lava i le togafitiga o fualaau anti-inflammatory ma analgesic.

O le puipuia o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le mumū o le pancreas, ua faatonuina ai e le fomaʻi fualaau o le vailaʻau (Ciprofloxacin, Ofloxacin).

Ina ia faʻaitiitia le faaselaina o enzymes toto, o le fualaau faasaina Sandostatin e faʻaaoga. Faafetai i lenei vaega, o le faʻasalaga o enzymes ma suasusu e faʻagata. I totonu o le taimi laititi o le mumu o le gland, o lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻamalolo vave le tiga, faʻaitiitia le foliga mai o faʻafitauli faigata. O lenei meafaigaluega ua faʻaitiitia i le saline, ma o le metotia ua fuafuaina e le fomaʻi.

O se vailaʻau e le manaʻomia mo le faʻasaina o le gaioiga o le enzymes o le faʻasologa. O se kuluma o le pancreatitis ma vaega o lenei vailaau e taofia ai le gaioiga o trypsin ma chymotrypsin.

O fualaau o le omeprazole poʻo le Pantoprazole mo se kulupu mole pancreatitis ua faʻatonuina e faʻaitiitia ai le elemene o le manava. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e eseese, ae o le mataupu faavae o le faatinoga e tutusa. O le fua o nei fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi. E masani lava, o nei fualaau oona e faʻaaoga i popo o le 40 mg i le aso.

O faʻamalo o le painkiller mo pancreatitis e aofia ai: No-shpu, Papaverin, Drotaverin ma isi analogues. E mafai ona aofia ai vailaʻau mo le aveesea o le inisua - Hemodez, Polydez.

Tuua Lau Faamatalaga