Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

I le tepa muamua, e faigata ona maitauina le sootaga i le va o le toto maualuga ma le faaletonu o le vaai. Ae ui i lea, o ia. O maualuga maualuga o le kulukose e aʻafia ai le toto toto. O le a avea i latou ma mea e faʻavaivaia, e le mafai ai ona faʻataunuʻuina, e le mafai ona faʻataunuʻu a latou galuega ma vave faʻavave.

O nai laumei laiti o mata foliga e pagatia foi. O meaai e le atoatoa e mafua mai i vaʻa le faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vai inu e mafua ai le faʻaleagaina o le tino: o le tioata e leiloa lona manino, faʻaleagaga ma le exfoliation o le toe retina amata, glaucoma poʻo le faʻataunuʻuina.

O le mafuaʻaga lea e faʻapena ai mata o mata e tatau ai mo le maʻisuka, e le gata o se togafitiga ma faʻasolosolo. O le "suka suka" lea e avea ma mafuaaga autu o le faaletonu o le vaaia o le tino ma le tauaso o tagata mamai mai le 20 i le 75 tausaga. I vailaau, mo se itu o le maʻisuka, e pei o le faaitiitia ma le leiloa o le vaaiga mamao, o loo i ai se faaupuga faapitoa: le retinopathy o le maʻisuka. O le mea e lelei ai, o nei faʻamaʻi uma e mafai ona puipuia ma faʻamalolo, o le faʻasolosolo tele lava e faʻalagolago pe faapefea ona paʻu saʻo le mata ma le mata o le maʻisuka.

Fualaau faasaga i le glaucoma i le maʻisuka

O le Glaucoma o le faʻalavelave sili ona taatele ma sili ona matautia i le maʻi o le maʻisuka, faʻatafunaina le leai o se faʻaaliga e oʻo lava i se talavou. O ona ituaiga eseese e maua i le 60% o tagata gasegase o le toto maualuga. I le afa oi latou, o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i se vaega pe leai foi o se vaaiga ona o le le atoatoa o togafitiga ua faia i le taimi. Laʻau mo mata e maua i le maʻisuka e le o se panacea, e leai se malosi pe afai o vailaʻau faʻamalosi, fualaau oona e le faʻaaogaina. Ae e le mafai ona e faia e aunoa ma latou.

Glaucoma e tupu ona o le faaputuputuina o le vai i totonu o le mata. Talu ai ona o lenei mea, o suiga i totonu o le tino, e le gata o vaʻa, ae aʻafia ai foi aʻafia optic. Glaucoma e lelei ona togafitia i le faʻaaogaina o togafitiga laser fou poʻo togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. Ae e mafai lava ona e taofia lona alualu i luma, pe afai e te filifilia mata mata matala mo le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaʻau nei e sili ona lauiloa:

  • Betaxolol
  • Panaprost
  • Leiloloa
  • Timolol
  • Okumol,
  • Fotin.

Timell mata matala ua faamaonia i latou lava sili ona lelei. O lenei meafaigaluega e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular ma tausia i se tulaga malulu, ae le o le faʻalauteleina o le tamaititi aoga. E le gata i lea, o mea uma lava e paʻu mo le puipuia ma le togafitiga o le glaucoma e maua ai se aoga aoga i luga o toto toto, faateleina le malosi ma le malosi o puipui, faʻamaonia le toto toto i totonu o le tino. O lona uiga e toe faʻafoʻi le lolovaia o le vai ma o le alualu i luma o le glaucoma e faʻagesegese.

O le auala e faʻaaoga ai fualaau o le glaucoma mo le maʻisuka e tutusa lava. O le meafaigaluega e tui i totonu o le pusa o le conjunctival i le aofaʻi o le 1-2 lālā. O le lagona e lagona pe a uma le 10-20 minute, e fuafua i le lavelave o le maʻi ma le faʻaogaina o vaega taua i le vailaʻau. Toe fai taualumaga 1-3 taimi i le aso, e fuafua i le ogaoga o le maʻi.

Cataract faʻamaʻi o se faʻalavelave o le maʻisuka

O le cataract o se isi faʻamaʻi masani e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, ma o loʻo faʻamalamalamaina le tioata o le tioata ma le faʻaleagaina o le tino, e oʻo lava i le atoa o lona maliu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o laulaau tioata e gaosia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma amata ona malepe.

I vailaʻau faʻaonaponei nei, o loʻo i ai fualaau lelei mo le puipuia ma togafitiga o faʻataʻitaʻiga, faʻapitoa mo le maʻisuka. Fautuaina sili:

  • Katachrome. O nei mataua e faʻamaluluina mata, puipuiga mai fafo, faatosina le gaioiga faʻasolosolo, ma faʻamalolo ai le mumū ma fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamalolo saoloto ma isi mea e afaina ai i totonu o vaʻa o mata. Katachrome e puipuia ai le faʻafanoga o sela tioata ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia le mea ua uma ona aʻafia, lea e taua mo faʻasalaga alualu i luma.
  • Catalin. Ona o vaega taua i le tuufaatasiga, o nei matala e taofia ai le faaputuputuina o pusa penisini ma isi fausaga e le mafai ona teuteu i totonu o masini o le tioata. O le meafaigaluega e puipuia ai gaioiga o le vaʻai mai le vave oʻo mai ma le faʻaumatiaga, o se vaega e mafai ona toe faʻaleleia le faʻaaliga.

O meafaigaluega uma e faʻaaoga i le auala lava e tasi. 1-2 drops e toso i totonu o mata taitasi i taimi taʻitasi i le aso mo le masina e tasi. Ona e manaʻomia lea ona e malolo i le taimi e tasi ma toe fai le togafitiga.

Mataʻu mata mo le retinopathy o le maʻisuka

O le retinopathy o le maʻisuka o se soa faifai pea o le suka ma e toetoe lava a le mafai ona iloa mo tagata mamaʻi e silia ma le 20 tausaga o le poto masani. O ia togafitiga faʻapitoa e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi pe avea ma se faʻamafaʻatau o glaucoma ma faʻasalaga. I le taimi lava e tasi, o le retinopathy o le maʻisuka e faʻateleina ai le ala o le maʻi faʻamaʻi, o lea e tatau ona amataina le togafitiga i uluai masalosaloga masalosalo.

I le laasaga muamua, o faʻalaulela mata mata o loʻo faʻaaoga e puipuia ai le alualu i luma o le retinopathy. Latou te faia mo le le lava o meaʻai taua, ei ai le aoga aoga i luga o toto toto ma le toto. O mata sili ona lauiloa o loʻo fetaui mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • Taufon. O vaega autū o lenei fofo o fualaau ma fualaʻau. Faʻaaogaina mo le puipuia o faʻamaʻi o le gasegase i le maʻisuka, ma le togafitiga o pepa ma glaucoma i le amataga. Laʻau faʻaitiitia le gasegase o le mata ma le le mautonu, puipuia le faʻaleagaina o vaʻa toto, faʻalauteleina faiga faʻavae. I le faʻaaogaina faifaipea, o le vaaiga a le tagata maʻi e le faʻaitiitia, o mata e mafai ona puipuia mai le sili atu ma le atinaʻe o faʻamaʻi matautia. Faaaoga 2-3 taimi i le aso, 1-2 togi i mata taitasi. O le togafitiga e mafai ona tumau e oʻo atu i le tasi le masina, ona tatau lea ona faia se malologa.
  • Riboflavin. O nei mataua e faʻavaivaia ai le vaivai, faʻaitiitia le maʻi o le mata, ma faʻatumu le le lava o vitamini A ma le C. E le gata i lea, latou te fesoasoani e tau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, lea e masani ona aʻafia e tagata gasegase i soo se ituaiga o suka. E faʻaaoga fualaau 2-3 taimi i le aso mo 1-2 laʻau, o le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi pe a uma ona suʻe le tagata maʻi.
  • Quinax. O le vailaʻau aupito sili lea mo le puipuia ma le togafitiga o le glaucoma ma faʻasalaga o ni faʻafitauli o le maʻisuka. O fualaau o loʻo i ai se mea e gaosia ai le suamalie ma emollient, o vailaʻau ma mineral complex, anti-inflammatory and vasoconstrictor substances. A maeʻa le pulega, o se ata vali puipui e le mafai ona vaaia i luga o le mata o le mata, lea e puipuia ai mata mai mea leaga ma le malosi o aʻafiaga mai fafo. Faaaoga le vailaʻau faʻalua i le aso mo le 1-2 lālā i mata taitasi i vasega, o le umi e fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le siama ma uiga taʻitasi o le maʻi.

O le maʻi suka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona ma aʻafiaga eseese. Afai e faʻapipiʻi mata i totonu, e taua tele le siakiina o la latou fetaui ma isi vailaʻau ma fetuʻunaʻi le togafitiga togafitiga pe a manaʻomia.

Vaega o le faʻaaogaina o mata e faʻafefe ai le maʻisuka

Afai e maua oe i le maʻisuka ma faʻamaoniga muamua o le glaucoma, faʻamaonia poo le maʻisuka retinopathy, o le mea muamua e tatau ona malamalama ma manatua e le tagata maʻi: o mata e faʻafefe, e oʻo lava i vitamini, e le o se vailaau fesoasoani, ae o se tasi o mea manaomia. E tatau ona faʻaaoga e le aunoa ma e tusa ai ma tulafono uma, e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, faʻapea foʻi ma fualaau faʻamaina o le hypoglycemic. A le o lena, o le a le maua le aafiaga ma o le a amata le alualu i luma.

O le a se isi mea e taua mo le faaletonu o le vaai e faʻatasi ai ma le maʻisuka:

  • e tusa lava pe leai se mea e iloagofie ai faʻafitauli o le faʻafitauli o le tino, e tatau lava ona e asiasi atu i se fomaʻi mo le suʻesuʻeina masani. O le vaega o le maʻisuka e manaʻomia ona suʻesuʻeina e le aunoa e iloagofie ai suiga faʻapitoa i le vave e mafai ai ma amata togafitiga,
  • o le maualuga o le suka ma le mautu o le tino atoa e fesootai tuusaʻo ma le tulaga o totoga o le vaʻaia, o le mea lea, e tatau ona togafitia le faʻamaʻi autu,
  • O se matafaioi taua o le faia i se paleni paleni. E manaʻomia se taumafa e le gata ina ia faatumauina le maualuga o le suka i le toto, ae ia faʻamalosi ai foʻi mata. O le taumafataga e aofia ai laʻau, vine, kāloti, iʻa ma iʻa - o nei oloa uma ua fautuaina mo le faʻavasegaina o kulūkose, e le afaina ai i le maʻisuka
  • tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o fualaau faasaina Trental e afaina ai le tafe toto i le lautele, ma le microcirculation o le toto i totonu o vaa mata.

A maua se tagata i le maʻi suka, e lapataʻia pea o ia e fomaʻi e uiga i le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le glaucoma, faʻasologa poʻo le retinopathy o le maʻisuka. Ophthalmologists e fautuaina e tusa lava pe leʻi iloa muamua faailoga muamua o le faaletonu o le vaai, o mata o mata e tatau ona faʻaaogaina, i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai ona faʻaaogaina i soo se laasaga.

Afai e te amataina togafitiga, o le a le toe manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi maʻi - na o taulasea taugata e fesoasoani. E mafai ona aloese mai lenei mea i ni nai tupe leiloa ma tau, pe afai e amata ona faʻaaoga matala mata i se taimi talafeagai e puipuia ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tino i le maʻisuka.

O le a le mea e faʻaaoga ai mata matala mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka e lauiloa mo taunuuga le lelei. E taʻitaʻia ai ni mataʻupu mata. E i ai tulaga o le le atoatoa o le faʻaaliga. O le faʻasaoina o sea galuega taua e le tuʻuina i le vaega o galuega lua. Sei o tatou mafaufau po oa taunuuga mo mata e mafai ona mafua ai le maʻi ma le auala e puipuia ai. Vaʻai foi pe o mata o mata e aoga i le maʻisuka.

Le aʻafiaga o le maʻisuka ile vaʻai

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka latou te iloa le mea e lamatia ai le lamatiaga mo siama mata, o le togafitiga e tele tausaga. E oso i le kulūkose i le tino e taʻitaʻi atu ai i suiga i le fausaga o mata o le mata. O faʻasalaga e faʻalautele atu i le toto i totonu o le mata. O taunuuga e mafai ona faʻamatalaina o se faʻaletonu o le vaʻaia, ma i le atoa o lona toilalo. Faʻalogo lelei i le foliga mai o le faʻavalevalea, faʻaemo.

O le vave vaivai e ono tupu ao faitau. O nisi taimi o tusi e le gata o le faanunununu, ae amata foi ona oso. I ia tulaga, ia vave vaʻai se fomaʻi. O faafitauli ile mata i le taimi o le faamai e le i ai le tulaga o le matua, ma e tupu i soo se taimi o le olaga. O le maʻisuka e mafua ai faʻamaʻi nei:

  • O faʻasalaga e mafua mai i le ufitia o mata o le mata. E galue o se tioata. O se tasi o uluaʻi faʻamaoniga o se gasegase o le le mafai ona taulai atu i punavai malamalama. O le ata ua faasolosolo malie. Faʻasaʻo le alualu i luma vave i le hyperglycemia ma masani ona manaʻomia togafitiga ma taotoga
  • O le retinopathy e tele ina taitai atu ai i le tauaso. E aʻafia ai vaʻa o le mata. Ua tafe le toto i le retina. O faʻaʻailoga e oʻo mai i ata mataga ma le foliga mai o le lanu. E mafai ona e taulimaina naʻo oe lava. Faʻamaʻo le metabolism o carbohydrates, mo lenei mea, amata ona fausiaina se faasologa o taumafa fou. E tatau ona fesoasoani lau fomaʻi i lenei mea. Pe a taulimaina, o le a ia fuafuaina foi le tulaga o le maʻi. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga laser.
  • Glaucoma o le maʻi sili ona matautia, ma o se taimi le tumau e mafua ai le leai o se faʻaaliga. E tatau ona togafitia i le taimi lava e faʻamaonia ai. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o mata mata e masani ona faʻaaogaina. O faʻamaoniga o le glaucoma e faʻaalia i le maualuga o le mamafa o le toto, o le peʻa o le mata, le afaina. O le manino o le vaʻaia ua faʻaitiitia le malosi.

Laʻau mo le togafitiga o mata e faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

Puipuiga ma le amataga o togafitiga

O le atinaʻeina o faʻafitauli tau vaʻavaʻai faʻatasi ma le alualu i luma o le maʻisuka. Aʻo faʻamaonia le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o launi mata e seasea lava. Ae ui i lea, e tatau ona amata faʻasolosolo ma togafitiga i soo se ituaiga. Ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi. E tatau ona fai lenei mea ia le itiiti ifo faalua i le tausaga. Siaki lelei ou mata (faʻamatalaga vaaia, suʻega o suʻesuʻega, gaioiga mata tioata). O le vave ona vaʻaia, o le faigofie foʻi lea ona taofi le alualu i luma o maʻi.

Faʻaaoga fualaʻau o le kulupamaila lea e talafeagai lelei mo le maʻisuka (riboflavin, taufon, vitamini A). O se mea sili ona lelei mo le puipuia ma le togafitia o maʻi mata i le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o ia fualaau faasaina e aofia ai le vitamini A, lea e puipuia ai le kiona, ma togafitia ai le maʻi o le mata. Vailaʻau B i le kulupu B e fesoasoani e tausia le retina, aemaise lava ma le mataʻutia mata. Faʻaleleia le faʻasolosolo faʻamalosi o le nerve, faʻaitiitia le mumū. Vitamin C activates the process metabolic o mata, lea e fesoasoani e faʻagesegese ai le matua o le tioata.

Faʻaauau se kulūkose masani. E pei ona faʻamatalaina, o faafitauli i le vaʻai i le maʻi suka, aemaise lava 2 ituaiga, e tulai mai ona o osofaiga o lenei tulaga. Muamua lava, ia gauai atu i meaʻai. Faʻatasi ma lau fomaʻi. Manatua o nisi vailaʻau faatonuina i le maʻisuka e mafai ona mafua ai ni faʻaaliga vaʻai. Ia faʻamalamalama ma le faʻaeteete oe i aʻafiaga e lua ma talanoa i se fomaʻi.

Mo le puipuia lautele, ia inu i se vasega o fualaau vaitamini. Latou te aofia ai mea masani (blueberries, currants, fatu vine) ma maua ai se togafitiga faʻapitoa i le faʻaaliga. Mo le faʻaleleia o mea faitino, faʻamalosi vaʻa mata, o sauniuniga e aofia ai anthocyanini, proanthocyanidins, eseese elemene.

E masani lava, o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina se ala o mata mata mata. Ua totoina i totonu o mata i le tolu taimi i le aso mo ni nai vaiaso. A maeʻa lenei, e amata le masina ma toe faʻaauau le vasega. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o ia ituaiga vasega e mafai ona sili atu ma le tasi le tausaga, ma o nisi taimi mo le olaga.

O se auala lelei e foia ai le gau o le vaai i le maʻisuka ua taʻua o le togafitiga laser. I le laasaga muamua, faʻasaʻo ma glaucoma o se auala sili lea e galo ai le faʻalavelave e fesootaʻi ma maʻi. Ae o le matua le lelei o le auala o lona tau. Mo le togafitiga o le tasi mata e tatau ona tuʻuina atu le fiasefulu afe.

Mataʻu mata mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e masani ona feagai ma le mea moni e faapea, o se taunuuga o le solia o le gaosiga o le carbohydrate, e amata ai mata o mata. E mafai ona e puipuia le amataina ma le alualu i luma o se numera o faʻamaʻi ma le siakiina e se tagata faʻalogo i le tino. E mafai ona ia fautuaina mataua mata mo le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaleagaina o aafiaga i mata o le faateleina o le kulukose.

Maʻi ono mafai

E tatau i le maʻisuka ona mataʻituina a latou toto suka ma faia soʻo se mea e manaʻomia e totogi ai le maʻisuka. Ae o nisi taimi e le mafai ona faʻamaonia tulaga taua ole kulukose. O lenei mea e mafai ona tau atu i nisi o faafitauli.

O maualuga maualuga o le kulukose e aafia ai le manino o le tioata, le setete o mata o mata, mea vaaia vaaia.Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o maʻi nei e atiaʻe:

O se faʻamaoniga saʻo e tatau ona faʻatuina e se fomaʻi ma faʻamaonia togafitiga. Afai e fai mai le fomai o le tagata e le mafai ona faasaʻo le tulaga ma o loʻo i ai le faʻalauleʻa ma le togafitiga faʻapitoa, o le a sili atu ona lelei le aua le musu i le taotoga.

I le maualuga o le suka, o suiga e le mafai ona suia ile tioata e mafai ona amata. Ua amata ona oso o ia i le puaoa. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le maʻisuka, o siaki nei e matauina:

  • leai se vaaiga
  • o le lagona e ufiufi i luma o mata,
  • mea leaga.

Afai e maua i totonu o le taimi muamua ni siama, ao le o iai pea faailoga, e mafai e le fomai ona fautuaina le faʻaaogaina o mataʻu. Ua faatonuina foi mo le faamai i tulaga e le mafai ai ona ausia le tulaga masani o le suka.

O le taofia o le atinaʻeina o tusi, "Catalin", "Katachrom", "Quinax" o loʻo faʻatulagaina. O le avetaavale i o latou mata e tatau ona 2 faʻafefe tolu taimi i le aso. O le togafitiga e tasi le masina. A maeʻa, ona manaʻomia lea o se suʻesuʻega lona lua o le fomaʻi maʻi. E mafai ona ia fautuaina se masina malolo ma faaauau togafitiga.

I nisi tulaga, e tatau ona faʻaaogaina i le olaga atoa. Afai o vailaʻau e le fesoasoani e taofi le alualu i luma o le maʻi, ona manaʻomia loa lea o se faʻatosinaga vave.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona amata faafitauli i le tafe mai o le vai inu. O lona faaputuputu e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino. Glaucoma e tatau ona togafitia mai le taimi e iloa ai. A uma, o lenei faʻamaʻi o le mafuaʻaga lea o le faʻaleagaina o toto toto, o neura ma faʻaleagaina le faʻaaliga. Le lava le togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le tauaso.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua faatonuina ai Timolol, Fotil, Okumol. Latou te faaitiitia le fausia o le vai i totonu o mata.

Retinopathy

Faʻatasi ma vascular vasions of the eyeballs, o le maʻisuka retinopathy e maua. O lenei togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le tauaso, aua o le tafe toto i le retina e faaitiitia. O tagata maʻi e faitio i foliga mataga, foliga vaaia o le aliali mai. Faʻatasi ma le retinopathy, o se faʻafitauli i le tulaga masani o le maʻisuka o loʻo matauina.

Puipui le alualu i luma o le faamai o le a na o se togafitiga atoatoa. E taua le faʻasaʻoina o le suka, a aunoa ma lea, o le a le aoga le faʻaleleia. O mata o le mata mo le retinopathy o le maʻisuka ua filifilia e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi. O maʻi e maua i le inisalini-tutoʻatasi tutoatasi o le togafitiga e mafai ona fautua atu ia Riboflavin. Latou te faʻaitiitia le matutu, vaivai ma faʻaitiitia le mumū.

E le gata i lea, e mafai ona latou tofia Quix, Taufon, Taurine. Na matou tuʻuina atu se mea e ese mai i togafiti faʻamaʻi o le retinopathy o le maʻisuka.

Faiga faʻavae

Afai e maua faafitauli ma le tioata, e mafai e le fomaʻi ona fautua e faʻaaoga le Quinax. O lenei fualaau faasaina e faaosofia ai le faagasologa o le toe faʻaaogaina o palatini opaque. O le kulupu e aofia i le kulupu o fualaau faʻasaina lea e faʻafoeina ai le minerale, gaʻo ma le pauna paleni.

Pe a faʻaaogaina, o le veli i luma o mata e mafai ona mou atu. Ae ina ia ausia le aʻafiaga, e tatau ona faʻaumatia i latou i le 5 taimi i le aso.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le maʻisuka, o loʻo faamatalaina ai "Catalin". O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻasaʻo le faʻaaogaina o le kullucose ma faʻatuai ai le faʻailoga o le sorbitol. Ina ia saunia le vaifofo i totonu o se vai, tuu se laulau e eseese. O le taunuuga o le lanu samasama e tafe tolu taimi i le aso mo se taimi umi.

Vaovao "Katachrome" e mafai ona puipuia le tioata mai le aʻafiaga o aʻafiaga saoloto, latou te maua ai aʻafiaga e aʻafia ai. Afai o nisi o mea na faaleagaina e mafua mai i le alualu i luma o le faamai, o lenei fofo e faaosofia ai lo latou toe faaleleia. Faʻalelei le metabolism.

Maʻi faʻamaʻi

Afai o faʻafitauli o le mata e tutupu mo le maʻisuka, o fomaʻi e le mafai ona latou iloa po o fea o mata o mata e mafai ona faʻaaogaina. A uma mea uma, e tatau ona e faʻatu muamua se faʻamaoniga.

Betaxolol (Teluʻu Betoptic) e faʻaaogaina mo le glaucoma-matala masani. A maeʻa le faʻaaogaina, o le mamafa i totonu o mata e faʻaitiitia ai le itula pe a uma ona faʻaaogaina. O le aafiaga e tusa ma se aso.

I le togafitiga o le betaxolol, o le atinaʻeina o ni uiga leaga:

  • faateleina le lapataiga,
  • popolega
  • tali atu i le lotoifale,
  • atinaʻeina o le neurosis depressive,
  • foliga vaaia o le le mautonu.

E mafai ona e faʻaaogaina nei laʻau sei vagana ai le glaucoma matala-matala pe a faatonuina e le fomaʻi.

E mafai ona tuu i lalo le mamafa i totonu o mata ma le fesoasoani o oloa latanoprost-"-" Xalatan ". Latou te faʻaleleia le tafe o le susu. Ua faatonuina i le tuufaatasiga ma isi fualaau faasaina e mamanuina ai le toto maualuga. Ae e le o le talaaga o le latou faʻaaogaina, o ni faʻaalia o ni uiga le lelei e tutupu:

  • fesuiaiga o le iris suiga
  • o le paʻu o le laumata e faʻapogisaina
  • molematika molemalo e atiae,
  • ua aliali mai se faʻaaliga vaaia
  • faʻasolosolo gasegase e faʻaleleia.

Timoral-based medicines (E masani lava, Timolol, Arutimol) e lauiloa. Latou te mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le intraocular e ala i le faʻaleleia o le suavai. O nei mata e faʻafefe ona o le maʻisuka e amata ona galue i totonu o le 20 minute talu ona maeʻa ona faʻaaoga. Ae o le maualuga o le aoga o lo latou faʻaaogaina e mataituina i le maeʻa ai o le 2 itula.

Ae o fualaau oona e mafua ai le tele o mea le lelei, o lea e faasa ai ona faʻaaogaina e aunoa ma le faʻasalaga faafomai. Faʻasaga i tua o togafitiga, e mafai ona atiaʻe:

  • conjunctivitis
  • isu
  • faʻanoanoa vaaia
  • fulafula o le epithelial tissues of the corn,
  • hypremia o le conjunctiva ma le paʻu o le laumei.

O le faʻavaivai o le mafanafana ua faʻamoemoe e faʻaititia ai le mamafa o le toto. Latou te aofia timolol ma le bimatoprost. Ae, e pei o isi fualaau mo le togafitiga o le glaucoma, ei ai o latou aʻafiaga i itu:

  • faʻasologa o vaʻaia,
  • ulu matua
  • rhinitis
  • keratitis maualuga,
  • fula o le laumata
  • mucosa matutu
  • hirsutism.

Afai ei ai faʻamatalaga, e mafai ona faʻatulagaina le Pilocarpine Prolong. O le meafaigaluega lenei e faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o mata, e fautuaina foi mo le thrombosis o le retina ma le totonugalemu o le vaa, suiga o le atrophic i uaua opic. Pe a faʻaaogaina, e tatau ona mataʻituina pe faʻaalia foliga leaga i le tulaga o:

  • faʻamaʻi toto mai le isu,
  • faʻanoanoa vaaia
  • lanu mumu,
  • tiga o le tino
  • faaitiitia le fatu fatu.

O tupe uma e faʻaaoga mo faafitauli o mata ma le maʻisuka o loʻo agai i luma e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. E tatau i le tagata suʻesuʻe ona mataʻituina le lelei o togafitiga. Afai o aʻafiaga e tulaʻi mai, e tatau loa ona e talanoa i lau fomaʻi.

Filifili mata e faʻafefe ile maʻisuka

O mata o le mata i le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona taofia ni aʻafiaga ogaoga. A uma, o le faʻamaʻi e aʻafia ai e le gata o le pancreas, ae o isi foi totoga. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e faʻapupulaina faʻamaʻi pipisi e pei o le conjunctivitis poʻo le blepharitis. O faʻamaʻi o le maʻi i le maʻisuka e masani ona tupu i se tulaga ogaoga. O le mea sili ona matautia i le tagata maʻi o le glaucoma ma le retinopathy.

I le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o nei maʻi e mafua ai le leai o se faʻaaliga.

Tulafono mo le faʻaaogaina o vailaʻau mo mata

E tatau ona e mulimuli i ni tulafono patino mo le faʻaaogaina o mata mata mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, fufulu ou lima i le fasimoli antibacterial,
  • Ona e manaʻomia lea ona e nofo lelei i luga o le nofoa, faʻapipiʻi lou ulu i tua,
  • A maeʻa lenei mea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toso le eyelid pito i lalo ma tilotilo i le taualuga,
  • O se vailaʻau talafeagai e faʻafefe i le eyelid pito i lalo. Ona fautuaina lea e moeiini ou mata. E tatau lea mea ina ia tufatufaina atu fualaau faasaina.

Taua! I nisi tulaga, o gasegase pe a uma le faʻamaina e lagona le tofo o le fualaau faasaina. E i ai se faʻamatalaga faigofie mo lenei mea. Laʻau pau i totonu o le alavai, mai iina latou te ulu atu i le isu i totonu o le isu.

Faʻapitoa a Cataract mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻi suka

O faʻataʻitaʻiga o se tulaga o le physiological faʻatasi ai ma le faapipiiina o le tioata. Faʻatasi ai ma lenei faʻalavelave, o le vaʻaia o le tagata e matua pagatia lava. O faʻataʻitaʻiga e oʻo lava i tamaiti gasegase e maua i le maʻisuka.

O faailoga nei o togafitiga e iloagofie:

  • Faalua vaaiga
  • Ole faʻamalosi ile malamalama,
  • Tesea
  • O le faʻaleagaina o le po,
  • O foliga mai o le veli i luma o mata,
  • Le vavao o mea faitino.

E tele auala e taulima ai lenei faʻamaʻi. I tulaga maualuluga, e manaomia e taoto le taotoga. I le amataga o le faʻamaʻi, o le mata o loʻo i lalo e paʻu i le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga:

O fualaau faasaina "Quinax" e faia mai le azapentacene. O le meafaigaluega e faʻaleleia ai le tetee atu o le tioata ile faiga faʻavae. O le vailaau faʻasaina ua faʻatagaina i le faʻamaonia o meatotino faʻasao. E puipui le tioata mai aʻafiaga leaga o faʻamalolo saoloto. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina ma le faʻalauteleina o aʻafiaga ile vaega ole mea. E tatau ona taʻe lua pata o Quinax faʻataʻi tolu i le aso.

O lona uiga o le "Catalin" e fesoasoani i le faʻagaoioia o metabolic processes i le vaega o tioata. O nei mata e faʻafefe mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻatulagaina foi e puipuia ai le faʻaalia o faʻalavelave vaaia. Latou te faʻaitiitia le ono mafai ona maua ni tusi. O le fualaau faasaina e puipuia ai le liua o le kulukose i le sorbitol. O lenei vailaau e faʻaitiitia ai le manino o le tioata. I totonu o le pusa faʻatasi ai ma sauniuniga "Catalin" e aofia ai le tasi papa maʻa ma le mea galue (sodium pyrenoxine) ma se fagu e 15 ml o le solvent. Mo le gaosia o mata matala mo le maʻisuka, o le laulau e faʻafefiloi ma se solvent.

E fautuaina e toʻotoʻo le tasi mataua o Catalina e fa taimi i le aso. O le umi o le togafitiga o le seti ua faatulagaina e le fomai faapitoa. Pe a faʻapupula mata ile maʻisuka, e mataʻituina aʻafiaga e le manaʻomia: mu ma le vevela, mumu o mata.

O mataua o mata mo faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e teuina i se nofoaga malulu, puipuia mai le la.

Glaucoma Remedy

Faʻatasi ma le glaucoma, o loʻo faʻatupulaʻia le maualuga o le mamafa o le toto. I togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, o vailaʻau mai le kulupu faʻamalosi e faʻaaogaina: Timolol, Betaxolol. E fautuaina e fagogo 1 le matutu o Timolol faalua i le aso. Ole vailaʻau e le o faʻamaonia mo tagata mamaʻi e mafatia i le gasegase o le fatu po o le malosi o le maʻisuka.

A faʻaaogaina le "Timolol" e iai aʻafiaga taua:

  • Susunuina i mata
  • Tigā
  • Photophobia
  • Faʻaitiitia o le toto
  • Vaivai vai.

Mo nisi auiliiliga e uiga i le "Timolol" ma isi fualaau mo le togafitiga o le glaucoma o loo faamatalaina i le vitio:

Lapataiga o mata e faasaga i le retinopathy

O le retinopathy o le maʻisuka o se vascular vasions o mata. O le faʻamaʻi e afua ai le faaleagaina o fiber. O metotia faasao e faʻafetaia ai le retinopathy o le maʻisuka e mafai ona taofi le atinaʻeina o suiga leaga i le fausaga o vaʻa toto. I le togafitiga o le maʻi, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

O le meafaigaluega e faʻaolaina ai le toe faʻafoʻi o otaota i mata. O vailaau faʻasaina e faʻasaina ona faʻaaogaina ma le gauai o le tagata lava ia i ana mea gaosi "Emoksipina". E fautuaina e togi le 2 pata o le vailaʻau faʻalua i le aso. A faʻaaogaina le vailaʻau, o loʻo i ai se lagona mu i le mata.

O le vai e faʻaitiitia ai mata matagogo. Pe a faʻaaogaina le "Chilo-chest" o aʻafiaga itu e seasea ona matauina. O mata o mata mo le maʻisuka e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.

Riboflavin

O vailaʻau faʻapitoa foʻi ua faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai vitamini B2. O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le vaʻai a le tagata maʻi. I nisi tulaga, pe a faʻaaogaina le pa'ū, e tupu se faʻafitauli faʻafuaseʻi. E tasi le mataua o Riboflavin e tatau ona totoina faalua i le aso.

O le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le fula o mata. E le lelei le vaʻaia o vailaʻau ma vailaʻau faʻasaina. E le fautuaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina ma le faʻateleina o le gasegase i vaega o le vailaau faʻasaina, o se faʻalauiloaina o le faʻafefe o gaʻo. Tagata mamaʻi i lalo ifo o le 18 tausaga le matua e tatau ona musu e faʻaaoga fualaau faasaina. E tatau ona taʻe lua pata o Lacemox faʻavaʻa i le aso. O le umi o le togafitiga e tasi le masina. I le lima masina mulimuli ane, ua faatagaina ai togafitiga e toe amata.

Taua! O mata o mata mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga. A uma ona faʻaaoga sauniuniga a Riboflavin ma Lacemox, o le manino manino e mafai ona faʻaitiitia le tumau. O lenei tulaga e tatau ona amanaia pe a galue i ni auala faigata ma ave se taavale. E tatau ona e maua i tua o le uili o se taavale e leʻi silia i le 15 minute pe a uma le faʻamaina o le vailaʻau.

Laʻau mo le faʻaaogaina totonu o le maʻisuka

Faʻatasi ma mata mata, e mafai ona e inu ai le Anti Diabet Nano mo le faʻaaogaina totonu. O le meafaigaluega e faʻaleleia le soifua manuia o le tagata maʻi. E tatau ona inu i luga o le lima pata o vailaau faalua i le aso. O le umi ole vasega o togafitiga e tasi le masina. Aʻo leʻi faʻaogaina, ua soloia le oloa i se aofaiga o le vai. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, faʻaitiitia le cholesterol, faʻaititia le kulukose o le toto.

Togafitiga o maʻi mata i metotia a tagata

Lilac fugalaau o le a fesoasoani i le faaleleia o le vaai i le maʻisuka:

  • Ina ia saunia se vaifofo fofo, e tatau ona e sasaa atu 5 kalama o mea totino 200 ml o vai,
  • E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le itiiti ifo i le 20 minute,
  • Ona fufulu lea o le meafaigaluega.

E tatau ona e susuina swabs e lua i le vaifofo e maua ai. E faʻaaogaina i mata mo le 5 minute.

E fautuaina ina ia togi i totonu o mata se oloa na faia mai le mint i le fale. O le mint juice is mixed with honey and water in equal proportion (5 ml each). O le iuga e tatau ona totoina i mata ile faalua i le aso.

Vaʻa mata puipui mo le maʻisuka ituaiga 2

Glucopifa Long 500, 750, 1000 - faʻataʻitaʻiga ma suʻega ole maʻi

Metformin Richter 500, 850, 1000: faatonuga, iloiloga, tala faʻatusa

Ole fualaau faasaina Novonorm - faatonuga ma iloiloga mo le maʻisuka

O le fualaau faasaina Formetin - faatonuga, mea tutusa ma suitulaga + iloiloga

Glibenclamide - faatonuga i luga o le mea e matautia ma ona sui

Vildagliptin - faʻatonuga, analogues ma iloiloga o maʻi

Repaglinide - o se kulupu o fualaau faasaina, faatonuga ma auala e sui ai

Dapagliflozin - uma e uiga i le fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

Pioglitazone - o se fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

Glucobai mo le maʻisuka ituaiga 2 ma mo le mamafa o le mamafa

Glurenorm mo le maʻisuka - faʻasalaga atoatoa ma iloiloga o le maʻisuka

Vaʻa mata puipui mo le maʻisuka ituaiga 2

Glucovans - faʻatonuga, sui ma suʻega o maʻi

Glimecomb - o se vailaʻau e lua-vaega mo le maʻisuka ituaiga 2

Gluconorm - o se fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

Metglib ma Metglib Force - faʻatonuga, iloiloga o le maʻisuka, sui

Yanumet - o fualaau faʻasaina mo le maʻisuka ituaiga 2

Le fualaau mo le maʻisuka Glimepiride: faatonuga ma iloiloga o maʻi

Le fualaau faasaina Trazhenta: faatonuga, iloiloga ole maʻisuka ma tau

Faʻapipiʻi faʻasolosolo Glibomet mo le maʻisuka ituaiga 2

Tuua Lau Faamatalaga