Aisea e faia ai se auiliiliga mo le hemoglobin glycated, auala e fai ai ma lona masani

O le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycated e taua tele i le siama o le maʻisuka. O suʻesuʻega e fesoasoani e iloa ai le faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe, e iloilo ai tulaga lamatia o faʻalavelave, e puipuia ai le faateleina o suga i le lumanaʻi, e fetuunai togafitiga, gaioiga faaletino ma meaʻai. O fafine maʻitaga ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona tofotofoina ina ia faʻasaʻo le togafitiga o le inisalini i se taimi talafeagai.

O le a le hemoglobin glycated

O le hemoglobin glycated e maua i nisi taimi i tusi faasaienisi ma fomaʻi e pei o glycosylated poʻo se taimi pupuu mo HbA1c. E ui lava e tolu ituaiga o: HbA1a, HbA1b ma HbA1c, ae o le tele lava lea o mea e fiafia i ai, talu ai ona ua faia i ni aofaiga tele atu nai lo le isi.

I le ia lava, o lenei faailo e taʻu mai ai le tele o le kulukose i luga o le toto mo se taimi umi (e oʻo atu i le 3 masina). O loʻo faʻaalia ai le tele o le hemoglobin le mamafa e noatia i le glucose.

Filifiliga:

  • Hb - hemoglobin tuusao,
  • A1 o lona vaega,
  • c - subfraction.

Aisea e ave ai HbA1c

Mo suʻesuʻega faʻapitoa:

  1. O fafine maʻitaga e faʻaalia le maʻisuka latutu.
  2. O fafine maʻitaga o loʻo nonofo i le maʻisuka ituaiga 1 e iloa ai le faateleina o le hemoglobin glyc i le taimi, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faaletonu o le pepe, le maualuga o le mamafa o le pepe, faapea foi ma le le atoatoa ma le fanau mai.
  3. Tagata e tofotofoina mo le faʻapalepale kullukose. E manaʻomia lenei mea mo se faʻamatalaga saʻo ma auiliiliga.
  4. O i latou ua uma ona maua i le maʻisuka e siakiina a latou glycemia mo se taimi umi.

E le gata i lea, o le hemoglobin glycated e mafai ai mo le taimi muamua e iloa ai le maʻisuka pe iloilo le taui.

Vaega o le auiliiliga

O le uiga ese o HbA1c e te le manaʻomia ona e sauniuni. O mea mo le suʻesuʻega o le toto, e mafai ona ave uma mai se vein ma mai se tamatamailima - e faʻalagolago lava i le ituaiga o tagata e auiliilia. E mafai ona faʻatino faʻamatalaga i soo se taimi o le aso. Afai o le suiga e le i luga o se manava gaogao, e tatau ona lapatai muamua muamua.

Le lelei ma le le lelei o le suʻesuʻega

O metotia taʻitasi o loʻo i ai ona lelei ma faʻamalosi. O le faʻaoga sili ona taua o lenei auʻiliʻiliga o le mataʻituina lea o le maualuga o le suka o tagata mamaʻi e le 'ai pe le masani ona faʻaaoga fualaau faasaina. O nisi tagata e taumafai e faʻailoa a latou fomaʻi, amata ona faʻaitiitia le taumafaina o suti i le na o le vaiaso aʻo lumanaʻi le toto, ae o le mea moni e oso pea, ona o le hemoglobin glyc shows le aofaʻi o le kulukose i nai masina talu ai nei.

  • O loʻo maua le maʻisuka e oʻo lava i le amataga,
  • E mafai ona e mataituina le usitai i togafitiga ma mea taumafa mo le 3 masina mulimuli,
  • toto e tafe mai se tamatamailima po o vein,
  • auiliiliga e faia i soo se taimi o le aso,
  • e tusa ai ma taunuʻuga, o tulaga lamatia e ono aʻafia ai i le maʻisuka faafitauli e iloiloina,
  • faamai pipisi e le afaina ai le taunuuga.

O mea le lelei e aofia ai le tau o le auiliiliga. E le gata i lea, e le fautuaina le faia o le auʻiliʻiliga i mataupu uma, talu ai o le a mafai ona faʻasalalau taunuuga. O le suʻesuʻega e maua ai ni mea sese i mataupu nei:

  • Toto toto. O lenei togafiti e mafai ona faʻalavelave ai i le faʻamaoniga o le maualuga o le HbA1c, ona o mea e faʻasolo ai le tagata foaʻi e ese mai i se tagata na tui i le toto o se tasi tagata.
  • Tele gasegase.
  • O faʻamaʻi toto, e pei o le anemia o le uamea.
  • I le taimi muamua na aveeseina le va.
  • Maʻi o le ate ma fatuga.
  • Faʻitiʻitia le maualuga o le hormone levels.

Faʻasalaina iuga

Eseese fale suʻesuʻe e mafai ona i ai tulaga taua e tasi mo le hemoglobin glycated, o tulaga masani masani e masani lava ona taʻu mai i le auiliiliga o faʻamaumauga.

Le tau o HbA1c,%Glucose, mmol / LMuamua faaiuga
43,8O lona uiga o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e laʻititi, aua o le gaʻo gaʻo o le masani
5,7-6,06,5-7,0E i ai se lamatiaga o le maʻisuka. Faatasi ai ma na taunuuga, e aoga le faaitiitia o le suamalie i le taumafataga ma lesitala i se endocrinologist
6,1-6,47,0-7,8Tulaga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka
6.5 ma luga7.9 ma sili atuFaatasi ai ma nei faailo, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. O le mea masani, o numera nei e iloa ai le maʻisuka o loʻo iai, ae o isi suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia ai le siama.

O mafuaʻaga o le maualuga HbA1c atonu e:

  • Ua maua le maʻisuka.
  • Faʻasologa o le gasegase o gaʻo gaʻo.
  • Faʻataʻu le taua o le anemia.
  • Aveesea o le vao i le taimi talu ai nei.
  • Ethanol oona.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻasolosolo e faʻalavelave i le tino mo se taimi uumi nai lo le taimi atofaina ona o faʻamaʻi o le polokalama urinary.

Mafuaaga o le hemoglobin glycated:

  • Hypoglycemia.
  • Faʻaititia le toto toto mumu e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi o toto.
  • Tuʻuina pe a maeʻa le mafatia tele o le toto.
  • Tuʻuina pe'ā uma le tui toto.
  • Pancreatic dysfunction.

Afai e pasi e se fafine maʻitaga le auiliiliga, e mafai ona sui le faailo i le taimi atoa o le fanauina o le tamaititi. O mafuaʻaga mo osofaʻiga atonu e mafua mai ile:

  • uʻu uʻamea i le tina faʻamoemoe,
  • fua tele tele
  • ua le atoatoa le aoga.

Faʻalagolago i le HbA1c i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto

Le maualuga o le kulukose i le toto mo le 3 masina, mmol / lLe taua o le hemoglobin glycated,%
7,06
8,67
10,28
11,89
13,410
14,911
16,512

Tulaga faʻavae (masani) mo le maʻisuka

"Tulaga faʻatulagaina" o lona uiga o fuainumera e te manaʻomia e taumafai ai ina ia e le maua ni faʻafitauli i se taimi lata mai. Afai o le maʻisuka e maualuga lona taua o le hemoglobin e itiiti ifo ma le 7%, o le masani lea. Ae o le a sili pe afai o lenei fuainumera e tusa ma le 6%, o le mea autu o le taumafai e faaitiitia le leaga o le soifua maloloina. I le lelei o le puleaina o le maʻisuka, maualuga HbA1c E faʻapefea ona faʻaitiitia le hemoglobin glycated?

Ina ia aua le faʻatagaina le ola ma le ola maloloina, e tatau ona faia ni metotia talafeagai e faʻaititia ai le HbA1c. A uma, pe afai e le faia lenei mea, o le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka e faʻateleina.

5 auala lelei e faʻaititia ai le HbA1c e aunoa ma se afaina:

  1. Aua e te faatalale i fualaau. E le na o le faatonuina e fomai, e tatau ona faatuatuaina i latou. O le togafitiga faʻatau togafitiga o le ki lea i faailo lelei. E le fautuaina le sui o vailaau faʻamalosi i latou lava i analogues taugofie, e tusa lava pe tutusa le mea o loʻo i ai.
  2. Meaʻai talafeagai. E tatau ona faʻaitiitia le aofai o mea inu gaʻo ma faʻataunuʻuina vaega, ae faʻaititia le numera o taumafataga. E le tatau i le tino ona iloa le fiaaai ma ia i ai i taimi uma faigata. Faatasi ai ma le matelaina faaumiumi, o le tele o meaʻai e masani ona tupu, lea e avea o se mea e osofaʻi ai le suka.
  3. Gaoioiga faaletino. O aʻoaʻoga faʻapitoa o le Cardio e sili ona aoga, o le taimi lea e faʻamalosia ai le tino cardiovascular, o le soifua lelei e faʻaleleia ma o le maualuga o le suka e faʻaititia. E le tatau ona e faʻamoemoe vave, ona o le taaloga e tatau ona tuʻufaʻatasia lelei i le masani masani o le olaga. Afai e faasaina, o le a maua foi le manuia i luga o le ea fou.
  4. Tausia o se tusi talaaga. E tatau ona faamaumauina galuega faaletino, meaʻai, faailoga glycemia (fua faʻatasi ma se glucometer), vailaʻau o fualaau faasaina ma o latou igoa. O lea e sili atu ona faigofie le iloa o mamanu o le faateleina pe faʻaitiitia i le kulukose toto.
  5. Tumau malosi o le suka. O nisi tagata, ina ia mafai ona faʻafefe tupe, faʻaaoga le mita i se taimi e sili atu nai lo le mea e tatau ai. E le tatau ona i ai. Fuataga masani e fesoasoani e fetuʻunaʻi meaʻai poʻo fualaau o fualaau faʻamaʻi i le taimi.

E faʻafefea ona faʻamalolo le hemoglobin

O le Hemoglobin o loʻo i totonu o mūmū mūmū mūmū, totola mūmū mumu, o se porotini o le tino fausaga. O lona autu autu o le felauaiga o le okesene i totonu o vaa, mai capillaries o mama i tisipenisione, lea e le lava. E pei o isi lava polotini, e mafai e le hemoglobin ona tali atu i monosaccharides - glycate.O le faaupuga "glycation" na fautuaina mo le faaaogaina lata mai talu ai nei, aʻo lei taʻua le hemoglobin candlyylated. O nei uiga uma e lua e mafai nei ona maua.

O le fatu o le glycation o le fatuina lea o sootaga malolosi i le va o kulukose ma hemoglobin. O le tali lava e tasi e tupu i le puipuiga o loo i totonu o le suʻega, pe a fai se meaola auro i luga o le paʻu. O le saoasaoa o tali e faalagolago i le vevela ma le maualuga o le suka i le toto. O le tele lava, o le vaega tele o le hemoglobin e faʻapipiʻi.

I tagata matutua soifua maloloina, ua latalata le hemoglobin: o le itiiti ifo ma le 97% o loʻo i ai i le A. A. E mafai ona suʻeina e fausia ai ni vaega laiti se tolu: a, b ma le c. HbA1a ma HbA1b e sili atu ona seasea, o latou sea e itiiti ifo i le 1%. HbA1c e tele taimi e maua ai. Aʻo talanoa e uiga i le suʻesuʻega a le laboratory i le maualuga o le hemoglobin glycated, i le tele o tulaga o lona uiga o le A1c form.

Afai o le kulukose toto e le sili atu i le 6 mmol / l, o le maualuga o lenei hemoglobin i tane, fafine ma tamaiti pe a uma le tausaga e tusa ma le 6%. O le malosi ma sili atu o le suka e tulaʻi, ma o le umi o le maualuga o lona maualuga o loʻo faia i totonu o le toto, o le maualuga o le taunuʻuga o le GH.

GH analysis

GH o loʻo iai i le toto o soʻo se manu o le vertebrate, e aofia ai tagata. O le mafuaaga autu o lona foliga mai o le kulukose, lea e maua mai i meaʻai. O le maualuga o le kulukose i tagata ei ai le metabolism masani e mausali ma maualalo, o gaʻo uma o loʻo gaosia i le taimi ma faʻaalu i manaoga ole malosi o le tino. I le maʻisuka, o le vaega poʻo le kullukose uma ua le toe ulufale i totonu o le tino, o lea la e maualuga lona maualuga i numera tele. Faʻatasi ma le faʻafitauli 1, o le maʻi na mafua ai le inisalini i totonu o sela e faia ai le kulukose, e talitutusa ma le mea na gaosia e se paʻu maloloina. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o le tuʻuina atu o le kulukose i maso e faʻaolaina e fualaau faʻamalosi faapitoa. Afai o ia togafitiga e mafai ona faatumauina se maualuga o le suka e latalata i mea masani, o le maʻisuka ua manatu ua totogiina.

Ina ia iloa oso i le suka i le maʻisuka, e tatau ona fuaina 2 itula uma. O le auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glycated e mafai ai e oe ona faʻamasino lelei le fua o le suka o le toto. E tasi le toto foaʻi e lava e iloa ai pe na totogi le maʻisuka mo le 3 masina na muamua atu i le suʻega.

Hemoglobin, e aofia ai glycated, ola 60-120 aso. O le mea lea, o le suʻeina o le toto mo le GG i le kuata kuata o le a aofia uma ai le faʻaititia o le suka i luga o le tausaga.

Poloaiga o le faʻatagaina

Ona o lona agavaʻa ma maualuga maualuga, o lenei auʻiliʻiliga e masani ona faʻaaogaina i le siama o le maʻisuka. E oʻo lava i le faʻaalia o le natia na natia i le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, i le po pe a maeʻa ona 'ai), e le o se faʻataʻitaʻiga o le anapogi o le glucose poʻo le suega o le toleniga o le kulukose e mafai.

O le taunuuga e le afaina i faamai pipisi, tulaga faigata, gaoioiga faaletino, ava malosi ma tapaa, fualaau faasaina, e aofia ai hormones.

E faʻapefea ona faia se auʻiliʻiliga:

  1. Maua se faʻamatalaga mo le fuafuaina o le hemoglobin glycosylated mai se fomaʻi poʻo le endocrinologist. E mafai lenei mea pe afai ei ai au faʻamatalaga patino i le maʻisuka malosi poʻo le faateleina o le kulukose toto, e tusa lava pe tasi, e iloa.
  2. Faʻafesoʻotaʻi lau fale suesue suʻesuʻe lata ane ma suʻe le suʻega GH mo se pili. E le manaʻomia se taʻiala a se fomaʻi, talu ai o le suʻesuʻega e le o se mea e sili ona lamatia i le ola maloloina.
  3. O gaosiga o vailaau mo le fuafuaina o le hemoglobin glycina e le o iai ni manaoga faʻapitoa mo le suka toto i le taimi e tuʻuina atu ai, o lona uiga, e le manaʻomia le sauniuni muamua. Ae ui i lea, o nisi o fale suesue e sili e ave toto i luga o se manava gaogao. O le mea lea, latou te saili e faaitiitia le ono mafai ona sese ona o le maualuga o le lipids i le mea o le suʻega. Mo le auʻiliʻiliga e faʻatuatuaina, ua lava i le aso o le faʻasalaga 'aua le' ai meaʻai gaʻo.
  4. A maeʻa le 3 aso, o le a maua mai i le fomaʻi le taunuʻuga o le suʻega toto. I totonu o fale suʻesuʻe suʻesuʻega, o faʻamatalaga i lou soifua maloloina e mafai ona maua i le aso e sosoo ai.

A oʻo i le taimi e ono le faʻatuatuaina ai

O le taunuuga o le auiliiliga atonu e le fetaui ma le maualuga o le suka i mataupu nei:

  1. O le faʻafeiloaʻiga o le toto foaʻi poʻo ona vaega i le past 3 months e maua ai se mea e sili ona manatu faʻamaonia.
  2. I le anemia, o le hemoglobin glycated e tulaʻi mai. Afai e te masalomia le leai o se uʻamea, e tatau ona e pasia le KLA i le taimi e tasi o se auiliiliga mo le GG.
  3. Faʻamaʻi, faʻamaʻi rūmati, pe afai latou te mafua ai le siama - o le siama o le toto o le toto, o le a taʻitaʻia ai le maualuga o le GH.
  4. Aveesea o le kanesa ma le toto e maualuga le maualuga o le maualuga o le hemoglobin glycosylated.
  5. O le auiliiliga o le a lalo ifo i le masani ai i fafine e maua i le maualuga o le toto i le taimi o le tane.
  6. O le faateleina o le tele o le hemoglobin fetal (HbF) e faʻatupulaʻia ai le GH pe a faʻaaogaina le chromatography o ion i le auʻiliʻiliga, ma faʻaititia pe afai e faʻaaogaina le auala faʻasolosolomika. I tagata matutua, o le F e tatau ona itiiti ifo ma le 1% o le numera atoa, o le masani o le hemoglobin fetal i tamaiti e oʻo i le ono masina e sili atu. O lenei faailo e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, maʻi mama, leukemia. E masani ona maualuga le hemoglobin i luga o le thalassemia, o se faʻamaʻi pipisi.

O le saʻo o faufautua faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le fale, lea e faaopoopo atu i le kulukose e mafai ona maua ai le hemoglobin glycated, e laʻititi lava, e mafai e le gaosi oloa ona tuʻuina atu se 20%. E le mafai ona faʻamaonia le maʻisuka e faʻavae i luga o ia faʻamatalaga.

Suʻega i le auʻiliʻili

Afai o faʻamaʻi o loʻo i ai e mafai ona oʻo atu i se suega le saʻo ole GH, e mafai ona faʻaaoga se suega fructosamine e pulea ai le maʻisuka. O se penisini uila glycated, o se kuluma o le kulukose ma le albumin. E le fesoʻotaʻi i lela mūmū toto, o lea e le aʻafia lona saʻo i le anemia ma faʻamaʻi faʻamaʻi - o mafuaʻaga sili ona taatele o taunuuga sese o le hemoglobin glycated.

O le suʻega o le toto mo le fructosamine e sili atu ona taugofie, ae mo le faaauau pea ona mataʻituina le maʻisuka, e tatau ona toe fai soo, talu mai le olaga o albumin glycated e tusa ma le 2 vaiaso. Ae e lelei tele mo le iloiloina o le aoga o se togafitiga fou, pe a filifilia se meaai poʻo se fualaau o vailaʻau.

O fua masani o fructosamine e mai le 205 i le 285 μmol / L.

Faʻamatalaga faʻasolo taimi

E faʻafia ona fautuaina e foai atu le toto mo le hemoglobin glyc:

  1. Tagata soifua maloloina pe a mavae le 40 tausaga - faʻa-tasi i le 3 tausaga.
  2. Tagata ua maua togafitiga - o kuata taitasi i le vaitaimi o togafitiga, ona taʻitasi tausaga.
  3. Faʻatasi ma le amataga o le maʻisuka - kuata kuata.
  4. Afai e maua le taui o le maʻisuka mo se taimi umi, tasi taimi i le ono masina.
  5. I le taimi o le maʻitaga, o le pasia o se auiliiliga e le talafeagai, aua o le maualuga o le hemoglobin glycosylated e le o gatasi ma suiga ile tino. O le maʻisuka masani e masani ona amata i le 4-7 masina, o lona uiga o le faateleina o le GH o le a faʻaalia saʻo i le fanauina, pe a ua tuai ona togafitia.

Tulaga masani mo tagata soifua maloloina ma maʻisuka

O le fua o le hemoglobin e faʻaalia i le suka e tutusa lava mo tamaʻitaʻi uma e lua. O le suka o le suka e faʻateleina le laʻititi i le matua: o le maualuga pito i luga e faʻalautele i le matua mai le 5.9 i le 6.7 mmol / l. Faʻatasi ai ma le faʻamautuina muamua le taua, o le GG o le a tusa ma le 5.2%. Afai o le suka e 6.7, o le hemoglobin o le toto o le a itiiti ifo nai lo le 6. I soo se tulaga, e le tatau i se tagata soifua maloloina ona sili atu i le 6% le taunuʻuga.

Ina ia soloia le auʻiliʻiliga, ia faʻaaoga taiala nei:

GG maualugaFaamatalaina o le taunuugaFaʻamatala puupuu
4 E na o le 147 rubles!

Le aʻafiaga o maualuga maualuga o le GH ile tino

Afai o faʻamaʻi e aafia ai le faʻatuatuaina o le auʻiliʻiliga e le aofia ai, o le pasene tele o le hemoglobin glycated o lona uiga o le maualuga o le suka o le toto poʻo lona osofaʻi faʻafuaseʻi.

Mafuaaga o le faateleina o le GH:

  1. O le maʻi suka: ituaiga 1, 2, LADA, faʻamalositino - o le mafuaaga taatele o le hyperglycemia.
  2. O faʻamaʻi Hormonal lea e faʻamalolo ai hormones lea e faʻalavelave ai le ulu atu o le kulukose i totonu o masini ona o le faʻasaina o le inisalini ua matua faateleina.
  3. Tumama e faʻapotopotoina ia ituaiga o hormones.
  4. Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻamaʻi tiga poʻo le kanesa.

I le maʻisuka malosi, o le sootaga i le va o le ola faatalitali ma le faateleina o le hemoglobin glycosylated o loo manino ona maua. Mo se tagata e leai se ulaula 55 tausaga le matua, ma le cholesterol masani ( Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faʻafefea ma fea e ave ai lenei auiliiliga?

E fautuaina e fai lenei auʻiliʻiliga e leʻo i se falemaʻi poʻo se falemaʻi, ae i totonu o le fale suʻesuʻe tutoatasi tutoatasi. E lelei tele na fale suesue e le o togafitia, ae naʻo suega. I totonu o atunuu o le CIS, o fale suesue o Invitro, Sinevo ma isi o loo i ai le tele o laina o manatu i mea e mafai ona e sau ai ma toetoe lava o soo se suega e aunoa ma se faigamalo e le manaomia. O se avanoa sili lenei, o se agasala e le faʻaaogaina.

I totonu o se falemaʻi, e mafai e le fale suesue ona faʻasese taunuuga o le auiliiliga, e fuafua i sini o loʻo i ai nei o le tusi lesona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le falemaʻi o le setete e mamafa tele. I lenei tulaga, e mafai e le pulega ona tuʻuina atu le poloaiga e tusia iuga le maualalo o suʻega mo le hemoglobin glyc. Faafetai i lenei mea, o le a alu filemu le maʻisuka i le fale ma o le a le sailia togafitiga. E le gata i lea, e manaʻo fomaʻi e tosina atu le tele o tagata gasegase ina ia mafai ona "tipi ese" tupe mai ia i latou. E mafai ona latou faia ni fetuunaʻiga ma se falesa e "faʻapitoa" ina ia mafai ai e le maʻisuka ma tagata soifua maloloina ona faʻalavelaveina mo le leaga.

O le a le tele o le tau o le hemoglobin glycated?

I falemaʻi lautele, o nisi taimi e mafai ai ona faia lenei faʻataʻitaʻiga mo le leai o se totogi, maua se faʻamatalaga mai se fomaʻi. O aʻafiaga o loʻo taʻua i luga e ao ona faʻamatalaina. O suʻega i totonu o potu suʻesuʻe tutoʻatasi e totogi mo ituaiga uma o gasegase, e aofia ai ma tagata e faamanuiaina. Ae ui i lea, o le tau o se suʻega HbA1C i se fale suesue faalilolilo e taugofie. Ona o le tele o lona uiga, o lenei suʻesuʻega e taugofie tele, taugofie foʻi mo tagata sinia.

E faʻapefea ona sauniuni mo lenei suʻega?

O le auiliiliga mo le hemoglobin glycated e faigofie ona e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa mai maʻi. Saili taimi amata o le fale suesue, taunuu i ai i le taimi sao ma foai mai le toto mai se vein. E masani lava o taunuuga o auiliiliga i luga o le HbA1C ma isi faailoilo e te fiafia i ai e mafai ona maua i le aso e sosoo ai.

E tatau ona ou aveina i luga o se manava leai se mea pe leai?

O le hemoglobin glycated e le tatau ona ave i luga o se manava gaogao. I le faʻamuamua, e mafai ona e maua se meaʻai i le taeao ae leʻi alu i le fale suesue. Ae, i le avea ai o se tulafono, o lenei auʻiliʻiliga e leʻo tuʻuina na o ia, ae faʻatasi ai ma isi faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻamoemoeina i luga o se manava gaogao. O le mea lea, atonu o le ae maua oe lava i le fale suesue i le taeao i totonu o se manava gaogao.

Taʻu isi suʻesuʻega e aoga i le HbA1C. Muamua lava, suʻe toto ma faʻamalosi suʻega e siaki ai ou fatuga. E fautuaina mo le maʻisuka e pulea lo latou tulaga o le C-peptide. E le gata i le maualuga o le suka ma le cholesterol, ei ai isi tulaga lamatia mo le osofaia o le fatu ma le taʻavale. Suʻega o le toto e iloa ai nei mea aʻafia: C-reactive protein, homocysteine, fibrinogen. O le auai i puipuiga, e mafai ona e aloese mai se fatu fatu ma le taʻavale ia le itiiti ifo i le 80 tausaga.

O le a le mea na fuaina i le hemoglobin glycated?

O lenei faailoga e fuaina o se pasene. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lau suʻega e 7.5%. O le pasene lenei o le hemoglobin e faʻapipiʻiina i le kulukose, o lona uiga, ua amata ona suamalie. O le 92.5% o totoe o le hemoglobin e tumau pea ma faaauau pea ona faia lana galuega, faʻasaʻoina le okesene i masini.

O le tele o kulukose i totonu o le toto, o le sili atu lea o le avanoa e faʻafesoʻotaʻi e le hemoglobin molecule. O le mea lea, o le maualuga o le pasene o hemoglobin glycated. O le glucose maualuga, lea e taamilo i le toto o le maʻisuka, e faʻafefiloi ma proteins ma faʻalavelave ai a latou galuega. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo faʻagasolo ona tupu aʻe faʻafitauli. Hemoglobin o se tasi o aʻafiaga e aʻafia ai. O le tuufaatasiga o le kulukose ma palatini e taua o le glycation. O le iʻuga o lenei faʻafitauli, o loʻo faʻavaeina ai "oloa faaiu mulimuli". Latou te mafua ai le tele o faafitauli, e aofia ai faʻafitauli masani o le maʻisuka i luga o vae, gaʻo ma le vaai.

E faʻafia ona e manaʻomia le faia o lenei auʻiliʻiliga?

Muamua, vaʻai i le lisi o faʻamaʻi o le maʻisuka. Afai o se mita o le kulukose toto o le fale e faʻaalia ai e iai le suka o le toto ma e leai ni faʻaʻailoga e faailoa mai, ua lava lea e siaki ai le hemoglobin glycina i le tasi taimi i le 3 tausaga. I le matua o le 60-65 tausaga, e sili atu le faʻaalu i lea tausaga i lea tausaga, ae maise lava pe afai o le vaʻai ma le soifua manuia lautele o le a amata ona faasolo ina leaga.

Tagata soifua maloloina oe masalomia o loʻo amataina le maʻisuka tatau ona siakiina a latou HbA1C i se taimi vave e mafai ai. E fautuaina e maua e tagata maʻi ma le maʻisuka lenei suʻega ia le itiiti ifo ma le 6 masina e mataʻituina le lelei o togafitiga. Ae e le tatau ona e faia i le sili atu i le tasi i le 3 masina.

Hemoglobin Glycosylated ma hemoglobin glycated: o le a le eseesega?

E leai se eseesega, o le mea lava e tasi. Igoa e lua mo igoa tutusa. E masani ona faʻaaoga le mea e faigofie ma vave ona tusitusi. Ua maua foi le igoa HbA1C.

Ole suʻega o le hemoglobin glycoated poʻo le kullucose toleniga: o le a le suʻega sili atu?

Mo ituaiga uma o gasegase, sei vagana ai tina maitaga, o le suega o le toto hemoglobin glycini e sili atu nai lo le suega o le toleniga o le glucose. E le tatau ona ave HbA1C i se manava gaogao. E mafai ona e foai atu le toto mai se vein ma vave alu ese mai le fale suesue. E le tatau ona faʻaalu ni nai itula i totonu, faʻalogo ma matamata i mea uma e tutupu ai iina.

E leai se manaʻoga e faʻalagolago i tagata matutua, aemaise lava tamaiti, i se suʻega o le faapalepale kullukose. O le suʻega o le toto mo le hemoglobin glycina e tuʻuina atu ai faʻamatalaga talafeagai ma e tele taimi e sili atu ona talafeagai. Ae peitai, e le talafeagai mo le siama o le maʻisuka ituaiga i le taimi o maitaga, lea o loʻo faamatalaina auiliili i lalo.

O le hemoglobin glycated: masani

Sei o tatou talanoaina pe o le a le mea na faaalia mai i le faaiuga o se suʻega toto mo le HbA1C. O lenei fuainumera e atagia ai le maualuga o le suka o le toto i tagata i le past 3 months. E mafai ai ona tuʻuina pe faafitia le faʻamautinoaina o le maʻisuka, faʻapea foi le mataituina le aoga o togafitiga.

Hemoglobin glycated: filifili le iuga o le auiliiliga

  • E itiiti ifo i le 5.7% - faʻaaogaina o le glucose metabolism.
  • 5,7-6,0% - o le gaosiga o le gaʻololosi o le a atili ai ona leaga, e fautuaina e fesuiai i se mea maualalo maualalo mo le puipuia o le maʻisuka. Dr. Bernstein o loʻo faʻapea mai o le 5.9-6.0% ua maeʻa le maʻisuka.
  • 6,1-6,4% - o se suʻesuʻeina o le prediabetes ua faia. E masani ona fai mai fomaʻi e le o le fefe. O le mea moni, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe i faʻafitauli i vae, gaʻo ma le vaai mo le 5-10 tausaga, pe afai e le ave faʻataʻitaʻiga. Faitau le tusiga "O a faafitauli masani o le maʻisuka?"
  • 6.5% ma le maualuga - O le maʻisuka moni lenei. Ina ia faʻamalamalama le faʻamautinoaga, tagaʻii le itulau "Faʻamatalaga o le maʻisuka." A maeʻa lena, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.
  • 8.0% ma luga - pulea le maʻisuka sili ona leaga. O faʻalavelave faʻalavelave o loʻo atiaʻe vave. E i ai foi se maualuga maualuga o le leai o se malamalama ma le maliu mai le ketoacidosis o le maʻisuka poo le hyperglycemic coma.



O le hemoglobin glycated 6%: o le a le uiga?

I le avea ai o se tulafono, fai mai fomaʻi o le hemoglobin glycina o le 6% e le o le fefe. O fomaʻi e viia tagata maʻi maua i le maʻisuka latou te mafaia ona maua se tulaga maualalo maualalo. Ae ui i lea, o Dr. Bernstein ma le website Endocrin-Patient.Com fautuaina e ave le 6% ma le mamafa.E sili atu le maualuga nai lo tagata soifua maloloina e maua ai le gasegase masani o le gasegase.

Mo tagata e maua i le hemoglobin paʻu o le 6%, o le aʻafiaga o le maliu mai le maʻi fatu cardio pe tusa ma le 24% le maualuga nai lo a latou uo ma le HbA1C o lalo ifo o le 5.5-5.7%. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e atiaʻe, e ui lava e lemu. E mafai ona faʻamoemoe o le faʻalavelave i vae ma isi faʻaʻailoga o le neuropathy o le maʻisuka o le a aliali mai ile 5-10 tausaga. Mata atonu o le a vaivai. O se faʻaaliga lea o le retinopathy o le maʻisuka, e ui lava e masani ona manatu o se taunuuga masani o le matua. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le laititi e laiti ae e le faʻaaogaina.

Le mea e fai E faʻatatau i le tele o lou manaʻo e te ola ai. Afai ei ai le faʻaosofiaga, e tatau ona e maua le hemoglobin glycina e le maualuga atu nai lo le 5.5-5.7%. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se taumafataga maualalo-gaosio, ave metformin ma isi vailaʻau, aʻoaʻoga faʻapitoa, ma, pe a tatau ai, e oʻo lava i injections o le inisalini i maualalo maualalo.

Fesili e masani ona fesiligia

A muamua tuʻuina atu i se tagata se faʻatonuga e ave ai lenei auʻiliʻiliga, o loʻo ia te ia fesili, o tali e sili ona lelei ona aʻoaʻoina mai se fomaʻi. Ae e mafai foi ona maua i luga o le initaneti. O mea masani ia:

Mata e mafai ona sese le iuga ma ona o le a?

E tatau lava ona mafaufau i taimi uma le tulaga o le tagata: e mafai ona faʻafefiloi faʻamaʻi, leiloa, auina atu i le saʻiliʻiliga sese, ma isi. E le gata i lea, o taunuuga e mafai ona fesuiaʻi ona o mafuaaga nei:

  • le aoina o meafaitino le talafeagai
  • avanoa i le taimi o le faʻamatuuina o le toto (faʻaititia le fua),
  • le i ai o le hemoglobin carbamylated i tagata ei ai faafitauli tau fatuga. O lenei ituaiga mea e tutusa ma le HbA1c, ona e tutusa lona totogi, o nisi taimi e pei o le glycated, o se taunuuga o le taunuuga e sili atu ona maualuga.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o se glucometer pe afai o le auiliiliga mo HbA1c e masani ona tuuina atu?

O le i ai o se glucometer patino e faʻatagaina, e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma e pei ona faʻamatala mai e le endocrinologist. O le suʻesuʻega o le hemoglobin glycated ua na o se avega maualalo mo le 3 masina. Ae o le a le maualuga o le maualuga o le suka e alu i le ao atoa - leai.

Suʻega tau o le HbA1c?

O itulagi taʻitasi e iai ona tau. O le tau talafeagai mo le 800-900 rubles.

Mata ole taunuʻuga e maua mai i falemaʻe eseese e faʻamaonia?

Ole auʻiliʻiliga e leai se metotia faʻamaonia faʻapitoa e faʻaaogaina uma e le fale suesue, o lea e ono fesuisuiai ai taunuuga. E le gata i lea, i nofoaga eseese atonu e eseese tulaga faatauaina. E sili atu le filifilia o se suʻesuʻega faʻaonapo nei ma faʻamaonia ma faia se auʻiliʻiliga i luga o se faʻaauau pea.

E faʻafia ona ave le hemoglobin glycated

E fautuaina le maʻisuka e faia se auiliiliga i le tai tolu masina, o lona uiga, 4 taimi i le tausaga e mataʻituina ai le aoga o togafitiga fualaau faasaina, le tikeri o le taui mo le gaosiga o gaʻo ma ia mautinoa o le faailoga o loo i le tau taua.

Aisea ua filifilia ai lenei taimi? O le hemoglobin glycated e fesoʻotai saʻo lava i lela mumu toto, o lona pusa e pe a ma le 120 aso, ae o nisi faʻamaʻi toto e mafai ona faʻaititia.

Afai e tumau le maualuga o le suka, ua filifilia lelei le togafitiga o fualaau faasaina ma ua mulimuli le tagata i se meaai, e mafai ona e faia le suʻega e le tele-2 taimi i le tausaga. O tagata soifua maloloina e tofotofoina i tausaga uma e 1-3 i le loto.

E ese le HbA1C i alii ma tamaitai

O le eseesega i le va o taunuuga o tamaitai ma alii e itiiti. E ese le eseesega i le 0.5%, lea e fesootaʻi ma le aofaiga o le hemoglobin atoa.

O fua faatatau o le HbA1C i tagata eseese o itupa e faalagolago ile tausaga:

HbA1c,%
TausagaTamaitaiAlii
I lalo o le 294,64,6
30 i le 505,5 - 75,5 – 6,4
Sili atu i le 50E itiiti ifo i le 7.5E itiiti ifo i le 7

Aisea ua siitia ai le glucose ma le hemoglobin glycated?

O le maʻisuka faʻapitoa e faigofie ona maua se kulūkose masani i soo se taimi. I le iloaina o le a latou foai atu le toto mo le suka, e mafai ona latou ave muamua fualaau muamua pe faia se iniseti o le inisalini.I lenei auala, latou te faʻavaivaia le mataala o aiga ma isi vaega e fiafia i ai. E masani ona faia lenei mea e tagata matutua o le maʻisuka ma tagata matutua.

Ae peitai, afai e solia e le maʻisuka le tulafono, o le taunuuga o le auiliiliga mo le hemoglobin glycated o le a mautinoa lava e faaalia ai lenei mea. E le pei o se suʻega toto mo le suka, e le mafai ona faʻamaonia. O lona tulaga tulaga ese lenei mo le mataituina o le aoga o togafitiga o le gasegase o le kulukose.

O nisi taimi eo mai ai le maʻisuka, o ai e maua ai le suka i le aoauli ma le afiafi, ma i le taeao e masani ona masani. Atonu latou te maua le maualuga o le kulukose o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le taimi lava e tasi ua faateleina le hemoglobin glycated. O tagata faapena e seasea. I le tele o tagata gasegase, o le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao o se faafitauli ogaoga.

O le hemoglobin glycated 7%: o le a le uiga?

O le hemoglobin glycated 7% o le maʻisuka maualalo. O fomaʻi masani e fai mai o se mea lelei lenei, aemaise lava mo tagata matutua matutua. Ae peitai, o lenei faailo o lona uiga o le tagata ei ai le maualuga o le kulukose toto e 35-40% le maualuga nai lo tagata soifua maloloina.

Afai o oe, mo se faʻataʻitaʻiga, e iai le kanesa ma e itiiti sou taimi e ola ai, e mafai ona e faʻaauau pea i le vevela tutusa. Ae peitaʻi, afai ei ai le faʻaosofia ma le mafai ona ola umi, e manaʻomia le faaleleia o le maʻisuka. A leai, e foliga mai o le ae oʻo i le tauaso, fesuiaiga o vae poʻo fatugaʻo fatugaʻo. E leʻo taʻua le osofaʻi o le fatu ma le stroke.

Faʻalagolago i au suʻesuʻega, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka. Dr. Bernstein, lea e faalauiloaina e lenei saite, fesoasoani tele. E mafai ai ona tausia le HbA1C, e pei o tagata soifua maloloina, e le maualuga atu nai lo le 5.5-5.7%. I lenei tulaga, e le manaʻomia ona e nofo i luga o taumafa matelaina, faʻaaogaina tui solofanua o le inisalini pe auai i le galue malosi.

O le a le masani o lenei faailoga i fafine?

O le fua o le hemoglobin glyc mo tamaitai e tutusa ma tane. O fuainumera patino o loʻo tuʻuina atu i luga i lenei itulau. E faigofie ona e faʻaalia au auiliiliga. O le sini HbA1C o le tausaga tutoʻatasi. Tina fafine ina ua mavae le 60 tausaga e tatau ona taumafai e leʻo maualuga atu lenei fuainumera nai lo le 5.5-5.7%. O le lelei o le puleaina o le gaʻo gaʻo e mafai ai ona ola i se litaea lelei, e aloese mai le le atoatoa ma vave maliu.

Le mea e fai pe a maualuga le hemoglobin glyc

O le hemoglobin glycated e mafai ona siitia mo le tele o tausaga e aunoa ma le faʻaalia o ni mea vaaia. I se isi faaupuga, o le predabetes poʻo le maʻisuka e mafai ona tupu i totonu o se fomaʻi umi mo se taimi umi. O tagata, i le avea ai o se tulafono, o lona uiga o le faʻaitiitia o le vaʻai ma le soifua manuia lautele i suiga faʻapitoa masani o tausaga.

Togafitiga mo le maualuga HbA1C mo le tele o tagata gasegase e aofia ai le mulimulitaia o le laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole puleaina ole maʻisuka. O lenei faiga e fetaui lelei mo tagata mamaʻi e iai togafitiga, ae le na o T2DM. O tagata mafaufau, faʻapea foi ma tamaiti ma tamaiti e manaʻomia ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 1. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e fautuaina e suʻe se suʻega toto mo le C-peptide.

E faʻafefea ona aʻafia lenei fua faatatau i le aveina o metformin?

O le aveina o le metformin i se fua faatatau maualuga o le 3 pusa o le 850 mg e faʻaitiitia ai le hemoglobin glycated e le silia ma le 1-1.5%. Ole fualaau e fesoasoani ai na o tagata e mamafa tele, ae le o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E masani ona le lava lana gaioiga, ma e tatau lava ona e tuiina le inisalini.

O le togafitiga autu o se meaʻai maualalo-carb, ma na o le metformin na te faʻamaeʻaina. E leai se aoga e ave nei fualaau ao faaauau pea ona faʻaaogaina meaʻai leaga e tumu i gaʻo. Faʻalogo lelei i Glucophage ma Glucophage Long - faʻaulufale mai muamua fualaau o metformin, lea e sili ona aoga.

O le a le uiga o le hemoglobin glyco 5.9% ile tamaititi poʻo se tagata matua?

Aua e te talitonu i fomai o fai mai o le maualuga o le hemoglobin glycated o le 5.9% e masani lava. O sea suʻesuʻega e tatau ona e faʻafefe.O se tamaititi poʻo se tagata matua e iai se faailoga e mafai ona maua i le Prediabetes. Ina ia aloese mai le alualu i luma o le faamai ma le atinaʻeina o faafitauli, o le a suia e le tagata ua i ai se metabolism ua le mautonu lona olaga. Ma lona aiga atoa foi.

O le a le mea na tupu mai i le iloiloga HbA1C e 5.9%?

  1. E mafai e tagata matutua ona maua le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Tamaiti ma talavou, faapea foi ma tagata matutua e oʻo atu i le 35-40 tausaga - ituaiga 1 maʻisuka e mafai ona amata.
  3. I totonu o tagata laititi, o le LADA, o le maʻisuka autoimmune latiti i tagata matutua, e mafai ona atiaʻe. O se maʻi laʻititi laʻititi e faʻatusatusa i le T1DM. Ae peitai, ina ia maua lelei le puleaina, e tatau ona tui le inisalini i maualalo maualalo.

Ole hemoglobin glycated 5.9% - maualuga le maualuga. I le avea ai o se tulafono, e le afaina ai ni faailoga. E te laki pe a mafai ona e iloa se gasegase o le carbohydrate le lelei i se taimi muamua. O le vave ona e alu i luga o se meaʻai laiti-kapiti ma amata ona faia isi laasaga o togafitiga, o le faigofie atu lea i le maua o le faʻamaʻi lelei o faʻamaʻi.

O le hemoglobin glycated mo le maʻisuka

O tagata maʻi suka fautuaina e suʻe le hemoglobin glycated i le 3 masina. O lenei mea e mafai ai e oe ona mataʻituina le lelei o togafitiga, faia ni taimi talafeagai e puipuia ai faʻafitauli. O tagata matutua o le maʻisuka ma tagata gasegase masani e masani ona tuʻuina atu se ata io latou aiga e sili atu ona lelei nai lo le mea moni lava. O le siakiina e le aunoa o latou HbA1C o loʻo faʻaalia ai na mea taufaasese. I lenei tulaga, o le suʻeina o le suʻe toto mo le taumafa o le anapogi ma le maeʻaeʻa e sili atu ona leaga, aua o ona taunuuga e mafai ona faʻamaonia.

Pe ese le masani mo le maʻisuka ma mo tagata soifua maloloina?

O gasegase e fia ola i se olaga masani ma aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli e tatau ona tauivi mo le maualuga o le hemoglobin, e pei o tagata soifua maloloina. O lona uiga, e le maualuga atu nai lo le 5.7%, sili atu ile 5.5%. E mafai ona ausia lenei taunuʻuga e tusa lava pe maua i le maʻisuka ituaiga 1, ma e sili atu foi ma le maʻisuka ituaiga 2 lemu. Aoao ma mulimuli i se laasaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame ole puleaina ole maʻisuka.

O le faavae o le puleaina lelei o le maʻisuka o se taumafataga maualalo-gaʻo. O le taumafaina o meaʻai maloloina e faʻapipiʻiina e isi faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka, na faia e Dr. Bernstein, ma Sergey Kushchenko o loʻo faʻamatalaina i le Rusia i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. O fomaʻi e masani ona fai mai o le HbA1C mo le maʻisuka e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina. O se pepelo lea e manaia i taliga o tagata gasegase, ae e matua lamatia lava.

O le a le maualuga o le hemoglobin glycated mo le maʻisuka?

O loʻo i ai se algorithm ua faʻamaonia aloaia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le filifilia o se tasi o tulaga maualuga o le hemoglobin glyc. Ua tusia i le gagana abstruse, ae o lona uiga e faigofie. Afai e maualalo le soifua o le tagata maʻi, e oʻo lava ile maualuga maualuga o le HbA1C e talia. Mo se faʻataʻitaʻiga, 8.0-8.5%. E lava le na o le itiiti o taumafaiga e pulea ai le maʻisuka ina ia aloese ai mai le leiloa o le mafaufau ona o le toto maualuga. Ma o faʻafitauli ogaoga ogaoga i soo se mataupu o le a leai se taimi e atiaʻe ai.

Ae ui i lea, o le fea o maʻisuka e tatau ona tofia i le kulupu e maualalo le ola? O Dr. Bernstein e tele ni feeseeseaiga ma togafitiga aloaia i lenei mataupu. O fomaʻi e taumafai e tofia le tele o tagata gasegase e mafai ona mafai i lenei vaega ina ia mafai ona tuʻi ese ma faʻaitiitia a latou galuega.

O le faʻaitiitia o le faʻamoemoe o le soifua mo tagata e mafatia i faʻamaʻi e le mafai ona ola. E le gata i lea, o se faʻafitauli le lelei i tagata gasegase o loʻo maua i le paʻu ma le leai o se malosi e faia ai se gaosiga o fatugaʻo. E le taua le pipii atu i le ola i tagata ua pipili ua oʻo i se faʻalavelave matuia.

Peitai, i isi tulaga uma lava, e le tatau ona fiu le maʻisuka ia i latou lava. Faatasi ai ma le lava faaosofiaga, e mafai ona latou ola umi ma maloloina, i le matauʻa oa latou tupulaga ma e oʻo lava i le tupulaga laiti.E faʻaaogaina foi lenei mea i tagata maʻi ua leiloloa la latou vaai, na sao mai le vaevaeina o vae poʻo le osofaia o le fatu. O le tele o le maʻisuka e tatau ona taumafai mo le hemoglobin glyc, e pei o tagata soifua maloloina, e le sili atu nai lo le 5.5-5.7%.

Faʻamaumauga aloaia a le fomaʻi e faʻapea, o faʻamaonia HbA1C, e pei o tagata soifua maloloina, e le mafai ona ausia e aunoa ma le tuiina o gaʻo maualuga o le inisalini poʻo le ave o fualaau leaga mo le maʻisuka ituaiga 2. O nei togafitiga e mafua ai le tele o taimi o le hypoglycemia (maualalo le toto toto). O nei osofaʻiga e mafai ona matua le fiafia ma e oʻo lava i le oti.

Ae ui i lea, o le fesuiaiga i se taumafataga maualalo-gasegase e matua faateleina ai le aoga o togafitiga o le maʻisuka, faʻamalofia aʻafiaga le lelei. I tagata gasegase oe na suia i le faiga a Dr. Bernstein, o le inisalini e masani ona pa'ū i le 5-7 taimi. E leai se manaʻoga e ave ni fualaau leaga Diabeton, Amarin, Maninil ma isi. O faʻasauga ogaoga o le hypoglycemia e taofi. O le tele o osofaiga paʻu e faʻaitiitia.

Aua e te taumafai e fuafua mo oe lava ia tulaga taʻitasi taʻitasi o le hemoglobin glyc. O le tausia o le suka toto ma le HbA1C, e pei o tagata maloloina, o se sini moni. Puleaina lou maʻisuka ma auala o loʻo faʻamatalaina i lenei 'upega tafaʻilagi. I le mauaina o taunuuga lelei, ua mautinoa oe e puipuia mai le atinaʻeina o faʻafitauli i luga o vae, vaai ma fatugaʻo.

O le hemoglobin glycated i fafine maʻitaga

E le fetaui le suega o le hemoglobin gia mo le siama o le maʻisuka ituaiga i fafine maʻitaga. Aua o loʻo faʻaalia ai ua maualuga le suka o le toto, faatasi ai ma le tuai o le 1-3 masina. O le maʻisuka faʻamamafa e fautuaina e iloa ma amata ona togafitiga i le taimi. Ina ia ausia lenei mea, e faʻamalosia tamaitai e fai se suʻega o le faapalepale o le 2-itula i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le gaioiga. O se fua talafeagai ma talafeagai.

E aoga tele mo fafine e maua i le maʻisuka e suʻe ai le hemoglobin glycated i le fuafuaga fuafuaina o le maʻitaga. E fautuaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Peretania e faapea, i le taimi e fanau ai, e le sili atu le maualuga o lenei tagata i le 6.1%. Afai e sili atu i le 8%, faʻaaoga togafiti faʻatuatuaina o le faʻasaina o se pepe seia oʻo ina mafai ona e faʻaleleia atili le puleaina o le glucose metabolism.

8 faamatalaga i le "Glycated Hemoglobin"

Talofa O se tamaititi e 9 tausaga le matua, maualuga masani ma mamafa, na mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le toeitiiti 3 tausaga. I le faʻaaogaina o fautuaga mai le Dr. Bernstein, latou te faʻaitiitia ai le suka i le masani, taofi ona oso, na paʻu le hemoglobin glyo i le 5.2%, e ui lava e 8.5%. Ae ui i lea, o le endocrinologist i le falemaʻi ua fai mai o lenei mea e maualalo tele le faʻaalia o le a mate fualaʻau o faiʻai. E mafai ona e faʻamatala?

o le endocrinologist i le falemaʻi ua fai mai o lenei tulaga e maualalo tele le faʻaalia o le a mate ai tino o le faiʻai. E mafai ona e faʻamatala?

Ou te fia ulavale e uiga i vaega o le mafaufau o le tino oti o lenei finocrinologist.

Matua ole fanau ole maʻisuka e manaʻomia le tele o le lototele e mulimuli i fautuaga a Dr. Bernstein, ae le o ni fomaʻi atamai.

E 29 oʻu tausaga. Matou te mananao ma loʻu toalua i se pepe. O le tausaga e leʻi aoga, na faʻalavelaveina le taamilosaga. O lenei la ou te alu i le ultrasound o tubloplopes tubes. Suʻega na pasia - o le toto suka na faaalia 8.4. O se mea moomoe! Rotao se aso mulimuli ane i se isi fale suesue - o iina na faʻaalia ai le 8.7. O le hemoglobin glycated 6.9%. Ua ou tumu, mamafa e tusa ma le 100 kilokalama, maualuga 165 cm. Sa ou sainia mo se endocrinologist. E mafai ona toe faʻafoʻi mea uma i mea masani ma maua se pepe ola maloloina? E mafai ona e fesoasoani i se isi itu i le fautuaga a se tagata poto faapitoa?

suauu toto ua faaalia 8.4. O se mea moomoe! Rotao se aso mulimuli ane i se isi fale suesue - o iina na faʻaalia ai le 8.7. O le hemoglobin glycated 6.9%.

E le fautuaina le maʻitaga i ni faailoilo, o le a tatau ona faʻaleleia ma faʻapipiʻi masani i le tele o masina

E mafai ona toe faʻafoʻi mea uma i mea masani ma maua se pepe ola maloloina?

O le maʻitaga e faʻateleina ai faʻafitauli o le tino i le tele o fafine. Filifili pe ua e sauni mo lenei mea.

Lelei leleiAfai o le hemoglobin glyo 5.2%, o le glucose anapogi 4.8, insulin 2.1, c-peptide 0.03, ma nei mea uma ao maitaga mo le 20 vaiaso - o le a le ituaiga o maʻisuka o lona uiga? Afai e fai togafiti, o lona uiga o le inisalini ma le c-peptide o le ai ai le taimi e faʻaitiitia ai? Mo le umi atoa o le maitaga, sa ia 'ai meaai suamalie ma le maoaʻe e sili atu ile 1 taimi i le masina.

O le a le ituaiga maʻisuka o lona uiga?

O mea taua e le o se faʻamaoni saʻo, ae o le a le mea e fai. Muamua lava, pasi le auʻiliʻiliga i se C-peptide faʻaauau pea i isi fale suesue. Afai o le taunuuga e toe faʻaleagaina, oe maua le maʻisuka mumu.

O le mea moni o le muamua masina muamua o le 4-7 masina o le maitaga e faʻateleina le ala o le maʻisuka. Ae i ni nai masina talu ai nei, o le suka o le a faasolosolo i luga ina ia foliga mai e itiiti lava. E tatau ona e mulimulitaʻi i se meaʻai laiti (e aofia ai le taimi o le maitaga!), Fua le suka i le tele o taimi i aso uma ma faʻaaoga vave le insulin i le taimi e manaʻomia ai.

Talofa. Acetone i le urini a se tamaititi 0.5. Na latou pasia le suka i se manava gaogao - 3.8, i isi aso uma - 4.06. O le hemoglobin glycated 5.6%. E mafai ona talanoa lenei mea e uiga i le maʻisuka? E 4 tausaga le tamaititi. Lua vaiaso talu ai, na maʻi ai o ia i le ARVI. O lenei ou te tuuina atu fualaau aina ma meaai. Faamolemole tali. Sue lapisi pe a moe.

E mafai ona talanoa lenei mea e uiga i le maʻisuka?

E faigata, ae le lava le faʻamatalaga e fai atu ma le toʻa.

Auala fuafuaina

Pau le auala moni e faʻaaoga e tagata uma e le o. O le faʻamautinoaina o le hemoglobin glycated e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina:

  • chromatography vai
  • immunoturbodimetry,
  • ion exchange chromatography,
  • suʻesuʻega a le nephelometric.

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le auʻiliʻiliga o se suʻesuʻega tatau lea i le olaga o le maʻisuka, ma e mafai ona e vaʻaia le lelei o le maʻisuka o loʻo tauia ma le filifilia lelei o togafitiga fualaau.

O le a le mea e faʻaalia ai le hemoglobin glyc?

O le Glycohemoglobin o se faailoga o mea toto o le toto, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻateleina, o le fusi o le kulukose ma le hemoglobin e faʻateleina, lea e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le faʻamaʻi o le hemoglobin glyc.

O le maualuga o HbA1C o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka i le 120-125 aso talu ai: o le tele lenei o le toto toto ola e teuina ai faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o glycogemoglobin synthesized.

HbA1C faʻaalia le tikeri o le maʻisuka

Tulaga masani o le glycogemoglobin

O le fua o le hemoglobin glycina e le faʻalagolago i le itupa poʻo le matua: o lenei faailoga e tutusa lava i alii ma tamaitai, tamaiti ma tagata matutua.

Mo se tagata soifua maloloina, o le laiga o le pasene o le glycogemoglobin i le toto ua faʻaaogaina:

E itiiti ifo i le 4.0%Faʻaitiitia le glycogemoglobin tulaga. Togafitiga e manaʻomia.
4.0 i le 5.5%O le tulaga masani o le hemoglobin glycated, e leai se lamatiaga o le maʻisuka.
5.6 i le 6.0%Le aʻafia o le maʻisuka. E tatau ona fetuunai le olaga, meaʻai ma le moe-wakefulness.
6.0 i le 6.4%Prediabetes state. E manaʻomia faʻatalanoaga mulimuli i le Endocrinologist e puipuia ai le amataina o le maʻi.
E sili atu i le 6.5%O le maʻi suka.

I le taimi o le maʻitaga, talu ai ona o le faʻavave i luga o hormones ma le suka, o nei fuainumera atonu e eseese. O le tulafono masani o le a le sili atu le maualuga o le hemoglobin glycated nai lo le 6.0%. Afai o le tau e sili atu nai lo le masani, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi: o le mafuaʻaga atonu o le a tupu mai le maʻisuka ituaiga.

I le maʻisuka, o le maualuga o le hemoglobin glycosylated, o le masani o lona i ai i totonu o le toto ua setiina e le tulaga maualuga.

Ole fua faʻatatau o pasene e faʻaalia ai le aoga o le glycogemoglobin mo faʻamaoniga eseese:

FaʻaiʻugaE oo i le 30 tausaga30 i le 50 tausagaIna ua mavae le 50 tausaga
E leai se faʻafitauli o le hypoglycemia poʻo ni faʻalavelave ogaoga.E itiiti ifo i le 6.5%6.5 i le 7.0%7.0 i le 7.5%
Maualuga maualuga o faʻalavelave poo le faʻaleagaina o le hypoglycemia6.5 i le 7.0%7.0 i le 7.5%7.5 i le 8.0%
O le valavala i le matua e mafua mai le lamatiaga o le hypoglycemia mo tagata matutua. I se tausaga matua, o lenei maʻi e mafai ona afaina, o le mea lea e tatau ai ona faatumauina se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto.

Mafuaaga mo le vavaeese mai tulaga masani masani

O faʻavaiga mai tulaga masani o le glycogemoglobin e tupu mai ona o le tele o faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina i le tino.

O mafuaʻaga taatele:

Faateleina HbA1C
O le maʻi sukaO le faateleina o le kulukose toto e mataituina ma soo se ituaiga o suka. E mafai ona faʻaititia le aofaʻi o suka i se suiga i le olaga soifua ma le faʻaaogaina ole sauniuniga ole inisalini.
Glucose toleniga le atoatoaSe ituaiga o maʻisuka e mafua mai i le genetic predisposition pe a maeʻa se maʻitaga faigata pe ona o se olaga le talafeagai. Afai e le faʻasaʻo le soliga, e amata ona tupu i le maʻisuka.
Maʻi faʻamaʻi ma splenectomyO le tuilaʻau e nafa ma le tuʻuina atu o totola mūmū mūmū, o maʻi matuia poʻo le aveesea o lenei okeni e taʻitaʻia ai le maualuga o le glycogemoglobin i le toto.
FomaʻiO le faʻamalosiina o le suka, antidepressants, tranquilizers, ma le tele o fualaau o le fananau mai e mafai ona faʻaleleia ai lou kulukose toto. Faatasi ai ma se malosi malosi i le glycogemoglobin, e tatau ona e taofia le aveina o nei tupe.
Faamai o le EndocrineFaʻasologa o le tino o le endocrine, faʻaosofia ai le faʻasaolotoina o hormones, e masani ona siitia maualuga le kulukose toto. O le aafiaga atonu e le tumau pe tumau.
HbA1C faʻaitiitia
Hemolytic anemiaFaʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le faʻamaogaina o sela mumu, e faʻaitiitia ai le tele o le hemoglobin ma le glycogemoglobin i le plasma.
InisulinomaO se maʻi vevela e mafua ai le faʻaopoopoga o le inisalini. E taofia ai le kulukose ma faʻaititia ai lona tele i le toto, lea e oʻo atu ai i le hemoglobin glycated.
Toto o le toto, faʻafefe totoFaʻasalaga toto poʻo le taimi o le faʻaliliu, o se vaega o le toto mumu ua leiloloa, o le tele o ia mea atonu e aofia ai glycogemoglobin. O lenei mea e mafua ai se vavaeese mai le masani.
Meaʻai maualalo maualalo i le taimi umiO le taumafa o le gaʻo-gaʻo e faʻaititia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto: e mafai ona faʻapipiʻiina mai proteins ma gaʻo, ae o le mea e tupu malie tele. O le iʻuga, o le glycohemoglobin e pa'ū lalo ifo i lalo masani.

Faʻapefea ona sauniuni mo le suʻesuʻega?

O suʻega mo le glycogemoglobin e le manaʻomia se sauniuniga faapitoa. O lona maualuga e le faʻalagolago i mea moni mai fafo, o lea ao leʻi amataina le suʻesuʻega e mafai ona e 'ai ma inu, taalo i taaloga, ave ni vailaʻau. E mafai ona e faia le suʻega i soo se taimi talafeagai o le aso, ma e le afaina ai le iuga.

E le tatau ona e suʻeina ma se faʻaitiitia o le hemoglobin i le toto, faʻapea foʻi ma se suiga i le olaga ola mūmū mumu.

E mafai ona tupu lenei mea:

  • ma le gau o le toto, e aofia ai i le taimi o le faʻasologa,
  • faatasi ai ma le anemia: le uamea ma le hemolytic,
  • ina ua uma le tui toto,
  • i le ogaoga o le faaletonu,
  • ma le ava malosi poʻo le faʻamaʻavale.

E le gata i lea, o le suʻega o le suʻega e mafai ona faʻasese i se tulaga maualalo o hormones.

E le mafai ona e faia se auʻiliʻili mo faʻamaʻi fatu

Auala e faia ai se auiliiliga

Faʻalagolago i le ituaiga o tagata suʻesuʻe faʻapitoa e faʻaaogaina i le fale suesue, e mafai ona ave le toto mai se vein pe mai se tamatamailima. I le tele o falemaʻe, o le biomaterial from vein vevela ua ave mo suʻega: ua talitonuina o lenei metotia e faʻaalia ai le sili atu ona sao.

O le tele o meafaitino e ave ile 3-3.5 ml, i nisi o tagata gasegase ma le faaooina atu o lenei aofaiga o maʻi toto e mafai ona tupu:

  • taʻavale
  • vavao
  • o nisi taimi - leai se mafaufau.

O nisi taimi, pe a uma ona pasia le suʻega, e amata sina vavao.

Afai e te le faʻatagaina le faʻafeiloaʻiga o le toto vevela, e tatau ona e lapatai le faufautua i luma o le fale.O le auala sili lava mai lenei tulaga o le sailia lea o se potu suʻesuʻe e faʻaaogaina toto mo le suʻega.

O le faia o le auiliiliga e faia i totonu o le 3-4 aso. O se vaitaimi sili atu ona sao e faalagolago i le fale suesue faapitoa ma ana masini.

Meaʻai talafeagai

I le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le glycogemoglobin, o le maʻi ua fautuaina le laulau numera o togafitiga 9. O le taumafa e faʻateʻa ai le i ai o meaʻai suka i totonu o le taumafataga, sui i glucose-suppressing ones. Paʻu paʻepaʻe, pasta ma pateta, meainu suamalie ma suka e faʻasaina. Lafoaia fualaau faisua, gaʻo ma meaʻai manu.

Afai ua e maualuga le glycogemoglobin, e tatau ona e 'ai atili aano o manu.

I le faʻaitiitia o le glycogemoglobin, e manaʻomia ona e faʻateleina le puipuiga ma gaʻo vailaau. Nati ma pi, fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa, fualaau eseese, meaʻai laititi maualalo ma oloa gaosi susu e fautuaina. Aloese mai caffeine, meainu gaosi, ma meaʻai maualuga.

Afai e te 'ai saʻo, o lau kulūkose o le a vave ona toe foʻi i le masani.

Gaoioiga faaletino

I le maualuga maualuga o le kulukose, e tatau ona aofia i le faasologa i aso taʻitasi le gaioiga faaletino, fesoasoani e faʻaalu atili le kulukose ma tausia lelei le tino. E tatau ona auai i le savali ma faatelegese le taʻavale, aau, uila, polo polo e talia. E tatau ona aloese mai taaloga tetele.

O le soona fai ma le faʻamalositino e lelei mo maualuga maualuga o le kulukose.

Tulaga faʻalagona

O le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona tupu ona o tulaga faigata, faateleina le popole, atuatuvale, fefe, ma le atuatuvale. E le gata i lea, o aʻafiaga e mafai ona aafia ai le aofaiga o suka.

O faigata masani e mafai ona faateleina ai le kulukose toto

Ina ia faʻamaonia le tulaga faʻalagona ma foia faafitauli faʻalagona e faʻaosofia ai le faateleina o le suka toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mafaufau.

Faatatau lenei tusiga
(4 fuainumera, fua 5,00 mai le 5)

O le hemoglobin glycated - lea e faʻaalia ai pe faapefea ona ave, masani

Category: Faʻamaumauga Faʻamatalaga

O aso nei o le a tatou talanoa e uiga i le metotia o le vave suʻesuʻeina o le maʻisuka - o se suʻega o le toto mo le hemoglobin glyc, faamatala i alter-zdrav.ru, o afea ma pe aisea ua pasia ai, o le a le tulaga masani o lenei faailoga, mafuaʻaga ma faailoga o le faʻalautele ma faʻaitiitia lona maualuga.

Le mataʻituina le ola o le tino o le tagata e faʻaaoga ai metotia falesuesue eseese. O se tasi o nei suʻesuʻega taua o le suʻe toto mo le hemoglobin glyc. Ina ia malamalama i le mea o fai mai ai lenei auʻiliʻiliga, e tatau ona e malamalama i le mea e maua ai le hemoglobin ma mea o loʻo ia faia.

Hemoglobin - O se vailaau faʻapitoa lea o loʻo maua i le toto mumu ma o se faʻalavelave o le uʻamea ma le porotini. E faʻalagolago i le felauaiga o elemene e pei o le carbon dioxide ma le okesene, o le lelei o le faagasologa o le metabolism intracellular ma le tausisia o le lanu mumu o le toto o meaola mafanafana toto.

Faʻalagolago i le metotia ma le faʻamoemoega o le faʻavaeina, ua vaevaeina le hemoglobin i ni ituaiga se lua - physiologically ma pathological. O le hemoglobin glycated - O se tasi lenei o sui o le hemoglobin patho.

O se suʻega toto mo le hemoglobin glycated - o lona uiga

O lenei faailo e taʻua foi o le glycosylated (hemoglobin glycosylated) poo le glycohemoglobin, ma i le decoding laboratory e taua o Hba1c.

O le faʻavaeina o le glycohemoglobin e maua i le tuufaatasia o le suka ma le hemoglobin i totonu o se toto mumu toto.

Ole aofaiga o le kulukose e le fesoʻotaʻi ma le hemoglobin e le lava ma o le a le faʻaalia se tulaga saʻo ma le mautinoa.

Saunia mo le suʻega

E faʻapefea ona faʻafesoʻotaʻi saʻo le toto i le hemoglobin glycated?

O lenei suʻega toto e le manaʻomia ai aʻoaʻoga faʻapitoa ma aofia ai le aoina o le toto mai le tamatamailima ma le vein. Meainu inu, inu ava malosi, meaai, faʻalagona lagona ma le vaivai faaletino e le afaina ai le auiliiliga o le suʻega.

O le tapulaa ua naʻo le puleaina o fualaau faasaina. O isi fualaau e mafai ona ave e aunoa ma le fefe.

Ae mo le faʻatuatuaina sili atu, o se suʻega toto mo le hemoglobin glycina ua fautuaina e ave i le taeao ma luga o se manava gaogao.

Ina ia aloese mai mea sese faʻapitoa, e fautuaina e faia le suʻega i totonu o le fale suesue lava ia i taimi uma, talu ai o auala ma auala e eseese.

Faailoga mo le auiliiliga

O le suʻega o le toto mo le glycogemoglobin e mafai ona faʻamatalaina e se fomaʻi faapitoa o soʻo se itu - o se fomaʻi maʻi, o se endocrinologist, o se tui puipuia, ma isi.

O faʻamaoniga autu mo le auʻiliʻiliga o faʻamaʻiga o le maʻisuka, le siakiina o togafitiga ma le iloiloga o faʻafitauli faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E le gata i lea, o le auiliiliga ua faʻataʻitaʻiina mo tamaiti i le togafitiga o le faʻafitauli o le maʻisuka ma tamaitai o loʻo i ai se talaaga o le maʻisuka poʻo le na mauaina i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi.

Suesue soo

O le gaoioiga o le toto mumu mumu e fa masina. Ole taimi o le suʻesuʻega mo le glycogemoglobin e faʻalagolago i lenei mea moni - i le averesi faatolu i le tausaga. Ae faʻalagolago i manaoga o tagata taʻitoʻatasi, o le auʻiliʻiliga e mafai ona faʻateleina ona faia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e sili atu i le 7% taunuʻuga o le suʻesuʻega, ona tutusa lea o le taimi o le toto i le tasi taimi i le ono masina. Ma afai o le suka toto e le maluelue ma e le lelei ona pulea, ona fautuaina lea o se auiliiliga ile tolu masina.

O faʻamanuiaga o se suega o le hemoglobin glycated i luga o isi suʻega toto

O lenei suʻega falesuesue e mafai ona faʻatinoina e tusa lava po o le a le aso, o le manava atoa, poʻo le taimi e tago ai i fualaau. O le a le maua ni eseesega tele mai i le auʻiliʻiliga na faia e tusa ai ma tulafono. O lenei mea e matua faigofie lava mo na gasegase e le mafai ona toilalo i vasega o togafitiga poʻo tagata e mulimuli i se meaai faapitoa e faʻasaina ai le fiaai taimi pupuu.

O se tasi o metotia e faʻamautinoa ai le maʻisuka i le amataga ma i se fomu latene. E fesoasoani lenei mea e amata vave togafitiga ma faʻaitiitia ai le avanoa e atiae ai le le manaʻomia o taunuuga o le maʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi (e aofia ai le faʻaleagaina ma le viral nature), e faaopoopo atu ile pathologies o le thyroid gland, e masani lava e le aʻafia ai taunuuga.

O le taua o le suka e aʻafia i le tele o mea - taumafa, faʻalavelave, gaioiga faaletino, fualaau. O le mea lea, o se suʻega masani o le toto e le mafai ona faʻaalia ai le i ai po o le leai o se togafitiga.

Naʻo le toe foʻi mai i tua e le o nofoaga uma ma e le o fale suʻesuʻe uma ei ai a latou masini talafeagai.

Contraindications i le auiliiliga

Talu ai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga e faʻatatau tonu lava i le tuufaatasiga o le toto ma le i ai o lela mumu i totonu o le toto, o faʻamaualuga faʻamaoni o le tuiina o toto, totoʻa totoʻa ma le faʻamaogaina o lela mumu. I le suia o le auʻiliʻiliga, e mafai ona faʻaalia o se faʻaopoopoga sese pe faʻaitiitia i le hemoglobin glycated.

I nisi tulaga, o le inu o le vitamini B ma le C e mafai ona aafia ai le iuga mulimuli.

Le fua faatatau o le hemoglobin glycina i le matua - laulau

O le a se mea o faʻaalia i le tino o le hemoglobin i le tagata?

O le aofaʻi atoa o le paneta, e tusa lava poʻo le a le itupa, faʻamaʻi o loʻo i ai nei (sei vagana ai le maʻisuka) ma le matua o le 45 tausaga, o le maualuga o le hemoglobin glycated e le tatau ona sili atu i le tau e 6.5%.
Faatasi ai ma le matua, ua suia lenei faailoga.

Mai le 45 tausaga i le 65 tausaga, o lona maualuga e tatau ona i totonu o le 7%. O tagata ei ai le faʻamaoniga o le 7 i le 7, 5% e faʻafuaseʻi lava ona lamatia le atiaʻe o le maʻisuka ma e mataituina lelei e se endocrinologist. I le afa o mataupu, e maua e le tagata maʻi se faʻamaoniga - muaʻi maʻisuka.

O le faʻavae mo le glycogemoglobin i tagata matutua ua oʻo atu i le 65 tausaga le matua ma suiga. E le sili atu i le 7.5% le taunuʻuga e pei o le masani.O le maualuga o le maualuga e oo i le 8% e faamalieina ma e le mafua ai se popolega ogaoga.

Glycogemoglobin faʻaititia

E pei ona i ai i le mataupu talu ai, e le o le masani, ma e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese. O se faaitiitia o lenei faailo e seasea ona tupu.

  1. Tele le toto gau.
  2. Toto toto.
  3. Anemia, lea e matua faʻaitiitia ai le ola o sela mumu.
  4. Hypoglycemia, o lona uiga o le le lava o le kulukose i totonu o le toto.

E tele taimi e maua ai lenei tulaga i le taua o le hemoglobin glycated ma totonu ifo o le 4%.

  • Faʻaaogaina tele o vailaau oona poʻo le faʻaleagaina o meaʻai laiti-carb.
  • Faʻasologa o le natura.

  • O faʻamaʻi, tino o le pancreas, fatugaʻo, ate.
  • Malolosi malosi faaletino.
  • Faailoga o le faʻaititia o le hba1c

    1. O lagona masani o vaivaiga, vaivai.
    2. Faʻasolosolo ona atiaʻe le faʻaletonu o le vaai.
    3. Tauvalea.
    4. Fesoʻotaʻiga masani.
    5. O le popole, ita.

    Faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona faʻataunuʻuina o le suʻega toto mo le hemoglobin glygia e sili atu ona lelei i luga o suʻesuʻega tutusa ma o se fua talafeagai mo tagata soifua maloloina ma i latou e maua i faʻamaʻi endocrine.

    E faʻapefea ona pasia se suʻega toto mo le hemoglobin glycated?

    Hemoglobin o se vailaʻau o loʻo i totonu o le toto ma e nafa ma le tufatufa o le okesene i le tino atoa. O le hemoglobin lea e faia ai le toto mumu - o lenei mea ona o le uʻamea o mea uʻamea.

    Hemoglobin o se vaega o le toto mumu mumu - toto mumu toto. Glucose e aafia i le fatuina o le hemoglobin. O lenei faagasologa ua leva, talu ai ona o le toto mumu mumu ua faia i totonu o le 3 masina. O se taunuuga, ua maua mai le hemoglobin glycated (glycosylated), lea e faaalia ai le maualuga o le glycemia i le 3 masina.

    Ina ia iloa ai lau maualuga, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto.

    O le mea e leaga ai, afai o le suʻega e taʻu mai ai le maualuga o le glycogemoglobin, o lona uiga o loʻo i ai le maʻisuka, e tusa lava pe agamalu ma e le iloa i lenei laasaga, e aunoa ma le faʻavaivai. O le mafuaaga lena e matua taua ai le malamalama pe faapefea ona saʻo le pasia o lenei auiliiliga ma le mea e tatau ona e iloa e aloese mai ai i ni faafitauli.

    O le a le glycogemoglobin?

    O le hemoglobin glycated o le molemolo hemoglobin e fesootaʻi i le kulukose. O luga o le faʻavae o ona faailoga e mafai ona tatou faʻamaonia e iai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

    O le maualuga o le hemoglobin glycini e mafai ona maua ai faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka i totonu o le 2-3 masina ua mavae, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai e tagata e iai se maʻi e pei o le maʻisuka ona faia se taualumaga i le taimi sili lea.

    O lenei mea o le a fesoasoani e mataituina le togafitiga o togafitiga ma nofouta i suiga i le taimi e puipuia ai faʻalavelave. O le maualuga o le maualuga o le glycogemoglobin, o le tele lava o taimi e maualuga ai le maualuga o le glycemia i masina talu ai, o lona uiga o le aʻafiaina o le maʻisuka ma le maua o faʻamaʻi faʻamaʻi.

    Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le hemoglobin glycosylated, o mea nei o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga:

    • inisalini togafitiga
    • suka o le suka i le tino o pepa,
    • taumafa.

    Ole auiliiliga o le hemoglobin glycini o le a fesoasoani i le faia o se suʻesuʻega saʻo ma le mauaina o le maʻisuka, e ese mai le fua masani masani ma se glucometer, lea e faʻaalia ai le suka i le taimi o le faʻatinoga.

    O ai e manaʻomia le toto foaʻi mo HbA1c?

    O le faʻataʻitaʻiga mo sea suʻesuʻega ua faatagaina e tuuina atu e fomaʻi eseese, ma e mafai foi ona pasi tuusaʻo i soo se suʻesuʻega suʻesuʻe.

    Ua tuʻuina atu e le fomaʻi se faʻamatalaga mo le auiliiliga i tulaga nei:

    • afai e masalomia le maʻisuka,
    • ia mataitu le auala o togafitiga,
    • ia faatonuina nisi o vaega o fualaau faasaina,
    • ia mataʻituina faiga faʻasolosolo i le tino,
    • pe a ave se tamaititi (pe a iai se masalosaloga o le maʻisuka ituaiga)

    Ae o le mafuaaga autu o le siakiina o le maʻisuka, i le i ai o faailoga:

    • matagogo
    • o le faateleina o le manaomia mo le alu i le faletaele,
    • suiga o tulaga faalelagona,
    • faateleina le vaivai i le maualalo o le malosi faaletino.

    O fea e mafai ona ou maua ai se auiliiliga? O suʻega mo le hemoglobin susu e mafai ona faia i soo se fomaʻi poʻo se falemaʻi tumaoti, o le eseesega e na o le tau ma le lelei o le auʻaunaga. E tele faʻalapotopotoga tutoʻatasi nai lo o le setete, ma e faigofie tele, ma o le ae le faʻatali i laina. O le taimi o le suʻesuʻega e mafai foi ona eseese.

    Afai e te faia se suʻesuʻega i taimi uma, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi se tasi ina ia mafai ai ona mataʻituina lelei taunuuga, ona o mea taʻitasi ua i ai ona lava tulaga sese.

    Sauniuniga sauniuni

    E taua le matauina e le afaina pe o lenei auiliiliga o le a tuuina atu i luga o se manava le aoga pe leai foi, aua o le taunuuga o le suesuega e le faalagolago i lenei mea.

    Ae e te leʻi alu i le falemaʻi, e mafai ona e inu saogalemu le kofe poʻo le lauti. E masani lava, o se pepa faʻataʻitaʻiga o le a tuʻuina atu e le silia le 3 aso pisinisi.

    E tatau i le suʻega suʻesuʻe ona ave pe tusa ma le 3 kupita senitimita o le toto mai le tagata maʻi.

    O mea taua nei e le faia se vaega i le auiliiliga o le hemoglobin glycated:

    • mafaufauga-lagona faalelagona ole maʻi,
    • taimi o le aso ma le tausaga
    • ave fualaau.

    E mafai ona aafia aʻafiaga i:

    • toto le leiloa (taua tele),
    • suauu toto
    • maʻa faʻaleagaina.

    I ia tulaga, e fautuaina e fomaʻi le tolopoina o le foai toto mo sina taimi.

    I le faaiuga, o le hemoglobin glycated o loʻo taʻua o le HbA1c.

    O lona taua e mafai ona faʻaalia i:

    Tulaga masani o le hemoglobin glycosylated

    Ina ia malamalama i le masani, e tatau ona e malamalama pe o le a le mea tonu e aafia ai lenei faailo.

    O le masani e faalagolago ile:

    Se eseesega tele i le tulaga masani ma eseesega o tausaga. O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le maitaga e afaina foi.

    Le masani i le% i tagata ei lalo ifo o le 45 tausaga le matua:

    Le masani i le% i tagata pe a mavae le 45 tausaga:

    Le masani i le% i tagata i le 65 tausaga:

    E le gata i lea, afai o le taunuuga o loʻo iai i le tulaga masani, aua le popole. Pe a faʻamalieina le tau, ona tatau ai lea ona amata amata ona e auai i lou soifua maloloina. Afai o le fomu o loʻo i ai se mea maualuga, ona tatau loa lea ona e talanoa i se fomaʻi, atonu o loʻo iai oe i le maʻisuka.

    Tulaga masani ile% aʻo maʻitaga:

    Afai o le taunuuga o le auiliiliga

    Aisea e faia ai se auiliiliga mo le hemoglobin glycated, auala e fai ai ma lona masani

    E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le amataina o le maʻisuka poʻo le suʻesuʻeina le lelei o ona togafitiga e le gata i le i ai o faʻamaoniga faapitoa poʻo le kulukose o le toto. O se tasi o faʻamaoniga sili ona faatuatuaina o le hemoglobin glycated. Faailoga o le maʻisuka e masani ona iloagofie pe a maualuga le maualuga o le suka i le 13 mmol / L. O se tulaga sili ona maualuga, e mafua mai i le vave faʻalauteleina o faʻafitauli.

    Suauu toto o se fesuiaiga, masani ona suia le taua, o le auʻiliʻili e manaʻomia sauniuniga muamua ma le soifua maloloina masani. O le mea lea, o le faʻamatalaga o le hemoglobin glyc (GH) o le "auro" o lona uiga o le togafitia o le maʻisuka.

    O le toto mo le auiliiliga e mafai ona foai i se taimi talafeagai, e aunoa ma le tele o sauniuniga, o le lisi o faʻasolega e sili atu le vavalalata nai lo le kulukose.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a se suʻesuʻega i luga o le GG, o faʻamaʻi faʻamaʻi muamua o le maʻisuka e mafai foi ona iloa: faʻalavelave anapogi glucose poʻo le kulukose.

    Faʻaalia le hemoglobin glycated

    Hemoglobin o se vaega o totola mumu mumu - toto toto e nafa ma le felauaiga o le okesene ma le carbon dioxide. A sopoia e le suka le membrane erythrocyte, e tupu se tali. Amino acids ma le suka e fesootai. O le taunuʻuga o lenei faʻafoʻi e faʻapipiʻi le hemoglobin.

    O le Hemoglobin e mausali i totonu o totola mūmū mūmū, o le mea lea, o le maualuga o lenei faailo e tumau mo se taimi uumi (e oʻo i le 120 aso). Mo le 4 masina, o lela mumu e fai a latou galuega.A maeʻa lenei vaitau, e faʻaumatia i latou i le paʻu mumu o le vao. Faatasi ai ma i latou, o le faiga o le paʻu o loʻo faʻaaogaina glycohemoglobin ma lona saʻolotoga. A maeʻa lena, o le bilirubin (o le iuga o le gau o le hemoglobin) ma le kulukose e le noatia.

    O le glycosylated form o se faailoga taua i tagata mamai ma le maʻisuka ma i tagata soifua maloloina. O le eseʻesega ua naʻo le faʻamasinoga.

    O le a le matafaioi o loʻo faia e suʻesuʻega?

    E tele ituaiga o hemoglobin glycated:

    I galuega faafomaʻi, o le ituaiga pito sili ona masani ona aliali mai. O le ala sao o le metabolism o le carbohydrate o le mea lea e faʻaalia ai le hemoglobin glyc. O lona maualuga o le a maualuga pe afai e sili atu le maualuga o le suka i le masani.

    Ole fua ole HbA1c e fuaina ile pasene. O le faailo ua fuafua e avea o se pasene o le numera hemoglobin atoa.

    O se suʻega toto mo le hemoglobin glycina e tatau pe afai e te masalomia le maʻisuka ma siaki le tali a le tino i togafitiga mo lenei maʻi. E saʻo lava o ia. I le pasene pasene, e mafai ona e faʻamasino le toto toto i le past 3 months.

    Endocrinologists latou te faʻaaogaina lenei faailo i le suʻesuʻeina o ituaiga o le maʻisuka, pe a leai ni faʻaalia manino o le maʻi.

    O lenei faailo e faʻaaoga foi e fai ma faailoga e iloagofie ai tagata i le lamatiaga mo le atiaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. O le laulau o loʻo faʻaalia ai faʻataʻitaʻiga e laʻititi tausaga, lea e taʻitaʻia e tagata atamamai.

    Le mafai ona atiaʻe le hypoglycemia (glucose deficiency) i le maʻisuka

    O suʻesuʻega faʻasolosolo e sili atu lona leaga i ona tuaʻaga. O faʻamatalaga i luga o le HbA1c e sili atu le malamalama ma faigofie.

    Tulaga masani mo tamaitai

    E tatau i tamaitai uma ona gauai atu i le maualuga o le hemoglobin glycated i le tino. Faʻasesega taua mai tulaga masani ua talia (laulau i lalo) - faʻaalia ai faʻaletonu nei:

    1. Maʻisuka i ituaiga eseese.
    2. Faʻataunuʻu uʻamea.
    3. Faʻasalaga o Renal.
    4. Nofoaga vaivai o vaʻa toto.
    5. O taunuuga o taotoga.

    O le masani i fafine e tatau ona i totonu o nei tulaga taua:

    Tausaga Tausaga (tausaga)

    Afai o se eseesega na maua i faailoilo ua faʻaalia, ona tatau ai lea ona faia se suʻega, lea o le a fesoasoani e iloa ai mafuaʻaga o suiga i le kulūkose.

    Tulaga Faatonuina mo Alii

    I tane, o lenei foliga e maualuga atu nai lo le tamaitai. O le masani mo le matua o loʻo faʻaalia i le laulau:

    Tausaga Tausaga (tausaga)

    E le pei o tamaitai, sui o le malosi o feusuaiga, o lenei suʻesuʻega e tatau ona faia e le aunoa. E moni lava lenei mea mo alii e silia i le 40.

    O se tupe maua vave vave o lona uiga ua amata ona amataina le maʻisuka. Liliu atu i se fomaʻi i uluaʻi faʻamaoniga e fesoasoani e faʻamaonia ai le maʻi i le vave amata, o lona uiga o le taimi talafeagai ma togafitiga manuia.

    Tulaga o tamaiti

    I se tamaititi soifua maloloina, o le maualuga o le "suka" e tutusa ma le tagata matua: 4.5-6%. Afai o le maʻisuka na maua i le taimi o le tamaitiiti, ona faia loa lea o le tausisia o le tausisia o faailoilo. O lea la, o le masani i tamaiti o loʻo mafatia i lenei maʻi e aunoa ma se lamatiaga o faʻafitauli o le 6.5% (7.2 mmol / l glucose). O se faailoga o le 7% o loʻo faʻaalia ai le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia.

    I le maʻisuka talavou, o le ata atoa o le gasegase o le maʻi atonu e natia. O lenei filifiliga e mafai pe afai latou te pasia le suʻega i le taeao i luga o se manava gaogao.

    Tulaga masani mo fafine maʻitaga

    I le taimi o le maʻitaga, e tele suiga o le tino o le fafine. E aʻafia ai foʻi le kulūkose. O le mea lea, o le masani i le taimi o le maitaga i se fafine e ese si ese nai lo lona masani masani:

    1. A o laʻitiiti, e 6.5%.
    2. O le averesi e tutusa ma le 7%.
    3. I le "matua" fafine maʻitaga, o le tau e tatau ona 7 7%.

    O le hemoglobin glycated, o le masani i le maitaga e tatau ona siaki i le 1.5 masina. Talu ai o lenei auʻiliʻiliga o loʻo fuafua ai le auala e atiina ae ma lagona ai le pepe i le lumanai. O le faʻavasegaina mai tulaga faʻasalalau e aʻafia ai le tulaga e le gata o le "puzozhitel", ae o lona tinā:

    • O se faailoga i lalo ifo o le tulaga masani e faailoa ai le le lava o le mamafa o le uʻamea ma e mafai ona oʻo atu ai i le faʻasaina o le atinaʻe o tama. E tatau ona e toe iloilo lau ituaiga olaga, ia 'ai atili fualaau aina ma lau fualaʻau.
    • O se maualuga maualuga o le "suka" hemoglobin e iloa ai e ono tele le pepe (mai le 4 kg). O le mea lea, o le fanau mai o le a faigata.

    I soʻo se tulaga, ia faia le faasaʻo saʻo, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Taʻiala mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka

    O se suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated ua tuʻuina atu i taimi o suʻesuʻega, pe'ā iloa e le tagata maʻi lona maʻi. Le faʻamoemoe o le suʻesuʻega:

    • Sili atu le kulukose toto.
    • Faʻasaʻoina o se vailaau o le suka e faʻaitiitia ai le suka.

    O le masani mo le maʻisuka e tusa ma le 8%. O le faatumauina o se tulaga maualuga e mafua mai i le tagofia o mea ua fai ma vaisu o le tino. Afai e faʻaitiitia le faʻasolosolo, o le a mafai ona amataina le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic. E moni lava lenei mea mo tagata matutua. E manaʻomia e le tupulaga laiti ona taumafai mo le 6.5%, o le a taofia ai le tupu mai o faʻafitauli.

    Tausaga vaitausaga ogatotonu (%)

    Tausaga matutua ma le soifuaga o le soifuaga. Vaiaso: 185254

    Analysis of hemoglobin Glycosylated: auala e ave ma o a faʻaaliga? :

    O le hemoglobin glycosylated o se vaega o hemoglobin atoa o loʻo faʻasalalau i le toto e fesootaʻi ma le kulukose. O lenei faailoga e fuaina i le pasene ma e iai foi isi igoa: hemoglobin glycated, HbA1C poo le faigofie A1C. O le tele o le suka i totonu o le toto, o le maualuga o le pasene o le fulatini uʻamea e faʻafefiloi.

    Afai e te masalomia le maʻisuka pe afai oe maua i le maʻisuka, o se suʻega toto mo HbA1C e taua tele. E mafai ona iloa le faʻamaʻi ma mataʻituina le lelei o togafitiga e ala i le fuafuaina o se faʻaaliga e pei o le hemoglobin glycosylated.

    O le faʻaaliga A1C atonu o manino mai le igoa. E faʻaalia le maualuga o le kulukose plasma i le tolu masina talu ai. Faʻafetai i lenei faʻaaliga, e mafai ona iloa le maʻisuka i se taimi talafeagai ma amata togafitiga ile taimi.

    Po o le mautinoa ua leai se maʻi.

    Mo tamaiti uma ma tagata matutua

    O se suega masani i le lalolagi atoa o suʻega toto mo le hemoglobin glycosylated. O le masani masani lava mo tagata matutua ma tamaiti. Ae ui i lea, o le faʻaleleia ma le iloa lelei o le a le aoga.

    E tupu mai na o gasegase ae leʻi oʻo i le suʻesuʻeina faʻatulagaina o le mafaufau ma faʻaititia ai a latou suka suka ina ia lelei ai taunuuga. O lenei fuainumera o le a le aoga iinei.

    O se suega o le hemoglobin glycosylated o le a fuafua pe afai ua mulimuli le maʻisuka i faʻasologa uma a le fomaʻi mo le tolu masina mulimuli pe leai.

    Faʻafitauli

    Faatasi ai ma mea e iloagofie ai, o le suʻesuʻega ile hemoglobin glycosylated e tele mea leaga. E aofia ai:

    • maualuga le tau o le auiliiliga pe a faatusatusa i suega mo le toto kulukose,
    • faʻalavelave faʻaleagaina o le taunuʻuga i tagata mamaʻi ma le hemoglobinopathies ma le anemia,
    • mo nisi tagata, o se faʻasalaga laʻititi i le va o le kulukose maualuga ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated o se uiga,
    • i nisi o itulagi e leai se auala e pasia ai sea iloiloga,
    • o le suʻesuʻega e ono faʻaalia ai le faateleina o le hemoglobin glycosylated pe afai o se tagata e maualalo le maualuga o hormones o le thyroid, e ui o le mea moni e tumau pea le suka o le toto i totonu o tapulaa masani,
    • afai e maua e le tagata maʻi vitamini E ma le C i ni atopaʻu tetele, o le suʻega e mafai ona faʻaalia se tulaga taufaasese maualalo o HbA1C (o lenei faʻamatalaga e tumau pea le finauga).

    Aisea e faia ai se auiliiliga?

    O le suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa le maʻisuka i totonu o se tagata, faʻapea foi le iloiloga o le lamatiaga o le mauaina.

    Mo i latou ua uma ona maua i le faamai, o se suesuega o le hemoglobin glycosylated ua faaalia ai le lelei o latou pulea le faamai ma pe latou te pulea le faatumauina o le suka toto i se tulaga latalata i mea masani.

    O lenei faailoilo mo le siama o le maʻisuka ua faʻaaogaina talu mai 2011 i luga o le fautuaga a WHO. Ua uma ona mafai e le au gasegase ma fomai ona iloilo le faigofie o le auiliiliga.

    Hemoglobin Glycosylated: masani

    • Afai o le maualuga o le HbA1C i le toto e itiiti ifo nai lo le 5.7%, ona i ai lea i se tagata mea uma ua ogatasi ma le metabolism o gaʻo ma mea lamatia o le maʻisuka e itiiti.
    • Afai o le maualuga o le hemoglobin glycosylated i totonu o le toto e maua i totonu o le 5.7-6%, o lona uiga e leai se maʻisuka, ae o le tele o le gasegase o lona atinaʻe ua faʻalauteleina. I se tulaga faapea, e tatau ona pipii atu i se taumafa-maualalo o meaʻai mo le puipuia. E fautuaina foi e aoao e uiga i mataupu e pei o le "inisalini" ma "metabolic syndrome".
    • Afai e maua o le maualuga o le HbA1C i le toto e i le lautele o le 6.1-6.4%, ona oʻo lea i le sili ona maualuga le lamatia o le maʻisuka. E tatau i se tagata ona vave amata ona mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate ma taitaia ai se olaga ola maloloina.
    • Afai e maua o le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le toto e sili atu i le 6.5%, o le maʻisuka muamua lava e togafitia. Ina ia faʻamaonia lenei mea, taitaia se numera o suʻesuʻega faaopoopo.

    Ma oa faailoga i tagata ua mafatia i le maʻisuka e tatau ona maua i le hemoglobin glycosylated? E leai se tulaga masani i lenei tulaga: o le maualalo o le maualuga o le maʻi ile HbA1C, o le lelei foi lea o le maʻi i le tolu masina talu ai.

    Glukose o le toto i le taimi o le maitaga

    A o faagasolo le vaitaimi, o se auiliiliga o le HbA1C o se tasi lea o filifiliga talafeagai mo le puleaina o le suka o le toto. Ae, e tusa ai ma tagata atamamai, o se suʻesuʻega i le maitaga o se filifiliga leaga, ma e sili atu le siakiina o le aofaʻi o le kulukose i se isi auala. Aisea? Ia tatou faʻaali nei.

    Muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i le lamatiaga o le maualuga o le toto i le fafine o loʻo aveina se tamaititi. O le mea moni e faapea o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le fetus o le a telē tele, lea o le a faʻalavelaveina ai le faagasologa o le fanauina ma mafai ai ona faʻamalosia i latou. E matautia lenei mea mo le tamaititi ma le tina.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le sili atu o le kuluseko ile maʻitaga i totonu o le toto, ua faaleagaina ai toto toto, galuega fai fatugao ua le lelei, ma ua le lelei le vaai. E ono le vave iloa vave lenei mea - o faʻafitauli e masani lava ona aliali mulimuli mai.

    Ae mulimuli ane, o le fanauina o se tamaititi ua na o le afa o le taua, e manaʻomia pea ona faʻatupulaia, ma e manaʻomia ai le soifua maloloina.

    I le taimi o le maʻitaga, e mafai ona faateleina le suka toto i auala eseese. O nisi taimi o lenei tulaga e le afaina ai ni faailoga, ma e le masalomia foi e le fafine le i ai o ni faafitauli.

    Ma i le taimi nei, o le fusi o loʻo tupu vave i totonu ia te ia, ma o se taunuuga, ua fanau le pepe ma le mamafa o le 4.5-5 kilokalama. I isi tulaga, e maualuga le kulūkose pe a uma meaai ma tumau maualuga mo le tasi i le fa itula. Ona ia faia lea o lana galuega faataumaoi.

    Ae afai e te siaki le aofaiga o le suka i totonu o le toto i luga o se manava gaogao, o lona uiga o le ai ai i totonu o tapulaa masani.

    HbA1C suʻesuʻega i fafine maʻitaga

    Aisea la e le fautuaina ai tamaitai e fanauina se pepe e fai se suega o le hemoglobin glycosylated? O le mea moni o lenei faʻamaoniga e faʻapupulaina pe afai o le kulukose i totonu o le toto na faʻatūina mo le itiiti ifo i le lua i le tolu masina.

    E masani lava i fafine maʻitaga, o le maualuga o le suka e amata ona naʻo le ono o masina, o lea, o le hemoglobin glycosylated o le a faʻapupulaina na o le valu i le masina lona iva, pe a fai e itiiti se taimi e totoe ae leʻi tuʻuina atu.

    I lenei tulaga, o le a le toe aloese mai taunuuga le lelei.

    O a mea e tatau i fafine maʻitaga ona faʻaaoga nai lo le suʻeina o HbA1C?

    O le suʻega e lua-itula le toleniga o le kulukosesese e sili ona lelei. E faia i totonu o le fale suesue i aso taʻitasi i le lua vaiaso pe a uma se taumafataga.Ae ui i lea, atonu e foliga mai o se galuega faigata tele, o lea e mafai ai ona e faatauina se mita o le kulukose o le toto ma fua le maualuga o le suka i le afa itula, itula ma le itula ma le afa pe a uma le 'aiga.

    Afai o le taunuuga e le sili atu i le 6.5 mmol i le lita, ona leai lea o se mea e popole ai. Afai o le glucose o loʻo i le lautele o le 6.6-7.9 mmol i le lita, ona mafai lea ona taʻua le tulaga faamalieina. Ae afai o le suka o le suka e mai le 8 mmol i le lita ma le luga, ona manaʻomia vave lea o fuafuaga e faʻamoemoe e faʻaitiitia lona maualuga.

    E tatau ona e fesuiaʻi i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ae i le taimi lava e tasi e 'ai ai Karoti, beets, fualaau aina i aso uma e aloese ai i le ketosis.

    O le a le maualuga o le hba1c e tatau ona tauivi le maʻisuka?

    Fautuaina o tagata e maua i le maʻisuka e oʻo atu i le maualuga o le hemoglobin glycosylated i lalo o le 7% ma tausia. I lenei tulaga, o le maʻi ua manatu lelei ua tauia ma ua faaitiitia le tulaga lamatia.

    E tusa lava pe sili atu, o le maualuga HbA1C e tatau ona laʻititi ifo i le 6.5%, ae o lenei ata e le o se tapulaa.

    I le soifua maloloina o tagata e maua i le gaosiolosi gaʻo, o le tele o le hemoglobin glycosylated i le toto e masani lava ona 4.2-4.6%, e fetaui ma le glucose o le 4-4.8 mmol i le lita. O le mea lea e tatau ai ona taumafai mo ia ituaiga faailoilo.

    Hemoglobin Glycosylated: faʻapefea ona tofotofoina?

    E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faia le suʻesuʻega i soo se taimi o le aso. O le taunuuga o lenei mea o le a le faʻaseseina. E le gata i lea, e le afaina pe afai e te suʻe i se manava gaogao pe a uma ona 'ai.

    Mo le fuafuaina o le maualuga o HbA1C, o le samples masani o le toto mai se vein poʻo le tamatamailima e faia (faʻalagolago i le faʻaaogaina o le hemoglobin glycosylated analyzer).

    Afai o le suʻesuʻega muamua e faaalia ai o le maualuga o le HbA1C o loʻo i lalo ifo o le 5.7%, i le lumanaʻi o le a lava lea e faʻamautinoa ai lenei faʻaaliga i le tasi taimi i le tolu tausaga. Afai o le mea e maua i le hemoglobin glycosylated o loʻo i le lautele o le 5.7-6.4%, ona tatau lea ona faia se suʻesuʻega lona lua i totonu o le tausaga.

    Afai ua uma ona iloa le maʻisuka, ae o le maualuga o le HbA1C e le sili atu i le 7%, e toe faia suʻesuʻega i ono masina. I mataupu na amata ai le togafiti o le maʻisuka talu ai nei, ua suia ai le togafitiga poʻo le tagata maʻi e le mafai ona pulea le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le siaki e faʻatulagaina ile tolu masina.

    O le hemoglobin glycated: o le a le faʻamatalaga masani ma pe faʻapefea ona ave?

    O le suʻesuʻega o le hemoglobin o le suʻesuʻega e sili ona faʻatuatuaina e iloa ai pe o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka poʻo le aʻafiaga o lona faʻavaeina.

    Afai e maua e tagata le maʻisuka, o le manatu o le "hemoglobin glycini" e avea ma soa tumau o lenei tulaga. O loʻo tatou talanoa e uiga i se vaega patino o le hemoglobin atoa o loʻo i totonu o le tino totoga o le tino.

    Ma o lenei vaega e fesootaʻi ma le kulukose, o lona maualuga e fuaina i le pasene. O le fuainumera i lenei tulaga e pei ona taua i lalo - o le maualuga o le hemoglobin glycated e maualuga atu, o le sili atu o le suka o loʻo i totonu o le toto.

    O se auʻiliʻili e faʻaalia ai le pasene i le tino o lenei vaega e avea ma mea manaʻomia mo tagata mamisuka ma tagata o loʻo lamatia.

    Manatu lautele

    O le Hemoglobin per se o se tuufaatasiga o le uʻamea ma le polotini lea e pisia ai le toto i paʻu lanumumu. O ana galuega e aofia ai le alu ese o le okesene, carbon dioxide i totonu o le masini. O metabolic processes e faʻalagolago i le aofaʻi o lenei porotini, ma afai e le lava, o le anemia e avea ma siama. O lenei palatini ua vaevaeina i ni ituaiga se lua, o ia mea uma e tele ituaiga:

    Hemoglobin ituaigaOna foligaFaʻapitoa
    FaaletinoHbO2 - le tuufaatasiga o le polotini ma le okeseneO le faʻavaeina o le tino e masani lava ona tupu i totonu o laʻau, ao le lanu o le toto e liua mumu
    HbH - o se porotini e tuʻuina atu le okesene i sela
    HbCO2 - o se tuufaatasiga o le polotini i le carbon dioxideO loʻo i ai le toto vevela, maua mai ai se fatu fatu cherry
    FaʻafitauliHbCO - o le faʻavaeina o se koniteina i totonu o le toto e tupu pe a ulufale atu le monoxide carbonI lenei setete, e le mafai e le polotini ona tuʻufaʻatasia ma le okesene, e faʻatautaia lana gaioiga
    HbMet - na faia e vailaʻauO le lisi e aofia ai mea faʻapitoa ma vailaʻau, vailaʻau vailaʻau eseese
    HbS - o se porotini e mafai ona faʻaogaina ai sela mumuE masani ona matauina i tagata mamaʻi ua maua i le maʻi pipili.
    HbA1C - glycated, aka glycosylated proteinO le maualuga e faalagolago i le maualuga o le suka, o le mamanu lava ia e sili atu ona matauina nai lo isi

    HbA1C i le toto ua fautua mai ai o "maʻi suka", e tusa lava pe natia, o loo iai i le tino. O le hemoglobin glycosylated o se faailoga o le hyperglycemia, lea e matauina i le gasologa o le ola o le toto mumu.

    Vitio: Suʻe toto mo le hemoglobin glyc

    Afai ua uma ona faia se suʻesuʻega saʻo, e tatau i le tagata afaina ona siakiina le maualuga o le protein glycosylated i luga o se faʻaauau pea, lea o le a mafai ai ona mataituina le aoga o togafitiga.

    O le suʻega o le toto mo le hemoglobin e mafai ona lautele, e pasia i le taimi o le suʻesuʻega faafomaʻi - i lenei tulaga, o le injection i le tamatamai lima e lava.

    Ae ui i lea, o le suʻega o le toto mo le hemoglobin glycina e aofia ai se suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo mulimuli ane, ma le tele lava o taimi, e aveesea le toto mai se vein.

    O ai e manaʻomia le suʻega

    O le taimi nei e fai ai suʻesuʻega. O le mea moni, mo se tagata soifua maloloina, e leai se mea e manaʻomia mo se suʻesuʻega HbA1C, ae afai ei ai se tulaga le atoatoa i meaʻai ma isi mea e aʻafia ai, e mafai ona maua se maualuga o le kulukose maualuga. O mea mataʻutia e aofia ai:

    1. Tele le fiainu.
    2. Tumau mago o le oral veve.
    3. Uiga masani.
    4. Faateleina le fatu fatu.
    5. Faateleina le vevesi.
    6. Tesea ma le faateleina o vaivaiga.
    7. Smell o le acetone i le gutu.

    E le gata i lea, o se suʻesuʻega o le maualuga o le HbA1C o loʻo faʻaalia mo le gasegase o le gasegase i se tamaititi, mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka 2 i le sili ona vaivai i le tulaga o le maʻitaga, lea na tupu ina ua uma ona lesitala le fafine. E tatau ona faia le auiliiliga ina ia mafai ona pasi le maʻisuka i le tofi ma i le toto maualuga.

    E le gata i lea, o le auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le HbA1C e mafai ai ona tatou iloiloina lelei le aoga o fualaau oona e faaaoga i mataupu pe a le maualalo le fua faatatau o fualaau faasaina - i lenei tulaga, atonu e talafeagai le fetuunaʻi o togafitiga, iloilo le meaai, ma suia mea tau vailaau. O faʻamaoniga autu mo le suʻesuʻega e aofia ai:

    1. Suʻega, siakiina mo le faʻamaʻi suka.
    2. Faʻaauauina pea le mataʻituina o le aoga o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.
    3. Faʻafitauli matuia o fafine o loʻo fanauina se tamaititi, faʻaitiitia le faʻavaeina o le maʻisuka.
    4. Le manaʻoga mo nisi faʻamatalaga.

    O nisi vaega o le suʻesuʻega o HbA1C

    O le fuafuaina o le maualuga o le hemoglobin glycated e talafeagai, talu ai o le toatele o tagata maʻisuka e maliliu ona o le paʻu, o le fatuina o pathologies cardiovascular, le toe toilalo ma isi faʻamaʻi. Mataʻituina o kulūkose maualuga e manaʻomia ai suʻega masani.

    E faʻafefea ona pasia se suʻega toto mo le suka ina ia le faʻasesēina le taunuuga

    E manaʻomia e tagata faʻataʻitaʻiga ona faia suʻesuʻega e fuafua ai le aofai o le HbA1C ma le itiiti ifo i le tolu masina le umi, ae o le taunuuga e faalagolago lava i le metotia na faʻaaogaina, lea atonu e eseese. O le mea lea, o le auiliiliga mo le hemoglobin glycbin ua fautuaina ina ia faʻatinoina i totonu o le tasi suʻesuʻega - poʻo le itiiti ifo ma le tasi auala.

    I le maʻisuka ma lona togafitiga, e tatau ona faatumauina se maualuga HbA1C e le silia ma le 7%. Afai o lenei faailoga e oʻo i le 8%, e fautuaina le faʻaleleia togafitiga.

    Ae ui i lea, o ia tau aoga e faʻaaogaina pe afai e aofia ai faʻataʻitaʻiga.

    O suʻesuʻega faʻapitoa i lo latou faʻaaoga e fesoʻotaʻi atu i le 1% le tuputupu ae ma le faʻaleleia o le kulūkose o le toto i le taua o le 2 mmol / L i le averesi.

    E le gata i lea, o le taunuuga o le suʻesuʻega e mafai ona oʻo i suiga sese e fuafua i le tulaga lautele o le maʻi, e aafia ai le maualuga o le ola o le toto:

    • gasegase poʻo le siama ole gasegase e mafua ai se paʻu faʻaitiitia ile faatinoga,
    • i le i ai o le uamea vaivai ole anemia, o le faailo e mafai ona matua faateleina,
    • faʻasese le taunuʻuga ma le faʻaliliu toto.

    E pei ona faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2, e seasea ona gauai atu tagata ua aafia i le toto kulukose.

    E i ai i latou e lava le suʻeina o le taumafa o le anapogi i le masina poʻo le faalua i le masina ma, i lona tulaga masani, latou te faia le faaiuga sese o mea uma ua faatulagaina lelei.

    Ae ui i lea, o le auala saʻo e tatau ona mafaufauina e le aunoa - i aso uma e fitu - matamata i le talaaga faʻapitoa, lea e faia ai fua o le suka:

    • taeao pe a uma le moe
    • lua itula i le taeao o le taeao,
    • ao lei faia le taumafataga
    • lua itula mulimuli ane ia te ia,
    • ao lei faia le taumafataga afiafi,
    • lua itula mulimuli ane ia te ia,
    • ao lei alu i le moega,
    • i le lua pe tolu i le taeao.

    O le mea lea, e tusa ma le 24 fuataga e silia i le 24 itula. E faavae i luga o faʻamatalaga maua, e mafai ona fuafua le maualuga o le hemoglobin glycated, lea e tutusa ma le aofaʻi o aso o le kulukose. O loʻo i ai se laulau talafeagai mo lenei mea.

    O le hemoglobin masani i le tino

    Ia tatou talanoa i le masani o le hemoglobin i le toto. Afai tatou te mafaufau i le maualuga o polotini physiological, ona:

    1. O le masani i fafine e 120-140 g / l.
    2. I tane, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga ma e pau i le laina 135-160 g / l.
    3. Mo se soifua maloloina, faatoa fananau mai pepe, o le maualuga o le taunuuga, e oʻo i le 180-240 g / l, e masani lava. I le taimi lava e tasi, o le maualuga i aso taitasi e maualalo, pe a oʻo i le tausaga e tasi, o le maualuga o le polotini o le 110 i le 135 g / l ua manatu o se faʻaalia masani. A maeʻa lenei mea, ona amata lea o lona alualu i luma faifai malie, i le 15 o ona tausaga e 115-150 g / l.

    Pe a faia ni suʻesuega ma fuafua le masani, e manaʻomia le amanaʻia o uiga o le matua.

    I tane i le mavae ai o le 50 tausaga, o le maualuga o le protein mai le 131 i le 172 g / l ua avea o se faailoga masani, i tamaitai i lenei tausaga, o le masani e 117-160 g / l.

    I le tele o tausaga, i le tele o tulaga, o le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin e taua, i le faasologa, i tagata matutua, o le uiga o le anemia e sili atu le maualuga ma masani ona latou manaomia se meaai faapitoa e faateleina ai le maualuga o le HbA.

    E tusa ai ma le masani o le hemoglobin glyc, o lea la, e tusa lava po o le a le itupa ma le matua, e le tatau ona sili atu i le 6.5%. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata matutua, ona oʻo lea i le 45-65 tausaga, o le maualuga o le sili atu ma le 7% e manatu e masani.

    I fuainumera mai le 7 i le 7.5%, latou te talanoa ai i se tulaga faamalieina, ae ui i lea o loʻo faasino atu tagata maʻi i le maualuga o le HbA1C i le tulaga lamatia, ma i nisi o tulaga, i lalo o tulaga faʻamafanafana, e mafai ona faia se faʻamaoniga e iloa ai se setete.

    Afai e te malamalama pe o le a le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i tagata e sili atu i le 65 tausaga le matutua, o taunuuga masani e aofia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated i le 7.5%, o le maualuga o le 7.5-8% e manatu lelei.

    Manulauti faʻasolosolo ma fuataga o HbA1C

    O le sini autu o le togafitia o le maʻisuka o le aumaia lea o le maualuga o le HbA1C i tulaga masani.

    I le tulaga o le ausia o le galuega, e mafai ona finauina e faapea o le faamaʻi e lava le tauia ma o le lamatiaga o faafitauli e faaitiitia.

    I le taimi lava e tasi, e taua tele le puipuia o le tupu o le hypoglycemia poo le hypoglycemic coma, lea e manaʻomia ai le suʻesuʻeina e le aunoa o le kulūkose ma le aʻoaʻoga a le tagata lava ia i luga o le puleaina o le inisalini, faʻapea foʻi ma puipuiga e puipuia ai faʻafitauli.

    Suga i le urine (glucosuria)

    E tusa ai ma taunuʻuga na maua i le taimi o le suʻesuʻega, o sini o togafitiga faʻasolosolo ua fuafuaina e faalagolago ile tausaga ole maʻi.

    O fuafaatatau o laulau e fetaui ma le maualuga o le suka ma le lua itula pe a uma se taumafataga.

    Ina ia maua ni taunuuga mautinoa, e tatau ona e ave le 3 cm3 o le toto vevela mai le maʻi. I le taimi lava e tasi, o le toto o foai i se manava gaogao e le o se mea e manaʻomia muamua, talu mai taimi suʻesuʻe e le afaina ai faailo faaiu.

    Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻamatalaina o faʻamatalaga atonu e faigata ona o le faʻaaogaina o tekinolosi eseese i suʻesuʻega ma uiga o tagata gasegase.

    Pe a faʻatusatusa le lua o gasegase, o tulaga taua o le HbA1C e mafai ona eseese e 1% e ui lava o le maualuga o le suka o le a tutusa.

    Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

    Sei o tatou talanoa e uiga i auala e foai atu ai le toto ma le mea e fai ai lenei faiga. O le faʻaogaina o meaola e le faʻalagolago i le taimi o le aso, aua pe o le meaʻai poʻo le leʻi faia muamua - o le a le maua se suiga i le lalolagi - e fautuaina e tausisi i nisi tapulaa:

    1. E sili atu le aua le 'ai lima lima ao le i faia le taotoga ae taofi pea i luga o se manava gaogao, mumusu e inu vai inu ma lauti.
    2. Talu ai o le tele o le toto e aveesea mai se vein, o nisi tagata gasegase e mafai ona maua le vevela ma sina gasegase - o faasologa o sauniuniga e aofia ai le faatauina o le amonia i totonu o se fale talavai poo se lapataiga i le fale suesue e uiga ile faafitauli.
    3. E tatau ona manatuaina o tulaga faigata e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le taunuuga, ma le tele o le toto, leipa, vaitaimi mamafa e mafai foi ona faʻasese ia faʻamaumauga.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai ni faʻafitauli i le suʻeina o le auiliiliga saʻo - o masani masani ma le faʻaaogaina o se meaʻai masani e faatagaina. O le suʻega o le toto e faʻatino mo le tusa o le 75 itula, o lenei faʻalua faatasi ma le tau e faʻatatau i le mea e fai ai le foai ma pe o le a le mea faʻapitoa o le fale suesue.

    O lenei pe o fea e pasia ai le biomaterial mo suʻesuʻega. O se falemaʻi tumaoti o le a sili ona lelei i le saoasaoa ma le faʻamaoni - e aofia ai le mafanafana o le tagata o tausia, uiga o le aufaigaluega ma o latou agavaa, le tulaga o meafaigaluega ma le lelei o le taualumaga lava ia.

    O le hemoglobin glycated ao maitaga

    I fafine maʻitaga, o le fuafuaina o le maualuga o le hemoglobin glycated o se tasi lea o auala e pulea ai le kulukose.

    Ae ui i lea, o tagata atamamai latou te le faʻamalosia faapitoa le faʻatinoga o lenei auʻiliʻiliga faapitoa ma fautuaina le tuʻufaʻatasia o isi auala mo le fuafuaina o le maualuga o le suka.

    O le mafuaaga o le hemoglobin glycosylated e amata ona tupu ae pe a tausia maualuga maualuga le suka i le lua pe tolu masina.

    E oo lava i le masani ai o lenei suʻesuʻega, o taunuuga e ono le saʻo, talu ai o le tino o le fafine o loʻo toe fausiaina pea lava pea, i le faasologa, o le kulukose e mafai ona faʻaopoopo ma faʻaititia. O nei eseesega e mafai ona avea o se punavai o taunuuga le lelei, o autu autu e aofia ai:

    • faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le maualuga o le fetal, lea e mafai ona oʻo i le 4-5 kilokalama,
    • faatamaia o toto toto o le faigamalaga faamalolo,
    • ua le atoatoa le aoga,
    • faʻafitauli i le vaʻaia - o le myopia poʻo le mamao e mafai ona atiaʻe.

    I fafine o loʻo tauaveina se pepe, o le kulukose e mafai ona faʻateleina e amata mai i le ono o masina, i le faasologa, o le aofaʻi o le polotini glycated o le a latalata atili i le fanauina, pe a le talafeagai le faasaʻoina o le tulaga. Ae ui i lea, o loʻo i ai se laulau o taunuʻuga ua fetaui lelei mo fafine maʻitaga:

    Le iʻugaO le a lana tala e uiga i ai
    HbA1C itiiti ifo i le 5.7%O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e itiiti.
    HbA1C e 5.7 i le 6%O le tulaga lamatia e maualuga tele, e fautuaina e mulimuli i se taumafataga maualalo-papa
    HbA1C ausia le 6.1-6.4%O le taufaamatau e sili ona maualuga, o le faanatinatiina o le faʻaleleia o ituaiga olaga e manaʻomia
    HbA1C sili atu i le 6.5%E mafai ona tatou talanoa e uiga i se uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka. O isi suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia pe faafitia

    Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se fafine o loʻo iai se pepe e le o le tala o le maʻisuka o loʻo iai, e tatau ona faia se auʻiliʻiliga.

    O se isi faʻasologa e tatau ona manatua e matua - pe a maua e tamaiti le maualuga o le HbA1C mo se vaitaimi uumi - e sili atu i le 10% - o se paʻu mataʻutia i le fua faatatau e mafai ona lamatia. O lenei faiga e mafai ona afaina ai le vaaia o mea vaaia ma o nisi taimi e mafua ai le tauaso atoatoa. O le maualuga o le faʻaitiitia o le 1% mo tausaga taʻitasi.

    Tuua Lau Faamatalaga