Mafuaaga ma metotia o le togafitia o le ituaiga polypoid o gallbladder cholesterosis

O ai o le a finau ma fuainumera? Soo se tasi o tagata e toʻasefulu o lo matou atunuu o loʻo i ai polyps i totonu o le otaota. Talu ai ona e mafai ona iloa e le ultrasound i se avanoa, o le a sili atu le maualuga o le fuainumera. O le tulaga ua faateteleina e le mea moni e faapea o lenei faamaʻi e leai ni faailoga patino. Fai mai fomaʻi o taotoga e manaʻomia, ae o isi e le taua. Latou te fai mai afai o loʻo i ai lau polyps i lau gall vladder, o togafitiga e aunoa ma le taotoga e le faʻasalaina. O ai e sao i lenei tulaga? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

Faailoga o gallbladder polyps

Gallbladder polyps o le tuputupu ae i luga o puipui o se okeni. A latou i ai i le numera tele, o le polyposis lenei. O se tulaga lamatia e mafai ai ona atiaʻe e nei aʻoga lelei le kanesa. O le mea e leaga ai, latou te le o taʻua ni faʻamaoniga. O foliga vaaia o le tiga i le itu taumatau, i le hypochondrium, le mamafa pe a 'ai, gasegase - o ia lava mea e faʻaalia i maʻi o le ate, cholelithiasis. Faʻamatalaga, sei vagana ai le ultrasound, e le oi ai, ma o faʻalauiloa e maua i se avanoa.

O le Cholesterol polyps e taatele. O la latou mafuaaga e faigofie - o le cholesterol e teuina i totonu o puipui o le okeni. I faʻamaʻi tino, o le a faʻateleina meaʻai. Papillomas e pei o le papillae. O le sili ona lamatia - adenomas - o le faateleina o vaega ole kanesa. Faatasi ai ma mafuaʻaga o mea tutupu, e toʻatele e iloga:

  • faaputuga o cholesterol,
  • afaina
  • fua o le hormone
  • faʻamaʻaloga o le talo
  • 'ai mea manogi, meaai falai.

O a le cholesterol polyps i totonu o le paʻu oona?

O le Cholesterol polyps o le tuputupu aʻe o le televave o fualaʻau o le cholesterol i puipui o le gallbladder. Latou te faʻavaveina lana gaioiga galue ma faʻalavelaveina le faʻafefeteina i le tino. E le mafai e le gallbladder ona tuʻuina atu le aofaʻi tatau o le talo i le tootoo. O meaʻai e tumau pea le faʻavaivai ma e le suia e ala ile inumaga.

O le Polyposis e tele ni faʻalavelave ogaoga, aemaise lava cholecystitis, faʻamaʻi ma le suia o siama o le toto i siama kanesa. I le amataga, o le faʻamaʻi e faigofie ona mafai, e masani ona faʻaaogaina metotia masani. O le taotoga ua faʻataʻitaʻiina i gasegase i na o mataupu faʻapitoa poʻo le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau e aunoa ma ni faʻaleleia.

Mafuaʻaga ma le faʻaaogaina o aʻoga

I le aʻa o le faamai o le solia lea o le metabolism i le tino. O le tele o gaʻo e tafe i le toto. O mafuaʻaga o le polyposis o loʻo taoto i mafuaʻaga o paleni gaʻo. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • afaina
  • gasegase o le tino
  • 'ai i le tele o meaʻai ma gaʻo,
  • maʻisuka malosi
  • ava malosi
  • masani ona ulaula
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • hypothyroidism (le lava le gaoioi o lauroid, pe a faʻagesegese le metabolism i se tulaga e le maua ai e le tino le taimi e faʻaaoga uma ai le cholesterol mai le toto),
  • afaina o le fatu cardiovascular,
  • familial hypercholesterolemia.

O se okeni e ono afaina i cholesterosis pe afai ei ai ni togafitiga faʻaleaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, cholecystitis poʻo le bile du dyskinesia. O faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gaʻo le gaosiga o le lipid e mafai foʻi ona mafua ai le fausia o polyps.

O le gall o le gall o se okeni i le ituaiga o se taga. O le pulu mai le ate e ulu atu i lona vaega ma o loʻo teuina iina pe a manaʻomia. O le taimi lava e ulu atu ai meaai i le gastrointestinal tract, o le gall le vevela e maua ai se faailo o le vavave.

O maso mumu e fausia i totonu o ona puipui, faʻatasi ai ma le faʻamalosiina o mea e tuleiina ai le pele mai le pu o le okeni i totonu o le inumaga laiti e ala i le spdicter Oddi.I totonu o le tootoo laitiiti, o le talo e momotu ai gaʻo ma fesoasoani ia i latou e gauai i totonu o le toto.

A i ai le sili atu o le cholesterol i totonu o le tino, o le vaega o loʻo faʻaumatia e le tino (latou te aveina mea uma latou te manaʻomia), ma o le vaega totoe o loʻo totoe e leʻi tapaina. I le tulaga o le vevela, o le gaʻo sili atu e paʻu i totonu o puipui o le okeni. Muamua, o gaʻo elemene e gaosi i macrophages, lea e tatau ona talepe i lalo. O lea la e taumafai le gallbladder e puipuia o ia lava mai i fafo atu o isi atunuu.

O le tele o polyps i luga o le okeni o le okeni ma se ituaiga polypoid o cholesterosis.

Ae ui i lea, e tele naua cholesterol e le maua e le macrophages le taimi e taulimaina ai ma ua tumu i mea oona. O lapisi ua matua tumu i le cholesterol, ma e le gata ai ona ulufale atu i le gallbladder. O le tele o mea e pipii atu i puipui o le vevela, o meaola lapoʻa e lalagaina, ma o le palapala cholesterol e fai. I le aluga o taimi, latou te osofaʻi ma pei o polyps poʻo kumeka o foliga.

O le sili ona lamatia o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le vavaeeseina o le polyp mai le puipui o le gallbladder. Ua faia le maa Cholesterol. E manino lava le vaaia i luga o se faʻamatalaga ultrasound. O le tuputupu ae o polyps e le faatapulaaina, o le vave ona iloa, o le tele foi lea o le avanoa e aveesea ai.

Faailoga ma faailoga

O le faʻavaeina o polyps o se tulaga ogaoga o cholesterosis. E tuʻuina mai ma faʻamaoniga manino:

  • O le popo o le po ma le afiafi i le itu taumatau o le manava,
  • faateleina le tiga pe a taumafaina meaʻai gaʻo ma mamafa,
  • vomiting leai se mea e fefiloi ma le talo,
  • paʻu ma le manava manava,
  • manava manava ma ni meaʻai e le faʻaaogaina ma ni meaʻai,
  • faʻaauau le gaioiga
  • fiva (pe afai o se faʻamaʻi poʻo le mumū e tuʻuina atu i le maʻi).

Aiseā e lamatia ai faʻatulagaga gaʻo ma o ā taunuuga?

Afai e le togafitia le cholesterol polyps, o le a atiina ae faafitauli ogaoga. Mafaufau i latou i le faasologa saʻo:

  1. Le faʻavae o maʻa cholesterol. A oʻo atu le tele o polyps i ni lapoa tele, o le isi vavaega o puipui o le gallbladder e mafai ona mafua ai ona taʻe ese le polyp. Afai o se mea umi i le vevela, ona faʻamaʻaʻa ai lea, o se taunuuga o lea na fausia ai se maa cholesterol atoa. Polyps e mafai ona tele, ma o lenei faagasologa e tupu ma i latou taʻitasi.
  2. O le maa e mafai ona pipii i le alalele ma mafua ai le maunu o le talo i totonu o le okeni. O lenei tulaga e matautia mo le atinaʻeina o cholecystitis. O lenei mea o le mumū o puipui o le gallbladder ma le suppuration mulimuli ma le faʻamaʻi. E le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, ma i tulaga faʻapitoa faʻafuaseʻi e mafai e le taotoga ona faʻasaoina le ola o le tagata maʻi. O isi faʻafitauli o le faʻamaʻalogaina o le talo e mafai ona faʻalavelaveina ai le gaogao. O le sili atu o le bilirubin e ulufale i totonu o le toto. O se lanu valivali o le talo. Na te avatu ia te ia se lanu samasama masani. O le Jaundice e faʻaalia i le samasama o le paʻu, mata mata ma le mucous membranes.
  3. Afai o maʻa o le cholesterol e pipii i le sphincter o Oddi, ona puipuia ai lea e le gata o le tafe o le talo i totonu o le togafiti laiti, ae o le palacreatic enzymes foi. Latou te paʻu foi i le pancreas ma mafua ai le mumū. O se ituaiga o le pancreatitis e tupu pe faʻagaloalo. Afai e laʻititi maʻa, ona le uma ai lea o le sphincter, o se faʻamaʻi masani o faʻamaʻi e tupu.
  4. I le loloto o leona o le gallbladder, o ona sela e amata ona aafia i suiga o le morphological ma ua liua i le tui. O le tagata gasegase e atiina ae se gaioiga faʻaoga.

Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le polyposis o loʻo faʻatinoina i nisi o vaega:

  1. Iloiloga o le tagata gasegase ma auiliiliga ole ata ole falemai. Ua faia e le fomai se masalosaloga e uiga i le i ai o polyps i le gallbladder.
  2. Talafesaʻi faafomaʻi. Ua fesili le fomai i le tagata maʻi e uiga i maʻi na ia mafatia ai, o vailaau na te faaaogaina, o lona olaga, ma masaniga leaga.
  3. Suesuega Laboratory. O le suʻesuʻega e amata i se suʻega masani o le toto. E suʻesuʻeina le ESR ma le toto paʻepaʻe paepae.E tusa ai ma nei faʻamaumauga, e mafai e le tasi ona faʻamasino le tulaga o le puipuiga o le immunity ma le i ai o se faʻalauiloa o le tino i le tino. A maeʻa - e faia se suʻega toto toto. I totonu, e fiafia le fomaʻi i le maualuga o le bilirubin ma le cholesterol. O se lipine lapopoa lautele e tuufaatasia (o le aofaiga o vaega taʻitasi o le cholesterol i le toto). E tusa ai ma nei faʻamatalaga, e mafai ona faʻauʻuina o le gallbladder e faʻalavelave ma faʻaalia ai le loloto o lona faʻaleagaina. Afai o le pancreatitis e faʻapipiʻi fesoʻotaʻi, ona faʻaalia ai lea ole suʻega ole toto.

Faʻaopoopoga suʻesuʻega: suʻesuʻega o urine ma feces fesoasoani e iloilo le tulaga lautele o le metabolism i le tino.

E tusa ai ma nei suʻega, e faia e le fomaʻi le suʻesuʻega mulimuli. Ae o togafitiga o le a le faʻamatalaina seʻia faʻamautuina le faamaʻi i le ultrasound. I le ultrasound, e manino le vaai a le fomaʻi i le tele o le gallbladder, le mafiafia o le puipui ma le i ai o polyps. E manino foi le vaaia o maa.

Togafitiga o cholesterol polyps i le gallbladder e aunoa ma se taotoga

O le sini autū o le togafitiga o cholesterol polyps i le gallbladder o le faʻasaʻoina o le lipid metabolism. Afai e le tele tele le polyps, ona maua lea e le tagata gase meaʻai e maualalo ai le cholesterol. A o faʻaitiitia, e mafai e polyps ona faʻasaʻoina i latou lava. Afai e ogaoga le tulaga ma o le tuputupu aʻe e telē tele, o le a faʻafesoʻotaʻi e le fomaʻi vailaʻau i togafitiga. I tulaga e lamatia ai le ola, e tatau ona aveese le okeni.

Mataupu Faavae o Meaʻai ma Meaʻai

Soifua maloloina ma le le lelei.

O le faavae o le taumafataga o le teena o le gaʻo, falai, ulaula, meaʻai ma meaʻai vevela. E tatau ona faʻatapulaʻaina le suamalie, aua o gaʻo gaʻo e faigofie tele ona maua le malosi, e televave le gauai nai lo gaʻo. O lapisi ua tumu i le malosi o le gaʻo, ma o le cholesterol e tumau pea i le toto. E faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

E mafai ona suia gaʻo meaʻai i gaʻo meaʻai: olive (olive, sesame, linseed), fualaau (avoka), nati. Ia mautinoa ia 'ai e le itiiti ifo ma le 3-4 taimi i le vaiaso. E saogalemu mo le vaega o meaʻai ma e aofia ai omega-3. O lenei vailaʻau e faʻamavaeina paʻu o le cholesterol i totoga uma ma fusi.

Faʻailoaina mo le faʻaaogaina o oloa gaosi susu, otaota, fuālaʻau kuka ma masini. Faatasi ai ma meainu, tuʻuina atu le fiafia i lanu tiamata, otaota, fualaau aina suamalie. Faaaoga le susu ma se gaʻo gaʻo e le silia ma le 2.5%.

Vailaau

Mo le togafitiga o polyposis e aunoa ma se taotoga, o vailaʻau o vaega nei e faʻaaogaina:

    Painkillers. O nei mea e aofia ai antispasmodics (Duspatalin, Papaverine, No-shpa) ma faʻamatalaga lelei (Ketorol, Analgin). O le kulupu muamua e sili atu le aoga ona e le gata ina faʻamavaeina ai le tiga, ae o se vaʻaia foi o le pele. E le faʻafeiloaʻi le talo i totonu o le okeni, ma o faʻafitauli o le mea e le mafai ona atiaʻe.

Cholesterol polyps i le gallbladder: mafuaʻaga ma faailoga, faʻamautinoaga ma le togafitiga o le maʻi

O le cholesterol polyp o le gallbladder o se faʻaogaina o le toto o le cholesterol, lea o loʻo i ai se foliga faʻavae pe faʻavasegaina, e aofia ai le tele o mea faʻasaina faʻatasi ma pene konupene. E tupu i luga o le mucous membrane o le gallbladder ma o loʻo i ai se fausaga nenefu. O nei faʻatulagaga e mafai ona laʻititi pe lautele, e faʻalagolago lava i le natura ma le faʻafitauli o le maʻi.

Polyps o se maʻi paʻu, ae afai e le faia togafitiga taimi, ona le umi lea o taunuuga leaga. Sei o tatou mafaufau i ai, ona o nei polyps i luga o le gallbladder, auala e lafoai ai i latou ma oa ni taunuuga latou te maua.

Le ata o le maʻi

Polyps o loʻo pipii atu i le mucous membrane o le okeni ma le fesoasoani o se vae, ma e mafai foi ona maua i luga o le lautele ma tupu aʻe i le lumen o le okeni. Cholesterol polyps i le gallbladder e masani lava ona fausia i tamaitai e sili atu i le 30 tausaga.

O nei neoplasms e faigata tele ona iloa, talu ai o latou faʻamaoniga e talitutusa ma isi faʻamaʻi eseese o le gallbladder.

E tele ituaiga o polyps:

  1. Papillomas o ni mea lelei, faia se papillary foliga ma, i lalo o nisi tulaga, e mafai ona avea ma se uiga leaga,
  2. Adenomatous - na manatu foi e taua. Latou te tulaʻi ona o le faʻalauteleina o le tino o le tino ma taumafai e maua meatotino o se maʻi leaga (malignancy). O lenei ituaiga polyps e manaomia ai le mataʻituina ma le vave togafitiga, ona o le ono mafai ona faia se fesuiaiga i se maʻi mama,
  3. Inflammatory polyps - tulaʻi ona o mea e faʻafefe ai le mucous membrane (parasites, maʻa, ma isi). O nei faatulagaga e le o se tumo. O foliga mai o sea polyps e afua mai i ni mea e le afaina ai le tino e mafua ai le faateleina o le masini, ona o le foliga mai o le ita,
  4. Cholesterol polyps - e pseudotumors ma vave ona foia ma togafitiga tatau ma talafeagai. Afai e faia faʻataʻitaʻiga ultrasound, o lona uiga e le o se mea e le masani ai le sese o nei polyps mo le faʻasalaga poʻo le faʻamalama ma faʻamaonia le togafiti sese. O le mafuaaga lena e tatau ai ona faia se suʻesuʻega auiliili ma suʻega, faitnesis ma le suʻega a le tagata maʻi. O nei faʻavae e tulaʻi mai ona o le tele o le cholesterol, lea e faʻaalia ona o se faʻafitauli o faʻafitauli i le gaʻo o le tino gaʻo. O ia ituaiga faʻavae ua fuafua e aofia ai i totonu o la latou tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e tele lava ina le mautonu ai i latou i le fuafuaina.

O le Cholesterol polyps e sili atu ona tupu nai lo isi ma e mafai ona togafitia faʻasaga.

O a foliga foliga?

O le puipui o le gallbladder e laina mai totonu o le mucous membrane. I lalo o le malosi o fafo, o mea i totonu, o vaega taʻitasi o ona sela e amata ona matua faʻateleina. Fugalaau e taʻua o le polyps form. Latou te foliga mai o se mushroom ma se pulou lapotopoto, e fuafua i le tele mai nai millimeters i le 1 cm, e seasea lava.

Afai o suʻesuʻega o talafaasolopito, o loʻo maua ai tioata cholesterol i lalo ifo o sela o sela, latou te talanoa e uiga i le natura cholesterol o le fua. O le tele o taimi, o nei neoplasms e atiina ae e tutusa ma le atherosclerosis. O le lelei o lenei ituaiga o polyps e aofia ai le maualalo o le faʻaletonu: e seasea lava ona avea ma mea leaga.

Aiseā e le manino ai le manino o le cholesterol polyp o le gallbladder. E talitonuina o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafua ai le solia o le gaʻo gaʻo, aemaise lava le faateleina o le cholesterol. O le uiga o le atinaʻeina o polyposis o le gallbladder i tagata o le aiga e tasi e mafai ai ona tatou masalomia se gasegase o le gasegase e togafitia. O isi mea faʻafitauli e le malamalama lelei.

O suʻesuʻega vavaeese e faʻaalia ai le sootaga i le va o le faʻavae o polyps ma le i ai o le hepatitis B, Peutz-Jegers syndrome, Gardner, maʻi gallstone.

Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

O le masani taatele o le faʻamaʻi o le soymptomatic. O le tele o cholesterol polyps o le gallbladder e maua faʻafuasei i luga o le ultrasound o le vevela o le manava, faatasi ai ma se suʻesuʻega faʻasalaga o le vaeluaina o le biliary poʻo le gallbladder.

I nisi o gasegase, o le tuputupu ae o le mucous membranes e mafua ai le atinaʻeina o le hepatic colic, lea o loʻo tuʻuina mai ma:

  • tiga matuitui i le sao o le tamaoaiga,
  • taʻavale
  • vili.

E seasea lava, o se polyp tele e mafai ona vaʻaia pe toetoe lava a tapunia uma le tatalaina o le talo. Ona amataina lea e le tagata maʻi faailoga e iloa ai le cholecystitis gasegase, o le maualuga o le bile (obstructive jaundice):

  • lanu samasama o le paʻu, mucous membranes,
  • ogaoga ogaoga i le sao o le tamaoaiga,
  • fiva
  • tiga i le gutu
  • sasaa
  • malamalama felelei
  • leai se manaʻo
  • taoto, vili,
  • ulu matua.

Polyp Treatment Methods

O le fuafuaga mo togafitiga mo gallbladder polyposis e faalagolago i le nofoaga ma le tele o le polyp. Afai o le tupu aʻe e le faʻalavelave i le tafe o talo, pe a ma le 1 cm le maualuga, latou te le paʻi i ai. E fautuaina le tagata maʻi e fai se ultrasound i le 3-6 masina e mataʻituina ai le tuputupu aʻe o le tuputupu ae, ma ia suʻe foi suʻega toto e faʻaalia ai faafitauli faʻafefe. Afai e le fesuisuiai le lapopoa o le polyp i le tausaga, e le o taatele le numera o le numera.

O le tele o neoplasms e manaʻomia ai togafitiga, o loʻo i ai se lamatiaga o se polypaulima e le afaina e avea ai ma ituaiga e le mafai ona faʻaogaina o le kanesa - gallbladder carcinoma. O le faʻailoga lona lua mo taotoga o se nofoaga leaga. Afai e mafai e le togi ona puipuia le tafe o le talo, e tatau ona aveese.

Mafuaaga ma faailoga o polyps

O mafuaʻaga o le fausia o cholesterol polyps i le gallbladder e pei ona taʻua i lalo:

  • Le lelei i le faʻaaogaina o gaʻo. O le iʻuga, o le maualuga o le cholesterol leaga i le toto e tulaʻi mai ma o le tele o mea e tuʻuina i luga o le mucous membranes o le gallbladder,
  • Faʻaleagaina o le afi ma le faʻatautaia o fanua o le biliary tract,
  • O le suiga suiga o le talo ona o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le Cholesterol polyps e le aumaia ai le faʻavauvau ma le tiga i le amataga o le atinaʻe, ona o lenei mea e faigata tele ona iloa i latou i le amataga o le alualu i luma o le maʻi. I le aluga o taimi, e tupu ai polyps, ma tele ma na o le taimi e aumaia ai suiga taua i le masani masani a le tagata maʻi.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e faapenei:

  • Paʻu i le itu taumatau o le manava. O loʻo i ai se faʻalauteleina o mea o le puipui o le gallbladder. E tupu lenei mea ona o le polyp, talu ai o loʻo faʻalavelaveina talo ma pele o loʻo i luga o le tino. O le tiga e le mautonu ma tiga, o le faoa faamalosi.
  • O le ogaoga o le tiga pe a fai le inu ava malosi, faʻamalositino malosi ma le 'ai o meaʻai gaʻo. O le malosi malosi e le mautonu, lea eo mai faatasi ma le colic o le tele o le malosi. Faʻasalaga tiga, faʻalaʻi toto ma tachycardia,
  • Se lanu samasama o le paʻu i le itu taumatau o le manava. O lea ituaiga o mea e tupu ona o se polyp tele tele e tapunia ai le talo, e faʻapupulaina le talo i se tasi nofoaga ma, pe a oʻo ina tele se aofaʻiga, faʻafefe mai le membrane mucous o le gallbladder. Ona o lenei mea o le paʻu i le vaega o le gallbladder e avea ma lanu samasama, e mafai ona ufiufi i le paʻu ma le manava. Jaundice e sau faatasi ma le nausea, vomiting, tiga o le tino, pogisa, fiva. E tele taimi e faʻaleagaina ai le mamafa,
  • Faʻafefe o mea inu. E faʻaalia ai lava ia i le masani ai, o le oona o le gutu i le gutu, le naʻo ma le vomiting o le talo. Paʻa i le itu taumatau o le manava. O le tiga ogaoga ma le ava malosi ma meaʻai gaʻo.

O se faʻalavelave tele o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu pe a 'inuina le ava, e le o le matauina o meaʻai talafeagai ma le malosi faʻaletino. E masani ona iai togafitiga o taotoga i le tulaga ogaoga o le vevela.

Tausiga togafitiga

O le vavaeeseina o le cholesterol polyp mai le gallbladder e le talafeagai: o le lamatiaga o le toe foʻi, o le atinaʻeina o le kanesa e maualuga tele. O le uiga o togafitiga faʻapitoa o le aveese lea o le gallbladder (cholecystectomy). E lua auala autu o taotoga:

  • laparoscopic - faʻaaogāina o le okeni e faʻaaogaina ai mea laiti e faʻapipiʻiina e ala i nai vaega laiti i le pusa ma le taumatau. O le faagasologa atoa e pulea e faʻaaoga ai se ataata vitio, lea e ulufale atu le fomai tipitipi i totonu o se tasi o pu,
  • tatala - o se faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai se faʻalavelave o le manava i totonu o le sao ole hypochondrium. E ala atu i le pu na maua, e alu le fomai tipitipi i le gallbladder, vavaeese ma aveese.

Laparoscopic metotia sili atu ona lelei:

  • toe faʻaleleia pe a maeʻa se taotoga e itiiti ifo ma le vaiaso, ma faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga masani - e tusa ma le 6,
  • o le tele o tagata gasegase e mafai ona toe foʻi i le fale i le aso o taotoga. O se taualumaga tatala e manaʻomia ai le maʻi e nofo i le falemaʻi mo le itiiti ifo i le 5 aso.

O le taotoga masani o loʻo amata i le taimi e:

  • foliga e le masani ai poʻo le faʻasalalau o le gallbladder, pe a le mafai ona faʻaaogaina laparoscopic techniques,
  • ogaoga matautia,
  • tuai le maitaga
  • leai o meafaigaluega mo le faʻamaonia o mea e fai.

Vailaau

O le Cholesterol polyps i le gall vladder e le o tausia lelei. Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau e fesoasoani e foia ai faafitauli faʻapitoa:

  • gallstones
  • cholecystitis
  • pancreatitis
  • biliary dyskinesia.

O le togafitiga e mafai ona aofia ai:

  • tapenapenaga o le pursodeoxycholic acid (Ursosan, Ursodex, Ursodez) - fesoasoani i le toe resitala o maa cholesterol, toe faʻaleleia o le ate,
  • antispasmodics (leai-moa) - faafaigofie le tafe o le talo e ala i le aveeseina o le suavai,
  • fualaau faasaina (cholensim, holosas) - faaosofia le pule faasee o le talo,
  • panicreatic enzymes (mezym, pancreatin) - faafaigofie le gasegase,
  • statins (rosuvastatin, simvastatin, atorvastatin) - fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga plasma o le aofaiga atoa, cholesterol leaga.

E faapefea ona togafitia le cholesterol polyps i le gallbladder?

Polyps o ni neoplasms mama e tulaʻi mai i le epithelial tissue.

O le tele lava o taimi, e mafai ona tupu i luga o le atigi totonu, o lona uiga, o le mucous membrane o le ufiufi o gaogao o totoga totonu. O nei totoga e aofia ai le gall vladder ma le fatu.

O le ituaiga sili ona taatele o polyps o le taamilosaga pe i le foliga o se mataua. O nisi taimi e faigata tele ona maua, e pei o le mea moni, e togafitia.

Mo le taimi muamua, o le gallbladder polyps na faʻaalia i le seneturi sefuluiva e se fomaʻi Siamani o Virchow. A maeʻa se suʻesuʻega auiliili o le fausaga o le neoplasm i lalo o se microscope, na amata ona latou talitonu o le mafuaaga autu o lona foliga mai o le solia lea o le metabolism lipid.

I le taimi nei, e talitonuina o polyps gallbladder e maua i le tusa ma le 10% o le faitau aofaʻi, o le tele oi latou e sili atu nai lo le 35 tausaga.

Tausiga o fale

O se mafutaga mausali i le va o le olaga (meaai, mamafa o le tino, ulaula, taʻavale) ma le fausiaina o polyps e leʻi maua. Ae ui i lea, o nei mea e mafai ona faʻaosoina ai le fausiaina o maa, le atinaʻe o le atherosclerosis, lea e faʻatele ai polyps. Ina ia taofia le alualu i luma o togafitiga, e fautuaina le tagata maʻi:

  • tuu le ulaula
  • mataʻituina le tele o le ava malosi,
  • siitia atili
  • pulea le mamafa o le tino
  • 'ai paleni: itiiti le gaʻo, falai, aano o manufasi, tele fualaau faisua, fualaau' aina, otaota, vine, cereals, iʻa, meaʻai gaʻo susu.

O vai inu o mea maualalo, maualalo maualalo ole fesoasoani ile toatele ole tagata (Narzan, Essentuki Numera 4 po o le 20). Latou te manaʻomia le onā (25-40 tikeri) i totonu o se ipu malamalama 3-4 taimi / aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Mafuaaga ma ituaiga o polyps

Polyposis (o le i ai o ni polyps) o se faʻamaʻi lea e tau atu i le tele o mafuaaga eseese.

O se talafaasolosolo o talafaasolopito o aiga, poo, sili atu ona faigofie, o se genetic predisposition - e mafai ona aofia ai le i ai o ni neoplasms mafolafola e ala i ituaiga papillomas, polyps, adenomas i vave aiga. O nisi vaega o kenera e nafa ma o latou foliga vaaia, o le mea lea e mafai ai ona faateleina le tulaga o le atinaʻe i tupulaga mulimuli mai,

O faʻamaʻi o le biliary tract o se mea e afaina ai ma le afaina ai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, cholecystitis (o se faʻaoga o le inflammatory i le gallbladder), ma o le puipui o le vevela e sili atu ona mamafa, o lona maualuga e mafai ona faateleina, e aofia ai le cholesterol,o le faavae lea mo le fausia o se polyp cholesterol. O le faʻamaʻi foi lea o le gallstone, lea e mafua ai ona faʻalavelave le masani a le talo ma faʻalavelave ai. Faʻafeiloaʻiga e taʻitaʻia ai le nutimomoia, tiga, fusi. O se taunuuga o lenei mea, o le tuputupu ae o meaʻai i le puipui o le afu amata, ona amata ai lea ona fai le polyp ia lava,

O faʻasologa o le gasegase atonu o le mea taatele ma taatele. O le taua tele o le solia o le metabolism lipid, lea e tau atu i le faaputuga o le cholesterol ma le maualalo o le lipoproteins i le tino atoa.

Ona o ia suiga i le paleni o le gaʻo, e le gata i le atherosclerosis, ae e mafai foi e le polyposis ona atiina ae. Cholesterol, faʻaopoopoga i vaʻa toto, o loʻo teuina i puipui o le gallbladder, faʻaopopo i mea ua leva ona maua i le talo.

O le mea lea e amata ai ona fausia le polyp,

Biliary dyskinesia o le solia lea o le fua o le talo, e mafua mai i le solia o le feagaiga o le muscle layer o le gallbladder. Faatasi ai ma se ituaiga o togafiti, o le talo e le o atoatoa ona ulufale atu i le duodenum ma o loo i ai sina faaletonu. O le tagata gasegase e ono aafia i le gasea, vomiting rare, tiga i le taumatau saʻo, paʻu mamafa.

Polyps e mafai ona tele ituaiga:

  1. Papillomas - e tusa ai ma o latou natura e mama, e mafai foi ona tupu i luga o le paʻu. Papilloma o foliga o se papilla. Faatasi ai ma se ituaiga o faʻalauiloa, e mafai ona latou faʻaleagaina, o lona uiga, avea ma mea leaga,
  2. Adenomatous - latou te le lelei foi, ae mafai ona avea i latou. Adenomatous polyps e tupu ona o le faateleina o le tino. E le pei o papillo, o le mataʻituina oi latou e tatau ona sili atu ona ogaoga, ma togafitiga vave
  3. Inflammatory - o ia ituaiga o polyps e tupu ona o le faʻaleagaina o le tino i le gallbladder poʻo ona o le faʻaalia i mea e faʻaleagaina ai e pei o faʻailoga helminthic, faʻamaʻi pipisi, maʻa maʻa. E le faʻavasegaina o latou tino.
  4. Cholesterol - e sese, pe pseudotumors, aua e mafai ona latou puleaina ma le atoatoa ma le atoatoa togafitiga. Ua latou fuafuaina nofoaga e aliali mai i le taimi o le faagasologa o le cholesterol metamorphosis, ma ona o le i ai o nei faʻamatalaga i le taimi o dialectic ultrasound, e mafai ona fenumiai i latou i maa talo ma isi ituaiga polyps. E mafua tonu lava ona o na mea sese e tatau ai ona faia se suʻega auiliili o tagata gasegase, lea e aofia ai suʻega falesuesue.

A maeʻa ona iloa le i ai o polyps, e faia nisi suʻesuʻega faʻapitoa e iloa ai le ituaiga polyp ma fuafua ai togafitiga talafeagai.

Isi togafitiga

O isi vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o metotia e fesoasoani e faʻateʻa ese ai le mucosa. O i latou uma lava e faʻaitiitia le pagatia e ala i le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi, ae le afaina ai le tuputupu aʻe / tele o faʻalapotopotoga. Afai ua e maua le cholesterol polyps i le gallbladder, o togafitiga nei e mafai ona fesoasoani ia te oe.

  • Faʻailoga o sana. Faʻaaogāina i le mumu o le ate, o le gasegase, o ona ala, o le gallstone disease. Mo sauniuniga o le broth 2 tbsp. l sasaa meaʻai ma se ipu vai vevela vevela, ufiufi ma se tapuni, tuʻu i totonu o se vai vai taele. A mavae le 20 minute, aveese mai le vevela, mālūlū. Aumai le manogi o le susu i se ipu malamalama. Inu se sipuni siva 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'ai. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso. Ona fai lea o se malologa ma toe fai le togalaau i ni nai taimi.
  • Rosehip. O togalaau e maua ai le aʻafiaga o le ita, faʻaaogaina o le choleretic, faʻaleleia le faʻafouina o le tino. Sasaa se sipuni o fualaau aina ma le 200 ml o le vai vevela, tapuni le tapuni, tuu i totonu o le vai vai (15 minute). Maalili, aumai le vevela i le uluai voluma. Inu le 100 ml o le susuga mafanafana 2 taimi / aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Yarrow.Fesoasoani i le faʻamafanafanaina o le afi, faʻaumatia le alalele, ma faʻalauteleina le pulelele. 1.5 tbsp. l otaota toto 200 ml o vai inu. Aumai i se vevela i luga o le vevela vevela, faʻafefe mo le 15 minute. Faʻafiafia, toe faʻafou le uluai voluma o le vai. Inu 75 ml 2 taimi / aso aʻo leʻi 'aʻai.
  • Faʻaaogāina o aʻa faʻamau. O loʻo i ai se meatotino faʻapitoa. Tuu se sipuni tele o aʻa i totonu o se vevela, sasaa se ipu vai inu. Faʻaosooso le 2 itula, ona faʻavaivai ai lea. Ave le faletalimalo o le kuata 3 taimi / aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le tulaga o tiga matuitui i le itu taumatau, faʻamalamalamaina o mucous membranes, paʻu, fiva, faʻafesoʻotaʻi vave lau fomaʻi. O fuainumera lisi o faailoga ia o le vavalalata o le talo, o ni tulaga faʻanatinati, ma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

Faʻaaliga o le cholesterol polyps

Faailoga o gallbladder polyposis e masani lava e le o ni mea patino.

O faʻamaoniga o le faʻaleleia o togafitiga e mafai ona fenumiai i le taimi o le suʻesuʻeina ma faʻaalia o cholecystitis, hepatic colic poʻo le bysicinesia biliary.

O aʻafiaga e faʻalagolago ile localization o le faagasologa, lona tele, le numera o polyps.

E ono i ai se tulaga e sili ona leai se sologa lelei poʻo le vaivai o le maʻi.

Faailoga o polyps e pei ona taʻua i lalo:

  • lagona tiga o se uiga le lelei poo le le malie i le itulagi o le vaalele saʻo (o le nofoaga o le vavao o le gallbladder), e mafai ona latou tigaina pe a uma le taumafa mamafa o meaʻai gaʻo ma falai, inu ava, ona o le faʻalagona lagona,
  • O le mea lea e afaina ai le lumen ma puipuia ai le tafe o le talo, ao paʻu ma mucous membranes, o le sclera e avea ma lanu samasama-lanu, lanu, vavalo taimi ma vailaau e mafai foi ona tupu,
  • tiga e foliga mai o le hepatic colic - o paxysmal, stitching, ma o latou foliga o loʻo faʻaali saʻo mai ai le fusi poʻo le pine o le vae polypous,
  • tiga i le gutu
  • taotoga, aemaise lava i le taeao,
  • vomiting mo le leai o se mafuaaga
  • manava manava - e afua ona o le le lava o le talo i totonu o le togafiti laiti, o se taunuuga o le faʻafefeina o meaʻai,

E le gata i lea, o se tasi o faʻamaoniga o le atinaʻeina o togafitiga atonu o le i ai o se vevela faaumiumi faaumiumi (37-380C).

Togafitiga e aunoa ma se taotoga

O se tasi tuputupu aʻe e oʻo atu i le 5 millimita e le leaga. Pe a oʻo mai la latou lapoa mai le 5 i le 10 millimita, e manaʻomia le vaavaaia o togafitiga faʻapitoa. E manaʻomia le togafitiga ina ia faʻateʻa ai se siʻitia o tuputupu aʻe. Faʻamatala togafitiga: "Allohol", "Cholenzyme", o le talo. I le taimi lava e tasi, o se meaʻai malosi, o togafitiga faʻapitoa faʻasalalau e fautuaina. Vaavaai i le auala e foliga ai le tuputupu ae i le ata.

Pe a faʻatuputeleina le fausaga, e sili atu nai lo le 10 milimita, e faia se polyscomy endoscopic o le gallbladder. I le taimi o lenei taotoga, na o le tuputupu ae e aveeseina, ma o le okeni lava ia e tumau pea ona faʻaauau, e faʻaauau ona galue masani. E naʻo le telē o faʻaoga e sili atu ma le lua senitimita, e fautuaina e aveese le okeni maʻi, ona o loʻo i ai se maualuga maualuga o le kanesa. O le taotoga e vave lava, pe a mavae le 2 aso e faʻaauau le togafitiga i fafo i le fale. E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o le ICD-10, o faʻamaʻi faʻatasi ma ia neoplasms ei ai le code K80-K86.

I le faaopoopo atu i le tagofia o vailaʻau, o loʻo faʻatulaga se taumafa. Faatasi ai ma le tele, e matuai matuia lava. O le taumafataga e aofia ai meaʻai gaʻo ma ulaula, faʻatapulaaina le faaaogaina o suti ma le meli, ma faʻaititia ai le tele o masima. O oloa ua taua i lalo ua matua le aofia ai:

  • riki, kata, radisa,
  • meaʻai gaʻo
  • leki, afisi,
  • kulimi mumu
  • tao tao,
  • piko
  • musika
  • kofe malosi.

O le taumafataga mo polyps i le gallbladder e aofia ai meaʻai paleni - faalima i le aso.E tatau ona inu le tele o le vai, e oo atu i le lua lita, ina ia faʻaitiitia ai le pele. E fautuaina ina ia faʻaopopo le siliva i le fiber i meaʻai. Faʻatagaina:

  • totoʻa manu
  • fua suamalie
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • fuālaʻau kuka
  • kefir
  • pata
  • falaoa i luga o le vai.

Polyp metotia faʻataʻitaʻiga

I faiga faafomaʻi faaonaponei, o loʻo faʻaaogaina le tele o suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega. Mai suʻesuʻega ole suʻesuʻega, suʻesuʻeina ole suʻega ole toto, suʻesuʻega ole felafolafoaiga ma suʻesuʻega masani ile faʻaaogaina.

Suesueina o le toto o meaola - i totonu, i le i ai o cholesterol polyps, o le a faateleina le aano o le bilirubin. O le Bilirubin o le oloa o le faʻamaʻi mulimuli o le hemoglobin. E sui i le tele i le i ai o soʻo se faʻafitauli i le ate, o le vevela ma le biliary tract.

Bilirubin e le tuusao (e le o faʻatasi) ma faʻasaʻo (faʻasolo). O le aʻafiaga tuusaʻo e faʻalauteleina i le soʻo ua taʻua o le hemolytic poʻo le suprahepatic jaundice, lea e tupu tele ai le faʻamaogaina o totola mumu.

O le hemoglobin ua malolo ma le vave televave ua amata ona liua i le bilirubin. O le vaega tuusao e faʻapupulaina i le faʻalavelave faʻafomaʻi, poʻo le masini, poʻo le faʻamalosi faʻamalosi, lea e tupu ona o le faʻalavelaveina o le biliary tract ma se fuainumera poo, i la tatou tulaga, o se polyp.

O le faateleina o le alkaline phosphatase ma, ioe, e mafai foi ona matauina le cholesterol.

Faʻamatalaga felafolafoai, poʻo le kopi o le fatu - o se vaega itiiti o siama, o se tasi o mea vavalalata o le gau o le hemoglobin, atonu o iai i fecesi.

Urinalysis - i le vevela, urobilinogen, lea e avea foi ma vaeluagalemu o le hemoglobin, e mafai ona faaitiitia.

I le faaopoopo atu i metotia o suesuega suʻesuʻe, e mafai ona iloa cholesterol polyps e ala i le faaaogaina o ultrasound, endoscopic ultrasonography ma le faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance.

O le metotia o le Ultrasonic (ultrasound) o le auala taatele ma sili atu ona taugofie. E faʻavae i luga o le ata o galu o le ultrasonic mai okeni.

Faatasi ai ma le tulaga masani o le gallbladder e aunoa ma ni faʻafitauli, o le a vaʻaia i luga o le lauulu se ova uliuli, faʻatapulaʻaina i se puipui manifinifi.

Afai ei ai ni neoplasms e maua i le vevela, o le a pei o lanu paʻepaʻe ma se paʻu manino o loʻo tu latalata i le puipui o le okeni.

I totonu o la latou fausaga, o le a avea i latou ma le supachocho (o le faʻalogo mai o le maualuga o le faʻavaeina). O le eseesega tele i le va o polyps ma le siaki o le polyp e le suia lona tulaga pe a suia le tino o le tagata maʻi. Aʻo leʻi faia se ultrasound, e fautuaina e ave naʻo meaai mama, lea o le a le faʻaitiitia ai le faʻaogaina o meaʻai, ma o le a le saofaga i le tele o le gaosiga o le kesi.

Endoscopic ultrasonography (EUS) o se metotia faʻasili suʻesuʻe lea o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai se faʻamatalaga. O le faaiʻuga, faatasi ai ma se suʻega ultrasound, ua faʻaofiina i le duodenum.

E sili atu le lelei o le ultrasonography i luga o le metotia o le ultrasound, aua a faʻaaogaina, o le fausaga o le gallbladder ma soo se neoplasms o loʻo i ai i luga o le ata o loʻo faʻaalia i se auiliiliga ma manino.

E le faatagaina le tagata maʻi e 'ai i luma o le IOS, ma na o meaai mama lava pe a uma le afiafi.

O le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic (MRI) o le suʻega sili lea o faʻamatalaga o tagata gasegase masalomia o le polyposis. E mafai ai e oe ona auiliili auiliiliga le fausaga o le gallbladder, le fausaga o neoplasms, e mafai ai ona e suʻesuʻeina le i ai o ni mea faʻalavelave pe faʻaleagaina i soo se faʻaʻau. Ae, o le mea e leaga ai, e le mafai e tagata uma ona gafatia MRI ona o le tau tele.

Metotia mo le togafitia o polyps

Cholesterol polyps o le gallbladder e mafai ona togafitia i fualaau ma taotoga.

O togafitiga faʻapitoa o togafitiga e faʻaaogaina pe afai o le faʻaaogaina o vailaʻau e le maua ai le mea lelei talafeagai.

O fualaau faasaina ua faatonuina ai fualaau faasaina e pei o Holid, Ursosan, Ursosulfak, Hepabene, Drotaverin (No-Shpa) ma Simvastatin.

O le faʻatinoina o gaioiga o fualaau taʻitasi o loʻo mulimuli mai.

  1. O le faʻaumoa o se vailaau faʻasaina lea e faaosofia ai le excretion o bile mai le vevela, faʻasalalau lona faʻamausali, puipuia le faʻasalaga o le talo. E faʻasaina le faʻatonuina o le faalavelaveina o vaalele. E tatau ona ave 2 papa maa i le aso ao leʻi 'aʻai.
  2. Hepabene - o lenei fualaau faasaina e iloa e le tele o tagata, talu ai e taatele. E faʻamaonia le faʻamalositino o le talo e le hepatocytes, faʻamafiesea spasms. Metotia o le talosaga - 1 capsule faatolu i le aso.
  3. O le Drotaverinum (No-Shpa) o se fualaau faasaina lea e aofia ai le vaega o antispasmodics. E faʻamamāina ai le tigā ma le tiga, aemaise lava i le hepatic colic. E tatau ona suʻe 1-2 paluga i taimi o osofaʻiga o le tiga poʻo le le mautonu.
  4. Simvastatin o se fualaau mo le togafitiga o le atherosclerosis, e aofia ai le vaega o statins. E faaitiitia le aofai o cholesterol i le toto. E inu 1 le papa i le taimi e momoe ai, aua o le tele o le cholesterol e maua saʻo i le po.
  5. Ursosan - fesoasoani e togafitia polyps o le filifilia o le cholesterol. E pei o Simvastatin, e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo i le toto, ma faʻasaʻo ai foi fou fou o cholesterol. O le faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o suiga leaga i le puipui o le gallbladder, faʻalavelaveina o le vaeluala, tele polyp lapisi (sili atu i le 2 cm). O le fua o Ursosan e fuafua e 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. O le umi o togafitiga e mai le ono masina i le tausaga e tasi.
  6. Ursofalk - o lona faiga o gaioiga e talitutusa lava ma Ursosan. O se faʻafitauli mo tupe teu cholesterol. O le vailaʻau o le vailaʻau e tutusa - 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. I le faagasologa atoa o togafitiga, o le mataʻituina o le tele o le polyp e faʻatagaina.
  7. Allochol o se fualaau faasaina. E faʻamalosia ai le faʻamalosi ma le manava o le talo mai le vevela. E le mafai ona faʻamatalaina mo le faʻalavelaveina o le biliary tract. E tatau ona ave 2 paluga faʻolu i le aso pe a maeʻa taumafa mo le masina.
  8. Ovesol o se sauniuniga o le laʻau lea o se meaʻai faaopoopo. E galue malie ma mo se taimi umi. O lona gaioiga o le faʻaosofia lea o le faʻasalaga o le fuafuaina, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le talo, faʻamalosia le maliliega o le gallbladder. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Ovesol o le faʻamalo atoa lea o le talo. Ave faʻasaʻo le toʻasefulu lua i le aso. E tusa ma le fa togafitiga togafitiga e tasi le masina e tatau ona faia i le tausaga.

O le gaioiga faʻapitoa e faia i le tele o ni neoplasms, faʻatasi ai ma pathologies faʻatasi o le biliary tract (gallstone disease, cholecystitis ma pancreatitis), faʻateleina le tuputupu ae o le polyp, ma le tele o latou ma le maualuga o le leaga o le maʻi. Latou te faia ni gaioiga e pei o le polypectomy - aveeseina o le polyp, ma le cholecystectomy - faʻatoʻa maeʻa atoa le gallbladder.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona e tausisi i se meaʻai. E aofia ai le faʻatapulaʻaina o meaʻai falala ma le gaʻo, i le faʻaaogaina o ipu e kuka ma fufulu, i le faʻaaogaina atoa o le ava malosi, salima, ulaula. Lagolagosua togafitiga ma togafitiga faa-tagata (propolis, meli, fualaau oona, togafitiga faleopathic) e fautuaina foi.

O aʻafiaga o le cholesterol i le tino o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Faʻaiʻuga o faʻavae o le cholesterol

I lona natura, o le polyp o le toto o le cholesterol lea e tupu mai i le talaaga o le vavao i totonu o le gallbladder, pe a maitauina lona faalumaina o le faaitiitia po o isi toilalo i le faagaioia o le totoga o meaola. I lona uiga, o faʻamaufaʻailoga le masani ai e le o se polyps. Cholesterol deposits, faaputuputu i luga o puipui o le vevela, tupu i totonu o le mucous o totonu o le okeni ma avea ai pseudo-polyps.

O se cholesterol polyp ua faʻavasegaina o se gallbladder pathology, e faigata ona faʻamaonia ona o le tutusa ma faʻamaoniga o isi mea sese. E masani lava i taimi o suʻega faʻasolosolo e sese ai latou mo le fausia o maa poʻo le polyps moni. Faamaufaʻailoga e mafua ai suiga i le fausaga o le mucosa o puipui, e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻa ma le faʻaogaina o faʻailoga.

O foliga vaaia o pseudotumors e fesootaʻi ma le faʻavevesi o le lipid metabolism; i le gasologa o le tele o tausaga o suʻesuʻega, naʻo faʻamatalaga masani o le mafuaʻaga moni o lo latou tupuga ua faʻaputuina.

O le mea sili ona taatele o le faʻaoga masani lea o le tele o ituaiga o cholecystitis, o le gallbladder umi ma taimi e le tumau ai.

O le Polyps e fausia i tua o le tele o faʻafitauli, e oʻo atu ai i le ulu atu i le toto ma le taamilosaga o le tele o cholesterol i totonu.

O le faʻaleagaina o le talafaasolopito o aiga o mea faʻaleagaina o le kenera o se mea taua tele lea, i luma o lea mea ua fausia ai se polyp ma atiina ae i le gallbladder cavity.

O isi mafuaaga masani e:

  • maualuga le maualuga o le cholesterol levels
  • le lelei
  • afaina o totoga tuaoi.

O se maualuga maualuga o le tuufaatasiga o le vai gastrin i le gallbladder e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaeina o le faamai.

Symptomatology

Aʻo laʻititi le polyps ma tuʻufua, latou te le o se faʻafefe i le soifua maloloina o le tagata maʻi, e leʻo faʻaalia i le tino, ma e le o taufaʻatau mea toto. I le tulaga o le faʻamautinoaina faʻafuaseʻi, e tatau lava ona faamauina le tagata maʻi i le tisipenisione e pulea le tuputupu ae o le faʻaogaina o faʻavae.

O le tiga i le sao ole lipine e mafai ona le tupu ona o le i ai o polyps, ae ona latou mafua ai le faʻaitiitia faʻaitiitia o puipui o le pusa talo. O tiga e le mautonu, tiga, e masani lava ona aliali mai pe a uma ona inu pia, meaʻai ma gaʻo.

I o latou foliga vaaia, o polyps e talitutusa lava ma fusi e tupu i luga pe na o malo atoa. Talu ai ona o lo latou fausia i le gallbladder, o nisi suiga ua tulai mai:

  • o puipui o le okeni e vevela ma pala,
  • ua faaleagaina le membrane mucous
  • le polyp, atiaʻe i auala tafe o le gallbladder, e puipuia ai le tafe o talo,
  • O faʻataunuʻuina o biliary mea tutupu e faʻaleleia ai le maualuga o le bilirubin,
  • o le polyp cholesterol tele e mafai ona avea ma se mea leaga.

O le mea lea, o togafitiga e amata i le taimi e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o na aafiaga leaga.

Conservative ma togafitiga autu

Togafitiga o se neoplasm e aunoa ma se taotoga e mafai ona fai pe afai o le polyp e tele lona itiiti ifo i le 5 mm, ma ua faʻamautuina o le teu o le cholesterol. Muamua i le puipuia o le gallbladder, o le fomaʻi, faʻamaonia togafitiga togafitiga, e tatau ona ave le tagata maʻi i lalo o le pulega faʻapitoa.

O vailaau togafitiga ua faatonuina e se fomai - o se gastroenterologist. O le fuafuaga talafeagai o le faʻaaogaina faaleaganuu o pusa cholesterol e faapenei:

  • oti
  • tagofia o vailaʻau e faʻaumatia pseudo-polyps, faʻamaonia le motilima o le faʻaogaina o meaʻai,
  • auala puipuia e puipuia mai ai maso masi sisifo,
  • suʻega faʻapitoa masani e mataʻituina amioga faʻaleaʻoaʻoga.

Meaai taumafa

O se mea toe faʻaleleia e sili ona fesoasoani e togafitia ai pe a tupu mai le polyps o le cholesterol.

CategoryProducts
Leai se faʻaaogaaano gaʻo, iʻa gaʻo, ulaula vevela, meaʻai gaʻo susu, pipi, meaʻai vevela, pastry, laumei uma, gaʻo manu, meaʻai, musigot, sorrel.
Faatagaina i ni vaega laiti.pata, fualaau faisua lanumeamata, aniani lanu meamata, garlic garlic fou, o le tele o masima.
Meaʻai autuvevela, suamalie, suamalie, suamalie, suamalie, suamalie, suamalie, suamalie, suamalie, fuālaʻau, suamalie, fuālaʻau, fuālaʻau fuālaʻau, fuālaʻau ma olive, oloa gaʻo susu (cheese cheese, cream cream), fualaau suamalie, otaota vao ma le teas, soupisi vao.

E le mafai ona e faʻateleina le manava i se tele o mea taumafa e 'ai i le taimi, e faʻaalia ai se avega i luga o le okeni. E tatau ona e 'ai soo, i vaega vaevae ma inu e pei o vai mama ma suavai pe a mafai.

O meaai e tatau ona mafanafana pe i le vevela vevela, vevela ma le malulu ipu e solia, faʻamalositino i le taimi lava e uma ai le 'ai e le faatagaina.

O loʻo faʻamautinoa foʻi le tuʻuina atu o meaʻai i le fiber-tamaoaiga:

  • nati - alimoni, peanati, hazel, walnuts,
  • fualaau faisua - kāloti, beets, pi, kapisi,
  • vine, fualaau aina - suamalie suamalie, pears, fugalaau, faʻi,
  • Cereals - saito, buckwheat, paleni palesi, Hercules.

E maua e le fiva ma aveese le gaʻo lelei, e tatau mo le ola o meaola ninii e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le tino. Ae e tatau ona e faateleina le tele o le fiva e faʻaalu malie.

Le faaaogaina o fualaau faasaina

Lafoaʻi faʻamaʻi o polyps i le gallbladder o se faagasologa umi, mai le 6 masina i le tausaga. E naʻo togafitiga uumi i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa e pei o se faʻatali-ma-see faʻaaoga o le a fesoasoani e fuafua pe mafai ona faia e aunoa ma se taotoga.

I lalo o le aʻafiaga o fualaau faasaina, o le ate o loʻo aʻafia ai le itiiti ifo o le cholesterol. O le iʻuga, o mea leaga e oʻo atu i totonu o le lua o le gallbladder. Ae ui i lea, e oʻo lava i le usitaia ma le faʻaeteete o tulafono mo le tagofiaina o fualaau faasaina e le faʻamautinoa ai le faʻamaeʻaina atoa o le cholesterol polyps.

Vailaau e mafai ona faatonuina e se fomaʻi:

Failaʻau Faʻauluuluga o le gaioiga Metotia o le talosaga
Ursosan (Ursofalk) ma isi analoguesFaʻavae o le cholesterol deposits, e mafua ai le leai o pseudo-polyps.O le vasega o loʻo faʻatulagaina e se fomaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga taʻitasi, uiga o le tino. Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau e fuafua i le mamafa o le maʻi.
SimvastatinFaʻaitiitia le aofaʻi o cholesterol matautia, lipoproteins.O le umi o le vasega e faalagolago i le tulaga, togafitiga e mafai ona umi.
GepabeneTulafono Faatonutonu o le puleaina o le talo, vavao.Faatasi ai ma meaai, 1 ampoule.
Leai-shpaFaʻaaogaina o aʻafiaga o musele malie, faʻalavelave faʻaleagaina o spasms.I taimi ogaoga tiga i lalo ifo o le taumatau ole vaʻaiga, 1-2 papa.
HolidFaʻasalalauga o le faʻamalositino, faʻasalaga o faʻamaloilo kulimoli.2 laulau i luma o le 'aiga.
HenofalkResorption of plales cholesterol i luga o le pito i totonu o le gallbladder, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o tupe teu.O le vailaau ua faatonuina e le fomaʻi e faalagolago i le mamafa o le maʻi, mai le 3 i le 4 capsules i le aso.

Auxiliary togafitiga togafitiga:

  • Prokinetic Motilium,
  • hepatoprotectors Essential Forte, Carsil ma isi.

Pe a ave Ursofalk poʻo fualaau tutusa, e fautuaina le tagata maʻi e fai se ultrasound i le 3 masina, ma faʻaalia se suiga i le tele o le polyp.

Fautuaina le faia o se suʻega i se tasi potu suʻesuʻe ma se tasi tagata tomai faapitoa ina ia faʻaitiitia ai le le saʻo i faʻamaumauga.

Afai o le togafitiga faasao, faamautu polyps, ma o latou faaitiitia ua maua, o loo faaauau pea togafitiga. O le tagata maʻi e faamauina foi pe a le sili atu i le 10 mm le polyp. A leai, a maeʻa le 6 masina latou te fautuaina le aveeseina o le vevela.

Faailoga mo taotoga mo le cholesterol polyposis

O le taotoga e aveese ai se polyp i totonu o le lua o le gallbladder poʻo le okeni lava ia ua taʻua o cholecystectomy. O faʻamatalaga mo lana amio o mea ia na faailoaina i le faagasologa o le siakiga:

  • o le polyp e vave ona tupu (2 mm i le tausaga - o se mea e mataʻutia),
  • le i ai o se faʻavae se tasi, ae tele atu i le 1 mm,
  • tuputupu ae vave televave, tuputupu aʻe polyps e aunoa ma se vae e sili atu (o loʻo i ai se uiga sili atu i le faʻamaoni),
  • gaioiga tumau i le gallbladder e fesootaʻi ma polyposis,
  • afaina o le hepatic colic e tupu
  • o le tafe o talo, ua faateleina, o le maualuga o le bilirubin ua faateleina,
  • galuega faakonekarate o le gallbladder ua toe faʻaaogaina le lelei.

Aʻo le i tofiaina le taotoga i le tagata gasegase, o le a faia se suʻesuʻega e fesoasoani ai e filifili tonu pe faapefea ona fai. Atonu o tagata atamamai o le a filifili e tatau ona aveese le polyps faatasi ai ma le vevela.

Afai e fuafua se fafine e fanauina se pepe i se taimi lata mai, e tatau ona ia suʻeina le gall vess. E tatau ona aveeseina polyps, talu ai o le gasegase e afaina ai le tuputupu ae o faʻavaega ma a latou suiga i tagata leaga.

Togafitiga o tupe teu cholesterol ma isi metotia

Masalo, pe a maeʻa se fomaʻi, ina ia faʻamalosia ai taunuʻuga na maua, o le a fautuaina oe e le fomaʻi e faʻaaoga se auala o isi vailaʻau. E ono mafai e le tagata gasegase ona faʻaauau pea togafitiga ma togafitiga faʻatoʻa ma faʻataʻitaʻiga, ae mafai ona faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi.

I le leai o ni faʻasalaga, e mafai ona e faia faʻamatalaga togafitiga nei:

  • mai le chamomile ma le celandine - ave se sipuni o mutia ma sasaa se lita o vai inu, tu mo le 10 minute i totonu o se vai vai, malulu ma faamama. Ave le ½ ipu ao leʻi 'aʻai. O le mea na mafua ai le faʻaitiitia o le viscosity, faʻaleleia lona tafega, faʻafefeina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino,
  • mai fatu laʻau - ave se sipuniti o fatu, sasaa i totonu o se ipu vai inu, ufiufi, ia malulu. E fesuiaʻi ai se ituaiga tilo, e tatau ona onā i fatu. O le meafaigaluega, o loʻo ufiufi ai le mucous membranes, faʻamālōlōina ai, ua mafai ona toe faʻaleleia le gafatia o konekarate o le talo, ave ese le talo.

E leai ni faʻamaumauga faʻamaonia o le a faʻamaonia ai le faʻaaogaina o fualaau a tagata mo le faʻaumatia o polyps. O togafitiga e lelei i le amataga o le faʻamaʻi, aʻo latou aveesea le mumū ma le vevela le talo. Aveesea e le ola o le tagata lava ia, faaumiumi se asiasiga i le fomai, o le tagata maʻi atonu e leiloa le taimi taua.

E tatau ona maua vave le suʻesuʻeina e fomaʻi, aemaise lava o tagata gasegase na mafua mai i faʻamaʻi o lenei ituaiga.

O se filifiliga saʻo ma vave amataina togafitiga faafomaʻi i le togafitiga o cholesterol polyps o le a mafai ai ona e pulea le faʻamaʻi ma puipuia ai faʻalavelave matuia.

Faʻatasi ai ma togafitiga le talafeagai poʻo lona tolopoina o le faʻalavelave i totonu o le gall vladder, o le a faʻataunuʻuina faagasologa mo le tino o le tagata.

Cholesterol polyp o le gallbladder: togafitiga, faʻailoga, suʻesuʻega

O le cholesterol polyp o se tumutumu o le tumutumu o aofia ai le teuina o lenei tuufaatasiga masani faatasi ai ma mea e faʻaaogaina. E mafai ona ola i lalo o le mucous surface o le gallbladder.

E ala i lona natura e le moni, o lea ua taua ai o le pseudo-polyp. O ia faʻatulagaga e mafai ona laʻititi ma lapoa - e oo atu i le lua senitimita, nofo toatasi pe faʻalautele i vaega. O latou natura e leaga, ae mafai ona mafua ai ni ogaoga ogaoga pe afai e le togafitia.

O le Cholesterol polyps e maua i tagata mamaʻi ma le gaʻo gaʻo gaʻo. I le amataina o sea ituaiga, e masani lava e leai ni faailoga, e maua ai le tele o polyps i le taimi o le faʻamautinoaina ultrasound o le lua.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o ia ituaiga faʻavae i le gallbladder:

  • Le lava le lipid metabolism. O le maualuga o le cholesterol leaga e oso i totonu o le toto, o le sili atu lea e nofo i puipui o le gallbladder.
  • Suiga i le tuufaatasiga o le talo ona o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Talu mai lava i le taimi muamua, e le mafai e nei polyps ona faʻaalia soʻo se lagona le lelei, e le o maitauina mo se taimi umi, lea e fesoasoani i le tuputupu ae o faʻalapotopotoga. E tusa ai ma fuainumera, o tagata luasefulu-lima uma e iai, ma sili atu ma le 60 pasene o fafine e sili atu i le 30 tausaga le matutua.

Mulimuli ane, pe a oʻo ina faateleina le polyps i le gallbladder i le tele, e mafai ona aliali mai faailoga nei:

  • O lagona tiga. Latou te tulaʻi mai o se tali atu i le tele o le faʻaloloa o puipui o le pale paʻu ona o le polyp faʻalauteleina. E le gata i lea, o le tiga ma le tiga o tiga e mafai ona mafua ona o le tele o feeseeseaiga o puipui o le okeni. Latou te aliali mai i vaitau, faʻalauteleina i le itu taumatau o le peritoneum.
  • O faʻamaʻi tiga sili ona ogaoga e tutupu pe a uma ona ave le ava malosi, meaai gaʻo ma falai ma i le taimi o le atuatuvale. E i ai tiga matuitui tiga, e taʻua o le hepatic colic. Latou te le mou atu pe a suia tulaga. E tupu lenei mea pe afai o le polyp i luga o le vae ua feteenai. Faʻaauau le tachycardia ma le faateleina o le toto.
  • Le foliga mai o se laisa i luga o le paʻu ma le sclera. Afai o le polyp ua tele atu nai lo le lautele o le alalele, o le mea e pei o le taofiofia o le kiona e aliali mai ona o le taloina o le talo i le membrane o le vevela. Lanu samasama o le paʻu e tuʻuina atu i le vevela, vevela, lanu uliuli o le urine, leu ma le vomiting o talo. Mai lea taimi i lea taimi, e tupu ai le fiva ma le paʻu faafuaseʻi.
  • Dyspepsia E mafai ona aofia ai i lenei mea se mea oona le fiafia, inu, gaugau. E faʻamatalaina foi i latou e ala i le malolo i le talo i le vevela.

E faapefea ona iloa cholesterol polyps?

E tele auala mo le suʻesuʻeina o le gallbladder:

  • Suʻega faʻasalalau E manino le faʻaalia o faʻavae uma o le cholesterol i le gallbladder ma a latou vaega. I luga o le lau, latou te foliga e pei o le vaʻaiga e aunoa ma ni ata malie ma e le faʻafefiloi pe a suia le tulaga o le maʻi.
  • Faʻamatalaga. E faʻaaogaina se faʻamatalaga faʻafefe i lenei auala. O le tagata gasegase e foloina se pu ma se ultrasound sonde, e ulu atu i le duodenum ma e mafai foi ona taʻu mai le tulaga o le gallbladder. Talu ai o le mamao mai le mea e sili atu i le puipui o le okeni e itiiti ifo nai lo le ultrasound masani, o le a sili atu le manino o le ata. Ae maise lava pe afai e faʻaaogaina se masini faʻaonapo nei i le tele o taimi.
  • Tulangiography o le resonance resonance. O iinei, o le suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai faʻamaumauga faʻaonapo nei. E tusa ai ma lenei auala faʻaonapo nei, o le a le gata ina fuafua e le fomaʻi le telē ma le faʻatasiga o le polyp, ae faʻamaonia ai foi se suiga faʻaleagaina i ona tino. Talu ai ona o le saʻo o lenei faʻamaʻi, o le togafitiga pito sili ona lelei o loʻo faʻatulagaina.
  • Suʻesuʻega o Laboratory: suʻesuʻeina o le toto, stool ma urine.

Faʻateʻa ese faʻataʻitaʻiga

O le Cholesterol polyps e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga fualaau. Muamua lava, e tatau ona suia le taumafataga ma faatulaga le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e pei ona faatonuina e le fomai, lea o le a faʻaumatia ai pusa o le cholesterol ma taofia ai le fausiaina o mea fou. I nisi o tulaga, e manaʻomia foi togafitiga faʻamalo-inflammatory.

O a fualaau e mafai e se fomai ona fautuaina:

UlutalaMataupu Faavae o le FaʻaaliaLe faʻaaoga
Ursosan poʻo UrsofalkFaʻalēaogaina le faʻaaogaina o le cholesterol i le biliary ona o gaioiolosi gaioiolosi, lea e mafua ai le leai o pseudo-polyps.Ole numera o capsules i le aso e faalagolago i le mamafa o le maʻi. Lua e lava mo le tagata lautele. Togafitiga i le taimi muamua e faia mo le tolu masina, pe a maeʻa le puleaina o le ultrasound, e mafai ona faatulaga se vasega lona lua.
SimvastatinFaʻaititia le aofaʻi o cholesterol leaga, faʻapea lipoproteins.O le a le umi o le togafitiga e faʻalagolago i le maualuga o le maʻi.E masani lava ona inu le tasi capsule i po uma.
HolidE faʻamaonia le faʻamalositino o le talo, faʻaleleia ai peristalsis o totoga tutusa. Ae peitai, e le o faʻamaonia lenei vailaau pe afai o le polyp na poloka atoa le pulelele.Lua papaa aʻo leʻi faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.
Leai-shpaE i ai sona aafiaga lautele i luga o maso masele o le manava o le manava, e faʻasaʻo ai tiga tiga.Faʻatasi ai ma le tiga tele i le vaalele saʻo, e tatau ona e inuina se tasi pe lua papa.
GepabeneFaʻatonuina le puleaina o le talo ma le hepatocytes, faʻasaʻo le vaʻaia o se mea maʻi maʻi.I le taimi o le taumafataga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, tasi le pusa.

Togafitiga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi e mafai ona fesoasoani i togafitiga a tagata. Laʻau faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e sili ona aoga: fagu, olaola, rosehip.

O nisi nei o totogifuapauina e fesoasoani i le mou ese o polyps:

  • Laʻau faʻamalolo.

Auala e kuka ai: ave 25 kalama o fusi uamea ma coltsfoot, faʻapea foʻi laʻau faila. Faaopopo le 20 kalama o saito o le sana, laulaau paʻu, St. John's wort ma le ato tupe a le leoleo mamoe, 15 kalama o le dill ma le manoa. Liligi lua punetini o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu, ma a maeʻa le afa itula, faamama ma faʻaopoopo le aofai o le lauti mai le sipuni o le rose.

Togafitiga: inu le tolu o le ipu malamalama mo le tolu masina aʻo leʻi faia le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

Auala e kuka ai: lua teaseti o vao mamago o loʻo tosoina i totonu o le ipu inu vai e pei o le lauti masani.

Togafitiga: inu se ipu faʻatolu i le aso seʻia maeʻa le toe faʻaleleia atoatoa.

  • Faʻasalaga o le tino olaola, coriander, mata e tolu-laumei ma le mint.

Auala e kuka ai: faʻafefiloi uma laʻau ile tutusa tutusa, na o le tino ola e faaluaina. O se sipuni sipuni o le aoina mai o mea e gaosia i le afa-lita.

Togafitiga: inu i le isi taeao i soo se taimi. O togalaau faʻamaʻi e lua masina.

E tusa ai ma fomaʻi, afai ei ai se avanoa itiiti e tausia ai le gallbladder, e tatau ona e faia e aunoa ma se taotoga. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa ina ia le faateleina le tele o le polyps.

Afai e laʻititi (e oo i le 1 mm), ona mafai lea ona faʻaumatia ma le fesoasoani o togafitiga faʻamalositino ma meaʻai.

Ina ia faʻamaonia se faʻamatalaga lelei, o faʻamalositino ultrasound e faia i le tolu masina mulimuli ane, pe a mavae le ono masina, ona tasi lea o le tausaga mulimuli ane.

O se polyp, lea e faʻateleina le lapoa i le 2 mm i le tausaga, e mafai ona avea ma mea e manaʻomia muamua mo togafitiga faʻapope. O mea eseese e ono faʻaosofia ai le alualu i luma o aʻoga, e aofia ai ma maitaga.

O togafitiga togafitiga o se maʻi o le gallbladder e mafai ona faia i le tele o auala:

  • vitio laparoscopic cholecystectomy,
  • tatala laparoscopic cholecystectomy,
  • tulecystectomy masani
  • fotoscopic polyscomy.

A maeʻa le taotoga, e tatau ona e auina atu le mea na aveeseina mo suʻesuʻega o suʻesuʻega e siaki pe afai ei ai se faʻaleagaina o le tino o siama e leaga.

Meaʻai ma Puipuiga

O le faʻaalia o faʻavae, ma le sili atu faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa, fautua mai se meaʻai. O meaai e tatau ona faia i ni vaega laiti i le tolu itula i le ao.

E tatau ona e lafoaia mea vevela ma le aisa, mea manogi vevela, gaʻo ma falai, meaʻai kuka ma meaʻai vave, faʻapea foʻi ma togafitiga faʻasoa.

I le gasologa o le aso, e le sili atu nai lo le sipuniti o masima e tatau ona sau, ae e tele naua mea inu.

O ipu kuka kuka kuka i totonu o se faletua faalua pe tao tao e lelei. I le faaiuga o le aiga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, e le tatau ona i ai se lagona o le vaivai. Aua e te auai i le gaioiga malosi vave pe'ā uma ona 'ai.

O le tele o meaʻai uma e tatau ona avea ma meaai e tumu i fiber. E faʻamautuina le metabolism, faʻafefe ma aveesea ai gaʻo.

O le fea o mea taumafa meaʻai o le sili lea:

  • i fualaau aina ma fualaau - faʻi, apu, fugalaau, vine, pears ma kiwi,
  • i fualaau faisua - peʻa, ituaiga eseese o kāpeti ma salakeke, beets ma kāloti,
  • i falaoamata - palesi tile, keke, saito, vine, "Hercules,",
  • i nati - hazel, almonds, walnuts, peanesi, almonds.

Meaʻai e aofia ai le gasegase gaʻo e aoga tele. Latou te mau i le lala, pasta mai le saito o le kulumu, tele o fualaau faisua, fualaau aina e aunoa ma le faʻamalieina.

Auala puipuia e faasaga i le cholesterol:

  1. Afai ei ai se vailaau o le genetic, e fautuaina e fai se suʻega ma le ultrasound o le iniseti tasi i le tausaga.
  2. E tatau ona faʻafaigofie le faʻamaʻi o le lipid i le faʻaaogaina o meaʻai lelei ma se faʻamaloga faʻatulafonoina i le lisi o gaʻo manu.
  3. I le taimi e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi: gastritis, pancreatitis, faʻamatalaga ulcerative, faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract.
  4. Taʻitaʻia se olaga ola, e aofia ai le taʻavale, ae masani ai taʻaloga.

O le vaega mulimuli e taua tele, aua o le faʻaletonu o le tino lea o se tasi o mafuaʻaga ogaoga o aʻafiaga o le tino ma le faʻaitiitia o mea puipui o le tino.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e masani ona i ai i le ea fou, ia fai galuega i le taeao. Ma taʻalo i taaloga, siva siva poʻo le savaliga sopo o le a le gata ina laveaʻiina oe mai le le atoatoa o le tino, ae faʻapena foi ona faʻasalalau lou olaga ma lagona lelei ma lagona.

Polyps i le gallbladder: togafitiga e aunoa ma se taotoga faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi

O ai o le a finau ma fuainumera? Soo se tasi o tagata e toʻasefulu o lo matou atunuu o loʻo i ai polyps i totonu o le otaota. Talu ai ona e mafai ona iloa e le ultrasound i se avanoa, o le a sili atu le maualuga o le fuainumera.

O le tulaga ua faateteleina e le mea moni e faapea o lenei faamaʻi e leai ni faailoga patino. Fai mai fomaʻi o taotoga e manaʻomia, ae o isi e le taua.

Latou te fai mai afai o loʻo i ai lau polyps i lau gall vladder, o togafitiga e aunoa ma le taotoga e le faʻasalaina. O ai e sao i lenei tulaga? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O le a le gallbladder polyp? O tupuga nei i luga o puipui o le okeni. A latou i ai i le numera tele, o le polyposis lenei. O se tulaga lamatia e mafai ai ona atiaʻe e nei aʻoga lelei le kanesa.

O le mea e leaga ai, latou te le o taʻua ni faʻamaoniga. O foliga vaaia o le tiga i le itu taumatau, i le hypochondrium, le mamafa pe a 'ai, gasegase - o ia lava mea e faʻaalia i maʻi o le ate, cholelithiasis.

Faʻamatalaga, sei vagana ai le ultrasound, e le oi ai, ma o faʻalauiloa e maua i se avanoa.

O tufatufa o le cholesterol polyps o le gallbladder. O la latou mafuaaga e faigofie - o le cholesterol e teuina i totonu o puipui o le okeni. I faʻamaʻi tino, o le a faʻateleina meaʻai. Papillomas e pei o le papillae. O le sili ona lamatia - adenomas - o le faateleina o vaega ole kanesa. Faatasi ai ma mafuaʻaga o mea tutupu, e toʻatele e iloga:

  • faaputuga o cholesterol,
  • afaina
  • fua o le hormone
  • faʻamaʻaloga o le talo
  • 'ai mea manogi, meaai falai.

E faapefea ona togafitia se polyp i le gallbladder? O se tasi tuputupu aʻe e oʻo atu i le 5 millimita e le leaga. Pe a oʻo mai la latou lapoa mai le 5 i le 10 millimita, e manaʻomia le vaavaaia o togafitiga faʻapitoa.

E manaʻomia le togafitiga ina ia faʻateʻa ai se siʻitia o tuputupu aʻe. Faʻamatala togafitiga: "Allohol", "Cholenzyme", o le talo.

I le taimi lava e tasi, o se meaʻai malosi, o togafitiga faʻapitoa faʻasalalau e fautuaina. Vaavaai i le auala e foliga ai le tuputupu ae i le ata.

Pe a faʻatuputeleina le fausaga, e sili atu nai lo le 10 milimita, e faia se polyscomy endoscopic o le gallbladder. I le taimi o lenei taotoga, na o le tuputupu ae e aveeseina, ma o le okeni lava ia e tumau pea ona faʻaauau, e faʻaauau ona galue masani.

E naʻo le telē o faʻaoga e sili atu ma le lua senitimita, e fautuaina e aveese le okeni maʻi, ona o loʻo i ai se maualuga maualuga o le kanesa. O le taotoga e vave lava, pe a mavae le 2 aso e faʻaauau le togafitiga i fafo i le fale.

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o le ICD-10, o faʻamaʻi faʻatasi ma ia neoplasms ei ai le code K80-K86.

I le faaopoopo atu i le tagofia o vailaʻau, o loʻo faʻatulaga se taumafa. Faatasi ai ma le tele, e matuai matuia lava. O le taumafataga e aofia ai meaʻai gaʻo ma ulaula, faʻatapulaaina le faaaogaina o suti ma le meli, ma faʻaititia ai le tele o masima.O oloa ua taua i lalo ua matua le aofia ai:

  • riki, kata, radisa,
  • meaʻai gaʻo
  • leki, afisi,
  • kulimi mumu
  • tao tao,
  • piko
  • musika
  • kofe malosi.

O le taumafataga mo polyps i le gallbladder e aofia ai meaʻai paleni - faalima i le aso. E tatau ona inu le tele o le vai, e oo atu i le lua lita, ina ia faʻaitiitia ai le pele. E fautuaina ina ia faʻaopopo le siliva i le fiber i meaʻai. Faʻatagaina:

  • totoʻa manu
  • fua suamalie
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • fuālaʻau kuka
  • kefir
  • pata
  • falaoa i luga o le vai.

Fofo faʻapitoa

Afai ei ai sau polyp i le gallbladder, o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata o le a faʻagata le tumau. O taunuuga lelei e maua mai i le faʻaaogaina o se decoction o celandine.

O le togafitiga e tasi le masina, o se malologa e faia mo le 10 aso, ona faʻaauau lea o le faagasologa, ma isi mea mo le tolu masina. Ina ia saunia le tuufaatasiga, o le sipuni o le vao lalandia ua sasaa i totonu o se vevela, ua faaopoopo se lita o vai inu. Maʻea le itula.

E tatau ona ave ao le i 'ai, faatolu i le aso. Totoga - e tasi le selau kalama.

E mafai ona togafitia se polyp o le gallbladder

O lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. O le tuputupu aʻe e le faʻaumatia e aunoa ma se faʻasologa. E mafai ona latou taofia lo latou tuputupu ae. Mo lenei, o le vave suʻesuʻega e taua. Seiloga ua e puʻeina le faʻamaʻi i le amataga lava, ma faʻapipiʻi laʻititi, e mafai togafitiga. Faʻamatala togafitiga, meaʻai, togafitiga ma togafitiga faʻatoʻaga. I le taimi lava e tasi, o le mataituina taimi o ultrasound e faʻamaonia.

: mea e fai i se polyp o le gallbladder

O nisi tagata atamamai e taʻu atu ia te oe o le taotoga e manaʻomia i le i ai o neoplasms, ao isi e fai mai e mafai ona togafitiga. Mataʻituina le vitio ma o le a masani oe i mea e aʻafia ai ma mafuaaga o le maʻi. O le a manino ia oe poo le a le tulaga, i lalo o le a le tulaga e tatau ai ona taoto. O le a le togafitiga e aunoa ma se taotoga talafeagai mo polyps i le gallbladder?

Faʻamatalaga i taunuʻuga o togafitiga

Na suʻesuʻeina, na iloa ai e le fomaʻi se tuputupu ae i le puipui o le gallbladder. Sa ia fautuaina se meaai malosi. O le vaega sili ona faigata o nei mea uma, o le tuʻuina atu lea o laufanua suamalie, pies. E sili ona faigata le inu vai i taimi uma. I le ono masina mulimuli ane, na sau ai o ia i se ultrasound, ma o le tuputupu ae e leʻi faateleina le tele, ma na leiloa foi le 6 kilokalama. O se mea aoga tele, ou te fautuaina oe e te mulimuli i ai.

Na ou sau i le falemai ma le tiga i le hypochondrium i le itu taumatau. Na ou manatu o le ate ua tigaina, o le mea lea na mafua ai ona tupu lenei mea o se tamai tuputupu ae i le gall erss. Sa fautuaina i latou e inu le fua o le celandine. O le a ou le fai atu e manaia. Ae na fai mai le fomai afai e le togafitia, ona tuputupu ae lea o le polyp, o le ae galue. Na alu i le tolu masina, na alu i se faʻamatalaga ultrasound - leai se faʻaopoopoga. Fua tele. Ou te fautuaina.

Sa i ai tiga tiga i le itu, i le itu taumatau. Sa ou alu i se ultrasound, ma o le talotalo na latou maua ai papeti papaiti. Na fai mai le fomaʻi i lenei laasaga e mafai ona faatagaina le polyps i le gallbladder togafitiga e aunoa ma se taotoga. O le seleselega o togalaau e taofia ai lo latou tuputupu ae. Vaʻai immortelle ma yarrow ma rhubarb. I le ono masina mulimuli ane, o le ultrasound e leai ni suiga. Ou te fautuaina malosi fualaau inu.

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusiga e le valaau mo togafitiga tutoʻatasi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Cholesterol polyps i le talo - o le a lea mea

O le cholesterol polyp o se faʻalavelave faʻaleagaina o sela epithelial, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le cholesterol i puipui o le okeni. O nei neoplasms polypous e masani lava ona i ai se foliga lanu pe foliga mai o se "pa'ū i luga o se vae". O le talo o se tuusaʻo tuusao o le cholesterol. Faatasi ai ma se maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e maua ai e le bile se gafatia le mafai ona fausia ai se lipid i le gallbladder. I le aluga o taimi, o le cholesterol polyp e fuafua ma faigata.

A aunoa ma se togafitiga talafeagai, o le cholesterol suauu e tupu aʻe i vaega uma e aofia ai le okeni. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaleagaina o le polypous ua faʻatuina i totonu o se maʻi vevela ma le salalau o metastases.

Faailoga ma le siama o le maʻi

I le amataga o le atinaʻega, o le faʻamaʻi atonu e le afaina. Paʻu i le pito i luga taumatau e tupu ma le faateleina o le neoplasm, aemaise lava pe a uma ona 'ai meaai mamafa. O le tulaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma togafitiga e faʻamautuina e le gastroenterologist pe a maeʻa togafitiga. Metotia suʻesuʻe e faʻaaoga e faʻamaonia ai polyps:

  • Iloiloga faʻamatalaga: fesoasoani e maua faʻamatalaga saʻo e uiga i le tele o neoplasms ma lo latou faʻasalalauga.
  • Faʻamatalaga.
  • Suʻesuʻega o le toto mo le aofaiga atoa o le cholesterol.
  • Iloiloga ole suʻesuʻega o le urine.
  • Cholangiography.

E masani lava o le i ai o le cholesterol polyp e mafua ai le tupu mai o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o se lipid lipid lipid has the ability to break away and clog the bile ducts.

Cholesterol polyposis e mafai ona o mai faatasi ma maʻi lema, e pei o le nausea, vomiting, ma le manogi o le talo mai le gutu.

Mafuaaga o togafitiga

O le faateleina o le tele o gaʻo i totonu o le toto felafoaʻi o se tasi lea o mafuaʻaga autu e mafua ai ona tupu se chopenela polyp. Ma o mea taua nei e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le cholesterosis:

  • O le mamafa.
  • Vaʻaiga faʻasolo i le hyperlipidemia.
  • Le tele o meaʻai gaʻo i taumafa i aso taitasi.
  • Faʻasaina o le ava malosi ma le sikaleti.
  • Maʻi o le ate ma le fatu.
  • Faʻasologa masani o le faʻailogaina i totonu o le vaitaele.
  • Biliary dyskinesia.

Ona o le solia o le masini o le cholesterol synthesis, o le ate e mafai ona maua ai le tele o lenei mea. O le a le mea e lamatia ai le faʻavaeina o le lipid deposits i le gallbladder.

O le Cholesterol polyp e fesoasoani i le faʻapalapalaina, aua e faigata ona aveese le talo mai le faatanoa. O le le lava o le talo e le mafai ai ona faʻamaeʻaina le faagasologa o le faʻapalaina i totonu o le tootoo. O le mea lea, o vaega aoga o meaʻai e le oʻoina atoatoa i le tino.

Taofiaga faʻagata

E naʻo le vavalalata ile taotoga e fesoasoani e faʻaumatia ai se polyp. O se taotoga e aveese ai le lipid neoplasm o le sili atu i le 7 mm le aveeseina atoa o le gallbladder i se auala avanoa poʻo le laparoscopically (e ala i le tatala i totonu o le puipui o le manava). Talu ai ona o se polyp sili e mafai ona liua i se maʻi vevela, aua neʻi tolopo le togafitiga faʻapitoa.

Faʻatau auala

Faʻatasi ma togafitiga fualaau ma i le leai o ni faʻasolega mai le fomaʻi, e mafai ona e suʻeina togafitiga faʻataʻitaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tasi le sipuni siʻo o le suāuu olive i luga o se manava gaogao o le taeao e maua ai se lagona faʻapitoa, ma puipuia ai le faʻalavelaveina o gaioiga i le vevela.

O le afaina o le celandine ma le chamomile o se fesoasoani masani i le tau faasaga i polyps. Ina ia saunia le oloa, e tatau ona e faʻafefiloi se sipuni sipuni o le chamomile ma le celandine. Ona liligi lea o le sipuni sipuni o le faʻafefiloi ma le vai inu, tuʻu i le po. O lenei meafaigaluega ua fautuaina e ave se sipuni se tasi ao lei fafaga i lea aso ma lea aso, sili atu i le taeao. O le taimi sili ona lelei o le vasega e tolu sefulu aso.

O le decoction of yarrow, rhubarb ma le immortelle e faatelevaveina ai le faʻaumatiaina o le talo, o loʻo i ai se aafiaga antiatherogenic. O se sipuni sipuni o le faʻafefiloi o laʻau e tolu e tatau ona kuka 10-15 minute pe a uma le kuka. Tuu mo se itula, ona oʻo lea. O se aso e te manaʻomia e inu ai e uiga i se ipu susu, vaeluaina ia meaʻai i ni vaega se tolu.

Tulafono o taumafa

Ina ia taofia le tupu mai o pusa o le cholesterol, o se meaʻai e maualalo i gaʻo manu e manaʻomia.O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai se aofaiga tele o mea totino o laau, e aofia ai:

  • Meaʻai o le Cereal.
  • Fualaau faisua: kapisi, broccoli, seleri.
  • Fualaau: apu, vine, persimmons, fualaau aina.
  • Legumes.

O le tele o filo o meaʻai e aʻafia ai le vave aveeseina o meaola gaʻo mai le tino, faʻapea foʻi ma le lipid excesses. E tatau ona vavaeeseina atoa le faaaogaina o le pata, gaʻo gaʻo, aemaise lava le puaa.

E fautuaina e tagatanuu le faaaluina o le tele o le taimi i le siitia, faia o taʻaloga, ma le uumi o laasaga. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le aafiaga o le lisi o togafitiga ma fesoasoani e faatumauina le mamafa i totonu o taʻaloga masani.

O le Hyperlipidemia e matautia e le gata i le atherosclerosis, ae o le tupu foi o cholesterol polyps i le gallbladder. E tatau ona mataʻituina pea le tulaga o le cholesterol o le toto ma faia ai se ultrasound o le lua. Talu ai o le taimi e iloagofie ai se lipine neoplasm o le a aloese mai taotoga tugā.

Epidemiology

O se faʻasalaga le iloa i totonu o le gallbladder na maua muamua e se fomaʻi fomaʻi R. Virchow, ma o le toe foi mai i le 19 seneturi. O le isi saienitisi i le taimi lava e tasi na mafai ona suʻeina auiliiliga ia maʻi i lalo ole microscope ma faamatala ai. Talu mai lena taimi, o le mafuaaga autu o le faamai na amata ona manatu o se maʻi o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino.

O le galu lona lua o suʻesuʻega polyposis na amata mai i le taimi na faʻatautaia ai se ituaiga fou o suʻesuʻega - faʻamatalaga ultrasound.

E tusa ai ma fuainumera lata mai nei, o tupuga i totonu o le lua o le gallbladder o loʻo iai i le 6% o tagata. E le gata i lea, o le tele o faʻamaʻi e maua i fafine ua sili atu i le 35 tausaga.

I le gasegase o tane, e maua ai cholesterol faʻapitoa. I fafine, o loʻo maua pea i le hyperplastic inclusions.

, , , , , ,

Mafuaʻaga o polyps i le gallbladder

E pei ona i ai, o le gasegase gaʻo gaʻo e le na o le pau lea o le mafuaʻaga e mafai ona faʻavaeina ai polyposis formations. E mafai foi ona latou faia i lalo o le aafiaga o isi mafuaʻaga ma mea taua:

  • feteenaiga o le tino, mafatiaga i le tulaga faʻamaoni (o le aiga ua uma ona i ai mataupu o le atinaʻeina o polyps),
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina i totonu o le faiga o le biliary,
  • afaina o le tino
  • dyskinesia o le talo, isi pathoces o le ate ma le biliary system.

O se vaega tāua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o loʻo aʻafia i tulaga lamatia, lea e tatau ona iloiloina i auiliiliga.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

  • O le faʻasologa o le gasegase atonu o le mea sili ona taatele i le atinaʻeina o le maʻi. Muamua lava, o lenei mea e faʻaaoga i faiga faʻalelei ma papillomas biliary. E le gata i lea, afai ei ai tulaga o palatini paʻu i isi totoga o le aiga, ona tupu ai lea o le aʻafiaga o le atinaʻeina o se tuputupu ae i le gallbladder.

O le agavaʻa e matua taua lava mo le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi, o aʻafiaga o nei faʻateleina o le tuputupu ae o le toʻatele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le dyskinesia o le biliary ua manatu o se faʻamaʻi.

  • O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi - mo se faʻataʻitaʻiga, cholecystitis, e tupu mai i le talaaga o le maʻi o le biliary, o le mafuaʻaga lea mo le atinaʻeina o pele. Polyp o le gallbladder ma le cholecystitis o se mea e masani ona taatele. I le taimi o le le fiafia, o le okeni o le okeni e tele, o lona foliga ma lona fausaga ua faʻalavelaveina. Ona o nei suiga, ua aliali mai ai le maualuga o le biliary, lea e mafua ai le tiga, dyspepsia, belching. O taunuuga o lenei tali o le tupu aʻe o meaʻai i puipui o le okeni o le talo, lea e avea ma mafuaaga autu o le fausiaina o fausaga faʻasolosolo i le meli-inflammatory.
  • O faʻafitauli o gaioiga faʻasolosolo e masani lava ona afaina ai le faʻavaeina o le cholesterol. I le aluga o taimi, o nei faʻatulagaga e faʻatuputeleina ma oʻo i le faʻatulagaga. O ia gaioiga e mafua mai i le le atoatoa o le gaosiga o gaʻo, pe a oʻo atu le tele o le cholesterol i le toto.O le televave o le cholesterol e teuina i totonu o pa puipui o le gata o vaʻa, ae faʻapea foi i le auala bile. O le kuluga ua i ai nei le cholesterol: afai e tupu le maʻi o le talo, o le a le pine ona teu i totonu o le vevela.
  • O le Dyskinesia o le alaleale e mafua ai le solia o le galuega a le pale system while maintaining the normal structure of the organ. O le Dyskinesia e faʻatasi ma le le mafai ona maua le gaioiga o le gallbladder, lea e faʻalavelaveina ai le ulufale atu o le talo i le duodenum 12: o le faʻamalositino o le talo e le o toe fetaui ma nisi o fualaau oona. O le tagata maʻi e iloa ai faʻamaoniga e pei o le gaioiga pe a uma ona 'ai (aemaise lava pe'ā uma ona' ai le gaʻo), tiga, paʻu mamafa.

, , ,

E pei ona taʻua muamua, o le polyposis o se faʻasolosolo faʻasolosolo, o lona uiga, e mafai ona tele mafuaaga o le atinaʻe.

O le gallbladder e tolu ona pito i luga o le puipui, lea e aofia ai le atigi pito i fafo, o le muscle ma le mucous tissu.

O le mucous tissue e laina ai puipui i totonu o le okeni: faʻapipiʻi polypous formations luga. O lenei mea e fausiaina ai le tele o gaʻo, e ulu i tafatafa ma e ufiufi i se pusa tasi o epithelium.

O le Polypous formations, i le isi itu, e mafai ona moni pe taʻua o le "pseudo-polyps":

  • Fausaga o le polyposis moni ua faia ona o le tele naua o le epithelium,
  • "Pseudo-polyps" e mafua mai i le cholesterol poo le afaina o le fatu.

, , , , ,

Faailoga o polyps i le gallbladder

Faailoga i le polypous neoplasms e le o taimi uma e faʻaalia ma patino mo lenei faʻamaʻi. O le malosi ma le eseesega o faʻamaoniga e faalagolago i le tele o mea: i luga o le faʻavasegaina o aʻoga, i luga o le tele, i le tetele, ma isi.

E matautia tele pe afai o le pona o le polypous o loʻo i totonu o le ogatotonu o le vevela, poʻo totonu o le taʻavale: i se tulaga faapena o loʻo i ai se tulaga lamatia o le poloka o le pusa talo, lea o le a mafua ai le lanu.

Faʻatasi ai ma isi faʻamaumauga o togafitiga, e mafai ona natia pe agamalu ia faailoga.

O faailoga muamua o polyps i le gallbladder e masani lava o mea nei:

  • tiga i le itu taumatau i tafatafa o le iʻuʻai (atonu o le taʻavale), aemaise lava pe'ā uma ona 'ave meaʻai gaʻo, pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga,
  • lanu, o le paʻu, mucous membranes ma le sclera e avea ma samasama (e masani ona sau le jaundice ma le vevela o le paʻu, o le nausea ma le vomia),
  • colicky tiga - maai, maʻila, foliga tutusa i le hepatic colic i cholelithiasis (e masani ona faailoa ai le pala ma le solia o le polyp vae),
  • o le foliga mai o se oona oona i totonu o le oral vevela, maʻi o le taeao, vailaʻau e le mafaamatalaina taimi.

E taua le iloa o le tele lava o mea e le aofia ai polypous e le faʻaalia i latou i soo se auala: e maua i se avanoa, i le siakiina o isi faʻamaʻi. E naʻo le taimi e faʻateleina ai le faʻatuputelega, pe faʻapitoa foi i le atinaʻeina o faʻalavelave, e faʻaalia le ata o le falemaʻi i luga.

  • O le polyp o le 3, 4, 5, 6 mm i le gallbladder ua manatu o se tamai lafoaʻi ma i le tele o tulaga e le o faaalia mai i soo se faailoga mai fafo. O nei tuputupu ae e leʻo faʻaaogaina: e mataituina. Afai e faateleina le pona e sili atu ma le 2 mm i le tausaga, ona mafai lea ona fesiligia le fesili e uiga i lona aveesea.
  • O le polyp i le au o le gallbladder e mafai ona mafua ai se fuga o le uaea, lea o le a faʻaalia ai i le foliga o le jagnice obstructive, o le taunuuga o le faateleina o le mea e aofia ai le bilirubin i le toto. O a faailoga o le uiga o le jaundice: o le paʻu lanu samasama o le paʻu ma le mucous membranes, paʻu o le paʻu, o le paroxysmal nausea. O faʻasalaga o ausilali e mafai ona:: o le vevela pogisa, sooga faʻatasi ma tiga o musika, fiva.
  • Pain faʻatasi ai ma polyps i le gallbladder e masani lava ona manino le maua i luga: o le vaega lea o le 'hypochondrium' saʻo, o lona uiga, le nofoaga o le suʻesuʻeina o le ate ma le vaʻaia. O tiga e mafai ona vevela ma tigaina, ae tele lava taimi e gaogao ai, spasmodic, ma pe a solia le vae ole polypous, latou te maʻi (manava, faafuasei ma ogaoga). Faatasi ai ma lenei ituaiga o tiga, o le tagata maʻi e le mautonu, e le mafai ona ia maua se nofoaga ma e masani ona sui lona tino i le sailiga o le pito i sili ona fiafia.
  • Fesuiaiga o suiga i le pancreas ma le polyp o le gallbladder e tele ina maua i le tuufaatasiga o le tasi. O le tele lava o taimi, o ia suiga e o mai faatasi ma le cholecystopancreatitis - o se faʻafefiloi tuʻufaʻatasi e aafia ai le pancreas ma le pulelele system system. I le faaopoopo atu i le mumu, e mafai foi ona avea le matua ma mafuaʻaga o suiga fesuisuiaʻi: ae o le faʻalogoina o le pancreas e mafai ona tumau le masani, ma o le tagata maʻi e le faia ni faitioga.
  • O le vavalalata ma le polyps o le gallbladder atonu o le mea sili lea ona masani ai, faatasi ai ma le siu ma le vomiting. O le maliu e aliali mai ona o le le mautonu ma le faaletonu o le puleleale. E taʻitaʻia ai le mea moni o meaai i totonu o le manava e le lelei ona faʻaaogaina: mo le masani ai o le gaʻo, ole talo e manaʻomia. O le iʻuga, e tupu mai le ita ile manava - manava.
  • O le vevela ma le polyps o le gallbladder e mafai ona tumau le masani, ae i le i ai o le mumū i le tele o tulaga e tulai mai. O le umi o le fiva (e mafai ona matauina mo masina) e masani ona faʻaalia ai le i ai o se faagasologa masani o le inflammatory - cholecystitis. Faʻatasi ai ma le faʻasologa o le hepatic, o le vevela e mafai ona tulaʻi vave agai i le + 38 °. Ae ui i lea, o lenei faailoga e faʻaauau, e pei o le tele o faʻamaʻi e tumau pea le leai o se faʻaaliga. O le na o le i ai o se polyp o le a le afaina ai le suiga i tau o le vevela.

Tomaʻi ma le polyps o le gallbladder

O fomaʻi alofilima latou te le manatu i ai o ni faaletonu o le mafaufau, ae mafai ona avea ma se taunuuga o ni faaletonu faapena. O le mea lea, o le tele o neoplasms e tupu ona o le faʻaleagaina o le tino, o le dyskinesia, o le gasegase o le tino ma le taʻavale i totonu o le okeni. O le mea lea, e le mafai ona finau e faapea o psychosomatics e leai sona sao i le faiga o le faʻavaeina o polyposis inclusions.

O le tagata e mauaina le tele o faamai e mafua mai i le atuatuvale, tulaga feteenai faifaipea, le le fiafia i le olaga, popole, ma isi. Fai mai tagata popoto o tagata e aafia pe taofia lagona le lelei ia i latou lava e "faatonu" i latou i totonu o le tino, lea e oo atu ai i faamaʻi. I le faaopoopo atu i le polyposis, o ia ituaiga o gasegase e mafai ona mafatia i le gallstone faamaʻi, colitis, atuatuvale ma osofaiga o le atuatuvale.

O se tasi o tuutuuga mo le maualuga o le togafitiga o le vaega o le tino e taua o le leai o se popolega ma le filemu o le ola mama, lagolagoina e se olaga ola maloloina ma le lelei o taumafa.

Gallbladder polyp i alii

I le gasegase o tane, o le cholesterol inclusions e masani ona iloa, ma ua uma ona matua. O mafuaʻaga ua faʻaputuina ai deposits o le cholesterol i le tele o tausaga, lea e tele le taimi e faateleina ma ua ulu i le suauu calcium (fuafuaina).

E tusa ai ma fuainumera, e foliga mai e sili atu le mamafa o tamaʻitaʻi nai lo fafine, ma e masani ona latou solia le gaʻo gaʻo. Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le cholesterol i totonu o le toto, e teuina i totonu o puipui lapoa ma i le faiga o le biliary. Afai e maʻi le maʻi i le taimi lava e tasi mai le faʻamaʻiina o le talo, o lona uiga o le aʻafiaga o le tuputupu aʻe o polypous e faʻaateleina ona tele taimi.

I le tele o mataupu, o le cholesterol polyposis nodes e le mafua ai ni faʻaʻailoga i le tagata gasegase, o le mea lea e manaʻomia ai e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi e tusa lava pe i ai le tele o tupe o le cholesterol.

Polyps i le gallbladder ao maitaga

O le toʻatele o fomaʻi e malilie pe afai ei ai se polypous e aofia ai i le biliary system, e tatau ona faʻamalolo (aveese) aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga. O le pito i lalo, o le taimi o le suiga sili ona malosi o le hormonal, o le aʻafiaga o le degeneration leaga o le faʻateleina o le polypous formation. O lona uiga, pe faapefea ona le iloa le tuputupu ae. O le faia o se taʻavale mo se fafine maʻitaga e lamatia foi.

Ae faʻapefea pe a fai na iloa le nonoa o le polypous ao maʻitaga? O le tali e le mafai ona le mautonu. O le tele lava o taimi, e filifili tagata atamamai e matauina togafitiga, e pulea ai le alualu i luma o aʻoga. Afai e tatau ai, faatonu togafitiga, ae pe a uma le fanau mai o le pepe.

Gallbladder polyps i tamaiti

O le faʻaaogaina o le Polypous e mafai ona iloa e le gata i tagata matutua ma matutua, ae faʻapea foi i tamaiti. O le tele o taimi e iloa ai i latou i lalo ifo o le 10 tausaga le matua: o le lamatiaga o le amataga o le atinaʻe o nei faiga e matua faigata lava ona iloa, ma o le le maua o se maʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga: faʻalavelave i le gasegase o togafitiga, faʻamaʻi masani o le faʻaogaina o le tino, etc.

O foliga vaaia o le tino e mafai ona mafua ona o mafuaaga e tele. I tamaiti, mo le tele o vaega, o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma se gasegase faʻatoʻateleina ua maua.

E seasea lava i tamaiti, o le faʻamaʻi e tupu ai soʻo se faʻamaoniga faʻapitoa: o le tele o laʻau e masani ona le faʻaalia i latou mo se taimi umi lava, ma o uluai faailoga atonu e talitutusa ma faʻamaoniga o le mimilo masani - cholecystitis. O le suʻesuʻega o le polyposis e faʻamautuina i le naʻo le maeʻa o suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega.

Tuua Lau Faamatalaga