E le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le maʻisuka: mafuaaga ma togafitiga

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka ia lava e masani lava ona fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O i latou o le a le pine ae oʻo atu i ni manua o le paʻu.

Muamua lava, e taua le matauina o se ituaiga foliga o le candidiasis, lea e maua mai i le maʻisuka e foliga mai o se vevela ma le vevela. E le gata i lea, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fulafulaiga o le cheilitis, o le gasegase o le diaper, o le faʻalavelave masani o le blastomeset ma le onychomycosis (faʻamaʻi o fao ma fusi i lenei vaega).

O i latou uma na faʻaalia maʻi pipisi i le maʻisuka e faʻaalia mai i le talaaga o le maualuga o le suka i le toto. I lenei itu, i le faagasologa o le faia o ni mea masalosalo masalosalo, e fautuaina e faia se suesuega i se taimi vave e mafai ai. O lenei mea e mafai ai ona iloa ma fuafua le tulaga o le faʻamaʻi, e oʻo lava ile tulaga muamua. O mea e tatau ona e iloa e uiga i uiga ma pe mafai ona iloagofie e le ata.

Mafuaʻaga o le maʻisuka Rash

O le paʻu paʻu i le maʻisuka e mafai ona avea uma ma faʻaaliga muamua o le maʻi, ma se faʻalavelave i le talaaga o se maʻi umi o le maʻisuka. O le tele o mea e aʻafia ai i le faʻaalia o fuluʻi: metabolic (maualuga le kulukose, faʻamalosia o le inisalini), vascular (faʻaitiitia le permeability o lapopoa tetele ma laititi, capillaries), puipuia (faʻaitiitia le paʻu o le paʻu).

O le le lava o le pulea o le maʻisuka e oʻo atu ai i le mea moni e toetoe lava 3 taimi sili atu nai lo le maua o microbes i luga o le paʻu o tagata gasegase nai lo se tagata maloloina. O le toto maualuga o le toto e fatuina ai se eleele lelei e gaosia ai mo lo latou atinaʻe, ma o mea puipuia o le paʻu i le maʻisuka ua faʻaitiitia. Faʻasagaga i lenei tala, o le fomaʻi masani e mafua mai i le staphylococcal, faʻamaʻi pipiptococcal, o microflora fefiloi eseese.

O faʻaaliga o:

  • pustular fosh,
  • folliculitis (lūlū o fulufulu lauulu),
  • furunculosis.
folliculitis

Paʻu o le paʻu o le nofoaga lea o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, o le tele o faʻamaumauga. E ufiufi ai le pito i lalo o le eleele, axillary, ma tamaitai - o le lafu i lalo o le mammary glands, ma le tele o mea e aofia ai i le faagasologa ma le itulagi i lalo o le manava.

O se tasi o faʻamaʻi tino paʻu o le siaki kulimi. Atonu o le faailoga muamua lea o le maʻisuka ituaiga e le o iloa. Muamua, o le tasi pe sili atu nodules e aliali i luga o le tino, ma faasolosolo malie le faateleina i le tele. O latou lanu e mama mālū, pe mūmū poʻo le lanu violē. I le ogatotonu, o le paʻu e faasolosolo lava ina masani, ao le mama e faʻalautele ma e oʻo ile 2-5 cm le lautele. E le o iai ni faʻamaʻi pe o iai foi se mea itiiti e togiina, faʻavave.

Ma o loʻo i ai le tele o mea e uiga i le melanostimulating hormone.

O pito i lalo o le maʻisuka e sili atu ona faigofie i soo se faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o vascular and neurological (angiopathy ma neuropathy) e aʻafia ai i le faʻafitauli o le tino.

I luga o le papa ma le pito i luma o le vae, e mafai ona maua ai xanthomas. O fua nei o se lanu samasama po o le mumu e oʻo i le 4 mm le lautele. E foliga mai o fatu laʻititi, ona fusia ai lea. Latou te fesootaʻi atu i le gaʻo gaʻo gaʻo, triglycerides ma cholesterol e sili ona maualuga i totonu.

Lipoid necrobiosis o le paʻu

I tagata matutua, o le lipoid necrobiosis e ono oʻo mai i le pito i luma o vae. I le taimi muamua e foliga mai o se tamai lanu samasama-lanu enaena, nodule poo se vaega e tupu aʻe i luga ae o le paʻu. Ona i ai lea i le ogatotonu o loʻo i ai le foci o le faʻalauteleina ma vaʻaia o vaʻa laiti e faʻaopopo ai le susulu i le paʻu. O le gauai i le tulaga o ia elemene e faʻaititia.

Faatasi ai ma se umi umi o le faamai, o foliga mai o le maʻisuka. O la latou lapoa e eseese mai le 2 mm i le 1-2 cm. E mafai ona i totonu uma o le paʻu ma luga o le fogaeleele. O le tele o taimi, o lo latou faʻasalalauga o le vae ma lalo vae. A maeʻa le 0.5-1 masina, ona mou loa lea o moli. E ono masalomia o le a aafia i le faʻalauteleina o le faʻamaʻi totoʻa.

O le tele o tagata i luma o le vae pito i lalo o loʻo i ai le foci o le 'ie. E mafai ona maua i le umi o le maʻisuka. O fuga e lanu piniki pe enaena i le lanu, o le tele e le sili atu i le 1 cm. A maeʻa ona mou ese atu, e tumau pea le focus ma le eseesega o pigmentation, e maua ai le paʻu o se mamanu.

O ia suiga ua taua o le dermopathy o le maʻisuka. O lona ala e le o faʻatasi ma le tiga poʻo le sasaina, ma o mea elemene e mou atu faʻafuaseʻi pe a maeʻa le 1-1.5 tausaga.

O se mafaufauga taufaasese o le soifua maloloina i se tamaititi e tupu pe a aliali mai se maʻi masani - rubeosis - foliga i luga o foliga. E mafua ona o le faateleina o le faʻalauteleina o tamai vaa ma o le tele o taimi e aliali mai ai i tamaiti ma tamaiti talavou e iai le faʻafitauli 1. E tusa ai ma lenei talaaga, e ono i ai ni fofo faʻapitoa, e pei o se vevela, mimiti o lauulu.

I le mavae ai o le 40 tausaga, o lanu mumu o ituaiga ma foliga eseese o loʻo i luga o alafau. Latou te tumau pea i luga o le paʻu mo le silia ma le 3 aso, ona mou atu ai lea ia latou lava. Faʻaopopo i foliga ma le ua i luga o lima ma lima. O latou foliga vaaia e ono le mafai ona faʻalogo pe lagona foi i foliga o sina lagona ootia.

I luga o foliga, e mafai foi ona faʻaalia foliga o le paʻu o le paʻu - vitiligo. E masani ona maua i le gutu, mata ma isu. O lo latou atinaʻe e mafua mai i le faʻaumatia o siama gaosia o puaa.

O le maʻi o le maʻi suka ma ona ituaiga


Afai ei ai i le tagata le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le tino masani o le paʻu e taʻua o le pephigus o le maʻisuka e masani lava ona matauina i luga o le paʻu o tagata matutua ma tamaiti.

O faʻafitauli faʻapitoa i luga o le paʻu e tupu pe a oʻo i le maʻisuka o loʻo i ai se faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi i le ituaiga o neuropathy o le maʻisuka.

Aemaise lava, o ituaiga o paʻu o loʻo taʻua i lalo o loʻo faʻaalia i maʻi:

  • E foliga mai o se mea leaga i luga o foliga mo soʻo se maʻisuka, o loʻo faʻaalia i le ata,
  • O loʻo i ai se faʻalautelega o le faʻataʻitaʻiga,
  • Fufusi tamatamaʻi pe faʻamalosi,
  • O fusi ma paʻu ua liu samasama
  • Pe a afaina i gaʻo poʻo siama, faʻalaʻo, folliculitis, manua ma vaʻa, e foliga mai o le au.

E tele taimi e faʻaalia ai nei faʻaaliga, o le fomaʻi e maua ai le maʻisuka, o le mea lea, faatasi ai ma uluai soliga o le paʻu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le maʻi faʻamaʻi i luga o le paʻu i tamaiti ma tagata matutua e mafai ona tele ituaiga:

  1. Faʻaaliga faʻaalia o paʻu,
  2. Peraimeri dermatosis, lea e foliga mai o se vevela,
  3. Maualuga siama faʻamaʻi ma fomaʻi,
  4. Dermatosis e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Tuʻu masani le paʻu

I le tulaga o se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, e ono aliali mai i luga o pito i lalo, vae, lima, vae i lalo, pe a uma le mumu. O aʻoaʻoga e mafai ona tutupu e oʻo atu ile centimita.

E lua ituaiga o paʻu paʻu ua iloga:

  • O le paʻu, o loʻo i totonu o le pito i tua, ei ai le uiga ese o le mou ese e aunoa ma le taula,
  • O aʻoaʻoga i foliga o subepidermal blisters e faʻatasi ma le paʻu o le paʻu ma le maʻila laititi.

O le miti tipitipi o le maʻisuka e masani lava ona iloa i tagata matutua o ē mafatia i le maʻisuka ma e mafatia i le neuropathy mai le maʻisuka. I le tulaga lautele, o le paʻu e le tiga ma e mafai ona faʻamalolo i a latou lava vaiaso e tolu talu ona maualuga le suka.

Afai e talafeagai, faʻaaoga togafitiga i le lotoifale e ala i le sasaina o paʻu.

O le faʻaalia o faʻamatalaga autu


Afai o le maʻisuka ei ai le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o vaega o paʻu e taʻua o le scleroderma o le maʻisuka e ono oʻo mai i le pito i luga, tua o le ua.

O le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻi maʻi o le vitiligo e masani lava ona maua, e atiina ae ai le suka maualuga. Glucose ei ai sona aʻafiaga i nisi ituaiga o siama e nafa ma le gaosia o le melanin pigment pigment. Mo lenei mafuaʻaga, na faʻaalia ai ni lanu eseese i luga o le manava ma le fatafata. O se tagata e aafia tele i taimi uma.

  1. Faʻatasi ai ma le lipoid necrobiosis, o le maʻisuka e atiaʻe ai ni mea lanu mumu pe o ni faʻamau o loʻo maua ile vae ole maʻi suka. E le gata i lea, o faatulagaga i luga o le vae pito i lalo o le a avea ma ituaiga o elemene samasama annular, mai le totonugalemu o vaʻa vaʻaia e mafai ona vaaia. O nisi taimi i le nofoaga o le liona, o loʻo matauina faailoga.
  2. O le tuai o le dermatosis e masani ona faʻaalia i le foliga o se vevela poʻo le mumu o le paʻu. I lenei tulaga, e lagona ai e le tagata le malosi o le sasaina ona o le faateleina o le suka o le toto. O lenei tulaga e masani lava o se mea masani o le mea moni e amata ona atiaʻe e le tagata maʻi le maʻisuka. E masani lava ona mafai ona avea ma se tasi i fafine e maua i le maʻisuka.
  3. I le ogatotonu o mea o loʻo i luga o laʻau, gaʻo o le tino, i lalo o le mammary glands e mafai ona foliga mai i luga o le paʻu o le paʻu i le tino o le faaleagaina o le paʻu. O ia ituaiga paʻu o se mea e sili atu nai lo se faailoga mo le maʻisuka.
  4. I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o tamatamailima e masani ona ufiufi pe faʻamalosi. E mafua lenei mea i le faʻaalia o le tele o papulaiti, o loʻo i totonu o se vaega ma aafia ai le pito i luga o le mea o loʻo i ai tamatamailima. O lenei tulaga e taʻitaʻia ai le gasologa o le gaoioi o le vaeluaga
    sooga, ona o le lima i tamatamailima e faigata ona faʻasaʻo.
  5. Faʻateleina le faʻateleina o faʻamaʻi, o le metabolism ua faʻalavelaveina, lea e mafua ai le xanthomatosis. O le iʻuga, e amata ona sasaa atu i luga o paʻu o le paʻu, o loʻo faʻataʻamilomilo i se mūmū mūmū, ma e masani ona faʻatasi ma le vevela malosi. E masani lava e mafai ona maua i totonu o le papa, foliga, paʻu o pito, pito i tua o lima ma vae.

Maualuga faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi

I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o siama pipisi o le paʻu e tupu i le tino o le maʻisuka vae, erythrasma, ma le maʻi gaʻo.

  • O faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma le staphylococci ma le streptococci e masani lava ona tele naua tupe maua. O le faʻamaʻi e ono iai ni faʻafitauli. O le maʻisuka e atiina ae le palomoni, sikeri, abscesses.
  • E masani lava, o faʻamaʻi faʻamaʻi e o mai faatasi ma siama, karite mamafa, siama o le paʻu o le tino, erysipelas, pyoderma, erythrasma.
  • O faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e tele lava ina atiaʻe e le au failotu. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi, o se tulafono, avea ma Candida albicans.


I le maʻisuka ua pisia i le malie, o le masani masani o pathologies o le vevela, o le tuai i le gasegase, o le gasegase masani o le gasegase o le blastomycetic, intertrigo, faoa faamalosi, afaina o fao, pusa oona ma mea mama.

O nofoaga e sili ona fiafia i ai mo mea malie i le maʻisuka o vaega ia i le va o tamatamailima o pito i lalo ma lalo o fao. O le mea moni, o le maualuga o le suka, kulumakose e amata ona faʻamalolo mai i le paʻu. Ina ia aloese mai le faʻamaʻi, e masani ona fufuluina ou lima ma ou vae, solo i latou i mea inu ava malosi.

O faʻamaʻi pipisi e togafitia i vailaʻau faʻasolosolo ma togafitiga, ma e mafai e lau fomaʻi ona faʻamaonia fualaau faʻamaʻi. E le gata i lea, o vailaau togafitiga ma togafitiga faʻaleagaga e faʻaaogaina.

Ole vaega aʻafia mo tagata ei ai nei ituaiga faʻafitauli e aofia ai le mamafa o tagata gasegase.

E le gata i lea, o lenei ituaiga paʻu o le paʻu e aafia ai tagata matutua ma i latou e le o vaavaaia le tulaga o le paʻu ma e le o mulimulitai i tulafono o le tumama.

Togafitiga o maʻi paʻu i le maʻisuka


O fulu ma mea e maua i luga o le paʻu ma le maʻisuka e mafai ona tupu i tagata o soo se vaitausaga. Mo le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le soifua maloloina o oe lava ma ia 'ai saʻo.

Taumafa paleni e tatau ona faatapulaaina le faʻaaogaina o mea taumafa e maua mai i le moli eletise, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E tatau i se matua poʻo se tamaititi ona 'aina fualaau faisua fou ma fualaau aina i aso uma.

Le faʻaleleia o le puipuiga ma faaleleia atili galuega puipui o tisipenisione o le tino atoa, o le meli e faʻaaogaina i ni vaega laiti. O lenei oloa o le a fesoasoani foi e faatumu le leai o vitamini ma isi vaega taua e talafeagai mo le masani ai o le gaioiga o totoga i totonu.

Mo le siakiina o lou tulaga, e tatau ona e suʻeina i taimi uma suʻega toto, faia suʻesuʻega talafeagai, mataʻituina le tulaga o le paʻu. Afai o vaʻa, faʻamaufaʻailoga, masima, mumu, mago, poʻo isi paʻu o le paʻu ua maua, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ma saili le mafuaaga. O le iloa vave o soliga o le a faʻatagaina ai oe vave ma e aunoa ma ni aʻafiaga e faʻaumatia ai le faafitauli.

O le maʻisuka e tatau ona tausia le paʻu, faʻaauau pea ona faia togafitiga o le tumama, puipuia le paʻu mai le ultraviolet radiation, ia ofuina ni seevae maualuga, ia faʻaoga ofu lelei e faia mai fausaga masani.

I totonu o se fale talavai, ua fautuaina e faʻatau se sui faʻasaga o le antibacterial e fufulu lima lima ma vae. Mo le faʻamamaina o le paʻu ma pei ona puipuia pe a mafai, ia faʻaaoga se suauʻu mimiti masani. E le gata i lea, ina ia aloese mai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, o le va i le va o tamatamaivae ma lima, o loʻo faʻaogaina i le talini. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le natura o se faʻanatinati ma le maʻisuka.

Ituaiga ituaiga mea autu

Paʻu paʻu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le endocrin system i tagata matutua ma tamaiti e eseese ituaiga. E aofia ai:

  • Tele le maʻisuka faʻanatinati.
  • Peraimeri dermatosis i le maʻisuka.
  • O le faʻamaʻi o le paʻu o le tino, o lona atinaʻe ona e mafua mai i siama mai siama poʻo le faʻaleagaina.
  • Allergodermatosis, lea o loʻo faʻaalia mai i tua atu o aʻafiaga leaga o aʻafiaga o le siosiomaga, tulaga faʻaleagaina o le galue, le faʻaaogaina o meaai maualalo, faʻaaogaina o fualaau faʻasaʻi umi.

I se maʻi masani o le maʻisuka ma le maʻisuka, o se ata e mafai ona iloa i luga o nofoaga faafomaʻi, o tagata gasegase e feagai ma foliga o paʻu i luga o le paʻu o pito i lalo, vae, vae, ma lima maualalo. O latou foliga vaaia e pei o vaega na aafia ai le epidermis pe a uma le mu.

O aʻafiaga o le paʻu ua taʻua o le mimiti o le maʻisuka, e mafai ona ola e oʻo i le centimita, ma e mafai ona avea ma ituaiga epidermal poʻo subepidermal.

O le ituaiga muamua o le vevela masani e iloga i le mafai ona mou atu e aunoa ma le lavea. Subepidermal pemphigus o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o vaega o le paʻu o le paʻu ma foliga o lona liona i foliga o sikula laiti. O le pipisi i le maʻisuka e le mafua ai le tiga ma e mafai ona mou atu ia latou lava aso e 21 talu ona faʻamautuina le maualuga o le kulukose toto.

Le atinaʻe o paʻu, pusa ma papules

Papatusi, faʻaleagaina, poʻo le tele o faʻaaliga o se faʻavevesi atonu e mafai ona tupu i le paʻu o le tagata maʻi. O le mafuaaga o se allergy i fualaau, meaʻai, iniseti (masani o le atinaʻeina o se mea vevela e mafua ona o nisi iniseti o loʻo tauaveina le tele o faʻamaʻi).

I le maʻisuka, o le tagata maʻi e tatau ona gauai atu i le tulaga o lona paʻu. O le tele o lenei mea e faʻaaoga i na eria o loʻo faia ai le inisalini. Afai e iloa le le faʻaleagaina o le paʻu, e fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi vave.

Faaseʻe i tamaiti

O le aisa, aʻa ma le paʻu i tamaiti e maua i le maʻisuka e le o se faʻamaoniga tatau, e faʻaalia ai le atinaʻeina o se "maʻi manaia". E pei o tagata matutua, o le vasega o le maʻisuka i pepe e leai se faʻaaliga o togafitiga i le paʻu.

E faʻalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le tino, le tikeri o le puleaina o le soifua maloloina o le tamaititi ma eseesega a le tagata laiti. I lenei tulaga, e tele lava pepe e atiaʻe le furunculosis, e foliga mai o le a foliga mai.

Afai o nei mea faʻapitoa e tuʻufaʻatasia ma le galala ma le masani ai, e tatau lava i le po, e tatau ona faia se suʻega toto mo le suka.

E uiga i faʻamaoniga

O faailoga muamua atonu e le o faailoa mai ei ai ni faafitauli ma le epidermis. O se faʻalavelave faʻapitoa lea o le maʻi. Ma, o se maʻisuka e mafai ona faitio e uiga i:

  1. vaivai,
  2. masani ona le mautonu
  3. maualuga le vevela.

O le tele o taimi e maua ai le maʻisuka, o le tuʻuina atu o faʻamaoniga e le o gauai atu i ai, ma i lenei itu, o le amataina o togafitiga mo le vevela ua tuai.

E leaga tele, aua o le vave lava e mafai ona amataina le faagasologa o le togafitia o faʻasoesa, o le a sili atu ona vave mafai ona faʻaumatia atoa le faafitauli.

O faʻamaoniga o le poloaiga lona lua e aofia ai le le fiafia i le pito i lalo, o le alualu i luma vave. E amata ona aafia ai vaega taua i le tino o le tagata: mai lima ma vae ua salalau i le tino atoa.

O lenei faailoga e le mafai ona misia foi ona e fesootaʻi ma le faʻamalosi pea ma le paʻu. O le ausia o le mea mulimuli, o faʻafefe o loʻo faʻaalia e ala i le faʻalauteleina, mumu ma le faʻafefe.

O le mea lea, o faʻamaoniga o se maʻi vevela i le maʻisuka e sili atu nai lo le manino. Faʻalogo i ai i le taimi e amata ai le togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

O a mea e togafitia?

I le tautala e uiga i le auala e togafitia ai se vevela, e tatau ona maitauina e mafai ona i ai ni metotia eseese: mai fualaau faasaina i le faʻaaogaina o se fasimoli faapitoa poʻo se fagu taʻele. E le gata i lea, o le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino e tatau ona tuʻufaʻatasia, aua e tatau ona taulimaina e le gata i le faʻafitauli o le vevela, ae faʻapea foʻi ma le maʻisuka.

E mafai ona e faitau e uiga i le fofo mo le rotavirus i le https: // infectium.

O le mea lea, o le maʻisuka e manaʻomia ona togafitia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faʻamaʻi. Muamua lava, e fautuaina e le au atamamai le filifiliina o na vailaau oona ma laau e sili ona aoga. I le avea ai o se vaega o togafitiga o le vevela, o isi metotia e sili atu ona latou faʻaalia lelei, o lea e faʻaaogaina ma fautuaina e fomaʻi mo le maʻisuka.

O le mea lea, i lenei tulaga, chamomile, lavender poo isi laau aoga o le a fesoasoani i fautuaga a se fomaʻi. E le gata ina mafai ona faʻaaogaina i totonu, ae faʻaaogaina foi o ni faʻamauluga i nofoaga pito sili ona tiga. I le taimi lava e tasi, latou te tago i vailaʻau e:

  • faʻaitiitia lagona ita
  • leo ma toe faʻaleleia le epidermis,
  • totogi le tau o le kulukose o le toto.

I le faaopoopo atu i ai, o le a fautuaina e faʻaaoga le faʻaaogaina o gel faapitoa ma isi auala e mafai ona faia e tusa ai ma se faʻasalalauga taʻitasi pe faʻatau i se fale talavai.

O le sili ona lauiloa o le tar tar, o loʻo tuʻuina i le ata, lea e fesoasoani i le taulimaina o le tele o faafitauli o le paʻu.

O a auala o le puipuia ma o le a le aoga o le maʻisuka?

Rasū, pusa, mapalai o le paʻu o loʻo faia i luga o nofoaga o le tele o faʻaauau o le inisalini.

Faʻasologa o togafitiga

O le foliga mai o se maʻi vevesi i le maʻisuka i tagata matutua, o le ata lea e faʻaalia ai lona ituaiga, o loʻo faailoa mai ai le manaʻoga e saili le fesoasoani a se tagata faʻataʻitaʻiga. A maeʻa le aoina o se siaki, faʻataʻitaʻi suʻesuʻega faʻamalositino, suʻesuʻeina mafuaʻaga o le vevesi i totonu o le tino o le epidermis, o le togafitiga e faʻatulagaina.

E maua ai le faʻamautuina o fua o le kulukose i totonu o le toto o se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga faʻapitoa, ma togafitiga faʻasoifua masani.

E aofia ai:

  • Corticosteroids, antibiotic, antifungal, antihistamines.
  • Ogati, kulimi, gels ma se vailaʻau faʻamaʻi, anti-inflammatory, antipruritic, aʻafiaga faʻapitoa.
  • Le faʻaaogaina o teuteuga, lotions, baths based on chamomile, string, calendula, oak, celandine, wort St. John ma isi vailaʻau faʻamaʻi.

Togafitiga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻaleagaina, faʻaaogaina, toe faʻaleleia, faʻaleleia faiga faʻasolosolo i totonu o tisipese o le epidermis, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le kulūkose toto.

Ina ia taofia le tupu o le maʻi suka, e fautuaina e matau tulafono masani o le tumama, faʻaaoga togafitiga faʻapitoa ma antibacterial skin care. O se olaga ola malosi, o le faia masani o le tino, faatulagaina o taumafa paleni ma le tausami o meaʻai, faia o le vailaau, togafitiga o minerale ma minerale e faaleleia ai le tulaga o le epidermis o le a fesoasoani foi e faaitiitia le lamatiaga o le paʻu o le maʻisuka.

Aisea na aliali mai ai le le mautonu?

O le tele lava o taimi, o le vevela o le paʻu e ogatasi ma ituaiga o le maʻisuka. E tupu i le 0.5-5 tausaga aʻo leʻi faia le ata masani o le falemaʻi: fiainu, fiaʻai tele, faʻalauteleina le urination. O le tele lava o taimi, o lagona tiga e aliali mai i totonu o le gaʻo - fatu, manava, ulnar. Pe a oʻo i le neurodermatitis i nei eria, o loʻo iai le tele o nodules, faʻatasi ai ma le faʻamalosi pea. O nei faʻaaliga o uiga ia o le au failotu.

O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaauau pea o le paʻu o lona mamafa tele lea.. O lenei tulaga e masani lava o le pito i lalo o le vae pito i lalo o vae ma vae.. O le Microtrauma i lenei eria e masani ona avea ma faitotoa e ulu atu ai i siama. O le taamilosaga vevela ma le faʻaleagaina o le innervation e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o se maʻi maʻi pepese i le nofoaga o le faʻaleagaina. O le mea lea, o le faʻaaoga masani o kulimi e faʻamamaina ma faʻamamaina mo le tausiga o paʻu e fautuaina.

Faʻasa mo le maʻisuka i totonu o se tamaititi

O faʻataunuʻu o le paʻu i tamaiti e eseese:

  • faateleina le tulaga lamatia
  • se faanaunauga ia faateleina microbes,
  • faigofie le vavaeeseina o le epidermis (pito i fafo),
  • solo ma le mago.

I le maʻisuka, o le lipoid necrobiosis i le tamaititi e masani ona tupu, e tu i luga o lima, pusa ma le manava, paʻu o vae. O se faʻalavelave faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1 o se vevela vevela ma le mumunukalo. O faʻasolosolo, e sili atu ona taatele tagata taʻutaʻua, e aʻafia ai i le va o vaʻa i tulimanu o le gutu (o le stomatitis angular).

Rashes, lea e mafai ona avea ma faʻaaliga, e tatau ona vaʻaia mai maʻi pipisi o le maʻisuka:

  • afaina o tamaiti (gaʻo, rubella, chickenpox, fiva vevela),
  • afaina o le tino, diathesis, meaai, fualaau faasaina,
  • iniseti e pipii
  • lapataiga i le mafaufau (maningite)
  • tui faʻamaʻi.

Talu ai o tamaiti e maua i le maʻisuka e latalata i se faʻafitauli ogaoga o faʻamaʻi, ina ia aloese mai faʻalavelave, pe a foliga mai o se faʻavevesi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatalanoa se fomaʻi, se endocrinologist.

Togafitiga o le maʻisuka

Mo faʻamaʻi pipisi o le paʻu (dermopathy, annular granuloma, lipoid necrobiosis, siama o le maʻisuka, xanthomatosis), o togafitiga e faʻatino e ala i le faʻamautuina o le suka toto. Ina ia faia lenei mea, latou te toe faʻaleleia meaʻai, faʻatapulaʻaina le taumafa o gaʻo, gaʻo manu i totonu.

A oʻo ina faʻamalosia le inisalini e faʻateleina le fua o le hormone poʻo le taimi ole injections. Faʻatasi ai ma le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻafeagai ma le talaaga o le tele o le paʻu o le paʻu, ae maise lava o le natura faʻapitoa, e mafai ona faaopoopo le inisalini i totonu o maʻa.

Pustular fosh, furunculosis e manaʻomia ai le tofiaina o se vailaau faʻamaʻi, ma mafaufau i aʻafiaga o le luluina. I faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaoga fualaau oona ma faʻaoga i le paʻu (Lamisil, Nizoral, Fluconazole).

Faʻatasi ai ma le lipoid necrobiosis, o vailaʻau vailaʻau (Xanthinol nicotinate, Trental), faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le gaʻo gaʻo (Essentiale, Atocor) e faʻaaogaina. O manogi ma hormones, troxevasin, o talosaga ma se vaifofo o le dimexide e ono mafai ona faʻatulaga i fafo.

Ma o le mea lenei e uiga i le maʻi o Rabson.

O se maʻi vevela ma le maʻisuka e mafai ona mafua ona o le faamaʻi lava (necrobiosis, dermopathy, vesicles), ma le faateleina o le tulaga o le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi. O le tigaina o le paʻu e masani ona o faatasi ma fusi, o le uiga foi lea o le neurodermatitis, o le candidasis. I totonu o se tamaititi, e taua le vaʻavaʻai i le va o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka ma faʻamaoniga o maʻi matuia. O le taui o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o vailaʻau i fafo ma totonu ole fale e manaʻomia mo togafitiga.

Vitio aoga

Mataʻituina le vitio i faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka:

O ituaiga togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka i fafine e mafai ona maua mai i le tala o le atuatuvale, faʻalavelave faʻafuaseʻi. Uluaʻi faailoga o le galala, gasegase tele, faʻamalolo. Ae o le maʻisuka, tusa lava pe a uma le 50 tausaga, e mafai ona natia. O le mea lea, e taua le iloa o le masani i totonu o le toto, auala e aloese ai. E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

Lagolagoina o le maʻisuka e mafai ona tulaʻi mai i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi - fia inu, televave gaioiga. Lagolagoina o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e mafai ona tupu na o se coma. O suʻesuʻega lautele ma suega o le toto o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le mea e fai. Ae i soo se tulaga lava, e manaʻomia se taumafa.

E sili atu i le fomaʻi ona filifilia vitamini mo le tala faʻasolopito o se fafine e faʻavae i luga o se maketi ma auiliiliga. O loʻo i ai uma ni mea faʻapitoa mo le toe faʻaleleia, ma ua filifilia i latou taʻitoʻatasi e faʻasalalau le tulaga faʻasalalau o fafine.

E faatagaina e 'ai le currants i le maʻisuka, ma e mafai ona i ai i le ituaiga 1 ma le 2. Lanu mumu e itiiti ifo le maualalo o le vitamini C nai lo le paʻu. Ae ui i lea, o ituaiga uma e lua o le a fesoasoani e puipuia ai le puipuiga, faamalosia o puipui o toto toto. Le aoga tea foi e aoga.

E tutusa ma nisi o faʻamaʻi, e iai foi le maualuga o le lamatiaga o tagata mamaʻi, o le maʻi o Rabson, e le o se mea e masani ai. E matua le mafaamatalaina. O tagata maʻi ma le maʻi o Rabson-Mendenhall e seasea ola i le talavou.

E uiga i le Puipuiga

E mafai ona e puipuia le paʻu o le paʻu i le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani o le pule suka. O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino e mafua ai le tele o suiga e aafia ai suiga eseese i le paʻu. O le masani ma le siaki pea o le suka e fesoasoani e puipuia ai le tele o faafitauli o le maʻisuka, e aofia ai mea e fesootaʻi ma le soifua maloloina o le epidermis.

Faatasi ai ma lenei mea, e taua le matua tausisia tulafono o le tumama. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, ma o le suka i siosiomaga uma o le tino e fesoasoani i le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi. E le mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau o le tumama, e le faʻalavelave ai le microflora natura o le paʻu. Soo se tumama ma teuteu e tatau ona avea ma hypoallergenic.

Tuua Lau Faamatalaga